Zweden zet het hypotheek plafond op 85 procent

In Zweden mag waarschijnlijk binnenkort een hypotheek niet hoger zijn dan 85 procent van de marktwaarde van de woning. Het voorstel geldt voor nieuwe leningen en uitbreidingen van bestaande leningen. Dit schrijft het Zweedse Finansinspektionen (FI).

Falun SwedenHet doel van de hypotheek plafond is dat huishoudens niet te veel lenen voor hun aankoop van een huis. FI schrijft in het persbericht dat huishoudelijke schulden in Zweden worden gedomineerd door leningen voor huisvesting doeleinden. Te hoge schulden maken leners  kwetsbaar als de huizenprijzen dalen en de kredietnemer tegelijkertijd gedwongen wordt om zijn huis te verkopen.

De huizenprijzen zijn het afgelopen decennium sterk gestegen, zowel in Zweden als internationaal, de kredietverlening aan huishoudens had een gelijke trend. Ondertussen zijn de banken nog steeds erg gul met hypotheken. Steeds vaker zijn leningen niet terug te vorderen, maar het aantal huishoudens dat voor een variabele rente kiest wordt steeds groter. Dit maakt huishoudens kwetsbaar voor toekomstige verhogingen van de rentetarieven.

Tijdens een dergelijke ontwikkeling is het waarschijnlijk dat consumenten worden blootgesteld aan onaanvaardbare risico’s en dat vertrouwen in de kredietmarkt schade oploopt. Een beperking van de hypotheek stimuleert leners om hun schuldenlast te verminderen, schrijft FI.

Finansinspektionen verwacht dat de kosten van de hypothecaire lening met enkele procentpunten toenemen in vergelijking met de huidige situatie. De verordening zal naar verwachting een beperkt negatief effect op de huizenprijzen hebben. Het effect zal naar verwachting iets groter in stedelijke gebieden waar de hypotheken het hoogst zijn.

bron: E24.se

Share Button
Tagged with: , ,
89 comments on “Zweden zet het hypotheek plafond op 85 procent
 1. nhz says:

  “De verordening zal naar verwachting een beperkt negatief effect op de huizenprijzen hebben. ”

  ik denk dat dit in Nederland een prijsdaling van meer dan 50% ten gevolg zou hebben, zelfs bij behoud van HRA. Hoeveel procent van de kopers van de afgelopen jaren zou kunnen kopen als ze minstens 15% zelf moesten betalen? Ik denk hooguit een paar % …

  gelukkig is de polder anders en is onze huizenmarkt zo gezond dat maatregelen hier overbodig zijn, en we ons zelfs over 160% hypotheken geen zorgen maken.

 2. Mike says:

  Heel goed plan, meteen invoeren in dit bananenlandje.

 3. Mark1 says:

  Wat ben ik blij dat ik de afgelopen acht jaar geen huis gekocht heb!! De laatste maand zijn er wel heel erg veel signalen dat het goed fout zit. Ik zou geen oog dicht kunnen doen.

 4. Juan Belmonte says:

  Waar Zweden limiteert, geldt dat de Polder stimuleert: starterleningen zijn extra leningen, die bovenop de internationaal gezien toch al hoge NL normen gingen.

  DSB was in die zin één grote starterslening, ook op consumptief krediet gebied. Heel raar dat die bank onverkoopbaar blijkt.

  Als financiële stabiliteit geen eiugenaar heeft, is het makkelijk rijk rekenen.

 5. adamus says:

  eiugenaar leugenaar?

 6. Juan Belmonte says:

  een eigen-aardige leugen idd

 7. Juan Belmonte says:

  De geschiedenis gebeurt, het ontstaat, ook nu, dat is niet alleen iets uit in het verleden voor
  – winnaars en verliezers,
  – helden en huichelaars…..

 8. nhz says:

  @4:
  onverkoopbare huizen, onverkoopbare banken,
  onverkoopbare hypotheken.

  maar het gaat prima in Nederland, niets aan de hand.

 9. Juan Belmonte says:

  @8 Het is lente Nhz, iedereen hier roze zonnebrillen op, Griekenland is ver weg, net als Spanje en U.K. en USA.

  Alleen als U.K. een vernieuwende verkiezingsuitslag laat zien donderdag, kan er behoefte zijn om de oude vuile was buiten te hangen, dan kan er alvast wat ruimte op page 3 vrijgemaakt worden voor serieus nieuws, waar voorheen enkel rondborstig nieuws schitterde.

  History, or just another day in the U.K., that is the question.

 10. ll says:

  Iets klopt er niet, bij de huisverzekering van de Rabo trekt men van de WOZ waarde nog maar 30 % van de grondprijs af, was altijd 100 %, dus meer huiswaarde te verzekeren. Huis is trouwens wel 10% minder waard.

 11. adamus says:

  JAD juan.

 12. adamus says:

  Ook grond vervuild.

 13. Juan Belmonte says:

  @11 Waarschijnlijk wel.

  Toch het feit dat een derde partij serieus meespeelt is een teken aan de wand. Veranderingen kosten nu enmaal tijd….

 14. adamus says:

  13

  D66 🙂 nu ook 44 jaar.

 15. Goudbelegger says:

  Die Spanjaarden zijn trouwens ook alleen maar wat moderner geworden dankzij het EU geld. Heb ik van een Spanjaard gehoord, heb er zelf geen idee van, klinkt wel aannemelijk, dan zouden de overeenkomsten tussen Griekenland en Spanje dus inderdaad vrij groot zijn. Of het structureel in hun zelf zit om een moderne economie te onderhouden, geen idee.

  Het ‘nieuwe Spanje’ zag ik wel eens her en der. Dat was misschien ook alleen maar een geld bubble achteraf..

 16. salsa says:

  Waarom hypotheken niet gewoon helemaal afschaffen? Iedereen betaalt zijn huis voortaan gewoon ca$h.

 17. Juan Belmonte says:

  @15 Inderdaad, en dat is goed voor de eurozone geweest. Structureel: helpt u Juan eens met drie Spaanse multinationals ???

 18. Juan Belmonte says:

  Off-topic: potentiële kopers kopschuw, volgens de heer Weekers (VVD):

  http://www.nvm.nl

 19. Juan Belmonte says:

  @18 mooie plaat

 20. adamus says:

  juan, spaans voor: lamme helpt blinde.

 21. adamus says:

  staat bill bluffer daar te pompen?

 22. Juan Belmonte says:

  @21 Ook mooie plaat.

  Als de rente de functie van de prijs van geld niet weergeeft (terugbetalen bij lenen, rendement in de vorm van echte toegevoegde waarde in de reële economie op het nieuw gecreëerde geld) dan treden er andere mechanismen op.

  Deurwaarders zijn er één van.

 23. Juan Belmonte says:

  @24 U kent wellicht Mango en NH Hoteles, rest is toch wat onbekend, geen industriële traditie, wel sinaasappels en knoflook, erg lekker trouwens 🙂

  Vraag is dan ook wat al die nieuwe SP huizen waard zijn, de Spanjaarden en Buitenlanders bouwden Spanje vol, en leenden zich blauw.

  De goede buurten van Madrid kennen Parijse prijzen, alleen Michelin, Renault, Peugeot, Airbus, Louis Vuiton, TGV, EDF, Boursin, Danone, zijn wel zaken die men in NL wel meteen kent en waardeert.

  Zouden die prijzen in Madrid vol te houden zijn, ook nu met 20% werkloosheid in SP ?

 24. Okkie says:

  @20:
  De VVD probeert opzichtig zieltjes te winnen via de NVM. Er is geen reden om kopschuw te worden als de beperking van de HRA wordt uitgesmeerd over 30 jaar, want dan werd je toch al geacht om dat bedrag af te lossen. De VVD is echt de partij voor de rijken, die het meest van HRA profiteren.

 25. adamus says:

  Deurwaarders zijn er één van

  zoals ratten ook geen plek verdienen in het ondermaanse. Soms als we te slordig worden……..

 26. nhz says:

  @27:
  en stel je voor wat er met de prijzen gebeurt als ze straks al die half-afgebouwde agglomeraties zouden afmaken? Ik denk dat het dezelfde kant opgaat als in de VS en de krimpgebieden in de polder: slooppremies, teneinde zoveel voorlopig mogelijk lucht in de bubble te houden.

  De Spaanse huizenmarkt is zeer speculatief, en niet alleen vanwege de buitenlanders aan de Costa, de Spanjaarden zelf deden ook grif mee. Volgens mij familie (Castilla y Leon) moet de echte daling nog beginnen, de situatie lijkt sterk op Nederland: beperkte dalingen, in sommige regio’s zelfs verdere stijging, maar de markt zit op slot dus de weinige prijzen zeggen heel weinig. Als straks de hypotheeksubsidies voor werkelozen aflopen en de rente stijgt is er geen houden meer aan.

 27. Juan Belmonte says:

  @29 daar is zeker iets voor te zeggen en laten we dat ook hardop zeggen.
  Tegelijkertijd geldt dat HRA de basis was die koophuizen in NL voor iedereen betaalbaar hield, ook voor het gezin uit Oosterhout dat recent in Rondom-10 zat uit te leggen dat zonder HRA ze in de schuldsanering terecht zouden komen. Laten we die laatsten maar niet tot de rijken rekenen en meteen ophouden om in brede zin on te rijk te rekenen.

  Maar Juan valt nu weer in herhaling, tot een volgende keer maar weer.

 28. nhz says:

  corr.: “teneinde voorlopig zoveel mogelijk lucht in de bubble te houden.”

 29. Juan Belmonte says:

  España tiene un problema: es la hipotheca de la casa.

  Een grote Blauwe stad in het witte zand in het Zuiden. Er gaat niets boven Groningen en tevens niets onder de Pyreneeën.

  🙂

 30. adamus says:

  Jan Kees propageert zwart geld in Griekenland.

 31. Okkie says:

  Sjonnie en Anita zijn niet rijk maar leven wel boven hun stand aangezien ze een te hoge hypotheek bij hun bank hebben losgeweekt. Een rijtjeshuis van 2 ton is ze te min, maar voor dat geld heb je in Oosterhout echt wel iets redelijks. Als zij dat gedaan hadden was er geen sprake geweest van schuldsanering bij afschaffing HRA. De gemiddelde huizenbezitter verdient aanzienlijk meer geld (netto 43k) dan de gemiddelde huurder (netto 23k), bron CBS. Het hangt er dus vanaf welke definitie van rijk je hanteert, maar het is hier eens voorgerekend dat het grootste deel van de hypotheekrenteaftrek bij de rijkste 10 procent van Nederland terechtkomt.

  De HRA maakt huizen voor Sjonnie en Anita juist minder betaalbaar vanwege de bijbehorende prijsopdrijving. Dat zij dat niet (willen) snappen en toch een huis kochten is een ander verhaal.

 32. Patrick says:

  Okkie, ik heb dat soort mensen vaak gevraagd waarom ze toch denken dat huizen steeds in waarde stijgen.

  Dan zeggen ze :”omdat steeds meer mensen een huis willen kopen”.

  en dat is het einde van de redenering.

  Dit soort mensen, met alle respect, is te dom om redeneringen met meer dan één variabele te doorzien.

  Iedere poging deze mensen ook maar iets uit te leggen over inkomens, inflatie, economie, rente etc is kansloos. ze snappen t gewoon niet.

  Pas nog een kennis van ons, wilde ook eens gaan kijken voor een huis “want nu is een dipje maar straks gaan ze weer keihard stijgen, want dat doen ze altijd”.

  Hij ging met zn vrouw naar een hypotheekadviseur en nam alles aan als gesneden koek, omdat die meneer een stropdas en pak aanheeft en achter een mooi bureau zit.

 33. Patrick says:

  En let wel: dit zijn ook de mensen die er een jaar over doen om te kiezen welke nieuwe tv ze gaan kopen en waar ie 499 kost in plaats van 525 euro.

 34. Patrick says:

  En als ie 499 kost in leeuwarden gaan ze m daar met de auto kopen omdat ze vertikken meer te betalen, en vervolgens rijden ze voor 40 euro diesel op.

 35. Okkie says:

  Trouwens, de dame van deze Rondom 10 uitzending is vlak daarna werkloos geraakt terwijl ze de hypotheek op 2 inkomens hebben afgesloten. Sjonnie en Anita figureren namelijk ook in de EenVandaag uitzending van 1 april.

 36. nhz says:

  @37:
  “Hij ging met zn vrouw naar een hypotheekadviseur en nam alles aan als gesneden koek, omdat die meneer een stropdas en pak aanheeft en achter een mooi bureau zit.”
  en bovenal omdat de meneer precies vertelde wat ze wilden horen. Dollartekens in de ogen …

  @40:
  gelukkig houdt zo iemand dan nog twee jaar zijn inkomen, en ze hebben vast een NHG hypotheek waardoor iemand anders voor dit ‘onvoorzienbare’ probleem opdraait.

 37. nhz says:

  off-topic maar toch maar even vermelden:

  euro/dollar aangekomen bij 1.28. Als we daar doorheen breken is het einde van de euro nabij. Het ziet er slecht uit, en de ratings agencies doen hun best om het vuurtje maximaal op te stoken.

 38. snorkel says:

  @ Juan

  Zara (en Bershka), Telefonica, Repsol, Iberia

  en enkele bekende namen voor de wielrenners onder ons: Orbea, Catlike, Euskaltel (geen multinationals)

  verder helemaal eens met je betoog trouwens! 😉

 39. adamus says:

  euro/dollar aangekomen bij 1.28.

  dan kan de Duitse industrie weer fors uitvoeren naar USD landen. Wilde Angela toch?

  na de devaluatie van 2002, nu ook in 2010.

  Haal je geld maar van de bank, hoewel, wat moet je er nog mee? De deur platlopen bij Middelkoop?

 40. adamus says:

  Het wordt natuurlijk tijd dat we schijt hebben aan de belangen van Duitsland en ook de Amerikaantjes eruit schoppen. Dan moeten we ook onzelf eruit trappen…….Treurig.

 41. adamus says:

  Zal er nog een pensioen of beleggingsEuro terugkomen uit de VS?

 42. nhz says:

  @45:
  Middelkoop had 70 kg goud verkocht in 2 dagen. Da’s per Nederlander ongeveer 10 cent oftewel een verwaarloosbaar stofje. Als ik mijn vermogen wil omzetten in goud koop ik al meer dan de dagomzet. Maak me wakker als het 7000 kilo per dag is, voorlopig stelt het niks voor …

  @47:
  die gaan ze terugbetalen als ze niks meer waard zijn.

 43. Patrick says:

  Nhz ik zou een beetje uitkijken met het etaleren van je vermogen op internet.

 44. nhz says:

  @49:
  ach, ik ben nu zelfs officieel zonder bekende woon- of verblijfplaats. Bovendien, goudstaafjes in huis of Porsches voor de deur doe ik dus ook niet aan 😉

 45. adamus says:

  48

  je weet ook wat er tussen zit voor Willem 🙂
  Moet hij meteen weer omzetten in goud, anders verdient hij ook steeds minder.

 46. Patrick says:

  t is maar een waarschuwing, ik werk zelf in de ict en weet hoe makkelijk t is om een ip adres naar een fysiek adres te traceren…

  Overigens goeie handel voor Middelkoop, even gesteld dat ie tussen de 5 en tien punten marge pakt.

 47. adamus says:

  nhz, nog even en je koopt het hele gemeentehuis op. Kan vvdbaasje Schouwenaar – te jong burgemeester geworden – ook naar huis. Gut waar ken ik die kerel nou weer van…….

 48. adamus says:

  Geloof niet dat Willem het in zijn huis in dat bosrijke gebied heeft liggen.

  Wordt toch tijd om anoniem het net op te gaan 😉
  Jan Kees zijn vrienden willen ook graag alles weten.

 49. adamus says:

  50

  Dat kan niet, niemand is zonder adres. De fiscus zal nu hele leuke dingen met je aanslagen gaan doen; nl niet versturen maar verrekenen bij het SVB. Gaat een administratieve brei worden.

 50. nhz says:

  @52:
  ik werkte in de ICT 😉
  een IP adres is overigens nog een woonadres.

  @56:
  ze krijgen vast advies van G$ over hoe je daarover kunt liegen. Ooit komt het uit, maar je ziet bij de Grieken dat ook dan nog de vraag is of je zelf voor de schade opdraait.

 51. nhz says:

  @50:
  geldt helaas niet voor de fiscus, als de gemeente je uitschrijft dan wordt je geregistreerd in gemeente Den Haag dacht ik (details weet ik niet). De blauwe enveloppen blijven gewoon komen terwijl ik er volgens de ijverige ambtenaren van mijn gemeente niet meer woon. Bizar 🙁

 52. adamus says:

  Kom je die sukkels van het gemeentehuis ook nog tegen op straat? Wat vindt de wethouder er van?

 53. nhz says:

  @59:
  nee, ze hadden geen behoefte aan een gesprek; wordt allemaal afgehandeld via papiertjes en een telefoontje. Ik denk dat de wethouder het wel prima vindt, bewijst tenslotte dat de afdeling Handhaving zijn werk doet (en dat bespaart hem de moeite om de honderden fraudeurs bij de WBV te gaan controleren). Wat het nut voor de gemeente is is mij nog steeds niet duidelijk, behalve dat ik nu behoorlijk pissed-off ben (notabene heb ze aan mij ook nog heel veel reclame voor de stad te danken, nooit meer dus).

 54. adamus says:

  krijgen ze ook voor een bewoner minder geld uit het gemeentefonds.

 55. adamus says:

  aan die oud marineman, de burgemeester, zul je ook niets hebben…….

 56. nhz says:

  @61:
  lijkt mij ook; maar als ze dom willen zijn dan gaan ze hun gang maar.

 57. Juan Belmonte says:

  Verder met Spanje: Steven Adolf (NRC-journalist, econoom, ex-Spanje correspondent in NRC 30 april) geeft aan dat er vermoedelijk 1,5 miljoen woningen in Spanje leeg staan en te koop zijn.

  Hypotheken en leningen aan vastgoedsector zijn er goed voor zo’n 1.100 miljard euro.

  De totale schuldpositie van overheid bedrijven en families bedraagt volgens sommige studies niet minder dan 400% van het bruto binnenlands product.

  Zo bezien en indien “sommige studies” kloppen èn de NL statistieken (totale hypotheekschuld = 99% NL BNP) volledig en niets dan volledig waar zijn, dan lijken we weer een keurige polder. Ze kunnen hier zo weer omhoog, die NL huizenprijzen ?

 58. Juan Belmonte says:

  @43 Snorkel

  Repsol, inderdaad, u bent een Spanje kenner. Ook Telefonica doet het nodige in Zuid-america niet vergeten.

  Desalniettemin is het concurrentievermogen van Spanje zodanig dat sommige economen (b.v. Paul Krugman, NRC 30 april) aanraden de lonen met 10% te verlagen.

  Kunt u nagaan wat er dan gebeurt met de verhouding schuld versus inkomen en dus met het recent herontdekte fenomeen van (niet-)terugbetalen
  🙂

 59. adamus says:

  wie gaan in de spaanse landbouw al dat werk doen, nu de afrikaantjes naar huis worden gestuurd? Straks hebben wij ook geen verse salades, spruitjes, boerenkool etc. meer in de winkel.

 60. snorkel says:

  @65 Juan,

  ik kan het alleen maar met je eens zijn… bovendien, ik zou geen 3 portugese of griekse multinationals uit mn mouw kunnen schudden. dan is het wel weer interessant om te zien hoe het er voor staat met de onderlinge schuldenposities. spelletje domino anyone? http://www.nytimes.com/interactive/2010/05/02/weekinreview/02marsh.html?ref=globalhome

 61. Juan Belmonte says:

  @66 20% van de Spanjaarden schijnt beschikbaar te zijn.

  Voor zover te achterhalen heeft SP een tekort op betalingsbalans, export is dus prima

 62. Juan Belmonte says:

  @67 Snorkel

  Mooie plaat !

  Schuldkwartten gebeurt nu in ieder geval wel met de indruk dat we lijken weten wat er gebeurt, (er is immers een plaatje van) dat was met de val van Lehman (CDO’s) niet het geval, de financiële wereld is dus in ieder geval een stuk slimmer geworden 🙂 🙂

  Nu maar hopen dat de waan van de seconde morgen onveranderd is, statistieken werden nog nooit zo snel herzien.

  Één keer goed zien is beter dan blijvend herzien.
  Stel dat met dit type her-in-zicht een stierengevecht zou toepassen, daar raast de stier op 3 cm van de benen van de torero, of toch niet …. dat wordt diepdieprood, dan zegt men van het pak van de torero: mooi rood stofje, kunt u zo een muleta van maken 🙂

 63. Juan Belmonte says:

  @69 Is dat USA ?

  In NL zagen we 1004 miljard voor hypothecaire particuliere schulden (laten we die -vooruitlopend op de te voorziene herzieningen maar gemakshalve nemen) + staatsschuld (347 miljard) delen door BNP van 600 miljard = 225%.

  Kan moeilijk inschatting hoe volledig dat is tov de door de heer Adolf genoemde 400%

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Staatsschuld
  Hier zien we overigens van 2007 naar 2008 “opeens” 100 miljard extra staatsschuld ?

 64. Juan Belmonte says:

  @Spongebob en anderen

  Bent u recent nog bij een huizenveiling geweest, Juan weet dat er nog 1 op de plank ligt, extra nominaties voor de Tombola Top Tien (TTT)van huizenprijsdalingen is weer zeer gewaardeerd…..

 65. Goudbelegger says:

  Ja, Amerika en niet eens tot 2010 dus het is nog hoger.

  Apart, beredeneerde die 240% door 80% overheidsschuld, 120% hypotheekschuld en 40% leningen bij elkaar op te tellen, allemaal geschat, komt nog bij jouw cijfer in de buurt ook..

  Even Celente kijken..

  http://www.youtube.com/watch?v=DlnOv-tVpYw

 66. Juan Belmonte says:

  @73 Heftig, die meneer Celente, dat zal niet snel op NL tv vertoond worden.

  Alhoewel Tegenlicht wel met een aflevering over Estland, Letland Litouwen kwam met nogal wat drama.

 67. Juan Belmonte says:

  USA can print their own money for a while, wheras the Greek don’t have have that option….

  Griekenland is 2% van de Eurozone, leuke vroegpensionerende filosofen aldaar maar iets anders dan DU of U.K. of FR…. of NL. En printen, dat hebben we ook in de eurozone gedaan…

  11 Triljard dollar, da’s een berg.
  Natuurlijk komt de val van de dollar er een keer aan en natuurlijk zal die een enorme impact het de wereldeconomie hebben, maar waarom wil dat zeggen dat we in NL ook Griekse drama’s of Amerikaanse Toestanden (prima boek overigens van Maarten Huygen) zouden krijgen ?

  Juan mist nog wat inhoud om die heer Celente te begrijpen vwb impact op NL.

 68. Joop says:

  Even off-topic 2 vragen aan Goudbelegger (of iemand anders die thuis in deze materie is):

  -welk bedrijf kan jij aanraden om fysiek goud te kopen?
  -Stel je wilt een kilo kopen. Zou je adviseren 1 bar van 1 kg te kopen of 10 van 100gr?

  Alvast bedankt!

 69. bigD says:

  Als vermogensbescherming maakt het niet zoveel uit. Als je in de toekomst gefaseerd je goud weer wil verkopen is 100g aan te raden, of wellicht nog beter 1oz munten. Vanuit een liquiditeitsoogpunt zijn de bekende munten het beste internationaal herkend en geaccepteerd: eagle, kruger, maple en nugget.

 70. Martijn says:

  @76

  Tot 250 gr wordt je niet bij het MOT aangegeven.

  http://www.amsterdamgold.nl is een prima leverancier.

 71. lorenzo says:

  Niek , ik moet de eerste eigenaar bewoners nog meemaken die zijn eigen vermogen , zijnde hun woning , naar beneden praat .
  Gezien jij nog niet snapt wat de woning waarde daar in Spanje beinvloed kun je je ook even op de oppervlakte houden.
  Derhalve en wederom onzin dus.

  Heb je al huurverhoging in nederland moeten betalen ?

 72. adamus says:

  martijn, altijd gedacht dat je bij HBU aan je trekken kwam.

 73. adamus says:

  ja, lorenzo, hier 2%. En aangezien ik €100 korting wil hebben en verhuurder nog moet overleggen met eigenaar/pensioenfonds, hebben we hier de huur alvast opgezegd. Staan er straks 6 van deze doorzonwoningen leeg in dit hoekje. Zo doen we dat: aanhangwagen aankoppelen en pleite.

 74. Martijn says:

  80

  Toen ik begon met kopen zat Middelkoop nog niet in de business.

  Ik heb met meerdere partijen zaken gedaan.

 75. Martijn says:

  Bovendien heet de HBU tegenwoordig geen HBU meer.

 76. nhz says:

  @79:
  ik heb bij aanvang van mijn huurkontrakt 20% korting bedongen. Voor de maandelijkse kosten waarvoor ik huur zou ik het betreffende pand bij lange na niet kunnen kopen (nog afgezien van onderhoud etc.).

 77. Goudbelegger says:

  @82 hier in Amsterdam in dit complex ook, zo’n 50 woningen, staan er nu 9 leeg. Maar of ze naar beneden gaan met de prijs, geen idee, wel een brief gekregen dat ze afzien van de huurverhoging dit jaar.

  Vrouwtje wil het niet scherp spelen, bezig met vakantie, kleren, zoals bijna iedereen trouwens, wij zijn echt een zeer grote uitzondering op dit forum.

 78. harde werker says:

  IP adres kan wel verborgen worden, staat in elke pcm:

  1- breek in bij de router van een ander ( doe ik voor een eenvoudige downloaders)
  2- neem een tussenprovider ( theCloak ) of een abo via Zweden

  En neem een tijdelijke mail om alles binnen te krijgen, werkt ook voor notoire vreemdgaanders en prive detectives. Ik ZAT in hacking, nu in ICT 😉

 79. Patrick says:

  @86 Waarbij aangetekend dat je bij punt 1 al een strafbaar feit begaat, maar dat terzijde.

 80. harde werker says:

  @87 Sorry, daar heb je volkomen gelijk in. Maar zoek maar eens in Vinex wijk naar openstaande draadloze internetverbindingen 😉

 81. adamus says:

  88 daar ongevraagd gebruik van maken is ook niet geoorloofd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*