Kandidaten gezocht

Er wordt nog steeds volop geprobeerd de starter van nu te misleiden, dus het is tijd voor een nieuwe Pinokkio award. In de onderstaande Poll kunt u aangeven wie er niet mag ontbreken in de eindronde voor de editie 2013.

 

Wie mogen er strijden om de Pinokkio award?

View Results

Loading ... Loading ...

Vindt u dat er grote namen ontbreken dan kunt u dat hieronder aangeven.

Share Button
Tagged with:
179 comments on “Kandidaten gezocht
 1. erik(trol) says:

  Sta er niet eens bij, zeer teleurgesteld…….

 2. Claude says:

  Stichting Starter. Niet te verwarren met Stichting Hypotheekadviseur, die wordt aan de gene zijde genomineerd voor de Klokkenluiders Award.

 3. Claude says:

  Claude:
  Stichting Starter. Niet te verwarren met Stichting Hypotheekadviseur, die wordt aan de gene zijde genomineerd voor de Klokkenluiders Award.

  Stomme Claude, sticthing starter staat er gewoon tussen.

 4. snorkel says:

  Hey, er heeft al iemand anders vanaf mijn huidige IP-adres gestemd… interessant!

  Dan vanavond maar even thuis stemmen 😉

 5. de markies says:

  erik(trol):
  Sta er niet eens bij, zeer teleurgesteld…….

  Die is dan wel weer erg leuk! 🙂

 6. Ma Ling says:

  Kan niet kiezen.

  We hebben trouwens al een tijdje niks meer gehoord van Marlies Pernot. Dat is enerzijds wel jammer, want als die wat vaker in de publiciteit kwam was ze een serieuze kanshebber.

  betty mag wmb dit jaar uit deze lijst. Die heeft het alleen nog maar over infrastructuur en natuur.

 7. Mark says:

  @admin

  Wellicht is het ook interessant om een lijst te maken van personen die het WEL begrijpen EN durven te zeggen…maar structureel genegeerd worden door o.a. het “staatsjournaal”.

  Ik zeg een:
  -Kees de Kort
  -Jaap van Duijn
  -Maartje Martens
  -Albert Spits
  -?

  Misschien als deze mensen meer gehoord worden zodat de massa het begrijpt en de starter zo slim is om nog een jaartje of 2 door te sparen.
  Zowiezo WACHTEN totdat de nieuwe bezuinigingen duidelijk zijn en je weer met vertrouwen een financiele planning kunt maken….
  (Dat laatste was sarcastisch bedoelt)

 8. Nico de Geit says:

  Voor mij is er eigenlijk maar één echte gegadigde, en dat is die vent van het CPB die ijskoud zegt dat de bodem bereikt is. Coen Teulings heet ie.

 9. De ontwikkelaar says:

  Ik voorspel voor Coen nog een mooie politieke carriere.

 10. snorkel says:

  Mark,

  YES! +1

 11. snorkel says:

  De ontwikkelaar,

  Coen moest toch weg omdat ‘ie eigenlijk dingen wilde zeggen die niet genoemd mogen worden? In dit interview zie je duidelijk dat hij er zelf moeite mee heeft: http://youtu.be/FXB7cpVh-ew?t=39s

  Nu gaat ‘ie lekker een tijdje niks doen – en wordt hij vervangen door http://florencenahon.com/en/wp-content/uploads/sites/2/2013/02/Hear-No-Evil-See-No-Evil-Speak-No-Evil.jpg

 12. Reaguurder says:

  Mark:
  @admin

  Wellicht is het ook interessant om een lijst te maken van personen die het WEL begrijpen EN durven te zeggen…maar structureel genegeerd worden door o.a. het “staatsjournaal”.

  Ik zeg een:
  -Kees de Kort
  -Jaap van Duijn
  -Maartje Martens
  -Albert Spits
  -?

  Misschien als deze mensen meer gehoord worden zodat de massa het begrijpt en de starter zo slim is om nog een jaartje of 2 door te sparen.
  Zowiezo WACHTEN totdat de nieuwe bezuinigingen duidelijk zijn en je weer met vertrouwen een financiele planning kunt maken….
  (Dat laatste was sarcastisch bedoelt)

  Hans de Geus heeft ook een realistische (of kritische, ligt eraan welke kant je staat :P) blik op de woningmarkt.

 13. asd says:

  @864,(snorkel, vorige onderwerp),

  Blijkbaar in het spam blijven hangen? Aardige redenering, maar ‘t zit toch wel anders!

  D’r is aan die patat-, achterbank en nixgeneratie toch nix meer te doen met al die uitvluchten!

  Het leven heroïek aanvaarden is te moeilijk: gewoon poot uit blijven draaien zo lang het nog kan, stelletje lamzakken met je patat op de achterbank!

 14. Tijdelijke Huurder says:

  Stichting Starter uiteraard. Net nog even gekeken sinds wanneer ze zijn opgericht: mei 2008. Uiteraard net op het moment dat de boel klapt. Omdat we weten dat er een shit tijd aan zit te komen en we toch op dezelfde manier door willen gaan. En omdat we met deze propaganda de piramide toch uit moeten blijven bouwen.

  Gisteren zag ik een mooie woning op funda. Uiteraard veel te ver boven mijn budget (430.000), maar vooral de opmerking: ‘eigenaren zijn bereid te financieren’…. Ik wil niet dat je financiert, ik wil dat je realistisch prijst….

 15. VSH says:

  Ook vanaf mijn IP adres is reeds gestemd

 16. nhz says:

  Nico de Geit: Voor mij is er eigenlijk maar één echte gegadigde, en dat is die vent van het CPB die ijskoud zegt dat de bodem bereikt is. Coen Teulings heet ie.

  eens, heb ik ook op gestemd omdat hij recent als een raket gestegen is in de lijst van beroepsleugenaars.

  snorkel: Coen moest toch weg omdat ‘ie eigenlijk dingen wilde zeggen die niet genoemd mogen worden?

  juist toen bekend was dat hij weg zou gaan kwam hij met de meest brutale leugens; het zou best kunnen dat hij soms van de politiek zaken moest zeggen waar hij het niet mee eens was, maar zijn innerlijk kompas is duidelijk helemaal van slag.

 17. jvjv says:

  Reaguurder,

  Dolf vd Brink hoort ook bij tweede lijstje

 18. snorkel says:

  nhz: juist toen bekend was dat hij weg zou gaan kwam hij met de meest brutale leugens;

  Ja klopt. Hij zal wel een mooie afscheidsbonus hebben gekregen onder de voorwaarde dat ‘ie zich nog even liet uitpimpen in het belang van de hogehuizenprijzenminnende lobbyclubs… Da’s inderdaad moreel verwerpelijk!

 19. De Pessimist says:

  Mark,

  Er zijn er zo veel die zien wat er mis is maar oplossingen aandragen is nog wat anders.Types als Kees de Kort willen bijvoorbeeld niet dat er aan vermogens wordt getoornd ook al zijn die vermogens alleen maar ontstaan door het grote piramide spel en eigenlijk lucht .Kees ziet liever oplossingen in Loons verlaging zo dat de werkende klasse kan opdraaien om van dat papieren vermogen alsnog een reëel vermogen te maken het zal wel eigenbelang zijn denk ik dan.

 20. linsen says:

  De redding van de economie op http://www.geldgelul.nl/deltaplan-huizenmarkt-en-pensioen-instant-succes/ deze blogger heeft helemaal gelijk, iedereen blij en we kunnen weer vooruit met de economie en het sentiment onder de bevolking neemt ook weer toe!

 21. piet de Z. says:

  Eelco Brinkman en zijn opvolger Maxime Verhagen mis ik in deze lijst!

 22. Claude says:

  Ik vind Stef Blok’s nominatie (en positie) onterecht. Hij heeft voor meer hervorming gezorgd (en verdedigd) dan de afgelopen dertig jaar bij elkaar. Hij mag onsympathiek overkomen, en zijn zalvende woorden komen soms ongepast over, maar uiteindelijk zijn de regels (100% aflossen, LTV die gestaag omlaag gaat en vermindering HRA bestaande en nieuwe gevallen) wel degelijk eindelijk veranderd en veranderd gebleven. Ook toen er een aanval kwam vanuit het CDA (lees: Brinkman en co).

  Pinokkio = liegen. Daarvoor lenen mensen zoals Peter Boelhouwer, Eelco Brinkman of de Stichting Starter zich veel eerder.

  Maar dat is mijn idee.

 23. snorkel says:

  Claude,

  Ik heb op Stef gestemd hoor! Die kerel liegt links en rechts alles aan elkaar. Zoals bijv de huurtoeslag VERLAGEN, en een paar maanden later zeggen dat de huurverhoging wordt gecompenseerd voor de laagste inkomens. Dat is gewoon pertinent een keiharde leugen. Niet eens een “mening” of “mogelijkheid dat de prijzen weer kunnen gaan stijgen”, waar deze en gene wetenschapper zich achter kan verbergen.

 24. Henk 6 says:

  Ma Ling: We hebben trouwens al een tijdje niks meer gehoord van Marlies Pernot. Dat is enerzijds wel jammer, want als die wat vaker in de publiciteit kwam was ze een serieuze kanshebber.

  betty mag wmb dit jaar uit deze lijst. Die heeft het alleen nog maar over infrastructuur en natuur.

  Deze mevrouw is volgens mij erg ziek, laat haar maar lekker met rust.

 25. RealisT says:

  linsen:
  De redding van de economie op geldgelul.nl/delta…ioen-instant-succes/ deze blogger heeft helemaal gelijk, iedereen blij en we kunnen weer vooruit met de economie en het sentiment onder de bevolking neemt ook weer toe!

  Het inzetten van pensioengeld/premie wordt hier ook door sommigen al langer als redelijke oplossing gezien. Ik heb het ook voorgesteld aan een paar economen/journalisten die telkens weer zeggen dat er een snelle oplossing voor het schuldprobleem moet komen. Krijg je nooit een reactie op.

  Volgens mij wil bijna niemand de problemen oplossen daar waar ze ontstaan zijn. De huizenprijs zou immers dan zo maar verder kunnen dalen. Liever kijkt men naar startersleningen en andere verruiming van finacieringsmogelijkheden. Als vorige generaties in de problemen zijn gekomen door onverantwoord hoge schulden, dan los je dat probleem natuurlijk op door toekomstige generaties met nog meer schulden op te zadelen. Oplossingen zijn er wel, politieke wil niet echt. Liever de kaasschaaf op 50 verschillende zaken toepassen = baangarantie voor beroepsouwehoeren.

 26. RealisT says:

  Ik heb last van keuzestress! Er staan zo veel namen op dit lijstje van figuren die keihard liegen en een verborgen agenda hebben.

  Toch heb ik voor de Stichting Starter gekozen om daar m.i. alle bullshit bij elkaar komt. Een stichting die bovendien helemaal NIET het beste voor heeft met de starter die ze zeggen te vertegenwoordigen.

 27. snorkel says:

  Column Jaap van Duijn over arbeid vs kapitaal. http://fd.nl/beurs/columns/jaap-van-duijn/355475-1306/arbeid-vs-kapitaal

  Even tussen de regels doorlezen en je ziet meteen dat de hele VVD-kliek de Pinokkio-award verdient met hun “De VVD is voor belastingverlaging omdat hard werken en ondernemerschap moeten lonen”. De VVD is voor het uitknijpen van de werkende mens ter meerder glorie van het grootkapitaal…

 28. SchuurHuurder says:

  Bij gebrek aan Hans André de la Porte toch maar voor Teurlings gekozen. Zijn bijna perfecte combinatie van misplaatste arrogantie met aantoonbare leugens en onzinnige voorstellingen in de functie van CPB directeur is nauwelijks te kloppen.

 29. Nothus says:

  Laat Nothus OT nog een paar anecdotische observaties maken over de huidige stand van de woningmarkt in de Noordelijke Randstad. Duidelijk wat meer verkopen in April/Mei tov eerste drie maanden. Sinds begin Mei ook weer meer nieuwe woningen in de duurdere prijscategorie, de meeste ernstig overprijst en, toevallig of niet, inclusief kleine-kinder-kamers. In het eerste kwartaal nog aardig wat prijsdalingen, laatste twee maanden nauwelijks meer. En aangezien de vakanties al in het zicht komen: dat was dan H1 van 2013.

 30. NewKidInTown says:

  Kijk nog even op de site:

  http://www.stichtingstarter.nl

  en lees meteen in het begin:

  “Alweer vijf jaar geleden werd in Alkmaar Stichting Starter opgericht. Nu vijf jaar later is deze Stichting Starter uitgegroeid tot een volwassen belangenbehartiger voor de woonstarter in Nederland.

  Invulling doelstelling
  Stichting Starter heeft als doel de belangen van de woonstarter te behartigen en deze middels voorlichting te voorzien van nuttige informatie.”

  BELANGEN BEHARTIGER VAN DE WOONSTARTER.

  Daarom dus toch maar voor deze misleidende “stichting” gekozen.

  Als autohandelaar zou ik de “stichting autokoper” oprichten en tijdens “voorlichtingsavonden” in een café of in m’n showroom via voorlichting de belangen van de toekomstige autokopers willen “behartigen”.

 31. ll says:

  Heeft Rabo soms weer dreigbrieven gestuurd ?

  Er stond weer een queue van geld-stortende mensen bij de Rabo ……, of worden mensen nu soms weer contant betaald ?

  Geen idee, wat er aan de hand is…….., maar vreemd is het, dat wel……

  Ik zou echt niet weten waarop te stemmen, dus stem ik maar niet ……… 🙂

 32. snorkel says:

  Jesse Frederik over pensioenpottenfetisjisme, de nadelen van ons ‘beste pensioenstelsel ter wereld’ en alternatieven: http://www.ftm.nl/original/pensioenpotpolitie.aspx

 33. rmottae says:

  dr. Johan Conijn, buitengewoon laagleraar aan de UvA is zo overduidelijk “on the take” dat hij zeker niet mag ontbreken

 34. snorkel says:

  Aanvullende nominatie voor de Pinokkio-award mijnerzijds: Rob Jansen, hypotheekadviseur van Adfinis uit Deventer 😉

  http://nos.nl/artikel/512809-geen-duits-hypotheekoffensief.html

 35. ll says:

  Blow up them bubble 😉 …….. BIS waarschuwt voor gevaar goedkoop geld.

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2013/23/bis-waarschuwt-voor-gevaar-goedkoop-geld.xml

  BIS waarschuwde weleens vaker …….. 🙂

  http://www.bis.org/publ/work137.pdf

 36. snorkel says:

  Offtopic, maar toch leuk nav het plaatje van Mohammed Saeed al-Sahaf bij de Pinokkio-award-nominaties: ‘Baghdad Bob’ and His Ridiculous, True Predictions http://www.theatlantic.com/international/archive/2013/03/baghdad-bob-and-his-ridiculous-true-predictions/274241/

 37. linsen says:

  RealisT,

  economen roepen inderdaad altijd meteen dat zon oplossing als op geldgelul.nl staat niet kan. Zou te groot zijn. Ik denk juist dat zon oplossing wel kan en zelfs moet. een paar jaar geleden had ook niemand verwacht dat we de banken met tientallen miljarden zouden helpen

 38. RealisT says:

  ll:
  Autoverkoop -37%, gaat gelijk op met de huizenmarkt ?

  autoweek.nl/nieuws…-nieuw-dieptepunt-37

  Misschien iets voor de stichting startkabel?

  Anderzijds: als je geen werk hebt, hoef je er ook niet naar toe hè? 😉

 39. NewKidInTown says:

  ll: Autoverkoop -37%, gaat gelijk op met de huizenmarkt ?

  Wie zei dat pas geleden ook al weer ?

  KOOP auto’s en huizen !

 40. RealisT says:

  NewKidInTown: Invulling doelstelling
  Stichting Starter heeft als doel de belangen van de woonstarter te behartigen en deze middels voorlichting te voorzien van nuttige informatie.”

  BELANGEN BEHARTIGER VAN DE WOONSTARTER.

  Dat dus!

  De enige doelstelling van deze stichting zou bataalbare prijzen zonder de hulp van allerlei subsidies in wat voor vorm dan ook moeten zijn. Een starter heeft immers het meeste aan een lage transparante prijs.

  De Stichting Starter lijkt nu verdacht veel op de talloze soepsidie-bureautjes die mij jaarlijks telefonisch met hun ‘diensten’ lastig vallen. Als ik dan aangeef altijd zonder veel moeite zelf dat soort aanvragen succesvol af te handelen, hangen ze meteen weer op. Ze zijn vooral uit op het meeprofiteren via nitwitzen.

 41. RealisT says:

  NewKidInTown:

  KOOP auto’s en huizen !

  Hier kun je beide zaken combineren: http://www.gowinnebago.com/promotions/wow__112

 42. Nico de Geit says:

  ll: Er stond weer een queue van geld-stortende mensen bij de Rabo

  Bij de Rabobank hebben ze toch een stortingsmachine waar je één briefje tegelijk in moet voeren? Dan duurt het wel even als je een pak geld komt brengen.

 43. snorkel says:

  RealisT,

  Hahahaha! Heeft iemand het emailadres van MediaMark? Dan schrijf ik ‘m even in voor de nieuwsbrief… Zal ‘ie wel op prijs stellen 😉

 44. ll says:

  ‘Jarenlang drie keer per jaar op vakantie gaan van de overwaarde van je huis moet ooit toch door iemand worden betaald.’

  Europese hypotheekmarkt zit vol met bubbles 🙂

  http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/06/europese-hypotheekmarkt-zit-vol-met-luchtbellen

 45. tinus says:

  Vond het een lastige.

  Maar uiteindelijk maar gestemd op Rob “natte lippen” Mulder.

  Gewoon omdat hij als spreekbuis van een vereniging die meent op te komen voor eigendomsvorming zo schaamteloos pleit voor hoge prijzen.

  En dus gewoon sch**t heeft aan de nieuwe generatie kopers.
  En dat in deze economie, je moet maar durven om mensen zo in de schulden te praten.

  Twijfelde over de heren uit academische kringen. Voor wie nog twijfels had over de perfide invloed van het bedrijfsleven op de academische wereld:

  Enter de Boelhouwers, Conijnen en Franckes van deze wereld.
  Pek en veren!

 46. ll says:

  En de MOT van Edje …… ( staat ook op het lijstje boven ) 🙂

  http://vastgoedpro.blogspot.nl/

 47. Ma Ling says:

  Henk 6: Deze mevrouw is volgens mij erg ziek, laat haar maar lekker met rust.

  Als dat zo is, betreur ik dat.

  Mijn stem gaat trouwens naar Rutte. Niet eens zozeer om z’n leugens, het bedriegerige of het gluiperige. Maar vanwege de ‘groene waas.’

  Eens met claude: Mr stef Blok Burns is ook verantwoordelijk voor bepaalde hervormingen.

 48. snorkel says:

  Ma Ling: Mr stef Blok Burns is ook verantwoordelijk voor bepaalde hervormingen.

  Pas als de kers op de taart komt (aka als de HRA (versneld) afgeschaft wordt – ik verwacht/hoop september 2013) dan trek ik mijn stem in! 😉

 49. tinus says:

  Ook ik sluit me, met enige weerzin, aan bij het idee dat we het nodige aan Stef B. te danken hebben.

  Feit is dat de verandering van de fiscaliteit van het eigen huis per 1/1/13 uiteindelijk dé grote prikkel is voor verdere daling van de huizenprijzen.

  En ik heb ook wel respect voor de politieke handigheid waarmee hij de huurverhoging op het conto schrijft van de Woco’s.

 50. nhz says:

  De Pessimist: ook al zijn die vermogens alleen maar ontstaan door het grote piramide spel en eigenlijk lucht .

  klets, mijn hele vermogen is ontstaan door hard werken, de beurs etc. heeft mij alleen maar veel geld gekost; over het vermogen wat ik nog heb heb ik al een veelvoud van dat bedrag aan belasting betaald. En datzelfde geldt voor veel meer financieel verstandige mensen. Als je vermogen hebt wordt je al aan alle kanten gepakt, want je mag (ook met laag inkomen) niet in een WBV woning, je loopt alle toeslagen mis, mag zelf opdragen voor je zorgkosten enz. enz. enz.

  Voor de duidelijkheid: ik praat nu niet over de vermogens van grote beurspeculanten, banksters etc. want dat zijn wel degelijk bubblewinsten en die hadden gewoon nooit mogen ontstaan.

  Dit soort voorstellen voor inpikken van vermogens van mensen die wat meer hebben dan jij is m.i. vaak afgunst t.a.v. mensen die meer gespaard hebben (wat meestal heel simpel is: minder uitgeven dan er binnenkomt). Een slechte basis voor beleid dus, maar wel typisch Nederlands: er moet dringend genivelleerd of afgetopt moet worden, te beginnen bij de mensen die net wat meer verdienen of vermogen hebben dan Henk en Ingrid zelf.

  Dit nog even afgezien dat het willekeurig afpakken van vermogens dodelijk is voor de economie, want een economie draait niet (alleen) op arbeiders die werken, maar ook op investeringen. Als je, na eerst pakweg 50-90% belasting te hebben, de rest van iemands vermogen ook nog afpakt dan is het een illusie dat mensen hun geld nog gaan investeren in zo’n economie.
  Wat de overheid moet doen is zorgen dat er geen bubblewinsten ontstaan. Maar juist met het laatste zijn ze de afgelopen 5 jaar (of eigenlijk 25 jaar) volop bezig geweest. Maar die bubblewinsten komen vrijwel alleen terecht bij de 1%, zowel kwa bedrijven als privé personen. Een enkele kleine speculanten zal rijk geworden zijn van de huizenmarkt, maar de meeste hebben alleen een veel grotere molensteen om hun eigen nek gehangen dankzij de bubble.

  linsen: De redding van de economie op geldgelul.nl/delta…ioen-instant-succes/

  klinkt leuk, maar ik wed dat de grote pensioenpotten voor een flink deel bij andere mensen zitten dan de grote hypotheekschulden. Dus het probleem wordt weliswaar kleiner, maar verder verandert er principieel niet zoveel.

  RealisT: Volgens mij wil bijna niemand de problemen oplossen daar waar ze ontstaan zijn. De huizenprijs zou immers dan zo maar verder kunnen dalen.

  inderdaad, men blijft liever het probleem onder het vloerkleed vegen, van echte oplossingen is nog steeds geen sprake. Als je in de put zit moet je om te beginnen ophouden met graven …

  tinus: Vond het een lastige.

  Maar uiteindelijk maar gestemd op Rob “natte lippen” Mulder.

  Ja, lastig kiezen. Rob is een beroepsleugenaar, hij is gewoon ingehuurd als spinmeister. Mensen die zich voordoen als onafhankelijk deskundige maar ondertussen net zo hard liegen vind ik eigenlijk net wat geniepiger.

 51. a says:

  asd: D’r is aan die patat-, achterbank en nixgeneratie toch nix meer te doen met al die uitvluchten!
  Het leven heroïek aanvaarden is te moeilijk: gewoon poot uit blijven draaien zo lang het nog kan, stelletje lamzakken met je patat op de achterbank!

  Toch frappant, als je hier een inhoudelijk onderbouwd betoog houdt over de verworven van een vorige generatie dan krijg je de wind van voren, terwijl dit soort ongefundeerde, stigmatiserende en volslagen uit de onderbuik opspelende nonsens gewoon zonder tegengeluid geaccepteerd wordt.

  Ga u schamen!

 52. Mark says:

  Toen er een minister voor wonen kwam dacht ik: Eindelijk….iemand met een mandaad om de huizenprijzen zo snel als mogelijk en toch verantwoord naar een acceptabel nivo te laten afglijden.

  Wat doet hij: ALLES OP ALLES zetten om het huidige krankzinnige nivo te behouden! Of het liegen is of niet dat weet ik niet.
  Het is wel jammer van de tijd die zo weer verstrijkt, het gapende gat in de begroting alsmede de nieuwe instromers die we straks weer allemaal moeten helpen, was niet nodig geweest Stef….

  Voor alle VVD stemmers: forgive them father, for they know not what they did.

 53. Juan de Meeleezer says:

  erik(trol): Sta er niet eens bij, zeer teleurgesteld…….

  Ha goeie,

  en Juan dan, illuster vaag bloggertje die vrijwel geen eigen mening heeft omdatti veelal zijn bronnen laat opdraaien voor de feiten ?
  🙂

  Juan is zo’n fan van de gedachten van de Drs Mulder datti het niet nalaten kon, de gedachte alleen al dat aflossen onwenselijk is…

 54. nhz says:

  Mark: Voor alle VVD stemmers: forgive them father, for they know not what they did.

  helaas weten ze dat maar al te goed: zakken vullen, zolang het nog kan!

 55. Juan de Meeleezer says:

  Claude: Ik vind Stef Blok’s nominatie (en positie) onterecht. Hij heeft voor meer hervorming gezorgd (en verdedigd) dan de afgelopen dertig jaar bij elkaar. Hij mag onsympathiek overkomen, en zijn zalvende woorden komen soms ongepast over, maar uiteindelijk zijn de regels (100% aflossen, LTV die gestaag omlaag gaat en vermindering HRA bestaande en nieuwe gevallen) wel degelijk eindelijk veranderd en veranderd gebleven. Ook toen er een aanval kwam vanuit het CDA (lees: Brinkman en co).

  Eens.

  De briljante bedenker van de Blok aan je been hypotheek,
  houdt NU wèl de polder in toom,
  iets wat van zijn voorgangers,
  getuige ook de Tijdelijke Commissie Huizenprijzen stelde,
  volstrekt niet gezegd kan worden.
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/04-01-2013/hugo-priemus-ga-huren/#comment-125808

  Juan vindt wel dat Mr Drs JC de Jager goed werkt heeft verricht om te borgen dat de JAZEKERs Hypothekers de rekening moeten leggen waar deze hoort, als ze pretenderen in het klantbelang te handelen mag die ook betalen. Helder.
  In de Hoogtijdagen van Hogehuizenprijsminnend NL betaalde de argeloze consument onbewust 7000 euro voor een hypotheekadvies. JAZEKER.
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/07-09-2012/vereniging-eigen-huis-opent-de-aanval-op-de-vvd/#comment-112926

  Drs Rutte zegt nu hele rare dingen, geeft ook aan hoe bizar de situatie is:
  een (liberale) premier die de huizenverkoop op gang tracht te brengen,
  wellicht hoort dat ook gewoon bij zijn rol. Tegelijkertijd is wèl NU de HRA voor nieuwkomers aangepakt en dan moeten de bestaande wel volgen.
  Dáár kan de heer Prof Dr JP Balkenende niet aan tippen.

 56. asd says:

  Nou, de gemoederen op dit blog worden voortdurend op de proef gesteld.

  Heel goed hoor van dag tot dag met elkaar te overleggen wie de NL-boosdoeners zijn, die jullie toekomstplannen om zeep helpen. En terecht, waarom zou je de pinokkio-figuren hun gang laten gaan?

  Vrees alleen, dat je dan de grens over moet om daar aan te ontsnappen.

  Brazilië bijvoorbeeld, een hard groeiende economie, die de schulden van Afrikaanse staten inmiddels heeft kwijt gescholden.

  En laat in dit BRICS-land nou ook nog de inkomensongelijkheid tussen arm en rijk sterk afnemen!

  Kom daar eens om in de “rijke” landen, zoals NL. Niks hoor: daar neemt de inkomensongelijkheid alleen maar toe en wordt het geneuzel over de zeepbel maar heviger.

  Maar toch, we zijn en blijven een “handelsland”, dat het niet zo nauw neemt met de mores: wat dacht je ervan, dat we er geen probleem mee hebben, dat er gemiddeld 36 slaven in ontwikkelingslanden nodig zijn om per persoon je levensmiddelen, mobieltjes, ipads, meubelen, TV’s, computers, auto’s en financiële produkten “betaalbaar” te houden?

  De NL tussenpersonen – net als tot voor kort die in de financiële sector – varen er wel bij, en niet de ontwikkelingslanden en de eindverbruiker.

  Toch belachelijk al die prijzen die we betalen, terwijl de slaven voor niks werken?

  Kwestie van cultuur en menaliteit: NL met zijn VOC-mentaliteit was immers één van de laatste landen in de Negentiende eeuw, waar de slavernij werd afgeschaft?

  Dat is voorbij en vandaar, dat we ons nu richten op Pensioenpotten, leuke goedkope huisjes, NHG en HRA, oftewel hoe zullen we een ander een poot uitdraaien?

  Niks veranderd in 150 jaar tijd!

 57. KoophuisXXL says:

  Meen dat er nogal wat kanttekeningen zijn aangaande de Braziliaanse economie..

 58. asd says:

  KoophuisXXL: Meen dat er nogal wat kanttekeningen zijn aangaande de Braziliaanse economie..

  Is dat zo?

 59. nhz says:

  asd: oftewel hoe zullen we een ander een poot uitdraaien?

  Dat kun je overal ter wereld tegenkomen, zeker ook in Afrika. Maar een groot verschil is wel dat daar, en bijv. in Brazilië, werken en studeren loont. Dat kun je van Nederland en veel vergelijkbare westerse landen niet meer zeggen. Hier kun je rijk worden met frauderen (steun/subsidiefraude, fin. dienstverlening etc.) of via frauduleuze bedenksels zoals de huizenbubble. Studeren in de zin van echt wat leren wordt ontmoedigd, het dient alleen nog als ticket voor een hoger salaris – als je een baan kunt vinden. En je moet vooral niet te slim zijn, want dat is dankzij jarenlange PvdA bemoeienis met het hoger onderwijs een doodzonde. Als je op TV ziet hoe enthousiast mensen in Brazilië en sommige delen van Afrika aan het studeren zijn, en zeker niet alleen uit eigen belang, dat is echt pijnlijk vergeleken met de situatie in Nederland.

 60. tufkaj says:

  Ma Ling: We hebben trouwens al een tijdje niks meer gehoord van Marlies Pernot.

  Ik meen ooit gelezen te hebben dat ze ziek is en interim wordt vervangen door Rob Mulder. Maar kan nergens meer bewijs vandaan halen.

 61. snorkel says:

  asd: Dat is voorbij en vandaar, dat we ons nu richten op Pensioenpotten, leuke goedkope huisjes, NHG en HRA, oftewel hoe zullen we een ander een poot uitdraaien?

  Even voor de duidelijkheid: Beweer je hier nou dat het afschaffen/uitfaseren/verkleinen van de HRA (een regeling waar heel NL aan meebetaalt, maar waar slechts een willekeurige 50% van profiteert en waarvan de rijkste 20% van de schuldleners 2/3 van het totaalbedrag ontvangt) “een ander een poot uitdraaien” is? In dat geval heb je voor mij volledig afgedaan als serieuze gesprekspartner. HRA is een ander een poot uitdraaien. IK betaal gvd elk jaar duizenden euro’s te veel belasting voor een maatregel die een koophuis alleen maar steeds verder uit mijn bereik plaatst. Wat nou poot uitdraaien?

 62. Johmar says:

  ik mis de heer Weekers nog die al meermalen geblunderd heeft en in beide gevallen riep dat hij het niet wist, nou als dat waar is ,is het nog veel erger ,want hij hoort op de hoogte te zijn van wat er speelt, maar een goede 2e is Mark Rutte die zichzelf op de borst slaat en roept dat hij leider is van het beste kabinet sinds de 2e wereldoorlog, ik heb geapplaudisseerd bij de man die daar commentaar op gaf in een discussie programma van de week op tv ,ben even de naam kwijt, deze goede man vroeg in welke bunker Rutte de afgelopen jaren gezeten heeft.

 63. asd says:

  a: Toch frappant, als je hier een inhoudelijk onderbouwd betoog houdt over de verworven van een vorige generatie dan krijg je de wind van voren, terwijl dit soort ongefundeerde, stigmatiserende en volslagen uit de onderbuik opspelende nonsens gewoon zonder tegengeluid geaccepteerd wordt.Ga u schamen!

  Die vier zinnen alleen al…! Dat duidt op een Weltfremdheit van hier tot Tokio.

  Mijn reactie was in zekere zin ironisch bedoeld. Zou toch eens de komende decennia wat meer over de grens kijken en dan pas terug komen.

 64. tufkaj says:

  Had gister een vrijgezellendagje met allemaal mid-dertig TU-Delftenaren. Bouwco’s die vaak net niet doen wat ze vroeger voor ogen hadden, veel mensen die inmiddels zeggen dat het toch wel goed was dat ik ‘nog’ huurde. Maar nu is wel het moment om te kopen. Sja. Net als twee jaar terug. Het dal ga ik niet kunnen afwachten, maar heb toch wel duidelijk gemaakt dat ik verwacht dat er nog wel wat vanaf kan.

  Vooral niet leuk om over te hebben met iemand die op mini-woonruimte zit in centrum stad en van mensen van de hypotheekafdeling v/d rabo ‘uit betrouwbare bron dus’ weet dat medio volgend jaar het herstel komt. Maar al met al straalt iedereen hetzelfde gevoel uit: er was een bubble, nu ben je spekkoper. Krijg je als je alleen het journaal volgt vrees ik.

 65. a says:

  asd: Die vier zinnen alleen al…! Dat duidt op een Weltfremdheit van hier tot Tokio.
  Mijn reactie was in zekere zin ironisch bedoeld. Zou toch eens de komende decennia wat meer over de grens kijken en dan pas terug komen.

  Je bent een zielig, bekrompen mens met een beperkt wereldbeeld. Ik hoef niet over de grens te gaan, ik maak hier mijn eigen succes.

  Daar hou ik het bij.

 66. Snorkel says:

  Volgens mijn bescheiden mening hoort Elco Brinkman ook in dit rijtje thuis.

 67. Voerman says:

  Mark: Eindelijk….iemand met een mandaad om de huizenprijzen zo snel als mogelijk en toch verantwoord naar een acceptabel nivo te laten afglijden.

  Had je gedacht, dat hij een zak met prijskaartjes bij zich had, die hij zomaar willekeurig op andermans eigendommen kan plakken?

 68. snorkel says:

  Snorkel,

  Is t weer zo ver? Gaan we weer onder andermans naam posten? Zeker heel blij met jezelf en hoe slim je wel bent? Die huizenbezitters worden ook steeds wanhopiger… zo wanhopig dat ze nu al tot kinderachtige praktijken overgaan in de hoop de steeds groter wordende groep afwachters de koopmarkt op te treiteren. Dream on….

 69. snorkel says:

  Voerman: Had je gedacht, dat hij een zak met prijskaartjes bij zich had, die hij zomaar willekeurig op andermans eigendommen kan plakken?

  Reken maar dat de politiek de huizenprijzen kan bepalen. En dan heb ik het niet alleen over de globale richting van stijgen of dalen, maar over vrij nauwkeurig een prijsdoel zetten en bepalen hoe snel dat doel bereikt wordt. Daar hebben we in NL meer dan honderd jaar knopjes om aan te draaien voor bedacht 😉

 70. Snorkel says:

  snorkel:
  Snorkel,

  Is t weer zo ver? Gaan we weer onder andermans naam posten? Zeker heel blij met jezelf en hoe slim je wel bent? Die huizenbezitters worden ook steeds wanhopiger… zo wanhopig dat ze nu al tot kinderachtige praktijken overgaan in de hoop de steeds groter wordende groep afwachters de koopmarkt op te treiteren. Dream on….

  Jij bent anders degene die mijn ‘nick’ heeft gestolen. Maar ik neem het je niet kwalijk hoor, want je kunt geen vaste bijnaam houden op dit forum. Dit is echt geen kinderachtige praktijk. De enige die kinderachtig is ben jij. Conclusies trekken voordat je weet wat er echt aan de hand is. Al jaren volg ik dit forum en heb zo nu en dan is een klein berichtje gepost, totdat jij langs kwam…en dan denken dat je de rechten kunt claimen.
  Laat de vrede met ons zijn en ik neem je niks kwalijk en je mag gerust onder ‘Snorkel’ blijven posten. Dat mag ik ook. Overigens bezit ik geen huis. Je bent een mafketel met je voorbarige conclusies.

  Greetz Huub

 71. Voerman says:

  Zucht.

  Wordt zoetjasaan tijd, dat Voerman er definitief mee stopt.
  Niet meer mogelijk om in deze poel van afgunst en verbittering de serieuze respectabele mensen te herkennen.
  Barst hier van de idioten, quasi-idioten, immitatie-idioten, pseudo-idioten, quidammen engazomaadoor.
  Dit forum is helaas verworden tot een kleuterklas waar de juffrouw effe is plasse!

 72. snorkel says:

  Snorkel,

  Vast… Wanneer was jouw eerste post?

  Vóór 4 August 2009 om 5:24 pm?

 73. tufkaj says:

  Even heel iets anders. Viel me tijdje geleden al op dat economist afgelopen tweemaal rapporteerde dat NL 33% te duur was. Maar volgens mij lopen ze qua data gewoon best ver achter inmiddels: http://www.economist.com/blogs/dailychart/2011/11/global-house-prices?fsrc=scn/tw/te/bl/dc/locationlocationlocation (2012Q1 waar de rest t/m Q4 in de grafiek staat)

  Dit omdat ik mijn grafieken pagina wilde updaten met een optie om eea te wegen tegen het langlopend gemiddelde voor dat land. Beetje wat economist ook doet.

  Voerman,

  Dan geef je ‘ze’ wel heel gauw hun zin he…

 74. tufkaj says:

  snorkel,

  sjesus, kom je hier al zo lang?

  (ik kom lekker langer 😛 )

 75. Voerman says:

  snorkel: Daar hebben we in NL meer dan honderd jaar knopjes om aan te draaien voor bedacht

  En wie je ook zijn mag, daar hebben “we” in dit naamloze landschap niets voor bedacht, want Nederland bestaat niet meer. Er ziten wel een paar quidammen in den Haag toneel te spelen, maar die gaan over niets en binnenkort over helemaal niets meer.

 76. asd says:

  snorkel: Even voor de duidelijkheid: Beweer je hier nou dat het afschaffen/uitfaseren/verkleinen van de HRA (een regeling waar heel NL aan meebetaalt, maar waar slechts een willekeurige 50% van profiteert en waarvan de rijkste 20% van de schuldleners 2/3 van het totaalbedrag ontvangt) “een ander een poot uitdraaien” is? In dat geval heb je voor mij volledig afgedaan als serieuze gesprekspartner. HRA is een ander een poot uitdraaien. IK betaal gvd elk jaar duizenden euro’s te veel belasting voor een maatregel die een koophuis alleen maar steeds verder uit mijn bereik plaatst. Wat nou poot uitdraaien?

  Rustig an met je voorbarige reactie, die typisch is voor velen in het tegenwoordige NL.

  Nee natuurlijk, dàt beweer ik niet met zoveel woorden. Die HRA is niet meer dan een foute constructie, die past in een foute huisvestingspolitiek, die specifiek NL’s is en waarvan ik mij kan voorstellen, dat je die niet zomaar kan afbouwen.

  Heb ik trouwens – a.d.h.v. internationale ervaringen – nooit als iets bestendigs gezien en daarnaar gehandeld: flink bedrag aanbetaald voor aankoop huis, annuïteitenhypotheek,extra afgelost en het object nooit als een speculatieobject beschouwd met de daaraan verbonden talloze verhuizingen. Resultaat: nauwelijks beroep gedaan op de HRA en een nagenoeg hyptheekvrij huis, dat ik voor iedere prijs kon verkopen. Dat is ook gebeurd. Ik zal geen bedragen noemen.

  Gewoon met een ouwerwetse solide NL-visie, die tegenwoordig volledig achter de horizon is verdwenen. Wat dat betreft, zijn we in Europa in een geìsoleerde positie komen te staan.

  Veel in NL is uit de hand gelopen. Door kortzichtigheid en een ongebreideld egoïsme – “je bent toch geen dief van je eigen portemonnaie”, “vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan”, “knollen voor citroenen kopen” – zitten we met de gebakken peren. En niet alleen op het gebied van de huisvesting.

  Probeer dan nog maar eens een ieder zijn recht te geven in een land waarin velen zich toch al gauw verongelijkt en tekort gedaan voelen, maar als het effe kan… toch elkaar een poot uitdraait!

 77. Cirkel says:

  snorkel:
  Snorkel,

  Vast… Wanneer was jouw eerste post?

  Dat weet ik niet precies meer, maar het feit dat je daar onderzoek naar doet spreekt al boekdelen over hoe jij je wereld ervaart. Ik was in ieder geval de eerste. Maak je niet druk ik heb mijn nick al veranderd. Zo belangrijk vind ik het niet en mijn wereld draait niet alleen om het probleem van de huizenmarkt.
  Grappig dat je zo heftig reageert, conclusies trekt, veroordeeld en executeert zonder nadenken. Het was niet mijn bedoeling van mijn post om je zo overstuur te maken. Hoop dat het zo goed is opgelost. Het viel me slechts op dat zijn naam verkeerd gespeld was in het lijstje.

  Greetz

  Vóór 4 August 2009 om 5:24 pm?

 78. snorkel says:

  tufkaj,

  Wat ik zo even kon vinden wel ja… 😉 Was jij toch 4,5 maand eerder! hahaha

 79. asd says:

  a: Je bent een zielig, bekrompen mens met een beperkt wereldbeeld. Ik hoef niet over de grens te gaan, ik maak hier mijn eigen succes. Daar hou ik het bij.

  Je hebt niet eens in de gaten, hoe beperkt je bent!
  Vicieuze cirkel.

 80. Voerman says:

  tufkaj: Dan geef je ‘ze’ wel heel gauw hun zin he…

  Nee, dat is het niet alleen.
  Er komen teveel apen uit de mouw de laatste tijd.

 81. snorkel says:

  Cirkel: feit dat je daar onderzoek naar doet

  Google Is Your Friend. Is 10 seconden werk

  Anyway, leuke poging. Gelezen in het handboek trollen voor dummies? Mij ga je hier echt niet wegpesten hoor… en de andere lezers en reageerders weten ook wel beter.

 82. Cirkel says:

  snorkel: Google Is Your Friend. Is 10 seconden werk

  Anyway, leuke poging. Gelezen in het handboek trollen voor dummies? Mij ga je hier echt niet wegpesten hoor… en de andere lezers en reageerders weten ook wel beter.

  Je bent onverbeterlijk en je hebt een enorme plaat voor je kop.

 83. asd says:

  @57(snorkel),

  Mijn reactie op de jouwe (waarvoor dank) is vermoedelijk in het spamfilter blijven hangen.

  @66(Voerman),

  Veel begrip voor je reactie!

 84. Juan de Meeleezer says:

  Voerman: Dit forum is helaas verworden tot een kleuterklas waar de juffrouw effe is plasse!

  Oneens Voerman.

  Het bulkt van de inhoud.

  De blog is gewoon tegen onbewust Kamikazekoperschap en dus tegen alle bedrog van partijen die in 2012 nog vonden dat er op zich met de NL huizen-”markt” niet zo veel mis zou zijn.
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/21-05-2013/bestaande-koopwoningen-in-april-bijna-8-procent-goedkoper-dan-jaar-eerder/#comment-145111

  Dit najaar zullen we u helemaal gaan missen.

 85. snorkel says:

  asd: Mijn reactie op de jouwe (waarvoor dank) is vermoedelijk in het spamfilter blijven hangen.

  Kan gebeuren 😉 Nogmaals, niks persoonlijks… maar aan de “je bent toch geen dief van je eigen portemonnee”-cultuur in NL moet écht iets veranderen. We zijn namelijk wel dief van andermans portemonnee hier in dit land. Van de portemonnees van de belastingbetaler, de pensioenspaarder en onze eigen kinderen. Welvaart (her)(ver)delen, helemaal voor! Maar dan wel van diegenen die best iets kunnen missen naar diegenen die het écht nodig hebben.

 86. Juan de Meeleezer says:

  Snorkel: Volgens mijn bescheiden mening hoort Elco Brinkman ook in dit rijtje thuis.

  Klopt zeker.

  volgens Bouwend NL is de totale NL hypotheekschuld al niet zo’n probleem:
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/10-02-2012/cda-dwingt-tot-hervormen/#comment-97770

  Drs E Brinkman: HRA absoluut geen probleem !
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/01-12-2011/elco-brinkman-%E2%80%98hypotheekrenteaftrek-niet-de-grote-boosdoener%E2%80%99/

  Drs E Brinkman: méér lenen !
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/04-06-2010/brinkman-wil-dat-we-nog-meer-lenen/

  He
  was
  is
  will be
  wrong,
  de NL woning is niet over het algemeen “behoudend” gefinancierd zoals de voorman van de Nederlandse Vereniging van Makelleugenaars ons wil doen geloven, deze is risicovol gefinancierd.
  Dàt is ook de essentie van het verschil tussen ’80 en ’13.

  De beste man heeft zich lang ingezet voor de publieke zaak en dat is op zich te prijzen. Zijn bijdrage aan de bouwpolder ofwel Hogehuizenprijsminnend NL zal aanzienlijk zijn, laten we wachten hoe dat uitpakt.

 87. asd says:

  snorkel: Kan gebeuren Nogmaals, niks persoonlijks… maar aan de “je bent toch geen dief van je eigen portemonnee”-cultuur in NL moet écht iets veranderen. We zijn namelijk wel dief van andermans portemonnee hier in dit land. Van de portemonnees van de belastingbetaler, de pensioenspaarder en onze eigen kinderen. Welvaart (her)(ver)delen, helemaal voor! Maar dan wel van diegenen die best iets kunnen missen naar diegenen die het écht nodig hebben.

  Ben ik het volledig mee eens!

 88. Juan de Meeleezer says:

  Juan de Meeleezer: de NL woning is niet over het algemeen “behoudend” gefinancierd zoals de voorman van de Nederlandse Vereniging van Makelleugenaars ons wil doen geloven, deze is risicovol gefinancierd.
  Dàt is ook de essentie van het verschil tussen ’80 en ’13.

  Het kan zijn dat Juan het niet helemaal snapt
  (dat doeti ook niet)
  maar àls de NL woningmarkt niet risicovol gefinancierd zijn maar behoudend
  ….
  hoe kan het dan dat honderdduizenden huizen onder water staan ???

  Hoe hoog waren de dijken dan ?

 89. Juan de Meeleezer says:

  De financiële dijkgraven
  hebben het in de polder
  op zijn beloop gelaten

 90. Juan de Meeleezer says:

  buenas
  Juan

 91. nhz says:

  Voerman: Dit forum is helaas verworden tot een kleuterklas waar de juffrouw effe is plasse!

  allicht beter dan een kleuterklas waar de juffrouw zelf de ergste kleuter is (zoals bij o.a. VEH).

  maarten: huizenprijzen@RF_HFC op twitter:
  zerohedge.com/news…aying-personal-taxes

  ja dat zou in Nederland, met al zijn Keynesiaanse oenconomen, ook een goede vraag zijn 😎

 92. Draaikont says:

  Leuke poll. Ik heb stichting starter gekozen. Niet zozeer omdat het de grootste leugenaars zijn, maar mijns inziens wel de grofste. Van veel anderen in het lijstje mag je namelijk, gezien de personen die ze vertegenwoordigen of de positie die ze bekleden, verwachten dat ze de boel bij elkaar liegen.

 93. snorkel says:

  maarten:
  huizenprijzen@RF_HFC op twitter:
  zerohedge.com/news…aying-personal-taxes

  nhz: ja dat zou in Nederland, met al zijn Keynesiaanse oenconomen, ook een goede vraag zijn

  Laten we beginnen met de HRA! 😉
  http://postimg.org/image/way94d865/full/
  http://s14.postimg.org/c3ktc2aov/hra_saneren.jpg

 94. Stoelgang says:

  de markies: Die is dan wel weer erg leuk!

  Maar niet echt toepasselijk, hij is namelijk geen pinokkio maar slechts overtuigd van zijn eigen gelijk (tegen de feiten in) 😀

 95. Godebaert van Grijnen says:

  Ja Voerman, gek hè?

  Dat mensen verbitterd zijn als het spookbeeld opdoemt dat ze onder de brug moeten slapen!

 96. Stoelgang says:

  Mark:
  @admin

  Wellicht is het ook interessant om een lijst te maken van personen die het WEL begrijpen EN durven te zeggen…maar structureel genegeerd worden door o.a. het “staatsjournaal”.

  Ik zeg een:
  -Kees de Kort
  -Jaap van Duijn
  -Maartje Martens
  -Albert Spits
  -?

  Misschien als deze mensen meer gehoord worden zodat de massa het begrijpt en de starter zo slim is om nog een jaartje of 2 door te sparen.
  Zowiezo WACHTEN totdat de nieuwe bezuinigingen duidelijk zijn en je weer met vertrouwen een financiele planning kunt maken….
  (Dat laatste was sarcastisch bedoelt)

  Dit blog zelf kan ook op de positieve lijst 😀

 97. Ma Ling says:

  Voerman: Wordt zoetjasaan tijd, dat Voerman er definitief mee stopt.

  Dat zou ik erg jammer vinden. Ik kan het fatsoenlijke tegengeluid met zo nu en dan een uitstapje naar andere sectoren zeer waarderen. Dit is dan ook een verzoek om hier actief te blijven, sommige commentaren links te laten liggen (niet deze) en af toe nog wat verhalen uit de oude doos wilt delen.

 98. Stoelgang says:

  Voerman:
  Zucht.

  Wordt zoetjasaan tijd, dat Voerman er definitief mee stopt.
  Niet meer mogelijk om in deze poel van afgunst en verbittering de serieuze respectabele mensen te herkennen.
  Barst hier van de idioten, quasi-idioten, immitatie-idioten, pseudo-idioten, quidammen engazomaadoor.
  Dit forum is helaas verworden tot een kleuterklas waar de juffrouw effe is plasse!

  Geef maar eens het voorbeeld met een inhoudelijke constructieve bijdrage dan, dat heb ik zelden van je gezien. Enkel meningen en vooral verongelijkte reacties wanneer je repliek krijgt in een door jezelf aangewakkerde generatiediscussie. Beter dat je in oplossingen voor de gerezen problematiek zou denken, dat levert tenminste nog iets op 🙁 Jammer.

 99. Voerman says:

  Godebaert van Grijnen: Dat mensen verbitterd zijn als het spookbeeld opdoemt dat ze onder de brug moeten slapen!

  Mensen die echt onder bruggen slapen posten hier niet! 🙂

 100. Stoelgang says:

  Blijft jammer als je ermee zou stoppen 🙁

 101. Voerman says:

  Stoelgang: Geef maar eens het voorbeeld met een inhoudelijke constructieve bijdrage dan, dat heb ik zelden van je gezien.

  Doe geen moeite, wij zouden in het echte leven ook geen vrienden zijn.

 102. Godebaert van Grijnen says:

  Ma Ling,

  Ja Voerman is vreselijk fatsoenlijk.

  Scheldt iedereen die hem niet bevalt uit voor ” idioten, quasi-idioten, immitatie-idioten, pseudo-idioten”

 103. Godebaert van Grijnen says:

  Voerman,

  Nee Voerman,

  Maar ik hoopte dat je het woord “spookbeeld” begreep.

 104. Stoelgang says:

  a: Toch frappant, als je hier een inhoudelijk onderbouwd betoog houdt over de verworven van een vorige generatie dan krijg je de wind van voren, terwijl dit soort ongefundeerde, stigmatiserende en volslagen uit de onderbuik opspelende nonsens gewoon zonder tegengeluid geaccepteerd wordt.

  Ga u schamen!

  Zo is het maar net.

 105. Stoelgang says:

  Voerman: Doe geen moeite, wij zouden in het echte leven ook geen vrienden zijn.

  Dat maak ik zelf wel uit.

 106. Voerman says:

  Godebaert van Grijnen:
  Voerman,

  Nee Voerman,

  Maar ik hoopte dat je het woord “spookbeeld” begreep.

  Vrees voor de toekomst. Hebben wij hier niet echt; alleen vrees voor een beetje minder dan een ander.
  Meest begaafde idioten alhier!

 107. Dawg says:

  Moeilijk, moeilijk. ‘k Zie erg veel geschikte kandidaten. ‘k Ga toch maar voor Rob Mulder denk ik.
  Gewoon een vaste waarde in de spin die dagelijks wordt verspreid. Aan hem zal ‘t niet liggen…..

  Voor bij de prijsuitreking:

  http://www.youtube.com/watch?v=a_d5ZTXnRuA

 108. Hendrik says:

  101 in deze keten van oeverloos geouwehoer.

 109. Adamus says:

  http://www.gelderlander.nl/regio/liemers/goedkope-huizen-in-trek-bij-starters-1.3848889

  Tja, te weinig verdienen om te kunnen huren. Gelukkig een rijke “Nuon gemeente” die korting kan geven.
  Overigens staat er ook al bijna een half jaar een “koopgarant” te koop : http://www.funda.nl/koop/didam/huis-48608127-grote-huilakker-12/ wie gaat dat verlies nu nemen???

 110. Rexpat says:

  De grootse Pinokkio is de gemiddelde Mens met een huis. Die blijft liegen tegen zichzelf. Zelfzwendel en wishful thinking. laten we doorfeesten. Het komt allemaal goed.

  Keihard liegen tegen jezelf en daar gewoon in geloven. Stemvee galore.
  Daar kan Zelfs Rutte niet tegenop.

 111. Frans says:

  asd: Niks veranderd in 150 jaar tijd!

  Goede post asd! 🙂 (de gehele post wel te verstaan)

 112. Adamus says:

  tufkaj: Ik meen ooit gelezen te hebben dat ze ziek is en interim wordt vervangen door Rob Mulder. Maar kan nergens meer bewijs vandaan halen.

  Beider probleem is al jaren dat ze nooit ergens anders aan de bak kunnen. Ze doen toch iets verkeerd?

 113. NewKidInTown says:

  NewKidInTown: Wie zei dat pas geleden ook al weer ?
  KOOP auto’s en huizen !

  Ah, ik weet het weer:

  http://biflatie.nl/artikelen/huizenmarkt/rutte-smeekt-nederlanders-op-een-huis-te-kopen/

 114. Draaikont says:

  Voerman:
  Zucht.

  Wordt zoetjasaan tijd, dat Voerman er definitief mee stopt.
  Niet meer mogelijk om in deze poel van afgunst en verbittering de serieuze respectabele mensen te herkennen.
  Barst hier van de idioten, quasi-idioten, immitatie-idioten, pseudo-idioten, quidammen engazomaadoor.
  Dit forum is helaas verworden tot een kleuterklas waar de juffrouw effe is plasse!

  Lijkt me dan vooral een reden om te blijven plakken.

 115. renren says:

  Adamus: Beider probleem is al jaren dat ze nooit ergens anders aan de bak kunnen. Ze doen toch iets verkeerd?

  Misschien zitten ze daar niet mee. Zolang het leuk verdiend.

 116. NewKidInTown says:

  verdient

  sorry, kan het niet onderdrukken

 117. ll says:

  Juan, behoudend financieren van woningen in de NL is verbonden aan het in het verleden grote prijzenfestival van Marc’s casametrisch modelletje…………….

  En de hele wereld komt er nu ook achter, dat de financiering van de mens ( en bedrijf ? en Staat ?) is gestopt in een model dat het menselijk gedrag NIET meerekent …….., dat is toch raar ? ……… 😉

 118. snorkel says:

  ll: Juan, behoudend financieren van woningen in de NL is verbonden

  Ik las dus eerst: “behoudend financieren van woningen in de NL is VERBODEN…” 😉

 119. ll says:

  Draaikont: Barst hier van de idioten, quasi-idioten, immitatie-idioten, pseudo-idioten,

  In elk geval geen meelopers ….. 😎

  Ja waar vind je die vandaag de dag nog ? Wees blij, dat ze er nog zijn 🙂

 120. renren says:

  NewKidInTown:
  verdient

  sorry, kan het niet onderdrukken

  Terecht

 121. ll says:

  ll,

  Sorry Draaikont weer ietsje fout gegaan, deze post moest naar Voerman 🙂

 122. ll says:

  Ga maar vast sparen om in de toekomst uw energie nog te kunnen betalen ………, nu sparen om het later nog een beetje warm te kunnen houden, maar verhuizen naar een warm land kan ook natuurlijk 😉

  http://www.utilities.nl/extra-belasting-aardgas-optie-energieakkoord.119252.lynkx

 123. snorkel says:

  ll:
  Ga maar vast sparen om in de toekomst uw energie nog te kunnen betalen ………, nu sparen om het later nog een beetje warm te kunnen houden, maar verhuizen naar een warm land kan ook natuurlijk

  utilities.nl/extra…akkoord.119252.lynkx

  Dat krijg je er dus van als je het sluiten van een energieakkoord overlaat aan allerlei “belangenorganisaties” en bestuursorganen. Dan is de burger de klos.

 124. Jeroen says:

  snorkel: Welvaart (her)(ver)delen, helemaal voor! Maar dan wel van diegenen die best iets kunnen missen naar diegenen die het écht nodig hebben.

  Ik zie daar liever een nuance in: datgene wat als privaat bezit kan worden aangemerkt gaan we niet herverdelen. Er zijn genoeg mensen in Nederland die jarenlang verschrikkelijk hard hebben gewerkt en risico’s genomen, met als resultaat dat ze nu ‘rijk’ zijn geworden. Daar blijven we gewoon van af.

  Wat wel moet gebeuren is dat bijvoorbeeld de aanspraak op pensioengelden wordt heroverwogen: het is niet te verdedigen dat de babyboomers hun ‘rechten’ opeisen en de pensioenpotten leeggrazen met hun eindloonpensioenen en levenslange lage premies. Daarnaast moeten ook alle fiscale regelingen waarbij de welgestelden onder ons zeer worden bevoordeeld (HRA bijvoorbeeld) worden herzien.

  Extra heffingen voor rijken zijn verder uit den boze. Als je je maatschappij financieel op de rit wilt houden moet je niet alleen kijken waar je nog zoveel mogelijk geld vandaan kan schrapen, maar hoe je het geld wat je wél beschikbaar hebt zo efficiënt mogelijk kan gebruiken. Daar is in Nederland nog absurd veel winst mee te behalen….

 125. NewKidInTown says:

  ll: nu sparen om het later nog een beetje warm te kunnen houden

  “nu sparen om er later een beetje warm bij te zitten”

  zeiden ze volgens mij in Voermans tijd, maar ja, die is weg, leest dit niet meer, kan het dus ook niet beamen.

 126. snorkel says:

  Jeroen: Er zijn genoeg mensen in Nederland die jarenlang verschrikkelijk hard hebben gewerkt en risico’s genomen, met als resultaat dat ze nu ‘rijk’ zijn geworden. Daar blijven we gewoon van af.

  Het is natuurlijk onmogelijk te bepalen welke ‘rijkdommen’ door hard werken zijn behaald en welke gesubsidieerd zijn. Die grote villa van fietsbandenhandeldirecteur X… heeft ‘ie die zelf bij elkaar verdiend door zijn hele leven hard te werken, of heeft ‘ie die veel te goedkoop kunnen kopen door een DGA-constructie op te zetten? En die Porsche, heeft ‘ie de kunnen kopen van zijn eigen geld, of van het geld dat ‘ie uit handen van de fiscus wist te houden door een rekeningetje op de Kaaimaneilanden aan te houden?

  Het valt me wel op dat er altijd zo panisch gedaan wordt als iemand het over rijkdom (her)(ver)delen gaat. Alsof we ineens een soort van volksrevolutie zouden gaan opstarten en massaal de eigenaren van Porsches gaan lynchen. Je weet zelf ook wel dat niemand daar op zit te wachten (misschien op een hele kleine vervelende groep raddraaiers na). Ik gun iedereen die het kan betalen een groot eigen huis op een toplocatie met een Aston Martin voor de deur. Maar betaal het dan wel ZELF aub, en neem de risico’s ook zelf! Dan ben je een stoere vent. Als je best voor jezelf kunt zorgen maar toch je medeburger hiervoor op laat draaien ben je niks meer dan een parasiet.

  Jeroen: Extra heffingen voor rijken zijn verder uit den boze.

  Bullshit. Wel in januari de huurtoeslag van de armste 16% van NL verlagen, daarna in juni hun huur verhogen zonder compensatie. En de BTW (die voor deze mensen een veel groter beslag legt op hun uitgaven) verhogen. En de energieprijzen (die voor deze groep ook een vel groter beslag legt) verhogen… En de zorg… et etc etc… En dan zijn ‘de rijken’ zo zielig?! Alleen wannabee VVD’ers redeneren zo. En het ironische aan de wannabee VVD’er is dat ‘ie nooit een echte VVD’er zal worden.

  Draai eerst de lastenverzwaringen voor de minima maar eens terug. Dan gaan we praten over efficiënter werken: bijvoorbeeld de HRA afschaffen. Scheelt een enorme administratieve rompslomp en levert alleen maar hogere schulden en risico’s op.

  In Nederland is het niet degene die het hardste werkt die de vruchten plukt (column Jaap van Duijn in het blad dat niet genoemd mag worden gelezen?), maar degene die de regels zo goed mogelijk in zijn voordeel weet te gebruiken. Dan zeg ik; schaf een hele hoop van die regelingen af, dan hoef je ze niet meer te controleren en kun je er ook niet de fout mee in gaan (leet u mee VVD?). Het geld dat je hiermee bespaart geef je dan terug aan degenen die het nodig hebben. Een slimme ondernemer verzint dan wel weer een goed product dat mensen willen kopen en verdient zo, op een eerlijke manier, zijn centen met gemak weer terug.

 127. snorkel says:

  snorkel,

  Het lijkt nu trouwens alsof ik het geheel niet met je eens ben. Dat is slechts deels zo hoor…! 😉 Van mij mag iedereen die zijn geld eerlijk verdient en zijn fair share bijdraagt, zoveel Ferrari’s in zijn garage hebben staan als ‘ie zou willen. Maar dan niet gesubsidieerd. Als je een maatschappij financieel op de rit wilt houden is koopkrachtsbehoud bij de onderste lagen van de maatschappij essentieel! Veel belangrijker dan die 3%-punt belasting van het top-tarief. Laten we nou niet gaan doen alsof onze maatschappij alleen maar draaien de blijft dankzij de bezielende leiding van directeuren van ziekenhuizen, verzekeraars, woningcorporaties, banken, de NS, universiteiten, etc.

 128. ll says:

  Ondertussen bij de buren in België

  Huurprijzen zijn onbetaalbaar ……

  http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/binnenland/belga_20130603_huurprijzen_onbetaalbaar

 129. snorkel says:

  snorkel: Alsof we ineens een soort van volksrevolutie zouden gaan opstarten en massaal de eigenaren van Porsches gaan lynchen

  Bovendien: Alles keren dat dit wél gebeurd is in de wereldgeschiedenis waren geen voortvloeisel van een eerlijke verdeling en gelijke kansen voor iedereen, maar juist van veel te grote polarisatie en wanhoop bij een groot arm deel van de bevolking. Zit je dus wél op een dergelijke revolutie te wachten, dan moet je vooral zo doorgaan MediaMark 😉

 130. jacob says:

  Dit lijkt mij een geweldige kandidaat.
  Hij schrijft voortdurend onzin in het Limburgs Dagblad.
  http://digitaal.ld.x-cago.net/DDL/20130604/public/pages/00012GO/articles/DDL-20130604-00012GO001.html

 131. snorkel says:

  Wil er nog iemand meerijden naar het Bilderberg Groep feestje in Watford, Hertfordshire, UK? 😉

  http://www.telegraph.co.uk/news/politics/10095943/Osborne-Clarke-and-Balls-to-attend-Bilderberg-Group-meeting.html

 132. Constance says:

  ll: Juan, behoudend financieren van woningen in de NL is verbonden aan het in het verleden grote prijzenfestival van Marc’s casametrisch modelletje…………….

  En de hele wereld komt er nu ook achter, dat de financiering van de mens ( en bedrijf ? en Staat ?) is gestopt in een model dat het menselijk gedrag NIET meerekent …….., dat is toch raar ? ……… 😉

  Er is in de wereld van de modellen natuurlijk meer (gedragseconomie, neuro-economie enz.) dan wat gerepresenteerd wordt door Francke met z’n komieke kongsi van casametrische koekenbakkers
  Niettemin, het menselijk gedrag wordt in de meeste modellen niet adequaat beschreven, omdat het verondersteld wordt altijd rationeel te zijn.

  Overigens niets nieuws onder de zon, bijv. ook al te zien bij von Mises, een econoom uit de oude Oostenrijkse doos, voor wie empirische gegevens onbelangrijk zijn en die dan ook doodleuk concludeerde dat: “Das Handeln ist immer vernünftig” (Nationalökonomie pag. 14), en “Human action is necessarily always rational” (H.A. pag 18), in een door een golf van vernünftige/rationele(??) oorlogshandelingen verwoest Europa.

 133. nhz says:

  Voerman: Mensen die echt onder bruggen slapen posten hier niet! 🙂

  nou, onder de brug bij mij onder de hoek is er wél gratis Wifi; en met zicht op jachten van een paar miljoen moet zelfs een ex-eigenaar van een luchtkasteel zich daar op zijn gemak voelen 😉

  azijnseikerT: rijksbegroting.nl/…ota,kst173801_7.html over schulden en vermogen

  het begint met een vrolijk ‘ons kan niks gebeuren’ verhaal, maar zowaar een heel eind verderop de konstatering “Een derde kwetsbaarheid is dat de vermogens en schulden ongelijk zijn verdeeld over alle huishoudens.” Wat dus het hele betoog onderuit haalt, want de groep met hoge schulden en weinig (liquide) vermogen bepaalt de financiële kwetsbaarheid; van heel Nederland wel te verstaan, want als deze groep door het afvoerputje gaat krijgt de rest de rekening. Maar ja, Eurostat en Ministry of Truth kunnen aan iedere drol een fris luchtje hangen …

  ll: Ga maar vast sparen om in de toekomst uw energie nog te kunnen betalen ………, nu sparen om het later nog een beetje warm te kunnen houden, maar verhuizen naar een warm land kan ook natuurlijk 😉

  utilities.nl/extra…akkoord.119252.lynkx

  patent idee om huurders in een oudere huurwoning nog verder uit te persen …

  Jeroen: Extra heffingen voor rijken zijn verder uit den boze.

  in grote lijnen eens, en wat het laatste betreft: over vermogens van privé personen is normaal in Nederland al enorm veel belasting betaald. De vermogens die grotendeels buiten de belasting zijn gebleven (van de meeste multinationals, van de 1%, van EU politici en ambtenaren en van zwartspaarders) die zou ik graag alsnog keihard belast zien, zodat ze evenveel kwijtraken als mensen die eerlijk hun inkomen hebben opgegeven; plus nog een boete om het af te leren. Als we dat echt uitvoeren dan kan de inkomstenbelasting in Nederland fors omlaag, en loont het ook weer om te gaan werken.

  snorkel: En die Porsche, heeft ‘ie de kunnen kopen van zijn eigen geld, of van het geld dat ‘ie uit handen van de fiscus wist te houden door een rekeningetje op de Kaaimaneilanden aan te houden?

  twijfelachtig, boten en auto’s worden gecheckt door de fiscus, of je die van je normale inkomen wel kan betalen. Ik weet niet hoe degelijk die controle nu is, maar vroeger liepen daar vaak ‘handige’ mensen mee tegen de lamp.
  Met je eens dat je niet kunt zien hoe iemand aan zijn vermogen komt. Maar het soort belastingfraudeurs / ontduikers waar jij op doelt is m.i. een minderheid die je vooral vind bij grote bedrijven, en niet bij kleine ondernemers (MKB). Misschien uitgezonderd sectoren die de hele dag met niks anders bezig zijn dan regeltjes omzeilen (advocaten, accountants, bankiers etc.) of uit de subsidieruif slurpen.

  snorkel: Als je best voor jezelf kunt zorgen maar toch je medeburger hiervoor op laat draaien ben je niks meer dan een parasiet.

  dat geldt zonder meer voor een groot deel van de Nederlanders, omdat ze bijv. een uitkering hebben die ze niet nodig hebben, of omdat ze teren op HRA terwijl ze ook gewoon een wat bescheidener huis zouden kunnen kopen. Ik heb vermogen en verdien al jaren niks door omstandigheden, maar ik wordt wel ieder jaar een enorme poot uitgedraaid door de belastingdienst om allerlei parasieten mee van dienst te zijn (waaronder allerlei mensen die wél zouden kunnen werken maar gewoon niet willen). Ik denk dat je een fout beeld hebt van hoe Nederland in elkaar zit.

  snorkel: Bullshit. Wel in januari de huurtoeslag van de armste 16% van NL verlagen, daarna in juni hun huur verhogen zonder compensatie.

  ik denk dat je eerst eens moet leren om onderscheid te maken tussen vermogen en inkomen.

  snorkel: In Nederland is het niet degene die het hardste werkt die de vruchten plukt (column Jaap van Duijn in het blad dat niet genoemd mag worden gelezen?), maar degene die de regels zo goed mogelijk in zijn voordeel weet te gebruiken. Dan zeg ik; schaf een hele hoop van die regelingen af, dan hoef je ze niet meer te controleren en kun je er ook niet de fout mee in gaan (leet u mee VVD?).

  eens

  snorkel: Het geld dat je hiermee bespaart geef je dan terug aan degenen die het nodig hebben.

  onzin, er is nauwelijks echte armoede in Nederland; er is hooguit een groep die het arm heeft omdat ze bewust wegblijven bij de sociale dienst of buiten alle regeltjes vallen. Maar als je ‘erkend arm/zielig’ bent dan heb je het in Nederland beter dan 98% van de rest van de wereld. Niks ‘nodig’.

  snorkel: Laten we nou niet gaan doen alsof onze maatschappij alleen maar draaien de blijft dankzij de bezielende leiding van directeuren van ziekenhuizen, verzekeraars, woningcorporaties, banken, de NS, universiteiten, etc.

  even voor de goede orde: dat zijn dus geen ondernemers maar semi-ambtenaren met een véél te hoog inkomen. En een hoog inkomen heeft geen directe relatie met een hoog vermogen (in tegendeel, ik ken voorbeelden van mensen met veel inkomen en een zwaar negatief vermogen, want dan kun je in NL nog meer plukken).

 134. snorkel says:

  Constance: het menselijk gedrag wordt in de meeste modellen niet adequaat beschreven, omdat het verondersteld wordt altijd rationeel te zijn.

  Oftewel: “De ene econoom tegen de andere: Je bent zelf een homo economicus!” 😉

 135. asd says:

  Frans: Goede post asd! (de gehele post wel te verstaan)

  Ja Frans, ik denk, dat je ook doelt op de kwalijke kanten van het z.g. vrije marktmechanisme, dat zorgt voor immoreel gedrag.

  Daar kunnen we nog wel een boom over opzetten.

 136. snorkel says:

  pietsje,

  Ach, iemand moet de toekomstige generaties toch hoeden voor het vergooien van hun wooncarrière en wijzen op de alternatieven. Betaalbaar en zorgenvrij is de kern van het nieuwe wonen!

 137. Voerman says:

  NewKidInTown: “nu sparen om er later een beetje warm bij te zitten”
  zeiden ze volgens mij in Voermans tijd, maar ja, die is weg, leest dit niet meer, kan het dus ook niet beamen.

  Voerman is niet weg!
  Eerst een ander speeltje zoeken. 🙂

  Dat sparen voor later is trouwens meer van de generatie van mijn ouders. Hadden nog geen collectieve voorzieningen.
  Maar goed, dat Voerman toch gespaard heeft, want de collectieve voorzieningen waarvoor hij gewerkt heeft worden belachelijkmakend “verworven rechten” genoemd, waarmee bedoeld wordt, dat het herverdelen van andermans bezittingen legitiem zou zijn. Vreemde wereld waarin het woord “eigendom” zijn betekenis verloren heeft. Voerman zal er niet veel last meer van hebben, maar ocharme….
  De verworvenheden van het socialisme zullen we maar zeggen. 🙂

 138. Voerman says:

  Constance: Niettemin, het menselijk gedrag wordt in de meeste modellen niet adequaat beschreven, omdat het verondersteld wordt altijd rationeel te zijn.

  Heb er na heel veel googelen en nadenken de helft van begrepen, maar die helft is ook waar!
  Als de andere helft ook waar is en door jezelf begrepen wordtdan klopt alles!

  Maar, lieve, je doet mj denken aan een mooi prinsesje wat af – en toe een handjevol parels in dit zwijnenkot komt gooien.

 139. Jeroen says:

  snorkel: Het is natuurlijk onmogelijk te bepalen welke ‘rijkdommen’ door hard werken zijn behaald en welke gesubsidieerd zijn.

  Dus als je mensen met geld fors gaat belasten, dan pak je daar dus ook de mensen mee die het wél eerlijk en met hard werken hebben verdient. Ik had de indruk dat de meeste mensen op dit forum dit soort onrechtvaardigheid wilden voorkomen. Zie bijvoorbeeld de discussie over meebetalen aan HRA door vrije sector huurders.

  snorkel: Bullshit. Wel in januari de huurtoeslag van de armste 16% van NL verlagen, daarna in juni hun huur verhogen zonder compensatie. En de BTW (die voor deze mensen een veel groter beslag legt op hun uitgaven) verhogen. En de energieprijzen (die voor deze groep ook een vel groter beslag legt) verhogen… En de zorg… et etc etc…

  Je neemt het tegenovergestelde van mijn voorstel (eerst efficiënter omgaan met geld en dan pas kijken of er extra overheidsinkomsten nodig zijn), en begint dan enorm in de rondte te schoppen. Ik ben het met je eens dat lastenverzwaring voor lage inkomens niet de juiste weg is. Maar nogmaals: eerst efficiënt met geld omgaan, en dan pas kijken of er echt meer geld nodig is. Andersom gaat niet werken.

  snorkel: En dan zijn ‘de rijken’ zo zielig?!

  Dat heb ik nooit gezegd, ik geef alleen aan dat het onnodig is om steeds maar meer geld weg te schrapen, bij arm of rijk, als onze overheid eens visie toont, hervormingen doorvoert en zo beter met het beschikbare geld omgaat.

  snorkel: Ik gun iedereen die het kan betalen een groot eigen huis op een toplocatie met een Aston Martin voor de deur. Maar betaal het dan wel ZELF aub, en neem de risico’s ook zelf! Dan ben je een stoere vent. Als je best voor jezelf kunt zorgen maar toch je medeburger hiervoor op laat draaien ben je niks meer dan een parasiet.

  Ja eens, maar draagt verder niet bij aan de inhoudelijke discussie.

  snorkel: Het geld dat je hiermee bespaart geef je dan terug aan degenen die het nodig hebben

  Je zal versteld staan hoe weinig mensen in Nederland het écht nodig hebben. Ik heb vorig jaar eens een nieuwe flatscreen gekocht voor 600 euro, na jarenlang naar een glazen kwelbuis met 3/4 beeld te hebben gekeken. Mobiel? Heb ik privé niet eens… Ipad? Ook niet. Blinkende auto voor de deur? Een 10-jaar oude tweedehands zal je bedoelen. En dan moet je voor de lol eens om je heen kijken hoeveel mensen van (bijna) bijstandsniveau zich dat wel allemaal permitteren, en daar ook nog recht op denken te hebben ‘omdat iedereen het heeft’. Echte armoedebestrijding in Nederland is decimalen-werk-achter-de-komma op de begroting.

 140. Voerman says:

  Jeroen: En dan moet je voor de lol eens om je heen kijken hoeveel mensen van (bijna) bijstandsniveau zich dat wel allemaal permitteren, en daar ook nog recht op denken te hebben

  Ja, de bestrijding van de fraude en criminaliteit laat ook zwaar te wensen over!

 141. snorkel says:

  Jeroen: Dus als je mensen met geld fors gaat belasten, dan pak je daar dus ook de mensen mee die het wél eerlijk en met hard werken hebben verdient

  Wie heeft het over fors belasten? Je neemt het tegenovergestelde van mijn voorstel (het dichten van fiscale sluiproutes en aftrekposten), en begint dan enorm in de rondte te schoppen. JUIST mensen die hun geld eerlijk verdienen zijn gediend van een eerlijker fiscaal stelsel. Die hoeven dan niet mee te betalen aan de woeker-netto-salarissen van belastingontwijkers

  Jeroen: Ik ben het met je eens dat lastenverzwaring voor lage inkomens niet de juiste weg is. Maar nogmaals: eerst efficiënt met geld omgaan, en dan pas kijken of er echt meer geld nodig is. Andersom gaat niet werken.

  Dan neem je dus de recente lastenverzwaringen voor lief? Dat is het paard achter de wagen spannen, achteruit gaan lopen, en dan nog eens kijken of je een andere wagen nodig hebt. Eerst die lastenverzwarignen zsm terugdraaien, dan kijken hoe je het op een verantwoorde manier kunt doen. Niet eerst in de sloot springen en dan nog eens leren zwemmen Jeroen.

  Jeroen: Dat heb ik nooit gezegd, ik geef alleen aan dat het onnodig is om steeds maar meer geld weg te schrapen, bij arm of rijk, als onze overheid eens visie toont, hervormingen doorvoert en zo beter met het beschikbare geld omgaat.

  Ik zeg ook niet dat jij dat gezegd heb toch? Maar ik hoor het jammergenoeg nog veel te vaak… Ben het in overtuiging natuurlijk met je eens dat er veel beter met geld omgesprongen kan worden in dit land. Hardmaken kan bijna niemand dat jammergenoeg 🙁 Neemt niet weg dat de kern van jou verhaal klopt (zoals ik later nog toevoegde). Alleen je legt je prioriteiten verkeerd.

  Jeroen: Ja eens, maar draagt verder niet bij aan de inhoudelijke discussie.

  Dit is JUIST waar de hele discussie om draait. Eenieder zij zijn eigen verworvenheden gegund. Maar als je meer dan een ton verdient en jaarlijks 13% MINDER inkomensbelasting betaalt dan je zou moeten, alleen omdat je een torenhoge schuld hebt, dan verdien je het dus niet zelf. Of als je modaal verdient en jaarlijks 33% MINDER belasting betaalt dan je zou moeten maar wel weigert om de schulden die je zelf aangaat af te betalen… Dat is geen hard werken en risicovol ondernemen. Dat is de rekening afschuiven op een ander die even hard werkt als jij, maar om onverklaarbare reden jouw rekeningen mag betalen. Doet me denken aan van die ‘vrienden’ die je in de kroeg tegenkomt, de hele avond op jouw kosten meedrinken en op het einde van de avond ineens verdwenen zijn als de rekening moet worden betaald. Die vinden zich zelf heel slim altijd…

  Jeroen: Je zal versteld staan hoe weinig mensen in Nederland het écht nodig hebben.

  Als jij dat voor mij denkt te kunnen bepalen, dan bepaal ik dit voor jou: Jij zult er van versteld staan hoe weinig sommige mensen in Nederland hebben om van te leven. Van frauderen heb ik geen verstand, maar dit weet ik dan wel. Heb er de eerste 18 jaar van mijn leven midden in gezeten. Ik werk van vanaf mijn 12e bijbaantjes en dat geld ging regelrecht naar mijn ouders om eten voor het gezin van te kopen. Ga jij eerst maar eens 5 jaar op bijstandsniveau leven voordat je denkt er een mening over te hebben.

  Fraude bestrijden: PRIMA! Zoals ik al eerder aangaf; dat wordt alleen maar makkelijker als we allerlei fiscale ruis uit ons systeem halen. Maar onder het mom van de crisis de meest kwetsbare groepen in de samenleving een extra poot uitdraaien, daar over te leigen (vandaar dat Stef B wat mij betreft terecht aan kop gaat) en dat alles omdat je ronduit verdomt de volledig onterechte subsidies van luxepaarden aan te pakken… Dat is onbehoorlijk, onverstandig, en anti-sociaal.

 142. snorkel says:

  snorkel: Doet me denken aan van die ‘vrienden’ die je in de kroeg tegenkomt, de hele avond op jouw kosten meedrinken en op het einde van de avond ineens verdwenen zijn als de rekening moet worden betaald. Die vinden zich zelf heel slim altijd…

  Dat is natuurlijk ook de reden dat Pietsje altijd zo vroeg thuis is van een avondje stappen. Hij moet maken dat ‘ie wegkomt voordat de rekening komt!

 143. Henk 6 says:

  Hogehuizenprijzenminnend NL vervloekt Stef Blok. Interessant dat hij ook bij ons op 1 staat.

 144. nhz says:

  Jeroen: Je zal versteld staan hoe weinig mensen in Nederland het écht nodig hebben. Ik heb vorig jaar eens een nieuwe flatscreen gekocht voor 600 euro, na jarenlang naar een glazen kwelbuis met 3/4 beeld te hebben gekeken. Mobiel? Heb ik privé niet eens… Ipad? Ook niet. Blinkende auto voor de deur? Een 10-jaar oude tweedehands zal je bedoelen. En dan moet je voor de lol eens om je heen kijken hoeveel mensen van (bijna) bijstandsniveau zich dat wel allemaal permitteren, en daar ook nog recht op denken te hebben ‘omdat iedereen het heeft’. Echte armoedebestrijding in Nederland is decimalen-werk-achter-de-komma op de begroting.

  precies; ik ben nog aan het studeren op een flatscreen , mijn debieltje is 15 jaar oud en een auto heb ik niet. Als je zo geld overhoudt ben je ‘rijk’ en moet je dringend kaalgeschoren worden ten bate van medeburgers die het geld wél lekker laten rollen. Dat laatste kan ik me voorstellen als je er nooit moeite voor hebt moeten doen, maar het lijkt me niet bevorderlijk voor een gezonde economie.

  snorkel: Eerst die lastenverzwarignen zsm terugdraaien, dan kijken hoe je het op een verantwoorde manier kunt doen.

  de lastenverzwaringen van de afgelopen jaren kwamen – netto- vrijwel uitsluitend terecht bij mensen met flink spaargeld, sommige pensioengerechtigden en mensen met een relatief laag inkomen, en NIET bij mensen met een uitkering (dan praten we doorgaans over tientjes per jaar minder maar vaak krijgen ze allerlei extra’s erbij van de gemeente) of hoog inkomen (soms wel achteruit bijv. bij kinderopvang, maar sterk afhankelijk van de situatie; en meestal resulteert dat het volgende jaar direct in weer 10% salarisverhoging).

 145. snorkel says:

  pietsje: Gevolg, geld os minder waard en er komt inflatie.

  http://www.businessinsider.com/wrong-inflation-forecasts-2013-5

 146. Animal Crackers says:

  kandidaten?
  2500 kandidaten en ‘n wachtlijst van 15,6 jaar!
  http://www.klikvoorwonen.nl/zoekvind/woningen/details?ID=10

  De kasstromen zijn ‘n probleem omdat de huren te laag zijn, niet omdat de woningvoorraad en grond te hoog geprijsd is natuurlijk!
  http://dutchdraft.com/wp-content/uploads/2012/12/operationele-kasstroom1.png

  Dus gaan ze de voorraad verpatsen.
  http://www.youtube.com/watch?v=lXDhsYvNExY

  In het kader van deze campagne in de abri’s nu dezelfde propaganda. Ik zou zeggen FAWV ipv reclamebedrijven in te huren gewoon kopen joh! Is veel voordeliger, zeker nu!

 147. nhz says:

  pietsje: De toekomst is simpel… De wereld zit vol schulden en dor de stimuleringmaatregelen is er giga veel geld in de economie gepompt.

  Gevolg, geld os minder waard en er komt inflatie. Ook een mooi middel om alle staats schulden te verminderen. De regeringen zullen het dus aanmoedigen.

  Gevolgen daarvan os dat de huren stijgen en de hypotheekschuld verdampt.

  Dat is de theorie, maar de werkelijkheid is niet zo simpel. Wat er gebeurt is stelen van financieel verstandige burgers en geven aan de dommen en de speculanten, zo verziek je uiteindelijk de hele economie want wangedrag wordt beleend. En de ervaring leert dat als die inflatie eenmaal oploopt het vrijwel niet meer in de hand te houden is, dan wordt de hele economie uitgewist.
  Hyperinflatie is met name in sociaal opzicht desastreus, omdat alle vertrouwen in de overheid, in het ‘sociaal kontrakt’ verdwijnt (niet dat er nog zoveel over is, maar toch). Je mag hopen dat je tegen die tijd je hypotheek helemaal hebt afbetaald, want anders heb je ook een probleem, dan wordt het kiezen tussen de hypotheek betalen, de energierekening of eten op tafel.

 148. snorkel says:

  nhz: NIET bij mensen met een uitkering (dan praten we doorgaans over tientjes per jaar minder maar vaak krijgen ze allerlei extra’s erbij van de gemeente)

  Pertinent onjuist. Blijkbaar weet je niet waar je het over hebt in dezen nhz.

 149. De Pessimist says:

  Jeroen,

  Hert probleem is dat vermogens per definitie zijn gegroeid door het piramide spel.Verder is het probleem dat het vermogen zich in een versnellende stroom naar boven verplaatst. Ik ben op het punt aangekomen dat ik de vermogens van de super rijken niet meer erken ze bestaan niet meer voor mij ik vind dat het diefstal is geweest die alleen konden ontstaan door de corporate fascism .Als we nog heel even door gaan op deze manier heeft niet ieder kind wat geboren wordt een staatsschuld van rond de 30K ,waar trouwens wel heel veel tegenover staat aan scholen en ziekenhuizen maar wordt hij ook geboren met een private schuld waar niks tegen over staat.Nederlandse lonen zijn genivelleerd tot de met maar de vermogens behoren tot een de scheefte in de wereld ver voorbij de VS of UK.
  Bij gebrek aan dit soort filmpjes op de staats TV heb ik toch maar staatsjournalen aangemeld als pinokkio .De dreiging van ontslagen bij de omroep heeft makke hondjes gemaakt.
  https://www.youtube.com/watch?v=3DT-DTQke58

 150. Jeroen says:

  snorkel: Ga jij eerst maar eens 5 jaar op bijstandsniveau leven voordat je denkt er een mening over te hebben.

  Tijdens m’n studie en pakweg eerste 6 tot 7 jaar betaalde baan verbaasde ik me er altijd al over dat mijn uitgavenpatroon rond bijstandsniveau lag. Heel simpel: geen dure TV, geen krant of andere abonnementen, geen mobiel, niet roken, geen auto, geen (dure) vakanties, weinig nieuwe kleding/schoenen nodig. Ik had nergens last van. Sindsdien ben ik redelijk wantrouwend naar mensen die het ‘slecht’ hebben. Kijk maar eens wie er bij de voedselbank komen: per auto (hoezo heb je dan nog een auto?), of met een pak peuken op zak (2000 euro per jaar…), ondertussen nog even bellend op hun kekke mobieltje met abonnementje van 20 euro per maand. Maar ja, “je kan tegenwoordig toch niet zonder hé?”. En dan denk ik: “jawel laml*l, je kan prima zonder”. Ik heb het kort geleden nog met kenissen meegemaakt, financieel in zwaar weer want te weinig inkomen om alles te kunnen betalen, moeilijk, moeilijk. En als ik dan een snel optelsommetje maak waar ze makkelijk kunnen besparen kom ik opeens op zomaar 400 euro per maand. Maar ze willen het niet zien…

  Neemt niet weg dat er inderdaad gevallen zijn die het inderdaad slecht hebben, die moeten we blijven steunen.

  Verder zijn we het in de kern verder wel eens denk ik:

  * overheid moet veeeeeel beter met geld omgaan (hervormingen nodig)
  * allerlei fiscale regels waar je oneigenlijk voordeel uit haalt moeten verdwijnen (HRA bijvoorbeeld)
  * laat de grote bedrijven maar eens wat extra’s bijdragen in plaats van alleen per kantoor in Nederland-belastingparadijs te verblijven
  * lagere inkomens ontzien
  * niet zomaar aan private vermogens gaan zitten trekken, alleen maar omdat die mensen ‘rijk’ zijn

  snorkel: Maar onder het mom van de crisis de meest kwetsbare groepen in de samenleving een extra poot uitdraaien

  Dat is inderdaad meer dan schandalig. Ik roep thuis dan ook regelmatig dat het tijd wordt dat Nederland eens letterlijk schoongeveegd wordt. Een soort verlichte dictatuur zou wonderen kunnen doen hier. Of een nieuwe opzet van ons staatsbestel: echt belangrijke zaken zoals beslissingen aangaande onze economie buiten de beslissingsbevoegdheid van de 2-de Kamer halen, en dat neerleggen bij een groep specialisten die wél weten waar het over gaat en langjarige routes kunnen uitzetten.

 151. Jeroen says:

  De Pessimist: Hert probleem is dat vermogens per definitie zijn gegroeid door het piramide spel.

  Daar ben ik het niet mee eens. Ook door, om welke reden dan ook, zuinig leven kan je een aardige spaarpot opbouwen (zie mijn eerdere post, en die van nhz). Wellicht doe je dat om verschillende redenen:

  * om over een paar jaar een mooi huis te kunnen kopen
  * om je pensioen wat minder onzeker te maken,
  * om je kinderen goed te kunnen laten studeren
  * etc.

  Dan ben je opeens ‘rijk’ vergeleken met de rest van Nederland die het geld wel heeft laten rollen. Maar dat betekent niet dat je dan maar even geschoren moet worden.

  Voor wat betreft de superrijken, die wil ik nog steeds niet per definitie in de slechte hoek zetten. Soros? Carlos Slim? Warren Buffet? Bill Gates? Larry Ellison? Volgens mij allemaal mensen die hun kapitaal op een slimme manier met hard werken hebben verdient. Niks mis mee…

 152. De Pessimist says:

  Jeroen: En als ik dan een snel optelsommetje maak waar ze makkelijk kunnen besparen kom ik opeens op zomaar 400 euro per maand. Maar ze willen het niet zien…

  Hun besparing kost jouw je baan .Denk eens groot man

 153. Animal Crackers says:

  Sociale huur stijgt met gemiddeld 100 euro.
  HILVERSUM –

  De huur van woningen in de sociale sector gaat de komende jaren fors omhoog. Corporaties verhogen de maandhuur gemiddeld van 441 euro nu naar 543 euro in 2017. De totale huurinkomsten van de corporaties nemen in deze periode 22 procent toe, terwijl de investeringen op nieuwbouw flink worden teruggeschroefd.
  http://www.telegraaf.nl/overgeld/hypotheken/21570227/__WSW__huur_sociale_sector_fors_omhoog__.html

  Bijstand alleenstaande: EUR 627,95 per maand…
  Slimme Z

 154. snorkel says:

  Jeroen: * overheid moet veeeeeel beter met geld omgaan (hervormingen nodig)
  * allerlei fiscale regels waar je oneigenlijk voordeel uit haalt moeten verdwijnen (HRA bijvoorbeeld)
  * laat de grote bedrijven maar eens wat extra’s bijdragen in plaats van alleen per kantoor in Nederland-belastingparadijs te verblijven
  * lagere inkomens ontzien
  * niet zomaar aan private vermogens gaan zitten trekken, alleen maar omdat die mensen ‘rijk’ zijn

  100% mee eens!

  Overigens wil ik zeker niet bestrijden dat er mensen zijn die op te grote voet leven voor hun inkomen. Die heb je in alle klassen, rangen en standen. Wat ik wel wil bestrijden zijn opmerkingen als die van nhz. Mijn oude moedertje (bijna 60, al jaren 100% afgekeurd, geen enkele opleiding en volledig kansloos op de arbeidsmarkt) krijgt vanaf januari €8 per maand minder huurtoeslag en krijgt volgende maand wel €25 huurverhoging, zonder compensatie. Dat is bijna €400 lastenverzwaring per jaar voor iemand die dat echt niet kan missen. Als er nu iets bij haar thuis kapot gaat moet ze geld van mij lenen om het te repareren/vervangen. Maar hoor ik haar klagen? Nee! Als je de HRA met €400 per jaar zou verlagen staat heel NL in de fik!

 155. De Pessimist says:

  Jeroen: Voor wat betreft de superrijken, die wil ik nog steeds niet per definitie in de slechte hoek zetten. Soros? Carlos Slim? Warren Buffet? Bill Gates? Larry Ellison? Volgens mij allemaal mensen die hun kapitaal op een slimme manier met hard werken hebben verdient. Niks mis mee…

  Als je te rijk ,te vet word ga je naar de slachtbank zo simpel is dat .Er zal altijd een leider opstaan die liever van 20 man hun geld afpakt met of zonder dood tot gevolg dan 10 miljoen mensen laat lijden in armoede.De ware politiek komt nog steeds uit de loop van een geweer zo is het nu zo was het altijd in de geschiedenis.

 156. Animal Crackers says:

  COELHO laatste woonlastenmonitor:

  Bijkomende woonlasten stijgen dit jaar 193 euro per
  huishouden. De bijkomende woonlasten stijgen dit jaar voor een gemiddeld huishouden met 5,0 procent.
  Dat is 193 euro op jaarbasis.
  Woongerelateerde belastingen stijgen gemiddeld met 62 euro (2,5 procent). De waterschapslasten, die hier een
  onderdeel van vormen, stijgen 8 euro (2,6 procent).
  De gemeentelijke woonlasten stijgen met 11 euro (1,7 procent). De gemiddelde bedragen voor de overdrachtsbelasting dalen, maar het eigenwoningforfait stijgt. Per saldo resteert een rijksbelastingstijging van 43 euro (2,9procent).
  De overige bijkomende woonlasten (energie, water en
  opstalverzekering) stijgen met 131 euro per huishouden, ofwel met 9,4 procent. Dat komt doordat energie duurder is geworden.

  Woonlastenbegrip:
  Woonlasten bestaan uit de hypotheeklasten en de bij
  komende woonlasten.
  http://www.coelo.nl/rapporten/woonlastenmonitor2012.pdf

  En het woonlastenbegrip voor huurders of mensen in de bijstand?

 157. Animal Crackers says:

  ll,

  Gas: Gear Aquisition Syndrome.

  De huurder betaalt of u er warmpjes bijzit.

 158. Animal Crackers says:

  Zalm ziet kansen…

  ‘Volgens VVD’er Zalm is ABN AMRO er klaar voor om eind volgend jaar of begin 2015 ‘de markt’ op te gaan. “Ik zie niet veel andere opties.” Wel kan de staat een minderheidsbelang houden, oppert hij.

  Nederland heeft al met al een slordige dertig miljard euro in de bank gestoken. Zalm verdient 750 duizend euro per jaar als voorzitter van de raad van bestuur.’
  aldus het NRC.

  ‘De Markt’ op met MediaMark (Juan)?
  Rijkman Groenink in gedachten (ik ben toch niet gek) om weg te gaan met zulke geweldige vooruitzichten kun je het pensioen best even uitstellen zonder erbij in te schieten door ‘n ‘marktconforme’ bonus mis te lopen. Hij voelt zich eindelijk bankier, rentenieren kan altijd nog daar heb je geen minderheidsbelang met risico voor nodig als je slim bent tenslotte.

 159. De Pessimist says:

  Animal Crackers: ‘Volgens VVD’er Zalm is ABN AMRO er klaar voor om eind volgend jaar of begin 2015 ‘de markt’ op te gaan. “Ik zie niet veel andere opties.” Wel kan de staat een minderheidsbelang houden, oppert hij.

  Bloedzuiger is het .Hij moet zijn mond houden als overbetaalde loonslaaf hij heeft niks te zoeken in de MSM .Het is toch wel een van de honden die in de jaren 90 aan de basis heeft gestaan voor heel veel ellende van nu een schande dat hij niet tot aan het bot wordt afgeroomd en verbannen word naar een werkkamp.

 160. Dawg says:

  Jeroen,

  Werken moet lonen. Helemaal waar. Wat je stelt heeft echter allemaal een nogal een theoretisch karakter in het licht van de actualiteit van de verschuivingen in inkomens- en vermogensverhoudingen in de afgelopen decennia. In de Verenigde Staten is 80% van de inkomenstoename in de afgelopen dertig jaar terechtgekomen bij de rijkste 1% van de bevolking. De inkomensverdeling is inmiddels terug op het verhoudingen van rond 1920.Zie bijvoorbeeld:

  http://goudportal.nl/?itemstr=amerikaanse-welvaart-concentreert-zich-rond-de-top

 161. De Pessimist says:

  http://www.nu.nl/economie/3491732/rbs-moet-worden-gesplitst.html
  Duitsland heeft een bubbel nodig om consumptie op peil te houden ,dus komt er ene bubbel .Het enigste verschil met Nederland is dat ze 7 jaar op ons achterlopen.

 162. Animal Crackers says:

  Jeroen

  Voor wat betreft de superrijken, die wil ik nog steeds niet per definitie in de slechte hoek zetten. Soros? Carlos Slim? Warren Buffet? Bill Gates? Larry Ellison? Volgens mij allemaal mensen die hun kapitaal op een slimme manier met hard werken hebben verdient. Niks mis mee…

  Hoe Warren Buffet zijn kleindochter onterft omdat ze liever zelfstandig haar eigen keuze’s maakt kun je in de volgende documentaire zien als je die nog niet kende: http://www.youtube.com/watch?v=HmlX3fLQrEc
  In een ivoren toren wonen doen zoveel mensen maar dat het vaak ten koste van het ‘hoe anderen wonen’, is verdiend natuurlijk… Btw, hij heeft nog ‘n andere docu gemaakt ‘Born Rich’ en hij klaagt bij deze eveneens ‘gestolen’ film niet over copyrights om ‘m vervolgens van youtube te laten halen, kost dat… maar dit terzijde.

  En Bill Gates is shareholder in Monsanto. Need I say more? http://www.infowars.com/bill-gates-dodges-questions-on-why-he-owns-500000-shares-of-monsanto/

  Verder zeg je ook best goeie dingen hoor Jeroen en klink je behoorlijk betrokken, daar niet van.
  Maar dat er een elite is die buitengewoon profiteert van de malaise, ze wellicht steeds veroorzaakt, staat toch wel buiten kijf wat mij betreft. Veel fact-checking is daar niet voor nodig.

 163. nhz says:

  snorkel: Pertinent onjuist. Blijkbaar weet je niet waar je het over hebt in dezen nhz.

  pertinent JUIST voor de meeste sociale minima; er zijn meer uitkeringen (die geen minimum uitkering zijn dus) en daarvoor geldt het vermoedelijk niet. N.B.: ik praat over netto, de beperkte kortingen worden grotendeels gecorrigeerd via andere factoren. En er zal vast wel eens een uitzondering zijn, maar het algemene beeld is dat de kortingen voor mensen met bijstand héél minimaal zijn, en dat een flinke groep er zelfs iets op vooruit ging (ook tientjeswerk).

  De Pessimist: Hert probleem is dat vermogens per definitie zijn gegroeid door het piramide spel

  onzin, duidelijk geen flauw benul van hoe je (gemiddeld gesproken) aan vermogen komt: niet door speculeren met een huis of de beurs, maar gewoon door werken en vooral door minder uit te geven dan er binnen komt. Maar ik geef toe, vooral de huidige generatie wil dat niet snappen en dan is iedereen die meer heeft per definitie een ‘profiteur’.

  Jeroen: Voor wat betreft de superrijken, die wil ik nog steeds niet per definitie in de slechte hoek zetten. Soros? Carlos Slim? Warren Buffet? Bill Gates? Larry Ellison? Volgens mij allemaal mensen die hun kapitaal op een slimme manier met hard werken hebben verdient. Niks mis mee…

  ik bestrijd niet dat ze (aanvankelijk) hard gewerkt hebben, maar bij alle mensen die je noemt komt het grootste deel van wat ze nu hebben wel degelijk via speculatie (met voorkennis of een voorkeurs positie) en/of sneaky deals met de overheid zoals bij Oom Warren.

  Animal Crackers: Bijstand alleenstaande: EUR 627,95 per maand…
  Slimme Z

  erg tendentieuze berichtgeving; een alleenstaande met bijstand gaat dus NIET 100 euro meer huur betalen, die (of indirect zijn verhuurder) krijgt vooral meer huursubsidie.

  snorkel: Als er nu iets bij haar thuis kapot gaat moet ze geld van mij lenen om het te repareren/vervangen.

  misschien is mijn gemeente een uitzondering, maar als je hier bijstand hebt en er gaat iets belangrijks stuk (koelkast, oven, bankstel, computer etc.) krijg je gewoon geld van de sociale dienst om een nieuw artikel te kopen (nee joh, niet tweedehands voor bijna niks van de kringloopwinkel, dat is stigmatiserend … ).

  Animal Crackers: En het woonlastenbegrip voor huurders of mensen in de bijstand?

  nogmaals, dat gaat om gemiddelden en NIET om mensen met bijstand. Huurders in de sociale sector met een wat hoger inkomen, en huurders in de vrije sector zijn weer eens de klos. De rest wordt verregaand gecompenseerd.

 164. De Pessimist says:

  Animal Crackers,
  Must see!

  Heel herkenbaar hoe gesprekken in een familie met centen verlopen.

 165. Draaikont says:

  ll:
  ll,

  Sorry Draaikont weer ietsje fout gegaan, deze post moest naar Voerman

  Geen probleem, die woorden waren sowieso te moeilijk voor mij om te spellen.

 166. eric406 says:

  Zolang als mensen het nog prefereren om een uitkering te genieten, boven een al dan niet rotbaantje, dan is er iets nog niet in orde. Ik heb helemaal niets tegen Polen of andere Europeanen die hier komen buffelen om het in Polen beter te krijgen, maar als het er te veel zijn dan is dat niet goed. Het verschil tussen het salaris van een Pool, en een uitkering is niet groot genoeg om de uitkeringstrekkers te prikkelen om eens aan het werk te gaan.

 167. eric406 says:

  Voerman: Voerman is niet weg!
  Eerst een ander speeltje zoeken.

  TIP!
  http://www.seniorenchat.nl

 168. Belletje says:

  Je kunt voor een paar tientjes een mobiel kopen en er zijn abonnementjes van vijf euro. Volgens mij goedkoper dan een vaste telefoon. Kijk, als je veel/lang praat of met een leasecontract een duur ding neemt kan het anders zijn, maar daar ga je zelf over. Ik zou het niet vreemd vinden als iemand met een uitkering een mobiel heeft. Net als internet helpt dit je om bereikbaar te zijn om een baan te zoeken. Als ik eens een nieuwe mobiel zou kopen, zou ik met liefde mijn oude aan iemand in de bijstand doneren.

  Televisie, meubels enzo kun je tweedehands voor bijna niets krijgen. Een auto zou ik wel raar vinden voor iemand die erg krap zit.

 169. jacob says:

  Hans Stegeman van de Rabobank is met stip de nieuwe kandidaat voor de pinokkio

 170. lorenzo says:

  De Pessimist: Jeroen: Voor wat betreft de superrijken, die wil ik nog steeds niet per definitie in de slechte hoek zetten. Soros? Carlos Slim? Warren Buffet? Bill Gates? Larry Ellison? Volgens mij allemaal mensen die hun kapitaal op een slimme manier met hard werken hebben verdient. Niks mis mee…

  Tja , hard werken …doet het altijd goed. Of wellicht anti-cyclisch denken , handelen en niet klagen ?

 171. lorenzo says:

  ll: In elk geval geen meelopers …..

  kunnen we een boompje over opzetten…

 172. lorenzo says:

  …want net als Warren moet ik ook weer aan het werk.

 173. magnus says:

  Betty de Boer heb ik domme dingen horen zeggen over de huizenmarkt… Terwijl het volgens mij helemaal geen domme vrouw is.

 174. snorkel says:

  nhz: pertinent JUIST voor de meeste sociale minima; er zijn meer uitkeringen (die geen minimum uitkering zijn dus) en daarvoor geldt het vermoedelijk niet.

  Nee, nhz, juist voor de echte minimumuitkeringen (bijstand heb ik het dan over) is de huurtoeslag in januari met €8 / maand verlaagd en gaan de huren nu omhoog (in het geval van mijn moeder met €25 / maand) zonder compensatie. Dat kost haar dus bijna €400 per jaar.

  Zodra jij met een onderbouwde (op welke manier dan ook) rekensom komt mag je er weer iets over zeggen… Tot die tijd zou je op mensen die het echt weten mogen vertrouwen 😉

  nhz: misschien is mijn gemeente een uitzondering, maar als je hier bijstand hebt en er gaat iets belangrijks stuk (koelkast, oven, bankstel, computer etc.) krijg je gewoon geld van de sociale dienst om een nieuw artikel te kopen (nee joh, niet tweedehands voor bijna niks van de kringloopwinkel, dat is stigmatiserend … ).

  Die regelingen zijn de afgelopen jaren ook serieus aan banden gelegd, en gelden sowieso maar voor een beperkt aantal producten. Voor een bankstel of een computer kun je dat gerust vergeten. Voor een fiets, laat staan een auto ook (kan me dat laatste nog enigszins voorstellen overigens). Of jouw gemeente moet wel héél gul zijn. Dat kan, maar doe dan niet alsof dat de norm in NL is.

  nhz: De rest wordt verregaand gecompenseerd.

  Niet dus. De huurtoeslag is in januari zelfs verlaagd. Voor iemand met een bijstandsuitkering is €96 per jaar best veel geld. Als jij zo overtuigd ben van je eigen gelijk, kom maar met bewijs dan. Of stel je mening bij als blijkt dat je fout zit

 175. snorkel says:

  eric406:
  Zolang als mensen het nog prefereren om een uitkering te genieten, boven een al dan niet rotbaantje, dan is er iets nog niet in orde. Ik heb helemaal niets tegen Polen of andere Europeanen die hier komen buffelen om het in Polen beter te krijgen, maar als het er te veel zijn dan is dat niet goed. Het verschil tussen het salaris van een Pool, en een uitkering is niet groot genoeg om de uitkeringstrekkers te prikkelen om eens aan het werk te gaan.

  Dat is ook een vooroordeel. Ze zullen er vast zijn, maar mijn moeder zou bijvoorbeeld graag aan de slag gaan (is een volledig kansloze onderneming hoor, ze is 100% afgekeurd, heeft geen opleiding en gaat over een paar jaar de AOW in). Maar als ze dat zou doen gaat ze er zoveel op achteruit (armoedeval) dat ze niet meer rond kan komen.

  Neemt niet weg dat er ook luie donders zijn, die best kunnen werken (en dat waarschijnlijk ook zwart doen). Die mag je van mij inderdaad flink pushen om de handjes uit de mouwen te steken. Maa ga niet doen alsof iedereen zo in elkaar steekt aub…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*