Minister ziet niets in opkoopfonds

Minister Eberhard van der Laan (Wonen) ziet niets in een garantiefonds voor kopers van een nieuwbouwhuis. ,,We hebben er over gesproken en het onderzocht, maar ik denk dat er te weinig mensen gebruik van zullen maken. Het is te duur en de risico’s zijn te hoog.’’

De bouwsector werkt aan een fonds voor mensen die verhuizen naar een nieuwbouwwoning. Het fonds biedt de garantie dat de huidige woning wordt opgekocht, zodat de bewoners niet met dubbele woonlasten komen te zitten.

De bouwers praten met gemeenten en provincies over deelname aan het fonds, en klagen dat Van der Laan te weinig geld uittrekt voor het redden van de woningbouwproductie. Van der Laan praat wel met de corporaties over de uitwerking van de eerder gepresenteerde crisismaatregelen. De corporaties willen onder meer ruimere mogelijkheden om goedkoop geld te lenen voor bouwprojecten.

Het fonds dat de bouwwereld gisteren in deze krant presenteerde, kan wel rekenen op steun in de Tweede Kamer, onder meer van CDA en PvdA. ,,Prima dat marktpartijen zelf initiatieven nemen die helpen de crisis te bestrijden,’’ zegt PvdA-Kamerlid Depla. De VVD steunt markt-initiatieven, maar vindt dat gemeenten en provincies er geen geld in moeten stoppen.

bron: AD.nl

Share Button
3 comments on “Minister ziet niets in opkoopfonds
 1. Niek says:

  hopelijk blijft de minister bij dit verstandige standpunt: te duur, te riskant en niet effectief tenzij je er vele miljarden tegenaan gooit.

  Het domme standpunt van de kamer was voorspelbaar (CDA = grond/bouwmaffia, PvdA is kampioen geldsmijten voor ‘zielige’ burgers op kosten van de belasting). Ik vrees dat deze plannen in één of andere vorm nog terugkomen, het is té aantrekkelijk voor de bouwsector.

 2. Jeff says:

  Laat de markt met rust, als bouwbedrijven een fonds willen oprichten, prima, maar geen cent belastinggeld in de pot! Wij hebben al genoeg geld in de banken gepompt, waarvan wij binnen enkele jaren de rekening gerepresenteerd van krijgen…

 3. M says:

  Wat vooral belachelijk is, is dat we nu in een crisis zitten geleid door een kabinet dat gekozen is vóór de crisis begon .

  Ik heb nooit toestemming gegeven voor de belachelijke uitgaven die nu worden voorgesteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*