Veel Britse makelaars werkloos

In Groot-Brittannië hebben circa 32.000 makelaars hun baan verloren sinds het begin van de kredietcrisis. In anderhalf jaar tijd is het aantal makelaars bijna gehalveerd, blijkt uit een zaterdag gepubliceerd onderzoek in opdracht van de krant Daily Telegraph.

Het enorme banenverlies komt door de dramatische daling van woningenprijzen en het aantal verkochte woningen. Ongeveer 4000 makelaarskantoren, een kwart van het totaal, is gesloten in het afgelopen jaar. Ook onder meer taxateurs en hypotheekadviseurs hebben daardoor zwaar te lijden.

Officiële getallen over het aantal Britse makelaars zijn er niet. Maar uit het onderzoek van een topconsultant van de Britse nationale makelaarsvereniging blijkt dat het er naar schatting 80.000 waren in de zomer van 2007. Nu kunnen nog circa 48.000 mensen hun brood als makelaar verdienen.

bron: de Telegraaf

Share Button
Tagged with: ,
5 comments on “Veel Britse makelaars werkloos
 1. johnny says:

  Een stijging van woningprijzen en dus aandacht voor de vastgoed sector doet mensen snel (betrof immers al een natte droom) in te stappen in deze wereld die op dat moment allang de varkenscyclus wordt geneoemd. Na 2jaar gaan we voor onszelf beginnen , immers er is zoveel werk te doen , althans ligt op ons te wachten. En dat klopte. Per saldo is een eigen zaak starten interessant indien jouw ervaring en de markt (.)tekenen geeft dat er vraag is naar jouw dienst of product .
  Het enkele gegeven graag eens een eigen kantoor te willen hebben is niet voldoende.
  Nu de keerzijde die zich al enkele jaren openbaarde : meer aanbieders dan klanten. Een bloeiende markt in Spanje met dito prijzen heeft de Engelse makelaars nog lang op de been gehouden , met nu ook een evenredig deel en snelheid in de versobering van die markt tot gevolg.
  He , dit zien we nu ook in Nederland , daar waar de makelaars al lang niet meer de vastgoed markt beheersd . Een markt met de laagste provisies van Europa en omstreken , maar wel een die de hoogste eisen stelt aan de opleiding en volgende certificerings traject . Dat kan niet goed gaan.
  Waar financieringskantoren , woningcorporaties en anderen de woningmarkt als bijzaak (0.5 %) zien en als instap voor HUN te leveren producten zijn gaan zien.
  Een herordening is nu aan de beurt.

 2. DJ says:

  Wil een makelaar wat verdienen dan dienen ze iets met de prijzen te doen, een correctie naar beneden doet de vraag toenemen, daarmee de omloopsnelheid = toename in verdiensten. Sleutel ligt dus tevens bij de makelaar.

 3. johnny says:

  Was het maar waar, verkoper bepaald op vaak niet zachtzinnige wijze de prijs voor de te verkopen woning.
  Excessen van makelaars met prijsafsraken doen daar niets aan af.

 4. DJ says:

  Beste Johnny,

  Vandaar ook de tussenvoeging van tevens.
  Als ik makelaars hoor dan geven die aan dat er niet zoveel aan de hand is………….

 5. johnny says:

  Ja , dat verneem ik ook geregeld. Of doen ze net alsof er niets aan de hand is…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*