Vereniging Eigen Huis bezorgd over dubbele woonlasten

Het kabinet moet mensen tegemoetkomen die dubbele woonlasten hebben omdat ze hun oude huis niet verkocht krijgen. Dat vindt de Vereniging Eigen Huis. Volgens de vereniging moet het makkelijker worden om de oude woning te verhuren.

Dat is nu lastig, omdat huurders zich kunnen beroepen op huurbescherming. Ook fiscaal is het niet gunstig. Tijdelijke versoepeling kan de huizenmarkt lucht geven, zegt de Vereniging Eigen Huis.

CDA en PvdA willen de regels voor de huurbescherming wel bekijken, maar met name het CDA zegt dat er veel mitsen en maren aan het idee kleven en dat die niet snel kunnen worden opgelost.

bron: NOS.nl

Share Button
Tagged with: ,
11 comments on “Vereniging Eigen Huis bezorgd over dubbele woonlasten
 1. bert says:

  Ja Marlies,

  Of de hele wereld aan het instorten staat…

  Begrijp heel goed dat het vervelend is dat je met 2 huizen in je maag zit.
  Maar er is ook nog zoiets als overwaarde wat je hebt gewonnen in de jaren dat je er hebt gewoond.
  Gebruik dat dan, of prijs je woning gewoon een stuk lager in de woningmarkt.
  Maar kom niet van “er moet iets aan gedaan worden door de overheid”, dat komt bij mij over dat iedereen recht heeft op de prijs dat ze vragen in deze tijd.

 2. Me says:

  Het is een roep om een heel klein groepje mensen te hulp te komen, maar dadelijk wordt de huurder vogelvrij verklaard. Die bescherming is er niet voor niets. Zometeen krijg je als huurder eerst een jaarcontract, dan zien we wel verder. Jaja. Afblijven!

 3. Roland says:

  Als dit er door komt, vrees ik dat we straks een nieuw soort pandjesbezitters / uitmelkers gaan krijgen.

  Nu Huizen kopen met hypothecaire aftrek en dan kunnen verhuren lijkt me een zeer winstgevende zaak. Wat de markt geen goed zal doen

 4. johnny says:

  mevr. Pernod die op tv denkt en zegt dat de hypotheeknemer de klant is ……
  De markt is hard maar moeten ons er toch aan conformeren. Tis nie anders.

 5. Joop Kl; says:

  Wat een waanzin, mensen hebben jaren lang gratis in een door de HRA gesubsidieerde koopwoning gewoont en willen er zelfs nog winst op maken en die winst moet de de belastingbetaler gaan verzekeren??

 6. Inge says:

  Het moet niet gekker worden. Ga omlaag met de vraagprijs want “die ene gek” bestaat niet meer. Je zult zien dat dan je huis wel verkocht wordt en je niet met dubbele woonlasten zit. Wie het onderste uit de kan wil ……..

 7. Mark says:

  Mee eens, als je het in deze tijd zo plant dat je eerst koopt en dan nog wel een keertje, mischien, verkoopt ben je niet goed bezig en verdien je het niet om geholpen te worden (en er nog geld aan te verdienen)

 8. Jorge says:

  Mevr. Pernot en collega’s zijn al een tijdje de weg kwijt.
  Blijkbaar is het hun nog steeds niet duidelijk dat betaalbare koophuizen zeer belangrijk is voor hun leden.

  Misschien moeten zij toch overwegen van naam te veranderen in…

  Vereniging voor het Behoud van Overwaarde.

  Slaap lekker Mevr. Pernot !!!

 9. Scheefhuurder says:

  Alleen al door het gebrek aan overtuigingskracht van mevr. Pernot zal de politiek niets met deze voorstellen doen. Tip: bezoek eens het huurwoning aanbod op Funda en huiver van de prijzen: hier kan een huisjesmelker nog wat van leren. Verder herhaal ik vrolijk mijn reactie op een eerdere draad;

  Zoals analist Kees de Kort recentelijk treffend zei: “er is geen probleem dat niet opgelost kan worden met een prijs”. Maw. ieder huis is verkoopbaar, maar dan moet de prijs omlaag. En helaas komt “verlagen” niet voor in de vocabulaire van VEH. Ik ga ervan uit dat de politiek de absurditeit van dit voorstel inziet: woningbezitters zetten huurders in om hun probleem op te lossen, met de hoop om bij een aantrekkende markt hun stulpje alsnog tegen de hoofdprijs te kunnen verkopen. En op dat moment heeft de huurder afgedaan en dient te vertrekken. Het was lange tijd overheidsbeleid om het eigen woning bezit te bevorderen. Daarin is zij doorgeschoten en het is nu zeker niet haar taak om de door haarzelf gecreeerde zeepbel in stand te houden middels dit soort maatregelen. Eerder moet zij overwegen om de markt voor huurwoningen structureel te verruimen. En daar hoort eerder een bescherming van de huurder bij dan een beperking van haar rechten.

 10. Vanenburg says:

  Ik heb dringend goed raad nodig wie kan me goede raad geven hier over : Ik ben een mindervalide vrouw en mijn man heeft bijna 3 jaar een vaste baan 112 km van huis dat is 224 km elke dag reizen. Hij word nu 59 jaar en hij ervaart dat het gevaarlijker word voor hem om zo lang onderweg te zijn en elke dag moet ik hem voor al ‘s ochtends
  bellen om hem wakker te houden want hij vertrekt 5.45 van huis m 7.30 op het werk te kunnen zijn. We hebben ons huis te koop aangeboden terwijl wij een huurwoning dichter bij zijn werk hebben aan gevraagd. Ons woning is nog lang niet verkocht, Maar nu hebben wij een woning aangeboden gekregen 5 minuten van zijn werk vandaan. En wij moeten voor de 13de beslissen om die woning te nemen anders word het verder verhuurd. We hebben 2 problemen, we kunnen ons niet permiteren om een hypotheek van 952,– en een huur van 750 te betalen want dat is precies de netto inkomen van mijn man.
  Maar het wordt ook gevaarlijker voor hem om zo ver aan eenstuk door te rijden naar zijn werk. Zijn er instanties die hiervoor oplossingen hebben. Wie help ons hier met goede raad?
  [/quote]

 11. Ronald says:

  @vanenburg

  Met een leeftijd van 59 ga ik er vanuit dat er een redelijke overwaarde in het huis zit. Dat geeft de mogelijkheid om tegen een scherpe prijs aan te bieden.

  Hoewel je overal leest dat de markt muurvast zit worden huizen met een acceptabele vraagprijs nog zonder veel problemen verkocht.

  Uiteindelijk is het een afweging tussen gezondheidsrisico en te innen winst op je huidige woning en die kun je alleen zelf maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*