Waar is Peter Boelhouwer mee bezig?

In Nieuwsuur zei Peter Boelhouwer gisteravond dat het kabinet hoognodig maatregelen moet nemen. Het nieuwe kabinet moet extra geld storten in het Stimuleringsfonds voor de Volkshuisvesting, zodat vooral starters makkelijker een huis kunnen kopen.

Bovendien moeten banken mensen die met schulden blijven zitten na de verkoop van hun huis, kunnen blijven helpen, vindt de hoogleraar. Nu is het zo dat banken niet bereid zijn om die zogenoemde restschuld te financieren. Deze inzichten komen niet uit het Wonen 4.0 plan waar boelhouwer aan meewerkte, maar uit het plan van de bouwlobby.

Het meest opvallende vond ik dat hij opnieuw stijgende huizenprijzen voorspelt. Dit deed hij begin 2009 tijdens een kleine opleving van de huizenmarkt ook al.

Een half jaar geleden gaf hij nog duidelijk aan dat het nu niet de tijd is voor starters om een huis te kopen. Nu pleit hij weer voor startersleningen.

Bijna 10 jaar geleden raakte Peter ook al eens een beetje in paniek:

De hypotheeklasten zijn zo enorm, per inwoner veruit het hoogst ter wereld – moet nu côute que côute voorkomen worden dat de huizenprijs fors keldert. ,,Het is zonde dat de politiek halverwege de jaren negentig niet begonnen is met geleidelijke beperking van de renteaftrek. Dat had de oververhitte markt kunnen afkoelen.” (Peter Boelhouwer, 2003)

Peter, waar ben je mee bezig?

Share Button
Tagged with:
201 comments on “Waar is Peter Boelhouwer mee bezig?
 1. Keesje says:

  Ook gezien. Vooral idd aan het einde dat de huizenprijzen wel weer zouden kunnen stijgen verbaasde mij enorm….dan moeten pvda en vvd wel erg langlopend plan voor hra naar beneden en inkomstenbelasting omhoog gaan maken, plannen voor starters met 100% aflossen de prullenbak ingooien, 35 jarige hypotheek introduceren, de huren omhoog gooien, huursubsidie geleidelijk afschaffen en het versoepeld ontslagrecht de prullenbak ingooien….aangezien ook hij daar toch niet in kan geloven (?!) vond ik het ook erg vreemd dat hij met hogere huizenprijzen aan kwam zetten…..

 2. afbetaalde huiseigenaar says:

  geeft toch niet.. niemand koopt de sprookjes meer en het wordt tot een perfecte zelf-demontage van mister onzin.. oh pardon ik bedoel Professor Peter

 3. Jan says:

  Heb de uitzending gezien op uitzending gemist met daarin het woon item vanaf 14m:30s en hij vertelt (vanaf 19m:32s) een goed en prima verhaal (los van eventuele hiervoor gedane uitspraken en voorspellingen). Als wonen 4.0 netjes en correct wordt ingevoerd zal dat wel degelijk een stabilisering/opwaarts effect hebben maar of dat genoeg zal zijn om de daling te stoppen hangt meer af van consumentenvertrouwen, economische groei, europa ed. Verder helpt het ook als de banken nou eens reele rentes berekenen. We betalen al gauw 1%punt teveel.
  Overigens was de uitspraak, dat prijzen eventueel zouden kunnen stijgen, wel met een aantal als en mits aan vooraf gegaan.
  Hij zegt zelfs dat de prijzen nog tot 20% kunnen zakken als we niets doen of de verkeerde maatregelen nemen zoals Lenteakkoord.
  op 26m:25s tot 26m:35s ontkent hij overigens dat ie heeft meegedacht aan het bouwplan v vorige week. Wel heeft hij meegedacht aan wonen 4.0 naar eigen zeggen.

 4. Henk 6 says:

  Bestaat er een meldpunt voor wetenschapsfraude ( = Het willens en wetens rond strooien van verkeerde feiten en analyses , afgeregend met een wetenschappelijk stempel).

  Misschien iets voor dit blog om een lijst te maken mis informatie en misanalyses van deze man, en dit voorleggen aan de decaan van deze universiteit. (afschrift van deze fraude zaak naar de pers ).

  Dit soort gedrag moet stoppen.

 5. Floor says:

  afbetaalde huiseigenaar: We betalen al gauw 1%punt teveel.

  Je bedoelt te zeggen ‘laten we eens kijken of we die bubble nog wat extra lucht in kunnen blazen?
  Dit geintje proberen ze momenteel ook uit te halen in de USA dmv QE3, waarbij de FED oa hypotheken opkoopt om de rente laag te houden.
  Dat geld verdwijnt in de stock market, beurzen schieten omhoog, mensen voelen zich ‘rijker’ en gaan weer geld uitgeven cq huizen kopen, tenminste dat is de achterliggende gedachte, je zou er bijna een déja vu van krijgen.
  De hele riedel van interventies die hoge huizenprijzenminnend Nederland hier af probeert te dwingen, zoals stevige huurverhogingen, hebben daar reeds plaats gevonden, incl een gem. daling van 30%.
  Verschil is wel dat de banken daar een stuk meer gerecapitaliseerd zijn (ten kosten van) dan hier in Europa, dus inderdaad ook uit zouden kunnen lenen, doen is een ander verhaal.

  Ben bang dat het in de USA toch ook niet gaat werken ditmaal, net zoals die vorige QE acties niet werkten.
  QE3 doet helemaal niets voor de werkgelegenheid en dus niets aan het consumentenvertrouwen.
  Gewoon een beetje meer ‘kicking the can’.

 6. Bouwmafiacriticus says:

  Dit is gewoon slecht werk van de redactie van Nieuwsuur.
  Je moet niet iemand uitnodigen die nog tipsy van de wijn van de bouwlobby smalend begint over hogere huizenprijzen, terwijl elke nono weet dat niemand meer geld heeft voor deze hoge huizenprijzen.

 7. bas says:

  De volgende bubbles die gaan barsten staan al klaar: Apple en Google, 2 bedrijven die samen zogenaamd meer dan 1000 miljard waard zouden zijn. Dacht het ff niet.

 8. jim says:

  Een haalbaarheidsonderzoek?
  Gepasseerd station. De starter is niet het probleem. Dat is de doorstart van ‘n onhaalbaar systeem!
  Met doelmatig en slagvaardig als oenokomische prietpraat van lobbyisten. En doen alsof we er iets aan doen als jezelf in de markt prijzen. Niets geleerd?

  Alweer off topic:
  De (‘n) cartoon in handen van Netanyahu gezien?
  http://972mag.com/bibis-acme-bomb-at-unga-inspires-israeli-meme-artists/56636/
  Roept meer doden tot leven dan die dwaze film volgens mij.

 9. ll says:

  Waar Peter Boelhouwer mee bezig is ?

  Wat ie altijd al doet en waarvoor ie wordt betaald, huizenprijzen pimpen 🙂

  Hij kan toch moeilijk zeggen, dudes schrijf je huis maar op je buikje, het is straks nog maar de helft van je lening ? 😉 waard.

  Als ie dat zegt, breekt de pleuris uit, maar ja mensen zijn niet zó dom, want niemand koopt nog, nu kopen alleen nog ‘de moetjes’ en ‘de luxe paarden’. 🙂

  Het is een Ponzi sceme, wie als laatste koopt is de pineut.

 10. jim says:

  ll:
  Waar Peter Boelhouwer mee bezig is ?
  ‘de luxe paarden’.

  Het is een Ponzi sceme, wie als laatste koopt is de pineut.

  Ha! Moest ik plotseling ineens weer aan die strip denken. Vegter geloof ik.
  De toenmalige minister Buitenlandse zaken vd Broek als ik mij niet vergis, die tegen zijn collega Kissinger uit de VS zegt: “Do you fok your own horses?”
  Je kon mij wegdragen 😉

 11. cartoonist says:

  Pseudo-wetenschapper Prof P. Boelhouwer , net zo’n charlatan als Pseudo-wetenschapper Prof dr M Francke.
  Francke met zijn casametrie
  Boelhouwer met zijn Modellering koopprijsontwikkeling
  http://www.tudelft.nl/live/binaries/dc28698d-a119-4730-8ce8-9db982bac37f/doc/langetermijnevenwicht_op_de_koopwoningmarkt.pdf

  Beide zijn beroepslobbyisten met een leerstoel.

  Nevenwerkzaamheden van Boelhouwer:

  Lid Raad van Toezicht Woningstichting De Goede Woning Zoetermeer
  Vice-chairman coordination committee European Network for Housing Research
  Editor in Chief Journal of Housing and the Built Environment
  Lid management board European Journal of Housing Policy
  Lid European Housing Forum
  Lid Vrom-raad
  Lid adviesraad prijzenstatistiek CBS
  Vice-voorzitter raad van commissarissen woningbouwvereniging Vecht en Omstreken

  Hij zit tot over zijn oren in de bouw en woon maffia.

  Zijn baantje als professor gebruikt hij handig om de bouwmaffia-lobby pseudo-wetenschappelijk te legitimeren en te faciliteren.

  Zo iemand is een vijand van de gewone burger en een vriend van de bilderbergers.

  Alleen naievelingen geloven het sprookje dat met zijn maatregelen de huizenprijzen stabiliseren en weer kunnen stijgen.

  Je hoeft geen professor te zijn om in te zien dat als de kosten van voedsel/energie stijgen er dan minder beschikbaar is om te verwonen.
  Zo’n minkukel als de prof denkt de waarde van woningen te kunnen voorspellen uit: Wt = Gt/[(1 – γ)* it – δ + θ – ge/gt]. Totaal kansloos dus.
  zie blz 16 van bovenstaand onderzoek.

 12. Paul99 says:

  “Stimulatie huizenmarkt economische zelfmoord”

  http://biflatie.nl/artikelen/37-huizenmarkt/41578-stimulatie-huizenmarkt-economische-zelfmoord

  “Stimulatie” roept bij mij trouwens andere associaties op.

 13. jim says:

  Leuke search quiery voor google:
  Wt = Gt/[(1 – γ)* it – δ + θ – ge/gt
  Bedankt dat je dat allemaal leest!

 14. jim says:

  Paul99:
  “Stimulatie huizenmarkt economische zelfmoord”

  biflatie.nl/artike…conomische-zelfmoord

  “Stimulatie” roept bij mij trouwens andere associaties op.

  Spam! Erectie-bevorderende middelen !

 15. Adamus says:

  bas:
  De volgende bubbles die gaan barsten staan al klaar: Apple en Google, 2 bedrijven die samen zogenaamd meer dan 1000 miljard waard zouden zijn. Dacht het ff niet.

  Doet er niet toe. Die companies blijven dan overeind staan en de NL huizenmarkt niet….de pandjes wel natuurlijk.

 16. Paul99 says:

  cartoonist: Je hoeft geen professor te zijn om in te zien dat als de kosten van voedsel/energie stijgen er dan minder beschikbaar is om te verwonen.
  Zo’n minkukel als de prof denkt de waarde van woningen te kunnen voorspellen uit: Wt = Gt/[(1 – γ)* it – δ + θ – ge/gt].

  Met het eerste, daar wordt je geen professor mee.
  Met het tweede ( Wt = Gt/[(1 – γ)* it – δ + θ – ge/gt] ) kennelijk wel in Nederland.

  Wat is het onderwijs in brede zin toch enorm achteruit gegaan in Nederland, studenten die niet fatsoenlijk kunnen rekenen en schrijven.
  Maar ja, wel bijna iedereen een diploma aan het eind van de rit.
  Hoeveel studenten zou deze Peter hebben “opgeleid” in de loop van de tijd ?

 17. Adamus says:

  Henk 6:
  Bestaat er een meldpunt voor wetenschapsfraude ( = Het willens en wetens rond strooien van verkeerde feiten en analyses , afgeregend met een wetenschappelijk stempel).

  Misschien iets voor dit blog om een lijst te maken mis informatie en misanalyses van deze man, en dit voorleggen aan de decaan van deze universiteit. (afschrift van deze fraude zaak naar de pers ).

  Dit soort gedrag moet stoppen.

  Vraag het Dr. Stapel 😉 er bestaat ook plagiaatsoftware ; om op te sporen dus.

 18. Adamus says:

  Jan,

  Confidence. Waar hebben we dat eerder gehoord?

 19. Adamus says:

  Henk 6:
  Bestaat er een meldpunt voor wetenschapsfraude ( = Het willens en wetens rond strooien van verkeerde feiten en analyses , afgeregend met een wetenschappelijk stempel).

  Misschien iets voor dit blog om een lijst te maken mis informatie en misanalyses van deze man, en dit voorleggen aan de decaan van deze universiteit. (afschrift van deze fraude zaak naar de pers ).

  Dit soort gedrag moet stoppen.

  Hij publiceert in de internationale wetenschappelijke tijdschriften? Zal wel, anders wordt je geen prof aan een gerenommeerd instituut. Met zijn statistische kennis zal ook niets mis zijn. Dacht prof Stapel ook 😉

 20. jim says:

  Paul99: Met het eerste, daar wordt je geen professor mee.
  Met het tweede ( Wt = Gt/[(1 – γ)* it – δ + θ – ge/gt] ) kennelijk wel in Nederland.

  Wat is het onderwijs in brede zin toch enorm achteruit gegaan in Nederland, studenten die niet fatsoenlijk kunnen rekenen en schrijven.
  Maar ja, wel bijna iedereen een diploma aan het eind van de rit.
  Hoeveel studenten zou deze Peter hebben “opgeleid” in de loop van de tijd ?

  Nou, hobby boeren als Bleker kunnen ook niet rekenen naast de huidige minister president. Geef mij maar boerenverstand al is dat begrip aan inflatie onderhevig met de huidige SCHAALVERGROTING.
  Meer is beter Peter. Daarom stemmen er steeds meer mensen. Kwestie van vertrouwen. Ik kan even de links niet reproduceren bij mijn betoog, de rechts daarentegen…

 21. philippulus says:

  Hoe lang doet u nog mee aan de NVM Open Huizen Dag?

  zondag, 30 september 2012, 13:30 – Door: Tino Meijn

  Tweemaal per jaar vindt de NVM Open Huizen Dag plaats. Aan het eind van de dag volgt steevast een jubelend persbericht van de organisator dat het alweer een succesvolle dag is geweest. Want succes scoort en succes verleidt uw organisatie om de portemonnee te trekken en ook mee te doen. Maar de Open Huizen Dag is eigenlijk helemaal niet zo’n succes. Waarom? Bekijk de cijfers.

  http://www.spacemakers.nl/weblog/2012/09/hoe-lang-doet-u-nog-mee-aan-de-nvm-open-huizen-dag/?utm_source=feed&utm_medium=rss&utm_campaign=weblog

 22. jim says:

  Breed uitgemeten, de massamedia.

 23. Frans says:

  Jan: Als wonen 4.0 netjes en correct wordt ingevoerd zal dat wel degelijk een stabilisering/opwaarts effect hebben maar of dat genoeg zal zijn om de daling te stoppen hangt meer af van consumentenvertrouwen, economische groei, europa ed.

  Absolute Bull.

  Jan: Verder helpt het ook als de banken nou eens reele rentes berekenen. We betalen al gauw 1%punt teveel

  Ditto: de rente staat kunstmatig laag, aangezien deze naar beneden is gemanipuleerd. Het klopt dat de spread (te) groot is, maar aan de andere kant is de interest een functie van het risico, en banken weten natuurlijk wel hoe laat het is.

 24. Frans says:

  De omroepen zijn natuurlijk onderdeel van de oplichterij. Ik zou op die plaats eerst hebben gevraagd: zit U hier in de hoedanigheid van hoogleraar, of als lobbyist van de bouw?
  We are all getting fucked! Niets nieuws onder de zon, corporate fascism!

 25. Henk 6 says:

  cartoonist:
  Pseudo-wetenschapper Prof P. Boelhouwer , net zo’n charlatan als Pseudo-wetenschapper Prof dr M Francke.
  Francke met zijn casametrie
  Boelhouwer met zijn Modellering koopprijsontwikkeling
  tudelft.nl/live/bi…_koopwoningmarkt.pdf

  Beide zijn beroepslobbyisten met een leerstoel.

  Nevenwerkzaamheden van Boelhouwer:

  Lid Raad van Toezicht Woningstichting De Goede Woning Zoetermeer
  Vice-chairman coordination committee European Network for Housing Research
  Editor in Chief Journal of Housing and the Built Environment
  Lid management board European Journal of Housing Policy
  Lid European Housing Forum
  Lid Vrom-raad
  Lid adviesraad prijzenstatistiek CBS
  Vice-voorzitter raad van commissarissen woningbouwvereniging Vecht en Omstreken

  Hij zit tot over zijn oren in de bouw en woon maffia.

  Zijn baantje als professor gebruikt hij handig om de bouwmaffia-lobby pseudo-wetenschappelijk te legitimeren en te faciliteren.

  Zo iemand is een vijand van de gewone burger en een vriend van de bilderbergers.

  Alleen naievelingen geloven het sprookje dat met zijn maatregelen de huizenprijzen stabiliseren en weer kunnen stijgen.

  Je hoeft geen professor te zijn om in te zien dat als de kosten van voedsel/energie stijgen er dan minder beschikbaar is om te verwonen.
  Zo’n minkukel als de prof denkt de waarde van woningen te kunnen voorspellen uit: Wt = Gt/[(1 – γ)* it – δ + θ – ge/gt]. Totaal kansloos dus.
  zie blz 16 van bovenstaand onderzoek.

  Veh is ook een grote opdrachtgever voor onze vriend.
  Iedere maand berekent,( manipuleert) hij de marktindicator voor de veh.

  http://www.eigenhuis.nl/tools/marktindicator/

  Vastgoed, een sector die de afgelopen 10 jaar is gedomineerd door fraudes. Als je als prof uit Delft, opdrachtgevers hebt uit deze sector dan moet je meer doen aan je geloofwaardigheid dan alleen zeggen dat je onafhankelijk bent. Je hebt alle schijn tegen.

  Ik ben zelf afgestuurd in Delft, ik schaam me dood voor dit soort profs, waar zit het norm besef!

 26. Henk 6 says:

  O ja de club van boelhouwer heeft ook de opdracht gekregen om wonen 4.0 door te rekenen.
  Zie de tweet van Bob Maas van vandaag!

 27. maarten says:

  Ach Boelhouwer probeert ook alleen maar de schoorsteen te laten roken. Het maakt niet meer uit. Een hoop praatjes zullen deze situatie niet veranderen. Slechts het bouwen van goedkope en betaalbare woningen voor komende generaties, en het duidelijk vertellen aan hypotheekhouders dat de schulden komende jaren afgelost moeten worden zal deze situatie ten beste kunnen keren

 28. maarten says:

  Ik had een goed idee vandaag, alleen nog maar huizen financieren met flink wat zonnecellen op het dak. Daarmee worden energie kosten gedrukt en neemt het risico op het niet terugbetalen van hypotheek af! een goed voorbeeld van kansen voor de banken

 29. Henk 6 says:

  http://www.otb.tudelft.nl/fileadmin/Faculteit/Onderzoeksinstituut_OTB/Over_OTB/Visie_feiten_en_cijfers/doc/jaarverslag_2010_kl_jan2012.pdf

  44% van inkomsten van peter komen 2de en 3de geldstromen.

  Zelf is hij trost op zijn opdrachtgevers,
  http://otb.tudelft.nl/over-otb/

  Woningcoöperatie , projectontwikkelaars, Vastgoedbeleggers, etc etc.

  Dit wetende , kijk dan eens naar zijn uitspraken en analyse, …..

 30. Henk 6 says:

  Met een half uur googlen kan ik al genoeg vinden over deze man, zou de pers ook eens moeten doen. En nu stop ik.

 31. maarten says:

  We moeten(!) wel van de sgn hedge funds en derivaten af om gezond te worden…
  http://www.zerohedge.com/news/2012-09-30/presenting-worlds-biggest-hedge-fund-you-have-never-heard

 32. maarten says:

  …de sogenaamde…

 33. Adamus says:

  maarten:
  We moeten(!) wel van de sgn hedge funds en derivaten af om gezond te worden…
  zerohedge.com/news…you-have-never-heard

  Er wordt gesproken van een “derivatenbom”. Enig idee wat het betekent als het lontje meer doet dan sissen?

 34. maarten says:

  @adamus je weet dat Rothschild zn hoofdkantoor hier op de Apollolaan heeft naast het Bilderberg hotel 😉

 35. maarten says:

  @34: volgens mij zijn er geen taboes meer, normale burgers moeten beschermd worden tegen de megalomanie van enkele “eeuwige economische groeiers” de samenleving kan zonder deze lieden, kan ze missen als kiespijn

 36. maarten says:

  dan heb ik het ook over de normale burgers in Griekenland, Spanje en Portugal

 37. Floor says:

  maarten,

  Heb je het artikel wel goed gelezen?
  Dit is APPLE, met een cash balance 2x zo groot als de US Treasures.

 38. maarten says:

  @38: het is absurd dat deze kleine kantoortjes met 3 employees zo een enorme invloed uitoefenen

 39. maarten says:

  en dat door middel van een hefboom, die niet eens bestaat

 40. Floor says:

  maarten: en dat door middel van een hefboom

  Geen hefboom

 41. maarten says:

  deze hefboom constructies wil ik wel eens geanalyseerd zien worden met eenc matrix analyse

 42. Floor says:

  There is much more in the NYT article, but in short, while Apple for now uses Braeburn primarily in its capacity to find legal tax loophole all around the world and avoid paying taxes, there is no denying that with a cash balance that in a two years may be well over $200 billion, applying even a modest amount of leverage would make AAPL the best capitalized bank, mutual fund or asset manager in the world.

 43. maarten says:

  @41 het is toch een ” hedge” funds? dat betekent toch dat ze hun kapitaal volgens een hefboom (dus x10 ofzo) in de markt kunnen gebruiken

 44. Floor says:

  maarten,

  CASH balance, de ‘kop’ is gewoon een aandachtstrekkertje, afgezien natuurlijk van het feit dat de boel altijd gehedged zou kunnen worden in de toekomst, ‘applying even a modest amount of leverage would make AAPL the best capitalized bank, mutual fund or asset manager in the world’.

 45. Floor says:

  maarten,

  Voorlopig zijn ze door middel van de vestiging in Reno, Nevada, uitsluitend bezig om zo min mogelijk belasting te betalen en daar gaat dit verhaal denk ik in feite over.

 46. maarten says:

  @46: ja Floor, dat en! de personele informatie en feitelijke informatie over de kenmerken van dit kantoor en het feit dat dit werelds grootste hedge fund is…

 47. maarten says:

  wat een verlies voor de maatschappij als dit niet meer mogelijk is…

 48. maarten says:

  ik speel maar advocaat van de duivel nu Floor, ik vind het eigenlijk wel geinig, drie van die knakkers op zo een lullig kantoor in Reno… etc…

 49. maarten says:

  of heb ik het nou mis? Floor… Floor?

 50. Floor says:

  maarten,

  tja, denk dat je er niet meer voor nodig hebt dan 3 om die miljarden van Apple te beleggen.
  Dit is wel ZH hé, de site van ‘waar rook is is vuur’, maar ook van ‘de soep wordt niet zo heet gegeten als ‘ie opgediend wordt’.
  Night.

 51. maarten says:

  Night Floor, ik denk dat ZH in dit geval zeer hete soep serveert voor de verandering

 52. Adamus says:

  CDS
  “Vergelijk het met het huis van je buurman dat 300.000 euro waard is. Stel dat de hele buurt zich heeft verzekerd tegen het afbranden van dat huis (merk de perverse prikkel op die dit tot gevolg heeft, iedereen is gebaat bij afbranden!) en het gebeurt inderdaad, dan moet de verzekeringsmaatschappij niet 1 keer 300.000 euro uitbetalen, maar 300.000 euro aan iedereen die de verzekering heeft gesloten. Zijn dat 100 mensen, dan loopt het verlies voor de verzekeraar op tot 30.000.000 euro.”

  *Geen last van onderverzekering 😉

  http://nikolaos196.blogspot.nl/2012/09/derivaten-een-tijdbom-van-ruim-700.html

 53. Hugo says:

  maarten: ik vind het eigenlijk wel geinig, drie van die knakkers op zo een lullig kantoor in Reno

  ABP, 12 medewerkers &350 miljard EUro als ik het goed heb onthouden.

 54. jim says:

  Hugo: ABP, 12 medewerkers &350 miljard EUro als ik het goed heb onthouden.

  ABP? Reno?

  Vorige week werd bekend dat de Europese wapenreus EADS wil fuseren met het Britse militaire bedrijf BAE Systems. Alle kranten die erover schreven, wisten ook te vertellen hoe de aandelenbeurzen op dit nieuws reageerden. Want het gaat bij deze bedrijven natuurlijk niet in de eerste plaats om het creëren van vrede en veiligheid, maar om winst voor de aandeelhouders.

  Als de fusie doorgaat krijgt Nederland het hoofdkwartier van het grootste wapenbedrijf ter wereld. Groter dan de huidige nummer 1, het Amerikaanse bedrijf Lockheed Martin, producent van het omstreden gevechtsvliegtuig JSF. Nederland is een gunstige vestigingsplek voor zo’n internationaal bedrijf, omdat Nederlandse belastingregels het mogelijk maken om maar heel weinig af te dragen over internationale winsten. Niet voor niets wordt Nederland steeds vaker een belastingparadijs genoemd.
  http://stopwapenhandel.org/node/1360

  Over belasting paradijsen gesproken, de ECB:
  http://www.youtube.com/watch?v=NQqv0C17nyU
  En dan heb ik het nog niet over de Polen die hier het vuile werk komen opknappen! http://www.youtube.com/watch?v=9OycrDwZr1Y

 55. ll says:

  Als de huizenprijzen dalen met 15% dan daalt de grond onder de huizen met 30%, de residuele rekenmethode :-), dus als de huizenprijzen dalen met 50% is de grond onder de huizen drijfzand ?

  http://www.gebiedsontwikkeling.nu/workspace/uploads/tud_grond_6_lr-1348580367.pdf

  Lijkt me ook een Piramidespel ?, of Ponzi sceme. 😉

 56. Juan Belmonte says:

  @artikel

  Crisis = afrekenen met oude denkbeelden
  Crisis = afrekenen met oude kwakzalvers

  Hogehuizenprijsminnend NL
  =
  Hogeschuldenminnend NL

  Aflossingsvrij hypotheekje om Hogehuizenprijzen te financieren ?
  JAZEKER
  Woekerpolisje erbij
  (kost de consument 7000 euro voor een in zijn beleving gratis gesprek, maar dan heeft-i ook wat).
  JAZEKER

  Prachtige post van CLaude die aantoont dat het aantal huizen met WOZ tussen 500.000 en 1.000.000 gestegen is met maal 100 (10.000%): van 3000 in 1999 naar 300.000 in 2009.
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/10-04-2012/jeroen-pauw-woningmarktexpert/#comment-103010

  Prof Dr Peter Boelhouwer draait 78 toerenplaten van Hogehuizenprijsminnend NL en denkt dat met nog een paar extra leningen en subsidies de overwaardespiraal-treintjes wel weer op gang komen en de hele woningmarkt in beweging komt:
  nu moet je zorgen dat de starters voldoende leningen kunnen krijgen en als dat niet lukt geef ze subsidies
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/10-04-2012/jeroen-pauw-woningmarktexpert/#comment-103111

  Samenvatting situatie NL na uitzending Pauw en Witteman Tweede Paasdag: Wat een Weledel Zeerhooggeleerde Idioot (Juan over Prof Dr Peter Boelhouwer)
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/10-04-2012/jeroen-pauw-woningmarktexpert/#comment-103106

  SAMENVATTING de sleutel van de woningmarkt ligt niet bij de starter maar bij de verkoper:
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/05-08-2012/onroerendgoedzeepbel/#comment-110380

  Nederland heeft een totale hypotheekschuld van 240% van het total disposible income:
  http://www.thebubblebubble.com/european-housing-bubble/
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/05-08-2012/onroerendgoedzeepbel/#comment-110424

  In plaats van de financiering van STARTERS, PRIJZEN van het TOPSEGEMENT, daar zit het nieuws. (beroepsdeformatie van journalisten)
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/20-08-2012/sociale-huurwoning-20-procent-duurder/#comment-111230

  En nu in het licht van bovenstaande komt-i:

  Het is kompleet krankzinnig hoe iedereen NU NOG STEEDS over elkaar buitelt om de starter te stimuleren om MÉÉR te lenen. (KAMIKAZEKOPERS opstellen in rijen van 5 graag)

  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/28-08-2012/helft-hypotheekrenteaftrek-is-voor-hoogste-inkomens/#comment-112178

 57. Juan Belmonte says:

  @ Artikel

  Het nieuwe kabinet moet extra geld storten in het Stimuleringsfonds voor de Volkshuisvesting, zodat vooral starters makkelijker een huis kunnen kopen.

  Hallo daaro.

  Huizen werden gesubsidieerd GELEASED in Holland. Uniek op aarde.

  We zijn niet bezig om nieuwe KUNSTGREPEN te introduceren, we zijn bezig om oude KUNSTGREPEN uit te faseren, maar het kan zijn dat Juan het weer even niet snapt.

  Het HUIDIGE Stimuleringsfonds voor de Volkshuisversting heet HRA, kost méér dan 10 miljard per jaar en hierbinnen gaat 30% van de subsidie naar 10% van de rijkste Nederlanders, die zó rijk zijn dat ze die HRA subsidie gééneens nodig hebben.

  Tijdens de enorme worsteling die we hebben om de HRA af te schaffen, komt er wéér een OEKOENOOM met een plan voor de volgende KUNSTGREEP.

  Hoe zelfstandig is een volk dat niet eens in staat is om zelfstandig (subsidieloos) te wonen ?

  Juan eet zijn pet op.
  🙂

  De krachttermen van stierenvechters
  maken niet op allen indruk
  maar het gaat in deze niet om de sier
  maar om de stier

 58. Juan Belmonte says:

  buenos días.
  Juan

 59. ll says:

  GOOD MORNING huiseigenaar, u bent vandaag alweer 46 euro armer geworden.

  Kabinet is aan zet. Prof. Boelhouwer doet z’n best.

 60. Draaikont says:

  maarten: Ik had een goed idee vandaag, alleen nog maar huizen financieren met flink wat zonnecellen op het dak. Daarmee worden energie kosten gedrukt en neemt het risico op het niet terugbetalen van hypotheek af! een goed voorbeeld van kansen voor de banken

  Dat plan was er geloof ik min of meer al: verplicht energielabel voor alle huizen (achterliggende gedachte was dat banken zo een betere inschatting van het energiegebruik konden maken).

  Mijns inziens moeten (moesten) banken gewoon een degelijke risico-inschatting maken. In principe hoeft een verhoogd of verlaagd risico namelijk geen enkel probleem te zijn, dat bereken je gewoon door. Dat huizenprijzen zouden kunnen dalen EN dat de economie verslechtert EN dat de regering een einde maakt aan allerlei stimuleringsmaatregelen, die samenloop van omstandigheden had natuurlijk niemand kunnen voorzien :roll:.

 61. Juan Belmonte says:

  Off-topic:

  De Casametristen van Ortec, een clubje gelieerd aan Prof Dr Marc Francke geeft ons groot gelijk.

  De Schuldenberg van hypotheken is misschien wel ons grootste probleem

  Over de hoogeleraren Vastgoed-Financiering die promoveerden op het niet zien van die schuldenberg, heeft Juan al voldoende duidelijke commentaren gemaakt, maar klaarblijkelijk in de wetenschap wordt deze blog niet gelezen 🙂

  Allemaal oekoenomen die de krediet-crisis niet hadden kunnen zien aankomen (overspecialisatie, etc) zoals Prof Dr Lans Bovenberg dat ooit keurig verwoorde op Mejudice.

  Als het boerenverstand uit de wetenschap volledig is verdwenen
  wordt het tijd om wat oude koeien uit de sloot te trekken 🙂

 62. ll says:

  Prof. Boelhouwer zegt hierboven dat er 300 miljard op de totale huizenwaarde is verdampt.

  Dat is per woning 41k, huur- en koopwoning.

  Dat is méér dan 1 modaal inkomen in 4 jaar.

  Best wel heftig.

 63. ll says:

  Straks staan wen allemaal ‘onder water’ door de bezuinigingsdrift van het nieuwe kabinet.

  Red de dijken.

  http://www.rtvnoord.nl/artikel/artikel.asp?p=114002

 64. lorenzo says:

  Frans: Ditto: de rente staat kunstmatig laag, aangezien deze naar beneden is gemanipuleerd. Het klopt dat de spread (te) groot is, maar aan de andere kant is de interest een functie van het risico, en banken weten natuurlijk wel hoe laat het is.

  probeer eens minder interessant te lullen en begrijp de interest spread (.)eerst eens zelf. Gaan we daarna praten…samen.

 65. lorenzo says:

  De hulp voor huiseigenaren is inderdaad nabij , heb ik eerder hier gezegd. Bekijk de balansposities eens van de gerelateerde partijen. De invloed op de mondiale economie als de huisuitzettingen echt betekenis krijgt .
  Gaat dat gebeuren ? Natuurlijk niet , niet zo moeilijk te voorspellen toch . Banken zullen aanwijzingen krijgen , dezelfde banken die voor deze prijzen hebben gezorgd ( en niemand anders..)zullen moeten luisteren .
  En u als huiseigenaar ? Wellicht toch een bofkontje . Wel even geduld nog.

 66. Vive La France says:

  Menawhile back in France:

  Les courbes de Friggit de septembre 2012 confirment les deux tendances fortes de cette année 2012 : les prix de l’immobilier baissent progressivement et les volumes de vente s’effondrent. Ces tendances devraient se poursuivre tant que les capacités d’achat resteront aussi faibles. Malgré les taux bas actuels, le pouvoir d’achat immobilier reste au plus bas. L’écart entre les prix immobiliers et les revenus ne devient plus soutenable pour un marché immobilier dynamique. La phase de retournement brutale du marché depuis le début de l’année 2012 pourrait nous conduire à l’entrée dans la phase “peur” de l’éclatement d’une bulle immobilière.

 67. eric406 says:

  Vive La France,

  Da’s niet zo mooi, of toch wel. Ik snap er in ieder geval geen hout van. Kun je niet volstaan met een link, en in het Nederlands vertellen wat er aan de hand is?

 68. Joachim says:

  OT:

  Met veel interesse volg ik dit blog al jaren, mede door jullie is menige voortijdige aankoop van een huis voorkomen.
  Nu zou ik graag de in de laatste maanden gerealiseerde prijzen op huizenveilingen zoals: http://www.veilingbiljet.nl/main.asp willen weten.
  Heeft iemand enig idee waar die op internet te vinden zijn?

 69. Ma Ling says:

  Q: Waar is Peter Boelhouwer mee bezig?
  A: Poging hogehuizenprijsstutten.

  OT: Leo vd Pas boos: http://www.woningmarktcijfers.nl/nieuws/maandelijkse_publicatie_woningverkopen_%E2%27onzinnig%E2%27.htm

  ‘De vaak negatieve maandpublicaties hebben in hoge mate bijgedragen aan het matige consumentenvertrouwen en het feit dat de woningmarkt al enige jaren op slot zit.’

  Het zijn dus niet de hoge huizenprijzen, of alle opgehoopte maatregelen die averechts uitpakken, maar de negatieve publicaties die de woningmarkt in crisis houden….

 70. Floor says:

  eric406,

  ‘de l’éclatement d’une bulle immobilière’ das het klappen van de zeepbel op z’n frans.

  Zelfde verhaal als in Nederland, ondanks lage rente wil de boel niet aantrekken en de ‘angstfase’ schijnt bereikt te zijn.

 71. Floor says:

  Ma Ling,

  En toch is het allemaal niet zo moeilijk hoor, er is de afgelopen 13 jaar veel teveel fiat geld naar beurzen en huizenmarkt gestroomd, hier in Nederland nog een beetje extra geholpen door die exorbitante belastingsubsidie.
  We gaan nu ontschulden, we kunnen hoog of laag springen, maar er zit echt niets anders op en dat betekent dat al dat fiat geld zelfs op papier dadelijk niet meer bestaat.
  De enige vraag die rest is ‘tot hoe ver’ en ‘hoe lang duurt het’.
  Alles vanaf 1999 (invoering euro) gaat naar mijn bescheiden mening sowieso in rook op, of het daarbij zal blijven is de vraag.

 72. lorenzo says:

  ..er zal pas enige oplossing komen als wij ( ook hier ) de cognitieve dissonantie leer loslaten .
  Immers, wordt de crisis niet gewoon in stand gehouden door tijd te kopen , niet handelen omdat Europa het wel oplost , ik wil mijn prijs , links kiezen …

  Pak een spiegel en kijk eens goed , heel goed ! De enige oplossing die wel heel veel pijn doet maar dat moet . WIJ zijn de oplossing …

 73. eric406 says:

  Joachim,

  De opbrengst staat er in enkele gevallen bij, als er sprake is van gunning. Dit wordt echter niet consequent gedaan. Zal vast ook weer een of andere reden voor zijn. In het schimmige wereldje van het vastgoed houdt men niet zo van transparantie.
  Dit is wat ik nog heb van de laatste regioveiling in Gelderland:

  Koningsweg 37 256.000
  Parkdwarsstraat 26 120.000
  heuvelssestraat 1A 260000
  Lankforst 2724 130000
  Stationsweg 9 140000 (laatste vraagprijs 224.000)
  Gasthuisstraat 13 96.000 (laatste vraagprijs 190.000)
  Bergstraat 17 122.000 (laatste vraagprijs 275.000)
  Haspelstraat 33 160.000
  Tuggerallee 12 128.000 (laatste vraagprijs 249.000)
  Teeringstraat 15 98.000
  Gazellestraat 8 221.000 (hypotheek op pand was 450.000)
  Beltrumsestraat 8 90.000
  Schoolstraat 25 134.000

 74. Adamus says:

  http://www.ftm.nl/followleader/kunstmatig-hoge-rekenrente-is-morele-misdaad.aspx

  Generatiegezeur. “Als over een paar jaar het dipje voorbij is hebben de jongere generaties nog tientallen jaren om het goed te maken”

 75. Adamus says:

  Ma Ling,

  “vertrouwen, confidence” zijn loze kreten als ze uit de mond van politici komen.

 76. Vive La France says:

  eric 406 (entry 65)

  IN SHORT and IN ENGLISH:

  Real estate price downtrend is accelerating while turnover is low. This will continue as households have diminished capacity to buy (though mortgage rates are low). The gap between capacity to buy and housing prices thus stands in the way of a return to a normal housing market. The French housing market may enter the “fear” phase of the bubble collapse.

  Link: http://www.immobilier-danger.com/Friggit-septembre-2012-la-phase-563.html

 77. Ma Ling says:

  Adamus,

  Floor,

  ik zal ook geenszins iets anders beweren. Het gaat mij om het feit dat NB de chef van woningmarktcijfers.nl (dus iemand die bij uitstek over de woningmarkt en cijfers publiceert en spreekt) van mening is dat er minder cijfers moeten worden gecommuniceerd. Dit is nl volgens hem een reden dat we in een crisis zijn en blijven. Het is de taak van Meneer Woningmarktcijfers om deze data juist te interpreteren en als ie dat goed doet, komt hij erachter dat er totaal andere oorzaken zijn van de woningmarktmalaise (zoals de hoge prijzen/schulden en dubieuze maatregelen).

 78. cartoonist says:

  ll: Als de huizenprijzen dalen met 15% dan daalt de grond onder de huizen met 30%, de residuele rekenmethode 🙂 , dus als de huizenprijzen dalen met 50% is de grond onder de huizen drijfzand ?

  gebiedsontwikkelin…_6_lr-1348580367.pdf

  Lijkt me ook een Piramidespel ?, of Ponzi sceme. 😉

  auteur is prof. mr. Friso de Zeeuw, praktijkhoogleraar
  Gebiedsontwikkeling TU Delft en directeur
  Nieuwe Markten Bouwfonds Ontwikkeling

  prof. mr. Friso de Zeeuw weer zo een pseudo-wetenschapper die in werkelijkheid een lobbyist met een leerstoel is.

  Prof dr M Francke
  Prof Peter Boelhouwer
  Prof mr Friso de Zeeuw

  Hoe lang zal het lijstje worden van charlatans?

  TU Delft bouwkunde, ooit een wetenschappelijk bastion waar men leerde hoe bruggen en wolkenkrabbers te bouwen, nu onderwijst men er hoe je zeepbellen moet blazen.

 79. cartoonist says:

  Joachim: Nu zou ik graag de in de laatste maanden gerealiseerde prijzen op huizenveilingen zoals: http://www.veilingbiljet.nl/main.asp willen weten.
  Heeft iemand enig idee waar die op internet te vinden zijn?

  Ik ken slechts 1 site die een archief heeft van geveilde huizen. Vendu NotarisHuis in Rotterdam.

  dit is de link:
  http://www.notarishuis.com/index2.php?pid=34&veiling_info_type=3

  en anders klikken op -resultaten-archief-onroerend goed.

 80. cartoonist says:

  Ma Ling: OT: Leo vd Pas boos: woningmarktcijfers…27onzinnig%E2%27.htm

  ‘De vaak negatieve maandpublicaties hebben in hoge mate bijgedragen aan het matige consumentenvertrouwen en het feit dat de woningmarkt al enige jaren op slot zit.’

  Het zijn dus niet de hoge huizenprijzen, of alle opgehoopte maatregelen die averechts uitpakken, maar de negatieve publicaties die de woningmarkt in crisis houden….

  Helemaal correct.
  Het is de negatieve tendens die verspreid wordt door zulke subversieve sites zoals http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl die met subjectieve berichtgeving het vertrouwen ondermijnen.

  Alle mensen die het weten kunnen zeggen dat de prijzen binnenkort weer gaan stijgen alleen http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl beweert het beter te weten en zegt dat Neerlands ‘fleur de la sciences’ het fout heeft.

  Schandalig dat dat blog serieus genomen wordt.

 81. Paul99 says:

  lorenzo: WIJ zijn de oplossing …

  Dit valt in het rijtje: “Succes is een keuze”.

 82. Paul99 says:

  ll: GOOD MORNING huiseigenaar, u bent vandaag alweer 46 euro armer geworden.

  Men zegt wel eens, tot en met woensdagochtend werkt men voor de belasting.
  46 euro per dag verliezen, ofwel 16.790 euro per jaar of 1.400 euro per maand, betekent voor een modaal inkomen dat men vervolgens tot vrijdagmiddag 16.35 uur werkt om de verliezen te compenseren.

  Daar wordt je niet vrolijk van als huiseigenaar.

 83. Paul99 says:

  cartoonist: Neerlands ‘fleur de la sciences’

  Oh, in meerdere opzichten, arm Nederland.

 84. R-KNOW says:

  De club waar Kees de Kort voor werk is failliet. Hopelijk blijft hij wel commentaar geven bij BNR.

  http://www.telegraaf.nl/dft/13017466/__AFS_Vermogensbeheer_failliet__.html

 85. cartoonist says:

  Adamus, ik weet dat je die sarcastisch bedoelt.

  Adamus: ftm.nl/followleade…-morele-misdaad.aspx

  Generatiegezeur. “Als over een paar jaar het dipje voorbij is hebben de jongere generaties nog tientallen jaren om het goed te maken”

  Pensioenfondsen hebben een totaal vermogen van bijna een biljoen euro’s.
  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/03/Nederlands-pensioenbezit-stijgt-naar-875-miljard-euro.xml
  De criminele elementen in de bank-elite hebben nu hun zinnen gezet op de inhoud van de pensioenpot. Ze willen het reeele vermogen eruit trekken en omzetten in twijfelachtige risicovolle overgewaardeerde MBS’sen.(hypotheek obligaties)
  http://www.ftm.nl/copypaste/werkgeversvoorman-lanceert-financieel-oranje-plan.aspx
  Om deze operatie succesvol te laten verlopen dient eerst een vals beeld gegeven te worden van pensioenfondsen die degelijk gefinancierd zijn en ruim in hun middelen zitten. Daarom wordt de rekenmethode aangepast en is de rekenrente 4,2% geworden.
  Het publiek wordt zand in de ogen gestrooid en wordt in slaap gesust door de pensioenen niet/nauwelijks te verlagen.
  Als de banken al hun hypotheek obligaties overgeheveld hebben naar de pensioenfondsen dan kan (en zal) de financiele wereld de pensioenfondsenfondsen in zeer korte tijd kapot maken d.m.v. derivaten.

 86. KariZ says:

  R-KNOW:
  De club waar Kees de Kort voor werk is failliet. Hopelijk blijft hij wel commentaar geven bij BNR.

  telegraaf.nl/dft/1…heer_failliet__.html

  KdK: ‘Goud kopen?, nee dat is onzin, meer iets voor je vriendin’.

 87. tufkaj says:

  Zo, terug van twee weken vakantie. Moet hoop bijlezen zie ik alweer 🙂
  Gisteren alvast weer in de stemming gekomen met het samenstellen van de kwartaalcijfers 2012 Q3:
  http://woningmarktcijfers.staanhier.nl/blog/2012/09/30/89-minder-woningen-verkocht-in-derde-kwartaal-2012/

 88. Gewoon even tussendoor. says:

  Gratis cabaret hier….. he-le-maal gratis.

  Tenminste als je de reagerende alhier naar de mond praat. Anders wordt je weggezet als een soort dombo, klein blaag of zoiets.

  Het liefst maken jullie hier een elitair clubje. Een soort semi professorale bedoening. Ver weg van het plebs, dat nog te dom is om te poepen, nietwaar?

  Je blijft lachen…. ik tenminste wel.. op mijn 45ste met eigen boot afbetaalde huizen en een zuur blog… waar je soms echt helemaal plat gaat van het lachen.

  Bedankt..

  Geweldig.. en denken jullie nu ECHT serieus gelezen te worden? Nee toch he…..

 89. cartoonist says:

  natuurlijk niet

  Ik lig

  Gewoon even tussendoor.: Geweldig.. en denken jullie nu ECHT serieus gelezen te worden? Nee toch he…..

  altijd dubbel van het lachen als ik weer een reactie schrijf .

 90. Nick says:

  cartoonist: De criminele elementen in de bank-elite hebben nu hun zinnen gezet op de inhoud van de pensioenpot.

  Heel ander onderwerp, maar hetzelfde soort ‘criminele elementen’hebben ook hun zinnen gezet op een monopolie op plant en dier via patenten op bestaande planten en dieren die worden verleend door het Europese Patent Office.
  Uiteraard met grote gevolgen voor alle mogelijke lagen in de samenleving.
  Voor heldere wetgeving die dat uitsluit kan men zijn stem o.a. laten horen via een petitie.
  http://www.thepetitionsite.com/535/033/147/end-patents-on-plants-and-animals/?z00m=20419102
  Mogelijk is zwaarder geschut nodig, maar een stem laten horen kan geen kwaad.
  Ben bang dat het aan alle mensen met hypotheeksores ontgaat. Evenals aan de mensen die regelmatig op hun boot plat liggen van het lachen.
  Daarom ook maar even hier, met uw welnemen.

 91. Patrick says:

  Hier in omgeving Den Bosch merk ik dat de markt zich in tweeën deelt: verkopers met huizen van na 2002 blijven de hoofdprijs vragen of zakken na drie jaar een keer 5000 euro.

  Verkopers van huizen die ouder zijn zakken veel harder met hun prijzen, soms in één keer 50.000 of een ton ineens eraf.

  Daardoor prijst de eerste categorie zich langzamerhand volledig uit de markt. Nieuw aanbod in die categorie vraagt zelfs vaak boven de topprijs uit 2007 om “iets weg te kunnen geven” terwijl je in het buitengebied vlak tegen Den Bosch aan al legio huizen afgeprijsd ziet van 6,5 ton naar 495, of van 5 naar 4 ton…

  Ziet iemand van jullie deze splitsing ook ontstaan?

 92. Patrick says:

  Ook ben ik erg benieuwd hoe het met de makelaars zelf gaat. Ik weet dat er veel makelaars zijn die zich langzamerhand doodergeren aan koppige verkopers die altijd nog de hoofdprijs willen en dus nooit verkopen.

  Eén van jullie onlangs een makelaar gesproken die niet in de categorie valt “als we positief denken gaan de prijzen weer stijgen”?

 93. arendsoog says:

  jim,

  Waarop Kissinger vragend antwoordde: “Pardon?”

  VdBroek: “Yes, paarden”

 94. Paul99 says:

  Gewoon even tussendoor.: Je blijft lachen….

  Zie je wel, er valt hier best wel te lachen 🙂

 95. ll says:

  En we blijven nog even lachen 🙂 , bank denkt met U mee , en geeft renteloze leningen ter overbrugging bij een scheiding…….

  http://www.homefinance.nl/algemeen/blog/bank-denkt-met-u-mee-99546.asp

 96. BalancedView says:

  Gewoon even tussendoor.:

  Geweldig.. en denken jullie nu ECHT serieus gelezen te worden? Nee toch he…..

  Wel door jou kennelijk 😉

  Sterker nog. We prikkelen je blijkbaar dusdanig dat je zelfs de behoefte voelt te reageren. Hulde!

 97. Frans says:

  Gewoon even tussendoor.: Gratis cabaret hier….. he-le-maal gratis. Tenminste als je de reagerende alhier naar de mond praat. Anders wordt je weggezet als een soort dombo, klein blaag of zoiets. Het liefst maken jullie hier een elitair clubje. Een soort semi professorale bedoening. Ver weg van het plebs, dat nog te dom is om te poepen, nietwaar? Je blijft lachen…. ik tenminste wel.. op mijn 45ste met eigen boot afbetaalde huizen en een zuur blog… waar je soms echt helemaal plat gaat van het lachen. Bedankt.. Geweldig.. en denken jullie nu ECHT serieus gelezen te worden? Nee toch he…..

  Ja, reuzegrappig!
  Feit is dat velen op dit blog al jaren geleden blijkbaar de juiste analyse hebben gemaakt, en misschien een paar mensen die dit serieus namen voor een financieele misstap hebben behoed.
  We zullen in de toekomst wel zien of de gemiddelde visie hier ook in de praktijk uistpeeld: we zullen zien, tot nu toe geven de ontwikkelingen ons gelijk.
  Verder zijn er genoeg mensen die liever in de comfort zone blijven in hun eigen beperkte wereld. Ik spreek daar geen waarde oordeel over uit. Het zou op prijs worden gesteld als dit andersom ook niet gebeurd.
  Ik snap je reactie overigens wel, het kan betweterig overkomen wat hier wordt geschreven, maar als je vele honderden uren onderzoek hebt gedaan zoals meerder hier op dit blog, en je zo overduidelijk vanuit meerdere perspectieven ziet wat er aan de hand is, dan is het te begrijpen dat er met enig “enthousiasme” wordt geschreven.
  Maar goed wees gerust: jouw menig is dat het schrijven op dit blog niet wordt gelezen en niets uitmaakt, mijn mening is dat jouw reactie niets uitmaakt, en dat we gewoon vrolijk doorgaan op dezelde manier. 🙂

 98. Joachim says:

  Dank jullie wel, eric406 en cartoonist.
  Lijkt er in ieder geval op dat op veilingen 50% van de laatste prijs waar voor iets te koop stond niet echt uitzonderlijk is 🙂

 99. Adamus says:

  cartoonist:
  Adamus, ik weet dat je die sarcastisch bedoelt.

  😉

 100. Adamus says:

  cartoonist:
  natuurlijk niet

  Ik lig

  altijd dubbel van het lachen als ik weer een reactie schrijf .

  En het liefst zouden we onze post achteraf willen deleten, maar dat gaat dan weer niet 😉

 101. Adamus says:

  Gewoon even tussendoor.,

  Eigenlijk zouden we ook een leerstoel moeten sponsoren……stoel met konijntje; petertje.

 102. Adamus says:

  Frans,

  Het wordt in ieder geval door de copyright politie gelezen….en door de Rabo, zoals aan de hand van ip adressen kon worden vastgesteld. We bedrijven hier geen wetenschap, daar worden anderen voor betaald -van onze centen. Wel veel mensen die vroegtijdig op zijn minst nattigheid voelden.

 103. Adamus says:

  Gewoon even tussendoor.,

  Van het filmpje druipt de zelfspot ook af……

 104. Juan Belmonte says:

  tufkaj: Zo, terug van twee weken vakantie.

  Helemaal goed formerly known as J.

 105. Adamus says:

  Eigenlijk is Boelhouwer het slachtoffer van NVM, de prof. Stapel van de huizenmarktcijfers.
  “Cijfers van de nvm wijzen ook weer uit dat de markt aantrekt”. Zolang NVM mag leugenen kloppen de uitkomsten van Peter B. natuurlijk niet

 106. Juan Belmonte says:

  Paul99: Zie je wel, er valt hier best wel te lachen

  Jazeker en sterker nog:
  De inhoudelijke discussie over de woning-”markt” vindt J.i. namelijk plaats
  HIER
  al een jaartje of VIER
  (en Juan laat zich niet uit zijn arena lokken)
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/07-09-2012/vereniging-eigen-huis-opent-de-aanval-op-de-vvd/#comment-112888

  Eenieder die (inhoudelijk) bijdraagt, van harte welkom met uw steentje.

 107. Juan Belmonte says:

  tufkaj: Gisteren alvast weer in de stemming gekomen met het samenstellen van de kwartaalcijfers 2012 Q3:
  woningmarktcijfers…derde-kwartaal-2012/

  J,

  uw cijfers ondersteunen volledig het gevoel van Juan.
  http://woningmarktcijfers.staanhier.nl/blog/wp-content/uploads/verkocht_index_prijs.png

  Het gebeurt niet bij de starters, de beweging in de Hollandse Woning-”markt”. Afprijzingen bovenin bepalen de prijsdalingen in de gehele woning-”markt”. (denkt Juan dan)
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/20-08-2012/sociale-huurwoning-20-procent-duurder/#comment-111228

  We zijn op weg naar de bevestiging van de theorie van mevrouw Dr Ir Maartje Martens.

  Komt tijd
  komt realiteit
  ipv makelleugenaarij
  en casamattrisme
  (de voltooid verleden vorm van van casametrie)

  Una vez
  que estamos
  jugando
  con palabras
  espagnoles 🙂

 108. Juan Belmonte says:

  Buenas noches
  Juan

 109. Adamus says:

  Juan Belmonte:
  Buenas noches
  Juan

  Feest kan beginnen.

 110. Ollie says:

  Gewoon even tussendoor.: Gratis cabaret hier….. he-le-maal gratis. Tenminste als je de reagerende alhier naar de mond praat. Anders wordt je weggezet als een soort dombo, klein blaag of zoiets. Het liefst maken jullie hier een elitair clubje. Een soort semi professorale bedoening. Ver weg van het plebs, dat nog te dom is om te poepen, nietwaar? Je blijft lachen…. ik tenminste wel.. op mijn 45ste met eigen boot afbetaalde huizen en een zuur blog… waar je soms echt helemaal plat gaat van het lachen. Bedankt.. Geweldig.. en denken jullie nu ECHT serieus gelezen te worden? Nee toch he…..

  Nou nou,je komt over alsof je op je pik getrapt bent.
  Lijkt wel of je naam is voorgekomen in een van de posts.

 111. Hugo says:

  Gewoon even tussendoor.,

  Goed te zien dat we als blog in fase 2 zijn terecht gekomen.

  ”First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.”

  (fases waarin je non-agressief activisme kunt plaatsen)

 112. xenobinol says:

  casamattrisme
  (de voltooid verleden vorm van van casametrie)

  Ik moest lachen 🙂

 113. Natte Wind says:

  Je blijft lachen hier. Eerst behoedt dit prachtige blog met al zijn vaste gasten menigeen voor domme daden. Het zorgt ervoor dat banksters, makelleugenaars en ander van de woning’markt’ profiterend gespuis buitenspel staan. Daarnaast zet het quasi intelligente overheids- en bouwlobby gesubsidieerde namaakwetenschappers (Peter) te kakken en er valt hier nog vaak te lachen ook naast het feit dat de vele honderden uren onderzoeken van velen hier tot een geweldige verzameling inhoud leidt. Hulde!

  Nu zijn we inderdaad in fase 2: de clowns hebben het blog gevonden. Gewoon even tussendoor is wellicht een of andere woningleaser die al 3,5 jaar tegen een fel oranje bord in zijn voortuin aan zit te kijken. Neem het de clown niet kwalijk. Hij leert nu slechts dat schuld het geld van slaven is.

  Saluut!

 114. Bug says:

  GOOD MORNING huiseigenaar, u bent vandaag alweer 46 euro armer geworden.

  Sst laat mijn partner het maar niet horen. Die weet het nog niet en heeft nog niet door dat er voor half geld gewerkt wordt.

 115. Hugo says:

  Amazing! fiat fractional banking @ centrale banken in het beklaagdenbankje in het EU parlement.

  Zelfs de City werd onder vuur genomen. Ik moest even met mijn oren klapperen. 14% van het Britse GDP uit de Londonse City…..

  Links om of rechtsom geweldige rant in het EU parlement, must see wat mij betreft. Voor als je weer eens voor aluhoedje wordt uitgemaakt… 😛
  http://www.youtube.com/watch?v=CxKQReTqxcA

 116. Frans says:

  Gewoon even tussendoor.: met eigen boot

  tut-tut, het was maar een tweedehandsje, scheelde al gauw een ton of twee! 🙂

 117. cartoonist says:

  Een leuk blog-artikel over corruptie en bouwkunde: Is the Profession of Architecture Corrupt?
  Geeft ons een insiderview met de conclusie: “Architects are businesspeople first and professionals or artists second, if at all”

  De code of ethics die de faculteit bouwkunde zegt na te leven, hoe serieus kunnen we deze algemeenheden nemen?
  https://intranet.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=0cfcc79f-c134-4ffd-94b6-62762e7c9ec5&lang=nl

  Dat corruptie en bouwkunde vaak samengaan is niets nieuws maar al millennia oud: http://www.anderspel.nl/cleopatra.html
  en er zijn ook cursussen over http://www.stedebouwarchitectuur.nl/shop/schriftelijke-cursussen/anti-fraude-professional.2.94966.lynkx

  By The Way,
  ik vraag mij wel eens af hoeveel studenten bouwkunde uit Delft of Eindhoven de documentaire “Explosive Evidence – Experts Speak Out”
  http://www.shop.ae911truth.org/DVD-Cased-9-11-Explosive-Evidence-Experts-Speak-Out-DVD-ESO-CASED1-PP.htm
  bekeken hebben en of zij dan professioneel geen twijfels hebben over de juiste toedracht van de gebeurtenissen op ground zero.
  Zoals WTC7 instortte na een kantoorbrandje, dat moet de beroepstrots van een architect toch raken. Of zijn die studenten zo geindoctrineerd dat ze alleen nog maar in ontwerpsoftware en de MSM geloven ?

 118. cartoonist says:

  In de eerste video zegt Boelhouwer:

  …. en we gaan inderdaad de positie van die starters verder verslechteren. Ja dan kan er zomaar 10 15 20 procent prijsdaling bijkomen. Dat kan zomaar gebeuren. Maar nemen we de goede maatregelen die de bouwondernemers hebben voorgesteld dan kan de markt in de loop van volgend jaar weer aantrekken.

  Dat verhaal kan ik niet verenigen met de alinea uit https://intranet.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=98d306d2-2846-4a19-b1d8-95cdf4d76588&lang=nl&binary=/doc/Gedragscode%20TU%20Delft.pdf

  2.2.1 Integriteit
  Iemand met morele integriteit heeft een onafhankelijk, oprecht en kritisch moreel perspectief verworven als gevolg van onderzoekingen en morele ervaringen.

  Zijn doel is niet om wonen voor starters goedkoper en betaalbaar te maken maar om starters in een afhankelijke positie te brengen, namelijk in grote schuld. Een schuld die de starter waarschijnlijk nooit meer kan aflossen.
  Het is gewoon immoreel lobbyen voor de bouwondernemers.
  De ware Boelhouwer is gewoon een lobbyist met een leerstoel

 119. cartoonist says:

  Ik heb wat links uit de post van 1 October 2012 om 11:40 pm gehaald omdat die anders niet geplaatst wordt.

  Een leuk blog-artikel over corruptie en bouwkunde: Is the Profession of Architecture Corrupt? Geeft ons een insiderview met de conclusie: “Architects are businesspeople first and professionals or artists second, if at all”

  De code of ethics die de faculteit bouwkunde zegt na te leven, hoe serieus kunnen we deze algemeenheden nemen?
  Dat corruptie en bouwkunde vaak samengaan is niets nieuws maar al millennia oud: http://www.anderspel.nl/cleopatra.html
  en er zijn ook cursussen over stedebouwarchitect…sional.2.94966.lynkx

  By The Way,
  ik vraag mij wel eens af hoeveel studenten bouwkunde uit Delft of Eindhoven de documentaire “Explosive Evidence – Experts Speak Out”
  bekeken hebben en of zij dan professioneel geen twijfels hebben over de juiste toedracht van de gebeurtenissen van 9/11 op ground zero.
  Zoals WTC7 instortte na een kantoorbrandje, dat moet de beroepseer van een architect toch raken. Of zijn die studenten zo geindoctrineerd dat ze alleen nog maar in ontwerpsoftware en de MSM geloven ?

 120. cartoonist says:
 121. ll says:

  Ger Hukker in het jeugdjournaal.

  Eerst sparen om een huis te kunnen kopen.

  http://jeugdjournaal.nl/item/424190-huis-van-mirle-en-juul-te-koop.html

 122. ll says:

  En ook het CDA zegt het nu sparen 🙂

  Dezelfde woorden als Hukker, eerst sparen dan huis kopen, het nieuwe mantra ? sparen ?

  Juan kan tevreden zijn, lenen staat niet meer op de eerste plaats, (lukt ook niet meer), is dit de acceptatiefase ? ;), hebben we de fear-fase nu gehad ?

  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/10_oktober/02/binnenland/cda-eerst-sparen-dan-huis-kopen.xml

 123. ll says:

  @ cartoonist, je vergeet in je betoog het kantoortje te melden van Goldman Sachs ( specialist in derivaten ) in Amsterdam , dat speciaal voor de pensioenfondsen is opgericht 🙂

 124. ll says:

  Vastzitten, we zitten vast, vast aan onze huizen, vast aan ons werk, we kunnen niet verhuizen, we zitten vast, alles zit vast

  Arbeidsmarkt muur- en muurvast

  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/10_oktober/02/economie/arbeidsmarkt-muur-en-muurvast.xml

 125. Keesje says:

  @127 il ik denk in fear, sinds een paar maanden zie ik steeds meer hele panden te koop i. Amsterdam, die steeds meer dalen….in 2008 kwamen dat soort panden nooit te koop…!

 126. ll says:

  27 september 2012 is er een studiedag over modelmatige waardebepaling georganiseerd door VastgoedCert. De bijeenkomst gaat niet alleen over waardebepaling in het kader van de Wet WOZ, maar er staan voor de WOZ wel belangrijke onderwerpen op het programma. Dagvoorzitter is prof. dr. Marc Francke

  Heeft iemand hier nog iets van gehoord of gezien ? 🙂

  Exit casametrie ? Casamattrisme

 127. ll says:

  ‘ Hij concludeert dat er momenteel geen sprake is van overwaardering en er geen verdere prijsdalingen te verwachten zijn, zolang de hypotheekrente aftrekbaar blijft. ‘

  Oratie Oekoenomie UvA 2010

  Daling woningprijzen blijft uit.

  http://www.europa-nu.nl/id/vic2fe24p1x4/agenda/daling_woningprijzen_blijft_uit_bij?ctx=vhk5itfgo7zy&tab=1

  Tja……..

 128. Adamus says:

  ll:
  patrick.net/forum/…lifecycle_thumb2.png

  En waar zitten we nu ?

  Nog steeds in de ontkennende fase en daarvan zijn Rutsom de representanten. “de juiste politieke beslissingen”: nog steeds is er hoop……onvoorstelbaar? Het gebeurt.

 129. Adamus says:

  Die bull trap wordt natuurlijk overgeslagen.

 130. Floor says:

  Op ned. 2 momenteel een uitzending over micro kredieten.
  Lang verhaal kort, liep allemaal uitstekend toen het beperkt was tot liefdadigheidsorganisaties. Vervolgens dachten de gangsters, shit, 50 miljoen armen op de wereld, dat is kat in het bakkie. Ze beginnen als non-profit organisatie, vervolgens komen er investeerders, ze gaan naar de beurs en cash out.
  Al de poet naar de investeerders.
  Ik zie maar één mogelijkheid om van dat gespuis af te komen, afschieten die handel, deze lieden zijn zo verdorven, dat komt nooit meer goed.

 131. Annelies says:

  Weer een regeling erbij.
  CDA wil met bouwsparen voor een cultuurverandering zorgen, maar van 20.000 euro kan je echt geen huis kopen. Ook zullen mensen met bouwsparen nog steeds 100% van de woning erbij proberen te lenen, omdat lenen nu (bijna) voordeliger is dan sparen dankzij de HRA.
  Het kan veel simpeler, gewoon de vrijstelling grens van box 3 met 20.000 euro verhogen en daarnaast ervoor zorgen dat lenen niet meer voordeliger is dan sparen. Kost de overheid veel minder geld dan al die rare constructies.
  http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/2012/10_oktober/02/binnenland/cda-eerst-sparen-dan-huis-kopen.xml

 132. Adamus says:

  Annelies:
  Weer een regeling erbij.
  CDA wil met bouwsparen voor een cultuurverandering zorgen, maar van 20.000 euro kan je echt geen huis kopen. Ook zullen mensen met bouwsparen nog steeds 100% van de woning erbij proberen te lenen, omdat lenen nu (bijna) voordeliger is dan sparen dankzij de HRA.
  Het kan veel simpeler, gewoon de vrijstelling grens van box 3 met 20.000 euro verhogen en daarnaast ervoor zorgen dat lenen niet meer voordeliger is dan sparen. Kost de overheid veel minder geld dan al die rare constructies.
  rtl.nl/components/…n-dan-huis-kopen.xml

  Overheid of beter gezegd de andere helft van NL heeft ander belang?
  http://www.edelmetaal-info.nl/2012/10/verzorgingsstaat-gebouwd-op-andermans-geld/

 133. Adamus says:

  Annelies,

  QE 4 schijnt er aan te komen……ECB zal volgen…..sparen gaat echt niet meer lonen. Wel ontschulden/afbetalen.

 134. Adamus says:

  Annelies,

  “Het kapitaal kan worden opgebouwd via een speciale bouwspaarregeling. Wie 20.000 euro aan spaargeld inlegt, krijgt van de overheid een bonus van maximaal 2000 euro. De regeling is bedoeld voor starters tot 35 jaar.”

  Plus de €50K schenking tot 35 jaar.
  Nu gaat die “€20K” toch als storting in spaarhypotheek?

 135. lorenzo says:

  cartoonist: Helemaal correct.
  Het is de negatieve tendens die verspreid wordt door zulke subversieve sites zoals http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl die met subjectieve berichtgeving het vertrouwen ondermijnen

  Als de wens de vader van de gedachte is ; tunnel visie dus waarbij de ( veelal herhaalde) motivatie slechts een toekomstige aankoop moet rechtvaardigen . Dat kan nooit een venwichtige uitkomst geven en dat hebben we gezien .

 136. lorenzo says:

  Paul99: lorenzo: WIJ zijn de oplossing …Dit valt in het rijtje: “Succes is een keuze”.

  ..een mooie zin . Derhalve de genomen keus om geen slachtoffer te zijn in de grote ”boevenwereld” ….

 137. ll says:

  lorenzo: Derhalve de genomen keus om geen slachtoffer te zijn in de grote ”boevenwereld” ….

  Probeer daar maar eens aan te kunnen ontsnappen 😉

  Zijn wij niet allen cognitieve dissonanten ?

  ‘Ponzism.’ is het nieuwe toverwoord ZH.

 138. lorenzo says:

  ll: Probeer daar maar eens aan te kunnen ontsnappen Zijn wij niet allen cognitieve dissonanten ?‘Ponzism.’ is het nieuwe toverwoord ZH.

  ja , op mij na zijn we allen CD -ten en dat houdt ons in de crisis.
  En.. heb ik het hier wel eens over Boer zoekt vrouw gehad.. welke toch echt de basis kan zijn voor uw persoonlijke ontsnappingsclausule.

 139. Henk 6 says:

  snelle reactie:

  “Tweet”: Bob_Maas Sparen is goed, maar (bouw)sparen voor eigen woning heeft geen zin als (in de toekomst) de huizenprijzen harder stijgen dan jij kunt sparen.

  Ik begin aan mezelf te twijfelen, dit is toch niet ethisch om dit soort desinformatie te verspreiden? Nog meer starters in de val lokken???

 140. maarten says:

  @arnoud boot: spaarhypotheek = gelegaliseerde diefstal, hulde voor het doorbreken van dit taboe. 300 euro rente betalen en 3000 euro beuren, schande! rijke bedelaars

 141. maarten says:

  Als de regering zo doorgaat hebben ze straks over een tiental jaar dankzij de ideologie van de beste wint een absolute grip (een soort lijfeigenschap) over een verarmde bevolking

 142. maarten says:

  Dit was natuurlijk jarenlang het recept voor de goed geinformeerde rijkse stinkerd, neem een zo groot mogelijke hypotheek, los hem zo snel mogelijk af en neem een spaarhypotheek om de centjes zo efficient mogelijk uit de fiscus te kunnen persen

 143. maarten says:

  voor zo een advies moest je de hoofdprijs betalen aan de bemiddelaar, vermoedelijk

 144. Adamus says:

  maarten:
  Dit was natuurlijk jarenlang het recept voor de goed geinformeerde rijkse stinkerd, neem een zo groot mogelijke hypotheek, los hem zo snel mogelijk af en neem een spaarhypotheek om de centjes zo efficient mogelijk uit de fiscus te kunnen persen

  Belasting betalen is een keuze 😉

 145. Adamus says:

  Floor:
  Op ned. 2 momenteel een uitzending over micro kredieten.
  Lang verhaal kort, liep allemaal uitstekend toen het beperkt was tot liefdadigheidsorganisaties. Vervolgens dachten de gangsters, shit, 50 miljoen armen op de wereld, dat is kat in het bakkie. Ze beginnen als non-profit organisatie, vervolgens komen er investeerders, ze gaan naar de beurs en cash out.
  Al de poet naar de investeerders.
  Ik zie maar één mogelijkheid om van dat gespuis af te komen, afschieten die handel, deze lieden zijn zo verdorven, dat komt nooit meer goed.

  Volkert heeft bijna proefverlof 😉 de sukkel.

 146. Adamus says:

  maarten:
  Dit was natuurlijk jarenlang het recept voor de goed geinformeerde rijkse stinkerd, neem een zo groot mogelijke hypotheek, los hem zo snel mogelijk af en neem een spaarhypotheek om de centjes zo efficient mogelijk uit de fiscus te kunnen persen

  Heb je misschien namen?

 147. cartoonist says:

  ll: Voor de liefhebbers, gebiedsontwikkeling en leefstijlen

  kei-centrum.nl/web…l%20van%20bouwen.pdf

  de nieuwe kleren van de keizer.
  leefstijlbenadering, ‘branding’ en woonwaardering.

  Honderden keren komen die woorden terug in dat rapport.
  Echt een nietszeggend rapport van een steeds aan zichzelf refererend groepje inteelt pseudo wetenschappers.

  branding 285 keer
  woonwaardering 104 keer
  leefstijlbenadering 80 keer

 148. cartoonist says:

  http://www.kei-centrum.nl/websites/kei2011/files/KEI2003/kei-files/Corpovenista/Corpovenista%20Rapport%20Stijl%20van%20leven%20stijl%20van%20bouwen.pdf

  Van onderzoeksinstituut OTB (prive bedrijfje van Peter Boelhouwer).
  Daar zal OTB wel een paar ton (of meer) voor gekregen hebben.

 149. Steve says:

  Ondertussen gaan kantoren met 75% korting van de hand:

  “Snippe Projecten heeft het kantoorgebouw Quadrant aan de Eekholt 20-26 in Diemen gekocht voor 2,25 miljoen euro.

  op het pand een financiering rustte van 8,8 miljoen euro bij twee Duitse banken.”
  http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2012/10/02/Snippe-koopt-Quadrant-voor-miljoen-euro

  Ben benieuwd wat de veiling van de Eurocommerce boedel gaat opleveren eind oktober.
  http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2012/09/25/colliers-international-veilt-44-objecten-eurocommerce

  En wat dat voor effect zal hebben op de 80 miljard aan vastgoed leningen die de Nederlandse banken op hun balans hebben.
  http://www.nrc.nl/nieuws/2012/09/27/failliete-projectontwikkelaar-eurocommerce-kreeg-leningen-met-valse-contracten/

  Ik voel de volgende bank bailout al weer aankomen. Eigenlijk bizar dat de Nederlandse banken nog geld uitlenen voor hypotheken terwijl de zwarte gaten op hun balans rustig verder groeien.

 150. Kees. says:

  He is dit forum nog steeds actief???? De prijzen zijn toch al gezakt, jullie hebben toch al je gelijk gehaald, oke misschien nog een paar procenten en dan is het klaar. Tijd voor een andere hobby werkloze sociale huurbewoners!!

 151. maarten says:

  @155: de wens is de vader van de gedachte

 152. Nothus says:

  Kees.:
  He is dit forum nog steeds actief???? De prijzen zijn toch al gezakt, jullie hebben toch al je gelijk gehaald, oke misschien nog een paar procenten en dan is het klaar. Tijd voor een andere hobby werkloze sociale huurbewoners!!

  Gelijk op z’n best half gehaald. Geduld, de ‘fear’ fase is pas net aangebroken.

 153. de markies says:

  Nothus: Gelijk op z’n best half gehaald. Geduld, de ‘fear’ fase is pas net aangebroken.

  Dat misschien wel, maar de vraag wat er met dit blog gebeurt als de prijzen weer ‘genormaliseerd’ zijn is op zich niet gek. Overigens stelt Kees deze vraag niet. Op zoek naar een volgende zeepbel of kunnen de bezoekers van dit forum straks zonder……

 154. eric406 says:

  Kees.:
  He is dit forum nog steeds actief???? De prijzen zijn toch al gezakt, jullie hebben toch al je gelijk gehaald, oke misschien nog een paar procenten en dan is het klaar. Tijd voor een andere hobby werkloze sociale huurbewoners!!

  Dit zullen we wel meer gaan zien, sukkels die misgegokt hebben met hun tophypotheek, en nu iedereen de hiervan de schuld gaan geven. Beetje het type dat de makelaar gaat bedreigen als die het huis van de buren met een reeele vraagprijs in de markt zet.
  Geeft wel aardig weer hoe het sentiment op dit moment onder de huizenleasers is.

 155. Floor says:

  de markies,

  ‘It ain’t over till the fat lady sings’, en dat kan nog even duren want de ‘fat lady’ moet eerst even afslanken.
  En dan maar hopen dat er nog geluid uit wil komen tegen die tijd.

 156. Floor says:

  Bij het CDA sporen ze ook niet hoor, wisten we al natuurlijk, maar toch.
  Hoe willen ze in godsnaam de starters tot 35 jaar aan het sparen krijgen, wanneer men tegelijkertijd alles in het werk stelt om diezelfde (a.s.) starters iedere maand tot de max uit te kunnen kleden via het verhogen van de huren.
  Afgezien nog van het feit dat ‘sparen’ volgens mij geheel uit de genen van de huidige starter gefilterd is en daar wel een generatie overheen gaat voordat die knop weer om is tussen de oren.
  Denk dat het max bereikbare binnen nu en 10 jaar is om de starter geen schulden te laten maken.

 157. ll says:

  Gatsie, het is nog erger dan Japanistan

  Central Banks Balance Sheets to GDP Ratio

  http://static.alsosprachanalyst.com/2012/09/image91.png

 158. W. van Dijken says:

  In de categorie ‘gratis cabaret’…

  EUR 925.000,- voor een foeilelijk verbouwd cafe tot ‘kapitale villa’ in Winterswijk (Achterhoek)… Geen kijkers via de reguliere verkoopmethode, dus kom: dan maar verloten via een Britse Ltd. die op haar beurt op Costa Rica de loting organiseert omdat dit in NL niet mag?!

  En vervolgens hopen 60.000 loten a 50 euro’tjes te verkopen (3 miljoen??!?!) Waar is die overwaarde?! DAAR is die overwaarde!

  haha, hoeveel gekker kan het nog worden!??! Kamikaze-loters opstellen in 6 rijen van 10.000 alstublieft.

  http://www.gelderlander.nl/voorpagina/achterhoek/11799855/Een-kapitale-villa-voor-50-euro.ece

 159. Floor says:

  ll,

  Die meneer Geels is een beleggingsmannetje, die bekijken de zaken vanuit beleggersoogpunt en daarom zit meneer Geels stiekum op een vette inflatie te hopen.
  In ieder geval wil ‘ie dat beleggers aanpraten.
  No worries, voor die inflatie krijgen we eerst nog een pot deflatie en al helemaal bij ons indien we er als Duitsland & Co (tijdelijk) uitstappen.

 160. Floor says:

  ll,

  En hyperinflatie is uitsluitend voorbehouden aan bananenrepublieken zonder bond market van betekenis.
  Wie zei dat ook alweer Il?

 161. Floor says:

  W. van Dijken,

  Volgens mij haalt die man oorzaak en gevolg door elkaar en heeft ‘ie de hartproblemen gekregen doordat ‘ie geen stuiver meer omzette als bouwkundig adviseur en niet andersom.
  Maar, niet getreurd, je kunt zo’n loterij altijd proberen natuurlijk, imbecielen in dit land genoeg die van zo’n gokje houden.

 162. de markies says:

  Floor:
  de markies,

  ‘It ain’t over till the fat lady sings’, en dat kan nog even duren want de ‘fat lady’ moet eerst even afslanken.
  En dan maar hopen dat er nog geluid uit wil komen tegen die tijd.

  Zeker, het is nog niet voorbij en het verdere verloop volgen is ook interessant! Maar wat ook gebeurt is dat mensen zich verkneukelen over de situatie van anderen en in herhaling vallen over wat al is gezegd. Prima om als schrijvers op dit blog even trots op de borst te roffelen dat ieder mens dit had kunnen zien aankomen en dat je het zelf al lang gezien had. Maar de vraag of het tijd wordt voor een volgend stadium bij de bloggers is nog altijd gerechtvaardigd.

 163. W. van Dijken says:

  Floor: Maar, niet getreurd, je kunt zo’n loterij altijd proberen natuurlijk, imbecielen in dit land genoeg die van zo’n gokje houden.

  Yep, helemaal als hij de originele kegel/bowlingbaan in z’n verbouwde cafe-villa heeft laten zitten en z’n biertap ook nog operationeel is… Winterswijk heeft 29.000 inwoners, dus als iedereen meedoet in deze loterij is meneer Bakker meteen gered met 5 ton overwaarde.

  Dit is ook wel een aardige. Goedkoopste huis in de UK, bieden van EUR 935,-… Zouden we dit soort taferelen op termijn ook in NL ook gaan zien in regio’s als Winschoten, Terneuzen of Landgraaf?

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2680/Economie/article/detail/3325501/2012/10/02/Goedkoopste-huis-in-Engeland-startprijs-935-euro.dhtml

 164. philippulus says:

  Patrick,

  Deze zzp-er was iig niet zo positief.

  http://descherpepen.nl/2012/ook-in-020-gaat-het-slecht/

 165. Henk 6 says:

  de markies: Zeker, het is nog niet voorbij en het verdere verloop volgen is ook interessant! Maar wat ook gebeurt is dat mensen zich verkneukelen over de situatie van anderen en in herhaling vallen over wat al is gezegd. Prima om als schrijvers op dit blog even trots op de borst te roffelen dat ieder mens dit had kunnen zien aankomen en dat je het zelf al lang gezien had. Maar de vraag of het tijd wordt voor een volgend stadium bij de bloggers is nog altijd gerechtvaardigd.

  De ondertitel van dit blog heet ” Gelooft u de overheid, de banken en de makelaars nog?”

  Dit blog heeft mij in 2008 de ogen geopend, en weerhouden om domme dingen te doen, waarvoor dank.

  Inmiddels zijn we een fase verder, daar ben ik het mee eens. Het gross van de mensen heeft nu echt wel door dat de markt een opgeblazen bel is.

  Een volgende fase kan wat mij betreft inhoudelijk zijn met thema’s als het nieuwe bankieren, of “ontschulden”.

  Maar het kan ook moreel zijn, hoe kan het dat wij als Nederlanders (ja wij dus niet!) ons zo en masse hebben laten manipuleren, zodat we als blinde schapen een top-hypotheek namen voor een te duur huis! Met name in die massa manipulatie zie ik nog dagelijks elementen terugkomen. Zie Meneer Peter, of meneer Bob,… Bij massa manipulatie als thema ligt mijn voorkeur.

 166. sven says:

  Kees

  Het klootjesvolk heeft eindelijk de situatie op de huizenmarkt in het vizier.

  Tegengeluiden op hogehuizenprijsminnend Nederland wordt niet getolereerd. ( blijkbaar )

  Kritiek wordt weggezet als profiteren en aasgiermentaliteit. We wonen zelfs ALLEMAAL in sociale huurwoningen ( jaja echt allemaal ), de profiteurs !

  Het klootjesvolk dat met hun domme kop in de zwaar overprijsde huizenmarkt is gestapt, zullen hun oren laten hangen naar mensen die hel en verdoemenis preken over DE SOCIALE HUURWONINGMISBRUIKERS.

  Als je niet tot je nek in de schulden zit en je onderpand onder water staat, dan ben je een zuurpruim en jaloers dat een ander wel die hypotheek kon krijgen.

  Ik ben absoluut niet jaloers en misgun een ander echt hun sores niet.

  Veel leesplezier de komende jaren toegewenst, want de prijsdaling gaat nog lang duren.

 167. Floor says:

  de markies: Maar de vraag of het tijd wordt voor een volgend stadium bij de bloggers is nog altijd gerechtvaardigd.

  Welk stadium?
  Voor lieden die op de bodem van de markt een huis willen kopen is het noodzaak om de zaak op de voet te volgen en aangezien die bodem echt noch niet bereikt is zijn we dus nog niet aan een volgend stadium toe.

 168. de markies says:

  Floor: Welk stadium?
  Voor lieden die op de bodem van de markt een huis willen kopen is het noodzaak om de zaak op de voet te volgen en aangezien die bodem echt noch niet bereikt is zijn we dus nog niet aan een volgend stadium toe.

  Maar ik beweer toch nergens dat de huizenmarktzeepbel niet meer gevolgd moet worden..

 169. Paul99 says:

  Floor: Voor lieden die op de bodem van de markt een huis willen kopen is het noodzaak om de zaak op de voet te volgen en aangezien die bodem echt noch niet bereikt is zijn we dus nog niet aan een volgend stadium toe.

  Denk ik ook Floor.
  Voorlopig kunnen we nog wel minimaal drie jaar vooruit voor dat de bodem bereikt is of langer.
  Daarna zou dit forum kunnen gaan fungeren als tiplijst met echt tegen die tijd goedkope aanbiedingen voor de starters die op het laagste of een laag punt willen instappen.
  Verder zijn er dan nog zoveel andere zaken, financieel, juridisch e.d. wat het wonen aangaat, dat we nog minstens een jaar of 6 door kunnen gaan. Ervaringen met banken, makelaars en overheid.
  En als er helemaal niets meer te melden valt en het doel is bereikt, lucht uit de zeepbel, wonen voor reeele prijzen, dan moet je blij zijn, we hebben de ellende overleefd, het forum is overbodig geworden en we kunnen het opheffen.

 170. sven says:

  @ maarten

  Het volgende stadium van de huizenmarkt zal moeten zijn: een algehele koopstaking

  Daarmee bereik je een implosie van de huizenprijzen waardoor belanghebbenden naar een ander niveau van denken moeten.

  Je linkt zelf al zerohedge door. Alles wordt te duur gemaakt door schuldcreatie.

 171. maarten says:

  @175: Sven, helaas zullen de mensen die denken alles goed geregeld te hebben met een schok worden geconfronteerd dat we MET ZN ALLEN goed in de shit zitten, alle goede bedoelingen ten spijt

 172. cartoonist says:

  Vooruit, nog eentje dan om de prof af te zeiken 🙂

  maarten: maarten Zegt:
  30 September 2012 om 7:44 pm (Quote) (Reply)

  Ach Boelhouwer probeert ook alleen maar de schoorsteen te laten roken. Het maakt niet meer uit. Een hoop praatjes zullen deze situatie niet veranderen.

  Maarten ik zou het met je eens kunnen zijn ware het niet dat Boelhouwer als professor een andere rol in onze samenleving heeft dan de ondernemer Boelhouwer.
  Voor ondernemer Boelhouwer geldt: “Architects are businesspeople first and professionals or artists second, if at all”

  Voor een professor moet zijn integriteit voorop staan.

  https://intranet.tudelft.nl/live/pagina.jsp?id=98d306d2-2846-4a19-b1d8-95cdf4d76588&lang=nl&binary=/doc/Gedragscode%20TU%20Delft.pdf

  2.2.1 Integriteit
  Iemand met morele integriteit heeft een onafhankelijk, oprecht en kritisch moreel perspectief verworven als gevolg van onderzoekingen en morele ervaringen.

  De immorele manipulatieve manier waarop Boelhouwer de media bewerkt om zijn lobbywerk voor de bouwondernemers te doen maken Boelhouwer met zijn kringetje van zelfingenomen pseudo wetenschappers rondom zijn OTB bedrijf tot de parasieten van de samenleving.

 173. jim says:

  tufkaj:
  Zo, terug van twee weken vakantie. Moet hoop bijlezen zie ik alweer
  Gisteren alvast weer in de stemming gekomen met het samenstellen van de kwartaalcijfers 2012 Q3:
  woningmarktcijfers…derde-kwartaal-2012/

  Zag het gisteren al Tufkai! Bedankt voor ‘t werk! Hoop dat je ‘n beetje uitgerust bent.

  Benieuwd naar Rabo’s Dutch Housing Market Quarterly voor Q3 en de voorspellingen voor Q4. Conform expectations? Gaan ze het totaal voor 2012 naar beneden bijstellen? Of denken ze dat kopers de maatregelen die het kabinet gaat nemen gaan vertrouwen en zullen denken dat prijzen stabiliseren om het ‘tijdelijk’ verlies voorlopig op de koop toe te nemen terwijl prijzen volgens Rabo zelf nog wel even dalen blijft in 2013.
  Wie zijn er nu eigenlijk niet somber?

  Jan Jaap van der Wal met Panache, wat mis ik dat. Nu al ‘n klassieker:
  http://www.youtube.com/watch?v=PcyBF_7-0jE&list=PL68E686754E1C82F4&index=22&feature=plcp
  Terwijl er nog zoveel leuks aan zit te komen
  en de MSM een van de grootst verdienende industrieën is geworden en onderzoeksjournalistieke programma’s naar een later tijdstip moeten bij de publieke omroep vanwege, jawel, de kijkcijfers!

 174. jim says:

  De toegangsprijzen voor cultuur in ‘n nieuw BTW tarief.
  Lege theaters ombouwen tot woonruimte 🙂

 175. cartoonist says:

  Rotterdams grondbeleid nog steeds risicovol

  http://www.architectenweb.nl/aweb/redactie/redactie_detail.asp?iNID=29971

  Het grondbedrijf van de gemeente Rotterdam heeft nog niet veel geleerd sinds 2008. Ze hebben waarschijnlijk veel duurbetaald advies ingewonnen bij OTB Delft.

 176. Dexter says:

  jim:
  De toegangsprijzen voor cultuur in ‘n nieuw BTW tarief.
  Lege theaters ombouwen tot woonruimte

  Tijdelijk inrichten als vergaderruimte kan ook.
  Die honkbalknuppel in de hoek gezien?
  http://www.facebook.com/photo.php?fbid=298592736921932&set=pb.274717609309445.-2207520000.1349195640&type=1&theater

 177. adamus says:

  Steve,

  hoorde van insider uit wereld van “vastgoedmanagement” dat dit dramatisch is voor de business. Oppimpen, verwarming, elektra en gaan voor 1/3 van de prijs.

 178. adamus says:

  W. van Dijken:
  In de categorie ‘gratis cabaret’…

  EUR 925.000,- voor een foeilelijk verbouwd cafe tot ‘kapitale villa’ in Winterswijk (Achterhoek)… Geen kijkers via de reguliere verkoopmethode, dus kom: dan maar verloten via een Britse Ltd. die op haar beurt op Costa Rica de loting organiseert omdat dit in NL niet mag?!

  En vervolgens hopen 60.000 loten a 50 euro’tjes te verkopen (3 miljoen??!?!) Waar is die overwaarde?! DAAR is die overwaarde!

  haha, hoeveel gekker kan het nog worden!??! Kamikaze-loters opstellen in 6 rijen van 10.000 alstublieft.

  gelderlander.nl/vo…lla-voor-50-euro.ece

  een paar roze TL buizen achter de ramen en op de gevel……….

 179. Floor says:

  Is er hier iemand die dit verhaal kan volgen, de ECB schijnt 22.000 miljard euro kwijt te zijn, althans is niet terug te vinden op papier.

 180. Dawg says:

  Floor,

  Ik zou me ‘r niet druk om maken. Stukje is afkomstig van ene Mark J Grant die inmiddels hoog op mijn ignorelijst staat. Of hij is uitzonderlijk stom of hoogst onbtrouwbaar. Of beide. Heb al eens een paar keer eerder stukjes van hem onder ogen gehad waar hij op uiterst kwalijke manier stemming maakte tegen zo’n beetje alles wat Europees was. En dat op basis van één artikel dat hij dan ook nog eens volslagen onjuist interpreteerde. ‘k Heb er naar aanleiding van een vraag van Hugo al eens eerder iets over geschreven op:

  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/28-08-2012/helft-hypotheekrenteaftrek-is-voor-hoogste-inkomens/

  (Dawg @ 311)

  Wat mij betreft een heel ranzig mannetje, die Mark J Grant.

 181. Juan Belmonte says:

  W. van Dijken: Dit is ook wel een aardige. Goedkoopste huis in de UK, bieden van EUR 935,-… Zouden we dit soort taferelen op termijn ook in NL ook gaan zien in regio’s als Winschoten, Terneuzen of Landgraaf?

  In krimpgebieden zal inderdaad gelden dat incourante woningen tegen lage prijzen van de hand gaan, als ze al van de hand gaan.
  Kijk eens op http://www.verhuis.de daar ziet u dat
  een nieuw huis
  onder de ton
  op een aardig stukje grond
  in de periferie van de polder
  gewoon vandaag de dag kan.

 182. erik says:

  Ik heb toch nog steeds een vraag, die ik al eerder stelde. Waar gaan de starters wonen?? Sociale huur is heeeeell lang wachten en ook inmiddels behoorlijk duur, en vrije sector huur is niet te betalen. Dus leg mij nou eens uit, Waar gaan de starters wonen als ze niet gaan kopen??? ….jst. ZE GAAN WEL KOPEN EN SNELLER DAN HIER GEDACHT WORDT!

 183. Patrick says:

  @193

  Juist Erik, ze gaan kopen! maar wel tegen fors lagere prijzen…

 184. KariZ says:

  erik,

  en wij maar denken dat banken lastig zijn met financiering…

 185. erik says:

  Probleem is niet dat de banken moeilijk zijn met de hypotheek. Probleem is dat starters te luxe willen wonen. Indien ze gewoon weer beginnen met een simpele woning, komt de doorstroming er vanzelf. Nu blijven ze inderdaad bij pa en ma zitten, maar dat duurt niet lang. Op een gegeven moment zal je toch wat moeten. De prijzen gaan echt niet veel verder omlaag bij recent opgeleverde woningen en oudere woningen moet je opknappen en dat mag je nou net niet meer meefinancieren, dus dan toch maar dat starters appartement kopen.

 186. KariZ says:

  erik,

  Maar waar gaan ze bij het huidige prijsniveau dan van kopen, die starters?

 187. Dawg says:

  erik,

  Ik denk dat ereen compressie in de huizenprijzen gaat optreden. De duurste woningen verliezen daarbij relatief het meest in prijs, zodat huishoudens op den duur een betere woning kunnen betrekken zonder daar veel meer voor neer te hoeven leggen. Op die manier worden de huizenprijzen van bovenaf ingedrukt op een vergelijkbare manier als bij de Twin Towers de instortend vloeren de onderliggende vloeren meenamen.

 188. cartoonist says:

  Dawg,

  nog nooit gehoord van WTC building 7 ?

 189. Dawg says:

  cartoonist,

  Die had ik ook nog kunnen noemen.

 190. erik says:

  Dawg, Daar ben ik het helemaal mee eens. Overigens wordt er continu gezegd dat de prijzen niet te betalen zijn. Dit is pertinent niet waar. Het ligt er alleen aan waar je wil wonen en wat je wilt kopen. Ik zie in Den Haag legio appartementen en zelfs huizen die je kan kopen tussen de 150k en 200k. Dat zijn netto maandlasten die vaak lager liggen dan sociale huur(zonder subsidie). Volgens mij dus te betalen. Wilde je vroeger op een top locatie wonen en ook nog in een mooi huis, was het ook niet te betalen voor een starter. Zoals ik al eerder melde zijn de grote problemen te verwachten met de duurdere woningen en dat is alleen maar gunstig als je een mooie deal kan sluiten als starter, kan je straks mooi doorstromen als je dat wilt. Ben overigens in afwachting van mijn hypotheek aanvraag. Hopelijk komt het rond en mazzel ik nog met de overdrachtsbelasting(ben starter), dus Rutte ff opschieten!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*