Verkoop huizen Nederland duikt scherp

De Woningmarkt is in januari totaal ingestort. Het aantal verkochte woningen van particulieren daalde met 28,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van het Kadaster.

Dat blijkt uit cijfers die het Kadaster vrijdag naar buiten heeft gebracht. Ten opzichte van december bedraagt de daling zelfs ruim 48 procent. Maar het Kadaster merkt daarbij op dat januari altijd een daling laat zien ten opzichte van december, de maand waarin structureel juist een piek zit in het aantal verkochte woningen.

Afgelopen maand zijn er 8.700 verkochte woningen bij geregistreerd. In januari 2008 waren dat er nog 12.192.

Over heel 2008 kwam het aantal verkochte woningen 10% lager uit dan in 2007. Vorig jaar wisselden ruim 182.000 woningen van eigenaar, zo maakte het Kadaster al vorige maand bekend.

Het Kadaster brengt volgende week, in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het maandelijkse vastgoedbericht uit. Daarin komt naast het aantal transacties ook de prijsontwikkeling op de woningmarkt aan bod.

Het Kadaster registreert de notariële overdracht, die vindt doorgaans maanden later plaats dan de overdracht. De cijfers van het kadaster gaan dus over de overdracht begin herfst.

bron: BNR.nl

Share Button
Tagged with: , ,
2 comments on “Verkoop huizen Nederland duikt scherp
  1. sven says:

    Er zit bij een belanghebbende altijd een verschil tussen wat hij denkt of wat hij zegt,blijkt maar weer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*