Eigen Huis: Obvion gebruikt kleine lettertjes

Obvion HypothekenObvion gebruikt de kleine lettertjes voor een renteverhoging van 0,7% op het variabele tarief, terwijl de marktrente juist aan het dalen is. Vereniging Eigen Huis protesteert hiertegen.

Financieel beleidsmedewerker Koen Velner van Vereniging Eigen Huis: “Veel leden stellen ons vragen over de tussentijdse aanpassing die Obvion deze week heeft doorgevoerd op het variabele Euribor-tarief. Hoewel in de offerte lijkt te worden gesproken van een ‘vaste opslag’ van 0,65%, blijkt deze bij nader inzien eenzijdig door de hypotheekbank te kunnen worden verhoogd, en van deze passage in de algemene voorwaarden (die gelden voor hypotheken die gesloten of gewijzigd zijn na 31 oktober 2004) maakt de bank nu gebruik: de opslag stijgt met maar liefst 0,7% naar 1,35%.”

Hoewel deze aanpassing dus juridisch mogelijk lijkt, vindt Vereniging Eigen Huis deze gang van zaken te gek voor woorden. Koen Velner: “De koppeling met de Euribor zoals die door Obvion en haar adviseurs steeds is gepresenteerd, suggereerde een objectief tariefsverloop dat voor velen juist reden was om met de bank in zee te gaan.”

“Deze informatie blijkt nu een dubbele bodem te hebben. En dat in een tijd dat begrippen als transparantie en vertrouwen belangrijker zijn dan ooit. Vereniging Eigen Huis is hierover inmiddels met Obvion in gesprek. Wij zullen u via onze website over eventuele ontwikkelingen informeren. Andere aanbieders met een Euribor-tarief, zoals ING Bank, Postbank en Westland Utrecht kennen deze dubbele bodem niet.”

Obvion is een samenwerkingsverband van de Rabobank Groep en het Algemeen Burgerlijk Pensioenfonds.

Bron: Vereniging Eigen Huis

Share Button
Tagged with:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*