ZEMBLA horrorhypotheken

De crisis op de huizenmarkt maakt steeds meer slachtoffers. Inmiddels hebben 45.000 huishoudens een betalingsachterstand van minstens drie maanden op hun hypotheek.

bron: Reactie AFM op uitzending Zembla

Restschuld
Mensen die noodgedwongen hun huis moeten verkopen, blijven zitten met een enorme restschuld, omdat de waarde van hun huis inmiddels veel lager ligt dan wat ze er zelf voor hebben neergelegd.

Ondertussen geven de banken geen krimp: meedogenloos eisen ze hun geld op.

Zorgplicht
Die houding wekt wrevel, onder meer bij de Autoriteit Financiële Markten. Die riep de banken vorig jaar al op hun zorgplicht na te komen om samen met hun klanten betalingsachterstanden te voorkomen. “Onze indruk is dat banken dat onvoldoende doen,” zegt AFM-bestuurslid Theo Kockelkoren in ZEMBLA.

In de aflevering ‘Horrorhypotheken’ onderzoeken we de rol van de banken in de huizencrisis, en hoe ze omgaan met klanten die daaraan ten onder gaan.

Research: Norbert Reintjens
Samenstelling en regie: Thomas Blom
Eindredactie: Kees Driehuis en Manon Blaas

bron: ZEMBLA‘Horrorhypotheken’ a.s. vrijdag 24 februari om 21.20 uur op Nederland 2

Share Button
Tagged with:
41 comments on “ZEMBLA horrorhypotheken
 1. RealisT says:

  Zo afgaande op de promo zal de conclusie van het programma wel weer zijn dat de grote boze banken onschuldige scheefleners erin geluisd hebben.

  Huilie, huilie: de banken hadden zorgplicht en de consument kon immers niet weten dat de huizenprijs ook zou kunnen dalen. Had echt niemand ooit tegen ze gezegd dat ze zelf wel eens de laatste greater fool konden zijn…

 2. Schandalig says:

  @1
  Dat heb ik zelf in het verleden diverse mensen verteld, maar ik werd (uiteraard) voor gek verklaard. De hebzucht & graaicultuur verblindde mensen volledig.

  Maar ik heb geen medelijden met ze hoor. Gewoon afwachten in m´n huurhuisje totdat ik (cash) een leuke villa kan kopen voor rond de 3 ton (nu nog 7 ton) terwijl zij hun, met ‘meerwaarde’ gefinancierde, wintersportvakanties, auto en luxe keuken met rente terugbetalen en daarna nog hun heilige (mede staatsgefinancierde) huisje mogen afbetalen.

 3. floor says:

  Ik begin mij zo langszamerhand af te vragen waar dit soort idioten (á la Zembla) de afgelopen 30 jaar ondergedoken gezeten hebben, waarschijnlijk allemaal jong grut in dienst daar.
  Ik heb er in de jaren ’80 genoeg kapot zien gaan doordat ze de hypotheek niet meer op konden hoesten.
  Hebben hun huis met dik verlies moeten verkopen op een veiling en de restschuld netjes af mogen betalen met een rente die dik boven de 10% stond en NHG bestond toen nog niet.
  Kraaide geen haan naar.

 4. floor says:

  Ik begin mij zo langszamerhand af te vragen waar dit soort idioten (á la Zembla) de afgelopen 30 jaar ondergedoken gezeten hebben, waarschijnlijk allemaal jong grut in dienst daar.
  Ik heb er in de jaren ’80 genoeg kapot zien gaan doordat ze de hypotheek niet meer op konden hoesten.
  Hebben hun huis met dik verlies moeten verkopen op een veiling en de restschuld netjes af mogen betalen met een rente die dik boven de 10% stond en NHG bestond toen nog niet.
  Kraaide geen haan naar.

 5. beurse beurs says:

  tja…dat is nu een typisch geval van HOERnalistiek. Als aasgieren duikt de media op het ene na het andere ding, als het maar sensatie is (of om te buigen tot sensatie)

 6. floor says:

  Grote stukken van de pagina vallen trouwens weg en ook dat twittergebeuren staat er maar voor de helft op.
  Is dat mijn probleem of een algemeen probleem?

 7. nhz says:

  RealisT: Huilie, huilie: de banken hadden zorgplicht en de consument kon immers niet weten dat de huizenprijs ook zou kunnen dalen. Had echt niemand ooit tegen ze gezegd dat ze zelf wel eens de laatste greater fool konden zijn…

  precies, en ik lees niks over de echte slachtoffers: de belastingbetalers die straks door de banken om een extra bijdrage gevraagd wordt, en die het geplofte WeW fonds straks mogen bijvullen. En de spaarders die al jarenlang véél te weinig rente krijgen om de scheefleners de hand boven het hoofd te kunnen houden.
  Nee, daar zul je Zembla niet over horen.

  floor: waarschijnlijk allemaal jong grut in dienst daar.

  jong grut met tophypotheek, want het zijn vast allemaal ‘high potentials’. Bij de VPRO lopen er tegenwoordig volop van dit soort onnozele halzen rond.
  ‘links’ is niet meer wat het geweest is, allemaal kleine kapitalistjes met onverzadigbare consumptiedrang.

  floor: Is dat mijn probleem of een algemeen probleem?

  jouw probleem denk ik, alles OK hier.

 8. analyze says:

  floor: algeheel probleem, bij veel bedrijven is deze site zelfs geblocked, omdat hij op bepaalde blacklists is gekomen (virus? of is het gehacked?)

 9. De Markies says:

  Hoewel het wat voorbarig is om op basis van de promo te reageren, zou het inderdaad wel stuitend zijn om zo eenzijdig naar de hypotheekverstrekkingen te kijken. Misschien past het wel bij de doelstellingen van een programma als Zembla (misstanden aan de kaak stellen ofzo), maar hopelijk blijken ze ook kritisch te zijn op de hypotheeknemers die aan bod komen.

 10. els says:

  Even afwachten wat het programma brengt.
  Maar feit is wel dat niet alleen de banken hier schuldig aan zijn. De hebzucht van vele jonge mensen is groot. Men wil alles hebben,men denkt er “recht” op te hebben om drie of vier keer per jaar op vakantie te gaan. Mobiel internet en een Ipad is een must, dure kleding, verder natuurlijk een mooi huis en uiteraard is de keuken die er in staat helemaal niet je smaak, dus die moet ook gelijk vernieuwd worden. Ook gelijk maar voor een nieuwe badkamer. Geld gespaard?? Oeps? Niet nodig hoor, dat kan toch achteraf via de hypotheek, want je kunt 110% lenen bij de bank! Mensen moeten zelf ook eens na gaan denken. Het leven bestaat uit keuzes maken dus niet EN EN, maar OF OF. Zo hebben wij (iets ouderen) dat nog geleerd gelukkig.

 11. Juan Belmonte says:

  @artikel

  Kijken hoe populistisch de uitzending is.
  Zal er weer een “Kassa ondertoon” inzitten, de consument heeft het nooit zèlf gedaan, de hypotheek is afgelosten met ogen dichten en al sms-end op de smartphone dus de anderen zijn schuld of mogen we een genuanceerder beeld verwachten ?

  Die houding wekt wrevel, onder meer bij de Autoriteit Financiële Markten. Die riep de banken vorig jaar al op hun zorgplicht na te komen om samen met hun klanten betalingsachterstanden te voorkomen.
  Geeft al wel een beeld.

  We zullen zien.

 12. Juan Belmonte says:

  In de aflevering ‘Horrorhypotheken’ onderzoeken we de rol van de banken in de huizencrisis, en hoe ze omgaan met klanten die daaraan ten onder gaan.

  Het zou natuurlijk dom zijn om op de nationale TV te onderzoeken welke de rol van de consument ZELF in deze was ?

  Een huis kopen is anders dan een paar sokken.

 13. nhz says:

  Juan Belmonte: Het zou natuurlijk dom zijn om op de nationale TV te onderzoeken welke de rol van de consument ZELF in deze was ?

  Ik wacht nog op de mededeling dat Eyeworks komende week start met een wekelijks reality programma over bezoekers van De Hypotheker, waarbij de meest nuttige en sappige gevallen er uit gelicht worden.

  Toelichting van het hypo mannetje hoe je via een NHG hypotheek simpel en gratis van een eventuele restschuld afkomt, de beste manier om ruzie te maken met je man/vrouw/baas. Tips hoe je ondanks de regels toch een hypotheek van 10-15x je inkomen kunt regelen, huis kopen als je in de bijstand zit, een tweede huis dat de koop staat verhuren en tóch HRA ervoor claimen, allerlei tips om te frauderen met hypotheken en koopkontrakten (dit vooral voor de makelaars en andere handige jongens en meisjes onder het kijkersvolk) en natuurlijk iedere aflevering minstens één voorbeeld van iemand die slapende rijk is geworden met een eigen huis en nu een paar maten groter gaat wonen. Allemaal gefilmd met verborgen camera’s en per ongeluk geen toestemming gevraagd natuurlijk 🙂

 14. Juan Belmonte says:

  nhz: Ik wacht nog op de mededeling dat Eyeworks komende week start met een wekelijks reality programma over bezoekers van De Hypotheker, waarbij de meest nuttige en sappige gevallen er uit gelicht worden.

  Prima plan.

  Juan zal zeker de rol van Hypotheker of banken (en verzekeraars) niet wegwuiven maar die Kassa-achtige taferelen met de Schuldvraag overal behalve bij het grote publiek is zó ongenuanceerd en maatschappelijk gezien onwenselijk.

  Mensen zijn toch primair zèlf verantwoordelijk voor de schulden die ze aangaan ?

  Met dergelijke beeldvorming leert niemand nooit niks. Want dat er wat in het vat zit is inmiddels wel duidelijk. Jammer maar niet stilstaan.

 15. renren says:

  @6 floor en @8 analyze
  Misschien eens een andere browser proberen. Kan het ook aan liggen. (chrome of ander versie ie).

 16. Aurely says:

  Och. Weet iemand wat er nou precies in Ijsland gebeurd is? Ik meen dat daar de huishoudens ook het een en ander aan schuld kwijtgescholden is..

 17. Recht says:

  Wat een negatieve reacties hier allemaal zeg. Natuurlijk is een ieder verantwoordelijk voor zijn eigen keuzes en daden. Maar tegelijkertijd valt te concluderen dat een groot deel van de nederlandse burgers op het complexe gebied van hypotheken niet in staat is (geweest) een zorgvuldige afweging te maken van de risico’s die men aanging. Dit heeft meerdere oorzaken, waarvan 1 de complexiteit van het fiscale stelsel. HRA afschaffen, terug naar lineair/ annuitair en de burger zal het veel beter snappen dan alle ingewikkelde spaar- en beleggingshypotheken van de afgelopen jaren. Maar laten we ondertussen niet vergeten wie deze producten ontwikkeld en aangeboden hebben, wie hypotheken tot 8 keer inkomen hebben ontwikkeld en aangeboden. Dat waren de banken. Iedereen is erin gestapt, een ieder heeft zijn eigen belang nagestreefd, ook de banken. Dus nu is ook een ieder geheel of gedeeltelijk verantwoordelijk voor de gevolgen. En daar mogen banken best eens op aangesproken worden.

 18. RealisT says:

  Recht:
  Wat een negatieve reacties hier allemaal zeg. Natuurlijk is een ieder verantwoordelijk voor zijn eigen keuzes en daden. Maar tegelijkertijd valt te concluderen dat een groot deel van de nederlandse burgers op het complexe gebied van hypotheken niet in staat is (geweest) een zorgvuldige afweging te maken van de risico’s die men aanging.

  Een hyphoteek is in de basis helemaal geen complex product. Slechts een flinke lening waarover rente moet worden betaald en die uiteidnelijk moet worden afgelost.

  Waar het fout ging is dat kopers steeds verder tot aan het randje (of eigenlijk erover heen) wilden financieren. Nog net een groter huis, nog net die mooiere keuken en badkamer. Nog net die dakkapel of uitbouw erbij. Dan krijg je dus te maken met krankzinnige oplossingen als 8x gezamelijk inkomen aflossingsvrij. Dan krijg je dus te maken met mensen die eigenlijk beter zouden kunnen huren, toch gaan kopen.

  Ik zag het overal om mij heen. Allemaal mensen die zich vol met schulden zogen omdat de rente zo lekker laag was, de staat minsten 30% meebetaalde en de huizenprijs alleen maar omhoog kon. Op feestjes werd trots melding gemaakt van het feit dat het nog net gelukt was om een hogere hyphoteek dan de buurman te verkrijgen. Want wat jij voor je huis geleend had, was immers de marktwaarde. Of werd je voor gek verklaard als je niet iets leuks met de overwaarde deed.

  Kopers werden willens en wetens huurder van de banken. En die dachten: u vraagt en wij draaien.

  Uiteindelijk zijn alle partijen die aan het pyramidespel meededen verantwoordelijk: De banken, de projectontwikkelaars, gemeenten maar zeker ook de deelnemers die zolang de prijzen (virtueel) stegen victorie kraaiden.

 19. nhz says:

  RealisT: Op feestjes werd trots melding gemaakt van het feit dat het nog net gelukt was om een hogere hyphoteek dan de buurman te verkrijgen.

  nog even en hét gesprek op feestjes is hoe je zonder een centje pijn weer van die tophypotheek afkomt, en ondertussen de hele buit van de overwaarde lekker in je zak kunt houden. De scheefleners gaan nóg een keer vet profiteren, vlak ze niet uit!!

 20. RealisT says:

  Wat btreft het programma Zembla van vanavond staat in het AD van vandaag de volgende omschrijving (is zeer waarschijnlijk gewoon zo aangeleverd door de makers):

  Wie is er verantwoordelijk voor de huizencrisis? De banken hebben in ieder geval een belangrijke rol gespeeld. Alles kon, alles mocht, maar inmiddels blijven huizenbezitters in de problemen zitten.

  Als ik het niet dacht…

 21. RealisT says:

  nhz: nog even en hét gesprek op feestjes is hoe je zonder een centje pijn weer van die tophypotheek afkomt, en ondertussen de hele buit van de overwaarde lekker in je zak kunt houden. De scheefleners gaan nóg een keer vet profiteren, vlak ze niet uit!!

  Sterker nog, ik hoor ze nu al roepen dat ze gecompenseerd willen worden. Lagere rente, gedeeltelijke kwijtschelding, etc. Ook het advies om desnoods via een scheiding van je te dure huis af te komen hoor ik steeds vaker voorbij komen. “Waarom niet?” roept men dan. “Ik heb toch premie betaald!”

  Om je kapot te schamen.

 22. nhz says:

  RealisT: Als ik het niet dacht…

  vanal die top-scheefleners in de mediasector kun je ook niet anders verwachten.

  RealisT: Ook het advies om desnoods via een scheiding van je te dure huis af te komen hoor ik steeds vaker voorbij komen. “Waarom niet?” roept men dan. “Ik heb toch premie betaald!”

  ja, dat hoor ik dus al twee jaar, zij het niet in de meest openlijke kanalen. Dat het nu steeds openlijker gebeurt is betreurenswaardig maar was ook te verwachten. Ik zou zeggen: als we dan nu weten (uitgezonderd Karel, die overduidelijk het IQ mist voor serieus nadenken) dat door een NHG hypotheek het scheidingsrisico minstens 10x hoger wordt dan normaal, laat alle stelletjes die een NHG hypotheek willen dan ook maar vet extra premie betalen (ik denk niet dat er tegenwoordig veel alleenstaanden onder de NHG vallen …).

  Als NRC er over schrijft dan is het ‘bespreekbaar’ en zullen deze oplichters concluderen dat ‘als de hemel valt heeft iedereen een blauwe hoed’, dus til vooral het WeW want ze gaan toch niet iedereen aanklagen. Sterker nog, ik wed dat het WeW nog nooit serieus onderzoek gedaan heeft naar al die nep-scheidingen; met een uittrekseltje uit het bevolkingsregister vindt Kareltje het wel voldoende. Het gaat inmiddels om duizenden gevallen (dat kan ik zo voorrekenen met simpele statistiek), dus minstens tientallen miljoenen euro’s. Over tien jaar horen we van Karel en zijn kameraden in de politiek ‘Wir haben es nicht gewusst’.

  Tuig van de richel, en dan bedoel ik niet alleen de lieden die misbruik maken van deze regeling maar vooral de club die dit soort criminele organiseert en aanmoedigt. Kielhalen, liefst voor Borssele.

 23. Daphne says:

  Ik weiger de huidige situatie waarin velen ‘onder water staan’ als speciaal en onvoorzien te zien. Financiele instellingen bedonderen consumenten geregeld (woekerpolisaffaire), maar wanneer je een hogere hypotheek dan de waarde van het huis hebt genomen en nooit wat hebt afgelost, is het toch niet onverwacht dat je ooit onder water komt te staan?

 24. floor says:

  Daphne,
  Zo is het, ik durf zelfs te stellen dat de banken er helemaal niets mee te maken hebben.
  Indien de aanstaande huizenbezitter niet in staat is om te bedenken dat indien hij niet aflost er aan het einde van de looptijd nog immer dezelfde schuld openstaat, dan lijkt het mij beter dat ‘ie eerst z’n schoolgeld eens probeert terug te halen.
  In ieder mens schuilt een gokker en dit is precies wat er de afgelopen jaren op grote schaal heeft plaats gevonden.
  Beleggers moeten ook op de blaren zitten indien ze fout gokken, een huiseigenaar is niet meer of minder in dit geval.

 25. renren says:

  Misschien kijken de mensen dit gedrag wel van de banken af. Daar wordt overal het handje ondergehouden; denken die tophypothekers, dat willen wij ook.

 26. Rene says:

  Dat de banken gaan voor winst is niet zo vreemd; ze zijn ten slotte ondernemeningen en MVO is pas iets van de laatste tijd.

  Die wel boter op hun hoofd hebben zijn de politiek en de autoriteiten; zo hebben ze eerst alles oogluikend toegestaan (of zaten ze te slapen?) dat iedereen vol leningen werd gepropt en er nu een ongewenste situatie is ontstaan slaan ze door naar de andere kant. Opeens moet er afgelost worden, mogen banken geen fatsoenlijke lening meer verstrekken, staat de HRA ter discussie, wordt banken mededingens-rechtelijk oogluikend toegestaan de opslagrente op hypotheken hoog te houden en als toetje worden allerlei belastingen nog eens flink verhoogt! Dit alles met als gevolg dat de woningmarkt geheel op slot komt te zitten en mensen hun hypotheek ook nog eens niet- of nauwelijks kunnen betalen! Het zal duidelijk zijn dat er iets moet gebeuren, maar ik ben bang dat dit niet tegelijk moet en voor veel mensen te laat gaat komen…

 27. Oeps says:

  floor,

  Maar zo werkt een piramide spel. Zij die als laatsten instapten betalen de winst van diegenen die hen zijn voor gegaan .. De huizen ‘markt’ was een kans spel geworden .. een sprong in het diepe en maar hopen dat jij niet die laatste was .. Fout gegokt = oeps .. probleem ..

 28. Juan Belmonte says:

  @ video

  In en in triest voor betrokkenen.
  Men zal maar in zo’n traject belanden.

  Welke risico’s Kunstmatig Hogehuizenprijzen hebben blijkt hier overduidelijk, zeker ook aflossingsvrij. Hoe kan men een huis gekocht in 1997 nu nog dusdanig weinig afgelost hebben dat dat 15 jaar later tot problemen leidt ?

  De gemiddelde vraagprijs van 11 maal JanMo is toch ook (gemiddeld) onfinancierbaar ?

  Verzuimd is om eens te polsen bij Jazeker De Hypotheker, die tussenpersonen adviseerden consumenten in het belang van de consument maar met een bonus van bank of verzekeraar als betaling.

  Over het traject van executie:
  – kennelijk heeft niemand van de betrokken eigenaren zèlf en tijdig ingezien dat een eigen verkoop en huren bij extra schulden maken om gaten elders op te vullen beter is dan stuisvogelpolitiek en de boel te laten verslechteren.
  Die vraag is ook niet gesteld: had u zelf niet het idee om een verkoop in eigen hand te nemen ?

  Slechte journalistiek:
  De heer Drs Rob “AFLOSSEN IS ONWENSELIJK” Mulder van de VGH komt in beeld met de consequenties van de problemen van kunstmatig hoge huizenprijzen door hypotheekschuldexplosie, terwijl juist ook de VGH gepleit heeft voor aflossingsvrij en een continuering van de schuldexplosie.
  Boter op het Hogehuizenprijsminnende hoofd.

 29. Juan Belmonte says:

  Oeps: Maar zo werkt een piramide spel. Zij die als laatsten instapten betalen de winst van diegenen die hen zijn voor gegaan

  Inderdaad.

  En als die laatste instappers de winsten van hun voorgangers FINANCIEN ipv betalen is er dus een model waarin de stijgingen van huizenprijzen door hypotheekschuld van instappers worden betaald.

  Zo kon de NL hypotheekschuld explosief groeien:
  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/inkomen-bestedingen/publicaties/artikelen/archief/2006/2006-2068-wm.htm

 30. Juan Belmonte says:

  En deze kan de VGH de Vereniging Geleased Huis ook in zijn zak steken.

  VGH denkt anno mei 2011 dat de condities voor de huizenmarkt zo slecht nog niet zijn.
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/24-05-2011/banken-strenger-voor-hypotheken/#comment-76311

  Maar hoe kunnen we NU in februari 2012 dan opeens dit soort beelden zien ?

 31. 013 says:

  Re: 28
  De journalistiek hield idd niet te wensen over. Daarnaast wordt er geen aandacht geschonken aan figuren als Ger die de krediet kraan weer open willen.

  De documentaire vond ik ook een beetje flauw. De schuld lig namelijk altijd ergens anders nooit bij de gezinnen zelf het is altijd de bank of hypotheekverstrekker en de overheid. Het laatste gezinnetje leefde ook nog in de waan van 2008 het huis zou zeker 270.000 opleveren, nu moeten ze gedwongen naar een huurflat. ??
  Ben je maatschappelijk gezien in eens gefaald??
  Sorry

 32. Juan Belmonte says:

  013: De journalistiek hield idd niet te wensen over.

  We bloggen hier al ruim twee jaar.

  Kader is wel duidelijk: Holland heeft zich laten verleiden tot het gesubsidieerd (HRA) leasen (aflossingsvrij) van huizen ipv te lenen en terug te betalen (aflossen).

  Dat alles om de alsmaar stijgende huizenprijzen instand te houden: Hogehuizenprijsminnend NL.

  En daar waar die Kunstgrepen niet voldoende waren werden nieuwe Kunstgrepen bedacht:
  – gemeentelijke starterskredieten
  – NHG naar 11 maal JanMo
  – provinciale startersleningen
  – generatiehypotheken.
  – etc.

  Nu huizenprijzen toch dalen (dus te hoog zijn) worden nu NOG creatievere Kunstgrepen bedacht waaronder:
  – ouders die aflossen op huizen van hun kroost (CDA plan)
  – pensioenfondsen verplichten zich in huizenmarkt te mengen

  Deze Zembla van de Vara was weer een uitzending over een paar individuele gevallen, de grote lijn ontbreekt.

  Mevrouw Dr Ir Maartje Martens publiceerde haar versie van de problematiek op de woningmarkt nog veel langer. Nooit iets over gehoord.

  Jammer hoor, niveau is er niet op vooruitgegaan sinds de vakken als wiskunde geschrapt zijn voor integrale aanpaksprojecten en andere pedogogsiche modegrillen.

  We kunnen het de journalisten niet kwalijk nemen, ze kunnen het niveau gewoon niet hebben 🙂

 33. Okkie says:

  Ik vind ook dat dit programma de schuld eenzijdig bij de banken en tussenpersonen neerlegt, maar ze mogen wel iets meer hun best doen om executies te voorkomen. Laat dit een waarschuwing zijn voor potentiële starters.

 34. Juan Belmonte says:

  Okkie: Ik vind ook dat dit programma de schuld eenzijdig bij de banken en tussenpersonen neerlegt, maar ze mogen wel iets meer hun best doen om executies te voorkomen. Laat dit een waarschuwing zijn voor potentiële starters

  EENS.
  We kunnen immers niet allemaal wonen op de Rijkeluisstraat 🙂

  Tot een half jaar gelden waren we nog bezig aan te tonen dat huizenprijzen echt WEL substantieel kunnen dalen: Tombola top tienduizend versie 15
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/02-07-2011/dutch-show-how-not-to-run-housing-policy-com-au/#comment-80928

 35. Okkie says:

  Het gezin G. Hulst had na 15 jaar wel de helft van de schuld afgelost kunnen hebben. “Zo is ook ons gezin ontstaan, we hebben 3 kinderen.” Grappig, kennen ze geen anticonceptie? Ik kan er niet bij dat mensen een half miljoen lenen alsof het niets is, terwijl ze 3 kinderen hebben.

 36. Juan Belmonte says:

  Okkie: Ik kan er niet bij dat mensen een half miljoen lenen alsof het niets is, terwijl ze 3 kinderen hebben.

  Tijdsgeest.
  Wie niet maximaal Jazeker leende
  was een dief van eigen portomonnaie.

  met de groeten van Hogehuizenprijsminnend NL.

  Wie wil er nu -behalve wellicht Juan dan, die zichzelf regelmatig regelrecht de put in praat- voor DOM doorgaan ?

 37. Juan Belmonte says:

  Zelf nadenken doen we niet meer
  dat is niet meer hip
  We volgen de Jazekers

 38. 013 says:

  Okkie Zegt:
  25 February 2012 om 3:13 pm (Quote) (Reply)

  Het gezin G. Hulst had na 15 jaar wel de helft van de schuld afgelost kunnen hebben. “Zo is ook ons gezin ontstaan, we hebben 3 kinderen.” Grappig, kennen ze geen anticonceptie? Ik kan er niet bij dat mensen een half miljoen lenen alsof het niets is, terwijl ze 3 kinderen hebben.

  Goede analyse Okkie. Het is toch erg, en de toekomst van jullie kinderen? een studieschuld van 15K cadeau doen?
  Maar het ligt natuurlijk wel aan de bank. want het kon toch gewoon?
  Echt absurd waar is het logisch denkvermogen van de mensen gebleven.

 39. Oeps says:

  Tot nu toe als mijn kinderen weer eens niet willen eten, vertelde ik ze over arme kindertjes in Afrika .. maar dit is veel beter .. arme kindertjes die geen dak meer boven hun hoofd hebben, en nu ergens in een wei staan .. gras eten .. alleen omdat papa en mama …

  treurig …

 40. king says:

  Als je in 97 een huis koopt en nu in de problemen zit heb je iets niet helemaal goed gedaan.
  De huizen zijn in die periode zeker verdubbeld, dus waar is de overwaarde (toch niet allemaal in de verbouwingen gegaan?). Hoeveel geld is opgegaan aan andere zaken? Was het huis een melkkoe of zo?
  Ergens is misschien wel een tonnetje verdwenen. Nieuwe inrichtingen, kinderkamers…. you name it they had it. How did they pay for that? Ask the americans. Were they living the american dream in Holland!!!!

 41. nhz says:

  013: nu moeten ze gedwongen naar een huurflat.

  tja, je zal maar in een huurflat moeten wonen, wat een schandaal, het zou verboden moeten worden 😎

  Okkie: “Zo is ook ons gezin ontstaan, we hebben 3 kinderen.”

  ja grappige overeenkomst tussen deze twee zaken, gewoon beginnen en niet nadenken, we zien wel en als het misgaat heeft een ander het gedaan.

  Oeps: arme kindertjes die geen dak meer boven hun hoofd hebben,

  of nog erger: arme kindertjes die in een HUURflat moeten wonen.

  king: Were they living the american dream in Holland!!!!

  yep, net als die 4 miljoen andere scheefleners, verworven rechten nietwaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*