De villamarkt kan wel wat VVD gebruiken

De VVD wil de hogere bijtelling van het eigen woningforfait voor huizen boven 1 miljoen euro terugdraaien. Hiervan profiteren alleen mensen met een huis van meer dan 1 miljoen euro.

De villamarkt kan wel wat VVD gebruiken ;-)

De VVD is tegen het verhogen van het eigenwoningforfait voor huizen boven de 1 miljoen euro. Een verhoging past niet in de lijn van de VVD om het eigenwoningbezit te bevorderen, ook al gaat het maar om ongeveer 25.000 woningen (0,5% van de totale koopwoningvoorraad) die boven een WOZ-waarde van 1 miljoen euro uitkomen.

Voorts is de VVD tegen het niet langer indexeren van het eigenwoningforfait boven de 1 miljoen euro. Daardoor zouden steeds meer woningen daar boven komen. Dat betekent hogere lasten voor mensen. Ook is het niet in lijn met het willen bevorderen van het eigenwoningbezit.

Verder wil de VVD niet tornen aan de huidige regeling dat mensen die hun hypotheek geheel of vrijwel geheel hebben afgelost, en dus (nagenoeg) geen schuld hebben, geen eigenwoningforfait betalen.

bron: blogs.z24.nl

Share Button
Tagged with: , ,
12 comments on “De villamarkt kan wel wat VVD gebruiken
 1. nhz says:

  voortaan in dit verband beter spreken over eigenvillabezit en eigenvilla forfait 😉

 2. Wilbert says:

  Zijn er maar 25.000 koopwoningen van meer dan 1 miljoen in Nederland? Had er een stuk meer verwacht.

  Even een zijpaadje: Op Funda staan er op dit moment 3997 met een vraagprijs van meer dan 1 miljoen. Dat zou dan 16% van dit segment zijn.

  Ter vergelijking: Van de iets goedkopere woningen staan er zo’n 200.000 te koop, oftewel zo’n 5%.

  Opvallend verschil. De crisis slaat blijkbaar hard toe in deze groep.

 3. anderhalf keer modaal says:

  Bijna jammer dat ik in dit segment geen woning zoek.

 4. S says:

  Zouden ze hiermee 25000 stemmen (keer 2 voor een huishouden) willen winnen? Deze stemmen hebben ze toch al ‘in the pocket’.

  Maar bekijk het zo, deze mensen verdienen ook wel een beetje hulp. De huizenprijzen zijn zo ongeveer 30% overgewaardeerd. Aangezien deze mensen meer dan een miljoen voor hun huis hebben betaald, hebben ze veel meer ‘te veel’ betaald dan ieder ander. Gun ze ook wat.

 5. Nou, says:

  Dat is scherp opgemerkt Wilbert,

  Misschien is het wel zo dat de WOZ waarde niet dezelfde is als de vraagprijs op funda, en zijn er goudzoekers op de kust

  zoals deze?
  http://www.funda.nl/koop/leidschendam/huis-10496733-oostvlietweg-18-k/

 6. Hugo says:

  Kom op vvd, wees eens een volkspartij voor vrijheid en democratie. Kom op, niets van de overheidskosten nog indexeren, keihard bevriezen. Zo kunnen we een mooie sterfhuisconstructie optuigen. De Wiegels in jullie partijtop weten daar alles van. Wat mij betreft mogen jullie dan nog straffeloos 1x plunderen en dan is het voorbij. Alleen nog maar een vrijwillige overheid. Wil je niet meer hoef je niet meer. Meer hoeft een vrijheidsminnende partij niet te bieden.

 7. yope says:

  @2 wilbert: het gaat om koopwoningen met een WOZ-waarde van meer dan 1 miljoen. Als daar een vraagprijs van 1,5 miljoen of meer tegenover staat, dan gaat het op funda om 1320 woningen. Dat is ook ruim 5%. Maar waarschijnlijk zal het er wel ergens tussenin liggen.

 8. bigD says:

  Allemaal populistisch geneuzel om de “grassroots” tevreden te houden. De SP heeft haar arbeidsongeschikte alleenstaande moeders van 12 kinderen en de VVD haar multi-miljonairs met een afgeloste koopwoning. We praten over centen op een begroting van honderden miljarden. Het debat zo zich op HRA en het belastingstelsel moeten richten.

 9. ll says:

  Vandaag…..bonds 10 year German 2.68, 10 year French 2.94

  http://www.homefinance.nl/algemeen/nieuws/kapitaalmarktrente-historisch-laag-930.asp

  Kapitaalmarktrent daalde in 1938 naar 2.99, dat was toen een twintigste eeuw diepterecord.

 10. nhz says:

  @2:
  er zijn er wellicht 25.000 die op een miljoen gewaardeerd zijn, een veelvoud daarvan waarvoor een miljoen gevraagd wordt en een fractie daarvan die het echt waard zijn.

  @4:
  reken maar dat 90% van deze woningmiljonairs véél minder dan een miljoen voor hun woning betaald hebben; ik denk gemiddeld 300-400K euro, maximaal.

  @9:
  de media aandacht baseert grotendeels op een persbericht van manipulator Wegwijs, die nog eens wil klagen dat de hypotheekrente ‘veel te hoog’ is (erg zielig, wat heb ik weer te doen met die huiseigenaars die een fractie aan hypotheek betalen van wat huren kost) en dat je het beste bij hun eigen National Academic kan afsluiten omdat die 1/100% ofzo goedkoper zijn dan de concurrentie.

  historisch lage rente: het gaat uitstekend met de economie, en de huizenprijzen kunnen alleen maar omhoog! Voor wie het gelooft …

 11. nhz says:

  P.S.: wanneer komt de VVD met het voorstel om de NHG garantiegrens op te trekken tot 1 miljoen euro?

  Of maak er gelijk 10 miljoen van, dan kunnen al die woningmiljonairs gelijk miljoenen incasseren omdat hun huis ineens miljoenen meer waard is 😉

 12. bigD says:

  Inderdaad: geen gezeik, iedereen rijk!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*