Rabobank: Huizenprijzen stijgen 3 procent

Wat verrassend, de Rabobank verwacht net als de ING groep, minister Bos en de makelaars dat de huizenprijzen altijd blijven stijgen. Dit zegt men om het vertrouwen in de woningmarkt hoog te houden.

Vertrouwen is een toverwoord voor de banken en een leugentje om bestwil kan dan geen kwaad.

Men vergeet wel te vermelden dat de cijfers van het kadaster een heel ander beeld laten zien. In maart zijn de huizenprijzen gedaald. Wanneer de woningmarkt in Nederland ook maar een lichte crisis mee zou maken, zal Rabobank haar Triple-A status verliezen. Dit zou vervelende gevolgen hebben die door de kredietscrisis alleen maar versterkt zouden worden.

De Rabobank ziet bij licht stijgende rente de huizenprijzen stijgen met 3%. Dit komt overeen met de inflatie. De Nederlandse woningmarkt heeft de afgelopen periode al te kampen met een flinke daling van het aantal verkochte woningen en deze problemen zullen niet zomaar verdwijnen. Verder is er ook nog het probleem van de betaalbaarheid. De betaalbaarheidsindex staat nu op het niveau van vlak voor de laatste crash.

Mocht nu nog vragen hebben of u leest dit als de huizenprijzen al flink gedaald zijn dan kun u verhaal halen bij: Martijn de Jong-Tennekes (030 – 2164490), D.M.Jong@rn.rabobank.nl, de Rabo-econoom die dit soort mooie berichten in opdracht van zijn werkgever naar buiten brengt.

Daling huizenprijzen

Share Button
Tagged with: ,
One comment on “Rabobank: Huizenprijzen stijgen 3 procent
  1. Martijn says:

    Te gekke figuur, blijkt wel dat men er een sport van maakt er naast te zitten met voorspellen.

    Blijft ook lastig, vooral als het om de toekomst gaat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*