ING veiliger dan Rabobank?

ING saver dan Rabo?! Het moet niet gekker worden, maar de markt heeft altijd gelijk. En als ze niet gelijk heeft, krijgt ze haar zin. Ik citeer een kredietanalist van een grootbank die mij even interessante info en grafiek mailt.

Voor de goede orde, Credit Default Swap (CDS) is de verzekeringspremie voor het ontploffen van een obligatielening. Gaat ie: “Ik was even aan het kijken naar CDS-spreads van banken en dan met name de Nederlandse.”

“Kijk eens naar die Bloomberg grafiek: verbazingwekkend dat de markt die goeie ouwe Triple A Rabobank als riskanter ziet dan het lelijke eendje ING. Trouwens, de spread van NIBC paste er niet eens op, 1500 basispunten!”

“Dat is het niveau waar Landsbanki ook op zat, voordat het genationaliseerd werd. Als ik een internetspaarrekening bij NIBC had, zou ik me toch zorgen gaan maken.”

Credit default swap

Share Button
8 comments on “ING veiliger dan Rabobank?
 1. Marco says:

  Dit las ik vandaag in een pb van de Rabo:

  AMSTERDAM (Dow Jones)–De kredietcrisis heeft de exploderende prijzen van bijvoorbeeld huizen, olie en metaal in de voorgaande jaren “definitief tenietgedaan”, stelt bestuursvoorzitter Bert Heemskerk van Rabobank donderdag in een toelichting op de jaarcijfers. Na herstel van de kredietcrisis zal de markt een nieuw evenwicht vinden op een lager niveau dan de vorige toppen, verwacht Heemskerk.

  De scheidende bestuursvoorzitter van Rabobank zegt dat de financiele markten zich inmiddels “dichtbij de bodems” bevinden

  Zoals ik hier uit opmaak is dat hij lagere prijzen verwacht op de huizenmarkt, is zijn visie dan opeens anders geworden?

 2. House says:

  Deze site en vele andere geven echt een heleboel onzin aan informatie!
  De resultaten (Rabobank) zijn wederom keurig netjes.
  Rabobank is een degelijke bank waar Nederland trots op mag zijn!

  Vele ander banken hebben er echt een potje van gemaakt, middels de hebzucht en graai culturen, ag nu de belasting betaler de komen jaren er voor op draaien.

  Ook de centrale banken ministeries van financiën hebben zitten slapen en als klap op de vuurpijl lopen ze weg voor hun verantwoordelijkheid, schande!!!

 3. Martin says:

  @House,

  De “hebzucht en graai culturen”. Inderdaad. Maar waarom denk ik meteen aan jou?

 4. brian says:

  een plaatje van credit spreads is geen onzin dat zijn feiten zoals ze voor iedereen waarneembaar (op een bloomberg terminal) zijn hoe mensen met echt geld risico’s inschatten

  het rapporteren door bedrijven is zoals gebleken absoluut niet transparant en de ratings waren ook een wassen neus

  toen Fortis en ING nog winst maakten was er ook niks aan de hand en dat is nog niet zo lang geleden

 5. johnny says:

  ik heb toch hele duidelijke reserveringem trots te zijn op welke bank dan ook . De andere kant kan zo snel in zicht komen.
  Werken bij genoemde bank zal eea bedwelmen ben ik bang voor.

 6. Martijn says:

  Tja,

  Blijft moeilijk de reden achter het verschil in waardering te bepalen.
  Als we zien hoe snel de koers van ING door het putje spoelt, zou het ook zo kunnen zijn dat mensen nationalisering in het verschiet zien liggen. En de Nederlandse overheid is natuurlijk wel weer een stukkie betrouwbaarder dan de Rabobank.

 7. sabuggy says:

  Rabobank betrouwbaar?
  laat me niet lachen!.

  Rabobank heeft ervoor gezorgd , dat alle camping in nederland verkocht zijn aan makelaars.

  Arme mensen moesten ipv 1200 euro p jaar aan huur , nu ineens de grond kopen a 30.000 euro (ook weer via rabo).

  Bedankt Rabo we kunnen trots zijn op jullie! (not)

 8. Nico says:

  Veel banken – zeker de Rabobank – zitten tot over hun oren in hypotheken. Als de huizenprijs echt flink gaat dalen zullen die lang niet allemaal afbetaald worden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*