Boete voor Postbank wegens fout hypotheekadvies

logo Postbank

De Autoriteit Financiƫle Markten (AFM) heeft de Postbank euro 30.000 boete opgelegd wegens foute hypotheekadviezen. Bij een derde van de adviezen was de Postbank in overtreding.

zie ook: Wordt de Gedragscode Hypotheken wel nageleefd?

bron: FD.nl

Share Button

9 Reacties

 1. Mark Zegt:

  Een stapje in de goede richting, net als de rest van het bedrijfsleven moeten de banken ook veel (meer) aan transparantie doen

 2. Woger Zegt:

  De postbank/ING lacht zich kapot. Ze verdienen miljoenen met het verkeerd voorlichten/oplichten van zijn klanten en krijgen daar 30 duizend euro boete voor.

 3. sven Zegt:

  En de banken blijven natuurlijk met z’n allen volhouden dat hier in Nederland WEL verantwoord hypotheken zijn verstrekt….NOT! Ja misschien 45% maximaal.

 4. johnny Zegt:

  Gaat dat geld nu naar de klanten ?

 5. Warrhoofd Zegt:

  @ Woger

  ze verdienen niet miljoenen….ze verdienen triljoenen!

 6. Borus Zegt:

  Is dit iets speciaals? Dat is toch de werkwijze van alle banken, weerzinwekkend. Zorgplicht, lachen toch? Neem de Rabobank, in 2010 nog beboet voor het niet passend advsieren, de Scheringaatjes en Hans van Goortjes in maatkostuum. Alle banken hebben niets met hun klanten. Het gaat om ordinair geld verdienen en bonussen pakken.

 7. Borus Zegt:

  Gisteravond meneer Monster van het KIFID gezien in RADAR. Deze man is absoluut niet anafhankelijk, dat straalt hij uit.Onbetrouwbaar manneke en kiest hij de kant van banken en verzekeraars. De consument bestaat voor hem niet. Ik ben benieuwd of de politiek nu eens ingrijpt.

 8. anarchist Zegt:

  Lees vandaag dat Rabobank Nederland anno 2012!!!!haar eigen lokale banken gaat controleren op haar adviesgedrag.Iedere offerte gaat nu in de beoordeling van Rabobank Nederland. Betekent dat dat al die gesaneerde boertjes bij de Rabobank die zomaar adviseur werden toch worden terug gefloten. Die mensen die op hun boerenfluitjes mensen adviseerden? Dat Rabobank nederland nu eindelijk eens passend gaat adviseren? Een stap voruit voor al die mensen die door de Rabobank aan een verkeerde hypotheek of verzekering zijn geholpen.
  Worden dze mensen gecompenceerd? Dacht het niet.Wat een corrupt zooitje die bankenwereld.

 9. Pieter Zegt:

  De schenkingsvrijstelling is verruimd door het kabinet. Dat is natuurlijk een mooie maatregel maar werkt deze wel in de praktijk? Vereniging van Eigen Huis vermoed dat deze maatregel niet zozeer ten gunste komt van de consumenten. Het geld zal voor een groot deel in de boetepot van de banken belanden. De banken zijn niet van plan om deze boetregeling aan te passen ten gunste van hun klanten.

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.