Kees de Kort: de huizenmarkt gaat niet herstellen in 2014

Kees legt in anderhalve minuut uit waarom de huizenmarkt niet gaat ‘herstellen’ in 2014

Het Bureau Kredietregistratie krijgt steeds meer meldingen van consumenten die hun rekeningen niet meer betalen en hun schulden niet meer aflossen.

Het afgelopen halfjaar zijn er ruim 20.000 consumenten bijgekomen met betalingsachterstanden. In totaal zitten er nu bijna 740.000 consumenten in de financiële problemen. Dit blijkt uit de halfjaarlijkse BKR Kredietbarometer.

Peter Hermsen van het BKR, “de problematiek wordt alleen maar groter naar ons idee.”

De grootste achterstanden vindt je bij de belastingdienst, zorgverzekeraars, telecombedrijven en bij het betalen van de huur en energie. “Die schulden zijn allemaal niet inzichtelijk voor het BKR”

Share Button
Tagged with: , , , ,
203 comments on “Kees de Kort: de huizenmarkt gaat niet herstellen in 2014
 1. Voerman says:

  Wat betreft dit log helemaal nikds nieuws.
  Iedereen hier ter plaatse wist dat allemaal al!
  Gewoon gezond boerenverstand gebruiken en geen enkele wetenschap of wetenschapper raadplegen.
  Kranten lezen en TV kijken is ook funest voor de beeldvorming.
  Gewoon rondom je heen kijken.
  Volle terrasjes en elektrieke fietsen tellen niet mee voor het vormen van een objectieve kijk op de srand van zaken. 🙂

 2. Vincent says:

  Nee heur:
  Ik heb toevallig gisteren een keer het rtl nieuws gezien (ik kijk verder bijna geen tv): ik was oprecht geschokt.
  De crisis wordt stellig weggewuifd als een schim uit het verleden en voor de rest is de economische berichtgeving een constante goed-nieuws show.
  Voor hoeveel mensen is deze overheidsgestuurde verlakkerij wel niet de primaire bron van nieuwsgaring? Ik denk aan al die bejaarden die niet meer mee hoeven te draaien in de waan(zin) van alledag en de grote groep die zich niet in de materie wil verdiepen (want te saai/moeilijk)etc.
  Als zo’n grote groep mensen zich door dit soort berichtgeving laat manipuleren zie ik de komende verkiezingsuitslagen met argusogen tegemoet.
  Het nieuws besteedde ook nog even een paar zinnetjes aan het burgerinitiatief van Thierry Baudet; weggewuifd als een nutteloze actie van wat zelfbenoemde intellectuelen.
  Waanzin dit.

 3. lorenzo says:

  Voerman: Volle terrasjes en elektrieke fietsen tellen niet mee voor het vormen van een objectieve kijk op de srand van zaken.

  Het verleden heeft door mij uitgewezen dat genoemde , veelal door verjaadagsfeestjes ingegeven , roerende zaken weldegelijk een zekere , vooral zichtbare, betekenis heeft in het kader van dit onderwerp.

 4. Stan says:

  Werk zelf al jaren in de schulddienstverlening. Er is afgelopen jaren een behoorlijke onderklasse ontstaan met schulden en betalingsproblemen. Ik schat inderdaad circa 10% van onze bevolking. Dat bovendien is een groeiende groep.

 5. a says:

  Stan: Werk zelf al jaren in de schulddienstverlening. Er is afgelopen jaren een behoorlijke onderklasse ontstaan met schulden en betalingsproblemen. Ik schat inderdaad circa 10% van onze bevolking. Dat bovendien is een groeiende groep.

  Doet me denken aan dat land aan de andere kant van de plas… 15% van de bevolking doet daar eigenlijk niet mee en kan zich zelfs de primaire levensbehoeften niet permitteren.

  Persoonlijk ben ik een liberaal (geen VVDer dus), maar ik ben zeker niet voor een land waarin 1 op de 6 mensen geen beschikking heeft over zorg, voedsel en/of woonruimte. Beetje herverdeling is noodzakelijk, omdat je anders als land in een vicieuze cirkel geraakt. De kinderen van die 15% gaan namelijk ook niet excelleren in economische zin. Wel excelleren ze doorgaans als het gaat om de voortplanting.

  Het verlagen van kosten van primaire levensbehoeften lijkt me daarmee de enige manier om grootschalige armoede te voorkomen. Als ik dan ga kijken naar de belangrijkste kostenposten (wat betreft primaire levensbehoeften) dan kom ik tot:
  – Zorg: valt weinig te besparen, sterker nog, wordt rap duurder o.a. door nieuwe uitvindingen
  – Voedsel: is een wereldwijd product waarnaar de vraag alleen maar groter wordt (meer mensen, rijkere mensen), gaat dus niet goedkoper worden
  – Energie: daar is iets te halen als de technologische innovaties doorzetten én de overheid die ruimte niet gebruikt voor nieuwe belastingen, dus potentieel op lange termijn, niet op korte termijn
  – Wonen: dat is zo duur als we het zelf maken, besparing mogelijk op korte én lange termijn

  Mijn conclusie: om het ontstaan van een grote arme onderlaag te kunnen voorkomen, is goedkoper wonen (lagere huren en lagere huizenprijzen) niet alleen nodig, maar uiteindelijk zelfs onontkomelijk.

 6. Steven says:

  Stan,

  goh interessant. Wat maak je allemaal mee? En zie je ook bepaalde trends?

 7. Latida says:

  ALS een huurverhoging mensen ertoe zou moeten bewegen te kopen, en verplicht dozen schuiven mensen ertoe zou moeten bewegen te werken, is het beste argument tegen armoede om deze groep armen een boete te geven voor het hebben van een betalingsachterstand. Hetgeen gebeurt. Waarvan akte.

  En wil je als woningcorporatie die sociale woningen verhuurt je verhuurdersheffing te betalen, dan pak je de sloophamer erbij en ga je je woningvoorraad te lijf.

  De eerste mini-ster van wonen zal wel trots zijn.

 8. Bubbelonia says:

  Latida: De eerste mini-ster van wonen zal wel trots zijn.

  Die ligt ‘s avonds in zijn bed met zichzelf te spelen omdat hij vindt dat zijn beleid zo goed werkt. Doet het ook, als je doel is leven duurder te maken, de woningmarkt volledig op slot te gooien, schulden te vergroten, de arbeidsmarkt (bouw, maar ook alle andere sectoren) om zeep te helpen en het laatste beetje vertrouwen in de politiek dat er nog was de nek om te draaien. Als dat zijn doel was, dan is dat prima gelukt.

 9. Steven says:

  Bubbelonia,

  en natuurlijk door het slopen van woningen om de markt vlot te trekken (>>?). Ja wat zal hij later trots zijn….

  http://www.binnenlandsbestuur.nl/ruimte-en-milieu/nieuws/5000-woningen-in-limburg-gesloopt.9194813.lynkx

 10. Steven says:

  zie je het voor je met eettafels? Je levert je eettafel in en krijgt 40 euro. Zodat je een nieuwe moet kopen voor 300 euro. Iedereen blij?

 11. Philippulus says:
 12. magnum says:

  Ondertussen iets ten Zuiden van NL

  Belgische huizenmarkt – duurste van Europa

  Inkomen vs Hypotkeek helemaal los van de werkelijkheid.

  In Q4 meer transacties en hoogste niveau transacties en bijna voor crisis niveau. Dat aan iets hogere prijzen maar alleen al in het Q4 -18% hypotheekaanvragen!

  Er zitten hier 3 factoren voor tussen waarvan er nu twee over en sluiten zijn. De starter is hier de totale sjaak en kan zonder kapitaal van huis uit niets.

  – Cash aan/verkopen mogen sinds 1/1/14 niet meer
  – Fiscale regularisatie is afgelopen per 1/1/14
  – Lage rente op spaarboekjes etc. (men doet hier zelf z’n aanvullend pensioen) en vlucht in OG.

  Heel benieuwd hoe het volgende kwartaal gaat worden.

  http://www.notaris.be/admin/files/assets/news/1389775357_notarisbarometer19-4detrimester2013.pdf

  Maar er lopen dit jaar twee regelingen af

 13. Dirk says:

  Vreemd van het BKR dat ze niet duidelijk inzicht hebben in waar de betalingsachterstanden vandaan komen, volgens mij kun je namelijk alleen maar via het BKR erachter komen, door wie je de BKR notering gekregen hebt.

 14. Steven says:

  Dirk,

  BKR kijkt alleen naar schulden bij banken en bijv. telecombedrijven. Gek genoeg dus niet bij de belasting en energiebedrijven. Zouden ze wel kunnen doen uiteraard, maar dat is dus nu (nog) niet zo. Ook kijken ze alleen naar niet betaalde afspraken. Koopt iemand bijv. voor 100.000 euro aan troep bij de wehkamp en houdt zich toch aan de afspraken dan wordt dat niet genoteerd. Grappige overigens is dat net iemand een pakketje van de Wehkamp bij me bezorgde en vroeg of ik het aan de buurvrouw wilde afgeven als ze thuis is… (uiteraard geen probleem..)

  BKR notering zegt dus niet zo veel. Je kan het ook zien op programma’s als Radar: mensen die het presteren met een klote inkomen 70.000 in de schulden te staan en zo.

 15. Dirk says:

  Helder Steven.

  Over het voorbeeld van een wehkamp, dus als je de rekeningen niet zou betalen, dan zou je dus een BKR notering kunnen krijgen en dan weet het BKR wel dat die BKR notering te danken zou zijn aan wehkamp?
  Begrijp ik het zo goed?

 16. Steven says:

  Dirk,

  ja precies. Dat hangt dus af van Wehkamp of ze het doorgeven (volgens mij).. Maar goed, ik ben gelukkig geen ervarings deskundige met Wehkamp.

  daarom ben ik wel benieuwd naar Stan.

  Stan: Werk zelf al jaren in de schulddienstverlening

 17. Dirk says:

  Op Funda (wat ik de laatste tijd niet veel meer bezoek), zie ik veel V.O.N. (vrij op naam) woningen in prijs verlaagd met de 6,4% daling die het CBS heeft laten weten. Kun je trouwens met een V.O.N. woning over de prijs onderhandelen?

 18. Frans says:

  The Presstitudes!

 19. Pipo says:

  Dirk, jazeker! Over vrij op naam staande woningen kun je flink afdingen. Projectontwikkelaar moet er vaak vanaf.

 20. Voerman says:

  Dirk: Kun je trouwens met een V.O.N. woning over de prijs onderhandelen?

  Natuurlijk!
  Bij nieuwbouwprojecten wel ongebruikelijk, maar in de huidige situatie evengoed te proberen.
  V.O.N. zegt dus helemaal niets over de status van het huis en is niet meer dan een kreet om aan te geven, dat de verkoper overdrachtskosten (bijv overdrachtsbelasting)voor zijn rekening neemt.

 21. Dirk says:

  Voerman: Natuurlijk!
  Bij nieuwbouwprojecten wel ongebruikelijk, maar in de huidige situatie evengoed te proberen.
  V.O.N. zegt dus helemaal niets over de status van het huis en is niet meer dan een kreet om aan te geven, dat de verkoper overdrachtskosten (bijv overdrachtsbelasting)voor zijn rekening neemt.

  Had al even gezocht en inderdaad dat is geen probleem, wel is er wat moeilijker vaak te onderhandelen maar in deze tijd zeker te doen.
  V.O.N. heeft minder kosten ook, dat wist ik al, maar er komt wel bouwrente bij, die is 6% dacht ik.
  Wat zou je van een V.O.N. woning af kunnen krijgen vraag ik me dan af, de projectontwikkelaar hierover vragen wat de minimumprijs is?

 22. Juan Belmonte says:

  @ artikel

  Tsjaaaaaaa

  Drs Kees “Geen lichtpunten” de Kort
  Of
  Dr Coen “Zelfbedachte lichtpunten” Teulings

  Geen herstel huizenmarkt in 2014 (BNR)
  Of
  Huizen nu echt definitief uit dal (DFT)
  Beide artikelen stammen uit januari 2014.

  Moeilijk
  Moeilijk
  Moeilijk

  Al vijf jaar op rij
  Voorspelt de MENING van het NOS journaal lichtpunten en weer stijgende huizenprijzen.
  Want dat is pas goed voor de oekoenomie
  Industrie daar doen we niet meer aan
  dat doet het buitenland
  We zijn rijk vanwege onze hogehuizenprijzen
  En anderen maken tegen lage lonen
  De producten
  Die wij dan wel willen kopen
  Uit de overwaarde op onze huizen.

  Zooooo was het de afgelopen 20 jaar
  En zooooo zal het altijd blijven.

  We moeten doorgaan met hogehuizenprijsminnen
  Ontken het probleem van de huizen onder water
  Ontken die 650 miljard hypotheekschuld
  Alias 285% van netto huishoudinkomens
  Dat doet er allemaal niet toe
  Geef de starters extra startersleningen en iedereen zal zien
  Dat de huizentreintjes allemaal weer omhoog gaan

  Want zoooooo was het
  En zooooooo zal het altijd blijven.

  Juan doet een poging om te denken als een hoogleraar Oekoenomie. 🙂

 23. Voerman says:

  Als je een huis echt graag wilt, doe dan een bod wat jijzelf echt serieus vindt.
  Wat de verkoper wil is voor jouw niet interessant.
  Graag of niet, dus heel eenvoudig.

  Bouwrente is overigens een kostenpost voor de bouwer en heeft evenmin iets met overdracht te maken daar heb jij als evt. koper dus evenmin een boodschap aan.

 24. Juan Belmonte says:

  Voerman,

  Heeyvoermanneke

  Juan is


  GOED BEZIG 🙂

 25. Steven says:

  Juan Belmonte: We zijn rijk vanwege onze hogehuizenprijzen
  En anderen maken tegen lage lonen
  De producten
  Die wij dan wel willen kopen
  Uit de overwaarde op onze huizen.
  Zooooo was het de afgelopen 20 jaar
  En zooooo zal het altijd blijven.

  Het klinkt een beetje als Herman van Veen, met het kleine verschil dat jij 100% slimmer bent….

 26. Juan Belmonte says:

  Steven,

  Opzij
  Opzij
  Opzij
  Maak plaats
  Maak plaats
  Maak plaats
  We hebben ongelooflijkhogehuizenprijzen

  Zoiets 🙂

 27. Dirk says:

  Voerman: Bouwrente is overigens een kostenpost voor de bouwer en heeft evenmin iets met overdracht te maken daar heb jij als evt. koper dus evenmin een boodschap aan.

  Zou kunnen maar ik denk dat dit een misvatting is, die bouwrente moet volgens mij door de koper opgehoest worden.

  Via deze link blijk ik toch wel gelijk te hebben, maar sommige van de verschillende rente, zitten al verwerkt in de koopprijs.

  http://www.huis-hypotheek.nl/veelgestelde-vragen/nieuwbouw/wat-is-bouwrente–is-bouwrente-aftrekbaar-

 28. Steven says:

  we moeten rennen, vliegen, opstaan en huizen naar een normaal bedrag brengen. 😉

 29. Dirk says:

  Citaat:

  “Onder bouwrente valt vaak ook nog een andere rente, die de koper verschuldigd is aan de aannemer. Over de periode van 1 april tot 1 juni wordt rente berekend over de bouwmaterialen die de aannemer gebruikt en dus moet voorschieten. Ook deze vorm van rente wordt bouwrente genoemd. Zolang deze rekeningen niet zijn betaald, is de koper deze rente verschuldigd aan de aannemer. Deze vorm van bouwrente is wel fiscaal aftrekbaar.”

  deze rente bedoel ik dus.

 30. Juan Belmonte says:

  Steven,

  We kunnen hier niet makelliegen
  We kunnen hier niet langer blijven hogehuizenprijsplussen 🙂

 31. Bubbelonia says:

  Dirk,

  Whaaat? Wat een onzin! Ik ga mijn klanten ook maar eens een extra rente in rekening brengen omdat ik materialen voorschiet van het product dat ik ze verkoop. Ben bang dat ik morgen bij de bakker ook bakrente moet betalen omdat hij het meel waar hij het brood mee bakt heeft moeten voorschieten.

  Wat een nonsense zeg. Hier had ik dus nog nooit van gehoord.

 32. Dirk says:

  Bubbelonia: Whaaat? Wat een onzin! Ik ga mijn klanten ook maar eens een extra rente in rekening brengen omdat ik materialen voorschiet van het product dat ik ze verkoop. Ben bang dat ik morgen bij de bakker ook bakrente moet betalen omdat hij het meel waar hij het brood mee bakt heeft moeten voorschieten.

  Wat een nonsense zeg. Hier had ik dus nog nooit van gehoord.

  Begrijpelijk je reactie, maar het gaat over verschillende rentes, de grond rent is in de koopprijs verwerkt, de bouwmaterialen niet, dit had ik al eens vaker gehoord, mijn tussenpersoon wees mij juist hierop, wel eerlijk van hem toch? Want je moet er wel rekening mee houden.
  De bakker zal dit ook heus wel doen, zit in de prijs verwerkt.
  Bouwmaterialen zit echter anders in elkaar nu ik erover nadenk, dus ik kan me hierbij wel iets voorstellen dat een aannemer dat doet.

  Maar om je gerust te stellen, ik heb geen haast hoor 😉

 33. Dirk says:

  Dirk: Deze vorm van bouwrente is wel fiscaal aftrekbaar.”

  Vergeet dit stukje ook niet Bubbelonia, die bouwrente stelt dus niet zoveel voor.

 34. Juan Belmonte says:

  Juan werkt in de avonturen
  Zeg maar na een flinke actie wapperen overdag
  En menige stier gedold
  Aan een opvolger voor de casametrie
  De theorie die ondanks een overduidelijke zeepbel in huizenprijzen
  Aantoont dat er van overprijsdheid geen sprake is.

  Die theorie heet maisonmanie
  In de maisonmanie
  Stellen we op basis van wetenschappelijk onderzoek vast
  Dat iedereen MOET Wonen
  En omdat er geen alternatief is
  ( men kan -enkele daklozen uitgezonderd- immers niet NIET WONEN)
  Dan volgt hier na een lange rij formules uit
  Dat huizenprijzen NOOIT kunnen dalen.

  Immers zonder WONEN kan men niet
  En aangezien de totale geldhoeveelheid groeit
  Moet ook de huizenprijs
  Zonder onderbreking
  Groeien.

  Juan werkt nog verder aan de formules
  Het is allemaal zooo ingewikkeld
  Dat geen normaal mensen het snapt
  En daarenboven bijzonder lastig op papier te krijgen
  Maar ooit lukt dat.

  Tot zover,
  Dr in spe Juan Belmonte 🙂

 35. Apekool says:

  Dirk:
  Citaat:

  “Onder bouwrente valt vaak ook nog een andere rente, die de koper verschuldigd is aan de aannemer. Over de periode van 1 april tot 1 juni wordt rente berekend over de bouwmaterialen die de aannemer gebruikt en dus moet voorschieten. Ook deze vorm van rente wordt bouwrente genoemd. Zolang deze rekeningen niet zijn betaald, is de koper deze rente verschuldigd aan de aannemer. Deze vorm van bouwrente is wel fiscaal aftrekbaar.”

  deze rente bedoel ik dus.

  Je bent die rente alleen verschuldigd als je in opdracht laat bouwen, als je een bod op een huis doet dan bepaal jij zelf wat de voorwaarden zijn. Zo kan je op ieder huis dat verkocht wordt een VON bod doen (dwz dat de verkoper de rentes/belastingen op zich neemt).

  Vroeger misschien ongebruikelijk, maar die is dood!

 36. Juan Belmonte says:

  Binnenkort
  …….
  In de campagnes van de NVM
  De blogs van de VGH
  De artikelen van Mejudice
  De proefschriften van de Hogehuizenprijsminnende oekoenomische universiteiten
  En dus ook in de MENING van het NOS journaal

  Maisonmanie

  De laatste inzichten in Hogehuizenprijsminnen 🙂

 37. Bubbelonia says:

  Dirk: De bakker zal dit ook heus wel doen, zit in de prijs verwerkt.

  Ja, dat verwacht ik ook! Gewoon een prijskaartje op het brood, niet nog allerlei extra opslagen er bij.

  Nouja, inderdaad goed om te weten! Als je het eenmaal weet is het misschien ook geen ramp meer. Zal er mijn voordeel mee doen wanneer/als ik een huis koop, dus bedankt voor de info! 😉

 38. Dirk says:

  Apekool: Je bent die rente alleen verschuldigd als je in opdracht laat bouwen, als je een bod op een huis doet dan bepaal jij zelf wat de voorwaarden zijn. Zo kan je op ieder huis dat verkocht wordt een VON bod doen (dwz dat de verkoper de rentes/belastingen op zich neemt).

  Vroeger misschien ongebruikelijk, maar die is dood!

  Ik spreek het ook niet tegen, het is zelfs zo dat je een keuken erbij kunt krijgen 😉

 39. Dirk says:

  Bubbelonia: Nouja, inderdaad goed om te weten! Als je het eenmaal weet is het misschien ook geen ramp meer. Zal er mijn voordeel mee doen wanneer/als ik een huis koop, dus bedankt voor de info! 😉

  We hebben hier twee uitstekende tussenpersonen zitten, die vertellen geen onzin of proberen onnodige kosten voor je te maken als dat niet nodig is, hij wees mij hierop, zoals ook dat de huizenprijzen nog wel flink zullen gaan dalen, met de rente had ik het juist, hij dacht dat die zo zou blijven of iets zou gaan stijgen, maargoed, dat is ook heel moeilijk te voorspellen dus kan ik de beste man hiervoor niet kwalijk nemen, de rest van de tussenpersonen hier… loop hun deur maar voorbij.

 40. Nico de Geit says:

  Het BKR wil dus naar een systeem toe waarbij ze MEER overzicht hebben wat mensen met hun geld doen. Hoe lang nog tot dat er door komt en ze alles van je gaan administreren? Verplicht pinnen komt er dan ook aan.

 41. Nico de Geit says:

  Ik heb net een prachtige bloembol gekocht voor slecht 1,5 miljoen. Ik heb er twee ton af weten te krijgen en ze waren al 3 ton gezakt met de vraagprijs. 106% gefinancierd. Wie nu een bloembol koopt is binnenkort gegarandeerd spekkoper. Bloembollen zijn nog nooit zo goedkoop geweest.

  Er stonden nog twee andere bloembollen te koop. Een voor 1,7 miljoen en een voor 1,8 miljoen. Dus mij kan niks gebeuren. Rennen naar de bloembollenhandelaars voordat alle bloembollen verkocht zijn.

 42. maarten says:

  Voerman,

  “Tussenpersoon”

 43. maarten says:

  Dirk,

  O, wat voor een keuken dan?

 44. tufkaj says:

  Limburg sloopt huurwoningen om kwalitatieve en kwantitatieve mismatch te herstellen, mensen aan het werk te zetten en ‘marktspanning te herstellen’. http://limburg.nl/dsresource?type=pdf&objectid=limburg:34272&versionid=&subobjectname=

  eikels.

  Sowieso verschuift de vraag naar huur. Prima als je woningen over hebt om de slechtste te slopen, maar kom met een plan om koopwoningen naar de (sociale) huursector te brengen dan.

 45. maarten says:

  Wij willen goedkope maar comfortabele, moderne HUURWONINGEN. Politieke eikels … en veel

 46. Steven says:

  tufkaj,

  tuurlijk. het zijn echte eikels. Maar probeer door het gemier heen te kijken: het daalt toch wel.

 47. maarten says:

  “Werkweigeraars” in chocoladeletters op de Telegraaf (ze bedoelen uitkeringstrekkers). Scheefwoners. Ze denken dat ze beter zijn.dat ze dit zelf niet kan overkomen.

 48. maarten says:

  maarten,

  Het begint met een f

 49. Dirk says:

  Steven: tuurlijk. het zijn echte eikels. Maar probeer door het gemier heen te kijken: het daalt toch wel.

  20.000 BKR noteringen erbij, moeten ze wel heel erg veel woningen gaan slopen inderdaad 😉
  Schaarste helpt niet met zoveel dalingen op alle fronten 🙂
  Zouden ze half Nederland moeten afbreken 🙂

 50. Steven says:

  Dirk,

  kijk eens naar buiten.. De sloopkogel staat al klaar. voor uw bestwil. ha ha. wat een onzin allemaal:

  na jaren van idiote stijging komen dus jaren van daling: daar kan geen Stef Blok tegen op. (wat gedrag betreft lijkt ie wel een beetje op Rudolf Hess, maar dat mag ik natuurlijk niet zeggen)

 51. maarten says:

  Fijnzinnigheid

 52. Dirk says:

  maarten: O, wat voor een keuken dan?

  SieMatic zal het niet gaan worden, maar wat bijbetalen hiervoor heb ik geen problemen mee, die keukens zijn duur maar gaan voor de rest van je leven mee, dus wat is duur 😉

 53. maarten says:

  Dat geef ik toe, maar je mag iemand niet op zijn uiterlijk beoordelen. Dat is middeleeuws. Het gaat om zijn ideeen

 54. maarten says:

  Dirk,

  Nou, ik maak vaak diepvriesgroenten klaar in de olijfolie.
  En kan ie dat?

 55. Dirk says:

  Steven: kijk eens naar buiten.. De sloopkogel staat al klaar. voor uw bestwil. ha ha. wat een onzin allemaal:

  O.O

  🙂

 56. Frank (starter 2014) says:

  Hier een starter in 2014! Net een nieuwbouwhuis gekocht en kunnen afdingen bij projectontwikkelaar. We hebben meer dan een maand geduld moeten hebben, voordat ze over de brug kwamen. Het schijnt niet erg gebruikelijk te zijn om flink te onderhandelen bij nieuwbouw. Uiteindelijk wel op onze voorwaarden kunnen kopen. Gewoon proberen dus en niet te snel opgeven. Ook over bouwrente kun je onderhandelen trouwens. Niet te verwarren met renteverlies tijdens bouw!

  Over de huizenmarkt: wordt nog niet beter in 2014. Aan de andere kant: rente is laag (wij hebben 3,85% 10j), huizenprijzen zijn flink gezakt en huren in vrije sector wordt ook niet beter in 2014. En al dalen de huizenprijzen nog eens 10%, een villa is dan niet in 1 keer betaalbaar voor een starter/doorstarter. Volgens mij is het beste advise in deze tijd: kies verstandig, maak het leuk voor jezelf en laat je niet te veel leiden door factoren waar je zelf toch geen invloed op kan uitoefenen.

 57. Nico de Geit says:

  tufkaj: Prima als je woningen over hebt om de slechtste te slopen, maar kom met een plan om koopwoningen naar de (sociale) huursector te brengen dan.

  Ik denk dat dat alleen met een 40-jarig-plan kan: wonen, werken, schulden afbetalen en de bulldozer erdoor.

 58. Steven says:

  Dirk,

  was naar aanleiding van die sloop in Limburg: om de huizenmarkt weer vlot te trekken… (?)

 59. Dirk says:

  maarten: Nou, ik maak vaak diepvriesgroenten klaar in de olijfolie.
  En kan ie dat?

  Die keukens doen steeds meer zelf joh! 🙂

  Nee maar zonder grapjes, ik ben opgegroeid bij me ouders met een SieMatic keuken, die keuken leeft nog steeds (nooit mankementen gehad) en ze zijn tijdloos, dus daar ga ik gewoon voor.

 60. maarten says:

  Nico de Geit,

  Dat ben il echt niet met je eens Nico.

  Gewoon voorde markt bouwen, ook al willen ze goedkope huurwoningen

 61. Mr Buitenzuur says:

  Ooooja nog dit.

  100000 eu voor de kinderstarters is 2 kinderen 200000 spaargeld van de rekening.

  Daar staat straks niks meer.
  Ouders in een huurwoning MET subsidie + zorgkorting.

  En weer denkt Den Haag dat ze het weten.

  Is dus wit geld omkatten naar bijstandsniveau.

  Pa en Ma een paar honderd eu erbij van de kinderen in de maand. viva le vivre.

  Mensen met de meeste bijstand zijn wederom de VVDers.
  (zie HRA x30 jaar + dit grapje).

  Hoor en Wederhoor. Slaapt zacht UW mindere soort den mensch die den arbeid verricht..,

 62. Dirk says:

  Steven: was naar aanleiding van die sloop in Limburg: om de huizenmarkt weer vlot te trekken… (?)

  Haha jaja had em door, ik wens Limburg veel succes… gaat em dus niet worden denk ik 😉

 63. Nico de Geit says:

  Je zou de komende 40 jaar toch maar in zo’n koopkrot moeten wonen, geen geld voor onderhoud, misschien net genoeg om wat eten te kopen en een beetje gas en elektra.

  Gas en elektra zal – als de armoede toeneemt – met prepaid kaarten gaan. In Engeland hebben ze het al. Te koop bij de supermarkt. Geen geld = geen gas /elektra.

  Laten we hopen en bidden dat God het verhoede.

 64. Dirk says:

  Nico de Geit: Gas en elektra zal – als de armoede toeneemt – met prepaid kaarten gaan. In Engeland hebben ze het al. Te koop bij de supermarkt. Geen geld = geen gas /elektra.

  Ach zo’n houtkachel is toch veel gezelliger, ik neem wel zo af en toe wat hout mee vanuit het bos 😉

 65. Nico de Geit says:

  maarten:
  Nico de Geit,

  Dat ben il echt niet met je eens Nico.

  Gewoon voorde markt bouwen, ook al willen ze goedkope huurwoningen

  Laat de pensioenfondsen maar huurwoningen bouwen voor mensen die geen geld hebben om een huis te kopen. Van die mensen hebben we er genoeg in Nederland.

  Maar voor de mensen die al gekocht hebben, die zitten daar vast, daar brandt de gemeente zich niet aan. Hooguit sturen ze brieven en een opzichter dat ze nu echt iets aan het onderhoud moeten gaan doen.

  Maar de bewoners moeten straks zoveel aflossen/rente betalen dat ze structureel te weinig geld zullen hebben om hun woning warm te houden en te eten.

 66. maarten says:

  Nico de Geit,

  Nee, goedkope huurwoningen voor mensen met geld, die hun geld op een andere manier uit willen geven

 67. maarten says:

  Bijvoorbeeld aan het achtste wereldwonder

 68. Nico de Geit says:

  Dirk: Ach zo’n houtkachel is toch veel gezelliger, ik neem wel zo af en toe wat hout mee vanuit het bos

  Dat brandhout gaat op de aanhanger, en kost gewoon geld. Als je dat uit het bos gaat halen ga je meteen naar het strafkamp. En ook aan dat brandhout zal de overheid willen verdienen. Ik heb in ieder geval alvast lekker warme sokken aangeschaft en een warme muts.

  In mijn huurkeuken is het momenteel 5 graden Celsius en ik verdom het om daar de verwarming aan te zetten, de warmte vliegt daar gewoon weg.

 69. dr.t says:

  Beste Snorkel/Bubbelonia

  Terugkomend op onze discussie.
  Je hebt een punt, wanneer je stelt dat vermogende of veel verdiende huurders ten onrecht geen presentje in de vorm van HRA ontvangen. Dat klopt inderdaad niet. Het probleem met de HRA is inderdaad dat het alleen aangaan van een hypotheek leidt tot een vergoeding, terwijl een IB maatregel passender is ter compensatie van de hoge belastingdruk in NL.
  We zijn het op dit punt niet oneens. Inkomenspolitiek moet op de persoon gericht zijn en niet via woningen gereguleerd worden.

  Nu het echter helaas wel via de HRA geregeld wordt, profiteren alleen de hypotheeknemers.
  Indien echter de belastingdruk verminderd wordt in plaats van de HRA, zou niet iedereen daarvan gelijke mate moeten profiteren middels algemene IB verlaging. Dat komt omdat het huidige stelsel sterk nivellerend werkt. Hogere inkomens groepen zijn de klos.

  Mijn pointe is dat er net gedaan wordt alsof alle huurders de klos zijn (door de HRA), terwijl het gros van huurders (1 op de 10 is slechts immers part. verhuur) blij mag zijn met het sociale stelsel dat grotendeels door huizen bezitters wordt opgebracht.
  Jij neemt de particuliere verhuurder als norm, ik stel dat hoe dan ook hypotheeknemers meer dan gemiddeld belasting afdragen. De teruggave van HRA past in een strategie om te denivelleren, ook al is het middel robuust.

 70. Nico de Geit says:

  maarten:
  Nico de Geit,

  Nee, goedkope huurwoningen voor mensen met geld, die hun geld op een andere manier uit willen geven

  Ik betaal nu 980 euro per maand voor een oud huis, en dat mag best wel wat goedkoper. Nederland is in rap tempo aan het verkrotten. Allemaal oude troep, geen geld voor onderhoud, geen spaarpotjes, dalende inkomens, banken die aflossing gaan eisen.

 71. Dirk says:

  Nico de Geit: Dat brandhout gaat op de aanhanger, en kost gewoon geld. Als je dat uit het bos gaat halen ga je meteen naar het strafkamp.

  Zo’n fema kamp is niet alles om te zitten, maar als ik een huisbezitter wordt, wil ik niet zo opgedrongen braaf zijn, ze zullen te weten krijgen dat dit vooroordeel uit het niets gegrepen zal zijn 😉

  Nico de Geit: Ik heb in ieder geval alvast lekker warme sokken aangeschaft en een warme muts.

  Je moet gewoon zoals mij zo’n blonde stoeipoes nemen 🙂

 72. Bubbelonia says:

  dr.t,

  hèhè, dr.t snapt het ook eindelijk. Kijk we kunnen het gewoon oneens zijn over hoe hoog de schijven dan moeten zijn (toptarief van 49% schijnt in NL optimaal te zijn, is onderzocht. Dat vind ik prima). Overigens heb ik nooit gedaan alsof alleen huurders de HRA betalen, dat maak jij er van. En jij weet net zo goed als ik slechts 1/3e van de huurders huurtoeslag krijgt, maar 90% van de kopers HRA krijgt. Dat betekent per definitie dat 10% van de kopers en 66% van de huurders (samen ±40% van NL) wel meebetaalt maar niet krijgt. Dat zijn feiten. Blij dat jij die nu ook snapt.

  Anyway, dat de HRA er af moet en dat dat gecompenseerd moet worden via de belastingen snap je eindelijk ook. En dat is al een hele vooruitgang. Gefeliciteerd dr.t.! 😉

 73. Adamus says:

  Nico de Geit: Ik denk dat dat alleen met een 40-jarig-plan kan: wonen, werken, schulden afbetalen en de bulldozer erdoor.

  De planeconomie moet verfijnder 😉

 74. Rmottae says:

  D’r. T snapt alleen nog niet dat de bank de hypotheeknemer is

 75. eric406 says:

  Bubbelonia dr. t.,

  En dan hebben we het nog niet over de idiote regel dat de betaalde rente van je belastbare inkomen af gaat, waardoor je ook nog in aanmerking kunt komen voor zorgtoeslag.

  Je koopt een huis van 2 ton met annuiteitenhypo, de eerste jaren betaal je bijna alleen maar rente, deze kun je van je belastbare inkomen aftrekken waardoor dit zo ver daalt dat je zorgtoeslag krijgt. Voor beide partners!

  Als dit nu allemaal mogelijk is, wie zijn dan de echte steuntrekkers???

 76. eric406 says:

  Hier zouden eens vragen in de kamer over moeten worden gesteld. Is hier geen sprake van rechtsongelijkheid??
  Ik wil mijn huur ook van mijn belastbare inkomen aftrekken en 2 keer zorgtoeslag cashen.

 77. Bubbelonia says:

  eric406: En dan hebben we het nog niet over de idiote regel dat de betaalde rente van je belastbare inkomen af gaat, waardoor je ook nog in aanmerking kunt komen voor zorgtoeslag.

  Ja, dat is inderdaad helemaal van de zotte! En bv ook meer kindopvangtoeslag. Ik ken er met mijn hoofd niet bij: Waarom krijg een hypotheekschuldenaar in vredesnaam méér kindopvangtoeslag dan iemand met gelijk inkomen die géén hypotheek heeft?! Als een hypotheekrentebetaler huurtoeslag zou krijgen, zou hij méér huurtoeslag krijgen door zijn schuld niet af te betalen. Volledig bizar!

  Was het al weer even vergeten… Goed dat je me er aan herinnert. 😉

 78. Bubbelonia says:

  eric406: Hier zouden eens vragen in de kamer over moeten worden gesteld. Is hier geen sprake van rechtsongelijkheid??

  CDA wilde er onlangs van af geloof ik. Maar dan alleen van de zorgtoeslag-bonus. De kindopvang-bonus weer niet geloof ik. CDA heh.

 79. Steven says:

  allemaal gerommel in de marge als er nog eens 50 procent van de huizenprijzen af gaat. be prepaired.. of nog beter: wordt een prepper:

  http://preppers.nl/

  Ik zie het zelf niet zo somber, maar dat komt ook omdat ik “intelligent” ben en 100 kilo weeg…. dus kom maar op: ik red me wel. Voor veel mensen kan het wel echt lastig worden allemaal. Trek je eigen plan: huizen kopen met dikke schuld is uiteraard geen plan, dat is dommigheid.

 80. Steven says:

  en alles met een korrel zout.. hoop niet dat het die foute kant op gaat..

 81. mafketell says:

  Juan Belmonte,

  Hij probeert het nog maar een keertje, Prof. Dr. M. Francke :-). Zijn vorige ( casametrisch ) modelletje is al uit het raam gekieperd ….., ( waarom hij zelf niet ? ) Met pek en veren enzo …….

  http://www1.fee.uva.nl/pp/bin/refereedjournalpublication2568fulltext.pdf

 82. mafketell says:

  Back to the basic ……… gras in plaats van woningbouw, ( waar de meeste 50 jarige bomen moesten wijken ) ……

  http://www.dichtbij.nl/rotterdam-zuid/regionaal-nieuws/artikel/3343708/park-bolnes-gras-in-plaats-van-woningbouw.aspx

 83. mafketell says:

  Nico de Geit: In mijn huurkeuken is het momenteel 5 graden Celsius

  Geit 🙂 ‘hoofd koel en voeten warm, zo wordt de dokter arm’ ….. oud gezegde van mijn omaatje 🙂

  Geit met sokken 🙂

  http://www.nikisawyer.com/sheep/images/angora_goat_with_socks.jpg

 84. Nico de Geit says:

  Dirk: Je moet gewoon zoals mij zo’n blonde stoeipoes nemen

  Die hebben het altijd koud. Drie graden Celsius in de keuken nu. Als het nog harder gaat vriezen moet ik toch maar de verwarming daar iets aanzetten, anders bevriezen de leidingen.

 85. Nico de Geit says:

  Steven: wordt een prepper

  Ik heb daar een paar weken gezellig mee gemekkerd en toen werd ik eraf geflikkerd. Waarom is onduidelijk. Voor mij is preppen van levensbelang en geen hobby. Er lopen daar een hoop lieve, maar naïeve preppers rond die de hele wereld willen helpen. Je kunt hooguit jezelf redden.

 86. Voerman says:

  mafketell: gras in plaats van woningbouw,

  Ideaal voor geiten! 🙂

 87. Nico de Geit says:

  Op zich is het wel interessant om het preppers forum te bezoeken. Het stikt daar van mensen die pakjes rijst en macaroni hamsteren, en daar willen ze dan van overleven. Van alleen rijst of macaroni kun je niet lange tijd overleven, mensen hebben gevarieerde voeding nodig.

  99% van wat daar rondhangt is niet bereid of in staat voor zichzelf op te komen als het echt moet. Ze gebruiken geweld als dat niet nodig is of zijn juist tegen geweld.

  Als de pleuris uitbreekt gaan ze eerst pinnen, dan de tank van de auto volgooien en dan boodschappen doen. Lekkere preppers. De pinautomaat doet het niet, het tankstation is uitverkocht en de supermarkt is leeg.

  Preppen is niet een eenvoudig iets. Het heeft ook met geld te maken, beheersen van talen, je aan kunnen passen aan moeilijke omstandigheden en het lot kunnen accepteren. Je redt het niet met een paar pakjes macaroni.

  Veel ‘preppers’ hebben een rugzak die klaarstaat voor als de pleuris uitbreekt. In de rugzak zit een kompas, een zakmes, een blikje vis, enz. Leuk natuurlijk, maar dat is wel erg infantiel.

 88. Voerman says:

  Nico de Geit: Gas en elektra zal – als de armoede toeneemt – met prepaid kaarten gaan. In Engeland hebben ze het al. Te koop bij de supermarkt. Geen geld = geen gas /elektra.

  Goede zaak; kunnen mensen zelf in eigen verantwoording hun prioriteiten stellen.
  Overigens niks nieuws.
  60 jaar geleden kregen slechte betalers een muntmeter voor gas en licht.
  Je had toen ook distributieradio. Niet betalen, geen muziek! 🙂

 89. lorenzo says:

  nou , heb het rijtje weer doorgenomen vandaag : de ontdekkingstocht in huisjesland maakt ook vandaag weer veel los en blijft zich continueren , hoop ook ooit eens zoveel tijd te hebben maar zal dan waarschijnlijk iets anders gaan doen .

 90. Bug says:

  Bubbelonia:
  Dirk,

  Whaaat? Wat een onzin! Ik ga mijn klanten ook maar eens een extra rente in rekening brengen omdat ik materialen voorschiet van het product dat ik ze verkoop. Ben bang dat ik morgen bij de bakker ook bakrente moet betalen omdat hij het meel waar hij het brood mee bakt heeft moeten voorschieten.

  Wat een nonsense zeg. Hier had ik dus nog nooit van gehoord.

  Nooit een nieuwbouwvinex hut gekocht zeker? 🙂

  12.000 euro aan bouwrente zou ik moeten betalen. het zijn er 2.000 geworden.

 91. Nico de Geit says:
 92. afbetaalde huiseigenaar says:

  Nico de Geit: ‘Gas Card Meter’ heet zo’n ding, plaatje met gebruiker:

  ipswichstar.co.uk/…e_630/1039689025.jpg

  legacymedia.localw…14335188/3453562.png

  prepaid gas en elektra kaarten hebben ze hier in Duitsl ook.. uiteraard voor een bepaalde klantenkring.

 93. Nico de Geit says:

  afbetaalde huiseigenaar: uiteraard voor een bepaalde klantenkring

  Ik denk dat dat een groeimarkt is.

 94. Bubbelonia says:

  Bug: Nooit een nieuwbouwvinex hut gekocht zeker?

  Noop! Ik was begonnen aan een woning kopen, maar het bleek dat de prijzen nog gingen dalen. Jammer, direct gestopt 😉

 95. ps says:

  Intussen in Down Under:

  ‘Australian homebuyers are borrowing at the fastest pace in four years amid record prices, straining debt levels already among the developed world’s highest as interest rates are set to climb.’

  http://www.bloomberg.com/news/2014-01-22/australians-in-record-loan-spree-as-house-prices-soar-mortgages.html

 96. Nico de Geit says:

  Bubbelonia: Ik was begonnen aan een woning kopen

  Ik eigenlijk ook. Ik wist dat ik drie jaar lang een stevig inkomen moest hebben, dat heb ik toen een tijdje gedaan. Als ik had willen kopen had ik kunnen kopen.

  Maar dat kopen was helemaal niet interessant. Toen wilde ik verhuizen naar een andere huurwoning en toen kwam ik meteen bovenop de stapel – binnen twee weken een prachtig huis.

  Als ik nu iets wil, huren of kopen, moet ik eerst mijn inkomen weer opkloppen en oppoetsen. Ik vraag me af hoeveel mensen hun inkomen opgepoetst hebben om dat huis te kunnen kopen. En vergeet niet dat je al snel vrijgezel bent als je vrouwlief haar zin niet geeft. En veel vrouwen volgen hun aandriften.

 97. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Als ik nu iets wil, huren of kopen, moet ik eerst mijn inkomen weer opkloppen en oppoetsen.

  Alleen in het geval ik iets wil huren. Kopen kan ik momenteel doen zonder fratsen omdat ik het contant af kan tikken. Maar dat geldt niet voor huren, al heb je een paar ton liggen, je wordt beoordeeld op je inkomen en niet op je vermogen.

 98. Steven says:

  Nico de Geit: Veel ‘preppers’ hebben een rugzak die klaarstaat voor als de pleuris uitbreekt. In de rugzak zit een kompas, een zakmes, een blikje vis, enz. Leuk natuurlijk, maar dat is wel erg infantiel.

  Toch snap ik dat ook.. Ik neem alleen ook zilver mee: wel zo makkelijk.. Is overal in de wereld geld waard. Maar goed. Kan me voorstellen dat mensen hier denken “preppen”?? Nu? Dus laat ik het hier maar bij.

 99. Keesje says:

  eric406:
  Bubbelonia dr. t.,

  En dan hebben we het nog niet over de idiote regel dat de betaalde rente van je belastbare inkomen af gaat, waardoor je ook nog in aanmerking kunt komen voor zorgtoeslag.

  Je koopt een huis van 2 ton met annuiteitenhypo, de eerste jaren betaal je bijna alleen maar rente, deze kun je van je belastbare inkomen aftrekken waardoor dit zo ver daalt dat je zorgtoeslag krijgt. Voor beide partners!

  Als dit nu allemaal mogelijk is, wie zijn dan de echte steuntrekkers???

  Neeeeeeeheeee……is dat echt zo??

 100. Keesje says:

  Steven,

  Zodra je zilver of goud voor voedsel wil ruilen omdat er niets meer te krijgen is, wil de tegenpartij liever dat voedsel houden dan jouw blinkies aannemen :)))

 101. Bubbelonia says:

  Keesje: Neeeeeeeheeee……is dat echt zo??

  Ja, dat is echt zo. HRA verlaagt je belastbaar (verzamel)inkomen. Zorgtoeslag, kindopvangtoeslag en kindgebonden budget zijn gebaseerd op op je belastbaar (verzamel)inkomen. Lager belastbaar (verzamel)inkomen leidt dus tot méér toeslag. Twee gezinnen die exact even veel verdienen en in exact dezelfde gezinssamenstelling worden zo tóch ongelijk behandeld. Alleen maar omdat het ene gezin van een woningverhuurder huurt en het andere gezin van de bank huurt.

  http://vorige.nrc.nl/economie/article2624852.ece/Rechtse_coalitie_wil_hypotheekrenteaftrek_behouden

  Doordat de kinderopvangtoeslag, de zorgtoeslag en het kindgebonden budget niet gebaseerd worden op het bruto-inkomen maar op het ‘verzamelinkomen’, resulteert de renteaftrek elders ook in meer financiële steun aan gezinnen. Het kabinet gaf gisteren meer inzicht hierin. Door het handhaven van de hypotheekrenteaftrek daalt het gemiddelde verzamelinkomen (het inkomen waar belasting over geheven wordt). Daardoor is de overheid 310 miljoen euro extra zorgtoeslag kwijt, 140 miljoen euro meer kindgebonden budget en 115 miljoen euro extra kinderopvangtoeslag. Samen 565 miljoen euro per jaar.

 102. Keesje says:

  Steven,

  Voor veel mensen zal preppen in een noodsituatie betekenen: om je heen kijken waar ze nog niet aan het hongerbuiken zijn en daar maar eens met of zonder geweld op bezoek gaan……

  Net wat reorganisaties meegemaakt, mensen trekken elkaars poten eraf als het moet om zichzelf te beschermen!

 103. Bubbelonia says:

  Keesje,

  En in 2005 wist men het ook al. maar het wordt gewoon geaccepteerd. Omdat alle politici zélf HRA krijgen. http://www.nu.nl/economie/610502/huurders-krijgen-lagere-zorgtoeslag.html

 104. Steven says:

  Keesje,

  Nee hoor. Dat argument heeft men altijd, maar in de praktijk (hongerwinter bijv.) kon je juist wel aankloppen bij boeren bijv. met goud en zilver. Of je stapt over de grens. Maar goed, genoeg over dat preppen. Vind dat waar Bubbelonia nu mee bezig is interessanter. Eerst je bruto inkomen verlagen door dikke hypotheek en dan met droge ogen HRA, zorgtoeslag en kindopvang geld pakken.

 105. svg says:

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/3580519/2014/01/20/NAM-moet-waardedaling-Groningse-woningen-meteen-vergoeden.dhtml

  Welk jaar wordt als meetpunt genomen? het jaar van koop?
  1990?,2000?,of 2008?, gaan we dit in het vervolg ook met aandelen doen???reuze benieuwd hoe dit verder loopt.

 106. svg says:

  Men had natuurlijk ook kunnen huren!

 107. Cartoonist says:

  Bubbelonia: Ik ken er met mijn hoofd niet bij: Waarom krijg een hypotheekschuldenaar in vredesnaam méér kindopvangtoeslag dan iemand met gelijk inkomen die géén hypotheek heeft?

  Bubbel, jij weet toch ook wel dat het monetaire systeem van geld d.m.v. schuld creeren door ‘de bankenelite’ opgezet is om zoveel mogelijk ‘schuldslaven’ te creeren.
  De lokkertjes zoals HRA, zorgtoeslag etc zijn het smeermiddel om dit te bereiken.

  Immers : freedom is slavery

 108. mafketell says:

  Snork, ben je daarmee bezig, ? Hier een voorbeeldje uit de praktijk 42 k huishoudgeld opgepimpt met 20k aan toeslagen kind en zorg …….. te vinden op ‘spreadsheet’

  http://www.watkosteengezin.nl/2013/01/ons-spreadsheet-met-budgetten_14.html

 109. mosske says:

  Welk jaar wordt als meetpunt genomen? het jaar van koop?
  1990?,2000?,of 2008?, gaan we dit in het vervolg ook met aandelen doen???reuze benieuwd hoe dit verder loopt

  ikke ook. (ironisch)denk dat voor velen dit een godsgeschenk zou kunnen zijn.
  beter een huis met scheur … dan geen huis

 110. Bubbelonia says:

  mafketell,

  Neehoor, ben er niet specifiek mee bezig. Is wél iets wat ik vergeten ben te melden in http://marketupdate.nl/nieuws/economie/woningmarkt/infographic-stop-met-de-hypotheekrenteaftrek/ – Dus misschien voor een volgende versie (deze is ondertussen ook alweer vrij oud)

  Cartoonist,
  Yup. En de HRA-ontvangers willen maar niet begrijpen dat ze zelf 3dubbel betalen voor hun voordeeltje: te hoge belastingen, te hoge rente én te hoge huizenprijzen. Dat betalen ze allemaal zelf, maar ze krijgen maar één voordeeltje. Dom dom dom

 111. DenVrolijkeHuurder says:

  Keesje: Neeeeeeeheeee……is dat echt zo??

  Hypotheek rente AFTREK.

  Waar dacht je dan dat je die rente van af mocht trekken? Van je belastingplicht? Het is gewoon een omgekeerde bijtelling zoals je ziet bij lease auto’s.

  Lease je een (te) grote auto, dan voel je dit hard door een opgepompt belastbaar inkomen, en dus hogere belastingafdracht en minder toeslagen.

  Lease je een (te) groot huis, dan wordt de pijn verzacht door een gedeflatteerd belastbaar inkomen, en dus hogere toeslagen en een lagere belastingafdracht.

 112. mafketell says:

  Bubbelonia,

  Je hebt het nog niet verandert 🙂 NL moet aan top ………

 113. Apekool says:

  Rmottae:
  Dr. T snapt alleen nog niet dat de bank de hypotheeknemer is

  Misschien snapt ‘ie prima dat de bank de enige is die voordeel heeft van de HRA, niet de huizen’bezitter’.

 114. Bubbelonia says:

  mafketell,

  Ja, dat was een foutje in die versie. Het lijstje met namen was per ongeluk een aantal pixels omhoog geschoven… Heb het in een latere versie wel aangepast, maar toen had Marketupdate deze versie al overgenomen.

 115. DenVrolijkeHuurder says:

  mafketell:
  Snork, ben je daarmee bezig, ? Hier een voorbeeldje uit de praktijk42 k huishoudgeld opgepimpt met 20k aan toeslagen kind en zorg …….. te vinden op‘spreadsheet’

  watkosteengezin.nl…et-budgetten_14.html

  Waarbij ik wel de kanttekening zou willen plaatsen dat kinderopvang m.i. gewoon gratis zou moeten zijn, en geen 17k per jaar zou moeten kosten.

  Nu wordt de noodzaak om je kinderen ergens te stallen overdag gebruikt om er weer een nivelleringsronde overheen te knallen, zoals met zoveel zaken in Nederland.

 116. Bubbelonia says:

  DenVrolijkeHuurder: Waarbij ik wel de kanttekening zou willen plaatsen dat kinderopvang m.i. gewoon gratis zou moeten zijn, en geen 17k per jaar zou moeten kosten.

  Prima. maar dan gratis voor IEDEREEN! Niet alleen gratis voor mensen die toevallig een hypotheekschuld hebben. 😉

 117. Apekool says:

  mafketell:
  Snork, ben je daarmee bezig, ? Hier een voorbeeldje uit de praktijk42 k huishoudgeld opgepimpt met 20k aan toeslagen kind en zorg …….. te vinden op‘spreadsheet’
  watkosteengezin.nl…et-budgetten_14.html

  Grappig, bij de uitgaven staat EUR 7800 aan spaargeld, maar onder de streep lijken ze iedere maand tekort te komen.

 118. Keesje says:

  Pfffff probeer een garage te kopen…..ik vraag om de laagste prijs, zodat ik die met nog een stuk of 10 garages kan vergelijken, meters, ligging enz. Nr 1 is over de brug, maar liefst 3% kan er vanaf van een garage van 35.000, 34.000 is de laagste prijs…..whahaha iemand een idee hoeveel er percentueel van garages die (veel)langer dan 6 maanden te koop staan gemiddeld af zou kunnen van de vraagprijs…….? Ik zou toch verwachten zo’n 4.000-5.000! Afgelopen jaar zijn er 10 verkocht, staan er 40 te koop in gebied.

 119. Keesje says:

  …..enne…..nors…….of ik dan nog wel belangstelling had, anders zouden mijn eropvolgende vragen geen zin meer hebben……hadden ze geen klantvriendelijkheidscursus kunnen doen in hun toegenomen vrije tijd?!

 120. Bubbelonia says:

  Keesje,

  Ik zou het wel weten. Ze steken die garage maar in hun……….. Voor hun 40 anderen 😉

 121. Marketwatch says:

  D’r zijn weer een boel ‘lichtpuntjes’ bijgekomen:

  “De werkloosheid in Nederland is in december opgelopen tot 8,5 procent van de beroepsbevolking.

  Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

  Daarmee loopt de werkloosheid voor het eerst sinds juli 2013 weer op, toen een piek werd bereikt van 8,7 procent.”

  http://www.z24.nl/economie/werkloosheid-loopt-op-in-december-krijgt-het-cpb-dan-toch-gelijk-427119

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/arbeid-sociale-zekerheid/publicaties/artikelen/archief/2014/2014-005-pb.htm

  Tevens via het CBS:

  Record faillissementen in 2013

  “In 2013 zijn 12 306 faillissementen uitgesproken; 10 procent meer dan in 2012. Dit is het hoogste aantal sinds de start van de waarneming in 1951. Wel was de toename van het aantal faillissementen in de tweede helft van het jaar kleiner dan in de eerste helft”

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/bedrijven/publicaties/artikelen/archief/2014/2014-004-pb.htm

 122. DenVrolijkeHuurder says:

  Bubbelonia: Prima. maar dan gratis voor IEDEREEN! Niet alleen gratis voor mensen die toevallig een hypotheekschuld hebben.

  Uiteraard!

 123. Nico de Geit says:

  Keesje:
  Steven,

  Zodra je zilver of goud voor voedsel wil ruilen omdat er niets meer te krijgen is, wil de tegenpartij liever dat voedsel houden dan jouw blinkies aannemen :)))

  Verderop gaat het leven gewoon door. Ellende is vaak plaatselijk. De één gebruikt gas met prepaid kaart terwijl even verderop iemand zijn hobby-geiten lekkere muesli geeft.

 124. NewKidInTown says:

  Even enigzins OFF-TOPIC maar mag ik u allen er even op wijzen dat het IEX-draad(je) “Huizenprijzen dalen met 60% in 7 jaar en nog veel meer.” sinds gisteren het aantal postings de TWINTIGDUIZEND is gepasseerd en de ruim 1,7 MILJOEN views.
  Excuses voor de late melding, dat had al gisteren gemoeten 🙂

  http://www.iex.nl/Forum/Topic/1263132/Koffiekamer_Huizenprijzen-dalen-met-60-in-7-jaar-en-nog-veel-meer.aspx

 125. NewKidInTown says:

  Bubbelonia:
  De Speld: “Lokdorpen moeten scheefwonen aanpakken”

  volkskrant.nl/vk/n…onen-aanpakken.dhtml

  Dat lijkt me wel wat, lokdorpem met veel loktieners ook natuurlijk. Oh Kid, wat zeg je nou toch weer. Kan ik deze posting nog verwijderen of sta ik nu eeuwig geregistreerd als lokposter, scheefposter of scheeflokker 😉

 126. Steven says:

  Bas Haring over de huizencrisis op ned2. Doet ie goed!

 127. Steven says:

  nu alweer afgelopen. Helaas.

 128. Nico de Geit says:

  Twijfelt u tussen huren en kopen?
  Volg dan ons gratis online seminar

  Geachte heer De Geit,

  Als u een nieuw huis wilt, gaat u dan huren? Of toch kopen? Hoe bepaalt u wat in uw geval het best is? Om u daarbij te helpen, nodigen we u graag uit voor ons gratis online seminar. In 45 minuten praat een expert u dan helemaal bij over de voor- en nadelen van huren en kopen en hoort u wat erbij komt kijken.

  Meld u snel aan
  U kunt het seminar gemakkelijk thuis via uw computer of tablet volgen, op 4 of 12 februari om 20.00 uur. U krijgt dan handige tips en kunt direct al uw vragen stellen. Meld u snel aan, want het aantal plaatsen is beperkt.

  Meer informatie en aanmelden
  http://www.ing.nl/particulier/online-seminars/huren-of-kopen/index.aspx?bid=emap_bm_hypotheken_nba519_sr854_ols_huren_kopen&OTI

 129. Bubbelonia says:

  Onze grote vriend en eeuwige optimist Ger Hukker:

  “Het duurt nog minstens 15 tot 20 jaar voor #huizenprijzen weer op niveau van 2008 zitten.”

  http://www.destentor.nl/algemeen/economie/nvm-herstel-woningmarkt-gaat-jaren-duren-1.4168852

  Nou Ger, eerst duurt het nog 5 jaar voordat de prijzen op de bodem zitten. Daarná gaan we het eens hebben over het niveau van 2008. Maar als hij over 5 jaar met deze uitspraak geconfronteerd wordt zal wel ineens blijken dat hij nominale prijzen bedoelde ofzoiets sneaky’s.

 130. Dirk says:

  Keesje: Pfffff probeer een garage te kopen…..ik vraag om de laagste prijs, zodat ik die met nog een stuk of 10 garages kan vergelijken, meters, ligging enz. Nr 1 is over de brug, maar liefst 3% kan er vanaf van een garage van 35.000, 34.000 is de laagste prijs…..whahaha iemand een idee hoeveel er percentueel van garages die (veel)langer dan 6 maanden te koop staan gemiddeld af zou kunnen van de vraagprijs…….? Ik zou toch verwachten zo’n 4.000-5.000! Afgelopen jaar zijn er 10 verkocht, staan er 40 te koop in gebied.

  garages is een ander verhaal, veel startende ondernemers zoeken een garage, toevallig weet ik van sommige mensen die op het hoogste punt van de markt hun huis verkochten, van dat geld kochten ze een paar garages, hier zal alleen maar meer vraag naar komen, zeker de wat grotere, bijvoorbeeld waar een grote caravan en twee auto’s met gemak in kunnen, ik weet dat ze voor pittige bedragen verhuurd worden of te koop staan, nouja je bent daar zelf al achter gekomen.

  Marketwatch: “De werkloosheid in Nederland is in december opgelopen tot 8,5 procent van de beroepsbevolking.

  Gaat goed zo, 8,5% werkloos, 20.000 BKR noteringen erbij, volgens merkwaardige formules 10% in de armoede, ik denk dat dat getal aanzienlijk hoger zal zijn, 6,4% huizendaling, dus wederom meer onderwaterhuisjes, voor 2014 kan er ook geen koopkracht verbetering aangemerkt worden.
  Kortom, VVD waar blijven de plusjes en onze 1000 euro?
  Jeroen Dijsselbloem was nog niet zolang geleden verkozen tot populairste Minister, m.a.w. de mensen zijn alweer vergeten dat deze Minister 30 miljard door de wc heeft gespoeld, de bevolking van Griekenland heeft er niet 1 cent van gezien en het meest trieste is, dat het meest slechte kabinet vanaf de 2e wereld oorlog nog niet is gevallen.

 131. Dirk says:

  Bubbelonia: Nou Ger, eerst duurt het nog 5 jaar voordat de prijzen op de bodem zitten

  Dat is nog erg positief te noemen gezien we een kabinet hebben wat niet in het diepe durft te springen 😉

 132. eric406 says:

  Doordat de kinderopvangtoeslag, de zorgtoeslag en het kindgebonden budget niet gebaseerd worden op het bruto-inkomen maar op het ‘verzamelinkomen’, resulteert de renteaftrek elders ook in meer financiële steun aan gezinnen

  Hier zou toch iemand werk van kunnen maken?
  rechtsongelijkheid/discriminatie o.i.d.

  Gelijke monniken gelijke kappen

 133. Bubbelonia says:

  Dirk: Dat is nog erg positief te noemen gezien we een kabinet hebben wat niet in het diepe durft te springen

  Daarom! Als ze dat wél zouden durven en beslissingen zouden durven nemen, dan was de prijsdaling alweer bijna voorbij geweest. 😉

 134. Cartoonist says:

  Dirk: het meest trieste is, dat het meest slechte kabinet vanaf de 2e wereld oorlog nog niet is gevallen.

  Het meest slechte en het meest corrupte cabinet ook.

  De top multinationals, de top banken en de politieke top, het is één corrupte bende die de macht heeft gegrepen. Onze toppertjes dus 🙁

 135. Frans says:

  Cartoonist: Het meest slechte en het meest corrupte cabinet ook.
  De top multinationals, de top banken en de politieke top, het is één corrupte bende die de macht heeft gegrepen. Onze toppertjes dus

  We leven nu in een tijd dat het zichtbaar wordt. Het corporate fascism model is niet uitgevonden door dit kabinet, het is al veel langer aan de gang. Vanuit de huizen zeepbel geredeneerd zeker vanaf 1990.
  De schade is al aangericht over de laatste decennia, en nu zien we de stuiptrekkingen van de macht om aan de macht te blijven, die winsten te blijven maken, de banken niet failliet te laten gaan.
  Om de schuld van waar we nu inzitten alleen op dit kabinet te gooien is onterecht.

 136. Adamus says:

  Bubbelonia:
  Onze grote vriend en eeuwige optimist Ger Hukker:

  “Het duurt nog minstens 15 tot 20 jaar voor #huizenprijzen weer op niveau van 2008 zitten.”

  destentor.nl/algem…aren-duren-1.4168852

  Nou Ger, eerst duurt het nog 5 jaar voordat de prijzen op de bodem zitten. Daarná gaan we het eens hebben over het niveau van 2008. Maar als hij over 5 jaar met deze uitspraak geconfronteerd wordt zal wel ineens blijken dat hij nominale prijzen bedoelde ofzoiets sneaky’s.

  Over 15 jaar het niveau van 2008 bij een in koopkracht gedecimeerde munt 😉

 137. Dirk says:

  eric406: Hier zou toch iemand werk van kunnen maken?
  rechtsongelijkheid/discriminatie o.i.d.

  Zeker, maar als je in Nederland hieraan wilt gaan beginnen, komt er geen einde meer aan.

 138. Bubbelonia says:

  Adamus: Over 15 jaar het niveau van 2008 bij een in koopkracht gedecimeerde munt ;-)

  Juist! Maar dat vertelt Ger er niet bij, want zijn “hele pensioen zit in stenen”. De rasoptimist.

 139. Patrick says:

  Dames en heren,

  Hierbij verklaar ik de paniek-fase officiëel voor geopend!

 140. Dirk says:

  eric406: Hier zou toch iemand werk van kunnen maken?
  rechtsongelijkheid/discriminatie o.i.d.

  Wat in Cyprus is gebeurd met het afromen van spaartegoeden is oneerlijke concurentie, je kan eerst sparen voor je inventaris of je leent het, maar iemands spaartegoed dan afnemen, valt dan onder oneerlijke concurentie.

 141. Dirk says:

  Patrick: Dames en heren,

  Hierbij verklaar ik de paniek-fase officiëel voor geopend!

  Neen, sinds de gevestigde media de feiten niet naar waarheid weergaf, was het officiele moment 😉

 142. Bubbelonia says:

  Patrick: Hierbij verklaar ik de paniek-fase officiëel voor geopend!

  Nou, de komenden maanden kunnen MISSCHIEN nog opgelichtpuntjest worden. Kan me nauwelijks voorstellen dat Q1 2014 NOG SLECHTER wordt dan Q1 2013, dus dat zal wel weer uitgebreid belichtpuntjest worden. En zo wel, dan kunnen ze altijd nog naar Jan-2014-op-Dec-2013-daling die KLEINER is dan de Jan-2013-op-Dec-2012-daling teruggrijpen of iets dergelijks. Maar Dat is na Q1 2014 toch echt ook voorbij. Ik zou niet weten hoe de cijfers daarna nog opgelichtpuntjest kunnen worden. Maarja, zet Makelaarsland, NVM, VEH, EIB, NOS, RTL en nog wat belanghebbdenden samen in een brainstorm en je weet maar nooit wat er toch weer aan lichtpuntjesberichten uit kan komen.

 143. Dirk says:

  Frans: Om de schuld van waar we nu inzitten alleen op dit kabinet te gooien is onterecht.

  Dit kabinet had maatregelen moeten nemen, maar ze dachten alleen maar aan zichzelf of sterker nog, hoe konden ze zichzelf nog meer verrijken, terwijk dit niet meer van toepassing was en zelfs niet meer mocht wezen.
  Wat je ervoor schreef, kan ik het wel mee eens zijn, een veropgezet plan, wat compleet in het water nu is gevallen.

 144. Dirk says:

  Bubbelonia: Onze grote vriend en eeuwige optimist Ger Hukker:

  “Het duurt nog minstens 15 tot 20 jaar voor #huizenprijzen weer op niveau van 2008 zitten.”

  Bespottelijk dat hij nu in termen van 15 tot 20 jaar praat, terwijl hij nog niet eens één jaar van te voren goed kan voorspellen 🙂

 145. Stoelgang says:

  Marketwatch:
  D’r zijn weer een boel ‘lichtpuntjes’ bijgekomen:

  “De werkloosheid in Nederland is in december opgelopen tot 8,5 procent van de beroepsbevolking.

  Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

  Daarmee loopt de werkloosheid voor het eerst sinds juli 2013 weer op, toen een piek werd bereikt van 8,7 procent.”

  z24.nl/economie/we…n-toch-gelijk-427119

  cbs.nl/nl-NL/menu/…2014/2014-005-pb.htm

  Tevens via het CBS:

  Record faillissementen in 2013

  “In 2013 zijn 12 306 faillissementen uitgesproken; 10 procent meer dan in 2012. Dit is het hoogste aantal sinds de start van de waarneming in 1951. Wel was de toename van het aantal faillissementen in de tweede helft van het jaar kleiner dan in de eerste helft”

  cbs.nl/nl-NL/menu/…2014/2014-004-pb.htm

  Lichtpuntjes. Tja, de oplopende werkloosheid en het wederom oplopende aantal faillissementen is logisch. Het goednieuws media manipulatie bombardement van de afgelopen maanden had zijn climax rond de feestdagen. Een boel middenstanders, detaillisten en handel hebben ervoor gekozen om de feestdagen mee te pakken en het kunstmatig gecreëerde feelgood gevoel van de massa te benutten om de magazijnen en de etalages te lozen en nu is het spel uit voor velen van hen. In 2014 gaat de krimp onverminderd door, de schulden vreten langzaam de oekoenoemie op. Per slot van rekening is de situatie sinds 2008 ook enkel verergerd. Je verwacht het niet van een spaarzaam volkje dat een kenniseconomie (hahaha) draait. De wal keert het schip.

 146. Adamus says:

  Steven:
  Bas Haring over de huizencrisis op ned2. Doet ie goed!

  Bas heeft ook gekocht. Was i toen erg optimistisch over.

 147. Stoelgang says:

  ps:
  We krijgen er de komende tijd een nieuwe groep daklozen bij:
  nrc.nl/nieuws/2014…m_source=syndication

  De Blokverarming werkt consistent en nietsontziend door op alles en iedereen, zoals het behoort te gaan in een democratische rechtsstaat. Het zijn democratisch genomen besluiten, dus deze groepen moeten niet zeuren. 🙁

  Wat een land.

 148. Stoelgang says:

  Bubbelonia:
  Onze grote vriend en eeuwige optimist Ger Hukker:

  “Het duurt nog minstens 15 tot 20 jaar voor #huizenprijzen weer op niveau van 2008 zitten.”

  destentor.nl/algem…aren-duren-1.4168852

  Nou Ger, eerst duurt het nog 5 jaar voordat de prijzen op de bodem zitten. Daarná gaan we het eens hebben over het niveau van 2008. Maar als hij over 5 jaar met deze uitspraak geconfronteerd wordt zal wel ineens blijken dat hij nominale prijzen bedoelde ofzoiets sneaky’s.

  Of Hogehuizenprijzenhugger Ger is dan helemaal niet meer actief als mediafluisteraar en lobbyist, maar runt een woco. Dat zie ik nog eerder gebeuren.

 149. Adamus says:

  Bubbelonia: Nou, de komenden maanden kunnen MISSCHIEN nog opgelichtpuntjest worden. Kan me nauwelijks voorstellen dat Q1 2014 NOG SLECHTER wordt dan Q1 2013, dus dat zal wel weer uitgebreid belichtpuntjest worden. En zo wel, dan kunnen ze altijd nog naar Jan-2014-op-Dec-2013-daling die KLEINER is dan de Jan-2013-op-Dec-2012-daling teruggrijpen of iets dergelijks. Maar Dat is na Q1 2014 toch echt ook voorbij. Ik zou niet weten hoe de cijfers daarna nog opgelichtpuntjest kunnen worden. Maarja, zet Makelaarsland, NVM, VEH, EIB, NOS, RTL en nog wat belanghebbdenden samen in een brainstorm en je weet maar nooit wat er toch weer aan lichtpuntjesberichten uit kan komen.

  Zet ze bij elkaar en dan wil de nosjournaaldirecteur van de anderen wel de toezegging dat zijn al 3 jaar te koop staande 2Onder1Kapper voor een 2007 prijs wordt aangekocht…..Zo ver zullen ze toch niet gaan? Ook die hele vieze club die je hierboven noemde komt uiteindelijk in het moeras en trekt elkaar naar beneden. Er gaat veel zichtbaar worden.

 150. Stoelgang says:

  eric406:
  Doordat de kinderopvangtoeslag, de zorgtoeslag en het kindgebonden budget niet gebaseerd worden op het bruto-inkomen maar op het ‘verzamelinkomen’, resulteert de renteaftrek elders ook in meer financiële steun aan gezinnen

  Hier zou toch iemand werk van kunnen maken?
  rechtsongelijkheid/discriminatie o.i.d.

  Gelijke monniken gelijke kappen

  Deze systematiek is eveneens gebaseerd op democratisch genomen besluiten. Een kansloze missie. Wellicht was de blik van de wetgever vooruitziend. Schuldslavensubsidie?

 151. Stoelgang says:

  Dirk: Zeker, maar als je in Nederland hieraan wilt gaan beginnen, komt er geen einde meer aan.

  Er komt niet eens een begin aan. De wil is er niet bij diegenen die wat kunnen doen (het parlement) en het belang ook niet. Vreemd eigenlijk dat de baas, het volk, haar vertegenwoordigers (het bestuur) niet kan sturen 😉

 152. Latida says:

  Voerman,

  Bubbelonia:
  mafketell,

  Neehoor, ben er niet specifiek mee bezig. Is wél iets wat ik vergeten ben te melden in marketupdate.nl/ni…ypotheekrenteaftrek/ – Dus misschien voor een volgende versie (deze is ondertussen ook alweer vrij oud)

  Cartoonist,
  Yup. En de HRA-ontvangers willen maar niet begrijpen dat ze zelf 3dubbel betalen voor hun voordeeltje: te hoge belastingen, te hoge rente én te hoge huizenprijzen. Dat betalen ze allemaal zelf, maar ze krijgen maar één voordeeltje. Dom dom dom

  Dit loopt dus allemaal volledig uit de pas met de rest van de wereld

 153. Dirk says:

  Adamus: nrc.nl/nieuws/2014…straf-voor-omkoping/

  Een verschijnsel dat bij de soc.democraten onbekend is 😉

  Tot op het bot betrapt, maar geen tikkeltje schaamrood te bespeuren.

 154. Bubbelonia says:

  Latida: Dit loopt dus allemaal volledig uit de pas met de rest van de wereld

  Neuh, in andere delen van de wereld hebben ze zo hun eigen olie op het eigen vuur gegooid. Of – in voorkomende gevallen – dezelfde olie. Nog iets dat al die vuurtjes gemeen hebben: Uiteindelijk doven ze allemaal en blijft er alleen maar as over. Dat is dan weer een vruchtbare bodem voor groei en bloei.

 155. Adamus says:

  Nico de Geit:
  Op zich is het wel interessant om het preppers forum te bezoeken. Het stikt daar van mensen die pakjes rijst en macaroni hamsteren, en daar willen ze dan van overleven. Van alleen rijst of macaroni kun je niet lange tijd overleven, mensen hebben gevarieerde voeding nodig.

  99% van wat daar rondhangt is niet bereid of in staat voor zichzelf op te komen als het echt moet. Ze gebruiken geweld als dat niet nodig is of zijn juist tegen geweld.

  Als de pleuris uitbreekt gaan ze eerst pinnen, dan de tank van de auto volgooien en dan boodschappen doen. Lekkere preppers. De pinautomaat doet het niet, het tankstation is uitverkocht en de supermarkt is leeg.

  Preppen is niet een eenvoudig iets. Het heeft ook met geld te maken, beheersen van talen, je aan kunnen passen aan moeilijke omstandigheden en het lot kunnen accepteren. Je redt het niet met een paar pakjes macaroni.

  Veel ‘preppers’ hebben een rugzak die klaarstaat voor als de pleuris uitbreekt. In de rugzak zit een kompas, een zakmes, een blikje vis, enz. Leuk natuurlijk, maar dat is wel erg infantiel.

  En vergeet de discussie over welk soort SUV ze nodig hebben niet. “Want we moeten de bossen door…” ik zie geen opstakels 🙂
  Toyota type Bin Laden is populair.

 156. Stoelgang says:

  Bubbelonia: Nou, de komenden maanden kunnen MISSCHIEN nog opgelichtpuntjest worden. Kan me nauwelijks voorstellen dat Q1 2014 NOG SLECHTER wordt dan Q1 2013, dus dat zal wel weer uitgebreid belichtpuntjest worden. En zo wel, dan kunnen ze altijd nog naar Jan-2014-op-Dec-2013-daling die KLEINER is dan de Jan-2013-op-Dec-2012-daling teruggrijpen of iets dergelijks. Maar Dat is na Q1 2014 toch echt ook voorbij. Ik zou niet weten hoe de cijfers daarna nog opgelichtpuntjest kunnen worden. Maarja, zet Makelaarsland, NVM, VEH, EIB, NOS, RTL en nog wat belanghebbdenden samen in een brainstorm en je weet maar nooit wat er toch weer aan lichtpuntjesberichten uit kan komen.

  Belichtpunten hahahahaha. Maar Snork, de mogelijkheden zijn rekenkundig haast eindeloos. Maand op maand, maand op kwartaal, kwartaal op maand, halfjaar op halfjaar, weekgemiddelden, zeswekelijks gemiddelde, de 200 daagse trendlijn, bodemweken, bodemmaanden, een dikke harde bodem vol kapotte lichtpuntjes. We hebben er nog wel even last (lees: gratis cabaret) van. En geen mainstream journalist te bekennen die een aantal koppen, voorspellingen en wensgedachten van de mediagoeroes op een rijtje zet om een kritische noot te plaatsen.

  De crux is en blijft dat alle belanghebbenden en wensdenkers continu vertrouwen in de markt uitroepen. Vertrouwen kan niet uitgeroepen of bepaald worden. Vertrouwen komt na verloop van een aanzienlijke tijd in een markt. Dat duurt in het geval van vastgoed jaren, zeker na de implosie waar we nu nog slechts het beginnetje van gezien hebben.

  Zelfs katten stuiteren. Als ze van een hele grote hoogte vallen, stuiteren ze alleen wat hoger 🙂

 157. Dystopia says:

  Stan:
  Werk zelf al jaren in de schulddienstverlening. Er is afgelopen jaren een behoorlijke onderklasse ontstaan met schulden en betalingsproblemen. Ik schat inderdaad circa 10% van onze bevolking. Dat bovendien is een groeiende groep.

  Hoe zou dat nou komen. Vergeet Spock Blok zijn snode huurverhogingsbeleid om buitenlandse investeerders als verhuurders aan te stellen niet! Dat aangetrokken buitenlands kapitaal zal in onze woningmarkt geïnvesteerd worden… Cashcow! Kapitaalvlucht!

  ‘Van de ondervraagde beleggers gaf 23 procent aan belangstelling te hebben voor de aankoop van Nederlandse huurwoningen.’ http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2014/01/23/Buitenland-wil-voor-miljard-euro-huurwoningen Jubel, jubel!

  Evaluatiecommissie Nationalisatie SNS Reaal:
  ‘Het Ministerie van financiën heeft verzaakt schoon schip te maken en DNB heeft de overname onderschat’. (..) ‘”Er is geen twijfel over dat aankoop van Property Finance (van ABN AMRO) en Zwitserleven een giftige cocktail was die uiteindelijk leidde tot de val van de bank”, aldus onderzoeker Hoekstra.’ http://www.nu.nl/politiek/3682839/ministerie-en-dnb-reageerden-laat-bij-problemen-sns.html

  Goh! Ice save was wel link maar dat mocht ook gewoon… Onze banken schuiven elkaar rücksichtslos schulden in de mik en het is de samenleving/belastingbetaler die voor de kosten op draait. Hoe kan het ook anders.

  En de banken hebben te weinig geld om ‘n fatsoenlijke rente op spaartegoeden uit te keren terwijl de overheid dat spaargeld waarover al belasting is betaald ook nog eens met een oneerlijke virtuele rendementsheffing belast wat neerkomt op stelen om daarnaast de bevolking met staatsleningen steeds verder de schulden in te drijven. Goed bezig!

  Tot zover ‘De kredietwaardigheid van de Nederlandse Staat’.

  Stelletje 2e hands autoverkopers zijn er niets bij.
  Fuck fractioneel bankieren! http://www.beurs.com/2013/09/17/hoe-onlogisch-is-fractioneel-bankieren/30682

 158. Bubbelonia says:

  Stoelgang: de mogelijkheden zijn rekenkundig haast eindeloos.

  Ja, dat is inderdaad een probleem! 😉 Toch maar eens een “scorebord” gaan bijhouden. Alleen gaat dat echt heel veel werk zijn. Te veel

 159. Stoelgang says:

  Dirk: Bespottelijk dat hij nu in termen van 15 tot 20 jaar praat, terwijl hij nog niet eens één jaar van te voren goed kan voorspellen

  Hij kan nog niet eens de juiste tijdvakken vergelijken hahahaha, het wisselt steeds. Er komt wel altijd een lichtpuntje uit 😀

 160. Dystopia says:

  Adamus: En vergeet de discussie over welk soort SUV ze nodig hebben niet. “Want we moeten de bossen door…” ik zie geen opstakels
  Toyota type Bin Laden is populair.

  Right. Het mag dan wat wegen maar daar staat wel een enorme opbergruimte tegenover. ‘In the last 12 months, searches for SUV hybrids were among the highest. Hybrid SUVs are becoming one of the most popular types of vehicles on the road today.’
  Staat ie ertussen? http://4wdforsale.blogspot.nl/2012/12/top-10-hybrid-suv-2013.html

 161. Juan Belmonte says:

  Bubbelonia:
  Onze grote vriend en eeuwige optimist Ger Hukker:

  “Het duurt nog minstens 15 tot 20 jaar voor #huizenprijzen weer op niveau van 2008 zitten.”

  destentor.nl/algem…aren-duren-1.4168852

  Nou Ger, eerst duurt het nog 5 jaar voordat de prijzen op de bodem zitten. Daarná gaan we het eens hebben over het niveau van 2008. Maar als hij over 5 jaar met deze uitspraak geconfronteerd wordt zal wel ineens blijken dat hij nominale prijzen bedoelde ofzoiets sneaky’s.

  HAHAHAHAHA

  En de woningmarkt zou nog steeds behoudend gefinancierd zijn ???

  Nooit geen journaleugenaar over gehoord 🙂

 162. Juan Belmonte says:

  Marketwatch:
  D’r zijn weer een boel ‘lichtpuntjes’ bijgekomen:

  “De werkloosheid in Nederland is in december opgelopen tot 8,5 procent van de beroepsbevolking.

  Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag bekend.

  Daarmee loopt de werkloosheid voor het eerst sinds juli 2013 weer op, toen een piek werd bereikt van 8,7 procent.”

  z24.nl/economie/we…n-toch-gelijk-427119

  cbs.nl/nl-NL/menu/…2014/2014-005-pb.htm

  Tevens via het CBS:

  Record faillissementen in 2013

  “In 2013 zijn 12 306 faillissementen uitgesproken; 10 procent meer dan in 2012. Dit is het hoogste aantal sinds de start van de waarneming in 1951. Wel was de toename van het aantal faillissementen in de tweede helft van het jaar kleiner dan in de eerste helft”

  cbs.nl/nl-NL/menu/…2014/2014-004-pb.htm

  En de woningmarkt is
  Zoals de telegraaf in chocoladeletters deze maand schreef

  Ditmaal
  Nu
  Echt
  Definitief
  Uit het dal !!!!

  Gelooft u de overheid
  De Weledelzeerhoogeleerde heeren oekoenomen
  Makelleugenaars
  En journaleugenaars nog ?????

 163. Juan Belmonte says:

  Buenos noches
  Juan

 164. Dystopia says:

  Juan Belmonte: En de woningmarkt is
  Zoals de telegraaf in chocoladeletters deze maand schreef

  Ditmaal
  Nu
  Echt
  Definitief
  Uit het dal !!!!

  Gelooft u de overheid
  De Weledelzeerhoogeleerde heeren oekoenomen
  Makelleugenaars
  En journaleugenaars nog ?????

  Frans:
  The Presstitudes!

  The Council of Public Relations…
  http://www.youtube.com/watch?v=p8ERfxWouXs

 165. Dirk says:

  Aan het licht gekomen, een Miljoenenfraude met beleggingen, voornamelijk obligaties.

  http://www.om.nl/actueel/nieuwsberichten/@162196/fiod-legt-miljoenen/

 166. Dawg says:

  Frans: We leven nu in een tijd dat het zichtbaar wordt. Het corporate fascism model is niet uitgevonden door dit kabinet, het is al veel langer aan de gang. Vanuit de huizen zeepbel geredeneerd zeker vanaf 1990.De schade is al aangericht over de laatste decennia, en nu zien we de stuiptrekkingen van de macht om aan de macht te blijven, die winsten te blijven maken, de banken niet failliet te laten gaan.Om de schuld van waar we nu inzitten alleen op dit kabinet te gooien is onterecht.

  Mooi praktijkstaaltje van corporate fascism:

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2014/01/19/regering-vs-dwong-haitiaanse-regering-tot-uurloon-van-019-euro

 167. Adamus says:

  Dystopia,

  “Fuck fractioneel bankieren”

  Heb ook de door sommigen hoog aangeschreven Dirk Bezemer nog geen bezwaren horen opperen tegen dit systeem.

 168. Adamus says:

  Dawg: Mooi praktijkstaaltje van corporate fascism:

  dewereldmorgen.be/…uurloon-van-019-euro

  Enig idee waar de eigenaren (makro) van het nederlandse tripper jeans 40 jaar geleden zaken deden? Haïti. “Met mitrailleur stonden militairen de voor de poort van de fabriek”. Van de inkoopprijs ging overigens een leuk deel naar de militairen -konden daar wapens van kopen….

 169. Latida says:

  Vetrouwen komt te voet en gaat te paard.

  Het is niet bij wet, regel, decreet of bevel te sommeren.

  Lichtpuntjes of luchtputjes, volgens mij komt daar in de verte een trein aan, veel te laat zoals gebruikelijk, maar als je goed kijkt zie de koplampen, en als je je oor te luister legt op de rails dan hoor je hem op onFyriaanse snelheid luid briesend aankomen. Vergeet niet op tijd je oor van het spoor te halen, want sommige treinen zijn zo snel, dat ze al vertrokken zijn terwijl de mensen nog op het station staan.

  Het is misgegaan toen adviseurs en banken gewone mensen beleggingsadviezen gingen geven over hoe een huis altijd in waarde stijgt*

  *resultaten behaald in het verleden zijn geen garantie voor toekomstige winsten**

  **kleine lettertjes

  Ik zou de Rabobank maar scherp in de gaten blijven houden. Ze hebben 30% van de markt waarvan 34,5% onderwater staat, en 17% heeft een gemiddelde LTV van 115%.

  Doet u eventjes de wiskunde?

 170. Dirk says:

  De PVDA laat de huurders keihard in de steek, ook kunnen we de laatse middenstanders gaan uitzwaaien.

  http://www.sp.nl/wonen/nieuwsberichten//15635/131218-sp_pvda_laat_huurders_keihard_zakken.html

 171. Dirk says:

  Rutte II, ze bouwen de HRA af.

  Rutte:

  “als de HRA er nog niet was, dan had ik em ingevoerd”

 172. Dirk says:

  De Nederlandse huizenmarkt is een joke hahahaha

 173. PP says:

  Latida:
  Vetrouwen komt te voet en gaat te paard.

  Het is niet bij wet, regel, decreet of bevel te sommeren.

  Lichtpuntjes of luchtputjes, volgens mij komt daar in de verte een trein aan, veel te laat zoals gebruikelijk, maar als je goed kijkt zie de koplampen, en als je je oor te luister legt op de rails dan hoor je hem op onFyriaanse snelheid luid briesend aankomen. Vergeet niet op tijd je oor van het spoor te halen, want sommige treinen zijn zo snel, dat ze al vertrokken zijn terwijl de mensen nog op het station staan.

  Het is misgegaan toen adviseurs en banken gewone mensen beleggingsadviezen gingen geven over hoe een huis altijd in waarde stijgt*

  *resultaten behaald in het verleden zijn geen garantie voor toekomstige winsten**

  **kleine lettertjes

  Ik zou de Rabobank maar scherp in de gaten blijven houden. Ze hebben 30% van de markt waarvan 34,5% onderwater staat, en 17% heeft een gemiddelde LTV van 115%.

  Doet u eventjes de wiskunde?

  Vandaag heb ik mijn appartement verkocht aan iemand die gebruik maakt van…

  http://www.starterslening-amsterdam.nl

  Ook te vinden via:

  http://startersleningamsterdam.nl/

  Ik houd mijn hart vast of ‘t rond gaat komen 😉

  Latida, hier is niet tegenop te boksen joh…mijn makelaar zei nog: “moeten we niet hebben dat er juist nu een bank omdondert”

 174. Dirk says:

  Koop die auto, koop dat huis, doen jullie het niet, dan slopen we de boel.

  Ons land wordt geregeerd door een stel 12 jarige hahahaha

 175. Steven says:

  PP,

  brrr. dat filmpje op http://startersleningamsterdam.nl/

 176. Bubbelonia says:

  PP,

  Yup, had zojuist ook een online discussie met een makelaar. De mond vol van “betaalbaarheid”, “duurzaam niveau”, “schulden niet doorrollen” “verantwoord financieren”, blablabla enz. Ik ‘m 5x vragen welk prijsniveau daar dan bijhoort. Komt meneer uiteindelijk met DE OPLOSSING aanzetten: En ja hoor, de starterslening! Nee, dat heeft niks te maken met schulden doorrollen, en is een typisch voorbeeld van verantwoord financieren en betaalbaar wonen. Wat een eikels zijn het toch, die kakelaars. Nouja, weer eentje die op de lijst “daar koop ik nooit een huis bij” gaat dus. Gelukkig zijn er ook goede eerlijke makelaars.

  Dus PP, ben heel blij voor jou hoor. Maar een arme starter heeft dus wéér meer moeten lenen dat eigenlijk verantwoord is. En over een jaartje of 10 moet er wéér een volgende arme starter (die nu ±15 is) te veel lenen om de schuld van jouw koper weer over te nemen. Reken maar dat dit kaartenhuis gaat instorten. Het is gewoon niet houdbaar op deze manier. Of de huizenmarkt gaat er aan onderdoor, of de hele economie. Of beide. Maar een duurzame huizenmarkt en economie bouwen op een kaartenhuis van schuldpapieren… dat kan gewoon niet eeuwig doorgaan.

 177. Cartoonist says:

  Adamus: “Fuck fractioneel bankieren”

  Heb ook de door sommigen hoog aangeschreven Dirk Bezemer nog geen bezwaren horen opperen tegen dit systeem.

  Ook de veel geprezen professor Ewald Engelen niet.

  Deze man probeert de kool en de geit te sparen door net te doen of slechts een handjevol bankmanagers de boel onverantwoordelijk gemanipuleerd hebben in hun eigen voordeel.

  Het echte probleem is de geprivilegeerde, boven de wet staande, diplomatieke onschendbaarheid genietende, geldcreeerende elite die alles en iedereen hebben omgekocht en/of van hen afhankelijk hebben gemaakt.

 178. Latida says:

  Voerman,

  Dirk,

  PP: Vandaag heb ik mijn appartement verkocht aan iemand die gebruik maakt van…

  http://www.starterslening-amsterdam.nl

  Ook te vinden via:

  http://startersleningamsterdam.nl/

  Ik houd mijn hart vast of ‘t rond gaat komen

  Latida, hier is niet tegenop te boksen joh…mijn makelaar zei nog: “moeten we niet hebben dat er juist nu een bank omdondert”

  De starterslening wordt als aubsidie aangemerkt, maar in het ergste geval gaan over 3 jaar de lasten sterk omhoog omdat er Dan ineens wel rente en aflossing Moet Worden betaald, mogelijk tegen die tijd voor een huis dat Dan inmiddels in waarde gedaald is.

  Wie zijn nek in die lus legt neemt een behoorlijk groot risico. ALS je wen starterslening nodig hebt kun je beter niet kopen, maar dat zullen de gehaaide makelaars vast niet aan een starter uitleggen..

 179. Frans says:

  Dirk: Wat je ervoor schreef, kan ik het wel mee eens zijn, een veropgezet plan, wat compleet in het water nu is gevallen

  Nee, het is niet in het water gevallen! Het gaat nog precies zoals gepland.

 180. Frans says:

  Cartoonist: Het echte probleem is de geprivilegeerde, boven de wet staande, diplomatieke onschendbaarheid genietende, geldcreeerende elite die alles en iedereen hebben omgekocht en/of van hen afhankelijk hebben gemaakt.

  En zo is het!! 🙂

 181. Bart says:

  Begrijpt iemand wat er op http://startersleningamsterdam.nl/ staat?

  Ik zie een tabel met koopsommen tot 331k, maar de maximale koopsom met starterslening is 192k?

  En voor die 192k heb je een bruto inkomen van 2700 nodig (~2000 netto?)

  Je krijgt maximaal 20% over de wervingskosten, en dat scheelt “al snel zo’n” 300 euro in de maand.

  Dus dan betaal je voor de overige 80% dus “al snel zo’n” 1200 euro? En na drie jaar dus 1500 euro? Op een inkomen van netto 2000?!?

  Of begrijp ik het niet helemaal?

 182. Dirk says:

  Latida: Wie zijn nek in die lus legt neemt een behoorlijk groot risico. ALS je wen starterslening nodig hebt kun je beter niet kopen, maar dat zullen de gehaaide makelaars vast niet aan een starter uitleggen..

  Geen nieuws voor mij Latida, ik ren hard weg bij woniningen waar een starterslening voor te krijgen is, deze woningen zijn eerst verhoogd met dat bedrag, dus totaal de moeite niet waard om zo’n huis te kopen.

 183. Dirk says:

  Frans: Nee, het is niet in het water gevallen! Het gaat nog precies zoals gepland.

  Frans: Cartoonist: Het echte probleem is de geprivilegeerde, boven de wet staande, diplomatieke onschendbaarheid genietende, geldcreeerende elite die alles en iedereen hebben omgekocht en/of van hen afhankelijk hebben gemaakt.

  Frans: En zo is het!! 🙂

  Haha ok op die manier bedoel je het, tja ik weet het niet, er zit zeker wel waarheid in, dat ze iedereen en alles afhankelijk van hun willen maken, het zijn net mensen 😉 maar het valt nu toch wel behoorlijk verkeerd voor hunzelf toch ook?

 184. PP says:

  Latida:
  Voerman,

  Dirk,

  De starterslening wordt als aubsidie aangemerkt, maar in het ergste geval gaan over 3 jaar de lasten sterk omhoog omdat er Dan ineens wel rente en aflossing Moet Worden betaald, mogelijk tegen die tijd voor een huis dat Dan inmiddels in waarde gedaald is.

  Wie zijn nek in die lus legt neemt een behoorlijk groot risico. ALS je een starterslening nodig hebt kun je beter niet kopen, maar dat zullen de gehaaide makelaars vast niet aan een starter uitleggen..

  Ik ben persoonlijk blij uit het ‘huizentreintje’ te stappen en de schuldenketen te verlaten. En inderdaad Snorkel, ik zou mij bijna moreel schuldig gaan voelen dat ik iemand anders opzadel met een groot risico.

  Nog even doorrekenen wat het ‘huren’ van de bank inclusief de kosten als woningbezitter uiteindelijk gemiddeld zijn geweest over de afgelopen 10 jaar.

  Ik schat een € 650- per maand inclusief, en dat is dan een mooie prijs geweest voor een fijn appartement op 10 minuutjes van het Vondelpark gelegen.

  De uitspraak ‘ik zou het zó weer doen’ is voor mij niet van toepassing 😉

  Je hebt het pas door als je het ziet…(J. Cruijff)

 185. Bubbelonia says:

  PP: De uitspraak ‘ik zou het zó weer doen’ is voor mij niet van toepassing

  Misschien over een jaartje of 5 a 10? 😉

 186. PP says:

  Bubbelonia: Misschien over een jaartje of 5 a 10?

  Ja!

  Hahaha, maar dat is niet zó, dat is op het moment van de dag die je weet die komen zou 😉

 187. Bubbelonia says:

  PP,

  Juist! Dat zien we dan wel weer 😉

  Volgens Goldman Sachs heb je, nadat de bodem bereikt is (wanneer dat ook is), nog jáááááren de tijd om te beslissen. http://www.fondsnieuws.nl/opinie/marktvisies/artikelen/17661-goldman-jaren-herstel-na-daling-huizenmarkt.html

 188. PP says:

  Wat mij brengt op de vraag:

  Heb jij enig idee welke partij de achtergestelde leningen heeft overgenomen van BR?

  http://www.ftm.nl/exclusive/de-mysterieuze-superbelegger-rabobank/

  Ik vermoed een bail-in zoals de starterslening dat eigenlijk ook is 😉

 189. Olijfhout says:

  Nico de Geit: Ik betaal nu 980 euro per maand voor een oud huis, en dat mag best wel wat goedkoper. Nederland is in rap tempo aan het verkrotten. Allemaal oude troep, geen geld voor onderhoud, geen spaarpotjes, dalende inkomens, banken die aflossing gaan eisen.

  Nico

  Jij doet dan geen onderhoud? Doe je zelf mee aan het verkrotten.

 190. Olijfhout says:

  Nico de Geit: Die hebben het altijd koud. Drie graden Celsius in de keuken nu. Als het nog harder gaat vriezen moet ik toch maar de verwarming daar iets aanzetten, anders bevriezen de leidingen.

  Zou mijn spaarboedel/goud/zilver of iets anders dan inzetten Nico.

  Een geit slachten ineens kan dom zijn. Eerst een poot afzagen in slechte tijden. Erna nog een… Blijft de geit goed en fris. Preppers zitten overal. 🙂

 191. Olijfhout says:

  Nico de Geit:
  Op zich is het wel interessant om het preppers forum te bezoeken. Het stikt daar van mensen die pakjes rijst en macaroni hamsteren, en daar willen ze dan van overleven. Van alleen rijst of macaroni kun je niet lange tijd overleven, mensen hebben gevarieerde voeding nodig.

  99% van wat daar rondhangt is niet bereid of in staat voor zichzelf op te komen als het echt moet. Ze gebruiken geweld als dat niet nodig is of zijn juist tegen geweld.

  Als de pleuris uitbreekt gaan ze eerst pinnen, dan de tank van de auto volgooien en dan boodschappen doen. Lekkere preppers. De pinautomaat doet het niet, het tankstation is uitverkocht en de supermarkt is leeg.

  Preppen is niet een eenvoudig iets. Het heeft ook met geld te maken, beheersen van talen, je aan kunnen passen aan moeilijke omstandigheden en het lot kunnen accepteren. Je redt het niet met een paar pakjes macaroni.

  Veel ‘preppers’ hebben een rugzak die klaarstaat voor als de pleuris uitbreekt. In de rugzak zit een kompas, een zakmes, een blikje vis, enz. Leuk natuurlijk, maar dat is wel erg infantiel.

  Jammer dat het toch weer met geld te maken heeft. Opnieuw oefenen en maak jouzelf tot een Prepper!

 192. Stan says:

  Steven,

  Als mensen diep in de schulden zitten, is er gelukkig zoiets als een schuldregeling. In 3 jaar worden de schulden gesaneerd, minnelijk (vrijwillig medewerking schuldeisers) of de WSNP (wettelijk schuldeisers gedwongen door rechter). Het ‘probleem’ is dat mensen met een eigen woning, standaard het advies krijgen deze woning maar te moeten verkopen. Tja, dat valt niet mee. Zeker niet als er iemand van de bank het ‘te koop’ bord uit de tuin komt weghalen, na druk te zetten op de makelaar waarschijnlijk. Werkelijk waar gebeurd.
  Ik volg deze website al een tijdje, erg goed initiatief!

 193. Stan says:

  a,

  Helemaal mee eens. Ben alleen bang dat dit niet gaat gebeuren voorlopig.

 194. Stan says:

  Steven,

  Hoi mensen,

  Het is mogelijk om via de bank 🙂 een overzicht op te vragen van je BKR. Het kost geloof ik €5,-. En dan weet je meteen wat er genoteerd staat en wat niet.

  Groet Stan

 195. Hans says:

  Het is en blijft een azijnzeiker

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*