‘Emmen dreigt miljoenen mis te lopen’

Emmen loopt 15 miljoen euro mis omdat een projectontwikkelaar verzuimt twee lappen grond van 6,5 hectare in de nieuwe woonwijk Delftlanden af te nemen die door de gemeente bouwrijp zijn gemaakt. Dat zei de gemeente maandag. Emmen sleept daarom projectontwikkelaar Megahome uit Almelo voor de rechter.

De projectontwikkelaar maakte in 2004 een afspraak met Emmen, zo verklaarde de gemeente. Megahome verkocht grond aan de gemeente, die de percelen vervolgens bouwrijp maakte. Volgens de gemeente zouden de percelen vervolgens door de ontwikkelaar worden teruggekocht. De gemeente zegt 45 miljoen euro te hebben geïnvesteerd door de percelen te voorzien van verlichting, paden, riolering, kabels en leidingen. De laatste hectaren neemt de projectontwikkelaar niet terug, maar vraagt hiervoor uitstel vanwege de slechte situatie op de woningmarkt.

De projectontwikkelaar wilde maandag niet reageren. Het kort geding is begin april.

bron: Telegraaf.nl

Share Button

175 Reacties

 1. ll Zegt:

  Krimpgebied, beetje dom van de gemeente, een terrein bouwrijp maken voor leegstand.

 2. option trader Zegt:

  Over krimpgebied gesproken.

  xandernieuws.punt.…bl_archief=&

 3. adamus Zegt:

  Toch maar een subsidie glastuinbouw gebied van maken. Hoe dom kun je zijn. Rij daar een keer rond en de enige corebusiness is op het eerste oog sociale werkvoorziening, vuilverbranding, haliburton en nog wat opslag.

 4. Goudbelegger Zegt:

  @2 Wat een schokkend verhaal!! Wat dat betreft kan ik je ook wat mededelen. Hoorde van een verzekeringsbedrijf in Amerika dat steeds meer klanten bellen om de ziektekostenpolissen uit te kleden. Terug te brengen tot geneeskundige hulp bij een zwaar ongeluk en voor de rest red je het zelf maar. Dat is dus een zeerrrrrr slecht teken. Herken het van mezelf in de eerste recessie van rond 2001.

  Vind dit soort concrete verhalen vaak belangrijker dan het nieuws, zeker van de mainstream media natuurlijk.

 5. Kapotjeplov Zegt:

  Hup, verkavelen en aan een redelijke (= kostprijs) verkopen aan particulieren die een eigen huisje op maat willen bouwen. Daar is animo genoeg voor.

 6. bigD Zegt:

  @2
  Dat is al bijna twee jaar zo. Wie wil er nou een oud houten krot kopen dat compleet gerenoveerd moeten worden, dat staat in een straat waar junks en drug dealers de leegstaande huizen gebruiken voor hun druggebruik met alle bijkomende criminaliteit en waar je bovendien nog duizenden dollars per jaar kwijt bent aan rioolrechten, huizenbelasting en andere gemeentelijke lasten. Het slopen kost de banken meer, dus ze willen er maar al te graag voor nop van af.

 7. p.j.v.a. Zegt:

  Wat een verhalen op deze morgen.
  En het is pas 22 over tien.
  Dat belooft wat voor de rest van de dag!

 8. Hugo Zegt:

  Nog even en we weten allemaal hoe het balletje balletje spelletje door aannemers, projectontwikkelaars en gemeenten wordt gespeeld.

  Grond van ? -> Megame -> Overheid -> Megame…. 45 miljoen voor 13 ha bouwrijp maken. Omgerekend 26 Euro en een beetje per m2. Verder doet weiland pak m beet 30 Euro de m2. Verkoopprijs bouwgrond is rond de 750 Euro de m2 toch?

  Alles om u en uw partner levenslang fulltime te laten zwoegen zodat de ‘samenleving’ vooruitkomt. Dat u er alleen maar op achteruit gaat is bijzaak uiteraard, er moeten prioriteiten worden gesteld.

 9. lorenzo Zegt:

  we hebben in onze enorme honger er toch massaal gebruik van gemaakt ?
  Van kinderen mag je verwachten dat ze niet altijd vooruit kijken.

  ps. de grondprijs in die omgeving is cirka 450 euris.

 10. sven Zegt:

  Maakt niks uit!
  Die grond wordt straks peeeeeper duur!
  NU KOPEN, is straks profiteren!!! Let op mijn woorden!! Die prijzen kunnen/gáán alleeeeen maar omhoog!!! Straks mis je nog de kans om mee te profiteren!!!!!
  🙂 🙂 🙂

 11. Hans Zegt:

  Straks komt het grote publiek er achter hoe ze genaaid zijn door de vastgoedmannen. Dat gaat mooi worden. Waarschijnlijk ook goed voor de omzet van Heras Hekwerk 😉

 12. nhz Zegt:

  @8:
  in mijn gemeente zeggen ze ook dat bouwrijp maken 20-50 euro per m2 kost. Da’s dan wel inclusief alle formatieplaatsen (ambtenaren) die daarbij worden ingeroosterd, en waarvan je je soms kunt afvragen of ze echt wat bijdragen. Verkoopprijzen zijn hier (Zeeland) 250-450 euro/m2. Ruim tien jaar geleden was het hier trouwens 100-250 gulden per m2, de stijging is net zo spectaculair als bij de huizen zelf.

  Ik vind het opvallend dat de gemeente in dit geval naar de rechter gaat. In mijn omgeving komen dit soort zaken vaak voor en ze gaan NOOIT naar de rechter; de projectontwikkelaars krijgen altijd hun zin en hoeven nooit te dokken als het mis gaat. Stel je voor dat je ze boos maakt, je hebt ze weer nodig voor de volgende lucratieve klus …

  Mijn stad heeft al zeker 6 jaar een legendarische bouwput (openlucht zwembad); de enige ontwikkeling die daar plaatsvindt is het steeds verder uit de hand lopen van de kosten. Steeds een nieuwe club oplichters die er gaat bouwen en uiteindelijk gebeurt er nooit wat, en blijft de rekening voor de burgers dus lekker oplopen. Wat de gemeente wel doet is nieuwe bodemloze putten organiseren …

 13. nhz Zegt:

  @10:
  mijn gemeente heeft voor meer dan 20 jaar vooruit bouwgrond aangekocht (voor een deel tegen hoge bedragen, van kwekers/boeren etc. die vaak voor miljoenen zijn uitgekocht). Dit ondanks dat krimp in de regio al begonnen is. Allemaal geen probleem zeggen ze hier, die bouwgrond wordt ieder jaar minstens 4% meer waard, dus de forse rentelasten daar liggen ze niet wakker van. Die nieuwe wijken gaan er echt allemaal komen.

  Ik ben benieuwd hoe lang ze nog de vraagprijs met (minstens) 4% per jaar kunnen blijven opdrijven in een verzadigde markt waar het geld opraakt …

 14. Dalen Zegt:

  Was toevallig zaterdag in Emmen en zag dat het Noorderdierenpark aan het uitbreiden was. Ik vond dat de roofdieren, de enkele die er was, zeer klein behuisd was.

  Emmen: gat in de markt. Tips op deze site zijn voor u gratis.

  PS middenstand “leek” aardig te floreren. Zag inderdaad niet veel kleine kinderen, dit met het oog op krimp. Misschien moet de pastoor toch eens langs komen en een hartig woordje spreken!

 15. adamus Zegt:

  Misschien dat $ucks ook even ter hoogte van Middelburg aan kan meren? Ligt ten slotte t.o. the City.

 16. adamus Zegt:

  15

  politici willen een (oligarische)carrière en zijn bang op 40 jarige leeftijd (heemskerk) buiten de boot te vallen. Burgers let op uw publieke zaak zullen ze niet direct verkondigen.

  btw Depla zoekt ook een baan. Misschien moet hij die op zijn “oostenrijks” dan maar zelf creëren als de politieke vrienden het niet doen.

 17. nhz Zegt:

  @16:
  de jongens en meisje van $ucks komen voor minder dan pakweg een miljard omzet vast niet hun bed uit. Anders zou de gemeente hier vast wel klant zijn ja.

  @17:
  Depla krijgt ongetwijfeld een mooi baantje als directielid bij een WBV, pensioenfonds of anders instantie waar ze ‘socialistische’ jaknikkers kunnen gebruiken.

 18. adamus Zegt:

  18

  hij wordt al een klein jaar uitgevent…….
  Blijkbaar worden de rijen soms gesloten gehouden.

 19. Patrick Zegt:

  Geniet even mee van een nieuw stukje op http://www.wegwijs.nl

  http://www.wegwijs.nl/3548/

  Dit is nou echte onbeschaamde propaganda, echt niet te geloven.

 20. Jasper Zegt:

  @20

  Typisch geval van spin-control.
  Een negatief nieuwsfeit (het opraken van subsidiemaatregelen) wordt wordt omgevormd tot positief nieuwsfeit.
  De ING is echter intentioneel naief: ze doen alsof het vooral sentiment is waarom de huizenmarkt in de slop zit en niet gewoon de harde limieten waar potentiële kopers tegen aanlopen.
  Ach ja, hoogmoed komt voor de val…

 21. Patrick Zegt:

  De overheid gaat de sanctiebedragen van snelheidsbekeuringen drastisch verlagen (tot 50% lager) vanaf 01-2011.

  Hierdoor zal het probleem van te hard rijden per vandaag zijn opgelost.

  Automobilisten zullen immers willen wachten met het maken van overtredingen tot de tarieven verlaagd zijn.

  op 01-2011 zal inmiddels een kettingreactie veroorzaakt zijn van mensen die wachten met te hard rijden, zodat we de maatregel op 01-2011 niet meer hoeven door te zetten.

  De markt is dan immers gewend aan het vooruitzicht van lagere sanctiebedragen.

  We gaan nu tevens een nieuw project starten om alle kijkcijfers op TV te verdubbelen door een wetsvoorstel te doen voor verdrievoudiging van de CAI tarieven per 01-2012.

 22. nhz Zegt:

  bij het CDA hebben ze goed begrepen hoe de woningmarkt in elkaar zit: de benodigde 35 miljard aan bezuinigingen mogen niet komen van lastenverzwaringen, maar het CDA ziet goede mogelijkheden bij het tegengaan van scheefwonen (voor de goede orde: ze bedoelen dan scheefhuren en niet scheeflenen). Geen woord over de HRA, dat spreekt vanzelf. Met pak ‘m beet 5000 scheefhuurders in Nederland wordt dat dan jaarlijks 7 miljoen per persoon extra huur betalen en het hele probleem is opgelost. Makkelijker kunnen we het niet maken 🙂

 23. Nou, Zegt:

  hahaha die wegwijs.nl is echt wel lekker maf, jammer dat je daar geen reactie kan achterlaten.

  Er was eerder wel een site waar dat kon (http://blogs.fd.nl/woningmarkt/)

  De mensen die daar voor schreven zijn door alle reacties zo geschrokken, dat ze huilend onder moeders rok zijn gekropen.

 24. ll Zegt:

  Nou ja zeg, die bezuinigingen die eraan zitten te komen, kosten een doorsnee gezin met 2 kinderen 35.000 over een periode van 5 jaar.

  Dat zal dan wel tevens de daling zijn van de huizenprijzen in 5 jaar.

 25. nhz Zegt:

  @24:
  vergeet niet dat Wegwijs gericht is op hoger opgeleiden, academici enzo. Blijkbaar gaan zulke praatjes er bij de doelgroep in als zoete koek (vooral bij de economen in spe vermoed ik, die kun je maar hoogst zelden op degelijk financieel/economisch inzicht betrappen).

 26. nhz Zegt:

  @25:
  … plus wat ze gaan mislopen aan HRA belastingkorting? 😉

  Een huizenprijs daling helpt helemaal niks aan de begroting; in tegendeel, dat zal voorlopig een extra negatief effect op de consumptie en dus op de officiele cijfertjes hebben (plus minder overdracht belasting enz.). Nee, de echte bezuinigingen die moeten dan nog komen.

 27. FT Zegt:

  @20
  Volgens mij is dit goed nieuws. De aankondiging van het einde van de “fear-periode”. Dit zou betekenen dat we nog enkele maanden geduld moeten hebben voor de echte rit naar beneden.
  Ik ben er in mijn eigen analyse altijd vanuit gegaan dat we de bodem in de periode 2013-2015 zouden moeten mee maken, via -5% per jaar. Maar als ik deze berichten zie konden we wel eens veel dichter bij dat punt kunnen zitten dan ik had durfen hopen.

 28. KariZ Zegt:

  @28 Mijn ‘bodem’ ligt exact hetzelfde…maar da’s vooral gevoelsmatig.

  Neemt dus niet weg dat het wellicht interessant kan zijn om veel eerder een huis te kopen.

 29. ll Zegt:
 30. adamus Zegt:

  26
  vergeet niet dat Wegwijs gericht is op hoger opgeleiden, academici enzo.

  ons soort mensen en vervolgens wordt de lening afgesloten bij een financiëel tuinmannetje, die gunnen ze ook wel wat. Heel sociaal gewoon.

 31. adamus Zegt:

  29

  en nog snel veel nepeuros sparen, die kunnen misschien nog goed van pas komen.

 32. adamus Zegt:

  28

  bobslee zonder stuurman. Hij was de enige die het zag.

 33. adamus Zegt:

  23

  laat daar de redenatie van Balkenende op los: “zo moet U dat niet zien, mhr Paauw……. wij zoeken een oplossing die……….en ook Europees komen we daarmee goed voor den dag, vooral met een inflatie van -0,1 ……….etc.”

 34. adamus Zegt:

  29

  ik merk: van uitstel komt afstel. De stenen kunnen me steeds meer jeuken. Want waar gaat het nu over?

 35. anderhalf keer modaal Zegt:

  Kwalijk om te zien dat de (lagere) overheden de belangen van de burgers op zo’n grote schaal hebben geschaad: kleine percelen, enorm hoge grondprijzen, weinig keus. Miljoenen naar de ambtenarij en gemeentekassen. De rekening voor de komende decennia ligt al bij de gemiddelde burger in de vorm van een hoge hypothecaire lening.

  Persoonlijk heb ik er geen nadeel van, echter ik vind het kwalijk om te zien dat overheden geen verantwoording nemen voor de mensen die zij vertegenwoordigd, maar deze louter ziet als een melkkoe. Mensen willen nu eenmaal ergens wonen en hebben daar blijkbaar veel voor over (gehad). De overheid heeft daar mooi op ingespeeld en miljoenenwinsten op grond gingen naar de gemeentekassen. De burger betaald uiteindelijk het gelach.

  Een gemiddelde koe in de wei heeft tegenwoordig meer ruimte dan een mens. Bizar.

 36. dutch_renter Zegt:

  Een leuk stukje waarin NL wordt vergeleken met de UK en Spanje in een ‘interest rate shock rapport’ van Moody’s.

  ftalphaville.ft.co…interest-rate-shock/

  Samengevat:
  – Voor de UK is de klap het grootst.
  – Voor spanje is de kans het grootst dat ze een klap krijgen.
  – NL zit dar tussen in maar heeft wel de grootste schuld t.o.v. besteedbaar inkomen.

 37. Dalen Zegt:

  @37

  Nederland presteert het om bovenaan te komen met onze steun voor de bailout van Griekenland. We zijn toch overal de beste in?

  De Jager draait al bij met zijn stelling dat het ons geen geld gaat kosten. We verdienen er natuurlijk goed (smiley).

  ING en Aegon moeten gered worden want die hebben waarschijnlijk zat waardeloze obligaties. (3 miljard?)

 38. Dalen Zegt:

  negeer het vorige bericht s.v.p. want wat is eigenlijk een miljard? Niets toch!

 39. ll Zegt:

  Aktie grote schoonmaak van het Rijk

  Minder loon
  minder pensioen
  een in waarde gedaald huis
  een lager vermogen
  langer doorwerken
  kalere ziektekostenvoorzieningen
  einde hypotheekaftrek
  minder bescherming tegen ontslag
  hogere huren

  Ziehier wat de Nederlandse burger de komende 10 jaar te wachten staat.

 40. ll Zegt:
 41. Juan Belmonte Zegt:

  @2

  Als u er $ 10 dollar voor over heeft, wordt het tweede huis van rechts uw bezit.

  Dat moet een rare gewaarwording zijn in de Polder: USA huizen blijken helemaal niets waard te kunnen zijn.

 42. Juan Belmonte Zegt:

  Da’s meteen een flinke afschrijving als u (uw pensioen, uw bank) nèt die CDO te pakken had met dat huis als zekerheid voor de hypotheeklening.

  De waardeverdamping van het huis van 10 dollar is gecreëerd geld (via hypotheek van zeg 150.000$) die opgepotte toekomstige inflatie bleek want door het enorme verdampen van bankbalans waar dit huis opstond, moest ze aangevuld worden met vers kapitaal (en dus wederom geldverruiming, QE).

  Kortom een concreet voorbeeld hoe anderen de rekening betalen…

 43. Juan Belmonte Zegt:

  @37
  Samengevat:
  – Voor de UK is de klap het grootst.
  – Voor spanje is de kans het grootst dat ze een klap krijgen.
  – NL zit dar tussen in maar heeft wel de grootste schuld t.o.v. besteedbaar inkomen.

  1) In UK werken de marktkrachten. Géén bankierende gemeente Assen, géén gemeente-Pracht-bank van Den Haag voor Scheefleners die “ei en ui niet kennen onderschijden”
  2) Klap in Spanje is reeds enorm, werkloosheid is hoog, markt op slot.
  3) in NL duurt iedere verandering (eerst eens worden over situatie, dan consensus hoe op te lossen, dan eens worden om ècht iets te gaan doen, dan doen) tien jaar langer. Bij een forse double dip van de wereld-economie komt de klap des te harder aan. Maar tot de herfst kunnen we gewoon doorgaan met navelstaren met de kopjes in ‘t Zandt.

 44. Juan Belmonte Zegt:

  @40 Positief: minder NVM

 45. Goudbelegger Zegt:

  @40 maak er maar van ‘pensioenen extreem veel lager’. Van pensioenfonds tot pensioenfonds verschillend 50% tot 90% minder pensioen.

  Redelijk verdiend vanavond, voor mij dan.. Neem aan dat iedereen op deze site die een beetje denkt zoals ik ook in goud en/ of goudaandelen zit?? Zo niet, het kan nog.

 46. Juan Belmonte Zegt:

  @Emmen

  Kennelijk is de crisis op de woningmarkt nog niet tot het besef doorgedrongen van de gemeente Emmen:

  A deal is a deal.
  Sew the bastards before they stop building the 10$ houses

 47. Juan Belmonte Zegt:

  Waarmee Emmen en de bankierende gemeente Assen (asociale startersleningen door ze te helpen met scheeflenen) op gelijke voet komen.

  Wat is er toch in de wingewesten aan de hand?

 48. Goudbelegger Zegt:

  Grote lijnen. Zoals ik het zie moet je niet gaan priegelen, groot denken, grote maatregelen. Niet huisje dit, huisje dat, koopsommetje etc. etc. Er zit zo onvoorstelbaar veel fout, bereid je voor op ineenstorting, niet op het iets beter kopen van een huis, zal totaal irrelevant zijn later. Zo zie ik het, misschien helemaal fout.

  De toekomst zal het leren of deze redenatie klopt.

 49. Hugo Zegt:

  @46

  Wie o wie hebben de 1600 (ofzo) ton goud gekregen van DNB? Allicht een deel naar de pensioenfondsen? (pure speculatie)

  Verder heb ik nog steeds dezelfde rijkdom, dat veranderd niet van dag tot dag. Verdienen heb ik gedaan door weer te werken.

 50. Juan Belmonte Zegt:

  @37 Afwaarderingen in kredietcrisis komen door scheefleners: teveel schuld tov inkomen (niet terug kunnnen betalen).

  GRAP: in één land, waar de schuld tov inkomen het hoogst is, vinden géé afwaarderingen plaats, huizen kunnen daar namelijk in waarde en prijs niet dalen. Tenminste dat heeft de lokale makelaarsvereniging de lokale inwoners wijsgemaakt via de Fabeltjeskrant, tot voor kort het enige lokale nieuwsmedium.

  Tot de komst van internet……

 51. Juan Belmonte Zegt:

  @49 Ach, er is m.i. niet zoveel mis, we moeten gewoon wennen aan nieuwe zaken:
  – nieuwe machtsverhoudingen in de wereld: USA down, China up, oude Europa zoekende
  – waarde en prijs van vastgoed kunnen omlaag

  Is dat niet alles vwb de hoofdlijnen, of grote lijnen in uw woorden ?

 52. dawg Zegt:

  @ 40/41 ll

  Als er geen gekke dingen gebeuren bedraagt het nationale inkomen in de komende 5 jaar 5 maal € 600 miljard = € 3.000 miljard. Een bezuiniging van negen- en- twintig miljard euro bekt lekker ,maar is om en nabij de 1% van dat inkomen. Een percentage dat wegvalt tegen de onzekerheid van de ramingen en de effecten van de voorgenomen maatregelen.

  Het CDA probeert, als vanouds, de kredietcrisis, te gebruiken als excuus om plannetjes door te drukken, die men toch al lang in de koker had.

 53. Hugo Zegt:

  Heerlijk die wegwijs site. De ‘belegginsbarometer’ is hilarisch.

  Nu beleggen is slim want de AEX hoort nu, gemiddeld over de ‘lange termijn (WO2)’ bezien op 528 te staan. Geen gein!

  Middels de mailing list kan je je wekelijks op de hoogte laten stellen of het verstandig is om aandelen te kopen of verkopen…..
  http://www.wegwijs.nl/221/

  Volgens wegwijs kan de huizenprijs in 2010 maximaal 10% dalen. Grotere daling kan je niet voor stemmen in hun poll. 10% stijgen kan je ook voor stemmen…

 54. Goudbelegger Zegt:

  @52 Hoe kun je zo denken? What about al die bouwbedrijven die nu gewoon moeten stoppen maar op onze kosten doorbouwen. De 10x te grote overheid die van ons wil leven? Pensioenen die niet kunnen, dat wordt nog een hele grote. Veel te hoge belastingen. Idioten die hoge nepfuncties hebben bij de overheid terwijl de Polen het echte werk doen. Hypotheken, leningen. Heb ik het nog niet over de houding van China..

  Iedereen bereidt zich maar voor op wat hij/ zij denkt dat er gaat gebeuren, misschien zie ik alles verkeerd, kan..

 55. Goudbelegger Zegt:

  Amerikanen snappen het, velen op dit forum zeggen hetzelfde. Worden nog interessante tijden.

  A recent CBS/NY Times poll showed only 19% of respondents say they trust the government “to do what is right all or most of the time,” while 78% believed the government is run by special interests, not for the benefit of the people.

 56. Juan Belmonte Zegt:

  @55 Goudbelegger

  Kijk, Heijmans verkocht in 2008 2159 woningen, in 2009: 1283.
  (bron NRC 11/03/2010)

  Da’s min 41 % en Heijmans schrapte dan ook 1100 voltijds banen.

  Tweede punt(52) Toch draait de wereld verders gewoon door en zijn er nog steeds mensen die in Heijmans beleggen. Dit is niet het einde van de wereld, het wel een einde aan de overwaarde-spiraal in de vastgoedmarkt en daarmee aan het “ongemerkt” grote geldscheppen door nieuwe grote schulden.

  Eerste punt: Jan Modaal in China verdient (in Juan) 5000 euro bruto per jaar, da’s goed voor enkele vierkante meters bebouwbare grond in de Utrechtse Polder.

  Die welvarendheid in Utrecht blijft echt niet zo 🙂 al denkt 64% van de Polderaars daar volgens Maurice de Hond anders over…….

 57. adamus Zegt:

  goudbelegger, deze ken je?

  http://globaleconomicanalysis.blogspot.com/

 58. adamus Zegt:

  53

  slaap je overdag of ook ‘s avonds?

 59. adamus Zegt:

  57

  wel als de chinees ons via middleman USA tegen transportkosten blijft beleveren, maar dat heeft de categorie dawg nog niet door.

 60. adamus Zegt:

  Er zijn nu 20 werkcommissies bezig, ik ben vergeten waarmee.

 61. ll Zegt:
 62. ll Zegt:

  @ adamus, die 20 werkcommissies jagen wel weer de kosten verder op.

  Om nieuw beleid te voeren is nieuw geld nodig, en dat geld is er dus niet, en zal dat nieuwe geld ook weer geleend moeten worden.

  Tsja, en zo zitten we in een negatieve spiraal.

  Het beleid dat de komende jaren gevoerd gaat worden is een deflatie beleid.

 63. ll Zegt:

  Wat tot nu toe nog niet aan de orde is gekomen, dat zijn de starters met studieschulden, die straks de huizenmarkt gaan betreden.

  minnelijk.modusviv…geniet-met-mate.html

 64. adamus Zegt:

  IL

  al gehoord wat minister Verhoeven gezegd heeft?
  Grappige is dat ze er niets van snapt, maar wel leuk gaat kletsen. Broekriemen etc.

 65. adamus Zegt:

  57

  ach Maurice, speld in een hooiberg of mes onder een zerk. Maakt de Hond allemaal niet uit, als er maar wat te wroeten is.

 66. Frouke Zegt:

  Ja, jammer dat we een minister van Economische zaken hebben die niets van economie begrijpt. Zat ze eerder niet bij onderwijs? Dat verklaart alles!

 67. Goudbelegger Zegt:

  Vind Mishlock zo, zo Adamus. Freud, looks are destiny en daar had ie nou wel gelijk in. Iemand moet intelligentie uitstralen, dat gevoel heb ik bij Marc Faber en Celente. Maar heb de grote lijnen een paar jaar geleden al zelf bepaald, anderen volgen is meer ter vermaak als het goed gaat en bevestiging als ik twijfel.

  Faber begrijpt alles wat mij betreft, van de site die ll boven aangaf.

  ——

  Om de economische problemen in het westen op te lossen, zouden we de helft van de overheidbanen moeten laten verdwijnen, en de belastingen moeten verlagen met de helft.

  Op EZ had je toch ook zo’n domme koe die van het ‘gerenomeerde’ Mc Kinsey kwam? Karien of zo. Hoeveel opdrachten zou dit ‘gerenomeerde’ ‘advies’bureau krijgen zonder onze overheid??

 68. Goudbelegger Zegt:

  @64 Hoeveel flauwekul studies zijn er niet in dit land?? Zag laatst een leraar van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden die kinderen les gaf over informatieobesitas, dat we teveel dingen lezen op Internet. Kinderen druk alles opschrijven, docent interessant lucht aan het verkopen.

 69. KariZ Zegt:

  @35 Kees. Klopt! Maar goed wonen moet je toch…

 70. dawg Zegt:

  De categorie dawg werkt overdag.

 71. adamus Zegt:

  68

  ik scan mish rss, maar het is teveel dus lees het bijna nooit.

  Op EZ had je toch ook zo’n domme koe die van het ‘gerenomeerde’ Mc Kinsey kwam? Karien of zo. Hoeveel opdrachten zou dit ‘gerenomeerde’ ‘advies’bureau krijgen zonder onze overheid??

  helft overheid weg en alles wat er aanhangt. Schiet wel op.
  Studie: technische natuurkunde Technische Universiteit Delft
  publicaties:
  “Uitgerekend beleid: rationalisering van volksgezondheidsbeleid bij de rijksoverheid: integrale modellering van volksgezondheid bij het RIVM en een multi citeria analyse ter voorbereiding van de besluitvorming bij het Ministerie van WVC: ontwerp en test” (afstudeerscriptie, 1993)

  Verband met studie?

 72. adamus Zegt:

  Nu op BNR eric de vlieger; leuk, “waarom zou ik nog……”

 73. ll Zegt:

  Als Griekenland valt, valt ook via de bekende dominostenen de ECB. Leningen aan Europese banken is 613 miljard, aan 12 maands leningen. Nederland moet 5.9 % bijdragen aan hulp Griekenland. 5.9 % van hoeveel = hoeveel.

  De gehele wereld is nu slaaf van de banken.

  fd.nl/artikel/1442…scenario-griekse-val

  Ludwig heeft dit goed voorzien.

 74. Hugo Zegt:

  @74

  Doet me denken aan een liedje van Doe Maar.

  Laat maar vallen dan, het komt er toch wel van
  Het geeft niet of je rent
  ‘k Heb jou nooit gekend, wil weten of je al in default bent 😉

 75. adamus Zegt:

  74

  Ludwig, Mises, Martijn, Themis, Wij, hebben het allemaal gezien. Denk aan Taleb.

  75
  NL moet voor 1/17 deel meebetalen. Er zijn meer landen m.i.; zweden, denemarken, baltische staten, UK.

 76. adamus Zegt:

  @74

  We now live on one big Prison Planet with six billion inmates.

  !

  citaat van een in zilverbeleggende Amerikaan.

 77. nhz Zegt:

  @48:
  wat er in de wingewesten aan de hand is? ik denk dat ze vanwege de krimp of andere acute problemen vooruitlopen op wat er in de rest van NL gaat komen.

  @53:
  het is wel 35 miljard structureel he, dat is dus 175 miljard. Klinkt al anders.

  @55:
  die bouwbedrijven bouwen niet door, die gaan op onze kosten twee jaar lang uit hun neus zitten eten (zodat voorlopig niemand daar op het idee komt naar ander werk uit te zien).

  @74:
  het is duidelijk wat de Jager c.s. van plan zijn: als iemand een miljoen van de bank geleend heeft op een salaris als putjesschepper en laat weten dat hij de aflossing niet kan betalen, dan lenen we hem gewoon nog een miljoen tegen 2x zo hoge rente en het probleem is opgelost. Oh, wat gaan we daar lekker aan verdienen 🙂

 78. adamus Zegt:

  @74

  We now live on one big Prison Planet with six billion inmates.

  !

  citaat van een in zilverbeleggende Amerikaan.

  @74

  We now live on one big Prison Planet with six billion inmates.

  !

  citaat van een in zilverbeleggende Amerikaan.

  doemaar

  sidder en huiver 😉

  campaign.constantc…4HNf6iOojcwP20tQg%3D

 79. adamus Zegt:

  @79

  http://www.911-strike.com/remote_bb.htm

  Pim Pandoer zou er slapeloze nachten van hebben.

 80. Hugo Zegt:

  @76

  Nederland voor 1/17 meebetalen? Zal eerder 1/5 worden. Het gros van die 17 landen is net zo blut (of erger) als Griekenland.

  Ik mag echt blij zijn dat ik een baan heb. Brassende boomers bailen, banken bailen, omvallende & corrupte (bouw)bedrijven bailen, frauderende overheden bailen. Stel je voor, zonder baan had ik dat allemaal niet kunnen doen. Gelukkig kan er nog meer bij. Ik betaal nu slechts 75% belasting! Ook vind ik het heel fijn dat dit voor me wordt besloten door allemaal heel slimme mensen.

  Binnenkort in de hele EU, u doet alsof u werkt en de werkgever doet alsof u wordt betaald. Keurig aangestuurd door het 10! jaren plan zoals opgesteld door de EU.

 81. adamus Zegt:

  Hugo, mooi dat EU in ieder geval naar de toekomst kijkt 🙂

 82. adamus Zegt:

  bnr.nl/static/jspx…=30&titel=Titel

  hra wordt niet in de mond genomen.

 83. Goudbelegger Zegt:

  @83 de smerige achterbaksheid druipt er vanaf. Al die valse gelovigen van het cda maar deze van der hoefen is wel heel erg.

 84. Goudbelegger Zegt:

  @79 Revolutionaire tijden.

  Wat betreft 911, op afstand bestuurbare vliegtuigen beetje onzin. Waarom hebben ze dan al die vlieglessen gevolgd?? Weet die dag nog, kon niet geloven wat ik zag.

 85. Goudbelegger Zegt:

  @72 vrij ongelofelijk. Vraag me af wat er echt technisch was aan die studie.. Als je kijkt naar haar afstudeerscriptie. Niks misschien?

  integrale modellering van volksgezondheid bij het RIVM en een multi citeria analyse ter voorbereiding van de besluitvorming bij het Ministerie van WVC

 86. adamus Zegt:

  85

  zoveel lessen hadden die lui nu ook weer niet gehad voor zulke vliegtuigen. In afghanistan? Daar hadden ze niet eens een vliegveld?
  Dat de bemanning zich met een stanleymes liet overmeester, sorry, gaat er bij mij niet in. Of er moeten nog veel meer medeplichtigen in het vliegtuig hebben gezeten, incl. “echte” piloot.

 87. Hugo Zegt:

  Ook al afgevraagd waarom de kapers niet allemaal triomf de ether in hebben geslingerd? Je kon zelfs bellen uit de toestellen. Verdampende vliegtuigen vond ik ook lollig. Zeker die in het pentagon. Wingspan van een kruisraket en niet na te vliegen door een prof piloot. Cockpit recorders allemaal verdwenen maar paspoort gelukkig wel te vinden etc etc. Ook een paar kapers levend teruggevonden. Er is veel rondom 911 wat je dubieus kan noemen. Dat leden van de 911 onderzoekscommissie afstand hebben genomen van hun eigen onderzoek zegt mij genoeg.

  Plan for a new American century document van de neocons welke aangeeft een nieuwe pearl harbour nodig te hebben… Ook zo geruststellend.

 88. dawg Zegt:

  @ 78 nzh

  Ik had 29 miljard over de komende vijf jaar begrepen, maar 35 miljard structureel (jaarlijks?) is volslagen waanzin. Betekent namelijk dat we jaarlijks nog meer kapitaal moeten gaan exporteren dan we nu al doen.

  overons.rabobank.c…aren_tcm64-74188.pdf

 89. Goudbelegger Zegt:

  Ga maar zoeken op youtube naar een test met vliegtuigen, als een vliegtuig in een stevig gebouw vliegt zoals het Pentacon blijft er bijna niks over.

  Enniewee, een ingeving gekregen inzake inflatie, denk dat ik het nu voor het eerst enigszins begrijp. Het heeft NIKS te maken met al dat ‘de banken lenen het niet uit’ en ‘de burger wil het niet uitgeven’ en ‘er wordt niet meer geleend’. Zal het later wel eens hier neerzetten mocht het iemand interesseren.

  Sterke tot Hyperinflatie 99% zeker.

 90. Ludwig von Mises Zegt:

  90

  Ik wacht met spanning…

 91. adamus Zegt:

  mmm huizenzeepbel en suspense.

  maar enniewee, daar waren we het toch al over eens?

 92. Juan Belmonte Zegt:

  Side-topic NVM lanceert een (positieve) campagne “Krimpgebied = Kansgebied”. Ze noemen een aantal krimpgebieden o.a. regio Heerlen en Noord-Oost Groningen. De keurige jongens en meiden van de NVM marketing hebben hier vast lange vergaderingen over gehad en laten we wel wezen, enige felicitaties zijn op zijn plaats, het rijmt en het lijkt logisch.
  http://www.nvm.nl/

  Doordenkend: gaat dat motto “Krimp = Kans” eigenlijk ook op voor de hele NL bevolkingssamenstelling, nu de babyboomers met pensioen gaan, hoe zit het met de verdiencapaciteit van de bevolking als geheel, ook met de grote leegstand van bedrijfs O.G., kortom is NL als geheel een krimpgebied ?

  Is het boek van de heer Heemskerk al uit “een gezonde krimp”?

 93. Juan Belmonte Zegt:
 94. Juan Belmonte Zegt:

  Alleen dan toch de http://www.Veilingnotaris.nl vergeten ….

 95. Juan Belmonte Zegt:

  Ook een mooi motto (fase 2 van de NVM campagne?) Koop op de Krimp

  Goed verpakken, goed gevoel.

 96. Patrick Zegt:

  @90

  Doe eens uitleggen dan.

 97. spongebob Zegt:

  Ik was gisteren nog even op een huizenveiling in Zeeland en heb wat notities gemaakt over de opbrengsten en de veilingkosten. Er moet 6% overdrachtsbelasting betaald worden over de opbrengst. De kosten zijn incl. btw maar bij benadering. (kostenplaatje is niet altijd even transparant).

  Steenstraat 20, Hulst : 222.000 kosten ca. 8.000

  Beatrixstraat 5, Clinge : 94.000 kosten ca. 4.500

  Tholensstraat 92, Terneuzen : 41.000 kosten ca. 5.400

  Turkeije 17, Waterlandkerkje : 29.000 kosten ca. 8.500

  Tienhoven 13, Sint Annaland : 125.000 kosten ca. 8.000

  Molendijk 35, Nieuwe-Tonge : 66.000 kosten ca. 7.500

 98. Goudbelegger Zegt:

  @91/ 96

  Sorry, moest wat doen. Doodsimpel, als je kijkt waar inflatie was dan was dat in arme landen waar de bevolking niet eens kon lenen, al zouden ze het willen, er was geen economische groei, juist vaak een sterke afname van de economie. Dus vergeet dat ‘te weinig lenen’, ‘het komt niet in de economie’, ‘de banken houden het’, blijkbaar is dat totaal irrelevant.

  Blijkbaar is inflatie 100% een monetaire overheidsaangelegenheid. Hoe dat kan snap ik ook niet maar het zijn feiten.

  Heel korte uitleg, ik begrijp niet hoe de overheid concreet die inflatie voor elkaar krijgt maar blijkbaar is dat geen probleem, zoek maar op Internet, kijk waar inflatie was, in landen waar het steeds slechter ging, niet beter. We zijn dus een kanshebber voor inflatie en met de Keyniaanse overheden en de enorme schulden is het bijna zeker dat we flinke inflatie gaan krijgen.

  En denk niet dat dat leuk wordt. Heb het aan iemand uit Rusland gevraagd die het meegemaakt heeft, bittere armoede omdat je salaris altijd achter de inflatie aanloopt..

  Dan komen we dus bij de door sommige zeer slimme mensen al genoemde ‘inflationairy depression’.

  Kan het me totaal niet voorstellen trouwens maar is niet relevant.

 99. Juan Belmonte Zegt:

  @Spongebob,

  Jaap.nl schat de waarde van Tienhoven 13, Sint Annaland op 210.000 euro, zou dast ook de oorspongkelijke vraagprijs zijn, met minus 40% goed voor plaats 2 van de Tombola Top Tien 🙂

 100. nhz Zegt:

  @81:
  nog fijner is dat dit besloten wordt door mensen die slimmer zijn als jij en zelf vast geen cent belasting betalen dankzij maximale HRA enz. enz.

  @86:
  bij het RIVM moet je vooral goed kunnen liegen; andere eisen worden niet gesteld.

  @87:
  de meesten hadden toch vliegles gehad in Florida? tot voor kort kon je de meeste training gewoon thuis op de Flight Simulator doen, ik geloof dat ze sindsdien wat wijzigingen in de bediening hebben aangebracht.

  @88:
  precies, pearl harbour was ook volledig georganiseerd, net als het incident in de Golf Van Tongkin en eigenlijk iedere aanleiding die de Yanks meenden te hebben om een oorlog te starten.

  @97:
  moeilijk te beoordelen als je het pand en de locatie niet kent (ik ben een beetje lui …). Als het panden in slechte staat zijn (die zijn er genoeg in die regio) dan kunnen het daar best realistische prijzen zijn. In de buurt van Hulst en Sluis staan relatief meer panden in de hogere prijsklasse.

 101. Goudbelegger Zegt:

  Staat me bij dat Marc Faber precies zoiets zei. Inflatie komt juist in zwakke economieën, niet sterke.

  En iedereen elkaar maar napraten over ‘het geld komt niet in de economie want de mensen geven het niet uit’. Hoe onnadenkend wil je het hebben?

 102. Juan Belmonte Zegt:

  @ Spongebob

  Goede gedachte, prima notitieblok en geweldig om het hier te delen.

  jaap.nl/huizen/Cli…Beatrixstraat+5/_/1/

  142,500 euries als vraagprijs was niet niet reeds de hoofdprijs…..
  94.000 ook niet de hoofdopbrengst.

  Beatrixstraat 5, Clinge : 94.000 kosten ca. 4.500

  Minus 33 %

  Koop op de krimp 🙂

 103. Juan Belmonte Zegt:

  Tjonge, Terneuzen is voor de Kneuzen of de Geuzen, je koopt er in ieder geval ook zonder veiling al een woning vanaf 59.000 euro:

  jaap.nl/koophuis/T…en/62812/overzicht/_

 104. Hugo Zegt:

  @97

  Bedankt voor het posten. Ik wist wel dat veilingprijzen lager waren maar sommige zijn shocking. Als je dit zou willen blijven posten graag.

  Turkeije 17, Waterlandkerkje : 29.000 kosten ca. 8.500
  V raagprijs 105.000 KK, minus 64%
  Ik hoop van harte dat dit niet massaal gaat gebeuren.

 105. Juan Belmonte Zegt:

  Molendijk 35, Nieuwe-Tonge

  Volgens jaap.nl nog steeds te koop met vraagprijs 124.500.

  MET STIP OP 1 Spongebob minus 47%, gefeliciteerd.

 106. Juan Belmonte Zegt:

  Tombola Top Tien (oude versie)

  1)Spongebob -44% van 500k voor 282 k Repel 6, 4926 DD LAGE ZWALUWE
  2)
  3)

 107. nhz Zegt:

  @99:
  even een paar gegoogled:
  het huis in StAnnaland zou een eindje verderop (op Walcheren) ongeveer 250K kosten. Geen idee wat het in St Annaland waard is (krimpregio) maar 125K lijkt me een mooie prijs.

  Steenstraat 20 in Hulst is zo te zien een winkel (monumentenpand), dus ik denk dat die prijs voor Zeeuwse begrippen ook laag is. In Middelburg kost een krakkemikkig monumentaal winkelpandje met kleine bovenwoning zo’n 500-900K.

 108. adamus Zegt:

  Belmonte, Jaap.nl zijn advertentie oplichters. Niet meer, niet minder. Ze verkopen nu ook data van het kadaster, maar betalen de rekeningen niet op tijd. Gegevens klopt geen donder van.

 109. nhz Zegt:

  @103:
  daar wil je vast niet wonen; veel drugsoverlast enzo.

  @104:
  ziet er niet erg bewoonbaar uit, maar wie weet … omgeving is niet verkeerd als je van rust houdt.

  @105:
  wel heel marginale woning, maar voor dat bedrag koop je in Middelburg net een ruime garage, dus niet zeuren …

 110. adamus Zegt:

  ik geloof dat ze sindsdien wat wijzigingen in de bediening hebben aangebracht.

  de torens zijn uit beeld gehaald.

 111. Hugo Zegt:

  @100

  Eens, rondom de financiering van WO2 bestaat ook niet veel onduidelijkheid meer. Hebben we het verder niet over executies van buitenlandse staatshoofden, burgeroorlogje beginnen, coupje plegen en landen financieel slopen en vervolgens uitbuiten.

 112. Juan Belmonte Zegt:

  De NIEUWE Tombola Top Tien
  1)Spongebob -80% van 151 naar 29 k euro Turkeije 17, Waterlandkerkje
  2)Spongebob -47% van 124.5 naar 66k Molendijk 35, Nieuwe-Tonge
  3)Spongebob -44% van 500k voor 282 k Repel 6, 4926 DD LAGE ZWALUWE
  4)
  5)

  Maurice de Hond en NVM spindoctors bedankt: Krimp is Kans, zullen we maar zeggen.

  @Hugo Jaap.nl geeft 151 als vraagprijs voor Turkeije 17, Waterlandkerkje dus geen min 64% maar: MINUS 80%,
  jaap.nl/huis/Turke…/kenmerken/kenmerken

  Amerikaanse toestanden in Zeeland, ziet u de koppen in de Telegraaf al voor u ?

 113. nhz Zegt:

  misschien moet ik ook eens gaan opletten in de krimpgebieden wat verder van huis; met zulke kortingen kun je een aardige bolide erbij kopen om weer in de bewoonde wereld te geraken (bedenk wel dat iedere keer door de tunnel naar de rest van NL je een tientje ofzo kost, je bent daar dus feitelijk aangewezen op Belgie).

 114. Juan Belmonte Zegt:

  Er is weer eens nieuws

 115. nhz Zegt:

  @110:
  nee, er was ook iets met de knopjes van het vliegtuig wat expres anders werkt; maar dat zullen mensen met boze plannen vast wel weten 😉

  @112:
  Zuid Zeeland nu al onder water!
  het wordt geld pompen (door Den Haag) of financieel verzuipen. Hoogste tijd om Zeeuws Vlaanderen kado te geven aan de Belgen?

  Helaas ligt Middelburg Centrum een beetje hoger dan de rest van de provincie, dus daar zullen de hypotheken nog wel even boven water blijven. Dit nog even afgezien van de vele zwaar overbetaalde ambtenaren die daar rondhangen 🙁

 116. Juan Belmonte Zegt:

  Nogmaals complimenten Spongebob, u maakt het credo “internet elimates the middle-spindoctors-men” volledig waar 🙂

  Sin poesia
  no se puede torear

  Zonder poezie
  geen stierenvechten

 117. nhz Zegt:

  <Te Koop:
  Griekenland hoopt 350 miljoen euro te verdienen door een in Duitsland gebouwde onderzeeër door te verkopen. Dit heeft de Griekse minister van Defensie woensdag bekendgemaakt.

  In 2006 weigerde Athene de bestelde onderzeeër nog, omdat die niet aan de eisen voldeed. Maar inmiddels zijn er verbeteringen aangebracht en vindt de Griekse marine het vaartuig zeewaardig. De bewindsman wees erop dat een verdere discussie over de kwaliteit van de onderzeeër, die nu te koop staat, niet in het algemeen belang is.

  als we nou eens in Griekse stijl een euro bieden en vragen of ze hem in de Hofvijver kunnen afleveren? Dan kunnen we misschien wat steken onder water afleveren op het juiste adres 🙂

 118. adamus Zegt:

  de huisjes worden in Zeeland in ieder geval verkocht. Da’s positief. Nu nog iets met een paar hectaren zeeuwse klei en omzoomd met een flinke rand essenbomen.

 119. Juan Belmonte Zegt:

  @119 Wellicht heeft Taiwan interesse en kan Joep van den Nieuwenhuizen dan wel Erik de Vlieger een paar vliegen in één klap slaan.

 120. adamus Zegt:

  Dit nog even afgezien van de vele zwaar overbetaalde ambtenaren die daar rondhangen

  Daar zal Hay consultant anders over denken.

 121. adamus Zegt:

  Juan, de Vlieger is gestopt met ondernemen. Wil niet meer voor de fiscus werken.

 122. Juan Belmonte Zegt:

  @ adamus tja veilingen geraken in de mode:

  http://www.vakantieveilingen.nl/

  Als er veel mensen marktbelemmeringen maken kunt u via een veiling alsnog een markt creeren via … internet 🙂

 123. adamus Zegt:

  juan, verandering van spijs; over 53 minuten heb jij een thaise in de keuken.

 124. Juan Belmonte Zegt:

  @122
  De Vlieger verkoopt zo de boot, kwestie van de juiste oude reclame op TV uitzenden….

 125. Juan Belmonte Zegt:

  @124 Tapas ?

 126. Juan Belmonte Zegt:

  Wat een verrassingen in de Tombola, en dan te bedenken dat het pas over 6 maanden herfst wordt…

  Want dan verwacht Juan pas een serieuze aanpassing die verder gaat dan de krimpgebieden…………

 127. Hugo Zegt:

  @ Juan,

  Dit gevalletje spelen met de cijfers is u ook opgevallen?

  Tholensstraat 92, Terneuzen
  Spongebob 41.000 kosten ca. 5.400

  Volgens Jaap verkocht voor 79k
  jaap.nl/koophuis/T…38/omschrijving/huis

 128. Hugo Zegt:

  Wie is de middleman? (not Jonh Galt!)

 129. Juan Belmonte Zegt:

  Bedoelt u verkocht bij een vraagprijs van 79K.euro

 130. Hugo Zegt:

  @129

  Jaap suggereert een verkoop van 79k terwijl door KK aan te geven dit de (ultieme?) vraagprijs was?

  Ik weet het niet daarom stelde ik ‘spelen met cijfers voor’. Worden dit soort cijfers als input voor economische- en/of beleids(modellen) gebruikt? Als dat zo is zitten we echt op toxic balance sheets.

 131. Marketwatch Zegt:

  Altijd interessant om in de gaten te houden:

  bouwendnederland.n…y/Pages/default.aspx

  Ze hebben daar een stelletje uiterst “bekwame” lobby’ers rondlopen…

 132. adamus Zegt:

  131

  “ondernemers” . Zoals 25 jaar geleden ook het begrip “welzijnsmarketing” in gebruik werd genomen, ofwel waar peur ik zoveel mogelijk subsidiegelden uit hebben we nu ook de “van garantie bouwend NL”. Waar betaalt ie nou die SUV van?

  Waarom is na 4 jaar Eurlings NL een zandbak geworden? Weekeinde zie ik al dure machines stilstaan, ‘s nacht zie ik ook weinig gebeuren, behalve afgezette banen. Hoewel soms zie ik 2 SUV’s met de kletsraampjes open een beetje homosocializen.

 133. adamus Zegt:

  131

  Blijkt pijnlijk duidelijk dat het ministerie niet in staat is ook maar enige vorm van regie te voeren, laat staan visie heeft op de business.

 134. ll Zegt:
 135. adamus Zegt:

  Wie wil er nu in Zeeuwsvlaanderen wonen? Ga dan echt naar België, kan nog dichterbij zijn ook. Vanuit Utrecht gezien. Tunnel is tol betalen, en over Antwerpen kost ook.

 136. adamus Zegt:

  134

  ziet er niet bijster creatief uit. Kunnen wij die 20 groepen niet naar huis sturen, mogen ze kiezen welke box ze willen spelen. Nemen wij het voor no cure no pay over.

 137. adamus Zegt:

  @134

  huurprijzen baseren op -politiek bepaalde-woningwaarde 🙂

  MofT/CPB gaat de gevolgen voor het koopkrachtplaatje doorrekenen………

 138. adamus Zegt:

  98

  kijk waar inflatie was, in landen waar het steeds slechter ging, niet beter. We zijn dus een kanshebber voor inflatie en met de Keyniaanse overheden en de enorme schulden is het bijna zeker dat we flinke inflatie gaan krijgen.

  …….waren niet van plan ook meer te gaan produceren tot zelfs de stekker halen uit productie, zoals Rhodesië.
  Wij pretenderen productief te zijn met het creëren van echte waarde. Zolang we elkaar nog smoesje kunnen verkopen zal het nog wel los lopen. Vergeet niet, we hebben een generatie tot 40/45 jaar die niet beter weet dat het gaat zoals het tot nu toe gaat. Dat heeft ook een voordeel, ze vragen zich niets af en blijven gewoon doortuffen ook al krijgen ze minder geld, dat snappen ze ook niet.

  De oudere generaties vragen zich ook niets af, maar die leven in ontkenning 😉

 139. adamus Zegt:

  het goede nieuws: Volkswagen verdient op een Polo’tje TDI €120. De overheid een dikke 5K!

  Waarom is DDR opgeheven bij gebrek aan baten?

 140. adamus Zegt:

  om nog even terug te komen op die Grieks/Duitse onderzeeboot.
  Door onze BPM moeten de Duitsers hun prijzen verlagen voor ons……….ieder karretje troggelen wij ze dus 5K af, wij hebben dus al heel wat meer bij elkaar gesprokkeld dan die Grieken met hun boot.

 141. ll Zegt:
 142. adamus Zegt:

  142

  We mogen hopen dat ze bij NRC hun inzichten inmiddels hebben bijgesteld?

 143. nhz Zegt:

  @136:
  Zeeuws Vlaanderen is inderdaad niet zo aantrekkelijk tenzij je van rust houdt; een deel is dan ook nog flink vervuild (Dow, Doel, Antwerpen etc.). En de schoonste hoek (bij de kust) is sinds de tunnel vrijwel onbereikbaar vanuit NL. Overigens is België langs de NL grens de laatste 10 jaar ook erg duur geworden (vroeger was het daar 2-3x goedkoper) en soms zelfs duurder dan NL.

  @140:
  zo bekeken snap je niet dat NL ze niet heeft overgenomen om daar al onze belastingen in te voeren. Wellicht hadden ze tijdig door dat er bij de locals daar niet zoveel uit te persen valt.

  @141:
  de Grieken hebben het nog steeds niet door, net als 99% van de huiseigenaars:

  ‘Een ding is zeker. We zullen niet opnieuw naar de markt gaan tegen deze barbaarse rentetarieven, want dat is een recept voor faillissement’, verklaart de senior overheidsfunctionaris.

  @143:
  NRC biedt meer achtergrond over economie dan sommige andere kranten, maar helaas is het meestal meer van dezelfde Keynesiaanse flauwekul.

 144. Hugo Zegt:

  @139

  Gisteren bij de aanschaf van boodschap iets teveel betaald en grapte tegen de cassiere toen zij dit teruggaf nou de inflatie valt nog mee. Altwoord, nou ik maak me er wel zorgen om. Mensen worden wakker?

 145. Goudbelegger Zegt:

  @142 lijkt me niet te kloppen. Concreet, eerst biljet van 10, dan 100, dan 1000, dan 10.000. DAT is inflatie. De overheid print biljetten met een steeds hogere waarde, steeds sneller achter elkaar.

  Ik moet zeggen dat ik ook totaal op een verkeerd spoor zat met die inflatie, ook door Martijn die wel enigszins gelijk had maar te weinig. Inflatie die uit de hand loopt is een enorme toename van de geldhoeveelheid, het heeft wel iets te maken met het snel in paniek uitgeven van al het geld wat je hebt maar dat is een druppel vergeleken met wat er dan nog komt.

  Zimbabwe, Amerika, Rusland, China, Turkije, Duitsland. Kan dat nog eens gebeuren? Ik kan het me niet voorstellen maar is niet relevant.

  Wel lijkt het me 99% zeker dat in Amerika zeer sterke inflatie komt, minimaal 25% in een jaar. Of dat in Europa ook komt weet ik niet. Wanneer? Nu, eind 2010 of uiterlijk 2011. Als dat gaat gebeuren wordt het heeeeeeeeeeellllll interessant..

 146. nhz Zegt:

  @145:
  hoorde net op de markt een koopman uitweiden over dat iedereen goud koopt …

  @146:
  afgaande op de beurs is de stevige inflatie in volle gang. En als dat doorzet is het lang niet altijd goed voor goud en nog minder voor goudaandelen.

 147. Goudbelegger Zegt:

  @147 dat zul je nog meemaken. Ga de goudprijs grafieken van de jaren ’70 maar eens bekijken..

  Wat mij betreft wordt dit de jaren ’30 en ’70 gecombineerd in het kwadraat. Dat betekent dus dat alles veel sneller en extremer zal gaan.

 148. adamus Zegt:

  147/146 nhz

  En als dat doorzet is het lang niet altijd goed voor goud en nog minder voor goudaandelen.

  maar goud wordt toch een ander functie toegedicht heb ik begrepen hier.

 149. adamus Zegt:

  148

  Ook Balkenende en Cohen zullen niet wegkomen met hun praatjes. Ze gaan hogere school rekenles krijgen.

 150. nhz Zegt:

  @148:
  pak de grafiek van de jaren 80 er eens bij. Stevige inflatie in NL (rente jarenlang rond de 10%!) en dalende goudprijs. Nee, inflatie en goud(prijs) heeft geen directe correlatie. Effectieve rente en goudprijs correleert beter.

  @149:
  het was bedoeld i.v.m. reacties zoals 148. Slapende rijk worden met goud is er niet bij in een inflationair scenario; hooguit kapitaalsbehoud. En ik denk dat ze eerder je goud afpakken dan je huis 🙁

 151. Goudbelegger Zegt:

  Hét grote probleem met beleggen is dat je iets moet doen VOORDAT het goed lijkt. Je moet dus de toekomst enigszins goed kunnen voorzien en dat is heel moeilijk.

  Een aantal mensen in het echte leven hebben het steeds over deflatie want in de krant staat, ‘dat de mensen niet meer lenen’, ‘en de banken willen het geld houden’.

  Deze personen hebben zich in het verleden telkens weer bewezen met totaal verkeerde inzichten zoals bijna iedereen.

  Voel met wat zekerder sinds gisteren : )

 152. Goudbelegger Zegt:

  @152 Steenrijk worden op de beurs terwijl je slaapt kan wel degelijk maar dat is voor maar weinigen weggelegd, dat ben ik met je eens. Je moet het preciesssss goed doen.. zeer moeilijk.

 153. KariZ Zegt:

  @154. Slapend rijk worden kan niet ook niet met goud.

  Wat je nodig hebt is een methodiek:

  http://www.premselaar-methode.nl/index.html

  Probeer dit eens…oneindig doorrollen met opties bij stijgende beurs betalen én bij dalende beurs ontvangen…

 154. nhz Zegt:

  @154:
  precies, is net zoiets als de loterij winnen. De mensen die het gelukt is willen je graag een duurbetaalde cursus aanbieden hoe jij ook de hoofdprijs in de loterij kunt winnen – zij weten hoe het moet!!

  Ik hoop op deflatie maar de kans daarop lijkt me inderdaad minimaal; bij forse inflatie zijn er weinig zekerheden in deze tijd waarin er geen echte alternatieven meer zijn voor fiat geld. Overheden zullen echt gaan zorgen dat mensen met kapitaal geen alternatief hebben (wellicht afgezien van algemeen geaccepteerde alternatieven zoals aandeeltjes etc.).

 155. Goudbelegger Zegt:

  @155 ik heb al een plan. M’n eigen plan, doodsimpel, dat kan alleen als je iets echt begrijpt. De toekomst zal het uitwijzen..

  @156 eens.

 156. Goudbelegger Zegt:

  Vraag me soms wel af of jullie wel beseffen hoeveel goudaandelen stijgen. 180%, 200%, 400%, 700%, 1000%.

 157. nhz Zegt:

  @158:
  ja hoor, sinds begin van het jaar alweer 25% omlaag, gemiddeld 🙂

  (in dollars, in pleuro’s misschien een ander verhaal maar dat wordt te gecompliceerd).

 158. adamus Zegt:

  Gewoon eigen plan trekken en vooral vertrouwen op wat je zelf kunt op het gebied van waarde toevoegen. Lijkt me toch niet dat ze in Den Haag mijn land af gaan pikken? Of in Duitsland? Onze “leiders” zijn inmiddels zo in zichzelf gekeerd dat we er niets meer van hoeven te verwachten. Moeder Bos zegt niet voor niets “blijf maar een tijd thuis”; lekker vervelen in Amsterdam Noord. Eurlings idem; kiezen of verliezen.

 159. Goudbelegger Zegt:

  @159 Klopt niet. ‘Gewoon’ de goede eruit pikken, ja, is moeilijk weet ik. Gisteren bijvoorbeeld EFG gekocht, verwacht dat die snel gaat verdubbelen. Om maar een concreet voorbeeld te geven.

  Hoe dan ook, belangrijkste nieuws van het jaar vandaag bekend. Rusland gaat kerncentrale Iran opstarten.

  Spanningen in de maatschappij zullen toenemen, tweedeling, tegenstellingen, maar ook tussen landen. Als ik het goed heb..

 160. Goudbelegger Zegt:

  @160 merk wel naarmate ik ouder word dat de maatschappij en politiek me ook minder en minder interesseren. Geef wel aan goede doelen, voor dieren, maar als ik meer geld had was het ‘bekijk het maar’, ging ik in een mooi huis afgelegen wonen.

  Denk dat dat een normale ontwikkeling is als je ouder wordt, minder interesse in politiek..

 161. nhz Zegt:

  @161:
  klopt natuurlijk wel, ik heb gewoon de HUI als maatstaf aangehouden. Dat je de index kunt verslaan acht, het zal wel 😉

  zie niet in wat het belang van dat kerncentrale verhaal is; er wordt al zeker 10 (15?) jaar over gezeurd, allemaal flauwekul die wordt aangewakkerd door een klein terroristenstaatje daar in de buurt dat de aandacht wil afleiden van hun eigen schurkenstreken.

 162. adamus Zegt:

  Toch mooi dat Rusland ook nog iets betekent in de wereld die Iran heet. Doen ook niet mee aan EK voetbal. Enniewee, kunnen ze nog iets toevoegen aan het Duitse beton. Of was dat Irak?

  Rusland? “Losers”. Period.

 163. nhz Zegt:

  @164:
  Duitsland, die leverden toch die speciale stalen pijpen? Of komt dat tegenwoordig gewoon weer uit het koopmanslandje? Van Rusland snap ik het wel, ze willen dit grote buurland te vriend houden (slimmer dan over alles ruzie maken) en bovendien hebben ze daar diverse grondstoffen die ze goed kunnen gebruiken.

 164. Goudbelegger Zegt:

  Relevantie kerncentrale verhaal is dat Rusland tegen Amerika in gaat op één van de belangrijkste aspecten van het wereldtoneel, misschien wel het belangrijkste.

  Goud koop je natuurlijk ook als je oorlog verwacht.

 165. nhz Zegt:

  @166:
  Rusland staat al jaren enigszins aan de kant van Iran – en terecht denk ik, als ze de Amerikanen hun zin geven zitten binnen de kortste keren de grootste VS bases ter wereld pal aan hun zuidgrens en heb je nog veel grotere problemen (dit nog even afgezien van olie- en gasroof). Landjes als Georgie laten duidelijk zien hoeveel risico op oorlog je loopt met door de NAVO geregisseerde vazalstaten.

  Oorlog verwacht ik als binnenlands de pleuris uitbreekt in de VS en UK, als de geldpompen het begeven. Niet om de rest van de wereld leeg te roven (hebben ze al gedaan) maar vooral als afleidings manoeuvre voor het gewone volk.

 166. adamus Zegt:

  nhz,

  de “trash” zit al in het leger, ik weet niet wat het met de moraal gaat doen als ook binnenlands de pleuris uitbreekt.

 167. Ludwig von Mises Zegt:

  152

  Hoe lang heb ik je nu geprobeerd uit te leggen wat het verschil tussen monetaire inflatie en prijs inflatie is.

  En dat er een “lag” tussen de twee zit

 168. adamus Zegt:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Inflatie

  voor beginners?

  Let vooral op oostenrijkse school.

 169. Goudbelegger Zegt:

  @169 hoe krijgt de overheid het geld daadwerkelijk in de economie? Dat kan ik op Internet nergens terugvinden.

  Alles draait om de overheid, en voor een deel om grondstofprijzen maar dat is inderdaad geen monetaire inflatie, de burger met z’n lenen, sparen, wel uitgeven, niet uitgeven is totaal irrelevant, dus al die berichten over deflatie die nu in de krant staan kloppen niet. Dat kun je concreet toetsen doordat biljetten eerst van 10 zijn, dan 100, 1000 etc. De overheid geeft die bankbiljetten uit met steeds meer nullen, die bepaalt dus alles. Maar het hele proces kan ik toch niet goed bevatten.

  Sprak een van m’n contra indicatoren, ‘omdat we digitaal geld hebben kan de overheid niet als bij papiergeld inflatie creëren’…. Hoe komt iemand tot zo’n uitspraak.. Aan de drank? Lijm gesnoven?

 170. Goudbelegger Zegt:

  Dit is ook een goede indicatie dat we weer echte ouderwetse monetaire inflatie gaan krijgen. Als iedereen die nu leeft vergeten is hoe zaken in het verleden gingen en niet verantwoord leeft krijg je ze een keer recht voor je kop, oorlog, revolutie, inflatie, depressie etc.

  Behalve prijsinflatie kent men ook monetaire inflatie, dit is de oorspronkelijke betekenis van inflatie maar in de loop van de jaren wordt met inflatie eigenlijk steeds prijsinflatie bedoeld.

 171. adamus Zegt:

  maar in de loop van de jaren wordt met inflatie eigenlijk steeds prijsinflatie bedoeld.

  wie bepaalt nu de prijsinflatie? Alles wat overheidsgerelateerd is. Hoeveel % van de economie is dat?

 172. adamus Zegt:

  @173

  Goudbelegger, leuk om dat eens uit te tisten.

  Tist
  Knoop, verwarring.
  Gevonden op http://members.multimania.nl/lexicografi

 173. adamus Zegt:

  Goudbelegger, kijk eens bij de Oostenrijkse school, von Mises etc.
  http://mises.org/
  (Heb je waarschijnlijk al gedaan)

 174. Goudbelegger Zegt:

  Ok, zal het doen, nog niet gedaan. Vind dit een interessant onderwerp omdat ik nog niet begrijp hoe die nullen er nou bij komen op die bankbiljetten. Hoe kan het dat je op een bepaald moment bijvoorbeeld Roebel 100 briefjes in je portemonnaie hebt en een jaar later Roebel 1000 briefjes.

  Voor m’n goudinvesteringen maakt het niet uit. Daar spelen ook andere overwegingen. Ik geloof in natuurlijke processen, zoals een vulkaan die uitbarst, langzaam, langzaam, wat trillingen en dan boem, tulpenbollen, Nasdaq, AEX jaren ’90, allemaal hetzelfde. Zo gaat het met ons de komende jaren ook denk ik..

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.