Waarom ga jij voorlopig niet kopen?

question mark sign_1In Nederland staan heel veel huizen veel te koop en er wordt veel minder verkocht dan enkele jaren geleden. Voor een deel wordt dit veroorzaakt door starters die er geen trek meer in hebben.

Lees ook: 8 redenen om nu geen huis te kopen (2009)

Maar waarom willen ze niet meer? Hierbij een poll:

 

 

Waarom koop jij voorlopig geen huis?

View Results

Loading ... Loading ...
Share Button
Tagged with:
589 comments on “Waarom ga jij voorlopig niet kopen?
 1. tufkaj says:

  Haha, mooie poll. Wel lastige keuzes, meerdere antwoorden hadden mogelijk mogen zijn. Ben benieuwd hoeveel makelaars op ‘ik kan geen hypotheek krijgen’ gaan stemmen.

 2. TP says:

  De poll werkt niet voor mij, blijft staan “loading”

 3. Dawg says:

  Mis de optie:

  Wil wel maar heb al een huis waar ik niet uit kan vanwege hoog water.

 4. Ma Ling says:

  ik mis de optie ‘andere reden’ en dat je dan uitleg mag geven. dan zou ik graag het lijvige dossier ‘5 jaar huizenmarkt-zeepbel’ willen aandragen.

 5. cruise says:

  Ik ga pas kopen indien ik €250.000 heb gespaard en een goede woning op eigen grond in een aantrekkelijke buurt cash kan betalen. Ik denk dat in mijn huidige spaartempo, € 20.000 per jaar, dit moment over 1,5 jaar bereik en heb goede hoop dit weleens gelijk kan zijn met het dieptepunt van de markt. Ik koop dan overigens niet met het oogmerk op waardestijging want dit sprookje kan in de praktijk alleen met overmatige kredietverlening worden bereikt en laten we hopen dat een ezel ( zowel bank als consument) zich niet voor een tweede keer aan dezelfde steen stoot !

 6. Nico de Geit says:

  Ik huur een woning van een pensioenfonds voor 980 euro per maand. Ze willen die woning aan mij verkopen voor 350.000,– tot 400.000,–. Een eenvoudige rekensom leert dat huren veel aantrekkelijker is. Bovendien kan ik weg als daar aanleiding toe is.

 7. tufkaj says:

  Ik heb het idee dat het stemmen niet werkt?

 8. edje-bel says:

  Gekozen voor emigratie, ga dit jaar voor nieuwbouw 3 jaar geleden al grond gekocht €1,5 per m2, bouwkosten €183 per m2 voor een lew uitvoering afwerking in eigen beheer.

 9. edje-bel says:

  Het economisch beleid in Nl lijkt meer op knip en plakwerk, zie er niets goeds van komen.

 10. snorkel says:

  edje-bel,

  Het is juist een mooie gebalanceerd pakket en werkt prima. Alle partijen gaan er garen bij spinnen!
  – Banken mogen weer lekker hypotheekpakketjes maken en hun balansen aanvullen met pensioengeld, blijven relatief hoge rentes rekenen en mogen zo streng zijn in het uitzetten van nieuwe leningen als ze willen
  – WoCos krijgen een bonus van de huurdes (reeds goedgekeurd) en hoeven deze niet af te staan aan de staat (want zoals het er nu voorstaat wordt dat deel niet goedgekeurd)
  – Pensioenfondsen zullen ook wel een kluif toegeworpen krijgen (aanstaande verhoging rekenrente?). Ze mogen in ieder geval al investeren met staatsgarantie dus ze zullen er niet op achteruit gaan en dat is al heel wat tegenwoordig
  – De regering kan met geld van gepensioneerden de banken preventief redden. Mocht dat niet genoeg zijn dan doen we er nog een Cyprische Shuffle bij. Ook is de deur naar het verder afbouwen van de HRA op en kier gezet, aangezien er al 2 miljard bezuiniging voor dit jaar is ingeboekt die niet binnengehaald gaat worden (verhuurdersheffing dreigt niet door te gaan, dus het geld van de huurverhogingen blijft bij de WoCos/bouwbedrijven)

  Ik heb het gevoel dat ik nog iemand vergeet… Maar wie? Vast een of andere onbeduidend groepje. “De burger” ofzo? Neuh, die doen er niet toe

  NB, beetje cynisch, maar je zou er ook triest van worden 😉

 11. norderling says:

  mijn reden staat er niet tussen : mijn huidige huis raakt niet verkocht.

 12. Scheefwoner says:

  Waarom koop jij voorlopig geen huis?

  Ik wil wel maar ben mijn BIC code van de Laiki bank op Cyprus kwijt.

 13. ulrich says:

  je kan het zo gek nog niet bedenken en het wordt uitgevoerd, zie de laatste actie van Dijselbloem. Na nationaliseren van een bank, zijn nu in Cyprus de rapen gaar. Ik denk wel terecht dat de spaarders ook een verantwoordelijkheid hebben. Rentes van ICEsave waren toch onhoudbaar. als je ziet welke analyses door banken en overheden gemaakt worden en welke instrumenten voorhanden zijn om in te grijpen dan hoop je toch maar op een zachte landing. Ik zie geen veilige havens. Goud, zilver aandelen volgens mij niet veilig.

 14. ulrich says:

  In stenen beleggen geeft een goed rendement. Maar je ligt wel als een schaap aan een ketting omringt door hongerige belastinginners van gemeente, zorg, en rijksoverheid.

 15. Dawg says:

  OT, maar te grappig om zo maar te laten passeren:

  Het betalingsverkeer op Cyprus is op last van de president van de centrale bank van het land, Panicos Demetriades, tot nader order stilgelegd. Dat meldden diverse Griekstalige media zondag.

  PANICOS!!! Een centrale bankdirecteur met de de naam PANICOS. You couldn’t make it up.

 16. nhz says:

  snorkel: Ook is de deur naar het verder afbouwen van de HRA op en kier gezet, aangezien er al 2 miljard bezuiniging voor dit jaar is ingeboekt die niet binnengehaald gaat worden

  waarom zou je HRA beperken wat heel veel stemmen kost als je ook gewoon het spaargeld van gewone burgers kunt stelen (veel kleinere groep, geen gevolgen bij de verkiezingen)? Nee hoor, die HRA blijft zolang de huidige partijen bestaan.

  ulrich: Ik zie geen veilige havens. Goud, zilver aandelen volgens mij niet veilig.

  Als politici van het ene op het andere moment de spelregels wijzigen dan is niets veilig. Dit is dictatuur, niets anders. Je mag meespelen op hun voorwaarden en anders wordt je buitenspel gezet.

  Ik denk trouwens niet dat je gewone spaarders op Cyprus ‘verantwoordelijk’ kunt houden. De grote fout met deze (en talloze andere EU maatregelen) is juist dat alweer de grote schurken en profiteurs NIET de rekening krijgen, maar dat ze die buiten schot houden. Met hetzelfde argument zou je een greep in de spaarsaldi in Nederland kunnen verdedigen: ‘spaarders hadden kunnen weten dat alle banken feitelijk failliet zijn vanwege de veel te hoge hypotheekschulden’. De echte schuldigen, waaronder talloze scheefleners, lachen in hun vuistje.

 17. Dawg says:

  ulrich: Ik zie geen veilige havens. Goud, zilver aandelen volgens mij niet veilig

  In het huidige klimaat is iedereen speculant, of ie wil of niet.

  Comment van een reaguurder (Hugo) die hier ook wel eens post:

  “De eurocrisis kan alleen opgelost worden als spaarders hun bezit in goud omzetten. Pas dan kan de euro onbeperkt bijgedrukt worden en de crisis worden bezworen.

  Het eurosysteem bestaat uit 2 componenten:

  1. de uit niets geprinte euro die door krediet in omloop wordt gebracht, het zogenaamde elastische geld.

  2. goud, hetgeen u net als elke andere valuta BTW vrij kunt kopen, het zogenaamde inelastische geld.

  De spaarders in goud behouden hun koopkracht en de schuldenaren in euro’s zien hun schulden verdampen. Uw zogewenste debtjubilee..

  De economie kan pas weer gaan lopen als de schulden in euro’s grotendeels zijn verdampt.

  Er wordt nu een krachtig signaal gegeven aan bankspaarders binnen de eurozone. Laten we hopen dat dit signaal ook wordt opgepikt. De goudtrein heeft nu lang genoeg op het station gewacht en staat op het punt van vertrek..

  Toeeeeet….toeeet…….tsjoeke tsjoeke..”

  Goud is het enige bezit in de financiele sector waar geen tegenpartijrisico tegenover staat. Wat dit betekent gaan we nu zien. Centrale banken van China en Rusland en nog een stel kopen op dit moment goud. Waarom zouden ze dat doen?

 18. Dawg says:

  Bovengenoemd comment van Hugo was is overigens hier terug te vinden:

  http://biflatie.nl/artikelen/economisch/stemming-cyprus-uitgesteld-tot-maandag/#comments

 19. tufkaj says:

  Even een klein offtopic gokje voor morgen… In zuid-europa vlucht spaargeld de beurs op -> beurzen stijgen -> NOS rapporteert ‘vertrouwen in bailout’?

 20. Chateau Bellevue says:

  Goed gezged, Nhz.
  De schuldigen komen we weer mee weg, de kleine man betaalt het gelag. Na een kleine handgift,jongens onder elkaar, hebben die dubieuze rekeingen komende maandag nooit officieel bestaan en gaat er dus ook geen belasting vanaf, i.t.t die van de normale inwoner. Er komt geen, ik herhaal, geen onderzoek naar witwaspraktijken.

  Dit is nu dus offcieel de modus operandie van Europa. Naai de burger, bedien het bedrijfsleven, de banken en de maffia.
  In een land als Nederland gebeurt dat geordende en netjes zoals we gewend zijn (belastingparadijs Nederland voor de multinationals, ‘holier than thou’ popzangers, en bouwfraudeurs) en in landen als Cyprus gebeurt het op de typische Zuidelijke manier.

  Vandaar ook mijn keus:
  Ik wil mijn vrijheid behouden.

  De crisis toont telkenmale aan dat het onverstandig ergens aan vast zitten. Je kan het zo gek niet bedenken of je wordt er als kleine man bedrogen, gepluimd en geplukt. Er is nou eenmaal geld nodig om deze corruptie in stand te houden.

  Zelfs het redelijke mobiele geld op de bank
  kan dus nog met 1 pennestreek geconfisceerd worden.
  Vastgoed is m.i. (hoewel het me niet zal verbazen als er nu natuurlijk hordes mensen hun geld van de bank gaan halen en in vastgoed omzetten)daar helemaal gevoelig voor. Sowieso is een eigen huis nooit van je ‘eigen’ geweest: welstandcommissies, onteigening, bestemmingsplannen, bouwbesluiten, leegstandswetten, kraken, huurvergunningen, puntensystemen, huurdersbescherming, recht van overtocht,van de 1 op de andere dag een snelweg, vakantiepark,flatgebouw, asielzoekerscentrum,drugsverlavingsopvang of walmende fabriek voor je deur. Algemene plaatselijke verorderingen, (niet staand bierdrinken, geen vuurtje in je achtertuin stoken, huiszoekingen als de koningin het belieft toevallig in je stad een toertje te gaan maken). Regularisatie, woz, overdrachts, precario, opstal, riool rechten en woz belastingen. Vergeet ik nog een paar belastingen waarschijnlijk.

  Dan nog de opgedrongen verplichtingen: kabeltv (ja, vroeger waren er in Nederland overal uitstekende antennes en dat vonden ze lelijk, dus kwamen er de kabel, nu zijn er overal schotels, maar dat is blijkbaar wel mooi_), slimme energiemeters die je bespioneren, allerlei eisen waar je huis aan moet voldoen zodat slimme nieuwe, zuinige en goedkope bouwmethoden geen kans krijgen, verenigingen van eigenaars, allerhande verzekeringen.

  Trek je los van deze mallemolen. Deze volkomen losgezongen werkelijkheid waarin de banken en figuren die alleen maar op jouw geld uitzijn, de dienst uitmaken.

 21. Deutsche Mark says:

  Mis ook mijn reden in de poll:

  De prijzen van recreatievastgoed zijn evenals die van “normale” huizen nog steeds krankzinnig hoog.

  “Een vakantiewoning is veel te duur, ik wacht op een prijsdaling” zou mijn kruisje krijgen.

  Bovendien moet in Nederland één en ander veranderen om überhaupt een wenselijke locatie voor een 2e woning te worden. (hier heb ik minder hoop dan wat de prijzen betreft)

 22. snorkel says:

  nhz: waarom zou je HRA beperken …

  Moet van EU, IMF, OESO. Strikt gezien is HRA zelfs in strijd met EU regelgeving

 23. analyze says:

  snorkel:
  edje-bel,

  Het is juist een mooie gebalanceerd pakket en werkt prima. Alle partijen gaan er garen bij spinnen!
  – Banken mogen weer lekker hypotheekpakketjes maken en hun balansen aanvullen met pensioengeld, blijven relatief hoge rentes rekenen en mogen zo streng zijn in het uitzetten van nieuwe leningen als ze willen
  – WoCos krijgen een bonus van de huurdes (reeds goedgekeurd) en hoeven deze niet af te staan aan de staat (want zoals het er nu voorstaat wordt dat deel niet goedgekeurd)
  – Pensioenfondsen zullen ook wel een kluif toegeworpen krijgen (aanstaande verhoging rekenrente?). Ze mogen in ieder geval al investeren met staatsgarantie dus ze zullen er niet op achteruit gaan en dat is al heel wat tegenwoordig
  – De regering kan met geld van gepensioneerden de banken preventief redden. Mocht dat niet genoeg zijn dan doen we er nog een Cyprische Shuffle bij. Ook is de deur naar het verder afbouwen van de HRA op en kier gezet, aangezien er al 2 miljard bezuiniging voor dit jaar is ingeboekt die niet binnengehaald gaat worden (verhuurdersheffing dreigt niet door te gaan, dus het geld van de huurverhogingen blijft bij de WoCos/bouwbedrijven)

  Ik heb het gevoel dat ik nog iemand vergeet… Maar wie? Vast een of andere onbeduidend groepje. “De burger” ofzo? Neuh, die doen er niet toe

  NB, beetje cynisch, maar je zou er ook triest van worden

  Het lijkt erop alsof er niemand met het belang van de burgers voor ogen mee praat aan die tafel.
  Raar dat de democratische politiek zo heeft kunnen worden, en dan te bedenken dat we nog helemaal niet zo heel erg lang democratie hebben.
  Het was er even, toen was het feest, toen suste men in slaap en toen werd men door suggestie gedreven media voor ogen gehouden dat er niet meer realistische keuzen beschikbaar waren dan de ge-infiltreerde grote partijen.

  Nou is het wel vaker zo gegaan en het zal weer tot een einde komen, omdat elke keer de ‘machthebbers’ het niet kunnen laten, ze drijven de massa onder de armoede grens door zichzelf te verrijken, welke het op een bepaald punt niet meer gaat tolereren.

 24. Nico de Geit says:

  Deutsche Mark: De prijzen van recreatievastgoed zijn evenals die van “normale” huizen nog steeds krankzinnig hoog.

  Дача (Datsja) voor weinig:

  http://slando.ua/nedvizhimost/prodazha-domov/prodazha-dach/

 25. edje-bel says:

  Chateau Bellevue:
  Goed gezged, Nhz.
  De schuldigen komen we weer mee weg, de kleine man betaalt het gelag. Na een kleine handgift,jongens onder elkaar, hebben die dubieuze rekeingen komende maandag nooit officieel bestaan en gaat er dus ook geen belasting vanaf, i.t.t die van de normale inwoner. Er komt geen, ik herhaal, geen onderzoek naar witwaspraktijken.

  Dit is nu dus offcieel de modus operandie van Europa. Naai de burger, bedien het bedrijfsleven, de banken en de maffia.
  In een land als Nederland gebeurt dat geordende en netjes zoals we gewend zijn (belastingparadijs Nederland voor de multinationals, ‘holier than thou’ popzangers, en bouwfraudeurs) en in landen als Cyprus gebeurt het op de typische Zuidelijke manier.

  Vandaar ook mijn keus:
  Ik wil mijn vrijheid behouden.

  De crisis toont telkenmale aan dat het onverstandig ergens aan vast zitten. Je kan het zo gek niet bedenken of je wordt er als kleine man bedrogen, gepluimd en geplukt. Er is nou eenmaal geld nodig om deze corruptie in stand te houden.

  Zelfs het redelijke mobiele geld op de bank
  kan dus nog met 1 pennestreek geconfisceerd worden.
  Vastgoed is m.i. (hoewel het me niet zal verbazen als er nu natuurlijk hordes mensen hun geld van de bank gaan halen en in vastgoed omzetten)daar helemaal gevoelig voor. Sowieso is een eigen huis nooit van je ‘eigen’ geweest: welstandcommissies, onteigening, bestemmingsplannen, bouwbesluiten, leegstandswetten, kraken, huurvergunningen, puntensystemen, huurdersbescherming, recht van overtocht,van de 1 op de andere dag een snelweg, vakantiepark,flatgebouw, asielzoekerscentrum,drugsverlavingsopvang of walmende fabriek voor je deur. Algemene plaatselijke verorderingen, (niet staand bierdrinken, geen vuurtje in je achtertuin stoken, huiszoekingen als de koningin het belieft toevallig in je stad een toertje te gaan maken). Regularisatie, woz, overdrachts, precario, opstal, riool rechten en woz belastingen. Vergeet ik nog een paar belastingen waarschijnlijk.

  Dan nog de opgedrongen verplichtingen: kabeltv (ja, vroeger waren er in Nederland overal uitstekende antennes en dat vonden ze lelijk, dus kwamen er de kabel, nu zijn er overal schotels, maar dat is blijkbaar wel mooi_), slimme energiemeters die je bespioneren, allerlei eisen waar je huis aan moet voldoen zodat slimme nieuwe, zuinige en goedkope bouwmethoden geen kans krijgen, verenigingen van eigenaars, allerhande verzekeringen.

  Trek je los van deze mallemolen. Deze volkomen losgezongen werkelijkheid waarin de banken en figuren die alleen maar op jouw geld uitzijn, de dienst uitmaken.

  mooie opsomming een eigen huis een plek onder de zon zucht yep ik ben weg emigratie.

 26. Maria says:

  snorkel: Moet van EU, IMF, OESO. Strikt gezien is HRA zelfs in strijd met EU regelgeving

  Als die reden in verkiezingsprogramma’s van bepaalde partijen genoemd wordt zijn dat de zekere winnaars!

 27. snorkel says:

  Maria,

  😉

 28. Adamus says:

  http://www.telegraaf.nl/dft/21394298/__Reddingsdeal_Cyprus_veroorzaakt_paniek__.html

  Rutte is bang dat de Russen met een aflaat van 9,9% hun centjes witwassen. :-))))!!!

 29. Voerman says:

  In het licht van de kiminaliteit die zich op dit moment op het politiek/economische vlak afspeelt komt het discussieren over huisjes en HRA’tjes op Voerman over als de muziek die doorspeelt terwijl de Titanic zinkende is.

 30. Floor says:

  Adamus: Rutte is bang

  Gut, leeft ‘ie nog?

 31. Adamus says:

  Voerman:
  In het licht van de kiminaliteit die zich op dit moment op het politiek/economische vlak afspeelt komt het discussieren over huisjes en HRA’tjes op Voerman over als de muziek die doorspeelt terwijl de Titanic zinkende is.

  Die huizenprijs gaat zo wel stijgen…..als het vertrouwen eenmaal terug is.

 32. Adamus says:

  Floor: Gut, leeft ‘ie nog?

  Hij trilde. Of zijn dat politieke stuipjes van een jokkebrok?

 33. Scheefwoner says:

  Dawg:
  OT, maar te grappig om zo maar te laten passeren:

  Het betalingsverkeer op Cyprus is op last van de president van de centrale bank van het land, Panicos Demetriades, tot nader order stilgelegd. Dat meldden diverse Griekstalige media zondag.

  PANICOS!!! Een centrale bankdirecteur met de de naam PANICOS. You couldn’t make it up.

  Dawg,

  Haha Panicos = LOL >>> en wat dacht je van de naam van de oppositieleider Giorgos LILLIKAS. Zal wel onder de 6,75% heffing vallen ipv de 9,9% voor de maxikas.

 34. slimme gerrit says:

  leuk om het stukje uit 2009 te lezen.
  jammer dat er door zo velen er zo weinig mee is gedaan.

  denk dat de financiele markten het cyprus verhaal niet licht gaan nemen morgen.

 35. Voerman says:

  Adamus: Rutte is bang dat de Russen met een aflaat van 9,9% hun centjes witwassen.

  Daar hebben de Russen Cyprus niet voor nodig.
  Evenmin de in hun ogen sullige kruimeldiefjes van de EU.
  Dat weet Rutte nog veel beter en dat loze argument van hem dient natuurlijk als afleidingsmaneuvre voor het Landschappelijke volk alhier.
  Alle afzonderlijke Europese regeringen zijn natuurlijk een beetje geschrokken en zullen regieproblemen krijgen en weten dat.
  Paniek!

 36. Scheefwoner says:

  Floor: Gut, leeft ‘ie nog?

  Floor,

  Wacht nog steeds op zijn belofte aan het electoraat dat een stem op de VVD gelijk is aan 5% waardestijging van uw huis. Opdat wij niet vergeten!

 37. Kees V. says:

  Ik mis: Ik krijg mijn huidige woning niet verkocht.

 38. Floor says:

  Voerman,

  Is wel onze minister van financiën die hier een leidende rol in speelt, oh boy oh boy hoe lullen we nu weer recht wat krom is.

 39. Voerman says:

  Adamus: Die huizenprijs gaat zo wel stijgen…..als het vertrouwen eenmaal terug is.

  Leuk, maar Voerman en soortgelijken verkopen hun huis voor geen prijs meer in de huidige situatie.
  Levert alleen maar veel onveilig en misschien wel waardeloos geld op.

 40. Floor says:

  Scheefwoner,

  Heeft ‘ie dat echt gezegd? Lekker duo die Dijsselbloem en Rutte.

 41. Scheefwoner says:

  Floor:
  Scheefwoner,

  Heeft ‘ie dat echt gezegd? Lekker duo die Dijsselbloem en Rutte.

  ja hoor, alles in het werk gezet om zijn brusselse successtory te continueren.

  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/01-09-2012/rutte-zorgt-voor-stijgende-huizenprijzen/

 42. Scheefwoner says:

  Kees V.:
  Ik mis: Ik krijg mijn huidige woning niet verkocht.

  Of, ik heb al 2 koophuizen en de trein staat stil. Wat moet ik met een 3e huis?

 43. Voerman says:

  Scheefwoner: Of, ik heb al 2 koophuizen en de trein staat stil. Wat moet ik met een 3e huis?

  Komt serieus voor!

 44. Voerman says:

  Maar wees niet bang!
  Als ieder mens in dit Landschap volgende week een huis zou kopen, dan nog zou de economie niet verlost zijn van gangsterpraktijken.
  Maakt geen bal uit.

 45. Adamus says:

  Effe Babs besjen:
  Volgens Barbara Baarsma (in De Telegraaf) was “niet te voorzien dat de huizenmarkt zo zou instorten”.

 46. Voerman says:

  Adamus: Rutte is bang dat de Russen met een aflaat van 9,9% hun centjes witwassen.

  Snap alleen niet hoe onze minister president dat kan zeggen. Als je dat denkt is het natuurlijk uitgesloten, dat je achter een steunoperatie aan Cyprus kunt staan!

 47. Cartoonist says:

  Waarom ik geen huis wil kopen.

  Ik ben zo moe van alle leugens van de overheden zowel Den Haag , Brussel, Londen, Washington als Berlijn.
  Al 5 jaar beweren ze dat een herstel van de economie er aan komt maar gezien wat er nu in Cyprus gebeurt kunnen we concluderen dat er geen herstel was, dat er heden ook geen herstel is en dat er helemaal geen herstel van de economie zal komen.

  De westerse economische crisis wordt nu een economische depressie.

  Maar bonussen voor de elite zijn heilig, de burger zal het feest betalen. Zwaai maar dag met je handje naar pensioenen en depositigaranties.

 48. an says:

  Optelsom van aantal stemmers is veel hoger dan 235 als je de optelsom maakt bij de 8 stellingen

 49. Voerman says:

  Kees V.: Ik mis: Ik krijg mijn huidige woning niet verkocht.

  De vraag werd gesteld aan starters!
  Dat ontging je waarschijnlijk even, Kees!

 50. snorkel says:

  Scheefwoner: Of, ik heb al 2 koophuizen en de trein staat stil. Wat moet ik met een 3e huis?

  Jezelf uit de crisis stimuleren heet dat toch? 😉

 51. Nico de Geit says:

  Cyprus may raise deposit levy to 12.5% for large accounts – report

  http://rt.com/business/cyprus-bailout-bank-tax-deposits-401/

 52. Dawg says:

  Adamus: Effe Babs besjen:Volgens Barbara Baarsma (in De Telegraaf) was “niet te voorzien dat de huizenmarkt zo zou instorten”.

  Oh nee, Barabara Baarsma. De vleeschgeworden exponent van de platgetreden paden en braaf vertegenwoordiger van de politiek-economisch status quo. Kortom, het ideale ‘onafhankelijke’ kroonlid van de SER. Dat zo iemand niet voorzag dat de woningmarkt ook in elkaar kon zakken hoeft dus niet te verbazen.

 53. Voerman says:

  Truste allemaal. 🙂

 54. Dawg says:

  Vooruit. Jullie hebben het verdiend:

  http://www.youtube.com/watch?v=7IeXqAU0Zm0

 55. Nico de Geit says:

  3% voor spaartegoeden tot 100.000 euro, alles daarboven 12,5%. Ik schrik daar niet van als belastingbetaler. Maar het is niet netjes dat ze daar nu mee komen.

 56. Cartoonist says:

  vervolg op mijn post van10:40 pm waarin ik stelde waarom ik geen huis wil kopen.

  Waarom ik binnenkort toch een huis ga kopen.

  Veel geld op de bank vormt een risiko zoals in 2008 al duidelijk leek en nu met Cyprus keihard werkelijkheid blijkt.

  Daar komt bij dat ik het interieur van het huis wat ik huur zat begin te worden. Bovendien, kosten van huren (1000 euro/maand) wegen ongeveer even zwaar als waardevermindering koophuis.

  Ze pakken de burgers die iets te makken hebben toch altijd.
  Of het nu is d.m.v. een 10% confiskatie van je spaartegoed, een verbod op bezit monetair Au/Ag of met extreem hoge gemeentelijke lasten op een huis.

  Alles wordt gedaan om de bankiers & elite te behagen want die moeten hun bonussen en hun insider voordeeltjes koste wat het kost behouden. Die zijn bereid om over lijken te gaan om hun feestje door te laten gaan.

  De burger moet alles betalen en mag zijn bek houden.

 57. Maria says:

  Frans,

  Het heeft best een tijdje geduurd maar ik ben overstag nadat ik onderstaand gelezen had:

  http://pieterstuurman.blogspot.nl/2009_09_01_archive.html

  Je hebt helemaal gelijk!

 58. Maria says:

  Voerman,

  de reden waarom jong en oud tegen elkaar worden opgezet, uit voorgaand stuk:

  “De enige achilleshiel van het piramidesysteem bevindt zich (net als bij Achilles zelf) aan de onderkant. Daarin leeft het overgrote deel van de bevolking, en alleen al door haar aantal vertegenwoordigt deze groep een enorme macht. Deze massa moet dus voortdurend onder controle gehouden worden om de voorkomen dat ze ‘wakker wordt’.
  Door deze groep onderling te verdelen, fragmenteert haar kracht en neemt daarmee in gevaar af.”

 59. Maria says:

  De noodzaak voor de Europese bankenunie:

  “De implementatie hiervan vond haar rechtvaardiging in een serie economische crises die hiervoor speciaal door de top van de piramide waren opgezet. De bevolking leed grote armoede en riep om een oplossing. Die werd geboden in de centralisatie van de bancaire en financiële macht onder het motto: ‘Dit mag nooit meer gebeuren’. Precies zoals het nu gebeurt met de huidige crisis, die de bancaire macht verder zal centraliseren door het laten ‘omvallen’ van banken, waardoor er in aantal minder overblijven ( =centraliseren van macht) en waardoor extra toezicht (= macht) wordt gerechtvaardigd.

 60. Maria says:

  En de reden voor de instorting van de huizenmarkt:

  “Zoals George Orwell zei: de enige kans voor het doorbreken van de macht ligt bij de proles (het ‘gewone volk’). Maar daarvoor moet het volk zich eerst bewust worden van het spel. Pas dan kunnen de mensen een keuze maken om het spel niet meer mee te spelen waardoor het brede fundament (de onderste laag) van de piramide zal afbrokkelen. En daarmee zal de gehele piramide instorten.”

 61. Adamus says:

  Heb Plasterk vanavond 2x horen zeggen dat geld afpakken geoorloofd is: prov.Gelderland en burger Cyprus. DNA verandert in politiek?

 62. Cartoonist says:

  Maria,

  Hele goede link.

  Dit zou iedere Nederlander vanaf 12 jaar moeten lezen.

 63. Maria says:

  Cartoonist,

  Maar dan?

 64. Nico de Geit says:

  Maria: “Zoals George Orwell zei: de enige kans voor het doorbreken van de macht ligt bij de proles (het ‘gewone volk’). Maar daarvoor moet het volk zich eerst bewust worden van het spel.

  Daarom vind ik het ook zo raar dat de elite halve wilden importeert. Die komen namelijk steeds in opstand.

 65. Maria says:

  Nico de Geit,

  “Daarin leeft het overgrote deel van de bevolking, en alleen al door haar aantal vertegenwoordigt deze groep een enorme macht. Deze massa moet dus voortdurend onder controle gehouden worden om de voorkomen dat ze ‘wakker wordt’.
  Door deze groep onderling te verdelen, fragmenteert haar kracht en neemt daarmee in gevaar af.”

 66. Cartoonist says:

  Met een grote groep lijkt het niet onmogelijk de fundamenten van de piramide te ondergraven zodat de zaak instort.

  ach nu val ik in herhaling en praat George Orwell na 🙂

  Iedereen die het systeem begrijpt behoort in principe tot de groep van ‘verlichten’. Er is maar een kleine elite van verlichten die profiteert van het systeem, alle andere verlichten hebben meer belang bij afbraak/verandering van dit bestaande systeem dus die werken dan niet meer mee. Generaals die geen orders meer opvolgen van de leiding e.d. Met het gevaar van een soort van burgeroorlog tussen het maffia-systeem en de vrijheidslievende verlichten.

 67. Maria says:

  Samen lijkt de enige oplossing maar ook het grootste gevaar!
  Laat ons, ons, veel wijsheid toewensen!

 68. Apekool says:

  Nico de Geit: Daarom vind ik het ook zo raar dat de elite halve wilden importeert. Die komen namelijk steeds in opstand.

  De elite importeert een nieuwe vijand voor de morrende massa. Uiteindelijk maakt het niet uit wie met elkaar vechten, zolang de massa z’n vijanden maar binnen de 2e dimensie zoekt (de onderlagen) en niet omhoog kijkt.

 69. Maria says:

  Cartoonist,

  En beide commentaren bevatten dezelfde boodschap!!

 70. Maria says:

  Apekool,

  Yep!

 71. trol(erik) says:

  cartoonist: wijs besluit, welkom bij de elite……

 72. Deutsche Mark says:

  Nico de Geit,

  Na de achterlijke financiele aanval van Merkel/Schäuble op pearl-Cyprus lijkt me een 2e adres in die omgeving niet zo’n verstandige keuze.

  De prijzen zijn daar overigens ook te hoog voor het gebodene. (dat is namelijk in veel gevallen niets)

 73. Cartoonist says:

  Nico de Geit,

  Die import vormt de basis voor het verdeel en heers principe. Burgeroorlog tussen groepen van burgers is wat het systeem nastreeft.

 74. Cartoonist says:

  trol(erik): cartoonist: wijs besluit, welkom bij de elite……

  Ik behoor niet tot de elite , wel tot de verlichten.

 75. Maria says:

  trol(erik):
  cartoonist: wijs besluit, welkom bij de elite……

  Lijkt me toch wel vermoeiend om alle comments te moeten volgen op vele sites!
  Moet wel haast goed betaald zijn Erik, maar ik hoop voor jou dat je nog een beetje nachtrust krijgt in je verdere leven!

 76. Maria says:

  trol(erik),

  En morgenochtend vroeg weer opnieuw!

 77. Frans says:

  Maria:
  Frans,

  Het heeft best een tijdje geduurd maar ik ben overstag nadat ik onderstaand gelezen had:

  pieterstuurman.blo…9_09_01_archive.html

  Je hebt helemaal gelijk!

  Welkom in de wereld die krankzinniger is dan je je ooit had kunnen voorstellen. (en dondkerder)
  Het fijne gedeelte komt na meer studie, dat ertoe leidt dat je snel de gebeurtenissen van nu kunt plaatsen in een (nieuw) kader.
  Als je dit doet komt je er snel achter dat alles nog “volgens plan” verloopt.
  Het is overigens niet zo dat het allemaal helemaal eenduidig of liever gezegd monolitisch is: de werkelijkheid steekt natuurlijk niet zo eenvoudig in elkaar.

 78. Frans says:

  Nico de Geit: Daarom vind ik het ook zo raar dat de elite halve wilden importeert. Die komen namelijk steeds in opstand.

  Als ik het xenofobische gehalte en discriminerende gehalte van je opmerking even laat voor wat het is:
  De vreeemdelingen worden geimporteerd om tegenstellinge te creeren in de bevolking: mooie afleidingsmaneuvre.
  Misschien heeft Cruijff wel eens gezegd: het is niet zo moeilijk als je het eenmaal begrijpt….

 79. mich says:

  10 redenen maar de meest voor de hand liggende staat er niet bij;
  DE PRIJS IS TE HOOG.

 80. NewKidInTown says:

  Mijn keuze staat er ook niet bij, ik BEN al ruim 2 jaar weg uit dit “fantastische” land. Heb dus ook weinig tot geen last meer van:

  Chateau Bellevue: Goed gezged, Nhz.De schuldigen komen we weer mee weg, de kleine man betaalt het gelag. Na een kleine handgift,jongens onder elkaar, hebben die dubieuze rekeingen komende maandag nooit officieel bestaan en gaat er dus ook geen belasting vanaf, i.t.t die van de normale inwoner. Er komt geen, ik herhaal, geen onderzoek naar witwaspraktijken.Dit is nu dus offcieel de modus operandie van Europa. Naai de burger, bedien het bedrijfsleven, de banken en de maffia.In een land als Nederland gebeurt dat geordende en netjes zoals we gewend zijn (belastingparadijs Nederland voor de multinationals, ‘holier than thou’ popzangers, en bouwfraudeurs) en in landen als Cyprus gebeurt het op de typische Zuidelijke manier. Vandaar ook mijn keus:Ik wil mijn vrijheid behouden.De crisis toont telkenmale aan dat het onverstandig ergens aan vast zitten. Je kan het zo gek niet bedenken of je wordt er als kleine man bedrogen, gepluimd en geplukt. Er is nou eenmaal geld nodig om deze corruptie in stand te houden.Zelfs het redelijke mobiele geld op de bankkan dus nog met 1 pennestreek geconfisceerd worden.Vastgoed is m.i. (hoewel het me niet zal verbazen als er nu natuurlijk hordes mensen hun geld van de bank gaan halen en in vastgoed omzetten)daar helemaal gevoelig voor. Sowieso is een eigen huis nooit van je ‘eigen’ geweest: welstandcommissies, onteigening, bestemmingsplannen, bouwbesluiten, leegstandswetten, kraken, huurvergunningen, puntensystemen, huurdersbescherming, recht van overtocht,van de 1 op de andere dag een snelweg, vakantiepark,flatgebouw, asielzoekerscentrum,drugsverlavingsopvang of walmende fabriek voor je deur. Algemene plaatselijke verorderingen, (niet staand bierdrinken, geen vuurtje in je achtertuin stoken, huiszoekingen als de koningin het belieft toevallig in je stad een toertje te gaan maken). Regularisatie, woz, overdrachts, precario, opstal, riool rechten en woz belastingen. Vergeet ik nog een paar belastingen waarschijnlijk.Dan nog de opgedrongen verplichtingen: kabeltv (ja, vroeger waren er in Nederland overal uitstekende antennes en dat vonden ze lelijk, dus kwamen er de kabel, nu zijn er overal schotels, maar dat is blijkbaar wel mooi_), slimme energiemeters die je bespioneren, allerlei eisen waar je huis aan moet voldoen zodat slimme nieuwe, zuinige en goedkope bouwmethoden geen kans krijgen, verenigingen van eigenaars, allerhande verzekeringen. Trek je los van deze mallemolen. Deze volkomen losgezongen werkelijkheid waarin de banken en figuren die alleen maar op jouw geld uitzijn, de dienst uitmaken.

 81. NewKidInTown says:

  ulrich: In stenen beleggen geeft een goed rendement. Maar je ligt wel als een schaap aan een ketting omringt door hongerige belastinginners van gemeente, zorg, en rijksoverheid.

  In puur stenen beleggen, hoeft niet verkeerd te zijn maar dat moet je niet verwarren met beleggen in een woning in NL waarbij circa de helft van de prijs bestaat uit grond ofwel de begroting van de lokale overheid/gemeenten. Niet beleggen dus in het begrotingstekort van de lokale overheid. Koop dan een Grundstuck in DLD maar beter nog buiten Europa, zeg maar Azie (exclusief Japan). Circa 10 a 15 EUR per sqm voor een mooi stuk bouwgrond in de bewoonde wereld.

 82. ulrich says:

  @NewKid Bedankt voor de tip, prijzen in China zijn trouwens ook niet laag in de grote steden, leuke hut in Zuid Amerika is ook stevig aan de prijs

 83. ll says:

  Good Morning NL, en vanaf nu is elke dag maar weer de vraag……. Is mijn spaargeld er nog vandaag ? 😉

  Ondertussen maakt de BIS zich grote zorgen……..schulden

  Global debt – held by households, non-financial enterprises and governments combined – had risen by 30 trillion dollars or 40 percent of the global gross domestic product (GDP) since 2007

  http://www.reuters.com/article/2013/03/17/us-bis-economy-idUSBRE92G0GC20130317

 84. Adamus says:

  Maria:
  Frans,

  Het heeft best een tijdje geduurd maar ik ben overstag nadat ik onderstaand gelezen had:

  pieterstuurman.blo…9_09_01_archive.html

  Je hebt helemaal gelijk!

  Als huurders zich al op laten zetten tegen leasers door de monasjes van deze wereld. Tja.

 85. NewKidInTown says:

  ulrich: @NewKid Bedankt voor de tip, prijzen in China zijn trouwens ook niet laag in de grote steden, leuke hut in Zuid Amerika is ook stevig aan de prijs

  Als je niet perse in een hotspot wilt zitten zoals Manilla met bijna 20 miljoen inwoners maar in de buurt van een normale stad met universiteiten, ziekenhuizen en shoppingmalls, betaal je gewoon nog prijzen van 10 tot 15 EUR per m2. Twee tot drie procent dus circa van NL. Prijzen lopen wel op, al was het maar omdat de EUR al een aantal jaren daalt, logisch natuurlijk, elk jaar economische groei, circa 5% tegen nu krimp in Europa, valuta stijgt navenant mee, bovendien stijgen de prijzen ook in lokale valuta, dubbele groei dus, ga maar uit van 10% per jaar in EUR zolang de EUR niet instort.

 86. Bug says:

  Adamus:
  Heb Plasterk vanavond 2x horen zeggen dat geld afpakken geoorloofd is: prov.Gelderland en burger Cyprus. DNA verandertin politiek?

  Als je het maar vaak genoeg herhaalt ga je het vanzelf geloven.

 87. Adamus says:

  Adamus: Als huurders zich al op laten zetten tegen leasers door de monasjes van deze wereld. Tja.

  Dan heb je geen “stuurman” nodig 😉

 88. Adamus says:

  NewKidInTown: In puur stenen beleggen, hoeft niet verkeerd te zijn maar dat moet je niet verwarren met beleggen in een woning in NL waarbij circa de helft van de prijs bestaat uit grond ofwel de begroting van de lokale overheid/gemeenten. Niet beleggen dus in het begrotingstekort van de lokale overheid. Koop dan een Grundstuck in DLD maar beter nog buiten Europa, zeg maar Azie (exclusief Japan). Circa 10 a 15 EUR per sqm voor een mooi stuk bouwgrond in de bewoonde wereld.

  Dus een “counterparty” die naar believen stenen kan afstapelen.

 89. Adamus says:

  mich:
  10 redenen maar de meest voor de hand liggende staat er niet bij;
  DE PRIJS IS TE HOOG.

  Hoorde het Peter Verhaar columnist BNR zojuist ook verkondigen: “te duur”. Deed ie een jaar geleden ook niet hoor.

 90. adi says:

  Ik mis een mogelijkheid, de prijzen voor huizen zijn gewoon te hoog in Nederland, maar dat is gewoon een kwestie van geduld.

  Adi

 91. NewKidInTown says:

  Tja, je hebt trendsetters en trendvolgers 🙂

 92. Bug says:

  Dawg: Oh nee, Barabara Baarsma. De vleeschgeworden exponent van de platgetreden paden en braaf vertegenwoordiger van de politiek-economisch status quo. Kortom, het ideale ‘onafhankelijke’ kroonlid van de SER. Dat zo iemand niet voorzag dat de woningmarkt ook in elkaar kon zakken hoeft dus niet te verbazen.

  Typisch dat deze starter het in 1995 wel kon voorzien en een econoom (wat dat ook mogen wezen) niet. Nou ja misschien kent ze het verschijnsel van herhalende patronen niet.

 93. NewKidInTown says:

  Adamus: Dus een “counterparty” die naar believen stenen kan afstapelen.

  ??? Daar ga ik over nadenken.

 94. Adamus says:

  Adamus: Dan heb je geen “stuurman”nodig

  http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/complotten-zijn-inherent-aan-machtstructuren/

  Laat alle onnuttige zaken varen en grow up 🙂

 95. lorenzo says:

  In 2006 (met reden) had ik ook zo’n vote gemaakt , een voorbeeld van toen :
  vraag 4 : een carrera of een carrera S ?

 96. lorenzo says:

  20 . voor veel mensen de reden om te emigreren , mits je zonder klagen kunt natuurlijk .

 97. lorenzo says:

  …valt me daarbij op dat iedereen spaargeld heeft , gaat dus best goed met ons Europeanen.

 98. NewKidInTown says:

  lorenzo: In 2006 (met reden) had ik ook zo’n vote gemaakt , een voorbeeld van toen :
  vraag 4 : een carrera of een carrera S ?

  Wilt u uw beleggingshypotheek in groeiaandelen of in veilige staatsobligaties, beide natuurlijk alleen in EU-gebied vanwege valutarisico ?

 99. snorkel says:

  Bug: Typisch dat deze starter het in 1995 wel kon voorzien en een econoom (wat dat ook mogen wezen) niet. Nou ja misschien kent ze het verschijnsel van herhalende patronen niet.

  Welk excuus ze ook heeft, één ding is duidelijk: iemand die dit NIET aan heeft zien komen zou geen belangrijke (publieke) functies mogen bekleden. Die heeft gewoon overduidelijk bewezen niet competent genoeg te zijn 😉

 100. NewKidInTown says:

  Even een reactie op de keuze:
  “Ik wacht tot de babyboomers massaal gaan verkopen. De rest van mijn generatie zit “onder water gevangen’, staks heb ik volop keus! (19%, 86 Stemmen)”

  Daar hoef je niet op te wachten, een koper heeft nu al keuze uit TWINTIG huizen/verkopers.
  Je moet alleen wachten op aanzienlijk lagere prijzen, die gaan ook komen als de keuze 1 koper op 50 verkopers wordt. Dat is binnen 5 jaar.

 101. Draaikont says:

  Ik vond de uitkomst van de poll verontrustend. Er zijn twee keuzes te maken en kennelijk vinden de meeste mensen het vrij belangrijk dat de uitspraken van Knot en Co niet te vertrouwens zijn. Boven zoiets als “een starterswoning raak je nooit meer kwijt.” Dat snap ik niet. Je denkt toch zelf na over hoe je portemenee eruit ziet en wat een financieel verstandige keuze is? De politiek kraamt standaard onzin uit, dat moet niet mogen meespelen.

  Mijn grootste reden is in elk geval omdat de woningen die wel in mijn bereik zijn, gewoonweg waardeloos zijn. Matig onderhoud, slechte buurt, gehorig, asbest weet ik veel… Allemaal op zo’n manier dat ik het niet helemaal vertrouw en op de langere termijn niet verwacht het huis ooit nog te kunnen verkopen mochten er problemen komen. Maar misschien ben ik een van de weinige “niet startende starters” op dit forum.

 102. NewKidInTown says:

  Bug: Typisch dat deze starter het in 1995 wel kon voorzien en een econoom (wat dat ook mogen wezen) niet. Nou ja misschien kent ze het verschijnsel van herhalende patronen niet.

  Economie is geen exacte wetenschap

  Theodor Holman sprak met Huub Dijstelbloem en Rob Hagendijk over hun boek ‘Onzekerheid troef. Het betwiste gezag van de wetenschap’.

  Dijstelbloem en Hagendijk zijn optimistisch. Veel mensen geloven in vooruitgang en voortschrijdend inzicht, dat door wetenschap tot stand komt. Er is wel een crisis in de economische wetenschap, en die is terecht, vinden de auteurs, want de economen hebben de mondiale economische crisis immers nauwelijks zien aankomen.

  Economie is geen exacte, maar een sociale wetenschap. We hebben blind gevaren op economische statistieken, die te ver van de werkelijkheid waren verwijderd. Dijstelbloem en Hagendijk vinden het daarom idioot dat de crisis louter door politici en economen lijkt te worden aangepakt. Kijk er vanuit verschillende wetenschappelijke disciplines naar. De economie is feilbaar gebleken. Leer van je fouten, dat is de kern van de wetenschap.

  http://www.human.nl/index.php?option=com_resource&view=article&article=44255&Itemid=79

  “Economie geen exacte wetenschap

  Traditioneel rekent het CPB in aanloop naar verkiezingen de plannen van de politieke partijen door. En van wetenschappelijke instellingen mag de burger verwachten dat ze hun voorspellingen baseren op harde feiten en bewezen modellen. De moeilijkheid is dat de feiten niet altijd even hard zijn en de modellen niet altijd even bewezen.

  Dat speelt ook het Centraal Planbureau parten. Regelmatig maakt het CPB daarom een opmerkelijke ommezwaai en ruilt het de somberste verwachtingen in voor een opgewekter geluid.

  Want menselijk gedrag, in al zijn grillen, blijkt niet te vangen in cijfermatige modellen. Zo blijkt wel uit de financiële crisis. Als het erop aankomt, moeten de economen nederig te biecht bij de (massa) psychologen, die zich liever niet wagen aan voorspellingen. Ook CPB-verwachtingen dienen daarom met de nodige reserve te worden begroet.”

  http://nieuwsuur.nl/onderwerp/383844-economie-geen-exacte-wetenschap.html

 103. Firestartert says:

  Ik heb gekozen voor emigratie, vorig jaar al. Woon nu met veel plezier in Nieuw-Zeeland.

 104. Firestartert says:

  Investeren in mobiliteit is volgens mij het beste wat je momenteel kan doen.

  Of dat nou investeren is in een voertuig op rupsbanden, een reeks visums van landen die je aanspreken, of alleen maar werk aanpakken dat je remote kunt uitvoeren.

  Zit je ergens aan vast, dan ben je kwetsbaar en daarom een makkelijk doelwit. Zorg dan iig dat je een bewegend doelwit bent.

 105. einde euro says:

  cruise: Ik ga pas kopen indien ik €250.000 heb gespaard

  Ik zou maar oppassen waar je die euro’s stalt, Cyprus is Nederland in het klein. Het is slechts een kwestie van tijd voordat hier de overheid je spaargeld gaat confisqueren.

 106. Floor says:

  Firestartert: Woon nu met veel plezier in Nieuw-Zeeland.

  Geen dorst?

 107. Maria says:

  Floor,

  Ik had hem net gekopieerd!!

 108. lorenzo says:

  einde euro: Ik zou maar oppassen waar je die euro’s stalt, Cyprus is Nederland in het klein. Het is slechts een kwestie van tijd voordat hier de overheid je spaargeld gaat confisqueren.

  nou , dan moet ik het maar weggeven ruim voor die tijd , trouwens ons (uw) pensioengeld is voor de EU al onderwerp van studie en de Provincie gelden worden ook geconfisceerd van een aanstaande datum.
  De reden : we zijn wel erg rijk .

 109. lorenzo says:

  NewKidInTown: Wilt u uw beleggingshypotheek in groeiaandelen of in veilige staatsobligaties, beide natuurlijk alleen in EU-gebied vanwege valutarisico ?

  Ik zie de Vote heb je nog onthouden , dat was inderdaad mijn laatste vraag ( zo ongeveer).

  De een na laatste was een enigszins afwijkende vraag , met uitsluitend een a, b, of c antwoord . Hoe vaak gaat u met vakantie dit jaar :
  a. 3 keer
  b. 4 keer
  c. 5 keer

 110. Firestartert says:

  @Floor, welnee, heerlijk die droogte na decennia Nederlands herfstweer 🙂

 111. svg says:

  Firestartert,

  Leuk, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen een optie.

 112. Floor says:

  Maria,

  Volgens mij leest ‘ie hier ook mee, maakt het zelfde geintje als dawg gisteren met die voornaam Panico van de Cypriotische min. van fin.

 113. nhz says:

  Chateau Bellevue: Dit is nu dus offcieel de modus operandie van Europa. Naai de burger, bedien het bedrijfsleven, de banken en de maffia.

  inderdaad, dat was altijd al het plan maar ze voelen zich blijkbaar zo machtig dat ze het openlijk doen; onder aanvoering van onze ‘socialist’ Jeroen: gelegaliseerd stelen van de armen om rijkelijk te geven aan de maffia.

  snorkel: nhz: waarom zou je HRA beperken

  Moet van EU, IMF, OESO. Strikt gezien is HRA zelfs in strijd met EU regelgeving

  Er moet wel meer van de EU, in de praktijk wordt toegestaan dat allerlei afspraken uit politiek belang met de voeten getreden worden. Helemaal nu Nederland zulk mooi beleid uitzet voor de EU …

  Adamus: Rutte is bang dat de Russen met een aflaat van 9,9% hun centjes witwassen

  10% dat is in Spanje (en België dacht ik, mits je een huis koopt) de offiële vergoeding om grote bedragen aan zwart geld te kunnen witwassen …

  Scheefwoner: Zal wel onder de 6,75% heffing vallen ipv de 9,9% voor de maxikas

  de meeste politici daar zijn maxi-schurken; je mag aannemen dat ze net als hun Griekse collegae tientallen miljoenen op een geheime bankrekening hebben staan – zo geheim dat het buiten de heffing valt.

  Floor: Is wel onze minister van financiën die hier een leidende rol in speelt, oh boy oh boy hoe lullen we nu weer recht wat krom is.

  ik bedoel maar, zo mag Nederland weer 10 jaar langer doorgaan met de HRA/NHG fraude.

  Adamus: Volgens Barbara Baarsma (in De Telegraaf) was “niet te voorzien dat de huizenmarkt zo zou instorten”.

  voor oenconomen niet nee; dat heb je ervan als je modellen gebruikt die geen enkele relatie met de werkelijkheid hebben.

  Adamus: Heb Plasterk vanavond 2x horen zeggen dat geld afpakken geoorloofd is: prov.Gelderland en burger Cyprus. DNA verandert in politiek?

  juist niet, volgens mij is dat van begin af aan het gedachtengoed van de PvdA geweest. Stelen moet, vooral stelen van arme mensen om rijke PvdA bobo’s – PvdA is nummer één met topverdieners in de (semi-)overheids sector – en hun vriendjes bij de banken etc. te spekken.

 114. nhz says:

  snorkel: Welk excuus ze ook heeft, één ding is duidelijk: iemand die dit NIET aan heeft zien komen zou geen belangrijke (publieke) functies mogen bekleden. Die heeft gewoon overduidelijk bewezen niet competent genoeg te zijn 😉

  eens, ik denk bij invoering van die regel het doodstil wordt in Den Haag en de andere centra van de macht.

  Draaikont: Mijn grootste reden is in elk geval omdat de woningen die wel in mijn bereik zijn, gewoonweg waardeloos zijn.

  Voor mij zijn de meeste woningen wel ‘bereikbaar’, maar de woningen met een enigszins redelijke prijs (gerelateerd aan een gemiddeld inkomen) dat is vaak troosteloze meuk. De betere woningen (mooi huis in rustige omgeving etc.) zijn krankzinnig geprijsd als je vergelijkt met 20-25 jaar geleden. Dan moet je wel héél dringend van je geld af willen om zulke prijzen (vaak 10-20x hoger dan 20 jaar geleden) te betalen.

  Firestartert: Ik heb gekozen voor emigratie, vorig jaar al. Woon nu met veel plezier in Nieuw-Zeeland.

  Heel verstandig als je de kans krijgt. Wat doe je daar voor werk? normaal is het daar niet makkelijk een permanenten verblijfsvergunning te krijgen.
  Nieuw Zeeland heeft trouwens ook een flinke huizenbubble die nog moet leeglopen, straks als China niest of als het klimaat nog wat verder ontregeld raakt …

 115. trol(erik) says:
 116. trol(erik) says:

  122 executie veilingen…….nog veel minder dan vorig jaar. Rennen naar die makelaars, we zijn aan het bodemen, starters ren je rot, straks zijn al die mooie goedkope eensgezinswoningkjes allemaal verkocht, je hebt het nu nog voor het uitzoeken!!

 117. Bor de Wolf says:

  trol(erik),

  Hoi erik(makelaar),

  26 % meer huisjes verkocht dan vorige maand (laagste aantal in recorded history geloof ik) is niet gek, maar jij moet als geen ander weten dat februari altijd wat beter is dan voorgaande maand. Voorts spreken we van maar liefst 1 % meer groei ten opzichte van feb 2012, ook al zo’n topjaar.

  Gek is het wel dat de vorige week de Telegraaf site volstond met honend gelach van al die kopers en verkopers die Knot en co met z’n honderden tegelijk voor gek verklaarden.

  Nee, hou me tegen, ik moet NU die makelaar bellen, want als die hordes nu ook ineens van gedachten zijn veranderd, raken de huisjes op en ben ik uit de markt geprijsd!

 118. snorkel says:

  nhz: eens, ik denk bij invoering van die regel het doodstil wordt in Den Haag en de andere centra van de macht.

  Als we nou alle prutsers in Den Haag op straat zetten en een clubje van 3 man/vrouw aan de top zetten die alles knopen doorhakken. Kunnen we ze miljoenen per man betalen en als we echt goede mensen vinden zijn de dat dubbel en dwars waard. Is ook gelijk dat geldverslindende gezeik met stemmen enzo voorbij. Alle andere ambtenaren worden slechts uitvoerder (gewoon minimumloonwerk) en moeten verder hun bek houden. Die 3 man/vrouw kunnen zich nergens achter verschuilen, dus mochten ze het verprutsen dan worden ze opgeknoopt door het volk.

 119. snorkel says:

  trol(erik),

  De prijs van zonnepanelen is ook al jaren aan het dalen en het verkoopvolume stijgt. Dus ik zou er maar snel bij zijn Erik! Rennen naar die zonnepanelenboer!

  Zo ook smartphones, daarvan worden er elke maand weer meer verkocht. DUS NU KOPEN!!!

  Ik hoorde ook dat het prostitueebezoek stijgt… Dus sla nu je slag, je bent toch geen dief van je eigen portemonnee? Nu hoerenlopen, slimme Z!

 120. trol(erik) says:

  Snorkel je loopt weer prut te pruttelen, geef nou gewoon toe dat dit zwaar meevalt(en jou tegen natuurlijk), Dan neem ik je pas serieus.

 121. nhz says:

  trol(erik): 122 executie veilingen……

  net als in de VS de afgelopen paar jaar: afgesproken werk van banken en overheid om de werkelijkheid te verhullen en de illusie nog wat langer overeind te houden.

  ***
  P.S. kosten van Cypriotische bailout deal tot nu toe, voor alle Europese spaarders: 2% van je spaartegoed (= waardedaling van je pleuro’s in goud), het is te hopen dat het daar bij blijft …

 122. Claude says:

  nhz: net als in de VS de afgelopen paar jaar: afgesproken werk van banken en overheid om de werkelijkheid te verhullen en de illusie nog wat langer overeind te houden.

  Is exclusief onderhandse verkopen. Als de bank de macht overneemt van jouw huis, kan hij het verkopen aan wie hem goeddunkt. Dit doet de bank dan ook liever dan wachten op een (troebele) veiling.

 123. snorkel says:

  trol(erik),

  Dat wat mee-/tegenvalt? 94 meer geregistreerde verkopen? 94? Bij een dramatisch laag volume? Het laagste volume ooit gemeten? Die overigens niet in feb verkocht zijn, maar al eerder (want het kadaster registreert vrij laat in de keten)? Waarvoor een dreigement van de regering nodig was? En wat nog helemaal niks zegt over de prijzen? Jahoor, valt me reuze mee hoor Erik! 😉

 124. Claude says:

  trol(erik): Hallo we zijn aan het bodemen!!

  telegraaf.nl/overg…t_in_februari__.html

  Rennen naar die makelaars!!!

  Lol. Op die manier zijn we inderdaad over 36 maanden door de voorraad heen.

  We bodemen pas uit als het aantal verkopen voor minimaal vier maanden de pre-crisis aantallen hebben bereikt. Februari 2006 werden er 16.000 woningen verkocht, ruim het dubbele. Dus we zijn er nog lang niet.

  Maar eerlijk is eerlijk: de hypotheeksom is M-o-M wel omhoog gegaan, zonder dat er veel seinen zijn dat dit komt door herfinanciering alleen. Je mag donderdag om half 10 hier dan ook (nog) een vreugdedansje doen.

 125. NewKidInTown says:

  Het is em weer gelukt, mensen, reageer dan niet !

 126. snorkel says:

  NewKidInTown,

  Lekker terugtrollen 😉

 127. Chateau Bellevue says:

  Emigreren is natuurlijk leuk en aardig, maar niet voor iedereen geschikt.
  Zelfs een zo klein lijkende verhuizing (officieel een emigratie) naar Belgie komt met een grote cultuurshock, in ieder geval voor mij was dat toch het geval.

  Dat is ook een van de redenen dat de EU niet werkt i.t.t Amerika waar je van New York naar Los Angeles verhuist om werk te zoeken zonder een centje pijn.
  Hier zit je met verschillende talen, rechtsystemen, mores, normen, waarden en bovenal andere culturen waar je soms niet geaccepteerd wordt.

  Ik denk dat iemand die serieus overweegt te emigreren zich moet richten op landen met een zoveel mogelijk zelfde mentaliteit. Ik denk dan voor Nederlanders aan Duitsland , de Scandinavische landen, misschien ook Amerika, Nieuw Zeeland en Canada ja.

  In Azie moet je denk ik sterk in je schoenen staan. (Dat moet je sowieso bij elke emigratie)

  Het is psychologie van de koude grond, maar ik heb het idee dat veel emigrees diep in hun hart toch heimwee hebben. Waarom zie je ze anders op Blogs zoveel afgeven op Nederland en vol trots hun emigratiebestemming ophemelen?
  Volgens mij is dat om bevestiging en bijval voor hun keus te zoeken.
  Ik zie dit vaak op Geenstijl en ik heb het idee dat deze mensen ondanks hun leedvermaak over die sukkels die in Nederland bleven, toch niet zo gelukkig zijn.
  Op dit blog heb ik dat niet echt zo, misschien vanwege minder uitgesprokenheid.

  Enfin, wat je verder ook doet, ga niet emigreren vanuit het idee dat het hier zo ** is. Overal is het namelijk dezelfde shit: steelt de elite, de machtigen van de burger en je zal nergens een land vinden waar het eerlijk verdeeld is. Toegegeven in sommige landen is het beter dan anderen, maar dan zou je je ook eens kunnen spiegelen in al die landen waar het juist veel slechter gaat en die zijn er ook plenty.

  Emigreer met een duidelijk doel: een bestaan opbouwen in dat land dmv een project of een levensvervulling.
  Investeer in jezelf dmv opleidingen, kennis, mogelijkheden en bovenal mobiliteit. Creeer ook een ‘mobiele’ mindset. wordt niet vastgeroest. Pas dan zul je een succesvolle emigree worden en velen zijn u met succes voorgegaan.

 128. tufkaj says:

  Sinds vanmorgen zijn er al 1300 huizen verdwenen van funda. Eerdaags ‘nieuw’ bovenaan de lijst met nieuwe prijs voor de open huizen dag.

  NewKidInTown: Het is em weer gelukt, mensen, reageer dan niet !

  Dat dus.

 129. TP says:

  trol(erik):
  Hallo we zijn aan het bodemen!!

  telegraaf.nl/overg…t_in_februari__.html

  Rennen naar die makelaars!!!

  Het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers is in maart onverwacht afgenomen, blijkt maandag uit gegevens van de National Association of Home Builders.

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2013/12/vertrouwen-amerikaanse-huizenbouwers-onverwacht-afgenomen-dowjones1302712.xml

 130. Voerman says:

  Wordt fraai als die teleurgestelde “spaarders” die hun geld op Cyprus hadden gestald de zaak aldaar helemaal niet meer vertrouwen en hun spaarcentjes naar een betrouwbaar landschap als het onze brengen.
  Dan kunnen wij alhier onze spaarrente helemaal vergeten en gaat de hypotheekrente richting 0%.
  Voordeel is, dat de huizen dan wel gemakkelijker financierbaar zijn. Mogelijk nadeel is, dat de prijzen dan natuurlijk weer gaan stijgen. Niet dat iedereen in dit Landschap om een huis zit te springen , maar het is zo’n leuke hobby, zo nu en dan verkassen. Geld moet tenslotte rollen.
  Boeiende tijden! 🙂
  Linksom of rechtsom, maar we blijven deelnemer aan het spel.

 131. tufkaj says:

  Toch vind ik het verloop van de statistieken maar vreemd laatste tijd. Het kadaster liep vroeger altijd een maand of twee achter de voorlopige verkoop aan.
  Toen vorig jaar de 2% OVB weer naar 6 zou gaan, liep kadaster ineens vrijwel synchroon met mijn fundateller. De cijfers van het kadaster over januari liepen ineens VOOR op funda. Nu rapporteren ze alweer een stabilisatie, waar funda in vrije val is geraakt. Ook andere indicatoren als HDN geven aan dat de verkoop nog aan het instorten is.
  Voor het zelfde geld zet Kadaster volgende maand dus weer een vrije val in.
  Ik verwacht dat een hoop mensen wilden passeren voor 1/1 omdat ze dachten dat dát de wettelijke eis was om 50% aflossingsvrij te mogen aftrekken van de belasting. In februari kwamen nog wat financieringen rond van verkopen in ’12. En vanaf nu weer omlaag?

  Zoals ik vorige maand aangaf verwachtte ik eerst nog een kleine prijsstijging PBK. Die kwam toen duidelijk niet. Maar nu februari kennelijk nog uit last minute kopers bestaat denk ik zomaar dat donderdag de prijzen ook iets hoger liggen.

 132. Cartoonist says:

  drol(erik): De vlag gaat uit vandaag!

  Je moet wel heel blij zijn met die stijging van 4,1% in transacties van tussenwoningen in b.v. Leidscheveen.
  Hoeveel heb je er zelf verkocht vorig jaar, eentje ?
  Nou gefeliciteerd dan met dit geweldige resultaat. Op naar de eerste verkoop van dit jaar. Misschien als je de bloggers van huizenzeepbel 25% extra korting belooft dat je er nog wel eentje verkoopt voor de zomer.
  😉

 133. Voerman says:

  Valt op in de cijfers van de poll, dat driekwart van de stemmers wacht op een verdere daling van de huizenprijzen.
  Logisch, want dit log is bedoeld als aanjager van zo’n situatie en wordt dus voornamelijk bezocht door mensen die juichend reageren op elke economische tegenslag in dit Landschap. (juichen bij doelpunt in eigen goal)
  Als je dat als neutrale bezoeker van dit log doorhebt, is het wel uit te houden hier en nog af en toe gezellig ook! 🙂

 134. Tijl says:

  Voerman:
  Valt op in de cijfers van de poll, dat driekwart van de stemmers wacht op een verdere daling van de huizenprijzen.
  Logisch, want dit log is bedoeld als aanjager van zo’n situatie en wordt dus voornamelijk bezocht door mensen die juichend reageren op elke economische tegenslag in dit Landschap. (juichen bij doelpunt in eigen goal)
  Als je dat als neutrale bezoeker van dit log doorhebt, is het wel uit te houden hier en nog af en toe gezellig ook!

  Wat is volgens Voerman dan een doelpunt in de goal van de tegenstander?

 135. de markies says:

  Weinig verstand van: in welke landen kun je je spaargeld beter stallen dan? En wat voor nadelen kleven daar dan weer aan?

 136. Claude says:

  tufkaj: Toch vind ik het verloop van de statistieken maar vreemd laatste tijd. Het kadaster liep vroeger altijd een maand of twee achter de voorlopige verkoop aan.

  Tja, ik heb dit ook nooit begrepen. Bij de vorige deadlines (31 dec 2012, 1 juli 2012, etc., etc.) hebben we altijd een stijging gezien in de juiste maand. Hoe kan het Kadaster dan achterlopen?

 137. TulipManIA says:

  Voerman:

  Als je dat als neutrale bezoeker van dit log doorhebt, is het wel uit te houden hier en nog af en toe gezellig ook!

  Voerman = Neutraal?

  Geloof er geen snars van. Niemand, behalve een weekdier zonder ruggegraat, is neutraal…

 138. erik(trol) says:

  Zelfs mijn monde viel vanmiddag bij het ophalen van mijn zoon van school ver open. Een woning die al geruime tijd te koop stond voor 600.000 euro, en waar ik toch echt van vond dat die zeker 200.000 euro te hoog geprijsd stond, blinkte vol trots met een verkocht bord er op.

  Ik weet natuurlijk niet voor wat voor bedrag die is verkocht, maar als dit soort woningen verkocht wordt dan krijg ik zowaar nog wat meer vertrouwen in de toekomst…….

 139. Steven says:

  Voerman,

  Dit blog gaat juist over de zeepbel die in huizen was gemaakt. Gewoon een belachelijke stijging in 25 jaar. Het knappen van de bubble is een gevolg. geen doel.

 140. erik(trol) says:

  Claude, die aantallen gaan we lang niet halen, het gaat mij om een stabilisatie van prijs en verkopen, dat is de bodem. De hoeveelheden die we haalden in een super hoog conjunctuur kan je natuurlijk niet vergelijken met nu we in deze mega crises zitten. Het zal mij benieuwen.

 141. Claude says:

  TulipManIA: Geloof er geen snars van. Niemand, behalve een weekdier zonder ruggegraat, is neutraal…

  Voerman is er voor duiding en relativering.

 142. TulipManIA says:

  erik(trol):

  Ik weet natuurlijk niet voor wat voor bedrag die is verkocht, maar als dit soort woningen verkocht wordt dan krijg ik zowaar nog wat meer vertrouwen in de toekomst…….

  Economische activiteit staat en valt met vertrouwen.

  Jouw positieve “animal spirits” mbt een opleving van de economie als gevolg van de verkoop van een enkele woning is zeker een lichtpunt.

  BTW was deze woning ook in “jouw” buurt en representatief voor de specifieke robuustheid van prijzen in “jouw” gebied?

 143. Voerman says:

  Tijl: Wat is volgens Voerman dan een doelpunt in de goal van de tegenstander?

  Je zou kunnen zeggen, dat er geen tegenstander is. In een aantrekkende economie stijgen de huizenprijzen per definitie. In een kwakkelende economie dalen de huizenprijzen per definitie. Wat we momenteel doen, is happy zijn met dalende huizenprijzen, terwijl dat inherent is met een slecht marcherende economie.
  Eigenlijk is het vechten met jezelf.

 144. Claude says:

  erik(trol): De hoeveelheden die we haalden in een super hoog conjunctuur kan je natuurlijk niet vergelijken met nu we in deze mega crises zitten.

  2006 was geen ‘super hoogconjuncuur’. http://www.corporatienl.nl/600-000-woningverkopen-per-jaar/

  Je hebt ruim 200.000 verkopen per jaar nodig (voor een omloopsnelheid van 20 jaar, dat kennelijk normaal is). Dat is fors minder dan we de afgelopen jaren hebben gehad. Pas dan bodemen we echt uit. De tijd tot daar is slechts gerommel in de marge.

  Met dit aantal verkopen zou een koper trouwens ruim 40 jaar in die woning blijven wonen. Des te meer reden om kritisch te zijn over je eerste woning ;).

 145. TulipManIA says:

  Voerman: Je zou kunnen zeggen, dat er geen tegenstander is. In een aantrekkende economie stijgen de huizenprijzen per definitie. In een kwakkelende economie dalen de huizenprijzen per definitie. Wat we momenteel doen, is happy zijn met dalende huizenprijzen, terwijl dat inherent is met een slecht marcherende economie.
  Eigenlijk is het vechten met jezelf.

  Lijkt me toch dat je hier een positie inneemt.. Valt zeker te prijzen.

  Ik denk dat op macro niveau je gelijk hebt. Het is voor een samenleving als geheel goed dat groei plaatsvind welke gepaard gaat met een verhoging van de welstand.

  Echter op individueel vlak wringt de schoen.

  Outsiders kunnen een ander belang nadtreven dan de insiders. Degene met de cash en geen woning streeft een andere uitkomst na dan degene met een woning in de verkoop.

 146. Voerman says:

  TulipManIA: Voerman = Neutraal?
  Geloof er geen snars van. Niemand, behalve een weekdier zonder ruggegraat, is neutraal…

  Voerman is neutraal in het beschouwen van de huizengedoe situatie en dat kan gemakkelijk, vooral als je niet gehinderd wordt door persoonlijke belangen of idealen.
  Dat neemt niet weg, dat voerman op veel terreinen voorkeuren en duidelijke meningen uitspreekt.

 147. Voerman says:

  de markies: Weinig verstand van: in welke landen kun je je spaargeld beter stallen dan? En wat voor nadelen kleven daar dan weer aan?

  Voerman heeft er ook weinig verstand van en momenteel bijna niemand, want als er maar een land goed was, dan stond daar al het geld van de wereld. Cyprus lijkt mij momenteel echter niet de aangewezen plaats bij uitstek! 🙂

 148. TulipManIA says:

  Voerman: Voerman is neutraal in het beschouwen van de huizengedoe situatie en dat kan gemakkelijk, vooral als je niet gehinderd wordt door persoonlijke belangen.

  Ben het helemaal met je eens dat het gepraat over huizen eigenlijk maar gedoe is.

  Zou namelijk niet zo moeten zijn. Een huis hoort eigenlijk niet zoveel discussie op te leveren.

  Het zielige gegeven is dat huizen teveel aandacht, ofwel vrij besteedbaar inkomen, opeisen tov verdiencapaciteit en dat zou naar een nieuw evenwicht moeten worden teruggebracht.

  Dan praat waarschijnlijk bijna niemand meer over huizen, maar over andere schoonheden…

 149. Claude says:

  Landelijke gemeente, check!
  Rabobank, check!
  Wethouder, check!
  Erfpacht-constructie, check!
  Uitspraken als “Een huis van € 250.000,- wordt zo bereikbaar met een inkomen van ca € 37.000,-. “, check!

  Jongens, we hebben weer een Ninja-idee erbij!

  http://www.gebiedsontwikkeling.nu/artikel/3024-de-kracht-van-erfpacht-smeerolie-voor-gebiedsontwikkeling

  Weg met de erfpacht, het is 2013.

 150. Claude says:

  De pyramide zakt van boven in elkaar

  2002: 3,4 miljoen euro
  2012: 2,4 miljoen euro

  Verliescompensatie is dan wel weer mooi bedongen in het contract.

  http://www.quotenet.nl/Nieuws/Shell-koopt-villa-oud-topman-voor-2-4-miljoen-67520

 151. RealisT says:

  erik(trol): Zelfs mijn monde viel vanmiddag bij het ophalen van mijn zoon van school ver open. Een woning die al geruime tijd te koop stond voor 600.000 euro, en waar ik toch echt van vond dat die zeker 200.000 euro te hoog geprijsd stond, blinkte vol trots met een verkocht bord er op.

  Vast gekocht door een scheefhuurder van een sociale huurwoning die de aanstaande extra scheefhuurtax nog even voor wilde zijn.

  Ik zie hetzelfde beeld bij mij in de wijk. Sinds Februari van dit jaar zijn er maar liefst 3 woningen met een vraagprijs van 8 ton verkocht aan huurders die het allemaal knap benauwd kregen.

 152. TulipManIA says:

  Claude:
  Landelijke gemeente, check!
  Rabobank, check!
  Wethouder, check!
  Erfpacht-constructie, check!
  Uitspraken als “Een huis van € 250.000,- wordt zo bereikbaar met een inkomen van ca € 37.000,-. “, check!

  Jongens, we hebben weer een Ninja-idee erbij!

  gebiedsontwikkelin…-gebiedsontwikkeling

  Weg met de erfpacht, het is 2013.

  Huizen zijn te duur (250k) tov inkomen (37k), dus wat doen we…..

  Prijzen verlagen??
  Ipv 7 maal LTI, naar 4 maal LTI?

  Nee!!!! Tatarata!
  Minder waar voor je geld leveren. Je krijgt de postzegel er niet meer bij kado.

  Smeerolie.. Ja inderdaad, alles glipt uit je handen.

  Logisch toch?

 153. Voerman says:

  TulipManIA: Dan praat waarschijnlijk bijna niemand meer over huizen, maar over andere schoonheden…

  Daar heeft Voerman het nog liever over….
  Helaas weinig kans hier ter plekke.
  Wordt door de schoonheden zelf afgestraft. 🙂

 154. Voerman says:

  Steven: Dit blog gaat juist over de zeepbel die in huizen was gemaakt. Gewoon een belachelijke stijging in 25 jaar. Het knappen van de bubble is een gevolg. geen doel.

  Steven, de hele economie is een grote zeepbel en de huizenmarkt is daar slechts een deel van en loopt meestal tegelijk, maar soms iets versneld en soms iets vertraagd vol of leeg. Vandaar….
  Maar maakt allemaal niets uit voor jou, als het maar zakt. 🙂

 155. TulipManIA says:

  Voerman: Steven, de hele economie is een grote zeepbel en de huizenmarkt is daar slechts een deel van en loopt meestal tegelijk, maar soms iets versneld en soms iets vertraagd vol of leeg. Vandaar….
  Maar maakt allemaal niets uit voor jou, als het maar zakt.

  Er zijn toch grijstinten.

  Het gaat niet om het om zeep wensen van de economie, maar om het herprijzen van (onroerende) goederen naar gelang nut en kosten.

  Dat kan tot een “reset” van economische ruilverhoudingen leiden met positieve effekten voor de een ten nadele van de ander..

 156. Voerman says:

  TulipManIA: Dat kan tot een “reset” van economische ruilverhoudingen leiden met positieve effekten voor de een ten nadele van de ander..

  Natuurlijk, maar de huizenmarkt en met name het financiele aspect daarvan neemt nu eenmaal een dusdanig dominante plaats in in de economie, maar vooral in de beleving van de mensen, vooral alhier, dat belangrijke mogelijkheden tot nuancering niet worden benut.

 157. Claude says:

  TulipManIA: Er zijn toch grijstinten.

  Het gaat niet om het om zeep wensen van de economie, maar om het herprijzen van (onroerende) goederen naar gelang nut en kosten.

  Dat kan tot een “reset” van economische ruilverhoudingen leiden met positieve effekten voor de een ten nadele van de ander..

  Inderdaad, the I have a dream dat iedereen maar 20% in plaats van 30% voor woonlasten hoeft uit te geven.

  Of net als in Italië (of Bulgarije) een afbetaald huis zouden wonen en een mediaan vermogen hebben van het dubbele als in Nederland.

  En dat de bankensector zich als middel opstelt bij huizen, en dat huizen geen doel zijn voor de bankensector.

  En dat de HRA de belastinginkomsten niet met 12 miljard euro zou verminderen, maar dat deze 12 miljard euro over de gehele linie de belastingen zou doen verlagen.

  Dat particuliere beleggers huurwoningen zouden bouwen, en dat dit geld zou opleveren voor hen in plaats van onmogelijk op dit moment.

  Dat gemeenten niet met grond zouden speculeren en dat op meer stukken grond gebouwd zou kunnen worden dan nu.

  Dat de economie nooit maar dan ook nooit meer afhankelijk zou zijn van het uitgeven van ‘overwaardes’, zoals de afgelopen 15 jaar.

  Dat is dus iets meer dan hopelijk daalt het snel. We hoeven de huidige situatie niet ineens normaal te vinden omdat te veel mensen ervan afhankelijk zijn. Back to normal pls.

 158. Steven says:

  blijf dit altijd een mooi grafiekje vinden. (huizenprijzen zijn veel te veel gestegen vergeleken met inkomens). Nu daalt het gemiddeld inkomen zelfs dus gaat ie waarschijnlijk zelfs door de lijnen zakken (2014?)
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/images/2008-2013-thumb.png

 159. RealisT says:

  Voerman: Steven, de hele economie is een grote zeepbel en de huizenmarkt is daar slechts een deel van en loopt meestal tegelijk, maar soms iets versneld en soms iets vertraagd vol of leeg.

  De huizenzeepbel was juist de economie in NL en niet slechts een onderdeel ervan zoals jij stelt. Men heeft het niet voor niets voortdurend over het weer op gang brengen van het huizentreintje en rol van de starter. Heb jij ze in Den Haag of daarbuiten al gehoord over het slim verhogen van productiviteit of innovatie?

  Dalende huizenprijzen zijn niet het doel, maar het gevolg van jarenlang stupide beleid en hebzucht. Nederland kan pas weer economisch gezond worden als er genoeg mensen rondlopen die dat inzien en er ook naar handelen. Gaat nog wel een paar generaties duren ben ik bang en dus blijft het nog jarenlang kwakkelen.

 160. TulipManIA says:

  Voerman: Natuurlijk, maar de huizenmarkt en met name het financiele aspect daarvan neemt nu eenmaal een dusdanig dominante plaats in in de economie, maar vooral in de beleving van de mensen, vooral alhier, dat belangrijke mogelijkheden tot nuancering niet worden benut.

  Ik begrijp je affiniteit met nuancering.

  Het komt er namelijk vaak om neer, misschien niet altijd, dat degenen die nuancering wensen, in feite aan de kant zitten met op het ogenblik het langere stokje en bang zijn dat hun stokje korter wordt.

  Nuance is een dekmantel voor het onder de tafel schuiven van een open en heldere discussie.

  Ik denk echter dat discussies op het scherpst gevoerd moeten worden – zonder nuance – waaruit de consensus danwel heldere opties zichtbaar worden.

  Wat daarvoor wel nodig is dat er meerdere afwijkende visies getolereerd worden en men open staat voor andermans standpunt.

 161. SdB says:

  een poll nu op dft: Nieuw beleid is nodig om woningbouw uit slop te halen

  http://i49.tinypic.com/25s0jdh.jpg

 162. RealisT says:

  Voerman: … belangrijke mogelijkheden tot nuancering niet worden benut.

  Lenen totdat je er bij neervalt, 6-8x gezamelijk inkomen, een absurd lage rente, 30-50% schuldsubsidie, NHG, startersleningen en nog veel meer van dat alles hebben de prijzen met 300-500% in de afgelopen 20 jaar laten stijgen. En dan wil jij het hier gaan hebben over nuance? Die is al jaren volledig zoek.

 163. snorkel says:

  SdB,

  “Het aanpakken van de aftrekbaarheid van de hypotheekrente moet van de baan” – wat dachten ze? Zo veel mogelijk dubbele negatieven gebruiken, dan raken mensen vanzelf in de war…

 164. Voerman says:

  RealisT: De huizenzeepbel was juist de economie in NL en niet slechts een onderdeel ervan zoals jij stelt.

  Mogen landbouw, veeteelt, visserij, levensmiddelenindustrie, pharma en chemische industrie, staalindustrie, machinebouw, scheepsbouw, vervoer, energiewinning, verpakkingsindustrie, handel, luchtvaart en nog een paar dingetjes meer ook aub deelnemers aan de economie genoemd worden?
  Huizentreintjes en startersgelul is alleen relevant voor de mensen die het moeten hebben van het bouwgebeuren, wat inderdaad ook, maar zeer bepaald niet alleen deel uitmaakt van de economie.
  Stupide beleid maakt deel uit van de politiek en hebzucht van de mensheid.
  Het enige waar ik in meega is, dat het waarschijnlijk nog jarenlang kwakkelen blijft, wat je daaronder ook mag verstaan.

 165. JPH says:

  SdB, die opties zijn ook zo mooi. Als je het ermee eens bent dat er ander beleid moet komen voor de woningmarkt dan moet je blijkbaar vinden dat de HRA niet aangepakt mag worden of dat btw moet worden verlaagd.

 166. Voerman says:

  TulipManIA: Ik begrijp je affiniteit met nuancering.

  In een vrijblijvende discussie die niet dient tot besluitvorming is het aanvoeren van nuances een leuke speelse bezigheid die alleen maar dient tot tijdverdrijf.

  In een discussie die dient tot het nemen van een besluit spelen nuances een belangrijke rol; nuances zijn immers de argumenten die gewicht in de schaal leggen.

  Ben met je eens, dat het aanbrengen van nuances vaak wordt misbruikt om bijv. tot persoonlijke score te komen of te vertragen.

  Als echter de resultante van een discussie een goed besluit is waarin goede nuances en argumenten herkenbaar zijn….dan is het OK.

  Zonder argumenten en nuances geen discussie! 🙂

 167. NewKidInTown says:

  tufkaj: Zoals ik vorige maand aangaf verwachtte ik eerst nog een kleine prijsstijging PBK. Die kwam toen duidelijk niet. Maar nu februari kennelijk nog uit last minute kopers bestaat denk ik zomaar dat donderdag de prijzen ook iets hoger liggen.

  “Bijna alle woningtypen lieten een stijging zien in het aantal geregistreerde verkochte woningen in februari. Tussenwoningen stegen het meest met 4,1 procent. De grootste daling was bij vrijstaande woningen met 15,9 procent.”

  Een relatieve verschuiving van vrijstaand (erg duur) naar tussenwoningen (duur), dan zal het met die prijsstijgingen wel mee (voor sommigen TEGEN) vallen. Prijzen lager, denk ik dus.

 168. asd says:

  @16(nhz),@20(Chateau Bellevue),

  Grote waardering voor jullie bijdragen en de daarvoor opgebrachte moeite!

  Met deze inzichten zouden politieke partijbijeenkomsten moeten worden bestookt. Niet voor één keertje maar voortdurend. Het liefst van binnenuit om een halt toe te roepen aan de voortdurende verloedering van “het bestel” in NL.

 169. RealisT says:

  Voerman: Zonder argumenten en nuances geen discussie!

  Eens, maar nuanceringen worden (te) vaak gebruikt om de echte discussie op basis van feiten en argumenten te dwarsbomen.

  Hoe vaak wordt er in de discussie over of de prijzen nu wel of niet te hoog zijn niet gezegd dat je woongenot ook in het plaatje moet meenemen en dat je daar best wat voor over mag hebben.

  Klinkt redelijk, maar als het duidelijk is dat de hele financiering van de koopmarkt eigenlijk niet deugt, vind ik zelf de nuance van woongenot eigenlijk een spaak in de wielen van de discussie of de prijzen te hoog zijn. Zou je echt ongelukkiger worden als je je huis 30% goedkoper had kunnen kopen?

  En waarom dan nog bv kartelvorming bestraffen? Je hebt toch ook plezier van het geleverde product of dienst?

 170. Johanna says:

  TulipManIA: Nuance is een dekmantel voor het onder de tafel schuiven van een open en heldere discussie.

  Allesbehalve, genuanceerd betekent aandacht voor fijne onderscheidingen en detail.
  Er is geen enkele reden, waarom men nauwgezet detaillerend niet tot een heldere of uitgesproken visie zou kunnen komen.

  Nuanceren is iets anders dan verwarring scheppen of koketteren met irrelevante detailkennis.

 171. Voerman says:

  RealisT: Lenen totdat je er bij neervalt, 6-8x gezamelijk inkomen, een absurd lage rente, 30-50% schuldsubsidie, NHG, startersleningen en nog veel meer van dat alles hebben de prijzen met 300-500% in de afgelopen 20 jaar laten stijgen. En dan wil jij het hier gaan hebben over nuance? Die is al jaren volledig zoek.

  Eigen keuzes van “kopers” aangewakkerd door overheidsbeleid, maar vooral eigen keuzes van mensen.
  Vrijheid heet dat en dat is een groot goed. Dat niet iedereen daar mee om kan gaan……..

  Frustratie is een gemoedstoestand beste RealisT en geen argument!
  Voerman kan je niet troosten.
  Moet je bij de meiskes zijn. 🙂

 172. TulipManIA says:

  Johanna: Allesbehalve, genuanceerd betekent aandacht voor fijne onderscheidingen en detail.
  Er is geen enkele reden, waarom men nauwgezet detaillerend niet tot een heldere of uitgesproken visie zou kunnen komen.

  Nuanceren is iets anders dan verwarring scheppen of koketteren met irrelevante detailkennis.

  Ben het met je eens dat het verfijnen van standpunten en het scheppen van een gedetailleerd beeld zeer nuttig zijn. Dat leidt ertoe dat je elkaars standpunten goed kan begrijpen en daadwerkelijk daarop dieper kan ingaan. Als dat met nuance wordt verstaan, dan ben ik helemaal voor.

  Waar ik minder van gecharmeerd ben is het aanbieden van allerlei aanvullende details or schijnbare argumenten, die zuiver bedoelt zijn om niet echt op de materie in te gaan of te verfijnen, maar meer de angel uit de discussie te trekken als een strategie om niet de werkelijke themas aan te hoeven gaan.

  “Het is allemaal niet zo heel erg (bijvoorbeeld vermelding zgn. Huizengedoe) want er zijn veel meer andere dingen die veel belangrijker zijn”

  Dit is een nuancering van de ernst van de discussie die wat mij betreft geen waarde toegevoegd..

  Helaas ben ik mij ook bewust dat mijn punt mbt nuance vrij onbetekenend is…:)

 173. Voerman says:

  Johanna: Allesbehalve, genuanceerd betekent aandacht voor fijne onderscheidingen en detail.
  Er is geen enkele reden, waarom men nauwgezet detaillerend niet tot een heldere of uitgesproken visie zou kunnen komen.

  Nuanceren is iets anders dan verwarring scheppen of koketteren met irrelevante detailkennis.

  Voerman doet zijn best, maar het was al op Voerman’s jonge leeftijd duidelijk, dat dit niveau voor hem niet haalbaar zou zijn.
  Veel dank Johanna! 🙂

 174. nhz says:

  Chateau Bellevue: Emigreren is natuurlijk leuk en aardig, maar niet voor iedereen geschikt.

  prima bijdrage dit stukje, helemaal eens!

  Voerman: Valt op in de cijfers van de poll, dat driekwart van de stemmers wacht op een verdere daling van de huizenprijzen.
  Logisch, want dit log is bedoeld als aanjager van zo’n situatie en wordt dus voornamelijk bezocht door mensen die juichend reageren op elke economische tegenslag in dit Landschap.

  dit punt lijkt nog steeds niet door te dringen bij Voerman, een huizenprijsdaling is GEEN economische tegenslag maar het begin van een broodnodige correctie, en economisch heel gezond.

  TulipManIA: Het is voor een samenleving als geheel goed dat groei plaatsvind welke gepaard gaat met een verhoging van de welstand.

  het is een illusie dat groei doorgaans gepaard gaat met verhoging van de welstand; dat is een Keynesiaans sprookje.

  Claude: Verliescompensatie is dan wel weer mooi bedongen in het contract.

  nu wachten op de verliescompensatie voor alle gewone loonslaven … als Jeroen toch bezig is met de vermogens herverdelen kan dat er ook nog wel bij.

  Voerman: Steven, de hele economie is een grote zeepbel en de huizenmarkt is daar slechts een deel van en loopt meestal tegelijk, maar soms iets versneld en soms iets vertraagd vol of leeg. Vandaar….

  de huizenzeepbel is een centraal deel van onze nep-economie, met een bankensector en fin. dienstverlening als een waterhoofd. Geheel volgens Amerikaans-Keynesiaans recept, de Grote Herverdeling van inkomen en vooral vermogen. Tekenend dat de ‘socialistische’ PvdA voorop loopt bij dit soort omgekeerde herverdeling.

  RealisT: Lenen totdat je er bij neervalt, 6-8x gezamelijk inkomen, een absurd lage rente, 30-50% schuldsubsidie, NHG, startersleningen en nog veel meer van dat alles hebben de prijzen met 300-500% in de afgelopen 20 jaar laten stijgen. En dan wil jij het hier gaan hebben over nuance? Die is al jaren volledig zoek.

  inderdaad, en we horen nog bijna dagelijks nieuwe snode plannetjes om de gekte nog wat langer te laten duren. Ondertussen gaat het laatste restje van de echte economie naar de knoppen.

  Voerman: Mogen landbouw, veeteelt, visserij, levensmiddelenindustrie, pharma en chemische industrie, staalindustrie, machinebouw, scheepsbouw, vervoer, energiewinning, verpakkingsindustrie, handel, luchtvaart en nog een paar dingetjes meer ook aub deelnemers aan de economie genoemd worden?

  daar zit overigens ook een groot deel bij dat helemaal op subsidies draait 🙁

 175. Steven says:

  TulipManIA,

  Tja bijv. Erik met”: “Een woning die al geruime tijd te koop stond voor 600.000 euro, en waar ik toch echt van vond dat die zeker 200.000 euro te hoog geprijsd stond, blinkte vol trots met een verkocht bord er op”

  Is voor mij zoiets als keihard met een slee een besneeuwde helling afrazen en bij een hobbeltje up met je ogen dicht denken.. pff het gaat weer omhoog..

 176. Johanna says:

  Voerman: Voerman doet zijn best, maar het was al op Voerman’s jonge leeftijd duidelijk, dat dit niveau voor hem niet haalbaar zou zijn.

  Voerman blijkt zelfs in staat het nuanceren te kunnen nuanceren.

 177. Steven says:

  Voerman,

  Ik vind het nogal duidelijk: nuanceren is prima, maar verwarring scheppen met los staande feitjes niet. Ik toonde net een duidelijke grafiek met de huizenprijzen vergeleken met het normale inflatie verloop bijv.

  Een nuancering zou kunnen zijn dat de inflatie veel hoger is of zo, maar niet dat het huis van de buurman verkocht is.

 178. tufkaj says:

  NewKidInTown: Een relatieve verschuiving van vrijstaand (erg duur) naar tussenwoningen (duur), dan zal het met die prijsstijgingen wel mee (voor sommigen TEGEN) vallen. Prijzen lager, denk ik dus.

  Zo werkt de PBK niet. PBK is niet de gemiddelde verkoopprijs, maar de prijs gewogen naar wat je er voor krijgt. Redelijk ondoorzichtig, maar wel iets veelzeggender.
  Als er dus alleen maar appartementen worden verkocht, maar voor 5% meer dan maand terug, stijgt PBK met 5%.

 179. snorkel says:

  Er schijnt zodadelijk weer een huizenmarkt-item op BNR te zijn met Paul van Liempt

  Volgens de website zou het nu moeten zijn, maar dat klopt niet met wat ik hoor 😉

 180. snorkel says:

  Met een interessante discussie volgens twitter: https://twitter.com/zagatoo/status/313721761344655361

 181. snorkel says:

  En het begint NU!

 182. Expat says:

  Chateau Bellevue,

  Goed verhaal. Maar denk dat de meesten op dit blog niet serieus bezig zijn met emigratie om economische redenen.
  En neem vooral posters als firestartert, aka startert of thegatesareclosing, niet al te serieus. Dat is meer emigreren van het niveau schapenscheren op een backpackersvisum..

 183. snorkel says:

  snorkel,

  Het gaat trouwens over commercieel vastgoed…

 184. snorkel says:

  tufkaj,

  Goed stuk!

 185. snorkel says:

  Hahahahahah!

  Kees de Kort: Er zit nog enorme verliezen in de markt en dat moet genomen worden. Pas als dat gedaan is komt er weer perspectief

  Reactie vastogoedbelegger: Wat heb je nou aan verlies nemen? Dat geeft helemaal geen perspectief voor de toekomst!

 186. Voerman says:

  Oh…

  Een normale belastingheffing!
  Dat verklaart alles!
  Niet in strijd met het Europees……..
  Dat gaat ons hier ter plekke natuurlijk nooit gebeuren! 🙂

  http://www.beurs.nl/nieuws/buitenland/3190801/heffing-op-spaargeld-cyprus-niet-in-strijd-met-europees-depositogarantiestelsel

 187. Firestartert says:

  @185 Waar maak je dat precies uit op, Expat?

  @Chateau; mooi stuk! Echter ben ik door mijn eigen ervaring van mening dat het soms juist wel helpt om zwart-wit te denken, dat geeft je namelijk een behoorlijke dosis peper in je kont waardoor je dus uiteindelijk ook gaaaat.

  Een beetje zoals George Bush destijds zei; “You’re with us, or against us”. Daar houden Nederlanders niet van, dat soort denkwijzen. Echter, met voortdurend maar nuanceren en ontkrachten, een typisch Hollandse eigenschap, kom je vaak niet verder dan je eigen voordeur. Nuances slaan alle energie uit je mobiliteit.

 188. De Pessimist says:

  http://www.bnr.nl/nieuws/beurs/250153-1303/dijsselbloem-cyprus-moet-kleine-spaarder-sparen?s_cid=HUD
  zijn mening is verandert.
  Zou er dan toch wel erg veel gekke dingen gebeuren? 🙂

 189. maarten says:

  ik heb een literatuurtip die ik met jullie wil delen:
  http://www.bol.com/nl/p/de-rijkste-man-van-babylon-druk-heruitgave/1001004005586501/

 190. Bug says:

  Firestartert:
  @185 Waar maak je dat precies uit op, Expat?

  @Chateau; mooi stuk! Echter ben ik door mijn eigen ervaring van mening dat het soms juist wel helpt om zwart-wit te denken, dat geeft je namelijk een behoorlijke dosis peper in je kont waardoor je dus uiteindelijk ook gaaaat.

  Een beetje zoals George Bush destijds zei; “You’re with us, or against us”. Daar houden Nederlanders niet van, dat soort denkwijzen. Echter, met voortdurend maar nuanceren en ontkrachten, een typisch Hollandse eigenschap, kom je vaak niet verder dan je eigen voordeur. Nuances slaan alle energie uit je mobiliteit.

  Mijn ervaring met NZ is dat ik je er binnenkomt met een zak geld, specifieke kennis of trouwen met een local.
  De doorslag om niet te gaan was dat ik de nieuw geemigreerden als tweede rangs burgers behandeld vond worden. Verder vond ik indertijd de samenleving zeer in zichzelf gekeerd. Hobby nr1 Tv kijken. Dat leeft dan in “god’s own country” en wat doen ze zich voor de TV volvreten. Verder mooi land ook veel schapen trouwens.

 191. Startibartifast says:

  Dat er iets gebeurd in de woningmarkt: natuurlijk. Met zoveel regeltjes, rare constructies en Cyprus ideeën over sparen moet je goed geinformeerd zijn en makelaars praatjes weten te weerstaan. Ik weet zeker dat de twijfelaars wel de fout gaan maken en nu bestaande bouw gaan kopen. ik weet zeker dat het komende jaar de prijzen niet zo hard zullen zakken en ik weet zeker dat dat de jaren hierna wel gaat gebeuren. Mijn simpele beredenering:

  Dit jaar wordt er nog zoveel gedaan om mensen te lokken naar de koopmarkt. Die ideeën ( ik noem ze stuiptrekkingen) zijn echter eindig. Woningen die 30% zijn gezakt zijn helaas daarna voor mensen zonder financiele zekerheid nog steeds niet te een must have. De afgestudeerde 20 plussers van nu. Daarvan zitten er behoorlijk wat zonder werk / Albert Heijn vakken vullen tel ik niet mee ,CBS wel…..dat gaat niet snel veranderen en als dat al gebeurd ( toekomstmuziek want steeds meer grote bedrijven verlaten Nederland) is dat tegen lagere lonen…. en wederom: huizen zullen te duur zijn. Ook die droombaan piloot die vroeger zoveel verdiende zal met minder genoegen moeten nemen.

  Ik hoop dat ik ongelijk heb, in alles wat ik zeg en dat morgen alles à la Blok loopt 🙂

 192. Startibartifast says:

  O en ik heb echt de schurft aan mijn auto correct die alles verprutst

 193. Voerman says:

  Truste allemaal.

 194. nhz says:

  Bug: Mijn ervaring met NZ is dat ik je er binnenkomt met een zak geld, specifieke kennis of trouwen met een local.

  dat eerste is nauwelijks meer van toepassing, zelfs als je als investeerder 2.5 miljoen meeneemt (die NZ dan 5 jaar gratis van je leent) heb je nog niet zomaar een permanent residence. Specifieke kennis kan inderdaad, maar in de praktijk waren dat vroeger vooral klussers (vanwege de NZ bubble) en financieel specialisten (die meestal puur voor geld gaan en dan Nederland of UK nemen in plaats van het relatief slecht betalende NZ). Binnenkomen via familie die er al zit is makkelijk, trouwen met een local is volgens mij ook niet zo simpel (hele toestand met paar keer heen en weer verhuizen).
  Verder kan ik me nauwelijks voorstellen dat ze zoveel TV kijken, toen ik er was hadden ze nauwelijks drie TV zenders (tegenover pakweg 20 in Nederland) die dan ook maar een deel van de dag uitzenden, en het meeste was slaapverwekkend in het kwadraat. Zeker weten dat buitensport en ‘hiking’ daar vele malen populairder zijn dan in Nederland; misschien uitgezonderd de paar grote steden.

 195. Bug says:

  Voerman:
  Truste allemaal.

  selamat tidur

 196. Expat says:

  Firestartert,

  Uit je suggestie om in een reeks visums te investeren. Dit geeft al aan dat je niet serieus met vestigen bezig bent..

 197. Maria says:

  tufkaj,

  Dat is een hele goeie!

 198. Startibartifast says:

  Las net iets over emigreren van Jeremy Clarkson uiteindelijk: home is where your friends are….

 199. Bug says:

  NZH

  volgens de statistieken is in NZ bijna 30 % (2008/2009) van de volwassenen obese. Eind jaren 70 was dat 10%. Zal wel komen van dat in zo’n plastic bal van een heuvel afrollen of van een brug springen aan een rubber band.

 200. Dawg says:

  Voerman: Oh…Een normale belastingheffing!Dat verklaart alles!Niet in strijd met het Europees……..Dat gaat ons hier ter plekke natuurlijk nooit gebeuren! beurs.nl/nieuws/bu…ositogarantiestelsel

  Die nuancering van Schaeuble zal vast op veel begrip van de Cypriotische spaarder kunnen rekenen.

 201. nhz says:

  Bug: volgens de statistieken is in NZ bijna 30 % (2008/2009) van de volwassenen obese. Eind jaren 70 was dat 10%. Zal wel komen van dat in zo’n plastic bal van een heuvel afrollen of van een brug springen aan een rubber band.

  dat probleem is mij bekend, wordt in de wetenschappelijke pers regelmatig over geschreven omdat de stijging zo opvallend is. Maar dat schijnt zeer sterk te correleren met de opkomst van Amerikaanse (en aanverwante) Fastfood ketens in vrijwel iedere stad daar, en andere wijzigingen in het dieet zoals een enorme toename van gebruik van softdrinks (cola etc.).

  Dawg: Die nuancering van Schaeuble zal vast op veel begrip van de Cypriotische spaarder kunnen rekenen.

  Ik denk dat er enige nuancering mogelijk is als ze zouden stellen dat de rente op Cyprus te hoog is/was, en dat daardoor de hele tent nu gered moet worden (weet niet zeker of het zo is, maar de relatie ligt voor de hand). Het schijnt dat je daar 4-6% rente krijgt, dat is nog een grotere premie vergeleken met wat normaal is in de eurozone dan indertijd bij IceSave. Ik zou er wel voor zijn om – als de bankensector gered moet worden om een totale crash te voorkomen – ze die spaarders bijvoorbeeld 1 jaar rente afpakken (hadden ze hier van mij ook mogen doen bij o.a. SNS). Helaas blijft buiten het nieuws dat de banksters en ‘investeerders’ in Cyprus weer eens vrijuit gaan, officieel omdat de EU zijn tanden niet stuk wil bijten op het Engels recht. Waarmee ze weer bevestigen dat dergelijke grote spelers boven de wet staan 🙁

 202. Steven says:

  nhz,

  you can fool some people sometimes but you can’t fool all the people all the time.

  maar gek genoeg houden ze het wel jaren vol. Heb soms het idee dat men gewoon niet snapt wat er precies gebeurt en degenen zoals wij die het wel snappen geen zin hebben met een spandoek of een molotov cocktail rond te brullen.

 203. Steven says:

  http://inspanje.nl/cultuur/3472/bankdichtheid-het-grootst-in-spanje/

  laat ze huishoudelijk werk doen. Als ze op een computer mensen kunnen belazeren dan kunnen ze ook (na een korte opleiding) een plee boenen…

 204. Animal Crackers says:

  De campagne draait op volle toeren nu. Politiek en bedrijfsleven waaronder banken, verzekeraars en bouwers, denken dat het momentum met de nieuwe regels uit Den Haag door samen op te trekken de volkshuisvestingscrisis gaat keren en zelfs, het aanspreken van de pensioenspotten is geen taboe meer in gesprekken met betrekking tot het overnemen van vastgoedportefeuille’s van de bank zodat er nieuw geld in het verstrekken van hypotheekschuld gestoken kan worden. Gisteren hoorde ik op de radio een ster reclame blok dat geheel en al alleen verzorgd werd door banken, verzekeraars en bouwend nederland!

  Die campagnes kosten geld natuurlijk maar men denkt kennelijk dat vertrouwen te koop is en daarom trachten ze hun huid nu met vereende krachten duur verkopen door overal lokeendjes in de eendenkooi uit te zetten. Ik denk dat het niet alleen van een enorme minachting en onderschatting van aspirant kopers en zittende huurders getuigd maar van een opzichtige blitzkrieg tactiek waar de paniek vanaf spat. Een taktiek ook die uiteindelijk geheel niet het beoogde resultaat zal gaan sorteren maar integendeel het wantrouwen nog verder vergroot. Dan zal ook blijken dat er veel geld nutteloos verkwist is straks. Alle voortekenen om nu te kopen zijn immers ongunstig!

  Alles is nog steeds te duur.
  Met alle voorgestelde maatregelen wordt helemaal geen natuurlijk evenwicht geschapen maar integendeel een artificieel door stimulering afgedwongen moloch, het woningmarktmonster, met nieuwe aangenaaide benen uitgerust. Dit is Frankenstein upgrade. Een echte, of functionerende MARKT, staat op eigen benen!

  Dat snappen mensen natuurlijk niet. Dat huizen gewoon te duur geprijsd zijn in relatie tot hun inkomen.

  Dus gaan ze vanaf nu gewoon luisteren. En kopen natuurlijk. Niet vanwege de toegenomen hoeveelheid, maar vanwege het geloof in propaganda. Nog even afgezien van het feit dat er voorlopig werk zat is en men ‘n pensioen in het vooruitzicht heeft en straks niet in een bejaardenhuis hoeft maar, eenmaal oud, lekker thuis kan blijven wonen op 3 hoog zonder lift. Dat er geen inflatie is, de economie groeit, de lonen stijgen en belastingverzwaringen afnemen.

  Ze hebben gelijk, campagne voeren! Er is momentum! 🙂

 205. Steven says:

  op elke 1000 mensen een bankkantoor: is toch echt belachelijk? en die mensen moeten wij allemaal een hoog salaris geven? Tjezus.. dat men die onzin niet ziet. Misschien is het overdreven.. Maar 1 bankkantoor op 100.000 mensen moet toch genoeg zijn met internet?

 206. Animal Crackers says:

  tufkaj,

  Goed, helder stuk!

 207. NewKidInTown says:

  Johanna: Voerman blijkt zelfs in staat het nuanceren te kunnen nuanceren.

  Mooi gezegd Johanna, eenvoudig en duidelijk (zelfs voor Kid), hou dat vast.

 208. NewKidInTown says:

  Een hele mooie site eigenlijk dit huizenmarkt-zeepbel, heel veel is al gezegd, maar er kan nog veel meer besproken worden natuurlijk.

  Situatie is natuurlijk een enorme puinzooi, veroorzaakt door de overheid, banken en noem ze verder allemaal maar op, oh ja, de niet goed nadenke kopers die gingen voor gemakkelijk geld “verdienen”, elk jaar weer.
  Veel mensen in de problemen, die de laatste 10 jaar gekocht hebben, meeste staan onder water. Niet iedereen, maar sommigen kunnen door problemen zoals werkeloosheid, scheiding of anderzins, hun lasten niet meer opbrengen. Anderen hebben, ondanks de waardedaling, geen probleem, hun maandelijkse lasten op te brengen, dat wisten ze immers toen ze de verplichtingen aangingen en er is in hun situatie niet erg veel veranderd behalve dat hun vermogen, stel nul tot heel veel, geheel of gedeeltelijk is weggevaagd.

  Wat ik me dan nu afvraag, laten we even buiten beschouwing wie de schuldigen zijn en wie er dus gestraft zouden moeten worden: is er ook maar enige manier om hier, zonder veel problemen en nog veel meer ellende, uit te komen ?
  Ja, laat de banken maar verrekken en laat ze barsten, die heb ik al zo vaak gehoord. Dan weten we in ieder geval zeker dat al de spaaroverschotten en pensioenrechten tot NULkommaNUL worden afgestempeld. Is het dat waard om nu de illusie te hebben in de toekomst een goedkopere woning te kopen, als bijna iedereen weer op NUL staat, geen vermogen en inkomens weggevaagd ?
  Stel nou dat JIJ alles zelf zou kunnen en mogen beslissen, met niemand rekening hoefde te houden, geen draagvlak hoefde te zoeken, wat zou je dan doen ?
  Oplossing kan misschien varieren van het ene uiterste, overheid trekt zich helemaal terug, alle regelingen en subsidies helemaal en op korte termijn, afschaffen en laat de markt het verder maar zelf regelen. Tot het andere uiterste, overheid gaat nog (veel) meer regelingen inzetten om de markt naar z’n hand te zetten en de prijzen op te stuwen.

  Markt gaat zelf z’n werk doen, prijzen storten verder in en de grootbanken kunnen echt geen 20% verdere prijsdaling meer hebben en zijn definitief failliet, als ze dat nu al niet zijn.

  Mijn vraag is dus, hoe kunnen we hier nog uitkomen zonder totale chaos of in ieder geval met de minste chaos ?
  Wie heeft er een idee ? Of toch maar zoals “onze” boven ons gestelden voorstaan, de bubble zo langzaaam mogelijk te laten leeglopen, door wel stimulerende maatregelen te nemen, manipuleren en liegen, alles voor het hogere doel, om geen (verdere) chaos te krijgen ?

  Zeg het maar, wie heeft de oplossing ?

 209. ll says:

  @ Maria

  Ondertussen in Ierland.

  En alweer een voorziening voor slechte leningen Rabo ACC

  http://www.irishtimes.com/business/sectors/financial-services/accbank-sets-aside-300m-for-bad-debts-1.1316426?mode=print&ot=example.AjaxPageLayout.ot

  Nog 3 tot 5 jaar to go……..

 210. ll says:

  Europa heeft haar verstand verloren, Sovjet praktijken, zomaar wat opmerkingen uit de krant.

  Het depositogarantiestelsel is een fake……..

  http://www.dnb.nl/over-dnb/de-consument-en-dnb/de-consument-en-toezicht/depositogarantiestelsel/index.jsp

 211. ll says:

  Iedereen genoeg cash in huis ? 🙂

  Reuters zegt net dat parlement in Cyprus niet akkoord gaat met aanslag op depositohouders.

  http://www.reuters.com/article/2013/03/19/eurozone-cyprus-parliament-idUSL6N0CB11220130319

 212. dalen says:

  @ 207

  “Dat snappen mensen natuurlijk niet. Dat huizen gewoon te duur geprijsd zijn in relatie tot hun inkomen.”

  Dat snappen mensen best wel maar men gelooft nog steeds in het ponzi-spelletje dat gestimuleerd wordt door de overheid op verzoek van banksters, bouwmaffia et cetera. Iedereen weet dat wanneer het fout gaat de overheid (wij dus) de luier er onder houdt en een reddingsboei toewerpt.

  Het is in feite niet eens zo’n gekke gedachte met in het achterhoofd een aankomende (hyper) inflatie waarmee je schuld -althans dat is de gedachte- wordt weg geïnflateerd.

  Als spaarder zou je veel angstiger moeten zijn, hetgeen hier ook jaren wordt herhaald en onlangs weer is bewezen.

  Wanneer de Noodwet van stal wordt gehaald, is niets meer veilig. Zie hier http://www.st-ab.nl/wetten/0211_Noodwet_financieel_verkeer.htm

  De Wet om de aandeelhouders, obligatiehouders enz van financiele instellingen te beroven is ook zo dergelijke wet.

  Ik schreef hier al eerder hoe dat werkt maar de kalkoen eet zich de avond voor kerst nog eens rustig vol.

  42.dalen Zegt:
  27 October 2011 om 7:34 pm (Quote) (Reply)

  Iets anders is, Jan Kees heeft een interventiewet gepresenteerd.

  Ik lees op pagina 71 van de memorie van toelichting

  “Op grond van het eerste lid kan de Minister van Financiën, indien hij van oordeel is dat de situatie waarin een financiële onderneming met zetel in Nederland zich bevindt, een ernstig en onmiddellijk gevaar vormt voor de stabiliteit van het financiële
  stelsel, bij wijze van ultimum remedium tot onteigening van vermogensbestanddelen van de financiële onderneming of van door de financiële onderneming
  uitgegeven effecten overgaan. Onder vermogensbestanddelen worden activa en passiva van de onderneming verstaan. Bij onteigening van effecten die door of met medewerking van de financiële onderneming zijn uitgegeven kan onder meer gedacht worden aan aandelen in het kapitaal van de onderneming, converteerbare
  obligaties of zogeheten perpetuals.”

  Hoe dit uitwerkt voor aandeelhouders weet ik niet maar als aandeelhouder of obligatiehouder zou ik behoorlijk in de stress schieten.

 213. renren says:

  Steven:
  inspanje.nl/cultuu…t-grootst-in-spanje/

  laat ze huishoudelijk werk doen. Als ze op een computer mensen kunnen belazeren dan kunnen ze ook (na een korte opleiding) een plee boenen…

  Is wel een belediging voor de mensen die huishoudelijk werk doen.

 214. maarten says:

  http://www.zerohedge.com/news/2013-03-18/cyprus-president-rehn-i-told-you-tax-wouldnt-pass-regards-mrs-merkel

  Incidentally, why is any of this happening? Because a few rich eurocrats have decided that this is what is “fair.”

 215. Floor says:

  En ook van Reuters, http://www.reuters.com/article/2013/03/18/us-eurozone-cyprus-stumbled-insight-idUSBRE92H0RH20130318

  Het schijnt dat de Cypriotische premier zijn bankensysteem belangrijker vindt dan zijn bevolking.
  Shit, dat heb ik volgens mij eerder gehoord.

  Anyway, Dijsselbloem en Duitsland hadden gewoon hun poot stijf moeten houden, dom, dom, dom.

 216. Floor says:

  Floor: Anyway, Dijsselbloem en Duitsland hadden gewoon hun poot stijf moeten houden, dom, dom, dom.

  Even ter aanvulling, wederom politici die de gevolgen van hun acties niet overzien, die moet je er mijns inziens zo snel mogelijk uitflikkeren, maken meer kapot dan heel.

 217. Frans says:

  Animal Crackers: Gisteren hoorde ik op de radio een ster reclame blok dat geheel en al alleen verzorgd werd door banken, verzekeraars en bouwend nederland!

  Is ook op Nederland 1 hoor! Om 8 uur in de avond! 🙂

 218. Lex says:

  cruise: Ik ga pas kopen indien ik €250.000 heb gespaard en een goede woning op eigen grond in een aantrekkelijke buurt cash kan betalen. Ik denk dat in mijn huidige spaartempo, € 20.000 per jaar, dit moment over 1,5 jaar bereik en heb goede hoop dit weleens gelijk kan zijn met het dieptepunt van de markt. Ik koop dan overigens niet met het oogmerk op waardestijging want dit sprookje kan in de praktijk alleen met overmatige kredietverlening worden bereikt en laten we hopen dat een ezel ( zowel bank als consument) zich niet voor een tweede keer aan dezelfde steen stoot !

  Helemaal eens. Maar wedden dat als je de 250k haalt je toch besluit om niet te kopen. Dan ga je waarschijnlijk die 20k per jaar aanwenden om te investeren. Je bent dan immers heel relaxed omdat je in geval van nood met die 250k toch een eigen huis kunt kopen (of kunt emigreren of of of…), dus dan ga je automatisch nadenken over meer verdienen met minder werk.

  Ik kan je uit ervaring aanraden om de komende 1.5 jaar goed te gebruiken om te leren over geld, werking van banken en bedrijven. Je merkt nu waarschijnlijk ook al dat je los weekt van het systeem. Ik bedoel, leuk die beoordelingsgesprekken op het werk en een lullige verhoging van 1000-3000 bruto per jaar als je al met 250k rente aan het vangen bent en 20k spaart per jaar. Dat zet je wel aan het denken.

  Maak gebruik van je voorsprong want mensen met 250k aan cash zijn dunbezaaid. Je doel moet volgens mij hoger zijn dan een huis kopen en daarna meedraaien in de mallemolen van de maatschappij omdat je nu echt de mogelijkheid hebt om heel plezierig van de mallemolen af te stappen……..

 219. ll says:

  Floor: Even ter aanvulling, wederom politici die de gevolgen van hun acties niet overzien, die moet je er mijns inziens zo snel mogelijk uitflikkeren, maken meer kapot dan heel.

  Damage is al gedaan, onomkeerbaar…..

  Gaat wel goed met jou zo te zien, houwen zo 🙂

 220. Lex says:

  norderling: mijn reden staat er niet tussen : mijn huidige huis raakt niet verkocht.

  Nee, je huis raakt niet verkocht voor de prijs die jij wil hebben…

 221. Frans says:

  (of is het 8 uut journaal tegenwoordig op Nederland 2?)

 222. Floor says:

  ll,

  Het gaat over d’euro Il, kan mij niet genoeg ‘damage done’ zijn, des te eerder zijn we er uit.

 223. nhz says:

  Steven: op elke 1000 mensen een bankkantoor: is toch echt belachelijk? en die mensen moeten wij allemaal een hoog salaris geven?

  Gezien de bijdrage aan de samenleving lijkt het me redelijk dat we de bankensector de komende tien jaar systematisch onderbetalen vergeleken met de rest van de economie, en alle lonen afkappen bij bijv. 2x modaal. Moet makkelijk te regelen zijn nu de meeste banken toch aan het staatsinfuus hangen. Helaas hebben de banken nog steeds onbeperkt geld om het lobbycircuit te bespelen (inclusief de vakbonden etc. die natuurlijk pal op de bres staan voor de vele goudhaantjes uit de fin. sector).

  ll: Reuters zegt net dat parlement in Cyprus niet akkoord gaat met aanslag op depositohouders.

  Griekse onderhandelingstactiek; zeg maar nee dan krijg je er twee. Wedden dat ze wegkomen met den heffing die een stuk lager is dan de eerder afgesproken 6 miljard, en dat de EU belastingbetaler het verschil mag bijleggen? Europa heeft al duidelijk gezegd dat faillissement geen optie is, Cyprus heeft net als de Grieken alle troeven in handen om nog even lekker door te gaan met spekken van de elite (inclusief de eigen politici).

  Floor: Het schijnt dat de Cypriotische premier zijn bankensysteem belangrijker vindt dan zijn bevolking.

  Zoals de tweet van Hans de Geus hiernaast zegt:
  Cyprus gelukkig totaal anders dan NL situatie: overbanked, belastinghaven, instabiel parlement, ex-bubble, krimp…

  Het zou overigens véél beter zijn om af te spreken dat banken met obligaties etc. naar Engels recht voortaan buiten het Euro depositogarantiestelsel vallen. Iedereen die daar dan wil sparen vanwege hogere rente weet waar hij aan toe is. De kleine speculantjes gaan in het oorspronkelijke plan vrij uit, dat is goed voor het rechtsgevoel in de rest van de eurozone maar op termijn een fout signaal.

  P.S.: viel me mee dat de Fabeltjeskrant dit alles niet spint als hét moment om al je spaargeld in een huis in de polder te steken … moet misschien nog komen, nadat de piggybank van bange ouderen die van hun geld af willen uitgeput is.

 224. Lex says:

  Nico de Geit: 3% voor spaartegoeden tot 100.000 euro, alles daarboven 12,5%. Ik schrik daar niet van als belastingbetaler. Maar het is niet netjes dat ze daar nu mee komen.

  Ik wel, want als mensen geen spaargeld meer hebben komen ze op het idee om het woonhuis als vermogen aan te merken, en dan gaan ze natuurlijk daar eenmalig 3% over heffen.

  Moet je voorstellen. Je woont in Cyprus, hebt hbo of universiteit gedaan, werkt, en spaart al 14 jaar lang. Zit nu dus ruim aan de 300k, maar hebt wel altijd netjes belasting betaald. Dan zou je nu 10% moeten dokken over die 300k, dus 30k aftikken.

  Dit is natuurlijk geen fictief verhaal, want mijn collega’s en ik in NL zijn van dat soort extreem fanatieke spaarders. Netjes belasting betaald, en nu dan extra worden aangeslagen terwijl onze klasgenoten die al hun geld verbrasd hebben en vol zitten met schulden geen enkeel cent extra hoeven te dokken, terwijl zij de oorzaak zijn van het crediet crisis gedoe uit 2008, wat we nu misschien anders noemen, maar wat in feite nog gewoon crediet crisis is. Als dat soort fanatieke spaarders in NL bestaan, bestaan ze ook in Cyprus.

  Tuurlijk, er zijn ook Russen en anderen met zwart geld daar, maar zodra er ook maar 1 eerlijke burger door de maatregel wordt getroffen, is meteen het vertrouwen weg. En natuurlijk rechtvaardigd dat helemaal dat eerlijke burgers een stukje minder eerlijk gaan handelen in de toekomst.

  En relativerend: voor 10k kun je als ik de programma’s van Peter R. de Vries moet geloven al iemand laten omleggen. Wat denk je dat een spaarder doet die opeens 30k van zijn tegoeden afgeschreven ziet…..? Ik kan me voorstellen dat het hek dan van de dam is. Bij een van die banken in Cyprus stond toch al een burger met een bulldozer. En er IS nog niets afgeschreven…..Dit hele gedoe kan wel eens flink verkeerd uitpakken.

  En odertussen zijn obligatiehouders van de banken in Cyprus buiten schot gebleven. Was dat niet de groep die hier in NL onteigend was door de overheid om spaargeld veilig te stellen. Dus er zal wel iets simpels aan de hand zijn als de Russische of andere overheden (Frankrijk etc) die heel veel geld in de bank hebben, en hun belang is belangrijker ingeschat dan dat van de mensen die bankieren. Dit zet natuurlijk iedereen aan het denken.

  Kortom: politiek -> maakt meer kapot dan je lief is.

 225. Lex says:

  Maria: “Daarin leeft het overgrote deel van de bevolking, en alleen al door haar aantal vertegenwoordigt deze groep een enorme macht. Deze massa moet dus voortdurend onder controle gehouden worden om de voorkomen dat ze ‘wakker wordt’.
  Door deze groep onderling te verdelen, fragmenteert haar kracht en neemt daarmee in gevaar af.”

  En vanavond allemaal weer lekker de hersenen afstompen met Idols, Popstars, de Paus, DWDD, Paul de Leeuw etc etc. Vooral niet wakker worden…

 226. erik(trol) says:

  Intussen in het pitoreske Leidschenveen, is erik de trol nog immer bezig met zijn trollen vreugde dans……….

 227. Lex says:

  RealisT: Vast gekocht door een scheefhuurder van een sociale huurwoning die de aanstaande extra scheefhuurtax nog even voor wilde zijn.

  Ik zie hetzelfde beeld bij mij in de wijk. Sinds Februari van dit jaar zijn er maar liefst 3 woningen met een vraagprijs van 8 ton verkocht aan huurders die het allemaal knap benauwd kregen.

  StierenPoep! Als de huur 100 euro per maand stijgt, dan ga je toch geen 6 of 8 ton uitgeven. Dat klinkt als penny wise and pound foolish.

  Als jij gaat winkelen neem je toch ook geen 20 broeken mee omdat er 20% per broek afgaat in de uitverkoop?

  Ik vermoed dat die huizenkopers grootspaarders zijn geweest die de vermogensbelasting/rente verhouding beu zijn, of die de banken gewoon niet meer vertrouwen met 6 of 8 ton van hun zuurverdiende geld. Bij mij zou dit ook DE reden zijn om eventueel een huis te kopen. Simpelweg veilig stellen van vermogen. Maar ja, mensen met zulke vermogens zouden toch beter moeten weten dan NU een huis in NL te kopen. Er zijn waardevastere middelen voor vermogensbescherming dan NL huisjes…

 228. Lex says:

  NewKidInTown: “Bijna alle woningtypen lieten een stijging zien in het aantal geregistreerde verkochte woningen in februari. Tussenwoningen stegen het meest met 4,1 procent. De grootste daling was bij vrijstaande woningen met 15,9 procent.”

  Een relatieve verschuiving van vrijstaand (erg duur) naar tussenwoningen (duur), dan zal het met die prijsstijgingen wel mee (voor sommigen TEGEN) vallen. Prijzen lager, denk ik dus.

  Inderdaad waarschijnlijk een beweging van huurders die de verhoging van hun huur van bv 600 naar 700 in de maand niet kunnen behappen, en nu met spaargeld snel even een slimme move denken te maken door iets goedkoops te nemen. Ik zou pas raar staan te kijken als vrijstaande huizen in de lift zaten. al het andere is gewoon gerommel in de marge. en waar hebben we het over? Zo’n 1000 meer huizen dan in januari verkocht. Op een bevolking van 16 miljoen mensen met voorheen 30000 per maand die van eigenaar wisselen! statistisch irrelevant. Stuiptrekking van een zotte enkeling op een woningbeleid van een debiel groepje amateurs uit Den Haag.

 229. Lex says:

  Startibartifast: Dat er iets gebeurd in de woningmarkt: natuurlijk. Met zoveel regeltjes, rare constructies en Cyprus ideeën over sparen moet je goed geinformeerd zijn en makelaars praatjes weten te weerstaan.

  WAAROM zit je in hemelsnaam bij een makelaar. Dan ben je massochist???

  Hier een hypotheek, auw, lekker 😉

 230. SchuurHuurder says:

  Steven:
  blijf dit altijd een mooi grafiekje vinden. (huizenprijzen zijn veel te veel gestegen vergeleken met inkomens). Nu daalt het gemiddeld inkomen zelfs dus gaat ie waarschijnlijk zelfs door de lijnen zakken (2014?)
  huizenmarkt-zeepbe…/2008-2013-thumb.png

  Even advocaat van de duivel spelen. Zou deze grafiek niet enigszins de bodem aan moeten geven? Op de top is de prijs 1.100, terwijl het zo’n 525 zou moeten zijn: een overwaardering van 109,5%, oftewel een daling vereist van zo’n 52,3%. Vanaf de top hebben we nu een daling van zo’n 24% gehad, gecorrigeerd voor inflatie.

  Ik kan mij echter niet voorstellen dat het bijtellen van het tweede inkomen geen blijvend effect op de huizenprijzen heeft. De arbeidsparticipatie van vrouwen ligt in Nederland erg hoog:

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/arbeidsmarkt-vogelvlucht/structuur-arbeidsmarkt/2006-arbeidsmarkt-vv-participatie-art.htm

  Vrouwen werken gemiddeld wel minder uur en krijgen gemiddeld per uur minder dan mannen in dezelfde functies, maar de vraag is hoeveel blijvend effect heeft dit op het maximale hypothecaire lening (wat weer sterk correspondeert met de huizenprijzen). Als dit, zoals ik vrees, een groot blijvend effect heeft op de prijzen, zitten we dan nu niet al richting het nieuw meerjarig gemiddelde of zelfs een overshoot? Ik heb niet alle relevante data, zoals huishoudinkomens van 1990 vs nu en hoeveel procent er geleend mag worden op het tweede inkomen toen en nu. Het lijkt mij echter wel een relevante variabel om te bepalen waar de prijzen naartoe gaan. Graag jullie inzicht.

  ps. Dit wil overigens niet zeggen dat ik denk dat de daling niet nog verder door zal zetten, maar dat we eerder in de overshoot fase terecht komen dan volgens deze grafiek.

 231. Bor de Wolf says:

  Theodor Holman over de pensioenfonds–hypotheek constructie:

  http://www.parool.nl/parool/nl/508/Theodor-Holman/article/detail/3411210/2013/03/18/Ik-had-je-meteen-na-je-geboorte-moeten-inschrijven.dhtml

  Nee, dat is een goed idee, men heeft het beste met de jeugd voor.

 232. ll says:

  Hoe kan dat nou, Maria komt je dit bekend voor ? , pensioenopbouw onvoldoende om in je eigen huis te kunnen blijven wonen ?

  Staan 55 plussers onder water ? Overwaarde opgenomen ? wat is hier aan de hand ?

  Uit bovenstaand stukkie……..

  ‘Op dit moment komt pijnlijk aan het licht dat de pensioenopbouw van deze generatie kennelijk onvoldoende is om het reeds verworven eigendom te kunnen blijven onderhouden’

 233. lorenzo says:

  131.Chateau Bellevue ; zo is het met
  als aanvulling :
  1. emigreer nooit met als primaire reden de woningprijzen elders, ook DLD niet .
  2. vraag je terdege af of je zonder klagen kunt.

 234. lorenzo says:

  Voerman: Voerman heeft er ook weinig verstand van en momenteel bijna niemand, want als er maar een land goed was, dan stond daar al het geld van de wereld. Cyprus lijkt mij momenteel echter niet de aangewezen plaats bij uitstek!

  ..volgens groenlinks nu ook niet meer in Nederland 🙂

 235. Nou says:

  Ik ga geen huis kopen omdat de prijsstelling van woningen helemaal zoek is.

  150.000 euro betalen voor een woning is mij best. Maar de volgende 150.000 euro is alleen hobby/luxe. voor 150.000 euro kan ik ook veel andere hobbys doen.

  http://www.funda.nl/koop/veldhoven/huis-47389675-heers-7/
  Dit huis is 6 keer zo duur als gemiddeld, maar 6 keer zo mooi/groot? nee,dus

  Dit is misschien een extreem voorbeeld, maar het effect is duidelijk.
  Wij wachten wel tot je voor 2 keer gemiddeld drie keer zo mooi kan wonen.

 236. Floor says:

  ll: Staan 55 plussers onder water ? Overwaarde opgenomen ? wat is hier aan de hand ?

  Jep, dat zeg ik al eeuwen, want ik zie om mij heen nl niet anders. Ook de huidige 55 plussers zijn onder het mom van “geen dief van eigen portemonnee zijn” de afgelopen 15 jaar vet aan het huizenhoppen geweest.
  Als maar duurder en natuurlijk aflossingsvrijer.

 237. anon says:

  En odertussen zijn obligatiehouders van de banken in Cyprus buiten schot gebleven. Was dat niet de groep die hier in NL onteigend was door de overheid om spaargeld veilig te stellen. Dus er zal wel iets simpels aan de hand zijn als de Russische of andere overheden (Frankrijk etc) die heel veel geld in de bank hebben, en hun belang is belangrijker ingeschat dan dat van de mensen die bankieren. Dit zet natuurlijk iedereen aan het denken.

  Het is veel simpeler dan dat: Cyprische banken hebben nauwelijks obligatiehouders. Overgrote deel van de crediteuren zijn centrale banken en depositos. Spaarders zijn gewoon bank crediteuren, en het lijkt me eerlijker dat zij hun verliezen nemen, dan het hele (Europese) publiek.

 238. lorenzo says:

  221, ok Lex , maar is dat geen korte termijn gedachte en wederom een partij emotie ?
  Hoewel het een precedent kan scheppen (zie Groenlinks nu..) , nu enkele tientjes ( 3 % ) betalen of de boel laten klappen . Wel vele jaren 4 a 6 % interest getrokken ,prachtige belasting fasciliteiten genoten en nu Europa laten betalen ?
  We hebben het goed , anno 2013 zijn we al een kleine spaarder als we cash een Porsche Cayman S kunnen aftikken .
  Tijd voor een herorientatie . De praktijk gaat die ons geven .

 239. erik(trol) says:

  Poll: Waarom ga ik binnenkort een huis kopen:

  1 Ik kom niet meer in aanmerking voor sociale huur door de nieuwe inkomens eisen.

  2 Vrije sector huur is vaak duurder dan een huis kopen en minder keuze.

  3 De prijzen zijn inmiddels zo gedaald dat ik verwacht dat de bodem zo goed als bereikt is.

  4 Ik wil graag keuze hebben waar ik wil wonen en verbouwen zoals ik dat wens.

  5 Ik wil graag kapitaal opbouwen om mijn pensioen aan te vullen tegen de tijd dat ik met pensioen ga en dus met veel minder maandlasten te maken krijg.

  6 Ik wil graag groter wonen wegens gezins uitbreiding.

  7 Een huis kopen in historisch perspectief altijd een zeer goede investering is gebleken.

  8 De wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn te lang.

  9 Ik voel er niks voor om alleen maar meer huur te gaan betalen elk jaar.

  10 Ik ben de opmerkingen van de mensen op dit blog zo zat dat ik een dikke middelvinger opsteek naar de doemdenkers hier en alleen al daarom een huis wil kopen.

 240. De Pessimist says:

  Er wordt een opstapje gemaakt naar een progressieve vermogens heffing. Op zich lijkt me het wel goed om de vermogens wat meer te nivelleren speciaal in Nederland waar de vermogens verdeling over de bevolking zeer scheef is .In de tijd dat alle trollen dachten ook een vermogen op te bouwen door het kopen van een huis was het heel makkelijk de belastingen die vermogens gerelateerd waren te verlagen.
  De huizen bubbel is natuurlijk een gevolg van een vermogens bubbel en niet andersom.Of zie ik het allemaal fout ?

 241. nhz says:

  Lex: Netjes belasting betaald, en nu dan extra worden aangeslagen terwijl onze klasgenoten die al hun geld verbrasd hebben en vol zitten met schulden geen enkeel cent extra hoeven te dokken,

  alleen is het wel zo dat die spaarders op Cyprus ERG veel rente kregen; die 10% haircut hebben degenen die 300K bij elkaar spaarden al lang terugverdiend aan de extra rente, tenzij ze banksters zijn die die 300K in één jaar gespaard hebben. Dus het is niet zo simpel als jij het hier voorstelt.

  Lex: En odertussen zijn obligatiehouders van de banken in Cyprus buiten schot gebleven. Was dat niet de groep die hier in NL onteigend was door de overheid om spaargeld veilig te stellen. Dus er zal wel iets simpels aan de hand zijn als de Russische of andere overheden (Frankrijk etc) die heel veel geld in de bank hebben, en hun belang is belangrijker ingeschat dan dat van de mensen die bankieren

  Nee, de reden is simpelweg het Engels recht dat daar van toepassing is. Dat maakt het blijkbaar buitengewoon moeilijk (en/of duur) om obligatiehouders en aandeelhouders aansprakelijk te stellen. Dit is een ernstige weeffout in de eurozone, banken met zo’n uitzonderingspositie voor de grote schurken zouden nooit in aanmerking mogen komen voor depositogarantie of andere vormen van EU steun.

  Overigens denk ik dat vrijwel alle Cypriotische politici onder die 10-15% heffing vallen, dat kan een reden zijn om de kleine spaarders veel harder te pakken. We hebben hetzelfde gezien bij hun broeders in het kwaad in Griekenland. En je zult zien dat achteraf blijkt dat politici en hun vrienden volledig gecompenseerd worden via een of andere wet of dat hun spaartegoeden net op tijd weggehaald waren.

  Nou: Dit is misschien een extreem voorbeeld, maar het effect is duidelijk.
  Wij wachten wel tot je voor 2 keer gemiddeld drie keer zo mooi kan wonen.

  Het zou me niks verbazen als straks huizen die net buiten NHG vallen véél meer waar voor hun geld bieden.

  lorenzo: We hebben het goed , anno 2013 zijn we al een kleine spaarder als we cash een Porsche Cayman S kunnen aftikken .

  zolang je minder spaargeld hebt dan de gemiddelde PvdA politicus dan zit je safe, want dan ben je per definitie zielug.

 242. Expatter says:

  De Pessimist:
  Er wordt een opstapje gemaakt naar een progressieve vermogens heffing. Op zich lijkt me het wel goed om de vermogens wat meer te nivelleren speciaal in Nederland waar de vermogens verdeling over de bevolking zeer scheef is .In de tijd dat alle trollen dachten ook een vermogen op te bouwen door het kopen van een huis was het heel makkelijk de belastingen die vermogens gerelateerd waren te verlagen.
  De huizen bubbel is natuurlijk een gevolg van een vermogens bubbel en niet andersom.Of zie ik het allemaal fout ?

  De huizen bubbel is het gevolg van een krediet bubbel. Was het maar een vermogens bubbel, dan is het verlies veel makkelijker te nemen.

 243. nhz says:

  De Pessimist: Op zich lijkt me het wel goed om de vermogens wat meer te nivelleren speciaal in Nederland waar de vermogens verdeling over de bevolking zeer scheef is

  helemaal oneens: als je wilt nivelleren, om de scheefgroei in vermogens tegen te gaan, dan moet je inkomens belasten (liefst door radicaal te snoeien in aftrekposten en subsidies) en NIET vermogens. Want veel mensen hebben vermogen om de simpele reden dat ze gespaard hebben (bijv. kleine ondernemers die niet een riant pensioen hebben zoals de gemiddelde ambtenaar), en sparen = minder uitgeven dan er binnenkomt. Jouw plan bevoordeelt iedereen die geld over de balk gooit en we zouden nu toch moeten snappen dat dat niet verstandig is.

  Bovendien wordt vermogen in de vorm van spaargeld hier al véél te hoog belast, de afgelopen 10-15 jaar heeft niemand die in Nederland spaart daar geld aan over gehouden na belasting. Het zou logischer zijn om huizen, dure kunst etc. te gaan belasten want daar zijn jarenlang woekerrendementen op gehaald – mede omdat het onbelaste winst was natuurlijk …
  Voor aandelen zou je hetzelfde kunnen zeggen, ook de beurs is al ruim 10 jaar niks dan ellende, behalve voor grapjassen die pas in 2009 gestart zijn of die paar % die de beurs verslaat. Alleen obligatiebeleggers hebben het heel goed gedaan, maar in de praktijk zijn dat vooral de pensionado’s.

 244. AzijnseikerT says:

  @235

  Ja, hoor daar hebben we weer een socialist. Nivelleren is een feest. Mensen die altijd zuinig zijn geweest en wat hebben gespaard, zijn niet zielig. Maar de mensen die er op los hebben geleefd en er een grote puinhoop van hebben gemaakt, moeten geholpen worden.

 245. Expatter says:

  erik(trol):
  Poll: Waarom ga ik binnenkort een huis kopen:

  1 Ik kom niet meer in aanmerking voor sociale huur door de nieuwe inkomens eisen.

  2 Vrije sector huur is vaak duurder dan een huis kopen en minder keuze.

  3 De prijzen zijn inmiddels zo gedaald dat ik verwacht dat de bodem zo goed als bereikt is.

  4 Ik wil graag keuze hebben waar ik wil wonen en verbouwen zoals ik dat wens.

  5 Ik wil graag kapitaal opbouwen om mijn pensioen aan te vullen tegen de tijd dat ik met pensioen ga en dus met veel minder maandlasten te maken krijg.

  6 Ik wil graag groter wonen wegens gezins uitbreiding.

  7 Een huis kopen in historisch perspectief altijd een zeer goede investering is gebleken.

  8 De wachtlijsten voor een sociale huurwoning zijn te lang.

  9 Ik voel er niks voor om alleen maar meer huur te gaan betalen elk jaar.

  10 Ik ben de opmerkingen van de mensen op dit blog zo zat dat ik een dikke middelvinger opsteek naar de doemdenkers hier en alleen al daarom een huis wil kopen.

  11 Ik de grootste flapdrol op dit forum ben.

 246. TulipManIA says:

  erik(trol): Poll: Waarom ga ik binnenkort een huis kopen:10 Ik ben de opmerkingen van de mensen op dit blog zo zat dat ik een dikke middelvinger opsteek naar de doemdenkers hier en alleen al daarom een huis wil kopen.

  Het lijkt er sterk op dat je voor nummer 10 bent gegaan.

  Wat een beetje frustratie als niet met je kan doen (nl. huis kopen)..

 247. erik(trol) says:

  Expatter: Jou keuze is dus nummer 10 als ik het goed begrijp…..

  Staat genoteerd.

 248. HNK says:

  erik(trol),

  1. Iets met een dubbeltje en de eerste rang?

  2. Aangezien alle huren verhoogd worden stijgt het aanbod in de particuliere sector aanzienlijk. Zover men gelijk heeft leidt het tot vraag uitval en aanbod uitval in het lage segment en vraag toename en aanbod in het hoge segment. Op termijn keus en aanbod genoeg in het hoge segment lijkt me.

  3. Zolang de leencapaciteit, de arbeidsmarkt, de economie, de EU situaties en de eisen op de kapitaal markt blijven verslechteren verwacht ik van niet. Het CPB houdt rekening met -36% als uiterste.

  http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2013/03/14/CPB-rele-woningprijzen-kunnen-procent-dalen

  4. Formeel staat in de meeste hypotheek voorwaarden dat je voor wijzigingen aan een koophuis toestemming moet vragen aan de hypotheeknemer.

  5. Sparen? Investeren? Dat huis levert zelfs hypotheek vrij uiteindelijk niet zo’n interessant rendement op.

  6. Dan ga je toch groter wonen, of is dat alleen mogelijk als je koopt, dat klinkt vrij dwangmatig.

  7. Dat hangt er vanaf waar je dat historische perspectief plaatst.

  8. Daar heb je dan ook niks te zoeken, zie je antwoord bij 1.

  9. Ik voel er niks voor om de komende 2 jaar mijn restschuld harder te zien groeien dan mijn vermogen.

  10. Ik accepteer je middel vinger met volle vreugd, deden meer kopers dat maar. Ik vind die middel vinger stukken chiquer dan dat gebedel om belasting kortingen ten koste van huurders.

 249. erik(trol) says:

  Tulp mania voor jou ook, staat genoteerd nummer 10.

  bedankt voor het meedoen!

 250. erik(trol) says:

  Oke het gaat hard nou, NHK voor jou ook een nummer 10 genoteerd.( Kunnen jullie het aub met wat minder uitleg doen, gaat wat sneller thanx!)

  Bedankt voor het meedoen!

 251. erik(trol) says:

  Heb inmiddels via telefoon de volgende anonieme stemmen binnen gekregen.

  Fl..r nummer 10
  Snor.el nummer 10.
  Loren.zo nummer 10.
  L. nummer 10.
  Cla.de nummer 10.

  Allemaal hartelijk dank voor uw deelname!

 252. Claude says:

  Denemark:
  Meanwhile in Denmark

  bloomberg.com/news…ome-prices-sink.html

  De andere kant van het ‘Deens model’. Die 10 jaar aflossingsvrij valt natuurlijk niet zo lekker. Toch loste je daar altijd al volledig af. 80% van de 35 minners onder water bij een relatief kleine prijscorrectie (2006 niveau, 2,8% Y-o-Y). Dat stinkt!

 253. Claude says:

  erik(trol), je kent mijn standpunt. Pas als er voor 4 maanden op rij een normale verkoopproductie wordt gedraaid (~225.000 op jaarbasis) ga ik kopen. Tot die tijd gaat de lucht eruit

 254. Ma Ling says:

  erik(trol),

  Erik, beste vriend, tot voor kort heb ik het als frustrerend en vermoeiend ervaren hoe je met de meest baarlijkse nonsens je eigen woningaankoop verdedigde.

  Inmiddels kan ik je bijdragen weer waarderen. Je humoristische posts toveren een glimlach op mijn gezichtje. Keep on going met dit leuke tegengeluid, maar wel met mate he.

  En noteer voor mij ook maar een nummertje 10. Dat doemdenken hier is helemaal nergens op gebaseerd. De lente komt eraan. De bodem is voor 200% zeker bereikt, de arbeidsmarkt gaat weer lekker en de eurocrisis is met de doortastendheid van onze Dijsselbloem binnen 3 dagen weer onder controle!

 255. Adamus says:

  Leuk dat er zoiets scrollen bestaat #e-trol

 256. snorkel says:

  erik(trol),

  Ik ga ook voor 10, want ze zeggen altijd “VERLIES NEMEN GEEFT GEEN WAARDE VOOR DE TOEKOMST”

 257. Adamus says:

  ll:
  Lex,

  Och arme…. Spaargeldheffing in NL

  geenstijl.nl/mt/ar…spaargeldheffin.html

  Wat een gs-reakties: te dom om te poepen. We gaan ‘bezocht’ worden vroeg of laat.

 258. Harry Potter says:

  Iemand wel eens over nagedacht waarom je uberhaupt een huis moet kopen? Iedereen op de planeet heeft recht op een stukje grond, waar hij door middel van arbeid zelf of door een ander een huis kan laten bouwen. Waarom zou je daar je leven lang voor moeten (blijven) werken? Nu ligt heel NL krom voor de bank voor een huis dat nooit eigendom gaat worden (onder water) uitzonderingen daargelaten. En als je dan oud bent kun je als je hebt afgelost alsnog je huis opeten.

 259. Adamus says:

  .
  De huizen bubbel is natuurlijk een gevolg van een vermogens bubbel en niet andersom.Of zie ik het allemaal fout ?

  Je ziet het fout …..schuldgedreven politieke economie is de oorzaak.

 260. Adamus says:

  Harry Potter:
  Iemand wel eens over nagedacht waarom je uberhaupt een huis moet kopen? Iedereen op de planeet heeft recht op een stukje grond, waar hij door middel van arbeid zelf of door een ander een huis kan laten bouwen. Waarom zou je daar je leven lang voor moeten (blijven) werken? Nu ligt heel NL krom voor de bank voor een huis dat nooit eigendom gaat worden (onder water) uitzonderingen daargelaten. En als je dan oud bent kun je als je hebt afgelost alsnog je huis opeten.

  “Recht op” ? Ligt eraan wie de akkergrenzen het eerst heeft afgepiest. Hier denkt de meerderheid+1 er blijkbaar anders over. Overigens die extra “+1” zal niet moeilijk te vinden zijn 🙂

 261. Voerman says:

  Floor: Anyway, Dijsselbloem en Duitsland hadden gewoon hun poot stijf moeten houden, dom, dom, dom.

  Ach, Floor,

  Cyprus gaat echt niet uit de EU, wat er ook gebeurt.
  Zou alleen maar slecht zijn voor Europa en goed voor Cyprus. Cyprus is het Kuwait van Europa. Staat ontzettend veel geld en macht geparkeerd.
  Hebben gigantische aardgasreserves in hun bodem en delfstoffen als koper (toenemend belang om in de toekomst elektriciteit te transporteren).
  Iedereen wil Cyprus: Amerika, Rusland, Griekenland, Turkije! Strategische ligging voor uitval naar actuele potentiele brandhaarden.
  Ze gaan er nog niet eens zelf over, die poppenkastfiguren daar op Cyprus.
  Wereldpokerspelletje alleen. Wordt voorlopig pappen en nathouwe!

 262. nhz says:

  Adamus: Och arme…. Spaargeldheffing in NL

  geenstijl.nl/mt/ar…spaargeldheffin.html

  waaruit maar weer blijkt dat GroenLinksers mensen zijn die helemaal leven van overheid en subsidies en eerder 5 ton hypotheekschuld hebben dan spaargeld op een rekening. Dat spaargeld al zeker 10 jaar wegbelast wordt om GL bobo’s en uitkeringstrekkers van te betalen hebben ze daar nog niet in de gaten (of zouden het toch crypto-communisten zijn die vinden dat alles herverdeeld wordt, in ieder geval zolang het gemiddelde GL lid daarvan profiteert?).

 263. erik(trol) says:

  Ma-Ling, ik ben in 1 klap verliefd. Ga gelijk een nummertje 10 opvoeren!

 264. erik(trol) says:

  Harry Potter, Je hebt helemaal gelijk, maar je moet die gebakken lucht centen toch ergens aan spenderen. De echte economie heb ik al lang opgegeven. Van mijn mogen ze me helemaal vol proppen met gebakken lucht geld, heb ik tenminste een tijdverdrijf naast me bezig houden op dit blog andere te overtuigen toch vooral zoveel mogelijk gebakken lucht geld te aanvaarden. Mijn moeder leerde mij vroeger altijd voor niks gaat alleen de zon op, ze had het zo verkeerd…………..gewoon hypothekie nemen!

 265. Adamus says:

  nhz: waaruit maar weer blijkt dat GroenLinksers mensen zijn die helemaal leven van overheid en subsidies en eerder 5 ton hypotheekschuld hebben dan spaargeld op een rekening. Dat spaargeld al zeker 10 jaar wegbelast wordt om GL bobo’s en uitkeringstrekkers van te betalen hebben ze daar nog niet in de gaten (of zouden het toch crypto-communisten zijn die vinden dat alles herverdeeld wordt, in ieder geval zolang het gemiddelde GL lid daarvan profiteert?).

  Is Elco ook van GrL? Monasch? Etc

 266. karel says:

  erik(trol):
  Mijn moeder leerde mij vroeger altijd voor niks gaat alleen de zon op, ze had het zo verkeerd…………..gewoon hypothekie nemen!

  Navenant dat uw moeder niet zo lomp was,wil dat altjd nog niks zeggen over de kinderen eh…? 😉
  Maar euh…Sint-Niklaas bestaat niet eh…als je het nog niet wist,dan weet je het nu en ge moet me daar niet voor bedanken eh…want dat is graag gedaan.

 267. Frans says:

  @ erik trol:
  Mijn moeder zei altijd: reken er maar niet op dat als jullie er aan toe zijn dat er nog pensioen is: dit al meer dan 10 jaar geleden.
  Vooruitziende blik…

 268. Voerman says:

  Frans:
  Tjonge, wat een verassing!!
  Dit heeft echt niemand zien aankomen!
  rtl.nl/components/…vaste-salarissen.xml

  Het nieuwe graaien.
  Gefaseerd graaien! 🙂

  Zo zie je maar, voor elk probleem is een oplossing.

 269. Voerman says:

  Voerman doet niet aan religie, maar de hemel bestaat met zekerheid, omdat zijn moeder daar nu moet zijn!

  Zij waarschuwde altijd voor het maken van schulden en gebruikte altijd als voorbeeld sommige mensen uit onze niet al te rijke buurt.

  Mam,bedankt!

 270. Cartoonist says:

  Nou om 10:34 am : Dit huis is 6 keer zo duur als gemiddeld, maar 6 keer zo mooi/groot? nee,dus

  Maar dat huis heeft wel 10 keer zoveel grond als gemiddeld. Bij een grondprijs van ca 300 euro/meter wat in Veldhoven normaal is betaal je voor de grond al bijna een miljoen euro. Leuke prijs voor een moestuintje 😉

  erik(trol) om 10:55 am
  Poll: Waarom ga ik binnenkort een huis kopen:

  Erik, je vergeet de voor jouw belangrijkste reden waarom jij denkt dat iemand een huis moet kopen.

  1. Ik ben elitair als ik in een eigen huis woon.
  Een koophuis maakt het verschil tussen de elite en het armzalige plebs wat een uitkering trekt en huurt.

  De Pessimist om 11:08 am : Er wordt een opstapje gemaakt naar een progressieve vermogens heffing. Op zich lijkt me het wel goed om de vermogens wat meer te nivelleren speciaal in

  Dat dacht je maar dat er zo geniveleerd zou worden. Het is het kapot maken van de middenklasse. De globalisten streven naar een soort super communistische wereld waarin geen midden en onderklasse meer bestaat maar waarin een kleine elitaire top, de 1 %, boven de wet staat en geen belasting betaalt.

 271. snorkel says:

  Frans:
  Tjonge, wat een verassing!!
  Dit heeft echt niemand zien aankomen!
  rtl.nl/components/…vaste-salarissen.xml

  Te triest voor woorden. Zal wel weer een “niemand-had-kunnen-voorspellen-dat-dit-zou-gebeuren-tje” worden. Terwijl zelfs mijn ouwe omaatje dit nog had kunnen zien aankomen!

  Regeren is vooruitzien toch? Tssssh, de gehele wereldwijde bestuurslaag lijkt tegenwoordig wel te bestaan uit “Captains Hindsight” – https://www.youtube.com/watch?v=cqkI691dxNg

 272. snorkel says:

  Cartoonist: Een koophuis maakt het verschil tussen de elite en het armzalige plebs wat een uitkering trekt en huurt.

  Want huurtoeslag (wat slechts de armste 1/3e van alle huurders krijgt) maakt je een profiteur, maar HRA (wat meer dan 90% van alle kopers krijgt) maakt je een winnaar!

 273. snorkel says:

  Cartoonist: een kleine elitaire top, de 1 %, boven de wet staat en geen belasting betaalt.

  En zichzelf goed beveiligen natuurlijk! http://2.bp.blogspot.com/-pfcOdjOibxI/UFsmO826RiI/AAAAAAAACxo/q4byDiEcDic/s1600/byzantiumsecurity.jpg

 274. erik(trol) says:

  1 Ding is me in elk geval zeer opgevallen. Het gedeelte van de wijk waar ik nu woon, bestaat alleen uit koopwoningen. Het gedeelte van de wijk van waar ik vandaan kom was gemengde sociale huur met koop. Ik moet toch echt zeggen dat het publiek in de huidige buurt toch van een TOTAAL andere standaard is dan bij mijn vorige buurt. Ben nog aan het uitzoeken waar ik me het best bij voelde……………

 275. Cartoonist says:

  snorkel,

  Snorkel toch, pas op je woorden, dat wil onze trol helemaal niet horen.

 276. Floor says:

  Voerman: Cyprus gaat echt niet uit de EU, wat er ook gebeurt.

  Dat bedoel ik ook te zeggen, vandaar dat ik vind dat Dijsselbloem & co hun poot stijf hadden moeten houden ivm de grens van euro 100.000
  Nu heeft men laten zien waartoe het in de toekomst kan leiden, wanneer ik in Spanje of Italië zou wonen, haalde ik nl gisteren mn spaarcenten van de bank als ik dat nog niet reeds gedaan had.
  Verders mag die < 100.000 categorie van mij persoonlijk ook bloeden hoor in Cyprus, ik bedoel maar het zijn hun, door het volk verkozen dus, voormalige regeringen die er een zootje van gemaakt hebben, zie niet in waarom de rest van Europa daar überhaupt aan mee moet betalen.

 277. Floor says:

  Frans: rtl.nl/components/…vaste-salarissen.xml

  Kan het volk zelf heel veel aan doen, gewoon boycotten die handel.

 278. nhz says:

  Frans: Dit heeft echt niemand zien aankomen! 🙂
  rtl.nl/components/…vaste-salarissen.xml

  ja, weten we ook weer waar die haircut op Cyprus voor nodig was 😉
  Kan iemand de guillotines misschien invetten? Ambtenaren met een salaris van een half tot 1 miljoen, en dan nog even 10-20% er bovenop doen. Dit is niet alleen crimineel, dit is volslagen krankzinnig 🙁

  erik(trol): Het gedeelte van de wijk waar ik nu woon, bestaat alleen uit koopwoningen. Het gedeelte van de wijk van waar ik vandaan kom was gemengde sociale huur met koop.

  uit allerlei onderzoek is bekend dat wijken met een gemengde samenstelling zich stabieler ontwikkelen, ook wat huizenprijzen betreft. Die scheeflener ‘villawijk’ waar je nu zit is het ghetto van de toekomst.

  Floor: Verders mag die < 100.000 categorie van mij persoonlijk ook bloeden hoor in Cyprus, ik bedoel maar het zijn hun, door het volk verkozen dus, voormalige regeringen die er een zootje van gemaakt hebben, zie niet in waarom de rest van Europa daar überhaupt aan mee moet betalen.

  dan vind je het dus ook redelijk dat de Nederlandse spaarders of pensioenfondsen opdraaien voor het overeind houden van de huizenbubble? Lijkt me sterk vergelijkbaar …

 279. Floor says:

  erik(trol): Ben nog aan het uitzoeken waar ik me het best bij voelde……………

  Zal ik je dat dan maar alvast verklappen?
  Ik vrees dat dat je oude buurtje gaat worden, een groot gedeelte had daar al niets. Enig idee wat er met de ‘standaard’ van koopwoningleasers die met de rug tegen de muur staan gaat gebeuren?
  Ga jij niet vrolijk van worden, neem alleen al die lekkende daken, kapotte wasmachines/vaatwassers/drogers etc. maar die niet vervangen kunnen worden bij gebrek aan pecunia.
  Wordt een mens knap sacherijnig van.

 280. Voerman says:

  Floor: Kan het volk zelf heel veel aan doen, gewoon boycotten die handel.

  Floor, je ziet alleen zoals bij alle ijsbergen alleen het topje. Er speelt zich ook nog het een en ander af in het contante, zwarte, halal – en andere circuits.
  Als we massaal zouden boycotten, (wat natuurlijk sowieso niet te organiseren valt) dan zijn er zoals gezegd andere manieren. Breek Voerman de bek niet los.

 281. Floor says:

  nhz: dan vind je het dus ook redelijk dat de Nederlandse spaarders of pensioenfondsen opdraaien voor het overeind houden van de huizenbubble?

  Nee, want dat gaat niet gebeuren.
  Die huizenbubble gaat gewoon helemaal leeg lopen, geen pensioenfonds wat dat tegenhoudt, het kan alleen wel ff duren, net zolang als het overeind houden van die euro zullen we maar zeggen. En overeind houden van euro staat gelijk aan overeind houden van banken.
  En mocht Duitsland & co er uit stappen, hetgeen ik als onvermijdelijk zie, dan mag je in je handjes knijpen wanneer de pensioenbeleggingen uit de probleemlanden op tijd terug gehaald zijn.

 282. Floor says:

  Voerman,

  We hebben het hier over bedrijven die staatssteun ontvangen hebben Voerman.

 283. Michel says:

  Nou,

  Heb wel een idee hoor, waarschijnlijk zul jij dat huis nooit KUNNEN betalen ook niet met een daling van 70 procent.

  Kwestie van smaak mooi of niet.

  Net zoiets als afgeven op B&O apparatuur, terwijl je zelf naar een Samsung LED + dito geluidsinstallatie (gekocht bij de mediamarkt) kijkt en luistert.

 284. Voerman says:

  nhz: dan vind je het dus ook redelijk dat de Nederlandse spaarders of pensioenfondsen opdraaien voor het overeind houden van de huizenbubble? Lijkt me sterk vergelijkbaar …

  Ho….ho….ho….ho… nhz!
  Je lijkt wel principieel!
  Als we zo gaan beginnen kunnen we wel tegen iedereen aan gaan zeiken.
  Je moet tenslotte wel op een onbewaakt moment een keertje naast de pot kunnen piesen zonder dat je meteen natte voeten krijgt!
  Wij zijn toch allen mensen? 🙂

 285. erik(trol) says:

  Floor: Zie hier in de buurt allemaal goed onderhouden woningen van jaar of 13 oud. Allemaal goed in de verf, mooie tuinen, Nette speelplaatsen en als ik zo naar binnen kijk zo af te toe, genoeg electronische speeltjes. Ik denk juist dat die gemengde wijken gedoemd zijn om naar de klote te gaan, did omdat nu de rijkere huurders gaan kopen en daar voor in de plaats mensen komen die vaak niet eens Nederlands spreken.

 286. erik(trol) says:

  Booming nieuws! IMF ziet het ook, vrije sector huur gaat stijgen, prijsdalingen koopmarkt lopen op het einde!!!!

  Rennen naar die makelaars!!

  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/03/19/imf-positief-over-aanpak-nederlandse-huizenmarkt/

 287. Floor says:

  erik(trol),

  Ik vertel je alleen maar wat ik in de jaren ’80 om mij heen heb zien gebeuren in een ‘volledige koopwijk’, we noemden het toen stille armoe.

 288. Ma Ling says:

  IMF toch.. http://www.nu.nl/economie/3374005/imf-positief-nederlandse-aanpak-huizenmarkt.html

  Dat willen Blok, Knot, Dijsselbloem etc helemaal niet horen.

 289. Voerman says:

  Floor: We hebben het hier over bedrijven die staatssteun ontvangen hebben Voerman.

  Denk, dat alle bedrijven direkt – of indirekt staatssteun in de vorm van subsidies of belastingstelsel voordelen ontvangen.
  De maatschappij is langzamerhand te gecompliceerd geworden om door iedereen begrepen stappen te zetten.

 290. Floor says:

  erik(trol),

  ‘Zo zijn er volgens het IMF weinig huurwoningen in de vrije sector, waardoor een toename in de vraag al snel leidt tot grote prijsstijgingen’

  Ga jij je schoolgeld maar terug halen, eerst ff leren lezen.

 291. Ma Ling says:

  ow.. ik zie dat Erik en Tufkaj al melding gemaakt hebben van de bevindingen van het IMF.

  Volgens Erik is de bodem dus bereikt en moeten we rennen naar de makelaar.

  IMf zegt echter: “Delegatieleider Subir Lall (IMF)noemde het in een persconferentie wel van belang dat de overheid nog meer maatregelen neemt op de huizenmarkt”

  En met maatregelen bedoelt het IMF: “De overheid moet volgens Lall niet proberen de huizenprijzen te stutten. De markt moet volgens hem zelf een nieuw evenwicht zien te vinden.”

  Kortom: het gaat m.i. eerder op prijsverlagende dan om prijsverhogende om maatregelen.

  Anderen lezen het misschien als een roep om meer stimuleringsmaatregelen….

 292. Nico de Geit says:

  ll:
  Ondertussen in NL

  De 55plusser kan geen kant meer op……..

  dichtbij.nl/botlek…-voor-55plusser.aspx

  Artikel:

  ‘Op dit moment komt pijnlijk aan het licht dat de pensioenopbouw van deze generatie kennelijk onvoldoende is om het reeds verworven eigendom te kunnen blijven onderhouden.’

 293. Nico de Geit says:

  Lex: als mensen geen spaargeld meer hebben komen ze op het idee om het woonhuis als vermogen aan te merken, en dan gaan ze natuurlijk daar eenmalig 3% over heffen.

  Het woonhuis naar Box 3 – een idee van D ’66.

 294. Michel says:

  erik(trol),

  Ach in mijn straat(buurt)ook alleen koopwoningen.
  Alleen best nog veel verhuur, particulier welteverstaan en zelfs twee studenten-panden.
  Goede buurt, lekker wonen en toch redelijk divers in opleiding en inkomen gelukkig!

  Tenminste geen ingeslapen honderd in één vinex- plempsel waar het overdag dood en doodstil is.

 295. erik(trol) says:

  Beste Floor, Wat zou nou het gevolg zijn van stijgende prijzen in de vrije sector………

  Of heb je dat niet gehad bij je kappersopleiding??

 296. lorenzo says:

  Harry Potter: Iemand wel eens over nagedacht waarom je uberhaupt een huis moet kopen? Iedereen op de planeet heeft recht op een stukje grond, waar hij door middel van arbeid zelf of door een ander een huis kan laten bouwen. Waarom zou je daar je leven lang voor moeten (blijven) werken? Nu ligt heel NL krom voor de bank voor een huis dat nooit eigendom gaat worden (onder water) uitzonderingen daargelaten. En als je dan oud bent kun je als je hebt afgelost alsnog je huis opeten.

  en dan ga je dood en wil je weer een stukje grond opeisen op deze vermoeide aardbol. Laten we daar eens mee ophouden , er op z’n minst over nadenken.

 297. Nico de Geit says:

  Lex: er zijn ook Russen en anderen met zwart geld daar

  Vanwaar toch dat negatieve beeld over Russen? Veel rijke Russen zijn gewoon bang dat hun geld verdampt, daarom stallen ze het buiten Rusland.

  Sinds kort is het voor Russische ambteneren verboden om in het buitenland een spaarrekening te hebben.

  De Banksters van Cyprus zijn onbekwaam, want zij hebben het spaargeld laten verdampen. Al dat gezeur over Russisch zwartgeld is een rookgordijn. De ellende komt van de onbekwame Banksters, niet van de mensen die hun geld daar stalden.

 298. Nico de Geit says:

  Oorzaak ineenstorting Sovjet-Unie: Onbekwame leiders
  Oorzaak ineenstorting kapitalisme: Onbekwame leiders

 299. erik(trol) says:

  Michel: Waar ik woon is het allesbehalve uitgestorven overdag. De oudjes spelen potje klaverjas, gooien hengeltje uit, de jongere spelen voetbal,basketbal of zijn aan het tennissen. De moeders zitten met het kroost in de speeltuin, flesje rosee er bij… In de avond als de echte mannen thuis komen in linie naar de sportschool, daarna ff sauna, zwemmen en bakkie doen. En dat alles binnen een straal van 200 meter………best goed vertoeven hoor in de vinex!

 300. Floor says:

  erik(trol),

  Gaan we nu vuil worden trolletje? Mijn HBS B kun jij met je huidige gedegenereerde middelbare schoolopleiding nooit tegenop, over de rest wil ik het niet eens hebben.
  Ik baal van opruiertjes zoals jij op een site als deze, gewoon lezen wat er staat en niet zelf je fantasie de vrije loop laten a.u.b.

 301. Adamus says:

  http://blogs.telegraph.co.uk/finance/ambroseevans-pritchard/100023466/daylight-robbery-in-cyprus-will-come-to-haunt-emu/

  Van dijsselbloem tot droplul. Woningmarkt is minor detail :-; zolang er nog mensen hongeren naar krediet en de politieke vrienden de snoepautomaat bedienen. Who cares. Het zijn de Grieken, de Cyprioten, maar wija. Neeeeee.

 302. Adamus says:

  Adamus:
  blogs.telegraph.co…l-come-to-haunt-emu/

  Van dijsselbloem tot droplul. Woningmarkt is minor detail :-;zolang er nog mensen hongeren naar krediet en de politieke vrienden de snoepautomaat bedienen. Who cares. Het zijn de Grieken, de Cyprioten, maar wij?? Neeeeee.

 303. snorkel says:

  Holy mackerel erik(trol), heb jij nou echt de hele dag niks te doen nu de te koop bordjes in de “showroom” (a.k.a. etalage) van het makelaarskantoor waar je werkt gemiddeld zo’n 3 jaar blijven hangen? Zelfs als ik een dagje thuis ben kan ik niet tippen aan jouw reageer-frequentie! 😉

 304. Adamus says:

  Floor:
  erik(trol),

  ‘Zo zijn er volgens het IMF weinig huurwoningen in de vrije sector, waardoor een toename in de vraag al snel leidt tot grote prijsstijgingen’

  Ga jij je schoolgeld maar terug halen, eerst ff leren lezen.

  Media gedaan bij InHolland 🙁

 305. Floor says:

  Adamus: Media gedaan bij InHolland

  Dat zou een hoop verklaren, zeer zeker de hoeveelheid vrije tijd.

 306. tja says:

  erik(trol):
  Booming nieuws! IMF ziet het ook, vrije sector huur gaat stijgen, prijsdalingen koopmarkt lopen op het einde!!!!

  Rennen naar die makelaars!!

  nrc.nl/nieuws/2013…rlandse-huizenmarkt/

  Erik, kan je nu eens ophouden met de PR onzin van je. Heb nog nooit zoveel te koop/huur bordjes in de straten zien hangen. Huizen worden door geen weldenkend mens gekocht op dit moment en huren van een onverkoopbaar huis van een eigenaar die denkt zijn huis tijdelijk te kunnen verhuren voor de hoofdprijs komt ook bedrogen uit. Met zoveel aanbod zullen de huren in de vrije sector alleen maar dalen.

 307. erik(trol) says:

  O sorry hoor Floor, ik wist niet dat jij zo een geweldige opleiding hebt gehad, wow zeg HBS B! Het kan gewoon niet anders dan dat jij echt overal gelijk in hebt altijd en immer, ik bied je mijn grootste excuses aan als ik je op wat voor manier ook maar enigsinds beledigd heb, als ik had geweten dat jij HBS B had gedaan had ik dat natuurlijk nooit gedaan, immers ik kan nooit aan je tippen met mijn middelbaar baantje die ik met veel moeite heb afgerond.

  Goed gedaan hoor Floor: Klap Klap Klap……

  WAHAHAHHAHHA WAT EEN HOOGMOED MIJN GOD BEN JE ECHT ZO EEN TYPJE, ROT TOCH OP!!!! GIL ME HELEMAAL DE BEROERTE VAN HET LACHEN HIER WHAHHAHAHHAHHAHAHHA

 308. erik(trol) says:

  SNORKEL: Ik heb op werk in tegenstelling tot thuis zat tijd……

 309. Ma Ling says:

  erik(trol),

  Erik, ik vond je net weer zo leuk, maar deze is onder de gordel. Ook voor vrouwen niet prettig.

 310. erik(trol) says:

  Ma ling,

  Me noten liggen al aan diggelen.

  Floor begon,

  Zo zijn er volgens het IMF weinig huurwoningen in de vrije sector, waardoor een toename in de vraag al snel leidt tot grote prijsstijgingen’

  Ga jij je schoolgeld maar terug halen, eerst ff leren lezen.

 311. Floor says:

  Ma Ling,

  Die gordel kan ik wel hebben hoor Ma Ling, gaat mij meer om het kaliber en daar is het triest mee gesteld merk ik nu de ware trol naar buiten treedt.

 312. Ed says:

  Ik mis de optie: “Ik koop juist wel een huis, want huren is op de lange termijn veel duurder!!”

  Rente op rente op rente….terwijl de hypotheeklasten 0% stijgen…NUL KOMMA NUL

 313. SchuurHuurder says:

  erik(trol),

  Ha! Daar is eindelijk de capslock :).

  Wel jammer dat niemand wilde reageren op mijn vorige post
  SchuurHuurder,

  Lijkt mij inhoudelijk interessanter dan het voeren van een trol.

 314. Nico de Geit says:

  Voerman: Iedereen wil Cyprus: Amerika, Rusland, Griekenland, Turkije! Strategische ligging voor uitval naar actuele potentiele brandhaarden.

  De premier van Cyprus bracht afgelopen week een bezoek aan Moskou om te praten met Poetin. Daar hoor je weinig tot niets over in de westerse media.

  Ik denk dat die democratische premier als het er op aankomt eigenlijk niets te zeggen heeft over het zeer strategisch gelegen eiland. Waar hadden ze het over in Moskou? Een Russische militaire basis in ruil voor financiële steun? Ik gis maar wat.

  Poetin kreeg ook hoog bezoek uit IJsland toen het land in crisis verkeerde.

 315. erik(trol) says:

  Snorkel: En dan te bedenken dat ik gemiddeld ongeveer 180 euro bruto per dag kost, voor 6 uurtjes bloggen en dat met een kopie van een In Holland diplomaatje…..kan geen HBS B aan tippen!

 316. erik(trol) says:

  ED: Ik voeg deze gelijk toe als nummer 11.

  Alhoewel die eigenlijk op 1 moest staan!

 317. erik(trol) says:

  Jammer een klant, moet aan de bak heb ik weer, dat worden overuren vandaag. Tot vanaaf!

 318. Floor says:

  Ed: “Ik koop juist wel een huis, want huren is op de lange termijn veel duurder!!”

  Omdat huren op lange termijn veel duurder is, betekent natuurlijk niet per definitie dat je nu een huis moet kopen.
  Wanneer je nu een huis koopt van 3 ton moet je ook 3 ton aflossen en surprise, wanneer je datzelfde huis over een aantal jaren voor 2 ton koopt hoef je maar 2 ton af te lossen (+bijbehorende rente).
  Maar dat hoef ik eigenlijk niet echt te vertellen toch?

 319. Nico de Geit says:

  erik(trol): Ik moet toch echt zeggen dat het publiek in de huidige buurt toch van een TOTAAL andere standaard is

  Huren of kopen maakt niet zoveel uit. Het gaat om de bereidheid veel te betalen voor weinig. Wonen in een oud huis onder hoge bomen bijvoorbeeld.

  Ik betaal graag 980 euro per maand voor een oud koud huis met een grote tuin. Anderen hebben liever veel voor weinig.

  De plek waar je woont is een belangrijk onderdeel van je identiteit. Bewust-huurders en leenkneuzen gaan meestal niet zo goed samen. Ik laat de leenkneuzen meestal maar lullen en geef toe dat ik de kneus ben die geen hypotheek kan krijgen.

 320. Voerman says:

  erik(trol):
  Beste Floor, Wat zou nou het gevolg zijn van stijgende prijzen in de vrije sector………

  Of heb je dat niet gehad bij je kappersopleiding??

  Floor: WAHAHAHHAHHA WAT EEN HOOGMOED MIJN GOD BEN JE ECHT ZO EEN TYPJE, ROT TOCH OP!!!! GIL ME HELEMAAL DE BEROERTE VAN HET LACHEN HIER WHAHHAHAHHAHHAHAHHA

  Voerman reageert nooit op je, trol.
  Voor één keer:
  Jij moet opflikkeren hier.

 321. TulipManIA says:

  Nico de Geit,

  Denk eerder dat Qatar uit de hoge hoed gaat komen.

 322. Floor says:

  Voerman,

  Dank Voerman

 323. erik(trol) says:

  Voerman: Wat lul je nou man je loopt constant te reageren op alles en iedereen , en ik heb werkelijk nog nul, nul zinnige bijdrage van je gelezen. Flikker lekker zelf op, ga rentenieren in je afbetaalde huis, koop een hengel, neem een hond, ga mongools leren, of probeer weer is een vrouw in je leven te vinden om het gezellig te maken. Slaap zacht Voerman.

 324. Nico de Geit says:

  Opmerkelijk dat zowel Griekenland als Cyprus over Russische luchtafweersystemen beschikken:

  ‘Cyprus & Greece: Cyprus signed an agreement to buy S-300 systems in 1996. Eventually buying the S-300PMU-1 version, however due to political tension between Cyprus and Turkey and intense Turkish pressure (see Cyprus Missile Crisis), the system was instead transferred to the Greek Island of Crete. Later, Cyprus acquired Tor-M1 and Buk-M1 systems. Finally, on 19 December 2007 the missiles were officially transferred to the Greek government in return for further Tor-M1 and Buk-M1 systems.[20]’

  http://en.wikipedia.org/wiki/S-300_(missile)

  Vreemd NAVO-land dat in Rusland inkopen doet, zeker gezien het rijtje van landen die nog meer het S-300 systeem geleverd kregen.

  Rusland beweert natuurlijk ijskoud dat het om verdedigingswapens gaat, met de toevoeging dat ze nog wel meer willen leveren.

 325. erik(trol) says:

  O kijk Voerman, Floor meld zich, nou samen het huwelijksbootje in en fijne dagen toegewenst in Noord Korea(hoorde dat daar het internet is afgesloten!)

 326. Floor says:

  erik(trol): Floor meld zich

  Niet alleen je ‘begrijpend lezen’ laat te wensen over, je spelling spoort ook niet.

 327. Adamus says:

  Voerman:
  Voerman reageert nooit op je, trol.
  Voor één keer:
  Jij moet opflikkeren hier.

  Je kunt beter niet meer reageren want iedereen quote die lul ook nog.

 328. Nico de Geit says:

  Ma Ling: Erik, ik vond je net weer zo leuk, maar deze is onder de gordel. Ook voor vrouwen niet prettig.

  Ik ben blij dat ik niet bij dat soort types in de straat woon. En binnenkort gaan ze ook nog stinken omdat ze geen geld meer hebben om te douchen of een wasje te draaien.

 329. erik(trol) says:

  Floor: Toch grappig dat iemand met zo ongelooflijk opleidings en denk nivo zich zo kan laten trollen………denk daar maar is over na als je samen op de boot met voerman zit.

 330. Nico de Geit says:

  Ed: want huren is op de lange termijn veel duurder

  Quote:

  Nico de Geit:
  Ik huur een woning van een pensioenfonds voor 980 euro per maand. Ze willen die woning aan mij verkopen voor 350.000,– tot 400.000,–. Een eenvoudige rekensom leert dat huren veel aantrekkelijker is. Bovendien kan ik weg als daar aanleiding toe is.

 331. NewKidInTown says:

  nhz: Kan iemand de guillotines misschien invetten?

  Je kunt ze beter UIT het vet halen 🙂

  Als ik tenminste goed begrijp dat je ze wilt gaan gebruiken.

 332. SchuurHuurder says:

  erik(trol):
  opleidings en denk nivo

  Was het de bedoeling om 3 fouten in opleidings- en denkniveau te maken?

  Oei, weer de trol gevoerd.

 333. Bug says:

  erik(trol):
  Jammer een klant, moet aan de bak heb ik weer, dat worden overuren vandaag. Tot vanaaf!

  Haast je niet.

 334. NewKidInTown says:

  And the winner iiiiiiiisssssss ?

  Eric/trol natuurlijk, want hij is in z’n opzet geslaagd om het hele forum te vervuilen. En dat kon alleen omdat er zo veel op hem gereageerd is. Wat is het toch moeilijk he, boys and girls, om zo iemand te negeren en je niet te laten voeren of provoceren.

  Een bekend verschijnsel, komt heel vaak voor op allerlei fora, ik zelf zie het regelmatig op IEX.

  Maar ja, als je mee wilt werken aan het naar de kloten helpen van dit forum, ga lekker zo door. Suc6.

 335. Cartoonist says:

  erik(trol) om 3:30 pm
  Booming nieuws! IMF ziet het ook, vrije sector huur gaat stijgen, prijsdalingen koopmarkt lopen op het einde!!!!

  IMF positief over aanpak Nederlandse huizenmarkt – ‘extra bezuinigen niet nodig’

  De honden op het binnenhof in Den Haag krijgen een klopje op de schouders van de baas en mogen nu even gaan ravotten.

  Dat wil zeggen, ze mogen nu even net doen of de crisis op de woningmarkt voorbij is, de prijzen stabiliseren en straks weer kunnen gaan stijgen.

  Totdat…… de baas straks op het fluitje blaast en alle honden weer terug in hun hok moeten.

  Je kunt wel zien wie de bazen in de geindustrialiseerde wereld zijn. De banken, de multinationals en hun supranationale organisaties.

 336. Cartoonist says:

  Tja,

  Wat ik zij, dat je hieraan ziet wie de baas is in Nederland. Dat zijn dus niet Rutte en Samson en consorten.

 337. Steven says:

  renren,

  ja heb je gelijk in. ik kan helaas dingen niet meer weghalen.

 338. NewKidInTown says:

  IMF: woningmarktbeleid kabinet is ‘gepast’

  Den Haag – De maatregelen die de Nederlandse overheid neemt op de huizenmarkt zijn gepast. Dat is de voorlopige conclusie van een delegatie van het Internationaal Monetair Fonds.

  De prijsdaling van bijna twintig procent van de huizenprijzen is gezond en verloopt ordelijk, vindt delegatieleider Subir Lall. De daling is een van de belangrijkste redenen dat de Nederlandse economie achterblijft bij andere landen die nog steeds de triple-A status hebben. Wanneer die daling ophoudt, kon ook Lall nog niet zeggen. “Maar het kan relatief snel zijn”, doet hij een poging wat hoop te geven.

  Het slechtste wat de overheid in zijn ogen nu kan doen, is proberen de huizenprijzen te stutten. De markt moet volgens hem zelf een nieuw evenwicht zien te vinden.

  Publicatie datum: 19-03-2013 15:54

  http://www.cobouw.nl/nieuws/algemeen/2013/03/19/imf-vindt-woningmarktbeleid-kabinet-gepast

  “Verloopt ordelijk”, ik denk dat men bedoelt dat ze (het kabinet) er in slagen de luchtbel langzaam en beheerst te laten leeglopen.

 339. Bor de Wolf says:

  Nee inderdaad, er wordt naar de makelaars gerend; lees de publieksreacties er maar op na:

  http://www.nujij.nl/economie/imf-positief-over-nederlandse-aanpak-huizenmarkt.22160665.lynkx

 340. nhz says:

  erik(trol): Booming nieuws! IMF ziet het ook, vrije sector huur gaat stijgen, prijsdalingen koopmarkt lopen op het einde!!!!

  als het IMF dat ziet lijkt dat me een betrouwbare contra-indicator. Hoe vaak hebben die al een goede voorspelling gedaan de laatste jaren?

  Voerman: Denk, dat alle bedrijven direkt – of indirekt staatssteun in de vorm van subsidies of belastingstelsel voordelen ontvangen.

  denk ik niet, ik denk vrijwel alleen de zeer grote bedrijven, plus soms de kleintjes uit bepaalde bevoorrechte sectoren.

  Nico de Geit: De Banksters van Cyprus zijn onbekwaam, want zij hebben het spaargeld laten verdampen.

  je kunt rustig stellen dat de ECB en de hele EU maffia daar ook een belangrijke rol bij gespeeld heeft, o.a. door Griekse staatsschuld als 100% veilig af te schilderen.

  Nico de Geit: De premier van Cyprus bracht afgelopen week een bezoek aan Moskou om te praten met Poetin. Daar hoor je weinig tot niets over in de westerse media.

  met de Russen valt er misschien meer te praten dan met de EU dictators …

  NewKidInTown: Je kunt ze beter UIT het vet halen 🙂

  Als ik tenminste goed begrijp dat je ze wilt gaan gebruiken.

  wie weet, dat is antieke techniek waar ik inderdaad niet zoveel ervaring mee heb 😉

  NewKidInTown: “Verloopt ordelijk”, ik denk dat men bedoelt dat ze (het kabinet) er in slagen de luchtbel langzaam en beheerst te laten leeglopen.

  net zo ordelijk als Cyprus tot vorige week.

  overigens: kosten van Cyprus voor iedere EU spaarder sinds gisteren: 3% van je spaartegoed, tendens voorlopig stijgend.

 341. Floor says:

  NewKidInTown: Maar ja, als je mee wilt werken aan het naar de kloten helpen van dit forum, ga lekker zo door. Suc6.

  Met onderstaande link waren we ondertussen al een paar uurtjes bezig hier, is ook de rede dat we het trolletje even op de vingers moesten tikken aangezien het het forum naar de klote aan het helpen was d.m.v. het verkrachten van de inhoud van die zelfde onderstaande link.
  nujij.nl/economie/…markt.22160665.lynkx

  En don’t worry, dit is geen IEX.

 342. Cartoonist says:

  Het positieve IMF rapport over Nederland is wat afleiding in de grote BullShit show.

  Bankruns in Italie of Spanje of een ander EU-land zullen alle positieve voorspellingen, zoals “Volgend jaar groeit de economie volgens het IMF met ongeveer een procent.” (quote uit IMF artikel) de grond inboren en zal de negatieve spiraal weer onder de aandacht brengen.

  Darling: Cyprus savings raid could trigger bank runs across Europe
  http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/9939443/Darling-Cyprus-savings-raid-could-trigger-bank-runs-across-Europe.html

 343. rubje says:

  Ik ben een van de gekken die wel wil kopen en niet perse het diepste dal wil afwachten, maar koop bij een prijs die mij acceptabel lijkt.
  Afgelopen jaar was ik bijv geinteresseerd in dit huis :
  http://www.vvta.nl/object.asp?id=22470
  Het heeft heel lang op funda gestaan voor 210.000. Ik heb toen de tijd contact gehad met woningcorporatie domijn die deze woning aanbood. Het belangrijkste punt waarover ik viel was natuurlijk de prijs. Dat ik meer zat te denken aan 175.000.
  De reactie van domijn via mail was:
  “Wij hebben deze woning vorig jaar laten taxeren, vervolgens is de woning voor een lager bedrag in de markt gezet. De vraagprijs is dus al lager dan de marktwaarde.

  Omdat dit een aangekocht pand betreft is er misschien nog een hele kleine onderhandelingsruimte, maar er zit niet al teveel rek in.”

  Is het huis deze maand verkocht op de veiling voor 141.000. Als ze vorig jaar met mij in zee waren gegaan hadden ze gewoon 35.000 meer ervoor gekregen plus eventuele extra kosten die ze het afgelopen halfjaar gemaakt hebben.
  Ik moet waarschijnlijk blij zijn dat ik het toen de tijd niet als nog voor te veel gekocht heb. Maar vind het wel jammer hoe makkelijk ze het verlies nemen(en de huurders er waarschijnlijk gewoon voor opdraaien)

 344. Steven says:

  rubje,

  Als je een huis koopt gaat het allemaal vrij gemakkelijk. Ik kan zo naar de bank lopen en een lening vragen. Maar 20 duizend onderwater zitten als verkoper is natuurlijk vervelend. In dat geval van jou zit denk ik best weer een heel drama achter..

  maar zinnen als: “vervolgens is de woning voor een lager bedrag in de markt gezet. De vraagprijs is dus al lager dan de marktwaarde” kloppen gewoon niet natuurlijk.

 345. nhz says:

  rubje: Maar vind het wel jammer hoe makkelijk ze het verlies nemen(en de huurders er waarschijnlijk gewoon voor opdraaien)

  ik denk niet dat WBV’s makkelijk verlies nemen, eerder houden ze de poot stijf met de véél te hoge vraagprijs. Gevolg: bijna geen verkoop van oude pandjes terwijl ze dringend wat moeten verkopen om aan nieuw kapitaal te komen. Maar ja, wat wil je als het management met nietsdoen en blunderen risicoloos een paar ton per jaar binnenhaalt, of bij de grote corporaties (Vestia bijv.) zelfs een miljoen … Geen flauw benul van marktwerking daar.

 346. Voerman says:

  Niet te geloven, maar in deze nuchtere noord-europese Landschappelijke omgeving kent Voerman wel wat mensen die enkele duizenden euro’s gepind hebben.
  Niet zozeer uit angst voor hun spaartegoed, maar omdat niet onmogelijk gehouden wordt, dat bijv. een bankrun op Cyprus wel eens tijdelijk gevolgen zou kunnen hebben op het direct voorhanden zijn van cash!
  Lijkt aannemelijk, dat bijv in Italie, Spanje en Portugal nog wat onrustiger gereageerd wordt door de bevolking! Beetje boeiend allemaal!

 347. Cartoonist says:

  Geen enkel banktegoed, pensioentegoed of aandelenportefuille is veilig voor de rovers van de financiele wereld elite.

  Ook al garanderen politieke leiders dat zoiets hier niet zal gebeuren, in Cyprus vertelde de pasgekozen president ook zo’n leugen:

  President Anastasiades had emphatically declared in his inauguration speech that “absolutely no reference to a haircut on public debt or deposits will be tolerated,” adding that “such an issue isn’t even up for discussion.” Finance Minister Michalis Sarris made similarly reassuring statements, arguing that it would be lunacy for the EU to impose such a measure because it would threaten the euro system.

  bron:http://www.cyprus-mail.com/opinions/our-view-rescue-package-designed-destroy-economy/20130317

 348. Cartoonist says:

  WoCo’s raken hun uitgeleefde pandjes niet meer kwijt voor de droomprijzen die het bestuur vorig jaar in gedachten had en waarop zij hun toekomstige salaris en bonus al hadden gebaseerd.
  Nu geven ze 25% korting en dan alleen als zo’n pandje redelijk gerenoveerd is wil er nog wel eens wat verkocht worden.

  http://www.huiskopenmetkorting.nl/Woningaanbod/Pages/default.aspx

 349. Adamus says:

  Voerman:
  Niet te geloven, maar in deze nuchtere noord-europese Landschappelijke omgeving kent Voerman wel wat mensen die enkele duizenden euro’s gepind hebben.
  Niet zozeer uit angst voor hun spaartegoed, maar omdat niet onmogelijk gehouden wordt, dat bijv. een bankrun op Cyprus wel eens tijdelijk gevolgen zou kunnen hebben op het direct voorhanden zijn van cash!
  Lijkt aannemelijk, dat bijv in Italie, Spanje en Portugal nog wat onrustiger gereageerd wordt door de bevolking! Beetje boeiend allemaal!

  Zou iedereen moeten doen. 1 miljoen mensen die €1000 onder het kussen gaan leggen = miljard!
  Zeker weten dat de banken de opnamestatistiek in de gaten houden. Zelf accepteer ik alleen cash, maar de bakker doet het met plastic -en zo smaakt zijn brood dus ook.
  “klein pinnen mag” leuke instinker.

 350. Adamus says:

  nhz: ik denk niet dat WBV’s makkelijk verlies nemen, eerder houden ze de poot stijf met de véél te hoge vraagprijs. Gevolg: bijna geen verkoop van oude pandjes terwijl ze dringend wat moeten verkopen om aan nieuw kapitaal te komen. Maar ja, wat wil je als het management met nietsdoen en blunderen risicoloos een paar ton per jaar binnenhaalt, of bij de grote corporaties (Vestia bijv.) zelfs een miljoen … Geen flauw benul van marktwerking daar.

  Ze zoeken grote partijen waar ze als bestuurders privé nog iets wijzer van kunnen worden.

 351. Adamus says:

  Voerman,

  Heb verschillende keren aan de kassa gestaan met ing storing, dus zo gek is het niet.

 352. Adamus says:

  Is het huis deze maand verkocht op de veiling voor 141.000. Als ze vorig jaar met mij in zee waren gegaan hadden ze gewoon 35.000 meer ervoor gekregen plus eventuele extra kosten die ze het afgelopen halfjaar gemaakt hebben.
  Ik moet waarschijnlijk blij zijn dat ik het toen de tijd niet als nog voor te veel gekocht heb. Maar vind het wel jammer hoe makkelijk ze het verlies nemen(en de huurders er waarschijnlijk gewoon voor opdraaien)

  Andere agenda ;-).

 353. Cartoonist says:

  Adamus: Zelf accepteer ik alleen cash, maar de bakker doet het met plastic -en zo smaakt zijn brood dus ook.

  🙂

 354. snorkel says:

  erik(trol): kappersopleiding

  Ik ken wel een paar kappers (oké, kapsters)… Hele leuke meiden! Je zou willen dat je het lef had om die aan te spreken in de kroeg Erik 😉 En ze verdienen ook nog eens prima voldoende om voor zichzelf te zorgen. Bovendien zijn ze niet zo dom om nu een huis te kopen. Kappers bravo!

 355. nhz says:

  Cartoonist: Ook al garanderen politieke leiders dat zoiets hier niet zal gebeuren, in Cyprus vertelde de pasgekozen president ook zo’n leugen:

  Ach ja, hoe weet je dat een politicus liegt? …

  Adamus: 1 miljoen mensen die €1000 onder het kussen gaan leggen = miljard!

  en dat heeft dus geen enkel effect; het heeft pas effect als mensen dat een paar weken volhouden, maar lang voor dit tijd is het aantal dat zoveel per dag kan opnemen dramatisch geslonken ;-(

 356. nhz says:

  Marc: Het kan erger http://www.vvta.nl/object.asp?id=21764 opbrengst 531.000. Oorspronkelijke vraagprijs 1.395.000 (

  die 530K lijkt me nog steeds flink aan de prijs; ik neem aan dat die 4000 m2 die erbij zit feitelijk landbouwgrond is en geen bouwgrond, en dat huis zelf moet je makkelijk voor een half miljoen kunnen bouwen.
  Vraagprijs 1.4 miljoen? Hardstikke getikt …

 357. Voerman says:

  nhz: en dat heeft dus geen enkel effect; het heeft pas effect als mensen dat een paar weken volhouden, maar lang voor dit tijd is het aantal dat zoveel per dag kan opnemen dramatisch geslonken

  Nog los van het feit, dat de kans groot is, dat je bezoek krijgt van het buitenambtelijke inbrekersgilde.

 358. Cartoonist says:

  nhz: Ach ja, hoe weet je dat een politicus liegt? …

  Als het marionetten waren en ze hadden als naam Pinokkio dan zou hun neus langer woeden.

  Maar ja, ze heten geen Pinokkio maar Rutte, Pechtold of Samson 😉

 359. Cartoonist says:

  Als deze marionetten als naam Pinokkio hadden dan zou hun neus langer worden.

 360. Marc says:

  @342
  Helaas is bouwgrond niet voor de landbouwprijs te koop. In deze regio (Deventer e.o. waar Markelo ook tot behoord) ben je minimaal 225k voor een bouwkavel van die omvang kwijt. Dit zijn vaak kavels die via de rood voor rood regeling beschikbaar komen. Je krijgt er dan wel de volledige landschapenrichting bij. Bij deze regeling krijg je in ruil voor de sloop van 850m2 schuren een bouwkavel. De sloopkosten, landschapsarchitect, landschapsinrichting en een beperkt bedrag om de resterende bedrijfswoning op te knappen mogen van de opbrengsten van het nieuwe kavel afgetrokken worden. Het restant gaat naar een gemeentepotje.

  Het probleem met die zogenaamde rood voor rood regeling is dat de gemeente de prijs bepaald.

  Positief is dat een aantal jaren geleden de prijs ca. 100k hoger lag dus er is beweging naar beneden.

  De enige andere methode om dergelijk grote kavels in het buitengebied te krijgen is een oude woning te kopen en te slopen. Echter, je raad het al, deze zijn niet tegen de grondprijs minus sloopkosten geprijsd.

 361. Dawg says:

  Cartoonist,

  ‘k Las vandaag dat de BIS (Bank of International Settlements) had becijferd dat de mondiale schuldenlast met 30% was toegenomen sinds het uitbreken van de schuldencrisis in 2008. Het centrale probleem van die crisis, de ten opzichte van de inkomemens te hoge schulden, is dus alleen maar groter geworden. Zolang dat zo blijft neem ik alle hopium die via de MSM op ons wordt losgelaten met een korrel zout of twee.

  Als we het IMF moeten geloven gaat Nederland zich uit de probelemen exporteren. Dat is de basis van hun optimisme. Het is zeker zo dat de Nederlandse export tot nu toe heel goed overeind is gebleven. Verbazend goed zelfs. Maar als in zo’n beetje heel Europa de economie aan het krimpen slaat komt aan dat feestje ook snel een eind.

 362. Jeroen says:

  Marc: Helaas is bouwgrond niet voor de landbouwprijs te koop. In deze regio (Deventer e.o. waar Markelo ook tot behoord) ben je minimaal 225k voor een bouwkavel van

  Dan klopt het beeld weer: ruim 200k voor de grond, 500k bouwen (kijk maar eens naar een catalogusbouwer als Groohuis bouw, daar ziet het ook naar uit…), samen 700k. Dan is de opbrengst op de veiling nog mooi meegevallen!

  nhz heeft gelijk: vraagprijs 1.3 miljoen is imbeciel…

  Over die stijgende huurpijzen in de vrije sector (IMF): ik zie ze (nog) niet…. Omdat ik zelf vrije sector huur hou ik sinds kort (maandje of 4) via Funda de huurprijzen in de gaten in een straal van 15 km rond Leiden (alle HTML-pagina’s automatisch inlezen met een scriptje…). De gemiddelde huur daalt iets, de prijs in het segment waar de meeste woningen in zitten, ik omschrijf het maar wat niet-wetenschappelijk, is hier rond 870 euro en blijft ongewijzigd.

 363. tufkaj says:

  Adamus: Koopgarant

  Las vandaag dat er 120.000 huizen worden aangeboden met koopgarant. (!)

  Die zie ik niet op funda terug, of is het aanbod VEEL hoger dan wat we daar zien. http://www.opmaat.nl/uploads/media/Persbericht_woninginventarisatie_Koopgarant_2012.pdf

 364. Steven says:

  tufkaj,

  dat koopgarant. Ken een man/jochie die tot zijn 28e bij papa en mama woonde en 20.000 had gespaard en toen een flat had gekocht in Maarssen (of all places).. met Koopgarant. Echt zo’n lelijke 60-70 tiger jaren kreng. Ik denk dan pffff. Ik had met minder geld op mijn 22e 23e al twee wereldreizen gemaakt en waar ik ging wonen (huren) interesseerde me niet. vind het zo kansloos allemaal. Bij dat Koopgarant wordt ook nog eens de eventuele winst gedeeld bij verkoop met de woco.

 365. Cartoonist says:

  Dawg: Het is zeker zo dat de Nederlandse export tot nu toe heel goed overeind is gebleven. Verbazend goed zelfs. Maar als in zo’n beetje heel Europa de economie aan het krimpen slaat komt aan dat feestje ook snel een eind.

  Is die NL-export niet voor een groot deel naar de knoflooklanden met bankgaranties door de belastingbetaler ?
  We lenen dan geld om onze eigen export te financieren. Dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan.

  Dan krijg ik een visioen van Baron von Munchhausen die zichzelf uit het moeras trok aan z’n eigen haar.
  http://photos1.blogger.com/blogger/6673/3654/1600/6831munchhausen01.0.jpg

 366. Mastah says:

  erik(trol),

  Ik ben nu toch benieuwd of Trolletje nu gewoon ronduit dom is en niet kan lezen, of gewoon een over een komma heen heeft gelezen:

  Zo zijn er volgens het IMF weinig huurwoningen in de vrije sector, waardoor een toename in de vraag al snel leidt tot grote prijsstijgingen’

  Die zin is geplaatst in de context van de koopmarkt, ze bedoelen dus, even letterlijk uitgespeld voor de Trol:

  Zo zijn er volgens het IMF weinig huurwoningen in de vrije sector, (KOMMA, DUS EEN BIJZIN) waardoor een toename in de vraag (=VRAAG NAAR WONINGEN) al snel leidt tot grote prijsstijgingen (=PRIJSSTIJGINGEN VOOR KOOPWONINGEN!)

  Begrijp je het nu, of heb je nu jezelf definitief te kennen gegeven?

 367. Adamus says:

  Mastah,

  STOPPUHHHHHHHH

 368. Adamus says:

  Cartoonist: Is die NL-export niet voor een groot deel naar de knoflooklanden met bankgaranties door de belastingbetaler ?
  We lenen dan geld om onze eigen export te financieren. Dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan.

  Dan krijg ik een visioen van Baron von Munchhausen die zichzelf uit het moeras trok aan z’n eigen haar.
  photos1.blogger.co…1munchhausen01.0.jpg

  Er is ook nog iets met target2….

 369. Floor says:

  Adamus,

  🙂

 370. Floor says:

  Floor,

  360 was voor 358
  Antwoord op 359 is wederom 🙂 maar volgens mij doelt Cartoonist daar ook op.

 371. Floor says:

  Cartoonist: We lenen dan geld om onze eigen export te financieren

  Doen we al bijna 15 jaar.

 372. Voerman says:

  Cartoonist: Is die NL-export niet voor een groot deel naar de knoflooklanden met bankgaranties door de belastingbetaler ?
  We lenen dan geld om onze eigen export te financieren. Dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan.
  Dan krijg ik een visioen van Baron von Munchhausen die zichzelf uit het moeras trok aan z’n eigen haar.

  Ia wat pessimistisch voorgesteld en niet onderbouwd, cartoonist. Na simpel googlewerk krijg je daar een vrolijker idee over. Duitsland is bijv. namelijk onze belangrijkste handelspartner en dat zit wel goed met Dld.
  We stellen overigens met z’n allen de economie in ons Landschap in het algemeen overigens te negatief voor.
  Komt denk ik, omdat gedacht wordt dat het dan automatisch slecht gaat met de huizenmarkt en de prijzen dalen. Dat bedoel ik met juichen om doelpunten in eigen goal.
  Niet doen; slecht voor ons humeur.

 373. Adamus says:

  tufkaj: Las vandaag dat er 120.000 huizen worden aangeboden met koopgarant. (!)

  Die zie ik niet op funda terug, of is het aanbod VEEL hoger dan wat we daar zien. opmaat.nl/uploads/…_Koopgarant_2012.pdf

  Die worden geclusterd aangeboden. Per wijk ‘nu fase 1’ bijvoorbeeld.

 374. Dawg says:

  Cartoonist,

  Zo’n dertig procent van onze export gaat, dacht ik, naar de Duitsers. Nog eens dertig procent naar niet-EMU landen. Geen idee wat van de resterende veertig procent betaald wordt via het leverancierskrediet van TARGET II. Maar afgezien daarvan, ‘t is gewoon hopen tegen beter weten in dat de wereld zich uit de schuldencrisis kan exporteren.

 375. Cartoonist says:

  tufkaj,

  Als ik dat stuk doorleest dan krijg ik niet echt het idee dat het op dit moment of in de nabije toekomst beter gaat hier in de polder.

  The banking system should shore up its capital buffers through private sources and retained earnings to reduce its vulnerability to funding and housing market uncertainty, and to prepare for Basel III capital requirements

  Bankensector moet zijn kapitaalbuffers versterken d.m.v. private bronnen (pensioenfondsen) en ingehouden winsten om aan Basel III tegemoet te komen.

  Zwaai maar dag met je handje naar de pensioengelden.
  En die lagere hypotheekrente die tast de buffers aan die nodig zijn dus gaat mogelijk niet gebeuren.

  Despite the nominal 20 percent correction in house prices since 2008, there remains considerable uncertainty surrounding the future path of house prices, and the adjustment of household balance sheets to lower levels of indebtedness is expected to continue. This will continue to weigh on sentiment and consumption over the medium term.

  Ondanks 20% lagere prijzen blijft de onzekerheid over de richting van de huizenprijs groot en de verlaging van het schuldniveau van huishoudens gaat naar verwachting verder (minder hypotheekschuld).
  Dit blijft zijn stempel drukken op het sentiment en de bestedingen op de middellange termijn.

  En verder in ‘t artikel: Risico, onzekerheid, verstoorde huizenmarkt, te hoge gezondheidskosten enz enz.

 376. Maria says:

  Cartoonist: Is die NL-export niet voor een groot deel naar de knoflooklanden met bankgaranties door de belastingbetaler ?
  We lenen dan geld om onze eigen export te financieren. Dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan.

  Target 2, komt ook nog!

 377. Adamus says:

  Dawg:
  Cartoonist,

  Zo’n dertig procent van onze export gaat, dacht ik, naar de Duitsers. Nog eens dertig procent naar niet-EMU landen. Geen idee wat van de resterende veertig procent betaald wordt via het leverancierskrediet van TARGET II. Maar afgezien daarvan, ‘t is gewoon hopen tegen beter weten in dat de wereld zich uit de schuldencrisis kan exporteren.

  Transito zijn we goed in. De winst daarop heeft een benaming, weet alleen niet meer welke. Heeft in ieder geval geen echt toegevoegde waarde.

 378. Dawg says:

  Voerman,

  De Nederlandse economie is verhoudingsgewijs een exportmachine, maar als je buitenlandse klanten de bodem van hun portemonnaiee zien komt daar ook de klad in.

 379. Adamus says:

  Maria: Target 2, komt ook nog!

  We schrijven sneller dan het licht 🙂

 380. Maria says:

  Maria,

  Sorry, niet alle quote’s doorgenomen!

 381. Cartoonist says:

  Voerman: Niet doen; slecht voor ons humeur.

  Ach Voerman, dat moet je nuanceren.

  Het is misschien juist heel goed als je je voorbereid op het slechtste want dan kan het alleen maar meevallen toch. Minder slecht dan verwacht zeggen de beurscommentators dan altijd. Dus goed nieuws.

 382. Voerman says:

  Mastah,

  HELEMAAL STOPPUHHHHHHHH

 383. Cartoonist says:

  Voor dat ik voor taaldebiel wordt uitgemaakt zal ik mezelf maar corrigeren.
  Waar beurscommentators staat moet beurscommentatoren komen. Stop de klok.

 384. Adamus says:

  tufkaj: Las vandaag dat er 120.000 huizen worden aangeboden met koopgarant. (!)

  Die zie ik niet op funda terug, of is het aanbod VEEL hoger dan wat we daar zien. opmaat.nl/uploads/…_Koopgarant_2012.pdf

  In zutphen (leesten oost) loopt een project van 42 koopwoningen, waarvan 12 koopgarant. Wat niet verkocht wordt zou, om de projectontwikkelaar te helpen verhuurd mogen worden. Die verhuurde woningen kunnen dan t.z.t. weer in koopgarant verkocht worden. De absolute aantallen blijven vaag, maar lokale politiek is wild enthousiast.

 385. Dawg says:

  Adamus,

  Over de betekenis van de uitvoer voor de Nederlandse economie wordt veel peop gepraat.

  Jij doelt waarschijnlijk op wederuitvoer (dozenschuiven): daar verdienen we inderdaad heel weinig mee. Maar we vedienen een aardige grijpstuiver met de export van eigen makelijk. Betekenis daarvan wordt nogal sterk onderschat. Ook op dit blog.

  Dit artikeltje met formaat van 1 A-4tje zou iedereen eens moeten lezen.

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/internationale-handel/publicaties/artikelen/archief/2012/2012-3561-wm.htm

 386. Adamus says:

  Cartoonist: Ach Voerman, dat moet je nuanceren.

  Het is misschien juist heel goed als je je voorbereid op het slechtste want dan kan het alleen maar meevallen toch. Minder slecht dan verwacht zeggen de beurscommentators dan altijd. Dus goed nieuws.

  Do the crashcourse 😉

 387. Floor says:

  Cartoonist: Voor dat ik voor taaldebiel wordt uitgemaakt

  De schrik zit er goed in geloof ik, maar doe ik alleen bij dyslectische trolletjes hoor.
  Ieder ander moet lekker doen wat de afgelopen 40 jaar, pak ‘m beet sinds de invoering van de Mammoetwet door leraren gepromoot werd en dat is alles gewoon opschrijven zoals je denkt dat het goed is, anders haalt het de spontaniteit uit het schrijven.(echt waar, is mij letterlijk zo verteld door een leraar Nederlands).
  En dat willen we niet toch?

 388. Maria says:

  OT maar….

  Zou nu en dan tik ik een plek in op Funda en kijk vanaf bijv. 1 miljoen.
  In Wassenaar, aantal inwoners ca. 25.000, staan 144 panden te koop vanaf 1 miljoen euro.

  Hele villawijk in de uitverkoop?

 389. Adamus says:

  Dawg:
  Adamus,

  Over de betekenis van de uitvoer voor de Nederlandse economie wordt veel peop gepraat.

  Jij doelt waarschijnlijk op wederuitvoer (dozenschuiven): daar verdienen we inderdaad heel weinig mee. Maar we vedienen een aardige grijpstuiver met de export van eigen makelijk. Betekenis daarvan wordt nogal sterk onderschat. Ook op dit blog.

  Dit artikeltje met formaat van 1 A-4tje zou iedereen eens moeten lezen.

  cbs.nl/nl-NL/menu/…012/2012-3561-wm.htm

  Mijn stokpaardje is de uitvoer van agrarische produkten: 1.3% bbp, maar is een diffuus geheel van financieringen (rabo), subsidies etc. Ik moet ook even denken aan de nieuwe successory van “bouwende nederlanders” Maxime Verhagen: VDL in Born . Hoeveel wordt daar aan stiekeme subsidie ingepompt om de 30% waar te maken. Zo zullen er nog wel meer voorbeelden zijn.

 390. Adamus says:

  Maria:
  Maria,

  Sorry, niet alle quote’s doorgenomen!

  Niet op de laatste blz beginnen 😉

 391. Steven says:

  en de dow future stijgt weer.. Iedereen zijn geld dan maar in de aandelen aan het steken? (want afpakken door banken kan dus ook zoals in Cyprus: terwijl men een bescheiden rente verwacht)

  wat een gekke wereld soms. Tot morgen!

 392. Floor says:

  Dawg,

  De Nederlandse export draagt 29 procent bij aan het bruto binnenlands product (bbp), ofwel aan wat we met zijn allen in Nederland verdienen. De totale waarde van de geëxporteerde goederen en diensten is echter gelijk aan 69 procent van het bbp.

  Ik vind dat ze dat dozenschuiven zoals jij het noemt niet in de categorie export moeten benoemen, is geen export is doorvoer. Gewoon het beestje bij de naam noemen, dan is het voor iedereen beter te begrijpen en krijgen we niet dat rare idee dat we ook hiermee besodemieterd worden.

 393. nhz says:

  Cartoonist: We lenen dan geld om onze eigen export te financieren. Dat kan natuurlijk niet goed blijven gaan.

  Dan krijg ik een visioen van Baron von Munchhausen die zichzelf uit het moeras trok aan z’n eigen haar.

  Gaat prima voor de multinationals wiens schulden door de Staat of de ECB gegarandeerd worden; minder leuk voor de belastingbetalers in de polder die er uiteindelijk voor opdraaien als de afnemer geen geld blijkt te hebben. Daar gaan ze in Duitsland ook achter komen.

  Steven: wat een gekke wereld soms.

  helemaal niet, het is tegenwoordig een gekke wereld als de Dow een dag NIET stijgt 😎

 394. Voerman says:

  Cartoonist: Ach Voerman, dat moet je nuanceren.

  🙂

  Cartoonist: Waar beurscommentators staat moet beurscommentatoren komen. Stop de klok.

  Van jou kunnen wij dat wat Voerman betreft wel hebben.
  In speciale gevallen letten we daarop!

 395. Cartoonist says:

  Floor,

  pfff, daar kom ik nog goed mee weg dan. 😉

 396. Adamus says:

  Kosten doorberekenen 😉

  “Long-term costs of fracking are staggering,” zegt de kleindochter van een van de oprichters van ExxonMobil: http://t.co/XLpPbOVZuQ

 397. Dawg says:

  Adamus,

  Onze nationale exportsubsidie heet ‘loonmatiging’. Zorgt voor een groot overschot op de lopende rekening van de betalingsbalans (goederen en dienstenverkeer) dat teruggerecycled wordt via de kapitaalrekening van die betalingsbalans. Een beetje vergelijkbaar met de economische relaties tussen de VS en China. Van het overschot op de lopende rekening heeft de achterban van Wientjes de afgelopen jaren een beetje feest kunnen vieren. Om het geexporteerde kapitaal terug te krijgen sturen we de trojka op pad.

 398. Adamus says:

  Steven:
  en de dow future stijgt weer.. Iedereen zijn geld dan maar in de aandelen aan het steken? (want afpakken door banken kan dus ook zoals in Cyprus: terwijl men een bescheiden rente verwacht)

  wat een gekke wereld soms. Tot morgen!

  Op naar de koelkast: rivella!

 399. Ma Ling says:

  tufkaj,

  Ervaring uit deze regio is dat deze koopgarant-woningen helemaal niet op funda staan. Die publicitaire aandacht hebben ze hier in Eindhoven e.o. ook nooit nodig gehad; Woningzoekenden die op zoek zijn naar een (sociale) huurwoning kijken vaak op de site van corporaties, op zoek naar vrijkomende woningen.

  Daar staat vaak een schreeuwende link bij geplaatst naar koopgarant-woningen. gevolg: ook hiervoor wachtrijen. Nog steeds. En dat voor woningen die hierboven al eens beschreven zijn: jaren 60/70-appartementen in beroerde buurten en behoorlijk achterstallig onderhoud.

 400. Maria says:

  Dawg: Om het geexporteerde kapitaal terug te krijgen sturen we de trojka op pad.

  Ijzersterk!! Dijsselbloem voorop?

 401. Dawg says:

  Floor,

  We verdienen wel aan die doorvoor, alleen veel minder dan wat de lobbyisten van ‘Nederland transportland’ altijd beweren.

 402. Cartoonist says:

  Dawg, de cijfers van het CBS zijn een soort balans over de staatsboekhouding en er moet ook nog ergens een verlies en Winst rekening zijn.

  We kennen allemaal het creatief boekhouden, de een iets beter (Adamus ?) dan de ander. Maar in die cijfers kunnen altijd nog verborgen tegenvallers (meestal zo) of meevallers zitten.

  Volgens mij zijn de rekenmeesters van het CBS ook heel goed in creatief boekhouden.

 403. Adamus says:

  Gazprom de enige betrouwbare:

  http://tl.gd/lboscl

 404. Maria says:

  En hiernaar was ik op zoek in Wassenaar, de woning van Neelie Kroes:
  http://www.funda.nl/koop/wassenaar/huis-47270158-van-bronckhorstlaan-20/fotos/#foto-1

  Voor de hypotheek werd garant gestaan door de heer Paarlberg.

  Vreemd, wij verkregen onze hypotheek zonder borgstelling!

 405. Dawg says:

  Cartoonist,

  Niks meer registreren dan maar, zodat iedereen z’n eigen werkelijkheid kan scheppen?

 406. Maria says:

  Maria,

  Zal wel aan de prijsklasse gelegen hebben!

 407. Voerman says:

  Truste allemaal! 🙂

 408. Maria says:

  Sweet dreams, Voerman!

 409. Floor says:

  Dawg,

  Ja, maar een stuk minder, appels en peren dus, allebei fruit, maar daar houdt het mee op.
  Neem aan dat die doorvoer ook grotendeels ten goede komt aan de Rotterdamse haven en de export aan ?
  In ieder geval vind ik niet dat dit onder dezelfde noemer hoort te staan.

 410. Cartoonist says:

  Dawg,

  Men (ook cbs) moet gewoon doorgaan met registreren natuurlijk, anders wordt het helemaal een zootje.

 411. Floor says:

  Maria: En hiernaar was ik op zoek in Wassenaar, de woning van Neelie Kroes:

  Voor dat bedrag zal ze toch echt een collega uit Brussel moeten strikken waarbij ook de huidige realiteit nog niet doorgedrongen is en anders is het hopen dat de heer Paarlberg nog wat losse centen over heeft.

 412. Maria says:

  Floor: Voor dat bedrag zal ze toch echt een collega uit Brussel moeten strikken waarbij ook de huidige realiteit nog niet doorgedrongen is en anders is het hopen dat de heer Paarlberg nog wat losse centen over heeft.

  Wat dacht je van Van Rompuy, helemaal wereldvreemd en zover is Wassenaar niet van Belgie! En hij krijgt tijd!

 413. Floor says:

  Maria,

  Trouwens ff niet voor het één of ander, heb Neelie een jaartje of 25 geleden met enige regelmaat meegemaakt. Sluw wijf, gaat over lijken en wilde toen ook al alles gratis, denk niet dat daar veel aan veranderd is naarmate haar ego groeide, dus die Paarlberg hangt voor het restant wat ik je brom.

 414. Floor says:

  Maria: zover is Wassenaar niet van Belgie!

  Beetje up-graden naar Wassenaar is nooit fout natuurlijk wanneer je Belg bent.

 415. Maria says:

  Ik heb trouwens het gevoel dat het einde van de Euro nadert.
  Cyprus zal de eerste zijn die eruit stapt en gaat over naar…. jawel, onze grote vrienden in Rusland.

  Het doel van de euro, samenhang, heeft het tegenovergestelde bereikt, chapeau voor Brussel!

 416. Maria says:

  Floor:
  Maria,

  Trouwens ff niet voor het één of ander, heb Neelie een jaartje of 25 geleden met enige regelmaat meegemaakt. Sluw wijf, gaat over lijken en wilde toen ook al alles gratis, denk niet dat daar veel aan veranderd is naarmate haar ego groeide, dus die Paarlberg hangt voor het restant wat ik je brom.

  Heeft volgens mij ook een erg dure levensstijl en zelfs met een topinkomen in Brussel zou het zomaar kunnen betekenen dat je op het einde van de maand met de centjes moet schuiven.

 417. Dawg says:

  Floor: Maria, Trouwens ff niet voor het één of ander, heb Neelie een jaartje of 25 geleden met enige regelmaat meegemaakt. Sluw wijf, gaat over lijken en wilde toen ook al alles gratis, denk niet dat daar veel aan veranderd is naarmate haar ego groeide, dus die Paarlberg hangt voor het restant wat ik je brom.

  Over brommen gesproken. Ze had gewoon de bak in gemoeten vanwege dat zaakje met Tanker Cleaning Rotterdam.

 418. Floor says:

  Maria,

  Fijn om een medestander te ontmoeten, euro is exit.
  Even dat ESM in de gaten houden, durf er vergif op in te nemen dat ze (Duitsland & co) het via dat fonds gaan spelen. Nog één maal het truukje van de banken uithalen en dan foetsie. Euro naar pak ‘m beet 10% van z’n waarde etc etc.
  Daarom mag Dijsselbloem ondanks die giga flater met Cyprus nog ff voorzitter van de ECB blijven. Wil wel graag dat Nederland gelijktijdig met Duitsland het veld ruimt.

 419. Floor says:

  Dawg,

  Jij was gaan slapen toch?

 420. Floor says:

  Dawg: Ze had gewoon de bak in gemoeten vanwege dat zaakje met Tanker Cleaning Rotterdam.

  Ben ik helemaal met je eens, maar ja, dat bedoel ik, dat is Neelie.

 421. Maria says:

  Floor: Euro naar pak ‘m beet 10% van z’n waarde etc etc.

  Tjeee, dan moet ik Steven en Frans nog wakker gaan maken en kijken of ze iets van mijn pleuroo’tjes ruilen voor goud en zilver!

 422. aleksandar says:

  http://www.nu.nl/economie/3374536/scepsis-bij-deelnemers-abp-hypotheekplan.html

  ABP-vicevoorzitter Xander den Uyl:

  ”Mensen denken dat ABP onder druk wordt gezet door de politiek. Ze vrezen dat het een maatregel is om de banken te spekken”, constateert de bestuurder. Deelnemers zouden ook ongerust zijn dat pensioengeld wordt gestoken in ‘rommelhypotheken’.

 423. Adamus says:

  Farage roept op tot bankrun

  http://youtu.be/JMf_KwQ2Xlk

  Take your money out of the bankingsystem

 424. trol(erik) says:

  Bijna een nieuwe dag om te trollen. kan niet wachten.

  Voor nu slaap zacht doemdenkers. Voerman ligt al zie ik, zal vast mooi dromen, zo gezellig samen in een bootje met Floor op weg naar Noord Korea….slaap zacht, droom fijn en hou het droog Voerman.

 425. Floor says:

  aleksandar,

  En dat vindt meneer den Uyl vreemd?

 426. Maria says:

  aleksandar: Deelnemers zouden ook ongerust zijn dat pensioengeld wordt gestoken in ‘rommelhypotheken’.

  En terecht!

 427. Adamus says:

  Is weer iemand uit zijn bedje gevallen.

 428. aleksandar says:

  Floor:
  aleksandar,

  En dat vindt meneer den Uyl vreemd?

  Nou, hij zegt wat de deelnemers in ABP denken. Die deelnemers zijn dus wij, denk ik.

  Volgens mij is dit een beetje onverwacht, ik dacht dat de pensioenfondsen al “on board” waren met de regering omtrent reddingsplannen. Maar ja, het kan noch.

 429. Maria says:

  Adamus:
  Farage roept op tot bankrun

  http://youtu.be/JMf_KwQ2Xlk

  Take your money out of the bankingsystem

  Nigel Farage for president!
  Als het niet zo ernstig zou zijn, zou ik haast zeggen dat ik Nigel beter vind dan Fawlty Towers.

  Er is 1 probleem, Nigel vertelt al jaren de waarheid!

 430. Maria says:

  aleksandar: Nou, hij zegt wat de deelnemers in ABP denken. Die deelnemers zijn dus wij, denk ik.

  Volgens mij is dit een beetje onverwacht, ik dacht dat de pensioenfondsen al “on board” waren met de regering omtrent reddingsplannen. Maar ja, het kan noch.

  Ik heb het al een keer verteld, maar nog een keer.
  In september 2008 vertelde een employe van een grote hypotheekverstrekker in Nederland dat de crisis geen invloed zou hebben, want, de huizenprijzen stegen toch nog steeds!

  Ze stonden erbij en keken erna!
  Waarschijnlijk de mensen bij het ABP ook!

  In het zuiden is er een carnavals liedje dat heet ( vrij vertaald): “de stomste boeren hebben de dikste aardappelen”.

  Alleen de hooggeleerde mensen denken daar anders over!

 431. Floor says:

  Maria,

  En is Engelsman, schieten wij hier niet veel mee op, die stellen andere prioriteiten zoals al die europese spaarcentjes die ze graag in de city op hun rekening zien verschijnen, stelt hun faillisement ook weer ff uit.

 432. Maria says:

  Floor:
  Maria,

  En is Engelsman, schieten wij hier niet veel mee op, die stellen andere prioriteiten zoals al die europese spaarcentjes die ze graag in de city op hun rekening zien verschijnen, stelt hun faillisement ook weer ff uit.

  Inderdaad, maar wel een met heel veel humor, zou Rutte eens bij in de leer moeten gaan!

 433. Floor says:

  aleksandar,

  Misschien, indien het de centen zijn die de pensioenfondsen momenteel in de zuidelijke staten hebben geinvesteerd, moeten we daar helemaal niet tegen zijn.
  Wanneer die euro ploft verwacht ik toch echt dat Duitsland & co er voordien uitstapt en dan kun je die poen maar beter in eigen land tegen eigen valuta geinvesteerd hebben ipv in euro’s die 90% in waarde t.o.v. de nieuwe valuta dalen.

 434. Floor says:

  Maria: zou Rutte eens bij in de leer moeten gaan!

  Wie is dat, moet ik die kennen?

 435. Maria says:

  Floor: Wie is dat, moet ik die kennen?

  Nee, liever niet!

 436. Floor says:

  Maria,

  Night

 437. Maria says:

  Floor:
  Maria,

  Night

  Floor, fijn dat je er weer helemaal bent!

  Welterusten!

 438. Cartoonist says:

  Maria: Maria,

  pim-fortuyn.nl/pff…&TOPIC_ID=29593

  Van welke kant kwam de kogel nu precies, zuid ?
  Uit brussel misschien ?

 439. Frans says:

  Cartoonist: Het positieve IMF rapport over Nederland is wat afleiding in de grote BullShit show.

  Fout! is ONDERDEEL van de grote bullshit show.

 440. Philippulus says:

  ‘Verruim mogelijkheden voor verstrekken hypotheek’

  Banken moeten zowel meer ruimte krijgen als nemen om hypotheken te verstrekken aan huizenkopers. Daartoe zullen de minister van Financiën, toezichthouder AFM en de banken tot afspraken moeten komen.

  Hiervoor zal de PvdA woensdag pleiten tijdens een debat over kredietverstrekking. De VVD steunt de coalitiepartij in diens betoog.

  http://www.nu.nl/politiek/3374479/verruim-mogelijkheden-verstrekken-hypotheek.html
  ——–
  De overheid moet volgens Lall niet proberen de huizenprijzen te stutten. De markt moet volgens hem zelf een nieuw evenwicht zien te vinden.
  De markt moet volgens hem zelf een nieuw evenwicht zien te vinden.
  De markt moet volgens hem zelf een nieuw evenwicht zien te vinden.
  De markt moet volgens hem zelf een nieuw evenwicht zien te vinden.
  De markt moet volgens hem zelf een nieuw evenwicht zien te vinden.
  De markt moet volgens hem zelf een nieuw evenwicht zien te vinden.

 441. ll says:

  Good Morning NL.

  PER DAG verdampt er nu 221 miljoen aan eigen huizenwaarde ……… 😉

  Adamus: Farage roept op tot bankrun

  Aflossen kan ook, zelfde effect 🙂

 442. Adamus says:

  Maria: Nigel Farage for president!
  Als het niet zo ernstig zou zijn, zou ik haast zeggen dat ik Nigel beter vind dan Fawlty Towers.

  Er is 1 probleem, Nigel vertelt al jaren de waarheid!

  1probleem? Hij zegt ook niet hoe het £ ervoor staat. Ik kan dat tenminste nergens vinden….

 443. Adamus says:

  Floor:
  Maria,

  En is Engelsman, schieten wij hier niet veel mee op, die stellen andere prioriteiten zoals al die europese spaarcentjes die ze graag in de city op hun rekening zien verschijnen, stelt hun faillisement ook weer ff uit.

  Zo is het.

 444. Adamus says:

  Maria: Ik heb het al een keer verteld, maar nog een keer.
  In september 2008 vertelde een employe van een grote hypotheekverstrekker in Nederland dat de crisis geen invloed zou hebben, want, de huizenprijzen stegen toch nog steeds!

  Ze stonden erbij en keken erna!
  Waarschijnlijk de mensen bij het ABP ook!

  In het zuiden is er een carnavals liedje dat heet ( vrij vertaald): “de stomste boeren hebben de dikste aardappelen”.

  Alleen de hooggeleerde mensen denken daar anders over!

  Ga het cv van den Uyl maar even nalopen. Ergens verstand van?

 445. Maria says:

  Adamus,

  Dat die arme man teveel commissariaten had?

 446. Adamus says:

  Adamus: Wat zou hij nu over zijn goede Wiegel schrijven?

  quotenet.nl/Nieuws…whuis-Vastgoed-67546

  Maar Pim was een kanjer 😉 liep ook meteen huilie huilie met Bush te doen over Twintowers
  En trok vliegtuigspotter Herben aan als PR wonder. Wat zouden nog veel van hem hebben kunnen horen.

 447. Adamus says:

  Maria:
  Adamus,

  Dat die arme man teveel commissariaten had?

  “Non Valeur” – “zoals mijn andere vriend van Agt zou zeggen”

 448. Nico de Geit says:

  Maria: Cyprus zal de eerste zijn die eruit stapt en gaat over naar…. jawel, onze grote vrienden in Rusland.

  Beiden zijn othodox christelijk.

 449. Nico de Geit says:

  Over Paarlberg en Nelie Kroes:

  Paarlberg is een veroordeelde crimineel en zat jaren vast. Paarlberg, Kroes, maar ook Holleeder, het is allemaal familie van elkaar.

  Als het om Italianen zou gaan zou al snel Maffia geroepen worden, maar over deze familie moet je zwijgen. De PvdA zit er ook vol mee. Onverzadigbare machtsgeile psychopaten.

 450. Mastah says:

  Adamus,
  Voerman,
  ok, ik zal stoppen met het voeren van de Trol. Gaat ie straks waarschijnlijk wel uit de kliko eten 😉

  Maria: Nigel Farage for president!
  Als het niet zo ernstig zou zijn, zou ik haast zeggen dat ik Nigel beter vind dan Fawlty Towers.

  Er is 1 probleem, Nigel vertelt al jaren de waarheid!

  Die Nigel Farage draagt geen oplossingen aan, bovendien lijkt het er vooral op dat hij de Eurozone als bliksemafleider voor de Britse problemen wil gebruiken. Zoals KdK laatst al zei: UK lijkt in veel (economische) opzichten op een 3e wereldland. En hij probeert de hele tijd naar Europa te wijzen als bron van alle problemen, om zo de UK-problemen te kunnen negeren.

  Hij heeft trouwens wel gelijk met zijn kritiek op de EC dat er een groot democratisch tekort binnen het bestuurlijk orgaan van Europa is. Maar hij stelt dus geen oplossing voor (behalve uit de EU te vertrekken). Dan acht ik Newropeans e.d. veel realistischer, die hier ten minste oplossingen voor aandragen.

 451. De Pessimist says:

  Ons Ministerie van angst en propaganda ten behoeven van ieders geluk en welvaart meldt helaas niks hoe te handelen als er een maand geen geld uit de flappentap komt.
  http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/crisis-en-nationale-veiligheid/vraag-en-antwoord/hoe-kan-ik-me-voorbereiden-op-een-ramp.html

 452. nhz says:

  Adamus: “Long-term costs of fracking are staggering,” zegt de kleindochter van een van de oprichters van ExxonMobil: http://t.co/XLpPbOVZuQ

  inderdaad, allemaal kortzichtig beleid om het spel nog wat langer te rekken, met op termijn nog desastreuzer gevolgen. Teerzanden, schaliegas, kernenergie: vooral doorgaan met grootschalige energiebronnen die alleen met massieve overheidssubsidie en enorme milieuschade bruikbaar zijn; want stel je voor dat de burger de beschikking krijgt over kleinschalige, goedkope en schone alternatieven … mag niet gebeuren van de kleptocraten. Maar de rekening begint al binnen te komen in de vorm van steeds meer extreem weer, en steeds meer migratiestromen en oorlog als gevolg van alle natuuraantasting.

  Maria: Voor de hypotheek werd garant gestaan door de heer Paarlberg.

  Vreemd, wij verkregen onze hypotheek zonder borgstelling!

  misschien was die borgstelling nodig omdat de vraagprijs véél te hoog was? Misschien is hier wel zwart geld gewit ofzo?

  aleksandar: ”Mensen denken dat ABP onder druk wordt gezet door de politiek. Ze vrezen dat het een maatregel is om de banken te spekken”, constateert de bestuurder.

  kunnen ze in ieder geval t.z.t. niet zeggen dat ‘niemand dit zag aankomen’ als het fout afloopt voor de pensionado’s (wat ik niet verwacht, ik denk dat de belastingbetaler de hele rekening gaat krijgen en de pensioenfondsen juist profiteren).

  Floor: Wanneer die euro ploft verwacht ik toch echt dat Duitsland & co er voordien uitstapt

  wishful thinking … als de euro klapt dan is het omdat één van de grote schuldenaars zoals Italië en Spanje er als eerste uitstapt; Nederland en Duitsland blijven dan met de brokken zitten en hebben financieel geen poot meer om op te staan.

  Philippulus: Hiervoor zal de PvdA woensdag pleiten tijdens een debat over kredietverstrekking. De VVD steunt de coalitiepartij in diens betoog.

  PvdA profileert zich de laatste jaren steeds meer als de rechtervleugel van de VVD, als het om profiteren gaat …

  Adamus: Hij zegt ook niet hoe het £ ervoor staat.

  UK Pond staat vergeleken met de euro 15-20% hoger dan in 2009, ondanks dat het in de UK een puinhoop is. Zegt genoeg …

  Adamus: Maar Pim was een kanjer 😉 liep ook meteen huilie huilie met Bush te doen over Twintowers

  en mooie deals onder tafel met Amerikanen en CIA rondom JSF.

  De Pessimist: Ons Ministerie van angst en propaganda ten behoeven van ieders geluk en welvaart meldt helaas niks hoe te handelen als er een maand geen geld uit de flappentap komt.

  gelukkig maar, dat zou vermoedelijk advies zijn van het nivo ‘bij een kernramp binnen blijven, ramen dicht houden en jodiumtabletje slikken; komt allemaal goed’. Het domste wat je kunt doen is de overheid vertrouwen.

 453. Bug says:

  De Pessimist:
  Ons Ministerie van angst en propaganda ten behoeven van ieders geluk en welvaart meldt helaas niks hoe te handelen als er een maand geen geld uit de flappentap komt.
  rijksoverheid.nl/o…den-op-een-ramp.html

  Die staat er wel bij: Zorg dat u een radio op batterijen heeft.

 454. nhz says:

  nhz: Adamus: Hij zegt ook niet hoe het £ ervoor staat.

  UK Pond staat vergeleken met de euro 15-20% hoger dan in 2009, ondanks dat het in de UK een puinhoop is. Zegt genoeg …

  en voor het perspectief: de Nieuw-Zeelandse dollar staat nu t.o.v. de euro 60% hoger dan in 2009. Oftewel, 15% koopkracht verschil per jaar omdat wij de pleuro hebben, de muntunie met de meest incompetente politici.