Waarborgfonds wil ruimere NHG verlengen

NHG Bubbel

Ook in 2011 moeten kopers van duurdere huizen, boven de euro 265.000 en tot euro 350.000 een Nationale Hypotheekgarantie kunnen krijgen.

zie ook:
Fitch twijfelt aan waardering NHG-hypotheek
Moody’s past risicoweging hypotheken aan

‘Nieuwe eis NHG voor kopers nieuwbouwwoning’
Simpel einde NHG-overeenkomsten straks mogelijk

Dat vindt de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW), die de hypotheekgaranties verstrekt. Uit onderzoek blijkt dat van de verruiming gretig gebruik wordt gemaakt.

bron:  Het Financieele Dagblad

Share Button

5 Reacties

 1. Goudbelegger Zegt:

  ..

  Rabo hield informatie Bouwfonds achter AMSTERDAM – De Rabobank heeft belastende informatie over malafide praktijken van oud-bestuurders en commissarissen van vastgoeddochter Bouwfonds bewust achtergehouden.

  Dat schrijft de Volkskrant. Uit vertrouwelijke documenten en getuigenverklaringen zou blijken dat de bank daarover een conflict kreeg met de integriteitsonderzoekers van PricewaterhouseCoopers (PwC). De belastende informatie komt van diverse klokkenluiders.

  Zo zou voormalig vastgoeddirecteur Jan van V., hoofdverdachte in een groot onderzoek naar vastgoedfraude, tegen PwC verklaringen hebben afgelegd over de corrupte cultuur bij Bouwfonds. PcW kreeg van de Rabobank echter geen toestemming om de verklaringen van V., maar ook andere klokkenluiders, te onderzoeken.

 2. nhz Zegt:

  wat mij betreft is het WEW een terroristische organisatie, en zouden ze de organisators zoals Schiffer en de hoogleraren en politici die hem helpen gelijk moeten opsluiten, wegens het vormen van een ernstige bedreiging voor het financieel systeem (dan wel een overval op de spaarders en belastingbetalers, afhankelijk van hoe je denkt dat dit gaat aflopen).

 3. Onderwaarde Zegt:

  Het werkt dus!!! – Nou wat mooi zeg!

 4. Awaiting Zegt:

  ‘Het totaal aantal NHG’s ligt in de drie kwartalen sinds 1 juli circa 66.000 hoger, een stijging van 50% vergeleken met een jaar eerder. Daarvan vielen circa 8.000 NHG’s in het hogere prijssegment, 12% van het totaal aantal verstrekte NHG’s.’

  moet zijn 12% van het totaal aantal NIEUW verstrekte NHG’s.

  En vergeet de oversluiters niet he, lekker vertekend beeld dus weer

 5. nhz Zegt:

  maar eerst is er nog de buffer van het WEW zelf, nu euro 610 mln. Dat zijn de eenmalige premies van de huizenkopers die van de NHG gebruikmaken. ‘Daarmee kun je een prijsval op de woningmarkt van 20% à 25% opvangen’, aldus Schiffer.

  met een buffer ter grootte van pakweg 0.5% van de verzekerde waarde een prijsval van 20-25% opvangen? Schiffer heeft zeker de lagere school niet afgemaakt (of erger, misschien heeft hij wel economie gestudeerd of zich de materie laten uitleggen door Goldman $ucks).

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.