Makelaars in mineur

Te KoopHet gaat niet goed met de makelaarskantoren in Almere. Een aantal is al gestopt en er wordt gesproken van omzetdalingen van rond de dertig procent. Volgens aftredend voorzitter van de Almeerse NVM-afdeling Arie van der Lee en tevens van makelaarskantoor Immo kan de daling bij sommige kantoren nog wel eens groter worden. Belangrijkste oorzaak is dat er minder huizen worden verkocht.

In totaal zijn er in Almere rond de zestig makelaars, waarvan ongeveer dertig bij de NVM zijn aangesloten. Van der Lee verwacht dat er in totaal ongeveer tussen de dertig en veertig mensen zullen moeten vrezen voor hun baan. ,,In het eerste deel van het jaar ging het nog redelijk, maar vanaf de zomer is het duidelijk minder geworden. Het kan niet anders dan dat er een aantal kantoren gaat verdwijnen en dat er mensen weg moeten. Ik denk per kantoor zeker één. Ook bij mij”, aldus Van der Lee.
Zo moeten er bij Arcuris vijf mensen weg om de continuïteit van het bedrijf niet in gevaar te brengen, zo liet het kantoor weten. Schoeman stopte enige tijd geleden al met de woningmakelaardij en ook Schouten en Ninaber zijn met hun portefeuille gestopt.
,,Er is sprake van een zelfreinigende werking en dat kon ook bijna niet anders. De kredietcrisis heeft het alleen versneld”, zo geeft Van der Lee aan. Zelf zegt hij wel even geschrokken te zijn, maar dat het nu weer beter gaat. Behalve de kredietcrisis geeft Van der Lee aan dat er ook via internet veel gedaan wordt. ,,Iedereen kan zich zomaar makelaar noemen, maar door deze situatie blijven uiteindelijk alleen de sterkste makelaars over.Het is ook een landelijke tendens.”

bro: almerevandaag.nl

Share Button
Tagged with: , ,
4 comments on “Makelaars in mineur
 1. Joop Kl; says:

  De grap is dat deze groep, die mede gezorgd heeft voor de huidige hoge prijzen, nu zelf voor een daling van de prijzen gaat zorgen. Een makelaar heeft namelijk baat bij zo veel mogelijk verkopen, dat gebeurt nu niet dus zal hij zijn cliënten lagere vraagprijzen adviseren om zo zijn zaak te redden!

 2. Karel says:

  En de clienten zijn zo dom omdat te doen denk je?

 3. Lex says:

  De clienten die zich wanhopig aan hun te hoge prijzen uit het ‘wat een gek ervoor geeft’-tijdperk vastklampen, zijn eerder dom te noemen. Tenminste als ze hun huis nog werkelijk verkocht willen krijgen.

 4. Kuikens says:

  Je kunt beter nu gelijk 15% onder de adviesprijs gaan zitten en je huisook verkopen voor -15% van de huidige topprijzen, dan het volgend jaar voor -50% te laten veilen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*