Lenen, lenen, betalen betalen

Youp van 't Hek - 'Man vermist'In man vermist – 1983 – speelt Youp van ‘t Hek een kredietbewaker. Youp laat tijdens deze voorstelling zien hoe ons fantastische financiële systeem werkt.

De sketch heeft helaas niet veel geholpen, heel Nederland zit diep in de schuld. Pak ‘t dan, pak ‘t dan. Je bent veel rijker dan je denkt. Laat die welvaart nou niet aan je voorbijgaan! Huizenprijzen stijgen altijd met de inflatie mee!!! Als je gaat huren ben je dief van je eigen portemonnee……

Ik verwacht dat de huizenprijzen de komende jaren sneller zullen dalen dan de deflatie. Huishoudens met een hoge hypotheek zullen dan in problemen komen.

‘Man vermist’

Overdrijft Youp van ‘t Hek in zijn sketch Lenen lenen, betalen betalen niet? Volgens het ministerie van Sociale Zaken zit hij er niet ver naast. Een derde van de Nederlanders staat rood of heeft een (doorlopend) krediet, hypotheekschulden niet meegerekend.

Share Button
Tagged with: , , , , ,
One comment on “Lenen, lenen, betalen betalen
  1. De Pessimist says:

    Prachtig !
    We zien de financiële sector als een werkgelegenheid´s project liever zien we iemand keihard destructief in de banken sector werken dan hem een uitkering gunnen.liever wapen van massdestrucktion maken dan niks doen .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*