Bijna 19.000 consumenten erbij met achterstand op lening

Het afgelopen halfjaar zijn er 18.926 consumenten bijgekomen met een betalingsachterstand op hun lening. In totaal zitten er nu bijna 760.000 consumenten in de financiële problemen.

Trend zet door
De toename van het aantal consumenten met een betalingsprobleem is ongeveer gelijk aan die van het vorige halfjaar. De trend van de afgelopen jaren zet zich hiermee door. Elk halfjaar is er sprake van een toename van het aantal betalingsproblemen met zo’n 3%.
800_bkrkredietbarometeraug2014def

Over de BKR Kredietbarometer
De BKR Kredietbarometer is een meetinstrument dat trends en ontwikkelingen laat zien in het betalingsgedrag van Nederlandse kredietnemers. De onderzoekspopulatie betreft alle consumenten die staan vermeld in het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI), dat door BKR wordt beheerd. De BKR Kredietbarometer wordt twee keer per jaar uitgebracht. De volgende editie verschijnt in januari 2015.

Over BKR

BKR is een stichting met een maatschappelijke doelstelling zonder winstoogmerk. In het Centraal Krediet Informatiesysteem (CKI), dat BKR beheert, registreren aangesloten organisaties gegevens over afgesloten kredieten en betalingsachterstanden op kredieten. Van hypothecaire kredieten worden alleen betalingsachterstanden geregistreerd. Aangesloten organisaties als banken, hypotheekverstrekkers en creditcardorganisaties raadplegen de gegevens in het CKI om overkreditering te voorkomen.

Ook consumenten kunnen hun eigen gegevens bij BKR inzien. De missie van BKR is het beperken van krediet- en betalingsrisico’s en het voorkomen van overkreditering en andere problematische schuldsituaties. Op deze manier draagt BKR bij aan een maatschappelijk verantwoorde financiële dienstverlening in Nederland.

BKR is in 1965 opgericht en beheert onder andere het CKI. Momenteel bevat deze database gegevens over 8,6 miljoen personen, waarvan ruim 91% zonder problemen de betalingsverplichtingen nakomt. Daarnaast ondersteunt BKR, met behulp van haar infrastructuur en beschikking over grootschalige en privacygevoelige databases, aangesloten organisaties bij het tegengaan van misbruik en fraude in het financiële verkeer. BKR telt 100 werknemers, heeft circa 240 zakelijke klanten en is gevestigd in Tiel. Meer informatie vindt u op: www.bkr.nl.

Share Button
Tagged with:
592 comments on “Bijna 19.000 consumenten erbij met achterstand op lening
 1. richard de koning says:

  De huizenprijzen in dit land,zullen nog wel een daling gaan meemaken. De problemen worden nog elke dag, groter en groter in Nederland. Zelf denk ik dat we nog een daling gaan krijgen van 10 procent. Veranderingen in Lage rentes,weinig tot geen ingrijpen hra, gaan hier wel voor zorgen komende jaren.

  Wel zie ik om me heen dat mensen tot 160k nog wel kopen. Daarboven is in mijn omgeving geen huis verkocht.

 2. king says:

  Mijn schatting voor de Eindhoven regio is dat er nu t.o.v. 2008 al 20% van de vraagprijs af is en dat de onderhandeling er nog eens 10% (minimaal) vanaf moet kunnen halen. Dan zit je dus al op een dikke min om in termen van KdK te spreken.

 3. mafketell says:

  Dit lijkt me een uitdaging en
  een nieuw verdienmodel voor moedertje Staat

  Alle achterstanden bij elkaar rapen, bundelen, pakketje maken, en mooie naam verzinnen ( alibaba mezzanine )

  verkopen aan de meest biedende belegger ( pensioenfondsen uiteraard ) /

  afdekken met rentederivaten ‘alibabaswab’ de banken moeten er ook wat aan verdienen

  Iedereen blij, de Staat heeft weer inkomsten, de bank een extraatje ( rentederivaat met de beroemde ‘alibabaswab’ ) en de achterstanden zijn weg gealibabadaritiseerd ……

  Een win-win-win situatie 😎

  Het Nieuwe Nederland …….

 4. mafketell says:

  http://www.centralbanking.com/central-banking/news/2362338/dutch-central-bank-sells-claims-on-failed-icelandic-lender-landsbanki

  Staat heeft IJslandse schuld verkocht aan Deutsche Bank ……

  Adamus and we go all down together

  En waar blijft dat rapport van de black boxes MH 17 ?

 5. mafketell says:

  En nog een swab bloedbad probleempje in aantocht ……

  Jens van Egmond @jensvanegmond · 19 uur

  Ondertussen noteert de 30-jaars swaprente op een all-time low van 1.75%. Bloedbad voor (niet afgedekte) pensioenfondsen dreigt

 6. mafketell says:

  Eigenlijk is het te dol voor woorden, een monetaire instantie die afgeleide ( niet monetaire ) financiële producten gaat kopen …….. waar bemoeien ze zich mee ……

  Met de rug tegen de muur en gedwongen tot frauderen, het lijkt wel een criminele organisatie 😉

 7. mafketell says:

  Steven nikx aan de hand hoor http://llwproductions.files.wordpress.com/2013/04/volcano-crater-is-an-island.jpg vast een zeepbellers sneezzzzzzz 🙂

 8. Keesje says:

  Adamus:
  mobile.bloomberg.c…gram-consultant.html

  Asset Backed Securities BlackRock/ECB

  O, maar dan komt alles goed, als een van de grootste vastgoedinvesteerders (BlackRock) voor de ECB hun vastgoedwaarde gaat waarderen……proest…

 9. Keesje says:

  Zouden mensen die meer dan zeg 100.000 onder water komen te staan op hun netto nog niet afbetaalde hypotheek hypotheek eigenlijk ook niet in het CKI geregistreerd moeten worden? Of in ieder geval ergens als risicogroep geregistreerd moeten gaan worden? Lijkt me wel zo veilig ivm scheidingen, niet financieel gedekte overlijden voor nabestaanden.

 10. Keesje says:

  Ik weet niet wat ze hier proberen te verkopen, een huis van 1 miljoen of de inrichting (tafel, bed, plantjes op tafel, de kussentjes, binnendeuren, deurknoppen?! )

  http://funda.nl/48101611

  Mi een mislukt nieuwbouwhuis met veel te grote keuken en veel te kleine woonkamer….

 11. jodha says:

  Adamus,

  ABS program vanuit de fed of evenwel ecb is feitelijk het opkopen van distressed assets. Blackrock is hierin een dubieuze partij. Op deze manier wordt de trend in gang gehouden dat de spullen op aarde: value added en ook de grond warop en waarvan wij leven, langzaamaan in de richting drijft van degenen die het geld drukken, en dat zijn private partijen. Niet alleen huiseigenaren, ook bedrijven en landen hebben een schuld aan deze mensen. De cycli van inflatie en deflatie zijn daarom werkelijk bedenkelijk.
  Jefferson stelde destijds: “If the American people ever allow private banks to control the issue of their currency, first by inflation, then by deflation, the banks and corporations that will grow up around them will deprive the people of all property until their children wake up homeless on the continent their Fathers conquered. I believe that banking institutions are more dangerous to our liberties than standing armies. The issuing power should be taken from the banks and restored to the people, to whom it properly belongs.”
  Voor de ecb is dit eender.

 12. Apekool says:

  Hoe werken die BKR registraties eigenlijk als het om hypotheken gaat?

  Vaak zijn er twee personen die de akte getekend hebben, dus 1 hypotheekachterstand levert twee consumenten met achterstand. Worden ze beiden meegeteld in dit verhaal?

 13. Nico de Geit says:

  Keesje:
  Ik weet niet wat ze hier proberen te verkopen, een huis van 1 miljoen of de inrichting (tafel, bed, plantjes op tafel,de kussentjes, binnendeuren, deurknoppen?! )

  http://funda.nl/48101611

  Mi een mislukt nieuwbouwhuis met veel te grote keuken en veel te kleine woonkamer….

  En altijd weer die volledig uit perspectief getrokken foto’s.

 14. Steven says:

  Keesje,

  Ik zou daar best willen wonen! Het is wel weer steeds hetzelfde als je zo veel huizen kijkt als ik. Daar komen ze: Amerikaanse enorme koelkast, kookeiland, houten vloer (op beton), open haard, zwevend toilet, lounge set in de tuin. Enorme tegels in de badkamer etc.

  Zonder dat ze het zelf in de gaten hebben conformeren ze zich toch allemaal naar een soort zelfde stijltje. En een miljoen voor zo’n huis lenen.. MmmwwwNEE

 15. Juan belmonte says:

  Dr is helemaal niks aan de hand vwb de woningmarkt
  Immers
  ….
  Volgens de makelleugenaars is de nl woningmarkt over het algemeen behoudend gefinancierd 🙂

 16. Maria says:

  Een keer on-topic.

  Ik sprak gisteren iemand werkzaam in de schuldhulpverlening. Restschuld in verband met hypotheek speelde wel maar de meeste mensen die in het traject terecht kwamen betrof kandidaten die eigenlijk “slachtoffer” zijn van het Nederlandse toeslagensysteem.

  Zelfs personen zonder kinderen blijken een kindgebondentoeslag te kunnen aanvragen samen met alle andere toeslagen en subsidies die wij rijkelijk in dit land overmaken.

  Problemen ontstaat op het moment dat de belastingdienst deze onterecht uitgekeerde toeslagen terug vordert, want het geld is uiteraard al uitgegeven.

  Samen met het systeem van boetes in Nederland voor verkeersovertredingen en de inning daarvan worden er talloze mensen over de kling gejaagd.

  Het “mooie” van dit verhaal vind ik toch dat “onze” overheid ervoor zorgt, door het toeslagensysteem (even afgezien van de schuldenaars zelf!!), dat er grote groepen mensen in de problemen komen die ook weer geholpen worden door “onze” overheid door de inzet van: een schuldhulpverlener, een deurwaarder, een curator, een mediator enzv. enzv. Dure, door ons betaalde mensen die fouten moeten herstellen van een ridicuul toeslagensysteem wat er hoe dan ook voor zorgt dat er een levensgrote belastingdruk ligt op werkende mensen en ervoor zorgt dat wij een niet te handhaven sociale standaard hebben die in een groot tempo wordt afgebroken waarvan ook onschuldige mensen de dupe worden!

 17. dr.t says:

  Dat zijn vast 19826 huurders die de huurverhoging niet meer op konden brengen en beter een huis hadden kunnen kopen :-).

  Over het algemeen (93 procent) gaat het dus goed. En alweer geen bericht over de woningmarkt zelf, dus daar valt dus door ADM. niets negatief over te melden, en reken maar dat daar naar gezocht is.

 18. Zilversmid says:

  dr.t,

  Huurders, zou heel goed kunnen inderdaad;)

  Sowieso is het merendeel van deze achterstanden vaak op het gebied van telefoonrekeningen, energie, zorgverzekering enz.

 19. ps says:

  Geeft niet.
  Gewoon verdergaan als Jacobse & Van Es met hun
  praktijken!
  https://twitter.com/EWdeVlieger/status/505246791110262784

 20. dr.t says:

  Ondertussen verlaagt SNS haar hypotheektarieven, gaan NL hypotheekpakketjes als warme broodjes over de toonbank en wordt de volgende stap om monetair te verruimen -opkopen staatsobligaties- door de ECB alweer in vergevorderde fase belandt. Dat laatste had men al veel eerder moeten doen, de schulden van bijvoorbeeld de VS zijn door dit beleid drastisch aan het afnemen sinds een jaar. Het gaat daar economisch gezien voor de wind, tja alweer zo´n onderwerp waarover hier wordt gezwegen.

 21. dr.t says:

  wordt de volgende = is
  pardon

 22. dr.t says:

  Fijne dag nog iedereen!

 23. Steven says:

  dr.t: gaan NL hypotheekpakketjes als warme broodjes over de toonbank

  dat gingen die subprime mortgages in de US ook. 😉 Maar jij ook een fijne dag!

 24. Dawg says:

  mafketell:
  centralbanking.com…ic-lender-landsbanki

  Staat heeft IJslandse schuld verkocht aan Deutsche Bank……

  Adamusand we go all down together

  En waar blijft dat rapport van de black boxes MH 17 ?

  Kamerlid Eysink diende 15 augustus een lijst met vragen in. Vragen zouden uiterlijk 26 augustus beantwoord zijn door regering. Is naar mijn weten echter nog niet gebeurd.

  Regering schijnt op 8 augustus een ‘non disclose’ afspraak met Ukraine, Australie en Belgie (!!!???) getekend te hebben; onderzoeksgegevens mogen slechts vrijgegeven worden bij algemene instemming van de genoemde ondertekenaars.

  Stilte in de MSM is oorverdovend. Stinkzooi.

 25. dr.t says:

  Dawg: Kamerlid Eysink diende 15 augustus een lijst met vragen in. Vragen zouden uiterlijk 26 augustus beantwoord zijn door regering. Is naar mijn weten echter nog niet gebeurd.

  Regering schijnt op 8 augustus een ‘non disclose’ afspraak met Ukraine, Australie en Belgie (!!!???) getekend te hebben; onderzoeksgegevens mogen slechts vrijgegeven worden bij algemene instemming van de genoemde ondertekenaars.

  Stilte in de MSM is oorverdovend. Stinkzooi.

  Dawg het lijkt erop dat jij ook een beetje wartaal begint uit te slaan, heb je ook nog bronnen voor je beweringen?

 26. dr.t says:

  Misschien is het een idee om het over de huizenmarkt te hebben en het oeverloze gezwam over van alles en nog wat achterwege te laten.

 27. Dawg says:

  dr.t: Dawg het lijkt erop dat jij ook een beetje wartaal begint uit te slaan, heb je ook nog bronnen voor je beweringen?

  Nee, was het maar waar. Hier vind je de vragen:

  http://tweedekamer.nl/kamerstukken/detail.jsp?id=2014D28719

  Vraag 5l:

  “Klopt het er een schriftelijke overeenkomst is tussen Oekraïne, België, Nederland en/of Australië over het openbaar maken van het onderzoek naar de toedracht? Klopt het dat elk land de openbaarmaking daarvan kan blokkeren door een non-disclosure-overeenkomst?”

  Als je even googlelt kom je vanzelf of allerlei verwijzen naar dit thema. Maar, niet in de MSM. Daar is het oorverdovend stil over het onderzoek naar de dader van de aanslag. Ga maar na, je ben zelf zacht gezegd ook hoogst verbaasd.

 28. Jodha says:

  dr.t,

  Ad hominem stijl van discusseren om het dragen oog- en oorkleppen op te dringen is niet heel fatsoenlijk, slaat hier ook niet echt aan.

 29. Dawg says:

  Jodha,

  Echt niet normaal wat je momenteel ziet. De MSM lijken echt alleen nog maar een spreekbuis van de regering.

 30. Zilversmid says:

  dr.t: Misschien is het een idee om het over de huizenmarkt te hebben en het oeverloze gezwam over van alles en nog wat achterwege te laten.

  Bij gebrek aan (direct) slecht nieuws omtrent de huizenmarkt wordt alles er bij de haren bij gesleept op het moment.

 31. a says:

  @Dawg en @Cartoonist

  Even ingaande op jullie opmerkingen uit het vorige topic. Ik stelde daar dat de welvaart de laatste 100 jaar enorm is toegenomen en voegde daar met een plagerige knipoog aan toe dat dat toevallig samenvalt met het moment waarop de centrale banken (de FED iig) het leven zagen.

  Voor de duidelijkheid: ik ben niet van mening dat de welvaartscreatie van de afgelopen 100 jaar te danken is aan de centrale banken. Uiteindelijk wordt welvaart gecreëerd door mensen die kansen krijgen en kansen benutten. Een geldsysteem dat dat ondersteunt, kan daarbij wel behulpzaam zijn, maar ik denk dat politieke stabiliteit, democratie en een betrouwbare rechtstaat veel belangrijker zijn.

 32. Keesje says:

  Dawg:
  Jodha,

  Echt niet normaal wat je momenteel ziet. De MSM lijken echt alleen nog maar een spreekbuis van de regering.

  Wie bepaalt het nieuws achter de grote MSM op tv en internet en kranten? Gewoon namen, zou wel eens fijn zijn wie bepaalt van welke aangeleverde nieuws items er wat de MSM ingeslingerd word…..

 33. a says:

  Keesje:
  Zouden mensen die meer dan zeg 100.000 onder water komen te staan op hun netto nog niet afbetaalde hypotheek hypotheek eigenlijk ook niet in het CKI geregistreerd moeten worden? Of in ieder geval ergens als risicogroep geregistreerd moeten gaan worden? Lijkt me wel zo veilig ivm scheidingen,niet financieel gedekte overlijden voor nabestaanden.

  Weer een registratiedatabase er bij waarin centraal allerlei privacygevoelige informatie wordt opgeslagen? Alsjeblieft niet. Lost ook geen enkel probleem op. Bij een scheiding neem ik aan dat deze mensen zelf op de hoogte zijn van hun situatie. Bij een nalatenschap heb je de mogelijkheid om benificiair te aanvaarden. Nul toegevoegde waarde dus.

 34. Adamus says:

  mafketell:
  centralbanking.com…ic-lender-landsbanki

  Staat heeft IJslandse schuld verkocht aan Deutsche Bank……

  Adamusand we go all down together

  En waar blijft dat rapport van de black boxes MH 17 ?

  Blackrock/blackbox….

 35. Adamus says:

  jodha,

  Transfer of wealth. Hoe gaan we dat terugdraaien met ‘opstelten’ aan het roer bij de geweldsmonopolist?

 36. Adamus says:

  Keesje,

  De telefoniste is misschien wel op de hoogte van namen, maar relateert niet.

 37. Adamus says:

  Dawg: Kamerlid Eysink diende 15 augustus een lijst met vragen in. Vragen zouden uiterlijk 26 augustus beantwoord zijn door regering. Is naar mijn weten echter nog niet gebeurd.

  Regering schijnt op 8 augustus een ‘non disclose’ afspraak met Ukraine, Australie en Belgie (!!!???) getekend te hebben; onderzoeksgegevens mogen slechts vrijgegeven worden bij algemene instemming van de genoemde ondertekenaars.

  Stilte in de MSM is oorverdovend. Stinkzooi.

  België? Zit grote krantenuitgever? Verder zie ik geen verband met het land van Fabiola.

 38. Jodha says:

  Adamus,

  Track record van ontkennen, doofpotjes en negeren. Hij zorgt keurig dat het juridisch kader zich nuet uitbreidt richting on-auditbare gelddrukkers met hun diversiteit aan feestjes. Trouw aan het staatshoofd. Dan blijft er voor het volk nog genoeg persoonlijk ongenoegen over om het papier om de vis mee te vullen, waaronder de ingekaderde discussie betreffende huizenprijzen. Aan jezelf om het kader voldoende groot te maken zodat een redelijk compleet geheel aan externe actoren ontstast. Zonder dit te doen word je net zo kewtsbaar als een konijn op de N341.

 39. mafketell says:

  Zó leuk is deze uitzending 🙂

  De Steeg en Krullebol, ze hebben er jáááren over gedaan om uiteindelijk uit te komen op TINA

  Ze hadden hun tijd beter kunnen besteden door dit blog te lezen ………. ( de schuldenberg is ondertussen alleen maar verder gegroeid )

  En jawel meer koopkracht door een lage of negatieve inflatie, is het geen giller ….. We hebben recht op deflatie …… http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/ecb-houd-maar-op-met-stimuleren

 40. mafketell says:

  Conspiracy of silence ( MH17 )

  Daar is de NL blijkbaar goed in, zie ook huizenmarkt ………. 🙂

  Continuing media silence

  http://www.globalresearch.ca/continuing-media-silence-on-the-fate-of-flight-mh17/5398174

 41. mafketell says:

  Oeps post verdwenen, jammer 🙂

  Nieuw verdienmodel voor de Staat

  ‘Alle achterstanden bij elkaar rapen, bundelen, pakketje maken, en mooie naam verzinnen ( alibaba mezzanine )’

  Afdekken met renteswaps ‘alibabaswap’

  Misschien komt ie nog 🙂

 42. ps says:

  mafketell, 🙂

  Het enige NL verdienmodel is:
  http://www.modelinia.com/_content/slideshows/1004/images/Doutzen.Kroes.BIG.jpg
  D.w.z. zolang ze zich maar niet heeft geregistreerd in de Bahama’s of soortgelijk oord.

 43. tufkaj says:

  dr.t: Over het algemeen (93 procent) gaat het dus goed.

  Ik ben bang dat degenen bij wie het goed gaat behoorlijk irrelevant zijn voor het welvaren van een land.

 44. mafketell says:

  Volgt iemand Austrian Hypo Adria nog ? Kosten tot nu 4 miljard voor belastingbetaler …

  http://bureau.comandantina.com/archivos/SN-2014.04.26-Hypo.jpg

 45. NewKidInTown says:

  Wees niet bevreesd, onze kinderen en kleinkinderen zijn niet zo dom als wij en zijn slechts bereid om een woning te kopen voor DRIE keer hun jaarsalaris, als ze ook nog zouden willen afbetalen.

 46. Adamus says:

  mafketell:
  Volgt iemand Austrian Hypo Adria nog ? Kosten tot nu 4 miljard voor belastingbetaler …

  bureau.comandantin…-2014.04.26-Hypo.jpg

  Volgt iemand ABN//Fortis nog en de 30miljard? http://www.berenschot.nl/algemene-onderdelen/diversen/blog-capital/?weblog_year=2014&weblog_month=01 heeft bureau B het over zichzelf? 😉

 47. Nico de Geit says:

  mafketell: Geboortecijfers zijn al terug naar het magische jaar 1982

  In 1982 waren het voornamelijk autochtonen, nu vrijwel uitsluitend allochtonen. En die gaan voor heel veel welvaart zorgen, dat is bewezen volgens een EU-woordvoerder. Mooi.

 48. bashung says:

  2014 : 16,6 M NL-ers

  geboortecijfers : in 1982 waren er ruim 14 M NL-ers
  autoverkoopcijfers : in 1969 waren er minder dan 13 M NL-ers

  per 1000 inwoners is ‘t dus nog 15 tot 25 % slechter

 49. ed says:

  Hier hebben we ook een huizenmarktprobleem. Namelijk een tekort aan te koop staande woningen.
  Huizen tot 250K (even boven Amsterdam) staan hier hooguit 2 weken te koop. Als warme broodjes, dat is de prettige realiteit.

  Goed weekend!

 50. Keesje says:

  mafketell:
  Helft NL-ers continu in geldproblemen

  telegraaf.nl/overg…eldproblemen___.html

  15% van de Nederlanders heeft genoeg om te kunnen sparen?! Lijkt me sterk dat het echt zo laag is…..en 50% red het nu al niet iedere maand?!

 51. Keesje says:

  http://www.graafaelbrechtlaan.nl

  Op deze dozijn woningen zouden volgens de makelaar waar je kon inschrijven na 2 dagen al 1200 mensen zich hebben ingeschreven…..kon het eerlijk gezegd niet geloven…..?! Prijzen 450.000-550.000…

 52. Dawg says:

  OT

  “Nederland heeft, naar nu bekend wordt, op 7 augustus een overeenkomst ondertekend met Australië, België en Oekraïne over het onderzoek naar de oorzaak van de vliegramp met MH17. Dat blijkt uit een Engelstalig persbericht namens de vier landen en de Europese justitie-organisatie Eurojust.”

  Kijk eens aan (ja als ‘t eenmaal op de Zeepbel staat hou je ‘t niet langer stil).

  http://nos.nl/artikel/692419-om-sloot-deal-over-onderzoek-mh17.html

 53. Patrick says:

  Inderdaad Dawg, en niet zomaar een akkoord maar een schandalig akkoord want:

  – Oekraïne kan naar hartenlust een VETO op publicatie uitspreken als de resultaten haar niet aanstaan.
  – De hele overeenkomst riekt naar het zo lang mogelijk uitstellen van een eindrapportage.

  Ik heb de volledige tekst gelezen en het is gewoon een ordinaire doofpot.

 54. Drummer says:

  Zilversmid: Bij gebrek aan (direct) slecht nieuws omtrent de huizenmarkt wordt alles er bij de haren bij gesleept op het moment.

  Vind je?

  Jarenlang sleept een staatspropagandamachine er alles met de haren bij om huizenprijzendalingen te bagatelliseren, ontkennen, of omhoog te praten met strohalmen.

  Een van die strohalmen is nu de 1 ton belastingsvrije schenkingsregeling.
  Dat ‘belastingvrije’ is dus een sigaar uit eigen doos, want het betreft spaargeld en vergaard vermogen van mensen die er al meer belasting over hebben betaald dan de meeste mensen op de rest van the planet.

  Er komt door dat trucje een boostje in de dip van huizenverkopen, wat niet anders kan, want van zo’n regeling maak je gebruik als het kan.
  En ook dat wordt weer gespind alsof de economie plús huizenmarkt opeens weer ok is.

  Wie gelooft in push-taktieken van een staatspers die -zoals een paar maanden terug- op alle media tegelijk gesynchroniseerd juicht na wat selectief gegoochel met cijfers van een economische opleving van 0,1% alsof de wereld zojuist gered was van een aanval van aliens, is voor mij niet realistischer dan iemand die kritisch is vanwege -bijvoorbeeld- een grafiek hierboven.

  Die grafiek alleen al maakt wie er wérkelijk van alles met de haren bijsleept.
  Sinds de huizenprijzen begonnen te dalen.
  Dat zijn leugenaars zonder scrupules.

 55. jodha says:

  ripoff:
  En weer wat kwadraat metertjes erbij!
  rtlnieuws.nl/econo…at-aan-de-grote-kant

  Vast advies van Blackrock: flooding markets met m2 gooit de prijzen naar beneden om potentieel van QE te maximaliseren, ofwel distressed-asset-acquisition in optima forma. Pers geeft er vriendelijk een slinger aan en de trein gaat rijden.

 56. Dawg says:

  Patrick,

  Dealtje van het OM. Heel gewoon. Niets bijzonders. Rutte en Timmermans wisten er natuurlijk niks van af. MSM klaarblijkelijk ook niet, hoewel de berichten erover al een week of drie op het internet circuleerden.

  Ja,’t is een doofpot en een impliciete schuldbekentenis van het bewind in Kiev of de NATO want als er bewijs was geweest dat de rebellen of de Russen onweerlegbaar had belasterd was openheid natuurlijk geen enkel probleem geweest. Een andere conclusie lijkt me hier niet mogelijk. Kolossale klerezooi dit.

 57. Dawg says:

  Patrick,

  Dealtje van het OM. Heel gewoon. Niets bijzonders. Rutte en Timmermans wisten er natuurlijk niks van af. MSM klaarblijkelijk ook niet, hoewel de berichten erover al een week of drie op het internet circuleerden.

  Ja,’t is een doofpot en een impliciete schuldbekentenis van het bewind in Kiev of de NATO want als er bewijs was geweest dat de rebellen of de Russen onweerlegbaar had belasterd was openheid natuurlijk geen enkel probleem geweest. Een andere conclusie lijkt me hier niet mogelijk. Kolossale klerezooi dit.

 58. mafketell says:

  Geen idee of dit er nog doorkomt, zie allemaal spam en nog eens spam …….

  ewald engelen @ewaldeng · 22 uur

  Japan in recessie door BTW stijging: voor Japan dreigt nu Eurozone-scenario

  ….. en

  Gebouwd voor leegstand winkelcentrum staat voor 1/3 leeg http://www.ed.nl/regio/eindhoven/eenderde-winkels-meerhoven-staat-leeg-1.4507207

  En nog een winkelcentrum dat met leegstand kampt beiden nieuw opgericht en beiden van DELA Vastgoed Raar …….

  http://www.bd.nl/regio/den-bosch-en-omgeving/s-hertogenbosch/bewoners-maaspoort-betreuren-leegstand-lokeren-1.4489292

 59. mafketell says:

  De WIN-WIN Swap van de Rabo ……

  http://www.ftm.nl/exclusive/de-win-win-swap-van-rabobank/

  En zo swabberen we verder 😉

 60. dr.t says:

  Drummer: Vind je?

  Jarenlang sleept een staatspropagandamachine er alles met de haren bij om huizenprijzendalingen te bagatelliseren, ontkennen, of omhoog te praten met strohalmen.

  Een van die strohalmen is nu de 1 ton belastingsvrije schenkingsregeling.
  Dat ‘belastingvrije’ is dus een sigaar uit eigen doos, want het betreft spaargeld en vergaard vermogen van mensen die er al meer belasting over hebben betaald dan de meeste mensen op de rest van the planet.

  Er komt door dat trucje een boostje in de dip van huizenverkopen, wat niet anders kan, want van zo’n regeling maak je gebruik als het kan.
  En ook dat wordt weer gespind alsof de economie plús huizenmarkt opeens weer ok is.

  Wie gelooft in push-taktieken van een staatspers die -zoals een paar maanden terug- op alle media tegelijk gesynchroniseerd juicht na wat selectief gegoochel met cijfers van een economische opleving van 0,1% alsof de wereld zojuist gered was van een aanval van aliens, is voor mij niet realistischer dan iemand die kritisch is vanwege -bijvoorbeeld- een grafiek hierboven.

  Die grafiek alleen al maakt wie er wérkelijk van alles met de haren bijsleept.
  Sinds de huizenprijzen begonnen te dalen.
  Dat zijn leugenaars zonder scrupules.

  Voor de regeling over het schenken waren de prijzen van woningen al een jaar stabiel en niet dalende zoals je stelt. Daarvoor was er terecht 20 procent van af gegaan.
  Drummer e.a. hoe lang wil je je standpund over de woningmarkt volhouden? Zullen we afspreken dat als er over een jaar niets ten nadele is veranderd, dat het eens tijd wordt voor velen om een andere hobby te zoeken?

 61. aa says:

  Adamus,

  Brussel….?

 62. ps says:

  mafketell,

  “En zo swabberen we verder”

  Komt helemaal goed mafketell!
  http://content.nos.nl/data/image/xxl/2014/08/19/688330.jpg
  Waar doen ze me toch aan denken?
  http://www.statenvertaling.net/beeld/bruegel_blinden_grt.jpg

 63. eric406 says:

  dr.t: Voor de regeling over het schenken waren de prijzen van woningen al een jaar stabiel en niet dalende zoals je stelt. Daarvoor was er terecht 20 procent van af gegaan.
  Drummer e.a. hoe lang wil je je standpund over de woningmarkt volhouden? Zullen we afspreken dat als er over een jaar niets ten nadele is veranderd, dat het eens tijd wordt voor velen om een andere hobby te zoeken?

  Ga jij maar vast bedenken hoe je door het stof gaat kruipen als de volgende 20 procent er af is.

 64. lorenzo says:

  On-topic ( aanrader…)

  Las vanmoren dat nu nagenoeg de helft van de mensen (..)een zekere betalingsachterstand heeft .

  Eerder gemeldt dat ik slechts nog hard rijdende fietsen , ook wel E-bikes (milieu !) genoemd tegen kom.

  Eerder gemeldt dat de crisis ( nou een bTW verhoging dan..) , niet veel sporen heeft nagelaten tot nu toe.

  Enige causale verbanden zijn in deze gelegd.

 65. Juan belmonte says:

  lorenzo,

  Inderdaad, voornamelijk lichtpunten:
  – groei in de aantallen bkr geregistreerden
  – groei in ebike verkopen

  Juan heeft laatst een ebike geprobeerd, 3000 euries voor een Gazelle met een Italiaanse automatische versnelling. Tophipperdepip ding, fonkelt je tegemoet.
  Conclusie: niks mis met gewoon trappen

 66. lorenzo says:

  ..ik begrijp de pro-cyclische / chronische spierzwakte anno 2014 dan ook niet , de man met de hamer komt wellicht gelijk met de man met de mijter , ergens in 2018 , naar verluidt .
  SBS6 zal er weer een leuke tv -serie aan wagen , een kwartje op zijn kant lijkt me een leuke , overtreffende , titel. Lekker gluren naar de buren . Gniffel…

 67. tufkaj says:

  dr.t: Voor de regeling over het schenken waren de prijzen van woningen al een jaar stabiel en niet dalende zoals je stelt. Daarvoor was er terecht 20 procent van af gegaan.

  Prijzen zijn stabiel sinds medio 2013. Schenkingsvrijstelling voor huizen was er sinds 2011. Verschil is IMHO dat eigen bijdrage AWBZ sinds 1/1/2013 geldt en sindsdien vermogenden hun geld buiten schot van een verfoeide bijdrage aan ons zorgstelsel proberen te houden.

  Dat betekent ook dat IMHO het weer omlaag schroeven van de schenkingsvrijstelling per 1/1/2014 weinig effect zal hebben. Daarvoor moeten de spaarpotten van de boomers uitgeput/’veiliggesteld’ raken.

 68. Adamus says:

  <
  Japan in recessie door BTW stijging: voor Japan dreigt nu Eurozone-

  That’s not how it works, @paulallchorne.

  When the govt receives your taxes, they do not spend the same cash again.
  https://twitter.com/darenpa72/status/505442331324325888

 69. Steven says:

  aandelen leasen was natuurlijk ook een erge. Maar zo zullen er nog wel 10 producten zijn die eigenlijk verboden zouden moeten worden.

 70. Steven says:

  oh was een post van mij weggevallen over die rare renteswabs van de Rabo.

 71. ps says:

  Steven, 🙂

  Dat beleven we ook in andere gedaanten:
  http://www.ftm.nl/column/duurzame-energie-wordt-spotgoedkoop/

  Uuuuh…ik wist niet dat Jeroen van der Veer onder het pseudoniem van mr. P. piano kon spelen:
  https://www.youtube.com/watch?v=6umgjdGSd-4

 72. Steven says:

  ps,

  Volgens mij doet de Bie hier Pieter van Vollenhoven na. Vind het overigens een beetje flauw filmpje,,,

 73. Cartoonist says:

  Jodha: Ad hominem stijl van discusseren om het dragen oog- en oorkleppen op te dringen is niet heel fatsoenlijk, slaat hier ook niet echt aan.

  dr.t is de persoon die altijd zegt dat we vertrouwen moeten hebben. Het dragen van oog- en oorkleppen kan daar zeker bij helpen.

 74. Steven says:

  Kan nou niemand na meer dan een maand vertellen:

  1: wat wordt er op de blackboxes gezegd van MH17
  2: wat voor projectiel was af er gevuurd op het vliegtuig

  en dus 3: vanaf waar en door wie?

  Of moeten we er Peter R. de Vries op afsturen? 😉

 75. Steven says:

  Philippulus,

  Dat zijn typisch vragen van een typische alpha.. (daar heb je in de regel weinig aan)

  logischere vragen zijn:
  Wat staat er op de blackboxes? Wat was het voor projectiel? Waar was het vandaan afgevuurd? Wie zaten daar.. Wat voor getuigen zijn er vanaf die vuurplaats?

 76. ps says:

  Steven,

  Zou het niet zo zijn dat je wordt gedaan, als je niet helemaal door hebt wat er speelt?
  Pas als je dát in de gaten hebt dan is het filmpje helemaal niet zo flauw. Briljant toch van Wim de Bie?

 77. Cartoonist says:

  mafketell,

  Ja het is diep triest.

  29 August 2014 om 10:59 pm post 338736
  30 August 2014 om 6:51 am post 339035
  dat betekent dat er in 8 uur tijd (338736-339035=)299 spam berichten zijn gepost.

  Ik vraag me soms af vanaf welke IP range deze postings komen.
  Het zou me niets verbazen als er een business-model in zit om sommige sites en blogs te overstelpen met spam zodat de sites/blogs niet meer (behoorlijk) kunnen functioneren.

  Ik begrijp dat de admin van dit blog en de eventuele vrijwilligers die deze ongewenste postings moeten wegfilteren er een ´hell of a job´ aan hebben.

 78. Steven says:

  ps,

  sorry zo briljant vind ik het niet. Pieter van Vollenhoven is volgens mij best ok.

 79. Steven says:

  één van zijn kinderen was in Apeldoorn zelfs wel eens bij ons op bezoek in Apeldoorn (klasgenoot van mijn zusje). Heb echt niets tegen die Pieter. (wel lijkt me het koningshuis vrij nutteloos, maar dat is weer wat anders)

 80. ps says:

  Steven,

  Net als vele anderen heb ik ook niks tegen mr. P.
  https://www.youtube.com/watch?v=xNjDa14P-JQ

 81. Steven says:

  ha ha. ok. kunnen we dit domme onderwerp dan laten varen? (Pieter van Vollenhoven schijnt overigens wel het eerste niet van Adellijke koninklijke familielid te zijn: volkomen onbelangrijk, maar het kwam hierboven ter sprake)

 82. Cartoonist says:

  a:
  Uiteindelijk wordt welvaart gecreëerd door mensen die kansen krijgen en kansen benutten. Een geldsysteem dat dat ondersteunt, kan daarbij wel behulpzaam zijn, maar ik denk dat politieke stabiliteit, democratie en een betrouwbare rechtstaat veel belangrijker zijn.

  Helemaal mee eens a , een standpunt waar eigenlijk ieder zinnig mens het mee eens moet zijn. En dus niemand het mee oneens kan zijn.

  Voetnoot:
  Deze door jouw aangedragen stelling kan zonder meer door bijna willekeurig welk totalitair regime dan ook gebruikt worden om haar eigen systeem te rechtvaardigen en te verdedigen. Het is als stelling op zich dus een ´lege huls´

  De vraag die je (jezelf) moet stellen is : is ons huidige geldsysteem het beste systeem om bovenstaande doelen, incl. stabiliteit en een betrouwbare rechtsstaat, te bereiken en/of te verdedigen.

  Het beste waar de main-stream media mee komen is : Ons systeem is niet feilloos maar het is het beste systeem wat er is.

 83. Steven says:

  elk FIAT geld systeem mislukt. De vraag is alleen wanneer.

  al 6000 jaar gelooft men in edelmetaal, maar af en toe komen er andere geldsystemen.. : toch weet je dat het eens fout gaat. (zeker bij die belachelijke schulden, waar de verkeerde mensen de macht krijgen)

 84. Steven says:

  maar ik drink weer wat te veel dus reageer effe niet meer

 85. Cartoonist says:

  Steven,

  het gezegde zegt:`kinderen en dronkaards spreken de waarheid` 😉

 86. Steven says:

  Cartoonist,

  ja maar ik ben dan wel ervaren kind (hoop ik)

 87. Steven says:

  maar effe serieus: Het is nooit in de geschiedenis voorgekomen dat een currency lang zonder edelmetaalbasis heeft weten te bestaan.. (zoek het maar na). we zitten nu echt op de max.

 88. Steven says:

  (ik heb plastic tassen vol met zilver dus scheld me maar uit hoor,,, : doet me niks)

 89. Steven says:

  damn… nu echt off.

 90. Adamus says:

  Juan belmonte:
  lorenzo,

  Inderdaad, voornamelijk lichtpunten:
  – groei in de aantallen bkr geregistreerden
  – groei in ebike verkopen

  Juan heeft laatst een ebike geprobeerd, 3000 euries voor een Gazelle met een Italiaanse automatische versnelling. Tophipperdepip ding, fonkelt je tegemoet.
  Conclusie: niks mis met gewoon trappen

  En misschien komt trappedoeli weer terug.

 91. Adamus says:

  Steven:
  Kan nou niemand na meer dan een maand vertellen:

  1: wat wordt er op de blackboxes gezegd van MH17
  2: wat voor projectiel was af er gevuurd op het vliegtuig

  en dus 3: vanaf waar en door wie?

  Of moeten we er Peter R. de Vries op afsturen?

  Er zijn waarschijnlijk ook burgers die een deel/fragment van de aktie gezien hebben? Zie daar maar eens een totaalplaatje van te maken.

 92. Frans says:

  Dawg: Stilte in de MSM is oorverdovend. Stinkzooi.

  Dat heb je goed gezien!
  Tis allang duidelijk dat de ware toedracht anders is dan de MSM versie. Zo duidelijk dat ze de bek maar liever houden.

 93. Frans says:

  Afgelopen dagen trouwens ff lekker naar Terschelling gezeild.

 94. Frans says:

  dr.t: Misschien is het een idee om het over de huizenmarkt te hebben en het oeverloze gezwam over van alles en nog wat achterwege te laten

  Getuigd meestal niet van grote intelligentie om problemen geisoleerd te zien en niet het grotere verband te willen zien.

 95. Frans says:

  Dawg: De MSM lijken echt alleen nog maar een spreekbuis van de regering.

  In de greep van de zionistische varkens.

 96. Frans says:

  Dawg: Kolossale klerezooi dit.

  Yep!

 97. Frans says:

  a: Voor de duidelijkheid: ik ben niet van mening dat de welvaartscreatie van de afgelopen 100 jaar te danken is aan de centrale banken

  Zo, en de industrieele revolutie en de “gratis” energie uit olie, en productie ten koste van het mileu vergeet je even? En het feit dat bijna iedereen schuldslaaf is, en dat de “derde wereld” landen zijn beroofd van grondstoffen, en dat er miljoenen mensen zijn vermoord om de status van de petro dollar te handhaven doen er niet toe?

 98. Frans says:

  dr.t: Dawg het lijkt erop dat jij ook een beetje wartaal begint uit te slaan, heb je ook nog bronnen voor je beweringen?

  En jouw bronnen zijn de MSM you fucking idiot! 🙂

 99. Frans says:

  Ach ja, als de overheid het vuur aan de schenen wordt gelegd hebben ze het nieuwe wondermiddeltje meteen klaar staan: “we kunnen ons niet herkennen in de kritiek”. Het jachtseizoen op politici die met dat soort nietszeggende dooddoeners komen zou snel weer opgesteld moeten worden opengesteld haha! 🙂

 100. Frans says:

  Steven: Wat staat er op de blackboxes?

  Vergeet de black boxes. Die hebben ze naar de zionistische stronghold gestuurd.

 101. Frans says:

  Het grote genieten voor mij?
  Naast een aantal andere zaken een interview met Jim Willie! 🙂 🙂 🙂 🙂
  http://www.tfmetalsreport.com/podcast/6083/summer-ends-jackass-appears

 102. Cartoonist says:

  mafketell: Conspiracy of silence ( MH17 )

  1) politieke cover-up,
  2) vernietiging van bewijsmateriaal,
  3) manipulatie v/d gewenste gegevens
  4) bescherming van de verantwoordelijke daders.

  dit is in een notendop wat ik als mogelijke redenen zie voor deze info-omerta.

 103. bankschroef says:

  Ik vind het 6 op de schaal van 10 jammer dat ik door de prijsontwikkelingen niet in een type huis woon wat ik 12 jaar geleden graag had willen betrekken,
  maar ik ben 10 op de schaal van 10 blij dat ik niet heb meegedaan aan de leengekte en overkreditering vanaf ±2000.
  je wordt ouder, zat geld op de bank, ver boven water, nauwelijks woonkosten => ben blij dat ik mijn kinderen het startgeld kan geven om een redelijke huurwoning te betrekken, even goed op te knappen, en alles van kwaliteit aan te schaffen wat ze nodig hebben en ze te wijzen op de fouten die anderen vanuit verkeerde veronderstellingen, hebzucht etc hebben gemaakt, waardoor deze geen cent te makken hebben. Geld lenen kost geld. Ik heb geen medelijden met de schuldenaren, ik vind ze dom. Maar tegelijkertijd mogen wat mij betreft de listige kredietverstrekkers, speculanten en andere vastgoed uitmelkers die slinks misbruik maken van de domheid van overheid en burgers, als zieke varkens geruimd worden. Zij zijn namelijk de pest voor onze maatschappij en economie.

 104. mafketell says:

  Tufkaj, heb je deze al ? Vreselijk leuk, vergelijking verkoop WOCO woningen en NVM woningen in prijs en aantal Amsterdam …….. buurt en alles 🙂

  http://www.woonamsterdam.info/fileadmin/website/rapport/2012/verkoop_corp/WA_2012_verkoop_corp.pdf

 105. mafketell says:

  Topic

  Advies advocaat, schiet jezelf maar geen kogel door de kop, anders erven je kinderen de schuld. Preview oud dat dan weer wel ……

  http://www.npo.nl/preview-restschuld/21-02-2014/POMS_EO_489599

 106. mafketell says:

  bankschroef: Maar tegelijkertijd mogen wat mij betreft de listige kredietverstrekkers,

  Primery money lesson, stop the loan sharks 🙂 http://i1.ytimg.com/vi/tmc6Um-ZX1U/0.jpg

 107. Nico de Geit says:

  Steven: Kan nou niemand na meer dan een maand vertellen:

  Ik heb dat toch al verteld? Vlak voordat de MH17 neerviel is er een Friese veehouder gesignaleerd in de velden rond Donetsk. Hij was op de fiets en reed achter meisjes aan, zo wild dat zijn fietspomp eraf schoot. Die fietspomp werd gelanceerd en raakte de MH17. De Friese veehouder is opgepakt na een 100% DNA-match en liet direct via zijn advocaat weten ‘Ik heb het gedaan, het was mijn schuld’.

  Niemand twijfelt aan zo’n verhaal als het breed wordt uitgemeten in de media. En als je zegt dat het anders in elkaar zit is dat strafbaar. Dat is Nederland 2014.

 108. lorenzo says:

  Adamus: Steven:
  Kan nou niemand na meer dan een maand vertellen:

  1: wat wordt er op de blackboxes gezegd van MH17
  2: wat voor projectiel was af er gevuurd op het vliegtuig

  en dus 3: vanaf waar en door wie?

  Of moeten we er Peter R. de Vries op afsturen?

  Ergens anders wellicht , dit is een huisjes blog waar men de waarheid wel weet.

 109. lorenzo says:

  mafketell: schiet jezelf maar geen kogel door de kop, anders erven je kinderen de schuld.

  Feitelijk trouwens onjuist .

 110. lorenzo says:

  Feitelijk trouwens onjuist .

 111. tufkaj says:

  mafketell:
  Tufkaj, heb je deze al ? Vreselijk leuk, vergelijking verkoop WOCO woningen en NVM woningen in prijs en aantal Amsterdam…….. buurt en alles:-)

  woonamsterdam.info…012_verkoop_corp.pdf

  Mooie pdf idd. Had de site onlangs wel gevonden, maar deze nog niet gezien. Eigenlijk alles tussen 1970 en 1990 is corporatieverkoop zo te zien.

 112. Maria says:

  Cartoonist: 1) politieke cover-up,
  2) vernietiging van bewijsmateriaal,
  3) manipulatie v/d gewenste gegevens
  4) bescherming van de verantwoordelijke daders.

  dit is in een notendop wat ik als mogelijke redenen zie voor deze info-omerta.

  Nog een reden:

  http://langleveeuropa.nl/2014/08/oorlogszomer-de-weg-naar-de-derde-wereldoorlog/

 113. Jodha says:

  Maria,

  In relatie tot de link die je postte. De amerikanen hebben in iraq alle infra vernietigd, politie ontslagen. Het land werd zo een chaos. Het enige dat fysiek overeind bleef was het ministerie van olie, dit werd continu met artillerie en tanks voor de deur bewaakt. Bovendien, de amerikanen zijn bij de inval direct kunstschatten gaan roven. Een ambassadrice die ik sprak vertelde dat zij spullen verborgen hadden in hun ambassade, later teruggegeven aan de musea. De usa is erger dan nazi-duitsland, en de eu incl nl bv loopt er onder afhankelijkheid van een geld-cartel en corruptie achteraan.
  In deze setting kan je het lang hebben over ‘stimuleringsmaatregelen voor de nl huuzenmarkt’, maar of dit op zich relevant is?

 114. Steven says:

  Ik denk dat in het stukje van Maria (tweede helft) vooral die Petrodollar zo belangrijk is. Als je weet wat die petrodollar echt betekent…dsn zou je als wereldburger direct terug-willen naar een eerlijker logischer geldsysteem.

  “Vanaf dat moment had de dollar geen band meer met goud, maar met olie. De dollar werd daarom ook wel de petrodollar genoemd. Alle olie-importerende landen hadden voortdurend Amerikaanse dollars en staatspapier nodig, anders konden ze niet in hun energiebehoefte voorzien. Ze konden alleen maar aan dollars komen door goederen aan Amerika te verkopen. Alles wat Amerika maar nodig had, kwam zo vanzelf het land binnen en Amerika werd steeds rijker.”

 115. Maria says:

  Jodha,

  Relevant is het wakker worden van mensen en erop hopen dat ze zich niet zullen laten leiden door koppen in de Telegraaf die spreken van: Russen, moordenaars!

  Relevant is het ervoor proberen te zorgen dat mensen zelf gaan nadenken en zich niet laten leiden door onze nationale “Fabeltjeskrant”.

  Het is te gek voor woorden dat men een heel land in rouw praat om een neergehaald vliegtuig, snelwegen hiervoor afgesloten worden en vele familieleden en vrienden de rest van hun leven geamputeerd moeten doorbrengen om vervolgens hier een verdrag over te sluiten waardoor zij de waarheid nooit zullen kennen!

 116. Jodha says:

  Maria,
  Om mij heen verneem ik steeds meer dat men de us als grootste gevaar ziet voor veiligheid, gezondheid en bestaan van onze wereld an sich.. gisteravond noemde iemand met een eigen intl businesss de us een ‘rotvokk’ en het spel van wapens uitdelen, escaleren en aanvallen een ‘ziek en vuil spel’. FT spreekt boekdelen: de US pagina staat vol met oorlog, de eu pagina vnk met interne poppenkast. Moscow times volgens verwachting bias de andere kant uit, times of india hangt in het midden. FT heeft regelmatig vernietigende commentaren van lezers richting gedrag van de US. Derhalve de mogelijkheden onder de patriot act om iedereen op te pakken die het er niet mee eens zou kunnen zijn goed gekozen… NL pers, kritische lezers die breder denken dan de ingekaderde discusdie en valide commentaren svhrijven hebben vrij snel een ‘ban’. Als het om huizenprijzen in nl gaat, geen idee hoe rente, uitgavenpatronen en inkomens reageren als de US uiteindelijk tot zoveel geweld overgaat dat de RF en ook andere nations reageren, zeker is wel dat de consequenties voor iedereen anders zijn. Beste is om veilig achter een bureau op de bezuidenhoutse weg 67 of 73 te vertoeven, vanuit deze comfort zone is bij gebrek aan urgentie en informatie dan ook weinig baanbrekends te verwachten.

 117. Frans says:

  Maria: Het is te gek voor woorden dat men een heel land in rouw praat om een neergehaald vliegtuig, snelwegen hiervoor afgesloten worden en vele familieleden en vrienden de rest van hun leven geamputeerd moeten doorbrengen om vervolgens hier een verdrag over te sluiten waardoor zij de waarheid nooit zullen kennen!

  Nou ja, het valt natuurlijk ook niet mee om te moeten bekennen dat je uiteindelijk terecht komt bij je vriendje de US.

 118. Frans says:

  Jodha,

  Jodha: we leven zelfs in een land waar je als je roept dat Nederland een zionistisch hoerenland is je een heel forum over je heen krijgt, terwijl het natuurlijk gewoon een feit is.

 119. Steven says:

  Frans,

  ???

 120. Steven says:

  Denk dat er steeds meer mensen zijn die de Amerikanen best mogen, maar niet de FED en de militaire macht er achter.

 121. Steven says:

  heb net dit maar eens ondertekend. (of het wat uitmaakt weet ik niet, maar ben het met de tekst erg eens)

  https://petities.nl/petitie/onderzoek-aanslag-op-vlucht-mh17-moet-openbaar

 122. mafketell says:

  Valt mee, er moet nog 18% van de huizenprijs af 🙂

  http://www.economist.com/news/finance-and-economics/21614167-easy-money-inflating-house-prices-across-much-globe-frothy-again

  Waarom de huizen prijzen op papier dit jaar stijgen ….. ECB stresstest einde dit jaar …… mooie cijfertjes laten zien ….

  Met spaargeld boom
  daarna weer bust
  maar wel
  door de stresstest 🙂

 123. Steven says:

  overigens wel weer een beetje dom om het over separatisten op de Krim te hebben, want dat is er wel heel ver vandaan. Ik wil gewoon weten (nog een keer)

  1. wat wordt er gezegd op de blackboxes?
  2. Welk wapen is er gebruikt? (lijkt me gezien de inslagen niet moeilijk om te onderzoeken.
  3. van waar was dat dan afgevuurd? : moet gezien het vluchtplan en de inslagen ook niet zo moeilijk zijn toch om dat op te lossen.
  4. wie heeft dat dan gedaan?

  Het zou me overigens niets verbazen als het wel degelijk Russisch sprekende Oost-Oekraïners zijn die het gedaan hebben, maar maak dat nou eens duidelijk.

 124. Frans says:

  Steven,

  2: 30mm boordgeschut
  3: Vanaf fighter yet
  4: Oekraine Kiev (lees de US)

 125. johan says:

  Coen Teulings (oud CPB direkteur) zei vandaag in Buitenhof dat Nederland al in een Japans scenario verkeert.
  Lees het volgend document van de overheid http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/rapporten/2012/05/30/rapport-scenario-s-woningmarkt.html bij hoofdstuk 5 Scenario C : Japans scenario op blz 24 opgemaakt 30-05-2012.
  De woningmarkt heeft de bodem nog niet gehaald.

 126. Nico de Geit says:

  In Libië schijnt de afgelopen dagen een machtsovername te zijn geweest waarbij de door het Westen gesteunde ‘lente’ gewipt is. Hoor je niets over in de MSM. Rare wereld leven we.

 127. Maria says:

  Nico de Geit:
  In Libië schijnt de afgelopen dagen een machtsovername te zijn geweest waarbij de door het Westen gesteunde ‘lente’ gewipt is. Hoor je niets over in de MSM. Rare wereld leven we.

  De wereld is niet raar, een aantal mensen op die wereld wel!

 128. mafketell says:

  http://www.voxeu.org/article/secular-stagnation-facts-causes-and-cures-new-vox-ebook

  Secular stagnation ……

  Oeps, ze hebben alweer een nieuwe naam verzonnen voor Japanistan …… Oekoenomen bij elkaar gehaald door C. Teulings ( en uiteraard de crisis niet zagen aankomen ) nu samen in een e-book ( in bovenstaande link te downloaden ) Vandaag in Buitenhof

  C. Teulings ( voorheen CPB ) voor de duidelijkheid 🙂 ‘ de instelling die de HUISHOUDSCHULDEN buiten de boeken hield ‘ het vergeten dossier ‘

  En dan maar gaan QE-en ? Dacht het niet, alle huismoeders gaan dan in koopstaking …….

 129. Maria says:

  Jodha,

  “Derhalve de mogelijkheden onder de patriot act om iedereen op te pakken die het er niet mee eens zou kunnen zijn goed gekozen.”

  Zitten we in Europa ook niet ver vanaf, nog even en dan gaat het vrije internet aangepakt worden.

  Kunnen we weer aan de slag met duiven en rooksignalen!

 130. mafketell says:

  Maria: Kunnen we weer aan de slag met duiven en rooksignalen!

  The New Normal 🙂

 131. Nico de Geit says:

  Ik weet niet wat er waar is van dat gedoe in Libië. Maar het is wel heel raar dat je er niet over geïnformeerd wordt. Het falende Westen met haar idiote oorlogen.

  ‘Koop een huis want de bodem is bereikt’ In mijn beleving gewoon onzin. Maar het staat wel in de krant en de massa gelooft het. Goed voor een kleine opleving, maar uiteindelijk zal de fundamentele analyse juist blijken: prijzen blijven dalen.

  MH17, gewoon je eigen vliegtuigen neerhalen, zijn ze helemaal gek geworden? U bent misschien westerling maar westerse machthebbers zijn uw vijanden. We leven in een bezet land.

  Oplossing van de Geit: red jezelf.

 132. Steven says:

  johan: De woningmarkt heeft de bodem nog niet gehaald.

  ha ha.. Als die het een keer wel bereikt dopen we de site om in huizenmarkt-koopjes.nl 😉

 133. Steven says:

  Nico de Geit: MH17, gewoon je eigen vliegtuigen neerhalen, zijn ze helemaal gek geworden?

  Dat is nog helemaal niet duidelijk….. : maar ik snap gewoon niet dat ze niet uitleggen wat ze aan het doen zijn… Het type wapen MOET duidelijk zijn. Wat er op de blackboxes staat IS duidelijk. etc. Maar we horen maar niets. (ik ben overigens geen kennissen kwijtgeraakt op die vlucht of zo, maar als dat wel zo zou zijn dan wilde ik nu de antwoorden)

 134. mafketell says:

  Kindjes worden groot, krijg net via skype te horen dat dochter is verloofd vandaag 🙂

 135. Cartoonist says:

  Jodha zegt op 31 August 2014 om 11:24 am : Bovendien, de amerikanen zijn bij de inval direct kunstschatten gaan roven.

  http://www.baghdadmuseum.org/looting/index_8.htm

  Dat moment in 2003, dat het Iraakse museum in Bagdad werd beroofd van haar schatten, (door wie dat doet er niet zo toe), vielen bij mij de schellen voorgoed van mijn ogen. De USA/UK/Navo had zo eenvoudig die kunstschatten die meer dan 5000 jaar menselijke beschaving vertegenwoordigen kunnen beschermen met een paar tanks en manschappen. Het leger dat toeliet dat die kunstschatten vernietigd en geroofd werden, plus de vele andere oorlogsmisdaden die het pleegde, kan enkel gestuurd zijn door krachten die moreel minderwaardig en volledig ontoerekeningsvatbaar zijn. Ik zou haast concluderen: door de duivel zelf.

  Maar misschien heeft Frans wel gelijk en is dit de wraak van de Zionisten op Assyrie en Babylon voor gebeurtenissen van 2600 jaar geleden.

 136. Dawg says:

  Philippulus:
  Dawg,

  rijksoverheid.nl/m…ndse-zaken-mh17.html

  Merci. Stank wordt alleen maar erger.

  Wat betreft het antwoord van de regering betreft. Er lopen op dit moment drie onderzoeken betrekken hebbend op respectievelijk 1) repatriering van de resten van passagiers en bemanning 2) onderzoek naar de oorzaak van de crash 3) strafrechtelijk onderzoek

  Aan het het onderzoek naar de oorzaak van de crash van MH17 wordt door de landen Oekraïne, Maleisië, Australië, Rusland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten, Duitsland, Frankrijk, Italië, Indonesië.een bijdrage geleverd. Het onderzoek wordt gecoordineerd door de Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid. Over het doel van het onder (2) genoemde onderzoek zegt de het onderzoek coordinerende Nederlandse Onderzoeksraad voor Veiligheid zelf:

  “Wanneer een vliegtuigongeluk plaatsvindt, is het van groot belang om door het doen van onderzoek een helder beeld te krijgen van de oorzaak. Hierdoor kunnen nabestaanden, andere betrokkenen en de (internationale) samenleving op basis van feiten te weten komen wat er gebeurd is. Daarnaast kan onderzoek bijdragen aan de veiligheid in de (burger)luchtvaart: waar nodig en relevant worden aanbevelingen gedaan om herhaling in de toekomst te voorkomen. ”

  http://onderzoeksraad.nl/nl/onderzoek/2048/onderzoek-crash-mh17-17-juli-2014/onderzoek/1558/vragen-en-antwoorden-over-het-onderzoek-naar-het-neerstorten-van-vlucht-mh17

  Het zal vast nog een hele toer worden, die aanbevelingen om herhalingen in de toekomst te voorkomen (niet met raketten of boordwapens op verkeersvliegtuigen schieten, lijkt me zo) zodanig te formuleren dat onze Onderzoeksraad niet op het terrein van het strafrechtelijk onderzoek komt. Maar goed, onze regering deelt ons trouwhartig in antwoord op vraag 5L mee dat er geen sprake kan zijn van een non-disclosure van onderzoeksresultaten, want dat staan de protocollen van Annex 13 uit het internationale Burgerluchtvaartverdrag van 1947 niet toe. Dat mag dan zo zijn, maar dat heeft onze Onderzoeksraad niet verhinderd tot het maken van een aantal afspraken met de Oekraïense onderzoeksraad NBAAI die vertrouwelijk zijn en niet zonder toestemming van de tegenpartij bekend gemaakt kunnen worden.

  “In verband met de overname van het onderzoek door Nederland zijn verder door de Onderzoeksraad voor Veiligheid afspraken gemaakt met de Oekraïense
  onderzoeksraad NBAAI. Deze documenten zijn vertrouwelijk en kunnen niet zonder instemming met de wederpartij worden gepubliceerd. Van enkele partners
  is reeds bekend dat zij zeer hechten aan deze vertrouwelijkheid.”

  (Antwoord op vraag 5K uit de antwoorden van 29/8)

  Belangrijker is dat vraag 5L en het antwoord daarop uitsluitend betrekking heeft op het onder (2) genoemde onderzoek, want de vraag luidt:

  “Klopt het dat een schriftelijke overeenkomst is tussen Oekraine, Belgie, Nederland overeenkomst en/of Australie over het openbaar maken van het onderzoek naar de toedracht? Klopt het dat elk land de openbaarmaking daarvan kan blokkeren door een non-disclosure overeenkomst.”

  De bedoelde non-disclosure afspraken onder hebben echter betrekking op het door OM georganiseerde strafrechtelijke onderzoek; het onderzoek dat moet vaststellen wie de dader is. Het antwoord dat de regering op kamervraag 5L gaf heeft dus GEEN betrekking op dit onderzoek . ‘t Is met andere woorden irrelevant.

  Over het strafrechtelijke onderzoek lees ik (notabene op de site van de NOS) echter o.a.het volgende:

  “Nederland heeft, naar nu bekend wordt, op 7 augustus een overeenkomst ondertekend met Australië, België en Oekraïne over het onderzoek naar de oorzaak van de vliegramp met MH17. Dat blijkt uit een Engelstalig persbericht namens de vier landen en de Europese justitie-organisatie Eurojust.

  Onderdeel van de afspraak is dat de ondertekenaars de baas blijven over de informatie die ze zelf inbrengen. Ze kunnen dus een veto uitspreken over het openbaar maken van hun eigen gegevens. Dergelijke afspraken worden vaker gemaakt in internationale onderzoeken waarin gevoelige informatie van bijvoorbeeld inlichtingendiensten wordt gedeeld.”

  http://nos.nl/artikel/692419-om-sloot-deal-over-onderzoek-mh17.html

  Er zijn dus, ik zal het maar spellen, wel degelijke van non-disclosure afspraken tussen de genoemde landen gemaakt en die afspraken zijn (misschien wel door sluw manoeuvreren tussen coalitie en regering) niet op tafel gekomen bij de beantwoording van de kamervragen.

  Kijk nu nog eens hoe vaak de regering op kamervragen het volgende (non) antwoord geeft:

  “Hierover kunnen in het belang van het strafrechtelijk onderzoek geen nadere mededelingen worden gedaan.”

 137. Nico de Geit says:

  Zijn de MH17 en de gebeurtenissen in Oekraïne relevant voor de huizenmarkt? We hebben te maken met een overheid die idiote beslissingen neemt die niet in het belang zijn van de bevolking. Die overheid staat garant voor het geld dat ik bij de bank heb geparkeerd.

  Van dat geld zou je een huis kunnen kopen, in de buurt van Volkel bijvoorbeeld of bij een ander strategisch doelwit waar de Russische raketten al op zijn gericht.

  Is het zo erg? Ja absoluut. Ze weten precies wat ze aan gort moeten schieten als het zo ver is. Tegen die tijd is de bank gesloten en heb je nog slechts een vordering op de bank.

  Hoe moet het verder met het spaargeld van De Geit? Alles opnemen, of is Nederland nog steeds een veilige haven?

 138. Frans says:

  Nico de Geit: We hebben te maken met een overheid die idiote beslissingen neemt die niet in het belang zijn van de bevolking

  Corporate fascism: ik zei het toch!

  People need to grow up.
  Ik werd de dag na het MH17 incident gecondoleerd door een collega/vriend uit de US. Ik heb meteen geantwoord dat het alle kenmerken had van een false flag.
  Wat er zich nu afpeelt the cover up is niets om je over te verbazen, maar het logische vervolg.

  Wat ik wel hoop is dat mensen nu eens eindelijk wakker worden. De klunzige cover up is alleen maar een symptoom, nothing to fret about.

 139. jodha says:

  Steven: telegraaf.nl/binne…gegevens_MH17__.html

  Duidelijke boodschap: Rusland liegt; nadruk op persoonlijk leed; niet ingaan op de vraag waarom er geen openbaarheid komt. NL heeft boter op z’n hoofd.

 140. Juan belmonte says:

  Off-topic

  Vereniging Eigen Huis verwacht dat in 2015 de WOZ-waarde van alle woningen openbaar is. Een wetsvoorstel daartoe is al door de Eerste en Tweede Kamer aangenomen. Dan zijn alle WOZ-waarden beter met elkaar te vergelijken en worden systeemfouten eerder ontdekt.

  http://www.eigenhuis.nl/actueel/nieuws/2014/536222-woz-waarde-vaak-niet-op-orde/

  Ietsie
  Meer
  Transparantie 🙂

 141. Cartoonist says:

  Juan belmonte,

  😉 a.u.b. wel on-topic blijven 🙂

 142. Juan belmonte says:

  Cartoonist,

  Sorry cartoony

  Juan dacht datti het beste iets over de huizenmarkt kon bloggen 🙂

 143. Adamus says:

  Steven:
  het komt van de telegraaf, maar toch:

  telegraaf.nl/binne…gegevens_MH17__.html

  ze dwingen af om te worden ontmaskerd: ‘Ondanks sterke signalen dat het toestel door pro-Russische separatisten naar beneden is gehaald, beschuldigen de Russen nog altijd het Oekraïense leger. ‘

  Je moet de teneur van ‘wakkerNL’ wel ff doorgronden.

 144. Cartoonist says:

  Juan belmonte,

  Zou de overheid hier de onbetwiste expert op het gebied van WOZ-waarden als een konijn uit de hoge hoed toveren ?

  Prof. dr. Marc Francke, de joker die in 2010 in staat meende te zijn de nederlandse WOZ-waarden van woningen in een formule te kunnen vangen en te kunnen voorspellen.

  En als deze expert niet beschikbaar is, kan Prof. E.h.m. Pieter Boelhouwer mogelijk het stokje van de joker overnemen.

 145. Adamus says:

  Dawg,

  Tjibbe Joustra: OVV (onderzoeksraad voor veiligheid) en voormalig coördinator terrorismebestrijding.

 146. bankschroef says:

  Huizenmark is het topic.
  Die MH17 is per ongeluk neergehaald, hou daar toch over op zou ik zeggen, met respect voor de nabestaanden.

  De 300 miljard overkreditering in de koopsector is overgemaakt naar bankrekeningen van blije winstnemende verkopers. Waar is dat geld?
  Hoe kunnen we dat zoveel mogelijk terughalen in onze eigen economie en bankbalans? De helft terughalen is ook mooi.
  Iedere verkoper in de periode 1999-2010 weet dat ie in veel gevallen eigenlijk dik teveel voor z’n stenen heeft gekregen. Teruggeven dus.

  Ach ja….kon het maar.
  Gare rapen met gebakken peren en knollen voor citroenen.

  Er is een generatie die de doorstromings- en koopstap niet meer kon maken vanwege de belachelijke prijzen.
  Tegenover 300 miljard overkreditering staat 300 miljard verlies nemen; dat is onvoorstelbaar veel. Heel veel virtuele restschuld dus, niet alleen die 10-100K restschuld na executieverkoop; ook het niet hebben kunnen kopen en bijv blijven scheefhuren is een restschuld; dus een niet gehaald koop-verkooprendement in 1-2 generaties. Driehonderd miljard; zelfs voor koloniale VOC begrippen een idioot winstbedrag in zo’n korte tijd en dat binnen de landsgrenzen op eigen akkers.

 147. Adamus says:

  Maria:
  Jodha,

  “Derhalve de mogelijkheden onder de patriot act om iedereen op te pakken die het er niet mee eens zou kunnen zijn goed gekozen.”

  Zitten we in Europa ook niet ver vanaf, nog even en dan gaat het vrije internet aangepakt worden.

  Kunnen we weer aan de slag met duiven en rooksignalen!

  Duivenmelkersclub inmiddels ook maar extra onder de loep? #crimineleterreurorg.

 148. Adamus says:

  Nico de Geit:
  In Libië schijnt de afgelopen dagen een machtsovername te zijn geweest waarbij de door het Westen gesteunde ‘lente’ gewipt is. Hoor je niets over in de MSM. Rare wereld leven we.

  Iets met Egypte?

 149. Cartoonist says:

  Jodha zegt op 31 August 2014 om 11:24 am : Bovendien, de amerikanen zijn bij de inval direct kunstschatten gaan roven.

  http://www.baghdadmuseum.org/looting

  Dat moment in 2003, dat het Iraakse museum in Bagdad werd beroofd van haar schatten, (door wie dat doet er nu even niet toe), vielen bij mij de schellen voorgoed van mijn ogen. De USA/UK/Navo had zo eenvoudig die kunstschatten die meer dan 5000 jaar menselijke beschaving vertegenwoordigen kunnen beschermen met een paar tanks en manschappen. Het leger dat toeliet dat die kunstschatten vernietigd en geroofd werden, plus de vele andere oorlogsmisdaden die het pleegde, kan enkel gestuurd zijn door krachten die moreel minderwaardig en volledig ontoerekeningsvatbaar zijn. Ik zou haast concluderen: door de duivel zelf.

 150. Dawg says:

  bankschroef: Die MH17 is per ongeluk neergehaald, hou daar toch over op zou ik zeggen, met respect voor de nabestaanden.

  Ja, laten we er over liegen en de daders laten lopen. Uit respect voor de nabestaanden.

 151. Cartoonist says:

  ¨kwaliteits¨ tijdschrift/website elsevier doet ook een duit in het zakje over MH17 en meldt:

  Op strafrechtelijk gebied heeft het Nederlandse Openbaar Ministerie begin augustus een geheime overeenkomst gesloten over het onderzoek naar de ramp met Oekraïne, Australië en België.

  In de brief aan de Kamer wordt deze overeenkomst verzwegen. Wat er in de overeenkomst staat, is niet bekend. Het OM laat in een reactie weten dat het document vertrouwelijk is en niet openbaar kan worden gemaakt.

  De overeenkomst is dat de inhoud van het onderzoek geheim wordt gehouden maar de inhoud van de overeenkomst zelf is ook geheim.

  Wie gelooft nog dat er een onafhankelijk onderzoek plaatsvind ?

  Wat denken ze daar in Den Haag wel, dat er alleen maar kleuters in Nederland wonen zeker.

 152. Cartoonist says:

  Dawg,

  En laten we vooral ook geen nieuw eerlijk onderzoek met wetenschappelijke interpretatie van de feiten over de ware toedracht van de gebeurtenissen van 11 september eisen.

  We weten immers al welke terroristische staat er achter zat, dus uit respect voor de nabestaanden (volgens bankschroef) moeten we het ook laten rusten.

 153. Nico de Geit says:

  bankschroef: hou daar toch over op zou ik zeggen, met respect voor de nabestaanden.

  Met respect voor de nabestaanden, ook dat nog. Als je die nabestaanden een beetje respecteert zorg je dat de onderste steen boven komt.

  Jij koppelt dingen blijkbaar niet aan elkaar, ik wel. Dezelfde overheid die de MH17 laat verdwijnen staat garant voor mijn spaargeld. Dat is zorgelijk.

  Gaan we richting oorlog, is straks niets meer zeker?

  bankschroef: hou daar toch over op

  Tot je spaargeld verandert in een oninbare vordering op de bank.

 154. mafketell says:

  Biflatie ….. de financiële tentakels van de VS

  https://biflatie.nl/artikelen/banken-artikelen/de-financiele-tentakels-van-de-verenigde-staten/

  Vroeg boodschappen gedaan, grijnst het DvhN ( krant ) me aan met de superdikkevette kop

  ‘Deflatie bedreigt de economie’ ….. zóóó negatief, waarom nou niet positief zoiets van

  ‘Deflatie verhoogt de koopkracht’ 🙂

  We hebben recht op deflatie

 155. lorenzo says:

  Minister Ploumen naar door oorlog geteisterd Zuid-Sudan
  Nieuwsbericht | 28-08-2014

  Minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) reist van maandag 1 tot en met donderdag 4 september naar Zuid-Sudan. De burgeroorlog in dat land heeft een grote humanitaire crisis veroorzaakt. Inmiddels zijn 1,3 miljoen mensen ontheemd geraakt, 440.000 mensen naar het buitenland gevlucht. Met haar bezoek onderstreept de minister haar blijvende betrokkenheid bij de bevolking van Zuid-Sudan. ‘Dat de regering in Juba zijn verantwoordelijkheid heeft laten liggen is zeer ernstig. Maar de mensen die daarvan de dupe zijn geworden kunnen we niet in de steek laten.’

  De reis van de minister bestaat uit 3 onderdelen. Zo staat een bezoek gepland aan de stad Bentiu in het noorden die zwaar is getroffen en waar het oorlogsgeweld ook nu nog doorgaat. Momenteel is het luchtruim boven Bentiu, als gevolg van het neerstorten van een VN-helikopter eerder deze week, nog gesloten. Maar het is de bedoeling dat de minister met eigen ogen ziet hoe ruim 40.000 Zuid-Soedanezen, die daar op het VN-kamp hun toevlucht hebben gezocht, eraan toe zijn. Ondanks geboden humanitaire hulp leven ze in zeer moeilijke omstandigheden.

  Naast Bentiu gaat de minister ook naar Yei in het zuiden. Yei ligt in een gebied is waar het grotendeels rustig is gebleven en door Nederland gesteunde ontwikkelingsprojecten zonder grote problemen gecontinueerd worden.

  In de hoofdstad Juba staat een gesprek met de Zuid-Soedanese minister van kabinetszaken op het programma. Minister Ploumen besloot dit voorjaar de financiering van projecten, waarbij de centrale overheid de belangrijkste partner was, op te schorten. In plaats daarvan verhoogde de minister de noodhulp aan de bevolking. Tot nu toe is 10 miljoen euro beschikbaar gesteld. De minister heeft meerdere malen duidelijk gemaakt ontevreden te zijn over de inspanningen van de regering en de gewapende oppositie om tot vrede te komen. Zij zal in Juba aangeven dat van hervatting van steun alleen sprake kan zijn als de partijen concrete stappen op weg naar vrede zetten en direct een einde maken aan het geweld. ‘Zodat de Zuid-Sudanese bevolking weer uitzicht krijgt op een menswaardig bestaan’, aldus Ploumen.

  In Juba zal de minister verder ontmoetingen hebben met vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en de media.

 156. a says:

  Cartoonist: Helemaal mee eens a , een standpunt waar eigenlijk ieder zinnig mens het mee eens moet zijn. En dus niemand het mee oneens kan zijn.

  Voetnoot:
  Deze door jouw aangedragen stelling kan zonder meer door bijna willekeurig welk totalitair regime dan ook gebruikt worden om haar eigen systeem te rechtvaardigen en te verdedigen. Het is als stelling op zich dus een ´lege huls´

  De vraag die je (jezelf) moet stellen is : is ons huidige geldsysteem het beste systeem om bovenstaande doelen, incl. stabiliteit en een betrouwbare rechtsstaat, te bereiken en/of te verdedigen.

  Het beste waar de main-stream media mee komen is : Ons systeem is niet feilloos maar het is het beste systeem wat er is.

  Tja, iedereen kan mijn standpunt roepen ja. Maar als een totalitair regime roept dat democratie en een betrouwbare rechtstaat belangrijk zijn dan neem ik dat niet heel erg serieus. Jij wel?

  Verder reageerde ik vooral op de suggestie dat ik van mening zou zijn dat centrale banken welvaart creëren. Antwoord is, van ons beiden, gewoon een simpel ‘nee’.

  Dan jouw vraag of dit het best mogelijke systeem is. Waarschijnlijk niet, maar ik heb ook nog geen realistisch alternatief gehoord waarbij ik er van overtuigd ben dat dat dan beter zou zijn.

  Vergelijk het met democratie. Volgens mij is dat het beste systeem dat we in de geschiedenis hebben gehad, maar toch is er veel op af te dingen. Denk aan de uitspraak van Churchill (vrij vertaald: het beste argument tegen democratie is een gesprek van 5 minuten met een willekeurige voorbijganger). Persoonlijk krijg ik ook jeuk als ik op de NOS in verkiezingstijd zie dat geestelijk gehandicapten / mensen met het syndroom van Down door hun begeleiders naar de stembus worden gedirigeerd en trots vertellen dat ze SP gestemd hebben. Die stem telt even zwaar mee dan de stem van een hoogleraar rechtsgeleerdheid. Je kan dan toch moeilijk met droge ogen beweren dat dat een perfect systeem is.

  Ik vind puur het feit dat iets niet perfect is een onvoldoende sterk argument om het dan maar volledig af te schieten. Een geloofwaardig alternatief is het minste wat je zou moeten aanbieden.

 157. a says:

  Frans: Zo, en de industrieele revolutie en de “gratis” energie uit olie, en productie ten koste van het mileu vergeet je even? En het feit dat bijna iedereen schuldslaaf is, en dat de “derde wereld” landen zijn beroofd van grondstoffen, en dat er miljoenen mensen zijn vermoord om de status van de petro dollar te handhaven doen er niet toe?

  Daar heb je absoluut een valide argument te pakken (m.u.v. die miljoenen vermoorde mensen om de petrodollar te handhaven, die accepteer ik nog even niet:P).

  Echter, ook hier geldt: hoe denk jij dat wij het anders hadden kunnen / moeten doen? De mens is inventief en vindt op een gegeven moment een motor uit die toevallig op olie loopt (waar op dat moment genoeg van voorradig was). De mens zag daar voordelen in en ging deze motor toepassen in bijvoorbeeld auto’s. Is dit iets wat we hadden moeten (en kunnen) tegenhouden? Was dat wenselijk geweest? Zo gaat het eigenlijk met iedere uitvinding. Per saldo hebben deze uitvindingen onze levens nu een stuk comfortabeler gemaakt. Keerzijde is zeer zeker dat we de aarde aan het uitputten zijn, maar persoonlijk denk ik dat wij als mensheid ook daar uiteindelijk een oplossing voor zullen gaan vinden (de technologieën zijn er en worden ieder jaar beter). Onder druk wordt uiteindelijk alles vloeibaar. Zelfs als ons dat niet lukt, dan denk ik niet dat een ander geldsysteem er voor had gezorgd dat deze problemen waren voorkomen. Ook het wel of niet hebben van centrale banken speelt in dit grote geheel een beperkte (overschatte) rol naar mijn mening.

 158. johan says:

  Tegenstrijdige mededeling Makelaarsland over verkochte woningen in juli 2014.
  In augustus schrijft Makelaarsland dat in juli 12000 woningen zijn verkocht http://www.makelaarsland.nl/blog/33-meer-huizenverkopen-juli
  Op 1 september schrijft Makelaarsland dat er in juli 9000 woningen zijn verkocht http://www.telegraaf.nl/overgeld/huis-hypotheek/23028679/__Groei_huizenverkopen_zet_door___.html

 159. Tijl says:

  Persoonlijk krijg ik ook jeuk als ik op de NOS in verkiezingstijd zie dat geestelijk gehandicapten / mensen met het syndroom van Down door hun begeleiders naar de stembus worden gedirigeerd en trots vertellen dat ze SP gestemd hebben. Die stem telt even zwaar mee dan de stem van een hoogleraar rechtsgeleerdheid.

  Haha, net alsof deze mensen niet weten wat goed voor hun is? Zullen we ze meteen maar Üntermenschen noemen?

  Gevaarlijke gedachtengang hou je er op na, de glijdende schaal.

 160. Tijl says:

  johan:
  Tegenstrijdige mededeling Makelaarsland over verkochte woningen injuli 2014.
  In augustus schrijft Makelaarsland dat in juli 12000 woningen zijn verkocht makelaarsland.nl/b…-huizenverkopen-juli
  Op 1 september schrijft Makelaarsland dat er in juli 9000 woningen zijn verkocht telegraaf.nl/overg…pen_zet_door___.html

  Foutje van de Telegraaf, 9000 was in juli 2013, niet 2014.

 161. Cartoonist says:

  a: Tja, iedereen kan mijn standpunt roepen ja. Maar als een totalitair regime roept dat democratie en een betrouwbare rechtstaat belangrijk zijn dan neem ik dat niet heel erg serieus. Jij wel?

  Als je alleen vanuit je eigen paradigma redeneert dan heb je gelijk. Maar dat doen de meeste burgers in totalitaire landen toch ook.

  Over het algemeen nemen burgers hun eigen systeem het meest serieus. Dit is verklaarbaar omdat ¨het systeem¨ de media stuurt en daardoor zijn eigen propaganda verzorgt. De Nazies hadden, dankzij P.R., de meerderheid achter zich. Communistisch China had, dankzij de staatspropagande, ook de meerderheid achter zich zelfs toen tientallen miljoenen van de honger stierven door het mislukte collectivatie-proces op het platteland. In onze westerse corporatocratie zijn (meer dan 90% van) de media in handen van een klein groepje corporaties met hun olichargische grootaandeelhouders. Geloof jij de media nog ?

  Neem nu Noord Korea. In naam een democratie,
  ¨Democratic Peoples republic of North Korea¨
  http://www.korea-dpr.com/
  De meeste bewoners daar zullen (willen/moeten) geloven dat ze een domocratie zijn, (whatś in a name) net als in de vroegere DDR ¨Democratische Deutsche Republiek¨ gelooft, gedurende bepaalde periodes, een meerderheid in het systeem. Natuurlijk lees je hier in de ¨kwaliteits-¨ media enkel maar dat de gehele bevolking van zo´n totalitair/socialistisch land zucht onder het juk van de diktatuur. Dat is de westerse propaganda om het eigen corporatocratische systeem te idealiseren.

  Zolang je de media hier in het westen op economisch, geopolitiek en historisch gebied voor nagenoeg 100% blijft geloven, zul je niet kunnen/willen inzien dat ons eigen westerse systeem corrupt is tot op het bot.

  Zolang je aan de MSM blijft hangen zul je geloven dat ons Orwelliaans systeem het beste is wat er ooit bestaan heeft en dat een beter systeem nog nooit bedacht is.

 162. Frans says:

  Nogmaals: NATUURLIJK wordt de MH17 in de doofpot gestopt.
  De fraude en het totalitaire karakter en het corporate fascistische systeem wordt steeds zichtbaarder, ook al kunnen de meeste mensen nog maar moeilijk de wereld te gaan zien zoals ie is.
  Er wordt steeds minder moeite gedaan om de leugens te verbergen. Een eenvoudig “we herkennen ons niet in het geschetste beeld” volstaat en voor de rest bek houden, want je kunt er toch niets aan doen.
  Steeds meer rechterlijke (corrupte) bevoegdheden gaan naar het niet democratische EUR parlament.

  Ik heb het hier al veel eerder gezegd: we zijn op weg naar een fascistische staat. Dit is geen spectaculaire uitspraak, maar gewoon nuchter kijken hoe de wereld nu in elkaar zit en wat extrapoleren.

  Ik hoop en denk dat het kwaad uiteindelijk aan zichzelf ten onder zal gaan, maar don’t hold your breath, dat gaat niet van vandaag op morgen.
  Tot die tijd: we are all doomed!

 163. a says:

  Tijl: Haha, net alsof deze mensen niet weten wat goed voor hun is? Zullen we ze meteen maar Üntermenschen noemen?

  Gevaarlijke gedachtengang hou je er op na, de glijdende schaal.

  Ben jij van mening dat ieder individu wel weet wat goed voor hem/haar is dan? Het feit dat jij deze stelling als een gevaarlijke gedachtengang / glijdende schaal beschouwt, zegt vooral iets over jou. Waarom mag je wel zeggen dat sommige mensen incompetent zijn als bijv. gaat om dingen als loodgieten / timmeren / dansen / zingen, maar zou je het niet mogen zeggen dat sommige mensen incompetent zijn als het gaat om meer intellectuele zaken als het maken van politieke keuzes. Dat tweede is best complex, dus volgens mij hoef je je daar niet voor te schamen.

  Kennelijk kan je niet zeggen dat iemand een brein heeft dat slechts in beperkte mate in staat is om complexe analytische problemen op te lossen (wat vrij objectief is vast te stellen), omdat men dan van mening is dat je die mensen als mens minderwaardig vind. Ik vind die mensen net zoveel waard als de rechtsgeleerde in mijn voorbeeld. Ik vind het alleen niet per sé handig dat we voor het oplossen van zeer complexe problemen mensen raadplegen die aantoonbaar niet de capaciteit hebben om die problemen op te lossen.

  Nogmaals, als jij dat een gevaarlijk gedachtengoed vindt dan zegt dat vooral wat over jou. Ik kijk gewoon, zonder aanziens des persoons, naar de wereld door een pragmatische bril.

 164. a says:

  Cartoonist,

  Ok, point taken, maar…

  Je gaat erg ver in relativeren waardoor je uiteindelijk alles weg relativeert. Ik ben het met je eens dat lang niet alle media objectief zijn (ook niet in Nederland), ik ben het ook nog met je eens dat “foute” systemen (whatever that may be) best de steun van de meerderheid kunnen hebben en in het verleden ook gehad hebben als gevolg van goed georganiseerde propagandamachines. Het grootste verschil tussen het Westen en landen als Rusland, China en Noord-Korea (de voorbeelden die je aanhaalt) is denk ik het feit dat wij in het Westen vrije verkiezingen hebben. Ik geloof, los van misschien hier en daar een foutje, dat de stemmen in bijvoorbeeld Nederland en Amerika eerlijk geteld worden. In de landen die jij als voorbeeld noemt, is dat zeer zeker niet het geval.

  Nogmaals, ook het Westen is niet vrij van propaganda, maar tegengeluid wordt hier geduld en het recht daar op ligt zelfs verankerd in de grondwet. Of de balans in de media juist is? Vast niet, maar wat is een gezonde balans en hoe kun je dat ooit objectief vaststellen? Is de media onbetrouwbaar omdat ze niet onafhankelijk zijn of vind alleen jij de media onbetrouwbaar omdat ze simpelweg niet jouw mening ventileren?

  De wereld is niet zwart-wit, dat betekent volgens mij dat het niet zo is dat de media in het Westen 100% gelijk hebben en die in landen als China en Rusland 100% ongelijk hebben. Waarschijnlijk zijn ze allebei grijs, waarbij ik dan wel van mening ben dat het Westen wat lichter grijs is dan Rusland en China, omdat we hier wel vrijheid van meningsuiting, een betrouwbare rechtstaat en een min-of-meer (in ieder geval meer t.o.v. China en Rusland) democratie hebben.

 165. Tijl says:

  a: Ben jij van mening dat ieder individu wel weet wat goed voor hem/haar is dan? Het feit dat jij deze stelling als een gevaarlijke gedachtengang / glijdende schaal beschouwt, zegt vooral iets over jou. Waarom mag je wel zeggen dat sommige mensen incompetent zijn als bijv. gaat om dingen als loodgieten / timmeren / dansen / zingen, maar zou je het niet mogen zeggen dat sommige mensen incompetent zijn als het gaat om meer intellectuele zaken als het maken van politieke keuzes. Dat tweede is best complex, dus volgens mij hoef je je daar niet voor te schamen.

  Kennelijk kan je niet zeggen dat iemand een brein heeft dat slechts in beperkte mate in staat is om complexe analytische problemen op te lossen (wat vrij objectief is vast te stellen), omdat men dan van mening is dat je die mensen als mens minderwaardig vind. Ik vind die mensen net zoveel waard als de rechtsgeleerde in mijn voorbeeld. Ik vind het alleen niet per sé handig dat we voor het oplossen van zeer complexe problemen mensen raadplegen die aantoonbaar niet de capaciteit hebben om die problemen op te lossen.

  Nogmaals, als jij dat een gevaarlijk gedachtengoed vindt dan zegt dat vooral wat over jou. Ik kijk gewoon, zonder aanziens des persoons, naar de wereld door een pragmatische bril.

  Je mag van mij alles zeggen wat je wilt.

  Verder ben ik inderdaad van mening dat elk individu behoorlijk goed weet wat goed voor hem/haar is. Mocht een individu een slechte of verkeerde keus maken, dan komt dat 9 van de 10 keer omdat ze er ingestonken worden, door reclame, groepsgedrag, onderbuikgevoelens of zelfs door heersende normen en waarden.

  Er zijn tijden geweest dat de rechtsgeleerde in jouw voorbeeld na lang nadenken het complexe analytische probleem van zijn Joodse buurman dacht te hebben opgelost door hem aan te geven. Ik hoop dat je begrijpt dat we dat soort toestanden niet terug willen zien.

 166. Juan belmonte says:

  Cartoonist,

  De markt is in amsterdam lekker op dreef.

  135.000 euries voor een hoofdstedelijke parkeerplaats 🙂

  http://www.funda.nl/koop/verkocht/amsterdam/parkeergelegenheid-48934096-keizersgracht-489-pp/fotos/#foto-1

 167. benny more says:

  Kosten bedragen meer dan 2,4 miljard euro
  Huurtoeslag voor 1,4 miljoen huishoudens

  AMSTERDAM –
  Meer dan 1,4 miljoen huishoudens hebben vorig jaar extra geld ontvangen om de huur te kunnen betalen. Ondertussen stijgen de kosten van de huurtoeslag steeds verder. Vorig jaar werd meer dan 2,4 miljard euro overgemaakt, in 2010 was dat nog geen 2,2 miljard. Dat meldt Minister Stef Blok (Wonen) in het jaarverslag huurtoeslag, meldt Metro.
  Fraude met huurtoeslag schijnt voor Bulgaren een fluitje van een cent te zijn.
  Fraude met huurtoeslag schijnt voor Bulgaren een fluitje van een cent te zijn.
  Foto: Peter Schoonen
  De cijfers over 2012 en 2013 kunnen nog iets worden aangepast omdat de Belastingdienst twee jaar de tijd heeft om te bepalen of de subsidie terecht werd ontvangen. Desondanks tekent zich een duidelijk stijgende lijn af. In 2010 ontvingen 1,1 miljoen huishoudens nog huursubsidie. In 4 jaar tijd steeg vooral het aantal eenpersoonshuishoudens met financieLêle hulp hard, naar meer dan een half miljoen.
  De forse groei van het aantal huurtoeslagen heeft volgens het ministerie vooral te maken met de stijgende werkloosheid die voor steeds meer mensen compensatie noodzakelijk maakt.

 168. mafketell says:

  En we worden alweer een oorlog ingerommeld ….. gekke mannen 😉 , altijd politieke bescherming aan het volk geven door oorlog te voeren ….. snap het niet ….. Ze missen dan ook een chromosoom 🙂

  https://pbs.twimg.com/media/BwbL3ejCQAAqOlx.jpg:large

 169. benny more says:

  Het zinloze verhaal van het altijd maar afpakken en weer terug geven.
  Blok heeft er gewoon een zootje van gemaakt en zich voor de kar laten spannen om nu al aam te kondigen dat hij de politiek gaat verlaten.

  Het land komt steeds verder op slot te zitten.
  In vergelijk met andere landen mag het dan iets beter gaan wat een wassen neus is.
  De schulden liggen bij de burger die de banken heeft moeten redden en op zwart zaad zit. Nederland heeft 4 x aan BNP aan schuldpapieren uit staan, een tikkende tijd bom. Altijd lopen onze politici met de WORST vooruit met gevolg dat er problemen worden gecreëerd.

  Inplaats zich bezig te houden met de binnenlandse politiek springt men liever over de eigen schaduw heen en de landsgrens om mooie sier te maken.

  Instroom van kreupelhout dat geen BNP bijdragen levert maar wel het systeem verarmd , met bovenstaande artikel als bewijs, afpakken om terug te geven.

  Ik begin steeds meer in reïncarnatie te geloven, ik zie steeds meer varkens die terugkomen als mens.

 170. mafketell says:

  benny more: Nederland heeft 4 x aan BNP aan schuldpapieren uit staan, een tikkende tijd bom.

  Nou gaat ie goed zeg, dit zijn on-balance bedragen, het beest dat zó groot is dat je het niet meer ziet staat off-balance http://media.cagle.com/124/2012/05/18/112005_600.jpg 😉

 171. J.H.F. Grönloh says:

  Ik heb een vraagje over de huizenmarkt. Er zitten hier vele experts en zelfs makelaars, dus wie weet kan iemand dit voor me verklaren.

  Diverse woningen staan inmiddels al vele jaren leeg, terwijl er niets gebeurt. Op Funda staat nog steeds dezelfde tekst als eerst, met dezelfde snel genomen kiekjes.

  Hoe kan dat? Kost dat de huidige eigenaar niet heel veel geld? Spoort deze eigenaar de makelaar niet aan om er eens iets aan te doen, is het niet in het bijstellen van de prijs dan toch in het huis aantrekkelijker te maken, in elk geval eens de foto’s en tekst te herzien?

  Twee voorbeelden:

  Dit pand in Dordrecht staat al minstens vijf jaar te koop en vele jaren leeg:
  http://www.funda.nl/koop/dordrecht/huis-47713966-steegoversloot-3/

  Hetzelfde geldt voor dit appartement in Rotterdam:
  http://www.funda.nl/koop/rotterdam/appartement-48525323-haringvliet-371/

  Bij dat pand in Dordrecht staat al jaren en jaren die wervende tekst in de trant van ‘wees er snel bij! Nu of nooit! Let op: het is een vanaf-prijs! U mag bieden! Biedt niet te laag want dan vist u naast het net!’

  Wie kan het zich veroorloven om zo lang een huis in de verkoop te hebben? Veel kosten lopen toch door?

  Wat doet het trouwens met een huis als het vijf jaar leeg staat zonder dat er wordt gestookt? Kan nooit goed zijn toch?

 172. Zilversmid says:

  Wordt wel pijnlijk duidelijk dat er al heel lang geen direct slecht nieuws over de huizenmarkt te melden is 😉

  Misschien kunnen een aantal vaste posters hier een eigen blog beginnen over Zionistische hoerenzonen en Bilderberg; http://www.aluhoedjes-zeepbel.nl

  Dat zou al zo’n 80% van de posts schelen en leest ook wat makkelijker.

 173. Cartoonist says:

  benny more,

  (Bijna) helemaal mee eens benny.

  Bij iedere vorm van subsidie is fraude een fluitje van een cent.
  Ook met de dubbele HRA, voor je te koop staande 2e huis, is frauderen een makkie.

  Het rondpompen van geld is inderdaad een chronisch ziekte in onze samenleving. De huurders die huurtoeslag ontvangen die krijgen een beetje geld terug van de door hen betaalde belastingen.
  Ook de onvangers van HRA krijgen een beetje geld terug van de door hen betaalde belastingen.

  Het woord ¨aftrek¨ in HRA is misleidend evenals het woord ¨toeslag¨ in huurtoeslag. het is allemaal subsidie om de samenleving te maken naar het beeld van de corporatistisch/socialistische heilstaat.

  N.B. De belasting genaamd BTW is de grootste inkomenspost van de staat. Iedereen betaalt er aan mee, elk huishouden betaalt ieder jaar duizenden euro´s btw die aangewend wordt om rond te pompen in het corruptiecircuit.

 174. Cartoonist says:

  Juan belmonte: e markt is in amsterdam lekker op dreef.

  135.000 euries voor een hoofdstedelijke parkeerplaats 🙂

  Keizersgracht he ?
  de keizer draagt geen kleren.

  Een goed plekkie voor een wietplantage lijkt me, lekker dicht bij de klant.

 175. Onderwaarde says:

  http://www.dutchnews.nl/news/archives/2014/09/dutch_mortgages_to_be_part_of.php#disquscomments

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAHHHHHH !!!!!

  HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHHHHHHHH !!!!!!

  This is the end of Dutch finance as we know it !!!

 176. Juan belmonte says:

  Onderwaarde,

  De stress testen van Europese banken slagen altijd.
  Eerder zagen we faillissementen van banken die enkele maanden eerder succesvol gestresstest waren. Zie deze blog.

  Kortom, de nl banken die slagen echt wel, ABN AMRO en SNS zijn al genationaliseerd, RABO heeft Frieslandbank al overgenomen en de vermoedelijk zwakke broeders behoren niet tot de top-3.

 177. mafketell says:

  De woekerhypotheken van SNS Reaal ……

  De Staat moet garant gaan staan voor de woekerpolissen vinden de bieders nu ……

  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/bieders-reaal-staat-moet-garant-staat-voor-woekerpolissen

  OMG moeten we ook nog garant gaan staan voor de woekertjes ? Weer 20 tot 30 miljard erbij aan garantiestellingen 2.5 miljoen polissen met een schade van 35k

  Volgens Boot kan de schade oplopen tussen de 20 en 30 miljard http://nieuwsuur.nl/onderwerp/478846-betaalt-belastingbetaler-eigen-woekerpolis.html

  Het Zwitserleven gevoel wordt een Zwitserleven syndroom http://www.snsreaal.nl/upload/552e584d-64ec-49c6-9fcf-1f32e51894d1_headerbeeld-Zwitserleven.png uit het boek der boeken 🙂

 178. mafketell says:

  mafketell: Het Zwitserleven gevoel wordt een Zwitserleven syndroom

  Het staat er bijna letterlijk in 🙂 In het boek der boeken http://s.s-bol.com/imgbase0/imagebase/large/FC/1/2/8/6/1001004002526821.jpg

  Wat een vooruitziende blik in 2004 🙂

 179. mafketell says:

  Sell Your Crap, Pay Off Your Debt, And Do What You Love! This Makes It All Possible!

  http://earthweareone.com/sell-your-crap-pay-off-your-debt-and-do-what-you-love-this-makes-it-all-possible/

  Van de twittertjes 🙂

 180. Cartoonist says:

  Onderwaarde,

  de quote aan het eind van Bert is zo voorspelbaar:

  The three biggest Dutch banks have already said they have confidence in the result of the stress test. Rabobank CFO Bert Bruggink said recently, for instance, that his bank will ‘easily jump through this hoop’.

  De verantwoordelijken, voor de depressie, aan en tegen de top van de financiele pyramide blijven vertrouwen prediken in hun beleid.
  Ze hopen de onvermijdelijke ineenstorting van de petrodollar zolang uit te kunnen stellen zodat ze er zelf nog goed tussenuit komen.

  Net als diegenen die dik onder water staan met hun te koop staande woning blijven prediken dat er niets aan de hand is. ook deze ´schuld-snorkelaars´ proberen er tussen uit te knijpen met een duur te koop staand huis om toch nog schuldenvrij te geraken.
  Dat er nieuwe gokkers diep in de schulden geraken interesseert ze niet, als ze er zelf maar mooi tussenuit kunnen stappen.

  Charlatan en E.h.m. (economische huur moordenaar) Boelhouwer heeft zijn ziel verkocht voor een paar dollars en bedriegt de goegemeente. Maar ja …… professor he, dus hij weet het wel.

  De elite die de bui ook ziet hangen trekt zich terug in hun gefortificeerde burchten en proberen hun huurlegers onder controle te houden om de onvermijdelijke revolutie tegen ´politieke-korruptie en economische chaos´ zonder schade, (voor hun families), uit te kunnen zitten.

 181. mafketell says:

  Zitten dan zitten we met zijn allen in een veel te duur huis ( Mickey Mouse WOZ ) t.o.v. inkomen

  https://twitter.com/phvmulligen/status/506741621778821120/photo/1

  http://www.marketoracle.co.uk/images/2012/Sept/Dutch+Household+Debt.png

  En is de cirkel weer rond 🙂

 182. Keesje says:

  Geit,

  Je hebt toch geen achtergestelde deposito’s of aandelen van 1 der grote nederlandse (hypotheek)banken? Zo ja, lees dit artikel goed….

  http://www.beurs.nl/nieuws/binnenland/3529239/geen-aparte-regels-nederlandse-hypotheken-in-ecb-onderzoek?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss

 183. mafketell says:

  Gaan we richting 500 miljard aan off-balance post van de overheid, met die eventuele garantstelling van de SNS erbij …..

  http://nos.nl/artikel/386674-kritiek-op-garantstellingen-overheid.html

  Gegarandeerd een risico voor de belastingbetaler …..

  Garantstelling van
  75 miljard in 2008 naar
  500 miljard in 2014 ……

  GDP is wel gelijk gebleven ……. in die 6 jaar

  En we sparen ook al niet meer, vandaag ….. ‘ CBS spaartegoeden groeien nauwelijks meer ‘

  Zo maar wat mijmeringen 🙂

 184. Juan belmonte says:

  Keesje,

  RABO heeft al gecasseerd met Robeco …..
  Er zal een grote buffer zijn

 185. Quentor says:

  a: Waarom mag je wel zeggen dat sommige mensen incompetent zijn als bijv. gaat om dingen als loodgieten / timmeren / dansen / zingen, maar zou je het niet mogen zeggen dat sommige mensen incompetent zijn als het gaat om meer intellectuele zaken als het maken van politieke keuzes.

  Dat mag je wel zeggen, alleen kun je dan nauwelijks nog serieus genomen worden als voorvechter van de democratie.

 186. Juan belmonte says:

  mafketell,

  Geen probleem
  ……
  Immers
  De huizenprijzen stijgen weer
  -in alle segmenten- aldus banken, casametristen, makelleugenaars, CBS en dus mainstream media.
  Behalve Drs Kees de kort, de notarissen en enkele bloggers alhier.

 187. mafketell says:

  Voor Juan 🙂 Kwam hem per ongeluk tegen hij komt van W.Middelkoop

  https://pbs.twimg.com/media/Bv4MXSsIgAA2aEg.jpg:large

 188. Yun says:

  a:
  @Dawg en @Cartoonist

  Even ingaande op jullie opmerkingen uit het vorige topic. Ik stelde daar dat de welvaart de laatste 100 jaar enorm is toegenomen en voegde daar met een plagerige knipoog aan toe dat dat toevallig samenvalt met het moment waarop de centrale banken (de FED iig) het leven zagen.

  Voor de duidelijkheid: ik ben niet van mening dat de welvaartscreatie van de afgelopen 100 jaar te danken is aan de centrale banken. Uiteindelijk wordt welvaart gecreëerd door mensen die kansen krijgen en kansen benutten. Een geldsysteem dat dat ondersteunt, kan daarbij wel behulpzaam zijn, maar ik denk dat politieke stabiliteit, democratie en een betrouwbare rechtstaat veel belangrijker zijn.

  Hangt helemaal van de definitie van welvaart af. Ik merk de laatste jaren een steeds grotere neiging om de welvaart af te meten in geldelijke hoeveelheden of om initiatieven en ontwikkelingen tegen financieel economische termen af te meten.

  Voor mij is welvaart juist de toegenomen vrijheid van mensen, de langere levensverwachting, de vergrote begaandheid met zwakkeren en minderheden, de verruiming van het culturele landschap, de vermeerdere aandacht voor het geluk van de mens, etc. etc. Deze welvaartsvorming hangt natuurlijk direct samen met het feit dat er ook op financieel gebied goed geboerd is. Echter als men alleen nog geïnteresseerd is in de omvang van het bnp gemeten in euro’s en daar dus ook uitermate onwenselijke activiteiten als drugshandel bij gaat rekenen wordt de relatie tussen financiële welvaart en daadwerkelijke welvaart natuurlijk significant kleiner. Het spreekt voor zich dat een centrale bank zeer veel welvaart van de laatste soort kan genereren om daarmee de teloorgang van de daadwerkelijke welvaart te verbloemen. Goedwerkende rechtsstaat en democratie zijn belangrijk voor de daadwerkelijke welvaart, of, veel waarschijnlijker, daar een kenmerk van.

 189. mafketell says:

  Altijd weer die laatste zin 🙂

  ‘Zonder grootschalige schuldkwijtschelding komen we hier niet uit”.

  Deflatie slecht voor schulden en bezittingen

  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/deflatie-slecht-voor-schulden-en-bezittingen

 190. Dawg says:

  mafketell: ‘Zonder grootschalige schuldkwijtschelding komen we hier niet uit”.

  Blijft goed dat de Geus het zo onomwonden stelt, want de voor deze puinhoop verantwoordelijken hebben geen antwoord op de altijd lastige vraag: “hoe vertellen we het thuis?” Binnenlands vertaalt deze lafheid zich in het tegen elkaar opzetten van bevolkingsgroepen, bijvoorbeeld boomers tegen niet-boomers en in internationaal opzicht zijn we inmiddels al bij een Koude Oorlog 2.0 aangeland.

 191. mafketell says:

  Tufkaj vond deze …. hypotheekproductie 2001 in Guldens 🙂 misschien heb je er wat an …….

  http://amweb.nl/assurantiemagazine-1221720/hypotheekproductie-terug-bij-af

 192. Frans says:

  http://thenewsdoctors.com/dutch-intellectuals-apologize-to-putin-for-lies-on-mh17-syria-ukraine/

  En zo is het maar net….

  Dutch Intellectuals Apologize to Putin for Lies on MH17, Syria, Ukraine…

 193. Nico de Geit says:

  Keesje:
  Geit,

  Je hebt toch geen achtergestelde deposito’s of aandelen van 1 der grote nederlandse (hypotheek)banken? Zo ja, lees dit artikel goed….

  beurs.nl/nieuws/bi…038;utm_campaign=rss

  ‘Banken die als gevolg van het onderzoek zoveel extra voorzieningen moeten nemen, dat hun risicogewogen kapitaalratio’s dalen tot minder dan 8%, hebben een half jaar de tijd om hun kapitaal aan te vullen. Als dat niet lukt, moeten hun aandeelhouders en achtergestelde obligatiehouders waarschijnlijk deels worden onteigend, verwacht Sijbrand, volgens het bail-in-principe. Zo wordt voorkomen dat belastingbetalers opnieuw moeten opdraaien voor ondergekapitaliseerde banken, zoals tijdens de kredietcrisis van 2008.’

  Heb ik niet. Ik heb alleen spaargeld bij ING en Rabo, en minder dan 100k elk.

  Op het moment de betrouwbare Nederlandse staat – denk onder andere aan het onderzoek naar het neervallen van de MH17 – niet meer garant staat voor mijn spaargeld haal ik het weg.

  Het artikel gaat over gefinancierde woningen. Wat denk je van gefinancierde tuinbouw? De afzetmarkt krimpt en aardgas wordt alleen maar duurder. En dan zal er afgeschreven moeten worden. Aandeelhouders en achtergestelde obligatiehouders mogen de klappen opvangen.

  Toen het gelazer op de Krim begon, maart dit jaar, heb ik de helft van mijn aandelen verkocht. Dat voelde zo goed dat ik de rest ook maar heb verkocht. Nog geen spijt van gehad.

  De bank belde me binnen enkele dagen op om eens te komen praten. Nooit eerder meegemaakt. Natuurlijk niet ingegaan op hun aanbod. Mijn vertrouwen in banken is op een dieptepunt beland.

  Meteen een vakantie naar Yalta op de Krim gemaakt om te beleven hoe het voelt als de pinautomaten het niet doen: http://zaplog.nl/zaplog/article/vakantie_op_de_krim_een_spannend_cultureel_avontuur

 194. Nico de Geit says:

  mafketell: Deflatie slecht voor schulden en bezittingen

  Ik ga uit van deflatie – dat je morgen meer huis voor je geld koopt bijvoorbeeld. Als je euro’s aanhoudt in tijd van deflatie ben je (later) spekkoper. Maar er zitten natuurlijk wel risico’s aan.

  Maar als je nu goed leeft en goed slaapt, wat moet je dan nog meer?

 195. Jodha says:

  Yun,

  Mee eens. Onder het vigerende monetaire systeem met de continue prikkels in de media om de waarde van werkelijk alles in fiat-geld uit te drukken weet men nog slechts de prijs van zaken, niet de waarde. Voorts, de achterliggende mechanismen voor het maken van keuzes en het handelen zijn gebaseerd op bijvoorbeeld de ‘human virtues’ als beschreven door Aristoteles. Onder het yuk van de centrale bankiers, waaronder de Haagse familie met fiscale voordelen, zijn de human virtues vervangen door maximaliseren van revenue en marge zonder een limiet.
  Omdat juist de human virtues de mens menselijk maken kan je stellen dat het plannetje van de centrale bankiers de menselijkheid uit de samenleving verwijdert.
  De fransen hadden in 1793 een goede oplossing voor deze lieden.

 196. Adamus says:

  Nico de Geit: Ik ga uit van deflatie – dat je morgen meer huis voor je geld koopt bijvoorbeeld. Als je euro’s aanhoudt in tijd van deflatie ben je (later) spekkoper. Maar er zitten natuurlijk wel risico’s aan.

  Maar als je nu goed leeft en goed slaapt, wat moet je dan nog meer?

  Dan heb je niets van deflatie begrepen. Hun kun je in Denken dat dat goed is voor een digitale ‘bezitting’. Maar ieder zijn meug.

 197. László says:

  Yun: Voor mij is welvaart juist de toegenomen vrijheid van mensen, de langere levensverwachting, de vergrote begaandheid met zwakkeren en minderheden, de verruiming van het culturele landschap, de vermeerdere aandacht voor het geluk van de mens, etc. etc.

  Je bedoelt “Welzijn”

 198. Adamus says:

  mafketell:
  @ Adamus, het is zover…… Lang gewacht …..

  omroepgelderland.n…ent.htm#.VARNzqOWoeM

  Dure grond 😉

 199. Nico de Geit says:

  Adamus: Dan heb je niets van deflatie begrepen. Hun kun je in Denken dat dat goed is voor een digitale ‘bezitting’. Maar ieder zijn meug.

  Voorlopig ben je spekkoper als je wacht met die digitale bezitting om te ruilen voor bijvoorbeeld een huis. Ik ga er vanuit dat de kredietgroei is gestopt, in ieder geval waar het voor financiering van woonhuizen werd aangewend.

  Dat de prijzen van woningen omlaag gaan, dat kan bijna niet anders. we gingen immers van aflossingsvrij naar verplicht aflossen. De prijscorrectie die daarmee samenhangt is gaande.

  Als daar nog een keer een flinke oorlog bovenop komt, wat de VS graag wil, maak dan je buik maar nat.

  Ze zeggen dat je voordelig kunt kopen als het bloed door de straten loopt. Maar dan moet je wel aan geld kunnen komen en de bank is dan meestal dicht.

  Het laatste nieuws uit Oekraïne: het gaat niet zo goed met de Oekraïense economie en in Kiev kun je grivna’s (oekraiense valuta) niet meer omwisselen tegen euro’s/dollars/roebels, etc. Dat was niet te zien aankomen natuurlijk.

 200. Nico de Geit says:

  Adamus: Dan heb je niets van deflatie begrepen.

  Dat moet je me toch eens een keer uitleggen dan.

  Deflatie betekent voor mij dat de prijzen van veel dingen morgen lager zijn dan vandaag. De prijs voor een huis bijvoorbeeld.

 201. Nico de Geit says:

  Euro’s vasthouden heeft in ieder geval twee risico’s: (1) de briefjes waarop die euro’s gedrukt worden worden nu overal geaccepteerd als betaalmiddel, maar of dat morgen nog zo is en wat je er dan mee kan kopen moet je maar afwachten. Maar ik denk dat het wel los zal lopen.

  (2) breng je die briefjes naar de bank en leen je je geld dus uit aan de bank, dan moet je nog maar afwachten of je je geld ooit nog terugkrijgt. De Nederlandse staat staat weliswaar garant, maar als die net zo betrouwbaar blijkt als bij het onderzoek baan de MH17 belooft dat niet veel goeds.

 202. huizenhyper says:

  Nico de Geit: Op het moment de betrouwbare Nederlandse staat – denk onder andere aan het onderzoek naar het neervallen van de MH17 – niet meer garant staat voor mijn spaargeld haal ik het weg.

  Ze praten er wel al over…
  Ik kan me niet voorstellen dat ze de spaargeld-garantstelling van 100k durven af te schaffen juist in deze tijd.
  Dat zou een ongelofelijke domme zet zijn. Dan ga je wat meemaken.

  Ik kan onze Nederlandse overheid niet meer dan zeer dringend adviseren om minimaal de komende 5 jaren met geen woord te reppen over de spaarders-garantieregeling, laat staan dat deze word opgeheven of gereduceerd.

 203. Dawg says:

  Nico de Geit: Deflatie betekent voor mij dat de prijzen van veel dingen morgen lager zijn dan vandaag. De prijs voor een huis bijvoorbeeld.

  Denk dat Adamus bedoelt dat ons systeem zo afgeladen zit met schuld dat het geen deflatie meer aan kan.

  Stel dat je met je onderneming voor ettelijke miljoenen geinvesteerd heb in een nieuw product of een een nieuwe productielijn. Dan krijg je deflatie. Je moet nu je prijzen voortdurend verlagen om wat te kunnen verkopen, maar ondertussen lopen je aflossings- en renteverplichtingen gewoon door. da’s een recept voor faillissement van je bedrijf en als alle bedrijven dik in de schulden zitten een recept voor het faillissement van je financiele sector en vervolgens revolutie, moord en doodslag. Als je als zittende macht over een printer beschikt zul je die waarschijnlijk wel gebruiken om zoiets te voorkomen. Dus het wordt misschien eventjes deflatie maar dat zal waarschijnlijk niet lang duren.

  Maar misschien bedoelt Adamus iets anders.

 204. mafketell says:

  De woekertjes ….. eenvandaag

  5k afkoop voor een schade van 50k

  http://www.eenvandaag.nl/economie/53624/geheime_schikkingen_in_woekerpolisdossiers?autoplay=1

 205. mafketell says:

  Grappig, volgde zelf Ierland van 9 x modaal naar 3.5 x modaal

  Hier een plaatje van de zeepbel NL in de jaren ’80 ook naar 3.5 x modaal, eigenlijk toen een mini belletje, nu maxi-maxi zeepbel ( nu nog 6.9 x modaal en dan is er al 20% van de prijs af )

  http://www.luxetveritas.nl/images/e345f0a38c26_BE56/vastgoedhausse_3.png

  Plaatjes vullen de inconnu gaatjes 🙂

 206. mafketell says:

  DERIVATEN MET TOEZICHTBELEMMERENDE BEPALINGEN ……

  Waar hálen die maffe banken het vandaan, dit begint echt op een soap te lijken …… 🙂 de dans der derivaten ….. blijven lachen mensen ……. dit is te erg voor woorden, oh wat zijn we belazerd ……. de rekening hiervoor zal hoog zijn, MET toezicht uiteraard 😉 …..

  http://www.vastgoedmarkt.nl/nieuws/2014/09/02/67-corporaties-met-derivatencontracten

 207. Adamus says:

  . Als je als zittende macht over een printer beschikt zul je die waarschijnlijk wel gebruiken om zoiets te voorkomen. Dus het wordt misschien eventjes deflatie maar dat zal waarschijnlijk niet lang duren.

  Maar misschien bedoelt Adamus iets anders.

  In die sfeer ja.
  Hoorde van iemand die hier en daar toezichthouder is 🙂 : (bedrijfs)OG waarde wordt bepaald door het proces dat erdoor gaat. Gaat m.i. ook op voor huizen (en verzorgings-verpleeg-zieken-overheidsgebouwen). Je kunt dan voor het gedeflateerde geld een ‘goedkoper’ huis kopen, maar op dat moment wordt de waarde van ‘de schuld die de bank aan jou heeft’, jouw cash ook duidelijk: minder.

 208. Adamus says:

  Nico de Geit:
  Euro’s vasthouden heeft in ieder geval twee risico’s: (1) de briefjes waarop die euro’s gedrukt worden worden nu overal geaccepteerd als betaalmiddel, maar of dat morgen nog zo is en wat je er dan mee kan kopen moet je maar afwachten. Maar ik denk dat het wel los zal lopen.

  (2) breng je die briefjes naar de bank en leen je je geld dus uit aan de bank, dan moet je nog maar afwachten of je je geld ooit nog terugkrijgt. De Nederlandse staat staat weliswaar garant, maar als die net zo betrouwbaar blijkt als bij het onderzoek baan de MH17 belooft dat niet veel goeds.

  NL mag een een PR assistent leveren aan kantoor van Juncker. Er moet een boel goed nieuws gecommuniceerd worden.

 209. Adamus says:

  Nico de Geit: Ik ga uit van deflatie – dat je morgen meer huis voor je geld koopt bijvoorbeeld. Als je euro’s aanhoudt in tijd van deflatie ben je (later) spekkoper. Maar er zitten natuurlijk wel risico’s aan.

  Maar als je nu goed leeft en goed slaapt, wat moet je dan nog meer?

  Gemeente Utrecht krijgt bijvoorbeeld een voorzitter van de rekenkamer die het met de plaats van de komma niet zo nauw neemt -zoals politici dat graag zien. Wat betekent dat voor woonlasten?

 210. ML says:

  mafketell: Garantstelling van
  75 miljard in 2008 naar
  500 miljard in 2014 ……
  GDP is wel gelijk gebleven ……. in die 6 jaar
  En we sparen ook al niet meer, vandaag ….. ‘ CBS spaartegoeden groeien nauwelijks meer ‘
  Zo maar wat mijmeringen

  zijn gelukkig geen fundamentals 😉

 211. Steven says:

  wellicht dat deze mensen helemaal geen voedselpakket nodig hebben met 200 minder huur (of hypotheek)

  http://nos.nl/artikel/694169-voedselbank-weert-genereus-gezin.html

 212. Tijl says:

  Wat een enorme soap in Kiev zeg, die Porkychenko is niet goed wijs.

 213. Frans says:

  Tijl:
  Wat een enorme soap in Kiev zeg, die Porkychenko is niet goed wijs.

  Over een soap gesproken….
  https://www.youtube.com/watch?v=1dMC0BkhQiY

 214. Nico de Geit says:

  Dawg: Dus het wordt misschien eventjes deflatie maar dat zal waarschijnlijk niet lang duren.

  En tegen die tijd zal dus ook de prijs van edelmetaal omhoog moeten.

 215. lorenzo says:

  Frans,

  We kunnen dan ook best spreken over een rusland-zeepbel in dit theater .

 216. Frans says:

  lorenzo:
  Frans,

  We kunnen dan ook best spreken over een rusland-zeepbel in dit theater .

  Misschien ligt het aan mij, maar de krankzinnigheid van de wereld en de gebeurtenissen lijken exponentieel toe te nemen. Een grote mind fuck.

  Ik denk dat “ze” zo snel mogelijk van het stadium dat mensen wakker worden naar het stadium willen dat ze zo’n overload aan krankzinnigheid over zich heen krijgen dat ze of zelfmoord plegen, of in letarghie raken.

  Ik wacht rustig af: ik probeer het te zien voor wat het is, wist allang natuurlijk wat er in het vat zat.

 217. Juan belmonte says:

  ps:
  mafketell,

  Because you’re worth it:

  telegraaf.nl/dft/n…joenen_houden__.html

  Staal mag zijn miljoenen houden aan vertrekpremie.
  De huidige huurders betalen de schade via de verhuurdersheffing.
  Gevalletje volledig logisch 🙂

 218. Juan belmonte says:

  Vrouwen van ijzer
  Mannen van staal

  Het moreel besef
  Klotst over de plinten.

 219. Juan belmonte says:

  mafketell:
  Grappig, volgde zelf Ierland van 9 x modaal naar 3.5 x modaal

  Hier een plaatje vande zeepbel NL in de jaren ’80 ook naar 3.5 x modaal, eigenlijk toen een mini belletje, nu maxi-maxi zeepbel(nu nog 6.9 x modaal en dan is er al 20% van de prijs af )

  luxetveritas.nl/im…vastgoedhausse_3.png

  Plaatjes vullen de inconnu gaatjes

  Is er ook zo’n plaatje tot en met 2014 ?

 220. ps says:

  Juan belmonte,

  http://www.bbc.com/news/world-asia-india-29028205

  http://dfep0xlbws1ys.cloudfront.net/cache/65/19/6519329ae66d78c6ccdec1e00766286e.jpg

  Apen hebben meer fatsoen dan hun gedegenereerde neefjes en nichtjes die tegenwoordig in toenemende mate in het nieuws komen!

 221. Frans says:

  Vital, New Batchelor-Cohen interview over de Oekraine.
  http://www.tfmetalsreport.com/podcast/6094/vital-new-batchelor-cohen

 222. László says:

  mafketell: Zonder grootschalige schuldkwijtschelding komen we hier niet uit

  Voor wie? Door wie? Hoeveel?

  Zonder plan is het een loze kreet.

  Er is vast wel iemand die een linkje naar een goed plan heeft.

 223. Adamus says:

  ps:
  mafketell,

  Because you’re worth it:

  telegraaf.nl/dft/n…joenen_houden__.html

  Wij hebben nu eenmaal andere waarden zegt Timmermans. Mikhail Khordokovsky/Staal. Putin zou er wel raad mee weten.

 224. Adamus says:

  Juan belmonte: Staal mag zijn miljoenen houden aan vertrekpremie.
  De huidige huurders betalen de schade via de verhuurdersheffing.
  Gevalletje volledig logisch

  Dat heeft Staal ook niet kunnen voorzien. Hij begreep de produkten immers.

 225. mafketell says:
 226. mafketell says:

  László: Er is vast wel iemand die een linkje naar een goed plan heeft.

  BCG debt reduction, wilt u even alles inleveren 😉 …..

  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/BCG-necessary_debt_reduction.png

 227. mafketell says:

  Sorry Lásló een beetje flauw, hier het hele rapport

  ( Voor minder dan 100.000 euro klappen deze jongens hun laptop niet open. )

  http://www.bcg.com/documents/file87307.pdf

 228. László says:

  mafketell,

  Ok, dat is een start, max 180% GDP als doel. Maar als het om de hypotheekschulden gaat. Hoe ga je dat dan verdelen? Onder water eerst? Hoe ga je met mensen om die wel afgelost hebben?

 229. mafketell says:

  László: Maar als het om de hypotheekschulden gaat.

  Nikx aan de hand hoor 🙂 Uw waarde collega Mr. G. Hukker van de NVM zegt hier het volgende over ……

  ‘Toch hoeven we niet te vrezen. De Nederlandse huizenmarkt is over het algemeen behoudend gefinancierd’

 230. mafketell says:

  Draadje werkt weer perfect

  Hoera voor onze admin 🙂

 231. eric406 says:

  László:
  mafketell,

  Hoe ga je met mensen om die wel afgelost hebben?

  Die moeten het betalen! Of dacht je dat de huurders dat er nog wel even bij nemen?

 232. László says:

  mafketell: Uw waarde collega

  ???

  Plannen afschieten is makkelijk, ik bedoel een plan voor het reduceren van de NL schulden.

  pdf-je moet ik nog lezen

 233. László says:

  eric406: Die moeten het betalen! Of dacht je dat de huurders dat er nog wel even bij nemen?

  Klinkt nog steeds niet als een plan.

 234. Dawg says:

  László: Voor wie? Door wie? Hoeveel?

  Zonder plan is het een loze kreet.

  Er is vast wel iemand die een linkje naar een goed plan heeft.

  http://www.bcg.com/documents/file87307.pdf

 235. Dawg says:

  mafketell,

  ‘k Ben weer overbodig zie ik nu pas.

 236. Dawg says:

  László:
  mafketell,

  Ok, dat is een start, max 180% GDP als doel. Maar als het om de hypotheekschulden gaat. Hoe ga je dat dan verdelen? Onder water eerst? Hoe ga je met mensen om die wel afgelost hebben?

  Plan voor schuldsanering maken is helemaal niet moeilijk. Probleem is alleen hoe het te verkopen.

 237. mafketell says:

  Dawg,

  🙂

  Strakjes op TV Hollandse Zaken
  In de wurggreep van de banken, over rentederivaten in het MKB ….

  http://www.hollandsezaken.tv/home/uitzending/hollandse-zaken-woensdag-3-september-2014/

 238. László says:

  Dawg: Probleem is alleen hoe het te verkopen.

  Dat bedoel ik idd met een goed plan, realiseerbaar en verkoopbaar.

 239. Frans says:

  mafketell:
  Dawg,

  Strakjes op TV Hollandse Zaken
  In de wurggreep van de banken, over rentederivaten in het MKB ….

  hollandsezaken.tv/…ag-3-september-2014/

  Bedankt voor de tip!
  Kijk wel geen TV maar, kan altijd later op het internet kijken. (hoezo hypocriet?)

  De tekst al gelezen? 1 op de 5 bedrijven vallen onder bijzonder beheer bij de banken. Maar goed, de huizenmarkt gaat weer aantrekken en de huizenprijzen rijzen straks weer de pan uit, natuurlijk…..

 240. László says:

  Aantal woningen verkocht op funda in 1 jaar
  http://woningmarktcijfers.staanhier.nl/blog/grafieken-aanbod/?soort=verkocht&gegeven%5B%5D=bestaande-bouw&breedte=800

  Er zijn een boel mensen die er weer zin in hebben.

 241. eric406 says:

  László:
  Aantal woningen verkocht op funda in 1 jaar
  woningmarktcijfers…ouw&breedte=800

  Er zijn een boel mensen die er weer zin in hebben.

  Ja, nog even en funda is leeg.

 242. Adamus says:

  Frans: Bedankt voor de tip!
  Kijk wel geen TV maar, kan altijd later op het internet kijken. (hoezo hypocriet?)

  De tekst al gelezen? 1 op de 5bedrijven vallen onder bijzonder beheer bij de banken. Maar goed, de huizenmarkt gaat weer aantrekken en de huizenprijzen rijzen straks weer de pan uit, natuurlijk…..

  Er zijn een paar consultancybureaus die onder bijzonder beheer van abn vallen: werk zat 🙂

 243. Adamus says:

  eric406: Ja, nog even en funda is leeg.

  De aggregatietoestand van de beerput is overgegaan in een gas.

 244. Adamus says:

  eric406: Die moeten het betalen! Of dacht je dat de huurders dat er nog wel even bij nemen?

  Daar worden nog de laatste druppeltjes uitgeperst: oude vrouwtjes met een moeilijke zoon krijgen dan de woco en ggd op bezoek…..kopen of eruit!

 245. mafketell says:

  Een eerlijk verhaal van de Steeg, het is en blijft een bankmannetje natuurlijk met propagandaverhaaltje om te QE-en enzo 😉 https://www.rabobank.nl/privatebanking/servicemenu/nieuws/kennis/economie_internationaal/

  ‘We zijn al snel 20 tot 25% per persoon armer dan in 2008. Een groot verschil. ‘

  Japanistan heeft ie het ook over, daarom hier maar vast een plaatje hoe het ging met het huizengebeuren daar, toen ……..

  http://www.dekritischebelegger.nl/wp-content/uploads/2010/07/Huizenprijzen-in-Japan-1980-2010.jpg

 246. mafketell says:

  mafketell,

  17 mei 2007 –

  SUB-PRIME IS CONTAINED …… hilarisch, ik vergeet die woorden toen nooit meer 🙂

  Nu de Steeg nog sub-prime is contained …….. DAN weten we pas waar we aan toe zijn …….

  Een mooie dag zeepbellers, ( heerlijk schilderweer ) 🙂 , en maak er maar weer een mooie dag van

 247. Nico de Geit says:

  mafketell:
  Dawg,

  Strakjes op TV Hollandse Zaken
  In de wurggreep van de banken, over rentederivaten in het MKB ….

  hollandsezaken.tv/…ag-3-september-2014/

  Interessant. Kunsthandelaar met – volgens eigen zeggen – een voorraad van 700k die voor 40k voor de bijl gaat. Een KDV dat heeft geïnvesteerd in OG. Een boekenhandelaar en een taximan waar het ook fout mee ging.

  Een boekenhandelaar moet zijn geld in boeken steken, niet in OG. een taximan kan zijn auto’s leasen en zijn pand huren.

  Ik denk dat ze allemaal rijk wilden worden door ‘eigenaar’ te zijn van OG. Behalve de kunsthandelaar, dat is een geval apart. Zijn voorraad van 7 ton bracht 17k op op de veiling.

  In de uitzending wordt niet ingegaan op ‘overcapaciteit’. Interessant is de uitspraak van de bank dat ‘niet-renderende bedrijven een gevaar zijn voor de maatschappij’. Ik zie banken eerder als een gevaar voor de maatschappij.

  Als vermogende (gepensioneerde) personen eigenaar zijn van de panden, of pensioenfondsen, voor het KDV, de taximan en de boekenhandelaar dan was de bank overbodig geweest.

  De gepensioneerden het risico van het kapitaalintensieve deel, het pand dus, de ondernemer het risico van zijn boekenhandel, kdv-spulletjes.

  Wat blijft er over van een taxibedrijf als het pand is gehuurd en de auto’s zijn geleast? De bank is hier het probleem door ondernemers leningen met lage rente te geven en ze nu opeens terug te vragen of de rente te verhogen.

 248. Nico de Geit says:

  De keurig meneer zegt dat de bank geld uitleent van spaarders en aandeelhouders. Dat is maar voor een heel klein deel waar. De bank leent geld uit dat uit het niets komt.

 249. Nico de Geit says:

  In de uitzending komt het echte probleem niet naar voren: zonder geld kun je niet kopen. Waarom heeft de bank die bedrijven ooit geld geleend voor OG? Werden de prijzen lekker hoog van. En nu zit de hele maatschappij met de gebakken peren. Banken zijn een groot gevaar voor de maatschappij.

 250. Steven says:

  Nico de Geit,

  Je kent ze toch nog wel. Die irritante DSB reclames met van die zelfgenoegzame huizenleners?

  https://www.youtube.com/watch?v=reyN9UFpTnY

  OG: dat moest je hebben om nog meer te kunnen lenen.

 251. Frans says:

  http://armstrongeconomics.com/2014/09/03/eurobonds-the-coming-federalization-of-europe/

  We will still see the global Sovereign Debt Crisis accelerate for there is NO INTENTION to repay anything to anyone. Governments will have to stop the borrowing and downsize. That is what we will see on the horizon. But they will kick and scream all the way to their grave

 252. Dawg says:

  Frans,

  Bij aflossen van staatsschuld verdwijnt door de centrale bank in omloop gebracht geld. Armstrong is een demogoog.

 253. Frans says:

  Dawg:
  Frans,

  Bij aflossen van staatsschuld verdwijnt door de centrale bank in omloop gebracht geld. Armstrong is een demogoog.

  Yep. Armstrong zit wel heel erg in het kamp dat het allemaal de fout is van de overheid die teveel geld uitgeeft. (socialisme) Hij heeft echter ook wel gezegd dat overheid geen schuld zou moeten (kunnen) hebben, dus dat de geldcreatie niet door centrale banken tegen rente zou moeten plaatsvinden.

  Anyway: Armstrong is in heel veel zaken veel verder dan de rest van de financieele “experts”.

 254. Cartoonist says:

  László: Klinkt nog steeds niet als een plan.

  Een lading gesofistikeerde propaganda is de basis van ieder plan als het van de banken en de overheid komt.

  Er zijn een boel mensen die er weer zin in hebben.

  Ja, mannen als Lászl&#243 verlangen overtuigende propaganda. Hij zal wel een plan bedoelen met zoiets als het herfinancieren van schulden en het doorschuiven van verplichtingen. En ……… tata… tateretateretaaaa…. QE tot in het oneindige.

  In mijn overtuiging is het noodzakelijk dat een goed doordacht plan om de financiele chaos op te lossen als een van de belangrijkste ingredienten bevat:
  Neurenberg II proces voor bankiers en kleptocraten.

 255. DenVrolijkeHuurder says:

  Frans: Yep. Armstrong zit wel heel erg in het kamp dat het allemaal de fout is van de overheid die teveel geld uitgeeft. (socialisme) Hij heeft echter ook wel gezegd dat overheid geen schuld zou moeten (kunnen) hebben, dus dat de geldcreatie niet door centrale banken tegen rente zou moeten plaatsvinden.

  Anyway: Armstrong is in heel veel zaken veel verder dan de rest van de financieele “experts”.

  Overheden die geen schulden hebben? Hoe stel je dan voor om grote investeringen in bijvoorbeeld infrastructuur te financieren?

  Wachten tot je genoeg belastinggeld hebt opgepot?

 256. Dawg says:

  DenVrolijkeHuurder: Overheden die geen schulden hebben? Hoe stel je dan voor om grote investeringen in bijvoorbeeld infrastructuur te financieren?

  De overheid brengt(via de centrale bank) geld in omloop op het moment dat haar uitgaven groter zijn dan haar inkomsten. Als compensatie hiervoor worden staatsobligaties in omloop gebracht die geplaatst worden bij het bankwezen of (niet geldscheppende) instellingen als pensioenfondsen en verzekeraars. Tegenover de geldschepping staat dus staatsschuld.Onze samenleving kan niet zonder geld. Vraag is of we die staatsschuld daarbij nodig hebben.

  Wachten tot je genoeg belastinggeld hebt opgepot?

 257. Dawg says:

  Ging iets mis met kwoten.

 258. mafketell says:

  Proest wat een crisis
  de ECB wordt een BAD BANK
  en een bad bank

  Sparen om de rente te kunnen betalen op je spaargeld ? lol , wie is hier nou gek ?

  De ECB is in actie gekomen om ZICHZELF in stand te houden
  en de rest kan stikken …… Helderrrrrrr 🙂

 259. DenVrolijkeHuurder says:

  Dawg:

  Blijkbaar heb ik niet genoeg verstand van obligaties, maar volgens mij komt het geld voor die obligaties niet bij de centrale bank vandaan, maar wordt het opgehaald bij die investeerders.

  De overheid gaat dus een schuld aan om investeringen te doen.

  Er worden wel staatsobligaties opgekocht door de ECB (OMT, etc) maar volgens mij geldt dit alleen voor noodlijdende landen. Dit is zeker geen standaardpraktijk voor reguliere staatsobligaties.

  Lijkt me ook volstrekt niet wenselijk gezien het feit dat risicoweging voor investeringen van volledig uit beeld raakt.

 260. mafketell says:

  De Blok Strop

  met het nieuwe huurbeleid
  bent u 9% extra huur kwijt

  http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/prijzen/publicaties/artikelen/archief/2014/2014-4118-wm.htm

 261. mafketell says:

  De Strop van Blok

  Je betaalt nu ruim één maand extra huur per jaar

 262. Nico de Geit says:

  mafketell: met het nieuwe huurbeleid
  bent u 9% extra huur kwijt

  Uiteraard uitsluitend voor sociale huurders, niet voor vrije sector huurders.

 263. Dawg says:

  DenVrolijkeHuurder: Blijkbaar heb ik niet genoeg verstand van obligaties, maar volgens mij komt het geld voor die obligaties niet bij de centrale bank vandaan, maar wordt het opgehaald bij die investeerders.

  De overheid gaat dus een schuld aan om investeringen te doen.

  Er worden wel staatsobligaties opgekocht door de ECB (OMT, etc) maar volgens mij geldt dit alleen voor noodlijdende landen. Dit is zeker geen standaardpraktijk voor reguliere staatsobligaties.

  Lijkt me ook volstrekt niet wenselijk gezien het feit dat risicoweging voor investeringen van volledig uit beeld raakt.

  Waarom zou een staat geld moeten ophalen bij beleggers voor een investering of van welke uitgave dan ook? Een staat moet gewoon het geld maken dat bij die uitgave hoort. De enige restrictie daarbij is dat er niet zoveel geprint mag worden dat er inflatie ontstaat.

 264. Steven says:

  Net weer een idiote renteverlaging. (geld is interbancair zowat gratis te noemen). De euro zakt nu ook flink ten opzichte van de dollar.

  Ze worden weer bedankt.. 😉

 265. Adamus says:

  Cartoonist,

  Neurenberg light of gaat gaan ze eindigen met een lange nek?

 266. Adamus says:

  Dawg: Waarom zou een staat geld moeten ophalen bij beleggers voor een investering of van welke uitgave dan ook? Een staat moet gewoon het geld maken dat bij die uitgave hoort. De enige restrictie daarbij is dat er niet zoveel geprint mag worden dat er inflatie ontstaat.

  Je houdt het wel erg kort 😉

 267. Adamus says:

  mafketell:
  De Blok Strop

  met het nieuwe huurbeleid
  bent u 9% extra huur kwijt

  cbs.nl/nl-NL/menu/…014/2014-4118-wm.htm

  We leven hier met een budget, dus het ene up: dan het andere down. En down is datgene waar 21%btw opzit. Dus wat ze willen bereiken is mij een raadsel.

 268. László says:

  Cartoonist: Ja, mannen als László verlangen overtuigende propaganda. Hij zal wel een plan bedoelen met zoiets als het herfinancieren van schulden en het doorschuiven van verplichtingen.

  Juist niet, mijn vraag is on topic. Schulden die niet afbetaald worden.
  Hoe zou een schuldsaneringsplan voor de NL private schulden er uit kunnen zien?

  Cartoonist: Neurenberg II proces voor bankiers en kleptocraten.

  Daar heb je nogal wat aan met je huis onder water.

  mafketell: http://www.bcg.com/documents/file87307.pdf

  Dawg: http://www.bcg.com/documents/file87307.pdf

  De BCG komt met de randvoorwaarden.
  Maar nu nog een plan. Volgens mij is het grootste probleem de ‘gelijke’ behandeling van aflossers vs niet aflossers.
  En moet je iemand die een hypo uit 2008 heeft gelijk behandelen als iemand die in 2000 of in 2013 getekend heeft.

 269. Adamus says:

  mafketell:
  mafketell,

  17 mei 2007 –

  SUB-PRIME IS CONTAINED …… hilarisch, ik vergeet die woorden toen nooit meer

  Nu de Steeg nog sub-prime is contained …….. DAN weten we pas waar we aan toe zijn …….

  Een mooie dag zeepbellers, ( heerlijk schilderweer ) , en maak er maar weer een mooie dag van

  ‘Pas als het monetaire kanaal werkt en hervormingen verder zijn doorgevoerd heeft verder verruimen van monetair beleid of begrotingsbeleid zin.’

  Pfffffff

 270. Adamus says:

  László,

  Gelijk volgens het deurwaardersbeginsel.

 271. Dawg says:

  László,

  Je zit voor dat je het weet in een mijnenveld van arbitraire keuzes.

  Vind alleen daarom al Steve Keen z’n voorstellen voor een debt jubilee praktischer.

 272. Denvrolijkehuurder says:

  Dawg: Waarom zou een staat geld moeten ophalen bij beleggers voor een investering of van welke uitgave dan ook? Een staat moet gewoon het geld maken dat bij die uitgave hoort. De enige restrictie daarbij is dat er niet zoveel geprint mag worden dat er inflatie ontstaat.

  Dat getuigd wel van een stevig vertrouwen in de kennis en kunde van onze politici en ambtenaren. Incentives om precies dat te doen wat je laatste zin verbied zijn daarbij gigantisch.

 273. Juan belmonte says:

  László,


  En moet je iemand die een hypo uit 2008 heeft gelijk behandelen als iemand die in 2000 of in 2013 getekend heeft.

  Tuurlijk:
  Huis kopen in 2000 slimme z
  Huis kopen in 2008 slimme z
  Huis kopen in 2011 slimme z
  Huis kopen in 2014 slimme z
  En altijd behoudend gefinancierd, waarom onderscheid ?

 274. Juan belmonte says:

  mafketell:
  De Strop van Blok

  Je betaalt nu ruim één maand extra huur per jaar

  De derivatenavonturen
  En hun vertrekbonussen
  Moeten ook betaald

 275. DenVrolijkeHuurder says:

  Dawg: Waarom zou een staat geld moeten ophalen bij beleggers voor een investering of van welke uitgave dan ook? Een staat moet gewoon het geld maken dat bij die uitgave hoort. De enige restrictie daarbij is dat er niet zoveel geprint mag worden dat er inflatie ontstaat.

  Verder is een staat die ongebreideld over de geldpers beschikt waarschijnlijk niet het ideaalbeeld van een ‘staat zonder schulden’ dat Frans voor ogen heeft. 😉

 276. Dawg says:

  DenVrolijkeHuurder: Verder is een staat die ongebreideld over de geldpers beschikt waarschijnlijk niet het ideaalbeeld van een ‘staat zonder schulden’ dat Frans voor ogen heeft.

  Het gaat niet om omgebreidelde geldschepping, maar om het democratisch gelegitimeerde recht van de staat om die hoeveelheid geld in omloop te brengen die het meest dienstig is aan het algemeen belang. Je zou daarbij de politiek desnoods enigszins of meer op afstand kunnen zetten door beslissingen dien aangaande in handen van een te leggen in handen van een commissie van monetaire deskundigen. Ook kun je aan meer marktconforme disciplineringsmaatregelen denken. Misschien een centrale bank/Min van Fin die ten alle tijde goud in en verkoopt tegen marktconforme prijzen.

  Vergis je niet, in de afgelopen 40 jaar was de private geldschepping/schuldgroei in de Westerse landen 4 x zo groot als de groei van de staatsschuld (zei daar iemand Nederlandse hypotheekschuld?)

  Met een staat die soeverein is in de uitgifte van geld kan de eerste stap die we zetten naar een verkleinig van de schulden het opkopen van staatsobligaties in het bezit van de banken zijn.

 277. Cartoonist says:

  Adamus: Neurenberg light of gaat gaan ze eindigen met een lange nek?

  Neurenberg met pin-kassa.
  Alle corrupte kleptocraten en bankiers moeten eerst aftikken.

  Dat beantwoord gelijk de vraag van László.

  Dit proces zal zal vele vele duizenden miljarden op kunnen leveren.
  Immers alle schuld is ontstaan uit door de centrale banken geschapen geld.
  vraag: Hoeveel geld dat dan is ?
  antwoord: Tel alle schulden internationaal maar op. (staats- + bedrijfs- + prive-schulden)

  Denk eens aan al die landen die vakkundig in de schulden zijn gemanouvreerd. Dat probleem is absoluut en moreel groter dan die 1 miljoen onderwater hypo’s hier te lande.

 278. László says:

  Juan belmonte,

  Wat is jouw plan?

 279. László says:

  Cartoonist: Dat beantwoord gelijk de vraag van László.

  Welke boedoel je precies. Een plan heb ik in iedergeval nog niet.

 280. László says:

  Dawg: Je zit voor dat je het weet in een mijnenveld van arbitraire keuzes.

  Nou, die blijven er genoeg.
  NL, euro zone of EU.
  Laten we het eenvoudig houden.
  NL ongeveer 13mln mensen boven de 18.
  10K per persoon lijkt me te weinig, maar kost wel 130mjd. 33K per persoon zet pas zoden aan de dijk, maar kost 400mjd.

  Het uitvoeren van zo’n plan kost minstens 2 jaar, je moet er wel voor zorgen dat de schulden afgelost worden en dat project met één rekeningnummer voor toeslagen loopt ook nog steeds.

  Let wel dat de totale schuld toeneemt omdat niet iedereen schulden heeft.

 281. Cartoonist says:

  DenVrolijkeHuurder: Blijkbaar heb ik niet genoeg verstand van obligaties, maar volgens mij komt het geld voor die obligaties niet bij de centrale bank vandaan, maar wordt het opgehaald bij die investeerders.

  Er zitten praktischaltijd banken tussen die ‘marketmaker’ zijn voor obligaties, effekten, staatsleningen enz.

  Systeen banken kunnen vele malen meer geld uitgeven dan dat ze in kas hebben. ALs tegenwaarde in de boeken komen dan de effekten,obligaties,hypotheken en andere assets
  Een systeem-bank speelt gewoon voor investeerder.
  De kleine investeerders kunnen alleen bij de bank terecht die d.m.v. schaalgroote alle waarden kan en zal manipuleren.

 282. Juan belmonte says:

  László,

  Hardop blijven nadenken.
  En de uwe ?

 283. László says:

  Cartoonist: Alle corrupte kleptocraten en bankiers moeten eerst aftikken.

  Dat geld hebben ze echt niet meer liggen hoor. Daar zijn andere verliezen mee gedekt, aandeelhouders betaald, een beetje salarissen, een beetje belasting.

  Neurenberg II, gebrek aan een echt idee.

  Geen poëzie, maar het rijmt wel.

  In Zuid-Afrika hadden ze de waarheidscommissie, misschien wel haalbaar, maar niet prettig om naar te kijken denk ik, net parlementaire enquête.

  Het valt me wel een beetje tegen van jullie, iedereen de maat nemen, maar zelf nog niet eens nagedacht hebben over een oplossing.

 284. László says:

  Juan belmonte: En de uwe ?

  Voor welk probleem?

 285. Dawg says:

  László: Let wel dat de totale schuld toeneemt omdat niet iedereen schulden heeft.

  Heb je het nu over het plan van de BCG of over dat van Keen.

 286. Cartoonist says:

  Denvrolijkehuurder: Dat getuigd wel van een stevig vertrouwen in de kennis en kunde van onze politici en ambtenaren. Incentives om precies dat te doen wat je laatste zin verbied zijn daarbij gigantisch.

  Ja laten we bankiers vertrouwen.
  Die dragen immers een krijtstreeppak.

  László: Dat geld hebben ze echt niet meer liggen hoor. Daar zijn andere verliezen mee gedekt, aandeelhouders betaald, een beetje salarissen, een beetje belasting.

  Nee hoor, al die biljardairs zoals george Soros zijn eigenlijk straatarm. Laten we ze nog wat geld toespelen d.m.v. banken bail-outs.

 287. László says:

  Dawg: Keen

  Iedereen gelijk behandelen is verkoopbaar.

  Uit het BCG document haal ik niet 1 2 3 een plan voor de NL private schulden.

 288. Adamus says:

  Nu bij eenvandaag de Rabo neergezet als DSB. Alleen Hans van Goor ontbreekt 😉

 289. Juan belmonte says:

  László: Voor welk probleem?

  Bijvoorbeeld de “behoudend gefinancierde” woningmarkt met naar verluid een miljoen woningen onder water, om maar iets te noemen.

 290. Adamus says:

  Cartoonist,

  Iemand als Staal/Vestia is al niet aan te pakken. Hoe willen men dat met bankiers doen? Ook hebben ze de politiek in een ijzeren greep. Gaat niet gebeuren.

 291. Dawg says:

  László: Iedereen gelijk behandelen is verkoopbaar.

  Uit het BCG document haal ik niet 1 2 3 een plan voor de NL private schulden.

  In het plan van Keen nemen de schulden niet toe, want het geld dat voor de Debt Jubilee nodig is wordt renteloos omloop gebracht door de staat. Huishoudingen die te diep in de schulden zitten moeten dat geld gebruiken om hun schulden af te lossen, huishoudingen zonder of met lage schulden doen met het geld wat ze goeddunkt.

  Een oplossing langs de lijnen die Keen voorstaat lijkt me nog de meest begaanbare. Overheid en particuliere sector kunnen alleen gelijktijdig hun schulden verkleinen als de binnenlandse krimp die daar een gevolg van is, kan worden tegengegaan door meer export, of preciezer, een groter overschot op de lopende rekening van de betalingsbalans. Als echter zo’n beetje de hele westerse wereld in dezelfde parket zit kan dat ook niet werken. Bail ins en bails outs van banken vergroten het schuldenprobleem alleen maar; ze laden de schulden op de schouders van het publiek. Die houden dan nog minder over om te besteden en zo krimpde economie nog verder.

  ‘k Zou het het BCG rapport nog eens moeten herlezen om er wat meer over te kunnen zeggen.

 292. Adamus says:

  Henk:
  telegraaf.nl/overg…_of_te_kopen___.html

  Handig van de telegraaf

  In twee jaar drie huurverhogingen op de mat gehad (2+2+3) en in twee jaar is mijn voormalige koopwoning 50.000 in waarde (?) gedaald!

 293. Dawg says:

  Cartoonist: Immers alle schuld is ontstaan uit door de centrale banken geschapen geld.
  vraag: Hoeveel geld dat dan is ?

  Nee, hoor. Minder dan 5%. De rest van wat wij als geld beschouwen is ‘credit mony’, geld dat ontstaat als tegenhanger van het krediet dat banken verstrekken en weer verdwijnt als dat krediet wordt afgelost.

 294. László says:

  Juan belmonte: Bijvoorbeeld de “behoudend gefinancierde” woningmarkt met naar verluid een miljoen woningen onder water, om maar iets te noemen.

  Daar maak je je al een tijdje druk om. Heb je daar nog steeds geen plan voor bedacht.
  Zeggen dat mensen niet hadden moeten kopen, dat weten ze zelf inmiddels ook wel.

  Kom nu eens met een plan.

 295. Cartoonist says:

  László: Uit het BCG document haal ik niet 1 2 3 een plan voor de NL private schulden.

  Het is heel erg navelstaarderig als je gelooft dat er een oplossing bestaat voor Nederlandse private schulden alleen.
  De oplossing bestaat uit een wereldwijde revolutie tegen de politieke corruptie en economische malversaties.

  Deze revolutie kan er alleen komen als mensen gaan zien hoe ze bedonderd worden door hun leiders in de politiek, media en de internationale instituten.
  Het lagere echelon van de overheid ,politie, leger en internationale instituten is in het algemeen van goede wil maar doorziet de machinaties door de krachten aan de top niet of nauwelijks. Aan de top zitten allemaal mensen met een teveel aan intelligente en een gebrek aan moraliteit.
  Zij sturen de grote processen in de politiek en economie vanuit hun globalistische visie. Al het voetvolk wat aangestuurd wordt heeft geen idee hoe deze machtsstructuur werkt en heeft geen enkel overzicht. Op hen heeft de propaganda vat, zij geloven al gauw wat de media hen vertelt.

 296. DenVrolijkeHuurder says:

  Cartoonist: Ja laten we bankiers vertrouwen.
  Die dragen immers een krijtstreeppak.

  Nee hoor, al die biljardairs zoals george Soros zijn eigenlijk straatarm. Laten we ze nog wat geld toespelen d.m.v. banken bail-outs.

  Jij leest ook wat je wilt horen. Ik heb het over een overheid die projecten met een positieve business case, zoals infrastructuur, financiert via leningen. Dit in de vorm van obligaties. Daarmee aangevend dat het helemaal niet gek is dat overheden schulden hebben, als reactie op het stuk van Frans.

  Als dan iemand roept dat de overheid dat geld zelf maar moet lenen in plaats van het op de kapitaalmarkt aan te trekken, dan plaats ik daar kanttekeningen bij.

  Vervolgens ben ik een vriend van de bankiers.

 297. Cartoonist says:

  Cartoonist: Het is heel erg navelstaarderig als je gelooft dat er een oplossing bestaat voor Nederlandse private schulden alleen.

  Of je moet gaan voor de oplossing dat de belastingbetaler alles betaalt. Het collectiviseren van alle schulden terwijl de elitaire top zichzelf (nagenoeg) heeft vrijgesteld van belastingen, profiteert van alle subsidies en belasting-vrijhavens en boven de wet kan leven.

  De oplossing dat de belastingbetaler alles betaalt is immorreel.

 298. Juan belmonte says:

  László,

  Lees deze blog

 299. DenVrolijkeHuurder says:

  Cartoonist: Het is heel erg navelstaarderig als je gelooft dat er een oplossing bestaat voor Nederlandse private schulden alleen.
  De oplossing bestaat uit een wereldwijde revolutie tegen de politieke corruptie en economische malversaties.

  Deze revolutie kan er alleen komen als mensen gaan zien hoe ze bedonderd worden door hun leiders in de politiek, media en de internationale instituten.
  Het lagere echelon van de overheid ,politie, leger en internationale instituten is in het algemeen van goede wil maar doorziet de machinaties door de krachten aan de top niet of nauwelijks. Aan de topzitten allemaal mensen met een teveel aan intelligente en een gebrek aan moraliteit.
  Zij sturen de grote processen in de politiek en economie vanuit hun globalistische visie. Al het voetvolk wat aangestuurd wordt heeft geen idee hoe deze machtsstructuur werkt en heeft geen enkel overzicht. Op hen heeft de propaganda vat, zij geloven al gauw wat de media hen vertelt.

  Oh man, daar ga je weer. Wat moet jouw werkelijkheid overzichtelijk zijn.

  Ik werk echter regelmatig met mensen uit de top van bestuurlijk Nederland vanuit mijn huidige baan, en kan alleen maar vaststellen dat je echt over een volstrekt vertekend beeld van de werkelijkheid beschikt.

  Lopen er mensen tussen die uit zijn op zelfverrijking? Vast net als er in iedere volksbuurt rotzakken tussen lopen. Het verschil met jongens als Staal van Vestia is dat de brokstukken groter zijn.

  Is dat de meerderheid of werken ze in het geniep samen uit een ‘globalistische visie’ om het klootjesvolk te onderdrukken? Dit soort opmerkingen zijn te grappig voor woorden. 99,9% van die mannen zijn gewoon sukkelige huisvaders met een bovengemiddelde intelligentie die in staat zijn om een verantwoordelijke managementfunctie uit te voeren.

  Maar dat valt natuurlijk lastig te rijmen met jouw waanbeelden…

 300. László says:

  Cartoonist,

  Het is niet mijn bedoeling om te suggereren dat de private schulden te isoleren zijn. Ik was gewoon benieuwd of er hier wel eens iemand nadenkt over een oplossing.
  Dat zijn er maar weinig. Jij geeft al aan dat jouw droom waarschijnlijk niet uitkomt. Laat staan dat je het zelf overleeft.

 301. László says:

  Als je hier iedereen al een paar jaar de maat neemt en zelf werkelijk geen idee voor een oplossing hebt, hoe droevig ben je dan.

 302. László says:

  Juan belmonte: Lees deze blog

  Mensen zonder zelfvertrouwen. Waarom zouden ze anders anoniem reageren. Sommigen nemen zelfs lachwekkende namen aan.

 303. Juan belmonte says:

  László,

  Hebben we het al over gehad.
  Wanneer gaat u nu eens de blog lezen ?

 304. eric406 says:

  László: Daar maak je je al een tijdje druk om. Heb je daar nog steeds geen plan voor bedacht.
  Zeggen dat mensen niet hadden moeten kopen, dat weten ze zelf inmiddels ook wel.

  Kom nu eens met een plan.

  Er kan pas sprake zijn van een oplossing als de hele zaak in elkaar geklapt is. Tot die tijd blijft het bij gesteggel tussen diverse belangengroepen.
  Zolang de politiek het strafbaar stellen van illegaliteit nog uitruild met een belastingvoordeel voor hogere inkomens, is een oplossing nog heel ver weg. In politiek Den Haag leeft al sinds 2008 de gedachte dat het allemaal wel meevalt. Ondertussen zakken we steeds verder in het moeras. Van uitstel komt geen afstel, en op enig moment zullen we met de billen bloot moeten.
  Nu kunnen ze de situatie nog verdoezelen, door de jongeren verplicht op school te laten zitten tot hun 27ste (anders krijgen ze geen uitkering), door honderduizenden in de een of andere arbeidsongeschiktheidsregeling te laten zitten. Maar de WW is onderhand een keer voorbij voor alle werkelozen van de afgelopen jaren, en de volgende lichting die de school verlaat, kan zo de bijstand in, en dan wordt de situatie in eens pijnlijk duidelijk.
  Als het bloed door de straten stroomt, gaat men pas nadenken, maar dan zullen er geen mogelijkheden voor een oplossing meer zijn want het geld is op.
  Of de rente gaat omhoog, leuk met een hypotheek van 250000. Of de rente blijft laag, en we gaan pensioenen afstempelen.

 305. Cartoonist says:

  DenVrolijkeHuurder: Is dat de meerderheid of werken ze in het geniep samen uit een ‘globalistische visie’ om het klootjesvolk te onderdrukken? Dit soort opmerkingen zijn te grappig voor woorden. 99,9% van die mannen zijn gewoon sukkelige huisvaders met een bovengemiddelde intelligentie die in staat zijn om een verantwoordelijke managementfunctie uit te voeren.

  Daar steunde de kern van het facistische Nazi regime in Duitsland 1933-1945 ook op, sukkelige huisvaders.

 306. Cartoonist says:

  Dawg: Nee, hoor. Minder dan 5%. De rest van wat wij als geld beschouwen is ‘credit mony’, geld dat ontstaat als tegenhanger van het krediet dat banken verstrekken en weer verdwijnt als dat krediet wordt afgelost.

  Centrale banken of systeem banken, ze spelen het spel samen.
  balletje balletje, daar lijkt het wel op, alleen zoveel meer gesofistikeerd.

  Het hele financiele systeem is een illusie.

 307. Cartoonist says:

  László: Laat staan dat je het zelf overleeft.

  ???

 308. Cartoonist says:

  László: Waarom zouden ze anders anoniem reageren

  misschien daarom ?

 309. Dawg says:

  Cartoonist: Immers alle schuld is ontstaan uit door de centrale banken geschapen geld.
  vraag: Hoeveel geld dat dan is ?

  Gewoon niet waar. Denk alleen maar onze hypotheekschuld: private geldschepping door een kredietovereenkomst tussen een algemene bank en een hypotheekgever.

 310. Cartoonist says:

  Dawg,

  ik zeg iets verder ook:

  Systeen banken kunnen vele malen meer geld uitgeven dan dat ze in kas hebben. ALs tegenwaarde in de boeken komen dan de effekten,obligaties,hypotheken en andere assets
  Een systeem-bank speelt gewoon voor investeerder.

  Ja het financiele systeem is complex.

 311. Frans says:

  “ECB gaat voor 1000 miljard gebundelde hypotheken en kredieten opkopen”.

  Ah! 🙂 Daar gaat dus alle rommel naar toe!

  RTLz, link maken werkt niet.

 312. Cartoonist says:

  Hans Stegeman in zijn RABO column

  Hoe nu verder?

  De vraag is hoe we nu verder komen. Twee lessen van de Japanse situatie spelen hierbij een belangrijke rol. Ten eerste moeten we ervoor zorgen dat het financiële stelsel weer goed werkt. Dus opschonen van bankbalansen en stevig herkapitaliseren, zodat er geen ‘zombiebanken’ kunnen blijven bestaan. Alleen dan kan het monetaire doorgeefluik naar de reële economie weer zijn werk doen. Ten tweede moeten we ervoor zorgen dat structurele hervormingen ook echt doorgang vinden. Dus niet, zoals nu in veel landen in de eurozone gebeurt, een pas op de plaats maken.

  Pas als het monetaire kanaal werkt en hervormingen verder zijn doorgevoerd heeft verder verruimen van monetair beleid of begrotingsbeleid zin. En als dat wordt ingezet, dan moet het ook volop. Want dat is een andere les van Japan: te snel stoppen met stimuleren zorgt voor een nieuwe terugval. En in Europa weten we inmiddels ook hoe dat voelt.

  Publicatiedatum 03-09-2014

  Dus opschonen van bankbalansen (Hij bedoelt hier: het dumpen van de rotzooi assets bij de centrale banken. d.w.z. de waardevolle assets binnen de bank houden, in prive-bezit ….. en de rotzooi dumpen bij de centrale bank, collectiviseren …. oftewel op het stoepje van de belastingbetaler) .

  Totaal immoreel dus.

  Een belastingbetaler die al geconfronteerd wordt met lagere lonen (onbeperkte immigrate drukt de lonen naar een steeds lagere standaard) en hogere prijzen voor eerste levensbehoeften. (Economische oorlogsvoering tegen de belastingbetaler.)

  Dan gaat stegeman verder met een babbeltruc zo uit de boekjes.
  Nadat hij eerst de verwerpelijke stelling over opschonen v/d balansen presenteerd als een onweerlegbaar gegeven, hangt hij hier een grove leugen aan op.

  Alleen dan kan het monetaire doorgeefluik naar de reële economie weer zijn werk doen.

 313. mafketell says:

  Juan belmonte: Bijvoorbeeld de “behoudend gefinancierde” woningmarkt met naar verluid een miljoen woningen onder water, om maar iets te noemen

  Restschuld aftrek nu naar 15 jaar
  Aftrek rente tweede huis nu naar 3 jaar

  http://www.rtlnieuws.nl/economie/home/rente-op-restschuld-blijft-langer-aftrekbaar

  Behoudend gefinancierd met de belastingbetaler als achtervang ……..

 314. Nico de Geit says:

  László: Ik was gewoon benieuwd of er hier wel eens iemand nadenkt over een oplossing.

  Ik denk na over mijn eigen oplossing, alleen en uitsluitend voor mezelf. Als iedereen dat zou doen zijn we al een heel eind.

 315. DenVrolijkeHuurder says:

  Cartoonist: Daar steunde de kern van het facistische Nazi regime in Duitsland 1933-1945 ook op, sukkelige huisvaders.

  Grappig om te zien hoe je ontwijkend reageert op een terechtwijzing.

 316. DenVrolijkeHuurder says:

  mafketell: Restschuld aftrek nu naar 15 jaar
  Aftrek rente tweede huis nu naar 3 jaar

  rtlnieuws.nl/econo…ft-langer-aftrekbaar

  Behoudend gefinancierd met de belastingbetaler als achtervang ……..

  Zolang de VVD in het kabinet zit kun je er van uitgaan dat alle middelen worden aangewend om een zachte landing van vastgoedprijzen te bewerkstelligen.

 317. mafketell says:

  ‘In Japan wordt gespeeld met het idee om erfenissen voor 80% te belasten, kwestie van de schulden afbetaald te krijgen’

  Zullen erfenissen in de toekomst grotendeels naar de staat gaan ?

  http://moneytalk.knack.be/economie/geld-en-beurs/beursnieuws/zullen-erfenissen-in-de-toekomst-grotendeels-naar-de-staat-gaan/article-4000737286339.htm

  Knack.be zó grappig 🙂

  Nog maar eens dit plaatje http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/9/95/BCG-necessary_debt_reduction.png schulden afbouwen zou voor ons landje ( staat er niet bij ) neerkomen op 340 miljard ……. 🙂 ( helft pensioenfondsen, zonder belasting ) …. bank schulden staan hier echter niet bij ……

 318. mafketell says:

  mafketell: 340 miljard

  Lol, en daar is ie weer ( bijna ) het magische getal 347 miljard , ( zit er maar 7 miljard naast ) …….. dit kan toch geen toeval zijn 🙂 Precies het derivatiseerde hypothekenbedrag ……..

 319. László says:

  Cartoonist,

  Niks persoonlijks. Een revolutie is niet kieskeurig mbt slachtoffers.

 320. László says:

  Nico de Geit: Ik denk na over mijn eigen oplossing, alleen en uitsluitend voor mezelf. Als iedereen dat zou doen zijn we al een heel eind.

  Daar heb ik je al eerder een +1 voor gegeven, een eigen plan maken.
  Veel mensen hier nemen anderen de maat, maar hebben zelf geen plan. Alleen maar huilen, kijk zij doen het allemaal verkeerd en daar stopt het dan.

 321. Keesje says:

  DenVrolijkeHuurder: Zolang de VVD in het kabinet zit kun je er van uitgaan dat alle middelen worden aangewend om een zachte landing van vastgoedprijzen te bewerkstelligen.

  Wel slim natuurlijk, daardoor zullen mensen sneller eerst een nieuw huis kopen voor ze hun eigen huis gaan verkopen, dat is rustiger overstappen. in 3 jaar lukt dat meestal wel. Daardoor zal de fundateller ook weer flink omlaag gaan met meer gezinnen met 2 woningen in bezit.

 322. Keesje says:

  Nico de Geit: Ik denk na over mijn eigen oplossing, alleen en uitsluitend voor mezelf. Als iedereen dat zou doen zijn we al een heel eind.

  En je gebruikt dit forum als proeftuintje 😉

 323. Keesje says:

  Cartoonist: Daar steunde de kern van het facistische Nazi regime in Duitsland 1933-1945 ook op, sukkelige huisvaders.

  We zijn allemaal sukkelige huisvaders (en -moeders) die hier op een forum nieuws, interessante artikelen uit binnen en buitenland en grappige plaatjes lopen te bespreken op wat het voorstelt in het grote geheel dat buitenwereld heet 😀

 324. mafketell says:

  mafketell: het magische getal 347 miljard

  Vooruitziende blik Juan 🙂 in 2012 , die SPV 347 miljard link is inderdaad verdwenen

  En mocht die link plots opeens niet meer werken, zeg maar het archief van DNB is stuk, dan is het wel fijn terug te kunnen vallen op een HMZB archief, b.v.:
  huizenmarkt-zeepbe…dalen/#comment-45148

  Nederlandse Special Purpose Vehicles (SPV’s) die zich bezighouden met securitisaties hadden aan het einde van het eerste kwartaal van 2010 EUR 347 miljard aan schuldpapier uitstaan (zie grafiek).

 325. László says:

  eric406: Als het bloed door de straten stroomt

  Van anoniem reageren naar bloed door de straat.
  Hoever sta je dan af van de werkelijkheid!

  Kijk naar Spanje en Griekenland, het aantal slachtoffers bij demonstraties in de afgelopen 10 jaar is kleiner dan wij aan verkeersslachtoffers in een week hebben. En die mensen hebben echt wat te klagen.
  De Nederlander heeft obesitas, dat is een welvaartsziekte. En inderdaad dus geen welzijn.

  Stel dat er ooit een bankmedewerker over de balie getrokken wordt of zelfs een bankdirecteur, denk maar niet dat de dader dan op sympathie kan rekenen. Voor veel mensen is het financiële systeem abstract, maak ze maar eens duidelijk dat ze er tegen kunnen vechten.

 326. László says:

  Juan belmonte,

  Zegt meneer ‘kras op de plaat’.
  Slimme Z.

 327. DenVrolijkeHuurder says:

  Keesje: Wel slim natuurlijk, daardoor zullen mensen sneller eerst een nieuw huis kopen voor ze hun eigen huis gaan verkopen, dat is rustiger overstappen. in 3 jaar lukt dat meestal wel. Daardoor zal de fundateller ook weer flink omlaag gaan met meer gezinnen met 2 woningen in bezit.

  Ik heb niet de illusie dat deze maatregel als doel heeft de doorstroom te bevorderen.

  Het stelt het stemvee in staat om droomprijzen te blijven hanteren voor hun assets. Het wendt belastinggeld aan om een specifieke groep van asset-houders te bevoordelen en te beschermen tegen een marktcorrectie die long overdue is.

 328. Nico de Geit says:

  László: De Nederlander heeft obesitas, dat is een welvaartsziekte. En inderdaad dus geen welzijn.

  Dat is interessant: welvaart en welvaartziektes. Ze noemen het ziektes, maar het is gewoon een overvloed aan welvaart. Welvraat.

  Wakker worden met een wekker om daarna in de file aan te sluiten naar je werk. Broodtrommeltje mee met ongezond voer. Je zorgen maken over de komende re-organisatie of omzetdaling en de gevolgen daarvan.

  Waar moet je wonen als de omzet daalt of als je eruit wordt geflikkerd wegens overgewicht of andere welvaartziektes? In een sociale huurwoning met huursubsidie natuurlijk. Goed geregeld en erg multicultureel.

  Nederland staat vol met dat soort woningen. Een welvarend land.

 329. Keesje says:

  Wat een manier om je huis te verkopen, de vrouw des huizes hangt in diverse kamers naakt aan de muur: http://funda.nl/48118300

  Jahaa, het is steeds dezelfde dame!

 330. Keesje says:

  DenVrolijkeHuurder: Ik heb niet de illusie dat deze maatregel als doel heeft de doorstroom te bevorderen.

  Het stelt het stemvee in staat om droomprijzen te blijven hanteren voor hun assets. Het wendt belastinggeld aan om een specifieke groep van asset-houders te bevoordelen en te beschermen tegen een marktcorrectie die long overdue is.

  Nou….je kan als verkoper wel je droomvraagprijs handhaven 3 jaar lang, maar totnutoe is er natuurlijk nog steeds ieder jaar een waardedaling (behalve in Amsterdam voor bepaalde gebieden daarbij enz dan)

 331. Juan belmonte says:

  László,

  Mooi he herhaling is de kracht van reclame

  En over zelfvertrouwen, zie post hierboven, u maakt een prima afweging door mensen die jarenlang tegen mainstream media in hun gedachten te ventileren en daar gelijk in kregen te bestempelen als weinig zelfvertrouwen.

  Dat zegt iets over uw levenservaring, u blaakt van de levenswijsheden, nogmaals complimenten.

 332. Juan belmonte says:

  mafketell,

  Juan heeft het niet begrepen, de sommetjes van DNB. Als die 347 miljard gesecuritiseerd is dan is het kennelijk weg van de risico’s voor banken.
  Waarom zijn er dan enkele grootbanken genationaliseerd ?

 333. DenVrolijkeHuurder says:

  Keesje: Nou….je kan als verkoper wel je droomvraagprijs handhaven 3 jaar lang, maar totnutoe is er natuurlijk nog steeds ieder jaar een waardedaling (behalve in Amsterdam voor bepaalde gebieden daarbij enz dan)

  Veel huizenverkopers verkeren nog in de illusie dat huizenprijzen op gaan veren naar pre-2009 prijzen. Dat is ook een logische mentale dwaling, gezien het feit dat hun spaarpot er van afhangt.

  ‘It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.’ – Sinclair

  Lees voor salaris: vermogen/spaarpot/oudedagsvoorziening/nest-egg en je begrijpt waarom de verlenging van aftrekbaarheid 2e huis niet helpt bij de correctie van de huizenprijzen.

 334. Tijl says:

  László: Daar heb ik je al eerder een +1 voor gegeven, een eigen plan maken.
  Veel mensen hier nemen anderen de maat, maar hebben zelf geen plan. Alleen maar huilen, kijk zij doen het allemaal verkeerd en daar stopt het dan.

  Geen kritiek mogelijk als je zelf geen alternatief hebt? Je mag niet zeggen dat een systeem verrot is als je er zelf deel van uit maakt?

  Wat een onzin.

 335. lorenzo says:

  Volgens het IMF is de crisis (..) heviger dan in de jaren dertig.
  De Ollanders zijn recordhouder douchen , want 9 minuten , hebben de meeste E-bikes , en gaan 4- 5 keer per jaar op vakantie en bezetten tevens de grasvelden met auto’s op de woonboulevards.
  Wat is dat toch voor een club , dat IMF ?

 336. Juan belmonte says:

  lorenzo,

  Gewoon negeren IMF, ze meldden in 2008 ook al dat huizen 30% overgewaardeerd waren en dat soort zaken dat horen we niet graag in de polder.

 337. Juan belmonte says:

  Het CPB en de casametristen
  Hebben daar samen met de makelleugenaars
  Een huzenstukje afgeleverd
  Mainstream media beïnvloeden met lichtpunten.

  … 🙂

 338. a says:

  Dawg: Nee, hoor. Minder dan 5%. De rest van wat wij als geld beschouwen is ‘credit mony’, geld dat ontstaat als tegenhanger van het krediet dat banken verstrekken en weer verdwijnt als dat krediet wordt afgelost.

  Dappere poging van je om de mening van cartoonist dat centrale banken de bad guy zijn die de rest van de wereld tot slaaf maken middels schuldcreatie wat te nuanceren. Ben alleen bang dat je geen succes zult hebben.

 339. Juan belmonte says:

  Huzarenstukje ….

 340. a says:

  blockquote cite=”comment-343041″>

  DenVrolijkeHuurder: Ik werk echter regelmatig met mensen uit de top van bestuurlijk Nederland vanuit mijn huidige baan, en kan alleen maar vaststellen dat je echt over een volstrekt vertekend beeld van de werkelijkheid beschikt.

  Idem hier. Inderdaad volslagen idiote visie van cartoonist. Vooral vervelend dat dergelijke als waarheid geponeerde waanbeelden het “serieusheidsgehalte” van deze in de kern nuttige website aantasten.

  DenVrolijkeHuurder: Lopen er mensen tussen die uit zijn op zelfverrijking? Vast net als er in iedere volksbuurt rotzakken tussen lopen. Het verschil met jongens als Staal van Vestia is dat de brokstukken groter zijn.
  Is dat de meerderheid of werken ze in het geniep samen uit een ‘globalistische visie’ om het klootjesvolk te onderdrukken? Dit soort opmerkingen zijn te grappig voor woorden. 99,9% van die mannen zijn gewoon sukkelige huisvaders met een bovengemiddelde intelligentie die in staat zijn om een verantwoordelijke managementfunctie uit te voeren.
  Maar dat valt natuurlijk lastig te rijmen met jouw waanbeelden…

  En wederom kan ik het alleen maar met je eens zijn. Ik heb ze gesproken aan de borrel, de CEO’s, de CFO’s en de bestuurders en weet je wat… het zijn gewoon mannen net zoals jij en ik met dezelfde sores als jij en ik. Het zijn geen supermannen of gehaaide handlangers van een grotere macht. Nee, het zijn gewoon mannen die boven zijn komen drijven, doordat ze misschien net iets welbespraakter zijn en net iets meer boerenslimheid hebben dan de meesten van ons. That’s it.

 341. a says:

  En weer een misquote. Nogmaals dan voor de duidelijkheid.

  DenVrolijkeHuurder: Ik werk echter regelmatig met mensen uit de top van bestuurlijk Nederland vanuit mijn huidige baan, en kan alleen maar vaststellen dat je echt over een volstrekt vertekend beeld van de werkelijkheid beschikt.

  Idem hier. Inderdaad volslagen idiote visie van cartoonist. Vooral vervelend dat dergelijke als waarheid geponeerde waanbeelden het “serieusheidsgehalte” van deze in de kern nuttige website aantasten.

 342. a says:

  László:
  Cartoonist,

  Het is niet mijn bedoeling om te suggereren dat de private schulden te isoleren zijn. Ik was gewoon benieuwd of er hier wel eens iemand nadenkt over een oplossing.
  Dat zijn er maar weinig. Jij geeft al aan dat jouw droom waarschijnlijk niet uitkomt. Laat staan dat je het zelf overleeft.

  Ik heb hier heel vaak oplossingen (althans in mijn ogen) in behoorlijk detail gegeven. Het ging dan om oplossingen voor de problemen op de Nederlandse huizenmarkt. Niet om oplossingen in de trant van “we moeten alle bankiers bij elkaar drijven, overgieten met benzine en in de fik steken en daarna zijn alle wereldproblemen opgelost”.

 343. a says:

  Cartoonist: Daar steunde de kern van het facistische Nazi regime in Duitsland 1933-1945 ook op, sukkelige huisvaders.

  Wat breng je weer een sterk argument in. Triest.

  Cartoonist: Centrale banken of systeem banken, ze spelen het spel samen.
  balletje balletje, daar lijkt het wel op, alleen zoveel meer gesofistikeerd.
  Het hele financiele systeem is een illusie.

  “Huil huil huil. Zij zijn groot en ik ben klein en dat is niet eerlijk. Ik snap de wereld om me heen niet goed en ben er niet in geslaagd om succes te hebben in die wereld en daarom verzin ik een grotere macht die ik daar de schuld van kan geven.”

  Triest.

  Dawg: Gewoon niet waar. Denk alleen maar onze hypotheekschuld: private geldschepping door een kredietovereenkomst tussen een algemene banken een hypotheekgever.

  Deze feiten en argumenten zijn voor sukkels. Het is de MSM die jou dit wijs heeft gemaakt. Cartoonist weet hoe de wereld echt in elkaar zit.

 344. a says:

  DenVrolijkeHuurder: Zolang de VVD in het kabinet zit kun je er van uitgaan dat alle middelen worden aangewend om een zachte landing van vastgoedprijzen te bewerkstelligen.

  Klopt. Maar… linksom of rechtsom, landen moeten we.

  mafketell: ‘In Japan wordt gespeeld met het idee om erfenissen voor 80% te belasten, kwestie van de schulden afbetaald te krijgen’
  Zullen erfenissen in de toekomst grotendeels naar de staat gaan ?

  Daar is op zich best wat voor te zeggen. Ergens moeten de centjes vandaan komen en belasting betalen is nooit leuk. Grootste probleem van deze belasting is dat, als je hem te hoog opvoert, belastingvlucht naar het buitenland gaat krijgen. Een dergelijke belasting levert vooral wat op als die ook van toepassing is op de jongens uit de Quote 500, omdat de vermogens zeer scheef verdeeld zijn. In de praktijk zal een hogere erfbelasting er waarschijnlijk vooral toe leiden dat jij en ik over ons eerlijk verdiende geld (max. een paar ton) fors meer moeten gaan betalen en dat Charlene de Carvalho Heineken (of hoe ze ook heten mag) haar miljarden via een leuke constructie belastingvrij aan het nageslacht kan overbrengen. Dát is het echte probleem.

 345. Nico de Geit says:

  De meeste mensen komen niet eens toe aan oplossingen. Ze zien het probleem niet eens, begrijpen niets van macro-economie.

 346. a says:

  Nico de Geit: Dat is interessant: welvaart en welvaartziektes. Ze noemen het ziektes, maar het is gewoon een overvloed aan welvaart. Welvraat.

  Wakker worden met een wekker om daarna in de file aan te sluiten naar je werk. Broodtrommeltje mee met ongezond voer. Je zorgen maken over de komende re-organisatie of omzetdaling en de gevolgen daarvan.

  Waar moet je wonen als de omzet daalt of als je eruit wordt geflikkerd wegens overgewicht of andere welvaartziektes? In een sociale huurwoning met huursubsidie natuurlijk. Goed geregeld en erg multicultureel.

  Nederland staat vol met dat soort woningen. Een welvarend land.

  Overgewicht is een keuze. Het is aan jou zelf om die keuze te maken. Niemand in Nederland zal je tegenhouden als jij alleen maar slablaadjes wil eten.

  En misschien is dat wel de kern. Het is lekker makkelijk om af te geven op die “saaie Jan Modaal in de vinexwijk met zijn huis van 2 ton met bijbehorende hypotheek die iedere dag een uur met zijn Toyota Stationwagon in de file staat en ‘s avonds thuiskomt bij moeder de vrouw, zijn 1,8 kinderen en zijn labrador” maar misschien is dat wel gewoon wat mensen graag willen. Want wees nou eerlijk: de meeste mannen hebben nogal wat baat bij een vrouw die hen een beetje verzorgd en vastigheid en stabiliteit heeft veel meer voor- en nadelen. Als klein jongetje had je misschien liever avonturier geweest, een soort intellectuele, out-of-the-box denkende, Indiana Jones achtige, vrijbuiter of bon-vivant die ‘s ochtends niet weet waar hij de volgende ochtend wakker zal worden (en naast wie). En ja, stiekem dromen we daar misschien allemaal wel eens van en twijfelen we of dit saaie leven nu is wat we echt willen, maar at the end of the day denk ik dat de meeste mensen simpelweg gelukkiger zijn in hun rol van Jan Modaal dan in hun droomrol van Indiana Jones.

 347. a says:

  Kleine correctie op voorgaande post: voor- EN nadelen moet zijn voor- DAN nadelen

 348. a says:

  lorenzo:
  Volgens het IMF is de crisis (..) heviger dan in de jaren dertig.
  De Ollanders zijn recordhouder douchen , want 9 minuten , hebben de meeste E-bikes , en gaan 4- 5 keer per jaar op vakantie en bezetten tevens de grasvelden met auto’s op de woonboulevards.
  Wat is dat toch voor een club , dat IMF ?

  Wat een aangename verrassing! Niet alleen begrijp ik een keer een post van jou, ik ben het er ook nog mee eens. Ben ik ineens zoveel slimmer geworden of ben jij eindelijk afgedaald tot mijn niveau?

  Hoe dan ook, ik zal er vanavond een biertje op drinken.

 349. Alea Iacta Est says:

  Beste a.,

  Ik krijg sterk de indruk dat u lijdt aan het Dunning-Krugereffect.
  Er zijn behandelmethodes.

 350. Steven says:

  Alea Iacta Est,

  wat men zegt is/heeft men vaak zelf..

 351. Steven says:

  Toch even iets over het monetaire systeem. Degenen die flink betaald worden in euro’s of dollars (politici en andere hoge ambtenaren) zien niets in het volkomen devalueren van de munt om het schuldenprobleem op te lossen. Daarom zie je dus steeds maar renteverlagingen en andere doekjes voor het bloeden om het schuldensysteem in stand te houden.
  De geldcreatie blijft op schuldbasis. Vroeger werd er extra goud of zilver uit de grond gehaald, maar nu dus meer debt. zie http://www.usdebtclock.org/

  Dat houdt volgens mij een keer op. (en ik zit hier zonder alu-hoedje te tikken)

 352. erik(trolnogimmerhier) says:

  a: Ik dacht het al maar nu weet ik het zeker, IK BEN JAN MODAAL! Vrede mee!! Mijn wilde tijd gehad, nu lekker relaxen……moet nog tot me 80e werken, waarschijnlijk.

 353. a says:

  Alea Iacta Est:
  Beste a.,

  Ik krijg sterk de indruk dat u lijdt aan het Dunning-Krugereffect.
  Er zijn behandelmethodes.

  Ik moest even opzoeken wat dat Dunning-Krugereffect is. Geen flauw idee hoe je op basis van mijn posts een dergelijke diagnose stelt. Ik ben zeer benieuwd!

 354. Yun says:

  László: Je bedoelt “Welzijn”

  Als jij datgene “Welzijn” noemt. Prima. Maar ik bedoel “Welvaart”

 355. Steven says:

  a: Geen flauw idee hoe je op basis van mijn posts een dergelijke diagnose stelt.

  Hij snapt jouw analyses niet, dus i.p.v. zich te verdiepen in de materie beschuldigt hij u. Het zou kunnen dat hij aan het Dunning-Krugereffect lijdt. 😉

  maar goed. ander onderwerp:

 356. Nico de Geit says:

  a: de meeste mannen hebben nogal wat baat bij een vrouw die hen een beetje verzorgd en vastigheid en stabiliteit heeft veel meer voor- en nadelen.

  Waar vind je zo’n vrouw? Ik kom alleen maar types tegen die mij tot zonde willen verleiden waardoor ik uit het paradijs verdreven zal worden.

 357. a says:

  Nico de Geit: Waar vind je zo’n vrouw? Ik kom alleen maar types tegen die mij tot zonde willen verleiden waardoor ik uit het paradijs verdreven zal worden.

  Wellicht je zoektocht voortzetten in meer gelovige kringen?

  Overigens, sommigen zonden zijn best prettig om te begaan 😉

 358. Nico de Geit says:

  a: sommigen zonden zijn best prettig om te begaan

  Ik ben erg afkerig van zonden die mijn comfortabele bestaan bedreigen. Zit graag achter mijn toetsenbord met een kopje thee.

  Ik moet er niet aan denken om iedere ochtend gewekt te worden door een wekker en in de file te moeten staan. En dat allemaal om een schuld met rente terug te betalen aan een duivelse bankier. Een ware hel.

 359. a says:

  Nico de Geit: Ik ben erg afkerig van zonden die mijn comfortabele bestaan bedreigen. Zit graag achter mijn toetsenbord met een kopje thee.

  Ik moet er niet aan denken om iedere ochtend gewekt te worden door een wekker en in de file te moeten staan. En dat allemaal om een schuld met rente terug te betalen aan een duivelse bankier. Een ware hel.

  Het mooie is dat niemand je in Nederland dwingt om dat te doen toch? Onze huistrol is gelukkig als Jan Modaal, jij bent gelukkig zonder vrouw achter je toetsenbord in een huurhuis. Houden zo zeg ik dan.

 360. Nico de Geit says:

  Het aangaan van een lening die je onmogelijk terug kunt betalen lijkt wel wat van de zondeval. Maar nog meer op het verhaal van Jozef in Egypte, die op een duivelsslimme manier alle Egyptenaren tot slaaf maakte:

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2009/08/de-weg-naar-een-nieuwe-wereldorde-van-bijbel-tot-holocaust-3/

  Toen met voedsel: als je eten wilt zul je voor hem moeten buigen, anders sterf je maar. Momenteel met woningen: wil je wonen dan zul je bij de duivel moeten lenen. Wil je dat niet, dan geen ‘eigen’ woning.

 361. Steven says:

  Ik zit liever in een huurhuis met af en toe een vrouw die:

  Nico de Geit: mij tot zonde willen verleiden

  Maar ieder zijn eigen dingetje. Wel denk ik dat de huizenprijzen gewoon nog blijven dalen. (en als ze weer stijgen dan geven we wel een seintje)

 362. Adamus says:

  lorenzo:
  Volgens het IMF is de crisis (..) heviger dan in de jaren dertig.
  De Ollanders zijn recordhouder douchen , want 9 minuten , hebben de meeste E-bikes , en gaan 4- 5 keer per jaar op vakantie en bezetten tevens de grasvelden met auto’s op de woonboulevards.
  Wat is dat toch voor een club , dat IMF ?

  De op de ebike opgedane vitamine B goed afdouchen.

 363. Adamus says:

  mafketell:
  ‘In Japan wordt gespeeld met het idee om erfenissen voor 80% te belasten, kwestie van de schulden afbetaald te krijgen’

  Zullen erfenissen in de toekomst grotendeels naar de staat gaan ?

  <

  Nog meer deflatie 😉

 364. Yun says:

  László: Juist niet, mijn vraag is on topic. Schulden die niet afbetaald worden.
  Hoe zou een schuldsaneringsplan voor de NL private schulden er uit kunnen zien?

  Daar heb je nogal wat aan met je huis onder water.

  De BCG komt met de randvoorwaarden.
  Maar nu nog een plan. Volgens mij is het grootste probleem de ‘gelijke’ behandeling van aflossers vs niet aflossers.
  En moet je iemand die een hypo uit 2008 heeft gelijk behandelen als iemand die in 2000 of in 2013 getekend heeft.

  Stel. De benodigde private terugdringing is 300 miljard. De Nederlandse Centrale Bank print 5 jaar lang 600 euro per maand per huishouden (totale hoeveelheid schuldverlichting). Wat precies geldt als huishouden zou nog nader gespecificeerd kunnen worden.

  Hiervoor wordt er:

  A indien het huishouden in kwestie bestaande schulden (studieschuld, hypotheekschuld wat dan ook) heeft, wordt een gedeelte van de schuld overgenomen zonder verdere aanspraak op de schuldenaar. De centrale bank zal over dat gedeelte de rente en aflossingen betalen. De betaalde rente en aflossingen zijn voor 50% gegarandeerd. Voor de overige 50% wordt er een verplichte haircut bepaald afhankelijk van het soort schuld en eventuele verwijtbaarheid van de schuldverlener.
  B pensioenpremie + AOW-premie betaald.
  C indien A en B niet van toepassing zijn of niet het hele bedrag betreft wordt het geld uitgekeerd.
  D in het geval van C kan er gekozen worden om het bedrag te verlagen indien de persoon in kwestie belastingtoeslagen, studiefinanciering of bijstand of wat dan ook ontvangt. of als de persoon een strafblad heeft. Van mijn part als iemand een bril draagt. kies je criteria.

  Er vanuitgaande dat ongeveer 70% van de huishoudens een vorm van schuld heeft (het lukt me niet hier de juiste aantallen bij te vinden), bereik je dus ongeveer 70% van je gewenste verlichting. Het overige 30% “vrije geld” zou ook via via voor schuldenverlichting kunnen zorgen mits er randvoorwaarden worden geschapen om overkreditering en zeepbellen te voorkomen. In elk geval zal het de consumptie stimuleren.

  Heeft het programma grote nadelige macro-economische gevolgen, dan stop je er mee.

  Volgens mij moet men het juist niet veel moeilijker willen maken. Als mensen iets krijgen zijn ze doorgaans minder ontstemd ten opzichte van wat andere krijgen dan wanneer ze iets wordt afgenomen en de huidige opkoopprogramma’s hebben als nadeel dat het geldt rond blijft zingen in aandelen, obligaties, vage financiële constructies of anders bij topbankiers en andere hoge piefen blijft hangen. Daar heeft de reële economie helemaal niks aan. Wat mij betreft heeft die wereld zijn kans gehad.

 365. Frans says:

  Deze Keiser Report gaat in zijn geheel over de huizenmarkt.
  https://www.youtube.com/watch?v=yBfbBjEisD4
  Opmerkelijke parallel met de Nederlandse huizenmarkt.
  Erg aanbevolen om te kijken! 🙂

 366. Adamus says:

  Nico de Geit: Ik ben erg afkerig van zonden die mijn comfortabele bestaan bedreigen. Zit graag achter mijn toetsenbord met een kopje thee.

  Ik moet er niet aan denken om iedere ochtend gewekt te worden door een wekker en in de file te moeten staan. En dat allemaal om een schuld met rente terug te betalen aan een duivelse bankier. Een ware hel.

  Maar bij een bank werken als beleidsmedewerker maakt het misschien dragelijk 😉 1/3 werkt in fin.industrie (incl.OG?)

 367. Adamus says:

  Yun,

  .?????? Zo zit het systeem niet in elkaar. Jammer hè?

 368. lorenzo says:

  Nico de Geit: Ik moet er niet aan denken om iedere ochtend gewekt te worden door een wekker en in de file te moeten staan. En dat allemaal om een schuld met rente terug te betalen aan een duivelse bankier. Een ware hel.

  In de file dromen van emigreren en waarom toch die gedachten gehad in 2007….

 369. lorenzo says:

  a: Ben ik ineens zoveel slimmer geworden of ben jij eindelijk afgedaald tot mijn niveau?

  Mijn kracht zit hem in het empatisch vermogen , in zijn algemeenheid : dus ook in dit in dit theater , het draadje van jouw in het bijzonder.
  Mocht dit enige teleurstelling oproepen bij je , heb ik daar begrip voor .

 370. DenVrolijkeHuurder says:

  Yun,

  Klein probleempje: DNB print geen Euro’s.

 371. DenVrolijkeHuurder says:

  Dawg, gebaseerd op je post-history denk ik dat dit boek jou ook wel zou interesseren:

  http://www.theguardian.com/books/2014/sep/05/private-island-why-britain-now-belongs-to-someone-else-james-meek-review

 372. Dawg says:

  Nico de Geit: Dunning-Krugereffect.

  Ha, ha, you go Geit. Ga nou maar gewoon lekker voor die zonde, want die verzorgende capaciteiten reserveren vrouwen vooral voor de kinderen.

 373. a says:

  lorenzo: Mijn kracht zit hem in het empatisch vermogen , in zijn algemeenheid : dus ook in dit in dit theater , het draadje van jouw in het bijzonder.
  Mocht dit enige teleurstelling oproepen bij je , heb ik daar begrip voor .

  Het is weer als vanouds: geen flauw idee wat je bedoelt, laat staan dat het enige teleurstelling bij me oproept.

 374. mafketell says:

  Huis en pensioen kwijt bij bijstand ……

  „invoering van een verplichting tot verzilvering van pensioenafspraken voor het 65e levensjaar”

  http://www.tubantia.nl/regio/enschede/huis-en-pensioen-kwijt-bij-bijstand-in-enschede-1.4518962?layout=switch

 375. mafketell says:

  Casametrisch model is done
  Hedonisch model is de nieuwe prijsbepaling, proest

  Tufkaj voor jou Corporatie verkopen

  http://www.asre.nl/images/Onderzoek/ASRE-Research-paper-2014-05_Corporatieverkopen.pdf

  Als ik ergens ASRE lees komt ie vast weer en jawel een echt onvervalst Dr.M.Francke epistel

 376. ps says:

  mafketell,

  Nou dat zijn me een lichtpuntjes, daar moet op gedronken worden:
  http://www.artsyshark.com/wp-content/uploads/2014/03/Pig-Drinking-Beer-Lund.jpg

 377. mafketell says:

  Gekocht in 2007 voor 1,1 miljoen euro en het huis bracht bij de executieveiling 443.000 euro op.

  Oranjehuis verkocht op veiling http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2014-09-04/733335/veiling-oranje-geverfde-huis#.VAn606OWoeM

 378. tufkaj says:

  mafketell: Tufkaj voor jou Corporatie verkopen

  senks, ik ken het stuk. Uit betrouwbare bron hoorde ik dat dit het tweede onderzoek is en het eerste nooit is gepubliceerd, want niet de uitslag die ‘wenselijk’ was.

  Btw, leuk stukkie op FTM weer 🙂 http://www.ftm.nl/column/waarom-jongeren-juist-dieper-de-schulden-worden-ingerommeld/

 379. Nico de Geit says:

  mafketell: Huis en pensioen kwijt bij bijstand

  Ondernemers hebben dat al heel lang.

 380. Adamus says:

  By definition you cannot change the mind of an idiot. But you can show OTHERS the fallacies.

  https://twitter.com/nntaleb/status/507965944787116033

 381. Adamus says:

  mafketell:
  Gekocht in 2007 voor 1,1 miljoen euro en het huis bracht bij de executieveiling 443.000 euro op.

  Oranjehuis verkocht op veiling omroepzeeland.nl/n…de-huis#.VAn606OWoeM

  Maakt nhz het niet meer mee?

 382. Adamus says:

  tufkaj: senks, ik ken het stuk. Uit betrouwbare bron hoorde ik dat dit het tweede onderzoek is en het eerste nooit is gepubliceerd, want niet de uitslag die ‘wenselijk’ was.

  Btw, leuk stukkie op FTM weer ftm.nl/column/waar…-worden-ingerommeld/

  Ik zie alleen een strand en bikini’s. FTM. Blijburg?

 383. Latida says:

  Soms denk ik weleens dat dankzij de lokale bekrompen, opbeblazen grondpolitiek Nederland hier vol mee staat..

  http://en.wikipedia.org/wiki/Spite_house

 384. Keesje says:

  Nico de Geit: Waar vind je zo’n vrouw? Ik kom alleen maar types tegen die mij tot zonde willen verleiden waardoor ik uit het paradijs verdreven zal worden.

  Wat voor ‘zondes’ dan??

 385. Nico de Geit says:

  Keesje: Wat voor ‘zondes’ dan??

  Het kopen van een huis bijvoorbeeld en andere dingen die slaven graag doen. Ik wil geen slaaf van de duivel worden.

  Een tijdje terug kwamen hier Getuigen van Jehovah aan de deur. Een van de mannen was ‘eigenaar’ van een huis. Ik heb hem uitvoerig uitgelegd hoe zondig dat is.

  Die lui eten vlees, leven multicultureel. Gewoon alles wat ze in Babylon deden doen ze. En dan komen ze mij vertellen dat ik me moet bekeren. Met dezelfde handen waarmee ze een dood dier verschranzen houden ze hun Heilige Schrift vast. En dan ook nog ‘eigenaar’ van een huis en bijgevolg diep in het krijt bij de duivel zelf.

 386. tufkaj says:

  Adamus: Ik zie alleen een strand en bikini’s. FTM. Blijburg?

  huh, neem aan dat je reclame bedoelt?

 387. lorenzo says:

  a: lorenzo: Mijn kracht zit hem in het empatisch vermogen , in zijn algemeenheid : dus ook in dit in dit theater , het draadje van jouw in het bijzonder.
  Mocht dit enige teleurstelling oproepen bij je , heb ik daar begrip voor .

  Het is weer als vanouds: geen flauw idee wat je bedoelt, laat staan dat het enige teleurstelling bij me oproept.

  Mijn intentie was dan ook niet een onmiddelijke consensus.

 388. lorenzo says:

  mafketell: Stilstand Europa ……..

  nrcq.nl/2014/09/05…d-in-tweede-kwartaal

  Nou , een geniet moment dus.

 389. Nico de Geit says:

  ps:
  Vrouw zoekt boer:
  telegraaf.nl/prive…derij_te_koop__.html

  Raakt straks de hele middenklasse aan lagerwal? Het ziet er wel naar uit. Geit is heel arm geboren en opgegroeid bij een gure oostenwind dus ik word niet depressief van moeilijke omstandigheden.

 390. Juan belmonte says:

  mafketell:
  Gekocht in 2007 voor 1,1 miljoen euro en het huis bracht bij de executieveiling 443.000 euro op.

  Oranjehuis verkocht op veiling omroepzeeland.nl/n…de-huis#.VAn606OWoeM

  Schoolvoorbeeld van stijgende huizenprijzen
  En behoudendheid in financiering.
  En ook het element van overbieden is hier aanwezig.

  Kan zoooo het staatsjournaal in 🙂

 391. Juan belmonte says:

  lorenzo,

  lorenzo: Nou , een geniet moment dus.

  Dat is uw interpretatie.
  Neemt niet weg dat het benoemen van een werkelijkheid
  Realistischer is dan jarenlang te ontkennen dat er een zeepbel op vastgoed is.

 392. Nico de Geit says:

  ps:
  Vrouw zoekt boer:
  telegraaf.nl/prive…derij_te_koop__.html

  Haar man, Jan van Ingen, heeft een feest- en party-bedrijf. En dat verkeert in zwaar weer wegens teruglopende omzet. Jan werd vorig jaar 65, Marga is ook al oud.

  Ze kunnen in ieder geval terugkijken op een glansrijk verleden. Goede kans dat er een schuld van vele tonnen open blijft staan. Wie gaat dat betalen?

 393. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Goede kans dat er een schuld van vele tonnen open blijft staan. Wie gaat dat betalen?

  Ik lees dat Jan heel creatief is, dan heeft hij hier vast ook wel een oplossing voor. Ik zou zeggen: huur een boerderij zodra de leaseconstructie met de bank afloopt. Ratelband huurt een boerderij voor 1200 euro per maand, het kan dus wel.

 394. Juan belmonte says:

  mafketell:
  Casametrisch model is done
  Hedonisch model is de nieuwe prijsbepaling, proest

  Tufkaj voor jou Corporatie verkopen

  asre.nl/images/Ond…rporatieverkopen.pdf

  Als ik ergens ASRE lees komt ie vast weer en jawel een echt onvervalst Dr.M.Francke epistel

  Briljant.

  Nog leuker is het casametrische onderzoek naar
  woningen in Groningen.
  Die dalen door gaswinningsschade volgens dr Francke cs
  niet noemenswaardig in waarde
  maar bij verkoop is het wel lastiger om een koper te vinden.

  Daar moet je voor doorgeleerd hebben 🙂

 395. ps says:

  Nico de Geit,

  Nou Geit dan zou jij best eens de juiste man kunnen zijn voor Kamp als hij zijn schaliegasplannen weet door te zetten.
  Geit kan wel tegen een stootje, toch?

  http://stieneboer.files.wordpress.com/2013/08/fracking-scheurt-huis.jpg

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/23049395/__Italie_verbiedt_winning_schaliegas__.html

 396. Nico de Geit says:

  ps: Nou Geit dan zou jij best eens de juiste man kunnen zijn

  Kan niet, Geit is laagopgeleid en dan mag je dat soort dingen niet doen. Bovendien heb ik weinig tijd want ik moet achter mijn toetsenbord, met een kopje thee en een taaipopje.

 397. mafketell says:

  Ondertussen bij het IMF http://www.imf.org/external/pubs/ft/fandd/2014/09/blanchard.htm

  ‘The techniques we use affect our thinking in deep and not always conscious ways.’

  En daarom is dit draadje ook zo leuk 🙂
  Er zijn hier geen technieken Het pure denkwerk van een paar amateurs, en we hebben het ook nog eens bij het rechte eind, zóó grappig …..

  Geit pas maar op je tandjes 🙂

 398. mafketell says:

  Die MH17-Schuldfrage wird mit Schweigen beantwortet ….

  ‘als seien sie von Maschinengewehren durchsiebt worden. Raketenteile habe er nicht gesehen.’

  http://www.welt.de/politik/ausland/article131972765/Die-MH17-Schuldfrage-wird-mit-Schweigen-beantwortet.html

  Kan ook nog een meteorietregen zijn geweest natuurlijk 😉

 399. Adamus says:

  Nico de Geit: Kan niet, Geit is laagopgeleid en dan mag je dat soort dingen niet doen. Bovendien heb ik weinig tijd want ik moet achter mijn toetsenbord, met een kopje thee en een taaipopje.

  Doop je dat popje ook?

 400. Adamus says:

  ps:
  Nico de Geit,

  Nou Geit dan zou jij best eens de juiste man kunnen zijn voor Kamp als hij zijn schaliegasplannen weet door te zetten.
  Geit kan wel tegen een stootje, toch?

  stieneboer.files.w…ing-scheurt-huis.jpg

  telegraaf.nl/buite…ng_schaliegas__.html

  Schalie ligt een beetje moeilijker nu de Saoed de olieprijs heeft verlaagd 😉 en vandaag weer chopchopdag in SA 19 hoofden en x aantal handjes.

 401. Adamus says:

  ps:
  Nico de Geit,

  Nou Geit dan zou jij best eens de juiste man kunnen zijn voor Kamp als hij zijn schaliegasplannen weet door te zetten.
  Geit kan wel tegen een stootje, toch?

  stieneboer.files.w…ing-scheurt-huis.jpg

  telegraaf.nl/buite…ng_schaliegas__.html

  En Vitens maakt zich ook zorgen: verontreiniging door ‘landbouwgewasbeschermingsmiddelen’. Beter gezegd: de prijs van water up!

 402. Adamus says:

  Juan belmonte: Briljant.

  Nog leuker is het casametrische onderzoek naar
  woningen in Groningen.
  Die dalen door gaswinningsschade volgens dr Francke cs
  niet noemenswaardig in waarde
  maar bij verkoop is het wel lastiger om een koper te vinden.

  Daar moet je voor doorgeleerd hebben

  Gesponsorde sociale wetenschappers.

 403. Nico de Geit says:

  Adamus: Doop je dat popje ook?

  Nee, ik neem kleine hapjes. Als je zo’n popje in de hete thee doopt kun je hem zo naar binnen zuigen. Zoiets moet je niet willen.

 404. mafketell says:

  WOZ van 242k in 2010 naar 211k in 2013

  WEG 226.300.000.000,- Mickey Mouse WOZ vermogen

  ‘In 2008 werd historisch gezien het voorlopig hoogtepunt op de Nederlandse huizenmarkt bereikt
  zo voorspelt Prof.Dr.M.Francke, om in 2011 verder aan te trekken.’ Nu.nl 2010

  Francke
  onbetwist de ‘gesponsorde’ WOZ specialist 🙂

 405. Adamus says:

  Nico de Geit: Ik lees dat Jan heel creatief is, dan heeft hij hier vast ook wel een oplossing voor. Ik zou zeggen: huur een boerderij zodra de leaseconstructie met de bank afloopt. Ratelband huurt een boerderij voor 1200 euro per maand, het kan dus wel.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Montferland_(heuvel) vlakbij A12. (Elten), uurtje vanaf de Domtoren. Verder geen klap te beleven 😉

 406. Adamus says:

  Nico de Geit: Nee, ik neem kleine hapjes. Als je zo’n popje in de hete thee doopt kun je hem zo naar binnen zuigen. Zoiets moet je niet willen.

  Je blijft ervaringsdeskundige 🙂

 407. Adamus says:

  ps:
  Vrouw zoekt boer:
  telegraaf.nl/prive…derij_te_koop__.html

  http://bekendeburen.nl/sonja-bakker-zet-haar-schitterende-landhuis-te-koop sonja gaat ook blijft optimist. Een miljoen bijleggen? Ratelband?

 408. Adamus says:

  tufkaj: huh, neem aan dat je reclame bedoelt?

  Yep. Vervelend onderdeel van kostendekkend model.

 409. Adamus says:

  Steven:
  Latida,

  dearchitect.nl/bin…3Aextralargethumnail

  vanaf deze pagina: dearchitect.nl/blo…r-van-hetzelfde.html

  Stedenbouwkundige- en archtectonische dwaling.

 410. Frank says:

  Ondanks de oorverdovende stilte omtrent de crisis vraag ik me af wat er aan de hand is. Onderstaande “regulier nieuws” zijn mogelijk signalen van een depressie.

  – ECB verlaagt rente naar 0,05 en voor miljarden producten van banken opkopen
  – tweede hypotheek langer fiscaal aftrekbaar
  – hypotheekrente historisch laag

  Dit zijn toch geen signalen van een goede economie? En een huis kopen bij een hoge rente geeft me een veel beter gevoel dan het kopen van een huis bij deze bizar lage rente.

  Waar staan we over een jaar? Of zijn we dan nog steeds de puinhopen voor ons uit aan het duwen ??

  Waar ik me over verbaas is hoe “men” er weer zin in heeft, ook in de prijsklasse 400k-500k rond utrecht. Snap ik het niet? Zijn er echt zoveel mensen met zoveel ‘eigen’ geld? Ik ben wel eens benieuwd naar de relatie “Aankoopwaarde huis – onafgelost deel hypotheek – netto besteedbaar inkomen (dus zonder woonlasten). Misschien dat ik het dan snap…

 411. Adamus says:

  ps:
  Adamus,

  “Ze willen een leuker huis voor de kinderen.”

  1.bp.blogspot.com/…1600/netherlands.jpg

  Ze eindigen nog eens in een westfriese bollenschuur ipv een stolpje.

 412. Adamus says:

  ps:
  Adamus,

  “Ze willen een leuker huis voor de kinderen.”

  Kan ik me voorstellen. Verder is het een architectonisch gedrocht aan het IJsselmeer/hoornse hop. (v.h. Zuiderzee). De lieflijke huisjes staan in haar achtertuin/water: aan de Hulk. 50 Jaar geleden was het daar moeras en riet langs de westfriese omringdijk. Het is er nu echt lulluk 🙁 Oké: nieuw geld heeft geen smaak. Straks ook geen geld meer.

 413. Juan belmonte says:

  mafketell,

  Uit uw link
  The crisis has been immensely painful. But one of its silver linings has been to jolt macroeconomics and macroeconomic policy. The main policy lesson is a simple one: Stay away from dark corners. ■

  Flipping heck !
  Dat doet Juan herinneren aan
  Haha, silver linings…..

  …so you lost a great deal of money on property and derivatives.
  A colossal amount of money.
  But there is a silver lining to it all, …. if you look hard enough….
  Luckily I’ve lost other people’s money, not mine.

  Variatie op Engels gezegde:
  There is a silver lining behind every cloud

  Geweldige parodie op de kredietcrisis:

  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/25-05-2010/bob-janjuah-ziet-grote-problemen/#comment-40045

 414. Juan belmonte says:

  Frank,

  Maakt u zich vooral geen zorgen
  Een aantal nl grootbanken is genationaliseerd en verders is de woningmarkt “behoudend” gefinancierd. Aldus de mainstream media, die het allemaal hebben zien aankomen.
  🙂

  Het beste zicht op de huidige tijd is voor Juan om een goede fado of een pasodoble te beluisteren. Bijvoorbeeld van “onze eigen” Christina Branco (b.v. Fado Perdicao of Nao es desgraca ser pobre) of Paco Ojeda van de Banda de musica de region sur.
  Vreemd maar ook de instrumentale versies leiden tot oekoenomische inzichten.
  Wellicht kunt u er iets mee, veel verder komt Juan ook niet.

 415. Juan belmonte says:

  ps:
  Frank,

  “Waar staan we over een jaar?

  Op de rotonde!
  studiovandamme.com…ling-Tilburg-NL1.jpg

  Het rijdende huis in Tilburg,

  Kunst is er om
  voor iedereen op eigen wijze
  En al dan niet
  begrepen te worden.

 416. Juan belmonte says:

  Met dan meteen de toevoeging dat Amalia Rodriguez en ook Dulce Pontes hele mooie uitvoeringen van die fado klassieker maakten.

 417. Nico de Geit says:

  Adamus: Ratelband?

  Ik denk dat Ratelband het ook een beetje gehad heeft met zondige vrouwen. Zijn ex wilde ook een huis kopen, hij heeft zich over laten halen. Als hij geen huis zou kopen zou ze bij hem weggaan.

 418. mafketell says:

  Aantal verkochte luxe keukens gedaald met 44% vanaf 2008 tot vorig jaar, en alweer mensen ontslagen ………

  http://www.tubantia.nl/regio/rijssen-holten/ontslag-26-van-150-medewerkers-tulp-keukens-rijssen-1.4514101?layout=switch

  Koopstudio, hier ook bekend 🙂 Alle ouders tekenden mee ……. parapluhypotheek …… de hypotheek zonder onderpand

  http://m.spitsnieuws.nl/binnenland/2014/08/hoop-voor-gedupeerde-student-koopstudio

 419. mafketell says:

  Het nieuwe Nederland 🙂

  Aan de grond met de grond …….

  Casametrie is al ten grave gedragen en nu de residuele grondwaarde ook maar overboord gekieperd …… 😉 https://pbs.twimg.com/media/BmdVqf3CYAATm-m.jpg

  ‘als regel dat bij de aanbesteding ‘minimaal de grondwaarde en de ontwikkelkosten van het plan’ terug worden verdiend. ‘ Proest

  http://www.destentor.nl/regio/zwolle/kant-en-klaar-bouwplan-28-woningen-te-koop-op-stadhuis-zwolle-1.4519204

 420. mafketell says:

  Het Nieuwe Nederland, de volgende stap 🙂

  Welstandscommissies worden afgeschaft https://pineut.files.wordpress.com/2011/09/tent_city1.jpg?w=593

  http://www.gelderlander.nl/regio/wijchen-beuningen/woningen-ewijkse-wijk-mogen-welstandsvrij-gebouwd-worden-1.4506347

  ‘Groningen schrapt welstandscommissie’

  ‘Utrecht is de tweede grote gemeente die gaat experimenteren met het afschaffen van de welstandscommissie’

  ‘Lopend Vuur: Gemeenten kunnen prima zonder welstandscommissie ‘

 421. mafketell says:

  Genoeg gespammed 😉 , een héle mooie dag zeepbellers, het weer is hier alweer prachtig, genieten maar weer …….. 😎

 422. Adamus says:

  mafketell:
  Het nieuwe Nederland

  Aan de grond met de grond …….

  Casametrie is al ten grave gedragenen nu deresiduele grondwaarde ook maar overboord gekieperd……https://pbs.twimg.com/media/BmdVqf3CYAATm-m.jpg

  ‘als regel dat bij de aanbesteding ‘minimaal de grondwaarde en de ontwikkelkosten van het plan’ terug worden verdiend. ‘ Proest

  destentor.nl/regio…uis-zwolle-1.4519204

  Ook geen werk meer voor de metselaar lees ik: gespoten beton.

 423. Adamus says:

  Nico de Geit: Ik denk dat Ratelband het ook een beetje gehad heeft met zondige vrouwen. Zijn ex wilde ook een huis kopen,hij heeft zich over laten halen. Als hij geen huis zou kopen zou ze bij hem weggaan.

  Nachwuchs moet dak boven het hoofd hè. Zoveel visie heeft hij toch wel?

 424. Adamus says:

  Juan belmonte:
  Frank,

  Maakt u zich vooral geen zorgen
  Een aantal nl grootbanken is genationaliseerd en verders is de woningmarkt “behoudend” gefinancierd. Aldus de mainstream media, die het allemaal hebben zien aankomen.

  Het beste zicht op de huidige tijd is voor Juan om een goede fado of een pasodoble te beluisteren. Bijvoorbeeld van “onze eigen” Christina Branco (b.v. Fado Perdicao of Nao es desgraca ser pobre) of Paco Ojeda van de Banda de musica de region sur.
  Vreemd maar ook de instrumentale versies leiden tot oekoenomische inzichten.
  Wellicht kunt u er iets mee, veel verder komt Juan ook niet.

  Ook weer instant te vinden op spotify 🙂

 425. Steven says:

  Ik kocht vandaag via marktplaats een geinig horloge met een zilveren gulden als wijzerplaat in een Delftse flatbuurt. Zegt de dochter van een jaar of zes tegen haar moeder: hebben we nu wel centjes mamma?

  (die zullen ook wel 500 plus voor die k.tflat betalen per maand)

  De volgende huurverhoging ga ik echt niet betalen. Als iedereen dat zou doen dan zijn die rare verhogingen snel afgelopen.

 426. Nico de Geit says:

  Adamus: Nachwuchs moet dak boven het hoofd hè. Zoveel visie heeft hij toch wel?

  Zij wil een kindje, een villa op een mooie plek en geld om van te leven. En Emile betaalt dat, moet van de rechter, Tsjakkaa.

  Ik maak mijn geld liever zelf op.

 427. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Ik maak mijn geld liever zelf op.

  Tsjakkaaaa. По-русский: чакааа!

 428. Nico de Geit says:

  Nico de Geit: Ik maak mijn geld liever zelf op.

  Net de omzet over augustus berekend en het is minder dan de helft van een paar jaar terug. Goed dat ik geen hoge vaste lasten heb want dan moest er zwaar geld bij.

  Misschien heb ik mijn spaargeld straks echt nodig. Als anderen honger lijden heeft een bordje eten wel meer waarde natuurlijk.

  Waar is de verarmende middenklasse? Wanneer word ik nou eindelijk eens een keer beloond voor mijn voorzichtigheid en spaarzame eenvoudige bestaan? Maar om nou naar Donetsk af te reizen om je rijk te voelen gaat wel wat ver. De ellende moet toch ook dicht bij huis te vinden zijn?!

  Terug naar de huizenmarkt, naar mensen die geraakt worden door de crisis en de ‘huiseigenaren’ die de hand op de knip houden.

 429. Steven says:

  Nico de Geit: Waar is de verarmende middenklasse? Wanneer word ik nou eindelijk eens een keer beloond voor mijn voorzichtigheid en spaarzame eenvoudige bestaan?

  Dat worden we al Nico. Wij hebben door steeds van afstand naar de “gekte” te kijken… nu nog steeds de mogelijkheid om alles via de zijlijn te bekijken en dat noem ik een godsgeschenk. (al deden we het natuurlijk zelf)

  Overigens heb ik vroeger ook enorme risico’ s genomen en soms veel gewonnen, maar ook veel verloren. Daarom irriteer ik me dus ook mateloos aan die gepamperde huisleners.

 430. Steven says:

  Steven: Daarom irriteer ik me dus ook mateloos aan die gepamperde huisleners.

  Neem nou weer zo’n maatregel dat rentes op restschulden niet 10 jaar (is al veel), maar 15 jaar kunnen worden afgetrokken worden van de belasting.. Dat kost vast miljarden. De “arme” huiseigenaren worden weer gesponsord. en huurders krijgen gewoon extra verhogingen..

 431. Nico de Geit says:

  Steven: De “arme” huiseigenaren worden weer gesponsord. en huurders krijgen gewoon extra verhogingen..

  Als ze de huren te veel verhogen krijg je wanbetaling en komen panden leeg te staan, gaan verkrotten, enz.

  Lastenverzwaring voor huiseigenaren die hun pand betaald hebben komen er aan, waarschijnllijk in de vorm van ‘de eigen woning in Box 3’, minder AOW als je huis is betaald, enz.

  Heel erg oneerlijk allemaal en het nodigt niet uit tot verstandigheid, voorzichtigheid, spaarzaamheid en inzet maar het tegenovergesteld wordt beloond.

 432. Steven says:

  Nico de Geit: Heel erg oneerlijk allemaal en het nodigt niet uit tot verstandigheid, voorzichtigheid, spaarzaamheid en inzet maar het tegenovergesteld wordt beloond.

  De wal keert onvermijdelijk het schip. (zou NHZ zeggen: iemand een idee of hij nog leeft of zo?)

 433. eric406 says:

  Steven: Neem nou weer zo’n maatregel dat rentes op restschulden niet 10 jaar (is al veel), maar 15 jaar kunnen worden afgetrokken worden van de belasting..

  Ik denk dat de liquidatiefase wordt opgestart, er zal zo wel een golf van executieverkopen op gang komen, en dan moet het afbetalen van de restschuld nog wel enigszinds betaalbaar blijven, anders duiken ze allemaal in de schuldsanering. Eerst zorg je dat de NHG niets meer uitkeert, en vervolgens zorg je dat de restschuld kan worden afbetaald.
  60.000 wegwerken in 15 jaar is 4000 per jaar, en of je nu de rente op de lening aftrekt, of de hypotheek rente op een aflossingsvrije hypotheek. Blijft in wezen lood om oud ijzer voor de overheid.

 434. Steven says:

  eric406,

  Op zich vind ik die doekjes voor het bloeden voor de scheefleners niet erg, maar wel dat mijn huur buitenproportioneel wordt verhoogd elk jaar.

  ha ha. eigenlijk is het al belachelijk dat ik dit hier moet intikken: zo idioot is het.

 435. eri