Woningen onder executiewaarde in de verkoop

Huizenbezitters die hun pand gedwongen moeten verkopen, krijgen steeds lagere bedragen op de onroerendgoedveiling. Dat komt doordat de animo onder vastgoedhandelaren sterk is afgenomen

lees verder op de site van Het Financieele Dagblad

Share Button
Tagged with: ,
81 comments on “Woningen onder executiewaarde in de verkoop
 1. Claude says:

  Ik vraag me eigenlijk af wat die ‘aangenomen executiewaarde’ van de taxateur is. Is dat de executiewaarde op het moment van verhypothekering van het huis of het moment van de veiling zelf?

  Indien het eerste het geval is: noopt deze kennis de banken om over de hele linie de aangenomen executiewaarde te verlagen met 10% en de verleende financiering (125% van de executiewaarde) opnieuw tegen het licht te houden? En nog een vraag: is een bank verplicht dit te doen?

  Vragen, vragen, vragen…

 2. adamus says:

  m.i. is een bank daartoe niet verplicht. Alleen komen die ratingbureaus de zaak wel verpesten denk ik.

 3. adamus says:

  nu veh op bnr. Bob Maas.

 4. anderhalf keer modaal says:

  Dit is m.i. een belangrijk signaal.

  Grote ontwikkelingen in de economie en de geschiedenis zijn soms moeilijk te zien als je er middenin zit. Achteraf pas wordt de impact van een reeks gebeurtenissen echt duidelijk. Zie de laatste grote economische depressie. Deze kondratieff winter duurde uiteindelijk van ’29 tot ’49. In de Amerikaanse media werd ieder jaar geroepen dat de crisis voorbij was, vanaf 1930.

  Hiermee wil ik niet aantonen dat de huidige winter 20 jaar zal gaan duren (laten we hopen van niet), maar wel dat deze zich veel minder duidelijk aftekent dan je zou verwachten.

  Dit geldt niet alleen voor het grote publiek, maar ook voor vele ‘experts’.

  Gisteren een rondje gefietst door Zuidbroek, in nieuwbouwlocatie in Apeldoorn. Er wordt nog steeds gebouwd. Het meeste bouwterrein ligt er echter leeg bij, leuk om op rond te crossen met de mountainbike.

 5. nhz says:

  @1:
  ik denk dat het de banken niet interesseert, want de meeste gevallen (doorgaans relatief recente aankopen lijkt me) zullen onder NHG vallen en dan kost het de bank niks.

  Ik kan me wel voorstellen dat dit een reden is dat ze bij nieuwe hypotheken strenger zijn en niet meer zomaar 6-7x je inkomen lenen. Maar het is vast in het voordeel van de banken om de executiewaarde etc. van bestaande hypotheken zo hoog mogelijk in de boeken te houden, en dus te doen alsof er niets aan de hand is.

  Het lijkt me overigens wel een hele grote waarschuwing van wat komen gaat voor het WeW.

  Dat handelaren minder interesse hebben lijkt me ook een duidelijke vingerwijzing: ze zien vermoedelijk dat een snel herstel uitgesloten is en dat er nog veel meer ellende aan komt, anders zouden ze de ‘koopjes’ wel snel oppikken. Of misschien willen ze wel maar is de bank minder happig om de koopjes voor hen te financieren.

  @2:
  we weten hoe corrupt de ratings agencies zijn, ik denk dat NHG hypotheken (en dus Nederlandse staatsobligaties) pas serieus afgewaardeerd worden als het veel te laat is en er massale verkopen ver onder executiewaarde zijn.

 6. Claude says:

  De Liquiditeitsprognose 2010 – 2015 van de Stichting WeW.

  “Per 31 december 2009 heeft de stichting € 110 miljard aan leningen gewaarborgd en bedraagt het fondsvermogen circa € 580 miljoen.” Een half procent dus.

  Uitgangspunt is overigens de nullijn de komende jaren…

  http://www.nhg.nl/uploads/pics/NHG_jaarverslag09hfdst5.pdf

 7. adamus says:

  nhz, massale verkopen laat Den Haag niet gebeuren. Wordt wel een begroting voor opgesteld, dan kost het niets extra, zoals G.Koopmans van het cda het kan uitleggen.

 8. lxiv says:

  Die handelaren komen er ook pas laat achter dat vastgoed de komende 5 jaar geen geschikte investering is. Je vraagt je af of ze geen kranten lezen.

 9. KariZ says:

  In de VS bereiden enkelen zich voor op het ergste:

  http://www.chrismartenson.com/blog/what-should-i-do-part-i/42449

 10. Goudbelegger says:

  Als zaken uit de hand gaan lopen moet je op één plek zeker niet zitten, de stad. Maar het ziet er nu totaal niet uit of zaken uit de hand gaan lopen..

 11. Martijn says:

  12

  Die vent werkt bij een bank en zit waarschijnlijk redelijk hoog. Die weten wel hoe het zit, net als bijvoorbeeld Bernanke.

  Alle bloggers die een keer money-as-a-debt gekeken hebben en nu om het hardst roepen dat (centrale) bankiers dom slaan zo de plank mis, dat zie je maar weer.

 12. Johan van Eijk says:

  We zitten midden in de Kondratief winter. En het ergste moet nog komen. Kijk eens naar dit blog:
  http://www.thecomingdepression.blogspot.com
  Dan weet je wat ons te wachten staat. Het wordt gewoon beroerd!
  En wat vroeger gerespecteerde bankiers waren worden nu niet voor niets door steeds meer mensen banksters genoemd

 13. nhz says:

  @8:
  ja, vreemd zou je denken maar in de VS was het precies hetzelfde. Heel veel van de slimme jongens en meisjes uit de makelaars- en hypotheekbranche hebben zich in hun eigen handel verslikt (en zijn er in gestikt …).

  @11:
  maar tegen de tijd dat je ziet dat het uit de hand gaat lopen is het vast te laat om een betere plek te zoeken …

  @12:
  Uh … bedoel je misschien dat FOFOA de uitzending gezien heeft en daarom wat op z’n blog opgeschreven? Is van januari 2008 hoor, dus ergens in 2007 geproduceerd.

  @13:
  werkte toch?

 14. FT says:

  Ik denk dat de handelaren al met veel te veel pandje in hun maag zitten. Ik zie er veel langere tijd te koop staan.
  Ze zien ook dat een een likje verf en een Gamma keukentje niet meer voldoende is om 50K-100K aan een pandje op te strijken.
  Dus als de marge niet meer op de koper wordt gemaakt, dan zal deze toch van de verkoper moeten komen.

 15. adamus says:

  ach, een dagje wandelen en een paar uur zeilen vanaf A’dam heb je de Wieringermeer of de N.O.polder.
  Hoewel polder?

 16. FT says:

  Even een reken voorbeeldje (een pandje bij mij in de buurt met de echte getallen).

  Pand vraagprijs 319000 (2006)
  Gekocht voor 288000 (2007) voor de verhuur. Maar ik heb er nooit iemand in zien wonen.
  Dus in de verkoop voor 294500 (2009) gevolgd door een executie verkoop in november 2009. WOZ is vastgesteld op 288000.
  Verkocht op de veiling voor 215000 + ca 7000 kosten.

  Vervolgens in de verkoop via een makelaar (1000 euro kosten?) voor 279000 (rond de jaar wisseling) toen nog enkele verlagingen en uiteindelijk 249000. Nu is het ondervoorbehoud verkocht maar het heeft meer dan 6 maand te koop gestaan, dus ook nog eens 13000 kk aftikken.

  Ik neem aan dat de koper nog wel iets van de prijs af heeft gekregen en er zijn een paar kosten postjes. Dus onze handelaar heeft er vast wel 5000 euro mee verdiend, laat ik royaal zijn, misschien wel 10k.

  Je zie dat dit dicht bij verlies komt. Ik denk dat een flink deel van de pijn zit in de doorlooptijd. Daardoor moet de kk afgerekend worden. Terwijl juist daar voor deze jongens de winst zou moeten zitten.

 17. adamus says:

  prg is helemaal in scene gezet m.i.

  mooie samenwerking van publiek en privaat. Wie betaalde de vliegreis van Maarten?

 18. KariZ says:

  @martijn, klopt. Ik onderschat ze ook niet, de bankiers.

  Het verbaast me alleen dat ze het zover hebben laten komen.

  Had volgens Foa ook niet gehoeven:

  ‘Because of the dollar’s obsession with gold, we are now entering a period where for the first time the monetary functions will separate out of necessity. It didn’t have to be this way, but now it is. As FOA said,

  “To their amazement, it turns out today, that digital use demand was the best function that supported their efforts all the while; by increasing the world’s use and need for currency. Had they understood this modern economic function early on, they could have somewhat printed the currency outright with almost the same result while arriving at today’s destination. They could have let gold float, not to mention they could have skipped a large portion of the debt build up that will now end the dollars timeline.”

  What he meant was that the post 1971 “purely symbolic dollar” architects thought they needed to cap the price of gold in order to keep the dollar in use. But in fact, it was the dollar’s ease of use in the trade function that kept it in demand. Not its illusion of being a store of value. And had they realized this concept then, we could have had freegold soon after 1971 and the dollar would have lasted well beyond 2010. But instead, they set in motion a sequence of events that could only end one way, in the permanent backwardation of the gold market, meaning the emergence of a physical-only gold market at a much, much higher price, and also the end of the dollar’s use in global trade.’

  Al met al zie ik ze dan toch een beetje als ‘tegenstanders’, als vertegenwoordigers van fiat, wat ik gedeeltelijk inruil voor fysiek.

  @15 zou kunnen, dan welicht van FOA of ANOTHER 🙂

 19. adamus says:

  winst halen uit k.k. inderdaad nu te mooi om waar te zijn. Een nadeel dat voordeel opleverde.

 20. KariZ says:

  @19 klopt, maar doet toch niets af aan de onderliggende boodschap?

 21. spongebob says:

  Er werd bij de reacties op FD.nl ook wel gesuggereerd dat de 6% overdrachtsbelasting de boosdoener is. Doordat handelaren langer dan een half jaar met een onverkocht pand zitten zouden zij het recht verspelen op verrekening van de OB met de volgende koper. Daardoor zouden de woningen op een veiling ineens 6% goedkoper zijn.

  Ik dacht zelf dat er in dit wereldje altijd wel wat geregeld kan worden, in de trant van , door de woning binnen een half jaar onderhands door te verkopen aan een andere handelaar er tot in lengte van jaren OB kan worden verrekend. Er is altijd wel een notaris bereid dit voor een bodemprijsje te regelen.

  Weet iemand hier misschien hoe dat zit met die OB ?

 22. adamus says:

  klopt. Ik onderschat ze ook niet, de bankiers.

  de ING bankier: niemand is zijn geld kwijt als de luiken naar beneden gaan. Nou ja, behalve als de bank omvalt, zegt hij tussen neus en lippen door.

 23. Goudbelegger says:

  @15/ 11 eens.

  @15/ 12 weer leuk gevonden : )

  Krijg dat filmpje niet aan de praat. Hoe dan ook, belangrijk in het leven, het allerbelangrijkste met ‘beleggen’, if you find yourself at the side of the majority better start thinking, Mark Twain. Olie wordt zo schaars, China wordt het helemaal, de Dollar is toch niks meer. Stuk voor stuk zullen deze beweringen niet blijken te kloppen, Dollar misschien wel maar dan gaat de Euro net zo hard of harder. De mooiste is nog wel ‘je moet in water investeren, dat wordt zo schaars’, dat het met bakken uit de hemel valt, vergeten we maar even..

 24. adamus says:

  Kariz, de USD moest van het goud afgehaald worden. Het wordt in het filmpje ook al gezegd over iets: informeel gebeurt het al. Binding met goud was al lang losgelaten officiëel frauduleus, dus nu we op de top van de macht staan in 1971: loslaten. De rest van de wereld stond er bij en keek er naar. Onze bevrijders.

 25. KariZ says:

  @24 en dan past de politiek daar weer een mauw aan (zie Bos na icesave…)

 26. KariZ says:

  @25 ene water is het andere niet!

  Niek kom d’r maar in!!

  🙂

 27. nhz says:

  @16:
  ik kwam deze week wat advertenties tegen van iemand die al meer dan een jaar leurt met enkele veel te dure appartementen (koop of huur) en ondertussen ook op internet zit te vissen naar tweedehands keukenblokjes voor 25 euro enzo. Dan weet je het wel 😉

  @25:
  bedenk maar eens een methode om water dat uit de hemel valt rendabel en veilig op te slaan voor thuisgebruik. Ik garandeer je dat het niet meevalt; hier valt geld te verdienen 🙂

 28. KariZ says:

  @26 ik dacht dat het geen keuze was maar geforceerd werd door De Gaulle die geen $ wilde maar de fysieke backing (goud).

  Martijn?

 29. KariZ says:

  ‘bedenk maar eens een methode om water dat uit de hemel valt rendabel en veilig op te slaan voor thuisgebruik. Ik garandeer je dat het niet meevalt; hier valt geld te verdienen’

  Ik zou hier graag wat schamele centen in willen investeren, serieus.

  (niet dat iemand daar op zit te wachten die paar grijpstuivers) maar ik denk enorme potentie!

 30. adamus says:

  Weet iemand hier misschien hoe dat zit met die OB ?

  de handel blijft toch overdrachtsbelastingplichtig? Er is alleen een regeling voor die termijn van 3mnd.

 31. adamus says:

  ja, water is zo schaars dat W.A. van Büren nu iedere vijver annex waterberging in de IJsselmeerpolders persoonlijk komt indrinken. We moeten ook vegetatie op het dak hebben om water vast te houden, maar ondertussen wel een IJburg 3 erbij willen hebben.

 32. adamus says:

  KariZ Zegt:
  29 July 2010 om 3:05 pm

  @25 ene water is het andere niet!

  zei de dokter.

 33. adamus says:

  nhz, wat zoek jij bij keukenblokjes zonder huis?

  snap het, jij kijkt bij alle advertenties van adverteerder.

 34. Martijn says:

  @25

  if you find yourself at the side of the majority better start thinking, Mark Twain

  Hoe zou Mark Twain het in Zimbabwe hebben gedaan? Of jijzelf? Kocht je als een gek Zimbabwese dollars toen iedereen dacht dat het daar mis dreigde te gaan?

  Ik hecht weinig waarde aan dat soort wijsheden zoals je ziet.

 35. Martijn says:

  26, 31

  Voor zover ik weet vroeg Frankrijk in ’71 om goud ipv dollars. De VS wilden dat toen niet leveren en haalden de dollar los van goud.

  Helemaal los is hij niet gebleven, want men bleef kunstmatig de goudprijs drukken om de dollar de illusie van waarde te geven, en vervolgens om olie laag te houden en zo de dollar waarde (middels oliedekking) te geven.

  Snel na het loslaten van goud begon Duisenberg (in ’74) te pleiten voor het gebruiken van goud tussen centrale banken om schulden te vereffenen.

  Het is dus nooit helemaal weggeweest.

  @Kariz ik gaf je laatst een link naar een ander forum waarop van krantenberichten uit die tijd stonden. Daaraan kon je goed zien hoe goud achter te schermen belangrijk bleef.

 36. Jeroen says:

  Adamus en Spongebob:

  Wat betreft de fiscus is er geen ‘OB verreken-mogelijkheid binnen 6 maanden’, ze zouden wel gek zijn!

  Wat wel het geval is, is dat indien de woning binnen 6 maanden wederom wordt verkocht dat dan de nieuwe verkrijger wordt vrijgesteld van OB. Dat is iets heel anders! In de praktijk wordt vaak onderling, dus buiten de fiscus om, geregeld dat dat voordeel bij de verkoper komt. Bij de eerste verkoop (in een eventuele serie van verkopen tussen handelaren) heeft de fisucs dus OB geïnd en geeft die niet meer af! Dus de constructie van Spongebob kan niet in de praktijk…

 37. KariZ says:

  @36…nee Niek gaat ten einde raad maar in keukenkastje wonen

  @38 Klopt. Dat forum met die belgen. Ik was onder de indruk van de postings van die ene, hoe heet ie, goud staafje, gele staven zoiets.

  @37 hehehehehe

 38. KariZ says:

  Goud ijzer heetie

  Goeie poster!

  Hier, de bubbel in papiergeld wordt groter en groter…

  http://www.research.gold.org/prices/monthly/

 39. nhz says:

  @31:
  yep, deGaulle had de Yanks door.

  @32:
  ik ken een paar mensen die er commercieel mee bezig zijn, vooral voor derde wereld. Bij ons kun je het vergeten, waterverbruik is véél te hoog vergeleken met wat er omlaag komt op eigen terrein (helemaal als je in een flat woont). Als ik ooit zelf een huis zou laten bouwen zou ik wel een poging doen om naast energie ook water zelf te regelen. In o.a. Oz en NZ zijn dergelijke installaties wat gangbaarder, krijg je gewoon zo’n plastic container van 5000 liter naast je huis (zou je hier nooit toestemming voor krijgen). Maar dat is nog een heel gedoe met de zuivering, moet je ook zorgen dat je dak schoon blijft en dat er geen possums etc. in de goot gaan poepen. Ik heb ook wel eens iets gezien met soort uitklapbare zeilen die bij een bui over het dak gaan en het water opvangen, en daarna weer ‘inklappen’ om het schoon te houden.
  Vroeger hadden ze de waterton, maar dat was meestal een dierentuin in het klein; daar zouden wij nu niet meer tegen bestand zijn.

  @33:
  er was recent een voorstel uit de vastgoedmaffia om de termijn vanwege de crisis op te rekken naar 1.5 jaar. Dan kunnen ze nog langer kosteloos pandjes aan de markt onttrekken.

  @34:
  vegetatie op het dak is goed voor energieverbruik (isolatie, m.n. in zomer) en voor gereguleerde waterafvoer (beter dan alles in één keer). Maar ik ken geen systemen waarbij dat gecombineerd wordt met eigen gebruik – kan misschien wel hoor, gewoon nooit gezien.

  @36:
  precies, altijd even kijken met wat voor verhuurders je te maken hebt. De meesten vallen direct af 😉

  @38:
  ik meen me te herinneren dat er nog wel een paar Franse slagschepen naar New York zijn gevaren om het goud op te halen, maar dat na de eerste keer de Amerikanen niet thuis gaven.

 40. KariZ says:

  Japanners krijgen relatief nog waar voor hun geld.

 41. adamus says:

  goudstaafje was op forum van Middelkoop?

 42. KariZ says:

  Hé…iemand weleens opgevallen dat gezegde:

  WAAR voor je geld krijgen.

  Multi-interpretabel zeg maar 😉

 43. adamus says:

  nhz, je kunt gewoon nieuwe kunststof septictanks plaatsen voor opvang. Rotstuintje er overheen.

 44. adamus says:

  ja, die bedoelde ik. kariz.

 45. adamus says:

  nhz, google helofytenfilter

 46. nhz says:

  @47:
  dat kan, maar ik betwijfel of het mag in een gewone woonwijk. Ze willen geen zaken in de grond (misschien tenzij je heel veel betaalt).

  @49:
  maar da’s voor in de tuin, niet voor het dak. toch?

 47. KariZ says:

  Over De Gaulle gesproken:

  Geel IJzer (sept 2009):

  Goud heeft altijd gefunktioneerd als WAARDE-STANDAARD. Iedere keer opnieuw als men van astronomische waardeloosheid een verhandelbare asset wist te veinzen.

  Daarom is vrij-goud het meest hatelijke metaal voor de money-masters die onproduktieve schuld steeds wisten om te toveren tot een schijnwaarde. Dit is de echte alchemie (lood in goud omzetten). Is zo oud als de straat.

  Ofwel geraakt men akkoord om dit vrij-goud in een struktureel geheel te inkorporeren…ofwel komt het vanuit de onderlaag naar boven gewrongen.
  De Gaulle heeft nu spleetogen.

 48. adamus says:

  water gaat altijd naar beneden, je zult nooit alles op het dak kunnen houden.

 49. adamus says:

  maar dat wist je al 😉

 50. adamus says:

  Daarom durf ik ook te zeggen dat huizen van nu technisch verouderd zijn. En dus ook economisch.

 51. Goudbelegger says:

  @37 ja, jij bent slimmer dan de grote Mark Twain Martijn. Echt, een grotere eikel ben ik op Internet nog niet tegengekomen.

 52. Goudbelegger says:

  ALLES wat met handel te maken heeft is profiteren van de massa en daar tegenin gaan. Ook in goud handelen dus.

 53. adamus says:

  maar da’s voor in de tuin, niet voor het dak. toch?

  kan ook in een tonnetje
  http://www.rietland.com/rietland/

 54. Goudbelegger says:

  Ga eens wat pauze nemen, wordt me te negatief met dat mannetje, hee werkloze je redeneert in je eigen straatje, hee gb, je goudaandelen gaan ook zo goed he??!, jij snapt ook niks, je snapt het weer niet he, jij snapt het niet, je snapt het weer niet, ik zal het even uitleggen etc. Heb het er even mee gehad.

 55. KariZ says:

  @59…relax GB, je kunt pissig worden, of er wat van leren, of er gewoon schijt aan hebben natuurlijk!

 56. nhz says:

  @55:
  absoluut; de waarde zou dus duurzaam moeten dalen, in plaats van stijgen. Maar leg dat maar eens uit aan een politicus of bankier, die doen alsof de stenen van goud zijn.

  Dit even los van het feit dat moderne huizen vaak vele malen slechter ontworpen zijn dan oudere ontwerpen die zijn aangepast aan het klimaat en andere bijzonderheden van de omgeving. Die oudere ontwerpen scoren natuurlijk mede dankzij natuurlijke selectie, na een eeuw of wat blijft de beste kwaliteit over. Alleen isolatie is vaak een probleem, vroeger was brandhout waarschijnlijk relatief betaalbaar 😉
  Maar met wat populieren in de achtertuin is zelfs dat misschien oplosbaar.

 57. nhz says:

  ondertussen:

  Achtergestelde depositohouders geld definitief kwijt

  Pech voor de DSB-spaarders die voor de hoogste rente kozen. De rechter in Rotterdam heeft zojuist besloten dat spaarders met een zogenoemd ‘achtergesteld deposito’ definitief kunnen fluiten naar hun geld.

  deze mensen hebben fout gegokt, dus een kleine afstraffing is wel op zijn plaats. Maar het is wel heel wrang dat tegelijk de politiek hemel en aarde beweegt om de mensen met een DSB hypotheek zoveel mogelijk te helpen. Spaarders zijn vogelvrij in de polder, huiseigenaars (eigenaars tussen aanhalingstekens) zijn spekkoper.

 58. adamus says:

  of geriefhout als van de meidoornhagen, maar die zijn bij jullie massaal kaalgeslagen ten behoeve van de efficiëntie.

 59. Martijn says:

  @56

  Je moet van uitspraken toch geen wetten maken?

  Twain was een hele slimme man, maar hij zal vast niet bedoeld hebben dat je altijd eerst moet kijken wat de massa doet alvorens er tegenin te gaan.

  Volgens mij trok hij zelf ook redelijk zijn eigen plan, voordat de massa het deed.

  En als je opgewonden wordt van mijn reacties prima, dat ligt uiteindelijk bij jezelf.

  Tegenargumenten zijn overigens welkom, als je ze hebt.

 60. adamus says:

  maar misschien hebben de achtergestelden nog wel een hypotheek lopen bij DSB.

 61. Martijn says:

  @goudbelegger

  if you find yourself at the side of the majority better start thinking, Mark Twain.
  Prima, lijkt me een verstandige raad. Hij zegt hier overigens niet dat je meteen de andere kant moet kiezen, maar simpelweg moet nadenken.

  Olie wordt zo schaars, China wordt het helemaal, de Dollar is toch niks meer. Stuk voor stuk zullen deze beweringen niet blijken te kloppen
  Dan kan je mij wel van arrogantie betichten, maar hier stel jij doodleuk dat de meerderheid van de analisten het verkeerd heeft(!). Ik vind dat nogal een gewaagde uitspraak, zeker als je een zinnetje van Mark Twain als grond gebruikt.

  De reden dat ik op dit soort zaken wel eens scherp reageer (waardoor andere mensen me dan weer vervelend of arrogant vinden) is dat jouw uitspraken in de eerste plaats zo arrogant zijn als het maar kan!

  En als je dat zelf niet wil zien en je liever aan mij irriteert, prima. Daar heb ik weinig last van, en jij des te meer, nietwaar?

 62. nhz says:

  @63:
  kaalgeslagen i.v.m. beter zicht en efficiency voor automobilisten. Om dezelfde reden zijn bijna alle mooie kronkelweggetjes rechtgetrokken door het Waterschap. Ik vermoed dat de hoge heren van het Waterschap allemaal plankgas met de Porsche door Walcheren scheuren, het zit ze heel hoog allemaal (en dat terwijl ze nauwelijks werken, je zou toch denken dat ze zelfs tijd zat hebben om naar/van hun werk te lopen …)

  @65:
  ik denk het niet, want bij faillissement worden die twee eerst met elkaar verrekend. Argument om hypotheek en spaarrekening bij een andere bank aan te houden, al zal dan de hypotheek wellicht iets duurder worden.

 63. spongebob says:

  Ik vermoed dat de hoge heren van het Waterschap allemaal plankgas met de Porsche door Walcheren scheuren

  En ook wel andere “bestuurders” (niet van de auto) denk ik.
  Allemaal vol gas naar hun villa in ‘de manteling van walcheren’.

  Gewoon volk is daar niet echt welkom, daarom zijn er veel parkeerbeperkingen en vaak absoluut geen parkeermogelijkheid.
  Op die manier houden ze het strand rustig, en hebben ze bijna een prive strand en duingebied tot hun beschikking.

 64. adamus says:

  Vandaag staan we voor een aankoopprijs van minder dan 29.000 €/kg, waar we 8 juni 2010 33.950 €/kg mochten zien bij Munters.
  Dit is een daling van 17 %

  harde cijfers en rekenen wordt dit genoemd 🙂

  (bron: goudforum)

 65. adamus says:

  toch mooi dat Zeeland bestuurd wordt en de bevolking gezagsgetrouw. Oranjeboven!

 66. nhz says:

  @68:
  ja, o.a. die accountant van Delta Nuts die nu woont in een supervilla in het Waterwingebied, waar nooit gebouwd/gewoond mocht worden. Hij woont daar wel midden in teken territorium, dus misschien wordt het kwaad nog een keer afgestraft 😉

  Afgelopen jaren is inderdaad een paar keer geprobeerd on stukken strand helemaal prive te maken, maar tot nu toe nergens volledig gelukt. Maar gezien alle ontwikkelingen rond de strandhuisjes etc. lijkt het een kwestie van tijd tot grote delen van het strand alleen nog voor de politiek/financiele elite van Zeeland toegankelijk zijn.

  @69:
  ik denk dat ze moeite hebben met het verschil tussen daling en stijging.

  @70:
  ja, wat dat betreft is het echt een wingewest waar ze met bijna alles wegkomen. Het volk moppert wel meer in de krant en op internet, maar da’s alleen stoom afblazen dus daar zijn de regenten niet bang voor. Overigens is de term ‘bestuurd’ wel erg overdreven, veel meer dan zakkenvullen en een klein beetje op de winkel passen is het niet.

 67. adamus says:

  Afgelopen jaren is inderdaad een paar keer geprobeerd on stukken strand helemaal prive te maken,

  wordt dan ook meteen de kustbeveiliging geprivatiseerd?

 68. adamus says:

  Las gisteren in Trouw nog een stukje over rooms- en protestant dorp ‘s heerenbroek en ? . Mopperen en voor de rest getrouw.
  doet de rest van NL ook, alleen vullen die het begrip hedonisme nog een beetje in. Dat wordt dan in Zlnd weer vergeten geloof ik.

 69. adamus says:

  Ach, als het water maar uit de kraan komt en je er niet ziek van wordt. Verder gaat het niet.

 70. adamus says:

  nhz, die hoge stijgingspercentages zijn voor accijnsbijtelling?

 71. adamus says:

  deflatie.
  Leveranciers, consultants etc. van overheid moeten wel degelijk fors inleveren. Bouwvakkers niet; wel werk of geen werk. Geen werk is voor uwv.

 72. spongebob says:

  @ nhz-71:
  Hij woont daar wel midden in teken territorium, dus misschien wordt het kwaad nog een keer afgestraft 😉

  Ik heb ondertussen zelf ook kennis mogen maken met de zeeuwse-duin teken en heb nu dus Lymm. Ik had het wel gelijk door en zit nu in een antibiotika-kuur die erger moet voorkomen.

 73. ll says:

  Dit vind ik raar, een handjevol mensen op dit draadje, en 3 ervan besmet met teken, dat is wel een erg hoog percentage.

 74. adamus says:

  Il, wil je het noodlot tarten?

 75. nhz says:

  @73:
  niet nodig, daar zorgt de AIVD etc. wel voor gezien de bobo’s die dan komen. Zoals je wellicht weet hebben (hadden?) wij een strandtent waar de bezoekers per heli worden aangevoerd. Die wilden het hele strandvak erbij vanwege ‘privacy’.

  @74:
  de echte griffo’s etc. die mopperen niet eens op de regering, hooguit op de mensen uit eigen kring die niet strikt in de leer zijn.

  @76:
  accijns zit niet in de producentenprijzen voorzover ik weet, dat komt er nog bovenop 😉

  @87:
  ja, de zeeuwse duin/bos teken (Walcheren en Schouwen) zijn top wat besmettings percentage betreft, dus hoge kans dat het ‘raak’ is. Als je lyme hebt (EM, rare klachten?) en direct een stevige AB kuur gebruikt loop het bijna altijd goed af. De probleemgevallen zijn meestal mensen die – zoals ik – maanden of jarenlang aan het lijntje zijn gehouden.

  @79:
  als ik niet lyme had dan zat ik vast niet zo vaak op dit forum 😉

  @80:
  precies, kom wonen of vakantie houden in Zeeland en je kunt een hele nieuwe ervaring opdoen. Je snapt dan eigenlijk niet dat je in Zeeuw Vlaanderen hoge korting krijgt op de huizenprijs maar in Walcheren en Schouwen juist het volle pond betaalt. En dat terwijl de instanties in ZV officieel het standpunt uitdragen dat teken daar helemaal niet voorkomen ;(

 76. Is Right now there away to play yu gi oh yea on my pc aganst other folks or simply
  by you self a?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*