Nieuwe zoekmachine Huizenzoeker.nl; de metazoekmachine voor huizen

Jan-Willem Tusveld heeft afgelopen week HuizenZoeker.nl gelanceerd. HuizenZoeker is een overkoepelende zoekmachine, waarop het gehele huizenaanbod van de grote huizensites doorzocht kan worden.

De nieuwe metazoekmachine doorzoekt niet de websites van de individuele makelaars, maar verzamelt het woningaanbod van de verschillende huizensites (Funda, Huislijn, Dimo, Vbo, Era, Remax, Makelaarsland, LMV, Garantiemakelaars) en combineert dit tot een totaaloverzicht.

HuizenZoeker houdt van iedere woning een prijshistorie bij. Elke wijziging van de vraagprijs, vanaf het moment dat de woning op één van de huizensites te koop wordt aangeboden, wordt geregistreerd en weergegeven. Gebruikers van HuizenZoeker kunnen een gratis account aanmaken waarmee ze zoekopdrachten en woningen kunnen opslaan. Bij nieuw woningaanbod of (prijs)wijzigingen van een woning wordt de gebruiker automatisch per e–mail op de hoogte gesteld. Ook kan het adres van een droomhuis opgegeven worden, waarna de gebruiker een e-mail ontvangt zodra dit huis te koop wordt aangeboden.

Bij de ontwikkeling van HuizenZoeker is rekening gehouden met de aanbevelingen uit een onlangs verschenen onderzoek van de Vereniging Eigen Huis over de bestaande huizensites. “Een huizensite moet niet alleen een compleet en actueel aanbod laten zien, maar ook goede zoekmogelijkheden bieden en de site moet vooral snel zijn”, aldus de Vereniging Eigen Huis. Het woningaanbod op HuizenZoeker wordt dagelijks ververst. De consument kan na een zoekopdracht de resultaten gemakkelijk filteren op verschillende eigenschappen, zoals: wijk, aantal kamers en woonoppervlakte.

Het bedrijf wil geld verdienen met het plaatsen van advertenties en het genereren van leads voor hypotheekverstrekkers.

huizenzoeker.nl -huizen metazoekmachine

Share Button
Tagged with: , , ,
One comment on “Nieuwe zoekmachine Huizenzoeker.nl; de metazoekmachine voor huizen
  1. janny arends says:

    hallo,wij zoeken op korte termijn een woning in dichteren of de huet ( doetinchem )
    mvg janny arends

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*