Blok legt aanbevelingen commissie huizenprijzen naast zich neer

Gisteravond vond het debat met de regering plaats over het rapport van de Tijdelijke commissie Huizenprijzen. Al snel werd duidelijk dat Stef Blok de gestelde vragen het liefst niet wilde beantwoorden Hij koos ervoor om vooral veel lovende woorden te preken over zijn eigen ‘hervormingen’ op de woningmarkt.

lees ook: Kees de Kort :”120 pagina’s bullshit”

Volgens Paulus Jansen van de SP deponeert Blok het rapport met veel omhaal en vriendelijke woorden direct weer in de onderste la van zijn bureau. Toch werden er ook nog wel wat opvallende uitspraken gedaan.

Roald van der Linde, de opvolger van Betty de Boer en Barbara Visser, kwam in problemen omdat hij een aantal nogal domme opmerkingen maakte over kredietverlening en schaarste. ‘Was er onbeperkt bijgebouwd in Nederland, dan had dat probleem zich waarschijnlijk niet voorgedaan’ aldus van der Linde. De kredietverlening was het probleem niet en die moet gewoon aan de markt worden overgelaten. Met zijn logica had Spanje dus noot in de problemen kunnen komen..


Jacques Monasch was verder nogal teleurgesteld in het negatieve beeld dat de PVV over de woningmarkt schetste. Joram van Klaveren pareerde de kritiek van Monasch door met cijfers te komen en raadde Jacques aan om de woorden van de makelaars met een korreltje zout te nemen omdat zij er belang bij hebben de markt omhoog te praten.

Hier kunt u de overige ‘hoogtepunten’ beluisteren.

Share Button
Tagged with: , ,
84 comments on “Blok legt aanbevelingen commissie huizenprijzen naast zich neer
 1. tufkaj says:

  Ik heb me gister vooral echt zitten verbazen over wat Joram allemaal uitkraamde. Echt onvoorstelbaar dat zo iemand woordvoerder voor een tweedekamer partij kan zijn.

 2. tufkaj says:

  (daarbij heb ik het fragment hierboven nog niet kunnen luisteren, maar doel ik vooral op het beeld dat duurder wordende huizen goed voor ons zouden zijn en de HRA volkomen heilig is.)

 3. Ontwikkelaar says:

  De VVD zou natuurlijk mijn partij moeten zijn, maar die Van der Linde is me toch ook weer zo’n randdebiel in het rijtje.

  Waar haalt de VVD dit soort lui vandaan?

  Ondertussen in Engeland: een garantie tot 600k (euro’s of ponden, wat maakt het uit) en prijzen in Londen die stijgen tot 21k euro (dat dan weer wel) per m2.

  Eens kijken hoe ver ze daar zullen vallen.

 4. Steven says:

  tufkaj,

  Luister de bovenste van Blok dan wel even. Het is goed dat er weer meer hypotheken zijn:… Waarom eigenlijk? Het kost de staat HRA.

  Als er meer woningen worden verkocht is het misschien een goede zaak, maar hij zegt hypotheken.

 5. Steven says:

  Ontwikkelaar: prijzen in Londen die stijgen tot 21k euro

  ha ha. en dan ook nog gegarandeerd door de staat tot 600.000″: wat willen ze nou eigenlijk vraag ik me steeds af: het houdt toch een keer op.

 6. Steven says:

  21k per m2 (bedoel ik ook uiteraard)

 7. Bubbelonia says:

  tufkaj,

  De PPV had zelfs uitgerekend dat de huizenprijzen helemaal niet hadden hoeven dalen sinds 2008. Stijginging pre-2008 zijn ook he-le-maal prima. Compleet van de wereld los dus die van Klaveren

  Wel goed dat hij de non-antwoorden van Blok niet zomaar accepteert. Maar verder: Joram leeft nog steeds onder een steen.

 8. a says:

  Voor degenen onder ons die een particuliere huurwoning zoeken…

  http://www.telegraaf.nl/overgeld/huis-hypotheek/22376143/__Huurder_kan_bemiddelingskosten_terugeisen__.html

  Zou het uitzuigmodel van de huisjesmelkers en de directwonen-clubs van deze wereld dan toch langzaam worden aangepakt?

 9. lorenzo says:

  Bubbelonia: Joram leeft nog steeds onder een steen.

  Valt mee ,deze eveneens kale man in een eveneens groot maatpak zegt wat het volk wil horen . Net als voorheen de belofte van behoudt van HRA en een ieder € 1000 . Het heeft gewerkt namelijk.
  Rutte is op de achtergrond nu aan het overdenken : Europa of met als voorheen collega Woutertje als vennoot eens een fatsoenlijke boterham verdienen.

 10. Voerman says:

  Steven: Als er meer woningen worden verkocht is het misschien een goede zaak, maar hij zegt hypotheken.

  Waarom is daar iets mis mee?
  Bij ieder huis hoort nu eenmaal een hypotheek, net zoals bij iedere auto vijf wielen (het reservewiel meegerekend) behoren. 🙂

 11. Latida says:

  Ondertussen in London:

  http://www.fastcoexist.com/3026691/tiny-prefab-50000-homes-could-make-outrageously-expensive-cities-affordable

  O jee, als starters eens echt keuzeopties zouden hebben en de markt eens echt de markt kon zijn.

  Kwestie van tijd.

 12. Steven says:

  Voerman,

  Ach ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel. Waarom is het fijn als het aantal hypotheken groeit als de huizenprijs nog te duur is? Blok wil gewoon dure huizen die veel verkocht worden; het kost de staat alleen maar extra HRA, maar dat maakt allemaal schijnbaar niet uit.

 13. Bubbelonia says:

  Mijn samenvatting van het debat:

  #VVD: meer bouwen, maakt niet uit dat er reeds honderden voetbalvelden leegstaan
  #PVV: meer lenen, maakt niet uit dat we al wereldkampioen schulden zijn
  #PvdA: durft niks te zeggen
  #CDA: heeft niks te zeggen
  #D66: durft iets te zeggen, niet veel
  #SP + #CU hebben als enige twee inhoudelijk iets te melden.
  #StefBlok: reageert gewoon niet

  Mis ik nog iemand?

 14. Voerman says:

  Steven: Ach ik hoop dat je begrijpt wat ik bedoel.

  Steven, ik begrijp echt wel wat je bedoelt.
  Wij zijn het in beginsel ook meestal wel eens.
  Extremen om je mening te onderbouwen, dat is niet nodig en zwakt goede argumenten af. Dat vid ik wel eens jammer. Verder: old soldiers never die! 🙂

 15. NRW says:

  Voerman: Waarom is daar iets mis mee?
  Bij ieder huis hoort nu eenmaal een hypotheek, net zoals bij iedere auto vijf wielen (het reservewiel meegerekend) behoren.

  Misschien in Nederland maar hier in Duitsland ken ik velen die hun huis cash aftikken of het huis hypotheekvrij hebben. Ons optrekje hebben wij 11 jaar geleden ook contant betaald.

 16. mafketell says:

  Floor alweer een Schmulletje ….. 🙂

  Hoedje af voor Seth Klarman …….
  http://schmulladdertjeonderhetgras.blogspot.nl/2014/03/raad-daad-hoedje-af-voor-seth-klarman.html

  Confisqueren van de pensioenfondsen ……
  Dat wordt lekker straks ……… wat een toestand …… Alle schulden snel aflossen, eerste vereiste …… schuld hoger dan woningwaarde = Molensteen etc. het op dit blog al welbekende verhaal 🙂

 17. Voerman says:

  NRW: Misschien in Nederland maar hier in Duitsland ken ik velen die hun huis cash aftikken of het huis hypotheekvrij hebben. Ons optrekje hebben wij 11 jaar geleden ook contant betaald.

  Mogelijk, dat in Duitsland alles met betrekking tot hypotheken en schulden veiliger geregeld is als in dit Landschap, maar in Dld komt evengoed armoede voor.
  Gemiddeld genomen is de Duitser misschien wat rijker. Las vanmorgen in de krant, dat Duitsers in sommige opzchten toch wel een beetje naar Landschappers opzien. Belgen overigens ook.

 18. Dirk says:

  Als je een beetje eigen geld hebt, denk dan eens aan een Duitse hypotheek op uw Nederlandse huis, deze liggen al gauw 1% lager 🙂
  (bij 10% eigen inbreng van de koopsom al mogelijk)

  http://www.wegwijs.nl/artikel/2013/06/voordelige-duitse-hypotheek-alle-informatie-op-een-rij

  De banken in Nederland kunnen beter niet achter gaan blijven, anders zullen de Nederlandse banken een flinke strop gaan krijgen 😉

 19. Luisindepels says:

  Dirk,

  Heb je ook een linkje naar een daadwerkelijke aanbieder? Dit is een net niet linkje naar een website die gretig het nieuwtje overnam vorig jaar, maar later bleek toch dat het een hoax was van een Nederlandse zakenvrouw annex oplichtster?

 20. HuisKopen2013 says:

  @Dirk (18)
  Ik heb een Duitse hypotheek en ik kan je vertellen dat die cijfers niet kloppen.
  A: minimaal 30% eigen geld
  B: minder dan 1% lager dan laagste NHG (banken hebben daar al een vangnet)
  C: weinig aanbieders

 21. Adamus says:

  Steven: ha ha. en dan ook nog gegarandeerd door de staat tot 600.000″: wat willen ze nou eigenlijk vraag ik me steeds af: het houdt toch een keer op.

  Gelukkig hebben ze hun eigen sociale contract: GBP ((£)

 22. Adamus says:

  mafketell:
  Floor alweer een Schmulletje …..

  Hoedje af voor Seth Klarman …….
  schmulladdertjeond…or-seth-klarman.html

  Confisqueren van de pensioenfondsen ……
  Dat wordt lekker straks ……… wat een toestand …… Alle schulden snel aflossen,eerste vereiste …… schuld hoger dan woningwaarde= Molensteenetc. het op dit blog al welbekende verhaal

  Leuk hè, overheid eist eigen schuldpapier op. Ingewikkelder kunnen we het niet maken.

 23. Adamus says:

  Bubbelonia:
  tufkaj,

  De PPV had zelfs uitgerekend dat de huizenprijzen helemaal niet hadden hoeven dalen sinds 2008. Stijginging pre-2008 zijn ook he-le-maal prima. Compleet van de wereld los dus die van Klaveren

  Wel goed dat hij de non-antwoorden van Blok niet zomaar accepteert. Maar verder: Joram leeft nog steeds onder een steen.

  Joram is volksvertegenwoordiger en verwoord waarschijnlijk hoe er over gedacht wordt. Monasch is zelfbenoemd en reageert met het aanhalen van een vage club. Non valeur.

 24. Adamus says:

  mafketell:
  Floor alweer een Schmulletje …..

  Hoedje af voor Seth Klarman …….
  schmulladdertjeond…or-seth-klarman.html

  Confisqueren van de pensioenfondsen ……
  Dat wordt lekker straks ……… wat een toestand …… Alle schulden snel aflossen,eerste vereiste …… schuld hoger dan woningwaarde= Molensteenetc. het op dit blog al welbekende verhaal

  Is toch al bekend? Dijsselbloem heeft het al eerder gezegd. Ik niemand er over horen piepen. Schmull is toch een handelaar m.i. Ook korte werk dus.

 25. Frans says:

  Altijd interesssant: RTL Z interviewt econoom James Richards: het monetaire systeem zal instorten.
  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/rtl-z-interviewt-econoom-james-richards-het-monetaire-systeem-zal-instorten

 26. Dirk says:

  Luisindepels: Heb je ook een linkje naar een daadwerkelijke aanbieder? Dit is een net niet linkje naar een website die gretig het nieuwtje overnam vorig jaar, maar later bleek toch dat het een hoax was van een Nederlandse zakenvrouw annex oplichtster?

  Hier nog een link, Duitse rente op het moment 2,6% 10 jaar vast, 1,2% lager dan in Nederland.

  Huizenmarktzeepbel moet ook ergens een youtube filmpje hebben, waar volgens mij deze hele affaire werd weergegeven.

  Hieronder nog een link, waar ze het over 20% eigen inbreng hebben, als ik misschien even door zou zoeken, zou het best wel eens kunnen zijn, dat 10% wel aannemelijk ook is, maar dat de rente iets hoger zou worden.

 27. Dirk says:

  HuisKopen2013: @Dirk (18)
  Ik heb een Duitse hypotheek en ik kan je vertellen dat die cijfers niet kloppen.
  A: minimaal 30% eigen geld
  B: minder dan 1% lager dan laagste NHG (banken hebben daar al een vangnet)
  C: weinig aanbieders

  Volgens mij kon je in het begin alleen maar tegen de grens van Duitsland een huis met een Duitse hypotheek krijgen, ik weet natuurlijk niet wanneer je die hypotheek hebt afgesloten, er zouden op het moment meer aanbieders op de Nederlandse markt gekomen kunnen zijn en voor geheel Nederland.
  Dat er eigen geld ingelegd moet worden, was mij niet ontgaan, maar gezien ik ongeveer 40% eigen inbreng van de woning wil gaan doen, vind ik het niet zo onverstandig om een Duitse hypotheek te gaan onderzoeken.

 28. Adamus says:

  Voerman: Mogelijk, dat in Duitsland alles met betrekking tot hypotheken en schulden veiliger geregeld is als in dit Landschap, maar in Dld komt evengoed armoede voor.
  Gemiddeld genomen is de Duitser misschien wat rijker. Las vanmorgen in de krant, dat Duitsers in sommige opzchten toch wel een beetje naar Landschappers opzien. Belgen overigens ook.

  MSM: Houd er de moed maar in. http://www.releaselyrics.com/0d26/max-van-praag-daar-zijn-de-appeltjes-van-oranje-weer/

 29. Adamus says:

  Frans,

  LOL. En dan een systeem met SDR (special drawing rights) onder aanvoering van failliet USA . Dus op dezelfde voet verder gaan.

 30. Juan belmonte says:

  Voerman,

  18% van eigen woningbezit is hypotheekvrij.

  Nu zijn er ook auto’s zonder reservewiel, BMW bijvoorbeeld, maar om dat nu tot 18% van de populatie te bestempelen…..

 31. Juan belmonte says:

  @ artikel

  Hypotheekvolume 2013 tov 2012 -20%
  Huizenprijs 2013 tov 2012 -6%

  En de makelaars
  Die al 5 jaar bodems en stijgingen zien
  Spreken van “carnaval op de woningmarkt”
  Waar ze eerder ook sprake van behoudend gefinancierd…..
  Waar 800.000 woningen onder water staan.

  Hoe goedgelovig en daarmee geloofwaardig
  Is de heers Drs Jacques monasch hier ?

 32. Juan belmonte says:

  Laten we niet vergeten
  Dat deze minister aflossingsvrij leasen aan banden heeft gelegd
  Evenals de HRA voor bestaande gevallen aangepakt.

  Welke maatregelen uit het rapport Kosten Koper legt de minister dan naast zich neer ?

  Het is Juan niet geheel duidelijk…

 33. Juan belmonte says:

  Buenas noches
  Juan

 34. Voerman says:

  Juan belmonte: Nu zijn er ook auto’s zonder reservewiel, BMW bijvoorbeeld, maar om dat nu tot 18% van de populatie te bestempelen…..

  Wel eens bandenpech met zo’n auto gehad?

 35. Voerman says:

  Juan belmonte: Hoe goedgelovig en daarmee geloofwaardig
  Is de heers Drs Jacques monasch hier ?

  In dat opzicht zijn mensen net als pedofielen; ze houden er pas mee op als ze in de bak zitten. 🙂

 36. Latida says:

  mafketell:
  WOZ alert …..

  omroepflevoland.nl…r-te-lage-woz-waarde

  Eigenaren met een te hoge WOZ waarde daarentegen wordt vriendelijk doch dringend verzocht hun grote muil te houden..

 37. Latida says:

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3612244/2014/03/13/Huurder-vaker-in-problemen-meer-mensen-huis-uitgezet.dhtml

  7000 huisuitzettingen in 2013, vooral huurders. Wat overigens niet wil zeggen dat er bij kopers geen betaalproblemen zijn, alleen liggen de belangen daar Anders..

 38. Bojan van der Linde says:

  Hadden ze hier in Nederland ook maar aan dat duitse model van 70-80% max lenen van de aankoop som, en volledig aflossen vastgehouden. Icm met afschaffing van de HRA waren de prijzen nu de helft van wat ze nu zijn….

 39. Voerman says:

  Bojan van der Linde: Hadden ze hier in Nederland ook maar aan dat duitse model van 70-80% max lenen van de aankoop som, en volledig aflossen vastgehouden. Icm met afschaffing van de HRA waren de prijzen nu de helft van wat ze nu zijn….

  Zijn de prijzen in Duitsland dan de helft???????

  Geen onzin verkopen Bojan en niet de HRA populist uithangen.
  HRA is niks meer dan een stukje (en voor velen een noodzakelijk) stukje inkomen om een huis te kunnen financieren.
  Het afschaffen van vakantiegeld of kinderbijslag of AOW zou evengoed invloed hebben op allerlei prijsontwikkelingen.
  Zelfs het brood zou goedkoper worden!
  Maar de welvaart?????

  De HRA wordt wel zodanig toegepast, dat mensen die hem het minst nodig hebben er het meest van profiteren, maar dat is een ander item.

 40. Voerman says:

  ps: “NZ raises official interest rates, more on way”

  Zal onderhand tijd worden en verdient ook hier navolging. (zal ook gegarandeerd gebeuren)
  Dan is dat HRA gezeik snel afgelopen en Voerman krijgt tenminste op zijn oude dag wat meer beloning voor zijn spaarcentjes.

 41. lorenzo says:

  Voerman: Zijn de prijzen in Duitsland dan de helft???????

  Meer dan de helft zelfs in Duitsland mogelijk , indien niet de leer van het kuddegedrag wordt gevolgd ( ik kom hier veel omgeving a’dam en dito prijzen tegen ..) een reel gegeven van Bojan.
  Geheel aflossen is al een feit , de HRA gaat er aan (in zijn totaliteit) en eigen geld meenemen is al in een zekere voorfase.
  Onze kleinkinderen (..) gaan profiteren .

 42. Bojan van der Linde says:

  zonder HRA heeft de burger een hogere maandlast , wat zich dus zal vertalen in een lagere huizenprijs.
  Ik geniet zelf ook van de HRA hoor , want heb een koophuis.
  Maar had liever 50.000 minder betaald en geen HRA, want degenen die er het meest van profiteren zijn de hogere inkomens.
  Voor mij is het zon 200 euro per maand, maar als je een hypotheek van een miljoen afsluit is dit ongeveer 1200-1500 euro per maand.

 43. Dirk says:

  Latida: 7000 huisuitzettingen in 2013, vooral huurders. Wat overigens niet wil zeggen dat er bij kopers geen betaalproblemen zijn, alleen liggen de belangen daar Anders..

  En dan willen ze het btw tarief op eten gaan verhogen…
  http://www.nrc.nl/next/van/2011/december/14/btw-op-ongezond-eten-hoger-12131306

  Aanvraag uitkering Poolse migranten stijgt met 277%
  http://www.waarinholland.nl/aanvraag-uitkering-poolse-migranten-stijgt-met-277/

  Het moet toch ergens van betaald worden en ze moeten toch wonen, dus Nederlanders uit de woningen en de migranten erin 🙂

 44. svg says:

  Dirk,

  Ho,ho, wel even eerlijk blijven: ,”Raad voor de Volksgezondheid wil dat btw op ongezond voedsel wordt verhoogd naar negentien procent.”

 45. Maria says:

  Bojan van der Linde:
  zonder HRA heeft de burger een hogere maandlast , wat zich dus zal vertalen in een lagere huizenprijs.
  Ik geniet zelf ook van de HRA hoor , want heb een koophuis.
  Maar had liever 50.000 minder betaald en geen HRA, want degenen die er het meest van profiteren zijn de hogere inkomens.
  Voor mij is het zon 200 euro per maand, maar als je een hypotheek van een miljoen afsluit is dit ongeveer 1200-1500 euro per maand.

  Met HRA heeft de bank hogere inkomsten en we willen toch vooral niet het verdienmodel van onze bankensector aanpakken!

 46. Bubbelonia says:

  Bojan van der Linde: zonder HRA heeft de burger een hogere maandlast

  Empirisch is er weinig ondersteuning voor deze uitspraak: Landen met MEER rentesubsidie hebben over het algemeen juist een HOGERE woonquote. Bovendien is het aantal afbetaalde huizenbezitters in een land KLEINER en het aandeel sociale huurwoningen in dat land GROTER naarmate er meer hypotheekrentesubsidie wordt uitgedeeld in dat land. De correlatie is (in mijn ogen) te groot om toeval te zijn: De lijntjes lopen duidelijk een kant op, helemaal als je de out-liers wegdenkt.

  http://woningmarktcijfers.staanhier.nl/blog/2014/03/01/infographic-werkt-het-subsidieren-van-hypotheekrente/

  ps, DE en UK hebben officieel geen rentesubsidie, maar wel veel karakteristieken van een land dat dit wel heeft. Is het gerechtvaardigd om help-to-buy en bausparen ook koopsubsidies te noemen?

  Verder ben ik het helemaal met je eens. Volgens mij ligt de uitdaging niet in het al dan niet afschaffen van de HRA (dat gaat zeker gebeuren, ooit), maar wie gaat er van die afschaffing profiteren. Daar stemmen we dus op: Een stem op de VVD betekent afschaffen + compensatie voor de achterban van de VVD (en dat is 90% van de NLers niet). Een stem op, zeg, de SP betekent afschaffing + compensatie voor de lagere inkomens (dus niet voor de top-inkomens). Een stem op de het CDA betekent afschaffing + compensatie voor gezinnen (dus niet voor alleenstaanden). Etc etc.

 47. Maria says:

  Maria: Met HRA heeft de bank hogere inkomsten en we willen toch vooral niet het verdienmodel van onze bankensector aanpakken!

  Ik bedoel maar:

  http://daskapital.nl/2014/03/wall_streetbonussen_weer_op_ni.html

 48. Dirk says:

  svg: Ho,ho, wel even eerlijk blijven: ,”Raad voor de Volksgezondheid wil dat btw op ongezond voedsel wordt verhoogd naar negentien procent.”

  Haha, voedsel is voedsel dus 6% btw op voedsel gaat 19% worden, voor iedereen, gewoon omdat het kan 😉

 49. Dirk says:

  Wat zou er gaan gebeuren met de huizenprijzen als Wilders aan de macht gaat komen? … ik ga even een blokje om 🙂

 50. Dirk says:

  Jacques Monasch… dat wordt de nieuwe cabaretier van Nederland 🙂

 51. svg says:

  Dirk: Haha, voedsel is voedsel dus 6% btw op voedsel gaat 19% worden, voor iedereen, gewoon omdat het kan

  Niet alleen voor benzine of diesel naar Duitsland of Belgie,maar ook voor voedsel???

 52. Nico de Geit says:

  ‘Klaas Knot heeft niet alleen het ‘gevoel’ dat het weer goed gaat met de economie, hij durft er ook naar te handelen. Uit het vandaag gepresenteerde jaarverslag van de Nederlandsche Bank blijkt dat hij een hypotheek heeft genomen van € 1,2 miljoen onder gunstige personeelscondities.’

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/22381991/__Knot_steekt_zich_diep_in_hypotheekschuld__.html

 53. Voerman says:

  lorenzo: de HRA gaat er aan (in zijn totaliteit) en eigen geld meenemen is al in een zekere voorfase.
  Onze kleinkinderen (..) gaan profiteren .

  Als onze kleinkinderen dezelfde big spenders blijven die zij en hun ouders nu zijn komen zij als zij eenmaal groot zijn om van armoede.
  En Voerman heeft het allemaal gezien en kan het dus weten!
  Niet, dat het zal helpen, wordt niet naar geluisterd.
  De Voermannen zijn zelf slechts bezig om zo comfortabel mogelijk de weg naar de uitgang te zoeken. 🙂

 54. Maria says:

  € 1,2 miljoen op basis van twee woningen, nu 1 verkocht.

  Maar inderdaad bij zeg € 600.000.= hypotheek is de HRA:

  a. Een welkome aanvulling op je inkomsten;
  b. Een tegemoetkoming omdat je zoveel belasting moet betalen.

 55. Marketwatch says:

  @Maria

  Klaas Knot had volgens het jaarverslag over 2013 een salaris van 324.402 euro. Een hypotheek a 600K is dus maar 2x zijn Bruto-inkomen, oftewel deze man heeft echt geen HRA nodig om de lasten te kunnen dragen…

 56. lorenzo says:

  Voerman: Als onze kleinkinderen dezelfde big spenders blijven die zij en hun ouders nu zijn komen zij als zij eenmaal groot zijn om van armoede.
  En Voerman heeft het allemaal gezien en kan het dus weten!
  Niet, dat het zal helpen, wordt niet naar geluisterd.
  De Voermannen zijn zelf slechts bezig om zo comfortabel mogelijk de weg naar de uitgang te zoeken

  M.a.w.: de diersoort en primaat ,zijnde de mens moet nu eenmaal tegen zichzelf beschermt worden , zover at mogelijk is dan. Heyena’s hebben in wezen meer manieren , zie ik ook liever , terzijde .
  De wijsheid zit hem dan ook in het afleren van de materiele dwang , veelal toch op de verkeerde gronden als argument. Non-schuld is vrijheid , hoe ouder (niet van toepassing nog )hoe meer van toepassing.

 57. Voerman says:

  lorenzo: Non-schuld is vrijheid , hoe ouder (niet van toepassing nog )hoe meer van toepassing.

  Yep.
  Een enkele Voerman heeft het reeds vroeg gesnapt! Vandaar, dat vrijheid, gelijk het verstand met de jaren is gekomen.

 58. Voerman says:

  Maria: Met HRA heeft de bank hogere inkomsten en we willen toch vooral niet het verdienmodel van onze bankensector aanpakken!

  Dat is (onbedoelde?) bijvangst, die gemakkelijk met een paar simpele wetjes te voorkomen zou zijn.
  Maar dat gaat in dit landschap helaas niet gebeuren!

 59. ps says:

  Nico de Geit:
  ‘Klaas Knot heeft niet alleen het ‘gevoel’ dat het weer goed gaat met de economie, hij durft er ook naar te handelen. Uit het vandaag gepresenteerde jaarverslag van de Nederlandsche Bank blijkt dat hij een hypotheek heeft genomen van € 1,2 miljoen onder gunstige personeelscondities.’

  telegraaf.nl/dft/n…potheekschuld__.html

  Je verwacht het niet van Knot, hè? Hij is vast en zeker aangestoken door het neoliberale virus.
  Toch maar in de leer gaan bij Paus Franciscus, een bescheiden man, die de Vaticaanbank heeft opgeruimd!
  Zo lang er bij DNB nog lieden zijn als Knot en zijn vazallen, kan je geen drastische verandering van het financiële systeem verwachten.

 60. Nico de Geit says:

  Marketwatch: Klaas Knot had volgens het jaarverslag over 2013 een salaris van 324.402 euro

  Waarom neemt zo iemand een hypotheek?

 61. Dirk says:

  svg: Niet alleen voor benzine of diesel naar Duitsland of Belgie,maar ook voor voedsel???

  En als we daar toch heengaan, kunnen we net zo goed daar blijven als we een beetje gezond willen blijven 😉

 62. Dirk says:

  Marketwatch: Klaas Knot had volgens het jaarverslag over 2013 een salaris van 324.402 euro. Een hypotheek a 600K is dus maar 2x zijn Bruto-inkomen, oftewel deze man heeft echt geen HRA nodig om de lasten te kunnen dragen…

  Waarom zo’n goedkoop huis… wat een scheeflener zeg.

 63. Dirk says:

  mafketell: En alweer een bankrun ….. no. hoeveel ?

  Te horen had ik gekregen, dat ze maar iets van omgerekend 20 euro op kunnen nemen per persoon.

 64. Adamus says:

  Latida:
  ad.nl/ad/nl/1012/N…-huis-uitgezet.dhtml

  7000 huisuitzettingen in 2013, vooral huurders. Wat overigens niet wil zeggen dat er bij kopers geen betaalproblemen zijn, alleen liggen de belangen daar Anders..

  Zo worden er in Amsterdam alleen al honderden -ook zonder huurachterstand- door samenwerking GGD en WOCO uitgezet. Neem aan dat het in 7000 is verwerkt?

 65. Adamus says:

  Nico de Geit:
  ‘Klaas Knot heeft niet alleen het ‘gevoel’ dat het weer goed gaat met de economie, hij durft er ook naar te handelen. Uit het vandaag gepresenteerde jaarverslag van de Nederlandsche Bank blijkt dat hij een hypotheek heeft genomen van € 1,2 miljoen onder gunstige personeelscondities.’

  telegraaf.nl/dft/n…potheekschuld__.html

  “De bank is geselecteerd na een openbare aanbesteding.” 🙂 eerste voorwaarde: TOO BIG TOO FAIL

 66. Adamus says:

  Bojan van der Linde:
  zonder HRA heeft de burger een hogere maandlast , wat zich dus zal vertalen in een lagere huizenprijs.
  Ik geniet zelf ook van de HRA hoor , want heb een koophuis.
  Maar had liever 50.000 minder betaald en geen HRA, want degenen die er het meest van profiteren zijn de hogere inkomens.
  Voor mij is het zon 200 euro per maand, maar als je een hypotheek van een miljoen afsluit is dit ongeveer 1200-1500 euro per maand.

  Er zijn wel meer Bojan’s dan miljoenenhypotheken die van HRA gebruik maken.

 67. Adamus says:

  ps: Je verwacht het niet van Knot, hè? Hij is vast en zeker aangestoken door het neoliberale virus.
  Toch maar in de leer gaan bij Paus Franciscus, een bescheiden man, die de Vaticaanbank heeft opgeruimd!
  Zo lang er bij DNB nog lieden zijn als Knot en zijn vazallen, kan je geen drastische verandering van het financiële systeem verwachten.

  Is Knot geen refo?

 68. Adamus says:

  Dirk:
  Jacques Monasch… dat wordt de nieuwe cabaretier van Nederland

  Monasch & Perlemoer

 69. Dirk says:

  Adamus: Monasch & Perlemoer

  Dat wordt dan in 2017, als mensen weer wat geld hebben om kaarten te kunnen kopen 🙂

 70. Voerman says:

  Dirk: Dat wordt dan in 2017, als mensen weer wat geld hebben om kaarten te kunnen kopen

  Geld zat!
  Wat dacht je van al dat geld, wat de laatste jaren niet gebruikt is om huizen te kopen!! 🙂
  Kijk maar eens op de terrasjes!
  Geen tafeltje vrij vandaag in Lampegat.
  Duizenden etende, drinkende, vrolijke mensen. Het leven was nog nooit zo zichtbaar goed. Laten wij elkaar niet somber maken.

 71. Voerman says:

  Voerman: Laten wij elkaar niet somber maken.

  Een wereld van tegenstrijdigheden.
  Armoede en rijkdom gaan hand in hand.
  Een nieuwe wereld met nieuwe waarden en begrippen staat op ontspringen.
  Ga participeren en deelnemen in plaats van op dit forum te jammeren over dat huis wat U verlangt te bezitten,maar niet kunt betalen! Stap over Uw afgunst heen en ervaar wat het is om tevreden te zijn met al Uw beperkingen en mogelijkheden.
  Carpe diem! 🙂

 72. lorenzo says:

  De hele wereld investeert op dit moment in Europa : valuta en vastgoed , Chinezen kochten in 2013 voor ruim 3 Billion in Zuid Europeesch vastgoed .
  Ooit gaan en moeten (voor wat hoort wat ..) zij ons helpen ….

 73. Sven says:

  Voerman: Geld zat!
  Wat dacht je van al dat geld, wat de laatste jaren niet gebruikt is om huizen te kopen!!
  Kijk maar eens op de terrasjes!
  Geen tafeltje vrij vandaag in Lampegat.
  Duizenden etende, drinkende, vrolijke mensen. Het leven was nog nooit zo zichtbaar goed. Laten wij elkaar niet somber maken.

  Gewoon lekker je kop in het zand steken Voerman, kun je hartstikke goed 🙂

 74. lorenzo says:

  Hoewel ik nog steeds boertjes laat van de afgelopen 20 jaar wil ik me nu beperken tot vandaag en kan ik tevens bevestigen : geen stoeltje vrij op welk terras dan ook . Tevens op de terugweg (het is niet anders , ik moest) omleidingen bij de afslagen IKEA en ander , in de regel, kredietgerief.

 75. Klaas says:

  Ontwikkelaar:
  Ondertussen in Engeland: een garantie tot 600k (euro’s of ponden, wat maakt het uit) en prijzen in Londen die stijgen tot 21k euro (dat dan weer wel) per m2.

  Eens kijken hoe ver ze daar zullen vallen.

  Stijgen bedoelt u?

  Londen is het Manhattan geworden van Europa. Daar zit het centrum van de Europese vrije financiële markt en er staan al minimaal 236 wolkenkrabbers (grootste deel appartementen) in de planning daar. De prijzen stijgen daar per m2 net zo hard als de hoogte van de skyline.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*