Grote kijkdag om huizenmarkt vlot te trekken

Onder de naam ‘Gluren bij de buren’ hield Makelaarsvereniging Amsterdam zaterdag een open dag. 1383 huizen verspreid door de hele stad konden bekeken worden door kooplustige woningzoekers. ‘Gluren bij de buren’ duurde van 11.00 tot 14.00.

Ondanks het grote aanbod aan woningen liep het lang niet overal storm. Op een aantal adressen kwam zelfs helemaal niemand kijken.

Bron: AT5

Share Button
Tagged with: ,
8 comments on “Grote kijkdag om huizenmarkt vlot te trekken
 1. renee says:

  De makelaar ziet het nog steeds zitten. Dat is langzamerhand de laatste soort Nederlander die positief is over de verkoop van huizen. Het is weer heel triest om te zien. Als ik het bedrag hoor van nog geen 5 ton. Denk ik zomaar dat het wel eens 375 duizend kan gaan worden en dat over 1,5 jaar. Als de verkoper geluk heeft tenminste. Alles lijkt langzamerhand volledig in te storten. Een kennis van mij werkt bij een keukenbedrijf. Dat bedrijf verkocht tot half 2008 dertig keukens per week. Op dit moment zijn dat er 3 per maand.

 2. Tol says:

  De huizenprijzen in NL zullen gecorrigeerd worden totdat de gemiddelde huizenprijs betaalbaar is voor iemand met een gemiddelde inkomen. Die factor is 4. Als het gemiddeld inkomen in NL 30.000 is, is een betaalbare prijs 4 x 30.000 = 120.000.
  Het gemiddeld huis in NL kost nu 250.000.
  Huizenprijzen zullen dus 50% zakken in de komende jaren.
  “Plop” zegt de bubble.

 3. Joop Kl; says:

  Blijkbaar zetten al die maatregelen nog geen geen zoden aan de dijk want de zgn “krapte” op de NL’se huizenmarkt neemt steeds meer af, vandaag zitten we alweer boven de 180.000 aangeboden woningen op Funda. Keuze zat voor de liefhebbers…

 4. Lex says:

  @Joop Best opvallend. In december liep daar de laatste week opeens de teller met 4000 terug op mysterieuze wijze.

 5. Joop Kl; says:

  Makelaars in Apeldoorn zitten al aardig op zwart zaad:

  http://www.destentor.nl/regio/apeldoorn/4452542/Scherpe-courtages-moeten-kopers-trekken.ece

  Vraag me af hoe lang het gaat duren voordat de grote golf faillissementen onder makelaars op gang komt.

 6. xandr says:

  @Lex: eind vorig jaar zelfde beeld. Zal wel een praktische reden hebben. Wel loopt de teller nu veel sneller op dan vorige januari.

 7. Peter says:

  Het was een leuk dagje! 6 huizen gezien. (van 260.000 tot 310.000 en 80 tot 100m2)

  Bij sommige was het zeer druk (drie kijkers op de zelfde tijd), bij andere rustig. Vanmiddag mailtje van funda.nl, 1 van de 6 bekeken woningen is net verkocht.

  Goede huizen, voor de juiste prijs trekken nog steeds veel kijkers en bieders, ook in amsterdam.

 8. Lex says:

  @xandr Het opvallende was dat een poosje later er weer 3000 woningen bij waren in een paar dagen. Van de markt gehaald en opnieuw erop gezet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*