Hoogleraar: sloop van huizen nodig in Zuid-Limburg

In Limburg zullen de huizenprijzen de komende jaren sterk dalen als er niets wordt gedaan. Huizensloop is een maatregel die helpt. Dat zegt hoogleraar Piet Eichholtz van de Universiteit Maastricht na een week van verontrustende berichten over de ontwikkelingen op de onroerend-goedmarkt.

Zo is de gemiddelde Nederlandse huizenprijs volgens de Nederlandse Verenging van Makelaars voor het eerst sinds 1990 gedaald. Landelijk ziet Eichholtz niet zoveel problemen met de prijs, maar in Limburg krimpt de bevolking en daarom zal de vraag naar huizen afnemen. Woningen moeten daarom volgens de hoogleraar massaal gesloopt worden om de prijzen stabiel te houden. Volgens Eichholtz zullen de prijzen vooral dalen in het Zuiden van Limburg.

Share Button

7 Reacties

 1. Igor Zegt:

  Het moet niet gekker worden.
  Afgelopen jaren is er te weinig gebouwd. Nu wordt er voorgesteld om huizen te slopen.

 2. Joop Kl; Zegt:

  Ach dit soort beleid voert de Nederlandse politiek al jaren om de krapte op de huizenmarkt in stand te houden (slopen van goedkope huurhuizen onder het mom van slechte isolatie/milieu/ verbetering woonklimaat etcetc blablabla) Openlijk toegeven dat ze de markt sturen zullen ze never nooit niet..

 3. Mark Zegt:

  Inderdaad, zorg dat er bedrijven naar die regio gaan.
  Vernieuw of zoiets, maar zomaar slopen lijkt me een beetje kort door de bocht.

 4. Minke Zegt:

  Door de stijgende zeespiegel zou een mogelijke migratie naar Limburg dit kunnen opheffen

 5. woutje Zegt:

  Het is korte-termijn-denken van de zogenaamde professor, want: nog deze eeuw -nog onduidelijk of de verwachte zeespiegelstijging al vóór de tweede helft van de eeuw gaat plaatsvinden- staat de randstedeling massaal te dringen voor de poorten van Limburg vanwege natte voeten.

 6. sensse Zegt:

  Die is geschift!!!
  Heeft zekker een inkomen van 10 keer modaal.
  Zulke uitspraken gaan die man nog nekken…

 7. M Zegt:

  Ik mag hopen dat zulke uitspraken de man gaan nekken, wat een aap.

Laat een reactie achter

Opgelet:Het is niet toegestaan om teksten te plaatsen die auteursrechtelijk beschermd zijn. Dit mag alleen als er toestemming is gegeven door de auteur. Hetzelfde geldt voor beeld.

Uw reactie moet worden goedgekeurd en daardoor kan het even duren voor hij voor anderen verschijnt. Het is niet nodig om uw reactie nogmaals te plaatsen.