Lex hoogduin legt oorzaak crisis uit

Lex hoogduin legt in de onderstaande video de oorzaak van de crisis uit. Volgens Lex gaat steeds meer stimuleren  ook niets helpen en hij geeft aan dat de problemen mede zijn veroorzaakt doordat de huizenprijzen niet werden meegenomen in de CPI.

Share Button
Tagged with:
41 comments on “Lex hoogduin legt oorzaak crisis uit
 1. BBB says:

  Bla, bla, bla.

 2. ps says:

  BBB, 🙂

  Volgens professor Lex Hoogduin voormalig directeur DNB:
  “Kwek kwek, uuuuh…kwek…uuuuuh…kwek kwek, uuuuuh…”

  Kortom gewoon een lame duck in uuuuh… pak met uuuuh…stropdas, kwek eeeeh…maar lekker door!

 3. Adamus says:

  Hij meent wat hij zegt. Daar zit geen manipulatir bij. Het is zijn wereld. Doen we niks aan.

 4. Steven says:

  Is toch een sterk punt?! Als de huizenprijzen wel waren meegenomen in het inflatiecijfer was de rente al lang verhoogt en waren er ook minder krankzinnige huizenbubbles zoals in de jaren negentig geweest.

 5. Matthijs says:

  idd, het is een prima verhaal. Maar wel een beetje de koe in de kont kijken…

 6. Steven says:

  Matthijs,

  Tja, maar je kan er wel mee verder. Geen nieuwe bubbles willen hebben en eens kijken wat te doen na die idioot lage rentes. Dat gebeurde ook in Japan en daar ging toch een nette 70 procent van de huizenprijs af. 😉

 7. Nico de Geit says:

  Maar wat is nu het plan? Als de huizenprijzen nu WEL meegeteld worden wordt de inflatie al snel negatief, en dan ga ik er vanuit dat de prijzen blijven dalen.

 8. Voerman says:

  http://www.telegraaf.nl/dft/geld/huis-hypotheek/23226923/__Huizenprijzen_blijven_stijgen__.html

  Steven: Dat gebeurde ook in Japan en daar ging toch een nette 70 procent van de huizenprijs af.

  Hier even niet.

 9. Steven says:

  Voerman,

  Het zakt nooit in een rechte lijn. (maar goed het stijgt nu dus wel even inderdaad)

  http://housepricesouthafrica.files.wordpress.com/2011/01/bubble-chart.gif?w=640

 10. Frans says:

  BBB: Bla, bla, bla.

  O, daar staat BBB voor, snap ik eindelijk je naam! 🙂 Toepasselijk!

 11. Frans says:

  Steven:
  Is toch een sterk punt?! Als de huizenprijzen wel waren meegenomen in het inflatiecijfer was de rente al lang verhoogt en waren er ook minder krankzinnige huizenbubbles zoals in de jaren negentig geweest.

  precies. Ik snap niet wat “de meute” tegen dit verhaal heeft.
  Het is hoogstens niet compleet, maar behalve de zin “dat het niet bewust is gebeurd” klopt het hele verhaal.

 12. Juan belmonte says:

  @ artikel

  Prima fragment, met heel veel woorden legt prof dr Lex Hoogduijn uit dat
  Rente langdurig kunstmatig laag was, onderdeel van Hogehuizenprijsminnen
  Prijsstijgingen huizen buiten inflatie gehouden werd, hogehuizenprijminnen.

  Watti niet zegt en wat belangrijker is, J.i. dan
  De loonmatiging ging niet samen met de schuldexplosie.
  De maandlasten zijn gebaseerd geraakt op gesubsidieerd huizen leasen
  Banken zagen geen risico’s en financierden 100+%
  De marsmannetjes kochten de risico’s die de banken niet zagen, alles off balance bij de marsmannetjes totdat opeen en tot de immense verbazing van vrijwel iedereen ( met name zij die er belang bij hadden) de marsmannetjes opeens toch maar niet bleken te bestaan.

  Kortom de korte termijn heeft de overhand gehad boven de langere termijn
  En op termijn
  Doet dat pijn

 13. Juan belmonte says:

  Juan heeft ook wel een wat woorden gewijd
  Aan het aspect
  KUNSTMATIG LAAG
  Als het om rentes gaat

  http://www.huizenmarkt-zeepbel.nl/06-08-2014/een-vergelijking-met-de-crash-van-1978-in-drie-grafieken/#comment-320122

 14. Frans says:

  @ Juan: bankmannetjes horen verstand te hebben van cycli. Dat hebben ze ook, maar ze worden er beter van… fuck the banksters: financieele terroristen, criminelen.

 15. Heinz says:

  En dan weer zojuist op het staatsjournaal, om 1800 uur, een losse flodder dat de rabobank verwacht dat het weer beter gaat, de mensen weer meer te besteden hebben, de huizenprijzen weer stijgen enz…. Totaal geen verband met andere onderwerpen. Is echt een reclamepraat, of beter, propaganda om mensen laten blijven geloven dat het allemaal goed gaat en dat je dat huisje met gerust hart kunt kopen. Lijkt wel of ze in het journaal zendtijd hebben gekocht.

 16. Steven says:

  Heinz,

  ik kijk er steeds minder naar.. Soms is een kwart inderdaad dit soort rare propaganda, dan een kwart terrorisme en soms 50 procent sport… 🙁

 17. Steven says:

  Frans: @ Juan: bankmannetjes horen verstand te hebben van cycli. Dat hebben ze ook, maar ze worden er beter van… fuck the banksters: financieele terroristen, criminelen.

  Hun “werk” is nou eenmaal met geld geld te verdienen. In tegenstelling tot vrijwel elk ander beroep doen ze verder niets. Maar om ze nou allemaal criminelen te noemen gaat mij te ver. Het is gewoon hun vak. (maar trap er als burger dus gewoon niet in)

 18. Mr. Marty says:

  De vrije val van de economie en de schuldencrisis is zeer nauwkeurig voorspelt door Martin Armstrong. In zijn documentatie The Forecaster legt hij het haarfijn uit. De zeepbel knapt in het vierde kwartaal van 2015. In het programma Nieuwsuur kwam de goeroe/miljardair en ook aan bod. Zij gijt gewaarschuwd! Koop geen huis! Laat u niet verleiden om in het piramidespel te stappen!

 19. Steven says:

  Mr. Marty: Laat u niet verleiden om in het piramidespel te stappen!

  ik kan het met de beste wil van de wereld ook niet anders zien. en de voorbeelden van onze naaste buren maken het natuurlijk nog duidelijker. In Duitsland zijn de huizen al heel lang goedkoper en in Spanje en Ierland zakten ze met 50 procent. Je moet een soort vastgeroeste neuronen in je hoofd hebben om in verder stijgende huizenprijzen te geloven. 😉

 20. Frans says:

  Steven: Hun “werk” is nou eenmaal met geld geld te verdienen. In tegenstelling tot vrijwel elk ander beroep doen ze verder niets. Maar om ze nou allemaal criminelen te noemen gaat mij te ver. Het is gewoon hun vak. (maar trap er als burger dus gewoon niet in)

  Hmmm…. maar eens beter even erop studeren Steven! 🙂
  Als je je echt hierin verdiept dan zul je zien dat dit geen overdreven uitspraken zijn.
  De bankiers gaan letterlijk over lijken. Voorbeeldje: goud geroofd in de Oekraine: moet ik daar als burger even niet in trappen?
  Te hoge huizenprijzen en te hoge huren, te hoge belastingen: moet ik daar als burger even niet in trappen?
  Lag het maar zo simpel!

 21. Frans says:

  Mr. Marty:
  De vrije val van de economie en de schuldencrisis is zeer nauwkeurig voorspelt door Martin Armstrong. In zijn documentatie The Forecaster legt hij het haarfijn uit. De zeepbel knapt in het vierde kwartaal van 2015. In het programma Nieuwsuur kwam de goeroe/miljardair en ook aan bod. Zij gijt gewaarschuwd! Koop geen huis! Laat u niet verleiden om in het piramidespel te stappen!

  Ik heb net even naar uitzending gemist PAUW gekeken, waarin Marike Stellinga zoals verwacht de man afbrand.
  zijn RSS feed is gehacked http://armstrongeconomics.com/2014/11/26/the-rss-feed-may-have-been-hacked-visit-the-site-for-now/ en er wordt op allerlei manier getracht de voorstellingen te stoppen. Good old Marty!

 22. Frans says:

  Ik vind de uitzending van Nieuwsuur over Armstrong een stuk evenwichtiger, prima zelfs, dan de uitzending van Paul, waarin de hoofdgast (en enige gast) van dit onderwerp het zonder enige echte kennis van zaken Marty als de zoveelste (gek) neer zette.

  Blijft overigenss vreemd dat er van allerlei zaken worden gebracht die eenzijdig worden belicht, en dat het bij Marty nodig is om “autoriteiten” uit de kast te halen die er niet in geloven. Waarom niet gewoon mensen zelf hun oordeel laten vellen? Waarom worden de commentaren van de Boelhouders van deze wereld niet van kritiek voorzien? Deze mensen hebben het altijd al fout gehad.
  Ik neem ook niet klakkeloos aan wat Marty zegt, maar tot nu toe vind ik zijn publikaties erg waardevol, altijd kritisch bekijken, en heeft hij met voorspellingen op de goud en zilver markt tot nu toe veel meer gelijk gekregen dan de gold bugs, en stelt hij uiterst kritische en praktische argumenten tegenover de religie van de gold bugs. Nuchterheid troef: dat waardeer ik aan Marty.

 23. Frans says:

  By the way: ik vind wel dat Paul erg goed in gaat tegen wat Marike zegt.

 24. Mr. Marty says:

  @ Frans.
  Volgens mij gebruik je de naam Marty niet helemaal goed in je betoog of wel?
  Ik kan ieder detail over de opgeblazen woningmarkt wel gaan benoemen, maar dat wordt een beetje te veel tekst. Ik houd het kort op een paar statements. Ieder weldenkend mens kan alle informatie die zij willen weten over de woningmarkt en de ontwikkeling van de torenhoge huizenprijzen zelf opzoeken. De conclusie is overduidelijk aanwezig. De huizenprijzen zijn te hoog in NL. Europa stokt en de hypotheekschuld van NL hangt als een zwaard van Damocles boven NL. Steeds meer jongeren en tweeverdieners hebben moeite om rond te komen en vragen hulp bij de schuldsanering. De werkloosheid daalt niet significant genoeg en met het nieuws dat grote financiële instellingen hun personeelsbestand verder gaan uitdunnen, ziet het er niet naar uit dat het er beter op gaat worden. Voor nu weer even genoeg gezegd anders wordt het toch een boekwerk.

 25. tinus says:

  “gestuurd op inflatoire targeting”.
  “huizenprijzen buiten inflatie—-rente laag”.
  die lage inflatie was zeker in 2002 niet mijn gevoel ,dit terzijde.
  “voortdurende daling rente–financiele markten die daarop anticipeerden”.
  dat doen consumenten en bedrijven nu ook door indien mogelijk af te lossen en/of aankopen uit te stellen.
  Overheden hebben dit al langer aangegeven.
  En nu?nog meer QE of een investeringsfonds vanuit de EU met belasingvoordeel voor de investeerders die ongetwijfeld deze rekening bij de onderdanen leggen.(komt uit de lengte of breedte).
  Wie gaat investeren– niemand?? POEFFF

 26. Frans says:

  @ Marty: ja, sorry!! 🙂
  Je hebt gelijk! ik noem voor mijzelf Martin Armstrong al een tijdje Marty, en ik dacht je jouw naam ook had gekozen als verwijzing naar Marty! 🙂
  Ik zal vervolgens Marting Armstrong of MA schrijven.
  Jammer dat er geen edit functie op dit blog is.
  Excuus voor de verwarring!

 27. rmottae says:

  wat Lex zegt kan niet vaak genoeg gezegd worden.
  Ugh, ik heb gezegd.

 28. rmottae says:

  Ik geloof niet in hosannascenario’s en politici. Serieuze historici als Erik Mekking schrijven boeken die iedereen moet lezen.
  Maar…..
  Als mr Marty op het kwartaal nauwkeurig kan voorspellen wanneer de boel scheef gaat dan wordt hij wat mij betreft zeeeer ongeloofwaardig.

 29. Steven says:

  rmottae,

  Als het wel zo is dan zou me het overigens niets verbazen. Ik zat een jaar fout.. (had puts voor okt-nov 2014)

 30. schanuleke says:

  Dat verhaal van Martin Armstrong over pi, dat hij dan gelijkstelt met 3141 dagen (8,6 jaar), slaat vanuit wetenschappelijk oogpunt echt totaal nergens op. pi is een dimensieloos verhoudingsgetal, dat helemaal niets met de aardse tijd (hier gemeten in eenheden van 1000 dagen) van doen heeft.

  Dat gezegd hebbende vind ik het wel bijzonder interessant om te zien of zijn voorspelling uit gaat komen.

 31. rmottae says:

  Ik heb puts voor dec. 2014
  zijn waardeloos.
  M.a.w. op het kwartaal nauwkeurig voorspellen is onzin.

 32. Latida says:

  Wanpraktijken bij de helft van niet minder dan 400 incassobureaus:

  http://www.npo.nl/pauw/26-11-2014/VARA_101369207?start_at=48

 33. ML says:

  Steven: ik kijk er steeds minder naar.. Soms is een kwart inderdaad dit soort rare propaganda, dan een kwart terrorisme en soms 50 procent sport…

  dit lijkt precies het sportjournaal 🙂

 34. KruidigMeisje says:

  Deze meneer was kroonprins bij DNB, totdat opeens Klaas KNot werd benoemd. Dus als er iets mis was, heeft hij tot een paar jaar geleden meegedaan aan het systeem en allerlei indices en rentes bepaald……
  Je zou m bijna hypocriet noemen. Of jaloers op Klaas?

 35. weer even terug says:

  Ik voorspel voor Q1 2015 vast een daling aangezien de stimuleringsmaatregelenuitverkoop dan achter de rug is…

 36. Vlad van Vloddersteijn says:

  Haagsche vastgoed- en asielzoekerhandel corrupties?

  Zware systematische corrupties?

  http://www.nu.nl/politiek/3938745/teeven-ontkent-schijn-van-verstrengeling-belangen.html

  Een dealer in vakantiehuisjes die van zijn vastgoedzooi af moet en daarvoor de overheid laat betalen?

  Laat Fred Teeven zich ook corrumperen als Wim Kokkenzuiger?

 37. Keesje says:

  weer even terug:
  Ik voorspel voor Q1 2015 vast een daling aangezien de stimuleringsmaatregelenuitverkoop dan achter de rug is…

  Ik verwacht vanwege de lage rente dat het nog wel tot najaar 2015 duurt voor er een daling komt.

 38. WieLuistertErNogNaarDieTrekpoppen says:

  BBB,

  wat een ge UHHhHHJH .pusgeit !!!!! Wie pakt die shit nog langer !

  Geennieuws.com

  BBB,

  UHHHhhHHhHhhhHHjjJJ

  kenkerzakkkkkkkk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*