Rabobank durft geen voorspellingen over de huizenprijzen meer te doen

Piet Moerland, bestuursvoorzitter van de Rabobank, durft geen uitspraken over de huizenprijzen meer te doen. ‘Als je zegt dat ze dalen, gaan mensen daar rekening mee houden, dan wordt het een selffulfilling prophecy. Dat doen we dus niet meer.’

zie ook: De huizenmarkt-zeepbel Pinokkio award

‘Als je zegt dat ze dalen, gaan mensen daar rekening mee houden, dan wordt het een selffulfilling prophecy. Dat doen we dus niet meer.’

De nieuwe tactiek van de Rabobank was mij al opgevallen toen ik Hans Stegeman hoorde praten. Ze kunnen niet veel anders….


Het idee achter dit plan schijnt bij minister Stef Blok vandaan te komen. Hij heeft met de banken afgesproken gelijktijdig en niet langer met negatieve berichten over de woningmarkt te komen.

Share Button
Tagged with: ,
109 comments on “Rabobank durft geen voorspellingen over de huizenprijzen meer te doen
 1. tufkaj says:

  Gelukkig was het geen selffulfilling prophecy bij de rit naar boven. Dat zou oneerlijk zijn geweest voor toekomstige kopers immers.

 2. V says:

  Ach, vanaf overmorgen wordt er geen huis meer verkocht en draagt een radiostilte alleen maar bij aan de ultieme rust op de woningmarkt. Stilte voor de storm; eind januari gaan de adviseurs en makelaars roepen dat het allemaal aan Den Haag ligt dat ze geen cent meer verdienen. Den Haag kan echter niets zal snel duidelijk worden. Een maand later snappen de makelaars dat ze hun pijlen moeten gaan richten op de verkopers: 20% eraf anders wordt het niets. Dan is het uiteraard de grote vraag wanneer de eigenaren gaan capituleren. Misschien dat een hoop babyboomers gaan inzien dat het wachten op betere tijden kansloos is en ze hun veel te grote huizen beter van de hand kunnen doen voordat onderhoud en stookkosten ze financieel gaan nekken of simpelweg het traplopen en schoonmaken te zwaar wordt.

  Het zijn niet de voorspellingen dat de huizenprijzen gaan dalen die de markt de nek omdraait. Het zijn de voorspellingen dat het over een paar jaar weer gaat stijgen die de markt helemaal lam legt omdat verkopers denken dat ze gewoon even de tijd moeten overbruggen.

 3. Claude says:

  Vraag me af of dit ook een goede tactiek is. Als Rabobank zou zeggen: er gaat nog 10% vanaf en dan is de bodem bereikt, en de aspirant-woningkoper krijgt vervolgens 10% eraf van de vraagprijs, dan kan de aspirant-woningkoper naar zijn collega’s gaan alsof hij de deal van de eeuw heeft gesloten.

  Hoe dan ook, dan laten we het CBS maar haar werk doen zonder duiding van de Raffeisen-boys. De duiding wordt hier wel gedaan.

  Toch nog een paar vraagjes: als Rabobank niet weet wat de prijzen gaan doen, i) wisten ze dat vroeger wel dan, ii) waarom zijn ze er vroeger dan niet meegestopt en iii) wellicht belangrijker: als je niet weet wat de verkoopprijzen gaan doen, zijn hypotheken dan “de veiligste categorie op de balans” , zoals een paar zinnen ervoor staat, dat klinkt alsof je wel weet wat ze gaan doen. Vragen, vragen, vragen.

 4. Voerman says:

  tufkaj: Gelukkig was het geen selffulfilling prophecy bij de rit naar boven.

  Je bedoelt dat natuurlijk sarcastisch, Tufkaj.

  Alleen waren de verantwoordelijke profeten natuurlijk de kopers zelf. Verantwoordelijke profeten die afhankelijk van hun eigen situatie gelijk- of ongelijk hadden.
  Op andere profeten afgaan, (de profeten van de bank bijv.) is hetzelfde als je portemonnaie en de verantwoordelijkheid daarvoor afgeven aan de bank.
  Kan heel dom zijn!
  Het pad naar beneden moet ook iedereen voor zichzelf uitstippelen. Zelfs de beste profeet kan dat niet door een zelfvervullende voorspelling voor je doen.
  Zo simpel is dat alles.

 5. Marion says:

  @Tijl en Jim

  Jim, in het vorige topic sla je de plank volledig mis. Je zou eerder verwachten dat een verkoper zijn prijs zal verhogen als de woning goedkoper is geworden door de verlaging van de overdrachtsbelasting. Geen enkele reden dus om n.a.v. die verlaging te gaan zakken.

  Tijl, het juiste antwoord is het volgende. Die woning waar jij het over hebt is pas kort geleden aangekocht door de verkoper. Als het hem lukt de woning binnen zes maanden na aankoop door te verkopen is er sprake van vrijstelling voor de overdrachtsbelasting. Het is gebruikelijk dat in die situatie de koper de overdrachtsbelasting aan de verkoper overmaakt. Vandaar “Voordeel overdrachtsbelasting is voor verkoper”.

 6. Claude says:

  Op deze druilerige dag eens een onderzoek van de Amsterdam School of Real Estate (proest) erbij gepakt: “De Nederlandse hypotheekschuld in 2025”.

  Dit rapport kwam een maand geleden in het nieuws en er zitten wel een paar interessante punten in. Ik weet niet of deze uitgebreid hier voorbij zijn gekomen. De belangrijkste is dat een stevige groei van de hypotheekschuld onvermijdbaar is, ook al zouden de huizenprijzen nog dalen met 20%. Dan nog groeit de schuld in 2025 tot ruim 800 miljard (van 650 miljard nu). Dit komt natuurlijk doordat babyboomers hun volledig afgelost huis verkopen aan met schulden overladen opvolgers. Dus zelfs dan moeten wij 800 miljard zien te financieren om de hypotheken uit te zetten. En op hetzelfde moment zien we dat Basel gaat eisen dat banken 10x zo veel bufferkapitaal moeten gaan aanhouden voor onze fijne hypotheek-securitisaties. Dus ondanks dat de prijzen omlaag gaan, ondanks dat er strengere regels bijkomen qua aflossing etc, ondanks dit alles moeten wij nog voor een bedrag van 25% ons BNP uit het buitenland extra lenen om onze huisjes te bekostigen. En dat in een klimaat dat niet echt gunstig is. Succes banken!

  Verrassende conclusie van het rapport dan ook, zeker als je het vergelijkt met de oecoenomen van de vorige post: “Om de hypotheekschuld daadwerkelijk te stabiliseren, of zelfs te verminderen is het nodig dat zittende eigenaar-bewoners gestimuleerd worden om aanmerkelijk meer af te lossen”. Ai.

  Maarmaarmaar, bestaande hypotheken zijn toch heilig? We zullen zien. Interessante tijden.

 7. Deutsche Mark says:

  Tijd vd oudejaarsconferances, die tegenwoordig al rond de kerst begint:

  http://www.youtube.com/watch?v=wW2jK7cSSS0

  Een kleinood uit 1974!!

 8. Deutsche Mark says:

  Marion,

  Die woning staat echter al veel langer te koop, maar de makelaar heeft kennelijk belangrijker zaken te doen dan het aanpassen van de tekst.

 9. Claude says:

  Marion:
  @Tijl en Jim

  Jim, in het vorige topic sla je de plank volledig mis. Je zou eerder verwachten dat een verkoper zijn prijs zal verhogen als de woning goedkoper is geworden door de verlaging van de overdrachtsbelasting. Geen enkele reden dus om n.a.v. die verlaging te gaan zakken.

  Ik kan me nog herinneren dat een klein aantal verbeten optimisten inderdaad de vraagprijs verhoogd hebben naar aanleiding van de daling van de overdrachtsbelasting. Die huizen staan nog steeds te koop natuurlijk, maar grappig was het wel. Soms denken verkopers echt dat mensen die geïnteresseerd zijn net zo lichtvoetig een huis kopen als zij destijds. Dat is niet zo. Aspirant-kopers kijken nu naar de hypotheek- en aankoopakte in het kadaster, de verkochte woningen in dezelfde postcode in het kadaster, de vraagprijzen sinds 2005 op MiljoenHuizen en bedenken zich wel 20x voordat ze een huis kopen. Tijden zijn veranderd, al beseffen verkopers dat nog niet. Komt nog wel. En anders stopt hun persoonlijke huizentreintje redelijk prematuur.

 10. Deutsche Mark says:

  Deutsche Mark,

  Ik had deze vorige week al geplaatst, maar toen bleef ie 2 dagen in het spamfilter hangen en heeft waarschijnlijk iedereen hem gemist.

  Voor haastige kijkers: vanaf ~5.30 het ijzersterke lied.

  Hoe Freek dit lied en een mooi verhaal weet te verweven tot een sluitend geheel, dat voor die tijd baanbrekend en voor onze tijd nog steeds actueel is, bewijst dat hier de beste cabaretier van nederlandse bodem ooit aan het werk is. (de songtekst komt waarschijnlijk overwegend uit zijn pen)

  Het hele (klein)kredietgebeuren was in die tijd net uit de States overgewaaid. Al in die vroege fase de vinger in de nauwelijks zichtbare wond te leggen is grote kunst.

 11. Voerman says:

  V: Misschien dat een hoop babyboomers gaan inzien dat het wachten op betere tijden kansloos is en ze hun veel te grote huizen beter van de hand kunnen doen

  Voor de zoveelste keer:

  Verwacht niet veel van de meesten van die babyboomers!

  Ten eerste wonen zij in het huis en de omgeving waarvoor zij gekozen hebben, inmiddels als zij verstandig waren afbetaald hebben en zij wonen daardoor nog bijna gratis ook.

  Ten tweede zitten zij niet op een paar honderdduizend euro van welke koper ook te wachten omdat zij die niet nodig hebben met de schaapjes op het droge.

  Ten derde moet je als babyboomer zonder huis maar ergens onderdak zien te vinden. Aansluiten in de rij van kooplustigen brengt je voor dezelfde problemen als die kooplustigen en dat zoek je ook niet.
  Aantrekkelijk huren in de vrije sector kost een vermogen duurder dan op je eigen stek blijven en bovendien ben je je vertrouwde omgeving kwijt.

  Het argument van trappenlopen en huishoudelijke werkzaamheden is natuurlijk kolder. Als de babyboomer zo oud en gebrekkig is kan hij van het geld wat hij bespaart aan huur en de spaarcentjes die hij daarnaast heeft gereserveerd gemakkelijk zorg en hulp inhuren. Bovendien worden de kinderen dan behulpzamer! Tegen de tijd dat dat echt niet meer gaat laat het de boomer koud, al moet hij zijn huis persoonlijk slopen. De meeste kans, dat hij het afgeeft aan kinderen of kleinkinderen. Daar bestaan goede systemen voor.

  Maar het is wellicht de moeite waard om te wachten op een uitzonderlijke boomer! 🙂

 12. Henk 6 says:

  Vanaf nu gaat de Rabo roepen dat er schaarste aan woningen is.

  Maar ook dit is een sprookje! De bevolkinsgroei, is aan het afvlakken, terwijl de woning productie nog op een redelijk hoog niveau is.

  Bevolkingsgroei van max 40k personen per jaar:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21153823/___In_2040_17_8_miljoen_inwoners___.html

  Gemiddelde netto bouwproductie 35-40k per jaar (nieuwbouw minus sloop) zie onderstaande link van de ING.
  http://www.ing.nl/nieuws/nieuws_en_persberichten/2012/07/Krimp_bouwproductie_valt_historisch_gezien_mee.aspx?first_visit=true

  Kijkend naar de economische verwachtingen zal zelfs de bevolkingsgroei lager uitvallen, zoals ook al blijkt uit de cijfers van 2012.

  Ik ben bang dat de Rabo binnen zeer korte tijd in erg zwaar weer komt. Het is dan niet leuk meer in NL!

 13. Voerman says:

  V: Misschien dat een hoop babyboomers gaan inzien dat het wachten op betere tijden kansloos

  Bij eerdere vermeldingen door Voerman komt nog, dat de partij die moet wachten op betere tijden niet de babyboomers zijn, maar de toekomstige kopers. De babyboomers hebben reeds een behoorlijke wooncarriere achter de rug en weten, dat zij geen betere tijden meer gaan meemaken. Misschien de toekomstige kopers ook wel niet! 😐

  Zo, dat was heel wat tekst van een oude man.Voorlopig wel genoeg!

 14. Henk 6 says:

  V: Het zijn niet de voorspellingen dat de huizenprijzen gaan dalen die de markt de nek omdraait. Het zijn de voorspellingen dat het over een paar jaar weer gaat stijgen die de markt helemaal lam legt omdat verkopers denken dat ze gewoon even de tijd moeten overbruggen.

  Goed stuk, denk(hoop) dat je gelijk krijgt.

  Ik was net op funda aan het zoeken en het viel me op dat mensen bereid zijn 10%-20% van de vraagprijs af te doen, een eerste stapje?.

  Vanuit de politiek kan de huizenmarkt het beste crashen in het eerste jaar van het nieuwe kabinet. (Dan moeten we er wel vanuit gaan dat de politiek ook ziet dat er een zeelbel is, maar goed die is moeilijk te missen.)

 15. Keesje says:

  Ik vind het wel grappig dat in het nieuws beweerd wordt dat mensen geen belangstelling hebben voor huizen. Maar dat is helemaal niet zo! De vraagprijzen zijn gewoon te hoog! Verder als je in l jaar huizen met 10-40% vraagprijsdaling gezien hebt in 2012, dan WIL je nog niet eens kopen….slimme verkopers gooien hun vraagprijs meteen met de korting van 2013-2014 omlaag, 15-20% lager dan de buurthuizen in gelijkwaardige staat. Verkocht!
  Moet je wel voor die prijs van de bank mogen verkopen natuurlijk….ziet nu ook vaker huizen met VANAFprijzen, waar je op mag bieden(dan zouden mensen hebberig moeten worden)maar die worden structureel niet verkocht als je op Funda kijkt en het is vaak gewoon niet flink lagere vanafprijs dan wat de omgeving de huizen ervoor verkoopt….

 16. Henk 6 says:

  Keesje,

  klopt. De huidige daling is ondanks weinig executie veilingen.

  Realiseer je dat in een normale markt de prijzen snel zakken door een hoog aantal executie verkopen. Dat aantal valt nu nog mee, aangezien de banken dat nog voorkomen.

 17. Keesje says:

  Een beetje gedateerd (april 2012) proef bij Hoekstra & van Eck voor maandelijkse verkoopkosten voor de verkoper:

  http://www.vastgoedactueel.nl/index.php?option=com_k2&view=item&id=860:%E2%80%98deze-tijd-vraagt-om-een-ander-afrekenmodel%E2%80%99&Itemid=2

 18. Voerman says:

  Henk 6: voorbeelden van hoge dalingen in vraagprijs:

  Niet de kansen die starters kunnen grijpen!
  Nietszeggende voorbeelden.

 19. Keesje says:

  Zielig voor de makelaars, er wordt bijna niets meer verkocht! ander verdienmodel introduceren? Door Ed van de Bijl, 3 dec 2012.

  http://vastgoedpro.blogspot.nl/2012/12/verdienmodel.html

 20. Henk 6 says:

  Voerman: Niet de kansen die starters kunnen grijpen!
  Nietszeggende voorbeelden.

  wie heeft het hier over starters?

 21. Keesje says:

  Nieuw! Vader werkeloos, moeder arbeidsongeschikt en een oplettende zoon?

  https://www.bnpparibascardif.nl/hypotheek-opvang-polis-lpvideo?gclid=CIvan8rDwrQCFWbKtAodsGQAbA

 22. Deutsche Mark says:

  Voerman: Niet de kansen die starters kunnen grijpen!
  Nietszeggende voorbeelden.

  Inderdaad geen starterswoningen.

  Toch veelzeggende voorbeelden.
  Dit zouden de kansen voor de doorstromer moeten zijn?
  Welk huis verlaat deze doorstromer? Een 2ton rijtje met NHG?
  Een andere 1/2kapper die “slechts” 4 ton kost?

  Deze veelzeggende voorbeelden geven aan, dat de gemiddelde NL’er zich nog steeds in dromenland bevind.

  8ton voor een eeuw oude 1/2kapper op 400m² kavel in Heemstede.
  Is dat “normaal”?
  Kende die buurt en de toenmalige bewoners rond ’80 goed. Waren mensen die bovengemiddeld boerden of er al lang woonden.
  Wie nu 8ton voor zo iets leent is knettergek.

  8ton lenen met een LTV van ~4 betekent dat je 2 ton/jaar moet verdienen om daar te kunnen wonen.
  Wees nou eerijk, met zo’n inkomen ga je toch niet daar wonen?
  Dan wil je toch een “echte” villa bewonen, vrijstaand op mooi kavel.

  Het zijn 3 voorbeelden waar de aanbieder (verkoper kun je ze niet noemen) schoorvoetend met ~10% de vraagprijs bijstelt, terwijl die huizen eigenlijk de helft zouden moeten kosten in een gezonde(re) markt.

  Ze vertellen dus eigenlijk het hele verhaal, deze 3 voorbeelden.
  Ontkenningsfase…

 23. Frans says:

  tufkaj:
  Gelukkig was het geen selffulfilling prophecy bij de rit naar boven. Dat zou oneerlijk zijn geweest voor toekomstige kopers immers.

  🙂

 24. Henk 6 says:

  Voorbeelden van significante prijsdalingen in 350k segment:

  http://www.huizenzoeker.nl/koop/noord-holland/haarlem/rijksstraatweg-109/details.html

  http://www.huizenzoeker.nl/koop/noord-holland/haarlem/van-riebeecklaan-21/details.html

  http://www.huizenzoeker.nl/koop/noord-holland/haarlem/rijksstraatweg-250/details.html

  Door dit soort significante dalingen gaat iedereen wachten, het loont de moeite en ontkennen is ongeloofwaardig geworden

 25. Voerman says:

  Keesje: Ze vertellen dus eigenlijk het hele verhaal, deze 3 voorbeelden.
  Ontkenningsfase…

  Voerman bedoelt natuurlijk, dat voorbeelden uit het starterssegment meer relevant zijn voor een evt inzettende tendens.
  Deze voorbeelden zijn wel leuk, maar helpen niemand persoonlijk op weg, anders waren zij al lang verkocht.

 26. Voerman says:

  Sorry, gequote bij Deutsche Mark.

 27. Henk 6 says:

  Voerman,

  De markt stoort in dit geval in vanaf de bovenkant. De bovenkant is nu hart aan het instorten.

 28. Henk 6 says:

  hart = hard

 29. Henk 6 says:

  en stoort = stort.

 30. jim says:

  Marion:
  @Tijl en Jim

  Jim, in het vorige topic sla je de plank volledig mis. Je zou eerder verwachten dat een verkoper zijn prijs zal verhogen als de woning goedkoper is geworden door de verlaging van de overdrachtsbelasting. Geen enkele reden dus om n.a.v. die verlaging te gaan zakken.

  Sorry ik had een bord voor m’n kop.
  Stond op ‘Nu extra voordelig!’.
  Lekker goedkoop zeg maar.

 31. Voerman says:

  Henk 6: De markt stoort in dit geval in vanaf de bovenkant. De bovenkant is nu hart aan het instorten.

  Eens, maar helaas theoretisch; weinig transacties!

  Dat bovensegment moet na het evt. kopen ook nog bewoond worden en het bewonen (met alle lasten vandien) moet ook niet onderschat worden.

 32. jim says:

  Marion heeft ervoor geleerd denk ik 🙂

 33. Henk 6 says:

  http://www.rtl.nl/components/financien/rtlz/nieuws/2012/51/gaat-kabinet-minimum-aflossing-verlagen-tot-50.xml

  Laatste alinea, duidelijk voorbeeld waarbij het rekenvoorbeeld heel reeel lijkt.

  80% eraf lijkt me nog conservatief.

 34. Henk 6 says:

  Voerman,

  Het sentiment lijkt gedraaid, mensen zijn bereid om de prijs te laten zakken. En als er een schaap over de dam is,…

  Het feit dat mensen met 10-20% de vraagprijs laten zakken moet breed uit gemeten worden in de media, daarmee zal de markt opgang komen, doordat meer mensen zullen volgen.

 35. Voerman says:

  Henk 6,

  Hoop het van harte voor alle zoekenden!
  Maar niet iedereen wil kopen en niet iedereen wil verkopen. De prijzen zullen zoals altijd het geval was gemaakt worden door degenen die echt iets willen.
  Overigens, dalingen van 10-20% waren 5 jaar geleden al aan de orde.

 36. Henk 6 says:

  Voerman,

  ” Overigens, dalingen van 10-20% waren 5 jaar geleden al aan de orde.”

  lekkere dood doener!

 37. Voerman says:

  jim: Marion heeft ervoor geleerd denk ik

  Een paar maandjes geleden waren er meerdere Marionnen!
  Als zij samenwerken weten zij natuurlijk samen wel het een en ander! 🙂

 38. jim says:

  Henk 6:
  Voerman,

  Het sentiment lijkt gedraaid, mensen zijn bereid om de prijs te laten zakken. En als er een schaap over de dam is,…

  Het feit dat mensen met 10-20% de vraagprijs laten zakken moet breed uit gemeten worden in de media, daarmee zal de markt opgang komen, doordat meer mensen zullen volgen.

  Bij de media hier vaak afgekort als MSM (mainstream media) zie ik dat zo snel nog niet gebeuren. Wellicht zijn er ‘loonslaven’ die de waarheid willen verkondigen maar er gaat ontzettend veel geld om in die sector, waarmee ik maar wil zeggen dat de grote bazen die het meest verdienen nu vooral de klappen voelen (sterk uitgedrukt) met hun veel te hoge hypotheek en ‘t dreigende restschuldgevaar, omdat met name het hogere segment pijlsnel aan het dalen is. Niet de bedoeling! We zullen zien.

 39. Voerman says:

  Henk 6: lekkere dood doener!

  Oké, jij je zin. Voerman heeft geen belang bij het winnen van de discussie.

 40. Aurely says:

  Henk 6,

  Reeel rekenvoorbeeld? Als je nu moet verhuizen door omstandigheden, en je wilt huren geef ik je het te doen om minder dan 40% van je netto inkomsten kwijt te zijn aan huur.

  Dat in dit voorbeeld 25% wordt aangegeven als de absolute max vind ik tekenend voor het niveau van deze journalist. En dat doet me ernstig vermoeden dat deze heer geen benul heeft van de werkelijkheid waarmee jongeren geconfronteerd worden.

 41. tufkaj says:

  Aurely: En dat doet me ernstig vermoeden dat deze heer geen benul heeft van de werkelijkheid waarmee jongeren geconfronteerd worden.

  Hij is ook een van de meest fundamentalistische pensioenfonds-rijkrekenaars die ik op twitter ken.

 42. jim says:

  Deutsche Mark:
  Deutsche Mark,

  Ik had deze vorige week al geplaatst, maar toen bleef ie 2 dagen in het spamfilter hangen en heeft waarschijnlijk iedereen hem gemist.

  Voor haastige kijkers: vanaf ~5.30 het ijzersterke lied.

  Hoe Freek dit lied en een mooi verhaal weet te verweven tot een sluitend geheel, dat voor die tijd baanbrekend en voor onze tijd nog steeds actueel is, bewijst dat hier de beste cabaretier van nederlandse bodem ooit aan het werk is. (de songtekst komt waarschijnlijk overwegend uit zijn pen)

  Het hele (klein)kredietgebeuren was in die tijd net uit de States overgewaaid. Al in die vroege fase de vinger in de nauwelijks zichtbare wond te leggen is grote kunst.

  Ik had niet over die post heengeken hoor! Waarschijnlijk heb ik ‘m indertijd zelfs gewoon op tv gekeken toen ik er nog een had, ik was 19 toentertijd, evengoed bedankt. Leuk om The Lau weer eens terug terug te zien gitaarspelend in zijn jonge jaren, maar onderschat Bram Vermeulen ook niet waar het teksten aangaat! De man is lang dood maar hij kon er ook wat van. Sluit bovendien ook aardig aan bij dit topic:
  ‘Als ik niks zeg kunnen ze mij niks maken’: http://www.youtube.com/watch?v=y2v-b_HY_qA

 43. maarten says:

  Net op “the queen of Versailles”. De huiseigenaar van de remake (ugh!) van Versailles: Ik heb het huis eerst contant betaald, toen een hypotheek genomen en het geld in een onderneming gestoken, waarom geen hypotheek nemen als ik met geld geld maak.
  Wij, slaven (ik spreek denk ik ook namens de Filipijnse huishoudster), pikken het niet langer

 44. jim says:

  maarten,

  Nou bedankt, weet ik weer waarom ik 25 jaar geleden de tv de deur uit heb geschopt. Ben ik nog niet af van telemarketeers als die mij bij nota bene mijn eigen provider een gunstiger tarief aanbieden voor internet+bellen+digitale HD TV. Als ik dan vraag waarom ze mij iets aanbieden waardoor ik goedkoper uit zou zijn waardoor mijn provider minder verdient en ik goedkoper uit zou zijn, dan is het even stil. Maak ik van de gelegenheid gebruik om te vertellen dat ik al zeker 25 jaar geen tv heb en er ook geen wens. Vraag, ‘Of ze ook iets op maat hebben’?
  Ze zijn verplicht om het nummer van het bel mij-niet-register door te geven. Ik vindt ‘t kostelijk, hoeft niet!

 45. maarten says:

  jim,

  Je hebt een mooie Willem Breuker film uit de 70er jaren gemist vanochtend en nu dan Queen of Versailles… Ik kan je een filmpas aanraden is ook heel leuk Cineville.

 46. maarten says:

  jim,

  Ik kan geen draadloos internet nemen zonder dat ik kabel tv erbij neem. Belachelijk he? 😉

 47. maarten says:

  maarten,

  als ik erover nadenk… miljoenen klanten van mn kabelaar hebben hetzelfde, dat levert een aardig bedrag op voor de kabelaar. Schandelijk! AFM doe er wat aan!

 48. maarten says:

  jim,

  bel me niet register jim thats the magic word

 49. jim says:

  maarten,

  Ben wel ‘n jazz liefhebber, niet zozeer van piep knor maar schuw het experiment niet en Breuker is top. Ik zit alleen niet om vermaak verlegen. Onze ‘cultuur’ heeft, juist nu, nog zo ongelooflijk veel te bieden :mrgreen: Ik kan genoeg genieten op internet en heb nog echte muzikanten meegemaakt voordat producers het heeft in eigen hand namen (geef mij maar ‘n echte drummer) of jongens met ‘n hiphop spraakgebrek (niet allemaal) waar de jonge meute voor warm loopt.

 50. jim says:

  Wel jammer als ik ‘n serieuze drummer spreek die mij laat weten nu echt te overwegen om te gaan stoppen. Iets anders te gaan doen, omdat er geen werk overblijft. Iemand die met Marcus Miller heeft gespeeld. Ondertussen lachen de DJ’s zich rot met hun eigen clubs en 24 uurs vergunningen. Amsterdam is hip. Toeristen, goed voor de economie! Geld naar toe!

 51. jim says:

  maarten,

  Het is veel erger, ik heb al draadloos internet. Neem ik TV erbij ben ik goedkoper uit. En dat zullen ze mij gaan vertellen! Dat ze minder aan mij kunnen verdienen!
  Ik hoef alleen maar TV erbij te nemen.
  Als ik ondernemer was en ik instrueerde mijn personeel op ‘n dergelijke manier nam ik ze aan om failliet te gaan lijkt mij. Tenzij iedereen tv wilde kijken…
  En je geen abonnement op maat kon nemen zodat je alleen betaalt voor waar je gebruik van maakt! Opzouten.

 52. maarten says:

  jim,

  something’s fishy here, teozichthouder wordt wakker!

 53. Deutsche Mark says:

  jim:
  …onderschat Bram Vermeulen ook niet waar het teksten aangaat! De man is lang dood maar hij kon er ook wat van. Sluit bovendien ook aardig aan bij dit topic:
  ‘Als ik niks zeg kunnen ze mij niks maken’: http://www.youtube.com/watch?v=y2v-b_HY_qA

  Naar aanleiding van dat linkje kwam ik de neerlands-hoop-express tegen. Heb de LP nog ergens staan. Die kreeg ik zo’n 15 jaar terug eens cadeau van iemand die altijd gebruikte “troep” doorzoekt en er tegenaan liep.
  In ’74 was ik nog geen 10, herinner me slechts dat mijn vader ze erg leuk vond en ik er niets van begreep.
  Voor wijlen Bram, zijn muziek en teksten heb ik veel respect, maar hier (geld) zie ik meer de stijl van Freek.

  Vind het jammer dat Freek nog maar weinig respect geniet en vaak als “landverrader” beschimpt wordt. En dat in een tijd waarin bijna heel NL aan de lippen van prutsers á la Teeuwen, Maassen en noem ze allemaal maar op (veel allochtonen met lastige namen), hangt.
  Smakeloos volk.
  Van de huidige lichting vond ik Lebbis&Jansen (nog samen) goed en van Merwijk, die ik pas door een linkje hier leerde kennen. (ben al zo lang weg)
  Jiskefet nam het stokje van Koot&Bie met succes over, maar op dat gebied zie ik verder ook niks van enig belang.

  Van Merwijk’s voorstelling wilde ik in November gaan bezoeken, maar dat ging door ziekte helaas niet door. (Evt. in Febr. nog)

 54. jim says:

  Met het aanstellen van toezichthouders loop je het gevaar om de ‘controle’ uit handen te geven. Je kijkt niet meer omdat je het ernaar kijken hebt uitbesteed aan iemand die ‘te vertrouwen’ is. Ik blijf liever zelf bij de les 😉

 55. Robert says:

  Nog een voorbeeld van een grote daling in vraagprijs, toevallig bij mij in de buurt. Met het onderhoud is het zeer slecht gesteld, zelfs deze vraagprijs is nog te hoog.

  http://www.funda.nl/koop/enkhuizen/huis-47244851-sint-janstraat-9-11/kenmerken/

 56. Deutsche Mark says:

  Aurely:
  Henk 6,
  Dat in dit voorbeeld 25% wordt aangegeven als de absolute max vind ik tekenend voor het niveau van deze journalist. En dat doet me ernstig vermoeden dat deze heer geen benul heeft van de werkelijkheid waarmee jongeren geconfronteerd worden.

  Hij heeft vooral geen benul van rekenen. (hebben journalisten vaak last van, pretpakketscholieren zonder b-vakken)
  Dat de rentelast door het aflossen steeds lager wordt ontgaat hem namelijk.
  Als je schuld nog maar klein is betaal je weinig rente en blijft dus meer geld voor het aflossen over.

  Misschien wil ie het ook gewoon niet verklappen om het “boze” aflossen in een kwader daglicht te zetten. Who knows?!

 57. maarten says:

  jim,

  alles goed en wel maar ik kom niet van mn kabel tv af zonder mn internet te verliezen :S

 58. jim says:

  Deutsche Mark,

  Ik heb geen enkele LP van ze, ook nooit gehad. En verder zijn er volgens mij veel leuke cabaretiers maar ik bezoek vrijwel geen theaters meer. Ik ga ook niet over ze oordelen en ken ze te slecht. Die gast met die hazelip vidt ik wel errug goed en Teeuwen kwam ik tegen op een feestje van ‘n kraakpand vorige zomer, best leuk dat hij er was. Youp is ongeveer een icoon en ik bewonder zijn schrijfstijl en de man.
  Uiteindelijk valt er niet harder te lachen dan in het echte leven. Je kan niet elke dag iets leuks verzinnen tenslotte, tenzij je Kamagurka heet of Hein de Kort of Fokke en Sukke of… BBbbbbb blub
  Wel vaak over de waan van de dag, dat dan weer wel.

 59. Deutsche Mark says:

  Robert,

  Binnen aardig opgeknapt, maar 0 isolatie en van buiten een rotzooi. Omdat het een monumentenpand is zal dat een duur geintje gaan worden. De eigenaar lijkt er na de al gedane investeringen binnen iig geen heil meer in te zien. De “vanafprijs” lijkt me, ondanks de ruimte vd woning, inderdaad overdreven.

 60. maarten says:

  wat een heerlijk absurdistisch topic is dit toch “” Rabobank durft geen voorspellingen over de huizenprijzen meer te doen” haha echt een vorm van magisch denken

 61. maarten says:

  wat een heerlijk absurdistisch topic is dit toch “” Rabobank durft geen voorspellingen over de huizenprijzen meer te doen” haha echt een vorm van magisch denken

 62. Deutsche Mark says:

  jim:
  …Die gast met die hazelip vidt ik wel errug goed …

  … Youp is ongeveer een icoon en ik bewonder zijn schrijfstijl en de man.

  Vd Wal is dat geloof ik. Niet slecht, maar toen ie ineens “de oudejaarsconferance” mocht doen was ie mijns inziens overvraagd.
  Daar bakte ie niet veel van.

  Met Youp kan ik niets.
  Veel hockeyballenhumor. Z’n broer kwam me vroeger sympathieker over.
  Veel “nakaarthumor” ook bij Youp, zoals hier in het vorige topic dat “lenen,lenen,lenen”.
  Als je dat begin’80er jaren net NA een kredietcrisis maakt is het 100x zwakker dan soortgelijks in ’74 VOOR zo’n crisis te maken (neerlands hoop).
  Okee, mijn mening. Hoef je niet te delen.

 63. maarten says:

  ik zit andere tijden te kijken en uit de beelden maak ik op dat mijn welvaartsniveau hetzelfde is als in 1974, dat betekend dus 38 jaar terug in de tijd, en al die tijd geen groei gvd

 64. maarten says:

  en waar zijn die zogenaamde geboren leiders nu? gvd ik lust ze rauw die leugenaars

 65. maarten says:

  het enige wat fundamenteel anders is: geen mobiele telefonie en geen interner of pc

 66. Aurely says:

  Deutsche Mark,

  Heeft naar mijn mening zeer weinig met wiskunde te maken maar alles met gezond verstand.

  Kwaliteit van de journalistiek is ver te zoeken tegenwoordig. Schande dat je betaald kan worden voor zulk broddelwerk.

 67. jim says:

  Deutsche Mark,

  Je moet Panache eens bekijken http://www.youtube.com/user/NLPanache voor Jan Jaap, hij is gegroeid, en in de krant staan stukjes van Youp die niet voorgelezen worden aan de kinderen van hockey-ouders. Meestal mannen die het leuk vinden naar de onderbroekjes van jonge meisjes, geen jongens, te kijken. Maar misschien ben ik bevooroordeeld. En Freek, ‘landverrader’? Hoe kom je er bij, de empathie spat er van af en daarnaast heeft hij een geweldige sidekick als vrouw en als de premier niet met hem in het programma durft op te treden kan ik je Jan Jaap nog meer aanbevelen! http://www.youtube.com/watch?v=H7FoyhmOLzk

 68. Aurely says:

  tufkaj,

  Ken de man niet.. even kort gegoogled: hij noemt zichzelf op twitter een “Briljant financieel journalist”. Sarcastisch bedoeld hoop ik :’)

 69. jim says:

  Aurely,

  Huh.. sarcastisch. Bestaan ze? Ze komen op mij altijd heel serieus over. Dat was niet de bedoeling?

 70. maarten says:

  het valt me op, de Amsterdamse grachten, steeds meer grachtenpanden leegstaand…

 71. Adamus says:

  maarten:
  jim,

  alles goed en wel maar ik kom niet van mn kabel tv af zonder mn internet te verliezen :S

  Gaan we klagen over koppelverkoop?

 72. Adamus says:

  maarten:
  En daar is ie… de fiscal cliff..
  zerohedge.com/news…-over-negotiations-b

  FC is gewoon mist hoor, afleiding, er wordt per jaar voor 1000 miljard aan dollars bijgedrukt en er wordt voor miljarden aan staatsschuld door fed opgekocht. FC bekt gewoon lekker.

 73. jim says:

  Ik ga naar bed.
  Ik moet morgen namelijk heel vroeg op om oliebollen te kopen voordat ze op zijn, tijdsdruk ah eind van het jaar, pffff. En ik moet ook nog appelflappen scoren voor m’n buuf, niet te duur want ze heeft alleen AOW. Kan mij het schelen betaal ik ze wel. Maar … wie gun ik het?
  Gedoe, moe van.

 74. maarten says:

  Adamus,

  ik ga morgen eens bellen met een of andere toezichthouder (tis gelukkig geen maffia die kabelaars), maar jim zeg laissez faire zoek het lekker zelluf uit

 75. asd says:

  @47(Drummer, vorige onderwerp)

  Wat een goed en filosofisch getint verhaal heb je geschreven! Las het zojuist na verblijf in het buitenland.

  Het probleem is in NL, dat er zowel in de T.K. als in de regering, om maar niet te spreken van het “bedrijfsleven” te weinig niveau (classici, filosofen) zit om op intelligente wijze een politieke c.q. bedrijfsmatige, commerciële strategie uit te zetten, die goed is voor NL en kan wedijveren met landen “die het beter doen”.

  Daar is in het algemeen meer cultuur, de c.s.q.n. voor economisch succes. Vooral in de huidige tijd, die voor eens en altijd heeft afgedaan.

  Het geneuzel en het kommageneuk in dit land – dat krijg je er dan van met zo’n grote financiële sector -leidt tot steeds meer hilarische momenten in het dagelijks leven. Vooral voor degenen, die NIET “onder water” staan, zoals jij en ik met nog een handjevol NL-ers.

  Economie was ooit een onderdeel van de filosofie en de psychologie; daar lag, en voor mij nog steeds, het accent. Vandaar dat je met dergelijke inzichten een comfortabelere positie, zonder afhankelijkheid, kunt verwerven.

  Hoe anders met die NL financiële kommaneukers, tussen-personen, bankmannetjes, makelmannetjes, verzekeraars(als je voor W.O.II in de bak had gezeten en je kwam eruit, dan begon je of een fietsenstalling of je ging de verzekeringen in!), kortom korte termijndenkers, die alleen maar aan vegeteren en consumeren denken.

  Het komische echter is, dat van dit slag mensen – de leperiken uitgezonderd – er nogal wat “onder water” zijn komen te staan. Eigen schuld, dikke bult, luidt een NL-gezegde. Leuk volkje eigenlijk, toch?

  Alleen jammer voor het consumentenvee, dat zich heeft laten opjutten: “Je bent toch geen dief van je eigen portemonnaie”, volgens de kongsie van financiële bankmannetjes, makelmannetjes met de verzekeringsmannetjes, “die tweedehands BMW, die je op het oog hebt, willen we best in de financiering van je nieuwe VINEX-woning (met dank aan Jan Pronk in Zwitserland) meenemen, geen probleem, hoor”.

  En nou maar neuzelen in deze tijden of je met je onder water gelopen huis er nog wel uit kan springen.
  lullig hoor.

  Een volk krijgt niet alleen de regering, die het verdient, maar ook wat het zelf verdient. Vandaar dus: “This is Holland, man!”

  En natuurlijk heb je ook nog Griekenland, Macedonië, Kroatië, Frankrijk (gaat helemaal niet goed), Spanje, Italië, Portugal, Ierland en niet te vergeten het V.K. met zeer slechte vooruitzichten (verdwijnt binnenkort in mist en nevelen) en als klap op de vuurpijl (prettige jaarwisseling en zorg dat je handjes heel blijven, gemiddelde vuurwerkinkopen in Dld van Nl’ers: 500 Euro p.p.!) de V.S. – fiscal cliff of niet – die bezig zijn achter de horizon te verdwijnen.

  Speculaties met het nodige cijfer- en statistiekgeneuzel op dit blog in enger verband werken dan ook erg komisch.

  Ik kan de betreffenden gerust stellen: de huizenprijzen zullen uiteindelijk met 50% dalen en dat komt de rest van de eeuw nooit meer goed. Bespaar dus het rekenwerk en de nodige speculaties. Hebt geduld, koopjesjagers. De tijd werkt in jullie voordeel.

  Drummer, van harte welkom met je ideeën, namens een medemuzikant, die ook nog wat anders in zijn leven heeft gedaan.

 76. tufkaj says:

  Lees net het verhaal van drummer pas in vorig topic.

  amen

 77. Henk 6 says:

  Voerman: Oké, jij je zin. Voerman heeft geen belang bij het winnen van de discussie.

  Maar je hebt wel graag het laatste woord, slimme vos.

 78. Dow Jones says:

  V: Ach, vanaf overmorgen wordt er geen huis meer verkocht en draagt een radiostilte alleen maar bij aan de ultieme rust op de woningmarkt. Stilte voor de storm; eind januari gaan de adviseurs en makelaars roepen dat het allemaal aan Den Haag ligt dat ze geen cent meer verdienen. Den Haag kan echter niets zal snel duidelijk worden. Een maand later snappen de makelaars dat ze hun pijlen moeten gaan richten op de verkopers: 20% eraf anders wordt het niets. Dan is het uiteraard de grote vraag wanneer de eigenaren gaan capituleren. Misschien dat een hoop babyboomers gaan inzien dat het wachten op betere tijden kansloos is en ze hun veel te grote huizen beter van de hand kunnen doen voordat onderhoud en stookkosten ze financieel gaan nekken of simpelweg het traplopen en schoonmaken te zwaar wordt. Het zijn niet de voorspellingen dat de huizenprijzen gaan dalen die de markt de nek omdraait. Het zijn de voorspellingen dat het over een paar jaar weer gaat stijgen die de markt helemaal lam legt omdat verkopers denken dat ze gewoon even de tijd moeten overbruggen.

  Goede post, helemaal mee eens.

  Cheerio,

  Dow Jones

 79. diesel60 says:

  Alle scheefleners het land uit. Gaan we bauwen voor de rechtleners lachen.SUKKELS.

 80. G.J.Lambers says:

  Asd,

  Bravo, spijker op z’n kop! Je hebt het prachtig en krachtig samengevat op deze manier. Een min volkje, die financiele mannetjes (en vrouwtjes) en hun hebberige klanten, gewetenloos en zonder scrupules bovendien. Gelukkig keert de wal altijd weer het schip en kunnen we ons de komende tijd nog verkneukelen over een hoop gekonkel met als uiteindelijk resultaat toch de veelgevreesde, maar oh zo zegenrijke halvering van die alles-ontwrichtende waanzinnige huizenprijzen waardoor onze hele samenleving wordt gesloopt!!

  Voor alle anderen nog een tip : lees vooral het boek “Deflatie in aantocht” van Eric Mecking, dan vallen alle puzzelstukjes die hier worden besproken op hun plaats.

  Veel verkneukelplezier gewenst in 2013!

 81. Frans says:

  G.J.Lambers: Voor alle anderen nog een tip : lees vooral het boek “Deflatie in aantocht” van Eric Mecking, dan vallen alle puzzelstukjes die hier worden besproken op hun plaats.

  Hmmmm… Deflatie dekt de vlag niet. Zonder de hele discussie weer op te starten en uit te wijden wil ik f gezegd hebben dat inflatoire depressie veel dichter in de buurt komt.
  Biflatie rekening ook (nog net) goed.
  Het blijven termen. Deflatie houd geen stand in het licht van de racce to the bottom: het QE verhaal.
  Het is nog beter gewoon te beschrijven de hoofd mechanismen die gaan spelen, maar zoals gezegd we houden het kort.

 82. Frans says:

  G.J.Lambers: Veel verkneukelplezier gewenst in 2013!

  Ik kan echt niet, met de beste wil niet, de lol van dit alles inzien.
  Peace brotha.

 83. Frans says:

  Ik zou een goed voornemen willen formuleren vrij voor eigen gebruik voor het jaar 2013:
  We gaan ons niet concentreren op de loosers van de maatschappij wat betreft hypotheek leed, maar zien hen als broeders die net in een wat ander vaarwater zitten, maar we gaan ons concentreren op diegenen die ons bewust in deze situatie hebben gebracht, in hun ongebreidelde lust tot macht.
  De mensen die nu hard lachen om die zogenaamde loosers hebben blijkbaar nog niet door wat hen te wachten staat.
  Niemand wordt hier beter van.

 84. Frans says:

  Wat een toeval! Wat vind ik net?
  http://www.silverdoctors.com/2012-2013-the-end-game/

  Over synchroniciteit gesproken!

  Quote van Ron Paul:
  2012- 2013 will usher in the end. We have about 6 months left… Assume that no one and nothing is safe. After that, we put on our tin helmets and hide until the new system emerges.

 85. ll says:

  @ Drummer. 🙂

  Oh drummer van de band, wat een prachtig verhaal, zo aan het einde van dit jaar.

  Ik hoop toch zo dat u ook in het nieuwe jaar vrolijk blijft drummen op de ( hopelijk snel voorbije ) rokende puinhopen van ons financiële stelsel.

 86. ll says:

  Ondertussen in Spanje, voor Juan uiteraard 🙂

  Huizenprijzen gaan kelderen tot – 75 %

  http://www.welingelichtekringen.nl/economie/112837/in-spanje-zullen-de-huizenprijzen-nog-eens-30-kelderen.html

 87. ll says:

  Topic.

  Dit niet meer publiceren van een prognose, doe me denken aan het niet meer publiceren van de M3 in de USA, daarna ging het snel bergafwaarts……..

 88. buffel says:

  http://www.huizenzoeker.nl/koop/noord-holland/heemstede/zandvoorter-allee-15/details.html
  Deze woning laat pas significante daling zien in Heemstede. Woningen deden ruim boven 1 MIO in 2008, deze woning staat leeg waarschijnlijk erfgenamen. Die zullen wel zo langzamerhand successie rechten moeten gaan afdragen over een WOZ die hoger ligt dan 695k. Dit pand moet echte voor ruiim 200k in voordat het wat wordt….Elk jaar ton eraf zal nog wel even doorgaan als ze niet meteen 200k eraf doen in 2013.

 89. dalen says:

  Voor scheefleners is er weer een nieuwe ontsnappingsroute mbv de rechter in Amsterdam.

  Veleden week bepaalde de Rb Amsterdam dat een restschuld van de hypothecaire vordering toch onder de schuldsaneringsregeling valt.

  Dat zou dus niet moeten kunnen ingevolge de uitspraak van de Hoge Raad (HR 13 maart 2009) maar omdat de woning “tijdens” de schuldsaneringsregeling is verkocht en met de opbrengst van de woning de hypothecaire geldlening inclusief rente niet volledig kon worden voldaan, valt op grond van art. 299 lid 3 Fw de restschuld wel onder de schuldsaneringsregeling.

  Dus als eindejaarstip: let op het tijdtip dat je de woning verkoopt. Dan hebt je de belastingbetaler toch nog aan zijn “taas”. (Van Kooten en De Bie)

  Fijne avond allemaal en niet teveel drinken.

  Dalen

 90. afbetaalde huiseigenaar says:

  Henk 6,

  10-20 % huizendaling..
  henk er wordt al op in gezet door deze makelaars reloaded.
  http://www.ikwiljouwhuis.nl/

  slogan: liever 20% er af als 80% spijt…

  heb ze benaderd of ze alleen in de achterhoek werkzaam zijn:
  antwoord: zie hier:

  “Er is geen beperking tot het postcode gebied, het is de bedoeling dat heel achterhoek hier aan mee kan werken. Zelfs als er aanmeldingen zijn elders in Nederland schrijven wij ze in. Tenslotte kampt niet alleen de achterhoek met het huizenmarkt probleem.
  Hopelijk is uw vraag hiermee beantwoord.
  Wij zien graag uw gratis aanmelding tegemoet!

  Met vriendelijke groet,
  Namens de stichting van ikwiljouwhuis.nl

  Evelien Hengeveld”

  Nu kunnen we zelf ook wel zelf minus 20% bieden.. daar gaat het dus niet om..
  het gaat mij hier dus om de signaal werking.

  aardigheidje zou zijn om ze inderdaad met aanvragen te kontakteren en daardoor de verkoper weer een gedankenanstoß te geven

 91. afbetaalde huiseigenaar says:

  Interesseformulier
  Ik zoek een huis bij ikwiljouwhuis.nl, mijn gegevens zijn:
  Naam
  Straatnaam
  Huisnummer
  Postcode
  Woonplaats
  Ik wil het huis op adres (straat, huisnummer, woonplaats):
  Waar heeft u dat huis te koop gezien? (bijv. krant, website):
  De prijs van het huis bedraagt na aftrek van max 20% korting:
  E-mail

 92. afbetaalde huiseigenaar says:

  Hoe werkt het?
  1. Zoeken

  U heeft het huis gezien en u maakt uw belangstelling voor dit huis kenbaar door het insturen van het formulier hiernaast.
  2. Samenbrengen

  De organisatie zoekt in de database van ikwiljouwhuis.nl of het desbetreffende huis er in voorkomt.
  3. Contact

  Indien het huis in onze database zit brengen wij partijen in contact. Indien het huis niet in onze database zit nemen wij contact op met de makelaar van de verkopende partij om het huis alsnog in ons systeem te krijgen.

 93. afbetaalde huiseigenaar says:

  en voor de facebook fans..

  http://www.facebook.com/ikwiljouwhuis

 94. Claude says:

  dalen, de zaak ging zo te zien over ELQ. De Lehman-vrienden en toch vooral ingezet bij mindere klanten, niet?

 95. lorenzo says:

  ll: Ondertussen in Spanje, voor Juan uiteraard Huizenprijzen gaan kelderen tot – 75 %welingelichtekring…ens-30-kelderen.html

  Afbraak van enige quantiteit is goed , voor de prijzen naderhand. Onderwijl zal Noord- Europa de helpende hand bieden en kost een wijntje nog steeds € 1.50 , met uitzicht.

 96. asd says:

  @82(G.J.Lambers),

  Ja, zo is het nu eenmaal. Ik kan dat soort mensen nu eenmaal niet anders dan meewarig bekijken.

  Ze laten zich uit winstbejag ook nog eens langdurig in de seik nemen door een vermeende klant. Heb geen leedvermaak, maar vindt dit wel een leuke bezigheid.

 97. lorenzo says:

  hoewel we nu de koe in de kont kijken , zijn het de geitjes die bepalen wat de leeuwjes doen . Daar heb je geen boek voor nodig , hoewel de marketingauteurs zijn vingers er blauw aan heeft geschreven , dat wel weer.

 98. jim says:

  dalen,

  Ja hoor, shit, bedankt voor de update. Jij ook ‘n fijn avondland.

  Frans:
  Wat een toeval! Wat vind ik net?
  silverdoctors.com/…2-2013-the-end-game/

  Over synchroniciteit gesproken!

  Quote van Ron Paul:
  2012- 2013 will usher in the end.We have about 6 months left…Assume that no one and nothing is safe.After that, we put on our tin helmets and hide until the new system emerges.

  Nou dat van die 6 maanden weet ik niet hoor. Je krijgt wel meteen aandacht met zulke voorspellingen een selffullfilling prophecy zal het wel niet zijn.

  Frans, ken je deze documentaire soms en weet jij misschien wanneer deze gemaakt is? Ik kom er niet achter maar deze lijkt toch al tamelijk oud. Domhoff publiceerde zijn boek ‘Who runs America’ in 1967!
  http://www2.ucsc.edu/whorulesamerica/ In de Occupy Wall Street beweging zien we aanvullingen op dit gedachtengoed met actuelere accenten die de financiële wereld en de banken meer belichten geloof ik. ‘The Rich in America: Power, Control, Wealth and the Elite Upper Class in the United States’ http://www.youtube.com/watch?v=cdxFmvuZnrI

  ‘The selfdestructing of the 1%’
  http://www.nytimes.com/2012/10/14/opinion/sunday/the-self-destruction-of-the-1-percent.html?pagewanted=all&_r=0
  Ik vermoed eerst nog een hele tijd allerlei andere onrust. En oorlog om de gemoederen te bedaren op termijn?

 99. afbetaalde huiseigenaar says:

  Wittelterweg 12, 7986 PK Wittelte.

  Unieke aanbieding !!
  In verband met de terughoudendheid van de banken op het gebied van hypotheekverstrekking is de eigenaar van dit object bereid om een gedeelte van de koopsom om te zetten in een hypothecaire geldlening onder nader overeen te komen voorwaarden.
  http://www.funda.nl/koop/wittelte/huis-47085352-wittelterweg-12/omschrijving/

  centen genoeg !maar vooral niet met de prijs naar beneden..

  tsja

 100. Deutsche Mark says:

  buffel,

  Op naar de 4ton. 🙂
  Dan komt het incl. k.k. en opknappen op 5 tot 6 ton, wat me voor die ligging plus grootte wel acceptabel lijkt. Blijft zelfs dan nog de vraag wie het gefinancieerd krijgt.

 101. Deutsche Mark says:

  lorenzo,

  Afbraak is wat mij betreft erg milieuonvriendelijk.
  Kan slechts een uiterste middel zijn. Afbreken om de prijzen van de rest te stutten vind ik af te wijzen.
  Er wonen genoeg mensen op aarde die in dit vastgoed willen leven, als de prijs klopt.

 102. Drummer says:

  peter:
  …a maar toch staat deze link vandaag op Rabobank hofdpagina:

  rabobank.nl/partic…os=bt_panorama_image

  Luitjes,
  Bedankt voor de reacties!

  Terug naar de quote/
  Wat de Rabo daar vrij vertaald verkondigd, is dit:

  “Die huizenprijzen…iedereen verwacht nu van ons dat we iets zeggen maar eigenlijk weten het zelf ook niet want we zijn zelf ook afhankelijk van teveel grillige factoren maar dat geven we niet toe.
  Om maar wat te zeggen, verkondigen we dus maar wat niemendalletjes wat iedereen al weet, we noemen wat algemeenheden op en presenteren dat als kennisgeving”….

  Nutteloos ge-ijl dus.

  En dan de verkondiging om maar niks meer te voorspellen.
  Zoals zo vaak, is zwijgen in dit geval stemmen.

  Je hoeft geen Einstein te zijn om dit zwijgen te interpreteren als een smoesjes voor de bevestiging dar er nog veel steviger huizenprijzendalingen in het verschiet liggen dan de officiële instanties durven toe te geven.

  Die jaarlijkse cijferprognoses zijn bullocks…dat geven ze in die betreffende link eigenlijk ook zelf toe.
  Je kan je bijna niet voorstellen dat degene die daar de persvoorlichting voor zijn/haar rekening heeft, zulke onzin naar buiten laat brengen.
  Met zulke berichten bereik je juist het tegenovergestelde van je oorspronkelijk bedoelde effect.

 103. Jos Deuling says:

  Ik heb op basis van gegevens van het INE (Instituto Nacional de Estadística) een aantal infographics gemaakt over de ontwikkeling van de Spaanse huizenprijzen. Je kunt op de infographics o.a. zien in welke regio’s de prijzen het sterkst gedaald zijn

  Hier is de link :

  http://www.affidata.com/sh/huizen-te-koop/ontwikkeling-huizenprijzen-huizenmarkt-spanje

1 Pings/Trackbacks for "Rabobank durft geen voorspellingen over de huizenprijzen meer te doen"
 1. […] Rabobank vorig jaar eindelijk eens een keer een realistische (en zeer negatieve) voorspelling gaf, trapte zijn baas Piet Moerland meteen op de rem. Dit was toch echt niet de bedoeling; een bank moet vooral vertrouwen uitstralen en de mensen […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*