Staatsjournaal komt met een promo voor de NHG

Het staats hypotheekgarantiefonds NHG schakelde het staatsjournaal in voor een promopraatje van Karel Schiffer. Door aanscherping van de leennorm kan in 2013 minder geleend worden met een NHG-hypotheek. Volgens Karel gaat dit leiden tot verpaupering van wijken.

Zie ook: Kareltje, kareltje….

Share Button
Tagged with: , ,
9 comments on “Staatsjournaal komt met een promo voor de NHG
 1. scheefhuurder says:

  Dan gaat de prijs van de woning omlaag. Niets mis mee toch, een krot is een krot, dan moet je je prijs gewoon aanpassen meneer schiffer.

 2. tufkaj says:

  De hele insteek dat de koper verantwoordelijk zou zijn voor onderhoud aan een woning die nog niet eens van hem is, bevalt me niet.

 3. Johan says:

  Zodra het ECHT losbarst is het NHG-potje binnen een paar maanden leeg en heeft deze man geen taak meer….iets wat hij zowiezo nooit echt heeft gehad.

  Off topic:
  Bij aanschaf van een woon/werk combi pand moet men momenteel 50% eigen geld hebben!

  Nu snap ik de “verkoop”aantallen, haha.

  Aan allen hier op het forum: HET KOMT GOED!

 4. Adamus says:

  Johan:
  Zodra het ECHT losbarst is het NHG-potje binnen een paar maanden leeg en heeft deze man geen taak meer….iets wat hij zowiezo nooit echt heeft gehad.

  Off topic:
  Bij aanschaf van een woon/werk combi pand moet men momenteel 50% eigen geld hebben!

  Nu snap ik de “verkoop”aantallen, haha.

  Aan allen hier op het forum: HET KOMT GOED!

  Deze ZBO heeft geen bruidsschat meegehad als afsplitsing van een of ander ministerie?

 5. Juan Belmonte says:

  @ artikel.

  Juan wijst nog een keertje op de ethiek van de journalistiek.

  Journalistieke ethiek verbiedt eenzijdige berichtgeving
  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/23-12-2010/nieuwsuur-nog-snel-een-hypotheek-afsluiten-hoe-dom-kun-je-zijn/#comment-58999

  Natuurlijk heeft de beste man gelijk met de stelling dat wanneer financiering stokt er minder huizen opgekanpt worden.

  Echetr WAT IS DE PRIJS
  VAN NOG MEER KUNSTGREPEN
  VAN EEN NOG GROTERE HYPOTHEEKSCHULD AANJAGEN ?

  Wat is de prijs van 20 jaar Hogehuizenprijsminnen ?

  Ronduit slecht journlaistiek en eenzijdige berichtgeving. Maar dat mogen we gewend zijn van het Staatsjournaal, da’s de visie van de politiek zoals ze hem graag neerzetten.

  Hoe onafhankelijk journalsten zijn heeft de heer Jorius Luyendijk al een keertje onverbloemd laten zien, denkt u echt dat spindoctor’s in Den Haag anders opereren dan die in het Midden Oosten … 🙂
  (Hoofdkantoor Hezbollah boven een lingeriezaak, wat een grap 🙂

 6. nhz says:

  Johan: Zodra het ECHT losbarst is het NHG-potje binnen een paar maanden leeg en heeft deze man geen taak meer….iets wat hij zowiezo nooit echt heeft gehad.

  reken maar dat Karel dan vorstelijk beloond gaat worden voor zijn aandeel in het oppompen van de huizenbubble 🙁

  Juan Belmonte: Natuurlijk heeft de beste man gelijk met de stelling dat wanneer financiering stokt er minder huizen opgekanpt worden.

  dat valt nog te betwijfelen, recent hoorden we nog hoe veel mensen hun huis riant aan het opknappen waren omdat verhuizen naar een groter huis er even niet in zat? Gewoon even wennen aan het idee dat onderhoud van je huis zelf betaald moet worden; en dan bedoel ik echt onderhoud en niet opleuken om een ton meer te gaan vragen bij verkoop.

  Overigens niks nieuws, de Fabeltjeskrant is al jaren niks anders dan één grote stroom propaganda voor de vastgoed/bankenmaffia, plus allemaal huilie-huilie verhalen voor de kleuters waar Nederland vol mee zit. Oogjes dicht en snaveltjes toe :-8

 7. V says:

  Het item is ook zwaar overtrokken. Bouwdepots worden echt nog wel gegeven, maar je moet nu wel aantonen dat er ook daadwerkelijk waardevermeerdering optreed van tenminste de extra hypotheek. Verbetering van het casco is meestal geen probleem. Isolatie en andere groene verbetering worden zelfs aangemoedigd. Een badkamer en keuken zijn echter smaak gebonden (waardoor hij na plaatsing nog maar 50% waard is voor een ander) en schrijf je ook veel sneller af dan 30 jaar.
  Het helpt ook als je zelf een klusser bent en een hoop uurloon kan besparen. Ik snap sowieso niet waarom je een opknapper zou kopen als je zelf geen zin hebt in klussen. Een ‘af’ huis is in dat geval financieel bijna altijd aantrekkelijker.

 8. Okkie says:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/13055587/__NHG_wordt_misbruikt__.html
  “Makelaars moedigen huizenverkopers aan hun huis ook van de hand te doen als de verkoopprijs lager is dan de hypotheek en het waarborgfonds NHG voor het verschil te laten opdraaien.”

 9. Lex says:

  Karel Schitter en Geh Rukker. Waar komen toch al die figuren vandaan, en waarom komen ze toch telkens weer in de media terwijl ze onzin uitkramen?

  Sorry voor te typefouten in de namen (of is het geen vout?)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*