Professor Arnoud Boot vertelt het verhaal van Tarik Z.

tarikWRR-lid professor Arnoud Boot hield enkele weken geleden een toespraak waarin hij het verhaal van NOS-overvaller Tarik Z. vertelde.  “Het financieel, monetair systeem dat we hebben is natuurlijk gewoon failliet”  aldus boot. Vinden jullie de boodschap van professor Boot ook een opmerkelijk verhaal Nederlandse Omroep Stichting?

Share Button
Tagged with: , , , , ,
107 comments on “Professor Arnoud Boot vertelt het verhaal van Tarik Z.
 1. A.Verlof says:

  Rutte en zijn complete achterban inclusief SGP en CU D66 lopen massaal achter Obama aan,en helpen dit land voor de rest helemaal naar de afgrond.
  Einde oefening als je nog op die partijen stemt.

 2. ps says:

  Adamus,
  “Daarom toch maar beter om meer soevereiniteit over te hevelen naar EU.”?

  Toch niet de huidige EU?

  Ja, dat zouden Schulz, Tusk, Juncker, Draghi en Dijsselbloem wel willen.

  Die tijden zijn weldra passé. Duurt niet meer zo lang gezien het totaal ontspoorde systeem met 200 biljoen dollar wereldwijde schulden waarvan bijna 30% in de VS.

  Laat je dus bijvoorbeeld niet bij je Junckers pakken en blijf lachend terugslaan!
  https://media.giphy.com/media/BCQPKrzQiHZXW/giphy.gif

 3. ps says:

  ps,

  Spam-a-lot 😉

 4. maff says:

  En we maken het allemaal live mee dudes

  Het gebeurt maar een keer in drie generaties

  Voor ps 🙂 http://de.toonpool.com/user/64/files/ezb_1749255.jpg

 5. Steven says:

  Hoe “Fiat” geld eigenlijk altijd fout ging. Mensen met macht DE geldkraan geven gaat onherroepelijk een keer mis.

  http://dailyreckoning.com/fiat-currency/

 6. maff says:

  Problem
  no problem

  Feest vandaag, de gemiddelde overwaarde is 16k 😎 ( Ah, tuurlijk de nieuwe keuken ) ……..

  Gemiddelde huizenprijs 226k
  Gemiddelde hypotheek 210k ( HDN )

 7. Steven says:

  Zie dat mijn post van 6.20 pm uit het spamfilter is gehaald. Dank!

 8. Steven says:

  Hoorde net ergens op een nieuws dat een ex ambassadeur blij was dat er misschien een oplossing is voor het Griekse “probleem”..

  Bij ambassadeur denk ik direct aan iemand met een luxe baantje in een Griekse villa.. dus geen reden dat het Griekse volk blij wordt met DE oplossing.

 9. Adamus says:

  Willem Middelkoop vroeg zich of hij, prof.Boot het echt was…….

 10. Adamus says:

  maff:
  Ook feest bij de ABNAMRO

  Waarvoor kunt u uw overwaarde gebruiken?

  abnamro.nl/nl/priv…verwaarde/index.html

  sd.keepcalm-o-mati…d-spend-money-96.png

  Het dakkapellenfeest. Ambtenaren worden al onrustig: willen graag weten of men zich aan de 70cm norm houdt 🙂

 11. Steven says:

  Adamus,

  ??? Let op je taalgebruik..; zelfs na twee flessen wijn is mijn grammatica beter.

 12. Adamus says:

  Steven:
  Adamus,

  ??? Let op je taalgebruik..; zelfs na twee flessen wijn is mijn grammatica beter.

  Uitgave van VEH ‘wat te doen met overwaarde?’. Geen wijnkelder in ieder geval.

 13. Adamus says:

  Steven:
  Zie dat mijn post van 6.20 pm uit het spamfilter is gehaald. Dank!

  Altijd mooi als je door kunt naar de volgende ronde.

 14. Latida says:

  Eerlijk is eerlijk: Jongeren kunnen best nog een stuk langer bij hun ouders wonen, binnen europa wonen immers alleen in Scandinavia minder jongeren nog thuis.

  Aan de andere kant, als woonruimte werkelijk zo schaars is, hoe valt dit dan te rijmen met dit plaatje?

  http://www.zerohedge.com/news/2015-06-22/euro-young-adults-living-their-parents-zone

  Ondertussen staan op funda inmiddels ongeveer tweeduizend woningen meer te koop dan vorige maand. Net zoals er een buffer is van mensen die op dit moment vanwege de relatief lage rente hun hypotheek aan het oversluiten zijn, is er een buffer van mensen die maar wat graag hun huis zouden willen verkopen, er zijn echter geen kopers voor te vinden.

  Startersleningen worden ondertussen wel nog steeds volop aangeboden, door gemeentes die er geen enkel bezwaar tegen hebben om voor bank te spelen. Hieronder slechts enkele recente voorbeelden. In hoeverre verklaren startersleningen de huidige zogenaade opleving?

  “Het college van B&W van de gemeente Boxmeer stelt de gemeenteraad voor om de starterslening voor het bouwen van een eigen huis of het kopen van een bestaande woning ook beschikbaar te stellen aan mensen van buiten de gemeente Boxmeer die zich hier willen vestigen.”

  https://www.omroepvenray.nl/nieuws/2015/06/22/starterslening-ook-voor-mensen-buiten-de-gemeente-boxmeer

  “De lening wordt verstrekt uit een fonds van de gemeente bij de SVN (Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederland) en is bij aanvang renteloos en aflossingsvrij”

  http://www.het-westerkwartier.nl/gemeentenieuws/34205/zuidhorn-helpt-starters-met-financiering-woning/

  En als toetje nog een absoluut objectief nieuwsartikel dat helemaal echt heus waar geen reclame is, en ook niet probeert ouders hun kinderen met schenkingen te helpen om nu toe te slaan:

  http://www.dichtbij.nl/almere/lifestyle/wonen/artikel/4051645/een-goed-gesprek-over-wonen-samen-met-rabobank-almere.aspx

  “Wie voor het eerst een bestaand huis of een nieuwe woning in de gemeente Olst-Wijhe koopt, blijft sowieso tot eind dit jaar in aanmerking komen voor de starterslening.”

  http://www.destentor.nl/regio/olst-wijhe/olst-wijhe-zet-starterslening-voort-1.4926105

  “De gemeente lanceert een starterslening. De lening is bedoeld voor mensen tot 35 jaar.
  Zij kunnen een bedrag lenen van minimaal 3.000 en maximaal 36.500 euro. Het bedrag moet in 30 jaar terugbetaald worden. De prijs van de woning mag niet hoger zijn dan 236.000 euro.”

  http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/wijchen/lening-voor-starters-op-woningmarkt-wijchen-1.4978426

  “Daarbij biedt de Alliantie speciale regelingen aan zoals de Starterslening en woningen die kant&klaar worden opgeleverd (“Klaar om te wonen”). Met het Starterscafé en de Open Huizenroute helpt de Alliantie starters goed op weg met de eerste stappen op de woningmarkt.”

  http://www.destadamersfoort.nl/lokaal/gratis_informatie_over_betaalbaar_kopen_tijdens_het_starterscaf_in_amersfoort_3714272.html

  “Maar ook bijvoorbeeld de mogelijkheid voor starters om met een starterslening van de gemeente Haarlemmermeer een woning te kopen. ‘Een financiering afgestemd op inkomen en waarde van het huis, waarbij de eerste drie jaar aflossings- en rentevrij zijn.'”

  http://www.dichtbij.nl/haarlemmermeer/ondernemersnieuws/artikel/4049173/hypotheekadviesbureau-de-gier-biesenbeek-richt-zich-op-persoonlijk-contact.aspx

  “Starters op de woningmarkt kunnen binnenkort weer een lening van de gemeente Den Bosch krijgen. De gemeenteraad praat op 14 juli over die nieuwe starterslening.”

  http://www.bd.nl/regio/den-bosch-en-omgeving/s-hertogenbosch/wethouder-geeft-startsein-voor-nieuwe-wijk-vinkelse-slagen-1.4994816

  “De gemeente Oldebroek biedt haar inwoners of potentiele inwoners sinds maart 2015 de mogelijkheid tot een starterslening of duurzaamheidslening. Om ook financiers, makelaars en adviseurs te wijzen op deze mogelijkheden organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst voor deze beroepsgroep. Wie belangstelling heeft, is van harte welkom op maandag 8 juni van 15.00 tot 16.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis .

  Wethouder Harm Westerbroek: “Met de starterslening krijgen starters in Oldebroek de kans een woning te financieren tegen gunstige voorwaarden.”

  http://www.veluweland.nl/lokaal/oldebroek_stimuleert_bekendheid_startersleningen_3676937.html

 15. ps says:

  ps,

  spam-a-lot 😉

 16. tinus says:

  Hoorde net ergens op een nieuws dat een ex ambassadeur blij was dat er misschien een oplossing is voor het Griekse “probleem”..

  Bij ambassadeur denk ik direct aan iemand met een luxe baantje in een Griekse villa.. dus geen reden dat het Griekse volk blij wordt met DE oplossing.
  behalve de ambassadeur zijn er denk ik nog meer blij

  http://www.euronews.com/2015/02/03/greek-debt-who-loaned-the-money/

 17. Steven says:

  Latida,

  Jongeren die niet naar Pink Pop en Lowlands gaan kunnen max 500 euro sparen per maand (of zo). Waarom ze dan niet dat spaargeld direct in de min laten staan voor een k.t appartement? 150.000 is 300 maanden sparen of gewoon lekker direct dat negatief staan?
  Als zeepbeller denk ik uiteraard dat een leuk appartement prima te maken en te kopen zou moeten zijn voor 50.000.

 18. Steven says:

  En als men zo veel voor het huisje moet betalen krijg je dus dit:
  http://nos.nl/teletekst#106

  Zo moeilijk is het allemaal niet. De moeilijkheid zit hem in het rare banken/geld systeem.

 19. Steven says:

  Veel inkomen kwam juist van die rare stijgingen tot 2008. Iedereen (behalve wat simpele zielen) ziet dat al dat geleen uiteindelijk nergens toe leidt als er geen productieve dingen mee gedaan worden.
  (Een hotdog karretje levert meer geld op dan een vinex in Leidsendam)

  Misschien leuk om wat vooruit te kijken als de huizenprijzen een nette 30 procent verder zakken in plaats van het welles-nietes van Lazlo o.a.

  Alles ter prikkeling en met een knipoog.

 20. meelezerT says:

  Dus Tarik Z., een met pistolen zwaaiende jongen die duidelijk nogal in de war is, en professor Arnoud Boot worden hier nu op één lijn gesteld door de anonieme maker van de site…

  Nu lees ik sowieso vooral voor de soms vermakelijke reacties, maar op deze manier is deze website echt niet meer serieus te nemen. Toch jammer!

 21. Tijl says:

  meelezerT:
  Dus Tarik Z., een met pistolen zwaaiende jongen die duidelijk nogal in de war is, en professor Arnoud Boot worden hier nu op één lijn gesteld door de anonieme maker van de site…

  Nu lees ik sowieso vooral voor de soms vermakelijke reacties, maar op deze manier is deze website echt niet meer serieus te nemen. Toch jammer!

  Vergeet de Weapons of Mass Destruction niet die Irak durfte te bezitten. Erg vermakelijk was dat ook. Iedereen die dat niet geloofde was ook duidelijk erg in de war. Jammer hoor.

 22. erik(trolnogimmerhier) says:

  Steven: Gaap werd ik geroepen……….

 23. maff says:

  Kan toch niet waar zijn 😉

  KariZ Zegt:
  18 December 2009 om 2:41 pm

  @103

  Yep zo is het!

  Krediet is de grote gemene deler…NIET vraag & aanbod, NIET schaarste, NIET ruimtegebrek, NIET de HRA, NIET beste belegging voor de toekomst…KREDIET!

  De rest is allemaal makelaars gewauwel ondersteund door (op lange termijn contra-productief) overheids’beleid’.

 24. maff says:

  Wanen zonder stoornis
  de een krijgt een podium
  maar de ander niet

  http://adbroere.nl/web/images/the-system-was-not-broken.jpg?w=500&h=375

 25. Adamus says:

  meelezerT:
  Dus Tarik Z., een met pistolen zwaaiende jongen die duidelijk nogal in de war is, en professor Arnoud Boot worden hier nu op één lijn gesteld door de anonieme maker van de site…

  Nu lees ik sowieso vooral voor de soms vermakelijke reacties, maar op deze manier is deze website echt niet meer serieus te nemen. Toch jammer!

  Anoniem? Hoe kom je erbij.

 26. Adamus says:

  Steven:
  Latida,

  Jongeren die niet naar Pink Pop en Lowlands gaan kunnen max 500 euro sparen per maand (of zo). Waarom ze dan niet dat spaargeld direct in de min laten staan voor een k.t appartement? 150.000 is 300 maanden sparen of gewoon lekker direct dat negatief staan?Als zeepbeller denk ik uiteraard dat een leuk appartement prima te maken en te kopen zou moeten zijn voor 50.000.

  Zoals in Wageningen dhr A.Pechtold heeft gedaan. Wel servicekosten >€400 pmnd.

 27. Adamus says:

  meelezerT:
  Dus Tarik Z., een met pistolen zwaaiende jongen die duidelijk nogal in de war is, en professor Arnoud Boot worden hier nu op één lijn gesteld door de anonieme maker van de site…

  Nu lees ik sowieso vooral voor de soms vermakelijke reacties, maar op deze manier is deze website echt niet meer serieus te nemen. Toch jammer!

  Meelezen en outragious, heerlijk.

 28. Kelly says:

  Ik woon in het oosten van het land.
  Hier staan huizen zo lang te koop. soms 5 jaar en zijn er 4 kijkers geweest.
  hele nette woningen, scherp geprijsd, die gaan weg.
  om mijn heen kopen starters een nieuwbouw woning.

  Er word veel gebouwd hier!!
  Voor een tussenwoning betaal je 169.000 incl. nieuwe keuken, badkamer ect.
  waarom een tussenwoning kopen die voor 189,000 te koop staan, en niet naar je eigen smaak is, verveloos, k.k. kosten (lees 30.00 euro extra boven het aankoopbedrag)

  En dan de huizen die boven de 2 ton staan, en niet te spreken over alle huizen boven de 3 ton. Bijna alles staat 6 maanden + te koop.

  Wij houden funda al 3 jaar in de gaten, er is een vrijstaand huis b.v. van 269.00 naar 2 ton gezakt. En word nog niet verkocht.
  Als een vrijstaand huis heel erg zakt. 1, 1.5 ton eraf, dan worden ze wel verkocht.

  Sorry voor alle positieve mensen hier op dit forum.
  Ik kan niet anders dan geloven dat het hier nog verder gaat zakken.
  In de randstad trekt het misschien aan. Maar hier is er aardig de slop erin.

  We wonen zelf in een huis, vrijstaand, gezellig krotje, 7 jaar geleden stond het voor 590.000 te koop. nu alweer 3 jaar voor 350.000 er komt geen hond op af…

  Er worden hier 2 huizen per half jaar verkocht onder of net op de 2 ton. de nieuwbouwhuizen worden juist achter elkaar verkocht. En de eerste 3 jaar blijven ze hier bouwen. (ook in de 5 dorpen om ons heen) regio Kesteren! Betuwe
  ( als al die nieuwbouwhuizen verkocht zijn, zullen de bestaande huizen dan weer aantrekken?)

  Het lijkt mij dat er nog maar een kleine groep is die een duurder segment kan kopen. De meeste 30 jarige onder ons hebben een onderwaterstand, starters kunnen net 2 ton. de generatie (lees ouders, tante’s & ooms 60 +) die willen juist hun grote huizen verkopen om kleiner te wonen. (wat dan weer 5 jaar te koop staat)
  er is dan nog een groep 40 jarige en 50 jarige, misschien dat die nog wat 3,4,5 tonners kunnen kopen.????
  lijkt met ook een kleine groep.

  Per 1 juli kunnen we weer minder lenen. Voor starters met een jaar inkomen van 50.000 euro ( goed inkomen) kunnen net 210.000 lenen.

  Ik lees, wonen bij je ouders? Er zijn velen die rond hun 25-28ste trouwen of samenwonen hier in de omgeving.
  Lijkt me niet echt aantrekkelijk om bij je ouders in te wonen.
  En zeker niet bij je schoonmoeder 😉 😉

  Steven, ik lees vaak je commentaar maar geloof dat je gelijk heb. En het lijkt me niet anders kunnen dat het nog verder gaat zakken. Zeker hier in het oosten van het land. Lekker wachten. 🙂

  Ben benieuwd of iemand hier op kan reageren en dan te kunnen laten zien( met feiten) dat het toch echt weer gaat stijgen en beter gaat.

 29. Adamus says:

  http://www.destaatsschuldmeter.nl

  Laat de Lkondr.lente maar komen 😉

 30. Adamus says:

  Adamus:
  http://www.destaatsschuldmeter.nl

  Laat de Lkondr.lente maar komen

  Kondratieff

 31. Expat says:

  Kelly,

  Duidelijk verhaal Kelly. Alles draait om timing en locatie in het leven. De grote steden (randstad) blijven een gewilde locatie. De prijzen zullen daar dus minder snel dalen. Maar uiteindelijk gaat overal de prijs (flink) omlaag. Geld wordt schaars voor de toekomstige huizenkoper. We leven niet meer in een hoogconjunctuur. We zullen het de komende jaren met minder moeten doen. Minder lenen, minder verdienen en langer werken.
  Veel huizen die gekocht zijn voor 1995 zijn kwa prijs doorgeschoven naar het hogere segment en zijn vooral in het bezit van ouderen die binnenkort willen verhuizen. De markt gaat overspoeld worden met dit soort huizen waar niemand op zit te wachten tenzij de locatie goed is. Maar de koper moet het nog steeds kunnen/willen financieren. De nieuwe generatie zit niet te wachten op een enorme hypotheek. De arbeidsmarkt verlangt flexibiliteit en daar past geen duur huis met tophypotheek bij. Huren en genieten van wat je hebt wordt het nieuwe leven. Uitgeven wat je kunt en dure zaken (auto) delen met anderen om zo de kosten te beperken.

 32. Adamus says:

  Kelly,

  Denk aan het oosten meer aan Twente/achterhoek vanaf Doetinchem, maar Kesteren (overbetuwe) is drie kwartiertjes rijden vanaf de Domtoren. Oostenlijk, achter Zevenaar worden de starterswoningen v.a. 140 diuizend v.o.n. gebouwd -in 2010/11 dezelfde voor 180!

 33. Zilversmid says:

  Expat: De grote steden (randstad) blijven een gewilde locatie. De prijzen zullen daar dus minder snel dalen. Maar uiteindelijk gaat overal de prijs (flink) omlaag.

  Newsflash: Prijzen (PBK) zijn al bijna 2 jaar stabiel/stijgend.

  Je kunt natuurlijk wachten op de volgende daling, die ongetwijfeld weer een keer gaat komen. Maar voor je het weet zit je over 20 jaar nog steeds te wachten, zoals de meeste op dit forum.

 34. Latida says:

  Van de twitter:

  https://www.youtube.com/watch?v=cKslPxX7ggk&feature=youtu.be

  Zo ontzettend mee eens, 30 miljard subsidie per jaar op de woningmarkt

 35. Tijdelijke huurder says:

  Kelly,

  Voor mij ook herkenbaar. Woon in de Achterhoek. Het CPB meldt dat het aantal inwoners daar vermindert van 300.000 in 2005 naar 250.000 in 2035.. Vergrijzing, emmigratie/ontgroening.
  Er zijn 8 gemeenten in die regio = 6000 inwoners per gemeente minder. Rekening houdend met ongeveer 2 inwoners per huishouden (iets lager dan nu, maarja hebben ook vergrijzing), betekent dat in mijn ogen 3000 lege woningen per gemeente.

  Misschien versimpel ik het rekensommetje iets teveel, maar het maakt wel de ernst van de situatie duidelijk.

  Al die ouderen wonen nu nog vaak in relatief grote vrijstaande woningen. Binnen 10 jaar heeft een groot deel behoefte aan een kleine 0-tredenwoning.

  Wel merk ik om me heen dat steeds meer 60+sers opmerkingen maken als: ‘Als de mensen nou maar eens een reeele prijs vragen’. Gisteren maakte een 80jarige kennis de volgende opmerking: vlakgooien, en de kavel verkopen voor 100.000. Het ging over deze woning:

  http://www.funda.nl/koop/zieuwent/huis-49460964-zegendijk-34/

  Volgens mij zal het per regio sterk gaan verschillen. In de krimpregio’s hebben nog maar weinig mensen het door.

  Zie het als een achtbaan die op de top van de klim is: het voorste bakkie kijkt al angstvallig naar beneden en ziet hoe diep de afgrond is. De bakkies erachter kijken nog vrolijk omhoog en hebben nog geen besef en gevoel bij wat er binnen korte tijd gebeuren gaat.

 36. Latida says:

  Bedankt voor het delen van je verhaal Kelly. Daar horen we doorgaans niet veel van maar ik denk dat er vele anderen zijn die in een soortgelijke situatie zitten.

  De berichtgeving focust inderdaad grotendeels op de steden, de binnenstad van Amsterdam, om te vertellen dat de rpijzen ontzettend aan het stijgen zijn.

  Dat is natuurlijk bij lange na niet het hele verhaal.

 37. Libertariër says:

  In de omgeving van Rotterdam zijn er al meerdere projecten weer uit de koelkast gehaald en worden ze in kleinere fases dan vroeger ontwikkeld.

  Op zichzelf een goede ontwikkeling, als het goedkope huurwoningen waren. Helaas bijna allemaal koop tegen imo (nog steeds) veels te hoge prijzen.

  De leencapaciteit wordt steeds verder naar beneden bijgesteld door de centrale overheid (EINDELIJK!) om weer deels te niet te worden gedaan door startersleningen van de lokale overheden. Waarschijnlijk om van hun te grote grondposities af te komen.

  Tegelijk hebben we te maken met een gigantische zeepbel in staatsobligaties. De rente van een Nederlandse 10 jaars staatsobligatie is sinds (dat we data bijhouden) de gouden eeuw niet zo laag geweest en dit patroon zie je over de gehele aarde!

  Deze laatste epische bubbel zal de al langer sluimerende grote depressie in zijn volledige hevigheid doen losbarsten.

  Ik wens jullie veel succes met het overleven van deze depressie en hopelijk komen we er sterker dan ooit uit.

  MVG,

  Libertariër

 38. Steven says:

  Arnoud Boot, Klaas Knot etc. zijn niet de minsten. Of moeten we wachten op de mening van Warren Buffet voordat de prijzen echt inelkaar tiefen?

 39. maff says:

  Adamus: Kondratieff

  Nog ff geduld, de lente, duurt nog wel een paar jaartjes ….. en we volgen nog steeds het script van het boek der boeken

  Spaardrift Amerikanen fnuikt oecoenomische groei

  http://www.telegraaf.nl/dft/specials/blackrock/24193799/__Spaardrift_Amerikanen_fnuikt_economische_groei__.html

  Voor ps 🙂 http://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01449/PF-pensions-1_1449656a.jpg

 40. maff says:

  Blackrock, een gevoel van 23 jaar ……. hoe verzinnen ze het …… lol

 41. maff says:

  Groei door te investeren in leegstaande gebouwen, het wordt steeds gekker ……… je blijft lachen bij de NOS

  Oekoenomie groeit sterker dan verwacht

  http://nos.nl/artikel/2043159-cbs-economie-groeit-sterker-dan-verwacht.html

 42. ps says:

  “Ongunstig energielabel drukt woningprijs”:
  http://breda.nieuws.nl/nieuws/10507/ongunstig-energielabel-drukt-woningprijs/

  En dan gaan je thuisklussen en dan krijg je dit…

  “NVPC waarschuwt voor ernstige gevolgen door ongelukken tijdens thuisklussen”:
  http://www.medicalfacts.nl/2015/06/24/nvpc-waarschuwt-voor-ernstige-gevolgen-door-ongelukken-tijdens-thuisklussen/

 43. Adamus says:

  Steven:
  Arnoud Boot, Klaas Knot etc. zijn niet de minsten. Of moeten we wachten op de mening van Warren Buffet voordat de prijzen echt inelkaar tiefen?

  Wat voor glas heeft Boot (de man die de crisiis wel zag aankomen?) nu in de hand? Proost.

 44. Yanis Varoufakis says:

  Varoufakis: ” schuld is de ‘grondstof’ voor winst ”

  Ga daar maar eens 5 minuten over nadenken ;).

  De massa zal door politici (stromannen van Bouwend Nederland en banken) altijd gemotiveerd worden om schulden te maken, want … schuld is de grondstof voor de winst van hun bedrijven.

  Desnoods maakt de overheid schuld voor ons, als we zelf geen hypotheken nemen en schulden maken.

  De schuld stroomt als winst naar de rijkste 1% en dat moet eeuwig blijven gaan, anders hebben we een recessie. They own you https://www.youtube.com/watch?v=rsL6mKxtOlQ . Have a nice day 🙂 !!

  Het zou zomaar kunnen dat die verwarde jongeman dat probeerde te zeggen.

 45. Adamus says:

  ‘Banken maken zich grote zorgen om financiering ggz’

  ABN plaatst financiële interimmers naast bestuurders 😉
  (Eigenlijk bijzonder beheer)

  Banken en GGZ: waanzin in de top.

 46. Adamus says:

  Yanis Varoufakis,

  Allemaal rijp voor GGZ 😉

 47. Adamus says:

  Steven:
  Arnoud Boot, Klaas Knot etc. zijn niet de minsten. Of moeten we wachten op de mening van Warren Buffet voordat de prijzen echt inelkaar tiefen?

  Klaas Boot

 48. luisindepels says:

  Expat: Maar uiteindelijk gaat overal de prijs (flink) omlaag.

  Goeie glazenbol. Kan je het iets concreter maken? Binnen hoeveel jaar en aan wat voor soort percentages moeten we dan denken? Nu is het een nietszeggende prognose, waar je nooit op aangesproken (afgerekend) kan worden.

  Expat: We zullen het de komende jaren met minder moeten doen.

  Spreek voor jezelf, het woordje we is niet kloppend in deze.

 49. Latida says:

  luisindepelsNu is het een nietszeggende prognose, waar je nooit op aangesproken (afgerekend) kan worden.

  https://www.youtube.com/watch?v=I3lwmh5HTJ0

 50. Latida says:

  http://wetten.overheid.nl/BWBR0032503/geldigheidsdatum_25-06-2015

  “De maximale hoogte van het hypothecair krediet ten opzichte van de waarde van de woning bedraagt:
  a. 105 procent vanaf 1 januari 2013;
  b. 104 procent vanaf 1 januari 2014;
  c. 103 procent vanaf 1 januari 2015;
  d. 102 procent vanaf 1 januari 2016;
  e. 101 procent vanaf 1 januari 2017.
  2. De maximale hoogte van het hypothecair krediet ten opzichte van de waarde van de woning bedraagt honderd procent vanaf 1 januari 2018.
  3. Een aanbieder van hypothecair krediet kan van het eerste en tweede lid afwijken indien een consument na de verkoop van een woning en aanwending van de verkoopopbrengst voor de aflossing van een hypothecair krediet verstrekt voor die woning, een schuld overhoudt. In dat geval mag het bedrag van die schuld worden meegefinancierd in een nieuw hypothecair krediet en buiten beschouwing worden gelaten bij het berekenen van de ratio, bedoeld in het eerste en tweede lid.
  4. Een aanbieder van hypothecair krediet kan voorts van het eerste en tweede lid afwijken indien energiebesparende voorzieningen worden getroffen in de woning. In dat geval mogen de kosten van deze voorzieningen worden meegefinancierd in een hypothecair krediet voor zover het hypothecair krediet niet meer dan 106 procent bedraagt van de waarde van de woning.”

 51. Latida says:

  “4. Een aanbieder van hypothecair krediet kan voorts van het eerste en tweede lid afwijken indien energiebesparende voorzieningen worden getroffen in de woning”

  Energielabel.

 52. Latida says:

  “Wat voor soort hypotheek wilt u?”

  “De keuze is aan u”

  https://www.youtube.com/watch?v=ma_9wae6ZgM

 53. luisindepels says:

  Latida: honderd procent vanaf 1 januari 2018.

  Ok, ik weet niet precies wat je hiermee wilt zeggen, maar let goed op:
  door max 100% financiering gaat de te lenen koopsom juist omhoog.

  obv lti (de nibudnorm) mag je 200k lenen. Voorheen was dit 106% van de koopsom (inclusief dus kk mee), nu is dit 100% van de koopsom. In welke situatie is de koopsom (en dus de huizenprijs) hoger? Voorwaarde is natuurlijk dat je nu 10k spaargeld meeneemt. De toetredingsdrempel is dus hoger. Maar als je die kan slechten, kan je dus (in theorie) juist meer lenen.

 54. Expat says:

  luisindepels: Goeie glazenbol. Kan je het iets concreter maken? Binnen hoeveel jaar en aan wat voor soort percentages moeten we dan denken? Nu is het een nietszeggende prognose, waar je nooit op aangesproken (afgerekend) kan worden.

  Spreek voor jezelf, het woordje we is niet kloppend in deze.

  Gezien de reactie begint het al aardig heet te worden onder de voeten van Luisindepels.

  En inderdaad, “we” is niet het goede woord. Vervang het door “mensen zoals luisindepels” en het klopt weer.

 55. Expat says:

  luisindepels,

  Het gevoel besluipt mij dat je uit het kamp van de huizenverkopers komt of makelaar bent. Je komt in ieder geval niet over op dit forum. Misschien eens tijd om iets anders te zoeken.

 56. Zilversmid says:

  Expat:
  luisindepels,
  Het gevoel besluipt mij dat je uit het kamp van de huizenverkopers komt of makelaar bent. Je komt in ieder geval niet over op dit forum. Misschien eens tijd om iets anders te zoeken.

  …zucht. Als iemand geen hel en verdoemenis predikt is het direct een makelaar? En als deze mening u niet zint moet hij maar weg?

  Misschien een idee dat u zich aansluit bij de ‘circlejerk’ van ps en maff?

 57. erik(trolnogimmerhier) says:

  Het laatste jaar stijgen de prijzen en nemen de verkopen toe, ondanks alles. Zodra de maximale financiering te laag gaat worden en de verkopen in prijs en aantal dus gaan zakken zal de overdrachtsbelasting worden afgeschaft en zal de gehele trucendoos open gaan om er voor te zorgen dat de prijzen niet verder weg zakken. Lagere prijzen zijn funest voor de economie en dat laat men niet gebeuren in de fragiele toestand waarin deze nog immer verkeerd.Dus welkom extra startersleningen, langere looptijd hypotheek etc etc. Het is heel simpel, wanneer een modaal koophuis goedkoper is dan een modale huurhut zal de koopmarkt het gewoon bijven doen, in elk geval in randstedelijke gebieden en/of plekken waar weinig of duur aanbod van huurwoningen zijn.Tevens verwacht ik zeker dat op korte termijn het verkrijgen van een hypotheek zonder vast contact en de hele bla bla ook makkelijker zal worden.

 58. luisindepels says:

  Expat: En inderdaad, “we” is niet het goede woord. Vervang het door “mensen zoals luisindepels” en het klopt weer.

  Zozo, grote broek trek je weer aan. Luisje en tal van anderen hebben openheid gegeven over hun eigen situatie en daarbij aan jou gevraagd of jij ook wat meer kan vertellen. Toch durf je dat niet?

  In ieder geval begrijp ik uit jouw woorden dat in huize Expat het niet minder wordt? Ook in huize luisindepels blijven de inkomens maar stijgen. En zo te zien ook bij tal van anderen:

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/macro-economie/publicaties/artikelen/archief/2015/4489-beschikbaar-inkomen-van-huishoudens-stijgt-kw1-2015.htm

 59. Patrick says:

  @Luisindepels

  Die redenering is wel heel erg krom hoor…

  Als je 200k mag lenen mag je 200k lenen. Als je eigen geld meebrengt blijft 200k lenen nog steeds 200k lenen. Hoezo meer lenen?

  Als je eigen geld meebrengt gaat de maximale koopsom omhoog, dat lijkt me logisch ja, het verschil betaal je immers zelf…

  Bovendien is eigen geld dermate schaars onder de gemiddelde starter dat die factor sowieso te verwaarlozen is.

  Overall genomen is het beeld gewoon overduidelijk: jaar na jaar na jaar gaat de kredietkraan langzaam dicht.
  Gevolg: dalende huizenprijzen. Of je nou laag of hoog springt.

 60. luisindepels says:

  Expat: Je komt in ieder geval niet over op dit forum. Misschien eens tijd om iets anders te zoeken.

  je houdt er niet van dat je wordt aangesproken op de onzin die je uitkraamt?

 61. luisindepels says:

  Patrick: Die redenering is wel heel erg krom hoor…

  Patrick: Als je eigen geld meebrengt gaat de maximale koopsom omhoog, dat lijkt me logisch ja, het verschil betaal je immers zelf…

  Grappig, krom maar toch herken je het mechanisme…

  Patrick: Als je 200k mag lenen mag je 200k lenen. Als je eigen geld meebrengt blijft 200k lenen nog steeds 200k lenen. Hoezo meer lenen?

  Niet meer lenen, alleen het aandeel koopsom in die 200k is groter geworden (dus meer geld voor het aan te schaffen huis, MITS je het bijbehorende spaargeld hebt).

  Patrick: Bovendien is eigen geld dermate schaars onder de gemiddelde starter dat die factor sowieso te verwaarlozen is.

  Als je als starter al geen 10k hebt (nodig om een 100% hypo voor koopsom van 200k te krijgen) dan moet je er niet (nooit) aan beginnen. Maar tegenwoordig spaart toch iedereen? Ik lees op deze site alleen maar berichten van starters die vol geladen met spaargeld zitten te wachten op de grote klap om daarna toe te slaan? Laten we niet de illusie hebben dat alleen verstokte zeepbellers spaarcentjes hebben…

  Patrick: jaar na jaar na jaar gaat de kredietkraan langzaam dicht.

  Die gaat helemaal niet dicht (je kan zelfs door de lagere rentes meer dan ooit lenen), maar er zijn meer beschermingen (voor de bank), lees drempels, ingebouwd. Dus het is voor minder mensen weggelegd.

 62. luisindepels says:

  @Patrick, antwoord zit vast in de spamfilter…

 63. Latida says:

  luisindepels: Voorwaarde is natuurlijk dat je nu 10k spaargeld meeneemt. De toetredingsdrempel is dus hoger. Maar als je die kan slechten

  Wat denk je zelf dat het percentage mensen is die 10K spaargeld mee kunnen gaan brengen?

  Ik durf te wedden dat tenminste de helft van de mensen die wellicht zouden willen kopen, het niet vor elkaar krijgen om in deze tijden, in deze economie, zelfs maar die 10K op tafel te leggen.

  Bovendien is het duidelijk dat banken hun portefeuilles met hyptotheken juist aan het verkleinen zijn op hun balans.

  Minder kopers, minder bankkrediet, en een buffer aan huizen die nog verkocht moeten gaan worden.

  De pijn wordt uitgesmerd, maar het gaat een hele lange weg worden.

  Ondertussen is de vraag of het inflatie wordt of dat er met een krimpende geldvoorraad schulden zwaarder op het budget van huishoudens gaan wegen. Dat ziet er wel naar uit als je de trend ziet.

  Dan nog dat stuwmeer aan aflossingsvrije hypotheken waarvan op enig moment in de toekomst de HRA na 30 jaar gaat aflopen.

  En het vrij besteedbare inkomen is in Nederland al lager dan in alle ons omringende landen.

  Huishoudens hebben dus zowel absoluut als relatief nu al minder te besteden, en dus ook steeds minder ruimte om te sparen.

  Als je eenmaal in die neerwaarste spiraal terecht bent gekomen is het net een soort draaikolk waar je in gevangen zit.

  Je kun ten hoogste de snelheid waarmee je naar het putje toesnelt vertragen, maar de aanzuigende werking ervan is de bittere realiteit.

  Heel veel Nederlands geld gaat nu al in dat putje, en het zal inderdaad steeds meer moeten worden.

  Kijk alleen al naar de staatsschuld, oe die trend zich ontwikkelt.

  Of de binnenlandse economie met gigantische leegstand van kantoren, winkels, maatschappelijk vastgoed, de grote grondposities van gemeentes, de demografische trends.

  Daar valt bijna niet meer tegenop te immigreren, en de emigratiecijfers zijn ook al op recordniveau.

  Nederland zit niet bepaald positieve in een positieve flow. of het zou de export moeten zijn.

  Dat vloeit echter ook steeds minder terug de economie in.

  Waar moet dan het geld vandaan komen om huizenprijzen te laten stijgen?

  Het antwoord daarop is ongetwijfeld de pensioenen.

  Hypotheken worden verpakt en pensioenen moeten deze opkopen, zodat toekomstige waardedalingen ook op rekening van de bevolking komen.

  Verder vepatsen van sociale tafelzilver om meer te blijven bouwen.

  Ik zie een levensgroot risico van honderduizenden onverkoopbare huizen over 10 jaar of zo.

  Maar wie dan leeft die dan zorgt, nietwaar? Bovendien zijn het de mensen zelf die aansprakelijk zullen zijn dus zullen de banken er wel voor zorgen tegen die tijd hun schappjes op het droge te hebben.

  Op dit moment staan er 240,000 huizen te koop, terwijl er wordt geschreeuwd om huurhuizen, vooral betaalbare.

  Er is een gigantische buffer aan het ontstaan van huizen die niemand meer wil of kan kopen. Die zullen dan onderverhuurd moeten worden.

  Daardoor kunnen de huren straks ook niet meer veel stijgen.

  Zodra de huurprijzen gaan dalen, zijn de huizenprijzen pas echt aan de beurt.

  Bedenk maar eens wat de huizenprijzen en de inflatie hadden gedaan als de huren niet gigantisch waren verhoogd de afgelopen jaren

  Er wordt enorm gestuurd op de huizenprijzen om maar het tempo van de draaikolk te vertragen, maar uiteindelijk gaat die maar 1 kant op.

  Maar goed, ze zullen er nog wel een paar honderd miljard bijdrukken voordat het zover is.

  Extend en pretend.

 64. Patrick says:

  @Luisindepels

  – Je stelt duidelijk dat door eigen geld mee te nemen de “te lenen koopsom juist omhoog” gaat. Lijkt me dus niet zo. Het te lenen bedrag verandert niet.

  – Starters kunnen nauwelijks sparen. Startersleningen en alle andere zieke pogingen starters aan een levenslange schuld te helpen bevestigen dat.

  – Je stelling dat hier alleen maar berichten van “starters volgeladen met spaargeld” staan is aantoonbare kolder.

  – Je stelling dat je nu meer dan ooit kan lenen is volslagen onzin, dat snap je zelf ook hoop ik.
  Het maximaal te lenen bedrag per eenheid inkomen neemt inmiddels aantoonbaar al 7 jaar gestaag af. ONDANKS de lage rente.

  PS probeer je eens voor te stellen wat er met de kredietkraan gebeurt als de rente weer gaat stijgen? Reken voor de lol eens door wat een 10-jaars rente op 5% doet voor een huidig leenbedrag van 200k 🙂

 65. maff says:

  Ondertussen in Grunn

  Bouw Groninger Forum kosten verdubbeld

  http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=150774

  Wordt vervolg 🙂 de te verwachten kosten worden verdriedubbeld ……..

  De al geleverde staalconstructies, buizenstelsels en liftschachten zijn onbruikbaar in het nieuwe ontwerp, en ook nog niet betaald

  Die liggen nu in weilanden te rotten, maar dat er niet bij …….

 66. maff says:

  Leuke filmpjes Latida 🙂 Thankxxxx , ik kende ze nog niet, die zaten vast ergens verstopt

 67. maff says:

  Monetaire stelsel failliet ……

  Voor ps 🙂

  http://media.economist.com/images/20090905/D3609FN1.jpg

 68. Latida says:

  maff:
  Ondertussen in Grunn

  Bouw Groninger Forum kosten verdubbeld

  rtvnoord.nl/artike…artikel.asp?p=150774

  Wordt vervolg de te verwachten kosten wordenverdriedubbeld ……..

  De al geleverde staalconstructies, buizenstelsels en liftschachten zijn onbruikbaar in het nieuwe ontwerp, en ook nog niet betaald

  Die liggen nu in weilanden te rotten, maar dat er niet bij …….

  Gelukkig is het een prachtig mooi ontwerp waar democratisch over besloten is en de hele bevolking achter staat..

  https://en.wikipedia.org/wiki/Groninger_Forum

  “A referendum was held on 29 June 2005, asking inhabitants of the city to vote for or against the reconstruction plans. 53% voted in favor, 47% against; however, due to a turnout of only 38,59%, the results were declared invalid.[2]

  Building costs for the Forum are estimated at €71 million, of which €35 million are paid by the provincial government. While the province attempted to step out of the project in 2010, the threat of a lawsuit and work by a committee led by former national politician Jan Terlouw secured its renewed support in 2011”

  Nu uds geraamd op een slordige 140 miljoen voor een cultureel center… right..

  “Imposant maar bescheiden
  Als het Groninger Forum in 2017 klaar is voor gebruik, staat er een vijfenveertig meter hoog en excentriek vormgegeven gebouw. Omdat het vanwege zijn vernuftige vorm slechts op een beperktaantal plaatsen in de binnenstad zichtbaar is, krijgt het toch een betrekkelijk bescheiden karakter”

  Nou dat is dan weer meegenomen.

 69. László says:

  Patrick: Reken voor de lol eens door wat een 10-jaars rente op 5% doet voor een huidig leenbedrag van 200k

  Dan neemt de HRA toe en wordt de LTI hoger.
  Vanuit het leenbedrag is het nogal onzinnig. Volgens onderstaande tabel van het NIBUD mag je nu (2.25% 10 jaar vast) met een inkomen van 47k 220k lenen.
  Bij een rente van 5.25% is dat 198k.

  Dus! Rente verdubbelen, max leenbedrag 10% naar beneden.

  Maar dat wist je natuurlijk al.

  http://www.nibud.nl/wp-content/uploads/financieringslastpercentages_2015_niet_AOW.pdf

 70. László says:

  Patrick: Starters kunnen nauwelijks sparen. Startersleningen en alle andere zieke pogingen starters aan een levenslange schuld te helpen bevestigen dat.

  Kijk even naar de grafiek per leeftijdscategorie. Jongeren, dus starters kopen gewoon. Sterterslening? Steeds minder.

  Patrick: Je stelling dat hier alleen maar berichten van “starters volgeladen met spaargeld” staan is aantoonbare kolder.

  Doe dan!

 71. vanhalen says:

  Hoe zit dat eigenlijk bij een annuïteitenhypotheek, looptijd 10 jaar, met NHG, berekent de bank de annuïteit over de gehele periode van 30 jaar met de lage 2.5% rente van 10 jaar? Of wordt er een behoudende gemiddelde rente aangehouden?

 72. László says:

  vanhalen: looptijd 10 jaar

  Rentevastperiode bedoel je waarschijnlijk. Want de looptijd is 30 jaar zeg je zelf.
  Bij het vastleggen van de volgende rentevastperiode wordt gekeken wat de openstaande schuld op dat moment is. Die is dan flink gezakt want bij een lage rente los je relatief veel af. Er wordt dan een annuïteit berekend met de nieuwe rente en een looptijd van 20 jaar.

 73. Luisindepels says:

  Patrick: – Je stelt duidelijk dat door eigen geld mee te nemen de “te lenen koopsom juist omhoog” gaat. Lijkt me dus niet zo. Het te lenen bedrag verandert niet.

  Hoewel je al hebt aangegeven dat je het mechanisme snapt, dan toch nog een laatste poging om te verduidelijken:
  Was: Hypobedrag = koopsom +x%kk
  Wordt: Hypobedrag = koopsom (want 100%)
  In beide gevallen kan er op basis van lti 200k worden geleend. Dat blijft ook in beide gevallen zo. Waar is de koopsom hoger? In de oude of de nieuwe situatie?

  De grote mits is uiteraard dat je die kk zelf mee moet nemen ipv meefinancieren. Maar wie dat kan, kan en zal meer koopsom(!) kunnen lenen.

  Patrick: Starters kunnen nauwelijks sparen.

  Ik heb eens gekeken wat Statline ons meldt.

  http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=80056NED&D1=0%2c4-7&D2=32-35&D3=3-5&D4=l&VW=T

  Onder 25 jr, inderdaad nagenoeg geen spaargeld of aandelen etc.
  Vanaf 25 jr, pas in het bovenste 75 percentiel (dus 75% heeft minder dan dat bedrag (minimaal 10k), een kwart heeft dat of meer. Tot de 50 grens (mediaan) komt er tot 40 jr geen huishouden boven de 10k.

  Dus grofweg: in categorie huishoudens met hoofdkostwinner tussen 25-40 heeft iets meer dan een kwart (30-35%?) 10k of meer.

  Op zich valt het mij iets tegen, had het hoger verwacht. De cijfers lopen wel tot 2013, benieuwd of er al meer spaargeld zichtbaar is, omdat nu die ltv afgebouwd wordt tot 100.

  Pakken we nog even de inkomens erbij:
  http://statline.cbs.nl/Statweb/publication/?DM=SLNL&PA=70958NED&D1=0&D2=1&D3=0,2-6,29-31&D4=32-35&D5=l&HDR=T,G4,G3,G1&STB=G2&VW=T

  Tot 25 is het doorgaans nog niet bijster hoog, 25-30 heeft iets minder dan de helft van de huishoudens bruto 40k of meer, in de categorie 30-40 jaar heeft al meer dan de helft van de huishoudens 40k of meer. Lijkt mij dat die groep (25-40, minimaal 40k bruto huishoudinkomen) toch wel in een paar jaar 10k moet kunnen sparen.

 74. Luisindepels says:

  Patrick: Je stelling dat hier alleen maar berichten van “starters volgeladen met spaargeld” staan is aantoonbare kolder.

  Misschien let ik teveel op de kopstukken hier. Genoeg jongens hier die pronken hoe slim ze zijn, hoeveel spaarcentjes ze hebben, dat ze wanneer ze maar willen een huis kunnen kopen, maar dat pas doen nadat het door hunzelf vastgestelde percentage daling zich heeft voltrokken.

 75. Luisindepels says:

  Patrick: – Je stelling dat je nu meer dan ooit kan lenen is volslagen onzin, dat snap je zelf ook hoop ik.
  Het maximaal te lenen bedrag per eenheid inkomen neemt inmiddels aantoonbaar al 7 jaar gestaag af. ONDANKS de lage rente.

  Klopt hoor. Ik chargeer ook weleens wat. Maar de dramatische beperking van leencapaciteit, da’s ook niet helemaal waar. Lagere rente = meer lenen. Lagere rente = strengere Nibudnormen = minder lenen. Onderaan de streep een beperkt minnetje. Ik heb hier ooit berekend wat het verschil in leencapaciteit was tussen 1 en 2x modaal in 2009 en 2014. Was 13 en 12% minder. En dan nam ik het verschil in modaal (31k in 09, 33.5k in 14) nog niet eens mee. Prijzen in die periode waren meer dan 20% gedaald. Ook leencapaciteit is niet de ene alles verklarende indicator voor de huizenprijzen…

  En ook nu: Tufkaj heeft op zijn site de aanscherping van de nibudnormen in juli nog tot non-nieuws gebombardeerd. Er komen nu rentetarieven op de kaart die er nog niet waren. Lagere rente = meer lenen, strengere nibud om daar de scherpe kantjes vanaf te halen. Echt heel veel gaat het niet uitmaken (misschien op enkele grensgevallen, zoals Koos Koets graag voorrekent: 25k inkomens. Maar naar mijn bescheiden mening zou iemand met 25k inkomen helemaal nooit op het malle idee moeten komen om een huis te kopen.

 76. Luisindepels says:

  hm. De post met links naar statline staat weer vast in de filter.

 77. Patrick says:

  @Luisindepels

  Akkoord, ik chargeer ook weleens wat 🙂

  Ik denk dat de leencapaciteit verreweg de belangrijkste factor is: Bijna elk huis wordt gefinancierd. Gaat de kredietkraan dicht dan heeft dat direct effect op wat men kan betalen.

  Wat mij overigens ook opvalt is dat ik steeds vaker om mij heen hoor dat mensen helemaal geen hypotheek meer krijgen. Met name zzp-ers, zelfs met een behoorlijk inkomen, vangen vaak bot.

  Ook iets oudere mensen (begin 50) krijgen vaak al geen hypotheek meer. De risico-afweging is dus behoorlijk strenger geworden lijkt het.

  Op zich is er niks mis met strengere normen voor leningen, dat is alleen maar gezond. Ik kan alleen geen scenario bedenken waarin dit stijgende prijzen gaat opleveren.

 78. Nico de Geit says:

  luisindepels: Spreek voor jezelf

  Luis, je begrijpt blijkbaar niets van macro-economie. En je bent niet de enige. Er zijn genoeg mensen die denken dat de markt geen invloed heeft op de prijs van HUN huis of op hun baan en inkomen. ‘Hun huis is niet in waarde gedaald’ zeggen ze boos bij de minste twijfel.

  Als het dak naar beneden komt wordt iedereen geraakt. Het is eigenlijk best raar dat dat massaal ontkent wordt.

 79. Michel says:

  Nico de Geit,

  Nee precies, net zoals jij niet kunt meepraten over het “hebben” van een huis.

  Je stelt stelt al jaren dat je zonder problemen een huis CASH kunt kopen. Immers je huurt (naar jouw zeggen geweldig!) en je hebt tonnen aan spaargeld.

  Maar je wacht nog even omdat “..” en door “…” en en passant omdat dit nog “….”

  Met deze rentestanden ben jij eigenlijk op zijn zachtst gezegd dom bezig.

  Je had je slag allang kunnen slaan,

 80. Kelly says:

  “leuk’ om te lezen dat mensen het verhaal van mijn herkennen.

  Het is natuurlijk helemaal niet leuk. Want als het echt verder gaat zakken, dan komen er steeds meer problemen.
  toch durf ik om deze reden geen huis te kopen.
  Om daardoor in de schulden te komen.

  tja je kunt ook goedkoop huren (600 euro) en de andere helft van het bedrag ( we betaalde 1200 hypotheek in ons vorige koophuis) en daar hebben we al 40 duizend euro mee “verloren”.
  dus het is net hoe je het bekijkt.
  Je kunt juist ook sparen als je huurt. Dan komt ook het geld na je toe. 🙂 En als we dan gaan kopen kunnen we een zak met geld in het huis stoppen.

  Tijdelijkehuurder, mooi huis wat je me liet zien via funda, kleine prijs en zoveel grond! als dat al niet verkocht word?! triest.
  Dat zal hier wel weer snel weg zijn.

 81. Kelly says:

  Ik snap Nico wel heel goed. Die heeft vast meer onderzocht.. en waarschijnlijk ook dit gelezen 🙂

  Analisten verwachten dat de huizenprijzen verder zullen stijgen. Maar dit wordt uitgesproken door analisten die er een belang bij hebben dat de huizenprijzen stijgen. Voor woningprijzen wordt een historisch gemiddelde aangehouden. Deze ligt op 100.000 euro. Dit gemiddelde noemen we ook wel de 0-lijn of, in grafieken weergegeven, de 100%-lijn. In 2008 liggen de woningprijzen op 250%. In 2014 liggen de prijzen op 85%.

  Verwacht wordt dat de huizenprijzen nog met 30 tot 50% zullen dalen. Wanneer er een grote afwijking is geweest op het gemiddelde, of dit nu naar boven of naar beneden is, zal er altijd een periode van herstel volgen. Dit herstel beweegt zich altijd naar het gemiddelde toe: de prijs van 100.000 euro.

  De rest kun je lezen in deze link.

  http://financieel.infonu.nl/hypotheek/148778-deflatie-in-aantocht-huizenprijzen-dalen-in-2015.html

 82. Nico de Geit says:

  Michel: Je had je slag allang kunnen slaan

  Ik wens je succes maar ik blijf lekker huren.

 83. luisindepels says:

  Kelly: Voor woningprijzen wordt een historisch gemiddelde aangehouden. Deze ligt op 100.000 euro. Dit gemiddelde noemen we ook wel de 0-lijn of, in grafieken weergegeven, de 100%-lijn. In 2008 liggen de woningprijzen op 250%. In 2014 liggen de prijzen op 85%.

  Kelly: Dit herstel beweegt zich altijd naar het gemiddelde toe: de prijs van 100.000 euro.

  Kelly: In 2014 liggen de prijzen op 85%.

  Precies, we liggen alweer ver onder het gemiddelde, dus upperdeup.

  Christus, wat is dat voor een site zeg? Zeldzaam veel in elkaar gefreubelde, niet bestaande statistieken gebruiken om zogenaamd een evenwichtige analyse te geven, maar ondertussen een doomscenario te schetsen.

 84. Danny says:

  Klopt, de huizenprijzen lijken steeds weer een gemiddelde te zoeken. Ik geloof die bank analisten ook niet met hun gescrhreeuw dat de prijzen gaan stijgen. Krijg je allen maar paniek aankopen van. Ja dan stijgen de prijzen. Om dan weer vreselijk te dalen. Nog meer mensen in de schuld.

 85. huizenhyper says:

  Ik huur zelf al enkele jaren.
  Ik had kunnen kopen, maar verwacht de komende jaren een significantie daling van de woningprijzen.
  Ik heb een kleine 12k verbouwd aan mijn huurwoning, met name een uitgebreide keuken, keukenapparatuur, en een nieuwe vloer.
  Als ik ooit koop wil ik wel nog een leuke prijs voor deze nieuwe investeringen terug hebben van mijn woningbouwvereniging. Zoniet, dan kan ik beter nog 2 jaar extra huren totdat de waarde van die keuken is “afgeschreven”.

  Ik zit als toekomstige koper met argusogen te kijken naar de veranderingen in het belastingsysteem.
  Ik ben er bang voor dat men de woning (deels) als “spaargeld” gaat aanmerken, of als “belegging” met een fictief rendement.
  Als dat in enige vorm plaats gaat vinden verlaat ik Nederland.

 86. Tijl says:

  Ik ben er bang voor dat men de woning (deels) als “spaargeld” gaat aanmerken, of als “belegging” met een fictief rendement.

  Wat is het dan?

 87. Desiree says:

  Altijd lekker blijven huren 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*