Rabo vreest prijsdaling tot 20% in huizenmarkt

 

Bert Heemskerk (Rabobank)

Rabo-bestuursvoorzitter Bert Heemskerk vreest op afzienbare termijn een daling van de Nederlandse huizenprijzen van 10 tot 20%.

bron: fd.nl

Share Button
Tagged with: , , , ,
3 comments on “Rabo vreest prijsdaling tot 20% in huizenmarkt
 1. House says:

  Ik heb toch het vermoeden dat de toelichting van de heer van Heemskerk van Rabo bank niet goed wordt begrepen door de Telegraaf, neem nog maar eens telefonisch contact op met Rabo bank in uw woonplaats, journalisten schrijven wat zij gaarne zouden horen………
  Het is ook niet verstandig het artikel van de Telegraaf voetstoots over te nemen, want het verhaal klopt niet!!!

 2. Balsaq says:

  Ik denk dat de Rabobank blij mag zijn als de prijzen net slechts 20% zakken. Ik zit momenteel in het buitenland (.ch), en ik wacht de crash hier wel af.

 3. M says:

  De rabo is gewoon bang voor een instortende huizenmarkt omdat ome Bert dan zijn geliefde AAA rating snel Achteruit ziet gaan (vanwege de overmatige blootstelling van de rabobank aan Nederlandse hypotheken). Om dat te voorkomen probeert hij een verzekering te laten invoeren die het risico op hypotheken (en dus het risico van de rabobank) beperkt. Hij kan het alleen niet zo zeggen en probeert het onder de noemer “algemeen belang” te schuiven. Daarbij zit hij in een moeilijk parket: aan de ene kant moet hij om zijn verzekering er door te drukken mensen angst inboezemen door een flinke daling te voorspellen, aan de andere kant zal hij aan een dergelijke daling kapot gaan en moet hij dus voorkomen dat mensen bang worden en er een vicieuze cirkel in gang gezet wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*