De kredietcrisis, uw crisis?

In een extra RTL Nieuws uitzending werden een aantal vragen over de huizenmarkt beantwoord.

Wat gaan de huizenprijzen doen?

Welke invloed heeft de kredietcrisis op de huizenmarkt?

bron: RTLNieuws.nl

Share Button
Tagged with: ,
6 comments on “De kredietcrisis, uw crisis?
 1. Patrick says:

  De huidige economische basis is dusdanig slecht geworden, dat bedrijven / banken hoe dan ook gaan repareren. Er zijn al té veel lijken uit de kast gekomen, en er komen er nog meer.

  Banken worden voorzichtig, en gaan geen risico’s meer aan. Gevolg: max 4 a 5 x een jaarsalaris voor een hypotheek. Ga uit van 2 werkende gezinsleden, (modale fulltimer & parttimer), E 42.000 bruto = max 200.000 hypotheek (180.000 k.k !). Daar koop je in veel regio’s niet eens een garage voor…

  Tel daarbij op een aankomende recessie met ontslagen, stabilisering hypotheekrente, toenemende energieprijzen, enorme vergrijzing, een diensten-economie (we willen allemaal werken, maar wel het liefst met de stropdas om en geen vuile handen krijgen)

  De huizenprijs gaat er de komende jaren aan. Let maar eens op.

 2. Marv cel Leys says:

  Ach die uitzending is zo’n beetje op het dieptepunt van de kredietcrisis en beurspaniek tot stand gekomen . De nadien door de overheid genomen verstrekkende steunmaatregelen zullen er zeer waarschijnlijk voor zorgen dat er hooguit sprake van een zachte landing zal zijn .

  De huizenprijzen kunnen met een dalende hypotheekrente en een toenemende koopkracht in 2009 ( bron Postbank ) snel de weg naar boven weer oppakken .

  Alle doemdenkers ten spijt .

 3. Sander says:

  De Postbank probeert moed in te spreken met een leugen. Dat is het grote probleem van banken, ze liegen zo veel en vaak dat niemand ze nog gelooft…

  Er bestaan geen veilige banken…

 4. Marv cel Leys says:

  Dat de Postbank bewust liegt lijkt me stug , in ieder geval is hun verwachting “wel” met argumenten onderbouwd .

  Postbank: koopkracht stijgt in 2009
  13-10-2008 20:12

  De meeste huishoudens in Nederland gaan er in 2009 op vooruit, voorspelt het Economisch Bureau van de Postbank. Volgens de berekening stijgen de lonen sneller dan de prijzen. De meeste mensen hebben daardoor meer te besteden.

  De Postbank verwacht dat de economie in 2009 0,8 procent groeit, tegenover 2,2 procent dit jaar. De werkloosheid loopt iets op, maar het aantal banen blijft op zijn minst stabiel.

  De lagere groei en de dalende inflatie leiden tot een lagere rente, wat gunstig is voor huizenbezitters. Het afschaffen van de ww-premie voor werknemers is ook goed voor de koopkracht.

 5. Mark says:

  We kunnen er met z’n alle wel op vooruit gaan. Maar als de kopers net zo lang blijven wachten totdat er een prijsdaling komt, dan gaat de theorie van de postbank niet op.

 6. Marv cel Leys says:

  Je zal maar te horen krijgen dat je nog 5 jaar moet wachten op een fatsoenlijke dure huurwoning , nou dan is de beslissing om een huis te kopen snel genomen.

  Kopers zijn geen georganiseerde groep maar individuen met individuele motieven , die zich echt niets gelegen laten aan spijtoptanten en lijkenpikkers die zo graag de huizenmarkt willen zien instorten ten koste van elke prijs . Laat de beurskoersen maar instorten , banken omvallen , pensioenfondsen in de problemen raken , kappotte bedrijven , ontslagen , etc. als zij maar voor een koopje eindelijk een huis kunnen kopen .

  Of ze dat dan nog kunnen betalen is natuurlijk maar de vraag .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*