Veel meer intermediairs gestopt dan gedacht

Het aantal intermediairs dat gestopt is, andere activiteiten doet of in de problemen is geraakt, is veel hoger dan de officiële berichtgeving doet vermoeden. Bij AfsprakenManager, marktplaats voor financiële leads en afspraken, is dat pijnlijk duidelijk door het aantal foutmeldingen op e-mailadressen dat de laatste maanden fors is toegenomen. Het laatste kwartaal van 2009 leverde 511 verwijderde e-mailadressen op. Een jaar eerder waren dat 22 e-mailadressen.

Hoewel de huizenmarkt zich hersteld, de hypotheekmarkt stabiliseert en AfsprakenManager nieuwe leden werft, blijft het aantal verkopen van hypotheekleads en -afspraken gelijk. Volgens directeur Joost van der Laan moeten we het beeld van het aantal actieve hypotheekadviseurs dramatisch bijstellen: “We vermoeden dat van de 13.000 kantoren in 2006 er nu nog slechts 20% actief zijn als hypotheekbemiddelaar. En ook zij hebben het slecht”.

AfsprakenManager heeft regelmatig contact met haar leden. De meest gehoorde klacht is dat de marges zwaar onder druk staan, niet alleen vanwege de lagere provisies maar vooral omdat elke bemiddeling langer duurt vanwege de hogere eisen van de hypotheekverstrekkers. Dat maakt dat intermediairs minder bestedingsruimte hebben. Vooral de hypotheekafspraken op AfsprakenManager worden hierdoor minder goed verkocht. De meeste afspraken moeten geannuleerd worden omdat er eenvoudigweg geen adviseur te vinden is.

bron: Eufin Europees Financieel Netwerk

Share Button
Tagged with: ,
3 comments on “Veel meer intermediairs gestopt dan gedacht
 1. ll says:

  Nou dan ga je toch gewoon naar de bank voor een hypotheek…..

  Of kan dat niet meer.

 2. bigD says:

  Ik ken een slimme intermediair, die zag dat de hypotheekverstrekking aan het instorten was als gevolg van de verslechterende economie. Dus wat deed deze slimme gast, hij stortte zich op de ontslagvergoedingen markt. Zowel in het advies aan de bedrijven, als in de belastingvriendelijke producten voor ontslagvergoedingen valt een aardige cent te verdienen.

  Kijk dat is nou een ondernemer en die lui die hun deuren hebben moeten sluiten waren in vele gevallen gelukszoekers die op de pof een graantje mee wilden pikken van de kredietexplosie.

 3. Spaarvarken says:

  @bigD

  Volgens mij doe je dan weer precies hetzelfde en verdien je dus weer een dikke boterham aan het leed van anderen.(diegenen die buiten gegooid worden)
  Dat is nog eens “moreel” zakelijk ondernemen zeg !!
  Slim hoor !
  Blijkbaar is de knop bij velen nog niet om !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*