Karel Schiffer, directeur Nationale Hypotheekgarantie, legt uit dat het toch wel erg goed gaat met de NHG. Zijn fonds groeit nog steeds en in tegenstelling tot de banken heeft Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen wel een een grote buffer.
De Jager stelde begin oktober dat 80 procent van de hypotheken onder de NHG-grens valt en dat dit marktverstorend werkt. Bovendien is het totale garantiebedrag voor de schatkist daarmee opgelopen tot 132 miljard euro. “Wij zien geen noodzaak voor zo’n grote overheidsrol op de markt”, zei De Jager. Karel is het deels met De Jager eens, maar toch was het “een uitstekend idee” om de hogere NHG te verlengen.
Zie ook: Karel Schiffer: 2 miljard staatssteun voor NHG , Freddie NHG , Elly Blanksma wil het NHG-plafond niet verlagen , VVD: meer lenen met garantiehypotheek
Momenteel garandeert NHG voor €132 mrd aan hypotheken. Om schades op te vangen, is er een oorlogskas van € 707 mln. Enorme kas dus 😉 Gelukkig is er in Nederland veilig gefinancierd.
Karel Schiffer doet alles om mensen zo diep mogelijk de schulden in te jagen
Edith Schippers (VVD) verandert haar toon als Wellink over Nederlandse tophypotheken en de politiek begint
Wat is nou de bedoeling van dat twitter-vakje door de tekst heen?
Maakt de boel bijna onleesbaar.
Karel, een ordinaire pooier; let op je portemonnee zodra deze schurk in beeld komt.
Bezoekers die problemen hebben met de Twitter widget kunnen dit verhelpen door de browser cache te legen/wissen. http://www.browserchecker.nl/cache-bestanden-verwijderen.php
@admin: werkt, bedankt!
Goed luisteren,…. Karel Schiffer verwacht 2500 – 3000 gedwongen verkopen met verlies in 2012 (2000 in 2011). Gegeven het feit dat NHG maar 1 miljoen hypotheken heeft, op een totaal van 3,5 miljoen hypotheken. Ik concludeer snel dat we tussen de 8.000 en 10.500 gedwongen verkopen hebben in 2012. Dit is substantieel.
In de volksmond wordt continue gerefereerd aan 2000 gedwongen verkopen per jaar en vervolgens wordt gesteld dat dit wel mee valt,. Maar het zijn er dus veel meer,…
@henk mooie berekening, vroeg me af waar je op had baseerd dat er 1 miljoen huizen onder de NHG vallen. Wellicht is het interessant om via een WOB het onderzoek op te vragen dat het waarborgfonds heeft gedaan om er achter te komen hoeveel woningen er onder de NHG vallen. Zelf durfde ze op studies bij de Rabobank geen conclusies te baseren. De tweede vraag die bij mij speelt is een analyse welke van de 400.000 woningen die het al in 2009 moeilijk hadden met betalingsverplichtingen een tophypotheek hebben. Ik kan met voorstellen dat daar ook partijen in zitten die hun woning deels afgelost hebben. Als 10% een tophypotheek heeft en 1/3 heeft NHG zijn het circa 13.000 woningen. Dit zijn er veel maar het lijkt te overzien.
Het NHG heeft een groot aantal scenario’s doorgerekend. Ik ben daar wel naar benieuwd.
Ik sta met verbijstering te kijken naar het interview van Elco Brinkman. Zijn interview uit 2005 klinkt helemaal bij de tijd en springt in op de kritiek van diverse beoordelende instanties over Nederland over onze toenemende schuldenberg. En vervolgens zo 100% draaien. Ik kan me vinden in het interview van 2005. Ik denk zelf als om te beginnen Bank of Scotland niet zulke hoge hypotheken mocht afgeven en aflossingsvrij en belegging niet toegestaan werden in combinatie met hypotheekrente aftrek dat de schuldenberg er heel anders had uitgezien. Maar hij zal wel door zijn leden zijn teruggefloten. Hij moet tenslotte ook nog een paar jaar zijn hand ophouden.
Zijn wij het enige land ter wereld waar de bouw een zetel heeft in de eerste kamer geheel democratisch gekozen?
Mijn enige conclusie dat de politiek nog steeds in ontkenning zit en dat een herstel op deze manier nog heel lang gaat duren. Zie Japan.
absoluut niet, dat is in veel landen het geval. In o.a. Spanje en Japan hebben bouwondernemers ook jarenlang belangrijke posities in de politiek gehad; met voorspelbare gevolgen.
De pagina herladen met de herlaadtoets of -opdracht van de browser, dus niet met de entertoets, en het twittervakje staat keurig op de plaats waar het hoort te staan en het probleem is opgelost. Bij Firefox 8.0 staat de herlaadtoets rechts in het vak waar het adres van de bezochte pagina te zien is en ziet het er uit als een half cirkelvormig pijltje.
Helpt dit niet, kijk dan op http://www.browserchecker.nl/cache-bestanden-verwijderen.php
Dit staat ook op de rechterkolom op de eerste alinea van alle pagina’s van de website.