Rutte zorgt voor stijgende huizenprijzen!

PvdA-leider Diederik Samsom ging bij Knevel & Van den Brink in debat met VVD-leider en premier Mark Rutte. “Bij u gaan de huizenprijzen dalen”, viel Rutte Samsom aan. Samsom erkende dat in zijn plannen de huizenprijzen aanvankelijk zullen dalen, maar dat ze op termijn voor meer doorstroming op de woningmarkt en meer economische groei zorgen. Rutte stak vervolgens weer het gebruikelijke onzinverhaal af over rust op de markt, corrigeren belastingdruk, bezitsvorming en stijgende huizenprijzen.

Gewoon keihard liegen - VVD Zeker nu - Mark Rutte

Betty de Boer is heel erg stoer - zeker nu - VVD

 

Share Button
Tagged with: ,
364 comments on “Rutte zorgt voor stijgende huizenprijzen!
 1. Lezer says:

  Eeuwig stijgende huizenprijzen! Iedereen gratis rijk!

 2. Voerman says:

  Lezer:
  Eeuwig stijgende huizenprijzen! Iedereen gratis rijk!

  Daar gelooft zelfs Voerman de eerste reeksen van jaren geen bal van! Hij hoopt op een voorspoedige verdere daling. Sterker nog, hoe verder de prijzen dalen, hoe meer mensen er komen die Voerman zijn huis kunnen betalen en dat is weer goed voor de prijs van het huis van Voerman, want al die mensen kunnen dan weer tegen elkaar opbieden! Maar dat gaat allemaal zo langzaam, dat Voerman minstens 100 jaren oud moet worden om dat allemaal mee te maken.

 3. king says:

  Wat Samson nu wil bereiken is ongeveer het plan wat Jolande Sap ook had bij het Kunduz akkoord namelijk het versneld laten zakken van de huizenprijzen. Rutte houdt dat tegen omdat zijn denkraam kennelijk niet breed genoeg is of, en dat is ook aannemelijk te maken, hij rekt de boel bewust zodat de banken de buffers zoveel mogelijk kunnen versterken Hoe langer ze kunnen sparen des te beter en hoe meer inflatie de huizendaling tempert.
  Wie hier het gelijk krijgt zal me benieuwen. Het Rutte scenario is voor de economie buitengewoon slecht. Het Sap/Samson scenario geeft de economie een betere zet in de goeie richting. Snel de pijn nemen en vooruit met de geit.
  Maar trekken de banken dat (kunnen die er tegeonop sparen?)?

 4. Je kunt niet van 2 walletjes eten says:

  Zogenaamd ethische mensen, zoals Piet-Hein Donner en Opstelten, hebben een hypotheek van 1 miljoen euro of meer. Bij 5% rente (zal wel minder zijn door hun vriendjes maar dat terzijde) hebben dit soort mensen een aftrekpost van rond de 50.000 euro, terwijl ze zonder vermogen onmogelijk 1 miljoen hadden kunnen lenen op basis van salaris. Wordt de rente ooit 7,5% dan betalen ze over ongeveer 75.000 euro inkomen geen belasting (minus paar duizend euro EWforfait). Dat soort ‘normen en waarden’ hebben de boel instabiel gemaakt, terwijl hun CDA vriendje Elco Brinkman de bubbel verder opblies met zijn http://www.bouwendnederland.nl/web/kredietcrisis/resultatenlobby/pages/default.aspx . Normen en waarden, CDA.

 5. Lezer says:

  Voerman,

  Ik geloof er ook niks van natuurlijk. Veel Nederlanders waren afgelopen jaren massaal verworden tot bankzitters met CAO, inflatiecorrectie en pensioenregeling, die wilden binnenlopen met hun koophuis. Maar langzamerhand wordt men wakker uit dat schulden- en speculatieparadijs (/casino). Het tij zal niet meer te keren zijn.

 6. Je kunt niet van 2 walletjes eten says:

  Oplossing lijkt simpel. Rendement uit Sparen en beleggen (4% over vermogen min vrijgesteld bedrag) en Rendement uit box 2 deelnemingen net als EWforfait aftrekken voordat je dat de HRAftrekpost komt. Waarschijnlijk hoeft het bedrag dan niet eens omlaag. Je kunt niet op een eerlijke manier zowel de woningmarkt stimuleren als ook misbruik toestaan. Hier is het niet voor bedoeld.

 7. Adamus says:

  Je kunt niet van 2 walletjes eten,

  In een echte economie bepaalt de overheid nooit de prijs van geld en zeker niet een fictieve.

  CDA/kvp is passé sinds ze zich in de jaren 50 losgemaakt hebben van de agrarisch NL en zich geworpen hebben op het “maatschappelijke”, het socialisme voor bestuurders (baantjes)

 8. Michel says:

  Natuurlijk allemaal onzin….. volgens dit Blog. Een tegengewicht bieden, een ander woord willen verpreiden ok maar soms?

  Maar voorlopig lees ik even vanuit mijn comfortabele niet baby-boomende hangmat (inclusief zelf afbetaald koophuis ) naar alle azijn zeikerds hier.

  Ook gratis cabaret.

 9. Adamus says:

  Gaat Rutte dat ook Merkel vertellen?

 10. Adamus says:

  Michel,

  Er is vast wel een ruimte op het web om je hoogst eigen geluid te laten horen. Geef het linkje hier maar door.

 11. Je kunt niet van 2 walletjes eten says:

  Aftrekbaar bedrag beperken zorgt natuurlijk niet voor stabilisatie huidige prijsniveau. Probleem is dat mensen te weinig verdienen voor de schulden die ze onterecht aan konden gaan. Probleem is ook dat Bouwend Nederland en banken door de politieke vriendjes geholpen zijn. Geen kunst om de economie goed te laten draaien als je 50 miljard per jaar aan hypotheekkrediet kon toevoegen aan de markt/economie. Hoe nu verder? Volgens mij moet er echt geld naar de huizen en dat kan door mensen die kunnen aflossen min of meer te stimuleren dat ook te doen. Het geld hebben ze nu elders geparkeerd. Dit is juist het goede moment om mensen te stimuleren af te lossen als ze dat kunnen (Donner, Opstelten en ander ethici). Het totale bedrag gaat dan naar beneden of kan worden benut om leningen aan andere mensen uit te geven. Zo stimuleer je die woningmarkt. Het kan nu ‘en’ ‘en’, er moet echt geld naar die woningen ipv. schuld. Dat kan natuurlijk via pensioenfondsen, maar je kunt ook zorgen dat mensen met vermogen het deel dat ze hadden kunnen aflossen, niet meer kunnen aftrekken. Aflossen scheelt dan 1,2% (box3) en wordt dan aantrekkelijk. Dit zou de woningmarkt steunen.

 12. ll says:

  Op Huizenzoeker kunnen ze de prijsstijgingen niet meer bijhouden 🙂

  http://www.huizenzoeker.nl/

 13. Adamus says:

  http://www.edelmetaal-info.nl/2012/09/de-ultieme-ontknoping/

  Robert broncel en geld uit thin air door lenen

 14. Dawg says:

  Treurig om te zien hoe het echte politieke debat naar de achtergrond is gedrongen door haarkloverijen over de schijnzekerheden van de doorrekening van de partijprogramma’s door ht CPB. Al die dik aangezette verschillen vallen binnen de onzekerheidsmarges van de modelvoorspellingen, maar het debat wordt versmald tot heen en weer geklets over die hoogst onzekere twee cijfers achter de komma. Ermbarmelijk slechte journalistiek om het elke keer weer zo ver te laten komen.

 15. Keesje says:

  @il haha ja alles is met prijswijziging tegenwoordig…..wat willen ze ook met de komende koopkrachtverliezen…..veel mensen ook die hun huis een tijdje te koop hebben en na een paar maanden eraf halen zonder terug te plaatsen. Als nieuw…..vel stilzitters en wachters dus…..veel kopers misschien die -30% bieden? Veel makelaars die maand etalage kosten berekenen omdat ze te weinig verdienen aan verkopen?

 16. Keesje says:

  @dawg ik zou graag dat iemand een app / excelsheet voor alle bezuinigingen zou maken….kinderopvangtoeslag, hra, gezondheidszorg, reiskostenaftrek…..voor de komende paar jaar en voor iedere partij ,zoals deze website en apps doet voor de hypotheekrenteaftrek vor alle partijen hun verkiezingsprogramma’s:

  Hypotheekshop.nl
  Iphone / ipad app De hypotheek stemwijzer

 17. Keesje says:

  Ben trouwens geschrokken dat je met een hypotheek van 150.000 er al honderden euros netto op achteruit kunt gaan per volgend jaar per maand!!!

 18. Johan says:

  Wederom de VVD,

  HRA om de hoge belastingdruk te compenseren….

  Hoe kunnen dat in HEMELSNAAM communicerende vaten zijn?

  Ik schaam mezelf diep dat ik 3 jaar geleden VVD gestemd heb.
  En het ergste is…HIJ weet echt wel beter maar praat voor “zijn” groep: De scheefleners.

  Prijzen weer omhoog, haha, alsof hij dat in de hand heeft. De banken kunnen WEL rekenen en die kappen de lening af bij 90%. Gelukkig.

  Ik zeg het: Nu 2 tot 3 jaar pijn en de huizenmarkt is weer los.
  Of weer een kabinetsperiode ellende en daarna alsnog 2-3 jaar pijn.

 19. azijnseikerT says:

  Maar ik wil helemaal niet dat de huizenprijzen stijgen. Welnu Rutte, u heeft mij het laatste zetje naar zwevende kiezer gegeven.

 20. RealisT says:

  azijnseikerT: Maar ik wil helemaal niet dat de huizenprijzen stijgen. Welnu Rutte, u heeft mij het laatste zetje naar zwevende kiezer gegeven.

  Zwevend ben ik al lang. Maar op wie o wie moet je nu stemmen als je wilt dat de huizenmarkt wordt aangepakt zodat er weer betaalbare koop- en huurprijzen komen? Zonder nodeloze subsidies, het bevorderen van schulden en verwerpelijke inkomenspolitiek. En dan liefst ook nog een partij die de overheidsfinancien op orde brengt, de rekening niet probeert te verhalen op de mensen die de crisis niet veroorzaakt hebben, verder wil kijken dan de komende 4 jaar en niet zonder kritische houding de sleutel van ons landje aan Brussel afgeeft.

  Ik heb geprobeerd de verschillende programma’s te doorgronden, maar krijg er eerlijk gezegd barstende koppijn van.

 21. asd says:

  Rutte misleidt net als Samsom de kiezer met hun bewering inzake prijsontwikkelingen op de huizenmarkt. Evenzo doen zij dat op andere beleidsterreinen.

  Volgens reacties in diverse media, zijn er maar weinigen die geloven in “de waarheid” die politici verkondigen.

  Zoals n.a.l.v. het recente debat tussen Samsom en Rutte bij vele kijkers en lezers naar voren is gekomen, kunnen P.v.d.A-stemmers maar beter opschuiven naar de SP en de V.V.D.-stemmers naar de PVV.

  Persoonlijk houd ik het op een beschaafde partij als de P.v.d.D met een lange termijnvisie op de rechten van de aarde.
  Daarbij valt de ontwikkeling op de huizenmarkt in het niet.

  Mochten politici nog niet zover zijn, dan kunnen ze beter uitgaan van een oeroude economische wet: MV=PT, waarbij in MV het opgeblazen element zit van de huizenmarktellende (die Rutte probeert te bagatelliseren), voorts het EU/ECB/ESM-debakel, alsmede het rampzalig beleid van de FED en de Bank of England, terwijl het met PT al sinds 1971 bergafwaarts is gegaan.

  Voorlopig zal het nog niks worden, maar de recente beweringen van Rutte raken kant noch wal, zijn zoniet ridicuul, een premier van een land onwaardg.

 22. Voerman says:

  Zodra de lonen weer gaan stijgen, de prijzen weer gaan stijgen, de rente weer echt rente wordt, dan pas zullen de huizenprijzen ook weer gaan stijgen.
  Dat is de toestand die met een ordinair woord inflatie heet en het leven in materieel opzicht weer (niet voor iedereen) leuk laat lijken.
  Zolang we zoals nu (en zo sterk was het nog nooit) een ‘geleide (lees gemanipuleerde) economie’ hebben zal dat niet gebeuren en de situatie door de politiek bepaald worden. Uitgaan van voorspellingen en beloftes is zinloos.
  Als je het ziet gebeuren is het pas echt zover.

  Als je niet over een aardig startkapitaal beschikt is het kopen van een huis momenteel levensgevaarlijk.
  (schuld is vaak de stille moordenaar van je geluk)

  Als je wel over een aardig startkapitaal beschikt is er geen veiliger parkeerplaats voor je geld als juist een huis.(een huis is een veilige fysieke waarde voor je geld)

  Zo zou een Voerman de dag van vandaag voor zichzelf redeneren als hij wat jonger was.
  Was eigenlijk altijd al een goede redenatie.

 23. huizenhyper says:

  Al jaren stemde ik VVD. Ik ben nu wat ouder en zie de wereld nu door een andere bril.
  De VVD zit er alleen maar om een relatief kleine groep van zeer welgestelden rijk te houden/nog rijker te maken. Dat zijn bedrijfsdirecteuren, makelaars, mensen met dikke huizen >250k, hoge politici, en scheefleners.

  Dit ten koste van mensen die modaal of minder verdienen. Zeker nu!
  De schoonmaker gaat minder verdienen. De (sociale) huurder wordt verder uitgeknepen. De zorg verder uitgeknepen. Arme lui die 25 jaar ergens hebben gewerkt en dan ineens in de WW terechtkomen hun WW fors inkorten. Dat zal ze leren niet te werken!!!
  Pensioen van 65 naar 67. Ouderen van 55plus komen nu al niet meer aan het werk. Tegenwoordig ben je met 45 al afgeschreven. Bij grote bedrijven werk je tenmidde van veldslagen. Oorlog op de werkvloer.
  Pensioenfondsen moeten de slechte hypotheken van banken overnemen. Hier zakte mijn broek, onderbroek en zelfs mijn sokken spontaan van af.
  Pensoenfondsen leegtrekken: ZEKER NU.

  Je staat erbij en ziet het gebeuren. Triest.

  Eigenlijk is er geen enkele partij met een goed programma dat en verantwoord, eerlijk en economisch verantwoord is.

  De VVD heeft voor mij volledig afgedaan.
  Het CDA is niet veel anders, zeg maar het VVD programma maar dan op een christelijke manier. Tja.

  De VVD, CDA, PVDA en groenlinks hebben er een potje van gemaakt.
  Dit jaar stemmen we SP.

  Roemer: succes. Over 4 jaar doen we wel een evaluatie.

  Misschien dat ze me dan al in een werkkamp hebben gekregen voor scheefhuurders. Niets is te gek tegenwoordig. Zeker nu!

 24. JanModaal says:

  eenVandaag. Twee mensen voor een mega villa moeilijk doen dat ze de HRA hard nodig hebben omdat ze blijkbaar twee van dergelijke villas hebben, waarvan een al een aantal jaar te koop staat.

  Jammer dat ze niet in de studio zitten. Ik zou graag wat vragen aan ze stellen.

 25. Voerman says:

  RealisT: Zwevend ben ik al lang.

  Het maakt niets uit op wie je stemt. Op alle onderwerpen verschillen alle partijen slechts een paar procentjes van elkaar. Ze weten allemaal, dat ze hun meest fanatieke kreten niet waar behoeven te maken omdat ze zich altijd kunnen verschuilen achter ‘het compromis’ met de eventuele coalitiepartner. Ik lig er niet wakker van, geleuter in de marge! Misschien ga ik wel stemmen als mijn kop er naar staat, misschien ook niet.
  Bovendien is ons goede Nederland allang verkwanseld.

  Desondanks is het tot op heden voor zo lang het nog duurt voor de verstandigen onder ons nog wel aardig toeven in dit Landschap; laten we eerlijk wezen!

 26. DDD says:

  Natuurlijk maakt het wel uit waar je op stemt.

  Kijk bijvoorbeeld naar het actieplan tegen de schuldencrisis van de ChristenUnie:

  http://www.christenunie.nl/k/nl/n8447/news/view/530997/59042/ChristenUnie-presenteert-actieplan-tegen-schuldencrisis.html

 27. harry Nak says:

  De beer is los… Huizen prijzen , hoger ,stijgend, minder stijgent ,stabil,iets minder stabil,beetje zakken, zakken,meer zakken,veel meer zakken ,kompleet zakkend ,vrije val naar onder met totale paniek.(zonder kopers op de markt) En dan gaat te premier zich in zetten voor hogere huizenprijzen. Ten kosten van alle jonge mensen ,en jonge families die eindelijk een huis willen kopen tegen normale prijzen.Schande schande schande Ten kosten van de mensen met gezond verstand . Wat een plan economie premier.Laat gvd de markt zijn werk doen en hou je bezig met de echte dingen of ga naar huis

 28. JR says:

  Zonet eenvandaag gezien. Tenenkromend zowel plannen van CU als VVD. EIgenlijk als je alle partijprogramma’s erop nagaat heeft geeneen partij kaas gegeten van de woningmarkt. Alleen PVDA voelt er wat van om wonen 4.0 over te nemen. Gezien de alternatiefen ben ik daarvoor.

  Wat trouwens opmerkelijk is is dat een bepaalde uitspraak van Roemer ”tijden van crisis vraagt om andere maatregelen” Ik luister veel naar BNR en heb daar menig professor horen noemen dat de economie meer ruimte moet hebben en niet kapot bezuinigd moet worden. Roemer is de enige die dit noemde om het anders te doen. Iedereen weet al dat de EU nu al jaren aan het kibbelen is omtrent griekenland spanje etc maar het schiet niet op. Die landen hebben meer aan stimulering. Sluitend voorbeeld daarvan is Ijsland. Deevaluatie, economische groei, terugbetaling schuld.

  Maargoed de woningmarkt. Maak je niet druk welke regeling er ook komt de huizenprijzen zullen blijven dalen, onoverkomelijk. Er is nu wel gebleken dat de huizenmarkt gaat en staat met de starter. Die krijgt het volgend jaar moeilijker (behalve bij de PVV). Dit belemmert de leencapaciteit en deze correleert perfect met de factoren rente, HRA, hypotheekconstructie.

 29. De ontwikkelaar says:

  Natuurlijk zou ik iemand moeten zijn die op de vvd zou moeten stemmen, maar zoveel lul de behangers bij die partij, maar ook bij andere, hebben er voor gezorgd dat ik de afgelopen 25 jaar niet heb gestemd.

  Nooit spijt van gehad en nooit teleurgesteld geweest.

  Niemand krijgt mijn stem om te verkwanselen!

 30. ll says:

  Voerman: Desondanks is het tot op heden voor zo lang het nog duurt voor de verstandigen onder ons nog wel aardig toeven in dit Landschap; laten we eerlijk wezen!

  Helemaal eens Voerman, het is en blijft een prachtig landschap, en blijven lachen. 🙂

  En nikxxx de doen hebben met die gladde alen die in de politiek zitten.

  Leef hypotheek vrij. Wees een blije zwerver.

 31. Ain says:

  @25 inderdaad, eenvandaag was weer een mooie domme show van die betty de struisvogelboer.

  http://www.eenvandaag.nl/politiek/41196/thema_uitzending_verkiezingen_woningmarkt

 32. De ontwikkelaar says:

  Bestaande-hypotheek-gevallen ontzien?

  Dat brengt deze volgens mij niet in beweging.

  Of mogen bestaande-gevallen hun bestaande-gevallen-hypotheek mee nemen naar een nieuw-gevallen-huis?!

 33. Voerman says:

  DDD:
  Natuurlijk maakt het wel uit waar je op stemt.

  Kijk bijvoorbeeld naar het actieplan tegen de schuldencrisis van de ChristenUnie:

  christenunie.nl/k/…-schuldencrisis.html

  Haal een D van je naam af. DD = Double Dutch.

  In UK ia DD bazelpraat. De taal van alle politici zonder uitzondering naar mijn bescheiden mening.

  Verrek btw, ik mis Frans steeds sterker. Die heeft ook meestal een bescheiden mening, nu ik het zo zeg.

 34. Voerman says:

  Sorry, ia = is in mijn post.

 35. ll says:

  Ondertussen in Ierland ….. Japanse toestanden. 😉

  ‘A GENERATION of young Irish families has been forced into renting rather than buying their own home.

  Uncertainty about falling property prices and a drying up of mortgage finance has led to an almost 50pc increase in the numbers renting. Many young couples who would have been expected to buy find themselves in renting limbo. ‘

  http://www.independent.ie/business/personal-finance/property-mortgages/housing-collapse-banishes-lost-generation-to-renting-limbo-3215661.html

 36. Voerman says:

  En dan nog eentje die zegt, dat je van een verkrachting niet zwanger wordt!
  Om je te bescheuren, als het gezegd was door een man die je nog van het bezit van enig verstand verdacht.

 37. ll says:

  Even een complimentje voor onze ADMIN.

  Het blog loopt als een trein 🙂

 38. Voerman says:

  ll:
  Even een complimentje voor onze ADMIN.

  Het blog loopt als een trein

  Terecht compliment, dus volledig eens!

 39. Adamus says:

  Economists have high IQ’s but lack irony. One actually wrote a paper on wealth redistribution from poor people to banks http://t.co/lhW5J15Z

 40. Julia says:

  Alle partijen kunnen een mening vormen over de “woningmarkt”, echter Brussel gaat beslissen over de HRA en NHG in Nederland. Dit betekent dat deze zullen worden afgeschaft i.v.m. economische onevenwichtigheden, zoals ze deze fenomenen noemen.
  Zit er dus niet meer over in: het gaat gebeuren binnen korte tijd!
  HRA wordt stapsgewijs afgebouwd evenals de NHG. Deze zijn niet meer aanvaardbaar binnen de EU.
  De partijen weten dit ook; daarom maken ze er zich niet meer zo druk over, ze hebben toch niets meer in te brengen.

 41. Voerman says:

  JanModaal,

  Jan, jij hoeft deze mensen helemaal geen vragen te stellen, want je hebt je oordeel al gegeven.

 42. Voerman says:

  Julia,

  Helaas ben ik het volkomen met je eens.

  Maar de hervorming van het belastingstelsel die bij die ingreep hoort en de gevolgen daarvan worden wijselijk in reserve gehouden.

 43. Scheefwoner says:

  Verkiezingsretoriek tegen beter weten in van Rutte en Betty de Boer. Klinkt natuurlijk heerlijk ouderwets dat de huizenprijzen weer gaan stijgen. Het stemvee dat daarin trapt is dommer dan de geplaagde Henk & Ingrid.

  Ik geloof toch meer in de voorspellende woorden van professor Jaap van Duijn van september vorig jaar:

  “Je krijgt een soort capitulatiefase en dan aan het eind ga je de echte prijsdaling krijgen, dat moet nog gebeuren” 2:50 t/m 2:55

  http://www.youtube.com/watch?v=eJurN7PXbIc

  Hoe waren de stages in a bubble ook alweer?

  Fear 2012 – capitulation 2013 – despair 2014 and up.

  We shall live and then see said the blind man to the dead.

 44. harry Nak says:

  Natuurlijk krijgt brussel dadelijk de schuld als de verkiezingen zijn geweest en gewonnen. Sorry jongens we wilden de hra laten bestaan in ons verkiezings programma maar jammer genoeg zijn we door de eeg en brussel gedwongen te bezuinigen. Lachen lachen als de dag komt,
  Conclusie Bankiers, politiekers, hypotheekadvieseurs,makelaars verzekerungs agenten, amtenaren. zij zullen nooit hoeven te betalen…………Alleen hun eigen veel te hoge hypotheek op hun veel te groot huis. Die ze dadelijk doormoeten betalen als ze werkeloos zijn. Want van al deze mensen hebben we hoogsten 10% nodig van de genen die nu in de branch werken.

 45. Steven says:

  Met HRA kan ik me nog iets voorstellen (ware het niet dat het vervelend prijsopdrijvend werkt). Maar NHG is echt belachelijk: we moeten allemaal betalen als een huis daalt en de lener het niet meer kan betalen… : (nederlandse hypotheek GARANTIE). Mensen die het hebben mogen ook nog eens een lagere rente betalen…

  Ja uiteraard want NHG is voor de banken en ook door hen uitgevonden. Dat soort maffe regelingen moeten direct gestopt worden en is bijv. ook lullig voor iemand die voor 355000 duizend een huis koop, want die krijgt niets. Zal je zien dat alle huizen straks 349.000 gaan kosten die nu voor 350- tot 400.000 op funda staan.

 46. Voerman says:

  Steven: Met HRA kan ik me nog iets voorstellen (ware het niet dat het vervelend prijsopdrijvend werkt).

  Maar die HRA betalen wij ook allemaal via de IB, Steven!
  Wij betalen immers met z’n allen alles.

 47. harry Nak says:

  precies Steven de nhg die kan ook meteen afgeschaft worden. tot 320000 euro die dat uit gedacht heeft kunnen ze wat mij betreft vandaag nog levenslang in het gevang steken.Maar ja als ze niet kunnen betallen kunnen ze toch gewoon een betalingsregeling maken tot het terug betaald is. Ik snap niet dat er voor bestaande gevallen een kwijtschelding gedaan wordt. De staat lijkt wel steeds gekker te worden of lijkt wel op sinterklaas met zoveel geld wat nooit opdroogd.

 48. Voerman says:

  Steven: 320.000 is geworden. ok. dat is al iets

  Misschien geen effect voor de prijs van huizen.
  Het effect is misschien, dat die kopers gaan uitzien naar een segmentje lager; misschien wel jouw segmentje.
  Da’s lastiger voor jouw in dat geval.

 49. azijnseikerT says:

  Dat heet eigen verantwoordelijkheid. In Nederland geven we de banken de schuld en de staat lost het voor u op. Als u maar hard genoeg huilie huilie doet.
  Met die socialisten van de VVD voorop.

 50. Voerman says:

  Voerman: jouw

  Alweer foutje, jouw = jou!
  We kunnen beter samen gaan drinken, Steven!

 51. harry Nak says:

  precies azijn.Met die socialisten van de VVD voorop.
  wie hardst jank krijgt meer.

  2 Maanden Hypotheek niet betalen= Huizen veiling dat is zelfs voor de hypotheeknemer het beste Klaar is kees daar is niets verkeert aan.duidelijke zaken voor iedereen.
  Maar ja de banken melken liefer
  1)eerst na 1 jaar hypotheek op zeggen.
  2)Dan de boete rente van 10%- 15% de de balans winst van de bank verhogen.
  3) Dan de mensen afpersen om het huis te verkoop aan de onroerendgoed bv van de bank.
  4)Dan Dikke rente berekenen over de restschuld.
  5)en de adviseur kan ook nog lekker door melken

  Ze houden we iedereen aan het werk en heb je nog niet gesproken over nhg

 52. jim says:

  JR:
  Zonet eenvandaag gezien. Tenenkromend zowel plannen van CU als VVD. EIgenlijk als je alle partijprogramma’s erop nagaat heeft geeneen partij kaas gegeten van de woningmarkt. Alleen PVDA voelt er wat voor om wonen 4.0 over te nemen. Gezien de alternatiefen ben ik daarvoor.

  Hoe kom je daar nu bij, de kernreactor van de verziekte woningmarkt draait bij de PVDA nog steeds! Erger ze gaan de tekorten bij de niet schuldenmaker halen. Die spaart teveel! Waanzin! Slecht, heel slecht plan.
  Nu zijn ouders uit een VVD gezin desastreus voor jouw (jongere) toekomst tenzij ze je iets éxtra’s’gunnen later als ze bijna dood gaan, bij de PVDA kom je niet eens aan een toekomst toe! Je red het niet! Je bent besmet met aardstralen of zo. Ik weet het niet.

  Je hebt wel gelijk met hoe onthutsend zoveel domheid op een vandaag’s reclameblok is. Betty:

  ‘Die mensen hebben keurig belasting betaald dus krijgen ze keurig aftrek’ op 13:09. Logisch toch!

  Nou Betty hoeft voor mij niet keurig af te trekken hoor daar zijn ook vieze hoeren voor (of keurige als je het kunt betalen) maar gelukkig kan ik het zelf en heb ik daar geen behoefte aan. Als ik maar met mijn tengels van het inkomen van anderen afblijf.
  Keurig, gelul! Parels voor de zwijnen stemt VVD.

  En de SGP gaat ook van alles aan de schuldhulpverlening voor arme hoekstenen en starters doen? Laten ze het dan lekker zelf betalen! En de bewaking ook als ze zich verspreken! Scheelt belastinggeld!

  Waarom nodig je dit soort mensen in godsnaam uit?

 53. Floor says:

  Voerman,

  Dat heeft ie niet gezegd Voerman, je wordt er niet ‘altijd’ zwanger van, nog iets specifieker, slechts 7% schijnt er zwanger van te worden.
  Inderdaad niet slim om zo iets te roeptoeteren, maar ja wat verwacht je nu eigenlijk van een partij die per definitie tegen abortus is.
  Hij kan moeilijk concessies gaan doen, dan loopt de zaak binnen de kortst mogelijke keren uit de hand en kan ‘ie de rest van dat zootje een handje gaan geven als leugenaar, draaikont etc.

 54. GJB Hilterman says:

  Overigens ben ik van mening dat politici ritueel besneden moeten worden. Goedenavond.

 55. harry Nak says:

  hahahaahah wel zonder verdoving

 56. Floor says:

  En wat dat stemmen 12 september as betreft, vergeet die nederlandse huizenmarkt nu ff, die stort voorlopig nog wel verder in, voor mijn part met kleine ups en grotere downs.
  Het gaat om Europa, de Nederlandse politici lopen aan de hondenriem van Merkel, Merkel traineert, die heeft nog ff wat jaartjes nodig om de Duitse export centjes van de afgelopen 10 jaar zoveel mogelijk binnen te halen (Target2) en ondertussen moet de rest van Europa zoveel mogelijk meedokken om die PIIGS overeind te houden, gedeelde smart is halve smart niet waar?
  Dus ga in die richting maar dwars liggen op 12 september.
  Nogmaals, ik vind het heel frappant dat onze verkiezingen en de stemming van het Constitutionele hof in Duitsland over het ESM verdrag beiden op 12 september vallen.

 57. Scheefwoner says:

  Aanstaande maandag speciaal communiqué der NVM.

  Ger Hukker adviseert makelaars niet in te gaan op lagere biedingen. Dit vanwege de rooskleurige vooruitzichten op de woningmarkt zoals gepropagandeerd door Mark Rutte en Betty de Boer.

  Volgens Ger Hukker zullen 12 september (verkiezingen) en 29 september (NVM open huizen dag) grote keerpunten in de huizenmarktmalaise brengen.

  “Bij winst van de VVD zullen de prijzen weer gaan stijgen en ik beloof u dat u met geen puntje appeltaart blijft zitten op 29 september” aldus een vrij geëmotioneerde Pinokkio.

 58. Scheefwoner says:

  GJB Hilterman:
  Overigens ben ik van mening dat politici ritueel besneden moeten worden. Goedenavond.

  Er lopen er zat rond in Den Haag die vanaf de achtste dag reeds besneden zijn.

 59. Floor says:

  Scheefwoner,

  Misschien dat je Gerrit ff moet vragen waar ‘ie denkt dat Rutte en co. de centjes voor de HRA vandaan gaan plukken in de toekomst zonder dat er onder een steeds groter wordend deel van de bevolking de plxxris uitbreekt?

 60. jim says:

  Floor:
  Nogmaals, ik vind het heel frappant dat onze verkiezingen en de stemming van het Constitutionele hof in Duitsland over het ESM verdrag beiden op 12 september vallen.

  Helemaal niet gelezen Floor…
  Fijn dat je ons of in elk geval mij er opmerkzaam op maakt! 🙂 Idd erg toevallig!
  Dat komt ook helemaal niet ter sprake in de verkiezingscampagne’s die miljarden in handen van juridisch onschendbaren. Een soort ‘hogere kaste’ vermoed ik. Klassemaatschappij klassejustitie je weet wel, klasse gewoon!

 61. Voerman says:

  Floor,

  Dus toch anti Europa?
  Voel daar nog het meeste voor, als ik al zin heb.
  SP en PVDA vrijen met elkaar, beiden bevielen mij al nooit. Hele kunduz gedoe kan ook niet.
  Ook ben ik geen dier maar een mens en met kerken heb ik ook weinig meer. De ouderenpartij wordt natuurlijk gekaapt door de roze jongens, daar gaat het ook niet om. Verder niks van enige betekenis.

  Blijft over PVV.
  Da’s ook wat!

 62. jim says:

  Scheefwoner:
  Aanstaande maandag speciaal communiqué der NVM.

  Ger Hukker adviseert makelaars niet in te gaan op lagere biedingen. Dit vanwege de rooskleurige vooruitzichten op de woningmarkt zoals gepropagandeerd door Mark Rutte en Betty de Boer.

  Volgens Ger Hukker zullen 12 september (verkiezingen) en 29 september (NVM open huizen dag) grote keerpunten in de huizenmarktmalaise brengen.

  “Bij winst van de VVD zullen de prijzen weer gaan stijgen en ik beloof u dat u met geen puntje appeltaart blijft zitten op 29 september” aldus een vrij geëmotioneerde Pinokkio.

  Denk je nu echt dat iedereen massaal op zijn neus gaat zitten om tijdelijk klaar te komen?

 63. Scheefwoner says:

  Floor,

  Er schijnt nog wat kapitaal bij scheefwoners te zitten, maar wees er snel bij want het verdampt als de pest.

 64. harry Nak says:

  Ik houd niet van appeltaart liefer kersenvlaai. Op met moment stel ik vast dat de volgende boden normaal zijn in de huizen markt:
  prijsklasse
  Prijsklasse bod in % vraagprijs
  >500000 euro 50%
  400000 tot 500000 40%
  330000 tot 400000 35%
  250000 tot 330000 25%
  180000 tot 250000 15%
  <180000 EURO 10%

 65. Voerman says:

  Floor: Misschien dat je Gerrit ff moet vragen waar ‘ie denkt dat Rutte en co. de centjes voor de HRA vandaan gaan plukken in de toekomst zonder dat er onder een steeds groter wordend deel van de bevolking de plxxris uitbreekt?

  Hervorming van het belastingstelsel!
  Iedereen houdt wat hij heeft, niemand enige zorg, alleen de kosten worden onder een andere noemer geincasseerd.

 66. Floor says:

  Voerman: Blijft over PVV.
  Da’s ook wat!

  Tja, das nou ook wat.
  Ik ga er nog maar weer eens een nachtje over slapen, night.

 67. eric406 says:

  Ondertussen begint het aanbod op veilingbiljet ook gestaag op te lopen. Er staan nu 725 objecten op de nominatie om te veilen, 2 maanden terug was dit nog 500.

 68. Scheefwoner says:

  jim: Denk je nu echt dat iedereen massaal op zijn neus gaat zitten om tijdelijk klaar te komen?

  jim,

  heb je ook naar Koefnoen gekeken, krijg ik altijd zelf ook leuke gedachten bij maar die gedachten van jou spannen de kroon.

 69. Floor says:

  Voerman,

  Nope Voerman, dan komt onze roverheid nog steeds plenty centjes tekort.

 70. jim says:

  Voerman:
  Floor,

  Dus toch anti Europa?
  Voel daar nog het meeste voor, als ik al zin heb.
  SP en PVDA vrijen met elkaar, beiden bevielen mij al nooit. Hele kunduz gedoe kan ook niet.
  Ook ben ik geen dier maar een mens en met kerken heb ik ook weinig meer. De ouderenpartij wordt natuurlijk gekaapt door de roze jongens, daar gaat het ook niet om. Verder niks van enige betekenis.

  Blijft over PVV.
  Da’s ook wat!

  Een mens is geen dier en een mens is geen god.
  Gelukkig hebben we de blonde god nog. Of heb ik het verkeerd als ik zeg dat hij tegenwoordig een grijswitte kleurspoeling gebruikt. Ach, als je haar maar goedzit. Volgens mij begon Geert er pas over, en heeft hij meegelezen, nadát er hier al enorm veel ophef over was geweest. Met Uw welnemen, uiteraard.
  Waarom ben jij geen beest eigenlijk?

 71. jim says:

  Scheefwoner: jim,

  heb je ook naar Koefnoen gekeken, krijg ik altijd zelf ook leuke gedachten bij maar die gedachten van jou spannen de kroon.

  Sorry geen tv. Maar teveel eer, zo leuk ben ik heus niet. Soms, af en toe, even en ik doe wel mijn best de boel hier af en toe echt te vermaken. Dat dan weer wel 🙂

 72. renren says:

  Voerman:
  Floor,

  Dus toch anti Europa?
  Voel daar nog het meeste voor, als ik al zin heb.
  SP en PVDA vrijen met elkaar, beiden bevielen mij al nooit. Hele kunduz gedoe kan ook niet.
  Ook ben ik geen dier maar een mens en met kerken heb ik ook weinig meer. De ouderenpartij wordt natuurlijk gekaapt door de roze jongens, daar gaat het ook niet om. Verder niks van enige betekenis.

  Blijft over PVV.
  Da’s ook wat!

  Partij voor de dieren dan? Die liegen tenminste niet.

 73. jim says:

  Alle dieren liegen! Ik zag laatst een documentaire waarbij een luipaard een baviaan doodde en toen die een babytje bleek die te hebben ging die ineens heel sentimenteel doen. Zelfde met een leeuw die een antiloopje adopteerde. Tegennatuurlijk!

 74. Voerman says:

  Adamus: Andere tijden. In sfeer

  Bedankt, deed mij goed voor het slapen gaan.
  Welterusten, Adamus!

 75. Voerman says:

  jim: Waarom ben jij geen beest eigenlijk?

  Snapputnie!

 76. jim says:

  Adamus:
  Voerman,

  Andere tijden. In sfeer
  youtube.com/watch?…youtube_gdata_player

  Ik wil mij nergens mee bemoeien natuurlijk maare
  Ik vond hier http://www.youtube.com/watch?v=W1dSmhoVxtI
  de sfeer niet alleen beter maar ook de kleding! Kom daar hier nu nog eens om! Bovendien was het gejat!

 77. jim says:

  Voerman: Snapputnie!

  Ikooknie maar voor je het weet zijn we uitgestorven!

 78. Adamus says:

  Scheefwoner,

  🙂

 79. Adamus says:

  renren: Partij voor de dieren dan? Die liegen tenminste niet.

  Dieren hebben weer geen geweten…..

 80. Steven says:

  De huizenprijs daalt in ieder geval. De centjes zijn op. pompen (met geld) of verzuipen. Daarom gewoon niet lenen maar edelmetaal kopen: doe ik al jaren. Zilver is boven belangrijke weerstanden dus kan weer knallen straks. In huizen moet je het nu echt niet zoeken. Er komt denk ik straks een moment dat er veel minder over gesproken wordt omdat het gewoon op zijn snufferd ligt (niet daalt of stijgt). maar we zullen wel zien: ik ben off.

 81. jim says:

  Steven:
  De huizenprijs daalt in ieder geval. De centjes zijn op. pompen (met geld) of verzuipen. Daarom gewoon niet lenen maar edelmetaal kopen: doe ik al jaren. Zilver is boven belangrijke weerstanden dus kan weer knallen straks. In huizen moet je het nu echt niet zoeken. Er komt denk ik straks een moment dat er veel minder over gesproken wordt omdat het gewoon op zijn snufferd ligt (niet daalt of stijgt). maar we zullen wel zien: ik ben off.

  En jou in je speculatie fantasie ‘n beetje omhoog houden zeker. Je gokt niet! Leg dat maar eens uit aan dat Congolese jongetje of kwam hij uit Colombia, Indonesie of… maakt ‘t uit.

 82. jim says:

  Edelmetaal wordt vooral veel toegepast in onze westerse gadgets. Daarom loont het. Moet je willen.
  Of kom je nu weer met ‘n verhaal dat we terug moeten naar de goudstandaard? Gepasseerd station volgens mij.

 83. ll says:

  Stemmen, of toch maar niet……

  Rijksoverheid.

  Symbolische betekenis

  Wanneer u een blanco stem uitbrengt, heeft dat uitsluitend een symbolische betekenis. Uw stem heeft dan, net als wanneer u niet stemt, geen invloed op de zetelverdeling. Het is een misvatting dat een niet-uitgebrachte stem naar de grootste partij gaat. Een blanco stem wordt wel meegenomen bij het bepalen van de opkomst van de verkiezing.

 84. tufkaj says:

  Mensen, ik kan hier niet tegenop lezen hoor 🙂 Wie vat het even samen 😉

 85. Adamus says:

  tufkaj,

  Dat Ari Slob vd CH ook de waarheid niet spreekt. “heel veel mensen hebben hun baan verloren”. Alsof de crisis van onze politiek geleide schuldeconomie al voorbij is. Hij zegt niet: “heel veel mensen gaan nog hun baan verliezen”.

 86. lorenzo says:

  Feitelijk is de hele maatschappij erop ingericht , de commercie en de politiek hoopt op een zo groot mogelijk aandeel van de mensen in Henk en Ingrids/ Johnny en anitas.
  En dat lukt wonderwel , de grote meerderheid denkt nog steeds een 2 jarig telefoon abonnement te moeten afsluiten en dat een auto 2 jaar garantie heeft .
  Geeft het volk brood en spelen , salesmanagers en politci zijn er dagelijks mee bezig.
  Vraag 10 mensen 3 kamerleden te benoemen …..en maar debatjes kijken , de tv verdient weer goed , wederom aan u !
  Het is aan u derhalve , de leeuwtjes en de Geitjes.
  Trouwens , Boer zoekt vrouw begint morgen weer …..heb ik vernomen.

 87. Juan Belmonte says:

  Voerman: Zodra de lonen weer gaan stijgen, de prijzen weer gaan stijgen, de rente weer echt rente wordt, dan pas zullen de huizenprijzen ook weer gaan stijgen.

  Bijna eens.

  Met wat aanvullingen:
  – de effecten van de kredietkrimp gecompenseerd zijn
  – de effecten van de afbouw/afschaffing van HRA gecompenseerd zijn
  – de effecten van

  Juan denkt dat er een kredietkrimp in de polder zal moeten gaan optreden. Die is ook nodig omdat er nu teveel risico’s spelen bij de huidige financieringsgraad en de huizenprijzen te hoog zijn.

  Juan is verre van een oekoenoom en kan zich natuurlijk weer eens volledig vergissen, hoewel dat laatste de laatse tijd juist meer van toepassing lijkt op de oekoenomen.
  Inzake de erkenning dat èn huizenschulden èn huizenprijzen gewoon te hoog zijn, steekt deze blog met kop en schouders boven alle reclamecampagnes van de makelleugenaars en de promoties van de casametristen uit.

 88. Kees says:

  @90 Boer Zoekt Vrouw is heerlijke televisie. Mensen worden in al hun facetten vriendelijk behandeld, zowel de boeren als hun kandidaten. Het is de gewenste menselijke maat, zoals het gefilmd word, vind ik zo goed! De presentatrice zou je het nieuws moeten laten doen, zou het er een stuk rustiger en menselijker op worden….en minder hunnie tegen ikkie.

 89. Juan Belmonte says:

  tufkaj: Mensen, ik kan hier niet tegenop lezen hoor Wie vat het even samen

  Het is een vreselijke verkiezingscampagne waarin twee grote partijen, zowel een linkse (SP) als een rechtse (PVV) gewoon hardop roepen dat de Hollanders de EU moeten opgeven.

  10 jaar geleden was de polder al volledig van het padje af, een kwart van de bevolking stemde op een dode meneer (ene Pim) en wellicht is dit dan hoe Pim het graag gewild had.
  De proleten praten.

  Hoe kunnen we als oprichters van de Benelux ZO VER AFGEZAKT ZIJN dat de EU -onze vrienden- ter discussie stellen ?

  De Benelux, een samentrekking van België, Nederland en Luxemburg, is in september 1944 in Londen opgericht door de gevluchte regeringen van deze drie landen als douane-unie: een samenwerkingsverband tussen deze drie landen om onderling vrij goederen te kunnen transporteren en een uniform tarief te hanteren voor goederen van buiten de Benelux. Sinds het verdrag van 1958 is de Benelux een economische unie.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Benelux

  De Europese Unie (EU) is een uit 27 Europese landen bestaand statenverband. De EU vindt zijn oorsprong in de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal en de Europese Economische Gemeenschap, gevormd door zes landen in 1958.
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_Unie

 90. Floor says:

  Juan Belmonte: 10 jaar geleden was de polder al volledig van het padje af, een kwart van de bevolking stemde op een dode meneer

  Niet de bevolking is hier van het padje geraakt, onze ‘grote onverkozen leiders’ zijn van het padje geraakt.

 91. Floor says:

  Floor,

  Het ‘kicking the can’ wat Duitsland voor ogen staat dient alleen de Duitse belastingbetaler (hun goed recht trouwens), zonder export geen groei in Duitsland.
  De belangen van Duitsland en de andere EU landen kun je niet over één kam scheren, die van de PIIGS al helemaal niet natuurlijk.
  Duitsland zal het huidige proces zo lang als mogelijk trachten voort te laten duren met als uiteindelijk resultaat een politieke en ficale unie of alsnog het uiteenvallen van de EMU en EU.
  Duitsland is zijn eigen hachje aan het redden, wij hebben politici nodig die daar ook voor zouden moeten gaan en dat ook duidelijk ventileren, niet zo’n zootje eurofielen die aan de leiband van Merkel lopen.
  Trouwens SP roept niet dat we uit de EU moeten hoor.

 92. Floor says:

  En ook Hollande’s verkiezingsbeloften gaan eraan door zo’n ‘evil, evil bank’ uit te bailen.

  End result: congratulations France: your Fannie/Freddie-Dexia moment has finally arrived, and the score, naturally: bankers 1 – taxpayers 0.

  http://www.zerohedge.com/news/september-arrives-does-french-dexia-moment-france-nationalizes-its-second-largest-mortgage-lend

 93. asd says:

  @97 (Floor)

  Zo simpel ligt het niet!

  Mevrouw Merkel en haar regering proberen de EU binnen het redelijke te redden. Duitsland is zich bewust van zijn historisch verleden.

  Net als in Nederland bestaat in Duitsland de nodige scepsis over de gang van zaken in de EU.
  Zittende politici kunnen die niet zomaar terugdraaien.

  Daarvoor zijn verkiezingen en bovendien in Duitsland het Bundesverfassungsgericht te Karlsruhe dat uitspraak zal doen op grond van talloze bezwaren, die zijn ingediend tegen het onbeperkt afgeven van macht aan het ESM met uitschakeling van de Bundestag.

  De uitkomsten van de 12e september zullen mevrouw Merkel meer armslag geven haar beleid aan te passen. Of niet natuurlijk.

  Daarbij wordt ook gekeken naar de uitslag van onze verkiezingen, die richtinggevend kunnen zijn voor Duitsland. Wat dat betreft zijn we weer eens gidsland, zoals velen ons willen zien (althans in NL).

  Intussen gaat hier de verkiezingsstrijd op niet al te frisse wijze door. Niet alleen vanwege het vasthouden aan het pluche maar ook vanwege het “gidslandeffect” op Europa, ja zelfs op de hele wereld!!

 94. afbetaalde huiseigenaar says:

  uh floor: er zien hier veel mensen die tegen de esm zijn.. en die er de neus van vol hebben om voor jan en allemaal de bail out uit te zijn..
  maar zoals asd ook al zei: er is wel een historisch besef en verantwoording hier..
  dan: wat spreekt er tegen dat duitsland probeert zijn hachie te redden.. of wel jij de sterkste bergbeklimmer( duitsland) die zoveel anderen aan het touw boven de afgrond heeft bungelen toch maar een zet geven.. uit welke motivering?
  ja zeker mag Duitsland ook het meeste profiteren van een sterke EU / euro en export.. maar Nederland lift toch wel als eerste mee,toch? oder etwa nicht?
  Zie ik hier een uitdruk van het welbekende Calimero complex der Niederlanden..zij zijn groot en wij zijn klein en dat is niet eerlijk?

  en sorry met alle vaderlandsliefde: nederland is in de EU geen gidsland.. nooit geweest ook, daarvoor hebben wij daadwerkelijk te weinig people with leadership qualities.. dat is ook niet wonderlijk want NL is een consens gesellschaft en je mag je kop niet boven het maaiveld steken- en ben je goed heb je gelijk de jaloezie fraktie op je deurmat staan..

  dit neemt niet weg dat Merkel natuurlijk wel een nederlands maatje uit hetzelfde politieke blok ( VVD/CDA) wil hebben die haar ondersteund wanneer zij de hete kastanjes uit het vuur moet halen.
  Maar zelfs als de VVD zou winnen, noch Jan Kees noch Mark hebben ballen.. ze laten maar al te graag andere het voortouw nemen omdan vanuit de tweede rij in te stemmen..nee dan liever de verkiezingsstrijd op een schijn batllefield verleggen: de huizenmarkt, die geen markt mag zijn..

  grüße aus der heimat

 95. Dawg says:

  Floor,

  Vraag is ook hier weer: wie zijn “we” en wie zijn “zij”? En in het verlengde van die vraag: wat is het belang van “Duitsland” en waar liggen de belangen van de andere landen uit de eurozone? Waarbij je dan voor Duitsland net zo goed Nederland, Finland of Oostenrijk jan invullen. In al die landen heeft de exporterende industrie een belang bij behoud van de status quo, maar is met de handhaving van die status quo ook het algemeen van de genoemde landen gediend?

 96. xenobinol says:

  Beste Mark,

  Er is heel veel rust op de huizenmarkt precies zoals het je voorstaat.

 97. Floor says:

  asd: Daarbij wordt ook gekeken naar de uitslag van onze verkiezingen, die richtinggevend kunnen zijn voor Duitsland. Wat dat betreft zijn we weer eens gidsland, zoals velen ons willen zien (althans in NL).

  Niks gidsland, verschuilen achter de rokken van grote zus Duitsland noem ik dat, eigen mening en initiatief wil ik horen en zien bij onze politici.

  afbetaalde huiseigenaar: wat spreekt er tegen dat duitsland probeert zijn hachie te redden..

  Daar hebben ze het volste recht toe zoals ik zelf al schreef, nu wij nog.

  Dawg: Waarbij je dan voor Duitsland net zo goed Nederland, Finland of Oostenrijk jan invullen

  Daar twijfel ik dus aan, denk dat de belangen voortvloeiend uit de huidige weg die ingeslagen is voor Duitsland vele malen groter zijn dan voor die andere kikkerlandjes terwijl wij voor een bovenmatig deel van ons ‘exportbedrag’ garant mogen staan om die PIIGS niet om te laten vallen voorlopig.

 98. ll says:

  Allemaal onverkoopbare? huizen te huur/lease in Amsterdam. IJburg, Amstelveen, Buitenveldert, Amstel, Oud Zuid, Baarsjes, Grachten, etc.

  Let op, links een linkje met een virtuele rondgang 🙂

  http://homes.point2.com/Netherlands-Real-estate.aspx?&Page=1

 99. Dawg says:

  Floor,

  De belangen van Duitsland en de door mij genoemde landen lopen in bwlangrijke opzichten vrijwel parallel. Het zijn allen surplus landen die aanzienlijk meer goederen en diensten exporteren dan ze importeren. Dat geldt voor Nederland zelfs in nog sterkere mate dan Duitsland. Ons surplus is als percentage van het bbp zelfs groter dan dat van Duitsland. Zie bijvoorbeeld tabel 48, blz 175 in

  http://ec.europa.eu/news/economy/120511_en.htm

  De huidige situatie is er een waarbij het mercantilistische “Groot Duitsland” de perifere bedrijvigheid steeds verder van de markt kan drukken omdat er geen wisselkoersen meer zijn. Op termijn is de situatie onhoudbaar omdat een economie van de onbetaalde rekening ontstaat, maar zoland de eurozone in stand blijft prifieren de exporterende bedijfstakken uit “Groot Duitsland” zolang de onbetaalde rekening kan worden neergelegd bij de belastingbetalende burgers uit de eurozone. (via de noodfondsen en de ECB).

 100. asd says:

  @100 (Afbetaalde huiseigenaar),
  @(101)Dawg,

  Ik begrijp de bezorgdheid van Floor wel, maar de realiteit in Duitsland ligt heel anders. En inderrrrdaad als het door Floor aangehaalde proces lang voortduurt, zullen EU en Eurozone vanzelf wel uiteen vallen.

  Maarrr, zover laat mevrouw Merkel het niet komen, zeker niet met een beetje ondersteuning van Karlsruhe, en de verkiezingsuitslagen in 2012 (NL) en 2013 (Dld). Dan komen eurofielen zoals Pechtold in hun hemd te staan, zo niet eerder.

  Mevrouw Merkel is eerder de representant van solidariteit, verantwoordelijkheidsgevoel, en historisch besef. Kom daar maar eens om in ons aloude VOC-landje, dat de blik altijd naar het Westen heeft gericht met alle gevolgen vandien.
  Dat is de crux, met recentelijke Amerikaanse aanmoediging de inflatie met 4% te laten stijgen in Duitsland middels geldcreatie à la FED. Wat dat niet voor gevolgen zou kunnen hebben in Europa.
  In de VS en het VK zit danook het venijn.

  Beide landen met hun specialismen op het gebied van derivaten, short selling, futures, opties, kortom speculatie op o.a. de ondergang van landen, zijn inmiddels zelf hard op weg een ontwikkelingsland te worden. Dat is de grap.

  En NL kan inderrrrdaad meeliften op het succes van een hardwerkend volk als de Duitsers: in het verleden, tegenwoordig en in de toekomst.

  En vergeet niet de uitspraak van Harry Mulisch: “In jeder Holländer steckt ein Deutscher, aber nicht in jeder Deutscher steckt ein Holländer”. De volksaard draagt bij aan de welvaart van een land.

  Ook van een land als Frankrijk, valt net als de rest van Zuidelijk Europa, niet veel te verwachten.

  Voor het overige een fantastisch land sinds Napoleon niets meer te zeggen heeft, maarrrr toch nog steeds:”La France, c’est l’Europe, l’Europe c’est la France”. Gelukkig kan mevrouw Merkel met veel diplomatie haar Franse collega Hollande aardig aan.

  En ons eigen landje? Wil graag gidsland in de wereld zijn. Niets is en was Den Haag te dol. Zoals de kostbare slogan van het Ministerie van Economische Zaken indertijd: “Holland industrial delta in Europe”.

  Hoe geborneerd kun je zijn! Mijn opmerking was “scherzando”bedoeld.

  Mijn opmerking was dan ook “scherzando”bedoeld.

 101. asd says:

  @105(Dawg),

  Zo zit het helemaal!

 102. Dawg says:

  asd,

  Landen zijn vaak abstracties die het zicht op de vragen die werkelijk ter zake doen vaak vertroebelen. Zo’n relevante vraag is bijvoorbeeld: qui bono? En wie of wat vertegenwoordigt Merkel dan? De belangen van de Duitse industriebonzen of die van die hardwerkende Duitse burger?

 103. Hugo says:

  Leuke, wie is er kampioen handophouden (in aantallen). Nee het zijn niet de bijstandtrekkers… het zijn de huizen leasers.

  ”….weten dat de typische handophouder in ons land niet de shag rokende Koos Werkeloos op zijn versleten bankstel is, maar de gepensioneerde VVD-stemmer in zijn verbouwde boerderij?”

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10637/VK-Dossier-Verkiezingen-van-2012/article/detail/3309891/2012/09/02/Wie-is-kampioen-handophouder-van-Nederland.dhtml

 104. Floor says:

  asd,

  Dawg,

  Ben er weer, heb wat probleempjes met m’n wireless de laatste weken. Iedere dag tussen 17.00 en 18.00 uur vliegt ‘ie er vanaf.
  En daar word ik knap chagrijnig van, nog afgezien van het feit dat dat stuk wat je net hebt getypt foetsie is.
  Anyway, ASD ik hoop het dat het ESM verdrag 12/9 weggestemd wordt. Ik ben alleen bang van niet.
  En Dawg, mijn antwoord zou zijn de industriebonzen.

 105. Floor says:

  Hugo,

  Enige conclusie die ik uit de grafieken kan trekken is dat de HRA nu reeds onbetaalbaar is.
  Die staaf met AOW’ers snap ik niet helemaal, of het zou moeten zijn dat AOW’ers nog immer het grootste deel aan HRA opsoeperen of dat de AOW uitkering als uitkering á la de bijstand gezien wordt. Dat laatste is behoorlijk fout en het eerste kan ik mij niet voorstellen.

 106. Floor says:

  By the way, kwam onderstaand artikel tegen op ZH over de uittocht van het percentage geld dat de Spaanse banken dit jaar t/m juli verlaten heeft, 17,7% dus.
  Kan mij herinneren dat in 2008 op diverse sites geschreven werd dat indien het volk zijn spaargeld en masse van de bank ging halen de zaak bij 5% totaal failliet zou zijn hier in Nederland. Kan mij niet voorstellen dat de Spaanse banken er beter voor stonden of staan, of is er alleen sprake van een bank run wanneer het volk 3 rijen dik voor de pinautomaten staat en niet wanneer de elite zijn geld wegsluist?

 107. Floor says:

  Volgens mij heeft iedereen hier problemen met z’n internet.
  Wat een verbale stilte.

 108. Dawg says:

  Floor: By the way, kwam onderstaand artikel tegen op ZH over de uittocht van het percentage geld dat de Spaanse banken dit jaar t/m juli verlaten heeft, 17,7% dus.Kan mij herinneren dat in 2008 op diverse sites geschreven werd dat indien het volk zijn spaargeld en masse van de bank ging halen de zaak bij 5% totaal failliet zou zijn hier in Nederland. Kan mij niet voorstellen dat de Spaanse banken er beter voor stonden of staan, of is er alleen sprake van een bank run wanneer het volk 3 rijen dik voor de pinautomaten staat en niet wanneer de elite zijn geld wegsluist?

  Er zitten in het eurosysteem een aantal ventielen die het de nationale centrale banken in de eurozone mogelijk maakt liquiditeitssteun te geven aan banken die niet meer in aanmerking komen voor leningen van de ECB omdat het vereiste onderpand niet meer van voldoende kwaliteit is. Emergency Liquidity Assistance (ELA) is zo’n ventiel. ELA mag alleen maar tijdelijk worden verstrekt en alleen aan solvabele banken, maar de situatie in Ierland leert dat tijdelijk en solvabel klaarblijkelijk rekbare begrippen zijn. Nou ja, het zijn maar Ierse of Spaanse euro’s zullen we maar zeggen.

 109. Floor says:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/12877563/__Niet_eerlijk_over_Europa__.html

  Wellink: ‘Als je begonnen bent met een monetaire unie dan zul je het verhaal moeten afmaken. Daar hoort een tweede pijler bij. Dat is politieke integratie. En de weg terug is er niet eens’.

  Kijk dat is wat ik nu bedoel, moet je toch lef hebben en een slecht geheugen is trouwens ook wel makkelijk.

  Meneer Wellink, Nederland heeft helemaal niet om die euro gevraagd, sterker nog, die euro is ons onder valse voorwendselen door de strot geduwd, laat staan dat we om een politieke unie gevraagd hebben.
  De politici zijn verrot tot op het bot, u inclusief.

 110. asd says:

  @110)Dawg,

  beide en nog veel meer, waarmee je, zoals je al aangeeft, uiteindelijk in een abstractie kan komen te verkeren.

  Ga je in die geest door filosoferen kun je terecht komen in een vorm van “countervailing power”, bijv. het anarachisme.

  @112(Floor),

  Ik hoop ook, dat het Bundesverfassungsgericht de plannen met onbeperkte machtoverdracht aan de ESM “verfassungswidrig” verklaart. Die kans is groot.

  Zeker als men zich realiseert, dat steeds meer Zuideuropese landen te maken krijgen met kapitaalvlucht, zoals inderdaad Spanje, maar ook Frankrijk intussen.

 111. Floor says:

  asd,

  Denk dat Duitsland op z’n tellen moet passen, zie die Fransen er nog wel net iets eerder tussen uit knijpen.
  Maar zoals ik al zei, we zullen het zien op 12 september, maar mijn onderbuik zegt dat dat ESM ok verklaard wordt.

 112. Buddy says:

  off topic:

  Een lesje in marktwaarde en de echte waarde van een asset (onroerend goed)

  http://www.khanacademy.org/finance-economics/valuation-and-investing/v/p-e-conundrum

  In Nl we are totally F%@ked door de politiek en de bankensector

 113. asd says:

  @117(Floor)

  Je verontwaardiging is terecht.
  Heb Wellink met zijn “Wellinkpot” indertijd meegemaakt.

  Wat een z.k t.b.k. En als latere Bankpresident bepaald geen Lieftinck, maar iemand die in het guldentijdperk verzaakt heeft met zijn toezicht op de waarde van de gulden. Dat is één van de hoofdtaken van de bankers bank.
  Ik had mij in zijn geval maar koest gehouden.

  Waarschijnlijk denkt ie: Ach, dat domme volk, dat weet toch van niets. Laat ik maar weer eens wat roepen als ambteloos burger, gen..id door de politiek.

 114. Floor says:

  Buddy,

  Is niet zo ‘off topic’ hoor, is een huizensite hier.
  Echter niet alleen Nederland is F%@ked up door de politiek en de bankensector, heeft eigenlijk de hele wereld last van.
  Dat laatste, die wereld dus, is echter een hele grote stap tever momenteel om überhaupt maar over na te denken, ik bedoel maar, dat probleempje met die euro kunnen we hier nog niet eens oplossen, laat staan dat veel grotere wereldprobleem.

 115. Dawg says:

  Floor,

  In de afgelopen tien jaar is de eurozone opgedeeld geraakt in een noordelijke zone met handeloverschotten en een zuidelijk rand met handelstekorten. Overschottenlanden zijn per definitie spaarders en die hebben belang bij een harde munt. Tekortlanden hebben schulden en die zijn meer gebaat bij een zachte munt. Die belangentegenstelling is alleen te overbruggen door een permanente inkomensoverdracht (subsidie) van Noord naar Zuid of een monetair beleid dat de euro zachter maakt. Het ESM is een mechanisme waarmee de susdidie van Noord naar Zuid een permanent karakter kan krijgen. Als het ESM echter wordt afgeschoten komt de belangentegenstellling tussen Noord en Zuid onherroepelijk terug als splijtzwam in het monetaire beleid van de ECB.

  Overigens meent deze Pinokkio dat de hele eurcrisis binnen twee jaar achet de rug is:

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/35/eurocrisis-kan-binnen-2-jaar-voorbij-zijn.xml

  Vandaar natuurlijk dat we PERMANENT noodfonds nodig hebben.

 116. asd says:

  @123 (Pinokkio),

  Dit verhaal is een grapje van je.

 117. Dawg says:

  asd,

  “De crisis in de eurozone kan binnen 1 of 2 jaar voorbij zijn als alle eurolanden hun begrotingsafspraken nakomen. Dat zegt het hoofd van het tijdelijke Europese noodfonds EFSF, de Duitser Klaus Regling, in een interview met Der Spiegel dat maandag wordt gepubliceerd.”

  Nakomen van begrotingsafspraken gaat niets doen aan het gebrek aan economische convergentie van de lidstaten. Weer zo’n bureaucraat die het publiek een rad voor de ogen tracht te draaien.

 118. Floor says:

  Dawg,

  Neem nou maar aan dat dat ESM er onder misschien iets andere voorlopige voorwaarden ‘as in can kicking’ doorheen gejast wordt a.s. 12 september.
  Hier is Merkel al sinds 2008 mee bezig, ene top na de andere, uitkomst volgens de pers altijd dusdanig dat in ieder geval de financiële markten (die er dik aan verdienen ondertussen) weer ff zogenaamd zich rustig houden, vervolgens blijkt Merkel het zo toch weer eigenlijk niet gezegd te hebben etc. etc. en bij de volgende top begint het verhaal weer van begin af aan.
  Tijd rekken is het credo zodat de PIIGS financiëel leeggetrokken kunnen worden en de noordelijken allemaal mee dokken.
  En het zal best wel zo zijn als jij beweert, dat Nederland om te overleven net zo afhankelijk is van dit opzetje als Duitsland, maar ik vertrouw dat gegoochel met cijfertje niet.
  Wanneer gebruikt Nederland die 70% zgn export en wanneer die 30% reëele export cijfers?

 119. Adamus says:

  Floor:
  asd,

  Denk dat Duitsland op z’n tellen moet passen, zie die Fransen er nog wel net iets eerder tussen uit knijpen.
  Maar zoals ik al zei, we zullen het zien op 12 september, maar mijn onderbuik zegt dat dat ESM ok verklaard wordt.

  Yep, Duitse industriële belangen zijn te groot, alleen Airbus al, maar Deutsche Bank loopt natuurlijk ook vals te spelen en natuurlijk niet minder dan de rest.
  Gaat Duitse airbus nu samenwerken met de chinezen die een paar futuristische bouwtekeningen van een Fokkert hebben bekeken? Nee dus.

 120. maarten says:

  Wellink in brandpunt nu net “er moet meer centraal gezag komen in Europa.”
  Er moet niet meer centraal gezag komen, er moet meer democratie komen in Europa. Zie kapitalisten lobby in Brussel

 121. Floor says:

  Adamus,

  Het is één pot theater om het volk aan het lijntje te houden.
  En zeg nou zelf, wij zijn er hier dagelijks mee bezig en kunnen er nauwelijks uit wijs, wat dacht je dan van al die lieden die zich 24/7 in de rondte moeten werken om financiëel overeind te blijven?
  Het volk heeft geen enkel benul van wat er gaande is en zo hebben ze het graag.

 122. Dawg says:

  Floor,

  Denk ik ook, als het maar even kan wordt het ESM doorgedrukt. De instandhouding van de eurozone gaat de burgerij in de noordelijke lidstaten geld kosten, maar er is bijna geen enkele politicus die dat die burgers recht in het gezicht durft te vertellen.

  “Wanneer gebruikt Nederland die 70% zgn export en wanneer die 30% reëele export cijfers?”

  Met die getallen wordt nogal eens gegoocheld al naar gelang het zo uit komt. Dit zegt het CBS er over:

  “De Nederlandse export draagt 29 procent bij aan het bruto binnenlands product (bbp), ofwel aan wat we met zijn allen in Nederland verdienen. De totale waarde van de geëxporteerde goederen en diensten is echter gelijk aan 69 procent van het bbp. Het verschil betreft in de export verwerkte producten uit het buitenland.”

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/internationale-handel/publicaties/artikelen/archief/2012/2012-3561-wm.htm

  Anders gezegd. De uitvoer van Nederland bestaat voor een deel uit doorvoer (“dozenschuiven”). Daar wordt per uitgevoerde euro slechts weinig op verdiend door Nederland. Het meeste verdienen we per aan de uitvoer van ook in Nederland gemaakte spulletjes.

 123. Floor says:

  Dawg,

  Yep, dat bedoel ik dus en nu weer zegt mijn onderbuik dus dat wij veel te veel garanties afgeven voor veel te weinig inkomsten.
  Het is een zootje en dan heb ik de neiging radicaal te worden, met andere woorden, ik stem op de enige partij die deze nachtmerrie nu zegt te willen eindigen, interesseert mij geen moer wat dat moet kosten nu, het moet gewoon afgelopen zijn met die hypocrisie en volksverlakkerij.
  Dan pas gaan wij leidend zijn asd ipv lijdend!

 124. ll says:

  Door onwetendheid Woco van 6 naar 250 miljoen , de kosten van de SS Rotterdam, en niemand werd er beter van.

  Brandpunt.

  http://brandpunt.kro.nl/seizoenen/seizoen_2012/afleveringen/02-09-2012/fragmenten/ss_rotterdam_6_miljoen_wordt_kwart_miljard

 125. ll says:

  Financiele crisis in de grond.

  Hoe het werkt, en waarom er niet meer gebouwd kan worden.
  Voor Tufkaj zitten er waarschijnlijk leuke statistieken in , vooral een index nieuwbouw-grond vanaf 1985 🙂
  We hebben te maken met een omgekeerd multiplie-effect, waardoor, dat als er gebouwd moet worden, de verliezen per direct moeten worden afgeboekt op het vermogen, en dan zijn we failliet, dus bouwen we niet 😉

  http://www.vng.nl/Documenten/Extranet/Ruimte/2010/Financiele_effecten_crisis_gemeentelijke_grondbedrijven.pdf

 126. Voerman says:

  ll,

  Voor leegstand bouwen dan?

 127. Ain says:

  @133, meer de huisjesmelkersmarkt!

 128. Steven says:

  Oh ha ha. Hugo had die al geplaatst. : maar zijn toch belangrijke cijfers. Niet om nou de aow af te schaffen of zo, maar als er bezuinigd moet worden dan heeft het dus niet zo veel zin bijstandgerechtigen misschien wel het criminele pad op te duwen.

 129. RealisT says:

  Weekers geeft woningmarkt steun in de rug

  Huizenkopers die al snel weer van hun huis af willen, kunnen de woning tijdelijk tegen gunstigere voorwaarden aanbieden. Als de woning binnen 36 maanden wordt doorverkocht, hoeft de koper alleen over de meerwaarde overdrachtsbelasting te betalen. Die termijn was 6 maanden.

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/hypotheken/12880243/__Woningmarkt_steun_in_de_rug__.html

  Nou dat zal een enorme boost aan de woningmarkt gaan geven. It’s the high price stoopid!

 130. Shake'mOut says:

  Dawg: Floor, In de afgelopen tien jaar is de eurozone opgedeeld geraakt in een noordelijke zone met handeloverschotten en een zuidelijk rand met handelstekorten. Overschottenlanden zijn per definitie spaarders en die hebben belang bij een harde munt. Tekortlanden hebben schulden en die zijn meer gebaat bij een zachte munt. Die belangentegenstelling is alleen te overbruggen door een permanente inkomensoverdracht (subsidie) van Noord naar Zuid of een monetair beleid dat de euro zachter maakt. Het ESM is een mechanisme waarmee de susdidie van Noord naar Zuid een permanent karakter kan krijgen. Als het ESM echter wordt afgeschoten komt de belangentegenstellling tussen Noord en Zuid onherroepelijk terug als splijtzwam in het monetaire beleid van de ECB. Overigens meent deze Pinokkio dat de hele eurcrisis binnen twee jaar achet de rug is:rtl.nl/components/…aar-voorbij-zijn.xmlVandaar natuurlijk dat we PERMANENT noodfonds nodig hebben.

  Het wordt zijn baantje en dat moet wel worden veiliggesteld natuurlijk…

 131. Lex says:

  Je kunt niet van 2 walletjes eten: Aflossen scheelt dan 1,2% (box3) en wordt dan aantrekkelijk. Dit zou de woningmarkt steunen.

  Hmm. Klinkt leuk maar,…… als ik 200k heb, kost die 1.2% me dus 2k4 per jaar (zonder foefjes). Die 2k4 betaal ik wel uit mijn salaris. Je denkt toch zeker niet dat ik 200k ga uitgeven om die 2k4 te voorkomen. Hoe gek denk je dat de vermogende mensen zijn?

  En als je foefjes gebruikt (bv een studie voor je werk die je toch al wilde doen, of juiste investering) dan betaal je die 1.2% ook niet. Dus waar heb je het in hemelsnaam over? Bovendien, op 200k krijg je al snel 5k rente. En op 2000k al snel 50k rente. Nu niet beginnen over inflatie, want dat gaat over de dagelijkse boodschappen, en daar spendeer jij (waarschijnlijk) geen 50 k aan. Dus aflossen om 1.2% belasting te voorkomen. Ain’t gonna happen…

 132. ll says:

  Shake'mOut: Het wordt zijn baantje en dat moet wel worden veiliggesteld natuurlijk…

  Daar draait toch alles om ? Baangarantie 🙂

  Ondertussen in Olland

  CPB schiet tekort voor woningmarkt.

  http://www.nieuwbouwwijzer.nl/nieuws/2681/CPB-schiet-tekort-voor-woningmarkt/

 133. Lex says:

  Dawg: Ermbarmelijk slechte journalistiek om het elke keer weer zo ver te laten komen.

  Had je echte journalistiek of kritische beschouwingen van poilitieke partijen verwacht dan?

  Zo gaat het altijd overal. Altijd inspelen op onderbuik gevoelens en valse beloftes maken om maar een zetel te hebben. Snap je frustratie, snap alleen niet dat je verwacht dat het veranderd. Doe liever iets leukers met je tijd dan je druk maken op wat andere allemaal doen.

  Dat is net zo zinloos als naar gevangenen kijken op Discovery channel en National geographic als je zelf “vrij” bent. Te belachelijk voor worden.

  Haast net zo ridicuul als een hypotheek nemen die de bank je aanraadt…..omdat ze het zo goed met je voor hebben….. 😉

 134. Lex says:

  Dawg: Ermbarmelijk slechte journalistiek om het elke keer weer zo ver te laten komen.

  Had je echte journalistiek of kritische beschouwingen van poilitieke partijen verwacht dan?

  Zo gaat het altijd overal. Altijd inspelen op onderbuik gevoelens en valse beloftes maken om maar een zetel te hebben. Snap je frustratie, snap alleen niet dat je verwacht dat het veranderd. Doe liever iets leukers met je tijd dan je druk maken op wat andere allemaal doen.

  Dat is net zo zinloos als naar gevangenen kijken op Discovery channel en National geographic als je zelf “vrij” bent. Te belachelijk voor worden.

  Haast net zo ridicuul als een hypotheek nemen die de bank je aanraadt…..omdat ze het zo goed met je voor hebben….. 😉

  Johan: Ik schaam mezelf diep dat ik 3 jaar geleden VVD gestemd heb.

  Het zij je vergeven hoor. Iedereen maakt wel eens een fout. Dit jaar voor straf natuurlijk wel op iets anders gaan stemmen.

 135. ll says:

  Nog even, en we krijgen geld toe als we willen lenen 😉
  Mises ???????
  Een gek met met een rentegebrek ?

  http://www.homefinance.nl/algemeen/informatie/euribor.asp

 136. asd says:

  @129(Floor),

  Ik ben het met jou, Dawg(uitgezonderd zijn standpunt t.a.v het ESM), Adamus en Maarten eens.

  Alleen reageer je iets te fel, waarschijnlijk voortkomend uit verontrusting.

  Grote bewegingen in de geschiedenis, zoals we nu gaan beleven, ontwikkelen zich als een stromende rivier, nu eens wild dan weer rustig. Al met al gestaag.
  Dat is ook met de Renaissance en de Verlichting gebeurd.

  En wie op den duur leidend zal zijn, is wel duidelijk: het land der Dichter und Denker. Alleen zal het zich niet meer laten meeslepen. Althans dat verwacht ik.

  Laat onverlet, dat je niet genoeg hier in het Noorden op je tellen kan passen: Spanje heeft gisteren bijvoorbeeld voorgesteld in 2017 Eurobonds in te voeren en dat bij het gegeven, dat Spanje, Italië, Portugal en zelfs Frankrijk er steeds minder florisant voor komen te staan.

  Wie nu nog Eurofiel is……(vul maar in).

 137. ll says:

  Is een daling van 10% op de huizenprijzen een aanval van paniek ? of volgt er paniek op een daling van 10% van de huizenprijzen ?

 138. ll says:

  Scholen gaan nu met de billen bloot, hebben ook bankje met derivaten gespeeld ? 😉

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/36/17-schoolbesturen-in-financiele-problemen.xml

  Nou het wachten nog op ziekenhuizen, bejaardenhuizen, zorgverzekeraars, politie, burgemeesters, etc.

 139. sven says:

  @ 138

  Meerwaarde, welke meerwaarde ?????

  hahahahahahahahahahahahahahahahahaha

 140. Zilversmid says:

  OT:
  Vorige week nog een paar ‘mooie’ quotes opgevangen:

  “Sparen komt er ook niet echt van natuurlijk, dus vandaar dat we een pand hebben gekocht. Dat is natuurlijk een goede investering!”

  “Net nieuwe dakkapel geplaatst, ruimte niet echt nodig maar goed voor de waarde van mijn huis. Volgend jaar kijken voor een nieuwe auto.”

  “Waarom aflossen, je moet nu leven. Later geef je toch niet zoveel geld meer uit.”

  …het punt van algemene erkenning van de huidige problemen lijkt nog ver weg als ik er zo op let. Waarschijnlijk hebben de personen uit bovenstaande quotes een (grotendeels) aflossingsvrije hypotheek (dus zonder einddatum). Aflossen is iets wat in mijn generatie blijkbaar niet als optie wordt gezien.

  Nou ik weet het wel, mijn hypotheek wordt zo snel mogelijk volledig afgelost!

 141. jim says:

  Geweldig debat (niets nieuws) met als uitsmijter de 1000 euro vraag. Rutte: Stem je VVD win je er een joker mee! Goed voor de economie!
  Bij de AH moet je ze tenminste nog inplakken (leuke bezigheidstherapie trouwens) maar denk maar niet dat hun kinderen het straks nog over de Zalmsnip of het kwartje van Kok gaan hebben. Later komen we erop terug dus dat ‘kindermenu’ of ‘happy meal’ als straks ‘n brood 25 euro kost. Koop brood dat wordt steeds meer waard! Of ruil het in tegen jokers!

  De rest was ook zo voorspelbaar als wat.
  Wel opvallend hoe vaak Geert de woorden ‘fatsoenlijk’
  en ‘beschaafd’ laat vallen in zijn campagne zou iemand eens moeten turven. Om vervolgens hele bevolkingsgroepen over 1 kam te scheren. Waarom hoor je hem trouwens niet over de Nederlandse fregatten van Defensie die onze vissers beschermen in Afrikaanse wateren? En Buma noemde het geen tuig die zich verrijkende elite maar het bekt goed, er iets aan doen is heel wat anders.

  Alles bij elkaar de zoveelste zielige vertoning gewoon.

  Bij de uitgang een goodiebagje en heel veel succes met stemmen 🙂

  Op naar de volgende voorstelling.

 142. Mieke says:

  een oplossing HRA: ..de HRA uitsluitend over bedrag hypotheek minus netto (fiscaal) vermogen laten gelden.

  Als men aflost of niet dat zal de HRA dan veel minder beinvloeden of zelfs aansporen tot aflossen wegens rendementsverschil.

 143. Voerman says:

  Mieke: Als men aflost of niet dat zal de HRA dan veel minder beinvloeden of zelfs aansporen tot aflossen wegens rendementsverschil.

  Ja, maar daar is de HRA van rijke mensen toch niet voor bedoeld……?
  Uniek idee, maar dat gaan wij vast niet goedvinden!Nee, wij vinden er wel iets anders op.
  Wij zijn al aan het denken.

 144. jim says:

  En Samson over de staalindustrie: Daar heb je dus kolen voor nodig, dat is natuurkundige economie. De Hoogovens zijn nu wel verkocht maar hij haalt met z’n PVDA wel de kolen uit het vuur voor Tata Steel. Legde Sap hem daarover het vuur aan de schenen? Of viel het gewoon niet op? Jolande, begin vooral niet over de woningmarkt en hoe die partij dat onderwerp (moloch) vermijdt of helemaal niet in de kern centraal stelt. Daar valt geen democratische winst te behalen bij het electoraat. Is dat het? Het is ‘t niet waard. Peanuts? Je huurt toch niet! En afgezien daarvan is huisvesting ‘n natuurkundige economische bijzaak. En zijn slakken ‘n bijprodukt van kolenenergiecentrale’s.

 145. Juan Belmonte says:

  Mieke: een oplossing HRA: ..de HRA uitsluitend over bedrag hypotheek minus netto (fiscaal) vermogen laten gelden.

  EXACT
  Het is bij de Wilde Spinnen af dat 30% van het HRA budget gaat naar 10% veelverdieners, die (per saldo en gemiddeld) die subsidie geeneens nodig hebben.

  Hoezo bizarre subsidie?

  1) HRA afbouwen voor iedereen
  2) Alleen HRA uit noodzaak

  Referentie:
  Hoogste tijd dan ook om eens hardop te zeggen dat 10% van de HRA subsidie-ontvangers 30% van het HRA subsidie budget ontvangen terwijl ze het aantoonbaar geeneens nodig hebben.
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/10-11-2010/helft-senaat-wil-hypotheekrenteaftrek-herzien/#comment-55492

 146. renren says:

  Mieke:
  een oplossing HRA: ..de HRA uitsluitend over bedrag hypotheek minus netto (fiscaal) vermogen laten gelden.

  Als men aflost of niet dat zal de HRA dan veel minder beinvloeden of zelfs aansporen tot aflossen wegens rendementsverschil.

  Moet je dat vermogen wel kunnen zien. Misschien staat het ergens ver weg.

 147. Juan Belmonte says:

  Off-topic,
  tijd voor wat poezie

  Op maandagavond 3 september organiseert woningcorporatie Ymere het nationale verkiezingsdebat “Woningmarkt: aanpakken of doorschuiven?”

  Het lostrekken van de woningmarkt staat voor veel politieke partijen hoog op de agenda. De woningbouwproductie is in jaren niet zo laag geweest. Aannemers en architecten gaan bij bosjes failliet. De doorstroming is dramatisch slecht. Huurders en starters op de koopmarkt maken ondanks kostenverslindende subsidieregelingen nauwelijks kans meer op de woningmarkt.

  Er moet echt wat gebeuren, vindt ook de sector zelf.
  http://www.ymere.nl/ymere/index.asp?id=2910

  Nee maar dàt is bizonder.
  ZELFS de sector ZELF vindt dus dat er echt wat moet gaan gebeuren.

  Het hek is van de DAM in Hogehuizenprijsminnend NL, nu ZELFS de SECTOR ZELF vindt dat er nu toch echt IETS moet gaan gebeuren.

  Gewoon hardop zeggen dat de huizenprijzen door veel te hoge schulden veel te hoog zijn, dàt zit er natuurlijk weer eens niet in 🙂

  Er is pas een oplossing…..als er een probleem is

  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/30-06-2011/%E2%80%98kabinet-halveert-overdrachtsbelasting%E2%80%99/#comment-80459

  Van de makelleugenaars hoeven we het hier niet te hebben…
  Evenmin van de Vereniging Geleased Huys
  Andre de La Porte van VEH verwoordt het maar weer eens: een woning is waard wat met met 100% HRA kna lenen op twee inkomens bij kunstmatig lage rente:
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/14-01-2011/hans-andre-de-la-porte-veh-de-huizenprijzen-gaan-6-dalen-in-2011/#comment-61057

  De draai van Drs Elco Brinkman: eerst méér lenen en later: grondprijs omlaag:
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/09-02-2012/nvb-grondprijzen-moeten-40-procent-omlaag/#comment-97509
  En toch ook weer terug: volgens Bouwend NL is de totale NL hypotheekschuld al niet zo’n probleem:
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/10-02-2012/cda-dwingt-tot-hervormen/#comment-97770

  Het zal een verfrissend debat worden 🙂

 148. Juan Belmonte says:

  En nog een mooie:

  DE KRANT STAAT VOL VAN DE BERICHTEN OVER DE FOEI FOEI SCHEEFHUURDERS MAAR HRA-MISBRUIKERS, daar lezen we maar weinig over.
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/22-08-2012/het-bnr-economenpanel-over-de-vastgoedzeepbel/#comment-111556

 149. Juan Belmonte says:

  En uit de heup schieten is met de huidige cabaretteske vertoningen ook niet weer zo héél moeilijk.

  Het is kompleet krankzinnig hoe iedereen over elkaar buitelt om de starter te stimuleren om MÉÉR te lenen. (KAMIKAZEKOPERS opstellen in rijen van 5 graag)
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/28-08-2012/helft-hypotheekrenteaftrek-is-voor-hoogste-inkomens/#comment-112178

  We komen uit een tijdperk
  waar we elkaar graag
  veel schuld
  aanpraatten

  Maar daar wil niemand
  de schuld van krijgen

  Hogehuizenprijsminnend NL = Hogeschuldenminnend NL

  🙂

 150. Juan Belmonte says:

  buenas tardes
  Juan

 151. harry Nak says:

  VVD bestuur is vergiftigt met mensen die werkzaam zijn in de huizen verkoop of hypotheek verstrekking. Het wordt tijd dat bij het bestuur ook mensen komen die in anderen branches werken. Dan zou de VVD niet zo’n achterlijke stelling hebben bij het HRa NHG+ oppompen van nog meer lucht in de huizenprijzen. Ongelooflijk die Frans Weekers hoort bij de katagorie pompers

 152. harry Nak says:

  Maar Betty de Boer blijft natuurlijk Pomper 1

 153. Voerman says:

  Juan Belmonte: Het lostrekken van de woningmarkt staat voor veel politieke partijen hoog op de agenda.

  Totaal nutteloos!

  Als er teveel tomaten worden aangevoerd op de veiling wil niemand die tomaten nog hebben en ze worden doorgedraaid.

  Zou het ook zover komen met huizen die gebouwd zijn/worden om het bouwen zelf?

  Dat zou kapitaalvernietiging zijn om de bouwwereld te matsen! Schiet verder niemand iets mee op (de starters gaan ze ook niet gratis krijgen) en is bovendien slecht voor het milieu.

  Doe dan iets nuttigs met die arbeid en energie.
  Er valt genoeg te bedenken.

 154. maarten says:

  geef ze aan de starters voerman, die huizen die niemand mot. wat wil je nou? hoge prijzen die anderen moeten betalen? droom verder

 155. Voerman says:

  maarten,

  Ksst. Terug in je hol.
  Kom terug als je een zinnig argument hebt.

 156. sven says:

  @ 167 voermans

  Ksst. Terug in je hol.
  Kom jij maar eens terug als je een zinnig argument hebt!

  Een beetje populair doen draagt al helemaal niet bij vind je wel?

 157. Voerman says:

  sven,

  Ik weet niet wat je bedoelt, maar Maarten (hoewel ik hem mijd) maakt er zo nu en dan een sport van om mij op een niet sympathieke manier te irriteren. Stom, dat ik er oor een keer op reageerde. Excuses, dan Maarten voortaan maar niet serieus genomen en definitief niet meer op reageren.

  Btw, je kunt beter quoten dan naar een postnummer verwijzen. Dat gaat vaak fout, omdat postnummers tussentijds veranderen omdat vertraagde posts tussengeplatst worden.

 158. maarten says:

  167; voerman: mijn argument is: omdat het kan. Trouwens, mensen wonen hoe dan ook wel. Desnoods voor een habbekrats (anti) kraak of in een groep, desnoods op een camping of tuinhuisje. Als de algemene tendens wordt dat jongeren tot hun 30ste bij hun ouders moeten blijven wonen vanwege de kosten zoals nu in zuid europa, dan zal dat in Nederland totaal anders zijn dankzij het prettige anarchistische kantje van nederland. Het zal tot allerlei creatieve oplossingen leiden, in een vergrijzend Nederland…

 159. Voerman says:

  maarten: Trouwens, mensen wonen hoe dan ook wel.

  Hoewel ik het inhoudelijk niet helemaal eens ben met je reaktie is het een argument. Dat kan ik waarderen. Poberen het samen nog een keer Maarten, voorlopig welterusten gewenst door een vergrijsde voerman!

 160. Ain says:

  @171 we hebben nog 7miljoen m2 kantoorruimte leeg staan. Ook best leuk anarchistisch objectjes.

 161. asd says:

  Is dat niet grappig mevrouw Kroes, heer Rutte, heer Zalm, journalist Knapen, kereltje Pechtold en de hele Eurofielenzwik, dat na Polen nu ook Bulgarije bedankt voor de Euro. Net gehoord op het Franse nieuws.

  Enne…wat NL betreft, de huizenprijzen blijven echt wel dalen. Dus niets aantrekken van bovengenoemde personen.

 162. Paul99 says:

  Probleem (hebben we een probleem dan?) opgelost:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/10764/ESB-Economenblog/article/detail/3310325/2012/09/03/Woningmarkt-op-slot-maar-deur-staat-open.dhtml

  Ofwel, huren verder omhoog en
  de kopers die het niet kunnen betalen, “helpen” om de veel te hoge prijzen op te hoesten.

 163. Adamus says:

  Denk ik ook, als het maar even kan wordt het ESM doorgedrukt. De instandhouding van de eurozone gaat de burgerij in de noordelijke lidstaten geld kosten, maar er is bijna geen enkele politicus die dat die burgers recht in het gezicht durft te vertellen.

  Ik weet bijna wel zeker dat de firma Pechtold er ook geen flauw benul van heeft. De jager heeft misschien de klok horen luiden, hoewel ik me dat zelfs afvraag.

 164. Adamus says:

  maarten:
  167; voerman: mijn argument is: omdat het kan. Trouwens, mensen wonen hoe dan ook wel. Desnoods voor een habbekrats (anti) kraak of in een groep, desnoods op een camping of tuinhuisje. Als de algemene tendens wordt dat jongeren tot hun 30ste bij hun ouders moeten blijven wonen vanwege de kosten zoals nu in zuid europa, dan zal dat in Nederland totaal anders zijn dankzij het prettige anarchistische kantje van nederland. Het zal tot allerlei creatieve oplossingen leiden, in een vergrijzend Nederland…

  Natuurlijk kan het. Maak een fietstochtje door NL en ik krijg het idee dat er miljoenen in een tent, caravan of huisje wonen in de periode van paas tot sinterklaas. Overheid zal het wel erg vervuilend vinden voor de basisadministratie ;-). Lekker samenwonen in een yurt, als er maar een wifi is. Wat wil je nog meer als je voor de eerste keer mag stemmen?

 165. Adamus says:

  Ain:
  @171 we hebben nog 7miljoen m2 kantoorruimte leeg staan. Ook best leuk anarchistisch objectjes.

  BOG wordt nu verkocht voor de grondprijs (is die reëel?). Is een bom onder de verhuurtarieven. Wat energieaanpassingen en gaan …..

 166. Floor says:

  Adamus,
  Over Pechtold gesproken, die was gisteren bij DWDD.
  Achter hem in het publiek zat een zeer aantrekkelijke dame die dus veelvuldig in beeld was en waar druk over getwitterd werd.
  De redactie kreeg dit door en heeft de dame op een andere plek gezet.

  Hier nog een aardig artikel, al was het maar dat de bedragen weer eens op een rijtje gezet zijn.
  http://www.vrijspreker.nl/wp/2012/08/vergeet-esm-onthoud-smp-en-target2/

 167. azijnseikerT says:

  Juan Belmonte: EXACTHet is bij de Wilde Spinnen af dat 30% van het HRA budget gaat naar 10% veelverdieners, die (per saldo en gemiddeld) die subsidie geeneens nodig hebben.Hoezo bizarre subsidie?1) HRA afbouwen voor iedereen2) Alleen HRA uit noodzaakReferentie:Hoogste tijd dan ook om eens hardop te zeggen dat 10% van de HRA subsidie-ontvangers 30% van het HRA subsidie budget ontvangen terwijl ze het aantoonbaar geeneens nodig hebben.<BR

  Dit vind ik persoonlijk een rare opmerking. "Alleen HRA uit noodzaak." Wie of wat bepaalt die noodzaak? Als je geen huis koopt, is de noodzaak er ook niet. Je hoeft nl. geen huis te kopen!
  De HRA is w.m.b. uitsluitend een teruggave van belasting van het krankzinnig progressieve belastingsysteem. (waar de solidariteit nog enigzins mee in stand wordt gehouden) Het enige wat er fout aan is, is dat alleen huizenbezitters voor deze teruggave in aanmerking komen.
  Maar ik begrijp dat ik op een blog ben aangeland waar men het heel normaal vind dat ik me de pleuris werk en daarvan bijna de helft zie verdwijnen naar de staat. Waar weer een stel nietsnutten van profiteert.

 168. Adamus says:

  jim,

  Slakken waren er voor de erfverharding. Nu zijn ze giftig.

 169. Adamus says:

  Adamus,

  Mooi van Samson was ook de opmerking dat er allemaal loodgieters- en schilderbedrijfjes werken. Samson houdt geen authentiek verhaal, hij reageert alleen maar. “Nou seg ie ut alweer” klinkt bijdehant maar is een reactie, geen visie.

 170. ll says:

  @ adamus, is het nog wel bij te houden ? ESM, Target2 en nu SMP ( 1.25 tr. ), wat volgt 😉

  Maar gelukkig voor de ECB staat de burger van Europa garant 🙂

  http://www.channelnewsasia.com/stories/afp_world_business/view/1223796/1/.html

 171. adamus says:

  Voerman: Totaal nutteloos!

  Als er teveel tomaten worden aangevoerd op de veiling wil niemand die tomaten nog hebben en ze worden doorgedraaid.

  Zou het ook zover komen met huizen die gebouwd zijn/worden om het bouwen zelf?

  Dat zou kapitaalvernietiging zijn om de bouwwereld te matsen! Schiet verder niemand iets mee op (de starters gaan ze ook niet gratis krijgen) en is bovendien slecht voor het milieu.

  Doe dan iets nuttigs met die arbeid en energie.
  Er valt genoeg te bedenken.

  beetje ongelukkig voorbeeld, zoveel vrije onafhankelijke markt is er niet.
  http://www.bnr.nl/topic/ehecbacterie/2011/07/28/brussel-verhoogt-steun-aan-ehec–slachtoffers
  denk even aan alle maatregelen sinds Mansholt.

 172. adamus says:

  Hugo:
  Leuke, wie is er kampioen handophouden (in aantallen). Nee het zijn niet de bijstandtrekkers… het zijn de huizen leasers.

  ”….weten dat de typische handophouder in ons land niet de shag rokende Koos Werkeloos op zijn versleten bankstel is, maar de gepensioneerde VVD-stemmer in zijn verbouwde boerderij?”

  volkskrant.nl/vk/n…-van-Nederland.dhtml

  leuk, maar het klopt niet hè. Er staat nergens wie de hoogste aanslag IB moeten voldoen.

 173. adamus says:

  adamus,

  en nog meer hulp uit onverwachte hoek voor de komkommertelers:
  http://www.bnr.nl/topic/ehecbacterie/2011/06/24/komkommer-smoothie-moet-tuinders-redden

 174. adamus says:

  ll:
  @ adamus, is het nog wel bij te houden ? ESM, Target2 en nu SMP ( 1.25 tr. ), wat volgt

  Maar gelukkig voor de ECB staat de burger van Europa garant

  channelnewsasia.co…view/1223796/1/.html

  ll:
  @ adamus, is het nog wel bij te houden ?

  bij te houden? de juiste kaart trekken zegt deze mhr.
  http://www.beurs.com/2012/09/03/miljardair-zet-zwaar-in-op-inflatie/11722

 175. adamus says:

  deze is ook leuk: Pechtold tussen de PVV’ers vanaf minuut 46
  http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1285721

 176. ll says:

  @ Willem Middelkoop zei het ook, de CB’s blijven geld drukken.

  We zijn nou al een paar jaar verder, en alles staat stil.

  Gisteren hoorde ik echt Lex Hoogduin zeggen, dat het Japan scenario het meest voor de hand ligt en ook wenselijk is ? Maar daar zitten we ook al 5 jaar in …..

  Ik zie vreemde toestanden bij onze lokale Rabo……. Het is drukker bij het geldstortloket als bij de geldopname …….. Gisteren zelfs een rij van vier ;), n.b. een rij voor het stortloket.

  Nooit eerder gezien, was in het nabije verleden zo af en toe ééntje ……

 177. ll says:

  ll: @ Willem Middelkoop zei het ook,

  Moet zijn @ adamus 🙂

 178. de markies says:

  Hogehuizenprijsminnend NL = Hogeschuldenminnend NL

  Dat vind ik zelf altijd het meest ernstige aan de zaak. Als mensen op google intikken dat ze een hypotheek willen berekenen, zijn alle bovenste ‘hits’ voorstellen om ergens je maximale hypotheek te gaan berekenen. De vraag is dus wat je maximum is en niet wat een goede hypotheek is. Je ‘recht’ op een hypotheek gaat zo in je kop zitten, in plaats van de vragen die er echt toe doen: in wat voor huis wil ik wonen? Welk deel van mijn inkomen wil ik verwonen? Kan ik dit vergelijken met het wonen in een huurwoning? Staat er nog pils in de koelkast?

  Naast maatregelen (of minder maatregelen) van de overheid moet er ook nog steeds iets gebeuren in de hoofden van mensen. Er komt besef op gang, maar daar naar handelen is er nog niet bij. De informatie die je vindt met surfen is vaak nog niet aangepast op wat nodig is.

 179. Adamus says:

  ll:
  @ Willem Middelkoop zei het ook, de CB’s blijven geld drukken.

  We zijn nou al een paar jaar verder, en alles staat stil.

  Gisteren hoorde ik echt Lex Hoogduin zeggen, dat het Japan scenario het meest voor de hand ligt en ook wenselijk is ? Maar daar zitten we ook al 5 jaar in …..

  Ik zie vreemde toestanden bij onze lokale Rabo……. Het is drukker bij het geldstortloket als bij de geldopname …….. Gisteren zelfs een rij van vier , n.b. een rij voor het stortloket.

  Nooit eerder gezien, was in het nabije verleden zo af en toe ééntje ……

  De opbrengst van marktplaats en de slabonen en courgettes van de groententuin wordt gestort om de lasten te betalen?

 180. Adamus says:

  Ik zie dat postjes niet doorkomen.

 181. adamus says:

  vanaf minuut 8

  bij te houden? de juiste kaart trekken zegt deze mhr.
  beurs.com/2012/09/…in-op-inflatie/11722

 182. duufbier says:

  Heus, het doet er niet.
  Het doet er niet toe wie de verkiezingen wint; het zijn allemaal dezelfde slabonen.
  http://www.zerohedge.com/news/spain-running-out-cash

  Lees dit. Heeeeel mooi boek; roman over Het Einde Der Tijden. Andere situatie maar zelfde effect als wat ons te wachten staat.

  http://www.amazon.com/The-Age-Miracles-A-Novel/dp/0812992970

 183. Voerman says:

  de markies: Je ‘recht’ op een hypotheek gaat zo in je kop zitten, in plaats van de vragen die er echt toe doen

  Zo werkt dat niet alhier!!!!!!
  Je zoekt de hoogste hypotheek en dan probeer je daar een huis bij te vinden!

 184. Voerman says:

  duufbier: Het doet er niet toe wie de verkiezingen wint; het zijn allemaal dezelfde slabonen.

  Als ik zo de peilingen zie van de laatste paar dagen zijn die politici nog niet zulke slabonen.

  De bevolking die dat ongeregeld stelletje weer uit de kast laat komen, dat zijn een stelletje rare snijbonen!

  Voerman wilde zeggen’onbegrijpelijk’, maar het is eigenlijk wel logisch, want zo gaan de dingen nu eenmaal.

  Even slikken en dan doorgaan waar we gebleven waren.

 185. Was ik maar een cartoonist says:

  Even wat amusement:

  Politici zijn als ranzige prostituees.
  Met omfloerste stem beloven ze je directe bevrediging.
  In mijn verbeelding zie ik ze allemaal achter een rose raam op de wallen, prostituees, trans-sexuelen en travestieten.
  Stoere VVD-boy Mark roept op zijn rug liggend de vrouwelijke kiezers toe om op zijn lid plaats te nemen en zegt “stem op mij, dan zul je voelen dat tie (huizenzeepbel) nog hoger en groter kan”.
  Zwaar opgeschminkte stoephoer Haarsma roept naar boeren en buitenlui “stem op mij voor een orgie op zijn Grieks”
  Diva Wilders fluistert met toegeknepen slangenogen “stem op mij en ik beloof je dat ik mijn pooier verlaat en voor jou werk”
  Met geile ogen en grote siliconen borsten zwaaiend roept hoer pechtold “stem op mij voor een nieuw gevoel”
  Ergens in een half-schemerige hoek staat straathoer Roemers en met een rubensachtig gevormd lichaam fluistert die “stem op mij, niet duur wel lekker”
  Op hoge hakken en heupwiegend roept travestiet Samson “stem op mij, dan weet je wat je krijgt”
  Dan zal ik maar niet schrijven wat ik zie als ik denk van VVD-pornoactrice betty de B. of eerlijk blank vlees actrice Marianne T.
  Deze Haagse kamer-hoeren spreken allemaal over oprechtheid en trouw maar ze zijn alleen uit op je euro’s en hun pooier houdt ze strak aan de lijn.
  Na de verkiezingen wordt een groot deel van het volk wakker met een vreselijke kater en weer een hoop euro’s lichter en een illusie armer.

  Ongelofelijk dat we dit corrupte zooitje onze portemonee en/of bankrekening toevertrouwen en over ons laten beslissen.
  Ik zou zeggen pak een tomaat of een hondedrol en gooi die naar deze schertsvertoning maar ga niet stemmen want dat geeft deze hoeren de legitimiteit om zich te prostitueren.

 186. jim says:

  adamus: ll:
  @ adamus, is het nog wel bij te houden ?

  bij te houden? de juiste kaart trekken zegt deze mhr.
  beurs.com/2012/09/…in-op-inflatie/11722

  ll
  De juiste kaart? Een beetje zorgvuldigheid kan geen kwaad.

  Milardair Giustra verdiende zijn vermogen in de mijnbouwindustrie en positioneert zich vandaag volledig voor een (hoge) inflatie in de toekomst.
  Hij belegt in goud en vast nog wel wat ander edelmetaal. Heeft miljarden verdiend in de mijnbouw en is dus een geloofwaardige onafhankelijke bron?

  Ik heb hier ooit ‘n post verloren die bol stond met video’s (Als het nodig blijkt zal ik ze wel weer eens voor jullie opzoeken) over de rampen met, en de schadelijke gevolgen van, de mijnbouw in afgelegen gebieden in de derde wereld waar regelgeving of niet gehandhaafd danwel onvoldoende bescherming biedt voor de locale gemeenschappen en een enormee tol eist waar het de gezondheid het milieu en alle flora en fauna in de omgeving aangaat. Gevolgen die nog decennia lang doorsijpelen. Indianengemeenschappen en hun vergiftigde kinderen die niet zelden bij de arbeid worden ingezet zijn vaak de meest schrijnende slachtoffers gebleken.
  Dus doe vooral mee met hogeprijzenedelmetaal hype voor een veiliger gevoel. Waar Vertrouw je op?

 187. jim says:

  Was ik maar een cartoonist:

  Je boosheid snap ik eventueel nog wel, maar amusant?
  Mwah

 188. afbetaalde huiseigenaar says:

  locaction Hotel in Hamburg
  situatie: smorgens tanden poetsend & deutsche frühstückfernsehen Sat 1.. altijd monter altijd leuk..
  07.30 de mevrouw van de horoskopen:
  heerlijk vind ik dat.. omdat het zo banaal is, zo ontspannend je kan er altijd iets leuks bij bedenken
  Zegt ze: vandaf heden zijn we in een nieuw tijdperk gekomen. September gaat de bakens verzetten voor niet alleen de direkte toekomst maar ook de nabije toekomst ( ze noemde er sterren constalaties bij die ik natuurlijk allang weer vergeten ben omdat ik een non believer ben)
  verder: quote unquote deze uitwerkingen zullen doorwerken tot 2015 en daarna is de wereld niet meer zoals we ze kenden..
  klacksch: tandpasta gemorst.. of zij de beurzen volgt, de Financial times leest of beter nog de nederlandse huizenmarkt volgt..?????!!!!!

 189. Was ik maar een cartoonist says:

  Jim , Mooie lichamen met het gezicht van de lijsttrekkers erin gemonteerd en een ballon met tekst erbij, misschien zou je dan de humor er van inzien ?

 190. harry Nak says:

  hahhahahah precies cartoonist vrouwen van lichtenzeden zijn het waar je betaald en geen sex krijgt

 191. asd says:

  @197,@200,(Was ik maar een cartoonist),

  Smakeloze metafoor. Niet echt grappig. Schiet zijn doel voorbij.

 192. jim says:

  De Duitsers die al eerder een massaal volksprotest lieten horen tegen het ESM en wellicht omdat ze zenuwachtig zijn geworden vanwege de uitstaande vorderingen van Deutsche Bank op andere Europese banken die inmiddels 728 mljrd bedragen zijn er kennelijk erg in geïnteresseerd. 3 dagen geleden gepost deze video en al bijna 20.000 views!
  En dan te bedenken dat deze documentaire er al op de televisie te zien is geweest. Zouden ze hier in Nederland op de tv ook eens moeten doen.

  Goldman Sachs – Die Bank, die die Welt dirigiert.
  http://www.youtube.com/watch?v=WbCDFLG75lw

  Werkte Mario Draghi huidige bankdirecteur van de ECB niet tot 2005 bij Goldman Sachs als vice president manager Europese markten?

 193. Dawg says:

  Was ik maar een cartoonist,

  En waar wacht jij dan op? Een Sterke Man met een visie? Weimar revisited?

 194. jim says:

  Ain:
  @171 we hebben nog 7miljoen m2 kantoorruimte leeg staan. Ook best leuk anarchistisch objectjes.

  Leuke observatie.
  Voor gemiddeld 100 euro per m2 x 7miljoen en het betreft inkomstenderving 😮
  Dan kun je niet anders dan concluderen dat vastgoed vast goed vast zit. Het duurde even voordat het doordrong die ‘kennis’ over onze ‘economie’.

  De VVD ziet ‘t uiteraard wel hoor. Historisch gezien is het de flinkste partij in het nemen van impopulaire maatregelen. Zachte heelmeesters maken stinkende wonden is er sinds jaar en dag het devies. Met harde hand pakken ze door omdat het nodig en nuttig is om de markt(illusie) weer gewoon keurig z’n werk kan doen.

  Nee, anders zou je maar verwende burgers krijgen!
  Met deze plannen gaan ze het lostrekken hoor. De hele markt gaat weer op gang komen. Met alle macht van de VVD hoezee trekken ze de kar ermee! Wat is ‘n liberaal nog tegenwoordig. Bedriegen is het! Maar vooral slap, egoïstisch, kortzichtig, roekeloos, onverantwoordelijk en gemakkelijk!

  De VVD gemakkelijk de grootste?

  Jazeker, het ergste is namelijk dat de kiezer die al lang verwend was zelf ziek is geworden! Zelfs van een antibioticakuur schrikken ze terug. Die denken slechts aan opknappen van hun eigen lening/schuld/portemonnee. Die zitten verder nergens niet mee.
  De symptomen liegen niet.

  Kunnen we slechts constateren waarom de VVD nu de grootste is geworden en het meest stabiel in alle peilingen. De witteboordencriminelen faciliteren om de burger te kerstenen met schulden werpen hun vruchten af. Is zoiets geworden als het stemrecht via maffiapraktijken afkopen via een legale fiscale truc! Klantenbinding als 1 poot slavenhandel als de andere. In wezen hoef je helemaal geen campagne meer te voeren als VVD! Als de meerderheid een januskop heeft gekregen lijd je zelfs geen gezichtsverlies. Dan kun je laconiek doen.

  Toon mij je huis en ik weet wie je bent.

  Wat eraan vooraf ging die crisis op de huizenmarkt, of hoe het zo ver heeft kunnen komen daar gaan we dan vervolgens (welles nietes) eindeloos over jeremiëren tot iedereen er gek van word en niemand er meer naar luistert zodat je er uiteindelijk iets door kunt drukken als slap compromis waar geen fundamenteel onderzoek aan vooraf hoefde te gaan omdat schulden inlossen nu eenmaal echt niet kan. Schulden maken moet wel blijven kunnen.

  Wat dat betreft gaat die vlieger dan helaas niet meer op voor de starter wat de VVD betreft. “Sorry hoor jongens en meisjes, het was niet zo bedoeld maar we moeten ergens beginnen hè,…dus”. En zo toont ze haar ware natuur. Want waarom de VVD dan zo geliefd lijkt daar valt inmiddels geen andere reden meer voor te bedenken dan het hierboven beschreven door schuld gedreven en louter door egoïsme ingegeven stemgedrag van het schuldenaren model. Je bijt niet in de hand die je voedt, denk erom!
  Dat het zover is gekomen dat wij corrupt zijn gaan stemmen is 1 ding maar daarna doemen de spookbeelden pas echt op wanneer het ook andere terreinen van onze samenleving beïnvloed en aantast! En tel daarbij op dat wanneer ik de universiteitsstudenten die op de VVD stemmen van nu spreek en blijkt dat ze bijna geen van allen weten wat bijvoorbeeld zoiets als het ESM inhoudt dan is dat niet alleen verontrustend. Het is Schrikbarend! Zuipen, pillen slikken, neuken en voor het baantje heb je connecties in je netwerk. De rest komt later.(niet allemaal)

  Die anarchistische objectjes waar je het over hebt Ain zijn overigens wel al tijden juridisch dichtgetimmerd tegen kraken! De enige die daar vooralsnog tegen ageert is GroenLinks naar mijn weten! Dat getuigt dan wel weer van politieke moed en inzicht! Wanneer kraken niet verboden was dan zou dat als maatschappelijk toezicht op dat terrein het evenwicht kunnen herstellen of de verhoudingen rechttrekken waardoor er een natuurlijke markt ontstaat die wel moet gaan functioneren. Eventueel. Dat andere heeft in elk geval niet gewerkt, bouwen voor leegstand, kapitaalvernietiging!
  Maar de PVDA zal wel leuke woon/werk projectjes voor kantoren bedenken, zo hou je de mensen ook zoet, en hebben ze wat te doen. Het hoeft dan geen zoden aan de dijk te zetten. Het hoeft er alleen maar op te lijken. Nee, dàt is investeren. Flink lopen roepen dat er iets creatiefs moet gebeuren, dat als oplossing voorstellen en ondertussen ontkennen dat alles onbetaalbaar is geprijsd en er niet de logische conclusies uit trekken. Alles hangt inmiddels van drogredeneringen aan elkaar. Vertrouw maar op er mee wegkomen. En feest vieren.
  Zo zal ‘t gaan, om met Sylvain Ephimenco te spreken.

  Met 1 verschil; de kiezer heeft niet alleen het vertrouwen in politici verloren, ze zijn zelf onbetrouwbaar geworden!

 195. Was ik maar een cartoonist says:

  @ Dawg

  Grote demonstaties van een paar honderd duizend mensen op het binnenhof en in brussel zal verandering brengen maar door te stemmen op een 2e kamer-hoer verandert er niets.

  Om Juan te citeren “schaf de 2e kamer af”.

 196. Voerman says:

  asd,

  Je verwijst naar verkeerde postnummers!

  Dat komt, omdat postnummers wijzigen als vertraagde posts ingevoerd worden.

  Aan velen:
  VOORKOM DIT DOOR TE QUOTEN!

 197. asd says:

  @205(Voerman),

  Dank voor de tip. Ben een volstrekte digibeet en weet niet hoe te quoten.

 198. Dawg says:

  Was ik maar een cartoonist,

  Ieder volk krijgt de volkvertegenwoordiging die ‘t verdient. Wie klaagt over de wijze waarop Nederland de euro en een federaal Europa in wordt gerommeld, maar nog steeds op de partijen stemt die daar verantwoordelijk voor zijn verdient niet beter.

  Vind het anti-politieke commentaar dat in veel comments op weblogs valt te lezen verontrustend. Van alle slechte politieke systemen is de parlementaire democratie nog steeds de minst slechte en daar zullen we het mee moeten doen.

 199. Was ik maar een cartoonist says:

  Ik ben een groot fan van Alex Jones en luister dagelijks naar de internetradiozender http://www.infowars.com.
  Dat is natuurlijk meer een “cultzender” dan een echte nieuwszender. Heel veel conspiracy-theory en dergelijke.
  Maar voor mij is dat het ‘tegengif’ tegen al dat gemanipuleerde half-ware nieuws dat de Media (MSM) over ons uit storten.

  De reguliere media luister, lees of kijk ik nagenoeg niet meer naar. Slechts Kees de Kort en sommige VPRO documentaires kunnen mij nog boeien. En KoefNoen voor de humor.

  ‘Politiek is de entertainment tak van de industrie’ las ik hier kortgeleden en dat kan ik beamen.

 200. Was ik maar een cartoonist says:

  @ Dawg

  Vind het anti-politieke commentaar dat in veel comments op weblogs valt te lezen verontrustend. Van alle slechte politieke systemen is de parlementaire democratie nog steeds de minst slechte en daar zullen we het mee moeten doen.,

  Je bent duidelijk geindoctrineerd door de MSM.

  De MSM willen je doen geloven dat ons westers kapitalistisch model wat aan ons opgedrongen wordt als zijnde een parlementaire democratie het beste systeem is wat realistisch haalbaar is.

  Dit westerse kapitalistische systeem , of parlementaire democratie, is zo rot als rotte vis, rotte vis die gerot is vanaf de kop.

  Het is tijd om uit te zien naar een nieuw systeem.

 201. asd says:

  @207(Dawg),
  volledig mee eens.

  @208(Was ik maar een cartoonist),

  Niet meer van die goedkope “dingen” zeggen.

  Met je @208 ben ik het volledig eens, zij het dat de industrie (o.a. multinationals, farmaceutisch en bankwezen) de politiek geenszins als entertainment beschouwen, maar gewoon als belangenbehartiger. (Zie lobbytoestanden in Brussel)

 202. jim says:

  Was ik maar een cartoonist:
  @ Dawg

  Grote demonstaties van een paar honderd duizend mensen op het binnenhof en in brussel zal verandering brengen maar door te stemmen op een 2e kamer-hoer verandert er niets.

  OmJuan te citeren “schaf de 2e kamer af”.

  Een democratisch recht.
  Het feit dat velen nu slechts redeneren dat ze ‘n dief van hun eigen portemonnee zijn als ze niet VVD stemmen en dat dus zeker zullen gaan doen deze keer verleent zonder meer legitimatie aan het argument om daar een tegenwicht tegen te bieden door juist wel te gaan stemmen! Hoe onbeholpen dat ook voelt.

  Maar je bent het niet verplicht hoor, net zomin als om iedereen ‘n hoer te noemen. Als Joep van ‘t Hek iemand een hoer noemt dan is dat af en toe nog leuk ook al is het beledigend. Hij speelt direct op de man/vrouw maar het is overduidelijk satire. Hij vertelt er namelijk een heel verhaal omheen. Die context maakt het dan meer of minder aanvaardbaar. Jij maakt zonder het te beseffen ‘n karikatuur van jezelf! Je gebruikt dit blog en haalt de posters hier naar beneden door ze te gebruiken en om elke integriteit van om het even welke politicus in twijfel te trekken door grove platte beledigende taal te bezigen! Ik ben ‘n grote cartoon bewonderaar en weet dus ook dat er porno satires op bestaande stripfiguren bestaan, ik heb wel eens wat gezien. Die zijn hoogst zelden grappig kan ik je verzekeren!

 203. Hugo says:

  Dawg: Van alle slechte politieke systemen is de parlementaire democratie nog steeds de minst

  Ben ik niet met je eens. Ik kan daar een heel essay over schrijven maar laat ik het samenvatten met ”2 wolven en een lammetje laten beslissen wie avondeten is. Overigens is NL een officieel een constitutionele monarchie (in praktijk corporatisme). Zelf zie ik anarchisme / libertarisme als het beste systeem. republiek op nummer 2, vriendelijke dictatuur 3, monarchie 4. Verder vind ik het lastig kiezen wat erger is. Corporatisme (wat we nu hebben) of een theocratie. Mijn conclusie is dat we allicht het slechts mogelijke systeem hebben (voor de mensen, niet de elite)

  Verder eens mbt je stelling dat het volk sukkels zijn dat ze elke keer op de zelfde partijen stemmen. Echter heel goed dat men zo negatief is over de politiek. Ik hoop dat dit bijdraagt aan de enige oplossing, zelf doen en eigen verantwoordelijkheid.

 204. Hugo says:

  asd: Ben een volstrekte digibeet en weet niet hoe te quoten.

  Selecteer door de linker muisknop de text ingedrukt te houden welke je wilt quoten. Deze zal oplichten. Laat linker muisknop los. Druk op het woord quote en klaar ben je. Je kunt zien dat het gelukt is door de volgende text (iets vernaggelt zodat deze zichtbaar blijft na het posten). Succes!

  asd: Ben een volstrekte digibeet en weet niet hoe te quoten.

 205. Hugo says:

  Oops niet genoeg vernaggelt 🙂 zo dan?

  <abloc1kquote cite="com1ment-11261800"

  <1ssstrongHugo: asd: Ben een volstrekte digibeet en weet niet hoe te quoten./block1quote>

 206. Hugo says:

  jim: Waar vertrouw je op?

  Niet op digits en papier. Edelmetaal is geld door de milennia heen. Lijkt me wat betrouwbaarder dan die digits en papier. Overigens eens dat mijnbouw schadelijk kan zijn. Maar dat kan zeg oliewinning ook zijn (zie Niger delta, de Amazone of Golf van Mexico). Industriële landbouw moet je ook niet onderschatten.

  Overigens is de meneer erg open en eerlijk in de video. Ik kan er inhoudelijk niet veel tegen in brengen. Jij wel?

 207. jim says:

  Niet nodig. Klikken op (Quote) zoals hieronder volstaat.

  Hugo Zegt:

  4 September 2012 om 6:52 pm (Quote) (Reply)

 208. adamus says:

  vanavond rtl debat. Roemer is in de msm inmiddels geen MP meer. Televaag had toch een voorkeur voor Diederik S. De drie onderzoeksburo’s Meer, Minder en Gelijk hebben het aangetoond. Nu de aftocht van SP nog even voorbereiden. Tijd genoeg.
  Het doet er alleen niet toe, maar dat zien we het laatste kwartaal wel.

 209. jim says:

  Hugo: Niet op digits en papier. Edelmetaal is geld door de milennia heen. Lijkt me wat betrouwbaarder dan die digits en papier. Overigens eens dat mijnbouw schadelijk kan zijn. Maar dat kan zeg oliewinning ook zijn (zie Niger delta, de Amazone of Golf van Mexico). Industriële landbouw moet je ook niet onderschatten.

  Overigens is de meneer erg open en eerlijk in de video. Ik kan er inhoudelijk niet veel tegen in brengen. Jij wel?

  Hugo, met alle respect, ‘veilig’ in mijn perceptie bestaat niet!
  Het heeft dan ook geen zin bescherming te zoeken voor materiële rijkdom. Spiritueel materialisme ligt ook op de loer.

  Je hebt gelijk als je zegt dat ik de video had moeten bekijken maar ik heb zoveel ellende gezien in de mijnbouw dat ik hem op voorhand niet vertrouw. Heeft hij de aandelen erin van de hand gedaan?
  Of heeft hij er belang bij dat ook anderen voor iets kiezen waardoor hij zelf ‘veilig’ is.
  Waarom raad je mij aan ernaar te kijken?
  Overtuig mij.

 210. adamus says:

  jim,

  niemand is verplicht aan mijnbouw te doen en vooral niet delven naar edelmetalen.
  Verder is het meest voor het oprapen liggende spul al opgeborgen. We hebben de peak in het spul al gehad toch? Kost straks meer dan het opbrengt. Hoewel? 🙂

 211. Was ik maar een cartoonist says:

  @ Jim

  “Een democratisch recht.
  Het feit dat velen nu slechts redeneren dat ze ‘n dief van hun eigen portemonnee zijn als ze niet VVD stemmen en dat dus zeker zullen gaan doen deze keer verleent zonder meer legitimatie aan het argument om daar een tegenwicht tegen te bieden door juist wel te gaan stemmen! Hoe onbeholpen dat ook voelt.

  Maar je bent het niet verplicht hoor, net zomin als om iedereen ‘n hoer te noemen.”

  De figuren waarop je kunt stemmen komen niet op voor de belangen van diegenen die stemmen , alleen hun eigenbelang en dat van de hand die hen voed telt (banken, hogere overheid , multinationals wereld organisaties)

  Tenminste dit geldt voor de overgrote meerderheid van de volksdienaren die een zetel bezetten in de 2e kamer.

  Juist het feit dat ze corrupt zijn en hun eigenbelang najagen maakt ze tot hoer.

  Affijn genoeg geouwehoerd over prostituees.(wat mij betreft)

  enne . . . .

  Het is zeker niet mijn bedoeling om posters hier naar beneden te halen. Daarvoor is de kwaliteit van de meeste posters te goed.
  En er zijn ongetwijfeld ook integere prostituees 🙂

 212. Floor says:

  adamus: De drie onderzoeksburo’s Meer, Minder en Gelijk hebben het aangetoond.

  Meer, Minder en Gelijk gaan nu zelf gepeild worden.
  http://www.nrc.nl/verkiezingen/2012/09/04/nieuw-peilingbureaus-worden-nu-ook-zelf-gepeild/

 213. Hugo says:

  jim: ‘veilig’ in mijn perceptie bestaat niet

  Ik heb het nergens over veilig. Wel over betrouwbaarder. Alhoewel fiat geld altijd zijn interensieke waarde bereikt (0) (Voltaire). Edelmetaal heeft altijd een waarde/prijs (zeker niet gelijk aan elkaar) en bederft niet 🙂

  jim: Het heeft dan ook geen zin bescherming te zoeken voor materiële rijkdom.

  Voel je vrij alles over te maken aan zeg de staat of een goed doel. Heb je geen problemen meer met materiële rijkdom.

  jim: maar ik heb zoveel ellende gezien in de mijnbouw dat ik hem op voorhand niet vertrouw.

  Ik zoveel ellende gezien veroorzaakt door de wapenindustrie, politiek, politie, energie, argi business, farmaceuten etc. Ik luister naar de boodschap en probeer niet zoveel te letten op de brenger van de boodschap. Bill Gates bv heeft een hele enge boodschap (eugenetica).

  jim: Heeft hij de aandelen erin van de hand gedaan?

  Geen idee, hij gaat niet in op individuele aandelen.

  jim: Overtuig mij.

  Waarom zou ik? Als jij je goed voelt bij het bij voorbaat afserveren van elke (ex) mijnbouwer, wie ben ik om dat te ondermijnen (pun intended)? Trouwens, ken je Jim Sinclair?

 214. Hugo says:

  jim: Of heeft hij er belang bij dat ook anderen voor iets kiezen waardoor hij zelf ‘veilig’ is.

  Oh en nooit vergeten, iedereen heeft een eigen agenda.

 215. Floor says:

  En dit is dan Neelie, u weet wel die van dat maandelijkse inkomen van 25K, die eindelijk dat putje wil gaan dempen van dat kalf wat 20 jaar geleden al verzopen is.
  http://nos.nl/artikel/414650-kroes-lanceert-europaplatform.html

 216. Hugo says:

  Floor,

  Leuke Floor. Vooral dat ze zegt dat ze het wil hebben over Europa.

  ”een platform waar Nederlandse burgers terecht kunnen met vragen over Europa.”

  Hoe groot is de landoppervlakte van Europa, hoeveel inwoners heeft Europa…. Knap gespint, de EU gelijkstellen aan Europa Kroes. Kroes weet echt wel dat die de EU en Europa totaal verschillende beestjes zijn. Triest dat de Eurofielen die 2 willen samensmeden. Gaat ze niet lukken denk ik zo.

  Floor: die van dat maandelijkse inkomen van 25K

  Is dat inclusief of exclusief bijdragen van lobbyisten, fantasie declaraties etc etc?

 217. Was ik maar een cartoonist says:

  Floor,

  Hahaha

  Wij van de EU , bevelen de EU aan.

 218. Was ik maar een cartoonist says:

  @ Hugo,

  “Is dat inclusief of exclusief bijdragen van lobbyisten, fantasie declaraties etc etc?”,

  Die 25k/maand is ongetwijfeld netto Exclusief genoemde toeslagen EN niet te vergeten een boven-riante pensioen regeling.

 219. Hugo says:

  Dawg,

  Verdere onderbouwing van de stelling van Another? http://www.zerohedge.com/news/are-energy-prices-pegged-hard-money

 220. Dawg says:

  Floor: En dit is dan Neelie, u weet wel die van dat maandelijkse inkomen van 25K, die eindelijk dat putje wil gaan dempen van dat kalf wat 20 jaar geleden al verzopen is.nos.nl/artikel/414…-europaplatform.html

  Nu maak je me het wel heel erg moeilijk. Probeer ik net wat tegengas te geven aan teveel ongericht dedain richting politici, kom je met deze leugenachtige b…c op de proppen. Smit Kroes weet verdomd goed wat de werkelijke implicaties van de euro zijn en al die hoog opgespeelde verontwaardiging maken haar alleen maar nog ongeloofwaardiger.

  Het dilemma wat politici ons maar niet helder durver voor te leggen:

  http://www.money-for-nothing.nl/opinie/reflectie-de-toekomst-van-europa-en-democratische-legitimiteit

 221. Floor says:

  En dan plempen we deze er ook nog maar even op, kunnen we weer rustig gaan slapen.
  http://www.economist.com/content/global_debt_clock
  Schuld per hoofd van de Nederlandse bevolking is sinds de invoering van de euro dus nagenoeg 3x zo groot.
  Durf te wedden dat dat niet terug te vinden is op dat platform van Neelie.

 222. Floor says:

  Dawg,

  Daar was ‘ie al Dawg, nog een aardigheidje wat af te leiden is uit die klok, waarom Gadaffi aan het gas moest, duidelijk gevalletje van te weinig schuld en teveel olie zullen we maar zeggen.

 223. Dawg says:

  Hugo,

  Wie weet?

  Weet jij overigens iets meer over de op het internet circulerende geruchten dat Morgan Stanley op het punt staat door de hoefjes te gaan?

 224. Floor says:

  Dawg,

  MS is een systeembank, die wordt gewoon gered dus.
  Heeft trouwens een stevig netwerk met Deutsche Bank en Credit Agricole.

 225. Keesje says:

  @dawg 233 het lijkt er op! Slechte software zorgt voor transactieproblemen…..

  http://www.express.be/invest/nl/news/46ba389e340d85e94f41343c952cac21/175812.htm

 226. Dawg says:

  Floor: Daar was ‘ie al Dawg, nog een aardigheidje wat af te leiden is uit die klok, waarom Gadaffi aan het gas moest, duidelijk gevalletje van te weinig schuld en teveel olie zullen we maar zeggen

  Eh…..naar welke comment verwijs je nu?

  ‘t Probleem met MS schijnt dus te zijn dat ze nogal short in goud en zilver zijn en het printen daarvan is nu ook weer niet Heliben z’n specialiteit. Bovendien is die bank allemachtig groot.

 227. Keesje says:

  http://www.tekoopdooreigenaar.nl/nieuws/woningmarkt/hypotheekmarkt-nog-krapper-voor-modale-tweeverdieners/

  Veranderde hypotheekregels afgelopen paar jaar……huizenmarkt kan alleen maar dalen….

 228. Dawg says:

  Keesje,

  Oh gelukkig, slechts wat softwareproblemen.

 229. Floor says:

  Dawg,

  Nou volgens mij had het ook nog iets te maken met 40 toppertjes die het bedrijf plotsklaps gingen verlaten, om die zgn softwareproblemen en volgens mij ook nog iets met wat miljarden of biljoenen (als ik het goed onthouden heb, but what’s in a number) aan derivaatjes.
  En ineens wist ik weer waar ik het gelezen heb.
  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/09/01/angst-vor-mega-crash-mysterioese-vorgaenge-bei-morgan-stanley/

 230. Was ik maar een cartoonist says:

  @ Dawg

  Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat jij nog steeds gelooft in een keneysiaans beleid en dat de huidige politici en banken de uitgelezen personen/instanties zijn om dit keneysiaans beleid vorm te geven.

  Na een aandelen bubble kwam de huizen bubble en nu sta jij te verdedigen dat we na de vastgoedbubble nog een staatsschuldbubble gaan creeren om de euro in stand te houden ?

  Op die manier is straks ieder land en iedere wereldbewoner slaaf van de banken.

 231. Floor says:

  Was ik maar een cartoonist,

  Volgens mij kun jij maar beter je droom achterna reizen, die gaat eerder uitkomen dan de onzin die je nu uitkraamt.

 232. Dawg says:

  Was ik maar een cartoonist,

  Waar leid je dat dan uit af?

 233. Hugo says:

  Dawg,

  2 geruchten;

  1) dat ze door de stijgende rente op US treasury bonds met hun lange termijn rente derivaten positie a 8 biljoen in de problemen zijn gekomen.
  2) dat hun trading desk aan het instorten is aangezien +-40 belangrijke mensen (in trading) hun ontslag heeft aangekondigd en een open brief heeft geschreven. De brief gaat over ”verouderde trading technologie” en verder het gebruikelijke.

  Ik ben verder niet in de geruchten gedoken om ze uit te zoeken. Ik heb ze ter kennisgeving aangenomen. Ik ben al een aantal jaar in de overtuiging dat dit systeem dood is op een schrodinger’s kat manier. We kijken al zeker 20 jaar naar die doos. Dus zelfs voordat ik me ervan bewust werd :).

 234. jim says:

  Hugo: Oh en nooit vergeten, iedereen heeft een eigen agenda.

  Toch gekeken natuurlijk, waarvoor dank.

  Ik had het denk ik op voorhand goed gezien, maar zoals Lenin zei: Vertrouwen is goed, controle is beter. Een profeet bij z’n open haard.
  Met zijn analyses over hoe de financials en de lobby’s, de politiek werkt kan ik het moeilijk oneens zijn. Maar zoals ik zelf met zoveel woorden al zei wat is zijn agenda?

  Trouwens, wil je echt dat ik die video’s hier ga posten over die (ex) mijnbouwers, hij is ‘n Canadees geloof ik. Kan ik hoor!

  Voel je vrij om te speculeren met eindige grondstoffen en je overleeft het zonder mij ongetwijfeld best of beter. Of het zeker en veilig is, je daar blij en trots op kan zijn mag je zelf bepalen. Of het terecht is, dat is een ander ding, maar wat mij (persoonlijk) het meest stoorde was zijn filantropisch appeal voor de kindertjes uit kansarme situaties. Daarvan kreeg hij sterretjes in zijn ogen. Er bekroop mij onmiddelijk het gevoel dat er iets niet klopte. Ik kan het verkeerd hebben natuurlijk maar heb je deze film gezien?
  http://www.youtube.com/watch?v=yEmiuGhJ_Qs

  En inderdaad mijn geld staat niet veilig bij de Triodos of ASN bank maar ben ik soms een rijke smeerlap als ik het vertik om in smerige industrie te investeren? Als ik geld geef aan ‘n leprapatient maakt mij dat arm soms? Of is het ‘n investering in een onvermoedde kenniseconomie van empathie, solidariteit zonder de ideologische component die het leven draaglijker maakt. Wat is rendement als je weet dat je dood gaat?

  Leuk hoe hij het heeft over investing in the foodindustry maar welke is dat? De lanndbouwlobby heeft heel toevallig weer een of andere prof laten vertellen dat intensieve lanndbouw niet slechter en biologische producten niet gezonder zijn dan de reguliere. Debunken kost tijd. Als inflatie toeneemt wordt voedsel meer waard natuurlijk. Hij wed op meer dan één paard. Ik vond hem voornamelijk zelfingenomen en arrogant. Weliswaar stelde de interviewer goede vragen maar ook beperkt. Het werd leuk toen hij vroeg hoe hij jongeren zou adviseren. Dat kon hij niet omdat mensen op zijn leeftijd demagogisch worden zoiets zei hij. Hoe oud ben jij eigenlijk?
  Misschien zie ik iets over het hoofd maar volgens mij valt het wel mee met het empathisch vermogen van deze brenger van de boodschap. Alchemie is ‘n metafoor.
  Zijn filantropie lijkt eerder ‘n vlag op ‘n modderschuit. Als ik het huis mag geloven vanwaaruit hij die onzin debiteert.

  Nu ja wellicht zie ik het verkeerd. Leg uit.

 235. Hugo says:

  Oops Keesje, was me voor.

 236. Hugo says:

  Was ik maar een cartoonist: Ik kan me niet aan de indruk ontrekken dat jij nog steeds gelooft in een keneysiaans beleid

  Dit blog heeft een lange geschiedenis. Als je dit blog langer had gevolgd weet je dat Dwag geen Keneysiaan is. Misschien een bekeerde maar dat is een ander verhaal :P.

 237. Dawg says:

  Hugo,

  Zo lang er maar niemand kijkt. Maar ja, komt inmiddels wel steeds meer stank uit die doos.

 238. adamus says:

  Floor: Meer, Minder en Gelijk gaan nu zelf gepeild worden.
  nrc.nl/verkiezinge…nu-ook-zelf-gepeild/

  nou wordt ie mooi 🙂

 239. Was ik maar een cartoonist says:

  dawg,

  het was maar een indruk die ik kreeg omdat je het min of meer opneemt voor de huidige generatie politici die alleen maar kunnen denken in termen van groei, stimuleren en meer schulden maken.

 240. asd says:

  Hugo, Jim,

  Eveneens bedankt voor de tip. Deze digibeet zal zich er eens mee bezig houden. Zal wel een jaartje of wat duren voor de volgende stap in zijn digitale wereld.

  Waar is de tijd gebleven, dat men elkaar met vulpen schreef?

 241. Dawg says:

  Was ik maar een cartoonist,

  Ik weet zo net nog niet of je kan spreken over een “huidige generatie politici die alleen maar denken in termen van groei stimuleren en meer schulden maken”. Maar afgezien daarvan, ik neem het niet zozeer op voor politici, ‘t is meer zo dat ik de tegenstelling tussen een volslagen corrupte politieke klasse van onkundige zakkenvullers en een zielige misleidde bevolking die er allemaal ook niks aan kan doen wel erg sterk aangezet vind. Die politici zitten daar omdat wij ze kiezen en blijven kiezen. Waaronder een dikke vette mainstream die wel graag over en tegen ons praat, maar niet graag door ons wordt tegengesproken. Klaarblijkelijk bevalt ons dat wel, want we blijven maar op ze stemmen.

 242. ll says:

  Het nieuwe hypotheken belastingplan, alleen de ‘echte ‘aflossing geldt, dag spaarhypotheek……. 😉

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3311141/2012/09/05/Aftrek-hypotheekrente-alleen-nog-bij-echte-aflossing.dhtml

 243. ll says:

  Het volk moeten gaan bezuinigen om de HRA aftrek te kunnen betalen……. 😉

  Het volk moet 14 miljard inleveren om de kasteelheren ( rijke huiseigenaren ) te kunnen betalen, raar landje.

  Even de BTW verhoging uitgerekend. 555 Euro tot 2015, en daarna ?

 244. ll says:

  Nog even terugkomend op Morgan Stanley.

  Wat je niet ziet, is er niet ? of toch wel 😉

  http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2012/09/01/angst-vor-mega-crash-mysterioese-vorgaenge-bei-morgan-stanley/

 245. Adamus says:

  ll:
  Het nieuwe hypotheken belastingplan, alleen de ‘echte ‘aflossing geldt, dag spaarhypotheek…….

  volkskrant.nl/vk/n…chte-aflossing.dhtml

  Alleen de nieuwe “gevallen”. Zal een dompertje zijn voor de prijzen, maar straks, na de verkiezingen, is alles anders en wordt het herfst en bieden we tegen elkaar op.

 246. ll says:

  @ adamus, om mijn aflossingsvrije hypotheek te KUNNEN aflossen veroordeel ik mezelf tot water en brood, dankzij het boek van Gerhard Hormann.

  Geen probleem, ik overleef het wel 🙂

  Over 5 tot 10 jaar moet alles zijn afgelost, lees maar ………., makkie

  http://schmullstrategie.nl/2012/09/tip-van-rik-raakt-de-wereld-uit-balans/

  Ik had zondag een dwaalgast uit Spanje in de tuin, de libythea celtis, heb jij wel eens boven de groenekool plantjes zien fladderen ? 🙂

 247. Adamus says:

  ll:
  @ adamus, om mijn aflossingsvrije hypotheek te KUNNEN aflossen veroordeel ik mezelf tot water en brood, dankzij het boek van Gerhard Hormann.

  Geen probleem, ik overleef het wel

  Over 5 tot 10 jaar moet alles zijn afgelost, lees maar ………., makkie

  schmullstrategie.n…e-wereld-uit-balans/

  Ik had zondag een dwaalgast uit Spanje in de tuin, de libythea celtis, heb jij wel eens boven de groenekool plantjes zien fladderen ?

  Vliegende plantjes? Koolvliegjes? Warm en te weinig wind misschien.

 248. Adamus says:

  ll,

  Je hoeft in ieder geval geen huur te betalen 😉

 249. Adamus says:

  ll:
  Nog even terugkomend op Morgan Stanley.

  Wat je niet ziet, is er niet ? of toch wel

  deutsche-wirtschaf…-bei-morgan-stanley/

  De headhunters hebben het maar druk.

 250. afbetaalde huiseigenaar says:

  jim Zegt:
  4 September 2012 om 4:11 pm (Quote) (Reply)

  De Duitsers die al eerder een massaal volksprotest lieten horen tegen het ESM ..

  bij het ingediende “klage in Karlsruhe” hebben zich ondertussen 30.000 mensen aangesloten, daaronder diverse grootten uit de Wirtschaft/ Finanzwelt & Industrie

 251. Claude says:

  De Hypotheker echt heel boos over hypotheekplan: http://www.eufin.nl/vaknieuws/64-vaknieuws/27616-reactie-de-hypotheker-op-voorstel-staatssecretaris-weekers (tjazeker, in een klap overbodig zijn is nooit grappig, al blijft het interessant en erg waardevol om te adviseren tussen linieair en annuitair uiteraard)

 252. Claude says:

  Toch nog even een quote van De Hypotheker: “De voorgestelde maatregel leidt tot een lastenverzwaring voor de consument, met name de starters op de woningmarkt zullen hierdoor worden getroffen. “Juist in de eerste jaren na aankoop zouden zij minder moeten kunnen aflossen en in latere jaren meer. De staatssecretaris sluit dit nu uit”, zegt Millenaar.”

  Het zijn de nieuwe regels voor de banken, stupid. Die willen c.q. mogen niet meer >100% LTV aanhouden. En aangezien een boel mensen binnen zes jaar vertrekken, zal de woningschuld zonder huizenprijsstijgingen onder water blijven als je geen cent aflost. Geld van de banken en de manier waarop is geen recht. En als je dan toch zo heerlijk flexibel wilt blijven: dan maar zonder HRA. Maar ik vrees dat dit weinig mensen gaan doen.

  Ik vraag me verder af, of het wel zo’n goed idee is om niet af te lossen, maar wel fictief elk jaar minder HRA te krijgen. Je bent uiteindelijk natuurlijk een boel meer geld kwijt omdat je meer niet aftrekbare rente overhoudt. Ik vraag me af of een goede adviseur dit wel zou moeten voorstellen. Zeker in een, op zijn minst op papier, kick-back-fee-loze wereld.

 253. Claude says:

  Uit het Volkskrant-artikel van vandaag: ”
  In een debat vorige week bleek dat de financieel specialisten van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie ervan uitgaan dat alle hypotheken in aanmerking komen voor de aftrek, zolang de fiscus uitgaat van de fictie dat de hele hypotheeklening in dertig jaarlijks gelijke delen wordt afgelost. Elk jaar wordt het fiscale voordeel dan 1/30ste kleiner. Voor de Belastingdienst is dat echter vrijwel onuitvoerbaar. ”

  Huhz? Annuitair is niet gelijk aan elk jaar 1/30ste deel minder. Dat is lineair. Levert overigens de schatkist een stuk meer op dan annuitair, maar dat terzijde. Dat was sowieso niet afgesproken. Volgens mij was het toch duidelijk dat mensen daadwerkelijk moesten gaan aflossen om in aanmerking te komen voor aftrek.

  /me pakt het lente-akkoord er even bij:

  “Vanaf 1 januari 2013 is voor nieuwe hypotheken de betaalde rente alleen aftrekbaar als het een lening betreft die gedurende de looptijd volledig en ten minste annuïtair wordt afgelost.”

  Is dit dan zo dubbelzinnig?

 254. adamus says:

  Claude:
  Makelaars boos over hypotheekplan: deondernemer.nl/ec…s-om-hypotheken.html

  boel gedoe om fictief eigenaar van een woning te worden. hadden die Hypothekers niet wat centjes opzij moeten leggen in de goede jaren? fictief dus 😉

 255. Meubelboek says:

  In de Meubelbranch zitten wij ook wel te wachten op het aantrekken van de woningmarkt! Dus laat Rutte die belofte maar waar maken..

 256. Adamus says:

  Wow, de PvdA kreeg van ING Direct USA een grote donatie, vlak voordat Wouter Bos ze miljarden staatssteun & garanties (op alt-a hypo’s) gaf. Retweet

  ING DIREKT & PVDA INDIREKT aan infuus

 257. Ain says:

  Betty de boer valt ook door de mand bij het debat met groningse studenten.

  http://www.ruimtelijkverkiezingsdebat.nl/

 258. RealisT says:

  Meubelboek: In de Meubelbranch zitten wij ook wel te wachten op het aantrekken van de woningmarkt! Dus laat Rutte die belofte maar waar maken..

  Bij lagere prijzen blijft er meer geld over om aan de inrichting te besteden. Of zie je potentiele omzet liever verloren gaan aan de bank in de vorm van hypotheekrente?

 259. adamus says:

  Meubelboek:
  In de Meubelbranch zitten wij ook wel te wachten op het aantrekken van de woningmarkt! Dus laat Rutte die belofte maar waar maken..

  gaat natuurlijk niet gebeuren in een wereld waarin de inrichting ook bij de aflossingsvrije hypotheek werd getrokken 😉
  POLITIEKE SCHULDECONOMIE

 260. Voerman says:

  adamus: gaat natuurlijk niet gebeuren in een wereld waarin de inrichting ook bij de aflossingsvrije hypotheek werd getrokken
  POLITIEKE SCHULDECONOMIE

  Steeds waanneer ik inlog zie ik de titel van dit item ‘Rutte zorgt voor stijgende huizenprijzen!’

  Wat een onzinnige zin! Dat gebeurt eventueel pas na een wederopstanding van de huizenmarkt.

  Daar gaat hij natuurlijk niet voor zorgen.
  Als hij uberhaupt ergens voor kan zorgen, laat hij dan zorgen, dat de sociale zekerheid intact blijft en de inkomens stijgen. Alleen dan kan er iets positiefs in woonland gebeuren. Alle andere beloftes en geleuter is baarlijke nonsens en volksverlakkerij.

 261. ll says:

  Hoe de bank de klanten hebben belazerd en nog steeds belazeren

  Caro Sicking.

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2012/09/05/bankroet-klant-dokt

 262. adamus says:

  Voerman,

  zet alle toppertjes op een rij en ze beweren allemaal dat ze een vinger in de pap van de wereldeconomie hebben. Roemer mag het niet hardop denken dat hij er geen bal van begrijpt…….

 263. adamus says:

  ll:
  Hoe de bank de klanten hebben belazerd en nog steeds belazeren

  Caro Sicking.

  dewereldmorgen.be/…/bankroet-klant-dokt

  mijn “schoonmoeder” die bij de rabo spaart zal dit een zwartgallig artikel vinden.
  Hoewel al een keer getild met een spaarbelegging; leverde een procentje meer op…maar niet heus. Hebben we met een grote bek nog los weten te peuteren; ouwe mensen handtekeningen ontfutselen aan de balie. Dat is ook de Rabo 🙂
  Hoe doen de jongens in de Vuelta het? Zie ik nu minder groepjes dikbuikigen met een Raboshirtje onderin het stuur fietsen? Verbeelding?

 264. tufkaj says:

  Wel een interessant dagje zo. De hypotheker snapt dat ze alleen nog virtueel waarde kan toevoegen als er moet worden afgelost en vreest voor haar voortbestaan.
  Bouwend Nederland vreest tegen normale bedragen te moeten gaan produceren als de kredietbubble niet meer wordt bijgepompt vanuit het overheids-HRA-infuus. En NVM weet zich geen houding te geven. Zijn we nu voor of tegen aflossen?

  Lobbyist Daan Keij houdt het er maar stelselmatig op dat ‘de starter wordt gepakt’, maar de meningen zijn verdeeld en om eerlijk te zijn zou ik nu als NVM vol pleiten voor afschaffen van de hele bende. Dan is er pas duidelijkheid.

  En dan zie ik Debby de Boer nog polsen bij Rob Mulden van vereniging geleend huis of die niet een peiling hebben soms waaruit blijkt dat eigenaren de VVD het beste voor hun belang vinden opkomen. Want als het een peiling is, dan is het waar. En met de logica van Betty valt dat vast te vertalen dat dit in het belang van heel Nederland is omdat iedereen wel een huiseigenaar kent.

  Oh, en last but nog least tweette een partner van een consultingclub die veel met hypotheken doet dat NIBUD per 1/1/13 de leennorm voor middeninkomens met 20/30k omlaag gaat schroeven wegens stijgende andere lasten.

  1/1/13 wordt dus modale huizenprijs verlaagd met 25k + nog eens met 10% vanwege Kunduz en dan nog eens de huidige lijn die er al in zat. Zou zomaar kunnen betekenen dat een gemiddeld huis dan de 175.000 begint te naderen.

 265. Henk 6 says:

  tufkaj:
  Wel een interessant dagje zo. De hypotheker snapt dat ze alleen nog virtueel waarde kan toevoegen als er moet worden afgelost en vreest voor haar voortbestaan.
  Bouwend Nederland vreest tegen normale bedragen te moeten gaan produceren als de kredietbubble niet meer wordt bijgepompt vanuit het overheids-HRA-infuus. En NVM weet zich geen houding te geven. Zijn we nu voor of tegen aflossen?

  Lobbyist Daan Keij houdt het er maar stelselmatig op dat ‘de starter wordt gepakt’, maar de meningen zijn verdeeld en om eerlijk te zijn zou ik nu als NVM vol pleiten voor afschaffen van de hele bende. Dan is er pas duidelijkheid.

  En dan zie ik Debby de Boer nog polsen bij Rob Mulden van vereniging geleend huis of die niet een peiling hebben soms waaruit blijkt dat eigenaren de VVD het beste voor hun belang vinden opkomen. Want als het een peiling is, dan is het waar. En met de logica van Betty valt dat vast te vertalen dat dit in het belang van heel Nederland is omdat iedereen wel een huiseigenaar kent.

  Oh, en last but nog least tweette een partner van een consultingclub die veel met hypotheken doet dat NIBUD per 1/1/13 de leennorm voor middeninkomens met 20/30k omlaag gaat schroeven wegens stijgende andere lasten.

  1/1/13 wordt dus modale huizenprijs verlaagd met 25k + nog eens met 10% vanwege Kunduz en dan nog eens de huidige lijn die er al in zat. Zou zomaar kunnen betekenen dat een gemiddeld huis dan de 175.000 begint te naderen.

  In aanvulling komt CBS met het feit dat de hypotheek schuld is gestegen naar 670miljard eind 2011.

  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/01-09-2012/rutte-zorgt-voor-stijgende-huizenprijzen/#comment-112688

  Daarnaast wordt er door het CBS gelogen dat de waarde van alle koophuizen 1400 miljard is. Terwijl uit hun eigen cijfers blijkt 1167 miljard {nu dus alweer 8% minder}.

  http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=80056NED&D1=a&D2=0&D3=a&HD=090713-1432&HDR=G1,T&STB=G2

  Conclusie CBS niets aan de hand woningwaarde is 2 maal de hypotheekschuld

  Mijn conclusie gemiddelde hypotheekschuld 190k gemiddelde woning waarde 250k, heel veel Nederlanders staan onderwater, probleem wordt groter en groter.

  Zelfs het CBS begint te liegen, is de situatie zo slecht dat dit nodig is?

 266. ll says:

  Henk 6: Zelfs het CBS begint te liegen, is de situatie zo slecht dat dit nodig is?

  Nog een bevestiging van dit cijfer 1156

  http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?DM=SLNL&PA=80056ned&D1=2&D2=0&D3=0,8-9&D4=l&HDR=G1,T,G3&STB=G2&VW=T

 267. Hugo says:

  Dawg: ‘t Probleem met MS schijnt dus te zijn dat ze nogal short in goud en zilver

  Ik ben dat niet begrepen. Wat ik heb begrepen is dat vooral JPM en HSBC (”toevallig” custodians van GLD en SLV) de grote shorts zijn.

 268. Hugo says:

  jim: het meest stoorde was zijn filantropisch appeal voor de kindertjes uit kansarme situaties.

  Eens dat het nogal gemaakt overkwam. Maar aan de andere kant, toch goed te zien dat de man zich bekommert.

  jim: http://www.youtube.com/watch?v=yEmiuGhJ_Qs

  Nope, niet gezien.

  jim: ben ik soms een rijke smeerlap als ik het vertik om in smerige industrie te investeren?

  Ik volg je hier niet zo. Tussen fysiek metaal sparen (meeste al boven de grond, het Vaticaan spaart dat spul bv +- 2000 jaar) en investeren in een mijn zit een wereld van verschil. Wat mij betreft sluiten alle mijnen morgen. Zeker bij goud maakt dat bijna niets uit (+-170.000 ton bovengronds ca 2.400 ton komt daar per jaar bij, minder dan 1.5%)

  jim: Wat is rendement als je weet dat je dood gaat?

  Autonomie tot je dood. Ik denk nl niet dat ik pensioen zal ontvangen (misschien weinig). Dit U$$$ reserve currency systeem zal het begeven. Als je de centrale banken bekijkt zie je dat die goud weer een prominente(re) plek willen geven. Ik neem graag mijn koopkracht mee naar een ander systeem. Kan ik helpen aan de wederopbouw. Als je aan een lepra patient wil geven, prima. Alleen doe het niet via een liefdadigheids club. Dan gaat het meeste naar de directie en niet naar de lepra patient.

  jim: Leuk hoe hij het heeft over investing in the foodindustry maar welke is dat?

  Vroeg ik me ook af. Hoop kleinschalig / decentraal biologisch dynamisch. Goede toekomstige mogelijkheden.

  jim: Als inflatie toeneemt wordt voedsel meer waard natuurlijk.

  Ten opzichte van wat precies? Ik denk dat een fiets dan nog steeds hetzelfde kost uitgedrukt in zeg olie en dat eieren uitgedrukt in olie ook zo ongeveer. Die digits (en jouw arbeid) worden minder waard.

  Verder maakt het me niet zo uit wat voor empathie de man heeft. Ik vond het interessant wat hij te melden had. Je hoort nooit dit soort interviews met miljardairs (behalve die in de Hedgefund wereld ala Paulson). Daarnaast, hij heeft eea zelf opgebouwd. Dat in tegenstelling tot zeg Beatrix welke haar vermogen heeft afgeperst van de NL bevolking en overzeese gebieden.

 269. Henk 6 says:

  Sorry 1156 ipv 1167.
  ll,

 270. Juan belmonte says:

  ll: Van de moetjes en de luxe paarden 🙂

  Kooplust blijft uit, nieuws uit makelaarsland.

  de bewuste woonconsument; de kopers die de politieke besluiten afwachten tot er voldoende zekerheid is over de toekomst. Zij zullen in 2012 overgaan tot aankoop onder de, naar verwachting gunstige, fiscale mogelijkheden en hypotheekvoorwaarden. Daarbij speelt de lage rente en de goede betaalbaarheid van koopwoningen ook een belangrijke rol.

  Tsja we zullen einde 2012 de balans opmaken om te bezien hoeveel “bewuste woonconsumenten” er zijn geweest.

  Gezien de stand van de hoge hypotheekschulden in de polder zijn de meeste kopers te classificeren als “onbewuste woonconsumenten” ?

 271. Juan belmonte says:

  ll: Het volk moet 14 miljard inleveren om de kasteelheren ( rijke huiseigenaren ) te kunnen betalen, raar landje.

  Inderdaad.

  Handen af
  van de Woning-“markt”

  … dat moet OOK de voorvechters
  van de vrij markt gedachte
  aanspreken
  (even los van eventueel andere vechters)

  DE KRANT STAAT VOL VAN DE BERICHTEN OVER DE FOEI FOEI SCHEEFHUURDERS MAAR HRA-MISBRUIKERS, daar lezen we maar weinig over.
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/22-08-2012/het-bnr-economenpanel-over-de-vastgoedzeepbel/#comment-111556

  Referentie:

  Hoogste tijd dan ook om eens hardop te zeggen dat 10% van de HRA subsidie-ontvangers 30% van het HRA subsidie budget ontvangen terwijl ze het aantoonbaar geeneens nodig hebben.

  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/10-11-2010/helft-senaat-wil-hypotheekrenteaftrek-herzien/#comment-55492

 272. maarten says:

  Het komt uit: Kafka in de polder. Alleen zitten de vertegenwoordigers van het gezag niet meer in een slot aan de andere kant van de rivier (Moldau). Ze wonen in een koophuis met een grote hypotheek erop en een hoog hek eromheen.

 273. maarten says:

  Wat de vvd vrinden maar niet snappen is dat rijkdom niet alleen relatief naar boven gaat (een betere auto dan de buren) maar ook relatief naar beneden (gated communities vanwege een te groot verschil in gedeelde welvaart) en de beweging is omlaag.

 274. Juan belmonte says:

  azijnseikerT: Dit vind ik persoonlijk een rare opmerking. “Alleen HRA uit noodzaak.” Wie of wat bepaalt die noodzaak? Als je geen huis koopt, is de noodzaak er ook niet. Je hoeft nl. geen huis te kopen!
  De HRA is w.m.b. uitsluitend een teruggave van belasting van het krankzinnig progressieve belastingsysteem. (waar de solidariteit nog enigzins mee in stand wordt gehouden) Het enige wat er fout aan is, is dat alleen huizenbezitters voor deze teruggave in aanmerking komen.
  Maar ik begrijp dat ik op een blog ben aangeland waar men het heel normaal vind dat ik me de pleuris werk en daarvan bijna de helft zie verdwijnen naar de staat. Waar weer een stel nietsnutten van profiteert.

  Dank dat u dit punt nogmaals onder de aandacht wilt brengen.

  Met uw welbevinden
  – en ook zonder-
  stellen wij vast dat wanneer de TOP 10% van de polderbevolking geld leent en daarover disproportioneel véél HRA geniet.
  Terwijl ze al zoveel vermogen hebben dat ze de lening (gemiddeld) niet nodig zouden hebben (ze kunnen de lening zo AFLOSSEN, maar inderdaad dan missen ze de HRA) welnu dan wil Juan wel het oordeel vellen dat er

  GÉÉN ENKELE NOODZAAK TOT die HRA subsidie is
  EENS ?

  Immers we kunnen ook een HRA ontwerpen voor het lenen van:
  – automobielen
  – jachten
  – vliegtuigen
  – privé eilanden.

  om op dergelijke soortgelijke wijze tot reductie van de inkomstenbelasting te komen.

  Handen af
  van de Woning-”markt”

 275. Juan belmonte says:

  azijnseikerT,

  Als u de bealstingen wilt verlagen
  ZEG DAN DAT DE BELASTINGEN TE HOOG ZIJN
  zeg dan ook niet dat aftrekposten
  die nota bene disproportioneel gebruikt worden
  instand moeten blijven

  Zonder maximering van HRA, zeg tot de NHG grens of er nèt boven, blijft het meest onredelijke element van HRA in stand.
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/29-02-2012/topeconoom-rabobank-de-hypotheekrenteaftrek-is-een-subsidie-op-schuld/#comment-99586
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/30-05-2012/plannen-voor-de-woningmarkt-worden-mogelijk-weer-gewijzigd/#comment-106100

 276. Juan belmonte says:

  Hugo,

  Dank

  Inderdaad Hugo, hartverscheurend voor de Spanjool in hart en nieren Juan Belmonte en tegelijketijd de volledige bevestiging van de situatie in Spanje met
  ZOVEELSUSHI dat de de banken er al bad zijn

  ZOVEELSUSHI is een nieuw zelfstandig naamwoord
  voor onzelfstandige banken
  die vereisen
  dat er bad banks opgericht worden.

  Referentie:
  SAMENVATTING situatie Spanje
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/14-03-2012/koopkracht-komende-vijf-jaar-onder-druk/#comment-100778

 277. Juan belmonte says:

  Sin poesía

  …..

  NO SE PUEDE TOREAR !

 278. Juan belmonte says:

  jim: OmJuan te citeren “schaf de 2e kamer af”.

  Juan heeft geroepen om de tweede Kamer af te schaf zo lang

  Wellicht was het ballorigheid
  Wellicht was het een parodie op de voorstanders van afschaffing van de Eerste Kamer (die nota bene WEL het taboe van te Hoge Schulden erkende)

  Maar boven alles:
  Schaf de Tweede Kamer AAN:
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/27-04-2012/vereniging-eigen-huis-tweedeling-renteaftrek-zet-rem-op-doorstroming/#comment-104159

  Juan raadt iedereen aan om in ieder geval te gaan stemmen.

 279. Juan belmonte says:

  Perdon weer eens een zinn niet vervolledigd

  Juan heeft geroepen om de tweede Kamer af te schaf zo lang

  mag beter zijn
  Juan heeft geroepen om de tweede Kamer af te schaf zo langzij de ernst van de schuldenproblematiek op de Hollandse Hogehuizenprijsminnende woning-“markt” bleef negeren.

  Dat is -getuige de debatten –
  nu echt niet meer
  het geval

 280. Juan belmonte says:

  buenas noches
  Juan

 281. Floor says:

  ll: schmullstrategie.n…e-wereld-uit-balans/

  Een bedankje voor bovengenoemde site speciaal voor jou voor de vroege uurtjes morgen.
  Ben er vanavond eens ingedoken en die jongen is goed!
  Of het moet komen natuurlijk doordat ‘ie schrijft wat ik al jaren denk, hij staat vanaf nu in ieder geval boven aan m’n favorietenlijstje, maar wel onder die zeepbel hoor.

 282. cartoonist says:

  Ondertussen wordt er door sommige makelaars aan gewerkt om het mogelijk te maken een huis met verlieste verkopen.

  Dus beste huizenverkoper die denkt niet in vraagprijs te kunnen zakken met zijn te koop staande huis, surft u eens naar :
  http://www.tekoopdooreigenaar.nl/nieuws/woningmarkt/hypotheekmarkt-nog-krapper-voor-modale-tweeverdieners/

 283. cartoonist says:

  sorry foute link gecopied, dit is de juiste link:

  http://www.huisverkopenmetverlies.nl/

 284. Henk 6 says:

  De leugen van het CBS wordt nu opgepakt door bouwend Nederland! Het lijkt wel georganiseerde misdaad, bah.

  http://www.bouwendnederland.nl/artikelen/Pages/CBScijfers_maken_hervormen_overbodig_7193.aspx

  ” De totale Nederlandse hypotheekschuld bedroeg eind 2011 bijna 670 miljard euro. Dit is 111 procent van het bruto binnenlands product en daarmee het hoogste van de eurozone. Daar staat tegenover dat de waarde van alle koopwoningen – bijna 1400 miljard euro – tweemaal zo hoog is als de hypotheekschuld.

  Daarnaast hebben huishoudens spaar(beleg)depots en vorderingen op pensioenreserves die de hypotheekschuld riant overtreffen. Dit meldt het CBS vandaag.
  Het bureau constateert dat ondanks de recente daling van de huizenprijzen de totale huizenwaarde nog altijd ruim tweemaal zo hoog is als de totale hypotheekschuld – hoewel voor individuele huishoudens de woningwaarde inmiddels lager kan zijn dan de aangegane hypotheek.”

 285. Dawg says:

  Floor,

  Lees als je tijd heb ook de laatste van de drie links door Hugo. Deze dus:

  http://www.golemxiv.co.uk/2012/09/spains-balls-part-three-a-right-load-of/

  Dat is dus deflatie in progress. In Spanje in dit geval. Ziet er ook niet allemaal zo houdbaar uit. En je houdt op de duur ook geen bank meer over.

  Ik zou natuurlijk helemaal niet moeten reageren, maar ik las je comment bij D.S.

 286. Juan Belmonte says:

  Henk 6: ” De totale Nederlandse hypotheekschuld bedroeg eind 2011 bijna 670 miljard euro. Dit is 111 procent van het bruto binnenlands product en daarmee het hoogste van de eurozone. Daar staat tegenover dat de waarde van alle koopwoningen – bijna 1400 miljard euro – tweemaal zo hoog is als de hypotheekschuld.

  Het kan zijn dat Juan het niet begrepen heeft maar ueh …men mag niet als onderpand voor ALLE hypotheken rekenen die panden die hypotheekschuldvrij zijn ????

  18% is hypotheekschuldvrij = 252 miljard.

  Blijft over :1148 als waarde van koopwoningen mèt hypotheek.

  670 /1148 = 58%.

  GEMIDDELD.
  het hoogste in EUROPA
  te bizar voor woorden.

  En er zit nog een flinke daling van huizenprijzen in het vat.
  Tel uit uw verlies.

  buenas noches,
  Juan

 287. Dawg says:

  Henk 6,

  Ik zou niet voetstoots aannemen dat het CBS er maar op los liegt. Wat wordt gemeten hangt af van de definities die worden gehanteerd. Misschien worden in het hoge cijfer bijvoorbeeld recreatiewoningen wel meegeteld en in het lage cijfer niet. (Is maar veronderstelling).

 288. cartoonist says:

  Bouwend nederland beweert in bovenstaande link die Henk 6 om 9:46 postte het volgende:

  “Al gespaard
  Bovendien staat tegenover de hypotheekschuld van huishoudens ook nog 332 miljard euro aan spaartegoeden die, goeddeels via spaar- of beleggingshypotheken, gereserveerd zijn voor de aflossing van de hypotheek aan het einde van de looptijd. Voor bijna de helft van de totale hypotheekschuld is dus al gespaard. ”

  Die 332 miljard aan beleggingshypotheken is natuurlijk de bruto ‘gespaarde’ inleg geweest, daar moeten dan de kosten nog af die de banken rekenen over dit soort belasting vriendelijke en zeer aantrekkelijke produkten. (u bent een dief van uw eigen portemonnee als u hier niet intrapt)
  Reken maar op 300 miljard aan kosten, blijft over 32 miljard

  Volgens de DNB (zie http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/22-08-2012/het-bnr-economenpanel-over-de-vastgoedzeepbel/#comment-111497 ) is er 30 a 45 miljard gespaard

 289. Juan Belmonte says:

  Henk 6: Daarnaast hebben huishoudens spaar(beleg)depots en vorderingen op pensioenreserves die de hypotheekschuld riant overtreffen. Dit meldt het CBS vandaag.

  Da’s wel waar maar volstrekt irrelevant voor wat betreft de risico;s op de huizenmarkt.
  Voor risico’s geldt dat die nu juist zit bij die mensen die wienig pensioenaanspraken hebben.

  Vanuit een risicoperspectief is een gemiddelde nietszeggend, het gaat om de spreidingen.

 290. Henk 6 says:

  Dawg:
  Henk 6,

  Ik zou niet voetstoots aannemen dat het CBS er maar op los liegt. Wat wordt gemeten hangt af van de definities die worden gehanteerd. Misschien worden in het hoge cijfer bijvoorbeeld recreatiewoningen wel meegeteld en in het lage cijfer niet. (Is maar veronderstelling).

  – De cijfers die CBS nu publiceert over de waarde van de koopwoning wijken significant af t.o.v. voorgaande CBS rapportages. (1400 t.o.v. 1156)

  – de conclusie van het CBS dat de waarde van de koopwoningen 2 maal hoger is dan de totale hypotheekschuld suggereert dat er geen probleem is. Dit is niet te correleren met de recente cijfers die SNS, RABO en NIBC gaven over de verhouding tussen de hypotheekschuld en de woningwaarde van hun eigen klanten die lag tussen de 75% en 81 %(SNS).

  Het is uitermate belangrijk om hier precies in te zijn. Vandaar mijn kwalificatie.

 291. Henk 6 says:

  Juan Belmonte,

  Aanvulling op jouw cijfers, we hebben dit al vaker berekend hier.

  De gemiddelde hypotheekschuld is 190k
  de gemiddelde woning waarde was eind 2010 275k, nu waarschijnlijk rond 250k.

  verhouding hypotheek woning waarde is gemiddeld 190/250 = 76%
  Dit is geheel in lijn met de cijfers die Rabo, NIBC en SNS gepubliceerd hebben.

 292. cartoonist says:

  @ Dawg

  je schrijft

  “Ik zou niet voetstoots aannemen dat het CBS er maar op los liegt. Wat wordt gemeten hangt af van de definities die worden gehanteerd. Misschien worden in het hoge cijfer bijvoorbeeld recreatiewoningen wel meegeteld en in het lage cijfer niet. (Is maar veronderstelling).”

  Dit zou dan naar de letter geen liegen zijn maar wel misleidende manipulatie van de cijfers.
  recreatiewoningen rust vaak geen hypotheek op (HRA is immers niet aftrekbaar voor dit soort optrekjes)
  (CPB weet met misleidende manipulaties ook de inflatiecijfers heel laag te houden, gewoon de definities jaar op jaar aanpassen aan het gewenste resultaat)

 293. Henk 6 says:

  Dawg:
  Henk 6,

  Ik zou niet voetstoots aannemen dat het CBS er maar op los liegt. Wat wordt gemeten hangt af van de definities die worden gehanteerd. Misschien worden in het hoge cijfer bijvoorbeeld recreatiewoningen wel meegeteld en in het lage cijfer niet. (Is maar veronderstelling).

  http://statline.cbs.nl/StatWeb/publication/?VW=T&DM=SLNL&PA=80056NED&D1=a&D2=0&D3=a&HD=090713-1432&HDR=G1,T&STB=G2

  Sorry, het zit me nog dwars, ik ben het toch even gaan op zoeken.

  In bijgevoegde link.
  1.1.2.1 Eigen woning : 1156 (nu dus 1400, knap als de prijzen dalen er en amper gebouwd wordt)
  1.2.1 Hypotheekschuld eigen woning : 652 (nu dus 670)

  Het klopt dat er ook een kopje overig vastgoed staat, maar die mag je niet koppelen aan het kopje Hypotheekschuld eigen woning.

  Het nadeel van het bewijzen van ongelijk samengaat met veel details, waar mensen geen interesse en geduld voor hebben. Dus slimme zet van het CBS.

 294. cartoonist says:

  herstel CPB moet zijn CBS ,
  maar het maakt niet uit beide zijn het staatsapparaten die d.m.v. misleiding de politiek voorzien van de gewenste cijfers

 295. Paul99 says:

  Henk 6: statline.cbs.nl/St…HDR=G1,T&STB=G2
  Sorry, het zit me nog dwars, ik ben het toch even gaan op zoeken.
  In bijgevoegde link.
  1.1.2.1 Eigen woning : 1156 (nu dus 1400, knap als de prijzen dalen er en amper gebouwd wordt)

  Daar moet het CBS toch een duidelijke verklaring voor kunnen geven ?
  Is er iemand die dit even kan mailen naar het CBS ?

 296. philippulus says:

  Oud “nieuws” dus, neem mij niet kwalijk.

 297. ll says:

  Floor: Of het moet komen natuurlijk doordat ‘ie schrijft wat ik al jaren denk,

  Pleasure Floor, ik volg hem al sinds 2007, artikel Onrust In Het Financiële Paradijs, gelukkig heb ik het uitgeprint, want het is nu niet meer gratis toegankelijk 😉

  Soms is het voor ‘nieuwsgierige andersdenkenden’ héél goed af en toe een bevestiging van je andersdenken te krijgen. Dat houdt de moed erin 🙂

 298. Claude says:

  tufkaj: Oh, en last but nog least tweette een partner van een consultingclub die veel met hypotheken doet dat NIBUD per 1/1/13 de leennorm voor middeninkomens met 20/30k omlaag gaat schroeven wegens stijgende andere lasten.

  Dit zou wel vrij heftig zijn. Dat zal dan niet resulteren in, om even te verwijzen naar de topictitel, stijgende huizenprijzen.

 299. Claude says:

  Voorpagina FD: VVD legt zich neer met actief aflossen na 1 januari 2013. Maar wil dit wel veranderen.

  “Fictief aflossen blijft fictief aflossen”, aldus de VVD.

 300. lorenzo says:

  nee toch niet …moet aan het werk….

 301. Ain says:

  De Vereniging Eigen Huis is op zoek naar een ambitieuze beleidsadviseur woningmarkt! Gezien het profiel is het misschien iets voor iemand van hier?

  “Je beschikt over een relevante academische opleiding en valt op door je inspirerende kijk op zaken. Je hebt aantoonbare affiniteit met belangenbehartiging en sociaal-economische vraagstukken. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en je vindt het een uitdaging om de vereniging te vertegenwoordigen. Je bent gericht op het behalen van resultaten. Tevens weet je op een uitstekende manier invulling te geven aan onze kernwaarden: betrokken, strijdbaar en deskundig. Je hebt daarnaast kennis van de woningmarkt.”

  http://www.vkbanen.nl/detail_baan/5640529_ambitieuze-beleidsadviseur-woningmarkt_amersfoort.jsp?utm_content=vkb_vacature&utm_source=tipgever&utm_medium=email&utm_campaign=06/09/2012

 302. jim says:

  Ain:
  De Vereniging Eigen Huis is op zoek naar een ambitieuze beleidsadviseur woningmarkt! Gezien het profiel is het misschien iets voor iemand van hier?

  Er schijnt ook werk te zijn bij woningbouwcorporaties
  http://www.pzc.nl/regio/zeeland/11647386/Zeeuwse-woningcorporaties-stunten-met-salaris-directie.ece en
  http://www.werkaanwonen.nl/vacatures-bij-woningcorporaties/directeur-bestuurder.65313.lynkx

 303. azijnseikerT says:

  Zo, dit topic zal wel tot 12 sept. blijven staan. Heeft het zijn functie ook weer gehad.

 304. xenobinol says:

  Gratis cabaret mensen 🙂

  http://www.bnr.nl/topic/beurs/851507-1209/starterswoning-moet-kleiner-en-slechter

  Na de stapel stenen op een postzegel voor de hoofdprijs wil men naieve schaapjes overtuigen om met nog minder genoegen te nemen.

 305. Claude says:

  Jos Koets: huizenprijzen gaan nog 20% dalen
  http://www.iex.nl/Column/83626/Huizenprijzen-blijven-dalen.aspx

 306. RealisT says:

  Claude:
  Efficiënter bouwen huis scheelt 30.000 euro
  nuzakelijk.nl/onde…eelt-30000-euro.html

  Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, ik heb op dit blog al een tijdje geleden een tegeltje over geplaatst. Was naar aanleiding van een TV-item over een project ergens in het oosten van het land (Almelo geloof ik). Starterhuisjes voor zo’n 130k in klein projectverband gebouwd. Het kan dus wel.

  Dus is het ook mogelijk om voor 150-160k een prima eengezinswoning neer te zetten. Maar men zal dat nooit op grote schaal gaan doen, 3x raden waarom…

 307. RealisT says:

  Double D:
  D66 Pechtold: aflossen moet weer de norm worden
  nvm.nl/Actual/Sept…_de_norm_worden.aspx

  “VVD en CDA waren nergens toe bereid” Hoe verrassend! Beide partijen komen op voor (oud) geld en de (rabo)bank. En na 12/09 een nieuwe paarse coalitie zodat er wederom niets verandert?

  Ik wens Pechthold veel sterkte toe.

 308. RealisT says:

  Pechthold = Pechtold 🙁

 309. jim says:

  Wat Kees de Kort in 2011 antwoordde op de vraag wat er met de huizenprijzen ging gebeuren. Over de ‘Toekomst van de huizenmarkt’ 3 parameters: De arbeidsmarkt, voorlopig, het risicobesef en de kredietverlening.
  Eindconclusie: Vergeet het maar jongens en meisjes!
  http://www.youtube.com/watch?hl=en&v=eIiQMJnoFco&gl=US
  Als het aan de VVD ligt ‘zeker nu’ zou ik er aan toe willen voegen.

 310. jim says:

  De G500 jongeren over de woningmarkt:
  http://www.g500.nl/2012/09/05/campagnedag-3/

 311. ll says:

  Claude: Jullie trekken verkeerde conclusies jongens vastgoedactueel.nl…ing’&Itemid=2

  Weblog van een huizenmarkt-zeepbel op vastgoed actueel ?

  Het zijn rare tijden….. 🙂

  Weblog ‘huizenmarkt-zeepbel.nl’ plaatste onlangs een grafiek met cijfers van de Monitor Nieuwe Woningen (MNW) over de ontwikkeling van woningproductie van 1990 tot en met 2008.

 312. ll says:

  Henk 6: In aanvulling komt CBS met het feit dat de hypotheek schuld is gestegen naar 670miljard eind 2011.

  Nog even rekenen, hypotheekschuld totaal is 670 miljard.
  Huizen met nog een hypotheek zijn 3.5 miljoen, huizen zonder hypotheek rekenen we hier niet mee, dat doet het CBS wel 😉

  Gemiddelde hypotheek 191k per huishouden met een woning waar nog een hypotheek op zit.
  Gemiddelde prijs per woning nu 215 k, en dan zijn er nog veel nog hypotheken bijna afbetaald……

  Dus het is een groot probleem als er nog 30% van de prijs afgaat.

 313. ll says:

  Hmmmmm, er zit dus een verschil in de woningwaarde en de woningprijs.

  Damned lies and statistics 🙂

 314. Dawg says:

  jim: De G500 jongeren over de woningmarkt:http://www.g500.nl/2012/09/05/campagnedag-3/

  Ah, de scheefhuurder….

 315. erik says:

  Deze (ex)huurder van zijn sociale huurwoning heeft zijn nieuwe koopwoning zo goed als rond. Weliswaar tegen de verkoopprijs zoals ze rond het jaar 2000/2001 waren. Voor mijn gevoel gaan we daar ook naar toe dus ben de markt net voor, zodat ik niet in de rij hoef te staan. Zal de komende tijd blijven posten, ook al zakt de waarde van mijn nieuwe huis door zijn voegen, dan kunnen jullie me hartelijk uitlachen, tot die tijd lach ik zelf met een rente van 3,2%, een gratis verhuizing van de gemeente(5000 euro)en een prachtige woning, waar vrijwel niks aan hoeft te gebeuren. Ik zeg mijn (sociale) huurwoning gedag en tevens mijn huur van dik 700 euro.

 316. Juan Belmonte says:

  Claude: Jullie trekken verkeerde conclusies jongens vastgoedactueel.nl…ing’&Itemid=2

  De grafiek vertoont een oneerlijke vergelijking”, zegt Leo van de Pas van Woningmarktcijfers.nl. “De gemiddelde prijzen voor nieuwbouwwoningen stegen wel vanaf 1995, maar door de economische omstandigheden werden er in die tijd ook veel grotere en luxere woningen gebouwd. Daarbij vind ik het verbazingwekkend dat de grafiek slechts tot 2008 cijfers toont, terwijl we nu in 2012 leven.”

  De makelleugenaar Le van de Pas bekent wederom de kleur van Hogehuizenprijsminnend NL.

  Inhoudelijk zwak verhaal, als-i kennis van zaken heeft laat hem dan uitleggen hoe het kon dat:
  – het gemiddeld inkomen tussen 1990 en 2008 van 22k naar 37k (maal 1.7) ging
  terwijl
  – Hypotheken tussen 1990-2008 van 113M naar 687M (factor 6).
  Nooit een waarschuwende heer Leo van de Pas gehoord dat de Huizenprijzen uit de pas lopen bij de inkomens.

  Dan is DUS gewoon de totale NL hypotheekschuld is ruim DRIE maal harder gegroeid dan de groei van het gemiddelde inkomen.
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/04-09-2010/economie-en-vastgoed-terug-naar-1982/#comment-53808

  Als-i kennis van zaken heeft, kanni dan ook uitleggen dat in Ierland waar huizen een factor drie minder beleend zijn dan in de polder WEL een crash (-30%) heeft plaatsgevonden en hier niet ?
  In vergelijk met Ierland waar een forse carsh plaatvond belenen de Hollanders hun vastgoed met een efactor 3 méér !
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/16-11-2010/huizenprijzen-dalen-nog-licht/#comment-55743

  Referenties:
  Stichting Starter is een NVM spin:
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/16-10-2011/het-voortschrijdend-inzicht-van-marlies-pernot/#comment-89560

  http://www.Woningmarktcijfers.nl is een NVNM spin:
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/21-10-2011/piet-eichholtz-huizenprijzen-zullen-niet-kelderen/#comment-89978

 317. Juan Belmonte says:

  Maar het kan natuurlijk zijn
  dat Juan het niet zo snapt

  immers de huizen-“markt”
  is voor een stierenvechter
  een volstrekt onbekende arena 🙂

 318. Dawg says:

  erik,

  Gefeliciteerd. Een tevreden koper, een onverkocht huis minder en een sociale huur woning die vrij komt. Niks mis mee. Als ik zo vrij mag zijn: ben je nu minder kwijt aan rente een aflossing dan die 700 euro? (Sinds wanneer is 700 euro overigens een sociale huurprijs?)

 319. Juan Belmonte says:

  Kortom de NVM
  in 2011: “Huis Kopen in 2011 Slimme Z”
  in 2012: ” De verkoopprijs van de gemiddelde verkochte woning daalde in het tweede kwartaal met 6,3 procent ten opzichte van vorig jaar.”

  Prachtclub, kunnen we op bouwen 🙂
  Laten ze nu ook eens het monopolie op Funda hebben, past pracht bij de Hollandse huizen-“markt”.

  Referenties:
  juli 2012: NVM geeft aan dat een huis kopen in 2011 toch niet zo’n Slimme Z was
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/12-07-2012/huizenprijzen-dalen-63/#comment-108893

  En ondertussen:
  NVM makelliegt lekker door met -29% kosten aankoopwoning via http://www.woningmarktcijfers.nl:
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/14-07-2012/zalm-alle-hypotheken-verplicht-aflossen/#comment-109332

  NVM augustus 2012: De woningmarkt bevindt zich momenteel rond de bodem.
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/05-08-2012/onroerendgoedzeepbel/#comment-110358

  Eindhovens Dagblad: LATEN WE ER GEEN DOEKJES OM WINDEN. De huidige malaise op de huizenmarkt is helemaal onze eigen schuld.
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/24-02-2012/abp-niet-blij-met-hypothekenplan/#comment-99062

  NVB: grondprijzen moeten 40 procent omlaag:
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/09-02-2012/nvb-grondprijzen-moeten-40-procent-omlaag/#comments

  RABO verwacht prijsdaling van 20-30% (wederom huldo voor Rabo)
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/01-02-2012/rabobank-daling-huizenprijs-tot-dertig-procent/#comment-96890

 320. Juan Belmonte says:

  nogmaals buenas noches
  Juan

 321. Claude says:

  Morgan Stanley: ,,De huizenmarkt is een potentieel groot gevaar voor de overheid. Alleen al de Nationale Hypotheek Garantie staat gelijk aan 24 procent van het bruto binnenlands product.”

  Saywhat?

  http://www.belegger.nl/nieuws/2623152/nederland-zwakste-kernland-eurozone.html

 322. Claude says:

  tufkaj, http://www.funda.nl/koop/heel-nederland/0-100000/sorteer-datum-af/ . Het valt me niet eens tegen. Ik zie niet direct een dump van woningcorporaties in de nieuwe lijst. Wellicht toch een nieuw prijspeil?

 323. tufkaj says:

  Claude,

  ik kan ook geen corporatie vinden direct. Maar het is echt een trendbreuk. Het zou kunnen zijn dat er ineens heel veel onder de ton zijn gezakt, maar allemaal op de zelfde dag?

  aluhoedje-op-modus:
  en allemaal de dag nadat Weekers’ belastingvoorstel bekend werd en er kennelijk een NIBUD zwaard in boven de markt hangt….

 324. Floor says:

  Dawg: Als ik zo vrij mag zijn: ben je nu minder kwijt aan rente een aflossing dan die 700 euro? (Sinds wanneer is 700

  Ruim 700 euro heeft ‘ie het nu over en gisteren over 6xx en buren die voor dezelfde woning 800 betalen, laat maar lullen zou ik zeggen.
  By the way, nog bedankt voor die link van Hugo, inderdaad nog een schoolvoorbeeld van deflatie en ook die site staat bij m’n favorieten vanaf nu, kan zo langszamerhand wel wat gelijkgestemde sites gebruiken.

 325. Hugo says:

  Adamus: Subsidies 🙁

  Die zijn om gek van te worden (net zoals accijns). Op meerdere vlakken is hoe de (menselijke)wereld werkt te bizar voor woorden. Dat het werkt verbaast me steeds meer.

 326. Ma Ling says:

  tufkaj,

  wat mij vooral opvalt is dat de laatste tijd veel ‘duo-koop’-woningen en ‘slimmer-kopen’-woningen worden aangeboden.

  In principe koop je dus maar een deel van het huis. De rest of de grond is van de corporatie of wordt in erfpacht uitgegeven (ca 350 euro per maand voor een lapje grond komt veel voor)

  wellicht een verklaring voor de toename van de woningen in deze prijscategorie?

 327. Chateau Bellevue says:

  Jonge raadsleden met puike ideetjes, jongens!

  http://www.bnr.nl/topic/beurs/851507-1209/starterswoning-moet-kleiner-en-slechter

  Laten we de kwaliteit (welke?) of de grootte (nog kleiner dan de postzegel die het al is?) maar aanpassen. Die vermadelijde starters moeten toch niet gaan denken dat ze zomaar ‘zelfstandig kunnen wonen’ (geen idee wat ik me daarbij moet voorstellen;huren is toch ook zelfstandig wonen in de zin van dat je meer niet bij je ouders woont of heb ik het nu mis?) en dan ook nog eens kwaliteit gaan verwachten!

 328. Shake'mOit says:

  erik:
  Deze (ex)huurder van zijn sociale huurwoning heeft zijn nieuwe koopwoning zo goed als rond. Weliswaar tegen de verkoopprijs zoals ze rond het jaar 2000/2001 waren. Voor mijn gevoel gaan we daar ook naar toe dus ben de markt net voor, zodat ik niet in de rij hoef te staan. Zal de komende tijd blijven posten, ook al zakt de waarde van mijn nieuwe huis door zijn voegen, dan kunnen jullie me hartelijk uitlachen, tot die tijd lach ik zelf met een rente van 3,2%, een gratis verhuizing van de gemeente(5000 euro)en een prachtige woning, waar vrijwel niks aan hoeft te gebeuren. Ik zeg mijn (sociale) huurwoning gedag en tevens mijn huur van dik 700 euro.

  Ik heb met je te doen kerel. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. En je gaat zeker wel in de rij staan straks, maar dan voor voedsel. Kom over een half jaartje nog eens terug dan hebben we het erover.

 329. renren says:

  In plaats van vvd misschien deze partij stemmen:
  http://www.youtube.com/watch?v=mZ4dJZAQzzc&feature=player_embedded

 330. Ain says:

  Nu val ik ook nog in slaap met gewouwel over de woningmarkt op radio 1. Het valt allemaal wel mee, jongeren moeten meer kunnen lenen vanwege perspectief op arbeidsmarkt, gedwongen verkopen valt mee, is in Engeland veel meer. Je moet de helft aflossen, waarom zou je volledig afgeloste huis in de erfenis nalaten? Sp programma is slecht voor de huizenmarkt, je beoefent dan inkomenspolitiek doordat je de top afvlakt. Wat heeft die vent gerookt? Vast een vvd-er, broer ban betty. In het tweede uur kan je vragen stellen, maar ik ga slapen.

  Wienke Bodewes, algemeen directeur van Amvest (onwikkelaar en belegger) en voorzitter van NEPROM (vereniging van ontwikkelaars). Moet wel vvd-er zijn.

  Presentator: Frank du Mosch praat met Wienke Bodewes, algemeen directeur van Amvest en voorzitter van NEPROM over woonmarkt, die op slot zit. Luistersvraag voor het vervolg van Casa Luna om 01 uur: Hoe ziet uw woondroom eruit en hoe realiseert u deze in deze moeilijke tijd?

  Morgen maar eens naluisteren op
  http://casaluna.ncrv.nl/node/6114238

  Casa luna van 24.00-01.00

  Trusten

 331. ll says:

  tufkaj: Corporatie aan het uitverkopen?

  Niki er weer op misschien ?
  Erop en eraf. 😉

  http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2012/08/16/NVM-verwijdert-nieuwbouwprojecten-van-Funda

 332. Adamus says:

  Shake'mOit: Ik heb met je te doen kerel. Een gewaarschuwd mens telt voor twee. En je gaat zeker wel in de rij staan straks, maar dan voor voedsel. Kom over een half jaartje nog eens terug dan hebben we het erover.

  Kamers verhuren en met tweeën hard- en veel werken. En sparen voor de kinderopvang…..>€3000 pmnd netto voor 2 kinderen 😉

 333. erik says:

  Floor. Ik zal het nog maar een keer uitleggen want de meeste van jullie wonen waarschijnlijk in een koopwoning…..

  Nieuwbouw eensgezins woningen worden bij ons in de buurt allemaal aangeboden(en dit geld tevens voor de woningen die vrij komen) tegen de max sociale huur. Dat is nu 668,- euro. Elk jaar komt hier de inflatie bij tot het niveau van de maximale puntengrens die voor elke woning verschillend is. Bij mijn huidige woning is dat circa 835,- euro. Dit betekend dus dat je in korte tijd 835,- euro betaald voor een nog steeds sociale huurwoning. Indien je er uit gaat betaald de nieuwe bewoner weer de max aan sociale huur dus op dit moment 668,- euro. Ik betaal nu 687,- euro huur + servicekosten van 14 euro totaal dus 701,- euro huur voor mijn sociale huurwoning. In de vrije sector lopen de huren hier vanaf 700 euro. Nu de maximale grens voor sociale huur is verlaagd naar max inkomen van 33k(en met uitzondering tot 43k) en de vrije sector begint bij 700 euro huur, wordt het steeds interessanter om te kopen, sterker nog voor veel mensen is er geen alternatief(of thuis bij mama en papa op schoot). Aangezien vrijwel alle grote partijen de huur nog sneller willen verhogen van sociale huurwoningen +5% boven inflatie, zit nu ongeveer bij ons in de straat iedereen te kijken naar een koopwoning maar wachten de meesten de nieuwe regering af. Kopen is zo langzamerhand gewoon weer een beter alternatief. Je woont ruimer,lost af,maandlasten zijn gelijk of lager en je kan je huis aanpassen zoals jij dit wenst. Natuurlijk geld voor iedereen dat hij naar zijn eigen situatie moet kijken. Wanneer ik in een huurwoning naar mijn zin woonde met een huur van 350 euro zo ik ook niet gaan kopen. Mijn vaste lasten zijn bekend voor de komende 10 jaar, namelijk 635,- euro netto en als het heel erg tegenzit 950 euro bruto. Deze bedragen zijn voor mij zelfs in de WW te betalen. Een huis kopen is een risico, auto rijden ook. Ik durf het wel aan. En so what als de prijzen nog 20% naar beneden gaan, ze gaan vanzelf weer een keer omhoog, aangezien ik niet van plan ben de komende 15 jaar te verhuizen, de schaarste die hoe dan ook gaat optreden(in de randstad), gecombineerd met een huis welke perfect aansluit bij mijn wensen maar ook bij die van vele andere maakt dat ik me totaal geen zorgen maak. En kinderopvang heb ik gelukkig niet nodig meer adamus, kinderen gaan naar school en mama werkt part-time in de avond als ik thuiskom om 16.30. Heerlijk leven zo! Aanrader is zou zeggen mensen bepaal zelf wat in jou geval je het beste lijkt en laat je niet lijden door forums waar nogal wat gefrustreerde mannetjes en vrouwtjes ronddwalen die waarschijnlijk de afgelopen jaren een huis hebben gekocht ver boven budget……………haha nou komen de reactie’s los, haahah, en o ja mocht IK naar de kloten gaan, dan weet ik in elk geval dat ik niet de enige ben ahhaha! Lekker met ze allen in de schuldsanering of verhuizen naar het buitenland.

 334. Kees says:

  @Erik

  Gefeliciteerd! Ik denk in jouw geval is dat een prima keuze! Bij mij in de buurt krijg je geen sociale huurwoning voor zo’n lage huurprijs en de koopprijs voor een beetje eengezinswoning 100m2 op 130m2 ligt toch echt op de 300.000 (randstad) minstens. ALS je al een huurwoning kunt krijgen…..de wachtlijsten zijn lang en wij komen er zowiezo niet in al zouden we willen…..

  In jouw situatie is dat anders, je hebt niets te verkopen en wat je gaat kopen is lagere maandlasten en bezitsopbouw. Tenzij je scheidt natuurlijk en moet verkopen met restschuld, maar daar gaan we even niet van uit.

  Gefeliciteerd!

 335. Prevenda says:

  NHG stelt steeds hogere eisen aan kwijtschelden verlies indien je door omstandigheden je huis met verlies moet verkopen. Neem voor een professionele begeleiding contact op met Hypotheek Restschuld

 336. Prevenda says:

  Adamus,

  Kees,

  Geloof er niets van

2 Pings/Trackbacks for "Rutte zorgt voor stijgende huizenprijzen!"
 1. […] http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/01-09-2012/rutte-zorgt-voor-stijgende-huizenprijzen/ . zie wat op bovenstaande site staat: . hypotheekschuld Ned. in 1996: 138 miljard euro. hypotheekschuld Ned. in 2011: 639 miljard euro. Volgens accountantskantoor Ernst & Young is nationale hypotheekschuld al 1000 miljard euro. . Share this:TwitterFacebookVind ik leuk:LikeBe the first to like this. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*