22% meer NL in Värmland (Zweden)

Värmland, in centraal Zweden nabij het Noorse Oslo, is populair bij Nederlandse emigranten. De afgelopen twee jaar groeide de Nederlandse gemeenschap er met 22 procent tot 768 personen.

zie ook: Megabubblan Röda stugan

Dat meldt het provinciebestuur woensdag. In de dorpen Hagfors en Munkfors zijn Nederlanders nu de grootste etnische minderheid met 223 respectievelijk 54 personen. Volgens de regionale overheid zijn de lage grondprijzen en het ‘typisch Zweedse landschap’ redenen voor Nederlanders om zich in Värmland te vestigen.

bronnen:  Wereldwijzer Zweden svt.se

Share Button
Tagged with: , , , , , ,
21 comments on “22% meer NL in Värmland (Zweden)
 1. lorenzo says:

  Het gaat toch echt over Zweden …zo moeilijk toch niet ?

 2. Ain says:

  @3 inderdaad niet moeilijk en ook niet makkelijk..

 3. lorenzo says:

  toch maar leren , dit is vervelende vervuiling , zeker voor ”nieuw lezers”.

 4. Nico de Geit says:

  “In Noorwegen (en Zweden) en in een serie andere Westerse landen gedragen Moslim immigranten zich bijna barbaars wat verkrachting betreft tegenover Westerse vrouwen die geen Moslim zijn, de media, politie en de overheden proberen dit in wanhoop onder het tapijt te vegen”

  Meer: http://ajnorge.0catch.com/Dutch/FeestDerVerkrachtingen.htm

 5. Okkie says:

  @Nico de Geit:
  Wat heeft je opmerking met de huizenmarkt te maken?

 6. Juan Belmonte says:

  Terug naar de huizenmarkt: dit verhaal geeft ook het verband tussen ondernemende mensen en “realistische” huizenprijzen.

  Ondernemende mensen die vanwege de Hollandse Hogehuizenprijzen hun geluk zoeken dáár waar die prijzen lager liggen en ze hun activiteiten dan wèl kunnen ontplooien.

  In Zweden bijvoorbeeld. Maar ook Belgie en Duitsland kennen de Hollanders…

 7. Buddy says:

  @7
  Duitsland, een heerlijk land.

  k.k. 3,85%
  Grondprijs 50 – 70 euro/m2
  Vakmanschap, mooie bolides die als zoete broodjes over de toonbank gaan.
  Banken werken voor particulieren en bedrijven.

  Niet andersom, zoals in NL, waar particulieren en bedrijven zo diep in de schuld zitten dat ze tot slaaf van de bank zijn verworden.

  Ook geen kunstmatig fiscaal hefboompje om mensen nog meer te laten lenen en verder in een financieel moeras te trekken waaruit ze nooit meer uitkomen.

 8. Ain says:

  @8 hoe kunnen we het dan hier zover hebben laten komen? Politici zonder visie die met hun wetten veel te veel hebben toegelaten voor korte termijn gewin?

 9. eduro says:

  hmm ik ben een klein beetje jaloers.

  het gaat om mensen die begrepen hebben, dat het niet om de omzet gaat maar om de kwaliteit.

  tevens om uit de weg te zijn voor de problemen die voor ons liggen.

  alles wat je zelf doet/ of met vrienden? wordt niet belast.

  back to the basics.

 10. Ain says:

  @10 wat staat je in de weg? Wat mij in de weg staat is dat al mijn vrienden hier wonen, maar misschien moet ik eens met ze praten..

  By the way, back to basics is hard werken, vergis je niet..en kou lijden (vooral in Zweden)

 11. Ain says:

  @10 afgelopen week de Zweedse film As in Heaven toevallig gezien? Gaat over samenzijn, samen iets moois bereiken en doorbreken van dogma’s.

 12. ll says:

  Een stress-test voor verzekeraars [ met spaarhypotheken ] en pensioenfondsen, dit is een goed idee, want niets is meer veilig, behalve je broekzakkie.

  http://www.telegraaf.nl/dft/nieuws_dft/7358146/__Regels_voor_verzekeraars_ook_opleggen_aan_pensioenfonds__.html?p=10,1

 13. nhz says:

  @7:
  Zweden en ondernemen gaat dat samen? Is m.i. het meest socialistische land ter wereld, als je de verhalen leest over de uitkeringen, kinderopvang en zwangerschapsverlof daar dan snap ik niet dat het land nog bestaat …

  @9:
  ik vrees eerder door politici die wél visie hebben, maar van de foute soort.

 14. lorenzo says:

  Buddy , zet kk maar op 10 % in Dld , je vergeet de hardste werkers , de makelaars die ex. BTW ook nog 4.5 % toucheren (voor de ned. mogen we massaal en intensief medelijden hebben in deze zoals u zult gebrijpen).
  Ergo : ook hier wordt de emigratie , in dit geval Zweden, gezien als een geldelijk gewin.
  Jammer , kom net weer terug van een tijdje buitenland en wat valt me weer op in dit land : de onrust , zebrapaden zijn zelfmoord gebieden, agressie , ontevredenheid en simpelweg hufterigheid.
  DAT is veelal de reden dat mensen willen vertrekken .

 15. nhz says:

  @15:
  inderdaad, makelaarstarieven in de polder zijn erg laag. Heeft ook wel te maken met het feit dat een gemiddelde makelaar zo ongeveer per fiets (of per Segway, zoals een lokale makelaar) het huizenbestand langs kan, en dat er veel dezelfde huizen zijn. Dat scheelt veel tijd.

  Ik denk ook dat Zweden vooral een keus voor de rust is en niet voor het geld; ben benieuwd hoeveel van die mensen na een paar jaar gillend terugkomen. Want die plaatsjes die goedkoop of gratis voor een huis/grond zorgen, daar is meestal helemaal niks te doen; en de gemiddelde Nederlander moet doorlopend geamuseerd worden anders gaan ze amok maken.

  Vergelijkbare opties zijn er trouwens in o.a. Frankrijk en Spanje, ook in kleine plaatsjes op het platteland waar de bevolking wegtrekt. In Spanje geldt de regeling alleen voor ex-asielzoekers met kinderen als ik mij niet vergis.

 16. lorenzo says:

  Nou , dat heeft te maken met het feit dat we in nederland mekaar altijd en immer kapot wil concurreren.
  De hypotheek scene heeft de woningverkoop al jaren in handen , die ze enkel als bijzaak zien , om hypotheken met 3 keer de opbrengst dan die van woningcourtages , binnen te halen.
  Leven en laten leven kennen we in nederland niet. Vandaar ons gedrag in dit te kleine landje eerder getypeerd.

  Mijn advies aan mensen die naar het buitenland willen enkel om de woning prijzen : niet doen.
  Er moet meer zijn.

 17. lorenzo says:

  Derhalve tarieven van 0.5 % van deze jongens
  (ook sociale woningbouwver. en VEH..) , daar waar accountants rapporten een tarief voor een rendabele onderneming op minimaal 2.0 heeft gesteldT ex. BTW om uberhaupt te overleven.

  NEDERLAND .

 18. nhz says:

  @18:
  maar dat geldt natuurlijk niet alleen voor de makelaarssector, het geldt voor grote delen van de consumptiesector. In bijv. witgoed en computers wordt naar mijn indruk de laatste 10 jaar ofzo ook meer verdiend met financiering, garantie- en servicecontracten etc. dan via de marge op het produkt (die soms zelfs negatief is).

  consumenten willen bedrogen worden, blijkbaar.

  Overigens gaan de laagste makelaarstarieven doorgaans wel samen met een veel beperkter servicepakket (veel doe-het-zelf), voor wie de tijd heeft niks mis mee. In o.a. de VS en UK bestaat dat ook en functioneert blijkbaar goed.

  waarom een makelaar bijv. $450-900K commissie moet krijgen bij verkoop van een huis van 15 miljoen (zag ik toevallig afgelopen week in een reallife soap) dat gaat ook mijn verstand te boven, net zo goed als de provisie van de hypotheker overigens. Die tijden zijn over en komen in de meeste landen niet meer terug denk ik, of hooguit als incident.

 19. lorenzo says:

  De genoemde tarieven zijn zeker geen deeltijdtarieven , zou mooi zijn en dat weet jij ook.

 20. Nico de Geit says:

  In Stockholm en Uppsala heersen Brusselse toestanden. Neem er maar eens een kijkje. Ook in Zweden wordt ‘grootstedelijke problematiek’ over het land verspreid zodat iedereen er last van heeft.

 21. lorenzo says:

  Dus het is net nederland .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*