PvdA laat huurders keihard vallen

Jacques Monasch heeft altijd mooie gladde praatjes in de media, maar als het VAO Woningmarkt en Huursector wordt behandeld laat hij de huurders keihard vallen door helemaal helemaal niets te zeggen….

Share Button
Tagged with: , ,
73 comments on “PvdA laat huurders keihard vallen
 1. Latida says:

  “Het werkelijke doel van het kabinet is daarom ook niet het hervormen van de woningmarkt, maar het oplossen van de bankencrisis. Zo hebben het kabinet en de gedogende partijen de rekening voor het wanbeleid van de politiek en de banken bij de Nederlandse huurders en de werkloze bouwvakkers gelegd.”

  en

  “De gemiddelde huurder van een corporatiewoning is 38% van zijn inkomen aan woonlasten kwijt. De laagste inkomens zelfs 50%. Door de maatregelen van het kabinet – de verhuurdersheffing – stijgen die lasten nog verder. Zodoende betaalt iedere Nederlandse huurder ieder jaar weer twee maanden huur die door de verhuurder rechtstreeks wordt doorgesluisd naar de schatkist. Gevolg is dat vele Nederlandse huurders onder de armoedegrens leven en aangewezen zijn op voedselbanken. Tegelijk groeien de wachtlijsten voor huurwoningen. Maar wie kan zich nog een huurwoning veroorloven …?”

  en

  “Het geheel overziende kun je maar tot één conclusie komen. Het kabinet wil de woningmarkt helemaal niet hervormen. Ze maken huren bewust onaantrekkelijker door het ongebreideld verhogen van de huren. Zodoende wil straks iedereen weer kopen. En laat dat nu precies de bedoeling zijn, want alleen dan gaan de woningprijzen weer snel omhoog en verbeteren de balansen van de banken. ”

  http://biflatie.nl/artikelen/banken-artikelen/huurder-krijgt-rekening-crisis-bij-banken/

  Alleen willen en kunnen steeds meer mensen helemaal niet meer kopen.

  Schandalig beleid dus van ‘volksvertegenwoordigers’ die vraag, behoefte en mogelijkheden vanuit de bevolking straal naast zich neerleggen en roofbouw plegen op het welzijn van de bevolking ten gunste van banken.

 2. Latida says:

  “Minister Dijsselbloem van Financiën slaat het advies van Eurocommissaris Rehn om de hypotheekrenteaftrek versneld af te bouwen, in de wind.”

  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/herstel-woningmarkt-heeft-nu-prioriteit

 3. Flipper says:

  Latida: Eurocommissaris Rehn om de hypotheekrenteaftrek versneld af te bouwen, in de wind.”

  Nou en?

 4. Latida says:

  Flipper: Nou en?

  Ach ja.. Als deze het nu niet doet, dan zal dat later alsnog moeten gebeuren, waardoor de neerwaartse druk op de prijzen geheid nog een aantal jaren zal blijven bestaan.

  Het is dus het uitstellen van datgene waarvan je weet dat het gaat gebeuren.

  Men zegt dus ‘rust’ op de markt te willen maar men laat deze maatregel gewoon als een donkere wolk boven de markt hangen, en gaat dus doodleuk door met het overmatig subsidieren van de kopers, en daarmee dus de banken.

  “DNB en het Centraal Planbureau gaan nu de risico’s van een verdere beperking van de hypotheekrenteaftrek beter in kaart brengen, is in het comité besloten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken, het departement van minister voor Wonen Stef Blok, is verder gevraagd de effecten van het beleid op het middensegment op de huurmarkt te schetsen.
  Het kabinet werkt momenteel aan plannen voor een verdere beperking van de renteaftrek, meldde Het Financieele Dagblad dinsdagochtend op basis van bronnen.”

  http://www.nu.nl/geldzaken/3792352/afbouw-renteaftrek-levert-knelpunten-huurmarkt-op.html

  “Onder druk van Europa wordt Nederland verplicht om de woningmarkt te hervormen. Hiermee wordt hoofdzakelijk gedoeld op het verder beperken van de hypotheekrenteaftrek. Uiteindelijk zal dit gebeuren, want de wil van Europa is wet”

  http://hypotheken.blog.nl/consument/2014/06/03/strengere-acceptatienormen-voor-hypotheken-vraagt-om-meer-huurhuizen

  Men zegt dus dat men het niet *nu* gaat doen, maar dat het gaat gebeuren is zeker.

  De onzekerheid is de vraag wanneer dan wel. En dat noemt men dan ‘rust’ en ‘duidelijkheid’, maar dat is geenzins wat er aan de hand is.

 5. DenVrolijkeHuurder says:

  Kwetsbaarheid van de Nederlandse Staat m.b.t. de hypotheekrenteaftrek zal worden aangepakt door het verlagen van de LTV voor nieuwe hypotheken.

  Lagere LTV = Lagere Hypotheken = Lagere HRA = Verminderde druk op de staatskas

  Dat slikt het stemvee makkelijker.

 6. Latida says:

  “Niet alleen directies behoren te worden bevraagd, maar ook toezichthouders, raden van commissarissen, lokale bestuurders, bewindspersonen. Hoe konden de wanstaltige ontsporingen plaatsvinden onder het oog van duurbetaalde toezichthouders? ”

  http://sargasso.nl/parlementaire-enquete-dwaalspoor

 7. lorenzo says:

  5. hoewel ik geregeld natte oogjes krijg van alle kennelijke vroomheid in dit theater is inzicht verkrijgen in de primaat mens de enige optie voor de antwoorden .
  Aanvullend : dit kan slechts (100%) bestreden worden bij gelijktijdige afschaffing van deze diersoort : de mens.

 8. Zilversmid says:

  Toch grappig hoe op het forum de berichten van ‘klappende huiszeepbellen’ steeds meer gaan over ‘zielige huurders’.
  .
  Van roeptoeteren hoe slim ze toch zijn dat ze huren naar huili huili over de ene huurverhoging na de andere en verslechtering van hun positie.

  Irony, it just happens.

 9. Latida says:

  De huurerhogingen worden onverteerbaar..

  “Woningcorporaties zouden grofweg een derde goedkoper kunnen werken”, meent econoom Vlak.”

  https://twitter.com/IngeLengton/status/474132197704998912

 10. dr.t says:

  Lees eens het artikel in het NRC over de schandalen in de woningbouw en het bestuur er van.
  Deze bestuurders waren toch van PVDA huize, lees grote vriendjes met huurders en minderbedeelden?
  Nooit maar dan ook nooit lees ik er hier wat over. Dat zegt wel iets over het kritisch vermogen.

 11. dr.t says:

  DenVrolijkeHuurder:
  Kwetsbaarheid van de Nederlandse Staat m.b.t. de hypotheekrenteaftrek zal worden aangepakt door het verlagen van de LTV voor nieuwe hypotheken.

  Lagere LTV = Lagere Hypotheken = Lagere HRA = Verminderde druk op de staatskas

  Dat slikt het stemvee makkelijker.

  Je roept maar wat. Deze regering doet daar niets aan.

 12. dr.t says:

  Maar goed als aanhanger van de zeepbeltheorie zou ik ook hopen op een lagere LTV.
  Anders moeten we wel heel erg lang wachten op het knappen van de zeepbel. Ik zie het eerlijk gezegd er helemaal niet meer van komen. Het is over en uit met de malaise.

 13. Karel says:

  De verhouding huur- en kooplasten wordt door de overheid constant kunstmatig verschoven. Feit is dat scheefhuurders niets te zoeken hebben in sociale huurwoningen.
  De koopmarkt is gestabiliseerd en zal aantrekkelijk worden voor de scheefwoners. Als de LTV niet wordt teruggeschroeft naar 80% tenminste. Maar daar ziet het niet naar uit in deze voorzichtige opleving van de economie.

  M.a.w: Het is wachten op de volgende crisis.

 14. Francois van Fleppesteijn says:

  Dus de huren worden verder verhoogd? Over deflatie in de hand werken gesproken..

  En moeten mensen die uit hun huurwoning worden gezet wegens een huurachterstand en dan in huurcontainers gaan wonen? Of op asielcentra bij de Eritrese medemens?

  Dat was toch ook zeer dure overheidskostenpost die asocontainers, maar ja in Nederland hebben we dan ook een enorme zorgindustrie: Bureau jeugdzorg, heropvoedingkampen(slimme ondernemers). Ik ga nog eens jeugdzorgbedrijf beginnen: paar van die mislukte bodyguards/winkelbeveiligers inhuren en dan een vette winst maken.

 15. Latida says:

  Pas als je er van uit gaat dat een zekere bank in zeer zwaar weer zit, is het beleid te volgen. Nu een lening afsluiten want huren wordt steeds duurder, zo is de boodschap.

  Maar men wil helemaal niet kopen. Men wil geen 30-jarige verbintenis met een bank meer aangaan, dit is uit de tijd en staat compleet haaks op de huidige tijdsgeest en wensen vanuit de bevolking en jongere generaties.

  Net zo min als dat studenten een 35-jarige lening ‘nodig’ hebben, of een starterslening. Lagere kosten voor wonen om de binnenlandse economie te stimuleren. Lagere huren, en lagere woningprijzen dicteert de markt.

  Niets daarvan, zegt de minister. Wij verhogen de huren, en gaan onverminderd door met het subsidieren van koophuizen, zelfs met startersleningen en dubbele aftrek om de prijzen te stutten, want anders zouden de banken wel eens verliezen voor hun kiezen kunnen krijgen.

  En een volgende regering mag dan de hypotheekrenteaftrek versneld gaan afbouwen.

 16. DenVrolijkeHuurder says:

  dr.t:
  Maar goed als aanhanger van de zeepbeltheorie zou ik ook hopen op een lagere LTV.
  Anders moeten we wel heel erg lang wachten op het knappen van de zeepbel. Ik zie het eerlijk gezegd er helemaal niet meer van komen. Het is over en uit met de malaise.

  Huh? Hoe kun jij zo los staan van de realiteit? De goednieuws-show van het afgelopen half jaar stopt letterlijk de week nadat de laatste verkiezingen zijn geweest.

  Het is niet heel gek dat er nu opeens berichten naar buiten komen vanuit de AFM, of dat de enquete naar de woningbouwcorporaties nu pas van start gaat.

  En m.b.t. de LTV-ratio: daar hoeft de regering ook niet zoveel aan te doen. Dat wordt via DNB gespeeld. Dan kan de regering zich beroepen op het oordeel van de toezichthouder die de stabiliteit van het systeem in het oog houdt.

 17. Cartoonist says:

  Francois van Fleppesteijn: En moeten mensen die uit hun huurwoning worden gezet wegens een huurachterstand en dan in huurcontainers gaan wonen? Of op asielcentra bij de Eritrese medemens?

  Die mensen worden “ASO” en zullen een gevaar gaan vormen voor de veiligheid van de staat.
  Dientengevolge zal de veiligheidsindustrie gaan boomen als de volgende zeepbel.
  Het grootste gevaar in de 21ste eeuw is niet het religieuze fundamentalisme nog het ideologische terrorrisme, maar het grootste gevaar is de burger die door de overheid in de economische afgrond wordt gedreven.

 18. Cartoonist says:

  maar het grootste gevaar is de burger die door de overheid in de economische afgrond wordt gedreven.

  moet zijn:

  maar het grootste gevaar wordt de burger die door de overheid in de economische afgrond is gedreven.

 19. DenVrolijkeHuurder says:

  dr.t:
  Maar goed als aanhanger van de zeepbeltheorie zou ik ook hopen op een lagere LTV.
  Anders moeten we wel heel erg lang wachten op het knappen van de zeepbel. Ik zie het eerlijk gezegd er helemaal niet meer van komen. Het is over en uit met de malaise.

  Lees er anders zelf even op los via de website van DNB: http://www.dnb.nl/en/news/news-and-archive/dnbulletin-2013/dnb293046.jsp

  In ESRB verband is al afgesproken dat de LTV omlaag moet om het systeemrisico te verlagen. Geheel toevallig heeft DNB sinds januari 2014 de bevoegdheid om deze ratio dwingend te verlagen.

  Nu mag je even zelf nadenken:

  – we hebben een regering die de lasten van de HRA op de staatskas wil verkleinen. Dit wil zij echter zonder de HRA zelf aan te pakken, want dat ligt politiek gevoelig.
  – We hebben een toezichthouder die in Europees verband bindende afspraken heeft gemaakt omtrent het verlagen van de LTV ratio. Toevallig is het resultaat hetzelfde als het verlagen van de HRA: minder druk om de staatskas!
  – We hebben een Europese Commissie die in adviezen aan NL ook voortdurend blijft hameren op het ondernemen van actie.

  Is het nu echt zo lastig om, de feiten beziend, te beredeneren wat de volgende stap zal zijn?

 20. Latida says:

  “Het Britse Round Hill Capital heeft vandaag een Nederlandse woningportefeuille gekocht voor ongeveer 180 miljoen euro van het CBRE Dutch Residential Fund dat beheerd wordt door CBRE Global Investors. De portefeuille omvat 1.534 woningen met een totale oppervlakte van 140.000 m2 verspreid over heel Nederland.
  Deze transactie, waarvan de koopakte zojuist de notaris heeft gepasseerd, vertegenwoordigt de grootste overname van een Nederlandse woningportefeuille sinds de financiële crisis.”

  http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2014/06/03/round-hill-koopt-voor-180-miljoen-woningportfolio-cbre-gi

  Ds de Vestia veiling heeft niets opgeleverd blijkbaar?

  “Vestia heeft op maandag 2 juni definitief 493 woningen, zes algemene ruimtes, 11 parkeerplaatsen en drie standplaatsen in Doetinchem, Wehl en Gaanderen aan collega- corporatie Site Woondiensten overgedragen.”

  http://www.netherlandscorporatenews.com/archive/inp/2014/06/02/T403.htm

 21. Flipper says:

  Latida: Men zegt dus ‘rust’ op de markt te willen maar men laat deze maatregel gewoon als een donkere wolk boven de markt hangen, en gaat dus doodleuk door met het overmatig subsidieren van de kopers, en daarmee dus de banken.

  Wij zijn met z’n allen het volk.
  Wij zijn met z’n allen de regering.
  Wij zijn met z’n allen de gemeente.
  Wij zijn met z’n allen de religie.
  Wij zijn met z’n allen alles wat wij gekozen hebben en tot stand hebben laten komen.

  Welbeschouwd zijn we zelfs zodoende met z’n allen zelf DE BANKEN!
  Wij zijn met z’n allen tegelijkertijd exploitant en slachtoffer van alles!

  Wij juichen tegelijkertijd als exploitant en huilen als slachtoffer.
  Zal niet anders worden! 🙂

 22. dr.t says:

  Goed artikel, dank je. Ten aanzien van lTV wordt wel gemeld dat de DNB niet zijn eigen koers zal gaan varen. De noodzaak om lasten te verkleinen is niet echt groter geworden de laatste tijd voor het kabinet. En in Europees verband stelt onze minister dat NL al voldoende heeft gedaan aan structurele hervormingen. Er zijn andere landen, met name Frankrijk, aan de beurt.

 23. Francois van Fleppesteijn says:

  Als die LTV ratio via de DNB wordt gespeeld dan heb ik er vertrouwen in:

  Niet in de Nederlandse media gekomen, maar in de States was het groot nieuws:

  http://www.bloomberg.com/news/2014-02-05/dutch-bankers-swear-to-god-as-trust-in-lenders-slumps-to-record.html

 24. Latida says:

  Flipper: Wij zijn met z’n allen het volk.
  Wij zijn met z’n allen de regering.
  Wij zijn met z’n allen de gemeente.
  Wij zijn met z’n allen de religie.
  Wij zijn met z’n allen alles wat wij gekozen hebben en tot stand hebben laten komen.

  Welbeschouwd zijn we zelfs zodoende met z’n allen zelf DE BANKEN!
  Wij zijn met z’n allen tegelijkertijd exploitant en slachtoffer van alles!

  Wij juichen tegelijkertijd als exploitant en huilen als slachtoffer.
  Zal niet anders worden!

  Beetje naief om zo te denken.

  – De regering bestaat uit leden van gevestigde politieke partijen. Zij die geen lid zijn, mogen het volk niet vertegenwoordigen
  – ‘Het volk’ mag zelfs de eigen burgemeester niet kiezen
  – De religie bestaat uit religieuzen, in een wereld waar steeds minder mensen geloven
  – DE BANKEN! zijn private ondernemingen waar ‘het volk’ niets over te zeggen heeft

  Een van de kerntaken van de regering is voor het zorgen van voldoende betaalbare woonruimte. Hierin is zij ernstig tekort geschoten.

  Een van de taken van de gemeentes is het zorgdragen voor de belangen van haar burgers. Door de grondpolitiek is zij hier ernstig tekort geschoten

  DE BANKEN! hebben een zorgplicht naar de samenleving toe maar hebben onverantwoorde risico’s genomen en zelfs fraude gepleegd (LIBOR en Swaps)

  Ik zou zeggen ere wie ere toekomt, maar ook schuldig zijn zij die zichzelf ten koste van de samenleving onrechtmatig hebben verrijkt, of doelbewust de boel hebben misleid.

  Met grote macht komt grote verantwoordelijkheid. Die kun je niet afwentelen en uitsmeren over de hele bevolking.

 25. DenVrolijkeHuurder says:

  dr.t:
  Goed artikel, dank je. Ten aanzien van lTV wordt wel gemeld dat de DNB niet zijn eigen koers zal gaan varen. De noodzaak om lasten te verkleinen is niet echt groter geworden de laatste tijd voor het kabinet. En in Europees verband stelt onze minister dat NL al voldoende heeft gedaan aan structurele hervormingen. Er zijn andere landen, met name Frankrijk, aan de beurt.

  Noodzaak om lasten te verlichten? Last time I checked gaven we nog steeds ieder jaar bijna 3% meer uit dan er binnen kwam. Uitgaven aan HRA lopen nog steeds ieder jaar op terwijl op allerlei diensten en sociale voorzieningen beknibbeld worden. Ik werk vanuit mijn functie regelmatig voor overheidsorganisaties en kan je garanderen: als er ergens geld vrijgemaakt kan worden pakken ze die mogelijkheid met beide handen aan.

  En vanuit DNB perspectief?

  – NL banken zijn onvoldoende gekapitaliseerd
  – ESRB dwingt een lagere LTV simpelweg af
  – Dat is nu precies het idee achter een bankenunie
  – NL banken zien de bui al lang hangen en proberen deze noodlanding zo gecontroleerd mogelijk uit te voeren. Lukt ze tot nu toe prima.
  – NL banken vinden een lagere LTV helemaal niet zo erg omdat <80% LTV ze weer in staat stelt hypotheekpakketjes te securitiseren (Basel3)
  – NL banken snappen heel goed dat de periode van gratis-geld door de huizenzeepbel voorgoed voor bij is. Vandaar ook de massa-ontslagen. Los van de salarissen aan de top wordt in het bankwezen flink de broekriem aangehaald.

 26. hj says:

  niks huilie huilie, huurverhoging gehad van jawel 0.75% bovenop inflatie (2.5%), in totaal dus 3.25% huurverhoging, huur van 400 euro, 0.75% van 400 euro = 3 euro per maand extra kwijt aan huur

  wel jammer voor de hogere inkomens die wel die in totaal 6.5% extra moeten betalen

 27. hj says:

  sorry, excuses

  hogere inkomens 2.5% + 4%, = 6.5% in totaal, dus 4% extra

  bij onze corporatie zijn de lagere inkomens dus ontzien, de hogere inkomens dus niet

 28. mafketell says:

  Toeval ? ( Piketty ) https://pbs.twimg.com/media/Bmn2RIKCYAABCVD.jpg:large vanavond in NOS nieuwsuur

  ‘ En dat terwijl de onderste 60 procent van de Nederlandse bevolking bij elkaar opgeteld 1 procent bezit van het totale vermogen. ‘

  http://nieuwsuur.nl/onderwerp/656781-kloof-tussen-arm-en-rijk-groeit.html

 29. johan says:

  Als kind leek Monasch voorbestemd om de textielhandel van zijn joodse grootvader over te nemen. Opa wilde graag dat zijn oudste kleinkind hem zou opvolgen.
  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2844/Archief/archief/article/detail/738298/2003/02/15/JACQUES-MONASCH.dhtml

  Had hij dat maar gedaan i.p.v. nu de huurders in de kou laten staan.

 30. Frans says:

  Latida: “Het werkelijke doel van het kabinet is daarom ook niet het hervormen van de woningmarkt, maar het oplossen van de bankencrisis.

  Ik roep dat hier al jaren: allemaal bankhoeren de politici.

 31. Frans says:

  Maria:
  Hans de Geus:

  rtlnieuws.nl/econo…jn-collegegeld-terug

  Ook dat zeg ik al jaren: corporate fascism! De economen worden bewust zo opgeleid dat ze “in het systeem passen” met andere woorden dat ze in de matrix denken en niet daarbuiten. Ik hoop dat mensen nu eindelijk eens gaan zien dat dit allemaal geen toeval is: er zit altijd geschiedenis achter hoe dit zo gekomen is.
  In principe wordt je opgeleid tot domme slaaf, ook als je universitair wordt opgeleid.

 32. Frans says:

  mafketell: Toeval ? ( Piketty ) pbs.twimg.com/medi…IKCYAABCVD.jpg:large vanavond in NOS nieuwsuur

  http://armstrongeconomics.com/?s=Piketty

 33. Steven says:

  Het steunen van niet renderende banken en dure huizenprijzen willen is natuurlijk een raar idioot geloof, maar geloof in het algemeen is vaak zo naar:

  http://nos.nl/teletekst/#132_01

 34. Dawg says:

  Karel:
  De verhouding huur- en kooplasten wordt door de overheid constant kunstmatig verschoven. Feit is dat scheefhuurders niets te zoeken hebben in sociale huurwoningen.
  De koopmarkt is gestabiliseerd en zal aantrekkelijk worden voor de scheefwoners. Als de LTV niet wordt teruggeschroeft naar 80% tenminste. Maar daar ziet het niet naar uit in deze voorzichtige opleving van de economie.

  M.a.w: Het is wachten op de volgende crisis.

  De mediapropaganda heeft bij jou z’n uitwerking niet gemist zo te zien. Toen de huizenprijzen nog jaar in jaar uit met 10% stegen had nog nooit iemand van een scheefhuurder gehoord. Nu ben je het al als je een modaal jaarsalaris verdient, daarvan krap 1.800 netto overhoudt, 450 tot meer dan 600 euro aan huur betaalt, en passant via de belastingen aan zowel de huursubsidie van de minima als de hra van de scheeflener bijdraagt en voor het overige je eigen broek ophoudt. Zo iemand kan natuurlijk niet hard genoeg gestraft worden. Bijvoorbeeld door hem tegen wil en dank de koopwoningmarkt op te drijven waar ie een vallend mes mag gaan vangen.

 35. frank77 says:

  Ltv bepaald door dnb en niet regering. Vergelijk de invoering annuitaire hypotheek
  Werkloosheid hoog en nog niet aantoonbaar dalend
  Baby boomers gaan langzaam aan naar de 70 jaar oud, dus groter aanbod grotere eengezinswoning
  Productiewerk wordt meer geautomatiseerd
  Financiele sector zal leiden tot minder werkgelegenheid
  Met een europa gaat goedkope arbeid en langzaam ook midden tot hoog opgeleide arbeid langzaam aan naar een lager uurtarief, immers waarom zou een pools arbeidsuur goedkoper zijn dan een nederlands arbeidsuur (en begin niet over productiviteit. Een chauffeur mag echt maar 100 km p h)

  Wat de oplossing moet zijn is inflatie…. ??

  Ik ben benieuwd hoe de toekomst gaat lopen….. ik weet wel… je moet niet de eerste zijn die zijn huis moet verkopen. Collectieve regelingen komen pas als de meute in de problemen komt. Wees wijs, financier behoudend…

 36. Steven says:

  Dawg: De mediapropaganda heeft bij jou z’n uitwerking niet gemist zo te zien. Toen de huizenprijzen nog jaar in jaar uit met 10% stegen had nog nooit iemand van een scheefhuurder gehoord. Nu ben je het al als je een modaal jaarsalaris verdient, daarvan krap 1.800 netto overhoudt, 450 tot meer dan 600 euro aan huur betaalt, en passant via de belastingen aan zowel de huursubsidie van de minima als de hra van de scheeflener bijdraagt en voor het overige je eigen broek ophoudt. Zo iemand kan natuurlijk niet hard genoeg gestraft worden. Bijvoorbeeld door hem tegen wil en dank de koopwoningmarkt op te drijven waar ie een vallend mes mag gaan vangen.

  +100 😉

 37. Olijfhout says:

  Maria:
  What’s next:

  deutsche-wirtschaf…bens-versicherungen/

  Wat is nu de waarde van zo’n post?
  Wil je verhuizen?
  Kan mij zeker voorstellen dat de eerdere posters wegblijven hier.

 38. Olijfhout says:

  Latida:
  “Het Britse Round Hill Capital heeft vandaag een Nederlandse woningportefeuille gekocht voor ongeveer 180 miljoen euro van het CBRE Dutch Residential Fund dat beheerd wordt door CBRE Global Investors. De portefeuille omvat 1.534 woningen met een totale oppervlakte van 140.000 m2 verspreid over heel Nederland.
  Deze transactie, waarvan de koopakte zojuist de notaris heeft gepasseerd, vertegenwoordigt de grootste overname van een Nederlandse woningportefeuille sinds de financiële crisis.”

  vastgoedmarkt.nl/n…ingportfolio-cbre-gi

  Ds de Vestia veiling heeft niets opgeleverd blijkbaar?

  “Vestia heeft op maandag 2 juni definitief 493 woningen, zes algemene ruimtes, 11 parkeerplaatsen en drie standplaatsen in Doetinchem, Wehl en Gaanderen aan collega- corporatie Site Woondiensten overgedragen.”

  netherlandscorpora…/2014/06/02/T403.htm

  Gaat u nu fijner wonen dan na uw post?

 39. Belletje says:

  Goed punt Dawg.

  En als je ruimte wil maken in de sociale sector, waarom niet zorgen dat de commerciele sector in ruime mate kan voorzien in woningen tussen de 500 en de 1000 euro? Zoals in veel landen met vergelikbaar inkomensniveau ook gebeurd…

 40. Frans says:

  Olijfhout: Wat is nu de waarde van zo’n post?
  Wil je verhuizen?
  Kan mij zeker voorstellen dat de eerdere posters wegblijven hier.

  You stupid! Zeer interessante en ter zake doende link.
  De huizenbubbel is het uitkleden van de middenklasse, dit artikel gaat daar ook over.
  Als je niet de samenhang kunt of wilt zien, prima, no problemo!

 41. Frans says:

  Gaat natuurlijk ook over global bankster occuppation, heeft ook ALLES te maken met de huizenbubbel.

 42. Frans says:

  En als het ook in Nederland gebeurt: klaag dan niet “Ich habe es nicht gewusst!”

 43. Olijfhout says:

  Daar waar deze site eerder leuke posts en meningen opleverden.. Is het een speculatie site geworden.

  Speculeren wil niemand… Toch vele posts met speculaties.
  -40% af van de prijs… Doen ik zeg prima.
  Speculanten op deze site graven her en der al munten in.
  Zelf zou ik dikke bankrekeningen, gouden muntjes voorraden aanwenden voor mijn huisje.

  Die meningen kun je beter verteksten. In plaats van vele linkjes naar sites waar jij alsmede ik en niemand iets aan heeft.
  De fijnen alhier. Kunnen beter blijven in hun door hun omschreven goedkope Huurwoning.

  Ben zelf meer van het Wonen ergens. 🙂

 44. Dawg says:

  En de PVDA bestaat alleen nog maar voor ….de PVDA: een ballotageclub voor de beter betaalde baantjes in de publieke en semi-publieke sector. Dat ze maar zo snel als mogelijk mogen verdwijnen naar de mestvaalt van de geschiedenis.

 45. Olijfhout says:

  Frans:
  En als het ook in Nederland gebeurt: klaag dan niet “Ich habe es nicht gewusst!”

  Wat ziet u dan?
  Wat gaat er gebeuren?

 46. bankschroef says:

  Het was hier ooit wel gebruikelijk een geplaatste link toe te lichten, eea te vertalen en zo. Ik zie de relatie tussen het linkje en de zwijgzaamheid van dhr Monash ook niet direct, maar dat komt natuurlijk omdat mijn Duits niet zo goed is, en dat komt weer omdat we -voor wat de woningmarkt betreft ‘helaas’- destijds geen Duitse provincie zijn geworden.

 47. Jaap Visser says:

  Het cabaret ligt op straat, wat een vertoning weer.

 48. aa says:

  bankschroef,

  Weleens van google translatie gehoord? In google chroma automatische vertaling in te stellen.

 49. Flipper says:

  Latida: Met grote macht komt grote verantwoordelijkheid. Die kun je niet afwentelen en uitsmeren over de hele bevolking.

  Wat ik zeggen wilde; wij allen zijn slechts slachtoffers van de “democratie”.

  Leve Brussel! 🙂

 50. Maria says:

  bankschroef:
  Het was hier ooit wel gebruikelijk een geplaatste link toe te lichten, eea te vertalen en zo. Ik zie de relatie tussen het linkje en de zwijgzaamheid van dhr Monash ook niet direct, maar dat komt natuurlijk omdat mijn Duits niet zo goed is, en dat komt weer omdat we -voor wat de woningmarkt betreft ‘helaas’- destijds geen Duitse provincie zijn geworden.

  Zelfs Maxima en Willem-Alexander roepen: leer Duits!

  De zwijgzaamheid van de heer Monasch was mij gisteren al opgevallen en ik heb dat ook in de vorige post aangegeven. Mijn inziens heeft Monasch andere belangen te dienen dan het volk wat hem gekozen heeft, de PvdA-aanhang.

  Tijdgebrek is wat mij soms hindert aan het plaatsen van een toelichting maar bij deze:
  Nederland is een “Duitse” provincie, als het daar regent worden wij hier nat. Het is niet voor niets dat de Duitse huizenmarkt de laatste tijd veel in de MSM naar boven komt als voorbeeld hoe het zou moeten in Nederland, denk aan de 80% LTV.

  Wat in Duitsland gebeurt wordt schoorvoetend overgenomen in Nederland en om dan op de link terug te komen:Uitkeringen van levensverzekeringen worden gekort vanwege de lage rente op staatsobligaties, dit om problemen bij die bedrijven te voorkomen.

  Stel je voor dat ook de Nederlandse verzekeringstak in dat slechte weer zit en jij hebt toevallig hierbij een verzekering afgesloten ter aflossing van je hypotheek als je komt te overlijden, leuk voor je nabestaanden!

  Nee, het heeft niets met Monasch te maken, wat zullen we zeggen, een PvdA-bankhoer? Goed voor een functie bij een woningcooperatie maar wel met een Maserati?

  Het heeft met jezelf te maken want Jacques Monasch komt niet voor je op!

 51. Adamus says:

  Maria:
  What’s next:

  deutsche-wirtschaf…bens-versicherungen/

  Alle verfügbaren Waffen richten sich gegen die Sparer. Draghi ‘whatever it takes’

 52. Adamus says:

  Maria: Zelfs Maxima en Willem-Alexander roepen: leer Duits!

  De zwijgzaamheid van de heer Monasch was mij gisteren al opgevallen en ik heb dat ook in de vorige post aangegeven. Mijn inziens heeft Monasch andere belangen te dienen dan het volk wat hem gekozen heeft, de PvdA-aanhang.

  Tijdgebrek is wat mij soms hindert aan het plaatsen van een toelichting maar bij deze:
  Nederland is een “Duitse” provincie, als het daar regent worden wij hier nat. Het is niet voor niets dat de Duitse huizenmarkt de laatste tijd veel in de MSM naar boven komt als voorbeeld hoe het zou moeten in Nederland, denk aan de 80% LTV.

  Wat in Duitsland gebeurt wordt schoorvoetend overgenomen in Nederland en om dan op de link terug te komen:Uitkeringen van levensverzekeringen worden gekort vanwege de lage rente op staatsobligaties, dit om problemen bij die bedrijven te voorkomen.

  Stel je voor dat ook de Nederlandse verzekeringstak in dat slechte weer zit en jij hebt toevallig hierbij een verzekering afgesloten ter aflossing van je hypotheek als je komt te overlijden, leuk voor je nabestaanden!

  Nee, het heeft niets met Monasch te maken, wat zullen we zeggen, een PvdA-bankhoer? Goed voor een functie bij een woningcooperatie maar wel met eenMaserati?

  Het heeft met jezelf te maken want Jacques Monasch komt niet voor je op!

  http://www.parlement.com/id/vj1tk0wghpz6/pvda_en_tweede_kamerverkiezingen_2012

  De no19 op de lijst is gekozen ………..

 53. Adamus says:

  Adamus,

  Laten we hopen dat Aegon et al. overnacht naar de USA verkassen.

 54. Adamus says:

  aa:
  bankschroef,

  Weleens van google translatie gehoord? In google chroma automatische vertaling in te stellen.

  Dacht dat het inmiddels bekend was…..

 55. Maria says:

  Adamus: Dacht dat het inmiddels bekend was…..

  Schijnt van niet!

 56. Adamus says:

  Maar men wil helemaal niet kopen. Men wil geen 30-jarige verbintenis met een bank meer aangaan, dit is uit de tijd en staat compleet haaks op de huidige tijdsgeest en wensen vanuit de bevolking en jongere generaties.

  Net zo min als dat studenten een 35-jarige lening ‘nodig’ hebben, of een starterslening. Lagere kosten voor wonen om de binnenlandse economie te stimuleren. Lagere huren, en lagere woningprijzen dicteert de markt.

  Atlas kan zomaar eens in staking gaan. Kwestie van tijdgeest. Doe je niks aan.

 57. Steven says:

  De huizenprijzen halveren. (makkelijker dan u denkt)

  Je ziet namelijk alleen maar onzekerheid en de dalende trend: mensen met IQuutje 110 en minder gaan echt niet speculeren op hogere huizenprijzen; en diegenen met een hoger IQ die wel op hoger speculeren zijn of gewoon gek of Peter Boelhouwer. 😉

 58. Steven says:

  en ik drink te veel.. dat is mijn makke.. 😉

  maar denk eens met zijn allen logisch na en los het op..

 59. Frans says:

  Olijfhout: Wat ziet u dan?
  Wat gaat er gebeuren?

  Wat er gaat gebeuren, nee wat er op dit moment al gaande is, is dat de overheid ten koste van alles en iedereen het circus gaande houden, dat wil zeggen dat ze de banken en zichzelf in stand zullen houden (met de financieele middelen die daarvoor nodig zijn) totdat er uiteindelijk volksopstand uitbreekt.

 60. Frans says:

  Steven:
  en ik drink te veel.. dat is mijn makke..

  maar denk eens met zijn allen logisch na en los het op..

  Grappig, ik drink te weinig (alcoholisch gesproken) zo goed als nooit….

 61. Steven says:

  Frans,

  heb twee liter wijn op en wat bier.. (schaam), maar de misstanden zijn er gewoon; en ik weet echt niet hoe er verandering in aan te brengen. Door mijn edelmetaal bezit, houd ik wel mijn onafhankelijkheid. (voor een jaartje of zo hoor, meer is het niet): maar schulden heb ik niet en dat was de belangrijkste stap

  vraag me af hoe veel Nederlanders geen schulden hebben..

 62. mafketell says:

  Strakjes ……… een negatieve rente voor de Bühne ? Een toneelspelletje ? Is Draghi nu zelf ‘the weapon of mass destruction’ ? ( plunderen spaarpotten instanties ) Dat is toch raar ? Dacht toch dat het derivaten waren ……… Warren Buffett 2002 http://www.fintools.com/docs/Warren%20Buffet%20on%20Derivatives.pdf

  Lessen uit Denemarken ……..
  http://www.express.be/business/nl/economy/introduceert-de-ecb-donderdag-de-negatieve-rente-lessen-uit-het-deense-laboratorium/205537.htm

  Boonstra, ‘de ECB heeft geen instrumentarium om deflatie te voorkomen’ ……… Uit het boek der boeken, ‘ deflatie wil niemand maar het overkomt je ‘ ……

  We hebben recht op deflatie ……. 🙂

 63. mafketell says:

  Nou ja het MKB heeft blijkbaar nog nooit van ‘derivaten zijn weapons of mass destruction’ gehoord ……. Amarantis ( failliet ) ook niet, Vestia ( bijna failliet ) ook niet ….. woco’s die schepen kopen met derivaten ook niet en zo gaat de één na de ander ……. ten onder ….. Het beest dat zó groot is dat niemand het ziet ……. Schaduwbanken zijn ook banken ……

 64. Juan belmonte says:

  @ artikel.

  Juan is voor aanpak scheefhuur.

  Maar om in tijdens van huizenprijsdalingen wegens een zeepbel
  Orde grootte -20%
  En op weg naar -40%
  De rekening van de misstanden (gokken met gemeenschapsgeld) van woco’s bij alle huurders te leggen met huurverhogingen orde grootte +10%

  Is voortzetten van een traditie van Hogehuizenprijsminnend beleid.

  Het effect hiervan zal beperkt zijn en doet weinig aan de structuurwijziging op de nl woningmarkt waarbij de grootste klappen, zoals dr ir Maartje Martens ook terecht aangeeft, en die geen enkele oekoenoom citeert,
  BOVENIN die woningmarkt.

  Kortom, als deze maatrgelregel bedoeld zou zijn om de implosie op de nl woningmarkt te dempen zal het effect magertjes zijn.
  Rest alleen nog het effect van huurders pesten

 65. mafketell says:

  Krullebol wil zijn studiegeld terug, heeft ie die wel betaald dan ?

  7 miljard schadeclaim Rabo ? Derivaten ? Melden als bedrijf bij een bank betekend direct onder Bijzonder Beheer ….. bedrijven zijn bang …. durven niet meer te communiceren met de bank, t’is wat ……

 66. Juan belmonte says:

  dr.t:
  Maar goed als aanhanger van de zeepbeltheorie zou ik ook hopen op een lagere LTV.
  Anders moeten we wel heel erg lang wachten op het knappen van de zeepbel. Ik zie het eerlijk gezegd er helemaal niet meer van komen. Het is over en uit met de malaise.

  Ah, u stelt dat u aanhanger bent van de zeepbel theorie.
  Gefeliciteerd, Juan had daar een ander beeld bij, Juan heeft de afgelopen drie jaar menige discussie met u gevoerd waarbij u deze in twijfel trok.

  Maar om u te bekeren tot de zeepbeltheorie,
  En meteen te stellen dat deze nu ten einde is.
  Met meer dan een miljoen huizen onder water
  Met een krimpende NHG
  Met een krimpende beroepsbevolking wegens ouderdom en aanwas
  Met een historisch lage rentestand die ooit omhoog zal gaan….

  Wat gebeurt er met huizenprijzen als korte en lange rentes naar 7% 10% gaan ?

 67. Juan belmonte says:

  Bovendien gaat de HRA nog verder op de schop

  Dus wie nu koopt tegen huizenprijzen
  Die nog steeds gebaseerd zijn op twee inkomens
  Die gesubsidieerd huizen leasen
  Die is kamikazekoper

  Gemiddelde
  De vraagprijs op funda is nog steeds 8+ maal jan modaal bruto.
  Onfinancierbaar dus.

 68. Juan belmonte says:

  Zolang de theorie van dr ir Maartje Martens in mainstream media onbesproken blijft
  Heerst er een taboe op
  Van in hun broek schijtende makelleugenaars en bankiers.

  En is die zeepbel huizenhoog.

  Simpele als pie

 69. Adamus says:

  @Gerhardhormann @MattHouben DEFLATIE. Verdere daling huizenmarkt. Grote eurocrisis, euro terug naar $1,10.

  Zien currencywar over het hoofd

 70. bankschroef says:

  @53
  “Het is niet voor niets dat de Duitse huizenmarkt de laatste tijd veel in de MSM naar boven komt als voorbeeld hoe het zou moeten in Nederland, denk aan de 80% LTV.”

  bankschroef is niet zo handig met de compluter, ik weet zelfs niet hoe je zo’n blokje txt grijs maakt.

  Maar waar het mij om gaat is dat wij natuurlijk die Duitse 80% LTV norm hadden moeten hebben ipv van die bestuurlijke dwaling die onze hypotheekschuld tot de grootste ter wereld hebben gemaakt. NL is geen Duitse provincie in mijn ogen; NL was een land waar het beeld in stand werd gehouden dat wij het met elkaar toch maat mooi saamhorig goed geregeld hebben. NL heeft zich helaas ontwikkeld naar een bankair normeloos land, graaicultuur, ‘andere kant opkijken’.
  De politiek was met andere dingen bezig, Pim Fortuyn, asielzoekers, etc.
  Er is iets zeer ernstig misgegaan in het toezicht op het particuliere kredietbeleid, de woningmarkt, de corporaties, speculatie. Het geld is weg, feitelijk met goedvinden heel netjes gestolen. Dat is de VOC mentaliteit, het zal niet ophouden, die 80% LTV komt er niet, teveel oude belangen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*