‘Woningmarkt Noorden nooit meer hetzelfde’

vastgoedrapport Groningen | Assen

De Gouden Tijden voor de Noordelijke vastgoedmarkt zijn voorbij. Vooral de makelaars van luxe nieuwbouwcomplexen krijgen het voor de kiezen.

Volgens hoogleraar Ed Nozeman van de Rijksuniversiteit Groningen, zal de woningmarkt nooit meer hetzelfde zijn en kan de dip nog wel jaren aanhouden. Vooral luxe nieuwbouwcomplexen zijn nu moeilijk te verkopen. Zo zijn voor de Tasmantoren in de stad nog maar 30 van de 200 appartementen verkocht.

Huizenkopers kunnen juist baat hebben bij de huidige economische crisis, want makelaars verzinnen de gekste dingen om aspirantkopers te verleiden. Niet alleen de bekende ronkende termen worden ingezet, maar de koper kan ook rekenen op kortingen en zelfs een minuutje gratis winkelen. Volgens Nozeman zullen projectontwikkelaars in de toekomst nog steviger inzetten en zelfs aanbieden om de huidige woning van de koper over te nemen.

bron: RTV Noord

Share Button

3 Reacties

 1. Joop Kl. Zegt:

  Tip voor de meneer uit het filmpje: Een prijsverlaging van die veredelde flat werkt het beste om de verkoop te bevorderen! (in tegenstelling tot een uurtje vrij shoppen of dergelijk onzin…)

 2. Joop Kl; Zegt:

  Het nieuwbouw project de Blauwe Stad in Groningen heeft ook grote moeite om de kavels verkocht te krijgen:

  nrc.nl/binnenland/…nvallers_Blauwe_Stad

 3. Lex Zegt:

  Het schijnt nog niet erg tot ze door te dringen dat producten voor een lagere (meer normale) prijs aanbieden, gewoonlijk de verkoop stimuleert šŸ˜€

  Dat krijg je waarschijnlijk als je als ondernemer het waanidee hebt gekregen dat je alleen maar winsten zult maken, zonder er veel voor te hoeven doen.

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.