Minister Bos wil geen overheidssteun voor bouwsector

Wouter Bos bij RTL ZDe Nederlandse bouwsector hoeft wat betreft minister van Financien Wouter Bos niet te rekenen op overheidssteun. Bos liet dit dinsdag blijken tijdens zijn wekelijkse interview met nieuwszender RTL Z.

In reactie op een vraag of de bouwsector steun moet krijgen, iets waar de voorzitter van MKB-Nederland Loek Hermans toe heeft opgeroepen, zei Bos dat niet “elk bedrijf dat in problemen komt” met belastinggeld moet worden gered. “Je moet niet zo maar de beurs trekken en iedereen helpen. Daar moeten we kritisch en zorgvuldig mee omgaan”, aldus de minister.

Volgens Bos is ingrijpen in de marktwerking op de woningmarkt niet nodig. “Tot voor kort hebben partijen ongelofelijk veel geld verdiend op de woningmarkt. Als de prijzen wat omlaag komen is dat een correctie op de afgelopen jaren”, aldus de minister.

bron: RTL Z

Share Button
11 comments on “Minister Bos wil geen overheidssteun voor bouwsector
 1. Marco says:

  Ik begin zowaar een beetje in Bos te geloven.
  En toch… ook weer niet.

 2. Gerrit says:

  Heeft een kleine aannemmer ook geld verdiend.
  Hoe kan dat de vaste kosten gaan allen maar omhoog

 3. Jan says:

  Hij kan het zich ook niet veroorloven; geld pompen in een firma die producten (huizen) op de markt brengt, die vervolgens ook nog eens met HRA gefinancierd moeten worden. Dat zou teveel van het goede zijn.

 4. Bert says:

  Bos heeft dit al eens eerder laten vallen niks te doen aan de woningmarkt.
  En daar houdt hij zich ook aan zo te horen.

  En ik ben met hem eens dat het tegek voor woorden is om geld hier in te pompen, omdat er heel veel partijen veel geld hebben verdiend aan de woningmarkt.
  En terecht zegt hij dat het eigenlijk te duur is geworden en dat dit gewoon de marktwerking is.

 5. xandr says:

  Check de koersen van onze resterende banken: ik gok dat Woutertje dit weekend andere zaken aan zijn hoofd dan een stagnerende huizenmarkt en aanverwante fraudeurs.

 6. Renee says:

  Ben het eens met xandr. Zou er niet van staan te kijken indien het komend weekend ING “gered” moet worden. Ik hoop dat Bos het wel slimmer gaat doen dit keer. Dus minimaal 25% tegen 10 miljard. Geen belasting centen weggeven aan de mensen die enorme fouten hebben gemaakt en ons systeem in gevaar hebben gebracht.

 7. Diederik says:

  Ben niet vaak met Bos eens maar in dit geval heeft de sector buitensporig veel geld aan de burger verdiend. dus zeker niet steunen. Laat ze dat geld maar eens duurzaam in onze maatschappij investeren. Nu de banken nog

 8. Ik ben het niet eens met Wouter. Wij moeten toch ook eten!!! Onze schoorsteen moet toch ook roken. Onze champagne flesjes moeten toch ook knallen.!!!!

 9. Kapotjeplov says:

  😀

 10. Joop Kl; says:

  Bos heeft groot gelijk want volgens de “officiële” cijfers van het CBS is er namelijk niks aan de hand op de huizenmarkt het trekt volgens de laatste cijfers zelfs al weer aan…..

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bouwen-wonen/publicaties/artikelen/archief/2009/2009-01-21-m11.htm

 11. xandr says:

  Die cijfers zeggen me niets meer, na alle correcties.
  Wel het aantal verkopen, ten opzichte van een jaar eerder:
  Q1: -9% Y/Y
  Q2: -5%
  Q3: -7%
  Q4: -18%
  Amerikanen noemen dat “cliff-diving”.

  En hoeveel lopen de kadaster verkopen ook al weer achter op de markt?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*