Ger Hukker voorspelt herstel van woningmarkt

Ger HukkerDe eerste maanden gaat het nog traag, maar de woningmarkt zal zich dit jaar geleidelijk aan herstellen.Dat voorspelt Ger Hukker uit Nieuwkoop, voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM).

Alle sombere berichten over de stagnerende verkoop van exclusieve woningen ten spijt: Hukker ziet lichtpuntjes. ,,Van makelaars in Alphen hoor ik dat zij minder negatief zijn dan in november en december,’’ stelt de NVM-voorzitter.

Geïnteresseerden durven weer een woning te bezichtigen. Dat is de afgelopen maanden anders geweest. De reden? ,,Eind januari heeft iedereen zijn loonstrook gehad. Toen bleek ineens dat je er twee of drie procent bij kreeg. Oftewel: het inkomen valt niet weg.’’

Die ontdekking maakt dat kopers zich opnieuw durven te roeren. Het is bovendien een interessante tijd om zaken te doen, aldus Hukker. ,,Wanneer de banken nog een beetje meewerken wordt de betaalbaarheid steeds beter. Mensen kijken naar wat zij per saldo gaan betalen voor een andere woning. Ze willen best verhuizen, mits de totale stap aan meerkosten kleiner wordt.’’

Die tijd is aangebroken. ,,Ik verwacht dat de markt dit jaar zal aantrekken, ook al zal dat eerst langzaam gebeuren. Het wordt interessant om de krenten uit de pap te halen,’’ aldus Hukker, waarmee hij wil zeggen dat een duurdere woning tegen een scherpe prijs te koop is.

Wie ondanks de tendens zijn huis niet weet te verkopen, kan daar eenvoudig iets aan doen. Stel de prijs van een woning bij en poets het product wat op, adviseert Hukker die spreekt van ‘back to basic’. ,,De jaren van luxe liggen achter ons. Maar het komt wel weer. Mensen hebben interesse. Zou ik morgen een woonbeurs houden in Theater Castellum in Alphen dan komt daar vijfhonderd man op af.’’

bron: AD.nl

Share Button
30 comments on “Ger Hukker voorspelt herstel van woningmarkt
 1. sven says:

  Goh,wat leuk voor Ger dat ie 500 man verwacht op een woonbeurs.(sukkel)

 2. Jeff says:

  Ongelooflijk wat een mafkees dat toch.. iedere debiel kan toch begrijpen dat als het in de hele wereld slecht gaat en de economische voorspellingen met de dag naar beneden wordt bijgesteld dat dit ook consequenties gaan hebben op de huizenverkoop..

  Oh wacht.. Nederland is natuurlijk anders… Get a Life hukker!

 3. Frank says:

  jáááh Ger,we weten het ondertussen al.
  Natuurlijk moet hij zoiets zeggen,daar wordt hij voor betaald.
  Dat er herstel komt weet ik wel zeker,een herstel van -25% van de huidige vraagprijs eind dit jaar.

 4. Martin says:

  Die Ger ….

  Ger ziet zelfs lichtpuntjes in de ogen van een zombie.

  Van makelaars in Alphen hoort hij namelijk ……

  Ger laat de mensen onbedaarlijk lachen. Een carrière als standup-comedian lijkt hem daarom in deze barre tijden op het lijf geschreven.

 5. haha says:

  Wat een NVM sukkel in het kwadraat.
  Door dit soort lieden zitten we nu in een van de ergste dips allertijden.
  NVM N ederlanse V ereniging van M afkezen.

  Vroeger konden ze koper en verkoper dienen/laten dokken, echt zeiden ze, en deden het!!! in hun advertenties, en op hun facturen.
  Nu zeggen ze dat ….. ze lullen weer uit hun nek om centjes te verdienen, veel centjes.
  En als dat dan een keer niet lukt laten ze zich failliet verklaren en schuiven de schulden naar de schuldeisers, bijv. Guijt de millionair, laat zijn medewerkers stikken.
  En hij zelf, juist ja.

 6. Renee says:

  Ik kan dit soort berichten niet meer serieus nemen. Alle lichten staan op rood. Ik zou heel snel een andere voorzitter gaan nemen. Ik zou haast zeggen kijk eens op funda naar een willekeurige gemeente. Schrijf het aantal huizen op dat te koop staat in de komende 4 weken, 8 weken, 12 weken, 16 weken en ga kijken naar de prijs. Dan ga je echt schrikken.

 7. Doorloper says:

  Tuurlijk Ger en de economie is ook weer helemaal toppie de tweede helft van dit jaar?? Wake Up Ger het begint nog maar net! De tweede helft van het jaar zal juist dramatisch worden aangezien dan de buffers van de vele bedrijven helemaal leeg zullen zijn en er dus vele faillisementen zullen vallen.
  Ik neem aan de Gerretje wel weet wat dat betekent voor de huizenmarkt…

 8. Ger Rukker says:

  Ja … echt wel … als ik een doek over mijn hoofd trek … echt wel … dan zie ik de huizenprijzen weer heelemaal meevallen …. en ook zie ik hoe plotseling iedereen weer stukken rijker is geworden … fantastis is dat … gewoon doekje over je hoofd trekken … dan zie JIJ dat ook.

  Groetjes,

  van

  Ger.

 9. IIS says:

  Men mag blij zijn als er volgend jaar nog aan een droge korst geknabbeld kan worden. Maar goed, Ger kan natuurlijk proberen de stemming erin te houden, want uiteindelijk moet meneer er van leven en misschien heeft bezit hij zelf nog een paar huisjes.

 10. IIS says:

  ….heeft

 11. Noah says:

  Pfff. Er komen misschien wel 500 man op een woonbeurs af. Voor mijn part komen er tien miljoen man op een woonbeurs af. Dat zegt niks !!!
  Het is nog niet eens zo belangrijk hoeveel mensen er komen, het is wel belangrijk hoeveel mensen daadwerkelijk een huis kopen.
  Al komen er tien miljoen mensen af op zo’n woon – gala… als niemand een huis koopt, Dan kost het Ger alleen maar een hoop koffie en broodjes.

 12. TIm says:

  Hukker rijmt echt nog steeds op………

 13. Jeroen says:

  Wat een rukker zeg… Stelt dat woningen nu ‘voor een scherpe prijs’ te koop zijn omdat er een paar schlemielige procentjes af zijn. Toch nog minstens 20% te duur!

  Doet me denken aan die Irakese militaire woordvoerder ten tijde van de Golfoorlog: Amerikaanse tanks rolde achter hem in beeld door de straten van Bagdad: “we have almost defeated the American aggressor!!!!!” Tranen van het lachen 🙂

 14. johnny says:

  MUPPET ?!

 15. jim says:

  deze man is compleet van de pad af !
  oppakken en opsluiten die kerel!
  nvm-hukker = jokken

 16. sven says:

  “Back to Basic” heeft niets te maken met “oppoetsen” Ger.Had je moeten weten hè Ger!
  Ger toch!(sukkel)
  Back to basic Ger betekend:
  1. WONINGMARKT ZONDER HYPO AFTREK
  2. HYPO PAS VERKRIJGEN OP ONGEVEER 4X INKOMEN ÈN OP ÉÉNVERDIENER
  3. ANNUÏTEITEN HYPO EN GÉÉN ANDERE VORMEN
  4. 80% HYPO DE REST ZELF SPAREN
  Zo Ger, hier heb ik er een paar opgenoemd en zal er vast nog een paar vergeten zijn.

 17. Joost says:

  Toch denk ik ook dat de woningmarkt zich gaat herstellen. Maar dan neem ik wel 1990 of 1995 als referentie, maak je borst maar nat voor het herstellen naar een gezonden situatie.

  Stel dat de RABO meldt: we denken met al onze kennis en expertise dat het 25% gaat dalen. Wat zo daarvan de inpakt zijn op de nu te koop staande woningen? Ofwel spuien ze onzin, met zaken die al zijn gebeurd -3.5%, strekking je kan nu veilig kopen. Gewoon blijven lachen.

 18. sven says:

  De woningmarkt heeft nu natuurlijk niks met “lachen” te maken.
  Oh ja, natuurlijk gaan de huizenprijzen stijgen.(de meeste dromen zijn bedrog)

 19. Joop Kl; says:

  3,5% op een gemiddelde woning in NL van 250K is toch nog 8750 Euro in een jaartje tijd, laat staan als het flink meer wordt dan die 3,5%. Das toch snel “verdient” dacht ik zo.

 20. sven says:

  Strekking: veilig koop je nooit in een dalende huizenmarkt.

 21. Lachertje says:

  Die Ger Hukker doet me sterk denken aan die Irakese persvoorlichter die volhield dat Irak de oorlog aan het winnen was van de VS terwijl de bommen om heen ontploften.

 22. Maarten says:

  Ja Ger de huizenmarkt is een vertrouwens markt en al die positieve berichtgevingen van je zullen het tij keren……NOT!

  Ontkennen dat de huizenprijzen overgewaardeerd zijn heeft geen zin meer. Hoe eerder de huizen eigenaren dat erkennen hoe eerder de huizenmarkt weer aantrekt.

 23. sven says:

  Hukker ziet lichtpuntjes………
  Van makelaars in Alphen hoor ik dat………

 24. janhuur says:

  Ach zolang er mensen zijn die mijnheer Hukker geloven, zal er een markt zijn. Mensen die in het verleden ook al bereid waren de enorme prijzen te betalen die mijnheer Hukker en consorten “voorschreven”. En natuurlijk er zijn huiseigenaren die behoorlijke speculatiewinst hebben gemaak, maar daar zal in de komende tijd aardig wat van af gaan. Het is te hopen dat de nieuwe kopers nu verstandig worden en de tijden afwachten waarin alles weer betaalbaar wordt.

 25. Arjan says:

  Dit vind ik crimineel gedrag. Het moedwillig verspreiden van misleidende informatie. Gelukkig stinkt het zo hard en is het bericht dermate lachwekkend dat het een averechts effect zal hebben.

 26. christiaan en jaap says:

  hee gerrie,
  onze grote vriend,
  we lachen ons dood om jou
  je bent echt geweldig.
  greetz van HAAGIE

  jaap en chris

  HAAG 4 LIFE

 27. Yves says:

  Bos en Balkenende bleven ook volhouden dat er van een crisis geen sprake was. Zelfs niet toen de aandelen al 30% waren gezakt. Toegeven zou de crisis alleen maar hebben verergerd. Van Ger Hukker kan je dus niet anders verwachten en kwalijk nemen evenmin dat hij roept dat er geen problemen zijn. Welke verkoper adviseert zijn klanten nou om over 5 jaar terug te komen?

 28. Mark Pijnenburg says:

  De markt daalt nog wel 10% in 2011.

  1. verdubbeling flexwerkers, tot ongeveer 28%.
  2. overheidsstimulering wordt minder.
  3. Strenge regels hypotheek.
  4. 120.000 transacties voorspeld in 2011.

  Ger zal natuurlijk nooit meegaan in deze menig omdat het tegen zijn eigen belangen ingaat.

  Ger, je bent een jokkebrok eersteklas!!!!

 29. John says:

  Ger heeft gelijk dat de prijs essentieel is. Vandaar dat we blij moeten zijn met het nieuwe initiatief op de woningmarkt van http://www.huizenkorting.nl

 30. Jan says:

  @Yves

  Welke verkoper adviseert zijn klanten nou om over 5 jaar terug te komen?
  We zijn 2016. Dit en volgend jaar wordt een topverkoop van huizen. Daarna wordt het overal krap, en niet alleen in Amsterdam.

2 Pings/Trackbacks for "Ger Hukker voorspelt herstel van woningmarkt"
 1. […] Hukker heeft overigens in februari 2009 nog de geweldige voorspelling gedaan dat de markt ging […]

 2. […] Hukker heeft overigens in februari 2009 nog de geweldige voorspelling gedaan dat de markt ging […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*