NVM wil spreekuur over kredietcrisis

Voorzitter Wim Nieuwenburg van NVM Haaglanden wil dat alle NVM-makelaars in de regio gezamenlijk een inloopspreekuur organiseren om mensen voor te lichten over de gevolgen van de kredietcrisis.

„Het zijn economisch zware tijden. Consumenten met plannen om een huis te kopen of te verkopen zitten met vragen en verlangen naar meer zekerheid. Daar kunnen wij hen als makelaar bij helpen door goed te adviseren. Een vrijblijvend inloopspreekuur verlaagt bovendien de drempel om even binnen te stappen,’’ legt Nieuwenburg uit.

Tijdens zijn nieuwjaarstoespraak vrijdag zal de voorzitter van NVM Haaglanden alle leden van de makelaarsorganisatie daarom oproepen een dergelijk spreekuur te organiseren. „Alle makelaarskantoren in de regio zouden bijvoorbeeld af en toe op zaterdag een paar uur open kunnen,’’ zegt Nieuwenburg. De NVM-voorzitter verwacht dat 2009 een moeilijk jaar wordt. „Alles zal moeilijker en stroever gaan. Makelaars zullen zich daarom als échte ondernemers moeten gaan gedragen om te overleven.’’

bron: AD.nl

Share Button
Tagged with: , ,
4 comments on “NVM wil spreekuur over kredietcrisis
 1. Niels says:

  Haha, spreekuur over de krediet crisis. Makelaar: ik denk dat het een goed moment is om een huis te kopen….

  Is dit een grapje van de NVM?

 2. Mark says:

  Mwah, als ze echt goede adviezen geven kan het goed werken.
  Als ze bijvoorbeeld erop inspelen dat de markt een prijsverlaging wil, dan zou het zomaar eens goed kunnen uitpakken. Maar hier op deze site zijn ook een paar makelaars actief, en erg helder en duidelijk zijn ze niet.

 3. Lex says:

  Probleem is natuurlijk dat makelaars zich de afgelopen jaren amper als echte ondernemers hoefden te gedragen. De winsten kwamen zo’n beetje aangewaaid.

  Nu wordt men geconfronteerd met de risico’s en moeilijke kanten van het ondernemerschap. De vraag is natuurlijk of men uiteindelijk gaat doen wat nodig is in een neergaande markt.

 4. Henri says:

  Een goede tip voor een aantal makelaars met ondernemingszin? Profileer je als aankoopmakelaar. Stoot zo snel mogelijk je verkoopportefeuille af en afficheer in de etalage of advertenties je aankoopsuccessen. “Vraagprijs april 2008: 450.000. Op 6 januari 2009 door mij aangekocht voor client: 350.000.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*