Syp Wynia: Nederland wordt bestuurd door lobbyisten

Syp Wynia noemt Nederland na grondig onderzoek een lobbycratie. Volgens Wynia wordt Nederland door lobbyisten bestuurd. Eigenlijk gewoon een corrupte bende.

Share Button
Tagged with: , ,
96 comments on “Syp Wynia: Nederland wordt bestuurd door lobbyisten
 1. maff says:

  Je hebt lobbyisten en hobbyisten …..

  Zeepbellers zijn hobbyisten ( en leken duzzzz ) die spontaan op zoek zijn gegaan naar de waarheid achter de ‘Mother of all Bubbles’ in de huizenmarkt http://i.imgur.com/KYDeJxp.png al lang voordat er nog geen bubbel was, volgens de lobbyisten 😉 …..

  We gingen toch terug naar 1982 ? waarom staat die er dan niet bij …….

  Voor ps 🙂 http://3.bp.blogspot.com/-ikFU6LfcFTc/Ts12dTzesLI/AAAAAAAABKQ/xrhgchf4o10/s1600/cartoon_economyReminiscing_familyCampfire_seattlepi-nwsrouce-com_20080519_525x399.jpg

 2. Voerman says:

  maff: Zeepbellers zijn hobbyisten ( en leken duzzzz ) die spontaan op zoek zijn gegaan naar de waarheid achter de ‘Mother of all Bubbles’ in de huizenmarkt

  Onzin, maff.
  Op deze site wordt lobbyïsme beoefend in de meest zuivere vorm.
  Dat er een aantal mensen zijn die tijd en ruimte kapen voor het uitdragen van persoonlijke en al – dan niet quasi wetenschappelijke persoonlijke frustraties en angsten is een bijkomend verschijnsel.

 3. maff says:

  En we volgen nog steeds het script van het boek der boeken …….

  ‘Kom laten we maar eens wat deflatie gaan exporteren ‘ …..

  Valutaoorlog

  http://www.fondsnieuws.nl/nieuws/china-wakkert-valutaoorlog-aan-na-devalutie-yuan

  En waar blijft Mises ? Komt ie hier nog wel eens langs ?

 4. maff says:

  Voerman,

  Voerman ik snap u echt niet meer, is er iets ?

  Het is maar een spelletje en het heet Plutocratie http://www.macrobusiness.com.au/wp-content/uploads/2013/10/url-1.jpeg

  Kop onder het maaiveld houden, en afwachten ……

 5. a says:

  Oh, ik zie dat er een nieuw topic is. Bij deze nog even mijn reactie op Frans.

  Frans: O.K. mogen we het ook omdraaien? Dat jij afgaat als het wel uitkomt? We houden het symmetrisch he?

  Natuurlijk. Dat spreekt voor zich. Overigens is ‘afgaan’ niet helemaal mijn terminologie.

  Je hebt overigens al vaker dergelijke concrete voorspellingen gedaan afgelopen jaren, die telkens niet zijn uitgekomen. Ik zie dit dan ook met vertrouwen tegemoet. Maar…

  Frans: Over de Big Bang: het genoemde punt markeert een kentering, een achteraf herkenbaar moment. Het is niet zo dat ineens de wereld in elkaar stort, die stort zowiezo niet in elkaar. Het is dus niet een kwestie van sliep-uit op 2 Oktober. Wel is er achteraf een duidelijke gebeurtenis waaraan kan worden gerefereerd, en een duidelijke ontwikkeling.

  … dan moet je dit wel even wat concreter maken. Ik kan namelijk iedere maand wel een kentering verzinnen die aan dit criterium voldoet. Dit jaar hebben we al gehad: Griekenland, deze week de devaluatie van de Chinese Yuan, in januari de peg van CHF, crash in grondstoffen, etc. Achteraf is er altijd wat van te maken, dat is geen voorspellen, maar verklaren of zoals recent iemand zei “de koe in de kont kijken”.

  De meest objectieve manier om te beoordelen of er echt sprake is van iets heftigs, van een gamechanger, is de reactie op de aandelenbeurs. Zullen we afspreken dat jij wint als er een crash van minimaal 25% van de S&P in september en oktober plaatsvindt en ik als dat niet gebeurt?

 6. maff says:

  Melkboeren richting afgrond ?

  Ik merk er nikx van in de prijzen …….. en de oekoenomie was toch booming volgens het CPB ? ….
  lies damned lies and statistics http://www.quotespedia.info/images/lies/mark_twain_lies_344.jpg

  http://www.telegraaf.nl/dft/ondernemen/branche-beeld/24361952/___Melkboer_richting_afgrond___.html

 7. a says:

  maff: Lof der zotheid ( gelukkig off-balance )

  Jij weet niet eens hoe dingen on-balance werken, dus ik zou je aanraden om ver weg te blijven van uitspraken over off-balance.

 8. maff says:

  maff,

  Check your premises……. lol

 9. a says:

  maff: Voerman ik snap u echt niet meer, is er iets ?

  Jij snapt wel meer niet. Zo reageer je maar even niet meer op je ontzettende Imtech uitglijder van gisteren?

  Je bent een zielige, suggestieve en ongefundeerde bangmaker.

 10. maff says:

  a,

  Sorry a, mij krijgt U echt niet op de kast , LOL

  Imtech was echt geen uitglijder, U heeft iets gemist blijkbaar ………. jammer dan voor Uwes

 11. a says:

  maff:
  a,

  Sorry a,mij krijgt Uecht niet op de kast , LOL

  Imtech was echt geen uitglijder, U heeft iets gemist blijkbaar ………. jammer dan voor Uwes

  Hahaha, dit is echt gewoon zware desinformatie die je verspreidt. Imtech probleem had niks met waarderingsproblemen van grond, vastgoed of wat dan ook te maken, maar met fraude, schaduwboekhouding en slecht management. Nogmaals, ik ben zeer goed ingevoerd in de Imtech casus dus mij maak je niks wijs.

 12. a says:

  maff:
  a,

  Sorry a,mij krijgt Uecht niet op de kast , LOL

  Nee, ik krijg jou niet op de kast, dat is niet mijn doel. Jij blijft immers toch gewoon iedere ochtend zonder enige kennis van zaken je desinformatie verspreiden voorzien van suggestieve en vaak zelfs ronduit onware stellingen. Mijn enige doel is aantonen dat je klinkklare nonsens verkoopt. Dat is inmiddels zo vaak gelukt, dat ik wel durf te stellen dat je één van de minst begaafde posters bent op dit forum. En dat mogen de lezers best weten, sterker nog, ik vind dat ze dat moeten weten. Stel je voor dat ze die crap van jou serieus nemen.

 13. maarten says:

  a,

  Was er niet iets met een pretpark in Polen? Das toch vastgoed

 14. ps says:

  maff, 🙂

  En al die meelopers… 🙁

 15. a says:

  maarten:
  a,

  Was er niet iets met een pretpark in Polen? Das toch vastgoed

  Er bestond geen pretpark in Polen. En wie was daar de eigenaar van de grond? Niet Imtech. Imtech is daar in de problemen gekomen door fraude met o.a. schaduw BV´s die opgezet waren door (stromannen van) de directeur van Imtech Duitsland, Klaus Betz. Specifiek voor dat pretpark had Imtech tevens heel veel werk al verricht die ze niet betaald hebben gekregen, onverantwoorde voorfinanciering dus. De schaduw BV’s hebben bovendien enorme facturen naar Imtech Duitsland gestuurd voor nooit verricht werk. Imtech Duitsland hield twee boekhoudingen bij… ééntje om naar het hoofdkantoor in Gouda te sturen en één echte. Dat heeft dus niks met waardering te maken, maar is gewoon keiharde fraude. Imtech was/is installateur en bezit dus nauwelijks vastgoed of grond.

 16. Voerman says:

  maarten: Was er niet iets met een pretpark in Polen? Das toch vastgoed

  Neen, dat zijn technische installaties.

 17. maarten says:

  Voerman,

  Vastgoed dat nog moet worden ontwikkeld bestaat toch voor een deel uit technische installatie?
  Dat gaat toch van dezelfde hoop geld als het cement?

 18. Nico de Geit says:

  Als kopen lucratief was voor de eigenaar dan zouden bepaalde partijen er alles aan doen om het te voorkomen. Als het verhuren van woningen lucratief zou zijn dan was er wel wat meer aanbod.

 19. argon says:

  Dit filmpje kun je beter niet kijken. Wat een bagger. Het is schaamteloos om hier geld voor te vragen.

  Er zijn twee babyboomers die zitten te zeuren. er wordt geen informatie gepresenteerd en alles drijft op meningen. er wordt gesuggereerd dat er onderzoek wordt gedaan , maar er is niets. Het enige dat misschien geld heeft gekost aan dit filmpje was de benzine voor over die televisie(begin). Deze ouwe bazen hadden al 40 jaar de tijd om iets te veranderen aan het systeem en zijn inmiddels nu zo ver om een probleem te ontdekken. Namelijk dat corruptie geld kost (maar we weten niet hoeveel)

  Het enige relatie die ik aan dit filmpje kon ontdekken was op min 32:40 waar die baas zit op te scheppen dat ie een kantoor heeft laten bouwen. Kortom deze piepos zijn deel van het probleem. laat ze hun klets lekker houden, dan gaan we hier weer ff verder met de emigratieplannen 😉

 20. argon says:

  relatie met de huizenmarkt

 21. Frans says:

  a: … dan moet je dit wel even wat concreter maken. Ik kan namelijk iedere maand wel een kentering verzinnen die aan dit criterium voldoet. Dit jaar hebben we al gehad: Griekenland, deze week de devaluatie van de Chinese Yuan, in januari de peg van CHF, crash in grondstoffen, etc. Achteraf is er altijd wat van te maken, dat is geen voorspellen, maar verklaren of zoals recent iemand zei “de koe in de kont kijken”.

  Klopt helemaal, dat was mijn gedachte ook. Ik hoop dat het mogelijk is om een duidelijk punt te maken. Zo is bijvoorbeeld de devaluatie van de Chineesche Yuan aan de ene kant gemakkelijk tot significant punt te verklaren, aan de andere kant is het gewoon een onderdeel van de currency wars en een logisch gevolg van de stijgende USD. (in dit geval zou je de stijgende USD meer als oorzaak kunnen zien en en ontkoppelen van de Yuan als gevolg.
  Het zal lastig zijn om het punt zo naar voren te brengen dat er moeilijk bezwaar tegen te maken is.
  Toch is er een goed houvast: de problemen met de staatsschulden en dus de obligaties.
  Vandaag schreef MA dat het gepaard gaat met een verder teruglopende wereldhandel.

 22. Frans says:

  a: Natuurlijk. Dat spreekt voor zich. Overigens is ‘afgaan’ niet helemaal mijn terminologie.

  Ik kon even het juiste woord niet vinden, ben er ook niet gelukkig mee.

 23. Frans says:

  a: Je hebt overigens al vaker dergelijke concrete voorspellingen gedaan afgelopen jaren, die telkens niet zijn uitgekomen. Ik zie dit dan ook met vertrouwen tegemoet.

  Zoals….. (zullen er vast wel een aantal zijn…)

 24. Kruz says:

  Denk eerder dat het volk uit onmacht niets doet. Zelfs al behaalt het een overwinning. Dan wordt het via de achterdeur alsnog ingevoerd.
  De politiek negeert het volk en gaat alsnog door.

  Zodoende krijg je een dam effect. De ergernis groeit bij mensen maar willen niet tot een revolutie komen. Totdat het erg genoeg wordt en een overgroot deel ontevreden is. Dan is er alleen nog een vonk nodig.

 25. La Mer says:

  Wat een amateurisme zeg. Erik de Vlieger laten zoeken naar het moreel kompas van Nederland. Welke onverlaat gaat dáár nou geld voor betalen?

  Goed blog dit, maar dit soort filmpjes helpt de geloofwaardigheid niet.

 26. Frans says:

  O.K. In deze uitzending wordt min of meer een aantal zaken die ik hier al veel langer roep bevestigd:
  We leven niet in een democratie, corporate fascism, de VVD (en inderdaad anderen) zijn bankhoeren.

  Mensen die zo nodig karaktermoord willen plegen (you know who you are) en dus inhoudsloos verwijten maken die het meest van toepassing zijn op zichzelf, mogen hier wel eens rekening mee houden.

 27. Frans says:

  Nico de Geit: Als het verhuren van woningen lucratief zou zijn dan was er wel wat meer aanbod.

  Er is natuurlijk wel het olietanker effect: die tanker stuur je niet zomaar ff bij, daar is tijd voor nodig.

 28. Frans says:

  maff: Melkboeren richting afgrond ?

  De boeren zelf merken het wel in de prijzen!
  Melk quotums zijn afgeschaft, dr is een overschot aan melk.
  Melk is overigens zeer ongezond, en nee, ga ik niet toelichten google zelf maar! 🙂 (aan ander dan maff gericht)
  Leuke kapitaalvernietiging overigens. De overheid en de banken zijn hier natuurlijk voornamenlijk beter van geworden….

 29. Adamus says:

  maff:
  Topic

  prof77.files.wordp…5951_732468409_n.jpg

  Studieschuld: neo feodale schulden; jongelui als moderne slaafjes. Schuld die ook niet verdwijnt bij faillissement 😉 wat wil je als staatskapitalistische maatschappij nog meer?

 30. Adamus says:

  maff:
  Melkboeren richting afgrond ?

  Ik merk er nikx van in de prijzen …….. en de oekoenomie was toch booming volgenshet CPB ? ….lies damned lies and statisticsquotespedia.info/i…k_twain_lies_344.jpg

  telegraaf.nl/dft/o…ting_afgrond___.html

  Gefinancierd door Rabo met laatste restje overwaarde. Omdat grond alleen nog door banken wordt ‘geregeld’ is er overwaarde 😉 Staan de halletjes voor >300 melkkoeien net overeind dan zakt de prijs. Vooruitziende blik die ondernemers. De robot moet wel worden afbetaald.

 31. Adamus says:

  Frans: Er is natuurlijk wel het olietanker effect: die tanker stuur je niet zomaar ff bij, daar is tijd voor nodig.

  Voordeel van verhuurdersbelasting is wel dat overbodig woco personeel eerder kan ‘afvloeien’. Rechter gaat snel akkoord en OR ook. Wordt gezien als pvda maatregel en fiscus gaat voor betaalde baan. Logisch.

 32. Adamus says:

  Frans: Ik kon even het juiste woord niet vinden, ben er ook niet gelukkig mee.

  Feed the troll.

 33. Nico de Geit says:

  Frans: Er is natuurlijk wel het olietanker effect: die tanker stuur je niet zomaar ff bij, daar is tijd voor nodig.

  .

  Als het verhuren van huizen lucratief was, ga je gang, er staat zat te koop. Verhuurders kopen niet bij maar willen hun bezit vaak verkopen.

  Compleet afgeschreven woningen voor veel geld verkopen aan muppets, dat is lucratief.

 34. Adamus says:

  Fieze D: ‘imtech grootste faillissement uit NL geschiedenis’. Zelfs staatskapitalist Kamp ziet er geen brood in ‘maar wil wel een rol blijven (door?)spelen’. Natuurlijke selectie en VVD.
  Welke pensioenfondsen/banken moeten bloeden? #kermis #vdMost

 35. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Als het verhuren van huizen lucratief was, ga je gang, er staat zat te koop.

  Ik bedoel: koop een huis en verhuur het. In de meeste gevallen, zeker in het hogere segment, is dat niet rendabel. Al was het alleen maar omdat woningeigenaren die wachten op een beter economisch klimaat hun huis tijdelijk verhuren tegen een te lage prijs, en je daar dus mee moet concurreren.

  Het enige wat zou kunnen renderen is goedkope woonruimte in achterstandswijken. En het liefst dan ook nog verhuurd met recht op huursubsidie. Dan zit de huurder lekker goedkoop en ontvangt de verhuurder lekker veel. Zolang het duurt dan.

 36. Adamus says:

  Frans,

  ‘Vandaag schreef MA dat het gepaard gaat met een verder teruglopende wereldhandel.’

  Vrachtprijzen staan onder druk. Krediet neemt af. En overheid wordt duurder, maar min.Kamp wil private partijen verlijden tot gaswinning in Noordzee; ‘om minder afhankelijk van Polen (?!?!?) en Rusland (ons vliegtuig naar beneden gehaald) te zijn.

 37. Adamus says:

  Verlijden?

 38. Steven says:

  Dax en AEX 3.5 procent in de min. Dat schiet lekker op binnen een dag.

 39. ps says:

  Amsterdam glijdt verder af.
  De rapen zijn gaar:
  “VVD in verlegenheid door bijeenkomst over erfpacht”
  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/4119103/2015/08/12/VVD-in-verlegenheid-door-bijeenkomst-over-erfpacht.dhtml

  Niet alleen dat, maar ook:
  “‘Consultancyboys’ moeten stadhuis helpen met financiën”
  http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/4118309/2015/08/12/Consultancyboys-moeten-stadhuis-helpen-met-financien.dhtml
  Te bedenken wat voor scheve schaats KPMG heeft gereden en nu wordt ingehuurd om de Amsterdamse puinhoop op te ruimen.
  Zo ook Imtech dat door faillissement vanwege malversaties een verliespost inhoudt in de voltooiing van de N-Z lijn!

 40. Frans says:

  Adamus: Vrachtprijzen staan onder druk. Krediet neemt af. En overheid wordt duurder, maar min.Kamp wil private partijen verlijden tot gaswinning in Noordzee; ‘om minder afhankelijk van Polen (?!?!?) en Rusland (ons vliegtuig naar beneden gehaald) te zijn.

  Lobby??

 41. Frans says:

  verleiden inderdaad.
  Zelf twijfel ik ook soms erg bij bepaalde woorden.:-)

 42. Frans says:

  verlijeren is een zeilersterm by the way! 🙂

 43. dr.t says:

  La Mer,

  Ik denk dat admin en volgers iets te veel in de paranoia stand terecht zijn gekomen, nu de huizenmarkt weer aantrekt. Dat is lastig te accepteren.
  Het kan toch niet aan de markt zelf liggen!?,dus het ligt aan personen en instituties.
  Zij geven verkeerde Informatie en lobbyen er op los.

  Komt nog eens bij dat er geen slecht nieuws te bespeuren is, dus het in het kwaad daglicht stellen van personen biedt een mooie afleiding. Dus laten we het over Boelhouwer, de Vlieger, hebben of de theorieen van Boot , Martens en Engelen.

  Ondertussen kent de huizenmarkt een opleving die niemand zag aankomen. Dreigt de zeepbeltheorie zelf uiteen te spatten, wordt het kopen van een huis voordeliger en het huren duurder. En is Het sprookje van goedkoop en sociaal huren over en uit.

 44. tufkaj says:

  Syp maakt goede punten wmb. Vooral de polderstructuur die hij benoemt heb ik zelf nooit begrepen. Werkgevers en werknemersorganisaties die onderling tot deals komen. Organisaties waar ik nooit op heb kunnen stemmen en die vooral als gemene deler hebben dat hun leden 50+ zijn.

 45. Voerman says:

  maarten: Dat gaat toch van dezelfde hoop geld als het cement?

  Je geeft er blijk van niet te weten waar je over praat.

 46. Voerman says:

  tufkaj: Organisaties waar ik nooit op heb kunnen stemmen en die vooral als gemene deler hebben dat hun leden 50+ zijn.

  Zo herken ik je weer.
  De Tufkaj die reeds jaren geleden aangaf, weinig empathie met ouderen te hebben. Die vond, dat er nodig vermogenstransitie oud / jong moest plaatsvinden.
  De Tufkaj die al lang niet – of nauwelijks post omdat toch niemand hier iets bij te brengen valt, daarbij minachtend sprekend over het huidige niveau van dit log.

  Hoe zit het met jouw eigen niveau en wat heb jij geleerd in de afgelopen tijd?

 47. Nico de Geit says:

  dr.t: Ondertussen kent de huizenmarkt een opleving die niemand zag aankomen.

  Dit gaat zich waarschijnlijk nog wel een paar keer herhalen. Als er weer een flink aantal procenten af zijn wordt opnieuw een bodem gevonden. Maar die bodem blijkt dan toch uiteindelijk weer geen bodem.

  De historische bodem zit op 10-15% van de top. Misschien maken wij dat mee, misschien niet.

 48. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: De historische bodem zit op 10-15% van de top

  Dat is dus 80-85% minder dan de top in 2008.

 49. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Dat is dus 80-85% minder dan de top in 2008.

  85-90% ongeveer.

 50. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: 85-90% ongeveer.

  Tegen die tijd denkt niemand meer aan het kopen van een huis.

 51. Adamus says:

  Topic ‘peter de Boef’ is al snel gecoupeerd 🙁

 52. Adamus says:

  tufkaj:
  Syp maakt goede punten wmb. Vooral de polderstructuur die hij benoemt heb ik zelf nooit begrepen. Werkgevers en werknemersorganisaties die onderling tot deals komen. Organisaties waar ik nooit op heb kunnen stemmen en die vooral als gemene deler hebben dat hun leden 50+ zijn.

  Elsevier was toch van Ferry Hogendijk ? 🙂

 53. Adamus says:

  Adamus,

  Had ook een selectief geheugen : https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Ferry_Hoogendijk

 54. Adamus says:

  Voerman: Zo herken ik je weer.
  De Tufkaj die reeds jaren geleden aangaf, weinig empathie met ouderen te hebben. Die vond, dat er nodig vermogenstransitie oud / jong moest plaatsvinden.
  De Tufkaj die al lang niet – of nauwelijks post omdat toch niemand hier iets bij te brengen valt, daarbij minachtend sprekend over het huidige niveau van dit log.

  Hoe zit het met jouw eigen niveau en wat heb jij geleerd in de afgelopen tijd?

  Geen twitter account?

 55. maff says:

  Hij is zo grappig

  Robert Went ‏@went1955 45 min.45 minuten geleden

  Good morning !
  Permalink voor ingesloten afbeelding

  Hoop dat het lukt 🙂

 56. maff says:

  ‘Western central banks advised to resist raising interest rates and told to prepare to ward off deflationary slump in face of cheaper Chinese exports ‘

  http://www.theguardian.com/business/2015/aug/12/chinas-currency-devaluation-could-spark-tidal-wave-of-deflation

 57. maff says:

  maff,

  Nee duzzzzz, jammer

 58. Nico de Geit says:

  maff: Dat is niet eens de grondprijs van nu

  Inderdaad, en ook niet de herbouwwaarde, enz.

 59. Nico de Geit says:

  Het verhaal van Wynia zegt natuurlijk ook iets over de pharma-lobby en hun drift om iedereen in te enten.

 60. Nico de Geit says:

  Nog een keer de historische bodems in een grafiek:

  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/images/huizenprijzen_300jaar.jpg

 61. johan says:

  Ga maar eens een dagje naar de Tweede Kamer, je valt over de lobbyisten.

 62. ps says:

  maff, 🙂

  “Understanding Grexistentialism”:
  https://www.youtube.com/watch?v=8Ue9ek9tTSg

 63. Adamus says:

  Nico de Geit:
  Het verhaal van Wynia zegt natuurlijk ook iets over de pharma-lobby en hun drift om iedereen in te enten.

  Beetje lullig voor ze dat Afrika geen eigen geld heeft om te betalen. Hoewel mrMicrosoft daaraan werkt.

 64. Frans says:

  Nico de Geit:
  Het verhaal van Wynia zegt natuurlijk ook iets over de pharma-lobby en hun drift om iedereen in te enten.

  Right! 🙂

 65. maff says:

  LOL
  de ECB QE-Lobby groep op volle toeren …..

  Fris en fruitig klaargemaakte securitisaties direct te consumeren voor QE opname ( in ruil voor een betere marge, proest ) , securitisatie met geen renteswab maar een rentecap, omg, je blijft lachen

  ‘Het Arena II-pakket van EUR787 miljoen aan hypotheken met Nationale Hypotheekgarantie werd in november voor 42% opgekocht door de Europese Centrale Bank (ECB)’ Ik wist niet wat ik las, en dacht …. datkanietwaarzijn, maar toch ff het vermelden waard ……

  Advies Delta Lloyd is verlaagd, maar dat is weer een ander verhaal …… 😉 ‘SNS Securities verlaagt advies Delta Lloyd’

  Het verhaal over de blinde en de lamme, proest

  Dank ps voor de video 🙂 Blijven lachen

 66. maff says:

  maff,

  Heb ik weer, linkje vergeten 🙂 http://www.beurs.nl/nieuws/binnenland/3806098/delta-lloyd-securitisaties-verbeteren-marge-op-hypotheken

  Delta Lloyd securitisaties verbeteren marge op hypotheken

 67. Sjaak says:

  Heren,

  Niet teveel ruziën 😉

  Er zijn een paar dingen die opvallen of we die nu met negatieve of positieve argumenten willen verklaren/motiveren. Er worden meer huizen verkocht ten opzichte van een aantal jaren geleden. Daarnaast zie je de teller van Funda qua aantal huizen de afgelopen periode naar beneden gaan.

  Nu kan het komen dat alle pieken in de huizenverkoop komt door de huurprijs
  verhoging, maar het feit blijft dat de verkopen op een mooi niveau zit.

  Er wordt op dit forum veel afgezeken dat we nog veel meer zakken met soms bijzondere argumenten. Iets wat wat mij betreft kan en mag hoor, maar je ziet nu dat de verkopen positief of stabiel zijn. Ondanks dat de overheid enkele (naar mijn mening goede) maatregelen heeft genomen, zoals verplicht aflossen. Nu hopen velen op het forum dat de overheid nog meer doet, want anders … komt het nooit weer goed met de huizenmarkt.

  Alleen we moeten niet vergeten. Tis wat de gek ervoor geeft. En zolang de mensen de rente kunnen betalen en momenteel na 30 jaar hun huis hebben afgelost. Wie doet ze wat? Als de koper hiermee tevreden is … leuk voor hun. Dat anderen er anders over denken omdat er een volgende crisis opdoemt, soit. Daar kunnen deze doemdenkers toch op gaan anticiperen? Dat anderen dit niet doen klaar toch. Ben jij in het voordeel!

  Persoonlijk zie ik ook veel apen en beren op de weg. Grondprijzen waarbij weinig tot geen marktwerking is, rente is nu extreem laag … what if it is going to rise? Wat doet de overheid met een afgelost huis qua box 3?
  Huren is ook altijd een oplossingsrichting, maar dat hangt af van een ieder zn eigen situatie en voorkeuren. Je bent flexibel qua locatie en bij wijzigingen op macro niveau kun je anticiperen, maar momenteel wordt huren wel een vrij dure oplossing(mijn mening).

  Ondanks de aantrekkende huizenmarkt en de zogenaamde stijging qua huizenprijs(waarbij de media een hogere huizenprijs altijd als positief beschouwd, iets wat ik nooit heb begrepen). Zie je ook veel “duurdere” huizen tegen een veel lagere prijs uiteindelijk worden verkocht, gelukkig.

  Als je kijkt naar het 4x a 5x Jan Modaal worden nog veel huizen verkocht. Alleen de dure woningen hebben het zwaar en naar mijn mening(gesprekken met meerdere makelaars) komt bij de verkoopgroep ook meer het besef wil men bewegen(lees huis verkopen) dan moet de prijs naar een realistische prijs, waarbij realistisch wil zeggen een prijs die men nu wil geven. Voor iedereen hier overheen valt dat die prijs nu nog veel te hoog is, soit. Maar als er “gekken” zijn die het ervoor willen geven/lenen dan loopt de markt gewoon door. Mede door de al genomen maatregelen en wie weet wat er nog komen gaat is het toch nog wel een redelijk zachte landing.

  Ja, er staan veel huizen onder water volgens veel forumers en media, maar het is toch veel papieren verlies. Niet iedereen die onder water staat gaat verhuizen. Natuurlijk is er groep die ook niet kan bewegen door de daling in de huizenprijzen, maar dat is wel simpel weg de markt. Ik kan ook niet alles in mijn leven kopen. Niet door de daling van de huizenprijs, maar doordat ik niet genoeg inkomen heb 😉 Volgens mij is dat hetzelfde. Alleen als iets een daling is komt het dicht bij de mensen zelf.

 68. maff says:

  Oversluitings-boeteberekening, zover zijn we al gekomen

  Je kan nu zelf je boete gaan berekenen …… wie is hier nou maf ?

  https://www.hypotheekbond.nl/boete

  Penalty https://needamortgage.files.wordpress.com/2010/01/break-your-mortgage.jpg

 69. ps says:

  maff,

  Geweldig dat je hier uiteindelijk de securitisatie lobbygroepen in Frankfurt en Brussel ten tonele voert.
  Dit ontgaat het grootste gedeelte van het volk, waaronder dat op de huizenmarktzeepbel!

  Zo is één van de gore streken die Delta Lloyd in zijn securitisatiebeleid op de internationale financiële markten uithaalt (met zijn lobbygroepen) het mengen van bonafide nationale hypotheekgarantie leningen met twijfelachtige Schrott-financieringen teneinde winstmaximalisatie in de verkoop van pakketten te realiseren.
  Dat is bezig niet goed af te lopen met alle gevolgen voor de financiering van de huizenmarkt, let wel in NL!

  Nou ja, misschien kunnen we gezien de huidige situatie dan maar voorlopig beter uitgaan van het principe:
  #allesdoordehelft!
  https://goedbeleggen.files.wordpress.com/2010/06/fokke-eigen-rating.gif

  Dat uitgangspunt lijkt het meest vatbaar te zijn voor de begripsvorming onder de bevolking, waaronder die op de zeepbel. Dat blijkt hard nodig te zijn!

  Daarom maff: ga zo door! 🙂

 70. ps says:

  ps,

  Maff, spamfilter alert.

 71. Juan Belmonte says:

  @ artikel.

  De heer Wynia legt uit dat in de polder de polderkrachten sterk zijn.
  En dat de politiek soms achterblijft in sturing.

  Klopt vwb de huizenmarkt, is ook uitgebreid gedocumenteerd in rapport Kosten Koper, nota bene door de (schaf) de tweede kamer (af) zelf.

  Ondertussen weelt de tulpenmanie als nooit tevoren
  Op de Hollandse huizenmarkt
  Met prijsstijgingen in de hoofdstad van wel 10% op jaarbasis.

  De visie van Van Dalen is stijgen
  -huizenprijzen-
  en de MSM krijgen de inkt bijna niet aangesleept om dat te drukken.

  Het is net of er niets onderwater staat
  En de overgang
  van gesubsidieerd leasen van woningen
  Naar lenen en weer terugbetalen
  Al volledig achter de rug is en verdisconteerd in langetermijnhuizenprijzen

  Laten we ook maar stellen dat de situatie VS China er geen invloed op lijkt te hebben.
  Dat wil zeggen dat rentes eeuwig historisch laag zullen blijven, althans….

  AMSTERDAM –
  De valuta-ingrepen van de Chinese centrale bank leiden tot verdeeldheid onder deelnemers aan de DFT-poll. Ongeveer een derde denkt dat de munt op korte termijn zal stabiliseren, maar eenzelfde groep denkt dat dit de start kan zijn van een valuta-oorlog.

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/24371977/__Verdeeldheid_over_Chinese_valuta-onrust__.html

  Leuk de telegraaf heeft als nieuws item de stemming op de eigen blog.

 72. maff says:

  Vastgoed Delta Lloyd in de etalage en oeps, Aegon moet ook al gered worden

  http://daskapital.nl/2015/08/na_delta_lloyd_nu_aegon_niets.html

  En waar blijft die Nationale-Hypotheek-Bad-Bank ?

  Het wordt nu toch wel tijd ……. http://www.toonpool.com/user/14616/files/bad_bank_1059165.jpg

 73. maff says:

  maff,

  Maar gelukkig staat het redden ( met taxpayers money ) van de verzekeraars off-balance ( gaat u maar rustig slapen a. 😉 ) , en de oekoenomie draait als een tierelier, en nou weten we ook waarom, er moet weer wat gered worden

 74. tufkaj says:

  Per 1/7 ging grens NHG van (aanschafprijs) 245k naar 231k. Op funda vertaalt dit zich in een piek in het marktaandeel van dit prijssegment:
  http://woningmarktcijfers.staanhier.nl/blog/wp-content/uploads/dipje.jpg

  Bevestigt mijn eerdere conclusie dat er ongeveer 6 weken vertraging zit tussen verkoop en afmelding op funda. Vraag is natuurlijk hoe lang deze piek aanhoudt. In absolute aantallen is dit segment niet heel groot overigens.

 75. Nico de Geit says:

  Sjaak: zolang de mensen de rente kunnen betalen en momenteel na 30 jaar hun huis hebben afgelost

  Veel mensen zitten nog steeds aflossingsvrij. Alleen de nieuwe gevallen gaan verplicht aflossen.

  We gaan van aflossingsvrij naar verplicht aflossen. Wonen is niet langer gratis. Op het moment dat mensen daar achter komen ga je dat terugzien in de prijzen.

 76. Sjaak says:

  Veel mensen die aflossingsvrij zitten. Zitten dat al X-jaren lees mogelijk van voor 2010 toen was de rente hoger dan nu gem. Oftewel een kleine verhoging zou men in principe moeten aankunnen qua maandelijkse rente betalingen, mits je individuele gevallen van werkeloosheid eruit haalt.

  Verder helemaal met je eens! 😉 Ik vraag me wel meer en meer af met al dat verplichte aflossen wat het verdienmodel gaat worden van banken?
  De bekende Persoonlijke Lening? Of zoals in de USA elke Nederlanders heeft Y aantal kredietkaarten met +/- 1500 euro schuld per kaart?
  Daarnaast het Apple Pay, Samsung Pay en Google Wallet die opkomen.

 77. Nico de Geit says:

  Sjaak: zolang de mensen de rente kunnen betalen en momenteel na 30 jaar hun huis hebben afgelost

  Maar die mensen hebben wel een bepaald idee erbij, dat een huis een goede investering is. Het is niet leuk als de waarde van je huis sneller verdampt dan dat jij af kunt lossen.

 78. Adamus says:

  Nico de Geit: Veel mensen zitten nog steeds aflossingsvrij. Alleen de nieuwe gevallen gaan verplicht aflossen.

  We gaan van aflossingsvrij naar verplicht aflossen. Wonen is niet langer gratis. Op het moment dat mensen daar achter komen ga je dat terugzien in de prijzen.

  Het gaat om de rente. Aflossen kan bij dood afgeboekt worden. Vijf ton à 5% x 30 jaar = 750K; maak er SI van 😉 ‘road to serfdom’.

 79. Adamus says:

  maff:
  maff,

  Maar gelukkig staat het redden ( met taxpayers money ) van de verzekeraars off-balance ( gaat u maar rustig slapen a. ) , en de oekoenomie draait als een tierelier, en nou weten we ook waarom, er moet weer wat gered worden

  Imtech failliet! Niet door aantrekkende economie, maar door kopmanne die zichzelf niet uit de wind kunnen houden. @Kamps

 80. Adamus says:

  maff:
  Vastgoed Delta Lloyd in de etalage en oeps, Aegon moet ook al gered worden

  daskapital.nl/2015…_nu_aegon_niets.html

  En waar blijft die Nationale-Hypotheek-Bad-Bank ?

  Het wordt nu toch wel tijd …….toonpool.com/user/…bad_bank_1059165.jpg

 81. Adamus says:

  Adamus:

  Aegon: noorderzon 😉

 82. Frans says:

  maff:
  Für Fransel

  Monsanto Lobby Group

  inspirationgreen.c…-modified-salmon.jpg

  LOL! 🙂 Bedankt! 🙂

 83. Sjaak says:

  Nico de Geit: Maar die mensen hebben wel een bepaald idee erbij, dat een huis een goede investering is. Het is niet leuk als de waarde van je huis sneller verdampt dan dat jij af kunt lossen.

  Helemaal mee eens, maar hetgeen men hier soms roeptoeteren dat alles en iederen failliet gaan valt ook wel mee. Gemiddeld gezien hadden deze mensen voor de crisis een kleine overwaarde. En nu dus onderwaarde, maar op de lange termijn zou op basis van het verleden de inflatie de verliezen wel dekken. Je blijft zitten dat het qua belegging waardeloos is geweest.

 84. Nico de Geit says:

  Sjaak: maar op de lange termijn zou op basis van het verleden de inflatie de verliezen wel dekken

  Dat is het idee van veel huiseigenaren: dat de schuld die ze aangaan over een flink aantal jaren niet veel meer voorstelt. Dat dachten ze in 2001 bijvoorbeeld ook toen maximaal 30 jaar HRA van start ging. We zijn nu 14 jaar verder en geld verdienen en aflossen is juist moeilijker geworden.

 85. Adamus says:

  Sjaak: Helemaal mee eens, maar hetgeen men hier soms roeptoeteren dat alles en iederen failliet gaan valt ook wel mee. Gemiddeld gezien hadden deze mensen voor de crisis een kleine overwaarde. En nu dus onderwaarde, maar op de lange termijn zou op basis van het verleden de inflatie de verliezen wel dekken. Je blijft zitten dat het qua belegging waardeloos is geweest.

  Waar is die inflatie? Lasten(overheid/afnemendeMeeropbrengstclubs) worden wel hoger. Bezit wordt minder waard en levensbehoeften duurder; denk aan lobbyïsten Unilever et al. in den Haag. Wat???? Unilever linkt met Voedingscentrum en WUR? Ongelooooofeluk.

 86. Adamus says:

  Nico de Geit: Maar die mensen hebben wel een bepaald idee erbij, dat een huis een goede investering is. Het is niet leuk als de waarde van je huis sneller verdampt dan dat jij af kunt lossen.

  Een huis = geen investering. Noem die twee dan ook niet in 1 adem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*