Het IMF ziet het zogenaamd weer helemaal verkeerd

Volgens een raming van het IMF komt het Nederlandse begrotingstekort de komende jaren boven de Europese norm van 3 procent uit. Voor 2015 wordt een tekort verwacht van 4,8 procent. Het IMF is met de berekeningen somberder dan het Centraal Planbureau.

zie ook: De leugens van het CPB en het staatsjournaal

Dit bericht komt natuurlijk erg ongelegen voor alle Nederlandse belanghebbenden die juist nu net bezig zijn met een goed nieuwsshow. Het werd dan ook weer direct ontkend. “Het IMF baseert zich op oude ramingen en doet andere aannames dan het CPB”, zei Klaas Knot voorafgaand aan de jaarvergadering van het IMF in Washington.

Dit is namelijk aan het begin van de crisis ook al eens gebeurd. Toen was het IMF bezorgd over Nederlandse huizenmarkt. Het hoofdpunt van kritiek van de NVM, minister Bos, Wellink en het CPB was destijds dat het IMF geen rekening had gehouden met specifiek Nederlandse factoren als de hypotheekrenteaftrek of de beperkte toename van het woningaanbod. De Nederlandse belanghebbenden denken het dus net als toen weer beter te weten.

De IMF economen voorspellen overigens ook nog een tekort van 4,9 procent in 2016, 4,7 procent in 2017 en 4,4 procent in 2018…..

 

Share Button
Tagged with: , ,
6 comments on “Het IMF ziet het zogenaamd weer helemaal verkeerd
 1. De Pessimist says:

  Dat begrotingstekort oploopt kan me niet bommen tenzij het wordt gebruikt om valse assets te stutten in hun prijsval dan word ik witheet.

 2. Heinz says:

  Uit alles blijkt dat dit kabinet en alle randfiguren eromheen alleen maar voor het eigenbelang van zichzelf en hun achterban gaan. Het is dan ook niet verbazend dat dezelfde partijen die het woonakkord in elkaar geknutseld hebben, elkaar weer gevonden hebben in dit nieuwe akkoord. Wat levert het akkoord op ten opzichte van wat het kabinet wilde? Er is geschoven met potjes, maar het is in tegenstelling wat Knot beweerd alleen maar korte termijn. Het IMF heeft dus gelijk voor de lange termijn. De gepresenteerde plannen hebben geen visie, er wordt geen stuur in de hand genomen om de economie te lenken, er zijn geen plannen en projecten om mensen weer aan het werk te krijgen en een meerjarenperspectief hoe Nederland zich kan ontwikkelen. Alleen maar korte termijn zorgen dat de balans weer op orde komt. Ten laste van de economie. En niets doen aan de gigantische private schuld, die verlammend werkt.

 3. Latida says:

  Het IMF stelt terecht vast dat de banden onder de fiets die Nederland heet een beetje lucht tekort komen en dat de velgen nochtans de keien van de hobbelige onderliggende straatoppervlakte raken.

  Het CBS daarentegen ontkent het feit dat de binnenbanden reeds zovaak aan herstel onderhevig zijn geweest dat er bijna meer bandenplakkers dan originele band zichtbaar is en dat het hoog tijd wordt voor geheel nieuwe binnen- en buitenbanden, die immers inmiddels ook tot op de draad versleten zijn.

  Structureel herstel is dus nodig, en geen lapmiddelen. DAT is het verschil.

 4. Keesje says:

  Latida,

  😀

 5. Lex says:

  En we weten allemaal dat het IMF doorgaans nogal positief is in hun berichtgeving. Dus je kunt wel nagaan hoe scheef het loopt in Den Haag.

 6. COCKY NUIJTEN says:

  Je kan wel zitten gokken,maar we moeten eerst zorgen dat er fatsoenlijk geregeerd wordt !
  Anders staan we straks allemaal op straat en wonen we allemaal in kartonnen dozen!
  Al dat gepraat over 2015,2016,2017!
  WE LEVEN NU!
  NU MOETEN ER GOEDE MENSEN AAN HET ROER KOMEN EN NIET DIE ZAKKEVULLERS!
  zE HOUDEN DE RIJKE RIJK,EN DE ARME MENSEN WORDEN STEEDS ARM,OF HEBBEN NIKS MEER!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*