Barbara Visser (VVD) gedold door Carola Schouten (CU)

Tijdens het debat over de inkomensafhankelijke huurverhogingen had Barbara Visser VVD-woordvoerder wonen, het zwaar in een discussie met Carola Schouten van de ChristenUnie. Ze begreep duidelijk niets van de vraag die haar gesteld werd. Visser was tot voor kort wethouder economische zaken in de gemeente Zaanstad. Ze heeft geen ‘wonen-achtergrond’.

Ze had, zo geeft ze zelf toe, geen aspiraties om in de Tweede Kamer te komen. Toch ging ze in op het verzoek om op de VVD-lijst voor de laatste verkiezingen te komen. Visser heeft het woningmarktdossier overgenomen van Betty de Boer, die zich op andere dossiers gaat richten.”Maar ik heb in Zaanstad wel alle lusten en lasten van stedelijke ontwikkeling meegekregen. Ik zie de woningmarkt als één van de grootste opgaven van de laatste jaren. Het draait heel erg om vertrouwen. Als dat wordt hersteld, kan de markt weer op gang worden geholpen. Ik vind het een grote eer om mij namens de grootste partij daarvoor in te zetten”, stelt Barbara Visser.

“Dus eigenlijk gaan we er vanuit, in de ideale situatie dat men de situatieschets die u beschrijft, dat die zich niet voordoet”

Share Button
Tagged with: , ,
11 comments on “Barbara Visser (VVD) gedold door Carola Schouten (CU)
 1. Nou says:

  Tjonge wat volgen de topics elkaar weer snel op. Het is rennen en stilstaan op de site.
  In het vorige topic ging het over ervan van huizenwaarde, maar in deze reportage kun je zien hoe dat kan tegenvallen:

  http://www.eenvandaag.nl/binnenland/44899/te_hoge_woz_waarde_erfgenaam_de_dupe

 2. snorkel says:

  Wat ik nou nog steeds niet helemaal snap: Hoeveel scheefwoners zijn er nou eigenlijk in NL?

  Als je er van uit gaat dat 1/3 van alle huurders huurtoeslag krijgt, dan is dus in ieder geval maximaal 1/3 van de huurders (dus zeker minder dan 1/6 van NL) sociaal huurder van een corporatie. Aangezien corporaties maximaal 10% van hun bestand mogen verhuren aan scheefwoners, zijn er nooit meer dan 9x zo veel scheefwoners als sociale huurders met huurtoeslag. Dan zou ik zeggen dan van de alle NLse huishoudens minder dan 1/54e scheefwoont. Dat zijn hooguit 150.000 huishoudens, maar dan heb ik ook nog eens heel veel dingen naar boven afgerond. Als er jaarlijks 2 miljard moet worden opgehoest door 150.000 huishoudens dan gaan de voedselbanken het nog druk krijgen. Maar waarschijnlijk mis ik iets… Misschien is het zo dat alle scheefwoners in hun sociale huurhuis zijn gekomen toen ze nog weinig verdienden en nu niet op willen sodemieteren? 😉

  Het komt op mij nog steeds een beetje over alsof ze met het kabinet een out-of-the-box brainstorm hebben georganiseerd waarbij degene die als eerste met een paar miljard besparing op de proppen kon komen een leuk wijntje kon winnen. Stef was wel in voor een rondje bluffen, dus die roep gewoon voor de vuist weg “2 miljard”. Flesje wijn scoren en later maar eens kijken hoe we dat dan gaan bewerkstelligen. Scheefwonen… ja dat klinkt heul erg als profiteren, dus daarmee tikken we gewoon die hele 2 miljard af. Zo, dat ook weer geregeld; Barbara, leg jij het even uit in de 2e kamer? Dan trek ik alvast een flesje wijn open.

 3. xenobinol says:

  Het is zo’n slecht wetsvoorstel dat je dit alleen maar een goed idee vind als je eigen hypotheek metersdiep onder water staat.

  De jaloezietoeslag zal en moet ingevoerd worden om de huizenprijzen hoog te houden. Hoe komt het toch dat onze verlichte leiders denken het leeglopen van de bubble te kunnen stoppen? Men zit nu te neuzelen en staart zich blind op de ‘rijke’ huurder. Dit terwijl maandelijks duizenden mensen hun baan verliezen, in de betalingsproblemen komen. De huidige regeringspartijen weten totaal niet meer waar ze mee bezig moeten zijn. Namelijk problemen oplossen i.p.v. ze te maken.

 4. maarten says:

  xenobinol,

  hear, hear,
  Carola maakt gemakkelijk gehakt van Blok zijn plannen en hoe kan dat ook anders?

 5. snorkel says:

  xenobinol,

  Als je Mathijs Bouman heet dan vind je de blok-aan-je-been-hypotheek in ieder geval een prima idee. Weer met de aloude drog-redenen over een stijgend salaris en inflatie die je schuld vanzelf doet verdampen etc. Geen woord over onze torenhoge schuldenberg die toch op één of andere manier zal moeten worden afgebouwd, waar al dat geld vandaan moet komen en dat het nogal vreemd is om 150% te lenen voor iets dat in waarde daalt.

  Vandaag te lezen in de krant die niet genoemd, gelinkt of gequote wil worden. Maar wel gewoon te vinden op twitter natuurlijk 😉 https://twitter.com/mathijsbouman/status/306686831842447360

 6. maarten says:

  je mag niet meer zelf kiezen van Blok hoeveel je uitgeeft aan wonen, het moet zo duur mogelijk gemaakt door de overheid, om met de inleg een aantal mensen met slechte investering te redden. Dus ten koste van jezelf. Zo zie ik het inmiddels

 7. lorenzo says:

  Nou: Tjonge wat volgen de topics elkaar weer snel op. Het is rennen en stilstaan op de site.In het vorige topic ging het over ervan van huizenwaarde, maar in deze reportage kun je zien hoe dat kan tegenvallen:eenvandaag.nl/binn…de_erfgenaam_de_dupe

  ja , ik kondig op verjaardags feestjes de topic ”auto’s” wel eens aan , afkeurende en meewarige blikken vallen me veelal te dele . Nou , meisjes dan , ook niet … die tijd is voorbij .

 8. maarten says:

  maarten,

  Dat boerenbedrog is het failliet van het moreel leiderschap van deze VVD lieden. Er mogen geen duizend bloemen bloeien op de puinhopen. Nee, de keizer heeft gewoon wel kleren aan mensen. Niets aan de hand, gewoon doorlopen. Over iets simpels als prettig wonen afgestemd op de bewoner gaat het al lang niet meer, nee keiharde repressie, in je hok.

 9. Dawg says:

  snorkel,

  In deze brief vind je misschien iets meer over het percentage scheefwoners:

  http://www.woonbond.nl/downloads/brief_scheefwonen_vdl.pdf

  ‘k heb overigens het idee dat Barbara Visser zich maar een beetje van de domme houdt. Dus doet of ze de vraag van Carola Schouten niet begrijpt. Wie in inkomen achteruit gaat zal immers eerder op zoek gaan naar een goedkopere huurwoning dan zich richting koopmarkt begeven lijkt me zo.

 10. snorkel says:

  Dawg,

  Hey, goeie tip! Ga ‘m eens lezen als ik wat meer tijd heb 😉

 11. 2Cent says:

  Het zal misschien de woningmarkt niet redden, maar het begrenzen van gebruik van sociale voorzieningen zal op alle fronten moeten worden toegepast. Anders valt het draagvlak straks totaal weg als de belasting voor de zoveelste keer omhoog gaat. Sociale huur is nu zo voordelig gemaakt dat niemand er meer uit wil.
  Ik ben voor een systeem waar iedereen naar behoefte een woning krijgt toebedeeld. 1 Kamer per persoon. Dus mensen die in hun eentje een eengezinswoning bezetten mogen of 3-4 mensen in huis nemen, of naar een studio verhuizen, of het markt tarief betalen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*