Ewald Engelen: de huizenmarkt is nog steeds een zeepbel

Ewald Engelen: de huizenmarkt is nog steeds een zeepbel

 

bron:  cafeweltschmerz.nl

Share Button

734 Reacties

 1. Hans- Zegt:

  De huizenmarkt is een top PONZI SCHEME systeem, en hoe houden we het intact, door de grenzen open te zetten, weinig te bouwen, en Hr Stef Blok met een verhaal over scheef huren, en hiermee de huren te verhogen. Maar opper meester Mario Draghi spant de kroon!!, manipulatie, rente laag, had in 2008 juist omhoog moeten gaan, vanwege risico, maar nee, we regelen het anders. En heel veel mensen denken nog in het oude patroon, schulden moet je hebben, die kan je eeuwig door schuiven!!! Immers we zitten heden ten dagen in het PONZI SCHEME systeem. Heden ten dage is, huren van de bank het goedkoopste, en na mijn dood, de zondvloed! DOORSCHUIVEN!!! En vergeet niet graaien waar je kan. Zo houden we het systeem in stand. En die sukkels die niet mee doen, werken tot ze dood gaan.
  Schulden zijn niet meer op te lossen, door schuiven, als jij het niet doet, anderen doen het ook. De overheid doet al jaren niets anders! Sinds het begin van het aardgas in Nederland is de staatsschuld omhoog gegaan! Ja, precies, … het PONZI SCHEME systeem begin onder leiding van min. Pres. Joop den Uil!!

 2. dr.t Zegt:

  Ewald gelooft graag in sprookjes.
  Een kwart van de woningen in A’dam wordt tegenwoordig cash afgetikt.
  Aflossingsvrije hypotheek was toch al afgeschaft. LTV op of naar 100 . Wat is het probleem.
  Inbreng eigen geld in woning wordt steeds populairder door lage spaarrente.
  Er zijn nauwelijks wanbetalingen op de hypotheek.
  Dat onder water staan lost zichzelf inmiddels ook al aardig op (zolang je maar niet tot de kennissen kring van Nico behoort).
  De economie doet het goed. De overheid heeft de staatschuld onder controle. Export draait als een tierelier. Volgens mij verdient iedereen die wat kan zich scheel.

  Ik zie echt het probleem niet.
  Sommigen lijken gewoon er plezier in te hebben om te denken dat het slecht gaat.

  We leven in een zeer bevoorrechte positie, maar zijn te decadent om dat toe te geven.

  Alleen onze Ewald ziet het niet zitten.

 3. Voerman Zegt:

  Hans-: En die sukkels die niet mee doen, werken tot ze dood gaan.

  Sukkels die wel meedoen ook! 🙂

 4. Koophuis XXL Zegt:

  Vond Engelen in het verleden prettiger om naar te luisteren.. 1 doorratelend monoloog.. doet verhaal geen goed.

 5. Nico de Geit Zegt:

  ‘De stimulering van het eigenwoningbezit is volstrekt uit de hand gelopen. Uiteindelijk moet het huis naar box 3, waarin ook het andere vermogen zit. In heb er begin jaren tachtig al op gewezen dat de hypotheekrenteaftrek niet overeind te houden was. De kosten liepen op tot 14 miljard euro, nu is het weer 7 miljard. De hitsigheid is er vanaf, maar dit komt vooral door de gedaalde rente. Intussen zitten we door alle wijzigingen en veranderingen met een systeem dat niemand meer snapt. Daarom moet het huis naar box 3.’

  elsevierweekblad.n…or-de-fiscus-520760/

 6. Nico de Geit Zegt:

  Johan Derksen zet pas gekochte huis alweer te koop

  De voetbalanalyticus beschikt voor even over drie huizen.

  Johan had de boerderij onlangs gekocht. Vlak nadat de koop was beklonken zag hij dat zijn droomhuis, ook in Grolloo, op de markt was gekomen. De oud-hoofdredacteur van Voetbal International bedacht zich geen moment en kocht dat pand.

  telegraaf.nl/prive…lweer_te_koop__.html

 7. Latida Zegt:

  Het geluid / de microfoon is niet optimaal in deze video, daardoor is Engelen minder goed te verstaan.

  Maar wat hij zegt snijdt volgens mij wel hout.

  Hij heeft het over gefinancieerd kapitalisme, waarbij kapitaal stromen zich losmaken van goederen en diensten, en kapitaal naar zich toetrekt wat in de echte economie terecht zou moeten komen.

  Hij stelt dat dat nu aan de hand is, en noemt de Nederlandse huizenmarkt een financieel waterhoofd.

  En dat in de bancaire-, makelaars-, en notariariele sectoren stijgingen van de huizenprijzen 1 op 1 worden gevierd als zijnde economisch herstel.

  Wat geen goed nieuws is, omdat er schuld tegenover staat.

  En dat de woonlasten in NL in de EU na Grieken land en Denemarken in Nederland het hoogste zijn, en dat het steeds verder stijgen van deze vragen is om ellende.

  Dat zelfs de EU zelf zich zorgen maakt over de huizenzeepbel in Nederland.

  Dat Deutsche bank er niet bepaald goed voor staat.

  Verder zegt hij:

  “We zijn verslaafd geworden aan schuld. Dat heeft alles te maken met dat loonmatigingsbeleid waar ik het over had. We zijn dat zijn compenseren door privehuishoudens in staat te stellen om zich tot over hun oren in de schuld te steken, ten einde het welvaartseffect dat hoort bij stijgende huizenprijzen om te zetten in consumptie, we rekenen ons rijk, en we nemen daarmee een enorm voorschot op de toekomst. Dat doen we nu weer, we hadden verwacht na de crisis dat we van die schuldverslaving af waren, en nu dus allemaal gefinancieerd door de Europese Centrale Bank, die dus eindeloos liquiditeit in met name het europese bancaire stelsel pompt en dat komt alleen maar terecht in reeds bestaande activa, reeds bestaande aandelen, reeds bestaande huizen, er komt eigen lijk geen nieuwe economische activiteit bij. Het is misallocatie op werkelijk schandalige schaal die nu plaatsvindt.”

 8. Latida Zegt:

  “Rente weer omhoog, liquiditeit weer omlaag, en dan heb je weer zo’n zelfde scenario als in 2008”

 9. Latida Zegt:

  Even op ‘Rente hoger’ Googelen geeft vandaag oa- deze resultaten van de afgelopen dagen:

  ING vindt marktreactie op stijgende rente ‘overdreven’
  fondsnieuws.nl/nie…nde-rente-overdreven

  Draghi jaagt euro en rente hoger
  moneytalk.knack.be…e-normal-871487.html

  “Einde van goedkoop geld?

  Halen de centrale banken de teugels weer aan? De monetaire specialisten van NN IP, ABN Amro Private Banking en Robeco zijn het opmerkelijk oneens met elkaar.”

  iexprofs.nl/Featur…n-goedkoop-geld.aspx

  Rentevrees drukt beurs in het rood
  rtlz.nl/beurs/rent…kt-beurs-in-het-rood

 10. Latida Zegt:

  Wat er aan te doen is / wat moet gebeuren volgens Engelen:

  – We moeten onze bancaire sector kleiner maken
  – We moeten naar buffers van 30%, net als andere beursgenoteerde bedrijven
  – We moeten eigenlijk van burgers vragen dat ze 20% meenemen als ze een huis kopen
  – We moeten ‘fuck you’ tegen de EU zeggen en gewoon weer sociale huisvesting voor iedereen gaan maken, er is nu een 30,000 euro grens, we gaan ook gewoon voor de middenklasse huurwoningen maken
  – Eigenlijk moeten we er vanaf dat we mensen stimuleren om een eigen woning te kopen, want mensen kunnen dat niet aan
  – Laat mensen gewoon huren, en dan gewoon 300 euro per huis

  Dan hebben mensen weer geld voor alle immaterieel zaken die het goede leven weer mogelijk maken, dat we weer geld hebben voor een goede kunst- en cultuur sector, goed onderwijs, een goed functionerend zorgstelsel, dat we weer fatsoenlijk met ouderen om gaan. Dat we toch wat minder vlees gaan eten omdat het zo vervuilend is.

  Hij wil verder kleinere klassen, waar kinderen op school eten en ook na schooltijd zich bezig kunnen houden met zaken zoals muziek, sport en toneel.

  Je kan er van vinden wat je wil, maar deze man heeft in ieder geval wel een visie over hoe het in Nederland beter zou kunnen. Ook heeft hij een probleem analyse welke mensen liever niet willen horen.

  Hij noemt makelaars parasitaire functies. Dat de financiele sector enkel parasitair vele percentages van de economie afroomt.

  Of dat laatste waar is weet ik niet, maar zij die ervoor gestudeerd hebben zullen dat diep in hun hart vast beter kunnen beoordelen.

  Alle artikelen die hier op deze site de afgelopen jaren voorbij zijn gekomen wijzen in ieder geval op grote problemen in en rondom de huisvesting, met grote al dan niet potentiele negatieve gevolgen voor de Nederlandse samenleving op zowel macro- als micro-niveau.

  Men doet er volgens mij goed aan om in ieder geval goed te luisteren naar wat Ewald Engelen te zeggen heeft, de man is verre van dom en lijkt goed opgelet te hebben de afgelopen jaren.

  Het mooiste zou zijn om hem tegenover iemand te zetten die ook daadwerkelijk inhoudelijk met hem in gesprek kan gaan en eventuele andere inhoudelijke argumenten er tegenover kan zetten.

  Zoalng dat niet gebeurt, zolang men niet met hem op argumenten in gesprek gaat, lijkt het er steeds meer op dat hij gelijk heeft en gelijk gaat krijgen.

  Bij Cafe Weltschmertz ging hij in Februari van dit jaar in gesprek met Hans Hillen, deze was sinds 12 juni 2007 namens het Christen-Democratisch Appèl lid van de Eerste Kamer der Staten-Generaal.

  Eerder was hij twaalf jaar lang lid van de Tweede Kamer. Hillen was tevens actief als columnist voor het opinieweekblad Elsevier en voorzitter van het College voor zorgverzekeringen.

  https://www.youtube.com/watch?v=frXIT_yv-4U

 11. Latida Zegt:

  Hij wil dus in feite dat er gewoon weer meer betaalbare huurwoningen gebouwd gaan worden, een scenario waarbij ook de woningcorporaties weer gaan bouwen.

  Je zou dus bijvoorbeeld die 2 miljard verhuurdersheffing kunnen afschaffen en daar per jaar toch 10,000 huurhuizen huizen van 200K van kunnen bouwen, om te beginnen.

  Het enige wat daarvoor nodig is, is politieke wil.

  Dat marktwerking niet plaatsvindt om aan de bestaande vraag naar woonruimte te voldoen, zou daar toch alleen al voldoende aanleiding toe moeten zijn?

 12. BBB Zegt:

  Dhr. Engelen is een utopist. Ondanks dat hij gelijk heeft wordt hij sinds het uitbrengen van zijn boek niet meer serieus genomen. Het was ook niet handig van hem om namen te vermelden in dit voor de rest goed boek.

  In Nederland hebben de banken de macht overgenomen na WO2. Sinds de jaren 80 zijn politici noets anders dan bankhoeren geweest waarbij de PvdA het meest in het oog springt. Daarvoor zijn deze nepsocialisten dan ook zwaar gestraft bij de laatste verkiezingen.

  De Nederlandse huizenmarkt is en blijft een makkelijk verdienmodel voor banken. Hoe meer schuld hoe beter. Het is aan overheden om dit binnen de perken te houden en dat is sinds de babyboomers aan de politieke macht kwamen niet meer gebeurd. Dat de rekening voor deze schulgedreven “schijnwelvaart” betaald gaat worden door generaties die kwamen na de babyboomers (hun kroost) in de vorm van langer werken, minder loon, minder pensioen en angst voor oorlog maakt de gepensioneerde babyboomer niet uit. Voor deze onnozele en rotte generatie geldt immers. Na mij de zondvloed.

 13. BBB Zegt:

  En voor de duidelijkheid. Voor mij is een babyboomer iemand die geboren is tussen 1940 en 1960 en van een VUT regelng gebruikt heeft gemaakt.

 14. maff Zegt:
 15. ps Zegt:
 16. Nico de Geit Zegt:

  Stel: een pensioenfonds wil een woonwijk bouwen. Er is een weiland beschikbaar, landbouwgrond voor vijf euro de meter. Maar hoooo, daar is de overheid, en maakt van die vijf euro driehonderd euro. Voor het ‘bouwrijp’ maken van de grond.

  Het gaat helemaal niet om bouwrijp maken maar om het vullen van de overheidskas. Door dat graaien wordt wonen zo duur dat de woningen gesubsidieerd moeten worden. Was het niet beter geweest om wat terughoudender te zijn als overheid?

  Ooit spaarde je voor je woning, of je leende. Het geld dat je leende kwam van gepensioneerden. Zij ontvingen op die manier rente op hun vermogen en betaalden daarmee hun oude dag.

  Toen kwamen met banken met ‘geld uit het niets’. Dat leenden ze uit tegen rente. Gespaard geld van ouderen werd waardeloos – de rente ging naar nul, netto onder nul.

  Een weg terug is er nauwelijks. Iedere betrokken partij is verslaafd geraakt aan het geld. Een piramidespel heeft nieuwe deelnemers nodig om overeind te blijven. Ze zijn zelfs zo gek om deelnemers te halen uit de derde wereld omdat de autochtone bevolking te weinig kinderen neemt. Ik denk dat dat niet goed af gaat lopen.

  Werk aan je exit, breng je schaapjes op tijd op het droge en red jezelf. Als het systeem ontploft moet het niet mijn probleem worden.

 17. Nico de Geit Zegt:

  Link: Is een huis huren ‘geld weggooien?

  Huren of kopen? De verschillen onder elkaar

  Een huis huren of kopen? Bij het maken van uw keuze wilt u niets over het hoofd zien. Daarom hebben we de belangrijkste verschillen tussen huren en kopen voor u onder elkaar gezet. Ga eens na wat voor u belangrijk is, nu en later.

  ing.nl/particulier…en-onder-elkaar.html

 18. robbert Zegt:

  Zometeen professor Nico en professor Steven weer aan het woord.

  Ewald zal zelf ook wel een koophuisje hebben. Niet te duur, misschien zelfs al afbetaald.

 19. Voerman Zegt:

  BBB: deze onnozele en rotte generatie

  Gaan we nog schelden ook?

 20. Nico de Geit Zegt:

  Amsterdammer aangehouden na ruzie met Airbnb-huurster

  telegraaf.nl/binne…_A_damse_trap__.html

  Met video, (agressieve blanke man duwt lastige negerin van de trap).

 21. BBB Zegt:

  Voerman: Gaan we nog schelden ook?

  Nee Voerman, slechts een observatie.

 22. Arjan Zegt:

  robbert: Ewald zal zelf ook wel een koophuisje hebben. Niet te duur, misschien zelfs al afbetaald.

  Klopt en gekocht voor een prikkie, zoals ie zelf zegt. Allemaal leuk en aardig wat hij als ideale wereld voor zich ziet, maar wat kunnen we daarmee?

  Wel vreemd dat hij de overheid alle huurhuizen wil laten bouwen. Klinkt als symptoombestrijding.

 23. Arjan Zegt:

  Voerman: Gaan we nog schelden ook?

  Ben je verbaasd? Ben je 60+ dan deug je niet volgens BBB. Vraag me toch echt af wat hij tegen deze generatie heeft.

 24. Arjan Zegt:

  Latida: We moeten ‘fuck you’ tegen de EU zeggen

  Ja, die is ook lekker. Laat ie dan zeggen dat we uit de unie moeten stappen.

 25. Latida Zegt:

  Arjan: Wel vreemd dat hij de overheid alle huurhuizen wil laten bouwen. Klinkt als symptoombestrijding.

  Dat zegt ie helemaal niet. Hij zegt dat woningstichtingen daar een belangrijke rol in zouden moeten spelen. Zo gek is dat niet. Ze zijn ooit met precies dat doel opgericht.

  Arjan: Ja, die is ook lekker. Laat ie dan zeggen dat we uit de unie moeten stappen.

  Dat zegt ie ook al niet. Hij zegt alleen dat NL op het gebied van huisvesting een eigen koers zo kunnen verkiezen te varen.

  Het is niet alsof NL dat altijd al niet gedaan heeft, men loopt nog steeds uit de pas.

  Arjan: Allemaal leuk en aardig wat hij als ideale wereld voor zich ziet, maar wat kunnen we daarmee?

  Allemaal leuk en aardig wat je zegt Arjan, maar wat hebben we eraan?

 26. Latida Zegt:

  “Vorige maand begonnen de onderhandelingen in aanloop naar de brexit, die in principe eind maart 2019 een feit is. EU-hoofdonderhandelaar Michel Barnier zei eerder over het Britse aanbod dat „meer ambitie, duidelijkheid en garanties” nodig zijn.

  Verlenging van de onderhandelingsperiode is „gewoonweg ondenkbaar”, aldus de auteurs, want dat zou betekenen dat in het Verenigd Koninkrijk in mei 2019 Europese verkiezingen zouden worden gehouden. ”

  telegraaf.nl/binne…tvoorstel_May__.html

  Ik moet eerst nog zien dat het ook echt gebeurt. Ik heb zo mijn twijfels of die hele Brexit ooit gaat plaatsvinden.

 27. Latida Zegt:

  “Uit onderzoek van Nieuwsuur blijkt dat in heel Nederland gemeenten problemen hebben met tienduizenden mensen die permanent op vakantieparken wonen. Elf gemeenten op de Veluwe luiden nu de noodklok.”

  nos.nl/nieuwsuur/a…-vakantieparken.html

  Waar moeten die mensen ander naartoe?

 28. Latida Zegt:

  “Volgens een recente schatting leiden zo’n 200.000 mensen in Nederland, door schulden en andere problemen, een bestaan zonder adres, zonder vaste woon- of verblijfplaats of zelfs zonder identiteit.”

  De middenklasse heeft het zwaar, en 200,000 mensen hebben geen adres.

  Als dit binnen een economie is die het voor de wind gaat, wie repareert dan het dak als de zon schijnt?

  En als iemand dan voorstelt om voldoende betaalbare huurwoningen bij te bouwen is men een utopist?

 29. Latida Zegt:

  Lekker makkelijk

  “De overheid en instanties hebben volgens Lambooij die mensen voor te lange tijd doorverwezen naar de vakantieparken.”

 30. Latida Zegt:

  Er worden in Nederland tegenwoordig blijkbaar gewoon letterlijk honderduizenden mensen op straat geschopt en tienduizenden mensen in de gevangenis gegooid vanwege onbetaalde boetes. 600 voedselbanken. Wees er maar trots op.

 31. BBB Zegt:

  Latida: En als iemand dan voorstelt om voldoende betaalbare huurwoningen bij te bouwen is men een utopist?

  Jij weet donders goed dat betaalbare huurwoningen de bankensector in NL onder druk zal zetten. Gaat de politiek dus niet aan mee werken.

 32. BBB Zegt:

  Sinds WO2 is Nederland langzaam een paradijs geworden voor:

  Banken
  Buitenlandse multinationals
  Criminelen
  Vluchtelingen
  Uitkeringstrekkers
  Nietsnutten
  Zieken

  De rest van de Nederlandse slaven moeten hard werken om de staatsbegroting te sluiten. Bovenstaande kost namelijke heel veel geld.

 33. Arjan Zegt:

  Latida: Dat zegt ie helemaal niet. Hij zegt dat woningstichtingen daar een belangrijke rol in zouden moeten spelen. Zo gek is dat niet. Ze zijn ooit met precies dat doel opgericht.

  Idd, de overheid dus, sociale woningbouw, terwijl er juist veel te veel van is.

 34. Arjan Zegt:

  Latida: Dat zegt ie ook al niet. Hij zegt alleen dat NL op het gebied van huisvesting een eigen koers zo kunnen verkiezen te varen.

  Nee hij zegt laten we ‘fuck you’ tegen de EU zeggen. Dat kan helemaal niet als je er zelf deel van uit maakt.

 35. Latida Zegt:

  Arjan: Idd, de overheid dus, sociale woningbouw, terwijl er juist veel te veel van is.

  Woningbouwverenigingen zijn zelfstandige opererende bedrijven volgens mij. Ze mogen ook winst maken. Dat is dus niet de overheid.

  De overheid heeft die verenigingen zelf in het leven geroepen om oa. voor voldoende betaalbare woonruimte zorg te dragen, een sociaal-maatschappelijke taak waarop de overheid nu zelf kennelijk verzaakt.

  Nu verhoogt de overheid de huren en trekt 2 miljard per jaar extra uit de sector.

  Sociale woningbouw or commerciele woningbouw maakt niet uit wat voor prijskaartje je eraan hangt.

  Je kunt gewoon woningen bouwen en verhuren voor nog geen €500 in de maand en iedereen weet het, maar het mag niet.

  Nu staan er daardoor 200,000 mensen gewoon op straat.

  Over 5 jaar het dubbele?

 36. Latida Zegt:

  Arjan: Nee hij zegt laten we ‘fuck you’ tegen de EU zeggen. Dat kan helemaal niet als je er zelf deel van uit maakt.

  Kan wel. Grappig hoe men er gewoon schijt aan heeft om met europa in de pas te lopen als het om gemiddelde LTV en HRA gaat – daar doet men rustig 20 jaar over om zich aan te passen.

  Desnoods neem je een boete voor lief.

  Maar als er acute woningnood is dan zou je je aan europa gelegen laten of je wel of niet voldoende huizen bouwt voor je bevolking?

  Ik denk niet dat men beseft welke ellende men zich aan de hand haalt met een steeds groter groeiende onderklasse, maar gezelliger zal het er op die manier niet op worden denk ik.

 37. Voerman Zegt:

  Latida: Ik denk niet dat men beseft welke ellende men zich aan de hand haalt met een steeds groter groeiende onderklasse, maar gezelliger zal het er op die manier niet op worden denk ik.

  Eens, kijk maar in Hamburg de laatste dagen.
  Akties van mensen die weinig te verliezen hebben.
  Eenvoudig te mobiliseren met een apje, Facebook of soortgelijk medium.

 38. Latida Zegt:

  Voerman: Eenvoudig te mobiliseren met een apje, Facebook of soortgelijk mediu

  Daar is men op allerlei fronten al druk mee bezig, maar naar mensen met financiele problemen wordt per definitie niet geluisterd. Zeker niet als het geld gaat kosten. Alles ontkennen, en onder het tapijt wegmoffelen is het devies. Als je er niet naar kijkt dan zie je het niet. Maar het probleem blijft.

  http://www.stopderestschuld.nl/probleem.html

 39. Nico de Geit Zegt:

  Voerman: kijk maar in Hamburg de laatste dagen

  Zo ziet het er dus uit als ‘de hooivork uit de schuur komt’.

  Latida: Ik denk niet dat men beseft welke ellende men zich aan de hand haalt met een steeds groter groeiende onderklasse, maar gezelliger zal het er op die manier niet op worden denk ik.

  Het moet niet mijn probleem worden. Niet qua overlast, niet qua hoge belastingen. Vooralsnog lukt mij dat aardig.

  Latida: naar mensen met financiele problemen wordt per definitie niet geluisterd. Zeker niet als het geld gaat kosten

  Nederland zit er vol mee.

  Latida: Alles ontkennen

  Het ontkennen van problemen zelfs verplicht stellen.

 40. Nico de Geit Zegt:

  Latida: steeds groter groeiende onderklasse

  Sommige mensen weten totaal niet waar je het over hebt. Zij denken juist dat het fantastisch gaat. Nemen een kind met iemand uit de onderklasse.

  Dr. t. wil samen doen met de groeiende onderklasse. Mooi. De groeiende onderklasse wil helemaal niks te maken hebben met dr.t. Zeker niet als ze radicaliseren. In mijn beleving is radicalisering een gevolg van kansarmoede.

  Voor kansen zul je kwaliteiten moeten hebben. En met een laag iq gaat het het gewoon niet worden, enkele uitzonderingen daar gelaten.

  Hoge verwachtingen en eisen, in combinatie met achterlijkheid en gebrek aan capaciteiten. En dan willen ze zich ook nog bewijzen met een veel te dure auto. Ik blijf daar ver bij weg.

  Gisteren een rondje gereden met mijn been-aangedreven rijwiel door een 80-90% geïslamiseerd park. Het ging prima. Nog wel.

 41. Nico de Geit Zegt:

  Latida: steeds groter groeiende onderklasse

  Die hou ik erin. ‘Het probleem van de groeiende onderklasse’. Zelfs dat onderwerp kun je beter vermijden, ‘want alles gaat fantastisch’.

  ‘Een groeiende onderklasse’ is ‘Wilders-taal’. Beter doen of je dom bent. En arm. Niet radicaal of krankzinnig.

  Veel mensen lopen weg bij problemen, willen het niet zien. Inclusief politici, blijkbaar.

 42. Nico de Geit Zegt:

  Ik zat recent tegenover iemand die beweerde dat hij graag veel belasting wilde betalen. ‘Want als je veel belasting moet betalen heb je ook veel verdiend’. Net alsof geld uit de lucht komt vallen.

 43. Arjan Zegt:

  Latida: Woningbouwverenigingen zijn zelfstandige opererende bedrijven volgens mij.

  Nee ze krijgen een zak geld van de overheid.

  Maar als ik je goed begrijp zie je liever het overgrote deel van de huurwoningen gebouwd worden door woningbouwverenigingen en niet door particuliere verhuurders.

 44. Arjan Zegt:

  Latida: Kan wel. Grappig hoe men er gewoon schijt aan heeft om met europa in de pas te lopen als het om gemiddelde LTV en HRA gaat – daar doet men rustig 20 jaar over om zich aan te passen.

  LTV wordt al een jaren verlaagd, of het volgende kabinet wel z’n middelvinger opsteekt tegen Europa gaan we zien.

 45. Arjan Zegt:

  Latida: Maar als er acute woningnood is dan zou je je aan europa gelegen laten of je wel of niet voldoende huizen bouwt voor je bevolking?

  Volgens mij heeft dat meer met gemeentes te maken die geen bouwgrond beschikbaar willen stellen voor betaalbare huurwoningen.

  Een Nederlands probleem, geen Europees.

 46. Latida Zegt:

  Voerman,

  Arjan: Maar als ik je goed begrijp zie je liever het overgrote deel van de huurwoningen gebouwd worden door woningbouwverenigingen en niet door particuliere verhuurders.

  Je begrijpt me helemaal niet goed. Het kan mij niet schelen wie er wat bouwt als er maar niet honderdduizenden dakloos op straat zwerven in de hoop dat er nog iets bij Voerman in de afvalbakken ligt dat eetbaar is.

  Bedelaars op de straten, zwervers in het portiek, tienduizenden kinderen die met een lege maag in de klas zitten, miljoenen mensen met geldzorgen, en een overdreven rigide overheid en overheids incasso industrie die de bevolking uitwint kan op lange termijn dramatisch uitpakken.

  Mee eens dat er verwachtingen zijn gewekt, beloftes zijn gemaakt, die niet zijn of zullen worden nagekomen.

  Maar juist daarom ben ik er ook nog lang niet gerust op dat de nederlandse grootbanken reeds in veilig vaarwater zijn aangekomen.

  Het beleid van eigen woningbezit bevorderen om aan kapitaalvorming te doen door burgers is toch gewoon faliekant gefaald?

  Na decennia lang bezit nog geen eens 1 op de 10 kopers het eigen huis!

 47. Latida Zegt:

  Arjan: Volgens mij heeft dat meer met gemeentes te maken die geen bouwgrond beschikbaar willen stellen voor betaalbarehuurwoningen.

  Een Nederlands probleem, geen Europees.

  Maar een probleem is het. Volgens Engelen gaat het erom dat volgens Brussel er bij inkomens boven de 30K niet sociaal mag worden verhuurd. Hij had het erover om die regel aan de laars te lappen.

 48. Latida Zegt:

  Hier een reactie op DK, gaat over internationaal in de pas lopen:

  “Kijk, een Nederlander die hier een bestaan wil opbouwen zit gewoon financieel gevangen. Veel te weinig (goede) woningen. Kartel. Kunstmatige krapte, en dat dient een doel. Een Nederlander moet garant staan met zijn levensinkomen voor een hypothecaire lening. In plaats van dat de bank een woning ZELF als onderpand accepteert, zoals in de VS. Ga er maar vanuit wanneer dat laatste het geval is de LTV-ratio’s in Nederland niet verder gaan reiken dan 70 of 80%. Want dan nemen de banken zelf het risico. Echter, bij 70 tot 80% kan een bank veel minder ander krediet verstrekken omdat de omvang in euro’s van de hypotheken op de bankbalans dan veel lager is. En die vormen, klopt, een loeizeker onderpand voor hierop gebaseerde andere financiële producten. Jouw beleggersperspectief. Buitenlandse beleggers. In de praktijk betekent die echter dat de NL middenklasse volgepompt wordt met veel meer schuld dan dezelfde groep in andere landen. Zij moeten daardoor met diepe wallen onder de ogen doodmoe om 6 uur ‘s-ochtends in de file staan. Du moment dat onze bedrijvigheid krakend tot stilstand komt flikkert het hele kaartenhuis in elkaar. En dan hebben Nederlanders geen bezittingen. Dat is het punt.

  Nu kun je natuurlijk zeggen: doordat bedrijven in NL door deze methodiek kunnen investeren heeft diezelfde middenklasse wèl mooi werk. Dat klopt, maar het inkomen dat daarmee verdiend wordt dient toch vooral om te consumeren. Er kan nauwelijks vermogen worden opgebouwd door Nederlanders. En privé-vermogen is toch echt de basis van duurzame welvaart in een samenleving.”

  daskapital.nl/2017…_boeten_voor_st.html

 49. Latida Zegt:

  Moet je voorstellen, ben je de veertig al gepasseerd, heb je je hele leven gestudeerd en gewerkt, en nog heb je geen eigen vermogen, terwijl je misschien al 10 jaar of langer een hypotheek aan het betalen bent, en misschien nog niet of nauwelijks hebt afgelost, en dan mag je nog van geluk spreken als men 10 of 20K aan spaargeld heeft.

  Heb je teveel spaargeld, moet je gaan betalen.

  Maar schenk je om een huis te kopen, dan mag het ineens belastingvrij.

  Dat is toch krom? Dan stimuleert de overheid niet tot kopen maar tot het maken van schulden teneinde huizen duurder te maken, en dat gaat lijnrecht in tegen haar maatschappelijke en sociale taakstelling, de reden waarvoor zij bestaat nota bene.

  Door mensen de meest basale levensbehoeftes te onthouden maakt men zich in principe schuldig aan het schenden van mensen rechten, namelijk dezelfde bed, bad en brood waar zelfs vluchtelingen en economische vluchtelingen recht op hebben.

  Sociale zekerheid anno 2017?

  “U zoekt het maar uit, daar is de camping en daar is de voedselbank. Een prettige dag verder”

 50. maff Zegt:
 51. Arjan Zegt:

  Latida: Maar een probleem is het. Volgens Engelen gaat het erom dat volgens Brussel er bij inkomens boven de 30K niet sociaal mag worden verhuurd. Hij had het erover om die regel aan de laars te lappen.

  Idd en ik vraag me af of dat geen symptoombestrijding is. Sociale huisvesting hoort toch ook alleen voor de laagste inkomens te zijn? Het echte probleem zijn natuurlijk de hoge huren en dat de vrije huurmarkt geen voet aan de grond krijgt.

 52. Arjan Zegt:

  Latida: Je begrijpt me helemaal niet goed. Het kan mij niet schelen wie er wat bouwt als er maar niet honderdduizenden dakloos op straat zwerven in de hoop dat er nog iets bij Voerman in de afvalbakken ligt dat eetbaar is.

  Ik denk dat dat in dit schatrijke landje wel een beetje meevalt. Huurbeleid moet wel echt op de schop. Ik zie echter nog niet een begin van iets in die richting.
  Probleem is: politieke partijen zijn hersendood waar het gaat om de woningmarkt.

 53. Arjan Zegt:

  Latida: Na decennia lang bezit nog geen eens 1 op de 10 kopers het eigen huis!

  Daar is wel wat aan gedaan met het ‘verplicht’ aflossen.

 54. maff Zegt:

  Gemiddelde vraagprijs in juli is 340k

  huizenzoeker.nl/wo…markt/grafieken.html

 55. Latida Zegt:

  Arjan: Daar is wel wat aan gedaan met het ‘verplicht’ aflossen.

  Dat is inderdaad een behoorlijke stap vooruit, stel je eens voor zeg wat een innovatie.

  “Vanaf nu doen we het zo dat als je wat leent moet je het ook terugbetalen”

  Het zijn druppels op een gloeiende plaat met wat er nog aan bonnetjes open staat die voldaan moeten worden.

  En schulden die niet betaald kunnen worden, zullen niet betaald worden.

 56. Latida Zegt:

  Binnenkort ook bij u in de gemeente? De bedelaars komen naar u toe deze zomer.

  “Het Rotterdamse vervoersbedrijf RET gaat groepen professionele bedelaars uit de metro weren met een ov-reisverbod. Reizigers hebben volgens de RET al jaren last van het intimiderende en soms agressieve gedrag van de bedelaars, veelal afkomstig uit Midden- en Oost-Europa”

  telegraaf.nl/binne…ars_uit_metro__.html

 57. Arjan Zegt:

  Latida: Dat is inderdaad een behoorlijke stap vooruit, stel je eens voor zeg wat een innovatie.

  Had idd wel wat steviger gekund. En had samen met een completer pakket aan maatregelen op de woningmarkt doorgevoerd moeten worden (zoals echt zorgen voor betaalbare huurwoningen). Nu kregen we het ‘slechtste’ van twee werelden, strengere normen van de PvdA en de verhuurdersheffing van de VVD, zonder een alternatief te hebben.

  Maar laten het positief bekijken, het begin is er, het is beter dan helemaal niets. En laten we hopen dat deze lijn verder doorgezet wordt door komende kabinetten.

 58. Arjan Zegt:

  Arjan: En laten we hopen dat deze lijn verder doorgezet wordt door komende kabinetten.

  En gebeurt het niet, dat zorgt een crisis wel weer voor een flinke correctie. Vroeg of laat.

 59. Nico de Geit Zegt:

  Latida: als er maar niet honderdduizenden dakloos op straat zwerven

  Kleve en omgeving schijnt ook steeds beter gevuld te zijn met Nederlanders, nog beter. Je moet toch ergens wonen.

  Om de huizenprijzen hoog te houden in Nederland moet de vraag hoog gehouden worden en het aanbod zo laag mogelijk. Woningen afbreken kan ook nog.

 60. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: En gebeurt het niet, dat zorgt een crisis wel weer voor een flinke correctie. Vroeg of laat.

  Ongeveer te vergelijken met de ineenstorting van het Romeinse rijk. Zal een omslag zijn.

 61. Eric406 Zegt:

  Latida: Maar een probleem is het. Volgens Engelen gaat het erom dat volgens Brussel er bij inkomens boven de 30K niet sociaal mag worden verhuurd. Hij had het erover om die regel aan de laars te lappen.

  Ik vraag mij al een tijd af, hoe men er in Brussel op is gekomen dat sociale huur boven de 30k niet mag. Ik durf er mijn hand wel voor in het vuur te steken, dat Blok ze hier fijntjes op gewezen heeft.

 62. Latida Zegt:

  Nico de Geit: Kleve en omgeving schijnt ook steeds beter gevuld te zijn met Nederlanders, nog beter. Je moet toch ergens wonen.

  Om de huizenprijzen hoog te houden in Nederland moet de vraag hoog gehouden worden en het aanbod zo laag mogelijk. Woningen afbreken kan ook nog.

  Slopen wordt ook aangemoedigd met sloopsubsidies was het niet?

  nos.nl/artikel/214…-onbegrijpelijk.html

  “Ook geldt in meer gebieden een sloopsubsidie.”

  cobouw.nl/bouwbree…mpgebieden-101247605

  en

  “Corporaties krijgen daar korting op de verhuurderheffing als zij huurwoningen slopen”

  sloopgids.nl/algem…ie-in-krimpgebieden/

  ‘kortom, de schaarste is geen marktwerking, het is een beleidsmatige beslissing, zo lijkt het tenminste wel.

 63. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: Ongeveer te vergelijken met de ineenstorting van het Romeinse rijk. Zal een omslag zijn.

  Voordat kortzichtige personen mij weer verkeerd begrijpen: de ineenstorting van het Westen gaat niet van vandaag op morgen. Het schijnt al gaande te zijn sinds 1900, het hoogtepunt van het Westen.

 64. ps Zegt:

  maff, 🙂

  …zelfde huurprijs en ook nog op wieltjes…
  bin.snmmd.nl/m/cvx…n-afvalcontainer.jpg

 65. ps Zegt:

  ps,

  Maff, missing link!

 66. maff Zegt:

  Aan de grond met de grond

  Utrecht en de onherroepelijke erfpacht 😉

  “Ik zou dan in een keer 133.000 euro moeten ophoesten, dan kan gewoon niet.”

  duic.nl/algemeen/g…lt-alleen-mooi-weer/

  Ps 🙂 dan maar onder de grond
  toplineinfo.nl/med…0f72e47ec001b_XL.jpg

 67. BBB Zegt:

  Mensen met een een hypotheek (huis) en erfpacht (grond) zijn zowel slaaf van de bank als van de gemeente. Wat was hun gedachte toen ze zoiets kochten?

  Het nieuwe instapmoment gaat nog even duren. Uitstappen heeft nu de voorkeur maar vluchten naar een ander land is niet voor iedereen weggelegd.

  Nederlanders denken vaak de boot te missen en denken daarom niet goed na. Alles is korte termijn denken. Financieel en politiek. De huidige koers gaat een hoop ellende opleveren. De jaren dertig van deze eeuw worden geen pretje voor velen. Die beginnen al over 13 jaar.

 68. maff Zegt:

  Typisch, we hebben Ierland nu definitief verslagen 😉

  Nou ja, met de huishoudelijke schulden dan, dat dan weer wel

  research.euro.savi…-to-income-ratios(3).png

  DK zullen we nooit verslaan, die zijn volledig gesecuritiseerd nsnbc.me/wp-conten…ringer-Friedrich.jpg

 69. maff Zegt:
 70. Latida Zegt:

  “Volgens Van Gog staan in Amsterdam 18.000 woningen en kamers te huur op platforms als Airbnb. In de eerste helft van dit jaar zijn 154 boetes van in totaal 2 miljoen euro uitgedeeld in verband met het onttrekken van woningen aan de woningvoorraad.

  Vanaf 1 oktober wordt het voor Amsterdammers die hun huis verhuren verplicht om dat telkens bij de gemeente te melden. Eigenaren van woningen die langer dan zestig dagen verhuurd worden, kunnen een boete krijgen van 6000 euro.”

  telegraaf.nl/binne…er_onder_druk__.html

  AirBnb met extra Air:

  “Groepjes Oost-Europese mannen en sinds kort ook vrouwen ’kamperen’ illegaal in de bosjes van de Bijlmer, met smerige toestanden tot gevolg”

  telegraaf.nl/binne…r-Roma_s__zat__.html

  Nu zijn het Roma, maar ze zijn niet de enigen

  “Sinds begin deze maand zijn zwervers met tentjes neergestreken op Kijk in de Pot. De gemeente wist ervan en gedoogde dit. Maar toen vorige week de kwestie de publiciteit haalde, besloot de gemeente ineens dat ze weg moesten. Per vandaag. De zwervers kozen voor het Bergse stadspark omdat de vlakbijgelegen opvang aan de Zuid-Oostsingel vol zit. In plaats van ergens op straat te slapen, kiezen ze voor het ‘comfort’ van tenten in het park. Maar zonder enige sanitaire voorziening. Hun behoeften doen ze in het park. Tot ergernis van mensen die er hun honden uitlaten.”

  bndestem.nl/bergen…e-zwervers~a4c08aa7/

  ” Max Vos woont bijna een halfjaar in een klein groen tentje in het bos tussen Amerongen en Veenendaal. Tot nu toe heeft hij geen hulp van instanties gehad, maar deze week krijgt hij bezoek van het sociaal dorpsteam van de gemeente Utrechtse Heuvelrug”

  en

  “Het is een slimme en welbespraakte man, Max Vos. Hij begon ooit aan een HBO-opleiding verpleegkunde, maar maakte die niet af. Maar hij is ook boos. Op zijn familie, op de overheid. Op de burgemeester van Stadskanaal en ook wel een beetje op die van Utrechtse Heuvelrug. „Ik zit hier al zes maanden.”

  gelderlander.nl/ut…r-perensap~a8115c7d/

  “Veel regels passen hem niet. Daarom leeft Deurnenaar Twan van Schaijk al twee jaar op straat. ’s Nachts is hij in het bos, ook in de winter.”

  ed.nl/asten/twan-u…et-zandbos~a49c8822/

  “Zijn ontlasting doet hij in de bosjes, slapen moet in een tent. Hellevoeter Marcel van Vliet (49) staat sinds vorige maand op straat en woont nu noodgedwongen in het Bernissegebied bij Zuidland. Agenten gedogen de situatie. De man heeft niemand meer en wacht op de instanties.”

  ad.nl/voorne-putte…tuurgebied~a863a498/

  Dit is nog maar een snelle greep uit de vele zoekresultaten op Google waarbij het in het nieuws kwam dat er mensen op straat slapen.

  Het komt natuurlijk veel vaker voor dan dat het in de krant staat.

 71. maff Zegt:

  De dag dat de Rabo valt

  Rabo: Klant gaat boeten voor strenge kapitaaleisen

  daskapital.nl/2017…_boeten_voor_st.html

 72. Latida Zegt:

  3 jaar oud bericht maar heel opmerkelijk:

  “Dakloze Victor bouwt ‘luxe’ bosvilla voor nul euro”

  ad.nl/binnenland/d…r-nul-euro~abbd20e8/

 73. Latida Zegt:

  “Deze regels, waarvan niemand weet wanneer, of en hoe ze worden ingevoerd (duurt lang) hangen als een zwaard van Damocles boven de bancaire sector. Aangezien de risicoweging van hypotheken omhoog zal gaan, wordt ook de CET 1-ratio (meer daarover hier) mogelijk beïnvloed. Rabobank richt zich op een CET1-ratio van 14%, maar Basel IV kan roet in het eten gooien. Heel gek: de risico-inschattingen van Bazel liggen hoger dan die van de financiële eindbaas van de Rabo. Toch zeggen Brouwers en Muller dat ook marktanalisten moeten worden opgevoed. Er moet genuanceerder naar de cijfers gekeken worden. De kapitaalpositie neemt toe, ‘terwijl onze onderliggende activiteiten niet opeens risicovoller zijn geworden.’ Ook de politiek mag zich wat meer met de gevolgen van Basel 4 bemoeien, vindt Brouwers.

  ‘De politiek ziet het maatschappelijke gevaar hiervan voor Europa blijkbaar nog niet genoeg in.’ ”

  Dat klinkt niet best.

  Want wat is Basel 4 precies?

  “a proposed standard on capital reserves for banks, to mitigate against the risk of financial crisis. It is expected to follow the third Basel accords (Basel III) , and would require more stringent capital requirements and greater financial disclosure”

  Dus de Rabo man zegt hier feitelijk dat de maatregelen die ontworpen zijn om het risico tegen een volgende crisis te mitigeren, een volgende crisis zullen veroorzaken.

  Dat zou best kunnen, ik zou het niet weten, maar wat zegt dit over de positie van de Rabo zelf?

 74. Latida Zegt:

  “De plek waar het lichaam is gevonden is volgens buren een populaire hang- en slaapplek voor zwervers. Het stoffelijk overschot lag op ongeveer honderd meter van een rij huizen.”

  rtvutrecht.nl/nieu…ijk-van-zwerver.html

  “Uit onderzoek onder de circa duizend daklozen die de stad Groningen telt,”

  en

  “zijn in Groningen zo’n tachtig hulporganisaties op dit gebied actief. ,,Dit grote aantal brengt met zich mee dat veel dak- en thuislozen door de bomen het bos niet meer zien. ”

  dvhn.nl/groningen/…ternet-22218999.html

  “Inmiddels is op het enorme stuk grond in Westpoort, dat in 1997 is gekraakt, een kunstenaarsdorp ontstaan waar gezinnen met kinderen wonen en festivals worden georganiseerd. Ook zijn er tientallen Oost-Europese zwervers en verslaafden rondom het terrein neergestreken in oude caravans. ”

  parool.nl/amsterda…n-ontruimd~a4503251/

  “In het oude Vitens-gebouw aan de Arnhemsestraatweg in Velp is een levenloos lichaam gevonden. De politie doet met meerdere eenheden en samen met de vrijwillige brandweer van Velp onderzoek bij het bedrijfspand dat al jaren leeg staat.

  Het pand was regelmatig in het nieuws doordat het veelvuldig ongewenst werd bezocht door jongeren en “zwervers””

  rheden.nieuws.nl/n…-vitens-gebouw-velp/

 75. Latida Zegt:

  Dode zwerver gevonden in kleine bouwvallige hut:

  klazienaveenlokaal…gebied-klazienaveen/

  Dode zwerver in Delft drinkt slootwater

  “Volgens bewoners van de nabijgelegen wijk Poptahof zou het gaan om een zwerver die zich al langere tijd in de buurt ophoudt. „Hij slaapt in portieken en drinkt water uit de sloot””

  telegraaf.nl/binne…nden_in_Delft__.html

  “Nijkerk gedoogt een daklozenkampje van rioolbuizen op een industrieterrein. De zaak ontmantelen leidt volgens de gemeente slechts tot verplaatsing van problemen.”

  destentor.nl/nijke…pt-niet-in~abb1fa76/

  De Politie mag er niet over berichten. Het laat echter wel zien welke beleidslijnen er worden uitgezet in voorkomende gevallen krijgen dakloze mensen boetes opgelegd:

  “Meerdere politieke partijen in Rotterdam willen dat agenten stoppen met het versturen van tweets met foto’s van daklozen. Volgers van de politie krijgen te zien hoe de zwervers worden gevonden en daarna weggestuurd uit parkeergarages of parken.

  “Misselijkmakend en vernederend”, zo noemt Arno Bonte van GroenLinks in Rotterdam de tweets die de politie plaatst over daklozen in de stad.”

  nos.nl/artikel/214…kijk-op-twitter.html

 76. Latida Zegt:

  “Het aantal meldingen van overlast door zwervers is in een jaar tijd explosief gestegen. Vooral in de grote steden klagen steeds meer inwoners over geluidsoverlast, wildplassen, vervuiling en geweld door daklozen.”

  en

  “De politie kreeg vorig jaar 14.212 overlastmeldingen over zwervers, dat is een kwart meer dan in 2015 (toen nog 11.518). Dat blijkt uit cijfers die LocalFocus heeft opgevraagd bij de politie. Drie jaar geleden, in 2013, waren er nog 10.712 meldingen.”

  ad.nl/binnenland/z…r-overlast~a1e3197a/

  Dat zijn alleen nog maar de meldingen!

  Conclusie: Dakloosheid is een levensgroot probleem geworden in Nederland.

  Laten we de huren nog maar eens verhogen, dat zal ze leren.

 77. Latida Zegt:

  “Jan Alferink, de markante ‘zwerver’ van Harderwijk, is zondag overleden. Bekenden en hulpverleners uit het dak- en thuislozencircuit zijn aangeslagen. Want Jan, die had wel een heel moeilijk leven, daarover is iedereen het eens. Ze vinden het erg, dat ze niet méér voor hem konden doen. Dat het onze maatschappij niet lukt, om mensen als Alferink, die vaak verward en soms agressief zijn, passende hulp en zorg te bieden.”

  hetkontaktharderwi…ink-overleden-210311

  “De dakloze Jan Alferink, die op zondag 5 februari overleed, heeft voor zijn dood wanhopig tevergeefs medische hulp gezocht. Hij had hartklachten en maakte zich hierover grote zorgen, blijkt uit verschillende verklaringen, waaronder van nachtopvang Iriszorg. ,,Omdat Jan niet in het ziekenhuis terecht kon en er duidelijk slecht aan toe was, mocht hij bij ons in de wachtruimte van Iriszorg”, laat manager Erik Derks weten”

  en

  “Mededaklozen vertelden vrijdags voor zijn overlijden al, dat Jan hartklachten had en ondanks zijn verzoeken, geen medische hulp kreeg. Niet van de huisarts, niet van het ziekenhuis. Ze vertelden boos dat Jan ‘dood lag te gaan’. Op een filmpje,onlangs gemaakt door twee bekenden van Jan, is ook te zien dat hij enkele malen voorover gebogen naar zijn hart grijpt.”

  hetkontaktharderwi…medische-hulp-212312

 78. ps Zegt:
 79. Arjan Zegt:

  Eric406,

  Omdat sociale huur volgens Europa alleen bedoeld is voor zwakkeren en mensen met lage inkomens. Niet zo’n heel vreemde redenering lijkt me.

 80. Jacob Zegt:

  ECB-topman Draghi jaagt hypotheekmarkt op hol :

  telegraaf.nl/dft/g…kmarkt_op_hol__.html

  Stijgende rente, run op hypotheken, verwachting dat de rente door gaat stijgen. Knapt de zeepbel eindelijk?

 81. Latida Zegt:

  “De makelaars profiteerden optimaal van de aantrekkende woningmarkt.”

  telegraaf.nl/dft/2…NVM-makelaars__.html

  Verassend?

 82. Arjan Zegt:

  Latida: Verassend?

  Niet bepaald, als je deze nu gepost had:

  telegraaf.nl/dft/g…kmarkt_op_hol__.html

  Met deze vraag:

  Stijgende huizenprijzen door stijgende rente?

  🙂

 83. BBB Zegt:

  Arjan,

  Lezen blijft moeilijk. Stijgende vraag door een mogelijk stijgende rente. Er wordt niets over stijgende huizenprijzen gemeld.

 84. Arjan Zegt:

  BBB,

  Dat beweer ik ook niet, het was namelijk een vraag. Lezen blijft idd moeilijk…

  Maar hogere vraag leidt doorgaans tot hogere prijzen…

 85. BBB Zegt:

  Arjan,

  Ok. Antwoord op je vraag is nee.

  Een mogelijke stijging van de rente leidt tot meer vraag en misschien hogere huizenprijzen. Een daadwerkelijke stijging van de rente leidt tot lagere huizenprijzen en in Nederland tot een hoop ellende.

 86. Hans- Zegt:

  Regering: we kunnen toch gewoon de HRA aftrek bijstellen om het PONZI SCHEME in stand te houden!!

 87. maff Zegt:

  Kredietgroei Amerikaanse economie gehalveerd
  Frank Knopers

  marketupdate.nl/ni…economie-gehalveerd/

  ps 🙂 suskeenwiske.ophet…cs/4kl/groot/067.gif

 88. maff Zegt:

  Jim Rogers: ‘Grootste financiële crisis van onze tijd in aantocht’

  rtlz.nl/algemeen/e…nze-tijd-in-aantocht

  Waarschuwingen genoeg …………. maar luistert er wel iemand ? s-media-cache-ak0.…55469345bb6b345c.png

 89. maff Zegt:

  Probeersel

  Nieuw in de NL de hypotheekrente stijgt

  cdn.businessinside…7/hypotheekrente.png

 90. maff Zegt:

  maff,

  Lukt niet, dan maar zo

  28 keer verhoogden banken al hypotheekrentes deze maand: is de kentering daar?

  businessinsider.nl…d-de-kentering-daar/

 91. maff Zegt:

  Mijn buurvrouwtje ( British ) is bang dat ze terug moet na de Brexit

  Koophuis, gescheiden en 2 kids

  Ze is vergeten de NL-se nationaliteit aan te vragen, toen ze nog getrouwd was, ( met een NL-se man ) en nu kan het niet meer ……………

 92. Latida Zegt:

  Artikel met veel spelfouten, maar wel veelzeggend

  “Nederlanders met zware beroepen halen steeds vaker hun pensioen niet. Ze melden zich voortijdig ziek en krijgen een arbeidsongeschiktheidsuitkering om de periode tot hun pensioen te overbruggen, meldt de Volkskrant.

  Het pensioenfonds voor de metaal (PMT) ziet een verdubbeling van het aantal nieuwe arbeidsongeschikten sinds de pensioenleeftijd in stappen omhoog gaat van 65 naar 67 jaar. Ook bij het pensioenfonds Zorg & Welzijn worden ouderen vaker (plus 20 procent) arbeidsongeschikt verklaard.”

  telegraaf.nl/dft/g…niet_haalbaar__.html

  “Maar wie wil weten hoeveel mensen daadwerkelijk de pensioengerechtigde leeftijd bereiken, moet zelf maar een beetje gaan puzzelen en zich door lastige grafieken en lange lijsten met ‘sterftekansen’ worstelen.”

  volkskrant.nl/econ…eens-haalt~a3446176/

 93. Latida Zegt:

  “Hoeveel 67-jarigen zijn straks helemaal klachtenvrij en vitaal genoeg voor die langverwachte wereldreis? En hoe groot is de kans dat je dat allebei nog bent? Misschien gaat het dan zelfs maar om 1 op de 2 mensen, want meer dan de helft van alle 65-plussers heeft volgens de statistieken een ‘chronische ziekte’. Waar iedereen op hoopt en van droomt – en misschien ook wel te gemakkelijk op rekent – is voor banken en verzekeraars juist een nadeel en heet daar ‘langlevenrisico’. ”

  volkskrant.nl/econ…eens-haalt~a3446176/

 94. Nico de Geit Zegt:

  Nu in de verhuur: de woning van GroenLinks-prominent Anita de Horde, waar haar “Gijsje” enkele dagen geleden nog een lastige negerin van de trap gooide. Huurprijs: € 2.250,00 per maand.

  Artikel plus foto’s : telegraaf.nl/binne…irbnb-smijter__.html

 95. Arjan Zegt:

  maff: Jim Rogers: ‘Grootste financiële crisis van onze tijd in aantocht’

  rtlz.nl/algemeen/e…nze-tijd-in-aantocht

  Waarschuwingen genoeg …………. maar luistert er wel iemand ? s-media-cache-ak0.…55469345bb6b345c.png

  Ja Maff, dat zei ie 5 jaar geleden ook al, tegelijkertijd lees ik op RTL-Z dit:

  rtlz.nl/opinie/die…e-komt-nog-lang-niet

 96. Steven Zegt:

  rtlz.nl/sites/defa…_0.png?itok=rqkK6qo7

  Dat past natuurlijk precies in de return to normal grafiek.

  Ook vind ik persoonlijk nog steeds dat je met de klompen in de klei moet staan en moet zeggen: Ik ga geen 500.000 euro lenen voor een tussenwoning op IJburg. Of ik ga zowieso niet lenen als de huizenprijzen te hoog zijn.

  Ja maar zijn ze dan te hoog met die lage rente? Ja. De rente gaat alleen over de rente. de prijs gaat over de prijs en die is historisch vreselijk hoog. Kom op zeg. Zo moeilijk is het allemaal echt niet. proost!

 97. Arjan Zegt:

  Arjan: Ja Maff, dat zei ie 5 jaar geleden ook al, tegelijkertijd lees ik op RTL-Z dit:

  rtlz.nl/opinie/die…e-komt-nog-lang-niet

  Huizenprijzen zitten Volgens Bouwman op het reële niveau van zomer 2000, toen er net een verdubbeling geweest was in 5 jaar tijd van de koopwoningprijzen grotendeels tengevolge van het kunnen lenen op twee inkomens. Naast de lage rente en schaarste, is dit m.i. ook een belangrijke, misschien wel de belangrijkste bodemlegger onder de huidige huizenprijzen.

  Persoonlijk ben ik voor het afschaffen van deze leennorm, desnoods in stapjes, maar het tegenovergestelde gebeurt nu weer. Anticyclisch beleid zoals gebruikelijk. Misschien wordt de volgende crisis een aanleiding om de normen verder aan te scherpen. Beetje afhankelijk van de politieke kleur die op dat moment de scepter zwaait denk ik.

 98. Steven Zegt:

  Arjan: Misschien wordt de volgende crisis een aanleiding om de normen verder aan te scherpen.

  Ik vind het natuurlijk al een crisis dat men op allerlei manieren probeert goedkoop wonen tegen te werken. De ergste is natuurlijk die verhuurdersheffing. Aan de ene kant geeft men huursubsidie en aan de andere kant vraagt men verhuurdersheffing. Ik ben niet voor een wiskundigen kabinet, maar soms denk ik wel eens dat gewoon wat rekenen al veel oplost. (buiten rare belangen om dan natuurlijk)

 99. Arjan Zegt:

  Steven: Aan de ene kant geeft men huursubsidie en aan de andere kant vraagt men verhuurdersheffing.

  Gevolg van het polderen tussen links en rechts en je krijgt het slechtste uit twee werelden. Tel daarbij op een totaal gebrek aan visie bij de politieke partijen. Het moet de PvdA wel nagegeven worden dat ze gezorgd heeft voor het verlagen van de LTV, het verplicht annuïtair aflossen en het afbouwen van de HRA. Je zou toch zeggen dat juist een liberale partij als de VVD juist voor minder inmenging van de overheid in de markt is.

  Verder zijn ze wat betreft de woningmarkt compleet blindgeslagen door lobbyisten heb ik het idee, alleen Europa steekt er godzijdank nog een stokje voor. Ik zou geen partij weten die een compleet plan heeft om de woningmarkt in Nederland weer gezond te maken.

 100. adamus Zegt:

  Koophuis XXL:
  Vond Engelen in het verleden prettiger om naar te luisteren.. 1 doorratelend monoloog.. doet verhaal geen goed.

  Engelen staat op zenden. Heeft hij wel eens op een tweet gereageerd?

 101. svg Zegt:

  Steven,

  Steven: Ik vind het natuurlijk al een crisis dat men op allerlei manieren probeert goedkoop wonen tegen te werken. De ergste is natuurlijk die verhuurdersheffing. Aan de ene kant geeft men huursubsidie en aan de andere kant vraagt men verhuurdersheffing. Ik ben niet voor een wiskundigen kabinet, maar soms denk ik wel eens dat gewoon wat rekenen al veel oplost. (buiten rare belangen om dan natuurlijk)

  O, ik zie het al helemaal voor me hoe Rutte op zoiets reageert: “Nou die verhuurdersheffing is er natuurlijk omdat die huursubsidie er is, logisch toch?” gevolgd door zijn altijd aanwezige “bigsmile”.

 102. adamus Zegt:

  Latida:
  “Hoeveel 67-jarigen zijn straks helemaal klachtenvrij en vitaal genoeg voor die langverwachte wereldreis? En hoe groot is de kans dat je dat allebei nog bent? Misschien gaat het dan zelfs maar om 1 op de 2 mensen, want meer dan de helft van alle 65-plussers heeft volgens de statistieken een ‘chronische ziekte’. Waar iedereen op hoopt en van droomt – en misschien ook wel te gemakkelijk op rekent – is voor banken en verzekeraars juist een nadeel en heet daar ‘langlevenrisico’. ”

  volkskrant.nl/econ…eens-haalt~a3446176/

  ik kom veel ongezonde 40+ tegen.

 103. maff Zegt:

  Ondertussen in de UK

  Grace is 25. Her student debt: £69,000

  With graduates facing a lifetime of debt – at 6.1% interest – pressure is growing for a rethink on tuition fees and maintenance loans. But what should replace them?

  theguardian.com/en…t-court-david-slater

  ps 🙂 Think again happylists.files.w…/students-loans2.jpg

 104. maff Zegt:

  Testing

 105. adamus Zegt:

  maff:
  Testing

  en we kunnen weer door.

 106. Nico de Geit Zegt:

  Time Travel Test 1

  13-07-2017
  NL 09.54

 107. ps Zegt:

  maff, 🙂

  …there’s a hole in the bucket…
  twitter.com/joepbe…s/881098623974608896

 108. ps Zegt:
 109. Nico de Geit Zegt:

  Door tekort blijven prijzen omhoogschieten
  Woningtekort wordt nijpend

  Voor het eerst in 13 jaar stonden er minder dan 100.000 bestaande koopwoningen in Nederland te koop. Door het tekort blijven de woningprijzen omhoogschieten. Als gemeenten niet heel snel vaart maken met nieuwbouw zullen de woningprijzen volgens NVM-voorzitter Ger Jaarsma werkelijk exploderen.

  telegraaf.nl/dft/g…wordt_nijpend__.html

 110. Nico de Geit Zegt:

  Time Travel Test 2

  13-07-2017
  NL 10.26

  static01.nyt.com/i…irline-master768.jpg

 111. robbert Zegt:

  Huis gekocht in 2012 in haarlem centrum en amsterdam centrum voor prikkie – meesterzet.

 112. robbert Zegt:

  zilver gekocht in 2012 domste zet ooit. 41% verlies.

 113. Nico de Geit Zegt:

  robbert:
  Huis gekocht in 2012 in haarlem centrum en amsterdam centrum voor prikkie – meesterzet.

  Vergeet niet op tijd uit te stappen. Meesterzet.

 114. Arjan Zegt:

  Nico de Geit,

  De NVM die de overheid dicteert meer te bouwen. Het moet niet gekker worden.

  Ze hebben wel gelijk, maar welk belang hebben ze erbij?

 115. Arjan Zegt:

  robbert: Huis gekocht in 2012 in haarlem centrum en amsterdam centrum voor prikkie – meesterzet.

  Je verhuurt die huizen ofzo?

 116. Latida Zegt:

  Nico de Geit:
  Door tekort blijven prijzen omhoogschieten
  Woningtekort wordt nijpend

  Voor het eerst in 13 jaar stonden er minder dan 100.000 bestaande koopwoningen in Nederland te koop. Door het tekort blijven de woningprijzen omhoogschieten. Als gemeenten niet heel snel vaart maken met nieuwbouw zullen de woningprijzen volgens NVM-voorzitter Ger Jaarsma werkelijk exploderen.

  telegraaf.nl/dft/g…wordt_nijpend__.html

  Ik vraag me af hoe het kan dat er op Funda alleen al 144,000 te koop staan

  http://www.funda.nl/koop/heel-nederland/

 117. svg Zegt:

  Gemiddelde huizenprijs is nu 258 duizend euro
  volkskrant.nl/econ…i-is-eruit~a4506026/

  Terwijl alles er op wijst dat het eigenlijk 195 duizend euro moet zijn.
  Conclusie: Ewald heeft gelijk , de huizen markt is een zeepbel!

 118. Latida Zegt:

  “Problematische schulden
  Bijna één op de vijf huishoudens kampt met problematische schulden (tussen de 1,3 en 1,4 miljoen huishoudens).”

  Het aantal mensen dat dit betreft is daar dus een veelvoud van, afhankelijk van het aantal personen per huishouden.

  “In 2011 bestond een gemiddeld huishouden in Nederland uit 2,2 personen”

  bron: cbs.nl/nl-nl/achte…de-vier-grote-steden

  Er leven dus grofweg 3 miljoen mensen in Nederland in een huishouden datgebukt gaat onder problematische schulden.

 119. Latida Zegt:

  Latida:
  “Problematische schulden
  Bijna één op de vijf huishoudens kampt met problematische schulden (tussen de 1,3 en 1,4 miljoen huishoudens).”

  Het aantal mensen dat dit betreft is daar dus een veelvoud van, afhankelijk van het aantal personen per huishouden.

  “In 2011 bestond een gemiddeld huishouden in Nederland uit 2,2 personen”

  bron: cbs.nl/nl-nl/achte…de-vier-grote-steden

  Er leven dus grofweg 3 miljoen mensen in Nederland in een huishouden datgebukt gaat onder problematische schulden.

  Dat is overigens ongeveer 17,5% van het aantal inwoners van Nederland:

  cbs.nl/nl-nl/visua…ies/bevolkingsteller

  Dat 82,5% in een huishouden woont waarvan het in ieder geval niet bekend is dat er problematische schulden, wil natuurlijk nog niet zeggen dat die er niet zijn. De beste graadmeter daarvoor is om te zien hoe dit getal zich over de komende jaren zal ontwikkelen.

  Ik het het huidige aantal in ieder geval schrikbarend hoog.

 120. Latida Zegt:

  Opvallend: het COA koopt blijkbaar grote Villa’s op om minderjarige asielzoekers in op te vangen

  telegraaf.nl/binne…or_kaap_villa__.html

 121. Latida Zegt:

  “Nibud en PwC verwachten dat onder de huidige 65-minners straks een kwart te weinig pensioen heeft. Door onder meer een toename aan scheidingen, meer zzp’ers die geen pensioen opbouwen en meer flexibele dienstverbanden verwachten zij dat het inkomen van toekomstig gepensioneerden lager zal zijn dan dat van de huidige generatie.”

  bnr.nl/nieuws/zorg…financiele-problemen

 122. Latida Zegt:

  opvallend:

  “38% van de woningen staat een jaar of langer te koop, 17% zelfs drie jaar of langer”

  amweb.nl/financiel…en-behoeden-10199037

 123. Latida Zegt:

  Het lijkt erop dat het vooral appartementen zijn die snel worden verkocht

 124. Latida Zegt:

  “In de laatste tien jaar is het aantal caravans en campers verdubbeld in Nederland. Het zijn er nu samen ruim een half miljoen.”

  rtlz.nl/algemeen/b…jn-camper-of-caravan

 125. Nico de Geit Zegt:

  Latida: minderjarige asielzoekers

  Die zijn dus vaak veel ouder dan ‘minderjarig’. Maar met dat stempel kunnen ze niet worden uitgezet.

  #illegale_immigratie

 126. Nico de Geit Zegt:

  bnr.nl/nieuws/zorg…financiele-problemen

  ‘Vooral mensen die hun woning huren, een aflossingsvrije hypotheek hebben of een nog niet afbetaalde hypotheek, lopen risico. Zij blijven na hun pensioen met hoge woonlasten zitten.’

  De mensen die hun woning afbetaald hebben staan er dus het gunstigst voor. De sterke schouders….

 127. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: #illegale_immigratie

  Dat is dus een misdrijf. De overheid doet er zelf ook aan mee. Als je binnen komt drijven zonder geldig verblijfsdocument is dat in principe strafbaar.

  Asiel aanvragen? Zijn ze wel helemaal lekker? Toeristen bevolken Aleppo, zijn ijsjes aan het eten tussen verwoeste gebouwen bij 41 graden Celsius. Markten liggen vol met fruit en allerlei zooi. In Damascus is helemaal niks aan de hand – IS heeft Damascus nooit in handen gehad. Mosul, ook schoongeveegd.

  Het zijn of klaplopers, of IS-terroristen die bang zijn voor Assad wegens gepleegde oorlogsmisdaden. De echte apothekers staan al lang weer in hun apotheek. Ben ik nou de enige die dat ziet?

 128. Nico de Geit Zegt:

  Eigenaar Cees Engel mag niet terugkeren op zijn camping Fort Oranje in Rijsbergen. De rechter in Breda heeft dat donderdag besloten in een kort geding dat Engel had aangespannen tegen een gebiedsverbod dat aan hem is opgelegd.

  Zundert wil de camping binnen een jaar sluiten omdat de situatie er onhoudbaar is geworden: er is veel criminaliteit, veel van de ruim zeshonderd bewoners verkeren in een erbarmelijke situatie en de caravans zijn in slechte staat.

  telegraaf.nl/binne…p_Fort_Oranje__.html

 129. Dr.t Zegt:

  Latida waaron haak jje nou ieder negatief berichtje aan wat je maar kan vinden?
  Dat kun je alleen maar diee als je zelf ietwat ongelukkig voelt.

  Cheer up, zo beroerd gaat het er nou ook weer niet aan toe.
  Wat vaker het journaal overslaan en genieten van de mooie momenten.
  .

 130. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: binnen een jaar

  Een vol jaar?????? Probleemwijken straks ook gesloten?

 131. Nico de Geit Zegt:

  ‘Je (schoon)ouders in huis nemen als ze op leeftijd zijn, of bij ze intrekken. In sommige landen is het niet meer dan gebruikelijk, maar in Nederland is dit idee nog niet echt ingeburgerd.

  Ook Daan (39) nam haar ouders in huis. Lachend: “Nou ja, niet letterlijk. Na zeven jaar kregen we eindelijk een vergunning voor een huisje in onze tuin.’

  telegraaf.nl/vrouw…achten_staat___.html

 132. Arjan Zegt:

  Latida: “38% van de woningen staat een jaar of langer te koop, 17% zelfs drie jaar of langer”

  Dat is niet opvallend, lees de voorgaande zin es

 133. Arjan Zegt:

  Arjan: maar welk belang hebben ze erbij?

  Had ik kunnen weten: minder huizen te koop betekent dat er minder geld voor ze te verdienen valt.

 134. Arjan Zegt:

  Latida: Ik vraag me af hoe het kan dat er op Funda alleen al 144,000 te koop staan

  144.000 bedoel je.

  Uit je quote:

  Voor het eerst in 13 jaar stonden er minder dan 100.000 BESTAANDE KOOPWONINGEN in Nederland te koop

 135. Latida Zegt:

  Dr.t: waaron haak jje nou ieder negatief berichtje aan wat je maar kan vinden?

  Als ik er echt naar op zoek zou gaan had ik denk ik wel 1000 keer zoveel hier kunnen posten.

  Ik kom dit gewoon tegen en als je zo op een rijtje zet zijn er inderdaad best wel veel negatieve indicatoren.

  Wat opvallend is, gezien de hosanna verhalen over de economie en de huizenmarkt.

  Ik verzin die berichten niet, het zijn gewoon publiekelijke nieuwsberichten door anderen geschreven waar ik naar verwijs.

  Enkel, als je zo hier en daar verspreid ziet valt het niet op, dat als je ze op een rijtje zet er wel degelijk een patroon in terug te vinden is.

  Verder vreemd dat je de negatieve berichtgeving op mijn gemoedstoestand projecteert, het gaat uitstekend met mij.

  Ik zie gewoon een hoop negatieve indicatoren voorbijkomen voor NL, beter om je daarover zorgen te maken, want het lijkt er toch echt op dat de problemen niet kleiner maar steeds groter worden.

 136. Steven Zegt:

  Latida: want het lijkt er toch echt op dat de problemen niet kleiner maar steeds groter worden.

  Als huizen duurder worden en schulden hoger.. is het inderdaad vrijwel onmogelijk om dat als positief te zien. Toch doet men dat steeds.

 137. Latida Zegt:

  Arjan: 144.000 bedoel je.

  Uit je quote:

  Voor het eerst in 13 jaar stonden er minder dan 100.000 BESTAANDE KOOPWONINGEN in Nederland te koop

  Dat is een goed punt. Dank daarvoor.

  Maar zelfs op bestaande bouw krijg je op Funda alleen al 116,000 resultaten

  funda.nl/koop/heel…land/bestaande-bouw/

 138. Nico de Geit Zegt:

  Steven: Als huizen duurder worden en schulden hoger.. is het inderdaad vrijwel onmogelijk om dat als positief te zien.

  Als huizen goedkoper worden en schulden maar door blijven stijgen, tja… Dat moet een keer fout.

 139. Nico de Geit Zegt:

  144.000 – 116.000 – minder dan 100.000 – gemiddelde waarde, of beter: gemiddelde verkoopprijs, neem het allemaal maar met een korreltje zout. Om over die enorme waardestijging nog maar te zwijgen.

  Dat verkoopbord staat nog steeds in de tuin van die veel te dure villa. Blijkbaar nog steeds geen koper.

  Zodra ze inzoomen op delen van de huizenmarkt om maar over een stijging te kunnen schrijven, hoe serieus moet je zoiets nemen?

 140. Steven Zegt:

  Nico de Geit,

  Ik bedoel het puur vanuit de consument kant (ik, jij, wij allemaal). We willen toch liever goedkope huizen en geen schulden?

  Maar zo denkt men dus niet. Het is gewoon een Ponzi scheme. Kan er echt nog steeds niets anders van bakken.

 141. Latida Zegt:

  Arjan: Dat is niet opvallend, lees de voorgaande zin es

  Dit is de hele alinea:

  “Daling aanbod
  Het aantal woningen dat in Nederland te koop staat neemt steeds sneller af. Halverwege het tweede kwartaal 2017 (de peildatum voor het aanbod) staan er bij NVM-makelaars bijna 73.000 woningen in aanbod (totale markt 97.000). Dat is 35% minder dan een jaar geleden. Ook vergeleken met een kwartaal eerder is er sprake van een daling van het woningaanbod van bijna 8%. De looptijd van het in aanbod staande koopwoningen is in een jaar tijd met ruim 22% gedaald tot 256 dagen. 38% van de woningen staat een jaar of langer te koop, 17% zelfs drie jaar of langer. Een potentiële koper kon in het tweede kwartaal uit zo’n 5 woningen kiezen. De verkoopkans van woningen die te koop komen, neemt verder toe. 65% van de nieuw in aanbod gekomen woningen is binnen 90 dagen verkocht.”

  Ok dus het aanbod neemt steeds sneller af, 65% is binnen 90 dagen verkocht.

  Maar wat zegt dat over de 38% van de woningen die langer dan een jaar te koop staan? en wat zegt dat over de 17% van de woningen die al langer dan drie jaar te koop staan?

  Of ze zijn te hoog geprijsd, of ze zijn onverkoopbaar. Daar zit dus ‘lucht’ in.

  En dat zijn dan alleen nog maar die woningen die te koop staan.

  Het is niet te hopen dat je die cijfers kunt doortrekken naar de hele koopwoningen voorraad van 5 miljoen woningen, maar als je in deze periode van kunstmatige schaarste en historisch lage rente nog niet eens 3 jaar je huis kunt verkopen heb je dus best wel een probleempje.

 142. Nico de Geit Zegt:

  Steven: geen schulden

  Ik denk dat we te maken hebben met een ingewikkeld psychologisch proces. Mensen meten hun waarde af aan de lening die ze kunnen krijgen. Want alleen dan zijn ze iets waard, dan hebben ze iets bereikt.

  Dat nu ook uitzendkrachten en misschien straks ook vluchtelingen een dikke lening krijgen zullen ze niet leuk vinden.

  Als ze vluchtelingen een lening gaan geven van een half miljoen (gefinancierd uit de goed gevulde pensioenpotten) denk ik maar aan één ding: hoe krijg ik die vluchteling zo gek dat hij een deel van dat geld aan mij geeft? Het houdt de economie draaiende, voorlopig dan.

 143. Arjan Zegt:

  Latida: Maar zelfs op bestaande bouw krijg je op Funda alleen al 116,000 resultaten

  Misschien zijn die 16.000 huizen huurwoningen in de verkoop of huizen op verkocht onder voorbehoud…

 144. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: Het houdt de economie draaiende, voorlopig dan.

  De babyboomer die zijn huis verkocht heeft aan een vluchteling voor een half miljoen gaat ook lekker feesten van dat geld. De vluchteling zelf heeft niet zo veel aan de lening, want het geld komt voor het overgrote deel vast te zitten in stenen. Maar de verkoper van het pand, de babyboomer, die kan het geld flink laten rollen.

  Als de vluchteling succesvol is gaat het helemaal goed komen met rente en aflossing. Maar als het succes tegenvalt…. Vul zelf maar in. Het gaat om miljoenen vluchtelingen – wie gunt die mensen nou geen mooie toekomst hier?

  Zo’n mooi groot huis van een babyboomer is natuurlijk wel heel geschikt om kamers te verhuren. Dan kunnen er nog meer vluchtelingen bij. Honderden miljoenen willen deze kant op – naar Nederland. Mooi.

 145. Arjan Zegt:

  Latida: Maar wat zegt dat over de 38% van de woningen die langer dan een jaar te koop staan? en wat zegt dat over de 17% van de woningen die al langer dan drie jaar te koop staan?

  Dat ze nu korter te koop staan, ondanks de toch nog lange verkooptijd. De trend is dalend.

 146. Arjan Zegt:

  Latida: Of ze zijn te hoog geprijsd, of ze zijn onverkoopbaar. Daar zit dus ‘lucht’ in.

  Huizen die niet verkopen zijn altijd te hoog geprijsd. Vaak mensen met een wurghypotheek (aflossingsvrij enzo). Men gokt er misschien op dat de prijsstijgingen verder doorzetten en dat de kopers uiteindelijk wel genoegen neemt met dat mindere huis.

 147. Arjan Zegt:

  Nico de Geit,

  Kom op Nico, die prijzen kun je gewoon opvragen bij het kadaster. Ga nou niet ontkennen dat die prijzen hard stijgen. Veel te hard zelfs als je ‘t mij vraagt…

 148. Arjan Zegt:

  Steven: We willen toch liever goedkope huizen en geen schulden?

  Je denkt toch niet dat je nooit een schuld hoeft te maken voor een koophuis? Cash een huis kopen is maar voor weinigen weggelegd.

 149. Latida Zegt:

  Arjan: Je denkt toch niet dat je nooit een schuld hoeft te maken voor een koophuis? Cash een huis kopen is maar voor weinigen weggelegd.

  Uhm.. Zo bijzonder is dat nu ook weer niet hoor.. Zelfs in Nederland niet.

  Ruim 25% van de verkochte huizen in Amsterdam wordt zonder hypotheek gekocht.

  “Ruim een kwart van alle te koop staande woningen in Amsterdam wordt sinds 2013 direct betaald, dus zonder dat er eerst een hypotheek wordt afgesloten.”

  fd.nl/economie-pol…dam-contant-afgetikt

 150. Latida Zegt:

  Zelfs DNB heeft het het liefste alleen maar over de woningmarkt ‘in de grote steden’

  dnb.nl/binaries/OS…58879.pdf?2017050911

  Zoals:

  “Uit een enquête onder NVM-makelaars blijkt dat in de tweede helft
  van 2016 in Amsterdam 45% van de woningen werd verkocht zonder nancieringsvoorbehoud; in heel Nederland was dit 12%”

  en

  “Ondanks de aanscherping van de inkomensnormen kunnen huishoudens
  nu meer lenen dan voor de crisis, wat de vraag naar woningen versterkt.
  Voor huishoudens die in 2008 een bruto inkomen hadden van 50.000 euro ligt de maximale hypotheeksom op dit moment bijna 4% hoger dan in
  2008 (DNB, 2016). ”

  en

  “De woningmarkt in de grote steden vertoont tekenen van oververhitting, maar er zijn vooralsnog geen sterke aanwijzingen voor een kredietgedreven zeepbel.”

  Wat dus niet wil zeggen dat er geen enkele aanwijzingen zijn. Die zijn er wel. Volgens DNB zijn die aanwijzingen echter ‘niet sterk’.

  en

  “uit belastinggegevens blijkt dat in 2013 en 2014 ruim €10 miljard aan schenkingen is gedaan onder de verruimde schenkingsvrijstelling.”

  Dan zouden er 100,000 keer in 2 jaar tijd geschonken zijn.

  en

  “In de periode 2013-2016 is dan ook in totaal zo’n €55 miljard extra afgelost.”

 151. Latida Zegt:

  Even snel opgeteld:

  – 10 miljard aan extra schenkingen
  – 55 miljard aan extra aflossingen
  – De nodige subsidies middels belastingen en hypotheekaftrek
  – Extra geldverstrekkers in de vorm van schaduwbanken die oa. met pensioengeld en privé beleggers geld uitlenen
  – Flinke huurverhogingen

  en dan ‘het gaat ge-wel-dig- met de economie’.

  Terwijl die 65 miljard ook in de binnenlandse economie terecht had kunnen komen, zitten ze nu voornamelijk in stenen die er toch al stonden.

  Oftewel dat geld is gewoon in een bodemloze put terecht gekomen waar het voor altijd dood kapitaal zal wezen te zijn.

 152. Latida Zegt:

  “Onderzoek door het Kadaster laat daarnaast zien dat het aandeel woningtransacties zonder hypotheekinschrijving in Nederland is verdubbeld van 8% in 2008 naar 16% in 2016.”

 153. maff Zegt:

  MediaMarkt Leeuwarden ontslaat derde van vaste medewerkers

  lc.nl/economie/Med…erkers-22359300.html

  Personeel heeft al 6% koopkracht ingeleverd, en dat werkt door in de WW

  Typisch ‘koopkracht is alleen voor luxe paardjes’

  Ps 🙂 Mooooooooo s-media-cache-ak0.…shit-funny-stuff.jpg

 154. maff Zegt:
 155. maff Zegt:

  Alle op internet aangesloten apparaten bij de Mediamarkt op de zeepbel zetten, en zo laten staan, kwestie van een paar minuutjes ………… en dan staat er nu

  Ewald Engelen: de huizenmarkt is nog steeds een zeepbel

  cdn.reshift.nl/med…cmweb_mediamarkt.jpg

 156. maff Zegt:

  ‘ De gemiddelde prijs ging ten opzichte van een jaar eerder met 9 procent omhoog naar 258.000 euro.’

  dat is dus ruim 10 x modaal netto

  sd.keepcalm-o-mati…to-the-mad-house.png

 157. Nico de Geit Zegt:

  maff: De gemiddelde prijs

  Al eens eerder uitgelegd: als er een paar dure objecten doorheen worden gejast gaat de gemiddelde prijs ook stevig omhoog. Beter is het bepaalde objecten te volgen, gemiddelden zijn misleidend.

 158. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: Beter is het bepaalde objecten te volgen

  Dat moet je wel zelf doen. Zodra partijen die belang hebben bij een bepaalde prijsontwikkeling het doen wordt er gemanipuleerd.

 159. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: Beter is het bepaalde objecten te volgen

  En besef dat de prijs die wordt gerealiseerd een dagprijs is – alleen geldig voor de gedane transactie(s). Wat morgen de prijs is moet je afwachten en wordt door veel zaken beïnvloed. Bijvoorbeeld of vluchtelingen nu eindelijk een woning kunnen kopen.

  Aleppo: heel veel kapot, en er moet heel veel opgebouwd worden. Aldaar wordt door sommigen geklaagd dat ‘de Joden’ alles opkopen. Het is goed om er even bij stil te staan dat Nederlanders ook tot ‘de Joden’ gerekend worden.

  Werk zat dus daar. Waarom zijn die ‘capabele’ jonge mannen hier? Wederopbouw zorgt voor een enorme economische impuls. Mis de boot niet.

 160. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: Wederopbouw zorgt voor een enorme economische impuls.

  Je kunt op je vingers natellen dat al dat werk daar gedaan wordt door capabele mensen. Niet zozeer Syriërs maar mensen uit Turkije en andere gastarbeiders.

  Gek dat je daar als toerist gewoon kunt rondlopen terwijl ‘de mannen’ van daar in Nederland ‘een toekomst gaan opbouwen’ – want leven daar ‘kan niet’. Ook niet erg logisch.

  images.informatieb…generator_345fb6.png

  De Russische tv schetst ook een vertekend beeld: de ene keer staan soldaten voedsel uit te delen (alsof er schaarste is), en een andere keer laten ze een straatbeeld zien met overal kraampjes, vol met fruit en zooi.

  Misschien is het moeilijk te verkroppen dat die mensen geen hulp (meer) nodig hebben? Vrede en veiligheid, de rest regelt zichzelf. Dat jonge gezonde mannen onze hulp nodig zouden hebben, capabele mannen volgens de berichten, dat geloof je toch gewoon niet?! In ieder geval niet als je een rondje Aleppo hebt gedaan.

 161. svg Zegt:

  Over banken, over excessieve schulden en restschulden; Arno Wellens en Sven Hulleman

  https://www.youtube.com/watch?v=vmnoPsz2pfY

 162. Steven Zegt:

  Arjan: Je denkt toch niet dat je nooit een schuld hoeft te maken voor een koophuis? Cash een huis kopen is maar voor weinigen weggelegd.

  We willen toch liever geen schulden typte ik. Laten we er dan zo min mogelijk schulden van maken. Tjonge.. dat taalgezeur…. Het gaat over een enorm deel van de bevolking die vreselijk in de schuld staat voor historisch te hoge huizenprijzen. Dat ging elke keer gewoon fout. Wanneer nu weer weet ik niet, maar het klapt ergens.

 163. Dr.t Zegt:

  Steven: We willen toch liever geen schulden typte ik. Laten we er dan zo min mogelijk schulden van maken. Tjonge.. dat taalgezeur…. Het gaat over een enorm deel van de bevolking die vreselijk in de schuld staat voor historisch te hoge huizenprijzen. Dat ging elke keer gewoon fout. Wanneer nu weer weet ik niet, maar het klapt ergens.

  Eerlijk gezegd vormen de spaargelden een veel groter probleem.
  Bijvoorbeeld het sparen voor een pensioen.
  Al dat geld dat maar opgepot wordt , terwijl het zo heerlijk besteedt had kunnen worden.
  Mensen die sparen remmen de economische groei, zie bijvoorbeeld de katholieke kerk in de middeleeuwen.

 164. Steven Zegt:

  Dr.t: zie bijvoorbeeld de katholieke kerk in de middeleeuwen.

  Maar ze hadden het zelf dus wel goed voorelkaar. De arme horige boer stond in de schuld.
  drrichswier.com/wp…n-e1434708937566.jpg

 165. Dr.t Zegt:

  Ik vermoed dat een calvinistische moraal, een rol kan spelen bij menig zeepbeller.
  Schuld staat gelijk aan zonde, hel en verdoemenis. Het NOS journaal doet de rest en anders staat onze Ewaldje paraat.

  Het calviisme zou goed ook het almaar weer aanhalen van negatieve verhaaltjes kunnen verklaren.
  Nooit eens een verhaal over, iemand die het gemaakt heeft en happy in zijn pandje aan de prinsengracht vertoeft. Zaterdag lekker een bakkie koffie pakt op de Noordermarkt, of zich op een andere wijze vermaakt en geniet van het leven.

  Tip van de dag, het is echt mogelijk om gelukkig te zijn, gericht aan jezelf werken en dat verzuurde is er zo af, desnoods met online therapie, als je als huurder te lui of te arm bent om je huis uit gaan. Wie weet klap je, voor je het weet weer in je handjes van blijdschap om de nuttige stapjes die je hebt gemaakt.

 166. Steven Zegt:

  Dr.t: Wie weet klap je, voor je het weet weer in je handjes van blijdschap om de nuttige stapjes die je hebt gemaakt.

  De feitjes worden te lastig en dan ga je kinderachtig doen?

 167. Latida Zegt:

  Dr.t:
  Ik vermoed dat een calvinistische moraal, een rol kan spelen bij menig zeepbeller.
  Schuld staat gelijk aanzonde, hel en verdoemenis. Het NOS journaal doet de rest en anders staat onze Ewaldje paraat.

  Het calviisme zou goed ook het almaar weer aanhalen van negatieve verhaaltjes kunnen verklaren.
  Nooit eens een verhaal over, iemand die het gemaakt heeft en happy in zijn pandje aan de prinsengracht vertoeft. Zaterdag lekker een bakkie koffie pakt op de Noordermarkt, of zich op een andere wijze vermaakt en geniet van het leven.

  Tip van de dag, het is echt mogelijk om gelukkig te zijn, gericht aan jezelf werken en dat verzuurde is er zo af, desnoods met online therapie, als je als huurder te lui of te arm bent om je huis uit gaan. Wie weet klap je, voor je het weet weer in je handjesvan blijdschap om de nuttige stapjes die je hebt gemaakt.

  Knap staaltje huis-tuin en keukenpsychologie. Er klopt alleen geen bal van.

  Ga anders even langs bij de Viva of de Prive, dan kom je vast aan je trekken.

  Of beter nog, en ik meen dit serieus, luister eens naar meneer Hormann, die legt het graag nog een keer voor je uit in Jip en Janneke taal zodat je je allicht beter begrijpt waar het op deze blog over gaat.

  Hij staat waarschijnlijk een stuk positiever in het leven dan jijzelf en kan er bovendien fijn over vertellen

  https://twitter.com/gerhardhormann

  Ik heb in de jaren 90 een aantal jaren op de Prinsengracht gewoond. Toen was het nog leuk. Maar ik zou niet meer terug willen nu.

  Het afgelopen jaar van 3 verschillende vrienden in de Jordaan vernomen dat ze hebben verkocht. Blijkbaar een goede tijd om te cashen daar dus.

  Verder houd ik het delen van mijn dagelijkse beslommeringen liever voorbehouden aan mensen die ik om me heen heb als je het niet erg vind.

 168. Latida Zegt:

  svg:
  Over banken, over excessieve schulden en restschulden; Arno Wellens en Sven Hulleman

  https://www.youtube.com/watch?v=vmnoPsz2pfY

  Goed interview de moeite van het beluisteren waard

 169. Latida Zegt:

  Deze man Leo Verhoef is ook altijd maar zo negatief natuurlijk en heeft natuurlijk niet 100% gelijk. Hij heeft het nooit eens over hoe fijn hij in het zonnetje een kopje koffie op de gracht heeft zitten drinken:

  https://www.youtube.com/watch?v=r25Id6ve-hY

 170. Arjan Zegt:

  Latida: Uhm.. Zo bijzonder is dat nu ook weer niet hoor.. Zelfs in NEDERLAND niet.

  Ruim 25% van de verkochte huizen in AMSTERDAM wordt zonder hypotheek gekocht.

  Je haalt A’dam en NL door elkaar. Ik had het over NL. Huizen in A’dam en andere grote steden worden vaak opgekocht door (buitenlandse) investeerders voor verhuur. Lees je het nieuws niet? De starter vist steeds vaker achter het net. Je denkt werkelijk dat Jan Modaal zo even een paar ton kan aftikken voor een huis? Ik dacht dat je in de veronderstelling was dat zoveel mensen in NL hun huis met schuld gefinancierd hadden.

  rtlz.nl/life/perso…r-cash-af-te-rekenen

  “Starters kopen, niet heel onverwacht, het minst vaak een huis zonder hypotheek. De meeste woningen zonder hypotheek worden gekocht door eigenaars van meerdere huizen. Dat zijn bijvoorbeeld mensen die een tweede huisje kopen, maar nog vaker zijn het beleggers of investeerders, die meerdere panden bezitten en die bijvoorbeeld verhuren.”

 171. Latida Zegt:

  Arjan: Je denkt werkelijk dat Jan Modaal zo even een paar ton kan aftikken voor een huis?

  Starters niet. Zij die wat eerder (80-er en 90-er jaren vorige eeuw) zijn ingestapt soms wel.

 172. Latida Zegt:

  “De Nationale ombudsman start een vervolgonderzoek naar de schuldhulpverlening in tien gemeenten. Zo krijgt de ombudsman signalen dat groepen mensen ‘categoriaal’ worden uitgesloten, bijvoorbeeld omdat zij een koophuis hebben, ZZP-er zijn of in een echtscheidingsprocedure zitten.”

  nationaleombudsman…-schuldhulpverlening

 173. Latida Zegt:
 174. maff Zegt:

  maff: Ps Mooooooooo

  So sorry ps, dit was echt niet voor jou bedoeld …..

  Slip of the pen

  …………………

  Dit is het bullshit verhaal …..

  . De werkgevers zeggen doodleuk: koopkracht is een luxe.’’

  Forse ontslagronde MediaMarkt

  dvhn.nl/economie/F…aMarkt-22359234.html

 175. maff Zegt:

  Latida,

  Bent U al de Pineut ?

  Welkom in Tent City

  pineut.files.wordp…tent_city1.jpg?w=593

 176. maff Zegt:

  Huizenprijzen sinds 1970 twee keer zo hard gestegen als inkomen

  ‘ Daardoor zijn we nu in een situatie terechtgekomen we niet meer gemakkelijk uit kunnen ontsnappen.’

  marketupdate.nl/ni…estegen-als-inkomen/

 177. dr.t Zegt:

  Steven: Maar ze hadden het zelf dus wel goed voorelkaar. De arme horige boer stond in de schuld.
  drrichswier.com/wp…n-e1434708937566.jpg

  Inderdaad, maar waarom dan die eeuwige mantra, schuld is slecht, sparen is goed?
  Wat je daarmee in feite doet is je behoeftebevrediging uitstellen om het later beter te hebben.
  Zo kort door de bocht is het niet om daarin behalve een rationele afwijzing , ook een ideologische afwijzing in een dergelijke stelling. De vraag is dan wat kwam eerst de ideologie of de rationalisatie.
  Het feit dat dit niet expliciet wordt toegegeven en de verbetenheid waarmee voorbeelden worden aangehaald van situaties of personen die het ‘slecht’ hebben, doet vermoeden dat het om een ideologie gaat.
  Ik zette daar inderdaad een even kinderachtig voorbeeldje tegenover.

 178. Latida Zegt:

  Een kleinere, maar meer effectieve overheid? Vergeet het maar.

  “Bij elkaar zijn de 112 gemeenten die meewerkten aan dit onderzoek 869 miljoen euro kwijt aan externe inhuur, 10 procent meer dan vorig jaar en zelfs 23 procent meer dan in 2014. ,,We zien de laatste jaren dat gemeenten het veel drukker hebben gekregen met taken die zijn overgedragen vanuit het rijk”, zegt Annelou van Egmond, woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). ,,Daar moet menskracht voor worden ingehuurd.”

  Logisch verhaal, nietwaar? Toch is er iets vreemds aan de hand. Het zijn namelijk niet alleen gemeenten die meer extern zijn gaan inhuren, de afgelopen jaren. Ook ministeries, provincies en waterschappen hebben veel meer werk uitbesteed. De laatste groep huurt zelfs bijna 50 procent meer extern in dan in 2014, een explosieve stijging. ”

  ad.nl/economie/zwa…de-pan-uit~a22b85ac/

 179. Latida Zegt:

  Let bij het kopen van een huis ook de kwaliteit van het drinkwater.

  Nu men getest heeft op een stof genaamd GenX blijkt die er ook in te zitten:

  ad.nl/binnenland/b…drinkwater~a6f26ae1/

  Vraagje: Moet er specifiek op een bepaalde stof getest worden bij het testen vn drinkwater? Indien dat het geval is, kan er nog wel meer inzitten waar niet op getest wordt.

  Vooral in de omgeving van zware, al dan niet chemische industrie zou ik toch even de moeite nemen om het drinkwater desnoods zelf even te laten testen.

  “Hieronder beschrijven we situaties die voor de gezondheid het meest risicovol zijn. Het gaat hierbij om vervuiling met lood (loden leidingen), vluchtige organische stoffen (bodemvervuiling in combinatie met kunststof leidingen), nitraat en legionella. Bovendien wordt er kort ingegaan op genees- en bestrijdingsmiddelen in drinkwater.

  De kwaliteitseisen waaraan het leidingwater moet voldoen, staan in de Waterleidingwet en het Waterleidingbesluit. Hierin staat voor 57 stoffen beschreven wat de hoeveelheid van deze stoffen in het drinkwater mag of moet zijn en op welke wijze het drinkwater gecontroleerd moet worden.”

  en

  “Er bestaan (nog) geen normen voor de hoeveelheid geneesmiddelen in drinkwater.”

  en

  “Opvallend is het aantal van 28 normoverschrijdingen voor Legionella in het distributiewater. De aantallen waren in de meeste gevallen relatief laag. In één distributiegebied zijn legionellabacteriën regelmatig aangetroffen. Inmiddels is de zuivering op het bijbehorende pompstation aangepast zodat humuszuren beter worden verwijderd. Naar verwachting heeft dit een positief effect. In 2010 is één bestrijdingsmiddel (bromacil) in drinkwater aangetoond.”

  krnwtr.nl/schoon-d…kwater-in-nederland/

  ” In de onlangs verschenen evaluatie van de Meststoffenwet staat dat Nederland nog ver verwijderd is van het halen van de doelen voor oppervlaktewater, voor grondwater geldt dat de overschrijding van de norm in het zandgebied van Noord-Brabant en Noord Limburg hardnekkig is.”

  rivm.nl/Documenten…rijven_met_derogatie

  “Er is reden tot zorg over de effecten van geneesmiddelen op de waterkwaliteit, blijkt uit een rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) dat vandaag verschijnt. Geneesmiddelen komen na gebruik via het toilet en de waterzuiveringsinstallaties in het oppervlaktewater terecht. ”

  en

  “Het is voor het eerst dat het RIVM heeft berekend hoeveel geneesmiddelen er in ons land in het water terechtkomen. In Nederland wordt per jaar naar schatting minstens 140 ton geneesmiddelresten in het oppervlaktewater geloosd. ,,Dit is nog een voorzichtige schatting, mogelijk is het nog veel meer”, voegt Moermond toe. Aan gewasbeschermingsmiddelen komt volgens het RIVM jaarlijks 17 ton in het oppervlaktewater terecht.”

  en

  “Vijf geneesmiddelen zijn in concentraties aangetroffen die de veiligheidsnorm overschrijden. Het gaat om de pijnstiller diclofenac, drie soorten antibiotica en een middel tegen epilepsie. ”

  ad.nl/binnenland/r…water-ziek~a89fa38e/

 180. Latida Zegt:

  Nog steeds even relevant deze aflevering van Tegenlicht:

  vpro.nl/programmas…we-zijn-het-zat.html

 181. Nico de Geit Zegt:

  Latida: drinkwater

  Beter regenwater opvangen?

 182. Latida Zegt:

  “In Amsterdam is dus iets aan de hand. Uit bevolkingscijfers valt namelijk af te lezen dat gezinnen met jonge kinderen de stad verlaten. Basisscholen merken al dat de aanmeldingen voor de kleutergroepen ineens teruglopen.

  Het is een omwenteling die zich razendsnel voltrekt”

  parool.nl/amsterda…-amsterdam~a4506453/

 183. Nico de Geit Zegt:

  Het begon puur uit financiële overwegingen. Ik was net gescheiden en moest de hypotheek ineens alleen ophoesten. Ik dacht: als ik via Airbnb wat kan bijverdienen, houd ik het wellicht net wat langer vol tot ik een nieuwe plek heb gevonden.

  topics.be/zo-is-he…8;utm_content=topics

  Heel Nederland straks aan de Airbnb, al dan niet vrijwillig?

 184. Latida Zegt:

  Nico de Geit: Beter regenwater opvangen?

  Misschien wel. Wie zal het zeggen?

  1 van de nadelen van een dichtbevolkt land met een grote veestapel en veel industrie is de relatieve grote mate van vervuiling van zowel de kwaliteit van de lucht als de kwaliteit van het water.

  Gelukkig worden mensen zich daar wel steeds bewuster van, maar als je dan ziet hoeveel milieuontheffingen worden verstrekt aan de zware industrie (onder het mom van goed voor de werkgelegenheid en economie) dan zie je dat het milieu en de gezondheid van de bevolking doorgaans niet op de eerste plaats komt te staan in de belangenafweging.

  De kankerepidemie is hiervan misschien wel het grootste bewijs.

  Sinds 1990 een verdubbeling van het aantal nieuwe tumoren per jaar:

  cijfersoverkanker.…t_1/img596a2a37492dc

  Wel is de medische wetenschap inmiddels een stuk beter zodat men er minder snel aan zal overlijden, maar dat is niet de verdienste van een schoner milieu getuige de gestegen aantallen nieuw ontdekte tumoren per jaar.

  Oftewel kanker heeft inmiddels epidemische proporties aangenomen, maar dit wordt niet als zodanig onderkend.

  Verder worden omgevingsfactoren als oorzaken voor kanker onderbelicht en gedownplayed, en gedragingen zoals roken, weinig beweging, en genetische oorzaken overbelicht als aan te wijzen oorzaken waarbij een individu zelf aangewezen wordt als voornaamste veroorzaker van kanker, teneinde de aansprakelijkheid voor het grootbedrijf te minimaliseren, zo heb ik de indruk.

  cbs.nl/nl-nl/nieuw…een-derde-verminderd

 185. Nico de Geit Zegt:

  Latida:

  parool.nl/amsterda…-amsterdam~a4506453/

  ‘Gezinnen met jonge kinderen verlaten Amsterdam’

  Ze bedoelen blanke gezinnen? Genoeg immigrantengezinnen die in Amsterdam willen wonen.

  Eerst Amsterdam, dan de rest van het land?

  Dat er door de omstandigheden veel minder gezinnen gevormd worden wordt niet benoemd. Huizenprijzen zijn daar slechts één van. Kinderen en gezinsvorming wordt uitgesteld, het is iets ‘voor later’.

  Vrouwen zijn op zoek naar de perfecte partner. Hun eieren laten ze invriezen voor 10.000 euro, voor 10 jaar. Voor als de perfecte man voorbij komt, later. Perfecte mannen kiezen uiteraard een jonger exemplaar, met gezonde verse eieren.

  Wanneer gaan ze nou eens tellen naar etniciteit, en de te verwachten gevolgen? Dat gaat ooit (weer) gebeuren. Wat heerlijk toch als je een simpel verstand hebt.

 186. Latida Zegt:

  “In een stevig debat bij Jinek pleit Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck voor een verbod op het verhuren via AirBNB. Er wordt volgens hem een onhoudbare situatie gecreëerd in met name het centrum van Amsterdam.”

  telegraaf.nl/tv/ni…AirBNB_verbod__.html

 187. Nico de Geit Zegt:

  Quote-baas wil AirBNB verbod

  In een stevig debat bij Jinek pleit Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck voor een verbod op het verhuren via AirBNB. Er wordt volgens hem een onhoudbare situatie gecreëerd in met name het centrum van Amsterdam.

  telegraaf.nl/tv/ni…AirBNB_verbod__.html

 188. Latida Zegt:

  “Loyd Hendriks door de VVD uitgeroepen tot maatschappelijk betrokken ondernemer van het jaar 2016.”

  Blijkt dezelfde persoon te zijn van het initiatief:

  “Wanbetalers opzoeken en filmen. Het Flevolandse incassobureau Straetus zet wanbetalers vanaf vrijdag op YouTube.”

  twitter.com/jessef…s/885461867795271681

 189. Nico de Geit Zegt:

  Rutte: ‘Brits paspoort aanvragen? Nederlands paspoort inleveren’

  Demissionair premier Mark Rutte (VVD) vindt dat burgers die een tweede paspoort aanvragen, geen recht hebben op de Nederlandse nationaliteit.

  elsevierweekblad.n…rt-inleveren-523075/

  Zeilmeisje Laura Dekker: ‘Ik was helemaal klaar met Nederland. In mijn woede had ik besloten om er nóóit meer heen te gaan.’

  vrouw.nl/artikel/v…was-ik-er-klaar-voor

  Nederland is druk capabele mensen weg te jagen en klaplopers binnen te halen.

  In de VS was het vroeger gratis om je paspoort in te leveren. Toen wilden ze een paar honderd dollar, later 2500 dollar. En het aantal mensen dat van hun Amerikaanse paspoort af wil neemt toe.

 190. Latida Zegt:

  Kamertje huren in Amsterdam via AirBnb?

  http://www.dwarshuis.com/various/airbnb/amsterdam/

 191. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: In de VS was het vroeger gratis om je paspoort in te leveren. Toen wilden ze een paar honderd dollar, later 2500 dollar. En het aantal mensen dat van hun Amerikaanse paspoort af wil neemt toe.

  Peter Schiff: ‘Tot 2010 was het inleveren van je Amerikaanse staatsburgerschap gratis. Van 2010 tot 2015 $ 450,-, na 2015 $ 2.350,-. Wie weet wat ze ooit gaan vragen als je van je burgerschap en daarbij behorende belastingplicht af wilt, inclusief verantwoording voor de staatsschuld.’

  https://www.youtube.com/watch?v=L92rESdzhjU

  Het zijn natuurlijk niet de armste mensen die hun westerse paspoort inleveren.

 192. Nico de Geit Zegt:

  Even hardop gedacht: AOW is er straks vrijwel zeker alleen nog voor hen die het echt nodig hebben. Ik krijg dus niks of bijna niks, maar word wel fors aangeslagen in box 3. Sociale verzekeringen heb ik niks aan.

  Wat heeft de Nederlandse staat mij nog te bieden? Ik denk dat ik voor de staat een netto-betaler ben, ze zouden wel wat aardiger mogen zijn.

  De mensen die er het meeste mee te winnen hebben leveren hun paspoort als eerste in. Meestal zal dat gaan om een hoog inkomen, groot vermogen in combinatie met een afnemende band met Nederland.

  Rutte zegt wel zo stoer ‘lever je paspoort in’. Maar mensen die dat deden kregen soms een nare verrassing op Schiphol bij vertrek: de cel in, gegijzeld door de Nederlandse staat zonder aankondiging, want de staat wilde eerst een hoop geld van ze hebben. Meestal gaat het om boeren die hun boerderij verkocht hebben en in een ander land verder willen.

  Rutte, heel stoer: donder op! Tot mensen echt massaal gaan vertrekken. Vieze lucht in Nederland, vies water vol medicijnen van een ander, betaald van je door de staat geroofde geld. Nederland richting derdewereldland. Werk aan je exit, ga op tijd van boord van de Titanic. Heb in ieder geval een escape-plan.

 193. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: Heb in ieder geval een escape-plan.

  Daar past een over de top gefinancierde woning niet bij. Bij een zware crisis en toenemende ellende raak je die woning niet kwijt. En nee, de mensen die wel geld hebben willen dat krot in je multiculturele wijk niet kopen. Ook niet voor de helft, zie Detroit.

 194. dr.t Zegt:

  Nico de Geit: ‘Gezinnen met jonge kinderen verlaten Amsterdam’

  Ze bedoelen blanke gezinnen? Genoeg immigrantengezinnen die in Amsterdam willen wonen.

  Eerst Amsterdam, dan de rest van het land?

  Dat er door de omstandigheden veel minder gezinnen gevormd worden wordt niet benoemd. Huizenprijzen zijn daar slechts één van. Kinderen en gezinsvorming wordt uitgesteld, het is iets ‘voor later’.

  Vrouwen zijn op zoek naar de perfecte partner. Hun eieren laten ze invriezen voor 10.000 euro, voor 10 jaar. Voor als de perfecte man voorbij komt, later. Perfecte mannen kiezen uiteraard een jonger exemplaar, met gezonde verse eieren.

  Wanneer gaan ze nou eens tellen naar etniciteit, en de te verwachten gevolgen? Dat gaat ooit (weer) gebeuren. Wat heerlijk toch als je een simpel verstand hebt.

  Nico lees je post zelf nou eens een keer of tien nog eens voor je ons om een reactie vraagt.

 195. dr.t Zegt:

  Latida:
  “In Amsterdam is dus iets aan de hand. Uit bevolkingscijfers valt namelijk af te lezen dat gezinnen met jonge kinderen de stad verlaten. Basisscholen merken al dat de aanmeldingen voor de kleutergroepen ineens teruglopen.

  Het is een omwenteling die zich razendsnel voltrekt”

  parool.nl/amsterda…-amsterdam~a4506453/

  Volgens mij is het van alle tijden, dat zodra kinderen in beeld komen, woonalternatieven buiten de stad aantrekkelijker worden.
  Ik zat zelf drie hoog met een prachtig kindje, in Amsterdam Zuid, Weliswaar mooi te wonen, maar toch het wordt dan toch ietwat krap, hoe leuk het ook is.
  De stap naar elders is dan relatief makkelijk gemaakt, te meer omdat het financiële plaatje niet al te ingewikkeld hoeft te zijn.
  Ons appertement werd gekocht (zonder hypotheek) door een vader voor zijn studerende kinderen. En zo hoort het in een stad, laat daar ruimte zijn voor de high potentials. In Almere of Purmerend is er ruimte genoeg voor de middelmatigen. Genoeg volkswijken beschikbaar toch?

 196. Nico de Geit Zegt:

  De artikel 12-status wordt door het Rijk toegekend aan gemeenten die zo diep in de schulden zitten dat ze er zelf niet meer kunnen uitkomen.

  De gemeente (Vlissingen) heeft zich in het verleden onder meer zwaar vertild aan het stadsvernieuwinggsproject Scheldekwartier, dat voor tientallen miljoenen werd gekocht van scheepsbouwer Damen. Bedoeling was om de gronden voor veel geld door te verkopen aan projectontwikkelaars, die er huizen op zouden bouwen. Maar door de bankencrisis had niemand belangstelling voor de gronden en liepen de schulden van het Scheldekwartier voor de gemeente razendsnel op.

  Daarnaast speelt voor de gemeente ook onder meer, dat ze meer inwoners met een uitkering heeft dan waarvoor ze geld krijgt van de overheid. Het verschil moet de gemeente al jaren zelf voor een deel bijpassen.

  omroepzeeland.nl/n…-artikel-12-gemeente

  Artikel is uit 2016.

  Juli 2017:

  ‘Gemeente Vlissingen dreigt in spookstad te veranderen’

  (Achter betaalmuur)

  elsevierweekblad.n…en-spookstad-97281w/

  Het aantal artikel 12-gemeentes zou wel eens op kunnen gaan lopen. Als de rijksoverheid de eisen om artikel 12-gemeente te worden niet zwaarder maakt.

 197. Nico de Geit Zegt:

  dr.t: Nico lees je post zelf nou eens een keer of tien nog eens voor je ons om een reactie vraagt.

  Misschien zijn geiten te nuchter voor jou.

 198. Nico de Geit Zegt:

  dr.t: Nico lees je post zelf nou eens een keer of tien nog eens voor je ons om een reactie vraagt.

  Ik begrijp jou wel. Jij denkt dat het linkse model werkt. Maar het heeft nog altijd geleid tot een Detroit of Venezuela. Jij wil er ‘samen’ uitkomen, succes.

  Nederland heeft nu eenmaal de koers ingeslagen om derdewereldland te worden door het importeren van veel mensen uit de derde wereld, en als die beweging doorzet, dan gaat dat gewoon gebeuren.

  Heerlijk decline-filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=BkTAYzbBIOA

 199. Nico de Geit Zegt:

  Derksen verkoopt woonboerderij binnen week

  Al binnen een paar dagen heeft zich een koper gemeld voor de woonboerderij van Johan Derksen in het Drentse Grolloo. Hij vroeg 450.000 euro voor het optrekje, volgens bekendeburen.nl 10.000 euro meer dan hij voor de woonboerderij betaalde. De koper zou een prijs rond de vraagprijs hebben betaald.

  telegraaf.nl/prive…opt_boerderij__.html

 200. Latida Zegt:

  “Den Haag weet dat er een structureel tekort is aan betaalbare woningen (400.000 zelfs) en dat vraag en aanbod in de koopmarkt volledig zoek is. In 1989 heeft men daarom de term scheefwoner bedacht. Men onderscheidt zelfs verschillende types scheefwoners, namelijk;

  – De plakker: deze huurder wil niet verhuizen en is beperkt gevoelig voor verleidende doorstroominstrumenten.
  – De klamper: de huurder wil niet verhuizen uit angst de sociale binding die hij heeft opgebouwd te verliezen.
  – De spaarder: deze huurder woont bewust scheef om geld te kunnen sparen voor de woning die hij op termijn wil kopen.
  – De genieter: deze huurder woont bewust scheef om geld over te houden voor luxe zaken zoals vakanties of auto’s.
  – De zoeker: deze huurder is verhuisgeneigd, maar wil een kwalitatief hoogstaande woning, waardoor hij lang moet zoeken.
  – De wachter: deze huurder wil op termijn verhuizen, maar zit op het moment goed.

  Een goed lezer ziet eigenlijk een opsomming van legitieme redenen om goedkoop te blijven wonen. De laatste jaren heeft minister Stef Blok, ook VVD, echter meerdere proefballonnen opgelaten om scheefwoners extra te belasten en uit hun huurwoning te jagen. Zijn bedoeling was niet om vervolgens deze woningen beschikbaar te stellen voor mensen met een laag inkomen, welnee, het spul werd geprivatiseerd en ging naar zijn VVD vriendjes die de vrije sector in handen hebben. Wonen is inmiddels dan ook één van de grootste posten die maandelijks ons besteedbaar inkomen minimaliseert. Een echte oplossing waardoor de balans tussen vraag en aanbod weer in evenwicht komt, daar hebben Stef en zijn achterban geen belang bij.”

  batavirus.nl/2017/…kpolitiek/#more-8507

 201. Latida Zegt:

  Kijk dat ‘Urgentie’-formulier dan:

  http://batavirus.nl/2017/05/02/urgent

 202. maff Zegt:

  Van de twittertjes

  Keen says: Property prices could plummet 70%

  https://www.youtube.com/watch?v=czyG7UgRWTM

  Ps 🙂 Dream on s3.amazonaws.com/l…ing-aton1921_low.jpg

 203. maff Zegt:

  Knot waarschuwt: na 2030 ruim 1 miljoen huishoudens met restschuld …….

  rtlnieuws.nl/econo…udens-met-restschuld

  Dit is het best bewaarde geheim van Nederland 😉

 204. Arjan Zegt:

  dr.t: En zo hoort het in een stad, laat daar ruimte zijn voor de high potentials. In Almere of Purmerend is er ruimte genoeg voor de middelmatigen. Genoeg volkswijken beschikbaar toch?

  Nico de Geit: Ik begrijp jou wel. Jij denkt dat het linkse model werkt.

  Ik denk niet dat dr. t per se zo links is, zie bovenste quote. Een links iemand zou zeggen dat iedereen in de stad zou moeten kunnen wonen.

 205. maff Zegt:

  ‘Over een paar jaar kun je nergens meer een huis kopen’

  parool.nl/amsterda…huis-kopen~a4506093/

 206. Dr.t Zegt:

  Dank je wel Arjan en je hebt gelijk.
  Over migratie, je kan er voor of tegen zijn, maar bovenal je kan het niet tegen houden.
  Je er druk om maken is zoiets als het erg vinden dat het waait of dat het regent.

  Indien de welvaart wat beter verdeeld was, dan was er wat minder reden voor sommigen om de migratieschoenen aan te trekken.

  Maar ook die ongelijke verdeling, ach er valt zoveel van te vinden, maar er iets aan kunnen veranderen? Het lijkt iets van alle tijden.

  Door de mogelijkheden om te reizenen door communicatie is het nu eenmaal makkelijker geworden om van plaats A naar plaats B te geraken. Is het op de ene locatie niet leuk, dan ga je naar een andere. Mensen deden nooit anders.
  Dat lijkt niet voorkomen te kunnen worden.

  Je druk maken over migratie is simpelweg totaal zinloos. Nico ziet daar iets links in, ik zou eerlijk gezegd niet weten, waarom ?

 207. Deutsche Mark Zegt:

  Dr.t,

  Alles goed en wel, maar als deze immigranten mij vervolgens hun levensstijl gaan opdringen, is voor mij de maat vol.
  Ik ben pacifist, maar bovenal overlevingskunstenaar. Dat kan er onder omstandigheden toe leiden, dat ik geweld jegens medemensen zal moeten gebruiken. Ik heb veel angst dat zo’n tijdvak dicht voor mij/ons ligt, en blij ben ik daarmee geenszins. Integendeel.
  Sufferds als jij begrijpen weinig van functionerende samenlevingen, om die reden een gevaar voor de overige bevolking en in hoge mate verantwoordelijk voor de momenteel voorhandene puinhoop in NW-Europa.

 208. Deutsche Mark Zegt:

  dr.t: Volgens mij is het van alle tijden, dat zodra kinderen in beeld komen, woonalternatieven buiten de stad aantrekkelijker worden.

  Van alle tijden???
  Lulkoek. In de geschiedenis der mensheid is het bouwen van slaapsteden buiten de grote stad, om daar vervolgens gezinnen naartoe te lokken, en als ze niet toehappen, naartoe te jagen, nogal een uitzonderlijk regerings/staatsbeleid.
  Normaal hangt de keuze stad/platteland namelijk niet van de gezinssamenstelling, maar van het beroep en werkplek van de gezinskostwinner af. DAT is van alle tijden.

  dr.t:
  En zo hoort het in een stad, laat daar ruimte zijn voor de high potentials. In Almere of Purmerend is er ruimte genoeg voor de middelmatigen. Genoeg volkswijken beschikbaar toch?

  Gentrificatie “hoort” dus in jouw optiek???
  In mijn optiek “hoort” een regering/staatsapparaat voor wetten/regels/beleid te zorgen, waardoor het voor haar bevolking (en niet die van een ander land) mogelijk is, behoorlijk in haar land te leven. (als door immigratie een win-win situatie kan worden gecreerd, is daarover na te denken, anders niet) Die opdracht verzaken regeringen in NW-Europa toenemend, en als gevolg gaan steeds grotere groepen burgers hun regering als tegenstander/vijand zien. Ik begrijp deze tendens zeer goed en zie daarin een groot gevaar voor onze samenleving.

  En je kop voor alles in het zand steken, Doktertje t., is geen verstandig gedrag. Daar breng je buiten jezelf namelijk ook je medeburgers mee in gevaar.
  Tip: beetje meer voor geschiedenis interesseren ipv bakkies drinken op zonnige terrasjes, sufkop.

 209. Deutsche Mark Zegt:

  maff,

  Resultaat van staatscommunisme. Net als vroeger de trabantjes in de DDR, die je meer dan 10 jaar na bestelling een keer geleverd kreeg. Daar had je dan iig nog het voordeel, dat je er niet veel teveel voor betaalde. 🙂

 210. Nico de Geit Zegt:

  maff: Property prices could plummet 70%

  Dat zou dus heel goed kunnen betekenen: een zware crisis zonder uitzicht op betere tijden, totale onleefbaarheid vanwege domme keuzes gemaakt in het verleden. Op zo’n plek wil je niet wonen, ook niet voor ‘heel weinig’ geld.

 211. Deutsche Mark Zegt:

  Dr.t:
  Over migratie, je kan er voor of tegen zijn, maar bovenal je kan het niet tegen houden.

  Blablablabla en nog meer overbodige blablabla van dr.t.

  Is het op de ene locatie niet leuk, dan ga je naar een andere.

  En plotseling komt de oplossing voor het probleem uit z’n eigen toetsenbordje: gewoon van NL/NW-Europa een locatie maken, die de immgranten niet leuk vinden. Dan vertrekken ze heel snel weer naar een ander land. Oosteuropese landen hebben veel succes met deze taktiek. Geef ze geen geld, dan zijn ze snel weg.

 212. Nico de Geit Zegt:

  Dr.t: Over migratie, je kan er voor of tegen zijn, maar bovenal je kan het niet tegen houden.

  Als dat waar is dan komen er nog honderden miljoenen mensen deze kant op. ‘Want je kunt het niet tegenhouden’.

  In Moskou houden ze het toch ook gewoon tegen? Papieren niet in orde en je hebt een serieus probleem. Heel veel mensen willen op ‘rijke’ plaatsen wonen en profiteren van welvaart.

  In Azie schiet de kustwacht bootjes met illegalen gewoon aan flarden. Volgend leven, nieuwe kansen. Misschien word je dan ergens anders geboren, misschien niet.

  Wat is dat nou voor een raar argument, ‘je kunt het niet tegenhouden’?!

 213. Nico de Geit Zegt:

  Dr.t: Indien de welvaart wat beter verdeeld was, dan was er wat minder reden voor sommigen om de migratieschoenen aan te trekken.

  Japan is een kaal rotseiland, zonder grondstoffen. Maar ze zijn rijk en altijd aan het werk, want lui zijn is echt heel erg.

  Afrika zit vol met bodemrijkdommen maar de negers doen het rustig aan – dat is hun manier van leven.

  Als je veel appels wilt moet je veel appelbomen planten, verzorgen en uiteindelijk de appels plukken. Veel gedoe allemaal. En dan ga jij zeiken dat die appels eerlijk verdeeld moeten worden.

 214. Deutsche Mark Zegt:

  Nico de Geit,

  Zoals hier:
  https://www.youtube.com/watch?v=h02ox7oHZj8

  Dolgelukkig met hun 500$ huis.
  Ik zou er nog niet willen wonen als ik 10k$/jaar toe kreeg.
  Zo zie je maar: ieder diertje zijn pleziertje. 🙂

  En als de eerste property-tax rekeningen op de keukentafel liggen, is de lol er bij deze onnozele dames ook wel af…

 215. Deutsche Mark Zegt:

  Nico de Geit:
  Wat is dat nou voor een raar argument, ‘je kunt het niet tegenhouden’?!

  Is het NW-europese gutmensch argument.
  Levensgevaarlijk gedrag, dat uitgeroeid dient te worden.

 216. ripoff Zegt:

  batavirus.nl/2017/…kpolitiek/#more-8507

  Zo te zien ook een scheef huis

 217. ps Zegt:

  maff, 🙂

  …Yellen: been there, done that…
  forex-images.mt5.c…img5965e8dcfb71c.png

 218. ps Zegt:
 219. dr.t Zegt:

  Deutsche Mark: Is het NW-europese gutmensch argument.
  Levensgevaarlijk gedrag, dat uitgeroeid dient te worden.

  Goh jullie laten jezelf wel weer kennen.
  Argumenten zijn er blijkbaar niet meer.
  Het lijkt me tamelijk evident wat ik poneerde over migratie.

  Maar misschien moeten ze maar jou en Nico in huren om de vluchtelingenbootjes de andere kant op

 220. dr.t Zegt:

  Te sturen (-:.
  Anders kun je nog altijd in Rusland wonen zo te lezen, al kan ik me voorstellen dat de rechtenloosheid aldaa waar je je hoop zo op heb gevestigd,ook wel eens tegen je kan keren.
  Zo n pretje lijkt het me daar niet.

  Tenslotte kun je je afvragen of de agressie die je etaleert , strookt met het beschavingsniveau die je pretendeert te verdedigen.

 221. Nico de Geit Zegt:

  dr.t: Goh jullie laten jezelf wel weer kennen.
  Argumenten zijn er blijkbaar niet meer.
  Het lijkt me tamelijk evident wat ik poneerde over migratie.

  Maar misschien moeten ze maar jou en Nico in huren om de vluchtelingenbootjes de andere kant op

  dr.t:
  Te sturen (-:.
  Anders kun je nog altijd in Rusland wonen zo te lezen, al kan ik me voorstellen dat de rechtenloosheid aldaa waar je je hoop zo op heb gevestigd,ook wel eens tegen je kan keren.
  Zo n pretje lijkt het me daar niet.

  Tenslotte kun je je afvragen of de agressie die je etaleert , strookt met het beschavingsniveau die je pretendeert te verdedigen.

  Dat zijn dus de gedachten van veel meer Nederlanders. Zeer beperkt, naïef, infantiel, krankzinnig.

  Dit is het apparaat tegen de bootjes, inzake ordehandhaving: lospatoslocos.file…9214_529329724_n.jpg

 222. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: Dit is het apparaat tegen de bootjes, inzake ordehandhaving: lospatoslocos.file…9214_529329724_n.jpg

  Heel grappig. Tenminste ik hoop dat je het als een grapje bedoelt.

 223. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Heel grappig

  Het is helemaal niet grappig, maar noodzakelijk.

  ae01.alicdn.com/kf…nt-b-lego-b-font.jpg

 224. dr.t Zegt:

  Stevige taal Nico, nu nog je argumenten erbij.

 225. adamus Zegt:

  dr.t:
  Te sturen (-:.
  Anders kun je nog altijd in Rusland wonen zo te lezen, al kan ik me voorstellen dat de rechtenloosheid aldaa waar je je hoop zo op heb gevestigd,ook wel eens tegen je kan keren.
  Zo n pretje lijkt het me daar niet.

  Tenslotte kun je je afvragen of de agressie die je etaleert , strookt met het beschavingsniveau die je pretendeert te verdedigen.

  vraag een visum aan, kom door het sleepnet en een zonnige vakantie.#held

  en zoek ff op Peter Waterdrinker Poubelle

 226. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: Het is helemaal niet grappig, maar noodzakelijk.

  Noodzakelijk om mensen af te knallen? Ben je wel goed bij je hoofd?

 227. Deutsche Mark Zegt:

  dr.t:
  Argumenten zijn er blijkbaar niet meer.

  Welke argumenten wil je hebben?
  Deze import voegt, zoals hier al vaker geschreven, niets positiefs toe aan onze samenleving, maar schaaft er door het parasitair karakter veel moois vanaf.
  Te lage geboortecijfers en slecht onderwijs/ slechte opvoeding van het te kleine clubje autochtonen doet de rest.

  Oplossingen zijn er, maar zijn ongewenst.
  Onze leiding is onze vijand.

  dr.t:

  Tenslotte kun je je afvragen of de agressie die je etaleert , strookt met het beschavingsniveau die je pretendeert te verdedigen.

  Agressie is iets anders dan toezien op zelfbehoud.
  Als je dat niet inziet en jezelf gedwee naar de slachtbank laat leiden, dan zul je daar ook maar beter belanden. Echter zonder mij.

 228. Deutsche Mark Zegt:

  …kleine clubje jonge autochtonen…

 229. Deutsche Mark Zegt:

  dr.t,

  Er is totaal geen reden NW-Europa op te geven en naar Oosteuropa te verkassen. Als een schaker, enkele zetten vooruit denken en problemen (h)erkennen voordat ze onbeheersbaar geworden zijn, om vervolgens werkende oplossingen te zoeken en implementeren, is de juiste methode waarmee agressie prima voorkomen kan worden.
  Onze samenleving koerst door zwakke en vijandgezinde leiding echter regelrecht richting confrontatie. Dat is niet mijn keuze, maar wordt juist door jouw fatalisme gevoed.

 230. adamus Zegt:

  maff:
  ‘Over een paar jaar kun je nergens meer een huis kopen’

  parool.nl/amsterda…huis-kopen~a4506093/

  is het geld dan op? Ik zie nog genoeg ‘vitragehuizen’ leegstaan.

 231. adamus Zegt:

  dr.t:
  Stevige taal Nico, nu nog je argumenten erbij.

  je hebt argumenten?

 232. adamus Zegt:

  Arjan:
  Ik denk niet dat dr. t per se zo links is, zie bovenste quote. Een links iemand zou zeggen dat iedereen in de stad zou moeten kunnen wonen.

  misschien heeft drT ook een achtertuin?

 233. Latida Zegt:

  Als regeren vooruitzien is, en je ziet dit niet zien aankomen..

  “cijfers van UWV en een signaal van het Pensioenfonds voor de metaal (PMT), dat het aantal arbeidsongeschikten op alarmerende wijze stijgt sinds de afschaffing van de VUT en het verhogen van de pensioenleeftijd.”

  telegraaf.nl/dft/2…_AOW-leeftijd__.html

 234. Latida Zegt:

  Een stukje Nederlandse geschiedenis in den vreemde:

  https://www.youtube.com/watch?v=DYxrw99uYe0

  Het grappige is dat je als Nederlander in het buitenland ook honderden jaren later Nederlander bent en blijft nadat je Nederland verlaten hebt.

  Toch verwacht Nederland van immigranten dat ze in 1, 2, of uiterlijk 3 generaties later, maar het liefst binnen een paar jaar, zich ook Nederlander voelen.

  https://www.youtube.com/watch?v=DYxrw99uYe0

 235. luisindepels Zegt:

  Latida en Geit moeten meedoen aan de slimste mens van Nederland. Geeft vast mooie tv.

  Verder dooie boel hier. Een stuk of 5, 6 verstokte zeepbellers en een enkele enthousiasteling. De zeepbelbeweging gaat uit als een nachtkaars. De admin heeft ook elk kwartaal problemen met het betalen van de huur, kwestie van tijd of Mangalot haalt definitief de stekker eruit.

 236. Tijl Zegt:

  Kan iemand mij kort en bondig uitleggen waar een veel kleinere sociale sector en een veel grotere vrije sector precies voor gaat zorgen, en of dit gegarandeerd is of slechts een natte droom?

 237. Arjan Zegt:

  Tijl: Kan iemand mij kort en bondig uitleggen waar een veel kleinere sociale sector en een veel grotere vrije sector precies voor gaat zorgen, en of dit gegarandeerd is of slechts een natte droom?

  Een gezondere huurmarkt

 238. Arjan Zegt:

  Arjan: Een gezondere huurmarkt

  Woningmarkt zelfs

 239. Latida Zegt:

  “Ik kan niet zeggen dat ik iets te kort kom.
  Geen idee geen benul wat de smaak van honger is.
  Als ik geen zin heb om te koken
  dan loop ik even naar de markt voor een moot gebakken vis.
  Als ik morgen geen zin heb om te werken
  dan stel ik al het werk tot overmorgen uit.
  En als de kleuren van mn huis me irriteren
  dan vraag ik of de buurman het vandaag nog overspuit.”

  “Een eigen huis. Een plek onder de zon.
  En altijd iemand in de buurt die van me houden kon.
  Toch wou ik dat ik net iets vaker, iets vaker,
  simpel weg gelukkig was.”

  Je kunt wel stellen dat er velen te kort komen.
  Geen idee geen benul wat er mij te wachten staat.
  Hopelijk kan ik in 2030 nog een keertje oversluiten
  vanaf nu af aan is er dus geen aflossing die ik mis.
  Mn vader en mn moeder zijn nog allebei in leven.
  Dank zij hun heb ik straks een fijne erfenis.
  Maar voordat jij en ik dat geld uit kunnen geven
  dan vraagt de bank of ik het vandaag nog overmaak.

  Een eigen huis, toch is er iets niet pluis.
  Want altijd iemand in de buurt zo arm als een luis.
  Toch wou ik dat ik net iets minder, minder vaak
  simpel weg geen jeuk meer had.

 240. Latida Zegt:

  Zijn de banken al uit de gevarenzone?

  “De uitvoering van het Herstelkader voor rentederivaten loopt bij een aantal banken weer vertraging op.”

  https://www.youtube.com/watch?v=Kjk3sbMP-Vs

 241. Latida Zegt:

  Veelzeggende uitzending van Hollandse zaken uit 2014:

  “Vrij plots een coulante houding”

  “Waar komt de waardedaling vandaan?”

  “reputatieschade”

  “verdubbeling kwijtschelding”

  npo.nl/hollandse-z…07-2014/POW_00789926

 242. Arjan Zegt:

  Latida,

  Gaan we nu ook al liedjes zingen? Verveling omdat er niets nieuws te melden valt?

 243. Arjan Zegt:

  Latida: Veelzeggende uitzending van Hollandse zaken uit 2014:

  Oud nieuws

 244. Dr.t Zegt:

  adamus: je hebt argumenten?

  </blockquote

  Geestig zo n originele bijdrage, altijd goed om voor je vriendjes op te komen, kon er ook welweer bij.

  Tis niet echt hoogstaand allemaal.

  Andere keer maar weer beter!

 245. Steven Zegt:

  Dr.t,

  Misschien vind je het wel interessant dat de rente al een tijdje stijgt. Dan kan je het fijn vinden als huizenprijzen stijgen, maar ze gaan toch echt weer (gelukkig naar mijn idee dan) dalen door de hogere rente.

  beursman.nl/beursv…achting-komende-week

 246. Nico de Geit Zegt:

  Latida: Zijn de banken al uit de gevarenzone?

  Ik zou de (prijs)historie wel eens willen weten van dat huis in Gary van $ 500,-.

 247. Deutsche Mark Zegt:

  Arjan: Oud nieuws

  = geschiedenis

 248. Deutsche Mark Zegt:

  Dr.t,

  Geen enkele argumentatie dus. Was ook niet te verwachten.

 249. Latida Zegt:

  Arjan:
  Latida,

  Gaan we nu ook al liedjes zingen? Verveling omdat er niets nieuws te melden valt?

  Niets nieuws inderdaad

  bnr.nl/nieuws/beur…rs-bij-deutsche-bank

 250. Arjan Zegt:

  Steven: Misschien vind je het wel interessant dat de rente al een tijdje stijgt. Dan kan je het fijn vinden als huizenprijzen stijgen, maar ze gaan toch echt weer (gelukkig naar mijn idee dan) dalen door de hogere rente.

  Tot het niveau van 2013 ofzo?

 251. Latida Zegt:

  Nog meer oud nieuws:

  “Van €128 naar €580 miljard hypotheekschuld

  Door deze financiële innovaties explodeerde de Nederlandse hypotheekschuld in iets meer dan tien jaar tijd van €128 naar €680 miljard, wat betekent dat er ongeveer €550 miljard aan nieuw geld in de economie gepompt werd. Met heel veel geleend geld werd de Nederlandse huizenmarkt gemanipuleerd, waarbij gelijk een heel stelsel van verzekeringen werd opgetuigd om alle risico’s af te dekken. Daardoor betaalde de consument niet alleen veel geld voor de hypotheek, maar ook voor allerlei verzekeringspremies die samen met de hypotheek verkocht werden.

  De hypotheekschulden werden nog eens verder aangejaagd door fiscale stimuleringsmaatregelen, zoals de hypotheekrenteaftrek. Deze maatregel werd door de politiek werd verkocht als een subsidie op het bezit van een eigen woning, maar in de praktijk bleek deze subsidie vooral tot hogere hypotheekschulden te leiden. Goed nieuws voor de banken, omdat die over een hoger bedrag rente ontvangen.”

  marketupdate.nl/ni…en-tikkende-tijdbom/

 252. Arjan Zegt:

  Latida: Nog meer oud nieuws:

  “Van €128 naar €580 miljard hypotheekschuld

  Door deze financiële innovaties explodeerde de Nederlandse hypotheekschuld in iets meer dan tien jaar tijd van €128 naar €680 miljard, wat betekent dat er ongeveer €550 miljard aan nieuw geld in de economie gepompt werd. Met heel veel geleend geld werd de Nederlandse huizenmarkt gemanipuleerd, waarbij gelijk een heel stelsel van verzekeringen werd opgetuigd om alle risico’s af te dekken. Daardoor betaalde de consument niet alleen veel geld voor de hypotheek, maar ook voor allerlei verzekeringspremies die samen met de hypotheek verkocht werden.

  De hypotheekschulden werden nog eens verder aangejaagd door fiscale stimuleringsmaatregelen, zoals de hypotheekrenteaftrek. Deze maatregel werd door de politiek werd verkocht als een subsidie op het bezit van een eigen woning, maar in de praktijk bleek deze subsidie vooral tot hogere hypotheekschulden te leiden. Goed nieuws voor de banken, omdat die over een hoger bedrag rente ontvangen.”

  Ik heb wat nieuw nieuws: de stijging van de hypotheekschulden vlakt af.

 253. Latida Zegt:

  “Go home huizenmarkt, you’re drunk.”

  twitter.com/trauma…s/884709406407094273

 254. Steven Zegt:

  Latida,

  en de straat klinkt zo mooi. Sla-tuinen-weg. En dan in Amsterdam-West voor nog geen 500.000 euro. Mijn bod is gedaan. (net boven vraagprijs). 😉

 255. Latida Zegt:

  Arjan: Ik heb wat nieuw nieuws: de stijging van de hypotheekschulden vlakt af.

  “Particuliere belegger
  Vooral het aantal particuliere beleggers in woningen groeit hard. ‘Het is deze groep die de fikse prijsstijgingen op de koopmarkt het eenvoudigst kan bijbenen’, zegt Christian Lennartz, econoom bij de Rabobank. Landelijk zijn ze inmiddels goed voor 6% van het totaal aantal transacties, in Amsterdam voor 12% en in Maastricht zelfs voor 20%.”

  en

  “Krimpende hypotheekmarkt
  Door de opmars van de hypotheekloze koper moeten financiële instellingen zich gaan voorbereiden op een krimpende hypotheekmarkt, zegt Lennartz. ‘Er zullen wel wat meer potentiële kopers bijkomen door de groei van het aantal huishoudens. Maar er is inmiddels veel vermogen opgebouwd in de woningmarkt Dat hoeft niet meer geleend te worden.’ Wel kloppen sommige particuliere beleggers en doorstromers die aanvankelijk zonder hypotheek kopen later alsnog aan voor financiering.”

  en

  “Starters krijgen het door deze ontwikkeling steeds moeilijker op de koopwoningmarkt, signaleert Paul de Vries, van Het Kadaster. ‘Hypotheekloze kopers hebben een veel betere onderhandelingspositie.’ Wie niet langs de bank hoeft om een hypotheek te regelen, kan immers sneller handelen en net iets meer bieden.
  Starters hebben geen tijd gehad om een paar ton eigen vermogen op te bouwen en ook geen huis dat ze met overwaarde kunnen verkopen.”

  fd.nl/ondernemen/1…-hypotheekloze-koper

  Oftewel het is gelukt om zowel pensioenen als particulieren hun opgespaarde centjes en masse in stenen te stoppen, met dank aan de lage rente.

  Hierdoor neemt het relatieve aandeel van de hypotheekschulden welke banken op de balans hebben staan steeds verder af.

  Zodra de banken weer ‘boven jan’ zijn, zal de rente weer omhoog gaan, wordt de 80 miljard stimulering per maand van de ECB afgebouwd, en blijft de kleine belegger en de particulier met de hete aardappel zitten.

  Met andere woorden, we hebben de ontkenningsfase gehad, dat heeft een jaar of 4 geduurd van 2009 – 2013, vervolgens de fase van ‘return to normal’, ook weer een jaar of 4, en we zitten daar nu zo’n beetje tegen het einde van die fase aan.

  Binnenkort komen we in de ‘angst’-fase terecht, vervolgens capitulatie, wanhoop, en dan pas weer terug naar langjarige gemiddelden.

  Wat er nu aan de hand is, kan simpelweg zowel rekenkundig als beleidsmatig geen stand houden. Wie dat niet wil of kan zien is of te dom of te kwader trouw en enkel uit op het beschermen van de eigen portemonnee, wat verder overigens best te begrijpen is.

  Het maakt alleen argumenten niet meer valide.

 256. Latida Zegt:

  Steven:
  Latida,

  en de straat klinkt zo mooi. Sla-tuinen-weg. En dan in Amsterdam-West voor nog geen 500.000 euro. Mijn bod is gedaan. (net boven vraagprijs).

  Tegen elkaar opbieden dan maar, zo’n koopje kun je niet laten liggen!

 257. Latida Zegt:

  “De steile lijn wordt vooral veroorzaakt door oplopende prijzen in grote steden.”

  en

  “De woninggekte dwingt mensen soms zelfs hun huis blind te kopen. Zonder de bouwkundige staat te onderzoeken of te checken of ze het wel echt kunnen betalen. ”

  en

  “De belangrijkste reden dat de woningmarkt zo aantrekt: de rente.”

  en

  “Bedenk welke vraagprijs jij kan ophoesten”

  en

  “Zit je eenmaal in een mooi huurhuis, dan voelt dat misschien als geld ‘weggooien’. ”

  en

  “Experts verwachten dat de hypotheekrente op een bepaald moment weer zal stijgen, waardoor mensen minder kunnen uitgeven aan een huis. Daardoor neemt de vraag af en dalen de prijzen, denken zij.”

  https://lab.nos.nl/projects/huizenmarkt/index.html

 258. Latida Zegt:

  Nieuwe benoeming DNB

  “Minister Dijsselbloem van Financiën heeft dinsdag PGGM-bestuursvoorzitter Else Bos voorgedragen als directielid en eerstverantwoordelijke voor het toezichtbeleid van DNB. Bos is bij koninklijk besluit benoemd per 1 juli 2018. Ze wordt de opvolger van Jan Sijbrand en krijgt de portefeuille Toezicht beleid, Toezicht pensioenen en Toezicht verzekeringen. ”

  en

  “Voor haar komst naar pensioenuitvoeringsorganisatie annex pensioenvermogensbeheerder PGGM, in 2002, werkte Bos bij onder meer ABN Amro en NIBCapital.”

  volkskrant.nl/econ…melkkoeien~a4493719/

 259. Latida Zegt:

  “De Amsterdamse woningmarkt als splijtzwam”

  “Reinier van Dantzig, fractievoorzitter van D66, kondigde deze week aan dat hij niet zal instemmen met de woonplannen het college, waarin notabene vier wethouders van zijn eigen partij zitten.

  Die aankondiging ging gepaard met een persbericht vol verwijten. De woonplannen zijn ‘niet toekomstbestendig’ en hebben ‘te weinig aandacht voor Amsterdammers met een middeninkomen.’ Zulke persberichten sluiten de terugweg af. Dan weet je: dit gaat ploffen.

  En dat gebeurde. ”

  parool.nl/opinie/d…splijtzwam~a4506313/

 260. Latida Zegt:

  Makelaars die ‘waarschuwen’ voor stijgende prijzen

  “”De woningmarkt in Zwolle is overspannen. Gevolg is dat de prijzen in de toekomst zullen stijgen. Dat blijkt uit de kwartaalrapportage (Q2 2017) van Ten Hag Makelaarsgroep.”

  zwollenu.nl/hoofdz…olle-is-overspannen/

 261. Steven Zegt:

  Latida: Experts verwachten dat de hypotheekrente op een bepaald moment weer zal stijgen, waardoor mensen minder kunnen uitgeven aan een huis. Daardoor neemt de vraag af en dalen de prijzen, denken zij.

  Daar hoef je geen expert voor te zijn. Eerder GEEN debiel. Maar goed, we hebben al zo veel excessen meegemaakt dat ik ook echt niet zeker weet dat de prijzen gewoon weer gaan dalen, maar het is wel de meest logische weg.

 262. Latida Zegt:

  Steven: Daar hoef je geen expert voor te zijn. Eerder GEEN debiel. Maar goed, we hebben al zo veel excessen meegemaakt dat ik ook echt niet zeker weet dat de prijzen gewoon weer gaan dalen, maar het is wel de meest logische weg.

  Opvallend is dat experts niet bij name worden genoemd.

 263. Steven Zegt:

  ik kan ze zo opnoemen: Willem Middelkoop, Arnoud Boot, Dirk Bezemer, enz enz.

  Ik zeg het ook zo vaak: het is gewoon allemaal niet zo moeilijk als je gewoon erkend dat er een bubble is. Zie je de bubble niet.. ja dan.. snap ik eigenlijk niet wat zo iemand echt bezielt. (dommigheid, eigenbelang, vrees of gewoon een gemis aan wetenschappelijke kennis of zo?)

 264. Steven Zegt:

  en proost. ik maak weer spelfouten en praat wat te slap. Tot morgen of zo.

 265. Latida Zegt:

  Proost, het gras is elders altijd groener, en de gemiddelde nederlander wordt het meeste gemotiveerd door angst, dus we gaan een interessante tijd tegemoet.

  Laten we er nog maar een liedje tegenaan gooien als muzikaal intermezzo 😉

  https://www.youtube.com/watch?v=kY8ljA2ANJc

 266. Latida Zegt:

  “Het is de nieuwe bouwfraude, riep de Autoriteit Consument & Markt (ACM) jarenlang. Nu zijn alle handelaren die afspraken maakten bij executieveilingen vrijgesproken. Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven (CBb) trok maandag een streep door de miljoenenboete die 78 handelaren van de toezichthouder hadden gekregen. ”

  en

  “In zeker 215 gevallen hielden de handelaren na de officiële veiling een extra veiling waar de woning met winst werd doorverkocht.

  De toezichthouder zag alle ruim 2.300 veilingen waar afspraken zijn gemaakt als een groot geheel. ‘Wij beschouwden ze allemaal als onderdeel van een kartel, ook als ze niet hebben geleid tot een naveiling.'”

  volkskrant.nl/econ…jgesproken~a4504040/

  “Taakomschrijving CBb
  Het CBb is de hoogste bestuursrechter voor het sociaal-economisch bestuursrecht. Het CBB doet uitspraken over zaken als:

  – mededinging (verboden prijsafspraken);
  – tarieven van medische specialisten;
  – landbouwsubsidies.”

  en

  “Verantwoordelijk

  Ministerie van Veiligheid en Justitie”

  Minister Blok dus, voormalig minister van wonen.

  De organisatie zelf bestaande enkel uit Juristen, in feite advocaten in dienst van de overheid, op de payroll van de burger:

  rechtspraak.nl/Org…menstelling-CBb.aspx

 267. Latida Zegt:

  “Financiële bubbels, dit is waarom ze (niet) barsten”

  “Vaak heeft het te maken met heel veel schuld.”

  Veel schulden, dat klinkt niet goed. Maar dat is niet alles. ,,Het is vaak een combinatie van een sterke prijsstijging van producten, waarbij mensen veel geld gaan lenen om toch te kunnen blijven kopen. Omdat iedereen koopt. Dat is niet houdbaar, want die producten – bijvoorbeeld huizen of aandelen – zijn vaak veel minder waard”, legt Kocken uit.”

  en

  “Kortom, een luchtbel ontstaat als prijzen te hoog worden, en dan vooral in combinatie met schulden. ,,Op dit moment is in Nederland de duidelijkste luchtbel in Amsterdam bij de huizenprijzen te zien. Iedereen weet het, maar zolang iedereen doorgaat met kopen en afbetalen, blijft de bubbel groeien.””

 268. Latida Zegt:
 269. Latida Zegt:

  “Introductie Theo Kocken.

  Kocken ontwikkeld met zijn bedrijf CARDANO economische risicomodellen. Hij kwam er achter dat de bestaande modellen niet kloppen. Kocken wijst er op dat wanneer de bewegelijkheid van de markt afneemt, de risico’s juist toe nemen. Zelfs bij de DNB worden modellen gehanteerd die zich beperken tot een terugblik van 5 jaar, terwijl Kocken adviseert 50 of zelfs tot 100 jaar terug te blikken om iets te kunnen leren over risico. ”

  https://www.youtube.com/watch?v=l8kKsVPQjn8

 270. Nico de Geit Zegt:

  Latida: De woninggekte dwingt mensen soms zelfs hun huis blind te kopen

  Sterk argument.

 271. Steven Zegt:

  Latida,

  Dit zou voor de lezers van deze site verplichte kost moeten zijn voordat ze reageren ..(Theo Kocken)

  https://www.youtube.com/watch?v=l8kKsVPQjn8

 272. Eric406 Zegt:
 273. Hans- Zegt:

  Nico, maak je niet druk, heel Nederland doet het! We hebben het PONZI SCHEME systeem, en daar borduren we op voort!Het kan niet fout gaan, want dan is heel NEDERLAND FAILLIET!!!!

 274. maff Zegt:

  Hans-,

  Ponzi borrowing in the long run

  ochousingnews.g.co…sappointing_sale.jpg

  Maarrrrr, het gaat nog steeds goed tot nu …… 😉 http://mdbriefing.com/Netherlands-credit.png nieuwe update

  Minsky Moment bereikt ?

 275. maff Zegt:

  ps: …Yellen: been there, done that…

  🙂 so far, no man overboard anticap.files.word…13/10/138819_600.jpg

 276. Nico de Geit Zegt:

  Steven: dat de prijzen gewoon weer gaan dalen

  Daar is gewoon geen ruimte voor. De lonen MOETEN omhoog. Maar daar is ook al geen ruimte voor. Het ziet er naar uit dat het kartel van politiek/financiële sector op enig moment de controle gaat verliezen. In Nederland blijft de woningeigenaar hoe dan ook in zijn woning, simpelweg omdat er geen muppets zijn met betere betaalmogelijkheden.

 277. Nico de Geit Zegt:

  Latida: Nu zijn alle handelaren die afspraken maakten bij executieveilingen vrijgesproken.

  Ook dat nog. Lijkenpikkers vervolgen. Straks wil niemand nog lijkenpikker zijn. Bijna alle ‘executies’ worden onderhands geregeld, dus… Met geld iets kopen is op zijn minst verdacht, zeker als het blanke mannen zijn.

  Iemand op dit forum, ooit: ‘hoe kan het dat jij wel geld hebt en ik niet? Dan moet je er wel oneerlijk aan gekomen zijn’. Logica. Probeer je maar eens te verdedigen tegen zo’n beschuldiging, tegen een meute kinderloze proletariërs. Vroeger hadden ze ‘slechts’ kinderen, nu ‘slechts’ schulden.

 278. Latida Zegt:

  Oorzaak en gevolg?

  “De belastingaftrek voor onderhoud aan Rijksmonumenten gaat eruit.”

  “In Utrecht en Amersfoort staat een partij van 152 monumentale panden in de verkoop. Woningcorporaties de Alliantie en Mitros verkopen de organisatie Stadsherstel Midden-Nederland, die de panden in het beheer heeft.

  Alle gebouwen worden aan één koper verkocht. De marktwaarde van de panden is 100 miljoen euro.”

  nos.nl/artikel/218…n-keer-verkocht.html

 279. Nico de Geit Zegt:

  Latida: executieveilingen

  Op de executieveiling komen niet de mooiste gevallen terecht. ‘Normale executies’ worden altijd onderhands geregeld. De rampgevallen gaan naar de veiling. En dan word je dus ook nog aangeklaagd, terwijl de veiling openbaar is en iedereen ‘mijn’ kan roepen.

 280. Nico de Geit Zegt:

  Hans-: Het kan niet fout gaan, want dan is heel NEDERLAND FAILLIET!!!!

  Het kan altijd fout natuurlijk. En dan zijn de mensen vast heel boos op mij.

  Het kan niet fout gaan met de Titanic, want er zijn te weinig reddingsboten.

 281. Nico de Geit Zegt:

  De meeste mensen denken helemaal niet na, zijn daar niet eens toe in staat. Het ontbreekt ze ook aan essentiële informatie. Ze doen gewoon wat anderen doen. Als die anderen het doen, waarom zouden zij het dan niet kunnen doen?

  Van die jonge mensen die allebei (kunnen) werken, en kopen een huis van 200k. Als de bank ze niet constant zou naaien zou kopen inderdaad voordeliger voor ze kunnen zijn.

  Iemand die er vanuit gaat dat de waarde van woningen binnen afzienbare tijd (mogelijk) gaat verdampen wil zijn geld niet in een woning stoppen. Lijkt me logisch. Omdat je toch een dak boven je hoofd wilt hebben huur je iets.

  Veel muppets zien dat heel anders. Ze wanen zich rijk met geleend geld. Zien alleen waardestijging, geen waardedaling. Ze hebben niet eens de mogelijkheid ‘hun geld’ in iets anders te steken, dat mag niet van de bank.

  In de Weimar republiek stegen de prijzen excessief. Eigenlijk hebben we dat nu ook: een half miljoen euro voor een woning die in Gary $ 500,– doet is heel normaal. Drie nullen lucht.

 282. Nico de Geit Zegt:

  Hans-: Het kan niet fout gaan, want dan is heel NEDERLAND FAILLIET!!!!

  Failliet? Denk het niet. Onder water is hetzelfde als failliet. Het gaat gewoon door. Dan staan ze gewoon wat meer onder water, terwijl de kranten voortdurend roepen over herstel, winst en goede tijden. ‘De crisis is voorbij’.

 283. Latida Zegt:

  Ijzersterke column

  ftm.nl/artikelen/d…-uit-de-ivoren-toren

  Geen moment spijt gehad van mijn abonnement aldaar. Zeer gedegen onderzoeksjournalistiek. Het is te hopen dat de dames en heren politici daar ook meelezen.

 284. ps Zegt:

  maff, 🙂

  …intussen in Japan…
  twitter.com/russia…s/885379301360717824

 285. Nico de Geit Zegt:

  Zet die oudjes gewoon in een trailer achter je huis:

  starlinemobielebun…l/mantelzorgwoningen

 286. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: Het ziet er naar uit dat het kartel van politiek/financiële sector op enig moment de controle gaat verliezen. In Nederland blijft de woningeigenaar hoe dan ook in zijn woning, simpelweg omdat er geen muppets zijn met betere betaalmogelijkheden.

  Lekker in je peperdure, slecht onderhouden huurkrot blijven zitten, dat is een goed idee. Als je werkloos wordt kun je de huur niet meer betalen! Waar moet je dan heen met een inkomenseis voor de vrije huursector? Wat een domheid.

 287. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Lekker in je peperdure, slecht onderhouden huurkrot blijven zitten, dat is een goed idee. Als je werkloos wordt kun je de huur niet meer betalen! Waar moet je dan heen met een inkomenseis voor de vrije huursector? Wat een domheid.

  Echt de zuivere gedachtegang van een huiseigenaar. Leeft van maand tot maand. Altijd slechts één maandbetaling weg van het faillissement. Denkt dat anderen dat ook hebben.

  Werklozen, zieken, enz. hebben sowieso een probleem. Waar moet een huiseigenaar naartoe als zijn inkomen wegvalt? Zeg het maar. Soylent Green Village?

 288. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: Waar moet een huiseigenaar naartoe als zijn inkomen wegvalt?

  Het UWV

 289. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Het UWV

  En verder kijkt de gemiddelde huiseigenaar niet. Waar moet een huiseigenaar naartoe als zijn inkomen wegvalt? Naar het UWV, klaar.

 290. Nico de Geit Zegt:

  Er worden veel te weinig woningen gebouwd om aan de vraag te voldoen. De nood is zo hoog dat het Rijk moet ingrijpen om de woningbouwproductie op te voeren. Bijvoorbeeld door harde afspraken te maken met de grote steden en de Randstadprovincies over nieuwbouw. Dat staat in een noodplan dat de branchevereniging voor ontwikkelaars, Neprom.

  telegraaf.nl/binne…or_nieuwbouw___.html

 291. Nico de Geit Zegt:

  ‘We zouden graag meer woningen bouwen, maar we hebben gewoon te weinig nieuwbouwlocaties”, zegt Neprom-voorzitter Bart van Breukelen’

  Minder mensen dan misschien? ‘Nederland is vol’?

 292. maff Zegt:

  Typisch ….. de waarde van een koopwoning is nu ruim 2.5 keer hoger dan de prijs van een woco-woning 258k tegen 99k

  wsw.nl/fileadmin/u…2016_interactief.pdf

  De Woco pakt de winst, en u bent het haasje 😉

  Ps 🙂 house price s-media-cache-ak0.…d01f65d19ffef503.gif

 293. maff Zegt:

  maff,

  wsw.nl/fileadmin/u…2016_interactief.pdf

  Zoek op kerncijfers …… daar staat het 🙂

 294. maff Zegt:

  maff,

  prijs en waarde door elkaar gehaald, oeps

  50p
  royalmint.com/~/me…S/_L_UK16BPRS_02.jpg

 295. maff Zegt:

  Wonen in een piepklein huisje: het wordt steeds populairder

  ad.nl/economie/won…opulairder~a1e18bd0/

 296. Nico de Geit Zegt:

  maff:
  Wonen in een piepklein huisje: het wordt steeds populairder

  ad.nl/economie/won…opulairder~a1e18bd0/

  ‘Bestaande regels vormen nu nog een belangrijke hobbel. Het is nu niet toegestaan om huisjes zomaar ergens neer te zetten of permanent te bewonen. Het advies van de Almeerse wethouder aan zijn collega-wethouders is om zones met weinig regels aan te wijzen waar inwoners dan hun eigen wooninitiatieven kunnen ontwikkelen.’

  1. De gemeenten hebben heel veel geld nodig, ‘eenvoudig wonen’ levert geen geld op.

  2. ‘Weinig regels’ betekent al snel ‘Fort Oranje’ met allerlei misstanden.

 297. maff Zegt:

  Rabo ?

  Het platteland stort in

  Tot de nek in de schulden, erfenis wordt geweigerd

  bd.nl/brabant/het-…d-stort-in~aed66e70/

 298. Latida Zegt:

  Nico de Geit:
  Er worden veel te weinig woningen gebouwd om aan de vraag te voldoen. De nood is zo hoog dat het Rijk moet ingrijpen om de woningbouwproductie op te voeren. Bijvoorbeeld door harde afspraken te maken met de grote steden en de Randstadprovincies over nieuwbouw. Dat staat in een noodplan dat de branchevereniging voor ontwikkelaars, Neprom.

  telegraaf.nl/binne…or_nieuwbouw___.html

  “Marktwerking”

 299. ps Zegt:

  maff, 🙂

  …wees er snel bij!…
  s-media-cache-ak0.…use-show-a-house.jpg

 300. Nico de Geit Zegt:

  Latida: “Marktwerking”

  Marktwerking betekent in dit geval NIET bouwen, want dan blijft er druk op de ketel, de prijzen hoog en de inkomsten op peil.

 301. Nico de Geit Zegt:

  maff:
  Rabo ?

  Het platteland stort in

  Tot de nek in de schulden, erfenis wordt geweigerd

  bd.nl/brabant/het-…d-stort-in~aed66e70/

  ,,Als een boer overlijdt, zit hij tegenwoordig vaak tot zijn nek in de schulden. Kinderen weigeren de erfenis. Dan moet de gemeente zorgen dat bijvoorbeeld vóór 2024 het asbest opgeruimd is. Want over zeven jaar moet Nederland asbestvrij zijn.”

  De eigenaar is natuurlijk verantwoordelijk. Het kan best zijn dat banken bepaalde panden liever kwijt zijn, ook voor weinig geld, vanwege verplichtingen. En zo kan het gebeuren dat hier straks ook ‘koopjes’ zijn van $ 500,– zoals in Gary.

  Ik vraag me wel af of dat rechtsgeldig is: een zwaar vervuild bedrijf (boerderij) waar voor tonnen gesaneerd moet worden verkopen aan een partij waarvan je weet dat deze de kosten onmogelijk kan betalen.

 302. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: Ik vraag me wel af of dat rechtsgeldig is: een zwaar vervuild bedrijf (boerderij) waar voor tonnen gesaneerd moet worden verkopen aan een partij waarvan je weet dat deze de kosten onmogelijk kan betalen.

  Daar zal ongetwijfeld jurisprudentie over zijn. Veel muppets kunnen totaal niet rekenen. Giertanks, asbest, overal zooi. En moet het afvoeren per kilo betaald worden?

 303. Latida Zegt:

  maff:
  Rabo ?

  Het platteland stort in

  Tot de nek in de schulden, erfenis wordt geweigerd

  bd.nl/brabant/het-…d-stort-in~aed66e70/

  “,,Er gaat de komende jaren veel veranderen in het buitengebied. De uitdaging is zó groot, dat het een actieve rol vraagt van ons als gemeente, de regio, provincie en het rijk.””

 304. Latida Zegt:

  En zo wandelen we helaas stilletjes van de ‘terug naar normaal’-fase naar de ‘angst’ fase van de hypecurve.

  “Onderzoeksbureau Alterra voorspelt dat in 2030 in Noord-Brabant ongeveer negen miljoen vierkante meter staloppervlakte leeg staat. ”

  Tel deze voor het gemak even op bij al het andere leegstaande vastgoed voor kantoren, winkels, autoshowrooms en ander maatschappelijk vastgoed, en dan gaan het al gauw over straks misschien wel 15 miljoen vierkante meter leegstaand vastgoed, als het niet meer is.

  Ondertussen worden er ‘razzia’s’ gehouden op vakantieparken terwijl permanente bewoners nergens anders heen kunnen, blijven gemeentes op hun grote grondportefeuilles zitten, komen er steeds meer mensen met problematische schulden, komen er steeds meer ‘spookburgers’ die nergens meer in het GBA staan ingeschreven, en lijkt het, van een afstandje tenminste, alsof de chaos steeds groter wordt.

  Een dat terwijl het COA tegenwoordig villa’s opkoopt, en er steeds meer economische immigranten en vluchtelingen bijkomen.

  Dat de lage rente in combinatie met winstgevende tijdelijke verhuur in de grote steden samen met jaarlijkse huurverhogingen voor een kleine groep grote winsten oplevert, doet niet af aan het feit dat er al minstens 5 decennialang woningnood is in Nederland.

  Met een beetje goede wil kan 1 kabinet dit in 4 jaar tijd omdraaien. Schaf de verhuurdersheffing af, stop de huurverhogingen, en bouw simpel meer betaalbare huurwoningen om aan de werkelijke vraag tegemoet te komen.

  Maar willen ze dat ook?

  De afgelopen dagen termen gelezen in de media over de ‘huizenmarkt’ zoals ‘droogkoken’, ‘implosie’ en ‘exploderende prijzen’ deze termen worden nu voor het eerst gebruikt.

  Een land is slechts zo welvarend als dat het voor de meest kwetsbare groepen in de samenleving zorg draag voor tenminste een dak boven het hoofd, dat is een van de kerntaken van de overheid en onderdeel van het sociale contract welke burgers hebben met een overheid.

  “De NVM vindt dat er meer huizen gebouwd moeten worden zodat aan de vraag kan worden voldaan. “Om te voorkomen dat de woningmarkt tot stilstand komt en dat de prijzen exploderen, moeten gemeenten, ontwikkelaars en makelaars hun beste beentje voorzetten om straks 18 miljoen Nederlanders een woning te bieden”, zegt NVM-voorzitter Ger Jaarsma.”

  nos.nl/artikel/218…prijsstijgingen.html

 305. Nico de Geit Zegt:

  Latida: De uitdaging is zó groot, dat het een actieve rol vraagt van ons als gemeente, de regio, provincie en het rijk.””

  Die eigenaar moet dat gewoon gaan doen, saneren in veel gevallen. Wie die eigenaar ook mag zijn.

  Ik blijf daar ver bij weg. Muppets bieden altijd meer omdat ze totaal geen zicht hebben op de enorme kosten van sanering. Ze hebben een lekkere positieve roze bril op.

  Voor saneringsbedrijven is het gewoon werk.

  Gaan we daar straks verhalen over lezen? Over muppets die een kat in de zak kochten? Die de saneringskosten niet geheel juist hebben ingeschat? Die zich hebben laten misleiden door de bank, makelaars en adviseurs betaald door de bank?

  Hele boerderij voor € 500,–??

 306. Nico de Geit Zegt:

  ING is eigenaar geworden van het Vestagebouw nadat Westermeijer, een OG-speculant failliet ging. Het Vestagebouw is een rijksmonument. Dat houdt dus in dat de eigenaar, ING, vrijwel zeker gedwongen kan worden het pand te onderhouden.

  Het staat al jaren te koop. Af en toe komt er iemand voorbij met een idee, maar dat gaat dan weer niet door.

  upload.wikimedia.o…ouw_Willemsplein.JPG

  Hoe gaat het verder met de OG-speculanten die nog niet failliet zijn? Als de inkomens (flink) gaan stijgen komt het vast goed. Anders zijn ze failliet en de bank zit met een miljoenenstrop, per geval.

 307. Mrgalak Zegt:

  Nico de Geit:
  Stel: een pensioenfonds wil een woonwijk bouwen. Er is een weiland beschikbaar, landbouwgrond voor vijf euro de meter. Maar hoooo, daar is de overheid, en maakt van die vijf euro driehonderd euro. Voor het ‘bouwrijp’ maken van de grond.

  Het gaat helemaal niet om bouwrijp maken maar om het vullen van de overheidskas. Door dat graaien wordt wonen zo duur dat de woningen gesubsidieerd moeten worden. Was het niet beter geweest om wat terughoudender te zijn als overheid?

  Ooit spaarde je voor je woning, of je leende. Het geld dat je leende kwam van gepensioneerden. Zij ontvingen op die manier rente op hun vermogen en betaalden daarmee hun oude dag.

  Toen kwamen met banken met ‘geld uit het niets’. Dat leenden ze uit tegen rente. Gespaard geld van ouderen werd waardeloos – de rente ging naar nul, netto onder nul.

  Een weg terug is er nauwelijks. Iedere betrokken partij is verslaafd geraakt aan het geld. Een piramidespel heeft nieuwe deelnemers nodig om overeind te blijven. Ze zijn zelfs zo gek om deelnemers te halen uit de derde wereld omdat de autochtonebevolking te weinig kinderen neemt. Ik denk dat dat niet goed af gaat lopen.

  Werk aan je exit, breng je schaapjes op tijd op het droge en red jezelf. Als het systeem ontploft moet het niet mijn probleem worden.

  Dit klinkt goed, maar er valt niet zomaar aan dit systeem te ontsnappen. De meeste mensen moeten wel geld verdienen om te overleven, en ook ergens wonen. Laat dit nu de kluisteren zijn die ons vastgeketend houden.

 308. Maria Zegt:

  Latida: “,,Er gaat de komende jaren veel veranderen in het buitengebied. De uitdaging is zó groot, dat het een actieve rol vraagt van ons als gemeente, de regio, provincie en het rijk.””

  Volgens mij ligt die uitdaging ook bij de Rabobank!!

 309. Latida Zegt:

  Als de overheid echt het eigen woningbezit wil bevorderen, dan zou ze morgen nog een wet kunnen maken dat iedereen die 30 jaar lang huurt de woning kado krijgt van de gigantische wongbouwverenigingen die met belastinggeld zijn ontstaan en grootgegroeid.

 310. Latida Zegt:

  Dat kan immers makkelijk uit de verhuurdersheffing betaald worden.

 311. Latida Zegt:

  Iets voor het COA misschien?

  rtlz.nl/life/famil…utels-in-bij-de-bank

 312. maff Zegt:

  Ondertussen in Grunn

  ‘In Groningen komt 20 procent van de verkochte woningen in handen van een belegger, ‘

  Gemeenteraad strenger voor huisjesmelkers stad Groningen

  dvhn.nl/groningen/…ningen-22372804.html

 313. maff Zegt:

  ps: …wees er snel bij!…

  🙂 and beware of them birdies s-media-cache-ak0.…humor-early-bird.jpg

 314. maff Zegt:

  ‘ Mensen zitten namelijk niet vast in hun woning, ze zitten vast in hun hypotheek ‘

  Voor goed hypotheekadvies moet je meer dan 500 vragen stellen

  amweb.nl/financiel…gen-stellen-10199346

 315. maff Zegt:

  Grace is 25. Her student debt: £69,000

  ‘ With graduates facing a lifetime of debt – at 6.1% interest – pressure is growing for a rethink on tuition fees and maintenance loans ‘

  theguardian.com/ed…aduates-tuition-fees

 316. maff Zegt:

  maff: Grace is 25. Her student debt: £69,000

  En vast zit het draadje, misschien komt het nog

 317. maff Zegt:

  1 Euro =
  0.884070219 British pounds

 318. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: En verder kijkt de gemiddelde huiseigenaar niet. Waar moet een huiseigenaar naartoe als zijn inkomen wegvalt? Naar het UWV, klaar.

  Ja, want als je werkloos wordt kom je natuurlijk nooit meer aan het werk. Dan kom je uiteindelijk in de bijstand, moet je je huis verkopen en blijf je met een restschuld zitten. Want dat huis staat vanzelfsprekend onder water, omdat er een volledig aflossingsvrije hypotheek op zit.

  Wat een muppets die huiseigenaren, tjongejongejonge…

 319. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Wat een muppets die huiseigenaren, tjongejongejonge…

  Voorbeelden genoeg.

 320. ps Zegt:

  maff, 🙂

  …agge ma happy bent…
  s-media-cache-ak0.…litical-cartoons.jpg

 321. Arjan Zegt:

  Latida: de gigantische wongbouwverenigingen die met belastinggeld zijn ontstaan en grootgegroeid.

  Oh begrijp ik hieruit dat je voor meer particuliere verhuur bent?

 322. Nico de Geit Zegt:

  ING: Huizenprijzen stijgen met 7 procent
  Koper meer kwijt aan hypotheeklasten

  Terwijl de huizenprijzen naar verwachting met gemiddeld 7% stijgen in 2017, en met 5% in 2018, neemt de betaalbaarheid van woningen af, voorspelt het ING Economisch Bureau.

  Dit betekent dat starters die een woning met een gemiddelde prijs kopen, een groter deel van hun inkomen kwijt zijn aan hypotheeklasten.

  Als de aflossing in de hypotheeklasten (kopers zijn sinds 2013 verplicht af te lossen) niet wordt meegeteld, ontstaat een veel rooskleuriger beeld. Aan rentebetalingen zijn woningeigenaren slechts 9% van hun inkomen kwijt.

  telegraaf.nl/dft/g…ning_neemt_af__.html

 323. Nico de Geit Zegt:

  De vrouw (de 70-jarige campingbeheerder) wilde een gesprek aangaan met de eigenaars van de rottweiler, een stel dat een chalet huurde op het park. Toen ze op het terrein kwam vloog de hond haar direct aan, zonder dat er een woord gewisseld was.

  gelderlander.nl/ri…ar-de-keel~a6cbcb59/

  Niet in een of ander Amerikaans trailerpark, maar op recreatiepark Het Zwanemeer in Ingen.

  images4.persgroep.…d7f&quality=0.9

 324. Nico de Geit Zegt:

  Gecreëerde schaarste, stijgende huizenprijzen, aso’s op recreatieparken. Nederland 2017.

 325. Dr.t Zegt:

  Nico de Geit:
  Gecreëerde schaarste, stijgende huizenprijzen, aso’s op recreatieparken. Nederland 2017.

  Op deze site zijn ook genoeg aso’s die beginnen de schelden, als ze het even niet meer weten.
  Fijn dat het besef er is, dat aso’s overal te vinden zijn, ook onder de niet gekleurde medemens,op de campings.
  Je zou overigens eens een aantal boeken over white trash of criminele nederlanders moeten lezen.
  De criminele (autochtone) familienamen van 100 jaat geleden doen het in het heden vaak net zo beroerd.

  Het is niet van 2017 en het is niet aan een kleurtje gebonden.
  Zelfs het je afzetten van bevolkingsgroepen of het creëren van een zondebok is van alle
  tijden.
  De mens is over het algemeen onnozel en geeft liever iemand anders de schuld, dan zich te moeten verdiepen in complexere verhoudingen.

 326. Dr.t Zegt:

  Of beter gezegd de mens is weliswaar (DNA) ) voorgeprogrammeerd om strijd tegen anderen te leveren en zichzelf in dualiteit te beleven.
  In zoverre Nico is het heel normaal te denken wat jij denkt.. Het ego is immers gericht op zelfhandhaving (red jezefl).
  Echter op een fundamenteel niveau is er eenheid en stelt het ego niet al te veel voor.
  Het ik besef wordt steeds meer gezien als een noodzakelijke illusie. Het is weliswaar een nuttige bijproduct, maar het blijft letterlijk een hersenspinsel. Een gedachte, zoals alles wat je ziet ruikt, proeft en ervaart een projectie is van het brein.
  99 procent van ons gedrag wordt door onbewuste processen bepaald.
  Op een fundamenteek niveau is er alleen maar eenheid en alles wat er gebeurd geschiedt ook vanuit eenheid: vorming van dna, de moleculen en energievelden waaruit je bestaat, het voedsel dat je tot je neemt, zelfs de gedachten die iniemands hoofd opkomen, zijn spontaan en volkomen zonder controle ,er is niets indivueels aan.
  Het DNA is een soort ponskaartje dar een illusie van afgescheidenheid en bewustzijn doet ontstaan.
  Het ik is een machine die achter alles wat spontaan gebeurd, zegt: dat heb ik gedaan.

  Het leveren van strijd is voorgeprogrammeerd maar leidt alleen maar tot meer ellende (andere gaan jou weer aanvallen).

  Einstein: de werkelijkheid is een hardnekkige illusie.:
  Dat inzien geeft wellicht wat rust en minder reden ‘je’ zo af te zetten.

 327. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: Gecreëerde schaarste, stijgende huizenprijzen, aso’s op recreatieparken. Nederland 2017.

  En Geit zit nog steeds in z’n huurhutje te wachten op het volgende ideale instapmoment.

 328. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: En Geit zit nog steeds in z’n huurhutje te wachten op het volgende ideale instapmoment.

  Er komt helemaal geen gunstig instapmoment meer. Ik blijf gewoon lekker zitten. Misschien ga ik verkassen, over tien jaar of zo. Misschien ook niet.

  Vandaag weer heel wat te koop borden gezien die er al heel lang stonden. Nog steeds geen koper. 7% erbij dit jaar, 2018 5% erbij (aldus ING). Dan zouden die woningen toch ooit een keer verkocht moeten worden?!

  Al die villa’s van 8 ton plus, het is gewoon lastig.

  Wat moet ik dan? Iets vrijstaands kopen voor 500k, verbouwen voor 150k? Ik moet ook nog een keer met pensioen, en AOW is er vrijwel zeker niet voor mij, wel de eigen woning in box 3. Slechte deal dus.

  Dr.t: genoeg aso’s

  Zijn er grotere schoften denkbaar dan Gutmenschen?

 329. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: Wat moet ik dan? Iets vrijstaands kopen voor 500k

  Waarom verhuis je niet naar een krimpregio? Genoeg vrijstaande huizen te koop voor de helft van het geld waar niks meer aan hoeft te gebeuren. Ben je ook verlost van al die allochtonen waar je zo’n last van zegt te hebben.

 330. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Waarom verhuis je niet naar een krimpregio? Genoeg vrijstaande huizen te koop voor de helft van het geld waar niks meer aan hoeft te gebeuren. Ben je ook verlost van al die allochtonen waar je zo’n last van zegt te hebben.

  A. Ik zit hier prima. B. Je snapt ‘de last’ van allochtonen niet.

 331. Dr.t Zegt:

  Ach die hele term ‘aso’ zou ik liever niet willen gebruiken.
  Mensen functioneren binnen een context. Vaak is het de comtext die bepaalt.
  Niemand zit te wachten op een scheiding, ontslag of ziekte.Toch gebeurt het , iedereen kan het overkomen en voor je het weet ben jij dan degene die op een camping is beland.
  Iedereen wil geluk, maar de evolutie is niet op ingericht op het individuele welzijn.

  Als je de dingen geisoleerd opvat, kun je een ander iets aan rekenen.
  Dan helpt als je ergens een ettiketje op kan plakken (Gutmensch Aso),
  Dat houdt het overzichtelijk, maar met begrip of zoeken naar fundamentele waarden heeft het niets te doen.

 332. Latida Zegt:

  “Tussen 2013 en 2016 steeg de betaalbaarheid van woningen omdat kopers de stijgende huizenprijzen konden compenseren met dalende rentes. Aan dat laatste is een eind gekomen terwijl de huizenprijzen nog steeds als een speer omhoog gaan door het almaar dalende aanbod en een stijgende vraag.

  Als de aflossing in de hypotheeklasten (kopers zijn sinds 2013 verplicht af te lossen) niet wordt meegeteld, ontstaat een veel rooskleuriger beeld. ”

  telegraaf.nl/dft/g…ning_neemt_af__.html

 333. Tijl Zegt:

  Arjan: Oh begrijp ik hieruit dat je voor meer particuliere verhuur bent?

  Ik zou een nieuwe politieke partij beginnen als ik jou was, speciaal voor alle mensen die menen het recht te hebben om grof geld te verdienen aan het feit dat iedereen moet wonen. Pas wel op dat je geen criminele organisatie wordt zoals de VVD.

 334. Tijl Zegt:

  Ik voorspel vanaf begin december 2017 een enorme toename in het aantal verkochte woningen. Vanaf 1 oktober is het namelijk verplicht om je te registreren wanneer je meedoet met AirBNB, tel daar het maximum van 60 dagen bij op.

  De truc gaat natuurlijk worden dat je onderling in je vrienden klupje om de twee maanden je pandje verkoopt en zelf het pandje koopt van iemand anders in de kring. Zorg dat je 5 vrienden hebt die meedoen en je zit het hele jaar gebakken.

 335. Tijl Zegt:

  Vergeten te melden dat dit alles in Amsterdam gaat spelen.

 336. Arjan Zegt:

  Tijl,

  Wat zit je nou te bazelen? Ik stel gewoon een vraag aan Latida. Meer niet.

 337. Arjan Zegt:

  Nico de Geit:

  A. Ik zit hier prima.

  Geloof er niets van.

 338. Tijl Zegt:

  Arjan:
  Tijl,

  Wat zit je nou te bazelen? Ik stel gewoon een vraag aan Latida. Meer niet.

  Jouw positie in het geheel is erg duidelijk. Doe niet net alsof je neus bloed.

 339. dr.t Zegt:

  Tijl: Jouw positie in het geheel is erg duidelijk. Doe niet net alsof je neus bloed.

  Beste Tijl,

  Een cursus begrijpend lezen helpt je wellicht verder Iemand poneert een stelling, je stelt een vraag, of wisselt argumenten uit. Argumenten kun je wegen, nieuwe perspectieven ontstaan. Vervolgens kun je het dan wel of niet met elkaar eens zijn. Dat laatste is nog het minst interessant.
  Je kunt wel je best doen om steeds je eigen belang voor op te stellen en je omgeving naar je hand te zetten, maar dat doen anderen je vrolijk na en bereiken wat je wilt gaat je echt niet lukken.
  Die strijd van je stelt niet zoveel vooren is inhoudelijk niet al te boeiend.
  Daar valt vast iets meer van te maken, dan alleen maar het proberen te winnen en als het níet lukt dan maar op de persoon te spelen.

 340. Steven Zegt:

  Dr.t: Je zou overigens eens een aantal boeken over white trash of criminele nederlanders moeten lezen.

  Ik zou het ook niet leuk vinden als de white trash massaal in Nederland komt vanuit Amerika met al hun vervelende gewoontes. Wapens in huis, grote stinkende pick-up trucks voor de deur ,niet willen werken, maar liever zuipen, drugs gebruiken en zich obese vreten en zo. Het gaat ook niet om het kleurtje, maar om IQ en gedrag wat niet na een generatie opeens weg is.

  Hier weer een voorbeeld van een groep die onverbetelijk is (lijkt het in ieder geval): joostniemoller.nl/…eem-extreem-laag-iq/

 341. Steven Zegt:

  die site overigens zo maar gegoogled. (ik kom daar verder nooit op)

 342. maff Zegt:

  Bill Gross ziet recessiegevaar door stijgende rente

  fondsnieuws.nl/nie…door-stijgende-rente

  ‘ Hij waarschuwt dat het risicovol is om op historische modellen te vertrouwen in een periode van buitengewoon monetair beleid.’

  Ps 🙂 in models we trust https://i.ytimg.com/vi/S8hEixdsZBI/hqdefault.jpg

 343. maff Zegt:

  Gepikt van Tufkaj 🙂

  ONDERZOEK PRIJSVORMING AMSTERDAMSE HUURMARKT

  vastgoedactueel.nl….WXDtdqVQFn4.twitter

 344. maff Zegt:

  ‘Blijvende onzekerheid rond bankenhervorming heeft negatieve impact op economie’

  accountancyvanmorg…-impact-op-economie/

  Delay and pray 😉 newtimes.co.rw/fil…CART-04-MARCH-16.jpg

 345. maff Zegt:

  Aardwarmtewinning en de schokjes

  Grunn panikeert

  Commentaar: Aardwarmte is riskante parel

  dvhn.nl/extra/Comm…-parel-22362374.html

 346. maff Zegt:

  Minder dan 40% nieuwe hypotheken gesloten met NHG

  amweb.nl/financiel…ten-met-nhg-10199610

  Einde Ponzi modelletje ? 😉

 347. maff Zegt:

  Hiernaast in de twittertjes

  Huizenprijs in de NL is nu 7.3 X MODAAL

  Wie verzint zoiets ?

 348. maff Zegt:

  ps: …agge ma happy bent…

  🙂 timeless lefthandedtoons.co…ns/drew_wormhole.gif

 349. Steven Zegt:

  maff: Huizenprijs in de NL is nu 7.3 X MODAAL

  7,3 bruto lonen waarschijnlijk. Raar dat ze het nooit over netto lonen hebben.
  Bij netto lonen zit je met een geleend huis al rond de 10 jaarsalarissen in de min of zo. (je moet dat maar willen om jezelf “eigenaar” te kunnen noemen; terwijl je dus zwaar in de schuld staat)

 350. Arjan Zegt:

  dr.t: Beste Tijl,

  Een cursus begrijpend lezen helpt je wellicht verder Iemand poneert een stelling, je stelt een vraag, of wisselt argumenten uit. Argumenten kun je wegen, nieuwe perspectieven ontstaan. Vervolgens kun je het dan wel of niet met elkaar eens zijn. Dat laatste is nog het minst interessant.
  Je kunt wel je best doen om steeds je eigen belang voor op te stellen en je omgeving naar je hand te zetten, maar dat doen anderen je vrolijk na en bereiken wat je wilt gaat je echt niet lukken.
  Die strijd van je stelt niet zoveel vooren is inhoudelijk niet al te boeiend.
  Daar valt vast iets meer van te maken, dan alleen maar het proberen te winnen en als het níet lukt dan maar op de persoon te spelen.

  Ik was oprecht benieuwd naar Latida’s visie op de woningmarkt. In haar posts (die erg breed van onderwerp zijn) gaf ze er dit keer de vetgemeste woningstichtingen ervan langs. Dan vraag ik mij af, wat zit daar achter? Ben je voor kleinere woningstichtingen, voor meer marktwerking in de woningverhuur, iets anders?

  Helaas heeft ze niet het fatsoen op mijn vraag te antwoorden, maar blijft ze stug doorgaan met het aan één stuk door posten van negatief nieuws over de woningmarkt en Nederland in het algemeen. Een land waar menigeen hééél graag zou willen wonen. Een land dat in vele internationale lijsten in de top 3 scoort van beste landen. De zeepbeller blijft echter in het negatieve hangen en is niet in staat nuchter en genuanceerd de situatie te beschouwen, laat staan een inhoudelijk tegenargument in te brengen.

  Ik heb altijd geponeerd dat er echt een gebrek is aan fatsoenlijke, betaalbare huurwoningen. Meer vrijesectorhuur leek mij de oplossing, maar aan de andere kant leidt deregulering ook tot ellende. In Duitsland schijnt het in ieder geval goed te werken.

  Vraag is dan, komt dat door de huidige situatie van schaarste, verstoring van de woningmarkt, het gebrek aan regelgeving? Het zouden interessante onderwerpen zijn om het over te hebben, maar veel zeepbellers zijn helaas niet in staat om op inhoud een discussie te voeren en komen niet verder dan wat gescheld.

 351. Arjan Zegt:

  cbs.nl/nl-nl/nieuw…en-8-procent-duurder

  Dat worden straks 2 kratten bier Steven 😉 Eén mag naar het noorden en de ander naar het zuiden van het land.

 352. Steven Zegt:

  Arjan,

  Geen probleem. Kan ik makkelijk betalen. Mijn huurwoning is gelukkig nauwelijks duurder geworden. (arme kopers)

 353. Arjan Zegt:

  Steven: Geen probleem. Kan ik makkelijk betalen. Mijn huurwoning is gelukkig nauwelijks duurder geworden. (arme kopers)

  Top! 🙂

 354. Luisindepels Zegt:

  Steven: 7,3 bruto lonen waarschijnlijk. Raar dat ze het nooit over netto lonen hebben.
  Bij netto lonen zit je met een geleend huis al rond de 10 jaarsalarissen in de min of zo. (je moet dat maar willen om jezelf “eigenaar” te kunnen noemen; terwijl je dus zwaar in de schuld staat)

  Christus, hebbie weer gezopen ofzo? Over deze dommigheden hebben we het afgelopen jaren meerdere keren gehad. Paar maanden geleden heb ik je nog de werkelijke data laten zien en nu kom je weer met deze domme uitspraken. En dat voor iemand met zo’n schrikbarend hoog IQ. Niet te filmen dit, werkelijk waar…

 355. Steven Zegt:

  Luisindepels: Christus, hebbie weer gezopen ofzo?

  Ja klopt.. vrijdag avond in het zonnetje. Hier kan je het overigens ook makkelijk zien: florius.nl/hypothe…wE&gclsrc=aw.ds

  Maar goed. 7,3 netto jaarsalarissen in de min is ook veel. 😉

 356. Nico de Geit Zegt:

  Aan de vooravond van zijn vijftigste verjaardag ziet het leven er somber uit voor tennislegende BORIS BECKER. Niet alleen moet hij een onvoorstelbaar vermogen van 160 MILJOEN euro hebben verloren, hij maakte volgens een voormalige zakenpartner ook nog eens tientallen miljoenen schuld.

  telegraaf.nl/prive…_BORIS_BECKER__.html

 357. ps Zegt:

  maff, 🙂

  …het ware monster heet…?
  dewereldmorgen.be/…nda-van-de-eurogroep

 358. ps Zegt:

  maff, 🙂

  …als het maar holy is…
  s3.amazonaws.com/l…khole-blnn12_low.jpg

 359. Nico de Geit Zegt:

  Oplettende campinggasten in Winterswijk hebben ervoor gezorgd dat een ernstig verwaarloosd jongetje bij zijn ouders is weggehaald.

  telegraaf.nl/binne…en_op_camping__.html

  Camping als opvang voor mensen met problemen?

 360. james Zegt:

  Zoek een leuk pied-a-terre in Amsterdam Zuid. Deze net verkocht (binnen 4 weken)! Maar die prijs gaat me echt te ver hoor! 74 m2, 799 K

  funda.nl/koop/amst…willemsparkweg-50-i/

  Da’s alleen voor zuinige grootverdieners (met een erfenisje toe) als Geit en Steven weggelegd.

 361. dr.t Zegt:

  Arjan 229

  Een oplossing zou het loslaten van de onbeperkte huur bescherming kunnen zijn.
  Bijvoorbeeld door toe te staan om contracten voor bepaalde duur af te sluiten,
  Of srrengere regels bij overlast.
  Dat komt asociaal,over, maar het tegendeel is waar.
  In België geldt zo’n systeem, met als gevolg een groter en goedkoper aanbod van huurwoningen. Dan is het ook niet zo’n probleem om een huurwoning te verlaten.

  Ik vermoed dat de regels om huurders te beschermen averrechts uitpakken.
  De particuliere huursector zou kortom met het schrappen van enkele regels, flink uitgebreid te worden, zodat huurders makkelijker kunnen in- en uitstappen.

 362. Eric406 Zegt:

  dr.t:
  Arjan 229

  Een oplossing zou het loslaten van de onbeperkte huur bescherming kunnen zijn.
  Bijvoorbeeld door toe te staan om contracten voor bepaalde duur af te sluiten,
  Of srrengere regels bij overlast.
  Dat komt asociaal,over, maar het tegendeel is waar.
  In België geldt zo’n systeem, met als gevolg een groter en goedkoper aanbod van huurwoningen. Dan is het ook niet zo’n probleem om een huurwoning te verlaten.

  Ik vermoed dat de regels om huurders te beschermen averrechts uitpakken.
  De particuliere huursector zou kortom met het schrappen van enkele regels, flink uitgebreid te worden, zodat huurders makkelijker kunnen in- en uitstappen.

  Door de huurbescherming is het niet mogelijk om de huurders eruit te gooien als de verhuurder iemand gevonden heeft die een tientje meer wil betalen. Mensen voelen zich ook meer betrokken, als ze weten dat ze ergens jaren kunnen wonen. Er moet nou niet opeens worden gedaan of de huurders de oorzaak van de eeuwigdurende woningcrisis zijn. Er is een vrije keuze tussen huren en kopen, en zolang iemand de huur netjes op tijd betaald, is er geen enkele reden om hem het leven zuur te maken.
  Waar ik wel voorstander van ben, is huursubsidie te beperken als mensen in een te groot huis wonen. Aantal bewoners + 1 = aantal slaapkamers. Voor elke slaapkamer meer, zou de huursubsidie verminderd kunnen worden. Tevens zou hra beperkt moeten worden tot prijs van een gemiddelde woning. Nog beter zou zijn de hra helemaal af te schaffen voor hypotheken met een lage rente. Meer huizen bouwen waar vraag naar is. En minder mensen naar binnen halen.

 363. maff Zegt:

  ps: …als het maar holy is…

  🙂 holy crap myhome.iolfree.ie/…/Images/Wormhole.gif

 364. maff Zegt:

  ‘Stop met ons weg te jagen uit de stad’

  parool.nl/opinie/-…it-de-stad~a4507614/

 365. maff Zegt:

  Back to the basic 😉 prehistoric hoarder spudcomics.com/com…11-08-18-hoarder.png

  Banken horten immer mehr Bargeld ( twittertjes )

  ‘ zehn Milliarden Euro in ihren Tresoren zusätzlich gelagert, um Negativzinsen zu entgehen ‘

  faz.net/aktuell/wi…118962.html?GEPC=s30

 366. Nico de Geit Zegt:

  maff: Banken horten immer mehr Bargeld

  Pakhuizen vol met geld. Je kunt je afvragen wat het geld nog waard is. Als je er een huis mee wilt kopen heb je kruiwagens vol met geld nodig.

 367. ps Zegt:

  maff, 🙂

  …en het neefje van Einstein zegt:
  s3.amazonaws.com/l…uest-wpr0172_low.jpg

 368. maff Zegt:

  ps,

  🙂 en wees er maar snel bij i.dailymail.co.uk/…0578-945_472x670.jpg

 369. adamus Zegt:

  Eric406,

  wat beter is? Hij wajong, zij 4 dagen haarwasser voor min.loon, kind op komst…..kopen huurwoning in Arnhem…..jawel ‘in het goede deel’….enne ‘s ochtends de pretscan en ‘s middags een huis uit 1968….de toekomst is een open boek als je 22 bent!

 370. adamus Zegt:

  Nico de Geit:
  Aan de vooravond van zijn vijftigste verjaardag ziet het leven er somber uit voor tennislegende BORIS BECKER. Niet alleen moet hij een onvoorstelbaar vermogen van 160 MILJOEN euro hebben verloren, hij maakte volgens een voormalige zakenpartner ook nog eens tientallen miljoenen schuld.

  telegraaf.nl/prive…_BORIS_BECKER__.html

  straks woont Boortje ook nog in de bezemkast.

 371. maff Zegt:

  Big freezzzz in aantocht ?

  EU wil bankruns voorkomen door banktegoeden te blokkeren

  marketupdate.nl/ni…goeden-te-blokkeren/

  Ps 🙂 de schurkjes tomheneghanbriefin…eforamerica__com.png

 372. ps Zegt:
 373. maff Zegt:

  ‘ Het doorsneevermogen in Nederland (eigen woning niet meegerekend) is bijna gehalveerd sinds de crisis en groeit al een paar jaar niet.’

  Financiële fragiliteit
  Schaatsen op dun ijs

  https://www.groene.nl/artikel/schaatsen-op-dun-ijs

 374. ps Zegt:
 375. maff Zegt:

  En van wie zijn eigenlijk jouw centjes op een spaarrekening ?

  ‘ Spaarrekeningen zijn kredieten aan de bank en
  rekeninghouders kunnen geen aanspraak maken op dat geld.’

  Schmulletje volgt

 376. maff Zegt:

  maff: Schmulletje volgt

  Hoop ik 🙂

  schmulladdertjeond…ud.html#comment-form

 377. maff Zegt:
 378. maff Zegt:

  #allesdoordehelft

  Doorsneevermogen

  Van 47k naar 17.3k

  3.bp.blogspot.com/…anuari-17-02-02.jpeg

 379. Latida Zegt:
 380. Latida Zegt:

  maff:
  ‘ Het doorsneevermogen in Nederland (eigen woning niet meegerekend) is bijna gehalveerd sinds de crisis en groeit al een paar jaar niet.’

  Financiële fragiliteit
  Schaatsen op dun ijs

  https://www.groene.nl/artikel/schaatsen-op-dun-ijs

  Goed artikel weer in de Groene, dank

  ” In 2015 rapporteerde het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) dat een vijfde van de Nederlandse huishoudens momenteel geen enkele financiële reserves heeft. Nog eens dertig procent heeft een buffer van minder dan tweeduizend euro. Een ‘modaal salaris’ – ongeveer tweeduizend euro – klinkt geruststellend. Jan Modaal dat is de buurman, de hardwerkende Nederlander die leeft naar wat het loonstrookje toestaat. Tegelijk is ‘modaal’ een bedrag dat de helft van de bevolking niet kan opbrengen als dat inkomen voor een maand zou wegvallen.

  In de wetenschappelijke literatuur bestaat hier een term voor: financiële fragiliteit. Het is als porselein met onzichtbare breuklijntjes: op het oog degelijk, maar het breekt bij het geringste stootje. De maandelijkse kosten kunnen worden voldaan, maar dat is het dan ook. Volgens het Sociaal en Cultureel Planbureau heeft één op de drie huishoudens niet genoeg geld om bijvoorbeeld de wasmachine te repareren, versleten meubels te vervangen of elk jaar een weekje op vakantie te gaan. Het Nibud becijferde vorig jaar dat bijna een kwart van de Nederlanders structureel moeite heeft om rond te komen. Al deze verschillende cijfers wijzen erop dat veel Nederlandse gezinnen een fragiel bestaan leiden.”

 381. Voerman Zegt:

  Welwel……..

  Ons speeltje was zomaar onaangekondigd een dagje of vijf uit de lucht.

  Eens…
  Op een dag, misschien heel binnenkort…
  Even onaangekondigd…

  Volgt de grote verdwijntruck, en zien we hem nooit meer terug.

  Een zee van raadsels, vragen en leugens achterlatend.

 382. Nico de Geit Zegt:

  Record. Huizen duurder dan OOIT

  Gefeliciteerd Nederland, we hebben er weer een record bij. De gemiddelde woningprijs is op zijn allerhoogst ever ooit. Voor een huis betaal je op dit moment 260.750 euro. Het oude record (uit 2008, dus net voor de economische/financiële/euro/huizencrisis) was 254.750.

  geenstijl.nl/51378…nog_eens_heel_groot/

 383. Steven Zegt:

  Nico de Geit: De gemiddelde woningprijs is op zijn allerhoogst ever ooit.

  Daarom toch nog maar even huren in plaats van kopen. 🙂

 384. Steven Zegt:

  Als een fiets 5000 euro kost zou ik hem ook huren.

 385. Arjan Zegt:

  Voerman,

  Ja, dit is de tweede keer in korte tijd. Drie keer is scheepsrecht?
  Nico de Geit,

  Dom dat ze altijd over nominale huizenprijzen blaten. Wat heb je daar aan?

 386. maff Zegt:
 387. maff Zegt:

  Robots Alice en Bob beginnen geheimtaal: experiment stilgelegd

  ad.nl/wetenschap/r…stilgelegd~ac939eec/

  Ps 🙂 het grote brein redditupvoted.file…38;h=200&crop=1

 388. maff Zegt:

  VAN DE INKOOPMANAGERS ZAL HET NIET KOMEN Kees de Kort

  bnr.nl/opinie/kees…s-zal-het-niet-komen

  UK ‘ De discussie is nu: hoe hoog moeten de schulden zijn, voordat er problemen ontstaan.’

  Is daar ook een modelletje voor ?

 389. maff Zegt:

  Gratis mobiele wasserette helpt arme Griek aan schone kleren

  nos.nl/nieuwsuur/a…n-schone-kleren.html

 390. ps Zegt:

  maff,
  maff,
  🙂

  …het grote brein van de makelaar heeft een opportunity voor Humpty Dumpty…
  glasbergen.com/wp-…estate/toon-2059.gif

 391. maff Zegt:

  Ook de huurprijzen buiten de Randstad exploderen

  trouw.nl/home/ook-…exploderen~a042c652/

  ps,

  🙂 the bright side of life s3.amazonaws.com/l…les-mbcn2530_low.jpg

 392. Dr.t Zegt:

  Nico de Geit:
  Record. Huizen duurder dan OOIT

  Gefeliciteerd Nederland, we hebben er weer een record bij. De gemiddelde woningprijs is op zijn allerhoogst ever ooit. Voor een huis betaal je op dit moment 260.750 euro. Het oude record (uit 2008, dus net voor de economische/financiële/euro/huizencrisis) was 254.750.

  geenstijl.nl/51378…nog_eens_heel_groot/

  Goh Nico dat je het erkent. Nu valt wel je argument, ik ga niets kopen zolang de tendens dalende is weg.
  Wat eigenlijk een raar argument was, want juist als de prijs daalt, kun je het beste instappen..

 393. maff Zegt:

  Filmpje ……….. Sassen on deflation, twittertjes

  tradeidee.nl/video…glocomnet-deflation/

  Uiteraard hebben we recht op deflatie, maar dat mag niet van de ECB 😉

 394. Nico de Geit Zegt:

  Dr.t: Goh Nico dat je het erkent.

  Op Geenstijl doen ze net alsof we weer op het prijspeil van 2008 zitten. Dat is niet zo, zeker niet in het hogere segment. Misschien in Amsterdam-Centrum en enkele andere specifieke locaties.

  De waarheid is dat we weer op het prijspeil zitten van ongeveer 15 jaar geleden en dat de inkomens maar niet willen stijgen.

  De hele economie draait op het geldinfuus van goedkoop geld. Er moeten burgers gevonden worden die een mega-schuld op hun naam willen zetten. Tonnen. Wie wil zoiets? Burgers zijn alleen tot zo’n slechte deal bereid als ze er een woning voor terug krijgen. ‘Een altijd in waarde stijgende woning, een geldmachine’.

  De Geit blijft daar ver bij weg. Geen mega-schuld op mijn naam. De lange termijn indicatoren voor dit land zijn niet best, te veel ouderen, mensen uit de derde wereld met een laag iq, krankzinnige alleenstaande vrouwen, enz.

  Een enorme last van een groeiende onderklasse terwijl er steeds minder capabele werkers komen. Dat leidt dan tot mobiele wasserettes.

  Als de zon schijnt lijkt het een oase, maar als de zon achter de wolken verdwijnt blijkt het een ellendig moeras. Zalig is hij die dan zijn biezen kan pakken.

 395. BBB Zegt:
 396. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: groeiende onderklasse

  Ik kom eigenlijk nooit iemand tegen die zichzelf daartoe rekent.

 397. BBB Zegt:

  Over een tijdje zullen we inzien welke schade de babyboomgeneratie heeft toegebracht aan de samenleving in Nederland. Gastarbeiders, gasbaten, studiefinanciering, zorg, vut, AOW, eindloonpensioen, de euro, EU. Op de korte termijn heeft de babyboomer van deze zaken kunnen profiteren. De lange termijn ellende die hierdoor is ontstaan is voor hun eigen kroost. Over een tijdje zullen we het inzien. Nederland is een zinkend schip.

 398. BBB Zegt:

  2030

 399. Nico de Geit Zegt:

  maff:
  Gratis mobiele wasserette helpt arme Griek aan schone kleren

  nos.nl/nieuwsuur/a…n-schone-kleren.html

  Het ziet er naar uit dat veel ouderen van de generatie niks in echte armoede terecht komen op hun oude dag. Als je zoiets zegt zijn er altijd wel dik gevoerde babyboomers die menen dat dat hun eigen schuld is, of dat dat niet zo is.

  Wat ik nogal eens tegenkom is dat het probleem van de onbetaalbare AOW gewoon wordt weggewuifd. Inmiddels is de VUT verdwenen en staat de AOW-leeftijd op 67. Vijf jaar pensioen weg binnen tien jaar tijd.

  Dat er straks waarschijnlijk alleen nog AOW is voor hen die het echt nodig hebben, bijstand dus, dat gaat er maar niet in. En die bijstand wordt ook uitgekleed.

  Medewerker: U heeft familie, dus dat is een voorliggende voorziening. Klop daar maar aan. En verder is er de mobiele wasserette. Tegen die tijd op rantsoen.

  En dat terwijl anderen gewoon leuke dingen doen.

 400. Arjan Zegt:

  Nico de Geit,

  Als je een pakhuis met geld hebt hoef je helemaal geen schuld te maken voor een huis.

 401. Arjan Zegt:

  Nico de Geit:

  De waarheid is dat we weer op het prijspeil zitten van ongeveer 15 jaar geleden en dat de inkomens maar niet willen stijgen.

  Idd de reële prijs ligt nog onder dat niveau. De inkomens stijgen wel. Gemiddeld.

 402. Nico de Geit Zegt:

  Arjan:
  Nico de Geit,

  Als je een pakhuis met geld hebt hoef je helemaal geen schuld te maken voor een huis.

  Ik heb dat geld nodig voor mijn oude dag. Ik ga niet al mijn geld in een woning steken – waar moet ik dan van leven straks?!

  Veel mensen gaan er nog steeds vanuit dat ze straks gewoon AOW krijgen, dat hun pensioen dik voor elkaar is. Naast voortdurend stijgende woningprijzen natuurlijk. Dat kan nog wel eens tegen gaan vallen.

 403. Voerman Zegt:

  BBB: Nederland is een zinkend schip.

  Nederland bestaat niet meer!
  Niet eens een leger om landgrenzen te verdedigen.
  Geld is door politici uitgegeven om vijandige partijen te sponsoren.

 404. ps Zegt:

  maff, 🙂

  …álways look at the bright side of life!
  s-media-cache-ak0.…02232ec21d784361.jpg

 405. ps Zegt:

  Maff, missing link!

 406. Dr.t Zegt:

  Nico ik kan je best volgen, dat je liever op je geld zit dan het uitgeeft, het is een keuze. Het fundament onder het huidige herstel is nu eenmaal niet solide.

  Overigens geloof ik niet, of beter gezegd liever niet, dat NL zo’n beroerd land is om in te wonen.
  Het zou overigens ook best wel een kunnen zijn dat de goedkope arbeidskrachten, waar je /jullie (voerman) nu op afgeven, hard nodig zijn om jullie billen te wassen , wanneer je/jullie in een verzorgingstehuis zijn beland.

 407. Nico de Geit Zegt:

  Dr.t: goedkope arbeidskrachten

  Waar hebben we het over? 800 euro per maand? Bruto? Dan wordt er niet veel belasting betaald. En waar moet iemand wonen die 800 euro per maand verdient? En dan nemen ze ook nog een dozijn kinderen, meestal zeer matig begaafd, met alles wat daaruit voortvloeit.

  Probleem is natuurlijk wel dat ze even verderop voor 400 euro per maand een hele maand werken. Renault zet niet de Marokkanen hier aan het werk maar bouwt gewoon een fabriek in Marokko. In Marokko is 400 euro per maand riant. Het schijnt dat veel mensen het in Noord-Afrika moeten doen met 50 euro per maand.

  Hoe wil Nederland dat gaan doen met die mensen uit de derde wereld? Wat er niet in zit kun je er niet uit halen, ook niet met dure en lange opleidingen.

  Je kunt ze aan het werk zetten, maar als dat massaal moet mag het niet veel kosten. Anders verdwijnt de arbeid van de lagelonenmensen naar lagelonenlanden.

 408. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: Je kunt ze aan het werk zetten, maar als dat massaal moet mag het niet veel kosten. Anders verdwijnt de arbeid van de lagelonenmensen naar lagelonenlanden.

  Duur wonen past daar niet bij.

 409. Voerman Zegt:

  Dr.t: je /jullie (voerman)

  ?

 410. Arjan Zegt:

  Nico de Geit,

  Teveel allochtonen toelaten is idd vragen om problemen, of ze nu slim zijn of niet. Criminaliteit is ook gewoon veel hoger onder deze bevolkingsgroepen. Aan de andere kant worden we massaal bejaard, wordt er geen geld meer uitgegeven (zie lage rente) en is er meer import nodig om de economie en zorg op een hoog peil te houden.

  Vwb. immigranten: selectie aan de poort zie ik als enige mogelijkheid. Iets van vluchtelingenopvang zullen we wel moeten houden.

 411. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: Duur wonen past daar niet bij.

  Oplossing zijn lagere grondprijzen. Het beste middel daarvoor is m.i. een daling van de huizenprijzen, dat werkt dan door in alle haarvaten van de woningmarkt. Maar de politieke realiteit is helaas anders…

 412. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Oplossing zijn lagere grondprijzen

  Dat is geen oplossing voor de miljardenschulden van de gemeenten.

 413. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Het beste middel daarvoor is m.i. een daling van de huizenprijzen, dat werkt dan door in alle haarvaten van de woningmarkt.

  Niet alleen de woningmarkt. Goedkoop geld wordt via de huizenmarkt in de economie gepompt. Als dat geldpompen stopt dondert de economie in elkaar.

  Het geldpompen moet hoe dan ook doorgaan. En dat gaat via de huizenmarkt. Hoe krijg je anders mensen zo gek om die mega-schuld op hun naam te zetten?!

 414. svg Zegt:

  Arjan,

  Als ze in 2000 het markermeer hadden ingepolderd dan hadden we nu met 700 vierkante kilometer extra grond gezeten , voldoende voor 350.000 huizen met infrastructuur en andere toepassingen , maar ja : natuur he, ik heb er overigens nog geen bos kunnen ontdekken, laat staan een boompje.
  Als men dan ook nog de rest van het IJsselmeer gaat inpolderen dan verdubbelen de cijfers , maar ja Nederland he, grijze natte natuur,mag niet weg.

 415. Dr.t Zegt:

  Dr.t:
  Nicoikkanjebestvolgen,datjelieveropjegeldzitdanhetuitgeeft,hetiseenkeuze.Hetfundamentonderhethuidigeherstelisnueenmaalnietsolide.

  Overigensgeloofikniet,ofbetergezegdlieverniet,datNLzo’nberoerdlandisomintewonen.
  Hetzouoverigensookbestweleenkunnenzijndatdegoedkopearbeidskrachten,waarje/jullie(voerman)nuopafgeven,hardnodigzijnomjulliebillentewassen,wanneerje/jullieineenverzorgingstehuiszijnbeland.

  trouw.nl/samenlevi…-verzorgen~a1e3b14d/

  Ik word op mijn wenken bediend.

  Er zitten trouwens wel degelijk hoog opgeleide personen onder de vluchtelingen.
  Bijvoorbeeld chirurgen, die in NL schoonmaakwerk doen.
  Bekende problemen zijn, het niet goed functioneren van diplomawaardering, je mag pas onze taal lerennadat je een status hebt gekregen en niet te vergeten discriminatie op de arbeidsmarkt.

 416. maff Zegt:

  Met nieuw gezicht wil Chinese vrouw schuldeisers ontlopen

  ad.nl/buitenland/m…s-ontlopen~ae243e8d/

  ps,

  🙂 het grote groeien
  s3.amazonaws.com/l…yed-37830126_low.jpg

 417. Nico de Geit Zegt:

  svg: Als ze in 2000 het markermeer hadden ingepolderd

  Op IJsland is plek zat. Maar ook daar: torenhoge huizenprijzen. Want?! Gewoon, huizen moeten gewoon duur zijn. Ook in Nederland is plek zat.

 418. Nico de Geit Zegt:

  Dr.t: Bijvoorbeeld chirurgen, die in NL schoonmaakwerk doen.

  Zoveel schoonmaakwerk is er nou ook weer niet. Ik moet er persoonlijk niet aan denken dat zo iemand in een Nederlands ziekenhuis terecht komt, als arts. Er lopen al te veel onbekwame lieden rond in de medische sector. En dat leidt dus tot onnodige doden.

 419. Nico de Geit Zegt:

  Dr.t: trouw.nl/samenlevi…-verzorgen~a1e3b14d/

  Wat een armoede zeg. Die vluchtelingen willen dat helemaal niet, de oudjes ook niet.

 420. maff Zegt:

  Gebrek aan nieuwbouw frustreert woningmarkt

  cobouw.nl/woningbo…oningmarkt-101251393

  En nog steeds aan de grond met de grond

 421. Dr.t Zegt:

  Nico de Geit: Wateenarmoedezeg.Dievluchtelingenwillendathelemaalniet,deoudjesookniet.

  Nico waar woon jij ? Wanneer heb je
  Voor het laatst een verpleeg-of zorghuis bezocht? Ik vrees dat je later verrassing te wachten staat als je ouder wordt. Of dacht je soms dat iedereen daar lelieblank is?
  Jou gedroomde samenlevig bestaat allang niet meer, en komt ook nooit meer terug.

  Van belang lijkt me overigens, niet hoe een verpleger er uit ziet als je zorgafhankelijk bent geworden, maar of er uberhaupt nog genoeg personeel te vinden is in de zorg.

 422. Dr.t Zegt:

  Nico de Geit: Zoveelschoonmaakwerkisernouookweerniet.IkmoeterpersoonlijknietaandenkendatzoiemandineenNederlandsziekenhuisterechtkomt,alsarts.Erlopenalteveelonbekwameliedenrondindemedischesector.Endatleidtdustotonnodigedoden.

  Heb je zelf nou nooit door hoe je meningen spaak lopen?
  Alsof je Bill Gates eerst een inburgeringscusrus laat volgen, voordat hij hier mag werken.

  Focus je eens op wat er mogelijk is. Je gelooft niet , maar mensen hebben kwaliteiten, ongeacht het kleurtje dat er op zit.
  I

 423. Nico de Geit Zegt:

  maff:
  Gebrek aan nieuwbouw frustreert woningmarkt

  cobouw.nl/woningbo…oningmarkt-101251393

  En nog steeds aan de grond met de grond

  Geen woord over de noodzakelijke vervanging van woonhuizen.

 424. Nico de Geit Zegt:

  Dr.t: het kleurtje

  Dat is jouw domme in jezelf gerichte manier van denken. Net alsof de verschillen zich beperken tot huidskleur. Als je zo dom bent houdt het gewoon op.

  Ik zit net te zoeken waarom vluchtelingen/migranten/illegalen zo graag naar Engeland willen. De NOS komt met een artikel waarin ze een redelijk leuke, nette, christelijke vrouw uit Eritrea, die nu een kapperszaak heeft in Londen, als voorbeeld gebruiken.

  Andere nieuwsmedia komen ook al met dezelfde ‘succesvolle’ vrouw aanzetten. Domkoppen die de krant lezen geloven dat soort verzinsels. Die vrouw is een uitzondering, en hoe succesvol ze is zal op termijn blijken. De huur moet wel betaald worden natuurlijk.

  Steeds maar weer aan komen zetten met ‘succesvolle’ vluchtelingen. Een vast patroon in heel veel nieuwsmedia. Succes ermee.

 425. ps Zegt:
 426. Hans- Zegt:

  In het FD van vandaag:In Ponzi-staat Florida floreert het vastgoed als vanouds. Waar kennen we dat van.Heeft destijds Bil Clinton dat van ons af gekeken, tijdens bezoek aan Holland, onder bewind van Wim Kok?

 427. Nico de Geit Zegt:

  ps:
  maff,

  …totindehemel…
  goleader.com/misc/…artoon-treehouse.jpg

  De ruimte is het probleem niet echt. Hooguit in binnensteden. Maar ook daar: wat zijn winkelpanden waard als mensen hun spullen op internet bestellen? Of erger: door een crisis geven ze minder uit, en bestellen ook nog eens wat ze wel kopen op internet.

  Het kan wel zijn dat beleggers met een overschot aan geld panden in binnensteden kopen voor heel veel geld. En dat terwijl de huurders die erin zitten steeds vaker de huur niet meer kunnen betalen. Om te zwijgen over ondernemers die de huur niet willen betalen omdat er te weinig voor henzelf overblijft.

 428. Hans- Zegt:

  Nico de Geit, lees comment1 er nog eens op na.

 429. Latida Zegt:

  Filmpje van het interview met Ewald nog eens beluisterd, daarin heeft hij het over stijgende rente als grootste dreiging, en het tijdsframe waarin dat zich gaat afspelen.

  In dat kader kwam ik deze reactie tegen op het Fd, waarin ook voor stijgende rentes worden gewaarschuwd:

  “Volgens mij ging de huizenmarkt na 2008 op z’n kont en riepen we toen massaal dat het ook allemaal absurd was, moest er opeens afgelost worden, moest de aftrek beperkt worden en werd het maximaal leenbedrag ingeperkt. Volgens mij vonden weinigen dat prettig, maar was vrijwel iedereen het er over eens dat het nodig was om te voorkomen dat de markt opnieuw zo zou kunnen ontsporen. Onder ontsporen verstonden we toen het onder water staan van de huizen EN, minder vaak besproken maar nog veel belangrijker, het ontstaan van een mega probleem voor met name de Rabobank omdat ze eigenlijk moesten afboeken omdat onderpanden de hypotheken niet meer dekten.

  Toen de maatregelen werden genomen hadden we alleen met één kleinigheidje geen rekening gehouden: het effect van een minimale rente veroorzaakt door een ECB die maar geld blijft strooien en alles wat los en vastzit opkoopt.

  Gevolg: de huizenkoper krijgt opnieuw onverantwoord hoge hypotheken gefinancierd vanwege een onverantwoord lage rent en zoals al decennia lang het geval is: de huizenprijs wordt niet bepaald door de waarde van de woning, de prijs wordt bepaald door wat de koper gefiancierd kan krijgen.
  Er zit alleen een dikke angel verborgen, de maandelijkse last voor nieuwe huizenkopers is door de aflossingsverplichting significant hoger dan onder het aflossingsvrije regime.

  Maar helaas is het rentefeest bijna ten einde. De US ondernemer/president gaat zorgen voor een enorme impuls. Weliswaar gekocht door een verdubbeling van de staatsschuld, maar dat zal de pret niet drukken. Het is een kwestie van tijd voordat de rente hard gaat stijgen veroorzaakt door oplopende inflatie. De US zal geen enkele moeite hebben met een stijgende rente, want Trump roept al tijden dat de risicopremie terug in de kosten van kapitaal moet en gelijk heeft hij. En dan is het gedaan met de huizenmarkt in Nederland. ”

  fd.nl/beurs/118304…r-een-nieuwe-zeepbel

  “een kwestie van tijd voordat de rente hard gaat stijgen veroorzaakt door oplopende inflatie”

  Dat lijkt mij een realistisch scenario.

  In het filmpje noemt Engelen verder Makelaars en bankiers parasitaire functies die reeds door de technologie en de tijd zijn ingehaald en eigenlijk nutteloos zijn geworden en alleen maar transacties afromen die het probleem van hoge schulden alleen maar erger maken.

  Goed de renteontwikkeling in de gaten houden dus:

  “Ben Broadbent, the Bank’s deputy governor, said “there may be some possibility” for interest rates to move marginally higher, as he stressed that borrowing costs could rise more times than the financial markets expect.”

  telegraph.co.uk/bu…-interest-rate-rise/

  “Former Federal Reserve Chairman Alan Greenspan issued a bold warning Friday that the bond market is on the cusp of a collapse that also will threaten stock prices.

  In a CNBC interview, the longtime central bank chief said the prolonged period of low interest rates is about to end and, with it, a bull market in fixed income that has lasted more than three decades.

  “The current level of interest rates is abnormally low and there’s only one direction in which they can go, and when they start they will be rather rapid,” Greenspan said on “Squawk Box.””

  cnbc.com/2017/08/0…-interest-rates.html

 430. Latida Zegt:

  “he Bank of England yesterday warned that households should prepare for interest rates to rise as it steps up its fight against inflation.
  Governor Mark Carney signalled that the current record low rate of 0.25 per cent could hit 0.5 per cent next summer before reaching 1 per cent or higher by mid-2020 – pushing up the cost of mortgages for millions of families.
  In a blunt message to borrowers, the central bank suggested the era of ultra-cheap money could be about to end. Among those in the firing line are 2.5million first-time buyers who have taken out mortgages since the last rate rise more than a decade ago and have never experienced the rapid rise in repayments they cause.”

  dailymail.co.uk/ne…nals-rates-rise.html

 431. Latida Zegt:

  “The Czech central bank has raised interest rates for the first time since the financial crisis, becoming the first in the EU to start what analysts expect will be a gradual exit from a period of record low borrowing costs.

  At its policy meeting on Thursday the Czech National Bank voted unanimously to lift its main policy rate from 0.05 per cent to 0.25 per cent — the first increase since 2008 and an attempt to dampen inflationary pressure from surging wages and soaring house prices.”

  ft.com/content/a80…e7-90c0-90a9d1bc9691

 432. Latida Zegt:

  “Europe poised for mass interest HIKE: Central Bank could raise rates after Czech bank acts

  EUROPEAN countries are braced for interest rate rises after the Czech Republic’s central bank raised its rate to 0.25 per cent – the first rate rise since February 2008.”

  en

  “But the rate cut is widely seen by policymakers as signalling the end to record low borrowing costs throughout Europe, the FT warns.”

  en

  “In the US, where the economy bounced back sooner, the Federal Reserve started to raise interest rates in 2015.

  The European Central Bank may soon follow suit, as analysts expect interest rates to change, as strong economic growth, low unemployment, high house prices and a rise in wages fuels the economy.”

  express.co.uk/fina…gland-Czech-Republic

 433. Latida Zegt:

  “Libor interest rate to be phased out after string of scandals”

  theguardian.com/bu…-phased-out-scandals

 434. Latida Zegt:

  Dus in Engeland, Tsjechië, de VS en zelfs tot Australia aan toe wordt er gewaarschuwd voor stijgende rentes, zo blijkt na een beetje googelen.

  Daarmee blijkt toch wel weer dat Engelen het bij het juiste eind heeft als het gaat om het herkennen van de grootste dreigende risico’s.

  “Turnbull says interest rates more likely to rise and buyers must live within means”

  “The prime minister has also warned that people should not assume asset prices will always go in one direction. He advised home buyers to be prudent and live within their means.

  If home ownership continues to shrink, the retirement system is in trouble

  “We don’t want to be creating a sense of excessive anxiety, I just think it is always prudent to be aware that interest rates are low at the moment,” Turnbull told 3AW. “They are more likely in the future to go up than down.

  “That’s the global trend and that’s why it’s better, if you are buying your own home, not to buy it with an interest only mortgage but make sure you are paying off principal, and that is the sort of common sense financial advice your grandmother would have given you.

  “It is time to be prudent in managing your financial affairs and make sure you do everything you can to live within your means.”

  He said the Reserve Bank had set interest rates low because it was trying to stimulate the economy with inflation at the lower end.

  “They are not saying they are going to [higher rates] tomorrow but they are sending a signal that is probably prudent, which is ‘ladies and gentlemen, just be aware rates are more likely to go up than go down’,” he said. “What everyone should do is not to get over committed.

  “As we all know, it’s not rocket science, you’ve got to be careful about not getting over committed and don’t assume that asset prices are always going to go in one direction.”

 435. Latida Zegt:

  En wat zegt DNB hierover?

  “Consumenten en bedrijven moeten er van op aan kunnen dat prijzen gemiddeld genomen niet of nauwelijks stijgen. De inflatie is dan onder controle. Sterke prijsstijgingen (inflatie) of prijsdalingen (deflatie) leiden tot onzekerheid en schaden de economie. Prijsstabiliteit is daarom een noodzakelijke voorwaarde voor een gezonde economie. Het (monetaire) beleid van de Europese Centrale Bank (ECB) richt zich daarom op het handhaven van prijsstabiliteit.

  Gevolgen van hoge inflatie

  Snel stijgende prijzen leiden tot verlies van de koopkracht. Mensen zullen hogere lonen eisen. Bedrijven zullen deze hogere lonen op hun beurt doorberekenen in de prijs van hun producten. Dit leidt tot een spiraal waarin lonen en prijzen elkaar opdrijven en de rente zal stijgen.”

  dnb.nl/rente-en-in…e/algemeen/index.jsp

 436. Latida Zegt:

  Dus, binnen 1-3 jaar zal er volgens mij al sprake zijn van stijgende rentes en hooguit stabiele prijzen, met een steeds groter risico op verdere dalingen. Die dingen gaan heel geleidelijk in kleine stapjes, bijna zonder dat men het merkt.

  Ook stijgende prijzen vanwege schaarste is geen verhaal dat stand kan blijven houden; prijzen worden nu eenmaal bepaald door financieringsruimte en de behoefte aan betaalbare woningruimte wordt er alleen maar groter door in de samenleving.

  Verder is het nog maar zeer de vraag of het beleid van immigratie om de bevolking van Nederland maar eeuwig te doen blijven groeien een verstandige is.

  Niemand kan de kosten op de lange termijn uitrekenen en bovendien wordt bij dit hele vraagstuk de record-hoge emigratie buiten beschouwing gelaten.

  Al met al vraag ik me af of je wel of niet zou mogen zeggen dat Nederland ‘Sterker uit de crisis is gekomen’.

  Als dat zo is, dan zou ik daar graag wat bewijzen van zien die opwegen tegen de vele vaak blijvend negatieve gevolgen voor grote groepen mensen in Nederland.

  De toegenomen tweedeling in Nederland als direct gevolg van het nastreven van eeuwigdurende bevolkingsgroei resulteert immers wel in grotere groepen dan ooit die het land de rug toekeren, wiens drijfveren grotendeels onbesproken blijven.

 437. Latida Zegt:

  Verder past de dreiging van een rentestijging opvallend goed in de

  ‘boom-bust-hypecycle’

  marketpredict.com/…bubble-lifecycle.gif

  waar na de fase van ‘return-to-normal’ een fase komt van ‘Fear’ oftewel angst, welke onderdeel zou zijn van de ‘Blow-off phase’.

  De definitie daarvan is:

  “A term in technical analysis that refers to a sharp price increase that comes after a long period of price appreciation, and is followed by a fall in the price. A blowoff is seen as a rally’s last breath and is a highly bearish sign.”

  http://www.investopedia.com/terms/b/blowoffs.asp

 438. Latida Zegt:

  Van 2008 – 2013 was er eerst de ontkenning (Denial Phase), en van 2013 – 2017 de ‘Return to Normal’, welke vervolgens overloopt in de Angst-fase.

  Dat het allemaal zo lang duurt is onder andere aan de lage rente te danken, welke wel uitstel maar niet noodzakelijkerwijs afstel heeft veroorzaakt.

  Ook andere genomen maatregelen (oa. belastingvrije schenking, verplichte aflossing, huurverhogingen, immigratie, sloopsubsidie, HRA, Hypotheekverstrekkende pensioenfondsen en schaduwbanken, dubbele hypotheekrenteaftrek voor tweede huizen, etc.) hebben er voor gezorgd dat de prijsontwikkeling een beeld weergeeft van stijgende prijzen en hebben voor meer transacties gezorgd.

  Maar de vraag blijft staan waar het op de middel- tot lange termijn naartoe gaat, wat de onderliggende trends zijn.

  En dan blijkt dat inkomensontwikkelingen toch echt achterblijven bij de stijging van de kosten om te wonen.

  En zoals de Nederlandse Bank het zelf ook zegt:

  “Snel stijgende prijzen leiden tot verlies van de koopkracht. Mensen zullen hogere lonen eisen. Bedrijven zullen deze hogere lonen op hun beurt doorberekenen in de prijs van hun producten. Dit leidt tot een spiraal waarin lonen en prijzen elkaar opdrijven en de rente zal stijgen.””

  Dus stijgende huizenprijzen veroorzaken koopkrachtverlies.

  En stijgende rentes zorgen voor dalende huizenprijzen.

 439. Latida Zegt:

  Dat is trouwens ook de beste manier om de banken te ‘herkapitaliseren’; eerst verstrek je een enorme hoeveelheid leningen tegen een hele lage rente en als je dat eenmaal gedaan hebt schroef je beetje bij beetje de rente weer omhoog zodat de rentewinsten omhoog gaan.

  Zo leg je immers iedereen aan de ketting met maximale verplichtingen, zodat de relevantie van het bankwezen gewaarborgd blijft in het tijdperk van bitcoin en andere elektronische concurrentie van vernieuwende bedrijfsvormen in het betaalwezen.

  Banken zullen immers toch bovenall hun relevantie en onmisbare positie in de samenleving willen behouden en de eigen organisatie zal van nature op zelfbehoud gericht zijn.

  Zoveel mogelijk mensen aan zoveel mogelijk leningen helpen is daarom integraal onderdeel van de bedrijfsvoering.

  Het jammere daarvan is dat dat niet strookt met de overheidstaak om voor voldoende betaalbare woonruimte te zorgen.

  Sterker nog, het gevolg is dat woonruimte steeds onbetaalbaarder wordt, maar als betaalbaarder en goedkoper wordt aangeprezen, alleen maar vanwege de lage rente.

  Terwijl dat nu net het ene knopje is waar centrale bankiers naar hartelust aan kunnen draaien zo zij wensen.

 440. Nico de Geit Zegt:

  Latida: if you are buying your own home, not to buy it with an interest only mortgage but make sure you are paying off

  Goed advies. Een afbetaald huis en genoeg geld om de rest van je leven van te leven – want AOW is er straks aleen nog voor hen die het echt nodig hebben. En niet te vergeten: genoeg spaargeld om ook de steeds stijgende belastingen te voldoen over je gespaarde vermogen en je afbetaalde woning – ieder jaar opnieuw.

  Ik krijg dat plaatje niet rond, of ik moet het land verlaten en ergens gaan leven waar de kosten veel lager zijn. De oorzaak: te lage lonen alhier.

 441. Nico de Geit Zegt:

  Latida: bovendien wordt bij dit hele vraagstuk de record-hoge emigratie buiten beschouwing gelaten

  Dat is raar. De grondslag daarvoor zal wel gelegen zijn in het idee dat alle mensen gelijk zijn, gelijk geboren worden. Japanner of neger, het is allemaal hetzelfde, mits die neger naar dezelfde school gaat als de Japanner. Dan gaat die neger ook Toyota’s bouwen – dat is het krankzinnige westerse idee.

 442. Nico de Geit Zegt:

  Latida: de lage rente

  Met de lage rente werd het piramidespel nog even overeind gehouden. Probleem is natuurlijk wel dat die lage rente ten koste gaat van de pensioenen.

  Het risico is dat straks het spel ploft en ook de pensioenen weg zijn.

  Een gemiddelde huiseigenaar zal denken dat hij zijn woning voor meer kan verkopen als de rente oploopt. Alsof hij de enige is die met dat probleem zit.

  Of beter: de gemiddelde huiseigenaar kijkt niet zover vooruit, vindt dat belachelijk. Zijn mening: Niemand kan in de toekomst kijken / huizen worden altijd duurder.

 443. Nico de Geit Zegt:

  Ik denk dat ze nu ongeveer 400k voor deze woning vragen. Met 6% kk is dat 424k. Ik betaal € 1.055 per maand huur, dat is € 12.660,– per jaar.

  De vraagprijs is dus nu ca. 33,5 maal de jaarhuur!!!!

  De toekomstige renovatiekosten, minimaal 100k, eerder 150 of 200k.

  Geen interesse om te kopen bij dit plaatje. Nog afgezien van overige risico’s die een eigenaar heeft.

 444. Latida Zegt:

  Het beste bewijs dat de doorsnee nederlander de kleine lettertjes niet leest:

  plusonline.nl/spec…s-fors-oververzekerd

  En er dus niet op de ‘wisdom of the crowds’ gerekend moet worden als het gaat om de ontwikkeling van de huizenprijzen.

  Het gedrag van de massa lijkt op kuddegedrag, wat wijst op gebrekkige informatie bestaande uit een beperkt aantal gezichtspunten.

 445. Latida Zegt:

  “De gemiddelde beleidsdekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen is in het tweede kwartaal van 2017 gestegen met 2,1 procentpunt en kwam eind juni uit op 101,9%. Dat is lager dan de minimaal vereiste beleidsdekkingsgraad, meldt De Nederlandsche Bank. Van 37% van de pensioenfondsen ligt de beleidsdekkingsgraad onder het wettelijk vereiste minimum.”

  en

  “Voor de meeste pensioenfondsen ligt de wettelijk vastgestelde vereiste dekkingsgraad rond de 104,2%. Bij de fondsen die dat niet halen, waren eind juni zo’n 3,8 miljoen actieve en 2,2 miljoen pensioengerechtigde deelnemers aangesloten.”

  amweb.nl/pensioen/…ad-nog-niet-10199806

 446. Latida Zegt:

  “Huizenbezitters- en kopers hebben weinig vertrouwen in bankiers, makelaars, hypotheekadviseurs en verzekeraars. Dat blijkt uit een onderzoek van Vereniging Eigen Huis naar het imago van beroepsgroepen rondom wonen. Slechts 8% vertrouwt zijn hypotheekadviseur. Het vertrouwen in verzekeraars en makelaars ligt nog lager: 6%. Bankiers zitten er met 7% precies tussenin.

  Daarmee scoren deze beroepsgroepen lager dan bijvoorbeeld politici en autoverkopers (allebei 10%). Alleen bemiddelaars in energiecontracten (5%) en projectontwikkelaars (4%) doen het nog slechter in de ogen van Nederlanders.”

  amweb.nl/branche/n…-vertrouwen-10199995

 447. Luisindepels Zegt:

  Zo, nog even snel de verzamelde domheden van Latida en Geit het net opknallen, voordat Mangalot definitief de trekker overhaalt.

  Manmanman. Vergeleken met 4 jaar terug is er weinig meer over van deze site…

 448. Latida Zegt:
 449. Latida Zegt:

  Dit zegt genoeg:

  2006:

  “Miljarden

  Met de waarschuwing voor de hoge hypotheekschulden in Nederland verwijst Moody’s naar een bedrag van vele miljarden. Uit gegevens van De Nederlandsche Bank (DNB) blijkt dat consumenten eind juli ruim 385 miljard euro aan hypotheekschuld hadden uitstaan bij de banken.”

  2017:

  “De gezamenlijke hypotheekschuld van Nederlandse huishoudens is het vorig jaar met € 8,1 mrd gegroeid naar € 664,4 mrd. ”

  amweb.nl/financiel…iljard-euro-10193802

 450. Latida Zegt:
 451. Arjan Zegt:

  Latida is weer lekker aan het spammen als vanouds…

 452. Voerman Zegt:

  Luisindepels: voordat Mangalot definitief de trekker overhaalt.

  Tja…….

 453. Steven Zegt:

  Waarom noemen jullie logische feitjes spammen?

  Latida: “De gezamenlijke hypotheekschuld van Nederlandse huishoudens is het vorig jaar met € 8,1 mrd gegroeid naar € 664,4 mrd. ”

  Gewoon naar de feiten kijken en zien dat de huizenprijzen nog een heel eind te dalen hebben is geen spam. Ik zou eerder zeggen: wees voorbereid.

 454. Steven Zegt:

  Denk overigens niet dat ik hier zit te verkommeren in mijn huurhuis. Ben nu Peking Eend aan het klaarmaken. Meeste voorbereiding is het drogen van de eend en marineren. (morgen pas klaar)

  Ik heb geen nare hypotheek en heb na de rare stijgingen ook geen enkele behoefte om in Nederland wat te kopen binnen korte termijn.

 455. Latida Zegt:

  Volgens het CBS zijn er ongeveer 4,3 miljoen koopwoningen in Nederland

  statline.cbs.nl/St…8;D3=20-22&VW=T

  Bij een gezamenlijke schuld van 664,4 miljard is dat gemiddeld dus ruim 150,000€ schuld per woning. f334,000,- omgerekend in guldens.

  Dat lijkt misschien niet veel voor sommigen maar daar zitten wel alle aflossingen en afgeloste huizen bij in.

  Toch vreemd dat als eigen woningbezit wordt gestimuleerd om aan vermogensvorming te doen, dat het resultaat dan is is dat kopers gezamenlijk richting 700 miljard uitstaande schuld toe gaan, en daar ook rente over moeten betalen, terwijl men zogenaamd in het geheel niet ongerust zou hoeven te zijn voor een stijgende rente?

  Terwijl de renteknop toch echt in handen is van dezelfde mensen die de rente zo laag hebben gemaakt.

  Dat wordt weer janken geblazen voor velen straks. Het “Onmogelijk hebben kunnen zien aankomen” zal weer niet van de lucht zijn. Het bijzondere is dat zelfs DNB hier gewoon voor waarschuwt, maar het zijn letterlijk paarlen voor zwijnen, net als de vele duizenden reacties hier op deze website door de jaren heen in de toekomst misschien nog wel eens een keer worden geanalyseerd, voor zover dat nog niet gebeurd is.

  Het bijzondere is natuurlijk dat de betekenis van de uitspraak ‘whatever it takes’ van de ECB baas Draghi in zulke lage rentes heeft geresulteerd, waar niemand rekening mee heeft gehouden in financiele markten.

  Op precies dezelfde manier zal het straks gaan met hogere rentes en dalende prijzen.

  Wie had dat nou kunnen zien aankomen?

 456. Voerman Zegt:

  Steven: Ik heb geen nare hypotheek en heb na de rare stijgingen ook geen enkele behoefte om in Nederland wat te kopen binnen korte termijn.

  Voerman heeft ook geen hypotheek en eet zijn peking eend bij de chinees. 🙂

 457. Steven Zegt:

  Voerman: en eet zijn peking eend bij de chinees.

  ha ha. Dat deed ik ook vaak en vond het een keer tijd het zelf te kunnen maken. Net zoiets als “heel Holland bakt” terwijl er een bakker om de hoek is.

 458. Voerman Zegt:

  Steven: haha.Datdeedikookvaakenvondheteenkeertijdhetzelftekunnenmaken.Netzoietsals“heelHollandbakt”terwijlereenbakkeromdehoekis.

  Voervrouw gaat bij ons over het voedsel.
  Kookt uitstekend, maar niet te moeilijk graag.

 459. Steven Zegt:

  Latida: Wie had dat nou kunnen zien aankomen?

  Ja ongelooflijk toch? Ik had zelf een website die de beurscrash zag aankomen rond 2001. Sommige techaandelen waren zo hoog geprijsd dat het gewoon echt eigenlijk niet kon. Zeg maar 1 miljard voor een beginnend tech bedrijfje met een CEO van 23 jaar en zo. Toch ook toen: “Ja dit hebben we niet zien aankomen” .
  Misschien daarom dat ik me even in het IQ heb verdiept.
  De meeste mensen zijn blijkbaar niet in staat gewoon feiten zelfstandig te beoordelen en de toch wel erg logische uiteindelijke toekomst te zien en daarom krijg je dus de bubbles. (waar helaas het knappen er van niet op een jaar valt te voorspellen)

 460. Steven Zegt:

  Mijn kennis heeft overigens zijn huis op IJburg verkocht voor… 715 duizend euro. Ik nam dat huis altijd als voorbeeld voor een verschrikkelijk overprijsd geval, maar hij (en zij) hebben er toch een ton winst op gemaakt. Je kan natuurlijk in bubbles ook veel winst maken.

  funda.nl/koop/verk…n-vrijmanstraat-187/

  715 duizend euro… Dat is 1575652 guldens. man man, vrouw vrouw… Wat een bedrag voor een vinex…

 461. Arjan Zegt:

  Steven: 715 duizend euro… Dat is 1575652 guldens. man man, vrouw vrouw… Wat een bedrag voor een vinex…

  Ik vind het ook een achterlijk bedrag voor zo’n suffe tussenwoning. En wat een verschrikkelijk uitzicht aan beide kanten! Maar ja het is in Amsterdam he. Vraag is daar zo hoog en schaarste zo groot, dat ik het somber voor je inzie op de koopmarkt aldaar.

 462. Latida Zegt:

  Toen Maartje Martens het had over Buy-To-Let aankopen die een enorme opmars aan het maken waren, had ze trouwens ook gelijk:

  dw.com/en/airbnb-d…landlords/a-39972379

  “De Nederlandse woningmarkt wordt overspoeld door een nieuwe groep marktdeelnemers die uitsluitend woningen kopen om weer te verhuren, de zogenaamde buy-to-let. Woningmarktexpert Maartje Martens analyseert deze ontwikkeling en komt tot de conclusie dat die niet zonder gevaren is. Hoewel er geen harde data zijn over de opkomst van buy-to-let moeten beleidsmakers deze ontwikkeling niet veronachtzamen omdat het in potentie onevenwichtigheden op de woningmarkt niet oplost maar kan versterken.”

  mejudice.nl/artike…or-opkomst-buytolet-

 463. Steven Zegt:

  Latida,

  “De grote vraag naar vrije sector huurwoningen zal spoedig leiden tot de bouw van huurcomplexen in en rond de steden. Recente voorbeelden uit een aantal steden in de VS laten zien dat er uiteindelijk zoveel woningen tegelijkertijd op de markt kunnen komen dat huren en woningprijzen dalen.”

  Het staat er weer bijna als iets negatiefs… : Als huren en woningprijzen dalen is het volgens mij prima. Maar dat kwartje valt nog steeds niet bij iedereen.

 464. Latida Zegt:
 465. Latida Zegt:

  nieuw geldsysteem ben benieuwd:

  https://www.youtube.com/watch?v=mMotjhGOM5o

 466. Nico de Geit Zegt:

  Latida: De gemiddelde beleidsdekkingsgraad van Nederlandse pensioenfondsen …. kwam eind juni uit op 101,9%

  Het goedkope geld beurt de economie op maar is een ramp voor de pensioenfondsen en spaarders. ‘Het herstel’ van de economie wordt dus betaald door pensioenfondsen en spaarders. Wat de gevolgen op lange termijn zijn is nog ongewis.

 467. Nico de Geit Zegt:

  Latida: hypotheekschulden in Nederland van ruim 385 miljard euro in 2005 naar € 664,4 mrd in 2017.

  Dus 280 miljard euro geleend door Nederlandse muppets om de economie aan te jagen.

 468. Nico de Geit Zegt:

  Steven: Ben nu Peking Eend aan het klaarmaken

  c8.alamy.com/comp/…e-scrooge-CXTWHH.jpg

 469. dr.t Zegt:

  Voerman: Tja…….

  Tja toen ‘a’ op scheldwoorden getrakteerr werd i.pv. argumenten, was het beste er wel van af op deze site.

 470. Latida Zegt:

  dr.t,

  Nico de Geit: Dus280miljardeurogeleenddoorNederlandsemuppetsomdeeconomieaantejagen.

  bingo

 471. dr.t Zegt:

  Latida:
  dr.t,

  bingo

  Het werkt wel!

 472. Luisindepels Zegt:

  Steven: 715 duizend euro… Dat is 1575652 guldens. man man, vrouw vrouw… Wat een bedrag voor een vinex…

  +vve bijdrage en erfpacht lol

  Dat je een aardige randdebiel ben als je hier 7 ton voor neerlegt, lijkt mij duidelijk. Toch is de kans dat deze kopers niet in de problemen komen vele malen groter dan dat ze wel in de problemen komen. Hoe onnozel ook, het zal redelijk waardevast blijven dit en gezien de hoge eisen die in dit land aan de hypotheekgever worden gesteld, is de kans >95% dat ze aan hun verplichtingen zullen voldoen.

  Dus hoe onnozel de kopers ook mogen zijn, het financiële risico is minimaal…

 473. Steven Zegt:

  Luisindepels,

  Dat zal allemaal wel (misschien). Ik denk bij 7 ton toch meer aan een kasteel in Frankrijk of zo in plaats van een simpel gebouwde tussenwoning op erfpacht.

 474. Luisindepels Zegt:

  Latida: Wie had dat nou kunnen zien aankomen?

  Wie van al die grootheden op deze site hebben in 2013 zien aankomen hoe de woningmarkt er 5 jaar later bij zou staan?

  Van Martje Maartens tot tufkaj, snorkel, Juan, Steven, Latida en de grondlegger van de Niconomics, allemaal zaten ze 180 graden verkeerd in hun beschouwingen.

 475. Steven Zegt:

  Luisindepels: allemaal zaten ze 180 graden verkeerd in hun beschouwingen.

  Het ging weer up ja. De fundamenten zijn nog steeds hetzelfde. Straks gaat het gewoon weer naar benee

 476. Steven Zegt:

  De oorzaak zal waarschijnlijk de stijgende rente zijn. En als iets duidelijk historisch te duur is gaat de prijs uiteindelijk toch wel naar beneden. Of er komt hele hoge inflatie… Ja dan krijg je weer hele andere grafieken.

  Maar dan is iedereen economisch zo in de war dat je dan ook niet zwaar in de schuld wil staan voor een huis. Zie de zeventiger jaren bijvoorbeeld.

 477. svg Zegt:

  Steven:
  MijnkennisheeftoverigenszijnhuisopIJburgverkochtvoor…715duizendeuro.Iknamdathuisaltijdalsvoorbeeldvooreenverschrikkelijkoverprijsdgeval,maarhij(enzij)hebbenertocheentonwinstopgemaakt.Jekannatuurlijkinbubblesookveelwinstmaken.

  funda.nl/koop/verk…n-vrijmanstraat-187/

  715duizendeuro…Datis1575652guldens.manman,vrouwvrouw…Wateenbedragvooreenvinex…

  Ik heb h,m even bekeken en taxeer h,m op 450.000 euro!

 478. Nico de Geit Zegt:

  Luisindepels: Van Martje Maartens tot tufkaj, snorkel, Juan, Steven, Latida en de grondlegger van de Niconomics, allemaal zaten ze 180 graden verkeerd in hun beschouwingen.

  In de aanloop naar 2008 werd je ook voor gek uitgemaakt als je geloofde in een correctie. Het zou best weleens kunnen dat we momenteel op een top zitten die in de komende eeuwen niet meer terug zal keren.

  equitymaster.com/i…ble-equitymaster.gif

 479. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: Dus 280 miljard euro geleend door Nederlandse muppets om de economie aan te jagen.

  Niet alleen geleend, staan ook spaartegoeden tegenover. Verder worden al die nieuwe hypotheken volledig afgelost. Dit zijn weer ouwe koeien.

 480. Latida Zegt:

  Arjan: Verder worden al die nieuwe hypotheken volledig afgelost.

  Dat moet nog maar blijken over een paar decennia of dat allemaal wel of niet gaat lukken.

  Verder vraag ik me af waarde kunnen terugvinden waar die spaartegoeden vermeld staan, en hoeveel er tegenover die 280 miljard aan nieuwe schuld aan spaargeld staat.

  En leest dit

  ftm.nl/artikelen/h…oruitgang-tegenhoudt

 481. Arjan Zegt:

  Latida: Verder vraag ik me af waarde kunnen terugvinden waar die spaartegoeden vermeld staan, en hoeveel er tegenover die 280 miljard aan nieuwe schuld aan spaargeld staat.

  Sowieso wordt er bij spaarhypotheken niet afgelost, maar wel vermogen opgebouwd. Of deze gegevens inzichtelijk zijn weet ik niet, maar ze worden niet van de schulden afgetrokken, waardoor een vertekend beeld ontstaat.

  Vind je het ook geen goede zaak dat hypotheken al bijna 4 jaar volledig moeten worden afgelost?

 482. DNB Zegt:

  Luisindepels: Van Martje Maartens tot tufkaj, snorkel, Juan, Steven, Latida en de grondlegger van de Niconomics, allemaal zaten ze 180 graden verkeerd in hun beschouwingen.

  Hun beschouwingen waren goed. De tijdlijn bleek anders.

 483. DNB Zegt:

  Arjan: Vind je het ook geen goede zaak dat hypotheken al bijna 4 jaar volledig moeten worden afgelost?

  Dat is een hele goede zaak. Het is alleen nu nog te vroeg om het effect te bepalen. Met annuitair aflossen wordt er in de eerste paar jaar vrij weinig afgelost. Met de aanpassing van de HRA en hogere netto maandlasten in de toekomst kan het nog wel eens misgaan.

 484. Latida Zegt:

  Arjan: Vind je het ook geen goede zaak dat hypotheken al bijna 4 jaar volledig moeten worden afgelost?

  zie:

  “Maar het lost de kern van het probleem niet op. ”

  “De prikkels voor gemeenten en projectontwikkelaars zijn zodanig gericht dat er altijd een tekort aan woningen zal zijn, concludeerde de Tijdelijke Commissie Huizenprijzen van de Tweede Kamer in 2013. Maar sindsdien is er weinig veranderd. En veel vraag, samen met weinig aanbod, leidt tot hogere prijzen. Onder normale omstandigheden mag je verwachten dat hogere woningprijzen leiden tot meer aanbod. Maar in Nederland daalt de bouwproductie juist.”

  en

  “En dat leidt dus niet alleen tot druk op woningprijzen op de koopwoningenmarkt, maar ook tot hogere huren. Sinds 1995 zijn de huren met 87 procent gestegen, veel sneller dan de inflatie.

  Ook de opkomst van aflossingsvrije hypotheken met een spaarcomponent, zoals de spaarhypotheek, de levenshypotheek en de beleggingshypotheek, kan de hypotheekgroei verklaren. Die hypotheken blijven de hele looptijd hoog en constant, maar er staat ook een vermogensopbouwproduct tegenover. Het gaat dan om 31 procent van alle hypotheken, ter waarde van zo’n 200 miljard euro. Het opgebouwde vermogen dat daar inmiddels tegenover staat is niet exact bekend, maar er zijn goede schattingen. Het gaat dan om rond de 70 tot 80 miljard euro. Echt volledig aflossingsvrij is 55 procent van de hypotheken. Het antwoord is dus ja: de hypotheken zijn in vergelijking met de situatie in 1995 hoog. Onnodig hoog.”

  en

  “Wie nu een nieuwe hypotheek krijgt, moet altijd annuïtair aflossen. En ook de maximale hypotheek is verlaagd, zowel ten opzichte van het inkomen als ten opzichte van de waarde van het huis. Dat zorgt ervoor dat in ieder geval de hypotheken niet meer zo sterk groeien als voorheen. Maar het lost de kern van het probleem niet op. We moeten onszelf de vraag stellen, waarom mensen een aflossingsvrije hypotheek willen. Waarom nemen mensen hypotheken om hun badkamer of keuken te vernieuwen? Waarom kunnen ze niet even sparen om dat te financieren?
  Het antwoord is wellicht eenvoudig. De bruto inkomens stijgen wel, maar het beschikbare inkomen daalt sinds 2000, door hogere lasten voor zorg, door loonmatiging en door fors hogere pensioenpremies.”

  en

  “We sparen en betalen zo veel collectief dat er eenvoudigweg geen geld overblijft aan het einde van de maand. De vrije spaarquote is klein, bijna nul of zelfs negatief.
  De nieuwe hypotheekregels versterken dat effect. Verplicht annuïtair aflossen is opnieuw een collectieve spaarverplichting. Je wordt er niet armer van. Maar je vrij besteedbare inkomen neemt wel af. De liquiditeit van huishoudens neemt verder af en daarmee ook de weerbaarheid van huishoudens op onverwachte gebeurtenissen. We gaan met z’n allen nog meer verplicht sparen dan we al deden. En bij een annuïtaire hypotheek los je ook nog eens steeds meer af naarmate de tijd vordert. Hoe rijker je bent, hoe meer je verplicht moet sparen.

  Mensen die huren, hebben bij pensionering een verplicht pensioen. Mensen die kopen, hebben bij pensionering een afgelost huis en een verplicht pensioen. Het leven is sappelen tot je 67ste en 3 maanden of langer, maar daarna mag je genieten. Als je dan nog leeft.
  Nederland is niet alleen wereldkampioen hypotheekschulden.

  Maar we zijn ook wereldkampioen pensioensparen.”

  cbs.nl/nl-nl/over-…n-in-nederland-hoog-

  Dus hoe vind je zelf dat het nu gaat?

  Nederland is er nog lang niet. De woningmarkt functioneert nog steeds niet naar behoren. Nog steeds vallen er steeds meer mensen buiten de boot.

  Zie ook Dirk Bezemer, productief geld vs. niet-productief geld (04:10)

  https://youtu.be/pNNg2H2YAm4?t=250

  “Wat zijn we aan het doen met elkaar dat we denken dat we de economie blijvend kunnen doen groeien met het oppompen van huizenprijzen”

 485. Latida Zegt:

  “Het is alsof we met geleend geld beleggen. Nederland is eigenlijk een groot beleggingsfonds met geleend geld. Want we nemen niet alleen als huishoudens hypotheken om onze pensioenbesparingen te financieren. De pensioenpremie is immers aftrekbaar en de pensioenuitkeringen zijn belast. Er zit dus een fiscale claim op de pensioenberg van 1 400 miljard euro. Onze staatsschuld zou ongeveer nul zijn als we geen pensioenfondsen hadden. Dus ook de staat leent in zekere zin geld om te beleggen. De pensioenpremies zijn verzesvoudigd in 20 jaar”

  cbs.nl/nl-nl/over-…n-in-nederland-hoog-

 486. Latida Zegt:

  Kijk bijvoorbeeld naar arbeidsvolume werknemers, welke achterblijft en in 2016 op hetzelfde niveau staat als 20 jaar geleden in 1996, ondanks stevige bevolkingsgroei:

  statline.cbs.nl/St…#038;STB=T&VW=T

  Hoe zit het met de toekomstige ontwikkeling van dit getal?

 487. Latida Zegt:

  Dit plaatje is ook interessant:

  statline.cbs.nl/St…B=G1,G2,G3&VW=T

  Er zijn ongeveer 9 miljoen mensen die tot de beroepsbevolking worden gerekend.

  Met 17 miljoen mensen zijn er in Nederland dus ongeveer 9 miljoen mensen die hier niet toe behoren.

  Van die 9 miljoen zijn er ook nog eens ruim een half miljoen werkeloos.

  Dan zit je dus in de situatie, nu al, dat slechts de helft van Nederland aan het werk is, terwijl hier van 60% wordt gesproken:

  data.worldbank.org…;year_high_desc=true

  In ieder geval is dit getal sinds 2008 sterk gedaald.

  Dus TERWIJL de zogeheten “Employment to Population Ratio” omlaag is gegaan, zijn er tegelijkertijd honderden miljarden aan leningen bijgekomen, TERWIJL ook het netto besteedbaar inkomen daalt.

 488. Latida Zegt:

  Moet deze link zijn:

  Employment to Population ration:

  data.worldbank.org…;year_high_desc=true

 489. Latida Zegt:

  En deze grafiek:

  Vulnerable employment (Kwetsbare werkgelegenheid):

  data.worldbank.org…;year_high_desc=true

 490. Latida Zegt:

  Laatste plaatje.

  GDP NL (Nog niet op het niveau van voor de crisis):

  data.worldbank.org…;year_high_desc=true

  Nog een hoop werk aan de winkel nodig dus.

 491. Latida Zegt:

  Theo Kocken over het gedrag van de beleggende / speculerende / sparende massa:

  https://youtu.be/l8kKsVPQjn8?t=1116

  Willem Middelkoop:

  “Dus je krijgt een bubbel”

 492. Nico de Geit Zegt:

  Latida: Mensen die huren, hebben bij pensionering een verplicht pensioen. Mensen die kopen, hebben bij pensionering een afgelost huis en een verplicht pensioen. Het leven is sappelen tot je 67ste en 3 maanden of langer, maar daarna mag je genieten.

  Het is wel een pro-koop standpunt. En het klopt ook niet als ze evenveel verdienen, want dan heeft de één een afgelost huis en de ander een enorme berg spaargeld.

  De misvatting is dat een huurder evenveel kwijt is aan huur als een koper aan woonkosten.

  Het gaat allemaal blijken, blijkt nu al vaak. Afgeloste woning blijkt onder water en een muurvaste bedrog-hypotheek.

 493. Arjan Zegt:

  Latida: Dus hoe vind je zelf dat het nu gaat?

  Wat vind JIJ ervan?

 494. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: Afgeloste woning blijkt onder water en een muurvaste bedrog-hypotheek.

  Kun je die eens uitleggen? Een afgeloste onderwaterwoning?

 495. Arjan Zegt:

  Latida: GDP NL (Nog niet op het niveau van voor de crisis):

  Moet dat dan?

 496. Eric406 Zegt:

  Luisindepels: Wievanaldiegroothedenopdezesitehebbenin2013zienaankomenhoedewoningmarkter5jaarlaterbijzoustaan?

  VanMartjeMaartenstottufkaj,snorkel,Juan,Steven,LatidaendegrondleggervandeNiconomics,allemaalzatenze180gradenverkeerdinhunbeschouwingen.

  Niemand! Dit gaat elk verstand te boven.

 497. Eric406 Zegt:

  Arjan: Sowiesowordterbijspaarhypothekennietafgelost,maarwelvermogenopgebouwd.

  Vindjehetookgeengoedezaakdathypothekenalbijna4jaarvolledigmoetenwordenafgelost?

  Waar wordt dat vermogen opgebouwd? Op de beurs?

  Je moet alleen aflossen als je HRA wilt hebben, en wie maakt zich druk om HRA bij deze lage rentes?

 498. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Kunjedieeensuitleggen?Eenafgelosteonderwaterwoning?

  Ik bedoel dat ze zichzelf rijk rekenden met hun eigen woning. Dat ze dachten dat ze rijk waren. Dat ze dachten ‘die woning is straks van ons’. Maar de tijd ging sneller dan ze dachten. En opeens waren ze oud. Toen bleek dat de woning niet betaald was maar dat ie onder water stond. Dat betekent dat de waarde van de woning lager is dan de openstaande hypotheek.

  Nu weet ik dat Arjan en zo denken dat die mensen wel ergens een grote spaarpot hebben. Maar die blijkt ook niet te zijn wat ze hadden gehoopt.

  Het zou maar zo kunnen dat velen een arme oude dag tegemoet gaan. De ingrediënten zijn er. Armoede te midden van een multicultureel land, mooi. Lekker in elkaar geslagen worden als blanke, doodgeslagen zelfs.

 499. Nico de Geit Zegt:

  Luisindepels: Wie van al die grootheden op deze site hebben in 2013 zien aankomen hoe de woningmarkt er 5 jaar later bij zou staan?

  Die zeepbel-grafiek gaat al zolang rond hier. Dat jij hem niet begrijpt, daar kunnen we weinig aan veranderen.

  https://img.iex.nl/bubble-chart.png

 500. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Kun je die eens uitleggen?

  Echt een kleuter ben je. Of clown. Dom zuigend trolletje?!

 501. Nico de Geit Zegt:

  Van mij mag ‘het herstel’ nog heel lang doorgaan. Maar het zou best weleens kunnen dat die zeepbel-grafiek werkelijkheid wordt. Dat zou best weleens oorlog kunnen betekenen. In het verleden gingen ze altijd oorlog voeren als ze niet meer wisten hoe het verder moest.

 502. Arjan Zegt:

  Nico de Geit,

  Je bent goed gestoord jong.

 503. Nico de Geit Zegt:

  Arjan:
  NicodeGeit,

  Jebentgoedgestoordjong.

  Laten we hopen dat je gelijk hebt en dat ik geen gelijk krijg.

 504. Luisindepels Zegt:

  Latida: Laatste plaatje.
  GDP NL (Nog niet op het niveau van voor de crisis):
  data.worldbank.org…;year_high_desc=true

  Ik zou zeggen: bel het CBS. Die hebben begin 2016 al gemeld dat de omvang van de economie groter is dan voor de crisis…

  statline.cbs.nl/St…HDR=G1&STB=T,G2

  Of je selecteert bij worldbank de juiste indicator voor economische groei (deze is niet goed, maar dat weet jij vast ook wel, je doet het expres. Of is je kennis en kunde misschien stiekem toch minder groot dan je wil doen voorkomen? Ik weet het antwoord wel…)

 505. Luisindepels Zegt:

  Nico de Geit: ik geen gelijk

  en zo leg ut

 506. Nico de Geit Zegt:

  Arjan:
  NicodeGeit,

  Je bent goed gestoord jong.

  Die houden we erin.

 507. Nico de Geit Zegt:

  Luisindepels: enzolegut

  Ik bedoel die langdurig neergaande lijn op de zeepbelgrafiek. De ellende die ermee gepaard gaat, waarschijnlijk zelfs oorlog. Dat is niet leuk.

 508. Nico de Geit Zegt:

  Luisindepels: enzolegut

  Lees dit forum nog een keer door. Alles dat voorbij komt is relevant.

 509. Luisindepels Zegt:

  Nico de Geit: Alles dat voorbij komt is relevant.

  Ik lees alleen Niconomics. De rest boeit niet.

 510. Luisindepels Zegt:

  esb.nu/kort/200195…opbouw-naar-leeftijd

  Voor Nico: het verschil in opgebouwd vermogen tussen de 50 jarige huurder en koper bij gelijk inkomen. Zit het weer net even anders dan dat jij in jouw verzonnen wereldje ziet… (quoten werkt even niet).

 511. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: waarschijnlijk zelfs oorlog.

  Is dat een reden om niet te kopen?

 512. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Isdateenredenomniettekopen?

  Arjan, kun jij een scenario bedenken waarin het niet slim is een huis te hebben gekocht met heel veel geleend geld? Of past dat gewoon niet in je hoofd?

 513. Nico de Geit Zegt:

  Luisindepels: het verschil in opgebouwd vermogen

  Heb jij eigenlijk al een time-share appartement gekocht? Een gewone vakantieganger gooit zijn geld weg terwijl de time-share-eigenaar iets opbouwt.

 514. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: Heb jij eigenlijk al een time-share appartement gekocht?

  Een beetje huiseigenaar koopt/leent ook nog een stacaravan voor 100k of meer. Dan heb je wat.

  Ik betaal liever alleen voor wat ik daadwerkelijk afneem.

 515. Nico de Geit Zegt:

  Wesley Sneijder zoekt ‘gezellige huurwoning’

  ,,Omdat ik voorlopig maar een contract voor één seizoen heb getekend, zijn we op zoek naar een een gezellige huurwoning”

  Bij zijn zaakwaarnemer Guido Albers meldde zich al een aantal Nederlanders dat zijn onderkomen wil verhuren aan de familie Sneijder. ,,Maar daar zat ons droomhuis nog niet tussen”

  telegraaf.nl/prive…e_huurwoning___.html

 516. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: gezellige huurwoning

  Dan kom je dus de raarste dingen tegen. Woningen waar niks aan veranderd mag worden, waar je tegen die lelijke vloer aan moet kijken, waar zelfs dat oude bankstel moet blijven staan. Alleen junkies huren zoiets (en die betalen de huur natuurlijk niet).

  Anderzijds zijn er veel huurders die geen geld hebben voor een nieuwe vloer. Gaan ze weg dan willen ze torenhoge bedragen hebben voor hun oude zooi.

  De inrichtingskosten die je maakt bij het betrekken van een huurwoning ben je kwijt. Maar als je dat afschrijft in een aantal jaren is het niet zo’n punt.

  (Onervaren) particuliere verhuurders zijn vaak erg onrealistisch inzake verhuur. Ze willen hun woning nu nog niet kwijt, willen even extra geld, maar je mag niks. Dan moeten ze er maar een airbnb van maken, en zelf zorgen voor comfort en kwaliteit.

 517. Latida Zegt:

  “Volgens Hoogduin is QE helemaal niet nodig. ‘Er is niks mis met de inflatie die we nu hebben. Vanaf midden 2013 hadden we kunnen gaan verkrappen. Geleidelijk met twee stappen van 25 basispunten per jaar. Dan had de beleidsrente nu op 2% gestaan.’
  Maar nu de crisis achter de rug is, koopt de ECB nog steeds maandelijks voor €60 mrd per maand aan leningen op.
  ‘Wat de ECB doet is in strijd met wat in een democratie hoort’, vindt Hoogduin. ‘Bij een onafhankelijke centrale bank hoort een beperkt instrumentarium. Na het oplossen van de crisis hadden ze er een streep onder moeten zetten en de crisismaatregelen moeten afschaffen. Het staat op gespannen voet met de no-bail-out-clausule en het is massieve monetaire financiering.’
  Pieterse-Bloem vindt dat er een debat moet worden gevoerd over de toekomst van de ECB. ‘Het lijkt nu of de centrale bank ook een doelstelling heeft voor de gezondheid van de economie, veel meer dan daarvoor. We moeten een breed maatschappelijk debat voeren over de voor- en nadelen daarvan’.”

  fd.nl/economie-pol…mandaat-op-te-rekken

 518. Latida Zegt:

  “We’ve created a monster, dat moge duidelijk zijn als we het over ons inkomensondersteunende, nivellerende, koopkrachtreparerende toeslagenstelstel hebben. Wisten we natuurlijk al lang en vandaag zien we het nog eens fijntjes verbeeld in bovenstaand plaatje (vooruit, nog een dan) van het Adviescollege Toetsing Regeldruk (Actal). Het rapport met als centrale onderzoeksvraag ‘Hoe ervaren burgers regeldruk als gevolg van de koppeling van de uitgewerkte regelingen aan het inkomen van de burger en welke maatregelen kunnen worden getroffen om deze ervaren regeldruk te verminderen?’ is verder niet zo heel boeiend. De vraag hoe burgers regeldruk ervaren, hadden wij ook wel kunnen beantwoorden. Ze worden er knettergek van, aangezien we leven met een enorm bureaucratisch apparaat van verschillende loketten met ieder een eigen caseklantzorgvraagmanager en waar voor elke maatregel die we invoeren om uitkeringen te beperken een nieuwe in het leven wordt geroepen om ongewenste effecten te dempen (recent voorbeeldje: verhoging AOW-leeftijd -> overbruggingsuitkering AOW). Er zijn zo’n beetje 27 inkomensondersteunende regelingen”

  daskapital.nl/2014…nd_rondpompland.html

 519. Tijl Zegt:

  Latida:
  “We’vecreatedamonster,datmogeduidelijkzijnalswehetoveronsinkomensondersteunende,nivellerende,koopkrachtreparerendetoeslagenstelstelhebben.Wistenwenatuurlijkallangenvandaagzienwehetnogeensfijntjesverbeeldinbovenstaandplaatje(vooruit,nogeendan)vanhetAdviescollegeToetsingRegeldruk(Actal).Hetrapportmetalscentraleonderzoeksvraag‘Hoeervarenburgersregeldrukalsgevolgvandekoppelingvandeuitgewerkteregelingenaanhetinkomenvandeburgerenwelkemaatregelenkunnenwordengetroffenomdezeervarenregeldrukteverminderen?’isverdernietzoheelboeiend.Devraaghoeburgersregeldrukervaren,haddenwijookwelkunnenbeantwoorden.Zewordenerknettergekvan,aangezienwelevenmeteenenormbureaucratischapparaatvanverschillendelokettenmetiedereeneigencaseklantzorgvraagmanagerenwaarvoorelkemaatregeldieweinvoerenomuitkeringentebeperkeneennieuweinhetlevenwordtgeroepenomongewensteeffectentedempen(recentvoorbeeldje:verhogingAOW-leeftijd->overbruggingsuitkeringAOW).Erzijnzo’nbeetje27inkomensondersteunenderegelingen”

  daskapital.nl/2014…nd_rondpompland.html

  Dus?

 520. maff Zegt:

  Tien jaar kredietcrisis: 7 redenen waarom we er helemaal niet uit zijn

  925.nl/archief/201…emaal-niet-uit-zijn/

  ps 🙂 bubbles, bubbels mmgmortgages.ca/wp…es/mmg-keep-calm.jpg

 521. maff Zegt:

  Property bubble China, of gewoon een mooi plaatje ? 😉 irishtimes.com/pol…ox_620_330/image.jpg

 522. maff Zegt:

  Kop houden, genieten en doorgaan 😎

  destentor.nl/loche…n-doorgaan~a5e1e7fe/

 523. maff Zegt:

  Miljoenen huurders in VS moeten hun huis uit

  ‘ Wie zijn huur niet betaalt, staat snel op straat. Het wordt nu een ware epidemie.’

  nrc.nl/nieuws/2017…it-12452031-a1569390

  ‘ Volgens een recente berekening zijn de huren in vijftien jaar met 66 procent gestegen.’

 524. maff Zegt:

  1 Euro =
  0.906148992 British pounds

 525. maff Zegt:

  This is not America ….. of toch wel ?

  Naar de tandarts

  Probeersel images0.persgroep.…d7f&quality=0.9

 526. maff Zegt:

  Typisch ……..

  WONINGNOOD in de polder 😉

  Sprekende cijfers Dynamis

  dynamis.nl/uploads…pleet-compressed.pdf

 527. Steven Zegt:
 528. maff Zegt:

  Nederlander werkt ook dit jaar 171 dagen voor de fiscus

  Well done dudes 🙂 files.illinoispoli…ay-1024×583.jpg

 529. Nico de Geit Zegt:

  Subsidie voor Amsterdamse huiseigenaren die van aardgas afstappen

  In de ambitie Amsterdam in 2050 aardgasloos te krijgen, kijkt de gemeente vanaf september ook naar particulieren: huiseigenaren kunnen vanaf die maand tot 5.000 euro subsidie krijgen om de gasaansluiting uit hun huis te verwijderen.

  volkskrant.nl/binn…-afstappen~a4510632/

 530. Nico de Geit Zegt:

  ‘Het best betaalbare alternatief voor gas in bestaande woningen is een warmtenet, waarbij huizen worden verwarmd met restwarmte uit de industrie.’

  Het lijkt me dat ze bij de industrie niet graag iets verloren zien gaan. Een verbrandingsoven of zo, maar zelfs dat niet eens meer sinds het plastic los wordt ingezameld.

  Misschien straks ‘soylent green energie’?

  i.ytimg.com/vi/a8b…3U/maxresdefault.jpg

 531. Nico de Geit Zegt:
 532. Nico de Geit Zegt:

  Steven:
  Voordeliefhebbers:

  metronieuws.nl/nie…voor-150000-verkocht

  Als je zo’n woning stript en opnieuw opbouwt ben je zomaar 50k kwijt of zoiets. De onderhoudskosten zijn relatief laag. Ruimte is een probleem, maar als 2e woning voor iemand die graag in Amsterdam wil zitten… Airbnb kan ook nog, zolang het is toegestaan.

  De miljoenenpanden kunnen een groter probleem worden.

 533. Steven Zegt:

  Nico de Geit: De miljoenenpanden kunnen een groter probleem worden.

  dat zijn ze natuurlijk al een tijdje. En als je voor een parkeerplaats meer dan 50.000 moet neerlappen is 150.000 niets voor een woning. Ik probeerde alleen aan te geven dat we nog vol in de bubble zitten.
  funda.nl/koop/amst…ckersstraat-50-51pp/

 534. Steven Zegt:

  En die parkeerplaats is ook nog op erfpacht.. Ha ha. Dus de grond is niet van u. U kunt er alleen parkeren tot 2051. Hi hi.

 535. maff Zegt:

  ‘ Netherlands with the household debt/disposable income ratio at 252% in 2015, compared with a euro zone average of 105% and just 85% in neighbouring Germany.’ http://country.eiu.com/asset_images/1755181959.gif

  NL, handle with care 😉

  vvdheerenveen.nl/w…aatjegekkehenkie.jpg

 536. Nico de Geit Zegt:

  Steven: 150.000 niets voor een woning

  15 vierkante meter voor een woning is erg weinig. Maar, je kunt er slapen, douchen, naar het toilet, zelfs koken. En als je nog tijd over hebt kun je achter je computer.

  Voor de mensen die hoe dan ook in Amsterdam centrum willen wonen kan het ideaal zijn. Of als 2e woning dus. Maar uitsluitend voor mensen die iets met Amsterdam hebben. Net zoiets als Italianen die koste wat kost in Venetië willen wonen.

  150k is voor heel veel mensen nog wel op te hoesten.

 537. maff Zegt:

  Tien tips voor een (financieel) gezond leven

  cmweb.nl/2017/07/t…ncieel-gezond-leven/

  ‘ Spaar! 0 procent rente krijgen is altijd nog beter dan 5 procent rente betalen.’ lol, die is grappig maar wat daarna ?

  smh.com.au/ffximag…deweb__430x333,0.jpg

 538. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: 15 vierkante meter

  Dat soort afmetingen zijn ook geen probleem om te verwarmen zonder aardgas.

 539. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: 15 vierkante meter

  Die 15m2 is vooral handig als je grote kolossale buren hebt. Als er honderden hokjes van 15m2 bij elkaar zitten, nee, dat is niet echt wat.

 540. maff Zegt:
 541. maff Zegt:

  maff,

  Precies door de helft

  Aanbod woningen 138.970 2 augustus 2017

 542. maff Zegt:

  Huizen hier worden te duur in onze postcode, er staan nu ineens pardoes 6 woningen te koop, en dat waren er steeds 2

  De vraagprijs ligt nu 34k hoger dan de top in 2008
  Allemaal verschillende soorten huizen oud en nieuw, groot en klein, alles door elkaar, maar gelukkig toch nog wat vergelijkmateriaal gevonden ……

 543. maff Zegt:
 544. dr.t Zegt:

  Nico de Geit: 15vierkantemetervooreenwoningisergweinig.Maar,jekunterslapen,douchen,naarhettoilet,zelfskoken.Enalsjenogtijdoverhebtkunjeachterjecomputer.

  VoordemensendiehoedanookinAmsterdamcentrumwillenwonenkanhetideaalzijn.Ofals2ewoningdus.MaaruitsluitendvoormensendieietsmetAmsterdamhebben.NetzoietsalsItalianendiekostewatkostinVenetiëwillenwonen.

  150kisvoorheelveelmensennogweloptehoesten.

  15 jaar jaar huren levert 180.000 op aan kosten (per mnd 1000,-) . En wat houd je over na 15 jaar :helemeaal niets . Dan maar de prijs van zo n kamertje aftikken.
  Het kan onmogelijk beroerder uitpakken dan huren.

 545. Nico de Geit Zegt:

  maff:
  Eenkruidigverhaaltje

  twitter.com/davidp…s/895714081709203456

  Mensen wonen in Nederland te dicht op elkaar om je kooklucht zomaar naar buiten te blazen:

  horepa.nl/afzuigka…ppen_rvs/koolst1.jpg

  Overlast wordt dus door velen verward met racisme. Achterlijk volk.

 546. Steven Zegt:

  Nico de Geit: Mensen wonen in Nederland te dicht op elkaar om je kooklucht zomaar naar buiten te blazen:

  Meestal kiezen ze daar zelf voor. Net buiten de stad heb je vaak dit: groningenwoont.nl/…ch-1024×576.jpg

 547. Nico de Geit Zegt:

  In studentensteden is het standaard bij advertenties voor een huurwoning: GEEN STUDENTEN!!!!!! Dat mag blijkbaar wel.

 548. Steven Zegt:

  Maar daar mag door allerlei regeltjes niet gebouwd worden. ;.. Door natuurmonumenten en zo. dat soort instellingen zijn veelal gesponserd door babyboomers die zelf wel riant wonen en vinden dat het nageslacht gewoon opgehokt in de steden moet blijven omdat ze anders hun riante uitzicht en natuur verpesten. 🙂

  Huizen kunnen volgens mij prima in de natuur passen, maar dan moet je het een beetje leuk verdelen en wat mooiere bouw maken dan die vinex-kippenhokken. Straks ook nog energie neutraal dus het kan allemaal best zonder je scheel te lenen met als enige doel betalen aan mensen die het juist niet nodig hebben.

 549. adamus Zegt:

  Steven:
  Maardaarmagdoorallerleiregeltjesnietgebouwdworden.;..Doornatuurmonumentenenzo.datsoortinstellingenzijnveelalgesponserddoorbabyboomersdiezelfwelriantwonenenvindendathetnageslachtgewoonopgehoktindestedenmoetblijvenomdatzeandershunrianteuitzichtennatuurverpesten.

  Huizenkunnenvolgensmijprimaindenatuurpassen,maardanmoetjeheteenbeetjeleukverdelenenwatmooierebouwmakendandievinex-kippenhokken.Straksooknogenergieneutraaldushetkanallemaalbestzonderjescheeltelenenmetalsenigedoelbetalenaanmensendiehetjuistnietnodighebben.

  energieneutraal……..dan blijft er ruimte om de lasten te verhogen 😉

 550. adamus Zegt:

  maff:
  uploads.disquscdn.…263199ab24492e8b.jpg

  geen betonvloer?

 551. adamus Zegt:

  maff:
  Nederlanderwerktookditjaar171dagenvoordefiscus

  Welldonedudesfiles.illinoispoli…ay-1024×583.jpg

  IQ >135 gelooft daar niks van. #triest.

 552. adamus Zegt:

  Steven:
  Endieparkeerplaatsisooknogoperfpacht..Haha.Dusdegrondisnietvanu.Ukunteralleenparkerentot2051.Hihi.

  dat wordt op IJburg ervaren als parkeergenot.

 553. adamus Zegt:

  Nico de Geit:
  ‘Hetbestbetaalbarealternatiefvoorgasinbestaandewoningeniseenwarmtenet,waarbijhuizenwordenverwarmdmetrestwarmteuitdeindustrie.’

  Hetlijktmedatzebijdeindustrienietgraagietsverlorenziengaan.Eenverbrandingsovenofzo,maarzelfsdatnieteensmeersindshetplasticloswordtingezameld.

  Misschienstraks‘soylentgreenenergie’?

  i.ytimg.com/vi/a8b…3U/maxresdefault.jpg

  centrale Diemen kan restwarmte niet kwijt in Almere. Nuon heeft de subsidie daar al opgestreken en Amsterdam wil niet alle lager middenklasse zien vertrekken richting luchthaven Lelydorp en Zwolle.

 554. Nico de Geit Zegt:

  50.000 euro voor een parkeerplaats, erfpacht, dus de grond wordt niet jouw eigendom. Wat koop je dan, waar word je eigenaar van?

 555. Dr.t Zegt:

  Nico de Geit:
  50.000eurovooreenparkeerplaats,erfpacht,dusdegrondwordtnietjouweigendom.Watkoopjedan,waarwordjeeigenaarvan?

  En dat vraagt een huurder zich af?

 556. maff Zegt:
 557. maff Zegt:

  The lie we live

  filmpje 8 minuten

  https://www.youtube.com/watch?v=dNVZ0ZPfE8s

 558. Nico de Geit Zegt:

  Dr.t: En dat vraagt een huurder zich af?

  Ik zou die parkeerplaats dan liever huren. Dan weet ik precies waar ik aan toe ben. Ik vind het een raar speculatie-object. Waar wordt op gespeculeerd, op verlaging van de erfpacht?

 559. Nico de Geit Zegt:

  Gekheid kent geen grenzen: een parkeerplaats op erfpachtgrond voor € 50.000,00. Zolang er ‘greater fools’ zijn kan de prijs omhoog.

  Waarom niet de door mij al eerder voorgestelde autovergunningen invoeren? Je koopt een vergunning voor bijvoorbeeld € 100.000,00, anders mag je niet meer rijden. De rente over de lening voor de autovergunning is aftrekbaar, en de autovergunning kun je later voor meer doorverkopen. Wie kan daar op tegen zijn?!

  Goed nieuws: ‘de autovergunningen zijn weer duurder geworden’. Alle autovergunninghouders weer blij.

 560. maff Zegt:

  Nederlanders zijn kwetsbare schuldenaars

  elsevierweekblad.n…schuldenaars-530853/ ( achter slot )

  Ps 🙂 Spielerei https://pbs.twimg.com/media/Cp0gYb5UsAAQbdc.jpg

 561. maff Zegt:

  Corporatie Groningen deelt stickers uit: ‘Balkons veilig tot 250 kilo’

  dvhn.nl/groningen/…%80%99-22422991.html

  ‘ balkons aan de achterkant van de woningen voldoen niet aan de bouwnorm.’

 562. maff Zegt:

  Geen eland op je balkonnetje duzzzzz 😉

 563. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: liever huren. Dan weet ik precies waar ik aan toe ben.

  Veel huurders redeneren zo. Vaak zijn ze te stom om voor de duvel te dansen.

 564. ps Zegt:
 565. maff Zegt:

  Waarom blijven we maar sparen ?

  bnr.nl/nieuws/econ…ijven-we-maar-sparen

  Typisch, in 2009 stond er 197 mjd spaargeld met ruim 9 miljard aan rente
  Nu staat er 340 mjd aan spaargeld met nog lang geen 1 miljard aan rente

  ps 🙂 it is no use crying over lost interest
  d1yhils6iwh5l5.clo…rtoon_03.05.2015.png

 566. maff Zegt:

  De Zweedse Droom: een eigen stuk bos

  trouw.nl/groen/de-…n-stuk-bos~a67bc563/

 567. maff Zegt:

  Rustig hier, stilte voor de storm ?

  Never let a good crisis to waste

  media.licdn.com/mp…YzYmVkMzQwMTU0Mw.jpg

 568. Nico de Geit Zegt:

  maff: Waarom blijven we maar sparen ?

  Dat ‘we’ is misleidend. Muppets lenen en spenderen, anderen pakken dat geld aan en weten niet zo goed wat ze er mee moeten.

 569. Arjan Zegt:

  Nico de Geit,

  Je snapt het niet, het zijn juist de mensen met een koophuis die veel sparen.

 570. ps Zegt:

  maff, 🙂

  …Dikkertje Dap, valt van de…?
  toonpool.com/user/…s/troika_2182165.jpg

 571. Nico de Geit Zegt:

  Verhuurmakelaars hebben een nieuwe manier gevonden om huurders extra op kosten te jagen. De tot aan de Hoge Raad verboden ’bemiddelingskosten’ maken een comeback als ’contractkosten’ of ’administratiekosten’.

  telegraaf.nl/dft/g…elingskosten___.html

 572. Nico de Geit Zegt:

  Ik ben eigenlijk toch wel heel benieuwd hoe ze in Nederland de lage IQ’s van geïmporteerde mensen uit de derde wereld willen gaan oplossen. Een heel groot deel van die mensen is gewoon zwak begaafd (IQ van 70-90). Dat is geen goede welvaarts-indicator, criminaliteit en een laag IQ gaan wel vaak samen.

  IQ’s omhoog schroeven is nog nooit gelukt op individueel niveau. De afloop staat dus eigenlijk al vast: dit gaat heel erg mis: armoede en criminaliteit, hetgeen dat ze wilden ontvluchten komt straks ook hier, omdat de oorzaak van hun ellende in hen zelf gelegen is.

  Erger: de kinderen van de mensen die wat hoger begaafd zijn vallen na de eerste generatie al weer terug naar het IQ dat voor die groep gebruikelijk is. Blijft over: blanke vrouwen die paren met laag-IQ-mannen, om het gemiddelde IQ iets omhoog te brengen.

  Dat soort experimenten kun je beter van een afstandje bekijken.

 573. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: zwak begaafd

  Kom er maar in dr. t. Om te vertellen dat er ook blanke zwak begaafden zijn en er onder de vluchtelingen veel hoogbegaafden. Raar eigenlijk dat er helemaal geen enkel onderzoek naar is, de toekomst van het land hangt er vanaf, inclusief de huizenmarkt.

  Wie wil er eigenlijk wonen in een land vol zwakbegaafden, waar het slecht toeven is vanwege de lage welstand en criminaliteit? Waar gaan de blanken (straks) heen? Groot pluspunt is dat je op veel plaatsen welkom bent als je boven gemiddeld intelligent bent, een hoge verdiencapaciteit hebt, geld meeneemt, enz.

  Is de huizenmarkt te redden, of gaat de hele natie te gronde? Nederland richting derdewereldland. Zorg dat je er niet verstrikt in raakt. Immigratie raakt de huizenmarkt uiteindelijk ook. Importeer je rijken of mensen met hoge verdiencapaciteit, dan gaan de prijzen omhoog, vanwege een stijgend gemiddeld inkomen. Importeer je debielen (IQ 55-70) of zwak begaafden (IQ 70-90), hoe moet zoiets goed af gaan lopen?

  Misschien ziet de nuchtere Geit iets over het hoofd. We hebben in ieder geval goed gevulde pensioenpotten om het IQ van die mensen iets omhoog te krijgen, of de poging daartoe.

 574. maff Zegt:

  Duitse hooggerechtshof: “Opkoopprogramma ECB in strijd met mandaat”

  marketupdate.nl/ni…-strijd-met-mandaat/

  ps,

  🙂 trapped silverbearcafe.com…07.17/images/map.jpg

 575. maff Zegt:

  Eén miljoen ‘spookwerklozen’ ?

  1.bp.blogspot.com/…labor-statistics.jpg

 576. adamus Zegt:

  Arjan:
  NicodeGeit,

  Jesnapthetniet,hetzijnjuistdemensenmeteenkoophuisdieveelsparen.

  nee hoor, dat hoort in de pot aflossingen.

 577. adamus Zegt:

  Arjan: Veelhuurdersredenerenzo.Vaakzijnzetestomomvoordeduveltedansen.

  heb je daar ook statistiek van?

 578. adamus Zegt:

  maff:
  Nederlanderszijnkwetsbareschuldenaars

  elsevierweekblad.n…schuldenaars-530853/(achterslot)

  PsSpielereihttps://pbs.twimg.com/media/Cp0gYb5UsAAQbdc.jpg

  maar een overheid met een ijzersterke socialiserende rug.

 579. adamus Zegt:

  adamus: neehoor,dathoortindepotaflossingen.

  aan hypotheken zijn vaak ook spaarrekeningen gekoppeld.

 580. adamus Zegt:

  Nico de Geit: Ikzoudieparkeerplaatsdanlieverhuren.Danweetikprecieswaarikaantoeben.Ikvindheteenraarspeculatie-object.Waarwordtopgespeculeerd,opverlagingvandeerfpacht?

  de IJburgse stenen worden dan meer waard is de redenatie. En kan men makkelijker verhuizen naar de overkant van het water.

 581. Arjan Zegt:

  adamus:

  heb je daar ook statistiek van?

  CBS.

 582. Latida Zegt:

  I”n maart 2015 begon de ECB met het opkopen van staatsobligaties van Eurolanden, met als doel de inflatie aan te jagen en de rente verder omlaag te brengen. Later werd het opkoopprogramma opgeschaald van €60 naar €80 miljard en begon de centrale bank naast staatsobligaties ook bedrijfsobligaties op te kopen.

  Volgens Draghi heeft dit stimuleringsprogramma miljoenen nieuwe banen opgeleverd, maar critici waarschuwen dat het bij overheden de prikkel wegneemt om hervormingen door te voeren. Ook is er veel kritiek geweest op het besluit om ook bedrijfsobligaties op te kopen, omdat deze maatregel de grote bedrijven financieel bevoordeelt ten opzichte van het midden- en kleinbedrijf.”

  Dus zeg een kleine 30 maanden keer 60 miljard, dan het je het toch al gauw over 1800 miljard euro aan staats- en bedrijfsobligaties die het onaantastbare ECB op de eigen rekening weet te zetten.

  Maar wat is een obligatie eigenlijk?

  “Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs voor een lening die door een overheid, een onderneming of een instelling is aangegaan. Als een bedrijf geld nodig heeft voor een investering kan het door het uitgeven van een obligatielening aan de financiering komen. De koper van de obligatie ontvangt van de uitgever rentevergoeding.”

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Obligatie

 583. Latida Zegt:

  Bovenstaande uit en in reactie op dit verhaal:

  marketupdate.nl/ni…-strijd-met-mandaat/

 584. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: CBS.

  Recent kwam nog info voorbij waaruit bleek dat de spaartegoeden van mensen met een hypotheek onbekend zijn.

 585. maff Zegt:

  Groei 3.3%

  ‘ Vooral bedrijfsleven profiteert van opvallend sterke groei’

  en dat met een koopkrachtstijging van 0.1 % ?

  Welcome back in the Middle Ages, dudes 😉

  Ps 🙂 Happy times 4.bp.blogspot.com/…l-merchant-guild.jpg

 586. maff Zegt:

  Calcasa en de onderwatertjes

  2017 Q1 WOX kwartaalbericht: Meer dan helft tussen 2006 en 2009 gekochte huizen met verlies verkocht

  calcasa.nl/nieuws/…met-verlies-verkocht

 587. maff Zegt:

  Joepie, we hebben een Wilhelmus akkoord

 588. Nico de Geit Zegt:

  maff: Meer dan helft tussen 2006 en 2009 gekochte huizen met verlies verkocht

  Hier hebben bepaalde personen het er ook bij herhaling over ‘dat kopen over een periode van 30 jaar goedkoper is dan 30 jaar huren’. Punt is dus dat mensen bijna nooit 30 jaar in dezelfde woning blijven zitten.

 589. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: Hier hebben bepaalde personen het er ook bij herhaling over ‘dat kopen over een periode van 30 jaar goedkoper is dan 30 jaar huren’.

  Voor de overheid en banken is het in ieder geval veel gunstiger als mensen een woning kopen, en altijd werken om rente en aflossing te betalen. En een week voor de laatste aflossing gaan ze dood.

 590. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: En een week voor de laatste aflossing gaan ze dood.

  En als ze niet direct dood gaan dan verdwijnt het opgebouwde vermogen in de economie of komt terecht bij de belastingdienst. Ze blijven belasting betalen over hun vermogen en krijgen straks een korting op hun AOW.

  Het valt me trouwens op dat heel veel mensen maar niet kunnen vatten dat er straks alleen nog AOW is voor hen die het echt nodig hebben. Het schijnt dat veel mensen alleen achteruit kunnen denken, niet vooruit. Tel daarbij op dat ze niks snappen van macro-economie.

  Kortom: red jezelf.

 591. Arjan Zegt:

  Nico de Geit: Het valt me trouwens op dat heel veel mensen maar niet kunnen vatten dat er straks alleen nog AOW is voor hen die het echt nodig hebben.

  En grijsgedraaide plaat, hou er toch eens mee op.

 592. ps Zegt:
 593. maff Zegt:

  Etre parent, c’est montrer l’exemple.

  Een grappig plaatje, probeersel images2.persgroep.…d7f&quality=0.9

 594. maff Zegt:

  ps,

  🙂 in the long run hangen we allemaal aan een draadje i0.wp.com/epinula.…e.png?fit=900%2C1170

 595. maff Zegt:

  Let op: regeling restschuld eigen woning loopt af

  vastgoedjournaal.n…igen-woning-loopt-af

 596. Nico de Geit Zegt:

  Zit net een filmpje te kijken dat veel kan verklaren. Sommige mensen hebben een ‘bird’s eye view’ van wat er zich op de grond afspeelt, anderen niet. Dat kan dan weer samenhangen met het totale gebrek aan gevoel voor macro-economie bij veel mensen.

  Combineer dat met het gegeven dat veel mensen alleen maar achteruit kunnen denken, en niet of nauwelijks vooruit, dan maakt dat veel duidelijk.

  Veel domme mensen en nog veel meer waanideeën. Je bent dus op jezelf aangewezen. Een beetje afstand kan geen kwaad want voor je het weet zijn ze heel boos op je.

 597. Nico de Geit Zegt:

  Het IQ van westerlingen is gemiddeld 100. De helft heeft dus een lager IQ dan 100. Het IQ van mensen uit de derde wereld is gemiddeld laag. Lichtpuntje: Nederlanders zijn als Noord-Europeanen gemiddeld erg slim.

  Op een ander forum meent iemand dat IQ’s verhoogd kunnen worden. Ik geloof daar niet erg in. Wat wel goed gaat is mensen aanpraten dat ze heel slim zijn, dat werkt, zeker als ze jong en dus van nature overmoedig zijn. Het moment om ze aan een (wurg)hypotheek te helpen en ze deel te maken van het slavernij-systeem.

  Ik hoor de laatste tijd veel berichten over die ‘domme’ mensen die slimme keuzes maken. Opmerkelijk.

 598. Nico de Geit Zegt:

  De eurozone is onvoldoende beschermd tegen een nieuwe crisis. Overheidsschulden van veel eurolanden zijn onverantwoord hoog, terwijl veel banken in hun voortbestaan worden bedreigd door het grote bedrag aan uitstaande slechte leningen.

  telegraaf.nl/dft/2…oor_eurozone___.html

 599. Nico de Geit Zegt:

  ‘Volgens de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) zijn daarom nieuwe maatregelen nodig om de regio door een nieuwe crisis te loodsen, mocht deze zich aandienen.’

  Nieuwe crisis? Er is helemaal geen nieuwe crisis. De oude is ‘opgelost’ door meer schulden.

  Nieuwe maatregelen? Oorlog of zo? En hoe ziet dat er dan uit? Een reset?

 600. Hans- Zegt:

  Nico, we gaan dan over naar het communisme,alle huizen komen de staat toe!en je werkomgeving wordt ook huurhuis. plaats.Werk je bij de plantsoenen/reinigings-dienst,dan kan het Wassenaar zijn, maar ook de schilderswijk!
  Alle salarissen in twee groepen, lager onderwijs/hoger onderwijs.We kopiëren Rusland anno 1975.

 601. Deutsche Mark Zegt:

  Nico de Geit:
  Het IQ van westerlingen is gemiddeld 100. De helft heeft dus een lager IQ dan 100.

  Uitgaande van een normale verdeling, zoals het per definitie vastgelegd is. In de praktijk kan de verdeling natuurlijk afwijken.

 602. adamus Zegt:

  Hans-:
  Nico,wegaandanovernaarhetcommunisme,allehuizenkomendestaattoe!enjewerkomgevingwordtookhuurhuis.plaats.Werkjebijdeplantsoenen/reinigings-dienst,dankanhetWassenaarzijn,maarookdeschilderswijk!
  Allesalarissenintweegroepen,lageronderwijs/hogeronderwijs.WekopiërenRuslandanno1975.

  de schaalindeling hebben we al, maar iets fijnmaziger.

 603. adamus Zegt:

  Nico de Geit:
  ‘VolgensdeAdviesraadInternationaleVraagstukken(AIV)zijndaaromnieuwemaatregelennodigomderegiodooreennieuwecrisisteloodsen,mochtdezezichaandienen.’

  Nieuwecrisis?Erishelemaalgeennieuwecrisis.Deoudeis‘opgelost’doormeerschulden.

  Nieuwemaatregelen?Oorlogofzo?Enhoezietdaterdanuit?Eenreset?

  wie zitten in die raad?

 604. adamus Zegt:

  Nico de Geit,

  @IQ De westerse ontwikkelaars hadden de test ook op 110 kunnen zetten.

 605. adamus Zegt:

  maff:
  Groei3.3%

  ‘Vooralbedrijfslevenprofiteertvanopvallendsterkegroei’

  endatmeteenkoopkrachtstijgingvan0.1%?

  WelcomebackintheMiddleAges,dudes

  PsHappytimes4.bp.blogspot.com/…l-merchant-guild.jpg

  maar MKB blijft achter …..welke bedrijven? Financiële industrie?

 606. maff Zegt:

  Schuld gedreven economische groei en het Wilhelmus akkoord 😉

  Column: Euforie over Nederlandse economie

  geotrendlines.nl/c…ederlandse-economie/

  Ps 🙂 davegranlund.com/c…t/uploads/arc336.jpg

 607. maff Zegt:

  Het ijstijdenbesluit van moedertje aarde 😉

  gergs.net/wp-conte…/All_palaeotemps.png

 608. ps Zegt:
 609. Nico de Geit Zegt:

  ‘Klanten wiens hypotheekrente bij de Belgische bank Belfius onder nul is gekomen, moeten daar van de geldverstrekker over zwijgen.’

  telegraaf.nl/dft/g…gatieve_rente__.html

 610. Arjan! Zegt:

  Knock knock…

 611. Arjan Zegt:

  Anybody home? 🙂

 612. Arjan Zegt:

  posts verdwijnen hier…

 613. Arjan Zegt:

  … als licht in een zwart gat

 614. Hans- Zegt:

  Negatieve rente, past helemaal in het PONZI SCHEME systeem!

 615. Nico de Geit Zegt:

  Arjan:
  Anybodyhome?

  Iedereen hier is blijkbaar druk met geld uitgevende muppets.

 616. Frans Zegt:

  Deutsche Mark: Uitgaandevaneennormaleverdeling,zoalshetperdefinitievastgelegdis.Indepraktijkkandeverdelingnatuurlijkafwijken.

  de Bell curve wordt hier natuurlijk bedoeld.

 617. Frans Zegt:

  maar ff inchimen om de gemiddelde IQ hier op te vijzelen.

 618. Frans Zegt:

  Nice! Slaves fighting the slaves!
  https://www.youtube.com/watch?v=xTReILQ0lv8

 619. Frans Zegt:
 620. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Engrijsgedraaideplaat,houertocheensmeeop.

  Het is lastig om informatie te vinden over hoe de AOW er straks uitziet, over 20, 30, 40 jaar. Dat het onbetaalbaar wordt staat vast. Maar hoe onbetaalbaar en de gevolgen zijn nog erg onduidelijk.

  Geen of nauwelijks AOW, maar wel een voortdurend plukkende belastingdienst. Ook nog een enorm aantal zwakbegaafden geïmporteerd uit de derde wereld. Die zouden onze pensioenen gaan betalen.

  Mijn motto moet maar weer van stal gehaald: Red Jezelf. Dat betekent dus dat je door blijft werken en als dat niet meer gaat je zelf de kosten van je oude dag moet betalen, omdat je niks krijgt.

 621. maff Zegt:

  Redeloos, radeloos, reddeloos en

  Column: Roekeloos …

  https://marketupdate.nl/columns/column-roekeloos/

 622. maff Zegt:

  Oh, dit is nou weer jammer, bitcoin mining in Ordos, het stukkie is weg ………

  ps 🙂 bitcoinexchangenew…mg_5722813a0e798.jpg

 623. maff Zegt:

  Misschien lukt deze wel ?

  Photos: Inside one of the world’s largest bitcoin mines

  qz.com/1055126/pho…rgest-bitcoin-mines/

 624. maff Zegt:

  CBS, straks weer nieuwe getallen ( ik denk 10 ) 😉

  speld.nl/2017/08/1…ots-nieuwe-getallen/

 625. Nico de Geit Zegt:

  maff:
  Redeloos,radeloos,reddeloosen

  Column:Roekeloos…

  https://marketupdate.nl/columns/column-roekeloos/

  Naar dat verhaal was ik eigenlijk op zoek inzake mijn pensioenplanning. Maar er is dus niks te plannen momenteel. Pensioen websites gaan uit van inflatie en rendement, niet van stilstand of deflatie en een negatief rendement.

 626. Nico de Geit Zegt:

  Koopwoning bijna 8% duurder in juli

  telegraaf.nl/dft/2…urder_in_juli__.html

 627. Arjan Zegt:

  Nico de Geit,

  Wat denk jij gaan we binnenkort dubbele cijfers noteren?

 628. Latida Zegt:

  Het ‘gaat lekker’ met de huizenprijzen in Nederland, met de formatie van een nieuw kabinet iets minder.

  “Op deze pagina vindt u alle informatie over de formatie van een nieuw kabinet. Wie benoemt de informateur? Wat staat er in een regeerakkoord? Wat is de rol van de Koning in de formatie? Wat is het verschil tussen het kabinet en de regering?

  De procedure rondom de formatie is voornamelijk gebaseerd op ongeschreven staatsrecht en gewoontes. ”

  en

  “Soms omvat de opdracht van de Tweede Kamer aan de informateur ook het opstellen van het regeerakkoord.”

  http://deformatiewijzer.nl/formatie/

  Waarom schrijft niemand dan die ongeschreven staatsrecht en gewoontes eens op? En wat is nou weer ongeschreven staatsrecht? Waar moet ik dan aan denken?

  Ondertussen:

  “Elke huisuitzetting kost de Bergse gemeenschap (lees: de belastingbetaler) ongeveer 100.000 euro. Dat beweert hoogste baas Ton Ringersma van woningcorporatie Stadlander op basis van eerder uitgevoerd onderzoek.”

  bndestem.nl/bergen…n-niets-op~a79243d8/

  Mensen beginnen zich ondertussen hier en daar af te vragen of er heel misschien toch sprake zou kunnen zijn van het opblazen van een bubbel op de huizenmarkt.

  Dan wordt er geruststellend gewezen naar andere steden ter geruststelling. Waarom denken mensen dat men elders het beter zou weten?

  Er was zelfs een vastgoedman die net terugkwam uit New York die vond dat de huizenprijzen nog wel makkelijk tot 20,000 euro / vierkante meter zouden kunnen oplopen.

  Stel dat hij gelijk heeft. Wat zouden daar dan de gevolgen van zijn? Moet je daar blij mee zijn of juist niet?

  Verder is de opkomst van alternatieve digitale valuta inmiddels niet meer te stuiten.

  Door de blockchain technologie lijkt het erop dat in principe iedereen een eigen digitale valuta kan beginnen. Die komen nu als paddestoelen de grond uit overal.

  Wat doet dat met het vertrouwen in het huidige geldsysteem?

  Er zijn inmiddels 2 nieuwe guldens op de ‘markt’ waar men zaken mee kan doen. Er is een gulden.com en er is nu ook een door 200 goudstaven gedekt plan.

  Als ik het me goed kan herinneren was de reden dat een depositobank niet mocht dat het vertrouwen danwel de capaciteit aan het reguliere bankwezen zou onttrekken.

  Welnu, hoe staan de banken er dan inmiddels werkelijk voor? Als de crisis voorbij is en de economie gaat toppie-joppie, waarom wordt er dan nog steeds iedere maand zoveel geld bijgedrukt en waarom staat de rente dan nog steeds zo laag?

  Er zijn ook veel geluiden te horen die beweren dat de rente blijvend laag zal zijn.

  Ik sluit af met iedereen een fijne week toe te wensen en deze video van Klaas Knot over QE in 2015, hij noemt het een paardenmiddel met de nodige bijwerkingen.

  Wat gebeurt er dus als QE eindigt in de werkelijke economie?

  Maar goed, de huizenprijzen stijgen, dus who cares.

  https://www.youtube.com/watch?v=l3c8luJueEc

 629. Frans Zegt:

  Right in your face!!
  Corporate fascism!!
  rtlnieuws.nl/geld-…len-dankzij-subsidie

 630. Frans Zegt:

  maff:
  Redeloos,radeloos,reddeloosen

  Column:Roekeloos…

  https://marketupdate.nl/columns/column-roekeloos/

  Ik geloof dat ik te lang hier niet meer heb gelezen!
  Gaat het nu ook over crypto’s? 🙂 🙂

  Op dit moment 50K+ aan crypto’s for free.

  Ik zit nog te wachten dat ik mijn Bitcoins kan splitsen in bitcoin en bitcoin cash, anders had ik de cash variant al verkocht. Ga geen risico nemen met splitsen, wacht totdat KeepKey met een update komt…

  (is overgenomen door Shapeshift: good! 🙂

 631. Nico de Geit Zegt:

  Arjan: Wat denk jij

  Bij die woning hier verderop is de vraagprijs recent met 15% verlaagd, maar nog steeds geen koper.

 632. cees Zegt:

  Red jezelf.

 633. Dr.t Zegt:

  Nico de Geit: Bijdiewoninghierverderopisdevraagprijsrecentmet15%verlaagd,maarnogsteedsgeenkoper.

  He Nico , hebben ze je op de foto gezet?

  ad.nl/binnenland/z…chijthuis~va9f2b028/

 634. Nico de Geit Zegt:

  Dr.t: HeNico,hebbenzejeopdefotogezet?

  ad.nl/binnenland/z…chijthuis~va9f2b028/

  Van camping naar camping, naar weer een andere tijdelijke plaats? Je kunt dat ding niet langs de weg zetten.

 635. Dr.t Zegt:

  Ach hij volgt zijn droom en het ziet er uit alsof hij zich druk maakt.
  Ik kan het wel waarderen,

 636. Dr.t Zegt:

  Niet naar uit

 637. Nico de Geit Zegt:

  Dr.t: Ik kan het wel waarderen

  Het is gewoon een ‘tiny house’ met alle ellende die daarbij hoort. Vreemd dat de krant dat – opnieuw – niet belicht. Blijkbaar houden ze graag sprookjes in stand. Zijn woonwagen kan misschien op de camping – maar daar mag je niet wonen.

 638. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: woonwagen

  Voor woonwagens geldt een uitsterfbeleid.

 639. maff Zegt:

  ‘ De rente is dan de driemaands Euribor met een opslag.’ ( is negatieff, lol )

  Banken ‘dumpen’ miljoenen bijgedrukte euro’s bij superrijken voor superjachten

  quotenet.nl/Nieuws…-superjachten-202406

  ps 🙂 zerohedge.com/site…d-take-my-money.jpeg

 640. maff Zegt:
 641. maff Zegt:

  Consumentenbond: klant met hypotheek melkkoe voor banken

  ad.nl/economie/con…oor-banken~a5916761/

 642. Latida Zegt:

  maff:
  Consumentenbond:klantmethypotheekmelkkoevoorbanken

  ad.nl/economie/con…oor-banken~a5916761/

  Fijne banken hebben we toch

  “Zo legt ABN Amro zijn klanten die vanwege echtscheiding hun hypotheek willen aanpassen een rekening voor van 1050 euro, terwijl ING het dubbele rekent: 2100 euro. Voor het omzetten van een hypotheekvorm rekent Triodos 150 euro en NN 1495 euro.

  ,,Dit is een van de vele manieren waarop banken hun hypotheekklanten als melkkoe gebruiken. Hypotheekverstrekkers brengen ook vaak al een te hoge boeterente of te hoge risico-opslag in rekening. Het is echt tijd dat er nu eens een einde komt aan dit soort praktijken”, reageert Bart Combée, directeur van de Consumentenbond.

 643. maff Zegt:

  Voor Adamus 🙂

  Markets Willem Buiter: ‘Markets Refuse to Acknowledge They Are Risky’

  theepochtimes.com/…edge-they-are-risky/

 644. Stomme Z Zegt:
 645. Nico de Geit Zegt:

  Stomme Z:
  rtlz.nl/life/perso…woningmarkt-in-zicht

  Must read.

 646. maff Zegt:

  Ondertussen in de NL

  En alweer een toppertje 😉

  Netherlands External Debt

  ‘ reaching an all time high of 3869774.30 EUR Million in the first quarter of 2017 ‘

  Dat is dan ruim een half miljoen euro per gezinnetje duzzzzz

  In debt we trust ………….

 647. Nico de Geit Zegt:

  Hypotheekklant, volgens de Telegraaf:

  images0.tcdn.nl/wa…Y/q/ANP-23585520.JPG

 648. Latida Zegt:

  Voor dit soort diepe inzichten moet je gestudeerd hebben, en zelfs dan is het nog geen garantie dat je het begrijpt:

  “‘Als de waarde van de onderliggende portefeuille daalt terwijl er maximaal is geleend, ontstaat een probleem’”

  quotenet.nl/Nieuws…-superjachten-202406

 649. Latida Zegt:

  maff:
  VoorAdamus

  MarketsWillemBuiter:‘MarketsRefusetoAcknowledgeTheyAreRisky’

  theepochtimes.com/…edge-they-are-risky/

  “It is not the task of the Fed to subsidize those who borrow to purchase property and that’s effectively what they’re doing.

  So they want to get out of that business, and they probably want to get out of the huge balance sheet because they become too visibly a target for politicians who like to get their hands on the seigniorage.”

  en

  “as one of my former colleagues said, “It will go on longer than you think is possible. And then when it ends, then it will be completely unexpected.””

 650. BBB Zegt:

  Latida: “as one of my former colleagues said, “It will go on longer than you think is possible. And then when it ends, then it will be completely unexpected.””

  2030

 651. Arjan Zegt:

  Latida: Fijne banken hebben we toch

  We? Ik dacht dat je niet meer in NL woonde?

 652. maff Zegt:

  Ondertussen in Grunn, in de Ophelia Tent

  ‘Nederlanders zijn slaven van de bank’

  hanzemag.nl/nederl…-slaven-van-de-bank/

  ps 🙂 cdn.moneyunder30.c…election.jpeg?x28498

 653. maff Zegt:

  Robin Linschoten: ‘ik kan mijn vaste lasten en ziektekostenverzekering niet meer betalen’

  quotenet.nl/Nieuws…-meer-betalen-202460

 654. maff Zegt:

  Lol,
  Zweedse centrale bank wil definitie van inflatie veranderen

  marketupdate.nl/ni…inflatie-veranderen/

  Wat is de definitie van een definitie ?

 655. Nico de Geit Zegt:

  ‘De dartanalist toont de brief waarin de Belastingdienst hem sommeert om binnen twee dagen 66.000 euro over te maken.’ (geld is er niet)

  en

  ‘Als ze ook dit huis in Lelystad van ons afpakken, dan gaan we naar iets kleiners of desnoods naar een camping.’

  telegraaf.nl/binne…ze_niet_dood___.html

 656. ps Zegt:
 657. maff Zegt:
 658. maff Zegt:

  Blij met aflossingsvrij ………….

  ‘ Na 30 jaar verhuist de hypotheek van box 1 naar box 3 ‘

  De aflossingsvrije hypotheek na 30 jaar aflossen

  fx.nl/blog/de-aflo…-na-30-jaar-aflossen

 659. maff Zegt:

  1 Euro =
  0.922950897 British pounds

 660. Nico de Geit Zegt:

  Wie een huis wil bouwen of verbouwen, moet er snel bij zijn. Door een schrijnend tekort aan bouwvakkers worden de wachtlijsten langer, en stijgen de prijzen met de maand.

  „We hebben een groot personeelstekort: de hoeveelheid werk neemt toe en het aandeel ouderen in het personeelsbestand ook”, zegt een woordvoerder van brancheclub Bouwend Nederland. Volgens de zegsman moeten jongeren een ander beeld krijgen van werken in de sector. „Zij denken dat het alleen maar zwaar en vies is’

  telegraaf.nl/dft/g…t_dag_duurder__.html

 661. Nico de Geit Zegt:

  Nico de Geit: de hoeveelheid werk neemt toe en het aandeel ouderen in het personeelsbestand ook

  Die krijgen straks allemaal gebreken en dan gaat het minder hard. Gelukkig zijn er in Nederland veel handige mannen uit Eritrea en Soedan die straks het werk gaan doen. Mooi.

 662. maff Zegt:

  Kijk en vergelijk 😉

  Car trouble? Sub-prime auto lending hits the real world

  touchstoneblog.org…ub-prime-cartrouble/ en

  U.K. Subprime Lender Plunges More Than 70%

  s3.amazonaws.com/l…vice-cgon416_low.jpg

 663. Steven Zegt:

  Edin Mujagic heeft als Jougoeslaaf een heel andere kijk op deflatie en inflatie. (daar was een verschrikkelijke inflatie)

  https://www.youtube.com/watch?v=UoyafEdm9Rs

 664. Nico de Geit Zegt:

  Af en toe vraag ik me af of het nog wel zin heeft om geld te verdienen dat je de komende jaren niet nodig hebt. Kijk, als ze het zonder tegenprestatie op je rekening overmaken, mooi. Maar als ze verwachten dat je er veel moeite voor gaat doen, laat maar.

  De meeste mensen zijn schuldslaven en hebben die luxe niet. Zij werken hard om uit de schulden te komen.

 665. Hans- Zegt:

  Steven, de link geeft de kern waarde aan, zeer interessant! En geeft ook de manipulatie aan!

 666. adamus Zegt:

  Steven:
  EdinMujagicheeftalsJougoeslaafeenheelanderekijkopdeflatieeninflatie.(daarwaseenverschrikkelijkeinflatie)

  https://www.youtube.com/watch?v=UoyafEdm9Rs

  en toch blijft hij vastzitten in ‘het kunstje van Keynes’. Blijkbaar erg verleidelijk.

 667. adamus Zegt:

  Nico de Geit: Diekrijgenstraksallemaalgebrekenendangaathetminderhard.GelukkigzijnerinNederlandveelhandigemannenuitEritreaenSoedandiestrakshetwerkgaandoen.Mooi.

  Nee hoor, die trekken weer door als er werk aan de winkelis.

  en dan deze nog: politiek.tpo.nl/co…en-werkt-verlammend/

 668. adamus Zegt:

  Nico de Geit: Diekrijgenstraksallemaalgebrekenendangaathetminderhard.GelukkigzijnerinNederlandveelhandigemannenuitEritreaenSoedandiestrakshetwerkgaandoen.Mooi.

  dat moeten de Polen doen mochten ze nog willen

 669. adamus Zegt:

  Nico de Geit:
  Wieeenhuiswilbouwenofverbouwen,moetersnelbijzijn.Dooreenschrijnendtekortaanbouwvakkerswordendewachtlijstenlanger,enstijgendeprijzenmetdemaand.

  „Wehebbeneengrootpersoneelstekort:dehoeveelheidwerkneemttoeenhetaandeeloudereninhetpersoneelsbestandook”,zegteenwoordvoerdervanbrancheclubBouwendNederland.Volgensdezegsmanmoetenjongereneenanderbeeldkrijgenvanwerkenindesector.„Zijdenkendathetalleenmaarzwaarenviesis’

  telegraaf.nl/dft/g…t_dag_duurder__.html

  zo moeilijk is bouwen niet hoor. Prefab muurtjes opelkaar zetten met een kraan en die muurtjes ervoor metselen is deco 😉

 670. adamus Zegt:

  maff:
  1Euro=
  0.922950897Britishpounds

  = currencywar

 671. adamus Zegt:

  maff:
  RobinLinschoten:‘ikkanmijnvastelastenenziektekostenverzekeringnietmeerbetalen’

  quotenet.nl/Nieuws…-meer-betalen-202460

  in nood heeft een VVD’er altijd wel vrinden -om mee naar de afgrond te trekken. Die sociopaat is straks zomaar weer boven jan.

 672. adamus Zegt:

  Nico de Geit:
  ‘DedartanalisttoontdebriefwaarindeBelastingdiensthemsommeertombinnentweedagen66.000euroovertemaken.’(geldiserniet)

  en

  ‘AlszeookdithuisinLelystadvanonsafpakken,dangaanwenaarietskleinersofdesnoodsnaareencamping.’

  telegraaf.nl/binne…ze_niet_dood___.html

  zwartwerkertje 😉

 673. adamus Zegt:

  Latida:
  Voorditsoortdiepeinzichtenmoetjegestudeerdhebben,enzelfsdanishetnoggeengarantiedatjehetbegrijpt:

  “‘Alsdewaardevandeonderliggendeportefeuilledaaltterwijlermaximaalisgeleend,ontstaateenprobleem’”

  quotenet.nl/Nieuws…-superjachten-202406

  Doet me altijd denken aan een Wastora ‘eigenaar’ die ik als jonge gast op een feestje sprak:
  de fiscus betaalt ‘mijn’ boot.

 674. maff Zegt:

  De lange weg van de gemeentelijke schuldhulp

  ad.nl/economie/de-…schuldhulp~aaf4ea96/

  huis kwijt, pensioen kwijt ……. en extra schulden, ook dat nog

 675. maff Zegt:
 676. maff Zegt:

  Almost 8 out of 10 American workers say they live paycheck to paycheck to make ends meet, according to a new survey from CareerBuilder.

  cbsnews.com/news/a…#038;linkId=41360997

  twittertjes

 677. maff Zegt:

  Nico de Geit,

  Geen inkomsten ?

  Inkomstenbelasting

  de eerste 3.5 tonnetjes aan vermogen ( ongeveer ) worden verrekend met de algemene heffingskorting, daarna ga je pas betalen 😉 zoiets ? lol

 678. Arjan Zegt:

  Wat een achterlijke vertoning deze site, berichten worden 9 van de 10 keer niet geplaatst, quotes zijn ontdaan van spaties waardoor ze nauwelijks te lezen zijn en de site ligt regelmatig plat.

  Stop er toch mee zou ik zeggen.

 679. Latida Zegt:

  Arjan: Wat een achterlijke vertoning deze site

  Wat zegt dat over jou dat je hier nog steeds rondhangt?

 680. Latida Zegt:

  Wat is armoede?

  “Nederlandse armen zijn steeds vaker mensen die misschien geen honger hebben, maar wel een berg ongeopende post. Mensen die lamgeslagen onder een dekentje liggen met de gordijnen dicht. Die de deur voor niemand meer openmaken, uit angst voor deurwaarders. Het zijn mensen die op een camping op de Veluwe gaan wonen, op de vlucht voor hun schuldeisers.

  Die Nederlandse armoede zie je niet terug in de cijfers. Want voor de rekenaars van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), het Sociaal en Cultureel Planbureau en Eurostat bestaat het rijk der schulden niet.”

  decorrespondent.nl…33101191501-c454030c

 681. Latida Zegt:

  Aan een ‘goede betaalmoraal’ heb je niets als het geld er niet is:

  “Deurwaarders legden vorig jaar zo’n 550.000 keer beslag op loon of uitkering. De Belastingdienst en het CJIB legden ook nog eens zo’n 450.000 keer beslag. Hoeveel mensen er de dupe zijn van die beslagen, is onbekend”

  decorrespondent.nl…33101191501-c454030c

 682. Latida Zegt: