Jacques Monasch wil plotseling extra huurtoeslag

monaschVandaag kwam gemeente Den Bosch met een rapport waaruit blijkt dat een kwart van de huurders in Den Bosch hun woonlasten niet meer kunnen opbrengen. Jacques Monasch ziet het probleem en wil extra huurtoeslag.

lees ook: Woonakkoord pakt slecht uit voor laagste inkomens

en Kamerbrief over woonuitgaven van huurders en kopers 15-10-2013 nieuw

De netto huurquote, het deel van hun inkomen dat huurders besteden aan de huur, loopt de laatste jaren sterk op. Met name doordat de overheid het inflatievolgende huurbeleid heeft losgelaten.

Monasch kwam toch met een ander pruts plannetje

woonquote

lees ook: Jacques Monasch zeurt andermaal om startersleningen voor doorstarters

Begin dit jaar toen Peter Boelhouwer hier al voor waarschuwde, dacht Monasch er nog heel anders over:  “De meeste verhuurders zijn niet van plan om meteen het maximale te vragen. Hij noemt het rapport ‘pure paniekzaaierij’. Hij stelt dat corporaties andere middelen hebben om te bezuinigen.”

Als echte salonsocialist wil Monasch dus nog meer overheidsinvloed op de woningmarkt. Hij schrijft hier wilde, maar hem kennende gaat hij hier weer mee komen. Hij begrijpt helaas niet dat zijn beleid het probleem is.

 

Jeroen Weyers (PvdA) wil lokaal maatwerk…. (zucht…)
‘Mensen die even in een dip zitten, zoals zzp’ers die werkloos zijn geraakt, kunnen daarmee geholpen zijn. Over twee jaar hebben ze misschien weer een baan en kunnen ze de oude huur weer betalen’, aldus de wethouder.
Share Button

admin

203 Comments

 1. Omgaan met een depressie in plaats van de bekende modellen blijkt moeilijk, ook voor salon socialisten. .. De wereld is veranderd, get used to it and act. De grootste economische rampspoed in de geschiedenis van de mensheid is aanstaande en dit soort lieden houden vast aan de gevestigde falende modellen en spreekt van een dipje 😀 Wat een armoede valt NL ten deel…

 2. Misschien een goed idee om ook noodruftige woningeigenaren zolang het nodig is te helpen met een extra toeslag op de HRA? 🙂
  Tenslotte zijn heel wat mensen die eigenlijk liever een sociale huurwoning hadden gewenst een koopwoning ingemanipuleerd.
  Zitten nu misschien wel vaak in grotere problemen als de arme huurders.

 3. Monasch is een opportunistische kl…..k. ‘Met de kennis van nu’, zullen we maar zeggen. Doet me denken aan de uitspraken van Lodewijk Asscher een paar maanden geleden over de nadelige gevolgen voor Nederland van massale arbeidsmigratie en uitkeringstourisme ten gevolge van EU-wetgeving. Monasch is nog snel te noemen. Asscher had een jaar of tien nodig voor z’n reality check.

 4. Voerman,

  Ja, laten we IEDEREEN meer toeslagen geven en de belastingen verhogen om dat te betalen, en dan weer meer toeslagen geven, etc… Geen gezeik iedereen rijk. Ohnee, dikke darm iedereen arm!

  Misschien een idee om voor de verandering het leven eens goedkoper te maken? Laten we dat eens proberen. Wie weet werkt het 😉

 5. snorkel:
  Voerman,

  Ja, laten we IEDEREEN meer toeslagen geven en de belastingen verhogen om dat te betalen, en dan weer meer toeslagen geven, etc… Geen gezeik iedereen rijk. Ohnee, dikke darm iedereen arm!

  Misschien een idee om voor de verandering het leven eens goedkoper te maken? Laten we dat eens proberen. Wie weet werkt het

  Ja, ‘t is weer tijd voor solidariteit in eigentijdse PvdA stijl: iedereen die net iets meer dan een minimumlijder is gaat opdraaien voor die toeslag. Zie de scheefhuurders discussie

 6. snorkel: Ja, laten we IEDEREEN meer toeslagen geven en de belastingen verhogen om dat te betalen, en dan weer meer toeslagen geven, etc…

  Ach, waarom de een wel en de ander niet?
  Arm is arm.

  Hopelijk heb je door, dat Voerman vanuit een grenzeloos cynisme reageert.
  Dat neemt niet weg, dat de weg die je beschrijft vandaag al bewandeld wordt en nooddgedwongen drukker wordt.

  Achterliggende oorzaken zoals immigratie om uiteenlopende redenen en europese wetgeving vlak je niet uit door lokale politici de huid vol te schelden.

 7. maarten: ja lekker opportunistisch, dan ook graag overwaarde afromen Voerman, ik dacht dat jij geen belangen had, misschien toch… klein Voermannetje misschien?

  Maarten, je persoonlijke belangen kun je alleen verwezenlijken door er in het echte dagelijkse leven aan te werken, en geloof me, dat is te doen! 🙂
  Echt, probeer het eens ergens anders!

 8. Ja hoor, uit de bodemloze subsidiepot zeker!
  Wat een schijnheil! Je hebt meegeholpen de verhuurdersheffing tot stand te brengen Jaques. En dat was precies de bedoeling. Dat wonen duurder maken door huren op te hogen met als enig oogmerk prijzen van koophuizen niet verder te laten dalen. Nog meer weggegooid geld in ‘n onhoudbaar zeepbel debacle pompen. En ondertussen wel samen met Blok woonfondsen uit de dure grond stampen en buitenlandse investeerders woningcorporatie pakketten laten opkopen. Om de boedel van Vestia op te kopen? Houdt het hopeloos geldverslindend compliceren dan nooit op?
  Begin lekker je eigen verhuurbedrijf, doe je iedereen ‘n plezier. Er is ‘n markt voor en jij kent de weg als geen ander.
  http://postimg.org/image/iclb2vqcd/

 9. Sociale huurwoningen zijn voor inkomens tot ongeveer 34000 euro per jaar, maar een echtpaar met een inkomen van > 28000 euro en alleenstaande met inkomen > 21000 euro hebben geen recht op huurtoeslag.
  Dan komt een forse huurverhoging hard aan.
  Maar waarom maken de huurders samen geen vuist en protesteer bij de Pvda j.monasch@tweedekamer.nl

 10. Het is lastig als je wordt geconfronteerd met de gevolgen van door jou ondersteunt beleid, dan gaan we maar weer extra geld pompen (tijdelijk!) omdat het bedachte effect: huurders kopen koopwoningen! niet werkt.
  Dat riepen de huurdersbond, corporaties en vele anderen. Maar nee, weer alleen naar de euries gekeken die naar binnen geharkt moesten worden. En weet je wie er mee gedaan hebben aan dit onzinnige plan? Juist: dezelfde gedoogpartijen als die nu weer met geldpotjes hebben geschoven in het akkoord voor de begroting 2014. Waarschijnlijk met nog steeds hetzelfde visier, de beloofde 50.000 arbeidsplaatsen halen we pas in 2040…. (als we het redden)

 11. johan:
  Sociale huurwoningen zijn voor inkomens tot ongeveer 34000 euro per jaar, maar een echtpaar met een inkomen van > 28000 euro en alleenstaande met inkomen > 21000 euro hebben geen recht op huurtoeslag.
  Dan komt een forse huurverhoging hard aan.
  Maar waarom maken de huurders samen geen vuist en protesteer bij de Pvda j.monasch@tweedekamer.nl

  Heb ik gedaan: geen reactie, behalve een geautomatiseerde dank je wel.

 12. In Den Haag zitten ze in een ivoren toren, ze zijn alleen met zichzelf bezig en hebben totaal geen besef wat het door hun gecreeerd beleid veroorzaakt. Politiek is zooo failliet!

 13. Er wordt inmiddels een patroon zichtbaar.

  Eerst de huren omhoog jagen

  Dan meer huurtoeslag

  Op die manier wordt via de verhuurdersheffing

  nog meer geld gepompt naar onroerend goed

  en zij die de strijkstok in handen hebben

  profiteren er weer van.

  HRA afschaffen
  Huurtoeslagen afschaffen

  lagere huren
  lagere prijzen

  minder corruptie en vriendjespolitiek

 14. maarten:
  …of hardwerkend Nederland? vergadertijgers…

  Praten over dingen. Corebusiness voor velen. Er wordt overigens in NL nog wel veel gemaakt. Indirecte kosten bijvoorbeeld. De wal keert het schip en geloof me, dat duurt niet lang meer.

 15. @ artikel

  Dat de overheid scheefhuren tegengaat is prima.
  Als echter extra overheidsingrijpen tot extra Kunstgrepen leidt (meer heffingen en ook méér toeslagen) wordt de onbalans in de woning-“markt” alleen maar groter:
  huizenmarkt-zeepbe…using-policy-com-au/

  Het idee dat de huizenmarkt nu zal uitbodemen omdat de huren stijgen is een waanidee, leuk voor de afdelingen communicatie maar in de praktijk zal het niets uithalen.

  Openhuizendag geweest, het regent.
  Het regent verkochte woningen ?

 16. Hogehuizenprijzenminnend NL is nu eenmaal al jaren aan de macht, alle laatste potjes gaan in de huizenpot, dode inproductieve stenen.
  Rutte zal straks zeggen” Wij, en ook ik persoonlijk hebben er echt alles aan gedaan om het vertrouwen in de huizenmarkt terug te winnen” … en zo een heleboel bla bla

  Kan Den haag niet voor 20 jaar lang een Duitse of Belgische bewindvoerder krijgen oid? gewoon even een goede burenhulp, mantelzorg. Eventjes plaatsmaken voor wat grondige no nonsens sanering zonder al dat vinger in de dijk gedoe terwijl heel Nederland al lang onder water staat? Tweede kamer dan op rantsoen; alleen nog plantsoenbesluiten,; geef ze iets te praten over arme wijken, minderjarige asielzoekers, schoolboeken, diervriendelijk slachten, euthanasie en arbeidsparticipatie ouderen, maar de rest wordt dan even overgenomen door een saneerder die alles wat riekt naar zakkenvullen, eigenbelang en VOC mentaliteit de nek omdraait.

 17. Latida:
  Er wordt inmiddels een patroon zichtbaar.

  Eerst de huren omhoog jagen

  Dan meer huurtoeslag

  Op die manier wordt via de verhuurdersheffing

  nog meer geld gepompt naar onroerend goed

  en zij die de strijkstok in handen hebben

  profiteren er weer van.

  HRA afschaffen
  Huurtoeslagen afschaffen

  lagere huren
  lagere prijzen

  minder corruptie en vriendjespolitiek

  +10

 18. In de krant die niet genoemd mag worden:

  Rabobank wil de mogelijkheid hebben om zijn ledencertificaten ook te mogen verkopen aan institutionele beleggers om ervoor te zorgen dat de koers niet naar beneden valt.

  Waar heb ik dit foefje eerder gehoord? Oh ja, hypotheken worden door pensioenfondsen overgenomen om te voor komen dat de huizenprijzen zakken!

  Marktwerking?

 19. Ondertussen in de NL

  Lol, Rabo wil ledencertificaten ook aan institutionele beleggers kunnen verkopen ……. in het blad etc.

  De kamelenneus in de pensioenfondsentent ? ( Copyright Nothus )

 20. heinz: omdat het bedachte effect: huurders kopen koopwoningen! niet werkt.
  Dat riepen de huurdersbond, corporaties en vele anderen. Maar nee, weer alleen naar de euries gekeken

  Het zou best kunnen dat planmakers bij de overheid denken dat je kanslozen om kunt buigen naar succesvolle burgers. Fatsoenlijke burgers willen een mooi huis. Het idee is misschien dat als je kanslozen een mooi huis geeft ze ook kansrijk worden.

  Kansarmoede laat zich helaas niet makkelijk oplossen. Mijn oplossing: red jezelf en verhuis als het nodig is. Het zou beter zijn als Nederlanders zouden strijden om hun land, maar dat wil slechts een onbeduidende enkeling.

 21. B88 participeert weer wat minder. De oude slurpbak is de deur uit. Eindelijk.

  Geen auto verzekering meer nodig.
  Geen wegenbelasting meer.
  Geen accijnz op benzine.
  Geen btw op benzine.

  Heerlijk zo. En naar mijn werk? Werk is 30 minuten verderop.

  Welke participatie zal ik hierna eens stopzetten?

 22. Maria:
  In de krant die niet genoemd mag worden:

  Rabobank wil de mogelijkheid hebben om zijn ledencertificaten ook te mogen verkopen aan institutionele beleggers om ervoor te zorgen dat de koers niet naar beneden valt.

  Waar heb ik dit foefje eerder gehoord? Oh ja, hypotheken worden doorpensioenfondsen overgenomen om te voor komen dat de huizenprijzen zakken!

  Marktwerking?

  ken ik van grote fin. inversteerders zoals KKR..
  hier in Dld bekend onder de scheldnaam: hooischrecken ( sprinkhaen.. zoals in de bijbelse plaag)
  ze dwingen, ja reaal dwingen het uppermanagement een belang te kopen- natuurlijk tegen KKR prijzen.

  In ons geval:
  minimum inleg was €.100.000;=

  als je zegt: ik heb geen geld: dan hebben ze al een kredietvoorstel liggen. kant en klaar bij de lokale bank.. ga maar lenen kreng!

  als je dan je aandeel weer kwijt zou willen.. dan alleen maar aan KKR en dan gaat het tegen een dan geldende marktprijs.. 3x raden wat dat dan is..en wie dat bepaald..??en uitsluitend als je het ondernemen verlaat- goedschiks wel te begrijpen…hoe lang je erdan op kan wachten- Zo werd het tot een pure chantage..

  1:1 direkt mogen meemaken.. ik zat erbij en ik keek ernaar..

  heb manlief gezegd: weg wezen hier.. hang die baan aan de wilgen..zijn (nu) voormalige kollegas uit het management team.. tsja.. minus 100.000 want ze werden er praktisch altijd Kwaadschiks- uitgebonjoerd..alles volgens een bekend stramien van KKR.. het patentrecept dat altijd lukt..keer op keer

  ps.. KKR gebruikt ook altijd een van de bekenste advocatenkantooren uit München: hun stijl: .. mega-pressie- mega-aggressief en mega hoge streit-waardes aanzetten..
  omzo de mensen te vermurwen, angst aanjagen en ze vroegtijdig te laten kapituleren door ze voor onbetaalbare tegen-advocaatkosten te stellen .. de gewone advocaat om de hoek? forget it: die lui uit München had them voor breakfast..boertje achteraf.. en waar is de volgende clown die we de financiele keel kunnen doorsnijden..

  nou Rabo medewerker wees gewaarschuwd..

 23. maarten: allemaal zodat mensen die huren nu een woning gaan kopen? ??? !

  Werkt volgens mij toch niet. Al wordt de huur verdubbeld, dan nog ga ik niet verhuizen vanwege de huur. Maar wel lullig dat een boel mensen nu een boel geld uit de buidel wordt geklopt om een niet werkend huizenmarkt (ahum) systeem overeind te houden.

  Latida: Moderne slavernij en het kort houden van de bevolking door de belastingdruk.

  Doorgetoken kaart, zonder twijfel.

  Doorgestoken kaart weet ik niet, maar het hele systeem lijkt wel verzadigd met activiteiten om mensen geestdood en dom te krijgen/houden.

  Kijk eens naar scholen. Ze beginnen tegenwoordig al lekker vroeg met groepswerk. Samen iets maken. Lekker een sterk gevoel creeren van conformiteit aan de groep. Eindeloze stroom aan domme programma’s op TV, domme activiteiten op school, en als de meeste 16 zijn is alle fut en weerstand er wel aardig uit. Dat laatste beetje energie en weerstand tegen het hersenloos meedraaien in de onzin maatschappij wordt er op het werk wel uitgeslagen.

  Lees eens een jaarverslag en zie hoe dat vol staat met de grootst mogelijke onzin die alleen geslikt kan worden door een bevolking die half verdoofd is. Idem met de regels en wetten en belastingen waarmee de overheden de burgers het geld zomaar afpakken.

  Rutte: we hebben veel schulden, maar daar staan veel bezittingen tegenover. Klinkt leuk, maar ik heb geen schulden en veel bezittingen. Dus mijn + kun je niet wegstrepen tegen mijn buurmans -. En zo is iedereen na een avondje Pauw en Witteman, de Leeuw en de Mol weer helemaal murw, om de volgende dag hetzelfde stomme gedrag wederom ten toon te stellen aan de andere van de groep, want we moeten allemaal wel bij de groep horen, althans, zo vertelt de media ons. Natuurlijk behalve de media van extreem rechts, want die zien altijd minimaal 2 groepen. Wat wordt je moe van die onzin als je erop gaat letten.

  Zou eigenlijk veel makkelijk zijn om mijn ogen te sluiten en deze zondag “lekker” op de woonboulevard en bij de Ikea en het tuincentrum rond te kuieren. Nog even een auto leasen en een dikke hypotheek nemen, een vakantie boeken, want de huizenprijzen gaan volgens de media weer snel stijgen, dus meemaken en erbij zijn, de boot niet missen, net als met de aandelen. Snel instappen, en vooral lekker zeiken over het weer, voetbal en de politiek. Wat een poppenkast.

  B88: Welke participatie zal ik hierna eens stopzetten?

  Radio/TV, internet, krant of andere media waardoor je eigenlijk geen baas in eigen hersenen bent?

  Maria: In de krant die niet genoemd mag worden:

  Rabobank wil de mogelijkheid hebben om zijn ledencertificaten ook te mogen verkopen aan institutionele beleggers om ervoor te zorgen dat de koers niet naar beneden valt.

  De krant die niet genoemd mag worden? Telegrof? Financiele doeiblad? Ontrouw? En wat gebeurd er als ze wel geneomd worden? We hebben toch vrijheid van meningsuiting?

  Dat van de Rabobank had ik ook gelezen (Telegrof). Mijn interpretatie: ze krijgen die ledencertificaten aan de straatstenen niet meer kwijt. Door het gerommel in de bankenwereld is de gemiddelde burger nu geattendeerd op het feit dat het aandelen/achtergestelde deposito’s zijn, en dat heeft men kunnen aanschouwen bij de DSB/SNS. Dus de run op ledencertificaten is, afgezien bij een paar boerkes, wel voorbij. Ze hebben een voordeel: ze staan niet op de beurs, dus het drama is niet zo publikelijk zichtbaar.

  Je kunt haast net zo goed deelnemen in een scheeps CV. Ook zo’n constructie dat jouw geld veel harder/eerder verdampt dan dat van de bank of de rederij. Eeeeehhhnnnnnnnn …………… poef ……….. weg is je inleg. ;-(

  Even lekker iets onnozels kijken op TV, en je voelt je weer veel beter. Ga maar lekker voorover staan, want de regering komt er weer aan 😉

 24. B88: B88 participeert weer wat minder. De oude slurpbak is de deur uit. Eindelijk. Geen auto verzekering meer nodig.Geen wegenbelasting meer.Geen accijnz op benzine.Geen btw op benzine. Heerlijk zo. En naar mijn werk? Werk is 30 minuten verderop. Welke participatie zal ik hierna eens stopzetten?

  Werk?

 25. B88:
  B88 participeert weer wat minder. De oude slurpbak is de deur uit. Eindelijk.

  Geen auto verzekering meer nodig.
  Geen wegenbelasting meer.
  Geen accijnz op benzine.
  Geen btw op benzine.

  Heerlijk zo. En naar mijn werk? Werk is 30 minuten verderop.

  Welke participatie zal ik hierna eens stopzetten?

  Goed bezig. Ik zit ook elke dag 3 kwartier op de fiets. Nu even wat minder met de regenn, maar het scheelt me weer een abonnement op de sportschool.
  Ik hoor het steeds vaker, dat mensen de auto de deur uit doen.

 26. Lex: De krant die niet genoemd mag worden? Telegrof? Financiele doeiblad? Ontrouw? En wat gebeurd er als ze wel geneomd worden? We hebben toch vrijheid van meningsuiting?

  Wat er gebeurt als de krant die niet genoemd mag worden wel genoemd wordt: gaat Huizenmarkt-Zeepbel op zwart en moet er weer overgestapt worden op een tijdelijke Huizenmarkt-Zeepbel!

  Vrijheid van meningsuiting?

  “Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.”

 27. interessant voorstootje bij de wakkere krant..
  wil men hier een nieuwe richting gaan denken? bedoel maar de heer Boom uit Alkmaar is voorgeschoven..

  ennuh.. onze mening wordt gevraagd!! dus reageer maar.. hier de link:
  telegraaf.nl/watuz…_op_de_kaart___.html

  en hier het artikel:
  ‘Woningmarkt weer op de kaart’

  Lezer H. Boom uit Alkmaar heeft wel een idee hoe we de woningmarkt weer op gang kunnen krijgen. “Een gezonde woningmarkt schept banen, dan stijgen de belastinginkomsten en dalen de sociale uitkeringen doordat er meer arbeid is”, zo begint hij zijn brief.

  “Om de markt in beweging te krijgen zullen we een aantal duidelijke maatregelen moeten nemen. Als eerste de grondprijs, die zal met ongeveer 30 procent omlaag moeten. Bij de bouw van huizen, dient de btw naar beneden te gaan. Voor de nieuwe hypotheken dient de hypotheekrenteaftrek te dalen.

  De grote winst voor de eigenaar zit in de aflossing, die fors lager wordt. Maar ook voor de overheid is er een groot voordeel: de belastingteruggave vermindert drastisch en dat gedurende de gehele looptijd van de hypotheek. Dit compenseert met gemak de mindere belastinginkomsten tijdens het bouwproces. Door de lagere prijs kan een veel groter deel van ons die woningen kopen en ontstaat er een ruimere markt.”

  H. Boom, Alkmaar

  Heeft de heer Boom gelijk? Wat is uw mening? Reageer.

 28. Kranten abo nooit gehad. Pure geldverspilling.

  Abo op de tv vorige maand opgezegd. Deze maand gaat ie dan op ruis. Geen onzin programma’s meer kijken. Fijn zo.

  Nu alleen nog gwe, hypo, verplichten verzekering inet en telefoon.

  Maria: I wish I could. Zoals eerder al geschreven gaat al het inkomen naar de aflossing van de hypotheek. Uh. De restschuld. In mijn omgeving hoor ik geluiden over mensen die de boel willen laten klappen. Bedragen varieren van 25k tot 100k.

  Wat ik wel al heb is een Plan B in meerdere vormen en op meerdere locaties. Naast dat plan zijn B88 en vrouwlief actief residuelen inkomensstromen aan het opbouwen. Stapje voor stapje maar het werkt.

  Onderwijs in zijn huidige vorm is het meest overgewaardeerde wat ik zo een beetje ken. Vandaar ook: Homeschooling.

 29. Lex 🙂

  Lex: De krant die niet genoemd mag worden?

  ‘ FD foreclosed kritische huizenmarktsite: Schijnstabiliteit. Onthoud die term. Het geld is op. Het vertrouwen is op..’

 30. Bubbelonia (voorheen snorkel): “Als je kanslozen uit hun huurhuis dwingt, ze ook kansrijk worden”

  Ik ben bang dat die gedachte er echt achter zit. Ik heb nooit begrepen waarom ze al die goedkope oude flats hebben gesloopt. Er kwamen woningen voor terug, maar minder en veel duurder.

  Misschien denken de planmakers dat als je dure huizen bouwt er vanzelf mensen in komen die goed verdienen.

  Het doet me aan China denken waar hele steden leeg staan. Een appartement kost een ton, maar die mensen verdienen meestal maar een paar honderd euro per jaar.

  Niets mis met laag-productieve mensen. Maar de maatschappij laat haar deelnemers wel geloven dat veel verdienen noodzakelijk is.

  Wat is er mis met een laag-betaalde baan en een goedkope oude flat? Door de huizen van die mensen af te breken ontstaat een gigantisch probleem als het geld op is.

 31. Sinds wanneer raken ZZP’ers werkloos?

  Wat een….. **##&$$)nono@Q@&$@)idioot$%%@) is die vent zeg.

  Je moet toch echt een PvdA adept zijn om dit soort uitspraken zo publiek te verkondigen.

 32. Nico de Geit,

  Dag Nico,

  Niets mis met goedkope woningen, en laagbetaalde banen of werklozen. In het verleden heeft er echter wel concentratie van armoede plaatsgevonden met name in de slechtere wijken van steden. Getto vorming is Als je daar iets aan wilt veranderen, probeert men soms een wijk wat gemengder te laten worden.
  Toegegeven daarover bestaat wel een discussie, zie bijvoorbeeld wiki:

  Het is waar dat steden zoals Amsterdam en vooral Rotterdam, veel verloedering kennen. Wijken als Hoogvliet, Pendrecht, Spangen, IJsselmonde, Lombardijen en Feijenoord in Rotterdam, en de Bijlmer, Slotervaart, Osdorp en De Baarsjes in Amsterdam, zijn berucht in Nederland omdat er veel criminaliteit zou zijn. Ook Den Haag (Schilderswijk) en Utrecht (Kanaleneiland, Ondiep, Lombok en Overvecht) komen regelmatig in het nieuws in dit verband.

  Nederland heeft volgens veel deskundigen geen echte getto’s. Wijkbewoners van dergelijke wijken hebben vaak wel het idee dat deze wijken getto’s zijn, aangezien velen worden geplaagd door overlast, geweld en vele andere zaken. Sommige wijken voldoen wel aan ‘gevoelsmatige criteria’, denk aan: junks, drugdealers, diefstal, bijstandsafhankelijke gezinnen, hoog percentage aan etnische minderheden, leegstand, sociale woningbouw, en uiteraard het fysieke voorkomen van de buurt.

 33. Hier is er nog een van wiki, Nico:

  Een probleemwijk is een wijk waar zich meerdere problemen tegelijk voordoen (concentratie), die problemen zijn: werkloosheid, geweld, criminaliteit, verslavingsproblematiek en medische problemen zoals overgewicht en hogere sterftecijfers, waaronder ook een verhoogde kindersterfte. Nederland kent een groot aantal wijken, in het bijzonder naoorlogse wijken, die gekenschetst kunnen worden als probleemwijken. De reden waarom vooral naoorlogse wijken probleemwijken zijn, wordt gezocht in de lage variëteit van de woningen in deze wijken.[1]

  In probleemwijken hebben woningcorporaties vaak een monopoliepositie, met een marktaandeel van 80 tot 100%, het aanbod bestaat voornamelijk uit sociale woningbouw. Groepen mensen met een lagere opleiding en een lager inkomen wonen vaker in deze sociale huurwoningen. Door de concentratie van mensen met een lagere opleiding, lager inkomen en andere sociaal uitgesloten groepen zouden probleemwijken ontstaan.

  Bij probleemwijken is ook sprake van stigmatisering, als zich zichtbare tekenen van achteruitgang voordoen in een wijk en de wijk komt ook slecht in het nieuws, dan verandert de manier waarop buitenstaanders tegen deze wijk aankijken. Eén van de gevolgen is dat de wijken worden uitgesloten van mogelijke plekken om te gaan wonen. De negatieve trend zorgt ervoor dat de mensen die dat kunnen uit de wijk verhuizen. Er komen geen nieuwe mensen meer uit vrije keus in de wijk wonen, de lege huizen worden ingenomen door een toenemende concentratie van mensen met een laag inkomen en andere sociaal uitgesloten groepen. De geografische uitsluiting wordt zo vergroot.[2][3]

 34. De jongens van de Sveriges Riksbank hebben er nu toch echt een potje van gemaakt.

  “For their empirical analysis of asset prices”:

  Eugene Fama:

  “The evidence in support of the efficient markets model is extensive, and (somewhat uniquely in economics) contradictory evidence is scarce.”

  Eugene Fama Journal of Finance 25(2) pag.383-417

  Robert Shiller:

  “The Efficient Markets hypothesis is one of the most remarkable errors in the history of thought, given its impact on our economic institutions”.

  Reforming US financial markets. MIT press 2011 pag. 30

  En rekent d’uitkomst niet, doch telt het doel alleen?

 35. ll: Hunk ? Snapt u het nog ? We waren toch altijd ‘behoudend’ gefinancierd ? Nu ineens pardoes niet meer ?

  Jazekers.

  Volgens de NVM was de NL over het algemeen behoudend gefinancierd.

  Mr Ger Hukker (NVM): De Nederlandse huizenmarkt is over het algemeen behoudend gefinancierd
  huizenmarkt-zeepbe…-vvd/#comment-112903

  In 2012 stonden ook al ruim 500.000 woningen onder water, dus dat water heeft er kennelijk niks mee van doen.

 36. ll,

  Drs Rob “Aflossen was toch zó onwenselijk” Mulder heeft
  – opeens –
  de behoefte om kampeerders tot de Vereniging Geleased Huys te rekenen.

  Kamikazekopers die Kamikazemoestenverkopen
  (natuurlijk volstrekt en volledig buiten enige eigen invloed op het Kamikazegeheel, het was allemaal de schuld van het starten met aflossen …. 🙂 )

  Drs Rob Mulder in de bocht. Wordt de Vereniging Geleased Huys:
  – de Vereniging Geleasede Caravancampeerders
  of
  – (weer) een club die verantwoord lenen en eigendomsopbouw nastreeft ?
  huizenmarkt-zeepbe…-toe/#comment-159576

 37. Het is uiteindelijk
  allemaal
  de schuld
  van het starten met aflossen

  Liever
  namelijk
  en zo ook adviseerden de Jazekers Hypothekers
  loste men niet af 🙂

  Met 800.000 woningen onder water
  – al dan niet behoudend gefinancierd-
  is dat aardig gelukt.

 38. Bubbelonia (voorheen snorkel),

  Drs Kees de Kort:
  Robert Schiller, een van de winnaars van de Nobelprijs voor de Economie, is niets minder dan een held, zegt BNR’s Kees de Kort. “Hij is de man die tegen de koersenkijkers, de roze brillen en de makelaarleugenaars durft te zeggen dat ze ernaast zitten.”

  Mooie woorden weer beste Drs Kees,
  echter

  dat kàn nog Korter
  (makelleugenaars 🙂 )

 39. ll:
  Hunk ? Snapt u het nog ? We waren toch altijd ‘behoudend’ gefinancierd ? Nu ineens pardoes niet meer ?

  eigenhuis.nl/actue…-schulden-estafette/

  Alweer ‘n tweekoppig monster. Aan de ene kant een cursus hoe schulden aan te gaan aanbieden met staatssteun en dan met de andere kop schuldhulpverlening bepleiten alweer met staatssteun.
  Te zielig voor woorden eigenlijk.

  Toont wel weer de ridiculiteit van de gepropageerde HRA en NHG de veroorzakers van de pijn. Kees de Kort zei het onlangs nog maar eens heel duidelijk. Met wie moet je nu medelijden hebben?

  youtube.com/v/MOPv…&rel=0&

 40. Bubbelonia (voorheen snorkel): Hoe herken je een #huizenmarkt #zeepbel VOORDAT ‘ie knapt?

  Welnu, zóiets als het volgende:

  Grondwaarde-explosie. Het aandeel van grond VERDUBBELDE in 15 jaar tijd (1996-2011) in het totale vermogen van 18 procent in 1996 tot ruim 33 procent in 2011.
  huizenmarkt-zeepbe…-vvd/#comment-113039

  Schulden-explosie
  Overzicht groei Langlopendeschulden 1990-2011 ten opzicht van spaartegoeden:
  huizenmarkt-zeepbe…nenspaartegoeden.png

  Huizenprijzen-explosie
  Prachtige post van CLaude die aantoont dat het aantal huizen met WOZ tussen 500.000 en 1.000.000 gestegen is met maal 100 (10.000%):
  – van 3000 in 1999
  – naar 300.000 in 2009.
  huizenmarkt-zeepbe…pert/#comment-103010

  Maarueh, volgens de Casametristen, Makelleugenaars, Bouwpolderaars, Onafhankelijke Bankiers en andere Roze-brillenmannen

  is de bodem
  – ook NU –
  wederom opnieuwe en nogmaals
  weer eens bereikt

  Wir haben es nicht gesehen 🙂

 41. Excuses Juan is de schuldenontwikkeling tov inkomens vergeten, het overkomt zelfs de slechtsten….

  Gemiddeld inkomen tussen 1990 en 2008 van 22k naar 37k (maal 1.7). – Hypotheken tussen 1990-2008 van 113M naar 687M (factor 6). Dan is de totale NL hypotheekschuld is ruim DRIE maal harder gegroeid dan de groei van het gemiddelde inkomen.
  huizenmarkt-zeepbe…-1982/#comment-53808

  We zijn ook niet voor niets maar gestopt met aflossen.

  De prijs voor Het taboe op de aanpak van HRA is via Aflossingsvrij financieren minimaal verdubbeld.
  huizenmarkt-zeepbe…atie/#comment-157378

 42. Nou ja het komt er eigenlijk op neer dat we ‘behoudend’ sub-prime zijn gefinancierd duzzzzzzzz

  Olland mijn appelige sub-prime landje 🙂

  Wellink zei het al, als de prijzen gaan dalen, zal blijken dat wij ook sub-prime hypotheken hebben ………

 43. Bubbelonia (voorheen snorkel):
  Constance,

  Schijnt wel vaker te gebeuren dat ze tegenstrijdige posities tegelijk de Nobelprijs toekennen. Vooral in economie, dat leent zich er ook wel erg voor natuurlijk

  Het comité wil niet te partijdig /eenzijdig overkomen ofzoiets…

  Ik had toch van het comité verwacht dat ze op z’n minst eindelijk eens als eerbetoon een prijs hadden toegekend aan die onverschrokken Japanners die uit alle macht de kerncentrale in Fukushima proberen veilig te stellen of, postuum aan hen die dat gedaan hebben maar er al niet meer zijn. Die zich laten of lieten bestralen, niet om van de kanker af te komen maar om het op te lopen! Om dood te gaan zoals wanneer je met Polonium vergiftigd bent of zoals een terminale aidspatient!

  Louter en alleen om anderen dat lot te besparen! Dat zijn er nog wel wat meer dan drie die niet op ‘n prijs die ze moeten delen zitten te wachten of op ‘n eerbetoon maar erkenning. Die excelleren in altruïsme

  Het is 2013 de talloze medewerkers van OPCW hadden wat mij betreft deze prijs zonder meer mogen delen met deze ruimhartige grootmoedige mannen, ze zouden er schril bij afsteken.

  En dat terwijl overal ter wereld nog steeds potentiële kernbommen in de vorm van nieuw te bouwen kerncentrales worden opgericht die mensenlevens bedreigen met een zware hypotheek op talloze generaties na ons. Om dat ‘n halt toe te roepen is nog niet eens ad orde laat staan dat er een internationale organisatie bestaat die toeziet op de ontmanteling ervan. Met Fukushima is het nog niet gedaan. Er worden mensen en bedrijven beter van. Nog 1 link dan, dan hou ik erover op opensecrets.org/lo…/issuesum.php?id=ENG

  So much for our empathy!

 44. Wat een liegebeesten eigenlijk die NVM en die VEH met pek en veren etc. en samen met Prof.Dr.M.Francke met zijn misleidend casametrisch modelletje, en Prof. Boelhouwer ( en héél Hoogehuizenprijzenminnend NL ) allemaal met pek en veren naar de schandpaal ….. en de zeepbellers mogen met eieren gooien, proest 🙂

 45. ll: Wat een liegebeesten eigenlijk

  Mr Stef Blok Burns mag ook in dat rijtje wat mij betreft!

  s16.postimg.org/sk…oogste_woonquote.jpg

  Full version: http://postimg.org/image/lgtprzppd/full

  Nou zit ie weer te klieren met het puntenstelsel. Wil ‘ie de punten weer duurder (ja, nóg duurder) maken! http://www.woonbond.nl/nieuws/3294.

  Overigens zou een WOZ-plafond van 4,5% mij €235 winst in de maand opleveren. Dus dat mag van mij vandaag ingevoerd worden 😉

 46. Bubbelonia (voorheen snorkel): Ah ok. Ik wil ‘m altijd nog n keer maken voor huishoudinkomens versus huizenprijzen.

  Suggestie om de schulden erbij te doen, die zien we de oorzaak van de huizenprijsexplosie (deze verdubbelden vrijwel tussen 1995-2001)
  Mooiste als ook de grondwaarderingen apart staan, maar da’s luxe.

 47. AC,

  Excuus, ik had even wat duidelijker moet zijn wat ik zoek:

  het liefste wil ik cijfers vanaf ±1970> Dus deze gemiddeld-inkomen.…/inkomens-vanaf-1970 maar dan gezinsinkomen.

  ll: Snork …….

  Grondwaarde vanaf 1996 tot 2012

  cbs.nl/NR/rdonlyre…aalvermogenstokt.pdf

  Ga er even op studeren. Weet niet of dit helemaal is wat ik zocht. Eigenlijk zoek ik ‘gewoon’ de gemiddelde kavelprijs vanaf 1970 (maar heb die dus niet kunnen vinden). Maar deze cijfers die jij aanlevert zeggen misschien ook wel genoeg om een index te maken! De methode waardoor de waarde bepaald wordt is namelijk vrij eenvoudig 😉

 48. ll: Wellink zei het al, als de prijzen gaan dalen, zal blijken dat wij ook sub-prime hypotheken hebben ………

  En die zin hoor ik hem de hele tijd zeggen:

  tja dan, dan zal blijken dat wij dezelfde sub-prime hypotheken hebben!

 49. zoek eens op google op : grafiek historische vierkante meter prijzen

  en dan naar afbeeldingen. dan zie je een zee aan interessante grafieken. (alleen pakte ik er dus toevallig 1 uit Vlaanderen)

 50. Bubbelonia (voorheen snorkel),

  het is gewoon een zeepbel.. Heb op een gegeven moment niet voor niets deze site gevonden.. 🙂 (want daar zocht ik toen op)

  Overigens lijkt het woord bubble nu toch wel zeker bij 50% insiders gewoon gebruikt te worden. (dat zegt wel wat, want dat was 5 jaar geleden echt niet zo)

 51. ll: het nog ? We waren toch altijd ‘behoudend’ gefinancierd ? Nu ineens pardoes n

  Schuldenestafette. wat een mooie beeldspraak dat we steeds het stokje van schulden proberen door te geven aan de volgende loper 🙂

 52. Monasch, in welke wereld leeft die man?

  bnr.nl/feeds/anp/p…s_cid=home:blogitems

  “De PvdA wil armoede en huisuitzettingen voorkomen. Het verschil in de huurprijs moet in de gedachte van de PvdA worden bijgepast door gemeenten”.

  En waren krijgen die gemeenten hiervoor de benodigde financien? Oh ja, van u en van mij, want.. de overheid dat ben jij!!

 53. Maria: “De PvdA wil armoede en huisuitzettingen voorkomen. Het verschil in de huurprijs moet in de gedachte van de PvdA worden bijgepast door gemeenten”.

  En waren krijgen die gemeenten hiervoor de benodigde financien? Oh ja, van u en van mij, want.. de overheid dat ben jij!!

  Gooien ze gewoon de OZB tarieven weer omhoog. Één groot spelletje van jongleren met andermans geld.

  Wordt er een beetje moe van hoor. Hadden we nou gewoon de HRA aangepakt dan was al dit gedoe niet nodig geweest…

 54. Andere koek:

  De bijbel voor goudzoekers en geluksvogels is al jaren de Quote 500, het blad met het overzicht van de vijfhonderd rijkste Nederlanders. Voor de andere kant van Nederland, die van de armsten, is veel minder aandacht. Een aantal bladenmakers, heeft op initiatief van schrijver A.H.J. Dautzenberg, besloten daar verandering in te brengen,

  Donderdag verschijnt in Tilburg de Quiet 500, een heuse glossy met portretten van mensen die in armoede leven. “De redactie daagt hiermee de 500 rijkste Nederlanders uit om mee te werken aan armoedebestrijding,” aldus de makers.

  http://quiet500.nu/?product=product

 55. Maria,

  Ja het is echt ongelooflijk. Stel dat het fietsen zijn die veel te duur zijn.. Het maken van goedkope fietsen of het zakken in prijs mag niet, Nee! we moeten arme mensen gesubsidieerd te dure fietsen laten kopen. (liefst met vuile lening natuurlijk, maar anders maar met gemeenschapsgeld zodat ze ze huren)

  Misschien een beetje kromme vergelijking, maar ik zie het niet veel anders.

 56. Maria: Monasch, in welke wereld leeft die man?

  Voerman heeft lang – en diep nagedacht over een andere – of betere oplossing.
  Er zijn vele oplossingen mogelijk, maar niets is volgens Voerman eerlijk, politiek correct, vrij van discriminatie, gratis engazomaardoor.
  Je kunt zeggen, dat in het verleden beter beleid mogelijk was geweest, maar wij hebben zelf de mensen gekozen die dat beleid hebben gemaakt!
  We kunnen alleen een grote mopperzeepbel opblazen, maar dat helpt ook al niet.
  Wie alhier heeft enig idee hoe een aanpak te verzinnen die niemand iets kost en die arme mensen helpt?

 57. Voerman,

  Het “probleem” is dat iedereen die over oplossingen nadenkt, of commentaar op de oplossing van een ander geeft, zich altijd focust op het “eerlijk zijn” van de oplossing. MAAR DAT IS IRRELEVANT, en tevens onmogelijk! Het gaat om het eerlijk zijn van de situatie die ná de oplossing tot stand komt. De weg om daar te komen is hoe dan ook geen prettige. Dat staat vast. De uitdaging is om te zorgen dat we op de juiste bestemming aankomen…

 58. Bubbelonia (voorheen snorkel): Het “probleem” is dat iedereen die over oplossingen nadenkt, of commentaar op de oplossing van een ander geeft, zich altijd focust op het “eerlijk zijn” van de oplossing. MAAR DAT IS IRRELEVANT, en tevens onmogelijk! Het gaat om het eerlijk zijn van de situatie die ná de oplossing tot stand komt. De weg om daar te komen is hoe dan ook geen prettige. Dat staat vast. De uitdaging is om te zorgen dat we op de juiste bestemming aankomen…

  Als onze levenswijze (en van alle soorten culturen in dit landschap) zo zou zijn, dat onze doelen geheiligd worden door alle middelen, dan ….eh…….

  Het recht van de sterkste dan maar?
  Voerman heeft deze filosofie als het even niet anders kon wel eens in de praktijk gebracht, maar daardoor steeds afscheid moeten nemen van mensen en soms zelfs van heel dierbare mensen.
  Moet je niet willen, snorkel; niet om een stapel stenen! 🙂

 59. Voerman,

  Voerman, je snapt er weer niks van, of wilt het niet snappen. Hoe kom je er nou weer bij dat “het doel de middelen rechtvaardigd”. Dat zeg ik helemaal niet

  Wat is zeg is: Er is geen magische eerlijke oplossing. Elke oplossing gaat verschillende (misschien wel alle) partijen benadelen. Zo lang elke partij individueel blijft WEIGEREN om bij te dragen aan een oplossing, gaat die er dus niet komen. Iedereen zal water bij de wijn moeten doen, anders krijgt niemand een glaasje. Dat zeg ik

 60. Voerman: Moet je niet willen, snorkel; niet om een stapel stenen!

  Voerman zij toen zijn kleinkinderen nog echt klein waren vaak tegen ze: “er zijn vragen waarop onzelieveheer geen antwoord op verzonnen heeft”.

  Het heeft ze geholpen bij het ontwikkelen van de wetenschap, dat je bij sommige vragen de antwoorden zelf moet verzinnen.

  Af en toe net kleine snorkeltjes.

 61. Voerman,

  mensen hebben achterlijk geprofiteerd van de stijgende huizenprijzen. Ze waren niet sterk of slim. Ze kochten een huis in de negentiger jaren (of er voor). Nu dalen ze gelukkig. Er zullen mensen in de problemen komen. Ik zal ze niet op de stoep laten verhongeren. Er is ook nog zoiets als bijstand. Maar het hooghouden van huizenprijzen heeft geen enkel nut.

 62. voerman en snorkel,

  ik denk:

  – gecontroleerd schulden kwijtschelden.
  – nieuw geldstelsel
  – nieuwe waardering voor huur en koophuizen
  – pensioenstelsel aanpassen en uitkeringen naar voren halen om schulden af te kunnen lossen (netto contante waarde uitrekeningen en gebruiken voor aflossingen)
  – generatieconflict zien te vermijden

  lees ook:
  volkskrant.nl/vk/n…n-onwetendheid.dhtml

 63. snorkel,

  iedere oplossing zal alle partijen inderdaad moeten benadelen, alleen dan is het haalbaar en kunnen we weer overnieuw beginnen.

  Denk dat de problemen nog niet groot genoeg zijn om dit voor elkaar te krijgen.

  onder druk word alles vloeibaar, die druk is nu nog niet hoog genoeg

 64. snorkel 141

  helemaal mee eens!!

  Alle schouders eronder. Velen hebben inderdaad zonder er iets voor te doen een hoop geld gratis gekregen (waaronder ik) wat de twintigers en dertigers van nu in de toekomst moeten gaan betalen.

 65. Bubbelonia (voorheen snorkel): Voerman, je snapt er weer niks van, of wilt het niet snappen. Hoe kom je er nou weer bij dat “het doel de middelen rechtvaardigd”. Dat zeg ik helemaal niet

  Dat zei je in eerste instantie wel!

  Bubbelonia (voorheen snorkel): Zo lang elke partij individueel blijft WEIGEREN om bij te dragen aan een oplossing, gaat die er dus niet komen.

  We gaan niet weigeren om bij te dragen aan de oplossing, want alle burgers gaan eventueel keurig bijpassen via ons onvolprezen belastingstelsel! 🙂

 66. Enige oplossing is keihard tegen de wal varen, en wel zo snel mogelijk. Kunnen we eindelijk eens oplossingsgericht gaan denken.
  Hoe langer dit uitblijft, des te groter de schade.
  Van de politiek hoeven we het in ieder geval niet te hebben, die zien nog steeds de ernst van de situatie niet. Lopen al 5 jaar achter de feiten aan.

 67. Voerman: Dat zei je in eerste instantie wel!

  Nee helemaal niet. Houd nou eens op voor andere mensen in te vullen wat ze zeggen. Daar ben je te volwassen voor

  Voerman: We gaan niet weigeren om bij te dragen aan de oplossing,

  Ik zie op dit moment de volgende partijen die MET SUCCES weigeren bij te dragen aan een oplossing.
  – Banken
  – Huiseigenaren
  – Makelaars / adviseurs etc
  – De bouwwereld
  – Gemeentes
  – De landelijke overheid
  – etc etc

 68. Voerman,

  Het verhaal van Monasch, bovenstaand, waarin gesteld wordt dat gemeenten dan maar bij moeten passen bij de huur, is het verhaal van de kip en het ei.

  Indien je inkomsten beneden € 21025,= bruto, per jaar liggen en de huurprijs lager is dan € 681,02 kun je huursubsidie krijgen.

  Wij, ik, ga ervan uit dat je ongeveer, particuliere verhuur, 3 x de maandhuur als netto inkomen nodig hebt om te kunnen leven.

  Bij bovenstaande bedragen overstijgt deze berekening al de bruto maandinkomsten. De rest wordt door de overheid bijgepast.

  Op het moment dat de overheid de bedragen voor de huursubsidie verhoogt, worden deze ook aangepast door de verhuurders. De kip en/of het ei.

  Van deze constructie wordt maar 1 partij rijker, de verhuurder.

  Deze constructie hebben we ook toegepast, in een iets andere vorm, bij de HRA. In die constructie is de rijker wordende partij vooral de bankensector geweest en is dat nu nog.

  Voor degene die aangeeft dat de schrijver een makelaar is en de notaris hierin ook buiten schot blijft, deze partijen hebben geen 30-jarige verplichtingen afgesloten, de financiele sector wel.

  We houden elkaar gevangen en eindigen, ben ik bang, allemaal in dezelfde armoede, de een iets meer, de ander iets minder.

 69. Steven:
  Voerman,

  of door de huren te verhogen terwijl de huizenprijzen dalen,.. (dat soort regelingen wordt ik dus misselijk van)

  Ja, dat vind ik nou ook compleet idioot. Niet omdat het mij geld kost (geld is ook maar geld), maar OMDAT HET GEEN OPLOSSING IS.

  Ik zou bij best nog 5 jaar de HRA willen sponsoren als de HRA gebruikt werd om schulden te verlagen. VERLAGEN! Een oplossing dus. Prima als ik daar nog 5 jaar aan mee moet betalen. Of 10.

  Maar HRA is en blijft nog steeds zo opgetuigd dat het schulden hooghoudt. En dat is dus GEEN OPLOSSING. Maar een instandhouding (verergering) van het probleem.

 70. eric406,

  je hoeft niet perce keihard tegen de wal te varen denk ik.
  Net zo goed als er schulden zijn aangegaan die pas in de toekomst gaan spelen (40 minners) kun je ook toekomstige inkomsten naar voren halen.

  de pijn voel je dan niet direct in de portemonnee (gaat wel later terugkomen natuurlijk) maar dan heb je de tijd om daar aan te gaan werken. (40 plussers)

  Dat de 60 plussers direct moeten inleveren is helaas niet anders maar wel heel goed te verdedigen, nogmaal zie
  volkskrant.nl/vk/n…n-onwetendheid.dhtml

  mijn vader en moeder zijn 65 plussers en die snappen drommels goed dat hun kinderen zwaar de pineut zijn en zeker niet die groei gaan meemaken die zij gekend hebben.
  Ik kom uit een gezin van 8 kinderen. ben zelf 41 en heb 5 kinderen.
  We zijn gewend hard te werken en snappen heel goed dat je nooit iets gratis krijgt.

  Zowel mijn vader als ik hebben best veel gratis gehad door de tijd heen. (middels enorme stijgingen van huizenprijzen)

  Gaan mijn kinderen niet meemaken hoor. De oudste is bij mij nu 19 jaar. Ik kon huis kopen toen ik 21 was. Hij natuiurlijk niet.

  dus ik heb teveel gratis gehad en wil dat best inleveren voor zijn generatie.
  Mijn vader ook.

  het besef dat we teveel gehad hebben is er wel degelijk hoor.

  Alleen domme mensen denken dan dat ze bestolen worden.
  Je word alleen bestolen als je ergens voor gewerkt hebt, niet als je het gratis gehad hebt door de tijd.
  Tijd kan namelijk ook tegen je werken en dat moet je dan ook kunnen incasseren

 71. Bubbelonia (voorheen snorkel),

  Snorkel,

  Ik heb vandaag iemand het advies gegeven om zijn vraagprijs naar beneden aan te passen, verschilletje van € 250.000,=.

  Hij was het ook nog met eens!

  Pas je lijstje even aan, er zijn ook verstandige verkopers (die, die dat kunnen!) en verstandige makelaars (die, dat dat kunnen!).

  Hierover nog even het volgende, NHG adviseert zijn klanten om met een NVM makelaar in zee te gaan, we hebben het over gedwongen verkopen!

  Kareltje en Gerritje op een kussen, alleen de duivel slaapt daartussen!!

 72. oef mijn nederlands weer.. (ik wordt).

  Maar goed. Heb vandaag eens rondgekeken naar huren in Duitsland (ik spreek goed Duits). Voor 500 euro kan je gewoon een leuk gezinshuis huren met tuin in de vrije sector. (zelfs eentje gezien met een groot zwembad). En zo arm zijn die Duitsers niet.

 73. snorkel

  vind ik ook idioot hoor.

  Ik ging naar de autodealer vorige week en vroeg wat een auto koste.
  Hij zei:
  wat verdient u? meer dan 40.000 euro? dan betaalt u namelijk meer

 74. Laurens: Gaan mijn kinderen niet meemaken hoor. De oudste is bij mij nu 19 jaar. Ik kon huis kopen toen ik 21 was. Hij natuiurlijk niet.

  No way! Wel in GTA V, dat dan weer wel. Maar daar zal ‘ie ‘t voorlopig mee moeten doen 😉

  Ik gun het iedereen hoor. Een huis kopen. Kan ook, als ze veel goedkoper zijn! Mijn moeder had, door fulltime te werken tussen haar 15e en 24e, genoeg gespaard om in ’79 een huis cash te kopen en óók nog geld aan haar broer te lenen voor een aanbetaling op zijn huis. Dat kun je tegenwoordig écht gerust vergeten! Lekker terug naar die situatie zou ik zeggen 😉

 75. Steven,

  troost je er zijn nog zat 65 plussers die dat wel snappen.
  gelukkig maar want anders zou er echt geen oplossing komen.

  En die komt er wel hoor, is gewoon een kwestie van tijd.
  Mijn oma leeft nog, die is 92 jaar en zelfs die zegt dat de jeugd (in haar ogen 40 minners) geen toekomst hebben.
  Zij heeft echt wel meer armoe meegemaakt dat 40 minners nu hoor maar het grote verschil is dat zij toekomst had op beter, groei, meer etc.
  En de 40 minners van nu dat uitzicht niet hebben.

  En dat is uiteindelijk de oorzaak van de crises.

  Onze ouders hebben hun financiering doorgeschoven naar hun kinderen en willen niet terug.
  Henk Krol profiteerde daarvan maar vergis je niet hoor.

  Veel 65 plussers snappen dat ook wel en zijn wel degelijk bereid hun steentje bij te dragen

  volkskrant.nl/vk/n…n-onwetendheid.dhtml

 76. Ik weet zeker dat voerman ook bereid is in te leveren voor zijn kinderen.
  Hij weet ook wel dat zij veel harder en langer moeten werken dan hij ooit gedaan heeft.
  En dat zij niet dezelfde tijd mee hebben als hij mee gehad heeft.

 77. Laurens: Je word alleen bestolen als je ergens voor gewerkt hebt, niet als je het gratis gehad hebt door de tijd.
  Tijd kan namelijk ook tegen je werken en dat moet je dan ook kunnen incasseren

  +10

 78. Laurens,

  Je refereert al een aantal keren aan de “brief” van Yvonne Hofs maar hij herinnert mij vooral aan mijn eigen schrijven, zou ze ook meelezen?

  1.Maria Zegt:
  24 August 2011 om 1:16 am (Quote) (Reply)

  Geachte heer Moerland, beste Piet,

  Je voorstel inzake het schrappen van de aflossingsvrije hypotheek kan ik helemaal ondersteunen.

  Maar, door niet af te lossen is er toch bij de banken het meeste rendement terecht gekomen, of niet dan?

  Nu we in een neergaande spiraal terecht zijn gekomen, buiten de schuld van de meeste hypotheekgevers, wordt er enstig aan de bel getrokken.

  Vooral door de Rabobank, die als grootste hypotheeknemer, ook het meeste op het spel heeft staan.

  Ik ben geschrokken van de hoeveelheid geld die jullie van de FED geleend hebben.

  Ik schrik nog iedere dag, en dat al een aantal jaren, van de risico”s die er genomen zijn en nog iedere dag worden genomen.

  En dat, beste Piet, ten koste van hard werkende en goed-gelovige mensen, die hun lot hebben gelegd in de handen van de Rabobank en andere banken.

  Schulden moeten afgelost worden Piet, helemaal mee eens.

  Wij hebben, mensen in privé, banken, bedrijven en overheid al een te groot voorschot genomen op de toekomst, waarmee we onze kinderen en kleinkinderen opzadelen.

  Maar Piet, hebben jullie nu, als “banksters” zo anders gedaan als jullie hypotheeknemers?

  Wat je niet hebt, kun je niet uitgeven, maar jullie hebben het wel gedaan!

  De vraag is, beste Piet, of wij, iedereen, jullie risico moeten dragen en ik dacht het niet!

  Toen het jullie uitstekend ging, met absurd luxe kantoren links en rechts, heb ik van jullie niets vernomen.

  Dan heet het: privatisering, alleen als het slecht gaat, gaan we socialiseren.
  Werkelijk, het kan niet waar zijn!!

  Piet, eens met je voorstel inzake aflossingsvrije hypotheken.
  Eens met het stoppen van huursubsidie en hypotheek rente aftrek, met een bepaalde periode.

  Maar voor jou geldt, net als voor je mede “banksters” en iedereen die te grote risico’s heeft willen lopen voor een groot rendement:

  Wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten!

  Dan maar, net zoals zovelen, de buikriem aantrekken.

  Wij willen als land toch niet eindigen als onderstaand:

  “If Dutchmen ever allow banks to control the issue of their currency, first by inflation and then by deflation, the banks will deprive the people of all property until their children will wake up homeless.”
  bron: Thomas Jefferson

  Vriendelijke groet,

  Maria

 79. In bovenstaand kader wil ik onderstaand kader nog even zeer duidelijk aangeven!

  Maria: In de krant die niet genoemd mag worden:
  Rabobank wil de mogelijkheid hebben om zijn ledencertificaten ook te mogen verkopen aan institutionele beleggers om ervoor te zorgen dat de koers niet naar beneden valt.
  Waar heb ik dit foefje eerder gehoord? Oh ja, hypotheken worden door pensioenfondsen overgenomen om te voor komen dat de huizenprijzen zakken!
  Marktwerking?

 80. goede brief maria,

  ja ik wilde graag dat iedereen hier die colum las van yvonne.

  Weet je wat mij zorgen baart? Ik kom uit een grote familie van allemaal middenstanders (kleine bedrijven van max 10 man personeel)
  Wij zijn allemaal gewend hard te werken, niet te leunen op de overheid of een baas (we hebben wel gewerkt voor een baas natuurlijk maar zorgden er wel voor dat hij geld verdiende aan ons anders was het onze eer tena, dat werd ons wel ingepeperd door onze familie leden die eigen zaak hebben)

  Zelf heb ik een groothandel die levert aan het midden en klein bedrijf en ik moet zeggen dat ik denk met dat bedrijf geen toekomst meer te hebben.
  De middenstand wordt weggevaagd en heeft geen bestaansrecht meer.
  Ligt niet aan hun inzet, werklust of gebrek aan digitalisering, nee ze gaan echt kapot aan veel te hoge huren, admin. lasten etc.
  En natuurlijk de verminderde koopkracht bij de consumenten.

  Maar goed, ook dat is een kwestie van omschakelen en nieuwe wegen zoeken hoor.

  Ik word wel ziek van die oudere mensen die alleen maar lopen te zeiken op de jeugd.
  Slaat helemaal nergens op.
  Daarom die herhaalde link naar de colum van yvonne.
  heb je ook haar reactie gelezen op die colum n.a.v. de vele boze reacties die ze kreeg?

 81. Bubbelonia (voorheen snorkel): Wellicht. Maar ik snap nooit wat mensen bedoelen met een zakenkabinet. Volgens mij is het onmogelijk om een ‘belangenvrij’ kabinet / regering te formeren. Wie je er ook in zet, ze hebben altijd eigen belangen.

  Misschien kan het wel werken hoor. Snap ik het gewoon niet

  Voorbeeldje: PVV die tegen een illegaliteitswet is, alleen om te stangen!

  Over Eelcotje Brinkman hoeven we al niets meer te zeggen en Monasch met zijn stelling tegen armoede wil ook alleen maar kiezers trekken.

  Welke partij is er in godsnaam nog voor dit land en niet voor de hoeveelheid stemmen die ze krijgen of mis lopen?

 82. Maria: Voorbeeldje: PVV die tegen een illegaliteitswet is, alleen om te stangen!
  Over Eelcotje Brinkman hoeven we al niets meer te zeggen en Monasch met zijn stelling tegen armoede wil ook alleen maar kiezers trekken.
  Welke partij is er in godsnaam nog voor dit land en niet voor de hoeveelheid stemmen die ze krijgen of mis lopen?

  Dat was dus wat ik wou zeggen!

 83. snorkel, mee eens, kan niet anders.
  de jeugd had eerder moeten stoppen met huizen kopen tegen die absurde prijzen.
  En de ouders hadden ze moeten waarschuwen.

  Helaas waren er te weinig verstandige mensen.
  Maar dat maakt eigenlijk niet uit.

  Het is nu tijd om voor een oplossing te zorgen.
  Valt me op dat hier niemand reageert op de oplossingen die ik aandraag.

  Zijn er alleen zurige jaloerse huurders of azijnpisserige kopers van de afgelopen 10 jaar hier of 65 plussers die denken dat zij alles goed gedaan hebben?

  Bedenk wat je zelf verkeerd gedaan hebt en zoek het goede voor iedereen. Als de conclusie dan luidt dat het je geld kost vergeet dan nooit dat het slechts geld is

 84. Laurens: Zelf heb ik een groothandel die levert aan het midden en klein bedrijf en ik moet zeggen dat ik denk met dat bedrijf geen toekomst meer te hebben.
  De middenstand wordt weggevaagd en heeft geen bestaansrecht meer.
  Ligt niet aan hun inzet, werklust of gebrek aan digitalisering, nee ze gaan echt kapot aan veel te hoge huren, admin. lasten etc.
  En natuurlijk de verminderde koopkracht bij de consumenten.

  Helemaal to the point!

  Lees: theapricity.com/fo…dex.php/t-31872.html

 85. Laurens,

  Dus de middenstand wordt mede weggevaagd door de te hoge huren. Dat dat ook maar even gezegd is.
  Ik heb dat al eerder aangegeven, dat het zich niet alleen beperkt tot de woonquote, maar in alle facetten van de maatschappij terugkomt. Of je nu naar de kapper de tandarts of waar dan ook heen gaat, je betaald mee aan hun te hoge hypotheek, EN aan hun te hoge huur.

 86. maria,

  en toch blijf ik geloven dat als je hard werkt je als kleine zelfstandige altijd je boterham kan verdienen.
  Ook al is het alleen maar als gunning en niet omdat je waarde toevoegt.

  Als gunning echt helemaal zou verdwijnen uit onze maatschappij is het einde zoek.
  Dan is de maatschappij echt verkankerd, is de leuke omgang met elkaar er niet meer en is iedereen chagarijnig.

  zo’n wereld wil ik niet.

  Ik zie mijn zoontje van 13 en dochter van 5 samen pruimen verkopen in een stalletje langs de weg.
  Zo leuk. Mensen kopen met plezier een zakje pruimen.

  Is wel in het klein maar onder de volwassenen zou het ook zo moeten zijn mits de prijs redelijk is.

  Anders heb je geen maatschappij meer lijkt me

 87. Laurens:
  voerman en snorkel,

  ik denk:

  – gecontroleerd schulden kwijtschelden.
  – nieuw geldstelsel
  – nieuwe waardering voor huur en koophuizen
  – pensioenstelsel aanpassen en uitkeringen naar voren halen om schulden af te kunnen lossen (netto contante waarde uitrekeningen en gebruiken voor aflossingen)
  – generatieconflict zien te vermijden

  http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Kaizen

  En niet te veel in 1 keer willen aanpakken, dan bereik je uiteindelijk niets (ervaring) Je moet de problemen opdelen in deelproblemen, en die oplossen.

 88. Laurens:
  Valt me op dat hier niemand reageert op de oplossingen die ik aandraag.

  Ik doe m’n best 😉 Heb een paar dagen geleden wel 20x op je gereageerd volgens mij! hahahaha!

  Maar even een heads-up: Als je “nieuw bent” of niet vaak post dan moeten je reacties worden goedgekeurd. Vooral als het langere stukken tekst zijn…

  Daardoor kan het lang duren voordat ze verschijnen. De discussie is ondertussen dan alweer verder gegaan en niemand ziet jouw post meer.

  Het is zoals het is 😉

 89. Laurens:
  snorkel, mee eens, kan niet anders.
  de jeugd had eerder moeten stoppen met huizen kopen tegen die absurde prijzen.
  En de ouders hadden ze moeten waarschuwen.

  Helaas waren er te weinig verstandige mensen.
  Maar dat maakt eigenlijk niet uit.

  Het is nu tijd om voor een oplossing te zorgen.
  Valt me op dat hier niemand reageert op de oplossingen die ik aandraag.

  Zijn er alleen zurige jaloerse huurders of azijnpisserige kopers van de afgelopen 10 jaar hier of 65 plussers die denken dat zij alles goed gedaan hebben?

  Bedenk wat je zelf verkeerd gedaan hebt en zoek het goede voor iedereen. Als de conclusie dan luidt dat het je geld kost vergeet dan nooit dat het slechts geld is

  Iets opbouwen, behalve als je steelt of erft, doe je alleen door geld te verdienen.
  Produceren, uren maken (dus jezelf verkopen) of handel drijven, meer bestaat er volgens mij niet.
  Oh ja, een luchtbel, iets kopen, in de prijs wordt lucht geblazen en met die lucht kun je een aantal dingen doen of niet doen.

  Met dat laatste, die lucht, hebben een groot aantal mensen de volgende dingen gedaan:

  een nieuwe auto gekocht, nieuwe keuken, nieuwe inrichting, nieuwe badkamer, nieuwe kozijnen, zonnepanelen, vakanties, kleding, sieraden, zonnebrillen en zelfs schoenen.

  Dat die zaken ergens van betaald moesten worden werd, van lucht, huizenprijzen.

  Voorbeeldje: Patricia Paay.

  Geld verdien je alleen maar door.. zie bovenstaand.

  Wat je niet hebt, kun je niet uitgeven en
  wat je niet uitgeeft daar hoef je niet voor te werken en
  wat je wel al uitgegeven hebt zou zo maar als schuld kunnen blijven staan!

  En daar moet je dus wel nog voor werken!

  De wereld die de afgelopen twintig jaar is gecreerd is een grote luchtbel, die kunnen we niet in stand houden!

  Waar de rekening komt te liggen doet er geen donder meer toe. We zullen ze met z’n allen moeten gaan betalen!

  Maar daar moeten we niet meer te lang meer mee wachten!

 90. ben niet nieuw hier hoor,
  waarschijnlijk 1 van de eerste reageerders. zat hier al begin 2008.
  heb je reacties wel gelezen hoor.
  Waardeer ik ook zeker.

  mvg
  Laurens

 91. Laurens: en toch blijf ik geloven dat als je hard werkt je als kleine zelfstandige altijd je boterham kan verdienen.
  Ook al is het alleen maar als gunning en niet omdat je waarde toevoegt.

  Denk persoonlijk dat dat de nieuwe toekomst is, terug naar lokaal, maar tja, wie ben ik?

 92. maria,

  helemaal mee eens!
  Maar het kan toch niet zo zijn dat ik hard werkende mensen in mijn omgeving zie die naar de knoppen gaan omdat ze uitgemolken worden?
  En die mensen doen echt geen gekke dingen hoor maar denken hetzelfde als jij en ik

 93. Ik heb het al eerder gezegd, ik denk dat hetn een mentaliteitskwestie is gecombineerd met die stomme rarer overheidsbeslissingen waardoor mensen alleen maar aan zichzelf denken.

  voorbeeldje, 1 slof shag is 30 euro goedkoper in belgie dan in nederland.
  Alle tabakszaken in nederland hebben daar gruwelijk last van.
  behalve de sigaretten en de shag die ze niet meer verkopen trekken ze dus ook geen consumenten in hun winkel die andere artikelen kopen.

  Hoe stom kun je zijn als regering? Iedereen had dat kunnen voorspellen voor afgelopen 1 januari

 94. Bubbelonia (voorheen snorkel): Mijn moeder had, door fulltime te werken tussen haar 15e en 24e, genoeg gespaard om in ’79 een huis cash te kopen en óók nog geld aan haar broer te lenen voor een aanbetaling op zijn huis.

  Maar dit komt toch wel iedere keer terug, werken!

  Zuinigheid met vlijt, bouwt huizen als kastelen!

  Die spreekwoorden zijn niet zomaar uit het niets gekomen!

 95. Bubbelonia (voorheen snorkel):
  AC,

  Excuus, ik had even wat duidelijker moet zijn wat ik zoek:

  het liefste wil ik cijfers vanaf ±1970> Dus deze gemiddeld-inkomen.…/inkomens-vanaf-1970 maar dan gezinsinkomen. smiley”>

  Zal moeilijk worden omdat de classificaties veranderd zullen zijn. In 1970 waren werkende vrouwen nog ‘n soort randverschijnsel en werden ongehuwde stellen met kinderen niet als gezin gezien. Zijn samenwonenden zonder kinderen ook ‘n gezin? Het Sociaal Cultureel Planbureau schrijft in het Gezinsrapport uit ’97 op blz 34 dit:

  ” In de CBS- definitie geldt een ongehuwd paar niet als een gezin, maar wellicht is de daar geldende definitie rijp voor aanpassing aan de gewijzigde sociale realiteit. Alleen zou deze wijziging twee richtingen kunnen opgaan: opneming van de ongehuwde samenwoningen in de categorie ‘gezinnen’, door welke simpele ingreep het aandeel van de gezinnen ineens tot 69% van alle huishoudens zou stijgen, en uitsluiting van alle huishoudens zonder kinderen uit het gezinsbegrip, door welke maatregel het aandeel van de gezinnen gereduceerd zou worden tot 38% van alle huishoudens (zie tabel 2.2). Zoals bekend geniet deze laatste variant de voorkeur van het kabinet.

  google.nl/url?sa=t….54176721,bs.1,d.bGE

  Weet niet of je er wat aan hebt. Voor wat het waard is zou je misschien bij SCP kunnen zoeken of vragen of die cijfers erover te achterhalen zijn. (Ik ben ‘n beetje leesmoe geworden.)

 96. Laurens:
  voerman en snorkel,

  ik denk:

  – gecontroleerd schulden kwijtschelden.
  – nieuw geldstelsel
  – nieuwe waardering voor huur en koophuizen
  – pensioenstelsel aanpassen en uitkeringen naar voren halen om schulden af te kunnen lossen (netto contante waarde uitrekeningen en gebruiken voor aflossingen)
  – generatieconflict zien te vermijden

  lees ook:
  volkskrant.nl/vk/n…n-onwetendheid.dhtml

  Ik denk:

  Vanaf nu verplicht aflossen (naar normaal vermogen) als dat niet gebeurt op hypotheek als dat een aflossingsvrije hypotheek is;
  Verplicht nalatenschappen en andere grote geldbedragen die iemand toekomen af laten lossen op de hypotheken van ontvangers;

  Dit zeg ik, omdat ik jaren terug al zzpers tegen kwam die vertelden:
  -als het evht heeel slecht gaat met zzpers dan verzinnen ‘ze’ daar echt wel wat voor, ze laten die groep echt niet creperen(dus waarom zou ik twee ton sparen voor het geval dat ik werkeloos wordt?)
  En huiseigenaren die zeiden:
  – we kopen zo duur mogelijk vanwege de hra, loopt het mis met werkeloosheid laten ze echt geen grote groepen mensen failliet gaan want dat kan helemaal niet in onze maatschappij.

  Met deze twee grote groepen kamikaze mede nederlanders, moet je hun gelijk gaan geven? Dat ze er goedkoop uit weg zullen komen, beter dan de spaarzame aflossende, kleine huizenkopers?

  Had ik beter ook mijn geld kunnen besteden aan dure vakanties, merkkleding, 3 verhuizingen met extra verbouwingen erbij om mijn “stijl” en “goede smaak” te onderschrijven en 2 dure autos voor de deur te parkeren en neer te kijken op bangerikken die gingen aflossen……?

 97. Maria,

  Jawel, PvdA of CDA, SP. Denk dat CDA volgende verkiezing -terecht- als partij voor de gemiddelde gezinnen weer zal winnen. En dat hoooop ik ook. Ben het liberale gedoe meer dan zat, iedereen loonslaaf.

 98. Keesje,

  En boven al is mijn hoop dat ze op scholen jongeren goed gaan voorlichten en gaan praten over schulden, hypotheken, het aangaan van studieschulden, abonnementen aangaan, consumentenrecht, huishoudboekje maken met vaste en variabele lasten, enz enz. De nieuwe wiskundeles zijn flink veel leessommen!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *