De prijzen van verkochte bestaande koopwoningen waren in april gemiddeld 2,2 procent lager dan in april 2009. De prijsdaling is kleiner dan die in maart, toen koopwoningen nog 3,5 procent goedkoper waren dan een jaar eerder. Na een periode van dalingen van circa 5 procent, zijn de prijsdalingen in de afgelopen drie maanden steeds kleiner geworden. Dit blijkt uit de ontwikkeling van de prijsindex bestaande koopwoningen van het CBS en het Kadaster.
Alle typen bestaande koopwoningen waren goedkoper dan een jaar eerder. De prijsdaling van appartementen was met 0,6 procent het kleinst. De over het algemeen duurdere typen woningen zoals twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen, daalden met respectievelijk 4,5 en 2,9 procent het meest in prijs.
Friesland was de enige provincie waar de prijzen stegen. Koopwoningen waren daar 0,6 procent duurder dan een jaar eerder. In de overige provincies waren de prijzen lager dan in april 2009. De prijsdaling was met 4,2 procent het grootst in Zeeland.
Ten opzichte van maart 2010 stegen de verkoopprijzen van bestaande koopwoningen met 0,8 procent. In Overijssel namen de prijzen met 1,4 procent het meest toe. Zeeland was de enige provincie waar de prijzen daalden. In april waren de koopwoningen daar 1,9 procent goedkoper dan een maand eerder.
zie ook: Levenscyclus van een zeepbel
Ruim 11 duizend bestaande woningen wisselden in april van eigenaar. Dat is 10 procent meer dan in april 2009. Van alle woningtypen werden meer huizen verkocht. Het aantal transacties van twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen nam het sterkst toe.
Wacht maar tot de bezuinigingplannen van het nieuwe kabinet zijn intrede gaan doen.
Hogere lasten voor de burger => minder besteedbaar inkomen => lager budget voor huis en haard => verder dalende prijzen.
500.000 extra banen = meer vraag naar starterswoningen.
Wishfull thinking.
ik denk dat de bescheiden daling weerspiegelt dat de enige kopers die nu nog actief zijn het type betreft die het helemaal niks kan schelen wat een huis kost, omdat ze toch alles voor risico van een ander kopen (koopsubsidie, starterslening, NHG, tophypotheek op twee inkomens, enz.).
Het aantal huizen te koop blijft nog steeds oplopen, in Zeeland schijnen de huizen die wel verkocht worden voor gemiddeld 20-25% onder de vraagprijs weg te gaan. 11.000 woningen is volgens mij nog steeds een heel laag verkoopvolume; het volume in Zeeland was helemaal hilarisch. De markt zit op slot totdat verkopers eindelijk een realistische prijs gaan vragen. Allemaal tekens van een ongezonde markt die nog een lange weg omlaag te gaan heeft.
Op een maand kan je niet gaan, maar op zich zwakt de prijsdaling af en stijgt het volume. Wellicht is er even wat bevestiging bij dit niveau.
Ik denk dat de markt zich langzaam wat aan het opdelen is. Een aantal mensen moet nou eenmaal verhuizen; je hele leven op een studentenkamer is bijvoorbeeld ook niet alles. Mensen die al een tijd zaten te wachten gaan nu denk ik toch over de brug.
Maar inderdaad, 11k is nog steeds onder gemiddeld volume, dus voorlopig gaat de woningvoorraad niet afnemen.
En daar zit dan toch nog redelijk wat potentiële prijsdruk.
Een 2.2 % daling is toch wel wat.
Dat maakt huren dus ook voor afgelopen jaar weer goedkoper dan kopen.
Procentueel lijken het kleine bedragen, maar 2.2% van een huis van 3 ton is toch weer 6600 euro of 550 euro per maand.
11000 is inderdaad een extreem laag volume. Er zijn 7 miljoen huishoudens die dus blijkbaar 1 keer in de 600 jaar een woning kopen.
De voorraad zal dus toenemen
Nou dan …. komt alles weer in orde … 10% stijging ieder jaar en het feest kan weer lekker doorgaan!
in Zeeland schijnen de huizen die wel verkocht worden voor gemiddeld 20-25% onder de vraagprijs weg te gaan.
Was een jaar geleden in dorpen van kop NH al zo. Betrof 2 onder 1 kap met garage op 450m2. Ozb 275, verkoop 225K. Vr.pr. was 310!
Geen idee waar al die betere cijfers vandaan komen. Er wordt hier en daar gelogen, zoveel is wel duidelijk.
De vraagprijs steeg(stijgt) door, maar de verkoopprijs al een tijdje niet meer. Het verschil wordt steeds groter.
@4:
inderdaad, er is een relatieve bounce die je in bijna alle landen ziet momenteel – gevolg van de crisismaatregelen die extra geld in de markt pompen (en het probleem zo dus alleen maar erger maken …).
@5:
voor wie alles zelf betaalt is huren doorgaans vast goedkoper dan de prijsdaling incasseren. Voor wie een kunstmatig goedkope hypotheek heeft (dankzij ECB en politiek) en denkt nooit te gaan aflossen is de prijsdaling irrelevant en lijkt kopen vast nog steeds heel aantrekkelijk. Helemaal als het neerwaarts risico voor de belastingbetaler is …
@7:
een deel van het verhaal is dat mensen de laatste paar jaar gewoon schandalig hoge prijzen durven vragen terwijl de verkoopprijzen langzaam dalen. Bij mij in de buurt is het nog steeds normaal om aanvankelijk bijv. 50% meer te vragen dan de verkoopprijs van 2 jaar geleden. De vraag is ook hoeveel van de huizen echt te koop staan, een deel lijken deelnemers in de Staatsloterij van de huizenmarkt die alleen voor de Jackpot gaan …
Ja, we doen gewoon of er niets aan de hand is. De VVD laat gewoon de hypotheekrenteaftrek bestaan en gaat door met het subsidieren van leningen.
En die partij zou het beste zijn voor de economie? Was die hele crisis niet juist begonnen door overmatige leningen en te hoge huizenprijzen?
Door de huren vrij te geven, waardoor deze exponentieel stijgen zullen er inderdaad tijdelijk meer mensen verplicht worden een gesubsidieerde lening aan te gaan. We blazen gewoon de bubbel nog wat voller.
En daarna? Dan hebben we met z’n allen een nog hogere schuld voor nog duurdere huizen, die we uiteindelijk niet terug kunnen betalen.
Dan komt de tweede klap van de crisis, deze zal vele malen erger zijn dan de eerste.
Het grootste gedeelte van de huidge kopers gaat hoogstwaarschijnlijk vol met hun hoofd in de strop.
Want 6554 woningen van de ruim 11K woningen werden namelijk verkocht aan de groep kopers tot 35 jaar.
http://www.kadaster.nl/pdf/Vastgoedbericht_201004.pdf
@5
7 miljoen huishoudens / 11.000 transacties per maand = ongeveer 600 maanden = ongeveer 50 jaar! Dus geen 600 jaar!
De cijfers over het aantal transacties vallen me zelf nog enigzins tegen gezien het afschaffen van de Koopsubsidie, had zelf eigenlijk een forse toename hierdoor verwacht.
@10:
“En die partij zou het beste zijn voor de economie?”
misschien wel voor de economie van de banksters en het Ministry of Truth, niet voor de economie van de gewone man maar die wordt nergens bijgehouden.
Ik denk dat een kamermeerderheid denkt dat ze het huidige pyramidespel probleemloos kunnen volhouden, misschien met wat kleine aanpassingen. De crisis is tenslotte al over volgens de ‘deskundigen’, dus de stijgingen van 10-15% per jaar zijn zo weer terug 🙂
@12:
in Zeeland zeggen ze dat de woningvoorraad momenteel ongeveer 3 jaar is. Maar zolang de voorraad blijft stijgen zal dat vermoedelijk eerder langer dan korter worden.
@13:
voor zover ik weet is koopsubsidie geen succes en gaat het om relatief kleine aantallen; afschaffing heeft dus ook weinig invloed.
“Het aantal transacties van twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen nam het sterkst toe.”
Dit heeft natuurlijk invloed op de gemiddelde prijs van de verkochte woningen… Meer dure woningen is een hogere gemiddelde prijs per woning. Dit gaat dus voorbij aan de orijsverandering van een vast mandje woningen.
Stel dat er 1 woning verkocht is in april voor een prijs van 5.000.000,-. Dit trekt het gemiddelde prijspeil zomaar 0,1% a 0,2% omhoog.
@15:
inderdaad, het zou kunnen betekenen dat de instroom aan de onderkant van de pyramide verder stagneert. Bij de wat duurdere woningen zitten ook altijd mensen die perse moeten verhuizen, omdat ze bijv. van baan veranderen. Als je naar een vergelijkbaar huis overstapt maakt het weinig uit wat de prijzen doen; als het goed is ben je dan alleen de transactiekosten kwijt.
En bij het kadaster gaat de afslanking gewoon door! Zeg niets over de markt.
“Het aantal transacties van twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen nam het sterkst toe.”
Stijging t.o.v. wat?
Hoe oud waren die woningen?30 jaar en ouder? Wat was de ozb waarde? Waarschijnlijk geheel of nagenoeg geheel afgeloste hypotheken. Hoe worden daar de rekendozen van het cpb op losgelaten? Allemaal manipulatie mensen.
Mevr. Hamer gaat de lasten van de “crisis” oplossen; eerlijk verdelen 🙂
In mijn flatgebouw staan steeds meer huizen te koop zonder dat er iets verkocht wordt. Vooralsnog gaat er nog weinig van de vraagprijs af, maar dat moet er toch eens van komen. Ik ben benieuwd wie er het eerst overstag gaat. Er zitten mensen bij die weg willen vanwege gezinsuitbreiding, maar die zijn op het hoogtepunt van de markt ingestapt.
De markt zit op slot, zoveel is zeker. Huizenbezitters en projectontwikkelaars blijven irrieele prijzen vragen. Deze week aan den lijve ondervonden. Ik heb ruim 20% (237k ipv 305k)onder de vraagprijs geboden op een nieuwbouwappartement in A’dam. De verkopende makelaar wil niet met dit bod de onderhandeling aan. Ik blijf wachten…
Bij de wat duurdere woningen zitten ook altijd mensen die perse moeten verhuizen, omdat ze bijv. van baan veranderen. Als je naar een vergelijkbaar
aanleunwoning of bejaardenhuis o.i.d.
@adamus:
Tot voor kort waren er vrijwel geen transacties voor 2-onder-1-kap en vrijstaande woningen, dus een stijging van een paar procent is nog steeds niet veel in absolute aantallen.
@Joost:
Misschien beter om de makelaar te negeren en de huiseigenaar een briefje in de bus te doen.
@Okkie
Ja, maar het is nieuwbouw, er is dus geen eigenaar. Moet voor de bouwvak opgeleverd worden en er is nog maar weinig verkocht. Kans is groot dat ze het gaan verhuren (het is een project van Rochdale) en het over een paar jaar weer proberen te verkopen.
Okkie, in mijn concrete beeldje dat hierboven poste kan ik zeggen dat de prijs blijkbaar irreëel was. Heeft een jaar te koop gestaan. Paar kijkers gehad, geen biedingen. Op een gegeven moment wil een deel van de familie er van af. Familieleden hebben vaak ook financieringen tot de oogballen of denken dat ze zelf nog in een huis met topwaarde wonen. Wat te doen als buren tegen de oude oma zeggen dat ze minstens 400/500K moet vragen? Ze wonen immers in eenzelfde huis. De makelaar moet de ballen uit zijn broek lullen om het naar 275K te krijgen. Komt er vervolgens met de familie uit: 310K. Verkoop 225K.
Joost, Ymere verhuurt al een jaar dat soort woningen.
nog meer kletspraat:
“De prijzen van de koopwoningen gaan omlaag, met name bij partijen die ingrepen doen in de hypotheekrenteaftrek”, aldus directeur Coen Teulings van het CPB.
PvdA, SP, GroenLinks, ChristenUnie en D66 beperken allemaal in meer of mindere mate de hypotheekrenteaftrek.
Bij GroenLinks en D66 dalen de prijzen met 10% ten opzichte van het basispad – verwachte economische ontwikkeling zonder nieuw beleid – terwijl bij PvdA, SP en ChristenUnie de prijzen afnemen met 6%. Bij de VVD vindt een structurele daling ten opzichte van het basispad plaats met 5%. Bij het CDA dalen de prijzen met 1%.
ik ben benieuwd wat de verwachte ontwikkeling zonder nieuw beleid is, is dat een strukturele stijging met 10-15% per jaar? Of een geleidelijke daling met 2% per jaar voor de volgende 30 jaar? Ongewijzigd beleid is onmogelijk, allemaal flauwekul dus. Misschien voorkomt een daling van 10-20% nu een crash van 50% over een paar jaar …
Misschien kan het cpb het rekenprogramma openstellen voor het web? Kunnen we onze eigen begroting met uitkomsten krijgen.
@ 11 nhz
Right, vrijwel alle (starters)kopers van nu zullen eindigen in een schuldsanering = technisch faillissement…
..de grootste fout die men nu kan maken, is NU met een substantiële hypotheek een huis kopen…
…weinigen zien dat echt in….
weleens een verstandig mens tegengekomen ?
En ? Beviel dat ?
http://www.inveztor.nl/pagina/blog/view/11827
@ 29
“..de grootste fout die men nu kan maken, is NU met een substantiële hypotheek een huis kopen…”
En als die hyperinflatie komt? Geef mij dan maar vastgoed!
@Mieke
Als je een statement maakt dan waardeer ik het als je deze vervolgens weet te onderbouwen. Losse flodders kunnen we niet zoveel mee..
— Right, vrijwel alle (starters)kopers van nu zullen eindigen in een schuldsanering = technisch faillissement… —
Ik ontkom er niet aan om op korte termijn een huis te kopen. Wil ik op zich ook wel graag na 1,5 jaar voor een habbekrats een vrijstaande villa (oppassen) gehuurd te hebben. Huren in de vrije sector ga ik niet doen. Geen zin meer in het geleur.
Maar ik weiger om 35% teveel voor iets te betalen. Maar waarom zou ik geen maximale financiering nemen (x4.5 is niets mis mee) als ik mijn volledige overwaarde ook inbreng en er daarnaast over een x aantal een levensverzekeringspolis vrijkomt.
Ik maak graag gebruik van HRA zolang deze er is en ben voorstander van deze af te schaffen.
Waar ik misselijk van word is verkopers die een huis te koop aanbieding voor een prijs die 35% boven de WOZ ligt. En al helemaal als deze mensen vervolgens bezwaar aantekenen bij de gemeente omdat de WOZ te hoog is…
Juist g.a.l. Dat is de juiste instelling!
Tuurlijk kan je er niet omheen om voor een habbekrats een vrijstaande villa te kopen en maximaal te lenen. Zeker met die x aantal polis en die volledige overwaarde uit dat gehuurde huis jeweettoch,
Vooral die polissen straks. Die zijn straks paarlen voor de zwijnen, eenmaal geconverteerd in dat nieuwe huis 🙂
ik denk dat uiteindelijk gewoon eigen geld het meeste gaat doen.. wat de politiek ook doet, probeert of belast.
mijn droomhuis van 410k naar 365k.. zal ik eens 30% minder bieden? tis een tussenwoning met carport van 155m2… ik zeg doen?
doen en werk ze……
Ja, de politiek
http://blogs.telegraph.co.uk/finance/edmundconway/100005788/a-crisis-of-globalisation/
http://www.volkskrant.nl/economie/article1380912.ece/Uitstel_DSB-rapport_dubieus
“Problematisch voor de beeldvorming is dat De Nederlandsche Bank (DNB) al wél de beschikking heeft over het conceptrapport. De toezichthouder moet het eerst controleren op ‘toezichtvertrouwelijke’ informatie voordat anderen het mogen inzien, aldus de uitleg van de commissie.”
@31:
voor makelaars bevalt dat vast niet 🙂
@37:
pas maar op met 30% minder bieden, bij mij in de buurt heb je dan misschien gelijk beet (of beter gezegd: de verkoper heeft beet) en betaal je nog steeds meer dan 2 jaar geleden. Over een paar jaar zijn de rapen dan echt gaar als er nog eens 30% vanaf is (kan makkelijk mijns inziens).
Anderzijds, als het echt je droomhuis is, je wilt er nooit meer weg en je kunt het makkelijk betalen dan is er weinig op tegen behalve dan dat financieel gezien een jaartje ofzo langer wachten vast beter is. De meeste droomhuizen zijn niet uniek …
@Get a life!
Kun je ook bezwaar aantekenen tegen de WOZ waarde van je buurman?
Het is duidelijk…
——–
10. Goldman Sachs
No company exemplifies the revolving door between Wall Street and Washington more than Goldman Sachs. The four people on this list are some of the worst offenders, but Goldman’s D.C. army has includes many other top officials in this administration and the last.
White House:
Joshua Bolton, chief of staff for George W. Bush, was a Goldman man
Regulators:
Current New York Fed President William Dudley is a Goldman man
Current Commodity Futures Trading Commission Chairman Gary Gensler has been a responsible regulator under Obama, but he was a deregulatory hawk during the Clinton years, and worked at Goldman for nearly two decades before that.
A top aide to Timothy Geithner, Gene Sperling, is a Goldman man
Current Treasury Undersecretary Robert Hormats is a Goldman man
Current Treasury Chief of Staff Mark Patterson is a former Goldman lobbyist
Former SEC Chairman Arthur Levitt is now a Goldman adviser
Neel Kashkari, Henry Paulson’s deputy on TARP, was a Goldman man
COO of the SEC Enforcement Division Adam Storch is a Goldman man
Congress:
Former Sen. John Corzine, D-N.J., was Goldman’s CEO before Henry Paulson
Rep. Jim Himes, D-Conn., was a Goldman Vice President before he ran for Congress
Former House Minority Leader Dick Gephardt, D-Mo., now lobbies for Goldman
And the list goes on.
Zach Carter is an economics editor at AlterNet and a fellow at Campaign for America’s Future. He writes a weekly blog on the economy for the Media Consortium and his work has appeared in the Nation, Mother Jones, the American Prospect and Salon.
All republished content that appears on Truthout has been obtained by permission
komt ook voor, vrijstaand huis van 60 jr oud woz waarde 282k verkocht voor 228k. bezwaar aantekenen bij de gemeent is nog zo gek niet
Loop veel door de buurt (krijg je met een hond) en zie nog steeds een toename in het aantal te koop staande huizen. Ook opvallend is af en toe verkocht en kort daarna weer te koop. Ook weet ik van 1tje (ken ik persoonlijk) dat ze hebben opgegeven en nog heel wat jaartjes in de wijk moeten blijven.
Huizen.. nu nog relevant..
Daling van huizenprijzen in goud zwakt niet af.
Ach je ziet en hoort het overal. Overal staan bosjes woningen te koop. Het is echt een kopersmarkt geworden. Bij mij in het dorp staan op de totale woningvoorraad van 1500 woningen minstens 80 a 100 te koop. Dit terwijl ik niet eens in een krimpregio woon (wel in Friesland). Prijzen blijven overigens wel stabiel, echter weinig verkopen.
Ik denk dat mijn verhaal hiervoor niet helemaal duidelijk was.
Anderhalf jaar geleden verkocht ik mijn woning en besloot ik op zoek te gaan naar een huurwoning om zodoende de huizenmarkt af te wachten. Met wat geluk ben ik voor een mooie huurprijs in een vrijstaande woning terecht gekomen (huur). De eigenaar (aannemer) had het plan het huis plat te gooien (zonde) om er vervolgens een paar nieuwe voor in de plaats neer te zetten. Deze aannemer is ondertussen failliet gegaan.
De curator wil het perceel op korte termijn verkopen. Echter ben ik in het bezit van een huurcontract met einddatum ergens dit jaar.
Nu zou het interessant kunnen zijn om er werk van te maken en zelf een bod uit te brengen.
Verkoop ik verhuurde toestand is wellicht wat minder gunstig voor de bank.
Vind het lastig te bepalen wat een reeel bod zou zijn. Het is eigenlijk iets teveel van het goede maar als ik het voor een scherpe prijs kan overnemen dan is dat mooi meegenomen. En anders zal ik op zoek moeten gaan naar iets anders..
Ok, Dat is een duidelijk verhaal.
Slim van je om je huis te verkopen. Je hebt daardoor al duizenden euros bespaard.
Je zou kunnen vragen of je het pand van de bank kunt huren. Elke bank heeft wel zo’n woningmaatschap.
Als dat lukt kun je lekker blijven wonen.
Ben een paar weken geleden door dorpje goedereede, op zh-eiland, gelopen. Veel bordjes, te koop en historische panden in de steigers (een jaar geleden ook al m.i.).
Laten we het niet over gebieden als Reiderland hebben.
G.a.l, bij faillissement maakt de curator de dienst uit. Zou de bank er iets mee te maken hebben, dan hadden ze al contact met je opgenomen m.i. En de curator had het verder door de bank laten regelen. Auto’s, machines etc., alles wat onderpand voor de bank geweest is wordt meestal meteen door de bank geannexeerd.
Precies. Maar ben wel benieuwd hoever een curator gaat om het maximale uit zo’n woning te halen. Een voordeel in mijn geval is dat ik de huidige huurder ben met contract. Een ander voordeel is dat de verkoper niet ’emotioneel’ betrokken is bij verkoop. Maar dat hij het hoogst mogelijke bedrag wil vangen lijkt me duidelijk.
Overigens wel apart dat er dan afgelopen week een taxateur in opdracht van de bank is langsgekomen.
Het brengt wel wat onrust. Maar misschien is dat het achteraf wel waard geweest straks. Voor zover ik weet gaat het in elk geval niet naar de veiling.
Daarbij komt nog dat het huis in feite ‘besmet’ is geraakt door veelal negatieve publiciteit in het lokale juffertje mbt de oorspronkelijke bouwplannen! 🙂 Overigens is het een prachtplek.
Anyway, we hebben aangegeven als potentieel koper aangemerkt te worden. Waarop ons is verzocht met een bod te komen.. Daar gaan we eens rustig over nadenken want het is net niet trekkable.
http://zaplog.nl/zaplog/article/eerste_gekloonde_gevechtsstier_voorgesteld_in_spanje#rss494065
die Juan toch.
Wordt op vooral Amerikaanse websites ook gezegd, zo corrupt als het nu is…. Maar dat was vroeger waarschijnlijk ook zo, geloof dat Mark Twain en Leonardo Da Vinci er al verbolgen over waren.
—
Fraude bij woningcorporatie AMSTERDAM – Woningcorporatie De Key heeft aangifte van fraude gedaan tegen twee directeuren. De twee mannen zouden de Raad van Commissarissen hebben misleid, onder meer bij de aankoop van een stuk land in Zeewolde.
Dat meldt de NOS.
Een oud-collega van een van de directeuren verdiende als tussenpersoon 3,2 miljoen euro aan de deal. Beide directeuren zijn op staande voet ontslagen.
G.a.l. het is misschien een bv die failliet is gegaan?
Dan kan de bank ook in opdracht komen van de DGA die verder wil met een nieuw bedrijf. Bank kan het dan ook financieren om de nieuwe bv een bouwende start te geven en zo via een omweg nog wat geld terug te halen. Bank heeft denk ik nu geen belang meer bij wat de curator doet. Het heeft de zekerheden, als die er waren, al opgeëist.
Je zult moeten weten of de plannen tot sloop er nog steeds zijn en daar een berekening mee maken. Sloopkosten, grondkosten, bouwkosten, rentekosten, etc. plus de opbrengst van de huizen die er op gebouwd gaan worden. Moet er volgens de vergunning al begonnen zijn met de activiteiten? Bouwen sec wordt weinig aan verdiend, de winst moet dan ergens anders zitten.
Woningprijzen dalen nauwelijks terwijl het stuwmeer aan te koop staande woningen op Funda alleen maar sneller groter wordt. Wanneer breekt de dam? Alleen wanneer banken weer als vanouds geld gaan “weggeven” zal de dam niet doorbreken. Ik ben benieuwd….
http://www.ritholtz.com/blog/2010/05/whalen-housing-recovery-government-subsidy/?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+TheBigPicture+(The+Big+Picture)
http://www.marketoracle.co.uk/Article19660.html
@Adamus
Thanks voor je input. Het betrof een BV waarvan de eigenaar inmiddels een doorstart heeft gemaakt. Maar er berust geen belang meer op het perceel. Er zijn geen bouwplannen meer. Het perceel wordt as-is verkocht.
Ik laat tzt wel weten hoe het verder is gelopen..
@43:
oftewel Government Sachs; ook in Europa.
@47:
nou, de laatste twee dagen steeg de huizenprijs in euro goud anders vele procenten 😉
@48:
in de durpen in Zeeland staat soms wel 25% te koop, al jaren. Ik herinner me wat dorpjes op o.a. Schouwen van afgelopen zomer, het leek wel of je in een film beland was; de hele straat met een verkoopbord in de tuin, allemaal hopende op die fortuinlijke Duitse toerist of tweeverdieners die dagelijks een paar uur willen autorijden naar/van hun werk. Want de vraagprijzen blijven astronomisch, in geen enkele relatie tot de weinige baantjes die er in de buurt zijn.
@49:
een kennis van mij huurde jarenlang op een toplokatie in de stad. Op een gegeven moment probeerde de makelaar die het huurkontrakt beheerde de huur de verdubbelen omdat hij zich zogenaamd niet aan het huurkontrakt hield, vanwege een kantoor aan huis. Maar dat klopte dus niet. Hij is toen gaan onderhandelen met de eigenaars van het pand en heeft het uiteindelijk gekocht voor ruim onder de taxatiewaarde, en zeker 40% onder wat toen een gangbare vraagprijs was.
@55:
ach, 3.2 miljoen, waar praten we over. Is voor dit soort jongens een zakcentje, dat draaien ze in een weekend er door aan drank, drugs en vrouwen ergens in Zuid Frankrijk.
Heel interessant (..) hoor die linken allemaal( gaarne dan wel enige commentaar… ) , mits natuurlijk deze ook zelf gelezen worden.
@60
Klinkt als een mooie kans. Dat is wat geluk eigenlijk is: een kans tijdig spotten en er gebruik van maken.
Daarbij wel van jezelf uit gaan. Wat je hebt kan je bieden, en daar ligt ook meteen de grens.
Is dat bod te laag dan was deze kans niet voor jou.
Volgens mij hoeft het niet lastig te zijn.
@Martijn
Dit is exact hoe ik er over denk. Tnx
je hoeft er niet voor in gebed te gaan. g.a.l.
Wat is nu je commentaar Lorenzo?
Nou, wat jaarcijfers van MKB bedrijven gezien, minimaal 20% tot 50% minder omzet en winst. Hoeft niet erg te zijn maar merk dat de stemming overal aan het omslaan is, dat wordt een ramp, hoop dat ik het weer allemaal verkeerd zie maar betekent dus ook veel minder VpB inkomsten. Zie wel veel subsidies overal, ook de harde bedrijven, dit kan niet goed aflopen..
Die liabilities van overheden ook.. los van de schulden.. meer dan 200% van BBP vaak, staatspensioenen, bijdragen aan medische sector, uitkeringen, defensie, wegen, scholen..
En deze dan.. weet dat het in Nederland totaal niet speelt.
———
A few points from a USA Today article3 mentioned numerous things that could upset the public.
The growth in six-figure salaries has pushed the average federal workers pay to $71,206 compared with $40,331 in the private sector.
The purpose of this essay is simply to warn that a war is coming. “Bad blood” is brewing between government workers and the public who are forced to pay them.
GaL, het fijne van huren is dat zulke gelegenheden zich zomaar voor kunnen doen.
Tja, Griekenland een probleem ?
De obligatie houders denken dat er een nog groter probleem aankomt……jawel, deflatie, en krullebol denkt het blijkbaar ook
http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/miMedia/2010/week20/vr_1730_beurs_hans.avi_plain.xml
is maar een paar minuutjes hoor, voor de filmpjeshaters
@adamus (66?)
Mijn verzoek zou zijn een korte omschrijving leveren waarom de link de moeite waard is om te lezen. Ik weet inmiddels dat je voornamelijk waardevolle links post maar normaliter ‘klik’ ik niet op zomaar geposte links. Kan me zo voorstellen dat velen die langskomen ook zo denken
het in nog net geen tinyUrl. Dan zet ik er standaard een omschrijving bij.
Top, ben trouwens benieuwd of dat hetgeen was wat Lorenzo bedoelde. en nu is het stadtijd 🙂
Goed gezelschap Hugo, de baas van bouwend NL vindt dat je de stad vooral niet mag verwaarlozen.
Lorenzo heeft een beetje moeite met de wedstrijd die ook wel heet : wie plaats de meest linken.
De winnaar moet ze zelf ook lezen , secundair enige commentaar erop geven als inzet van de discussie die veelal dan weer niet on-topic is.
de link met HRA en jokkebrokkige overheidscijfers is toch wel te leggen? Zie ook posting van Vinex.
@72:
waarmee weer eens bewezen wordt dat Marcel van Dam een onverbeterlijke salonsocialist is. Helemaal mee oneens, ik denk dat zwaar bezuinigen op woningmarkt EN gezondheidszorg voor iedereen goed is, behalve voor de kleine club die daar nu dik geld aan verdient (vastgoed maffia, banken, specialisten, ziektekosten verzekeraars etc.).
@73:
de krullebol zal ook wel een tophypotheek hebben. Ik geloof niet in deflatie, maar van mij mag het, grote schoonmaak! De meeste RTL presentators snappen volgens mij niks van economie, vermoedelijk allemaal te lang in de Keynesiaanse mallemolen meegedraaid.
@Goudbelegger nr.55:
Het vreemde aan de zaak met De Key is dat handel met voorkennis van bestemmingsplannen kennelijk legaal is en dat er pas sprake is van fraude als die voorkennis niet blijkt te kloppen. Wat mij betreft mogen gebieden die door speculanten worden opgekocht wel wat vaker tot natuurgebied worden verklaard.
http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1381805.ece/Top_van_corporatie_De_Key_verdacht_van_fraude_met_bouwgrond