Wie funktioniert geld, Money as debt, The Money Masters

Wat iedereen zou moeten weten over Fractional Reserve Banking:

Wie funktioniert geld

 

Money as debt

 

The Money Masters

Share Button

3 Reacties

  1. Igor Zegt:

    Creëert de ECB geld op dezelfde manier als de FED, zoals beschreven in “The Money Masters”?

  2. Simon Zegt:

    Jazeker. De basis van westerse valuta is niet gebaseerd op goud maar op de dollar. De olie wordt in dollars betaald. De Fed kan dollars creeeren uit het niets en de rest van de wereld moet dollars kopen. Alle centrale banken zijn prive banken. De Nederlandse Bank (DNB), is een private centrale bank, werkt net zo als de FED. Alleen heeft bij de DNB de staat een klein aandeel. Een ander leuk feit is dat grote vriend Nout Wellinklid is van de trilaterale comissie en was hij voorzitter van de raad van bestuur bij de Bank of International Settlements (BIS), een centrale bank voor alle centrale bankn in de wereld. Mooi machtsblokje met diplomatieke onschendbaarheid, totaal niet transparant: geen overheid of media worden toegelaten en notulen zijn er ook niet. Gezellig toch.

  3. Simon Zegt:

    Bovenaan staat de BIS, dan FED en ECB. ECB bestaat uit netwerk nationale banken, FED bestaat uit kleine FED bankjes per staat.

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.