‘Eurolanden moeten tekorten terugdringen’

Jean-Claude Trichet, president van de Europese Centrale Bank (ECB) heeft de zestien eurolanden opgeroepen om hun tekorten ‘uiterlijk in 2011’ terug te dringen. Hij deed zijn oproep zondag in een interview in de Duitse krant Bild am Sonntag.

,,Om het vertrouwen in de overheidsfinanciën te waarborgen, moeten tekorten uiterlijk 2011 en voor sommige landen al in 2010 worden teruggedrongen”, zei Trichet.

,,In Europa en de rest van de wereld moeten lessen worden getrokken uit de financiële crisis om het financiële systeem weerbaarder te maken”, voegde hij hieraan toe.

Stabiliteitspact

Griekenland, een van de eurolanden, kreeg de afgelopen weken lagere waarderingen van kredietbeoordelaars. Het land kampt met grote tekorten, die dit jaar waarschijnlijk oplopen tot 12,7 procent van het bruto binnenlands product (bbp).

De landen met de euro hebben afgesproken om het begrotingstekort niet verder te laten oplopen dan 3 procent van het bruto nationaal product, in het zogenaamde Stabiliteitspact. Bijna alle eurolanden, waaronder Nederland, zijn deze grens inmiddels gepasseerd door de economische crisis.

bron: ANP

Share Button
Tagged with: ,
5 comments on “‘Eurolanden moeten tekorten terugdringen’
 1. Hans- says:

  Ik geloof niet dat gaat gebeuren, zie in Den Haag dat wethouder Norder nog leeft in de tijd van alles kan. Kijkduin slopen, en er woningen bouwen, waarbij infrastructuur totaal ontbreekt. Niemand wil het, maar net zo als betaald parkeren, het gebeurt.
  ( betaald parkeren is een probleem verschuiven naar andere wijken )
  We moeten ons eerst verlossen van al die zakkenvullende arrogante heren in de gemeente.
  Er komen het volgend jaar veel probleem gevallen bij (werkloos e.d.) hier wordt totaal niet op ingespeeld, nee de gemeentelijke heffingen gaan gewoon weer omhoog!!

 2. kees says:

  Hans wil de pvda lozen uit alle geledingen van de samenleving? De pvda laat 40 jaar zaaien niet zomaar wieden.

 3. simply henky says:

  Met europa en de euro is het net als met de wet van de communiserende vaten. Dat betekend dat de arme landen gaan profiteren van de rijkere landen. Deze landen zien het met lede ogen aan en er komt dan een moment dat niemand het meer iets kan schelen. Europa en de Euro is de Nederlander door de strot geduwd en het stimuleerd de graai-cultuur.
  Leve de GULDEN !!!!

 4. Ja hoor says:

  Was iemand deze verandering in het schenkingsrecht in 2010 al opgevallen?

  “De eenmalige vrijstelling mag worden verhoogd naar 50.000 euro als de ontvanger het geld gebruikt om een huis of een studie van te bekostigen”

  http://www.z24.nl/z24geld/artikel_112128.z24/Wat_verandert_er_in_2010__Erven__schenken_en_kinderopvang.html

  De huidige huizenbezitters mogen de starters gaan “sponsoren” om zo de aanwezige overwaardes intact te houden.

 5. kees says:

  4
  en erfenissen-successierecht gaat naar 10%.
  Dus boomers nu maar snel weggeven die centen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*