Bouwfonds van Rabobank verdubbelt gemeentebudget Starterslening

Rabobank Bouwfonds zeepbelHet beschikbare budget voor Startersleningen bij gemeenten waar Bouwfonds starterswoningen realiseert, kan dit jaar nog worden verdubbeld. Bouwfonds is daarvoor een samenwerking aangegaan met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) en FGH Bank.

Sommige van de 230 deelnemende gemeenten aan de Starterslening hebben slechts een beperkt budget beschikbaar voor de funding van de lening. Door deze samenwerking kan hun budget worden verdubbeld en kan de markt voor starters worden vergroot. Randvoorwaarde is wel dat de lening wordt verstrekt aan kopers van een starterswoning van Bouwfonds.

René van der Haar, conceptontwikkelaar bij Bouwfonds en initiatiefnemer van de samenwerking: ‘Een huis van 170.000 euro is voor een starter (uitgaande De Rabobank Bouwfonds sub-prime hypotheekvan een modaal inkomen) al moeilijk te betalen. En dat bedrag is toch zo’n beetje de ondergrens voor de bouw van een marktconforme woning. Met een Starterslening willen wij de koop van een dergelijke woning weer binnen het bereik van de starter brengen.’

De Starterslening werd in 2002 ontwikkeld door het SVn samen met gemeenten om de instroom van starters op de woningmarkt te bevorderen. In de huidige woningmarkt – waarin vooral starters actief zijn – is de Starterslening één van de meest succesvolle crisismaatregelen.

zie ook:  Starterslening is funest voor starter van morgen – Economie – de Volkskrant

De Starterslening zit zo in elkaar dat het Rijk 50 procent bijlegt bij het budget dat een gemeente ter beschikking heeft voor Startersleningen. Een gemeentebudget van bijvoorbeeld 1 miljoen euro wordt door het Rijk verdubbeld tot 2 miljoen euro. Mocht Bouwfonds in deze gemeente starterswoningen aanbieden, dan kan dankzij de samenwerking met SVn en FGH Bank deze lening worden verdubbeld en vervolgens weer verdubbeld door het Rijk.

bron:  Vastgoedmarkt.nl

Share Button
Tagged with: ,
10 comments on “Bouwfonds van Rabobank verdubbelt gemeentebudget Starterslening
 1. ll says:

  Paniek ? Een starterslening is nu 35.000 gemiddeld.

  Gaat die dan naar 70.000 op een woning van 170.000……..

  Laat je niet voor de gek houden, lenen kost geld…..

 2. kees says:

  total cost of ownership.

  ook voor huizen.

 3. Martijn says:

  Daling goudprijs is omdat Dubai aan het liquideren is: alles komt onder de hamer, ook goud.

  Gaat niet lang duren.

 4. Woger says:

  en blijven volhouden! Over 10 jaar kost een starterswoning €2.500.000, maar de missende €2.300.000 wordt voorgeschoten door de overheid. Maar vooral niet toegeven dat de prijzen veel te hoog zijn! Leve het communisme! Dood aan de vrije markt!

 5. Okkie says:

  @Martijn nr.2:
  Zolang de OZB achterliep op een een stijgende prijs klaagde men niet.

 6. bankschroef says:

  Startersubsidie is een tijdeijke overbrugging naar een nieuwe periode met lagere prijzen en goedkopere nieuwbouw. Het houdt de bouwsector overeind. De verliezers zijn straks de eigenaren van 400K+ huizen, dat is een onbruikbare of ongewenste woningvoorraad aan het worden. Misschien moeten ze deels wel worden gesloopt.

 7. bankschroef says:

  persoonlijk denk ik dat de overheid en ECB de zaken redelijk onder controle hebben. Weer een bankemissie vandaag, de industrie-emissies volgen bij aantrekkende economie. Weg koerswinst.
  De scheefhuurders liggen op goed stoom op weg naar een betaalbaar koophuis in 2011, maar mogen geen geen kasteel verwachten. Blijven sparen, eigen geld is belangrijk en wordt belangrijker, net zoals in het duitse systeem. Zo schijnt het mij thans toe.

 8. LXIV says:

  Het probleem is dat starterswoningen te duur zijn. De oplossing was bijna in zicht: een daling van de prijs omdat het niet meer te financieren was.
  Hoe wordt nu roet in het eten gegooid? Door starters net zolang te subsidieren tot ze weer net een woning aan kunnen schaffen.
  Zo wordt het probleem steeds groter of in ieder geval niet opgelost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*