Verkoop van nieuwbouwwoningen stevig gedaald

Woningen in aanbouwProjectontwikkelaars hebben veel minder nieuwe woningen verkocht. In oktober is het aantal met 70% gedaald ten opzichte van 2006. Daardoor zal de komende jaren de helft minder worden gebouwd.

bron: Het Financieele Dagblad

Share Button
Tagged with: , ,
One comment on “Verkoop van nieuwbouwwoningen stevig gedaald
 1. Lex says:

  “De optie dat de nieuwbouwprijzen moeten dalen verwerpt hij. ‘Dan moeten gemeenten de grondprijzen maar niet zo hoog maken.’
  Wel is hij is zich van het gevaar bewust dat potentiele kopers nu zeker zullen wachten of een van de maatregelen wordt uitgevoerd. ‘Dat is de zere plek, maar daarom moet er ook snel iets komen. Als je nu nog een half jaar wacht met maatregelen, is er over twee jaar zeker een tekort.”

  Lex: In deze laatste alinea staat wel meteen waar het allemaal om draait:

  – vertikken de prijzen omlaag te gooien (maar wel allemaal maatregelen op de overheid dus maatschappij willen afwentelen)

  – weer schermen met de inmiddels bijna mythische schaarste aan woningen.

  Beste projectontwikkelaars: ook jullie vette jaren zijn voorbij. Toen klopten jullie ook niet bij de overheid aan om te vragen of ze nog wat meer van jullie winsten wilden hebben.

  Pas je aan en doe zoals iedere ondernemer moet doen als zijn product geen aftrek meer vindt… Ga niet bedelen bij de overheid maar verlaag je prijzen en/of spring met een beter product in op de vraag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*